ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Αποδιοπομπαίος Τράγος.......
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Asteri tou Vorra
Μέλος 1ης Βαθμίδας


86 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2005, 14:44:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Asteri tou Vorra  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα θέσω καλύτερα το θέμα διότι η προηγούμενη διατύπωση το έστειλε στα θρησκευτικά....! Ίσως έχεις δίκιο Αφροδίτη, όμως το ζήτημα όπως σου έγραψα είναι κυρίως κοινωνικό και πολιτικό. Ας πηγάζει από θρησκευτική βάση.
Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις και άλλων συνανθρώπων μου. Τι πιστεύετε για το φαινόμενο του αποδιοπομπαίου τράγου. Βοηθάει τελικά τις κοινωνίες και τα πρόσωπα να εξελιχθούν μέσα από τη λογική του "εξιλαστήριου θύματος";; Το φαινόμενο το βλέπουμε παντού γύρω μας και είναι κύριο στην εκδήλωση του ρατσισμού.
Χαιρετώ όλους
amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2005, 20:39:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ίσως έχεις δίκιο Αφροδίτη, όμως το ζήτημα όπως σου έγραψα είναι κυρίως κοινωνικό και πολιτικό. Ας πηγάζει από θρησκευτική βάση.

χμ...
μήπως εννοείς...amalia;

πάντως το θέμα διευθετήθηκε:

.-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
O Aποδιοπομπαίος Τράγος και η λειτουργία του

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Asteri tou Vorra
Μέλος 1ης Βαθμίδας


86 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/05/2005, 10:54:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Asteri tou Vorra  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
οκ, Αμαλία (sorry που σε βάφτισα και όπου η αγνοιά μου σε ...ταλαιπώρησε να κουβαλάς και να κλειδώνεις (μέρες που είναι..)!

To μέσα και το έξω, το πάνω και το κάτω, το εκεί και το εδώ, όλα μέσα μου ΕΝΑ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Isidora
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2005, 02:28:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Isidora  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Isidora  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Isidora  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι μου και από μένα...

Δεν ξέρω αν βοηθάει γενικά στην εξέλιξη των ατόμων, βοηθάει όμως οπωσδήποτε στην εκμετάλλευση κάποιων επιτήδειων..., που με αυτόν τον τρόπο μπορούν να περάσουν απαρατήρητα πολύ σοβαρότερα και πολύ χειρότερα παραπτώματα..., που όμως καταφέρνουν να τα καλύπτουν με μεγαλύτερη ευκολία, όταν η προσοχή και τα βλέματα του κόσμου είναι απασχολημένα πάνω στο εξιλαστήριο θύμα....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Asteri tou Vorra
Μέλος 1ης Βαθμίδας


86 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2005, 21:36:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Asteri tou Vorra  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ισιδώρα,
ευχαριστώ για την επισήμανση. Ομολογώ δεν το είχα σκεφτεί έτσι... Τόσο καιρό σκεφτόμουνα ότι έχομε την ψυχολογική ανάγκη να καλύπτομε τη δική μας ανεπάρκεια εφευρίσκοντας κάποιον κατώτερό μας και φορτώνοντάς του όλα τα λάθη.
Εσύ λες ότι όχι μόνο είναι ψυχολογική ανάγκη, αλλά εμπεριέχει και δόλο.... καλύπτοντας έτσι ότι προσπαθούμε να κρύψομε όχι πλέον από τους εαυτούς μας αλλά κυρίως από τους άλλους...
Ας μην πάρομε όμως αυτή την περίπτωση διότι περιπλέκει πολύ τα πράγματα.... Θεωρώ ότι υπάρχει μια κατάσταση: όλοι πετάμε το μπαλάκι σε κάποιον και αυτός σε κάποιον άλλο, και κάποιοι δεν μπορούν να το γυρίσουν πίσω... (έλλειμα υπευθυνότητας το λένε αυτό - θεωρώ ότι το έχουμε όλοι λίγο πολύ...)
Για παράδειγμα οι Εβραίοι και οι Τσιγγάνοι στη συλλογική συνείδηση είναι αποδιοπομπαίοι τράγοι της ιστορίας. Πως ξεφεύγει κανείς από ένα τέτοιο μηχανισμό???
Ίσως για να μην υπάρχει ανταπόκριση να μην έχω κατανοήσει και εγώ τι ρωτάω. Αν θέλει κάποιος ας βοηθήσει να αποσαφηνιστεί πως θα μπορούσαν οι κοινωνίες να βγούν απο τη λογική του "υπεύθυνος για όλα τα άσκημα που συμβαίνουν". Για παράδειγμα: έχουν οι αλβανοί ευθύνη για το στερεότυπο που κυκλοφορεί γι αυτούς ή είναι τελείως δικό μας?? και αν έχουν ευθύνη πως χρειάζεται να την αντιμετωπίζουν??? Αισθάνομαι οτι η υπευθυνότητα ξεκινά από το σημείο που η παρεξήγηση προέρχεται και από συγκεκριμένες συμπεριφορές. Ας βοηθήσει κάποιος λίγο τη σκέψη μου ....
Οι κοινωνίες που εκτρέφουν αποκλεισμούς δεν είναι υγιείς κοινωνίες. Το θέμα είναι όμως πως βγαίνει κανείς από κει.....


Η φωτιά και το ρόδο είναι ένα.
T.S.EliotΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Isidora
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
105 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2005, 21:43:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Isidora  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Isidora  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Isidora  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν νομίζω πως είναι εύκολο να ξεφύγει κανείς από κάτι τέτοιο...
Πιστεύω δε πως πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, οι δικλείδες ασφαλείας είναι τόσο καλά τοποθετημένες, που πολύ δύσκολα μπορεί να σπάσουν...

Η κοινωνία μας, που σε διάφορα θέματα είναι δομημένη με τέτοιο τρόπο που να στηρίζει αυτά που θέλει να στηρίζει, φροντίζει πολλές φορές να μας ξεγελάει με ανάλογα τεχνάσματα και σε μεγάλο ποσοστό, το κατάφέρνει.
Έτσι μας κάνει να νομίζουμε πως είμαστε καλύτερα από κάποιους άλλους και αυτό μας δίνει κάποια ικανοποίηση, προκειμένου να μην απαιτούμε αυτά που πρέπει, με το σκεπτικό ότι θα μπορούσαμε να είμαστε και χειρότερα...

Το ζήτημα της σκοπιμότητας και του δόλου που ανέφερες, θεωρώ πως ισχύει πάντα, άλλοτε λιγότερο και άλλοτε περισσότερο...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2005, 23:04:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Topik Reloaded
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/08/2005, 04:04:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γειά σας φίλοι μου και από μένα...

Δεν ξέρω αν βοηθάει γενικά στην εξέλιξη των ατόμων, βοηθάει όμως οπωσδήποτε στην εκμετάλλευση κάποιων επιτήδειων..., που με αυτόν τον τρόπο μπορούν να περάσουν απαρατήρητα πολύ σοβαρότερα και πολύ χειρότερα παραπτώματα..., που όμως καταφέρνουν να τα καλύπτουν με μεγαλύτερη ευκολία, όταν η προσοχή και τα βλέματα του κόσμου είναι απασχολημένα πάνω στο εξιλαστήριο θύμα....


Γεια στο στομασ' κοπελαμ'....σε επαρχιακη ελληνικη

--για τους ακληρους του χιουμορ:γελαει καλα οποιος γελαει τελευταιος/και καλυτερα--


Ροδο Αμαραντο


cprtght@tm@2005
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Deghar Adhark
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Fiji
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2005, 00:56:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Deghar Adhark  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γεια στο στομασ' κοπελαμ'....σε επαρχιακη ελληνικη

--για τους ακληρους του χιουμορ:γελαει καλα οποιος γελαει τελευταιος/και καλυτερα--


Ροδο Αμαραντο


βρε διαβαζω απο δω,διαβαζω απο κει....καθε φορα που στελεις μυνημα καθομαι κανα τεταρτο να καταλαβω τι εννοεις.και ποτε δεν καταλαβαινω.
εσυ καταλαβαινεις?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Asteri tou Vorra
Μέλος 1ης Βαθμίδας


86 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2005, 14:13:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Asteri tou Vorra  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Άτμα,
σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο. Πάνω στην ώρα και με εξαίρετη ευστοχία!!!!
Rych,
ομοίως ευχαριστώ!

ΥΓ.Δεν κατάλαβες Deghar Adhark διότι μάλλον δεν παρακολούθησες αρκετά το θέμα και τις δημοσιεύσεις του.


"είτε βραδιάζει
είτε φέγγει
μένει λευκό
το γιασεμί"
Γ.ΣεφέρηςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Deghar Adhark
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Fiji
627 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2005, 19:12:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Deghar Adhark  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
οχι γενικως την ατμα δεν την "πιανω"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
TheChosenNone
Μέλος 1ης Βαθμίδας


110 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2006, 18:11:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους TheChosenNone  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αποδιοπομπαίος Τράγος.......

???????????????????????????????????????????

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.078125
Maintained by Digital Alchemy