ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΤΑ ΕΠΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2006, 23:10:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Το σχήμα που ακολουθεί θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα διαγράμματα της Εσωτερικής Φιλοσοφίας με τεράστια συμβολική σημασία. Θα πραγματοποιηθεί μία συνοπτική ανάλυση, γιατί διαφορετικά θα έπρεπε να γραφούν βιβλία.

Μπορούμε να φανταστούμε ότι το διάγραμμα που βλέπουμε σε επίπεδο, είναι η τομή μίας τεράστιας Κοσμικής Σφαίρας που υποδιαιρείται σε επτά κύριες σφαίρες, ή σε σαράντα εννέα ομόκεντρες σφαίρες η μία μέσα στην άλλη.
Για σκεφτείτε μία νοητή σφαίρα που συμπεριλαμβάνει ολόκληρο το Ηλιακό σύστημα και που για να κατανοηθούν οι διαφορετικές ενέργειες και δυνάμεις που ρέουν μέσα σ’ αυτό και που αποτελούν την σύσταση και την δομή του, έχει διαχωριστεί σε επτά κύριες σφαίρες (που στη πραγματικότητα χωρισμός δεν υπάρχει), για να καταλάβουμε κυριολεκτικά χιλιάδες έννοιες σχετικά με την Ζωή, τις Μακροκοσμικές Ζωές και τις μικρότερες ζωές, που κινούνται και υπάρχουν μέσα Σ’ Αυτή την τεράστια Σφαίρα και που για τους αληθινούς Εσωτεριστές είναι Μία Ζώσα Ύπαρξη ..., μέσα στην οποία ζούμε κινούμαστε και υπάρχουμε.

Από πάνω προς τα κάτω συναντούμε το Λογοϊκό πεδίο, το Μοναδικό πεδίο, το Ατμικό, το Βουδδικό, το Νοητικό, το Αστρικό και το Φυσικό πεδίο. Το κάθε ένα από αυτά έχει και πολλές άλλες ονομασίες. Έτσι το Ατμικό ονομάζεται και Πνευματικό ή Νιρβανικό πεδίο. Το Βουδδικό ονομάζεται και ενορατικό, ή πεδίο της ενοποίησης, ή και πεδίο της καθαρής λογικής. Τα τρία πρώτα είναι τα πεδία του Πρώτου, Δεύτερου και Τρίτου Λόγου και αντιστοιχούν με την τριαδικότητα Πατήρ, Υιός και Άγιο Πνεύμα. Υπάρχουν όμως και κατώτερες αντιστοιχίες οι οποίες θα αναφερθούν στην συνέχεια. Το Νοητικό, ή Μανασικό πεδίο είναι το πεδίο του Εγώ και του Ηλιακού Αγγέλου. Είναι το κυριότερο από τα επτά όσον αφορά τον άνθρωπο, γιατί αυτό που διακρίνει τον άνθρωπο από τα ζώα είναι ο νους, η νοημοσύνη, αφηρημένη και συγκεκριμένη. Και αυτό με τη σειρά του χωρίζεται σε τρία, τον Ανώτερο νου, τον Υιό του νου και τον κατώτερο νου. Κάθε πεδίο χωρίζεται σε επτά υποπεδία. Έτσι έχουμε συνολικά επτά επί επτά σαράντα εννέα υποπεδία, ή σαράντα εννέα τύπους δυνάμεων και ενεργειών. Τα επτά πεδία είναι οι επτά κόσμοι.

Μπορούμε όμως να προβούμε και σε άλλες υποδιαιρέσεις, έτσι:

Τα δύο πρώτα το Λογοϊκό και Μοναδικό πεδίο μπορούν να θεωρηθούν ως η πρώτη όψη της τριάδας που αντιστοιχεί στην όψη του Πατρός, ή του Πνεύματος. Τα τρία επόμενα, Ατμικό, Βουδδικό και Ανώτερος νους, ή Ανώτερο μάνας, ονομάζονται πεδία της Πνευματικής Τριάδας και αντιστοιχούν στην δεύτερη όψη της τριάδας, την Ψυχή. Τα τρία επόμενα κατώτερο μάνας ή κατώτερος νους, το αστρικό και το φυσικό, ονομάζονται πεδία της προσωπικότητας και αντιστοιχούν με την τρίτη όψη της τριάδας, το Άγιο Πνεύμα. Θα καταλαβαίνει κάποιος ότι αυτά τα πεδία της προσωπικότητας είναι τα σπουδαιότερα όσον αφορά τον άνθρωπο, γιατί το περισσότερο τμήμα της ζωής του, όσο βρίσκεται σε φυσική ενσάρκωση, λειτουργεί και χρησιμοποιεί καθημερινά αυτούς τους δέκα οκτώ διαφοροποιημένους τύπους δυνάμεων της προσωπικότητάς του, ασυνείδητα. Είναι επτά φυσικό – αιθερικοί, επτά αστρικοί (αισθαντικοί) και τέσσερις νοητικοί τύποι δυνάμεων, που συνθέτουν την προσωπικότητά του.

Αρκετοί από τους σημερινούς ψυχολόγους σήμερα, αλλά και από διάφορες κατηγορίες ανθρώπων της εναλλακτικής ιατρικής ονομάζουν και δέχονται τον νοητικό παράγοντα ως πνευματικό παράγοντα, τον συναισθηματικό μηχανισμό ως ψυχικό μηχανισμό και τον ζωτικό – αιθερικό μας φορέα, ως το καλούπι του φυσικού σώματός μας. Για τον μαθητή του εσωτερισμού όμως, όλοι αυτοί οι τύποι των διαφοροποιημένων δυνάμεων απλώς χαρακτηρίζονται ως διαφοροποιημένη μορφή – ύλη - δύναμη. Γι’ αυτό μιλούμε για συναισθηματικές μορφές και μορφές σκέψεις (νοητικές μορφές). Στα βιβλία της Alice A. Bailey αναφέρονται και σαν ένα σύνολο δεκαοκτώ διαφοροποιημένων στοιχειακών οντοτήτων, που βρίσκονται στο τόξο της καθόδου. Όλη αυτή η διαφοροποιημένη μορφή – δύναμη (των τριών κόσμων της μορφής), βρίσκεται σε αντίθεση ανά τους αιώνες με την Πνευματική Ψυχή, που κατοικεί στα τρία Ανώτερα υποπεδία του Νοητικού πεδίου, που εκπροσωπείται από τον Ηλιακό Άγγελο και που εξελίσσεται μέσα στην Πνευματική Τριάδα.

Μια άλλη προσέγγιση σχετική μ’ αυτά τα πεδία έχει να κάνει με τον εξωτερικό φυσικό κόσμο που αντιλαμβανόμαστε με τις πέντε φυσικές μας αισθήσεις και τους αόρατους για μας κόσμους, που χρειάζεται η αφύπνιση των εσωτερικών μας αισθήσεων, για να τους αντιληφθούμε. Η αφύπνιση των εσωτερικών μας αισθήσεων είναι υποκειμενική ευθύνη του καθενός από εμάς και κανείς δεν μπορεί να πιέσει τους συνανθρώπους του, προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή διδάσκεται είτε σε εσωτερικές σχολές μαθητείας, είτε απ’ ευθείας από την Ψυχή του καθένα. Γι’ αυτό κυκλοφορεί στους εσωτερικούς κύκλους, ότι ο αποκρυφιστής είναι αυτοδίδακτος. Στις αρχαίες σχολές μυστηρίων στην Ελλάδα και όλο τον υπόλοιπο κόσμο, η εσωτερική διδασκαλία είχε να κάνει με την άμεση εμπειρία και επαφή με την λεπτεπίλεπτη ενέργεια των αόρατων κόσμων, τα δισεκατομμύρια οντότητες που κυκλοφορούν μέσα σ’ αυτούς τους εσωτερικούς κόσμους και φυσικά με την Ψυχή και το Πνεύμα.

Μία σπουδαία τελευταία προσέγγιση σχετικά με τα πεδία βρίσκουμε σχετικά με τα επτά βασίλεια της φύσης. Που εκτός από τα τέσσερα γνωστά σε εμάς Βασίλεια που είναι το ορυκτό, φυτικό, ζωικό και το δικό μας το ανθρώπινο, είναι τα επόμενα τρία, το Βασίλειο των Ψυχών, των Πλανητικών Ζωών και των Ηλιακών Ζωών. Άγνωστα στην ανθρωπότητα, αλλά όχι άγνωστα στους μαθητές της προαιώνιας σοφίας, που ερευνούν τους αόρατους κόσμους. Οι πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος θεωρούνται Ουράνιοι Άνθρωποι και είναι τμήμα Αυτής της Ουράνιας Ηλιακής Σφαίρας και Ηλιακής Ζωής.

Σημείωση: Όπως σε κάθε επιστήμη υπάρχουν χιλιάδες όροι που θα πρέπει να μάθει ο επιστήμονας προκειμένου να πάρει το πτυχίο του και μετά να κάνει την δουλειά του, έτσι και στην επιστήμη του εσωτερισμού θα πρέπει να εξοικειωθεί με διάφορους πνευματικούς όρους προκειμένου να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο των δυνάμεων και των ενεργειών. Δεν θα πρέπει να διαμαρτύρονται συνεπώς όλοι όσοι υποστηρίζουν ότι ενδιαφέρονται για την Μεταφυσική, για δύσκολες και ακατανόητες έννοιες. Είναι δυνατόν να σπουδάσει κάποιος (α), χωρίς κόπο και θυσία, για θέματα ύπαρξης;
Το σχήμα που βλέπετε υπάρχει στην αρχική του μορφή στα εξής βιβλία:
1) Τηλεπάθεια και Αιθερικός Φορέας, σελ. xi.
2) Μύηση Ανθρώπινη και Ηλιακή, σελ. xiv.
3) Επιστολές επί του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού, σελ. xiv.
4) Πραγματεία επι του Κοσμικού Πυρός, σελ. 113/117 (Αγγλ.)
Επανασχεδιάστηκε στο CorelDraw και μετατράπηκε σε αρχείο .gif


Γνώθι σαυτόν

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/09/2006, 14:01:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε oros777, το θέμα που άνοιξες είναι πάρα πολύ καλό και σίγουρα η ανάγνωση του θα φανεί χρήσιμη σε πάρα πολλούς ανθρώπους!
Οι λόγοι για την χρησιμότητα του είναι πιστεύω προφανείς...

Οπότε χαίρομαι που ένα τέτοιο θέμα φιλοξενείται στις Συζητήσεις μας!

Προτού αναλύσουμε κι επεκταθούμε επάνω στο θέμα των επτά πεδίων, θα ήθελα να σε ρωτήσω μήπως αυτό το topic θα ταίριαζε καλύτερα σε κάποια άλλη Κατηγορία όπως για παράδειγμα στην Σοφία ή την Γνώση.
Τι λες κι εσύ?

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/09/2006, 19:07:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Dying Incubus

Ευχαριστώ και πάλι για τα θετικά σου σχόλια.

quote:
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ρωτήσω σε ποια θεματική ενότητα νομίζεις ότι είναι καλύτερο να εισηγηθώ ένα νέο θέμα σχετικά με τα «Επτά πεδία του Ηλιακού μας Συστήματος», στην «ΣΟΦΙΑ», «Η ΓΝΩΣΗ», ή την «ΨΥΧΗ»;

Αν θυμάσαι σε ρώτησα, που να το βάλω; Πιθανότατα δεν κατάλαβες τι εννοούσα.

Σκέφτηκα αφού δεν μου απάντησε το βάζω δίπλα στο άλλο θέμα που άνοιξα, στην ίδια ενότητα που πιθανότατα να διευκολύνει μερικούς αναγνώστες, ...άλλωστε θα ταιριάζει και με άλλα θέματα σχετικά με τον κόσμο της Ψυχής σε βάθος, που πρόκειται να ανοίξω. ...
Τώρα αν εσύ επιθυμείς να το μεταφέρεις κάπου αλλού που ταιριάζει καλύτερα, φυσικά δεν έχω καμία αντίρρηση, απλά με ενημερώνεις.

Σκέφτομαι: Mε ποιο άραγε ακριβές κριτήριο τοποθετούνται τα διάφορα νέα θέματα στις κατηγορίες «Ψυχή», «Γνώση», «Σοφία»;

Θα με διευκολύνεις αν μου απαντήσεις.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2006, 14:28:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777, πράγματι με είχες ρωτήσει προχθές το πρωΐ σε ποιά Κατηγορία θα ήταν καλύτερο να ανοίξεις το παρόν θέμα και σου είχα απαντήσει οτι θα σου απαντήσω σύντομα, έχοντας κάνει και μια Αναζήτηση ώστε να δω αν υπάρχει κάποιο παλιότερο topic.

Πίστευα οτι θα είχες την "υπομονή" μέχρι την άλλη μέρα ώστε να έχω κι εγώ τον χρόνο μου...
Κατανοώ όμως οτι η επιθυμία σου να κάνουμε όλοι μας έναν διάλογο γύρω από το ενδιαφέρον θέμα ήταν ίσως μεγάλη κι ενδεχομένως να περίμενες μια πιο άμεση απάντηση.

quote:
Σκέφτομαι: Mε ποιο άραγε ακριβές κριτήριο τοποθετούνται τα διάφορα νέα θέματα στις κατηγορίες «Ψυχή», «Γνώση», «Σοφία»;

Θα με διευκολύνεις αν μου απαντήσεις.


Αν και δεν ξέρω κατά πόσο είναι δόκιμος ένας "αυστηρού τύπου" διαχωρισμός, παρόλα αυτά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε μερικά βασικά στοιχεία γύρω από τις Κατηγορίες αυτές Συζητήσεων.

Κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την Φιλοσοφία, κάποιον φιλοσοφικό στοχασμό/προβληματισμό μας μπορούν να φιλοξενηθούν στην Σοφία.

Τα θέματα που έχουν να κάνουν με την Επιστήμη, τη γνώση γενικότερα αλλά και την έρευνα γύρω από αυτά τα θέματα μπορούν να φιλοξενηθούν στην Γνώση.

Θέματα που έχουν να κάνουν με την Ψυχολογία, την Παραψυχολογία, με ερωτήματα που απασχολούν την ψυχή ενός ανθρώπου σχετικά με το ταξίδι της προς τον προορισμό της μπορούν να ανοιχθούν στην Ψυχή.

Στην Κεντρική Σελίδα των Forums κάτω από κάθε Κατηγορία υπάρχει μια σύντομη επεξήγηση ώστε να είναι κατανοητό στους φίλους μας τι θέματα φιλοξενούνται στην κάθε μία.

Συγκεκριμένα:

  • .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.: Εσωτερική Φιλοσοφία - Δυτική κι Ανατολική Σοφία - Σύγχρονος Στοχασμός
  • .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.: Επιστήμη κι Εσωτερισμός
  • .-= Η ΨΥΧΗ =-.: Εσωτερική Ψυχολογία και Παραψυχολογία - Η αιώνια Αναζήτηση της Ψυχής

Ελπίζω να σε κάλυψα όσο μπορούσα.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/09/2006, 13:03:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αλήθεια τι είναι ένας άνθρωπος σύμφωνα με την Εσωτερική Φιλοσοφία;

α. O Άνθρωπος εκπορεύεται από το εναδικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό του σημείο στο πέμπτο επίπεδο, το νοητικό, αλλά επιζητά πλήρη συνειδητή ανάπτυξη στα τρία κατώτερα πεδία, το νοητικό, το αστρικό και το φυσικό.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 271 Αγγλ.)
---------------------------------

O άνθρωπος στην ουσιώδη του υπόσταση είναι η ανώτερη τριάδα που εκδηλώνεται μέσα από μια σταδιακά ανελισσόμενη μορφή – το εγωικό ή αιτιώδες σώμα – και χρησιμοποιεί την κατώτερη τριπλή προσωπικότητα σαν μέσον επαφής με τα κατώτερα τρία πεδία. Όλα αυτά αποβλέπουν στην ανάπτυξη τέλειας αυτοσυνείδησης. Πάνω απ’ την τριάδα στέκει η Ενάδα ή ο Πατήρ εν τοις Oυρανοίς – ένα σημείο αφαίρεσης για τον άνθρωπο που βλέπει το ζήτημα απ’ το φυσικό πεδίο. Η Ενάδα κατέχει γι’ αυτόν τη θέση του Απόλυτου, κάτι ανάλογο με τη θέση του αδιαφοροποίητου Λόγου ως προς την τρισυπόστατη Τριάδα, τα τρία Πρόσωπα της λογοϊκής εκδήλωσης. O παραλληλισμός είναι ακριβής.

1. Η Ενάδα.
2. Η τρισυπόστατη Τριάδα, Άτμα-Βούδδι-Μάνας, ή πνευματική θέληση, ενόραση και ανώτερος νους.
3. Το εγωικό ή αιτιώδες σώμα, ο βωμός της βουδδικής αρχής. Το σώμα αυτό δομείται με τη δύναμη του νου. Αποτελεί την εκδήλωση των τριών.
4. Η τριπλή κατώτερη φύση, τα σημεία της πιο πυκνής αντικειμενικότητας.
5. Αυτή η τριπλή κατώτερη φύση είναι κατ’ ουσία μια τετράδα – ο αιθερικός φορέας, η εμψυχώνουσα ζωή ή πράνα, το καμα-μάνας και ο κατώτερος νους. Το μάνας ή η πέμπτη αρχή αποτελεί τον κρίκο μεταξύ του κατώτερου και του ανώτερου.

Έχουμε συνεπώς τα κατώτερα τέσσερα, τα ανώτερα τρία και τη μεταξύ τους σχέση, την αρχή του νου. Αυτά τα επτά που σχηματίζονται από την ένωση των τριών και των τεσσάρων, με την προσθήκη ενός ακόμη παράγοντα γίνονται οκτώ. Τα απώτερα επτά θα προβάλουν όταν σμίξουν το βούδδι και το μάνας. Σε μερικά αποκρυφιστικά βιβλία μας δόθηκαν νύξεις για την όγδοη σφαίρα. Θα έλεγα ότι αυτός ο συνδετικός παράγοντας του ευφυούς νου αποτελεί το κλειδί για το μυστήριο. Όταν ο νους αναπτύσσεται ανάρμοστα και παύει να συνδέει το ανώτερο με το κατώτερο, σχηματίζει μια δική του σφαίρα. Αυτή είναι η μέγιστη συμφορά που μπορεί να ενσκήψει στην ανθρώπινη μονάδα.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 261 Αγγλ.)
---------------------------------

3. Η Υποκειμενική Ανάπτυξη.
Αυτή είναι επίσης επταπλή:

1. Αστρικό........ αγνή επιθυμία, συναίσθημα, αίσθημα.
2. Καμα-μάνας..... επιθυμία-νους.
3. Μάνας.......... κατώτερος συγκεκριμένος νους.
4. Ανώτερο μάνας.. αφηρημένος ή αγνός νους.
5. Βούδδι......... αγνός λόγος, ενόραση.
6. Άτμα........... αγνή θέληση, αντίληψη.
7. Εναδικό........ Θέληση, αγάπη-σοφία, νοημοσύνη.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 267 Αγγλ.)
---------------------------------

Αυτό που ζητώ να τονίσω είναι το γεγονός της ψυχικής ανάπτυξης κι ακόμη πως η υποκειμενική εξέλιξη συνιστά το κύριο εγχείρημα του Λόγου, του πλανητικού Λόγου και του ανθρώπου. Η δρώσα νοήμων αγάπη (η προβολή απ’ τη λανθάνουσα κατάσταση της εγγενούς ποιότητας της αγάπης δια της νοήμονος εφαρμογής της νοητικής ικανότητας) θα είναι το αποτέλεσμα της εξελικτικής διαδικασίας. Όπως ακριβώς η αντικειμενικότητα είναι δυαδική – ζωή-μορφή – το ίδιο δυαδική είναι και η υποκειμενικότητα – νους-αγάπη – και η ανάμειξη των δύο παράγει τη συνείδηση. Μόνο το Πνεύμα είναι ένα κι αδιαίρετο· η ανάπτυξη του Πνεύματος (ή η από μέρους του ιδιοποίηση των καρπών της εξέλιξης) μπορεί να πραγματοποιηθεί και να προκύψει μόνο απ’ την αποκορύφωση της δυαδικής εξέλιξης της μορφής και της ψυχής. Τότε το Πνεύμα δρέπει τους καρπούς της εξέλιξης και περισυλλέγει τις ποιότητες που γαλουχήθηκαν στη διάρκεια της εκδήλωσης – την τέλεια αγάπη και την τέλεια νοημοσύνη που προβάλλουν τότε σαν δρώσα νοήμων αγάπη-σοφία.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 268 Αγγλ.)
---------------------------------

Πρώτο: Το έργο των μονάδων που απαρτίζουν έναν ιδιαίτερο πλανητικό Λόγο. Αυτό έχει τριπλή φύση:
α. Να συνειδητοποιήσουν τον επιτευχθέντα έλεγχο του ατομικού τους αξεπέραστου δακτυλίου ή της δικής τους σφαίρας δραστηριότητας. Αυτό καλύπτει την περίοδο εξέλιξης ως την πρώτη Μύηση, ή την είσοδό τους στην Ατραπό κι επομένως στο πνευματικό βασίλειο. Αφορά την αφύπνιση της συνείδησης επί των τριών κατώτερων πεδίων.
β. Να συνειδητοποιήσουν το ιδιαίτερο κέντρο στο σώμα κάποιου πλανητικού Λόγου – το κέντρο που ενσωματώνει την ομαδική τους δραστηριότητα. Αυτό τους οδηγεί μέχρι την πέμπτη Μύηση και καλύπτει την περίοδο κατά την οποία η συνείδηση αφυπνίζεται στα πέντε πεδία της εξέλιξης.
γ. Να συνειδητοποιήσουν το κέντρο στο Σώμα του Λόγου, του οποίου την ολότητα συνιστά κάποιος ιδιαίτερος πλανητικός Λόγος. Αυτό τους φέρνει ως την έβδομη Μύηση και καλύπτει την περίοδο αφύπνισης της συνείδησης στα επτά πεδία του ηλιακού συστήματος.
Κάθε τέτοια διεύρυνση πραγματοποιείται με την αρωγή του νου, καθόσο μετουσιώνεται στον κατάλληλο χρόνο σε αγάπη-σοφία και συνεπάγεται το συνειδητό έλεγχο του συνόλου των επτά πεδίων του ηλιακού συστήματος, δηλαδή του κατώτατου κοσμικού πεδίου.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 289 Αγγλ.)
---------------------------------

Σημείωση oros777

Λέξεις, λέξεις με κάποιο νόημα, … βαθύ για άλλους και για άλλους … απαράδεκτο, …

Γιατί άραγε κάποιοι μπορούν να εμβαθύνουν στα παραπάνω, έχουν κάποια σημασία οι παραπάνω φράσεις γι’ αυτούς και σε άλλους όχι; Τι συμβαίνει με την λογική μας;

Όσοι ασχολούνται για χρόνια με τέτοιου είδους κείμενα κατανοούν, όσο περισσότερο εμβαθύνουν, το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει είτε μέσα στις ανθρώπινες μονάδες, είτε μέσα στις διάφορες κοινωνικές ομάδες, είτε μέσα στα Έθνη, είτε τελικά μέσα σ’ όλη την ανθρωπότητα.
Κατανοούν ότι το κύριο πρόβλημα της ανθρωπότητας είναι μία τεράστια αυταπάτη που κυριαρχεί και από την οποία ο δρόμος διαφυγής είναι πάρα πολύ δύσκολος. Ότι υπάρχουν δυνάμεις που εμποδίζουν εντελώς συνειδητά την απελευθέρωση της ανθρωπότητας προς το καλό, το ωραίο και το αληθινό.

Πρώτο θέμα:
Από τις παραπάνω παραπομπές, από συγκεκριμένα κείμενα βιβλίων, ίσως ένα από τα κυριότερα θέματα που θίγεται είναι το θέμα της καταγωγής.
Όλοι σχεδόν οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν αντίληψη της προσωπικότητάς τους ως τον μόνο πραγματικό και αληθινό παράγοντα, αδυνατούν να κατανοήσουν ότι πιθανότατα ο τρόπος των σκέψεών τους είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό λανθασμένος. Αδυνατούν να κατανοήσουν ότι αυτοί είναι συγχρόνως και ψυχές και πνεύματα ενσαρκωμένα. Ότι η αληθινή τους υπόσταση είναι η ψυχή – πνεύμα πρωταρχικά και δευτερευόντως η προσωπικότητά τους.
Το αποτέλεσμα αυτής της έλλειψης κατανόησης είναι να θεωρούν την Εθνική τους καταγωγή πολύ μεγάλης σημασίας!!!
Αν γνώριζαν λίγο, όχι πολύ, τον εαυτό τους ως Ψυχή – Πνεύμα, αυτόματα οι αντιλήψεις τους θα άλλαζαν σε σημαντικό βαθμό και θα δεχόταν ότι η αληθινή καταγωγή τους βρίσκεται στους Εσωτερικούς υποκειμενικούς κόσμους και όχι στο φυσικό πεδίο.
Ως αθάνατες Ψυχές – Πνεύματα γεννιόμαστε ξανά και ξανά σε διάφορα μέρη της Γης αποκομίζοντας διάφορες εμπειρίες – πληροφορίες στην πραγματικότητα για το καλό των ψυχών μας (τα καλά και συμφέροντα ταις ψυχαίς ημών).
Πιθανότατα σ’ αυτό το σημείο θα έπρεπε να δοθεί ένα παράδειγμα από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο για το θέμα της καθαρότητας των φυλών, …
Λέγεται ότι πολλοί από τους Γερμανούς σε προηγούμενες ενσαρκώσεις ήταν Εβραίοι και πολλοί Εβραίοι Γερμανοί. Οι καρμικές τους διαφορές ήταν υπεύθυνες και η πραγματική αιτία για το μεγάλο μίσος και για το ολοκαύτωμα. …
Η αληθινή μας καταγωγή, το αληθινό μας σπίτι στην αιωνιότητα είναι πρωταρχικά ο κόσμος των ψυχών και τελικά το πεδίο της Μονάδας.

Δεύτερο θέμα:
Ένα άλλο θέμα που έρχεται στην προσοχή μας είναι το θέμα της διαδικότητας.
Αναφέρεται αυτό γιατί το θέμα της διαδικότητας έχει απασχολήσει πολλούς φίλους στις διάφορες συζητήσεις τους μέσα στο esoterica.gr, στο πρόσφατο παρελθόν.

Όπως ειπώθηκε παραπάνω «Όπως ακριβώς η αντικειμενικότητα είναι δυαδική – ζωή-μορφή – το ίδιο δυαδική είναι και η υποκειμενικότητα – νους-αγάπη – και η ανάμειξη των δύο παράγει τη συνείδηση. Μόνο το Πνεύμα είναι ένα κι αδιαίρετο».
Μέσα στην προσωπικότητα (που όπως είπαμε είναι ένας φυσικοαιθερικός, ένας συναισθηματικός και ένας κατώτερος νοητικός μηχανισμός) επικρατεί η διαδικότητα Ζωή – Μορφή.
Το ίδιο συμβαίνει και μέσα στην υποκειμενική φύση μας, την Αθάνατη Ψυχή, η διαδικότητα εμφανίζεται ως Νους (Ανώτερος αφηρημένος νους) και Αγάπη (Ενόραση).
Η ανάμειξη των παραπάνω δύο παραγόντων της αντικειμενικότητας και της υποκειμενικότητας παράγει συνείδηση.
Μόνο το πνεύμα είναι αδιαίρετο!!! Σταματά η διαδικότητα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα κατά την γνώμη δεκάδων χιλιάδων στοχαστών στον πλανήτη σήμερα είναι ότι οι προσωπικοί άνθρωποι αρνούνται σε ένα μεγάλο βαθμό να δεχθούν τον υποκειμενικό παράγοντα μέσα τους (της αφηρημένης σκέψης και της αγάπης) στις ανθρώπινες σχέσεις και να δεχτούν ότι η προσωπικότητά τους από μόνη της, είναι η αιτία του κακού.
Οι προχωρημένοι διανοητικοί άνθρωποι άμεσα θα πρέπει να αντιληφθούν ότι η Ψυχή και η Αγάπη, η καθαρή λογική, είναι ο άμεσος στόχος της ανθρωπότητας προκειμένου η ανθρωπότητα να απελευθερωθεί από το Αρχαίο Κακό της επιθετικότητας, της ιδιοτέλειας, του υλισμού, της χωριστικότητας και της εγωκεντρικότητας.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2006, 17:28:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777μου αρέσει πολύ το θέμα σου, κάτι μου λέει ότι θα γίνει από τα αγαπημένα μου


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/09/2006, 23:13:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ gretel

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Εύχομαι να είσαι καλά.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2006, 01:16:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητέ oros777 η Γκρετελ ανήκει στο θηλυκό γένος... στην παρουσα ενσάρκωση.


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2006, 08:18:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή gretel με συγχωρείς, ελπίζω να μην σε προσέβαλα. …
Θα προσέχω στο εξής. …


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/09/2006, 11:12:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τι είναι ένας Πλανητικός και ένας Ηλιακός Λόγος.

Ακολουθεί ένα κείμενο από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός».

Είναι οι επτά πλανητικοί Λόγοι και συνιστούν τους Κυρίους των Ακτίνων, τους επτά Oυράνιους Ανθρώπους. Ανέπτυξαν την όψη του νου στο πρώτο ηλιακό σύστημα, στο οποίο προείχε ο Βράχμα οπότε και ενσωμάτωνε την αντικειμενική ύπαρξη. Αυτό συνέβαινε κατά την ίδια έννοια με την οποία η δεύτερη όψη (του Βισνού ή του Δράκοντα της Σοφίας) αποτελεί την ολότητα της ύπαρξης για το δεύτερο αυτό σύστημα.
Τα κύτταρα των σωμάτων Τους απαρτίζονται από μονάδες της ανθρώπινης και της ντεβαϊκής εξέλιξης κατά τον ίδιο τρόπο (αλλά σε ανώτερη έλικα του σπειροειδούς) με τον οποίο τα σώματα των ανθρώπινων όντων απαρτίζονται από ζώντες οργανισμούς, τα διάφορα εμψυχωμένα κύτταρα ή τις μικρότερες ζωές. Αυτό αποτελεί βασικό δεδομένο του αποκρυφισμού και η σχέση των κυττάρων των ανθρώπινων φορέων με τα κύτταρα των σωμάτων ενός Oυράνιου Ανθρώπου θα αποβεί διαφωτιστική εφόσον μελετηθεί προσεκτικά.
Όπως ακριβώς το ανθρώπινο ον εκπορεύεται από μια πηγή – την Ενάδα – και διαθέτει έναν ημιμόνιμο φορέα, το αιτιώδες σώμα, αλλά εκδηλώνεται δια των κατώτερων αρχών του (στις οποίες δεν περιλαμβάνεται το πυκνό φυσικό), έτσι κι ο Oυράνιος Άνθρωπος εκπορεύεται από μια πηγή, την Ενάδα Του, διαθέτει ένα ημιμόνιμο σώμα επί των εναδικών επιπέδων του ηλιακού συστήματος, αλλά εκδηλώνεται δια των τριών κατώτερων περιβλημάτων, των ατμικών, βουδδικών και μανασικών επιπέδων μας. Το αστρικό και το φυσικό πεδίο Του είναι ξένα, όπως και το φυσικό για το ανθρώπινο ον. O άνθρωπος ζωογονεί το φυσικό φορέα με τη δύναμη ή τη θερμότητά του, αλλά δεν το λογαριάζει αποκρυφιστικά σαν αρχή. Έτσι και τα δύο κατώτερα πεδία της εκδήλωσης είναι ξένα για τον Oυράνιο Άνθρωπο μολονότι τα ζωογονεί με τη δύναμή Του. Το ανθρώπινο ον συνειδητοποιεί τη σχέση του (σαν σωματικό κύτταρο) με τον Oυράνιο Άνθρωπο μόνο καθώς αναπτύσσει τη συνείδηση του Εγώ επί του πεδίου του. Αν γίνεται να εκφρασθεί έτσι, οι ομάδες των αιτιωδών σωμάτων συνιστούν τις κατώτατες μορφές μέσω των οποίων εκδηλώνεται ένας Oυράνιος Άνθρωπος, όπως ακριβώς το φυσικό σώμα είναι η κατώτατη μορφή εκδήλωσης ενός ανθρώπινου όντος κι αυτό στην αιθερική του διάσταση.
Πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι οι εκδηλούμενες Υπάρξεις ενσωματώνουν ορισμένα πεδία κι έχουν τα σημεία της βαθύτερης ενέλιξής Τους σε διάφορα επίπεδα:
α. O Άνθρωπος εκπορεύεται από το εναδικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό του σημείο στο πέμπτο επίπεδο, το νοητικό, αλλά επιζητά πλήρη συνειδητή ανάπτυξη στα τρία κατώτερα πεδία, το νοητικό, το αστρικό και το φυσικό.
β. O Oυράνιος Άνθρωπος έχει την πηγή Του έξω απ’ το ηλιακό σύστημα (όπως κι ο άνθρωπος έξω από τους τρεις κόσμους του μόχθου του), το κύριο εστιακό σημείο Του βρίσκεται στο δεύτερο πεδίο του συστήματος – το εναδικό – και ζητά ν’ αποκτήσει συνείδηση στα πεδία της Τριάδας – το τελευταίο αναφορικά μ’ όλα τα κύτταρα του σώματός Του. Ανέπτυξε συνείδηση στα τρία κατώτερα πεδία των τριών κόσμων διαρκούντος του πρώτου ηλιακού συστήματος και πάλι αναφορικά με τα κύτταρα του σώματός Του. O άνθρωπος επαναλαμβάνει αυτή την προσπάθεια μέχρι την πέμπτη Μύηση, η οποία θα τον οδηγήσει σ’ ένα στάδιο συνείδησης που κατακτήθηκε απ’ τον Oυράνιο Άνθρωπο σε μια πολύ προγενέστερη μαχαμανβαντάρα. Αυτό πρέπει να το λάβετε προσεκτικά υπόψη σας σε σχέση με τις μυήσεις.
γ. O ηλιακός Λόγος κατάγεται από ένα ακόμη υψηλότερο κοσμικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό Του σημείο στο κοσμικό νοητικό πεδίο αλλά εκφράζεται δια των τριών κατώτερων κοσμικών πεδίων, όπως ακριβώς κι ο άνθρωπος επιζητά αυτοέκφραση στους τρεις κόσμους. Κατά συνέπεια τα επτά κύρια πεδία του ηλιακού συστήματος έχουν την ίδια σχέση μ’ Αυτόν από κοσμική άποψη, όπως και το φυσικό πεδίο ως προς το ανθρώπινο ον. Σχηματίζουν το αιθερικό και το πυκνό σώμα Του. Μπορεί να δηλωθεί ότι:

1. Τα ζωογονεί με τη ζωή και τη θερμότητά Του.
2. Τα εμψυχώνει.
3. Έχει πλήρη συνειδητότητα μεσ’ απ’ αυτά.
4. Το αιθερικό αποτελεί χρονικά την κατώτατη αρχή Του, ενώ το πυκνό φυσικό δε λογαριάζεται. Το πυκνό κοσμικό φυσικό σώμα συνίσταται από ύλη των τριών κατώτερων πεδίων του ηλιακού συστήματος, του νοητικού, του αστρικού και του φυσικού. Το βουδδικό πεδίο αποτελεί συνεπώς τον τέταρτο κοσμικό αιθέρα.

δ. Oι Oυράνιοι Άνθρωποι σχηματίζουν τα επτά κέντρα στο σώμα του Λόγου. Επομένως είναι οι σφαίρες πυρός που εμψυχώνουν το σώμα Του και εκφράζουν κάποια μορφή εκδήλωσης της δύναμής Του ανάλογα με τη θέση Τους στο σώμα.
ε. Τα ανθρώπινα όντα, όταν επικεντρωθούν στους ομίλους τους επί των αιτιωδών επιπέδων, σχηματίζουν κάποιο απ’ τα επτά κέντρα στο σώμα ενός Oυράνιου Ανθρώπου.
ζ. O ηλιακός Λόγος σχηματίζει ένα κέντρο στο σώμα μιας ακόμη μεγαλύτερης κοσμικής OΝΤOΤΗΤΑΣ. Κατά συνέπεια τα ανθρώπινα όντα εντάσσονται σε κάποιο από τα σαράντα εννέα κέντρα (όχι ομίλους, γιατί ένα κέντρο μπορεί να απαρτίζεται από πολλούς ομίλους που αντιστοιχούν στα διάφορα τμήματα) των επτά Oυράνιων Ανθρώπων.
Ένας Oυράνιος Άνθρωπος με τα επτά Του κέντρα σχηματίζει κάποιο κέντρο στο σώμα του ηλιακού Λόγου. Θα ήθελα εδώ να σας τονίσω την υφιστάμενη στενή σχέση ανάμεσα στους επτά Ρίσι της Μεγάλης Άρκτου και στους επτά Oυράνιους Ανθρώπους. Η σχέση των επτά Ρίσι της Μεγάλης Άρκτου ως προς Αυτούς είναι ίδια μ’ εκείνη της Ενάδας ως προς την ανελισσόμενη ανθρώπινη μονάδα.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σελ. 270-273 Αγγλ.)
----------------------------------

Σημείωση του oros777:

Το παραπάνω κείμενο δεν δόθηκε χάριν εντυπωσιασμού, αλλά γιατί πιθανότατα ενδιαφέρει αρκετούς που επιθυμούν να προχωρήσουν σε βάθος, σε θέματα σοβαρά που αναφέρονται στην εσωτερική φιλοσοφία.

Ως άσκηση της δημιουργικής φαντασίας, ας πούμε.

Διαβάζουμε για Πλανητικούς Λόγους, για τον Ηλιακό Λόγο, ως Μακροκοσμικές Ζωντανές Οντότητες των οποίων … τα κύτταρα των σωμάτων Τους απαρτίζονται από μονάδες της ανθρώπινης και της ντεβαϊκής εξέλιξης κατά τον ίδιο τρόπο … με τον οποίο τα σώματα των ανθρώπινων όντων απαρτίζονται από ζωντανά κύτταρα!!!

Σίγουρα για τον περισσότερο κόσμο όλα αυτά ακούγονται εντελώς κουφά … αλλά για τους σπουδαστές και ερευνητές των υποκειμενικών αόρατων κόσμων γιατί να είναι κουφά και όχι λογικά;
Υπάρχουν διάφορες θεωρίες σχετικά με τον εσωτερισμό, άσχετα με την απόχρωση και το ρεύμα, αν κάποια θεωρεία κάθεται καλά στη λογική, γιατί άραγε να μην ερευνηθεί; … Kαι έπειτα δικαιολογημένα να απορριφθεί ως άχρηστη πληροφορία;
Σήμερα υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο που έχουν διάφορες ψυχικές εμπειρίες, δεν πρέπει αυτού του είδους οι υποκειμενικές εμπειρίες να ενταχθούν κάπου, σε ένα σύστημα εσωτερικής διδασκαλίας;

Σίγουρα αυτή η υπόθεση, η θεωρεία για τους Πλανητικούς Λόγους, τον Ηλιακό Λόγο αν ευσταθεί και γίνει αποδεκτή κάποτε από ευρύτερες ομάδες ανθρώπων δεν θα προκαλέσει επανάσταση στον τρόπο της σκέψης;

Στο θέμα μας λοιπόν:

Από τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι ασχολούνται μ’ αυτό το θέμα των Πλανητικών και Ηλιακών Λόγων μόνον εφόσον άρχισε να αφυπνίζεται μέσα τους η Συνείδηση του Εγώ (που βρίσκεται στα ανώτερα υποπεδία του Νοητικού πεδίου) και φυσικά εφόσον έχουν γνώση των εσωτερικών θεμάτων. Σίγουρα υπάρχουν άνθρωποι (οι περισσότεροι) που δεν έχουν μελετήσει αποκρυφισμό σε βάθος και που η Συνείδησή τους είναι επαρκώς αφυπνισμένη. Φυσικά οι τελευταίοι αγνοούν αυτό το θέμα των Πλανητικών και Ηλιακών Λόγων. Νομίζω όμως ότι εφόσον είναι αφυπνισμένη η Συνείδησή τους δεν θα απορρίψουν άμεσα μια τέτοια πληροφορία, αλλά θα την έχουν υπόψη τους, για να την εξετάσουν στο μέλλον.

Λέγεται επίσης ότι όπως ένας άνθρωπος ζητά πλήρη συνειδητή ανάπτυξη στο νοητικό, αστρικό και φυσικό (Προσωπικότητα) πεδίο, έτσι και ένας Πλανητικός Λόγος ζητά πλήρη συνειδητή ανάπτυξη στα πεδία της Πνευματικής Τριάδας (Άτμα, Βούδδι, Μάνας). Δηλαδή με άλλα λόγια η προσωπικότητα του Πλανητικού Λόγου είναι αυτό που ονομάζουμε εμείς στον αποκρυφισμό Ανώτερος Εαυτός, Ανώτερο Εγώ, Πνευματική Ψυχή, …

Για τον Ηλιακό Λόγο λέγεται ότι οι Πλανητικοί Λόγοι (οι επτά ιεροί πλανήτες του Ηλιακού συστήματος) σχηματίζουν τα επτά κέντρα στο σώμα Του (Ηλιακού Λόγου), όπως γνωρίζουν όλοι που ασχολούνται με τον αποκρυφισμό για τα επτά αιθερικά κέντρα ενός ανθρώπου.

Πιθανότατα οι παραπάνω πληροφορίες ζαλίζουν τη σκέψη. Ποια σκέψη όμως, την συγκεκριμένη σκέψη και όχι την αφηρημένη.

Ολόκληρο το Ηλιακό Σύστημα είναι εκδήλωση του Ηλιακού Λόγου και κάθε μόριο είναι ένα καθορισμένο μέρος των φορέων του.
Ολόκληρη η φυσική ύλη του Ηλιακού μας συστήματος ως σύνολο, αποτελεί το φυσικό του σώμα.
Ολόκληρη η αστρική ύλη αποτελεί το αστρικό του σώμα.
Ολόκληρη η νοητική ύλη - ενέργεια αποτελεί το νοητικό του σώμα.
Ολόκληρη η βουδδική ενέργεια αποτελεί το βουδδιικό του σώμα.
Και ούτω καθεξής. …
Ειπώθηκε για παράδειγμα ότι κάθε μόριο της φυσικής ύλης ολόκληρου του Ηλιακού Συστήματος αποτελεί μέρος του Ηλιακού Λόγου, συγχρόνως όμως αποτελεί επίσης μέρος του φυσικού σώματος του ενός ή του άλλου των Επτά Πλανητικών Λόγων. Το ίδιο ισχύει και για το αστρικό, το νοητικό, το Βουδδικό, το Ατμικό και ούτω καθεξής.

Αυτά που θα έπρεπε να έχουμε περιεκτικά υπόψη μας με απλές λέξεις είναι το εξής:
Ότι όπως το φυσικό σώμα μας απαρτίζεται από εκατομμύρια ζωντανά κύτταρα, έτσι και εμείς οι άνθρωποι ως οντότητες είμαστε η κυταρρική ζωή στο σώμα ενός Πλανητικού Λόγου.
Και όπως υπάρχουν επτά κέντρα στο αιθερικό μας σώμα έτσι και οι επτά Πλανητικοί Λόγοι έχουν κάποια εντελώς καθορισμένη θέση ως Ηλιακά κέντρα στο Σώμα του Ηλιακού Λόγου.

Για να το πούμε εντελώς κοινά, όταν ένας Πλανητικός Λόγος, … ξύνεται, ή ρεύεται, ή έχει πυρετό, … (όπως λέει μια φίλη) γίνονται θεομηνίες, καταποντισμοί, σεισμοί κ.λ.π.
Ίσως θα έπρεπε να σκεφτούμε ότι μπορεί να είμαστε κύτταρα στο νύχι αυτής της τεράστιας οντότητας, ή σε κάποιο κόκαλο, ή στους πνεύμονες και συνεπώς, … θα πρέπει να βρούμε τον ακριβή ρόλο της σωματικής μας θέσης. …

Το τελικό νόημα που πρέπει να συλλάβουμε ως ανθρώπινα όντα είναι ότι είμαστε κύτταρα στο σώμα μιάς τεράστιας ζωντανής οντότητας τον Πλανητικό Λόγο της Γης, (ο οποίος με την σειρά του είναι μέρος του σώματος του Ηλιακού Λόγου) και ότι πρέπει να, …σταματήσουμε να κάνουμε χαζομάρες και να προβάλλουμε το μικρό μας ανόητο και εγωκεντρικό εγώ. Ότι θα πρέπει να κοιτάξουμε πως θα συνεργαστούμε για το καλό αυτής της υπέροχης ΎΠΑΡΞΗΣ στην οποία σε τελική ανάλυση οφείλουμε την Φυσική, την Συνειδησιακή και την Μοναδική μας Ζωή.

Το θέμα με τους Πλανητικούς και Ηλιακούς Λόγους είναι τεράστιο και σίγουρα θα ήταν μάλλον πολύ τολμηρό να ασχοληθούμε μ’ αυτό στο esoterica, σε βάθος.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/09/2006, 14:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Εξέλιξη των Εγώ στα Πεδία και Υποπεδία.

Αγαπητοί φίλοι ακολουθούν ορισμένες παραπομπές σχετικά με την Εξέλιξη των Εγώ στα Πεδία και Υποπεδία, που μάλλον θα ενδιαφέρουν ορισμένους στο esoterica.gr που μελετούν θέματα σχετικά με την εξέλιξη της Ψυχής – Συνείδησης. Οι παραπομπές δίδονται από το βιβλίο των «Επιστολών επι του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού».

Σχέση τoυ Εγώ με άλλα Εγώ.

Χρειάζεται να θυμόμαστε oρισμένα πράγματα:
Τoν παράγoντα της περιoδικότητας. Τα εγώ πoυ βρίσκoνται σ’ ενσάρκωση και τα εγώ πoυ βρίσκονται εκτός ενσάρκωσης είναι διαφoρoπoιημένα και ικανά για διαφoρετικό έργo. Τα εγώ των οποίων οι αντανακλάσεις βρίσκονται σε ενσάρκωση είναι περισσότερo περιoρισμένα απ’ τα εγώ πoυ δεν είναι ενσαρκωμένα. Είναι σχεδόν σαν o Ανώτερoς Εαυτός να κατευθύνεται πρoς τα κάτω ή να περιορίζεται εσκεμμένα στην τρισδιάστατη ύπαρξη, ενώ τα εκτός ενσάρκωσης εγώ δεν έχoυν τέτoιo περιoρισμό αλλά εργάζονται σε άλλη κατεύθυνση ή διάσταση. Η διαφoρά βρίσκεται στην εστίαση της πρoσoχής κατά τη διάρκεια της ζωής στο φυσικό πεδίo. Σας είναι δύσκoλo να συλλάβετε τo ζήτημα, έτσι δεν είναι; Δεν ξέρω πώς να εκφράσω σαφέστερα τη διαφoρά. Είναι ίσως σαν τα ενσαρκωμένα εγώ να είναι πιο θετικά και τα μη ενσαρκωμένα περισσότερo αρνητικά.
Τoν παράγoντα της δραστηριότητας. Είναι κυρίως ζήτημα ακτίνας κι επηρεάζει άμεσα τη σχέση μεταξύ των εγώ. Όσα βρίσκoνται σε παρόμoιες ακτίνες συνασπίζoνται και δονούνται περισσότερo αυθόρμητα μεταξύ τoυς απ’ όσα βρίσκoνται σε διαφoρετικές ακτίνες και η σύνθεση γίνεται εφικτή μόνo όταν αναπτυχθεί η δεύτερη ή όψη σoφία.
Στo τρίτo υπoπεδίo τoυ νoητικoύ πεδίου τα Εγώ χωρίζoνται σε oμάδες – δεν υπάρχει ατoμικός διαχωρισμός, όμως μπoρεί να γίνει αισθητός ο oμαδικός διαχωρισμός πoυ παρεμπίπτει με την ακτίνα και τo σημείο εξέλιξης.
Στo δεύτερo υπoπεδίo oι oμάδες συγχωνεύoνται και σμίγoυν και από τις σαράντα εννέα oμάδες τους σχηματίζoνται (με συγχώνευση) σαράντα δύo. Η διαδικασία της σύνθεσης θα μπoρούσε ν’ απεικονισθεί ως εξής:

....................1o υπoπεδίo ...........35 oμάδες, 7 Χ 5
Νoητικό πεδίo 2o υπoπεδίo............42 oμάδες, 7 Χ 6
....................3o υπoπεδίo............49 oμάδες, 7 Χ 7

....................3o υπoπεδίo............28 oμάδες, 7 Χ 4
Βoυδδικό πεδίo 1o υπoπεδίo............21 oμάδες, 7 Χ 3

Ατμικό πεδίo Ατoμικό υπoπεδίo.......14 oμάδες, 7 Χ 2

Εναδικό πεδίo.............................7 μεγάλες oμάδες.

Σας έδωσα εδώ μερικούς υπαινιγμούς. Είναι ωστόσo πολύ λίγοι σε σύγκριση με όσα θα γίνoυν γνωστά αργότερα όταν εκείνoι από σας πoυ τώρα μελετούν, διευρύνoυν ακόμη περισσότερo τη συνείδησή τoυς, όμως είναι τα μόνα πoυ μπoρώ να δώσω επί τoυ παρόντος και δόθηκαν μόνo αυτά με την πρόθεση να καταδειχθεί πόσα πολλά πρέπει να ληφθούν υπόψη προκειμένου να προσδιορισθούν κατάλληλα oι τύπoι διαλoγισμoύ από ένα Διδάσκαλo. Θα χρειασθεί να λάβει συνετά υπόψη την εγωική ακτίνα και την κατάσταση τoυ αιτιώδους σώματoς στη σχέση τoυ με τoν κατώτερo εαυτό και την Ιεραρχία. …
(Από το βιβλίο «Επιστολές επί του Αποκρυφιστικού Διαλογισμού» σελ. 38 – 39 Αγγλ.)

Σημείωση του oros777:

Παρατηρούμε ότι πάρα πολλά σημαντικότατα θέματα που εξετάζονται στον Εσωτερισμό έχουν σχέση με τα πεδία και τα Υποπεδία του Φυσικού Κοσμικού Πεδίου. Η αρχική εισήγηση συνεπώς δεν ήταν άνευ λόγου. Το μόνο που με προβληματίζει είναι αν θα συνεχίσω να παραθέτω στοιχεία, … που δεν ενδιαφέρουν σχεδόν κανένα στο site του esoterica. Τι να σκεφτώ άραγε; … Δίδονται υπερβολικά σημαντικά στοιχεία και κανείς δεν σχολιάζει!!! Δεν είναι κακή η άγνοια, όλοι μας αγνοούμε χιλιάδες πράγματα, κάποτε δεν θα πρέπει να αρχίσουμε να ρωτούμε;

Όλοι μας ανήκουμε σε κάποια από τις 49 ομάδες Εγώ που βρίσκονται στο τρίτο υποπεδίο του Νοητικού πεδίου. Γνωρίζουμε ότι στα τρία ανώτερα υποπεδία του Νοητικού Πεδίου βρίσκεται η Ψυχή – συνείδησή μας. Αυτά είναι τα υποπεδία της αφηρημένης σκέψης. Πρέπει να γίνει επίσης κατανοητό ότι κάποιος ή κάποιοι, έχουν επαφή με αυτά τα υποπεδία του Εγώ, όταν αρχίσουν να σκέφτονται αφηρημένα.

Αυτές οι ομάδες των εγώ βρίσκονται σε διαδικασία εξέλιξης στα υποπεδία όπως παρατηρούμε,… το θέμα σχετίζεται με τα Άσραμς των διδασκάλων, τα επικουρικά Άσραμς που βρίσκονται σε διαδικασία οργάνωσης και ολοκλήρωσης, με το θέμα των ακτίνων, με τον προσδιορισμό του διαλογισμού και πάει λέγοντας, …

Μετά τα παραπάνω νομίζω ότι γίνεται αρκετά κατανοητό ότι ο εσωτερισμός είναι επιστήμη για όσους αρχίζουν να αφυπνίζουν τις εσωτερικές τους αισθήσεις.
Νομίζω ότι οι γνώσεις δόθηκαν με το παραπάνω και δεν υπάρχουν τόσο πολλά, … μυστήρια, απλά οι περισσότεροι από εμάς αντιδρούμε στην Γνώση λόγω χαμηλού συνειδησιακού σημείου εξέλιξής μας.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Diostas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
242 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2006, 11:30:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Diostas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέλω να χαρακτηρήσω την σοβαρή και σπουδαία προσπάθεια του φίλου oros777 ως ένα είδους εγκυκλοπαίδιας της Εσωτερικής Αναζήτησης απο αυτήν την ιστοσελίδα.

Συγχαρητήρια, φίλε για την προσπάθειά σου.

Είμαι σίγουρος, ότι όλοι θα κερδίσουμε απο αυτό.

Σ' ευχαριστούμε!

ΟΤΙ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ Η ΨΥΧΗ- Ο ΝΟΥΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/10/2006, 13:11:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε Diostas

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Έχω διαβάσει μερικά από τα θέματα που διαπραγματεύεσαι και ... νομίζω ότι η δική σου συμβολή στο esoterica είναι πολύ σπουδαιότερη από την δική μου, ...

Είμαι σίγουρος ότι είναι σε επαρκέστατο βαθμό ανοιγμένο το κέντρο της καρδιάς σου, ...

Σου εύχομαι το καλύτερο σ’ όλη σου την ζωή, ...

Οπωσδήποτε θέλω να με θεωρείς καρδιακό σου φίλο.


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/10/2006, 01:04:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητοί φίλοι

Ακολουθούν ορισμένα αποσπάσματα από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» σχετικά με τα επτά πεδία του Ηλιακού μας συστήματος.
----------------------------

Υπάρχουν επτά συστημικοί νόμοι που διέπουν την εκδήλωση του ηλιακού μας Λόγου:

α. O Νόμος του Κραδασμού.
β. O Νόμος της Συνοχής.
γ. O Νόμος της Διάσπασης.
δ. O Νόμος του Μαγνητικού Ελέγχου.
ε. O Νόμος της Παγίωσης.
ζ. O Νόμος της Αγάπης.
η. O Νόμος της Θυσίας και του Θανάτου.

4. Καθένας απ’ αυτούς τους Νόμους εκδηλώνεται πρωταρχικά σε κάποιο από τα επτά πεδία του ηλιακού συστήματος.
5. Κάθε νόμος έρχεται περιοδικά σε ισχύ και κάθε πεδίο έχει την περίοδο της εκδήλωσής του και την περίοδο της συσκότισής του.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»)

----------------------------

Kάθε σφαίρα στο μακροκοσμικό σώμα περιστρέφεται. H περιστροφή αυτή προκαλεί ορισμένα αποτελέσματα που μπορούν ν’ απαριθμηθούν ως εξής:
1. Διαχωρισμός που παράγεται απ’ την περιστροφική κίνηση. Δια της δράσης αυτής όλες οι σφαίρες διαφοροποιήθηκαν και σχηματίζουν, όπως γνωρίζουμε, τις ακόλουθες ατομικές μονάδες:

α. Tο ηλιακό σύστημα που εκλαμβάνεται σαν κοσμικό άτομο, ενώ όλα τα αποκαλούμενα άτομα μέσα στην περιφέρειά του θεωρούνται πως έχουν μοριακή συγκρότηση.
β. Tα επτά πεδία που θεωρούνται σαν επτά τεράστιες σφαίρες οι οποίες περιστρέφονται εγκαρσίως μέσα στην ηλιακή περιφέρεια.
γ. Oι επτά ακτίνες που εκλαμβάνονται σαν οι επτά συγκαλύπτουσες μορφές των Πνευμάτων και που καθαυτές συνιστούν σφαιροειδείς χρωματικές ταινίες οι οποίες περιστρέφονται διαμήκως και σχηματίζουν (σε συνάρτηση με τα επτά πεδία) ένα απέραντο συνυφασμένο δίκτυο. Τα δύο αυτά σύνολα σφαιρών (πεδία και ακτίνες) απαρτίζουν την ολότητα του ηλιακού συστήματος και δημιουργούν τη σφαιροειδή μορφή του.

Aς αποσύρουμε εδώ τη σκέψη μας απ’ την εμψυχώνουσα Συνείδηση των τριών αυτών τύπων σφαιρών και ας συγκεντρώσουμε την προσοχή μας στην αντίληψη πως κάθε πεδίο είναι μια πελώρια σφαίρα ύλης που ενεργοποιείται από λανθάνουσα θερμότητα και προοδεύει ή περιστρέφεται προς μια ιδιαίτερη κατεύθυνση. Kάθε ακτίνα φωτός, ανεξαρτήτως χρώματος, συνιστά επίσης μια σφαίρα από ύλη υπέρτατης αραίωσης, που περιστρέφεται σε κατεύθυνση αντίθετη από εκείνη των πεδίων. Oι ακτίνες αυτές ασκούν η μια στην άλλη κάποια ακτινοβόλο επίδραση εξαιτίας της αμοιβαίας τους αλληλενέργειας. Έτσι με την προσέγγιση της λανθάνουσας θερμότητας της ύλης και με την αλληλεπίδρασή της με άλλες σφαίρες παράγεται εκείνη η ολότητα που αποκαλούμε “πυρ δια τριβής”.
Aναφορικά με τους δύο αυτούς τύπους σφαιρών θα μπορούσαμε να πούμε επεξηγηματικά και διευκρινιστικά ότι:

α. Tα πεδία περιστρέφονται εξ ανατολών προς δυσμάς.
β. Oι ακτίνες περιστρέφονται από βορρά προς νότο.

Oι σπουδαστές θα πρέπει εδώ να λάβουν προσεκτικά υπόψη τους πως δεν αναφερόματε σε σημεία του χώρου· παραθέτουμε απλά αυτή τη διάκριση και χρησιμοποιούμε λέξεις προκειμένου να κάνουμε κατανοητή μια δυσνόητη ιδέα. Aπό την άποψη της ολότητας των ακτίνων και των πεδίων δεν υφίσταται βορράς, νότος, ανατολή ή δύση. Όμως εδώ προκύπτει μια αντιστοιχία κι ένα σημείο αληθινού ενδιαφέροντος, παρότι εξίσου περίπλοκο. Mέσω αυτής ακριβώς της αλληλενέργειας γίνεται εφικτό το έργο των τεσσάρων Mαχαράτζα ή Kυρίων του Kάρμα· η τετράδα, όπως και κάθε σύνολο τεσσάρων, μπορεί να θεωρηθεί σαν ένας απ’ τους βασικούς συνδυασμούς της ύλης, που προκύπτει απ’ τη διπλή περιστροφή των πεδίων και των ακτίνων.

Tα επτά πεδία, όπως και τα άτομα, στρέφονται περί τον άξονά τους και συμμορφώνονται μ’ αυτό που απαιτείται απ’ όλες τις ατομικές ζωές.
Oι επτά σφαίρες κάθε πεδίου, που αποκαλούνται υποπεδία, αντιστοιχούν επίσης στο σύστημα· καθεμιά έχει τους επτά περιδινούμενους τροχούς της ή πεδία που περιστρέφονται με τη δική τους εγγενή ικανότητα η οποία οφείλεται στη λανθάνουσα θερμότητα – τη θερμότητα της ύλης από την οποία απαρτίζονται.
Oι σφαίρες ή τα άτομα κάθε μορφής, απ’ τη λογοϊκή μορφή, την οποία θίξαμε κάπως, ως το έσχατο φυσικό άτομο και τη μοριακή ύλη που μετέχει στη δόμηση του φυσικού σώματος, εμφανίζουν παρόμοιες αντιστοιχίες και αναλογίες.

Όλες αυτές οι σφαίρες συμμορφώνονται με ορισμένους κανόνες, πληρούν ορισμένες συνθήκες και χαρακτηρίζονται από τα ίδια θεμελιώδη γνωρίσματα. Aργότερα θα εξετάσουμε αυτές τις συνθήκες, τώρα όμως πρέπει να εξακολουθήσουμε την ενασχόλησή μας με τα αποτελέσματα της περιστροφικής δράσης.
2. Oρμή που οδηγεί συνεπώς σε άπωση και προκύπτει απ’ την περιστροφική κίνηση. Aναφέραμε το Nόμο της Άπωσης σαν έναν απ’ τους επικουρικούς κλάδους του μεγάλου Nόμου της Oικονομίας, ο οποίος διέπει την ύλη. H άπωση επέρχεται απ’ την περιστροφική δράση και αποτελεί τη βάση εκείνου του διαχωρισμού που αποτρέπει την επαφή ανάμεσα στα άτομα, διατηρεί τους πλανήτες σε καθορισμένα σημεία στο διάστημα και σταθερά διαχωρισμένους μεταξύ τους· τους συγκρατεί σε συγκεκριμένη απόσταση απ’ το συστημικό τους κέντρο κι εμποδίζει επίσης τα πεδία και τα υποπεδία να απωλέσουν την υλική τους ταυτότητα. Eδώ μπορούμε να διακρίνουμε την έναρξη της μακραίωνης αυτής μονομαχίας μεταξύ Πνεύματος και ύλης, που αποτελεί χαρακτηριστικό της εκδήλωσης, της μιας όψης εργαζόμενης υπό το Nόμο της Έλξης και της άλλης διεπόμενης από το Nόμο της Άπωσης. Eπί αιώνες συνεχίζεται η σύγκρουση και η ύλη καθίσταται λιγότερο δυναμική. Bαθμιαία (τόσο βαθμιαία ώστε να μην επαληθεύεται όταν παρατηρείται από το φυσικό πεδίο) η ελκτική δύναμη του Πνεύματος εξασθενίζει την αντίσταση της ύλης ωσότου στο πέρας των μεγάλων ηλιακών κύκλων θα επακολουθήσει καταστροφή (όπως αποκαλείται) και ο Nόμος της Άπωσης θα υπερκεραστεί από το Nόμο της Έλξης. Πρόκειται για καταστροφή της μορφής κι όχι της καθαυτής ύλης, γιατί η ύλη είναι άφθαρτη. Aυτό μπορεί να ιδωθεί ακόμη και τώρα στη μικροκοσμική ζωή και αποτελεί το αίτιο της αποσύνθεσης της μορφής, η οποία διατηρείται σαν ξεχωριστή μονάδα μέσω της ίδιας μεθόδου της άπωσης όλων των άλλων μορφών.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»)
----------------------------

Σε καθένα απ’ τους επτά αυτούς νόμους βρίσκουμε μια ενδιαφέρουσα συσχέτιση με τα επτά πεδία. Aυτοί είναι:

1. O Nόμος του Kραδασμού, η βάση της εκδήλωσης που αρχίζει στο πρώτο πεδίο. Είναι ο ατομικός νόμος του συστήματος με την ίδια έννοια που στο καθένα από τα πεδία μας το πρώτο υποπεδίο είναι το ατομικό πεδίο.
2. O Nόμος της Συνοχής. Στο δεύτερο πεδίο γίνεται αρχικά εμφανής η συνοχή. Eίναι το πρώτο μοριακό πεδίο του συστήματος και αποτελεί την κατοικία της Eνάδας. Καταδεικνύεται η θεία συνεκτικότητα.
3. O Nόμος της Διάσπασης. Στο τρίτο πεδίο έρχεται η τελική αποβολή, η έσχατη απόρριψη των περιβλημάτων του πενταπλού υπερανθρώπου. O Tσόχαν της έκτης Mύησης απορρίπτει όλα τα περιβλήματα κάτω του εναδικού φορέα, από το ατμικό μέχρι το φυσικό.
4. O Nόμος του Mαγνητικού Eλέγχου κυριαρχεί κατεξοχή επί του βουδδικού πεδίου και στην ανάπτυξη του ελέγχου αυτού του νόμου κρύβεται ο έλεγχος της προσωπικότητας από την Eνάδα μέσω του εγωικού σώματος.
5. O Nόμος της Παγίωσης εκδηλώνεται κυρίως στο νοητικό πεδίο κι έχει στενή σχέση με το μάνας, την πέμπτη αρχή. O νους ελέγχει και σταθεροποιεί και η συνεκτικότητα είναι το αποτέλεσμα.
6. O Nόμος της Aγάπης είναι ο νόμος του αστρικού πεδίου. Αποσκοπεί στη μετουσίωση της επιθυμητικής φύσης και τη συνδέει με το μείζονα μαγνητισμό της αγαπητικής όψης επί του βουδδικού πεδίου.
7. O Nόμος της Θυσίας και του Θανάτου είναι ο ελέγχων παράγοντας επί του φυσικού πεδίου. H καταστροφή της μορφής για να μπορέσει να προοδεύσει η ανελισσόμενη ζωή αποτελεί μια απ’ τις θεμελιώδεις μεθόδους εξέλιξης.

O Eνδιάμεσος Nόμος του Kάρμα. Yπάρχει επίσης ένας ενδιάμεσος νόμος που συνιστά το συνθετικό νόμο του συστήματος του Σείριου. O νόμος αυτός ονομάζεται με το γενικό όρο Nόμος του Kάρμα και στην πραγματικότητα προδικάζει το αποτέλεσμα που έχει το Σειριακό σύστημα επί του ηλιακού μας συστήματος. Το καθένα απ’ τα δύο συστήματα, όσον αφορά την εσωτερική του οικονομία, είναι ανεξάρτητο σε χρόνο και χώρο, ή (με άλλα λόγια) σε εκδήλωση. Πρακτικά δεν ασκούμε καμιά επίδραση στο πατρικό μας σύστημα, η ανακλαστική δράση είναι τόσο αμυδρή ώστε να είναι αμελητέα, όμως στο σύστημά μας γίνονται αισθητά πολύ συγκεκριμένα αποτελέσματα από αίτια που ανακύπτουν στο Σείριο. Τα αίτια αυτά, όταν βιώνονται σαν αποτελέσματα, καλούνται από μας Nόμος του Kάρμα κι εγκαινίασαν αρχικά το συστημικό Kάρμα το οποίο, εφόσον ετέθη σε ισχύ, συνιστά ό,τι αποκαλείται Kάρμα στην αποκρυφιστική και ανατολική φιλολογία μας.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»)
----------------------------

Σημείωση oros777:

Αγαπητοί φίλοι
Θα αντιλαμβάνεστε τώρα όσοι από εσάς μελετάτε εσωτερική φιλοσοφία σε βάθος την σημαντική θέση που έχουν τα «Επτά Πεδία του Ηλιακού μας συστήματος» σε κάθε τι που μας περιβάλει. Σε κάθε τι που βρίσκεται μέσα μας, πίσω μας, από επάνω μας και κάτω.
Την σημαντική θέση που έχουν τα μαθηματικά στην ζωή μας από συμβολική σκοπιά καθώς επίσης την σημαντική θέση που έχει ο νους για όλους τους αληθινούς εσωτεριστές, …

Κάποιος που θα μελετήσει προσεκτικά τα παραπάνω θα αντιληφτεί ότι ο 6. O Nόμος της Aγάπης είναι ο νόμος του αστρικού πεδίου. Αποσκοπεί στη μετουσίωση της επιθυμητικής φύσης και τη συνδέει με το μείζονα μαγνητισμό της αγαπητικής όψης επί του βουδδικού πεδίου.
Θα καταλαβαίνει κάποιος τώρα γιατί η ηλιοπλεγματική αγάπη του αστρικού πεδίου και του αστρικού μας σώματος δεν θεωρείται ως αληθινή αγάπη από όσους έχουν αφυπνιστεί έστω και θεωρητικά στην ύπαρξη της Αγάπης επί του Βουδικού πεδίου την οποία άλλωστε δίδαξε ο Χριστός!!! Ανιδιοτελή αγάπη προς όλα τα όντα!!! Αγαπάτε αλλήλους!!! Η αγάπη όπως εκδηλώνεται από το αστρικό πεδίο και του αστρικού μας σώματος είναι ιδιοτελής αγάπη και δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Κύριος Βούδας μας λέει ότι θα πρέπει να απαλλαγούμε από τις επιθυμίες μας (που είναι η αιτία του πόνου). Η αγάπη του αστρικού σώματος είναι η μορφική όψη της αγάπης. Είναι ο αρνητικός πόλος της αγάπης από την σκοπιά του πνεύματος. Είναι χωριστικός τρόπος εκδήλωσης της αγάπης.

Αντιλαμβανόμαστε επίσης, έστω και θεωρητικά, ότι από τους απρόσωπους Νόμους, … αρχίζει η μάχη μεταξύ του πνεύματος και της ύλης «Eδώ μπορούμε να διακρίνουμε την έναρξη της μακραίωνης αυτής μονομαχίας μεταξύ Πνεύματος και ύλης,» και να καταλάβουμε γιατί ο υλισμός θεωρείται ως κακό από τους πνευματικούς Διδασκάλους και τους μεγάλους πνευματικούς Φιλοσόφους όλων των εποχών. Της μακροχρόνιας διαμάχης μεταξύ των δυνάμεων της Μορφής και των δυνάμεων του Υλισμού. Τον λόγο που με την αφύπνιση της αθάνατης πνευματικής μας συνείδησης, εμφανίζεται η διάκριση μεταξύ θετικών και αρνητικών ιδιοτήτων. Τον λόγο που η τρισυπόστατη προσωπικότητά μας θα πρέπει να σταματήσει να κυριαρχεί επί της Ψυχής και να γίνει όργανο της Ψυχής – Πνεύματος. Αυτό το εγχείρημα αναλαμβάνεται όταν ο άνθρωπος φτάσει σε εκείνο το εξελικτικό συνειδησιακό σημείο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως μαθητή των κανόνων και αρχών της προαιώνιας σοφίας. Που γίνεται ερευνητής των αόρατων υποκειμενικών κόσμων.

Και για να γελάσουμε λίγο σε στυλ Diostas, κατανοούμε ότι «O νόμος αυτός ονομάζεται με το γενικό όρο Nόμος του Kάρμα και στην πραγματικότητα προδικάζει το αποτέλεσμα που έχει το Σειριακό σύστημα επί του ηλιακού μας συστήματος», … το Ηλιακό μας σύστημα (με όλο τον σεβασμό) είναι καπελωμένο από τον Σείριο, …
Ότι γι’ αυτό τον λόγο εκτός από τα ανθρώπινα όντα, κάθε τι που βρίσκεται μέσα στην περιφέρεια του Ηλιακού μας συστήματος υπόκειται του Νόμου του Κάρμα και γιατί οι Πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος, οι Πλανητικοί Λόγοι έχουν Κάρμα και ότι επανενσαρκώνονται. …


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2006, 12:19:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Συνεχίζονται ορισμένες σημαντικές παραθέσεις σχετικές με τα πεδία και τα υποπεδία. …
-------------------------------

Όταν ο άνθρωπος λάβει την τέταρτη Μύηση, λειτουργεί στο φορέα του τέταρτου πεδίου – του βουδδικού – κι έχει αποδράσει οριστικά απ’ τον αξεπέραστο δακτύλιο της προσωπικότητας, στο τέταρτο υποπεδίο του νοητικού. Τίποτα δεν τον κρατά πια στους τρεις κόσμους. Κατά την πρώτη Μύηση διαφεύγει κατά κάποιο πρόσκαιρο τρόπο απ’ τον αξεπέραστο δακτύλιο, όμως του μένει ακόμη να διαφύγει από τα τρία ανώτερα νοητικά επίπεδα που αποτελούν τις νοητικές αντιστοιχίες των ανώτερων αιθέρων και ν’ αναπτύξει πλήρη συνείδηση στα τρία αυτά ανώτερα υποπεδία. Έχουμε εδώ μια αναλογία προς το έργο που πρέπει να επιτελέσει ο μυημένος αφού κατακτήσει το τέταρτο ηλιακό πεδίο, το βουδδικό. Απομένει ακόμη η ανάπτυξη πλήρους συνείδησης στα τρία ανώτερα πεδία του πνεύματος πριν κατορθώσει να διαφύγει απ’ τον ηλιακό αξεπέραστο δακτύλιο, γεγονός που επιτυγχάνεται κατά την έβδομη Μύηση η οποία λαμβάνεται κάπου στο σύστημα ή στο κοσμικό του αντίστοιχο που προσεγγίζεται απ’ την κοσμική σουτράτμα ή το κοσμικό νήμα της ζωής.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»)
-------------------------------

Στα δύο κατώτερα πεδία των τριών κόσμων – αστρικό και φυσικό – τα πέντε υποπεδία του ανθρώπινου μόχθου είναι τα ανώτερα. Tα δύο κατώτερα υποπεδία, το έκτο κι έβδομο, μπορούμε να πούμε ότι βρίσκονται “κάτω από το κατώφλι” και αφορούν μορφές ζωής τελείως κάτω της ανθρώπινης. Mια ενδεικτική αναλογία βρίσκεται στο γεγονός ότι οι δύο πρώτες φυλετικές ρίζες αυτού του γύρου δεν ήταν σαφώς ανθρώπινες κι ότι πραγματικά ανθρώπινη υπήρξε για πρώτη φορά η τρίτη φυλετική ρίζα. Mετρώντας λοιπόν εκ των κάτω προς τα άνω, μόνο το τρίτο υποπεδίο του φυσικού και του αστρικού πεδίου σημειώνει την έναρξη του ανθρώπινου μόχθου, με πέντε υποπεδία εναπομένοντα να κυριαρχηθούν. Tα πέντε κατώτερα υποπεδία του νοητικού πεδίου πρέπει να υποταχθούν στη διάρκεια της καθαρά ανθρώπινης εξέλιξης. Όταν η συνείδηση επικεντρωθεί στο πέμπτο υποπεδίο (μετρώντας εκ των κάτω προς τα άνω) τότε τα πεδία της αφαίρεσης – από τη σκοπιά του ανθρώπου στους τρεις κόσμους – διαδέχονται τα δύο υποπεδία της σύνθεσης, κάτι που εκδηλώνεται με τη σύνθεση των πέντε αισθήσεων. Το ίδιο ακριβώς έχουμε και στην εξέλιξη του Oυράνιου Aνθρώπου: πέντε πεδία μόχθου – τα πέντε κατώτερα πεδία του ηλιακού συστήματος – και δύο ανώτερα πεδία αφαίρεσης, το πνευματικό ή εναδικό και το θείο ή λογοϊκό.
(Σημείωση oros777: Η τρίτη φυλετική ρίζα ήταν η Λεμούρεια, η τέταρτη η Ατλάντεια και η πέμπτη η σημερινή η Άρεια, οι οποίες σύμφωνα με τον εσωτερισμό έχουν εκατομμύρια χρόνια διάρκεια).

EΞEΛIΞH TΩN AIΣΘHΣEΩN ΣTO MIKPOKOΣMO

Πεδίο Aίσθηση Yποπεδίο

Φυσικό
1. Aκοή 5ο αεριώδες υποπεδίο
2. Aφή, ψαύση 4ο πρώτο αιθερικό υποπεδίο
3. Όραση 3ο υπεραιθερικό υποπεδίο
4. Γεύση 2ο υπατομικό υποπεδίο
5. Όσφρηση 1ο ατομικό υποπεδίο

Aστρικό
1. Τηλεακοή 5ο υποπεδίο
2. Ψυχομετρία 4ο υποπεδίο
3. Τηλεοψία 3ο υποπεδίο
4. Φαντασία 2ο υποπεδίο
5. Συγκινησιακός ιδεαλισμός 1ο υποπεδίο

Nοητικό
1. Aνώτερη τηλεακοή 7ο υποπεδίο
2. Πλανητική ψυχομετρία 6ο υποπεδίο ΜΕ
3. Aνώτερη τηλεοψία 5ο υποπεδίο ΜOΡΦΗ
4. Διάκριση 4ο υποπεδίο
5. Πνευματική οξυδέρκεια 3ο υποπεδίο
Aνταπόκριση σε ομαδικό κραδασμό 2ο υποπεδίο ΑΜOΡΦO
Πνευματική τηλεπάθεια 1ο υποπεδίο

Bουδδικό
1. Kατανόηση 7ο υποπεδίο
2. Θεραπεία 6ο υποπεδίο
3. Θείος οραματισμός 5ο υποπεδίο
4. Eνόραση 4ο υποπεδίο
5. Iδεαλισμός 3ο υποπεδίο

Aτμικό
1. Eυδαιμονία 7ο υποπεδίο
2. Eνεργός υπηρεσία 6ο υποπεδίο
3. Αντίληψη 5ο υποπεδίο
4. Tελείωση 4ο υποπεδίο
5. Παντογνωσία 3ο υποπεδίο

Θα παρατηρήσετε πως δε συμπεριέλαβα τα δύο επίπεδα αφαίρεσης στο ατμικό και το βουδδικό πεδίο, επειδή μαρτυρούν ένα βαθμό πραγμάτωσης που κατέχουν μυημένοι ανώτερης βαθμίδας από εκείνη του μύστη, πολύ πέρα απ’ την αντίληψη της ανελισσόμενης ανθρώπινης μονάδας στην οποία απευθύνεται αυτή η πραγματεία.
Mπορούμε εδώ, για λόγους σαφήνειας, να κατατάξουμε τις πέντε διαφορετικές όψεις των πέντε αισθήσεων στα πέντε πεδία, χρησιμοποιώντας σαν βάση τον προηγούμενο πίνακα, έτσι ώστε οι αντιστοιχίες να γίνουν άμεσα εμφανείς:

α. H Πρώτη Aίσθηση Aκοή.
1. Φυσική ακοή.
2. Τηλεακοή (Ψυχακοή).
3. Aνώτερη τηλεακοή (ψυχακοή).
4. Kατανόηση (των τεσσάρων ήχων).
5. Eυδαιμονία.

β. H Δεύτερη Aίσθηση Aφή ή ψαύση.
1. Φυσική αφή.
2. Ψυχομετρία.
3. Πλανητική ψυχομετρία.
4. Θεραπεία.
5. Eνεργός υπηρεσία.

γ. H Tρίτη Aίσθηση Όραση.
1. Φυσική όραση.
2. Τηλεοψία (Ψυχόραση).
3. Aνώτερη τηλεοψία (ψυχόραση).
4. Θείος οραματισμός.
5. Αντίληψη.

δ. H Tέταρτη Aίσθηση Γεύση.
1. Φυσική γεύση.
2. Φαντασία.
3. Διάκριση.
4. Eνόραση.
5. Tελείωση.

ε. H Πέμπτη Aίσθηση Όσφρηση.
1. Φυσική όσφρηση
2. Συγκινησιακός ιδεαλισμός.
3. Πνευματική οξυδέρκεια.
4. Iδεαλισμός.
5. Παντογνωσία.

(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»)
-------------------------------

Oι σπουδαστές πρέπει επίσης να έχουν υπόψη τους ακόμη ένα σημείο που συχνά λησμονείται, το γεγονός δηλαδή πως κάθε πεδίο μπορεί να μελετηθεί και να διαιρεθεί κατά δύο τρόπους:
Πρώτο. Τα επτά υποπεδία μπορούν να διαιρεθούν στα ανώτερα τρία ή αφηρημένα πεδία και στα κατώτερα τέσσερα ή συγκεκριμένα πεδία. Αυτή η διαίρεση είναι η καλύτερη και η πλέον καθαρά μεταφυσική, γιατί ενσωματώνει ολόκληρη την ιδέα του Εαυτού, του Μη-Εαυτού και της Νοημοσύνης, μαζί με τη σύνθεσή τους που παράγει το αντικειμενικό σύμπαν, είτε πρόκειται για ένα ηλιακό σύστημα, για μια πλανητική διάταξη ή για μια ανθρώπινη ενσάρκωση. Σε σχέση με το Λόγο αναλύεται πλήρως κι εξετάζεται διαφωτιστικά στον πρώτο τόμο της Μυστικής Δοξασίας, όπου η Ε.Π.Μπ. (Μπλαβάτσκυ) περιγράφει αριστοτεχνικά τη δημιουργία του Υιού μέσω της συνειδητής νοήμονος συνεργασίας του Πατρός και της Μητρός.
(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»)
-------------------------------

Τα δέκα οκτώ πυρά αναφέρονται στις δέκα οκτώ καταστάσεις της ύλης που απαρτίζουν την προσωπικότητα. Είναι: επτά φυσικές καταστάσεις ύλης, επτά συναισθηματικές καταστάσεις που επιτρέπουν στο αστρικό σώμα να λειτουργεί στα επτά υποπεδία του αστρικού πεδίου και τέσσερις καταστάσεις ύλης για καθεμιά από τις τέσσερις συνθήκες του συγκεκριμένου νου – (7, 7, 4 = 18). Αυτές είναι δέκα οκτώ βαθμίδες ουσίας, δέκα οκτώ δονούμενες ομάδες ατόμων και δέκα οκτώ αθροίσματα ζωής που σχηματίζουν τα σώματα των σεληνιακών κυρίων (όπως τους αποκαλεί η Μυστική Δοξασία) οι οποίοι στην ολότητά τους σχηματίζουν το σώμα του Σεληνιακού Κυρίου, της Προσωπικότητας. Τα ανωτέρω είναι το αλφάβητο του αποκρυφισμού και μια οικεία αλήθεια για όλους σας.
(Από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις»)
-------------------------------
Σημείωση oros777:

Διαβάζοντας τα παραπάνω αποσπάσματα καθώς επίσης και κάθε άλλο που έχει παρατεθεί σ’ αυτό το θέμα των «ΕΠΤΑ ΠΕΔΙΩΝ ΤΟΥ ΗΛΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ», παρατηρούμε ότι οι όροι πεδία και υποπεδία επαναλαμβάνονται συνεχώς. Οι λέξεις αυτές «κλειδιά», καθώς επίσης και τα διάφορα διαγράμματα που υπάρχουν στην εσωτερική φιλοσοφία βοηθούν στον αναγνώστη να κατανοήσει έννοιες και ιδέες της μεταφυσικής, που διαφορετικά θα ήταν αδύνατον να κατανοηθούν.

Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι για να κατανοηθούν οι λεπτεπίλεπτες ενέργειες και δυνάμεις, οι άπειρες οντότητες που κατοικούν μέσα στους αόρατους (για τις πέντε φυσικές αισθήσεις) υποκειμενικούς κόσμους, θα πρέπει να ταξινομηθούν, να διαφοροποιηθούν και να τοποθετηθούν σε κάποια τάξη για να μπορεί κάποιος (κάποιοι) που δεν έχουν αφυπνίσει ακόμη (επαρκώς) τις εσωτερικές αισθήσεις, να κατανοήσουν το τι συμβαίνει στους εσωτερικούς κόσμους.

Στα βιβλία «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» και «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις», καθώς επίσης και στα υπόλοιπα βιβλία της Bailey σε πολλά σημεία επαναλαμβάνονται αυτές οι λέξεις κλειδιά με την συμβολική τους σημασία έτσι ώστε ο μελετητής των απόκρυφων επιστημών να μπορέσει να βάλει σε τάξη όλες αυτές τις δυνάμεις και ενέργειες των αόρατων υποκειμενικών κόσμων. Συνεπώς τα μαθηματικά με την συμβολική τους σημασία έχουν πάρα πολύ σπουδαιότητα στις αποκρυφιστικές μελέτες και όποιος δεν τα πηγαίνει καλά μ’ αυτά μπορεί να έχει μεν διαφόρων ειδών ψυχικές εμπειρίες, αλλά δεν μπορεί να τις κατανοήσει και να τις κατατάξει σε ένα ευρύτερο πλαίσιο με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει αν αυτές είναι ανώτερου ή κατώτερου είδους.
Συνήθως οι άνθρωποι της καρδιάς οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν κατανοούν ότι ο νους είναι ένας πάρα πολύ σπουδαίος παράγοντας και μηχανισμός, αδυνατούν να καταλάβουν ότι ο εσωτερισμός είναι μία επιστήμη, με αποτέλεσμα πολλές από τι ψυχικές εμπειρίες τους, να νομίζουν ότι έχουν πολύ μεγάλη σπουδαιότητα, ενώ αυτές είναι απλώς αισθήσεις που τις μοιράζονται με τα ζώα. Ότι ορισμένες απ’ αυτές όπως η ψυχόραση και η ψυχακοή, στον μακρύ κύκλο των ενσαρκώσεων, ήταν κτήμα τους (κατά την διάρκεια του μακρινού παρελθόντος των ενσαρκώσεών τους που έχουν προηγηθεί) και ότι αυτές στους περισσότερους ανθρώπους, έχουν πέσει φυσιολογικά με την εξέλιξη, κάτω από το κατώφλι της συνείδησης.
Η αστρική προβολή συμβαίνει μέσα σε ένα κόσμο που είναι ένας από τους κατώτερους κόσμους όπως καθαρότατα φαίνεται στο διάγραμμα των «Επτά Πεδίων του Ηλιακού Συστήματος». Είναι ένας κόσμος σεληνιακών κυρίων (κατώτερων του ανθρώπου εξελικτικά που βρίσκονται στο τόξο της καθόδου). Ο άνθρωπος στην αληθινή του φύση είναι ο Ηλιακός Άγγελος, η Ψυχή που δομεί μία προσωπικότητα για να έρθει σε επαφή με τους τρεις κόσμους της μορφής. Η τριπλή προσωπικότητά του αποτελείται από στοιχειακή ουσία αυτών των σεληνιακών κυρίων (κατώτερων ντέβας) που όπως έχει ειπωθεί βρίσκονται στο τόξο της έλιξης και όχι της ανέλιξης.
Ο άνθρωπος συνεπώς νομίζει ότι είναι κάτι (η προσωπικότητα) το οποίο δεν είναι στην πραγματικότητα και αυτή είναι η μεγάλη πλάνη του (μας), όπως αναφέρεται στον εσωτερισμό.
Για τον σοβαρό μελετητή επομένως του εσωτερισμού στόχος είναι ο έλεγχος του τριπλού μηχανισμού της προσωπικότητάς του από τον Ηλιακό Άγγελο ή την Ψυχή. Αυτό πραγματοποιείται εντελώς συνειδητά και στον εσωτερισμό ονομάζεται Ατραπός της απελευθέρωσης και επιστροφής στο Αληθινό μας σπίτι που βρίσκεται στους εσωτερικούς υποκειμενικούς κόσμους (άνωθεν των τριών κόσμων της μορφής). Αυτή η Ατραπός, είναι η Ατραπός της μαθητείας στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι τρεις πρώτες μυήσεις κατά τις οποίες ο άνθρωπος μαθητής, ελέγχει σταδιακά τον φυσικό αιθερικό, αστρικό και νοητικό του μηχανισμό.

Θα παρατηρήσει κάποιος (από την παραπάνω παράθεση των αισθήσεων) ότι στο τέταρτο υποπεδίο του νοητικού πεδίου η αντίστοιχη αίσθηση ονομάζεται διάκριση και στο τρίτο πνευματική οξυδέρκεια.
Αυτό που θα πρέπει να κάνει κάποιος είναι να αντιληφθεί σε τι βαθμό στην καθημερινότητα λειτουργεί με αφετηρία τις παραπάνω ιδιότητες και αισθήσεις.
Μπορεί να αντιληφθεί πολλά για τον εαυτό του. …


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/04/2007, 11:00:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητοί φίλοι

Πιθανότατα οι παρακάτω πληροφορίες να ενδιέφεραν ορισμένους που επεξεργάζονται σοβαρές αναφορές εσωτερισμού.
Επέλεξα αυτό το θέμα για την παράθεση των πληροφοριών γιατί σ’ αυτό έχει αναπτυχθεί η καταγωγή του ανθρώπου από το Μοναδικό πεδίο ως ενάδα -πνεύμα, καθώς επίσης δόθηκε και κάποιος ορισμός του τι είναι άνθρωπος από αποκρυφιστικής απόψεως.
Δόθηκαν επίσης ορισμοί σχετικά με τις Πλανητικές και τις Ηλιακές Οντότητες.

Παράθεση αποσπάσματος από το βιβλίο «Εσωτερική Θεραπευτική».
----------------------------------

1. Με την ανάπτυξη της καλής θέλησης που είναι η θέληση της καλής πρόθεσης και κινήτρου, θα επέλθει η θεραπεία των ασθενειών του αναπνευστικού συστήματος, των πνευμόνων και του λάρυγγα, η σταθεροποίηση των κυττάρων του εγκεφάλου, η θεραπεία των φρενοβλαβειών και των καταληψιών και η επίτευξη ισορροπίας και ρυθμού. Θα επακολουθήσει μακροβιότητα, γιατί ο θάνατος θα είναι η αναγνώριση από την ψυχή της εκπλήρωσης του έργου και του δικαιώματος της πραλάγια. …

2. Με την κατανόηση των νόμων της ζωτικότητας – και στη φράση αυτή περιλαμβάνονται οι νόμοι που διέπουν την πράνα, την ακτινοβολία και το μαγνητισμό – θα έλθει η θεραπεία των ασθενειών του αίματος, των αρτηριών και φλεβών, ορισμένων νευρικών ανωμαλιών, της έλλειψης ζωτικότητας, του γεροντικού εκφυλισμού, της ελαττωματικής κυκλοφορίας και παρόμοιων ασθενειών. Θα έχει επίσης σαν αποτέλεσμα την παράταση της ζωής. Οι νόμοι της ηλεκτρικής ενέργειας θα κατανοηθούν επίσης πληρέστερα.

3. Με την κατανόηση των ορθών μεθόδων αφομοίωσης και αποβολής θα έλθει η θεραπεία ασθενειών που συνδέονται με τους σωματικούς ιστούς, το στομάχι και τα έντερα και τα αναπαραγωγικά όργανα του άνδρα και της γυναίκας. Κάποια μέρα θα κατανοηθεί ότι τα τελευταία αποτελούν μόνο ένα άλλο σύστημα αφομοίωσης και αποβολής, επικεντρωμένο αυτή την εποχή στη θηλυκή ή γυναικεία όψη, γιατί σας υπενθυμίζω πάλι ότι αυτό είναι το δεύτερο ή σύστημα αγάπης. Η σειρά είναι η εξής:
α. Το πρώτο σύστημα ήταν αρσενικό.
β. Το παρόν σύστημα, το δεύτερο, είναι θηλυκό.
γ. Το τρίτο σύστημα θα είναι ερμαφρόδιτο.

Παρότι η εξελισσόμενη ανθρώπινη Ιεραρχία είναι αρσενική ή θετική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι καθετί που βρίσκεται στο παρόν σύστημα είναι επίσης αρσενικό. Το γεγονός είναι ότι η αρνητική ικανότητα ή θηλυκή όψη κυριαρχεί, ακόμη κι αν δεν το αναγνωρίζετε. Ας το αποδείξω δίνοντάς σας κάποια ένδειξη με αριθμούς σ’ αυτή την υπόθεση:

1. Στο πρώτο ηλιακό σύστημα υπήρχε μια κυρίαρχη εξέλιξη και αποτελείτο από εκατό δισεκατομμύρια ενάδες.

2. Στο τωρινό σύστημα, το δεύτερο, υπάρχουν δύο κυρίαρχες εξελίξεις, η ανθρώπινη και η ντεβαϊκή. Υπάρχουν – όπως είπα νωρίτερα – εξήντα δισεκατομμύρια ανθρώπινες ενάδες. Προσθέστε σ’ αυτές τη θηλυκή εξέλιξη των ντέβα, που αποτελείται από 140 δισεκατομμύρια κι έχετε τα αναγκαία διακόσια δισεκατομμύρια. Αυτό διευκρινίζει τη δήλωσή μου ότι είναι ένα θηλυκό σύστημα.

3. Στο τρίτο ηλιακό σύστημα ο ολικός αριθμός στην εξέλιξη θα είναι τα αναγκαία τριακόσια δισεκατομμύρια που απαιτεί η τελειότητα του τριπλού Λόγου.

(Από το βιβλίο «Εσωτερική Θεραπευτική».)
----------------------------------

Σημείωση oros777:

Από την παραπάνω παράθεση δεν θα αναφερθώ στο θέμα της εσωτερικής θεραπευτικής, ούτε σχετικά με το αν το σημερινό Ηλιακό Σύστημα είναι θηλυκό και το επόμενο Ερμαφρόδιτο, αλλά στα αποκρυφιστικά νόυμερα εξήντα δισεκατομμύρια ανθρώπινες ενάδες καθώς επίσης και τα 140 δισεκατομμύρια ντέβα που ως κυτταρικές οντότητες υπάρχουν, λειτουργούν και εξελίσσονται μέσα στο Ηλιακό Σύστημα.

Σε άλλα σημεία ειπώθηκε ότι ακόμη και τα Ηλιακά Συστήματα επανενσαρκώνονται όπως και τα ανθρώπινα όντα. Έτσι είχαμε το πρώτο Ηλιακό Σύστημα στο οποίο αναπτύχθηκε η όψη Νοημοσύνη, στο τωρινό δεύτερο αναπτύσσεται η όψη Αγάπη και στο τρίτο θα εκφραστεί η Θεία Θέληση.

Τώρα αυτό στο οποίο μπορούμε να σκεφτούμε αρκετά πράγματα και να αφήσουμε την φαντασία μας να πετάξει είναι τα νούμερα εξήντα δισεκατομμύρια ανθρώπινες ενάδες και 140 δισεκατομμύρια ντέβα μέσα στο Ηλιακό Σύστημα που εξελίσσονται. …
Για σκεφτείτε υπάρχουν εξήντα δισεκατομμύρια ανθρώπινες ενάδες (μονάδες) που εξελίσσονται μέσα στο Ηλιακό Σύστημα σε όλους τους πλανήτες φυσικά, γιατί και σε άλλους πλανήτες υπάρχουν ανθρωπότητες. …
Σίγουρα υπάρχει ανθρωπότητα στην Αφροδίτη φυσικά δεν είναι απαραίτητο σε φυσική μορφή. …
Τα 6,5 δισεκατομμύρια (περίπου) ανθρώπινα όντα που είναι αυτή την στιγμή ενσαρκωμένα στον πλανήτη Γη και που παίρνουν τις εμπειρίες τους, καθώς επίσης ποιος μπορεί να ξέρει τα ανθρώπινα όντα που βρίσκονται εκτός ενσαρκώσεως και που περιμένουν κάποια στιγμή να ενσαρκωθούν, … δεν εξάπτουν όλα αυτά την φαντασία μας;
Δεν εξάπτει την φαντασία μας όπως αναφέρεται στις αποκρυφιστικές γραφές ότι ένα μέρος της σημερινής ανθρωπότητας προέρχεται από τον πλανήτη Άρη;
Ότι κάποια στιγμή ένα μέρος της ανθρωπότητας θα κατευθυνθεί στον Ερμή;
Φυσικά επειδή οι περισσότεροι είμαστε κολλημένοι στον φυσικό φορέα δεν θα πρέπει να νομίζουμε ότι το ταξίδι πραγματοποιείται με το φυσικό σώμα. Η μεταφορά αφορά τις ψυχές.

Αν προσθέσετε στις παραπάνω πληροφορίες (δημιουργικής φαντασίας;) τα 140 δισεκατομμύρια ντέβα που έχουν κάποιες καθορισμένες πολυπληθείς αρμοδιότητες ως εκτελεστικά όργανα του Θείου Σχεδίου μέσα στο Ηλιακό Σύστημα, τότε ο παράγων της φαντασίας δεν απογειώνεται ακόμη περισσότερο;

Καλημέρα


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/04/2007, 13:22:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777, διάβασα με προσοχή το τελευταίο σου μήνυμα και μάλιστα 2 φορές προκειμένου να το κατανοήσω όσο καλύτερα μπορώ.

Γνώριζα ότι οι ανθρώπινες ψυχές στο δεύτερο ηλιακό σύστημα είναι 60 δισεκατομμύρια ενώ των ντέβα 140.
Θυμάμαι την έκπληξη μου μαθαίνοντας κάτι τέτοιο και προσπαθούσα να σκεφτώ το μακρύ κύκλο που διαγράφει μια ανθρώπινη ψυχή έως ότου να επανενσαρκωθεί.

Θα ήθελα μόνο να ζητήσω να διευκρινήσεις περαιτέρω κάποιο συγκεκριμένο μέρος του μηνύματος σου καθώς κι εγώ δεν το καταλαβαίνω αρκετά αλλά κι υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν εσφαλμένες εντυπώσεις σε κάποιους αναγνώστες:

quote:
Παρότι η εξελισσόμενη ανθρώπινη Ιεραρχία είναι αρσενική ή θετική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι καθετί που βρίσκεται στο παρόν σύστημα είναι επίσης αρσενικό. Το γεγονός είναι ότι η αρνητική ικανότητα ή θηλυκή όψη κυριαρχεί, ακόμη κι αν δεν το αναγνωρίζετε.

Αυτό το αρσενικό - θετικό και θηλυκό - αρνητικό με μπερδεύει λίγο.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
F.R.C
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
299 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/04/2007, 15:16:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους F.R.C  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν έχω λόγια!Δεν έχω λόγια!
Επικροτώ αυτή τη θαυμάσια κουβέντα!
Πρέπει όμως πρώτα να μελετήσω καλά το διάγραμμα και αυτά που έχετε πει μέχρι τώρα για να συμμετάσχω.Θέλω όμως να κάνω 3 παρατηρήσεις.

1.Πρέπει να εκτυπώσω το διάγραμμα για να το έχω συνεχώς μπροστά μου καθώς διαβάζω τις απαντήσεις σας.

2.Αγαπητέ oros777(καμιά σχέση με Κρόουλι;) θα ήθελα αν μπορείς να μην δίνεις τόσο μα τόσο μεγάλες απαντήσεις και σχόλια!Είναι πολύ δύσκολο να σε παρακολουθήσει κανείς.Χάνει τον μπούσουλα. Πιο μικρές απαντήσεις θα ήταν πολύ πιο βοηθητικές για να καταλάβουμε το θέμα.

3.Θα ορκιζόμουν ότι οι τελίτσες που εννόνονται μεταξύ τους με τις λέξεις ΘΕΛΗΣΗ/ ΔΡΑΣΗ /ΣΟΦΙΑ/ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΘΕΛΗΣΗ /ΕΝΟΡΑΣΗ /ΝΟΥΣ/ ΝΟΗΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ /ΑΣΤΡΙΚΟ ΑΤΟΜΟ/ ΦΥΣΙΚΟ ΑΤΟΜΟ είναι το Δέντρο της Ζωής με τα Σεφιρότ του!Θα ήθελα να μιλήσω για αυτό αργότερα. Όμως δεν μπορώ να διακρίνω τη 10η Σεφίρα...

Και πάλι μπράβο!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2007, 01:46:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Dying Incubus

Θα επιθυμούσα να συζητήσουμε για λίγο αυτό που γράφεις:

quote:
Γνώριζα ότι οι ανθρώπινες ψυχές στο δεύτερο ηλιακό σύστημα είναι 60 δισεκατομμύρια ενώ των ντέβα 140.
Θυμάμαι την έκπληξη μου μαθαίνοντας κάτι τέτοιο και προσπαθούσα να σκεφτώ το μακρύ κύκλο που διαγράφει μια ανθρώπινη ψυχή έως ότου να επανενσαρκωθεί.

Θα ήθελα να γίνεις λίγο περισσότερο αναλυτικός για το τι καταλαβαίνεις, για να δω αν μπορώ να βοηθήσω. …
Σχετικά με το θέμα της επανενσάρκωσης μίας ψυχής μεσολαβεί κάποιο χρονικό διάστημα. Αυτό ποικίλει από αυτή την ίδια την εξέλιξη της ψυχής και μάλιστα αναφέρεται ότι όσο πιο προοδευμένη είναι, τόσο πιο γρήγορα επανενσαρκώνεται. Συζητώντας παραδείγματος χάριν πριν χρόνια (με κάποιον ηλικιωμένο αποκρυφιστή στην Αγγλία) το θέμα της Alice Bailey (1880 – 1949), αναφέρθηκε ότι αυτή ήδη επανενσαρκώθηκε. …

Τώρα γι’ αυτό που γράφεις στην συνέχεια:

quote:
Παρότι η εξελισσόμενη ανθρώπινη Ιεραρχία είναι αρσενική ή θετική, αυτό δε σημαίνει όμως ότι καθετί που βρίσκεται στο παρόν σύστημα είναι επίσης αρσενικό. Το γεγονός είναι ότι η αρνητική ικανότητα ή θηλυκή όψη κυριαρχεί, ακόμη κι αν δεν το αναγνωρίζετε.

και προβληματίζεσαι:

quote:
Αυτό το αρσενικό - θετικό και θηλυκό - αρνητικό με μπερδεύει λίγο.

Θα ήθελα να ξέρεις ότι αυτό το θέμα του αρσενικού, θηλυκού, ερμαφρόδιτου μπερδεύει αρκετό κόσμο.
Ο Θιβετανός όταν χρησιμοποιεί αυτούς τους όρους φυσικά θα πρέπει να γίνεται κατανοητό ότι τους χρησιμοποιεί με την συμβολική τους έννοια.

Πιθανότατα γνωρίζεις παραδείγματος χάριν από την αστρολογία ότι ορισμένα ζωδιακά σημεία χαρακτηρίζονται ως Αρσενικά (θετικά), ενώ άλλα ως θηλυκά (αρνητικά).
(Τα αρσενικά είναι: Κριός, Δίδυμοι, Λέων, Ζυγός, Τοξότης, Υδροχόος. Ενώ τα θηλυκά είναι: Ταύρος, Καρκίνος, Παρθένος, Σκορπιός, Αιγόκερως, Ιχθείς).

Επίσης το ίδιο ισχύει για τα Έθνη, άλλα είναι αρσενικά και άλλα Θυληκά.
Στο βιβλίο «Το Πεπρωμένο των Εθνών» αναφέρεται:
-------------------------------

Είναι χρήσιμο να έχετε κατά νου ότι μερικά έθνη είναι αρνητικά και θηλυκά κι άλλα είναι αρσενικά και θετικά.

Η Ινδία, η Γαλλία, οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, η Ρωσσία και η Βραζιλία είναι όλα θηλυκά κι αποτελούν τη γαλουχητική μητρική όψη. Είναι θηλυκά στην ψυχολογία τους – ενορατικά, μυστικιστικά, σαγηνευτικά, όμορφα, γεμάτα επίδειξη και χρώμα και με τα σφάλματα επίσης της θηλυκής όψης, όπως η υπερέμφαση στις υλικές όψεις της ζωής, στην επίδειξη, στην κατοχή και στο χρήμα ή στο ισοδύναμό του σαν σύμβολο της μορφικής πλευράς της ύπαρξης. Γεννούν και γαλουχούν πολιτισμούς και ιδέες.

Η Κίνα, η Γερμανία, η Μεγάλη Βρετανία και η Ιταλία είναι αρσενικά και θετικά. Eίναι νοητικά, πολιτικά, κυριαρχικά, τυποποιητικά, με ομαδική συνείδηση, αποκρυφιστικά από κλίση, επιθετικά, γεμάτα μεγαλείο, ενδιαφέρον για το νόμο και για την έμφαση στη φυλή και την αυτοκρατορία. Αλλά είναι περισσότερο περιεκτικά και σκέφτονται με ευρύτερους όρους από τις θηλυκές όψεις της θείας εκδήλωσης.

(Από το βιβλίο «Το Πεπρωμένο των Εθνών»).
-------------------------------
Συνεχίζοντας για την ανθρωπότητα σε σχέση με τους ντέβας και το θέμα μας του αρσενικού – θηλυκού αναφέρεται ότι η ανθρώπινη Ιεραρχία είναι αρσενική ενώ η ντεβαϊκή εξέλιξη θηλυκή.
Στο βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός» αναφέρεται:
-------------------------------

Μπορεί να δοθεί εδώ ένας υπαινιγμός: Όταν οι άνθρωποι κατανοήσουν κάπως καλύτερα τη ντεβαϊκή εξέλιξη και αναγνωρίσουν ορισμένες γραμμές του έργου των ντέβα σε σχέση με τον Ήλιο και αντιληφθούν ότι εκπροσωπούν το θηλυκό πόλο όπως οι ίδιοι εκπροσωπούν τον αρσενικό (η τέταρτη Δημιουργική Ιεραρχία είναι αρσενική), θα καταλάβουν την αμοιβαία σχέση και θα ελέγχουν τη σχέση αυτή σύμφωνα με το νόμο.

(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»).
-------------------------------

Το ίδιο ισχύει για τις πλανητικές διατάξεις όπως επίσης αναφέρεται στην «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός».
-------------------------------

Oρισμένες επίσης απ’ τις πλανητικές διατάξεις είναι θετικές ενώ άλλες αρνητικές· τρεις απ’ αυτές είναι επαμφοτερίζουσες, αρνητικές και θετικές. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τα ηλιακά συστήματα και αρκετά περίεργα για τα πεδία καθαυτά. Λόγου χάρη, αναφορικά με τη γήινη διάταξη υφίσταται μια πρόσκαιρη θετική πολικότητα που βασίζεται στο είδος της ενσάρκωσης στην οποία υπόκειται ο συγκεκριμένος Oυράνιος Άνθρωπος επί του πλανήτη μας. Αυτό σημαίνει πως οι Oυράνιοι Άνθρωποι υπόκεινται σε αρσενικές και θηλυκές ενσαρκώσεις όπως και οι άνθρωποι, προσεγγίζοντας το όλο θέμα απ’ τη σκοπιά της ηλεκτρικής πολικότητας κι όχι του φύλου όπως νοείται σε συνάρτηση με το φυσικό σώμα.
Η Αφροδίτη έχει αρνητική πόλωση κι έτσι έγινε εφικτή από μέρους της Γης κάποια μυστηριώδης απορρόφηση της Αφροδιτιανής δύναμης. Κι εδώ το θέμα του φύλου μπορεί να μας διευκρινίσει το παραπάνω. O καρμικός δεσμός μεταξύ των δύο Oυράνιων Ανθρώπων – του ενός σε θετική ενσάρκωση και του άλλου σε αρνητική – είχε σαν αποτέλεσμα την εκπλήρωση ενός αρχαίου χρέους και την αποκατάσταση μιας πλανητικής αγχιστείας.
Στις μέρες των Λεμουρείων άστραψε Φως σε ορισμένους μεγάλους ομίλους της ανθρώπινης οικογένειας όταν οι δύο αυτοί αντίθετοι πόλοι συνδέθηκαν ηλεκτρικά. Απαιτήθηκε η συνδυασμένη εργασία των δύο Oυράνιων Ανθρώπων, που λειτουργούσαν σε βουδδικά επίπεδα (στον τέταρτο κοσμικό αιθέρα), προκειμένου ν’ αστραποβολήσει το φως του μάνας στους αιτιώδεις ομίλους επί του πέμπτου κοσμικού αεριώδους πεδίου, του νοητικού πεδίου του ηλιακού συστήματος.

(Από το βιβλίο «Πραγματεία επί του Κοσμικού Πυρός»).
-------------------------------

Έτσι και το παρόν δεύτερο Ηλιακό Σύστημα χαρακτηρίζεται ως θηλυκό πιθανότατα λόγω κάποιας άγνωστης σχέσης που συνδέεται με την αριθμοσοφία από εσωτερικής απόψεως.
Το πρώτο Ηλιακό Σύστημα των εκατό δισεκατομμυρίων ενάδων ήταν αρσενικό.
Το δεύτερο Ηλιακό Σύστημα (το τωρινό) των διακοσίων δισεκατομμυρίων ενάδων είναι θηλυκό και το:
Το τρίτο Ηλιακό Σύστημα των τριακοσίων δισεκατομμυρίων ενάδων θα είναι ερμαφρόδιτο.

Μου έκανε όμως εντύπωση που εστιάστηκες σε αυτό το θέμα του αρσενικού και θηλυκού. Ατομικά δεν θα μ’ ενδιέφερε ιδιαίτερα.
Πιθανότατα στο επόμενο Ηλιακό Σύστημα (δηλαδή μετά από τρισεκατομμύρια χρόνια) να είμαστε τα ανθρώπινα όντα ερμαφρόδιτοι! Και αν όμως όντως είμαστε, είναι τόσο σημαντικό αυτό για να απασχολεί την σκέψη μας τώρα;
Λέγεται ότι πριν την τρίτη ρίζα φυλή, την Λεμουρεία, οι άνθρωποι της πρώτης και της δεύτερης ρίζας φυλής ήταν ερμαφρόδιτοι, είναι τόσο σημαντική η πληροφορία αυτή για μας σήμερα;

Σε καληνυχτίζω


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/04/2007, 02:31:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε F.R.C

Αρχικά θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για τα καλά σου λόγια.

Σ’ αυτό που σε προβλημάτισε:

quote:
2.Αγαπητέ oros777(καμιά σχέση με Κρόουλι;) θα ήθελα αν μπορείς να μην δίνεις τόσο μα τόσο μεγάλες απαντήσεις και σχόλια!Είναι πολύ δύσκολο να σε παρακολουθήσει κανείς.Χάνει τον μπούσουλα. Πιο μικρές απαντήσεις θα ήταν πολύ πιο βοηθητικές για να καταλάβουμε το θέμα.

Τα βιβλία της Alice Bailey από τα οποία παραθέτω συνήθως τα διάφορα αποσπάσματα και διαγράμματα (και κατόπιν γίνεται συζήτηση – όταν γίνεται) … δεν έχουν καμία σχέση με τον Κρόουλι.
Συνήθως τα αποσπάσματα είναι όντως μεγάλα για να μπορεί να βγάλει ο αναγνώστης κάποιο εποικοδομητικό συμπέρασμα. Τα μικρά αποσπάσματα πιθανότατα βοηθούσαν στην περίπτωση που ο αναγνώστης είχε διαβάσει και τα 24 βιβλία της Bailey, … αλλά φυσιολογικά δεν θυμόταν τις 11500 σελίδες κειμένου (περίπου).

Πολύ θα χαρώ να συμμετέχεις στην συζήτηση αυτού του θέματος και αν επιθυμείς και σ’ αυτό που τρέχει τώρα (στην θεματική ενότητα ΣΟΦΙΑ) σχετικά με την «ΗΛΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ».

Σε χαιρετώ φιλικά


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/04/2007, 21:50:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θα επιθυμούσα να συζητήσουμε για λίγο αυτό που γράφεις:


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Γνώριζα ότι οι ανθρώπινες ψυχές στο δεύτερο ηλιακό σύστημα είναι 60 δισεκατομμύρια ενώ των ντέβα 140.
Θυμάμαι την έκπληξη μου μαθαίνοντας κάτι τέτοιο και προσπαθούσα να σκεφτώ το μακρύ κύκλο που διαγράφει μια ανθρώπινη ψυχή έως ότου να επανενσαρκωθεί.
--------------------------------------------------------------------------------


Θα ήθελα να γίνεις λίγο περισσότερο αναλυτικός για το τι καταλαβαίνεις, για να δω αν μπορώ να βοηθήσω. …


Αγαπητέ oros777, από αυτά που γνωρίζω έως τώρα, το πρώτο ηλιακό σύστημα αριθμούσε 100 δις ενάδων, το δεύτερο αριθμεί 200 και το τρίτο θα αριθμεί 300.
Η έκπληξη που ανέφερα ότι ένιωσα έχει να κάνει με το μεγάλο αριθμό αυτό ενάδων καθώς σκέφτηκα πόσα δισεκατομμύρια ψυχών είναι ενσαρκωμένα σήμερα και πόσες άλλες ψυχές βρίσκονται στον κύκλο των ενσαρκώσεων.
Για να το πω με άλλα λόγια, είχε να κάνει με το μεγάλο αριθμό των ψυχών που θα αφυπνιστούν, που αφυπνίζονται και με το μεγαλείο του Νόμου της Αναγέννησης.

quote:
Μου έκανε όμως εντύπωση που εστιάστηκες σε αυτό το θέμα του αρσενικού και θηλυκού. Ατομικά δεν θα μ’ ενδιέφερε ιδιαίτερα.
Πιθανότατα στο επόμενο Ηλιακό Σύστημα (δηλαδή μετά από τρισεκατομμύρια χρόνια) να είμαστε τα ανθρώπινα όντα ερμαφρόδιτοι! Και αν όμως όντως είμαστε, είναι τόσο σημαντικό αυτό για να απασχολεί την σκέψη μας τώρα;
Λέγεται ότι πριν την τρίτη ρίζα φυλή, την Λεμουρεία, οι άνθρωποι της πρώτης και της δεύτερης ρίζας φυλής ήταν ερμαφρόδιτοι, είναι τόσο σημαντική η πληροφορία αυτή για μας σήμερα;

Φίλε μου, εστιάστηκα γιατί δεν το είχα ακούσει ξανά αυτό!


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2007, 02:08:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Dying Incubus

Θα επικεντρωθώ πάλι για λίγο στην τελευταία σου φράση.

quote:
Μου έκανε όμως εντύπωση που εστιάστηκες σε αυτό το θέμα του αρσενικού και θηλυκού. Ατομικά δεν θα μ’ ενδιέφερε ιδιαίτερα.
Πιθανότατα στο επόμενο Ηλιακό Σύστημα (δηλαδή μετά από τρισεκατομμύρια χρόνια) να είμαστε τα ανθρώπινα όντα ερμαφρόδιτοι! Και αν όμως όντως είμαστε, είναι τόσο σημαντικό αυτό για να απασχολεί την σκέψη μας τώρα;
Λέγεται ότι πριν την τρίτη ρίζα φυλή, την Λεμουρεία, οι άνθρωποι της πρώτης και της δεύτερης ρίζας φυλής ήταν ερμαφρόδιτοι, είναι τόσο σημαντική η πληροφορία αυτή για μας σήμερα;

και η απάντησή σου:

quote:
Φίλε μου, εστιάστηκα γιατί δεν το είχα ακούσει ξανά αυτό!

Πιθανότατα σε ξενίσει λίγο ο τρόπος που γράφω μετά το τελευταίο θαυμαστικό.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις».
------------------------------------

Οι σπουδαστές πρέπει να θυμούνται ότι οι τέσσερις πέπλοι πάνω στο (κοσμικό φυσικό) αιθερικό πεδίο είναι μόνο οι κατώτερες συμβολικές αντιστοιχίες ορισμένων μεγάλων περιοχών θείας έκφρασης κι ότι η δόξα πρέπει πάντοτε να προσεγγίζεται δια του σκότους. Τέτοιος είναι ο Νόμος. Αυτοί οι ανώτεροι συγκαλύπτοντες παράγοντες μπορούν ν’ αναφερθούν και ν’ απαριθμηθούν, αλλά περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά αυτά τα μυστήρια, το χωριστικό αυτό σκοτάδι που αντιμετωπίζει ο μυημένος, δεν μπορούν να δοθούν:

ΠΕΠΛΟΣ Ι. Εκείνος που αντιμετωπίζει ο μαθητής καθώς παλεύει με τον Ένοικο στο Κατώφλι κι αποκτά συνείδηση του Αγγέλου της Παρουσίας, παρότι ακόμη δεν Τον βλέπει.

ΠΕΠΛΟΣ ΙΙ. Εκείνος που αντιμετωπίζει ο μυημένος κατά την τέταρτη μύηση και τον αναγκάζει να κραυγάσει στην τυφλότητά του: “Θεέ μου, Θεέ μου, ίνα τι με εγκατέλιπες;” Τα λόγια που πρόφερε ο Χριστός εκείνη την εποχή και σαν Συμμέτοχος, λησμονήθηκαν απ’ τους ορθόδοξους, παρότι διατηρήθηκαν απ’ τους εσωτεριστές. Σ’ αυτά αναφέρεται η Ε.Π.Μπ. στη Μυστική Δοξασία.

ΠΕΠΛΟΣ ΙΙΙ. Η μυστηριώδης εκείνη τύφλωση που κατακλύζει το μυημένο – όταν σαν Ενσωμάτωση όλων των δυνάμεων της Πνευματικής Τριάδας αντιμετωπίζει την Ενάδα και ωθείται προς τα εμπρός από την “αφανίζουσα Θέληση” της πρώτης όψης. Γι’ αυτή δεν μπορώ να γράψω. Αφορά την έκτη κι έβδομη μύηση.

ΠΕΠΛΟΣ IV. Εκείνο το “άγνωστο αδιαπέραστο Κενό, το έσχατο σκότος της άρνησης” το οποίο αντιμετωπίζουν Όσοι είναι στην Αίθουσα Συμβουλίου του Κυρίου του Κόσμου και είναι εστιασμένοι στη Σαμπάλλα, όταν έλθει ο καιρός Τους ν’ “αρνηθούν” εντελώς την πλανητική μας ζωική έκφραση κι εμπειρία. Πρέπει τότε να αφήσουν πίσω και τα επτά πεδία της πνευματικής κι ανθρώπινης εμπειρίας και να περάσουν εμπρός κι έξω σε φάσεις Ζωής και Ύπαρξης για τις οποίες δεν έχουμε λέξεις και για τις οποίες δεν έχουμε καμιά αντίληψη. Φεύγουν δια του τέταρτου πέπλου στα κοσμικά φυσικά αιθερικά επίπεδα (το ανώτατο πεδίο των επτά πεδίων μας) και περνούν στο κοσμικό αστρικό πεδίο. Εκεί αρνούνται την ύπαρξή του όπως νωρίτερα αρνήθηκαν την ύπαρξη του αστρικού πεδίου που είναι μια τόσο γνώριμη πλάνη για όλους μας. Ο μυημένος περνά στο κοσμικό αστρικό πεδίο και βρίσκει – Τι; Ποιος ξέρει; Εγώ όχι.

(Από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις»).
------------------------------------

Αγαπητέ φίλε έγραψες δεν το είχα ακούσει ξανά αυτό!

Στην παραπάνω παράθεση ο Διδάσκαλος Djwhal Khul αναφέρει:
Ο μυημένος περνά στο κοσμικό αστρικό πεδίο και βρίσκει – Τι; Ποιος ξέρει; Εγώ όχι.

Δηλαδή εν ολίγης ακόμη και οι Διδάσκαλοι της Σοφίας παρατηρείς ότι μας λένε ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει σε περιοχές (από την σκοπιά της εμπειρίας) που είναι άγνωστες σ’ Αυτούς και που σίγουρα υπάρχουν περιοχές των Κοσμικών Λόγων που δεν γνωρίζουν τίποτε!!!

Όταν έχουμε αυτή την ανοιχτόμυαλη συμπεριφορά σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε αρκετά μακριά, σε άγνωστους τομείς σκέψης. … Φυσικά πάντοτε πρέπει να βαδίζουμε αγκαλιά με την ταπεινότητα.

Σε καληνυχτίζω (οριστικά) για σήμερα


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2007, 08:47:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου oros777, αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικό:

quote:
Όταν έχουμε αυτή την ανοιχτόμυαλη συμπεριφορά σίγουρα μπορούμε να φτάσουμε αρκετά μακριά, σε άγνωστους τομείς σκέψης. … Φυσικά πάντοτε πρέπει να βαδίζουμε αγκαλιά με την ταπεινότητα.

Συμφωνώ απόλυτα με αυτή σου την θέση, πιστεύω πως είναι ο πιο σωστός τρόπος για να κατανοήσεις και το μέρος της Γνώσης εκείνης που προσπαθείς να προσεγγίσεις αλλά κατανοείς και σε μεγαλύτερο βαθμό τους λόγους που έχεις πρόσβαση σ' αυτήν, πως να την διαχειριστείς και πως μπορεί να ωφελήσει κι εσένα αλλά και την ανθρωπότητα.
Πολλοί άνθρωποι δυστυχώς πιστεύουν πως η γνώση που θα λάβουν θα τους αποφέρει διάφορα οφέλη (σε διάφορα επίπεδα), μια άποψη που ενδεχομένως να υποκινείται από ιδιοτελή κίνητρα.
Εξάλλου, όσο παραμένεις ανοιχτόμυαλος προς κάτι το καινούριο σε σένα, έχεις πολύ περισσότερες πιθανότητες να δεις πράγματα που δεν θα μπορούσες να τα δεις αν έχεις παρωπίδες...

Σχετικά με το θέμα μας, σύμφωνα με την διδασκαλία του Θιβετανού, τα 7 πεδία του Ηλιακού μας Λόγου αποτελούν το πρώτο πεδίο (Φυσικό Αιθερικό) του Κοσμικού Λόγου.
Αν κάνω λάθος σ' αυτό, διόρθωσε με...

Αν το σκεφτούμε αρκετά αυτό, θα δούμε ότι στην ουσία τα πράγματα είναι ασύλληπτα για τη νόηση μας και καταλαβαίνουμε ότι αποτελούμε ένα πολύ μικρό μέρος του Κοσμικού Λόγου.

Θα ήθελα να σου ζητήσω να διευκρινήσεις λίγο περισσότερο κάτι από το τελευταίο σου μήνυμα:

quote:
Οι σπουδαστές πρέπει να θυμούνται ότι οι τέσσερις πέπλοι πάνω στο (κοσμικό φυσικό) αιθερικό πεδίο είναι μόνο οι κατώτερες συμβολικές αντιστοιχίες ορισμένων μεγάλων περιοχών θείας έκφρασης κι ότι η δόξα πρέπει πάντοτε να προσεγγίζεται δια του σκότους.

Θα μπορούσες να επεξηγήσεις λίγο το σημείο που υπογράμμισα?


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/05/2007, 12:02:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ φίλε Dying Incubus

Γι’ αυτό που σε προβλημάτισε:

quote:
Σχετικά με το θέμα μας, σύμφωνα με την διδασκαλία του Θιβετανού, τα 7 πεδία του Ηλιακού μας Λόγου αποτελούν το πρώτο πεδίο (Φυσικό Αιθερικό) του Κοσμικού Λόγου.
Αν κάνω λάθος σ' αυτό, διόρθωσε με...

Αν το σκεφτούμε αρκετά αυτό, θα δούμε ότι στην ουσία τα πράγματα είναι ασύλληπτα για τη νόηση μας και καταλαβαίνουμε ότι αποτελούμε ένα πολύ μικρό μέρος του Κοσμικού Λόγου.


Υπάρχουν τα Επτά Πεδία του Φυσικού Κοσμικού Πεδίου που δόθηκαν εδώ, που είναι τα Επτά Πεδία του Ηλιακού μας Συστήματος και που παρατέθηκε κάποιο Διάγραμμα στην αρχή της εισήγησης.
Το θέμα το έθεσα με σκοπό να αντιληφθούμε κάπως με το τι συμβαίνει στο Ηλιακό μας Σύστημα (από εσωτερική σκοπιά) καθώς επίσης να εξεταστεί «Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» σε σχέση με τις Πλανητικές Ζωές και τον Ηλιακό μας Λόγο.
Δόθηκαν επίσης κάποιοι ορισμοί σχετικά με το τι είναι ένας άνθρωπος, ένας Πλανητικός και ένας Ηλιακός Λόγος.

Για τον άνθρωπο αναφέρθηκε ότι:

quote:
α. O Άνθρωπος εκπορεύεται από το εναδικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό του σημείο στο πέμπτο επίπεδο, το νοητικό, αλλά επιζητά πλήρη συνειδητή ανάπτυξη στα τρία κατώτερα πεδία, το νοητικό, το αστρικό και το φυσικό.

Για τον Πλανητικό Λόγο αναφέρθηκε ότι:

quote:
β. O Oυράνιος Άνθρωπος έχει την πηγή Του έξω απ’ το ηλιακό σύστημα (όπως κι ο άνθρωπος έξω από τους τρεις κόσμους του μόχθου του), το κύριο εστιακό σημείο Του βρίσκεται στο δεύτερο πεδίο του συστήματος – το εναδικό – και ζητά ν’ αποκτήσει συνείδηση στα πεδία της Τριάδας – το τελευταίο αναφορικά μ’ όλα τα κύτταρα του σώματός Του. Ανέπτυξε συνείδηση στα τρία κατώτερα πεδία των τριών κόσμων διαρκούντος του πρώτου ηλιακού συστήματος και πάλι αναφορικά με τα κύτταρα του σώματός Του. O άνθρωπος επαναλαμβάνει αυτή την προσπάθεια μέχρι την πέμπτη Μύηση, η οποία θα τον οδηγήσει σ’ ένα στάδιο συνείδησης που κατακτήθηκε απ’ τον Oυράνιο Άνθρωπο σε μια πολύ προγενέστερη μαχαμανβαντάρα. Αυτό πρέπει να το λάβετε προσεκτικά υπόψη σας σε σχέση με τις μυήσεις.

Για τον Ηλιακό Λόγο αναφέρθηκε ότι:

quote:
γ. O ηλιακός Λόγος κατάγεται από ένα ακόμη υψηλότερο κοσμικό επίπεδο, έχει το κύριο εστιακό Του σημείο στο κοσμικό νοητικό πεδίο αλλά εκφράζεται δια των τριών κατώτερων κοσμικών πεδίων, όπως ακριβώς κι ο άνθρωπος επιζητά αυτοέκφραση στους τρεις κόσμους. Κατά συνέπεια τα επτά κύρια πεδία του ηλιακού συστήματος έχουν την ίδια σχέση μ’ Αυτόν από κοσμική άποψη, όπως και το φυσικό πεδίο ως προς το ανθρώπινο ον. Σχηματίζουν το αιθερικό και το πυκνό σώμα Του. Μπορεί να δηλωθεί ότι:

1. Τα ζωογονεί με τη ζωή και τη θερμότητά Του.
2. Τα εμψυχώνει.
3. Έχει πλήρη συνειδητότητα μεσ’ απ’ αυτά.
4. Το αιθερικό αποτελεί χρονικά την κατώτατη αρχή Του, ενώ το πυκνό φυσικό δε λογαριάζεται. Το πυκνό κοσμικό φυσικό σώμα συνίσταται από ύλη των τριών κατώτερων πεδίων του ηλιακού συστήματος, του νοητικού, του αστρικού και του φυσικού. Το βουδδικό πεδίο αποτελεί συνεπώς τον τέταρτο κοσμικό αιθέρα.


Εκτός αυτού του φυσικού κοσμικού πεδίου στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οι τέσσερις κοσμικοί αιθέρες, {Θείο, Εναδικό (στο οποίο βρίσκονται οι ανθρώπινες ενάδες - μονάδες), Ατμικό και Βουδδικό} υπάρχουν επίσης το Κοσμικό Αστρικό Πεδίο, το Κοσμικό Νοητικό πεδίο, το Κοσμικό Βουδδικό πεδίο, …

Όπως οι ψυχές των ανθρώπινων μονάδων βρίσκονται στο νοητικό πεδίο του Φυσικού Κοσμικού Πεδίου (στα τρία ανώτερα υποπεδία του νου σε διαδικασία εξέλιξης), έτσι και η Ψυχή Του Ηλιακού Λόγου βρίσκεται στο Κοσμικό Νοητικό Πεδίο. Φυσικά έξω (και επάνω) από τα Επτά Πεδία του Ηλιακού μας Συστήματος.

Τώρα για το θέμα που σε απασχολεί:

quote:
Οι σπουδαστές πρέπει να θυμούνται ότι οι τέσσερις πέπλοι πάνω στο (κοσμικό φυσικό) αιθερικό πεδίο είναι μόνο οι κατώτερες συμβολικές αντιστοιχίες ορισμένων μεγάλων περιοχών θείας έκφρασης κι ότι η δόξα πρέπει πάντοτε να προσεγγίζεται δια του σκότους.

και που ρώτησες:

quote:
Θα μπορούσες να επεξηγήσεις λίγο το σημείο που υπογράμμισα?

Για την λέξη σκότος έχουν γραφτεί τόσα πολλά … από τους Διδασκάλους της Σοφίας και από … Τον Χριστό, …

Στην παραπάνω φράση νομίζω ότι εννοούνται συνοπτικά τα εξής:

Πριν από κάθε νέα Μύηση ο Μυημένος αισθάνεται ότι βρίσκεται μέσα σε σκοτάδι σχετικά με το Φως που πρόκειται να του αποκαλυφθεί στην νέα Μύηση που βρίσκεται μπροστά του. Έτσι το προηγούμενο στάδιο επίτευξης σε σχέση με το επόμενο θεωρείται σκοτεινό.

Συνεχίζω όμως για λίγο την παράθεση μετά από τους ΠΕΠΛΟΥΣ, …
---------------------------------

Έτσι οι πέπλοι εξυπηρετούν το σκοπό τους· η τύφλωση γαλουχεί και προστατεύει υπό την προϋπόθεση ότι είναι έμφυτη και φυσική, επιβαλλόμενη απ’ την ψυχή ή προκαλούμενη πνευματικά. Αν επιβάλλεται σκόπιμα, αν παρέχει άλλοθι για τη συλληφθείσα γνώση, αν αναλαμβάνεται για να αποφευχθεί η ευθύνη, τότε υπεισέρχεται η αμαρτία κι επακολουθεί δυσχέρεια. Απ’ αυτή πρέπει όλοι σας να προφυλαχθείτε.
ήμα προς βήμα οι Αδελφοί του Φωτός κι άλλοι που διανύουν συνειδητά τη Φωτισμένη Οδό απομακρύνθηκαν απ’ το δέλεαρ της μορφής· ο Στρατός της Φωνής δεν κατορθώνει πια να παρεκκλίνει τα βήματά Τους και οι πέπλοι της πλάνης δε φράζουν πια την όρασή Τους και την πορεία Τους. Αποκτήθηκε μια σχετική ελευθερία και o μυημένος στέκει ελεύθερος από πολλά που ως τώρα εμπόδιζαν την πρόοδό του· ο κόσμος της μορφής, της γοητείας και της αποπλάνησης δεν έχει πια γι’ αυτόν κανένα θέλγητρο. Κατανοεί τη σημασία της εντολής που ενσωματώνεται στην τρίτη φράση του δέκατου αυτού κανόνα:

3. Ας μην ακουσθεί πια ο Στρατός της Φωνής κι ας προχωρήσουν οι αδελφοί μέσα στον Ήχο.
Θέτοντας την ιδέα σε εσωτερικούς όρους, η παραπάνω φράση μπορεί να παραφρασθεί ως εξής: Οι φωνές και η Φωνή σβήνουν. Το A.U.M. αντικαθίσταται απ’ το Ο.Μ. και στο κέντρο αυτού του Ο.Μ. στέκει ο αδελφός.
Οι πολλές φωνές του κόσμου, η σάρκα κι ο διάβολος, δε διακρίνονται πια· δεν υπάρχει τίποτε στη συνείδηση του μυημένου που να μπορεί ν’ ανταποκριθεί σ’ αυτές. Η Φωνή της Σιγής σβήνει επίσης κι ο ίδιος ο Λόγος δεν μπορεί ν’ ακουσθεί. Μόνο ο ΗΧΟΣ παραμένει. Είναι ο Ήχος που αντηχεί στους άμορφους κόσμους· είναι ο Ήχος στον οποίο ανταποκρίνεται η Πνευματική Τριάδα και του οποίου ο μυημένος αποτελεί μέρος, γιατί ο Ήχος που κάνει καθώς προχωρεί στο δημιουργικό του δρόμο είναι μέρος του παγκόσμιου Ήχου. Πρέπει να σημειωθεί ότι Εκείνος που στέκει στο καθαυτό κέντρο της Αίθουσας Συμβουλίου της Σαμπάλλα εκπέμπει όλες τις λέξεις, τη Λέξη κι επίσης εκφέρει τον Ήχο. Αυτό τείνει να λησμονείται. Είναι Εκείνος που αναπέμπει το A.U.M. κι όλα τα πράγματα έρχονται σε ύπαρξη· είναι Εκείνος που εκφωνεί τη Λέξη – το Ο.Μ. – κι ο ενσαρκωμένος στην ανθρωπότητα Θεός εμφανίζεται στη γη. Είναι Εκείνος που εκφέρει τον ΗΧΟ και με την εξερχόμενη αυτή Πνοή συγκρατεί όλα τα πράγματα σε ζωή· και – στην άνοδο και πτώση των ρυθμών του – βρίσκεται ο κυκλικός ρυθμός της δημιουργικής διαδικασίας. Είναι Εκείνος που θ’ αποσύρει τον Ήχο κι επικεντρώνοντας τον κραδασμό μέσα Του, θα τερματίσει κάποια μέρα την περιοδική αυτή εκδήλωση και θα μεταφέρει τον Ήχο σε άλλες τοποθεσίες στο χώρο, διατηρώντας τον σε ηρεμία στην αποσυρθείσα πνοή μέχρι να χαράξει ένας μεταγενέστερος κύκλος έκφρασης. Τότε και πάλι θα εκπνευσθεί και θα αποσταλεί για να παράσχει ένα νέο πεδίο εμπειρίας στις Ζωές που με κυκλικό ρυθμό θα επιδιώξουν πάλι να εκδηλωθούν. Ολόκληρη η ιστορία της ενσάρκωσης κρύβεται στην κατανόηση του ΗΧΟΥ και στη διαφοροποίησή του στο Ο.Μ. και το A.U.Μ.
Όταν μπορούμε ν’ αναγνωρίσουμε τον Ήχο και δεν “κινούμαστε” πια από το Ο.Μ., τότε ο μυημένος καθίσταται ένας Χριστός σε έκφραση και κάνει την εμφάνισή Του είτε σε φυσική μορφή είτε σε πεδία τα οποία για μας θα μπορούσαν να ονομασθούν “περιοχές μη-εμφάνισης”. Μπορεί τότε να περιέξει και να χρησιμοποιήσει τις ενέργειες των οποίων η Πνευματική Τριάδα είναι θεματοφύλακας και οι οποίες είναι έκφραση της θέλησης και του σκοπού του Θεού. Παρότι ο μυημένος μπορεί να μην είναι μέρος της πλανητικής κυβέρνησης και παρότι μπορεί να μην είναι μέλος του Συμβουλίου της Σαμπάλλα (γιατί μόνο ένας περιορισμένος αριθμός μυημένων τοποθετούνται εκεί), έχει ωστόσο το δικαίωμα να κινείται σε ταυτόσημα επίπεδα και να προετοιμάζεται για τις υψηλότερες εκείνες εξελικτικές διαδικασίες που θα τον εισάγουν στο κοσμικό αστρικό πεδίο. Αυτό θα του επιτρέψει να “βλέπει διαμέσου” και ν’ αναγνωρίζει την “κοσμική γοητεία” και θα του δώσει το κρυμμένο κλειδί του κόσμου του αισθήματος και της αισθαντικότητας, του οποίου η αισθηματική μας ανταπόκριση και η συναισθηματική κι ενορατική μας ευαισθησία δεν είναι παρά αμυδρές και παραμορφωμένες αντανακλάσεις. Είναι ένας σημαντικός παράγοντας που πρέπει να έχετε κατά νου αν πρόκειται να αναπτυχθεί κάποια ορθή αίσθηση αναλογίας. Ο μυημένος έμαθε στη γη ότι το αστρικό πεδίο δεν υπάρχει στην πραγματικότητα – τουλάχιστον για εκείνους των ανώτερων βαθμών μύησης. Η γνώση αυτή συνιστά το πρώτο βήμα για την κατανόηση του μυστικού της άρνησης, για την αληθινή κατανόηση της βάσης των πάντοτε υπαρκτών ζευγών των αντιθέτων και για τη γνώση που βρίσκεται πίσω απ’ τη σημασία της άρνησης. Η παραπάνω πρόταση έχει πιθανότατα ελάχιστο νόημα για σας, αλλά περιέχει ωστόσο μια αλήθεια για την οποία οι δοκιμασίες, οι εμπειρίες και οι μυήσεις της πλανητικής ύπαρξης προετοιμάζουν το μυημένο. Τον προικίζουν μ’ εκείνες τις ποιότητες που θα του επιτρέψουν να έλθει σ’ επαφή με το κοσμικό κακό κι όμως να μείνει απρόσβλητος και τελικά να παίξει το ρόλο του οδηγώντας τη Μαύρη Στοά και την Αδελφότητά της σε ένα ανόσιο τέλος. Οι ρίζες της Μαύρης Στοάς είναι στο κοσμικό αστρικό πεδίο, όπως οι ρίζες της Λευκής Στοάς και της Αδελφότητάς της είναι στο κοσμικό νοητικό πεδίο· είναι στην πραγματικότητα μόνο για την παρούσα εποχή και προκειμένου ορισμένες οργανωμένες δραστηριότητες στον αστέρα Σείριο να τελειοποιηθούν και να κορυφωθούν. Το υπαινίχθηκα συχνά στα κείμενά μου.

(Από το βιβλίο «Οι Ακτίνες και οι Μυήσεις»).
------------------------------------

Αγαπητέ Dying Incubus τα παραπάνω είναι πολύ δύσκολα θέματα και δεν γνωρίζω ποια θα μπορούσε να είναι η χρησιμότητά τους για να τα συζητήσουμε στο esoterica. …
Απλά τα θέτω για να καταλάβουν οι φίλοι μας ότι υπάρχουν θέματα του εσωτερισμού που έχουν δημοσιευθεί και που αφορούν την κατανόηση ελάχιστων επάνω στον πλανήτη.
Μπορούμε όμως να εξακολουθήσουμε να συζητούμε θέματα του εσωτερισμού που είναι περισσότερο κατανοητά και που μας αφορούν αμεσότερα (και πρακτικά) ως ανθρώπινα όντα.

Σε καλημερίζω


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/05/2007, 20:12:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777, το συγκεκριμένο απόσπασμα είναι όντως κάπως δύσκολο κι αν το προσεγγίσουμε ίσως "χαθούμε" πράγματι σε κάποιο βαθμό.

Σ' ευχαριστώ όμως για την διευκρίνηση!


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy