ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΖΩΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2006, 11:43:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το παρόν τόπικ αποτελεί ένα "φόρο τιμής" σε πλάσματα του ζωικού βσιλείου που εξαφανίστηκαν, κυρίως κατά το διάστημα 16ου - 20ου αιώνα. Βασική αιτία της εξαφάνισής τους ήταν η ανθρώπινη δραστηριότητα, δηλαδή η καταστροφή των δασών, η καταστροφή του περιβάλλοντος που ήταν απαραίτητο για τη ζωή και την αναπαραγωγή ορισμένων ειδών, το ανεξέλεγκτο κυνήγι(ειδικά από Ευρωπαίους αποικιοκράτες) κτλ.

Θα παρουσιάσω και φωτογραφίες των ζώων αυτών(οσων βρήκα τουλάχιστον), μαζί με τα βασικά πληροφοριακά στοιχεία, καθως και σχετική ιστοσελίδα για όποιον επιθυμεί να μάθει περισσότερα.
Οι ημερομηνίες εξαφάνισης είναι κατά προσέγγιση. Επίσης πολλά από αυτά βρίσκονται και σε σχετικά μουσεία.

Ας ελπίσουμε η αναφορά αυτή να αποτελέσει δίδαγμα για όλους μας και να τονίσει την αναγκαιότητα να προστατευθούν τα ζώα(ειδικά αυτά που ο αριθμός τους έχει μειωθεί δραματικά) και γενικότερα το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Κάθε οριστική απώλεια ίσως να είναι και καταστροφική.

Δεκτά οποιαδήποτε σχόλια, προτάσεις, προσθήκες ζώων στο τόπικ κτλ.

Για πάμε
.
.
.
.
.
.
.


Ντόντο

Εξαφανίστηκε στο νησί Μαυρίκιος του Ινδικού Ωκεανού(κοντά στη Μαδαγασκάρη) περίπου από το 1860.
Το μεγάλο αυτό πουλί που έμοιαζε με γαλοπούλα, δεν μπορούσε να πετάξει και έγινε συχνή τροφή για τους αποικιοκράτες. Επίσης τα εισαγόμενα κατοικίδια ζώα έτρωγαν τα αυγά και τα μικρά του.

http://www.encyclopedia.mu/Nature/Fauna/Birds/Extinct/Dodo.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Dodo


Υδροδάμαλις του Στέλλερ.

Εξαφανίστηκε γύρω στο 1768. Ηταν ένα θαλάσσιο φυτοφαγο θηλαστικό με μήκος 8 μέτρα και βάρος 8 τόνους. Ζούσε γύρω από δύο νησιά κοντά στο Βερίγγειο Πορθμό και την κυνηγούσαν για το κρεας και το δέρμα της.

http://home.conceptsfa.nl/~pmaas/rea/stellersseacow.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Steller's_Sea_Cow


Παπαγαλάκι της Καρολίνας

Ζούσε μέχρι και το 19ο αιώνα στις ΗΠΑ. Ο Τελευταίος έσβησε σε αιχμαλωσία το 1918. Τον κυνηγούσαν αλύπητα γιατί θεωρήθηκε ότι κατέστρεφε τις σοδειές.

http://en.wikipedia.org/wiki/Carolina_Parakeet
http://columbia.thefreedictionary.com/Conuropsis+carolinensis


Κουάγκα

Αυτό το είδος Ζέβρας με ύψος 1,3 μέτρα, ζούσε στη Νότια Αφρική και κυνηγήθηκε από τους αποίκους Μπόερς για το κρέας και το δέρμα της. Η τελευταία άγρια Κουάγκα έσβησε το 1878. Η τελευταία που πέθανε σε ζωολογικό κήπο ήταν στο Αμστερνταμ γύρω στο 1883.

http://www.kwagga.de/zebra/quagga_e.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Quagga


Άλκα Ιμπένις

Το μεγάλο αυτό θαλάσσιο πουλι που έμοιαζε με πιγκουίνο ανακαλύφθηκε γύρω στο 1534. Ζούσε σε αποικίες στην Αρκτική αλλά εξαφανίστηκε το 1844, όταν οι κυνηγοί φάλαινας έκαναν επιδρομες για να κλέβουν τα αυγά του.

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Auk
http://www.petermaas.nl/extinct/speciesinfo/greatauk.htm


Γιγάντιο Μόα

Το μεγάλο αυτό πουλί με ύψος γύρω στα 3 μέτρα, βάρος 250 κιλά, δεν είχε φτερά, δεν μπορούσε να πετάξει και ζούσε στη Νέα Ζηλανδία. Εξαφανίστηκε πριν φθάσουν οι λευκοί άποικοι στο νησί, απο κυνήγι των Ιθαγενών Πολυνήσιων αλλά και από τις επιθέσεις ενός επίσης εξαφανισμένου ζώου, του μεγάλου Αετού του Χαστ. Θεωρείται ότι τα Μόα εξαφανίστηκαν γύρω στο 1500, αν και μερικοί πιστεύουν ότι λίγα ακόμα ζούσαν μέχρι το 1800. Φήμες για την εμφάνιση ενός γιγάντιου Μόα το 1993 που βασίστηκαν σε μια αμφισβητούμενης εκγυρότητας και ποιότητας φωτογρταφία, κρίνονται μαλλον αναξιόπιστες.

http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Freaneymoa.jpg

http://en.wikipedia.org/wiki/Moa
http://www.enchantedlearning.com/paint/subjects/birds/printouts/Dinornisprintout.shtml


Γαλάζια Αντιλόπη

Ηταν ένα σπάνιο είδος αντιλόπης με γαλάζιο-γκρι τρίχωμα που ζούσε στην περιοχή Σουλεντάμ της Νότιας Αφρικής, όπου και εξολοθρεύτηκε από τους αποίκους Μπόερς. Η τελευταία έζησε μέχρι και το 1800 περίπου.

http://home.conceptsfa.nl/~pmaas/rea/bluebuck.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Bluebuck


Ινδική Κοκκινοκέφαλη Πάπια

Πρόκειται για ένα πιθανότατα εξαφανισμένο ζώο που ζούσε κυρίως στην Ινδία, στο Μπαγκλαντές και στη Βιρμανία. Η τελευταία εθεάθη το 1935, αν και ανεπιβεβαιωτες αναφορές για θεάσεις της πάπιας μέχρι και τη δεκαετία του 1980 διδίδονταν. Η εξαφάνισή της οφείλεται περισσότερο σε περιβαλλοντολογικες καταστροφές. Πάντως δεν ήταν ιδιαίτερα πολυπληθές είδος.

http://www.rdb.or.id/detailbird.php?id=73
http://en.wikipedia.org/wiki/Pink-headed_Duck


Θυλακίνος ή μαρσιποφόρος Λύκος

Αρχικά ζούσε στην Αυστραλία και στην Τασμανία αλλά η ύπαρξή του περιορίστηκε μόνο στη δεύτερη μέχρι και τον προηγούμενο αιώνα. Εξαφανίστηκε ύστερα από το ανελέητο κυνήγι των Ευρωπαίων αποικιοκρατών. Θεωρήθηκε υπεύθυνος για το φάγωμα των προβάτων των Ευρωπαίων αποίκων με αποτέλεσμα η κυβέρνηση της περιοχής να εκδόσει και επικύρηξη για το κυνήγι του. Ο τελευταίος πέθανε σε ζωολογικό κήπο γύρω στο 1936.

http://www.parks.sa.gov.au/naracoorte/wonambi/animals/extinct/005813
http://en.wikipedia.org/wiki/Thylacine


Αποδημητικό Περιστέρι

Μέχρι και τον 19ο αιώνα εκατομμύρια από τα πουλιά αυτά ζούσαν στη Βόρεια Αμερική. Κυνηγήθηκαν πολύ κυρίως επειδή θεωρούνταν εκλεκτή διατροφή με υψηλή αγοραστική αξία. Το τελευαταίο πέθανε το 1914 στο ζωολογικό κήπο του Σινσινάτι.

http://en.wikipedia.org/wiki/Passenger_Pigeon
http://museum.nhm.uga.edu/gawildlife/birds/columbiformes/emigratorius.html


Αυστραλιανός Λύκος ή Ουάρα

Το ζώο αυτό είναι γνωστό και με άλλα ονόματα όπως Ανταρκτικος Λύκος ή Αλεπού των Φώκλαντ. Θεωρήθηκε επικίνδυνο για τα πρόβατα των αποίκων κτηματιών και εξολοθρεύτηκε με κυνήγι και δηλητηριάσεις. Κυνηγήθηκε και για τη γούνα του. Εξαφανίστηκε από το 1876. Μυστήριο καλύπτει την βιολογική και γεωγραφική καταγωγή του.

http://en.wikipedia.org/wiki/Falkland_Island_Fox
http://www.iucnredlist.org/search/details.php/6923/all


Πουλί Ροκ

Είναι επίσης γνωστό και ως Πουλί Ελέφαντας και ζούσε στα έλη της Μαδαγασκάρης. Τα μόνα υπολλείματα του πουλιού αυτού είναι μερικά απολιθωμένα αυγά και ένας σκελετός. Ηταν ίσως το μεγαλύτερο πουλί που έζησε ποτέ, ζύγιζε μέχρι και 450 κιλά,το υψος του μπορούσε να ξεπεράσει τα 3 μέτρα, αλλά είχε ατροφικά φτερά και δεν μπορούσε να πετάξει. Εξαφανίστηκε περίπου από το 1650. Δεν υπάρχουν όμως επαρκή στοιχεία για τους λόγους εξαφάνισής του.

http://digimorph.org/specimens/Aepyornis_maximus/
http://en.wikipedia.org/wiki/Aepyornis


Αυτά μέχρι στιγμής. Εχω και κάποια άλλα ζωά υπόψη μου που ίσως παραθέσω άλλη στιγμή.

Αν έχετε κι εσείς στοιχεία για κάποια εξαφανισμένα ζώα μεταξύ 16ου και 20ου αιώνα, καλοδεχούμενη θα είναι οποιαδήποτε αναφορά. Οπως επίσης και οποιαδήποτε σχόλια για το θέμα και τις κοινωνικές προεκτάσεις που μπορεί να πάρει.

Τα λέμε.


Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 18/12/2006 12:00:31

Edited by - Agnostic on 18/12/2006 12:04:03

hendrix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2006, 13:23:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους hendrix  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
China's white dolphin called extinct after 20 million years

http://www.cnn.com/2006/TECH/science/12/13/china.dolphin.ap/index.html

_________________________
The seething seas ceaseth
and twiceth the seething seas sufficeth us.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2006, 15:30:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κρίμα

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2006, 19:35:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


ευγε για το θεμα αδελφε!


θα αναφερω την αγριογατα της Κρητης που εξαφανιστηκε σχετικα προσφατα και τους γυπαετους των βουνων της, τους κοκκαλαδες, που θα τους εξαφανισουν συντομα οι βοσκοι

η μεγαλη παρεξηγηση ειναι το οτι οι κοκκαλαδες ειναι πτωματοφαγοι, και μαλιστα κοκκαλοφαγοι, εξ ου και το ονομα τους και δεν αρπαζουν προβατα

οι μεγαλοι αετοι που καποτε αρπαζαν προβατα εχουν ηδη εξαφανισθει


ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΓΡΙΜΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΗΣΥΧΟΙ


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2006, 17:42:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ευγε για το θεμα αδελφε!


θα αναφερω την αγριογατα της Κρητης που εξαφανιστηκε σχετικα προσφατα και τους γυπαετους των βουνων της, τους κοκκαλαδες, που θα τους εξαφανισουν συντομα οι βοσκοι

η μεγαλη παρεξηγηση ειναι το οτι οι κοκκαλαδες ειναι πτωματοφαγοι, και μαλιστα κοκκαλοφαγοι, εξ ου και το ονομα τους και δεν αρπαζουν προβατα


Aν σου πω τώρα ότι περίμενα πως θα εμφανιστείς ειδικά εσύ στο τόπικ, θα με πιστεψεις αδελφέ??

Θενξ, για τις πληροφορίες της Κρήτης. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να την γλιτώσουν οι κοκκαλάδες


Ας παραθέσω άλλο ένα ακόμα εξαφανισμένο ζώο, ιδιαίτερα γνωστό αφού από την Πλειστόκαινο στόλιζε με "ζωγραφιές" πολλά σπήλαια των πρώτογονων ανθρώπων.

Ευρωπαϊκός Βόνασος

Το ζώο αυτό, είναι ο πρόγονος του σημερινού βοδιού και αρχικά ζούσε στη Βόρεια Αφρική και στην Ευρασία. Εικάζεται ότι εξημερώθηκε ακόμα και πριν 10.000 χρόνια. Περιορίστηκε τελικά στην Ευρώπη για να εξαφανιστεί(ίσως τα τελευταία στην Πολωνία) γύρω στο 1630. Το κυνήγι και η καταστροφή των βιοτόπων του ήταν οι δύο βασικότερες αιτίες της εξαφάνισής του.

http://store.dinosaurcorporation.com/quaternary5.html
http://www.prehistory.com/bosprimi.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Aurochs


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2006, 19:20:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Agnostic ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ .
ΜΠΡΑΒΟ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΝΑ ΨΑΞΩ ΣΤΟ ΝΕΤ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2006, 23:11:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όντως πολύ καλό το θέμα αν και με πιάνει θλίψη να το σκέφτομαι.

Βρήκα και ένα site σχετικό εδώ http://extinctanimals.petermaas.nl/

Έχει ένα εκτεταμένο database με ζώα που εξαφανίστηκαν για πάντα από τον πλανήτη μας.

Ανάμεσα σε άλλα

Θηλαστικα:121

Πτηνά:150

Ερπετά:25

Κρίμα!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2006, 23:53:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

Agnostic

Aν σου πω τώρα ότι περίμενα πως θα εμφανιστείς ειδικά εσύ στο τόπικ, θα με πιστεψεις αδελφέ??


ειμαστε υπευθυνοι για την 5η ή 6η μαζικη εξαφανιση ειδων στον πλανητη

νομιζω οτι ειδικα τωρα ειναι η στιγμη για να το συνειδητοποιησουμε γιατι εχουμε ηδη ξεπερασει το οριο...


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2006, 01:15:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
θα αναφερω την αγριογατα της Κρητης που εξαφανιστηκε σχετικα προσφατα

όχι ακόμα Γιάννη, στο ακρωτήρι Σπάθα υπάρχουν ακόμα μερικές!


ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙ ΒΟΥΝΑ ΝΑ ΕΧΩ
ΑΓΑΠΗ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
velial
Μέλος 3ης Βαθμίδας


601 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2006, 03:05:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους velial  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ!

Και τοτε η φυση θα ξεκουραστει...

_________________________


Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2006, 16:21:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ!

Και τοτε η φυση θα ξεκουραστει...


Φίλε μου velial έχουμε πολλά ψωμιά ακόμα εμείς. Η λύση δεν είναι να αφανιστούμε, αλλά να σεβόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο τη φύση και τα ζώα. Ο πλανήτης δεν είναι τσιφλίκι μας. Ακριβώς το ότι διαθέτουμε αναπτυγμένη νοημοσύνη θα έπρεπε να μας κάνει να δείχνουμε έναν Α σεβασμό στα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Αντιθέτως με τη συμπεριφορά μας οδηγήσαμε ακρετά είδη στην εξαφάνιση(βλέπε αποικιοκράτες τους 16ου-18ου αιώνα)

quote:
Όντως πολύ καλό το θέμα αν και με πιάνει θλίψη να το σκέφτομαι.

Βρήκα και ένα site σχετικό εδώ http://extinctanimals.petermaas.nl/

Έχει ένα εκτεταμένο database με ζώα που εξαφανίστηκαν για πάντα από τον πλανήτη μας.


Δυστυχώς, αυτό διαπίστωσα κι εγώ, δίνοντας ιστοσελίδες σχετικές με τα προαναφερθέντα ζώα. Είναι πολύ περισσότερα τα εξαφανισμένα είδη από αυτά που είχα υπόψη.
Κι άλλο site εδώ.
http://members.tripod.com/~aeruginosa/extinct.html


Ας βάλω ένα ακόμα

Μοναχικός του Ροντρίγκεζ

Εξαφανίστηκε στο νησί Ροντρίγκεζ του δυτικού Ινδικού Ωκεανού γύρω στα 1971. Δεν μπορούσε να πετάξει με αποτέλεσμα να γίνει εύκολη λεία για του αποίκους(μάλιστα το θεωρούσαν πολύ γευστικό) αλλά και για τις "εισαγώμενες" γάτες στο νησί. Εχουν βρεθεί αρκετά κόκκαλα των πουλιών αυτών στο νησί.

http://www.encyclopedia.mu/Nature/Fauna/Birds/Extinct/Solitaire.htm
http://www.freepler.de/text_02613261_18565550_69255194_deutsch.html


Ωστόσο, ψάχνοντας το θέμα σε πηγές, διάβασα ότι μερικά ζώα που αφανίστηκαν, "ξαναδημιουργήθηκαν" από επιστήμονες σε ζωολογικούς κήπους, όπως κάποια είδη αλόγων και λιονταριών, με διασταυρώσεις ανάλογων ειδών. Το έχετε ακούσει? Και πόσο αξιόπιστες είναι αυτές οι πρακτικές?

Τα λέμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
tsorts
Νέο Μέλος


8 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2006, 19:57:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tsorts  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΦΙΛΟΙ.ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ALF(ANIMAL LIBERATION FRONT );;;ΑΝ ΝΑΙ ΠΟΙΑ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ;;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2006, 16:38:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυναμικοί ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων.
Εχουν χαρακτηριστεί μέχρι και τρομοκρατική οργάνωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

http://en.wikipedia.org/wiki/Animal_Liberation_Front

Εχουν στυλ, αν μη τι άλλο...

Μόλις ελευθέρωσαν κάτι κουταβάκια.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2006, 21:29:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

Δυναμικοί ακτιβιστές υπέρ της προστασίας των ζώων.
Εχουν χαρακτηριστεί μέχρι και τρομοκρατική οργάνωση από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.


μουβγαινε να κανω το κομαντο στην γκρην πης, αλλά αυτοι ειναι αληθινοι ανταρτες!

ουαου!

που γραφομαστε???

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2006, 00:15:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Πάπια του Λαμπραντόρ (Camptorhynchus labradorius)


Εξαφανίστηκε για πάντα στο τέλος του 19ου αιώνα. Η τελευταία μαρτυρία της ύπαρξης της ήταν ένα αρσενικό παπί που το πιάσανε το φθινόπωρο του 1875 στα νερά κοντά στο Long Island στην Νέα Υόρκη. Και μετά από τρία χρόνια κάποιος κυνηγός σκότωσε το τελευταίο δείγμα στις 2 Δεκεμβρίου του 1878 κοντά στην Ελμίρα στην Νέα Υόρκη.

Η πάπια του Λαμπραντόρ ήταν το τελευταίο δείγμα του είδους Camptorhynchus

http://www.iucnredlist.org/search/details.php/3722/all


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2006, 12:24:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Η πολική αρκούδα και ο ιπποπόταμος στο δρόμο της εξαφάνισης

Σύντομα ίσως θα ζει μόνο σε ζωολογικούς κήπους
Associated Press


Γενεύη: Η πολική αρκούδα και ο κοινός ιπποπόταμος περιλαμβάνονται φέτος για πρώτη φορά στην Κόκκινη Λίστα με τα είδη που απειλούνται με εξαφάνιση τις επόμενες δεκαετίες.

Συνολικά 16.000 είδη ζώων φυτών και μυκήτων, το ένα τρίτο από τους οργανισμούς που εξετάστηκαν απειλούνται λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας, προειδοποιεί η Παγκόσμια Ένωσης Προστασίας του Περιβάλλοντος (IUCN), που δημοσιεύει τη λίστα ανά δύο χρόνια.

«Η απώλεια βιοποικιλότητας επιταχύνεται, δεν επιβραδύνεται» δήλωσε ο Αχιμ Στάινερ, γενικός διευθυντής της οργάνωσης, με έδρα τη Γενεύη.

Η φετινή λίστα περιλαμβάνει ένα στα τρία αμφίβια, ένα τέταρτο των θηλαστικών και των κωνοφόρων δέντρων, καθώς και το ένα έκτο των πτηνών.

Η IUCN κατατάσσει περίπου 40.000 είδη ανάλογα με τον κίνδυνο εξαφάνισης που αντιμετωπίζουν και τους αποδίδει τους χαρακτηρισμούς «υπό εξαφάνιση», «απειλούμενο», ή «ευαίσθητο». Ο συνολικός αριθμός των ειδών του πλανήτη παραμένει άγνωστος, με τις επικρατέστερες εκτιμήσεις να κυμαίνονται γύρω στα 15 εκατομμύρια. Μόλις 1,8 εκατομμύρια είναι γνωστά στην επιστήμη.

Η πολική αρκούδα της Αρκτικής περιλαμβάνεται πλέον στα απειλούμενα είδη, με πρόβλεψη για μείωση του πληθυσμού της κατά 30% τα επόμενα 45 χρόνια. Κύρια αιτία η παγκόσμια θέρμανση, που οδηγεί σε μείωση του καλύμματος πάγου στο βόρειο πόλο. Οι πολικές αρκούδες εξαρτώνται απόλυτα από τους επιπλέοντες πάγους προκειμένου να κυνηγήσουν φώκιες και τα άλλα τους θηράματος.

Οι πληθυσμοί του κοινού ιπποπόταμου, στο μεταξύ, έχουν μειωθεί σε μια δεκαετία κατά 95% στις περιοχές του Κονγκό που πλήττονται από τον πόλεμο. Η πολιτική αστάθεια αφήνει τους λαθροθήρες να δρουν ανενόχλητοι, και το θηλαστικό χαρακτηρίζεται πλέον απειλούμενο, παρά την προστασία των πληθυσμών του σε άλλες αφρικανικές χώρες, όπως η Ζάμπια.

Έντονη πληθυσμιακή ύφεση καταγράφεται και στα ψάρια του γλυκού νερού. Στη Μεσόγειο, περισσότερα από τα μισά από τα 252 ενδημικά είδη απειλούνται με εξαφάνιση, ενώ επτά είδη έχουν ήδη εξαφανιστεί από τον πλανήτη.

Περίπου 784 είδη καταχωρούνται πλέον ως εξαφανισμένα, ενώ ακόμα 65 ζουν σήμερα μόνο σε ζωολογικούς κήπους.

«Η αναστροφή αυτής της τάσης είναι ακόμα δυνατή, όπως έχουν αποδείξει πολλές ιστορίες επιτυχίας στην προστασία του περιβάλλοντος» σχολιάζει ο Στάινερ της IUCN. «Όμως η βιοποικιλότητα δεν μπορεί να διασωθεί μόνο από τους περιβαλλοντιστές -πρέπει να γίνει ευθύνη όλων όσων έχουν στη διάθεσή τους τή δύναμη και τους πόρους για να δράσουν».


******

Η Κόκκινη Λίστα προειδοποιεί για τα απειλούμενα είδη
Στο χείλος της εξαφάνισηςΜόνο 50 γκρίζες φάλαινες σε αναπαραγωγική ηλικία πιστεύεται ότι έχουν απομείνει στους ωκεανούς


Το Γιγάντιο Γατόψαρο της Νοτιοανατολικής Ασίας, η γκρίζα φάλαινα και τα σαλιγκάρια των Γκαλαπάγκος που μελέτησε ο Δαρβίνος είναι μερικά μόνο από τα 12.259 είδη ζώων και φυτών που βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης, σύμφωνα με την Κόκκινη Λίστα της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας του Περιβάλλοντος (IUCN) που δημοσιοποιείται την ήρίτη.

Η λίστα, που συντάχθηκε από 7.000 ειδικούς από όλο τον κόσμο, κατατάσσει τα ήδη σε κίνδυνο σε τρεις κατηγορίες: ευαίσθητα (vulnerable), απειλούμενα (endangered) και υπό εξαφάνιση (critically endangered).

Ο πραγματικός αριθμός των ειδών που βρίσκονται σε κίνδυνο είναι πάντως πολύ μεγαλύτερος από ό,τι αναφέρει η Κόκκινη Λίστα. Η IUCN εξέτασε μόλις 18.000 από τα 1,75 εκατομμύρια καταγεγραμμένα είδη και οι επιστήμονες εκτιμούν ότι οι ζωντανοί οργανισμοί στη Γη υπερβαίνουν τα 14 εκατομμύρια.

Πολλοί από αυτούς θα εξαφανιστούν πριν καν ανακαλυφθούν.

Εισβάλλοντα είδη

Σύμφωνα με τη λίστα, τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται η χλωρίδα και η πανίδα των νησιών. Ξένα εισβάλλοντα είδη οδηγούν σε μείωση της βιοποικιλότητας σε παράδεισους όπως η Χαβάη οι Σεϋχέλλες. Στα Γκαλαπάγκος, η εισαγωγή κατσικιών, χοίρων και άλλων ζώων απειλεί δεκάδες είδη, όπως πολλά από τα 49 είδη χερσαίων σαλιγκαριών.

«Η Κόκκινη Λίστα μας δείχνει ότι η ανθρώπινη δραστηριότητα οδηγούν σε ένα κύμα εξαλείψεων που θα μπορούσε να ερημώσει τα νησιά αυτά οικολογικά και αισθητικά» αναφέρει εκπρόσωπος της IUCN.

Ο μεγαλύτερος αριθμός πουλιών και θηλαστικών σε κίνδυνο καταγράφονται στην Ινδονησία, την Ινδία, την Κίνα και το Περού, ενώ τα περισσότερα απειλούμενα είδη φυτών βρίσκονται στο Εκουαδόρ, τη Μαλαισία, την Ινδονησία, τη Βραζιλία και τη Σρι Λάνκα.

Ειδικά για τη Νοτιοανατολική Ασία, όπου η περιβαλλοντική διαχείριση είναι ελλιπής, παλαιότερες έρευνες προέβλεπαν κύμα μαζικών εξαφανίσεων. Το Γιγάντιο Γατόψαρο του Ποταμού Μεκόνγκ βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, καθώς οι πληθυσμοί του έχουν μειωθεί κατά 80% τα τελευταία 13 χρόνια. Με μήκος που φτάνει τα τρία μέτρα και βάρος έως και 300 κιλά, το γατόψαρο είναι ένα από τα μεγαλύτερα ψάρια του γλυκού νερού.

Η Κόκκινη Λίστα, που ενημερώνεται κάθε χρόνο, φέτος περιλαμβάνει για πρώτη φορά εκτιμήσεις για τα φύκη και τους λειχήνες, ενώ από το 2004 θα περιλαμβάνει και τα αμφίβια.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι ο ρυθμός εξαφάνισης ειδών είναι σήμερα 1.000 με 10.000 φορές υψηλότερος από ό,τι πριν από μερικούς αιώνες. Σύμφωνα με την IUCN, τα τελευταία 500 χρόνια έχουν εξαφανιστεί 762 είδη, ενώ 58 ακόμα οργανισμοί απαντώνται μόνο σε αιχμαλωσία ή βοτανικούς κήπους.

news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press


******

Η κλιματική αλλαγή απειλεί με εξαφάνιση «εκατομμύρια είδη»
Θάνατος στο θερμοκήπιοO δασόβιος Δράκος του Μπόιντ στην Αυστραλία ίσως δεν θα υπάρχει για πολύ

Έως και το ένα τρίτο των χερσαίων ζώων και φυτών θα μπορούσε να εξαφανιστεί έως το 2050 εξαιτίας της παγκόσμιας θέρμανσης, προειδοποιεί διεθνής ερευνητική ομάδα.
Οι επιστήμονες, που δημοσιεύουν τα συμπεράσματά τους την Πέμπτη στο περιοδικό Nature, διευκρινίζουν ότι τα υπολογιστικά μοντέλα που χρησιμοποίησαν στην μελέτη δεν είναι απόλυτα ακριβή.

Τονίζουν, όμως, ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για να περιορίσει τις εκπομπές των αέριων ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Ήδη βλέπουμε βιολογικές κοινότητες να αντιδρούν ταχύτατα στην αύξηση της θερμοκρασίας» αναφέρει ο Κρις Τόμας του Πανεπιστημίου του Λιντς στη Βρετανία, κύριος συγγραφέας της δημοσίευσης.

Σενάρια καταστροφής

Οι ερευνητές εξέτασαν τρία διαφορετικά σενάρια για την πορεία της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη τα οποία είχε δημοσιεύσει ο ΟΗΕ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησαν υπολογιστικά μοντέλα για να προβλέψουν τις μετακινήσεις 1.103 ζωικών και φυτικών ειδών σε πέντες περιοχές -Μεξικό, Αυστραλία, Βραζιλία, Νότιος Αφρική και Ευρώπη.

Τα μοντέλα έδειξαν ότι, ανάλογα με την αύξηση της θερμοκρασίας, το 15 έως 37 τοις εκατό των ειδών που εξετάστηκαν θα έχουν εξαφανιστεί ή θα οδεύουν προς εξαφάνιση έως το 2050. Το μέσο από τα τρία σενάρια θα οδηγούσε σε εξάλειψη το ένα τέταρτο των ειδών.

Στα είδη που απειλούνται περιλαμβάνεται ο δασόβιος Δράκος του Μπόιντ στην Αυστραλία και η ευρωπαϊκή γαλάζια κίσσα.

Στη Γη εκτιμάται ότι υπάρχουν 14 εκατομμύρια είδη ζώων και φυτών. Η Κόκκινη Λίστα της Παγκόσμιας Ένωσης Προστασίας του Περιβάλλοντος (IUCN) περιλαμβάνει φέτος περίπου 12.000 ζώα και φυτά που βρίσκονται σε κίνδυνο .

******

Πάνω από 15.000 είδη περιλαμβάνει η Κόκκινη Λίστα των απειλούμενων οργανισμών
Η ζωή σε κίνδυνο


Τα αμφίβια θεωρούνται ευαίσθητοι περιβαλλοντικοί δείκτες. Ένα στα τρία κινδυνεύει
Associated Press


Ο αριθμός των απειλούμενων ζώων και φυτών αυξάνεται με ρυθμό-ρεκόρ. Η φετινή Κόκκινη Λίστα των ειδών που κινδυνεύουν περιλαμβάνει ένα στα τρία γνωστά αμφίβια, ένα στα οκτώ πτηνά και το ένα τέταρτο των θηλαστικών, ανακοίνωσε σε συνέδριο για την προστασία της βιοποικιλότηας η Παγκόσμια Ένωση Προστασίας του Περιβάλλοντος (IUCN).
«Παρόλο που 15.589 γνωστά είδη απειλούνται με εξαφάνιση, η εκτίμηση αυτή υποτιμά κατά τον πραγματικό αριθμό, καθώς ένα μικρό μόνο μέρος των γνωστών ειδών έχουν μελετηθεί» επισήμανε ο Κρεγκ Χίλτον-Τέιλορ, υπεύθυνος του προγράμματος της Κόκκινης Λίστας της IUCN.

Η ανθρώπινη δραστηριότητα, αναφέρει η έκθεση της οργάνωσης, έχει αυξήσει το ρυθμό εξαφάνισης ειδών κατά 1.000 φορές. Από το 1500 μ.Χ. έχουν καταγραφεί 784 εξαφανίσεις, και πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι η ζωή στη Γη εισέρχεται σε μια περίοδο μαζικής εξάλειψης ειδών.

«Για το σημερινό φαινόμενο εξαφανίσεων ένα και μόνο είδος, το δικό μας, φαίνεται να είναι καθολικά υπεύθυνο» αναφέρει το κείμενο.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στις χώρες με τα περισσότερα απειλούμενα θηλαστικά και πτηνά περιλαμβάνονται η Ινδονησία, η Ινδία, η Βραζιλία και η Κίνα, ενώ όσον αφορά τα φυτά η πτώση είναι εντονότερη στη Νότιο και Κεντρική Αμερική, την κεντρική και δυτική Αφρική και στη Νοτιοανατολική Ασία.

Η περυσινή λίστα περιλάμβανε 12.259 είδη. Η φετινή αύξηση οφείλεται κυρίως στην πρόοδο των ερευνών.

Από τα 15.589 της φετινής λίστας, τα 7.000 είναι ζωικοί οργανισμοί. Σε αυτούς περιλαμβάνεται το 32% των αμφιβίων, το 42% των χερσαίων και υδρόβιων χελώνών, το 23% των θηλαστικών και το 125 των πτηνών. Τα είδη που κινδυνεύουν κατατάσσονται σε τρεις κατηγορίες: ευαίσθητα, απειλούμενα και υπό εξαφάνιση

Οι επιστήμονες έχουν θορυβηθεί από το ρυθμό εξαφάνισης των αμφιβίων, τα οποία είναι εξαιρετικά ευαίσθητα σε μεταβολές του περιβάλλοντος (εξαιτίας του διαπερατού δέρματός τους) και θεωρούνται σημαντικοί περιβαλλοντικοί δείκτες.

Σύμφωνα με την IUCN, τον τελευταίο αιώνα έχουν καταστραφεί οι μισοί υδροβιότοποι και το ένα τέταρτο των κοραλλιογενών υφάλων.

Η έκθεση επισημαίνει, ωστόσο, ότι πολλά απειλούμενα είδη, κυρίως πουλιά, έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν χάρη στις προσπάθειες των περιβαλλοντιστών.

Η δημοσιοποίηση της Κόκκινης Λίστας συμπίπτει χρονικά με την έναρξη των εργασιών του Παγκόσμιου Συνεδρίου Προστασίας του Περιβάλλοντος στη Μπανγκόκ.

Πάνω από 50 υπουργοί Περιβάλλοντος και 5.000 ειδικοί από 181 χώρες θα συζητήσουν τις επόμενες οκτώ ημέρες τα μέτρα που μπορούν να ληφθούν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2006, 19:22:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για δες σύμπτωση

A. Kircher, ήμουν κι εγώ έτοιμος να αναφερθώ στην πάπια του Λαμπραντόρ και με πρόλαβες. Συγχρονικότητα???

Οπότε θα βάλω απλα δύο όμορφες φωτογραφίες της.


Τζόνυ, πολύ σημαντικές οι πληροφορίες που παρέθεσες.
Δυστυχως τα πράγματα δεν εξελίσσονται ευοίωνα. Αν δεν προσέξουμε περισσότερο και δεν παρθούν δραστικά μέτρα για τη διαφύλλαξη των ζώων που κινδυνεύουν(και όχι μόνο), προβλέπω να προσθέτουμε και άλλα ζώα σε αυτή τη μακάβρια λίστα

Ας ανεβάσω επί τι ευκαιρία ένα αρθρο για τους Μπονόμπο που οδεύουν και αυτοί προς εξάλλειψη.

Προς εξαφάνιση φαίνεται να οδεύει ο πυγμαίος χιμπατζής

O πυγμαίος χιμπατζής, ένας από τους πλησιέστερους συγγενείς του ανθρώπου, απειλείται με εξαφάνιση λόγω της λαθροθηρίας και των ανταρτών που έχουν εγκατασταθεί στο εθνικό πάρκο του Κονγκό, προειδοποιεί την Πέμπτη η WWF. Οι μπονόμπο δεν ζουν σε καμία άλλη χώρα του κόσμου.

Η τελευταία έρευνα της οργάνωσης στη λεκάνη του Κονγκό έδειξε ότι ο πληθυσμός του πυγμαίου χιμπατζή έχει μειωθεί από τις 50 στις δέκα χιλιάδες άτομα.

«Τα προκαταρκτικά αυτά αποτελέσματα πραγματικά μας ανησυχούν» σχολίασε ο Πίτερ Στίβενσον, ειδικός της WWF για τους ανθρωποειδείς πιθήκους.

Η παρακμή των μπονόμπο αποδίδεται σε οπλισμένους αντάρτες που έχουν εγκατασταθεί στο Εθνικό Πάρκο της Σαλόνκγα -μια περιοχή στο μέγεθος της Ολλανδίας- και κυνηγούν τους πιθήκους για το κρέας τους.

Ο Δρ Στίβενσον αναφέρει ότι οι ερευνητές της οργάνωσης απέτυχαν να εντοπίσουν μπονόμπο σε περιοχές όπου ο πληθυσμός τους ήταν κάποτε πυκνός, ενώ στο δάσος υπάρχουν πολυάριθμα τα ίχνη ανθρώπων.

Η προστατευόμενη περιοχή είναι αδύνατο να φυλαχθεί αποτελεσματικά, όχι μόνο του λόγω του μεγέθους της, αλλά και λόγω του εμφυλίου που επηρεάζει ακόμα το Κονγκό.

Η γειτονική Ρουάντα εισέβαλε δύο φορές στο Κονγκό, το 1996 και το 1998, για να καταδιώξει τους Χούτου της Ρουάντα που ευθύνονταν για τη γενοκτονία των Τούτσι το 1994, με ενάμισι εκατομμύριο νεκρούς. Η δεύτερη εισβολή πυροδότησε έναν πόλεμο στον οποίο ενεπλάκησαν τέσσερις ακόμα αφρικανικές χώρες και προκάλεσε 3,2 εκατομμύρια θανάτους στο Κονγκό, τότε υπό την κατοχή της Ρουάντα.

Οι μπονόμπο μοιάζουν πολύ με τους χιμπατζήδες, είναι όμως λίγο πιο μικρόσωμοι και τα άκρα τους είναι λεπτότερα. Είναι δε διαβόητοι για τις πολυγαμικές σεξουαλικές τους περιπτύξεις.

http://www.in.gr/innews/article.asp?lngEntityID=586421&lngDtrID=252

Τα λέμε,
Ευχαριστώ για τα στοιχεία σας.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 24/12/2006 19:25:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2007, 05:10:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Τίγρη της Κασπίας

Αυτό το πανέμορφο είδος τίγρης ζούσε κάποτε στην Κίνα, Ιράν, Αφγανιστάν και Τουρκία.

Το κυνήγι της απαγορεύτηκε στην Σοβιετική Ένωση το 1947. Ήταν όμως αργά. Η τελευταία τίγρη αυτού του είδους σκοτώθηκε από κάποιον κυνηγό το 1957.

Περισσότερα στοιχεία εδώ:

http://www.savethetigerfund.org/Content/NavigationMenu2/Community/
GeneralPublic/TigerSubspecies/
ExtinctsubspeciesBaliJavanCaspian/CaspianTiger/default.htm


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2007, 17:23:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Προστασία σπάνιων ζώων
PATHFINDER
χτές | 15:03

Πρόσφατα η Ζωολογική Εταιρία του Λονδίνου διοργάνωσε ένα πρόγραμμα για την διατήρηση και προστασία των πιο περίεργων και ασυνήθιστων ζώων του πλανήτη.

Είδη όπως η νυχτερίδα-μπούμπουρας (Craseonycteris thonglongyai) και ο ιπποπόταμος νάνος (Choeropsis liberiensis) πρόκειται να προστατευτούν από το πρόγραμμα Evolutionarily Distinct and Globally Endangered (Edge).

Το παραπάνω πρόγραμμα περιλαμβάνει ζώα με μοναδική εξελικτική ιστορία και τα οποία αντιμετωπίζουν έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο εξαφάνισης.

Σύμφωνα με την Ζωολογική Εταιρία του Λονδίνου πολλά από αυτά τα είδη αγνοούνται από τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα προστασίας.

Η Ζωολογική Εταιρία αναφέρει ότι τα ζώα αυτά ξεχωρίζουν λόγω της μοναδικής τους γενετικής δομής και τονίζει ότι η άμεση δράση για τη σωτηρία αυτών των οργανισμών από τον αφανισμό αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

«Έχει συζητηθεί αρκετά η ύπαρξη κάποιων μοναδικών ειδών τα οποία χρήζουν προστασίας αλλά έως τώρα ήταν πολύ δύσκολο να συμπεριληφθούν σε ένα πρόγραμμα προστασίας», αναφέρει ο Jonathan Baillie, επικεφαλής του προγράμματος.

«Αυτό είναι το πρώτο πρόγραμμα σε παγκόσμια κλίμακα όπου κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει».

Αυτό επετεύχθη λόγω της ανάπτυξης ενός δέντρου ταξινόμησης το οποίο απεικονίζει τη σχέση μεταξύ των ειδών.

«Έτσι ξέρουμε ποια από αυτά τα είδη παρουσιάζουν ξεχωριστή εξελικτική πορεία και μπορούμε να το συνδυάσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν», προσθέτει ο Baillie.

Οι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει ένα σύνολο 564 ειδών τα οποία ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή ενώ το πρόγραμμα της Ζωολογικής Εταιρίας θα εστιαστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους εφαρμογής του στα πρώτα 100 είδη.

Η νυχτερίδα-μπούμπουρας (Craseonycteris thonglongyai), η οποία θεωρείται το μικρότερο θηλαστικό του κόσμου, είναι ένα από αυτά τα είδη. Το είδος αυτό θεωρείται ότι συνδέεται με άλλα είδη νυχτερίδων που έζησαν πριν από 43 εκατομμύρια χρόνια.


Nυχτερίδα-μπούμπουρας (Craseonycteris thonglongyai)

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει αυτό το είδος είναι οι φωτιές που ξεσπάνε συχνά στα δάση κοντά στην περιοχή του ενδιαιτήματος τους, στις σπηλιές της Δυτικής Ταϋλάνδης και της Βόρειο-ανατολικής Μπούρμα.

Ο λεμούριος (Loris tardigradus), που βρίσκεται στην περιοχή της Σρι Λάνκα, είναι άλλο ένα από τα είδη αυτά.


Λεμούριος (Loris tardigradus)

Ιπποπόταμος νάνος (Choeropsis liberiensis)
Η Ζωολογική Εταιρία αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το είδος πρωτοεμφανίστηκε πριν από τουλάχιστον 20 εκατομμύρια χρόνια.

Ο πληθυσμός αυτού του είδους μειώνεται λόγω του φαινομένου της αποψίλωσης των δασών έτσι σχεδιάζεται η αποκατάσταση των ενδιαιτημάτων τους.

Ο Baillie ελπίζει αυτή η πρωτοβουλία να βοηθήσει στην ενημέρωση του κόσμου για αυτά τα είδη για τα οποία πολύ λίγα είναι γνωστά.

«Εκπροσωπούν ολόκληρες γενιές. Εάν κάποιος παρομοίαζε αυτά τα είδη με έργα τέχνης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εξαφάνιση τους θα είναι ανάλογη με την εξαφάνιση του πίνακα της Μόνα Λίζα».

«Προς το παρόν έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε 10 είδη, τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα για την εφαρμογή των σχεδίων».

Σε αρχικό στάδιο θα αποσταλούν κάποιες ερευνητικές ομάδες οι οποίες θα εξερευνήσουν την περιοχή του ενδιαιτήματος των ειδών.

Το πρόγραμμα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από διάφορες χορηγίες και από δωρεές από το κοινό το οποίο θα μπορεί να επισκέπτεται ένα δικτυακό τόπο στο οποίο θα αναφέρονται οι πιο πρόσφατες εξελίξεις της έρευνας.

BBC news

εδω εχει κι αλλες ενδιαφερουσες πληροφοριες
http://news.pathfinder.gr/periscopio/373410.html


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/01/2007, 17:24:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Προστασία σπάνιων ζώων
PATHFINDER
χτές | 15:03

Πρόσφατα η Ζωολογική Εταιρία του Λονδίνου διοργάνωσε ένα πρόγραμμα για την διατήρηση και προστασία των πιο περίεργων και ασυνήθιστων ζώων του πλανήτη.

Είδη όπως η νυχτερίδα-μπούμπουρας (Craseonycteris thonglongyai) και ο ιπποπόταμος νάνος (Choeropsis liberiensis) πρόκειται να προστατευτούν από το πρόγραμμα Evolutionarily Distinct and Globally Endangered (Edge).

Το παραπάνω πρόγραμμα περιλαμβάνει ζώα με μοναδική εξελικτική ιστορία και τα οποία αντιμετωπίζουν έναν πολύ μεγάλο κίνδυνο εξαφάνισης.

Σύμφωνα με την Ζωολογική Εταιρία του Λονδίνου πολλά από αυτά τα είδη αγνοούνται από τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα προστασίας.

Η Ζωολογική Εταιρία αναφέρει ότι τα ζώα αυτά ξεχωρίζουν λόγω της μοναδικής τους γενετικής δομής και τονίζει ότι η άμεση δράση για τη σωτηρία αυτών των οργανισμών από τον αφανισμό αποτελεί επιτακτική ανάγκη.

«Έχει συζητηθεί αρκετά η ύπαρξη κάποιων μοναδικών ειδών τα οποία χρήζουν προστασίας αλλά έως τώρα ήταν πολύ δύσκολο να συμπεριληφθούν σε ένα πρόγραμμα προστασίας», αναφέρει ο Jonathan Baillie, επικεφαλής του προγράμματος.

«Αυτό είναι το πρώτο πρόγραμμα σε παγκόσμια κλίμακα όπου κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει».

Αυτό επετεύχθη λόγω της ανάπτυξης ενός δέντρου ταξινόμησης το οποίο απεικονίζει τη σχέση μεταξύ των ειδών.

«Έτσι ξέρουμε ποια από αυτά τα είδη παρουσιάζουν ξεχωριστή εξελικτική πορεία και μπορούμε να το συνδυάσουμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν», προσθέτει ο Baillie.

Οι επιστήμονες έχουν αναγνωρίσει ένα σύνολο 564 ειδών τα οποία ταιριάζουν σε αυτή την περιγραφή ενώ το πρόγραμμα της Ζωολογικής Εταιρίας θα εστιαστεί κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους εφαρμογής του στα πρώτα 100 είδη.

Η νυχτερίδα-μπούμπουρας (Craseonycteris thonglongyai), η οποία θεωρείται το μικρότερο θηλαστικό του κόσμου, είναι ένα από αυτά τα είδη. Το είδος αυτό θεωρείται ότι συνδέεται με άλλα είδη νυχτερίδων που έζησαν πριν από 43 εκατομμύρια χρόνια.


Nυχτερίδα-μπούμπουρας (Craseonycteris thonglongyai)

Η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει αυτό το είδος είναι οι φωτιές που ξεσπάνε συχνά στα δάση κοντά στην περιοχή του ενδιαιτήματος τους, στις σπηλιές της Δυτικής Ταϋλάνδης και της Βόρειο-ανατολικής Μπούρμα.

Ο λεμούριος (Loris tardigradus), που βρίσκεται στην περιοχή της Σρι Λάνκα, είναι άλλο ένα από τα είδη αυτά.


Λεμούριος (Loris tardigradus)

Ιπποπόταμος νάνος (Choeropsis liberiensis)
Η Ζωολογική Εταιρία αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτό το είδος πρωτοεμφανίστηκε πριν από τουλάχιστον 20 εκατομμύρια χρόνια.

Ο πληθυσμός αυτού του είδους μειώνεται λόγω του φαινομένου της αποψίλωσης των δασών έτσι σχεδιάζεται η αποκατάσταση των ενδιαιτημάτων τους.

Ο Baillie ελπίζει αυτή η πρωτοβουλία να βοηθήσει στην ενημέρωση του κόσμου για αυτά τα είδη για τα οποία πολύ λίγα είναι γνωστά.

«Εκπροσωπούν ολόκληρες γενιές. Εάν κάποιος παρομοίαζε αυτά τα είδη με έργα τέχνης, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η εξαφάνιση τους θα είναι ανάλογη με την εξαφάνιση του πίνακα της Μόνα Λίζα».

«Προς το παρόν έχουμε εστιάσει την προσοχή μας σε 10 είδη, τα οποία πιστεύουμε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε και προσπαθούμε να μαζέψουμε χρήματα για την εφαρμογή των σχεδίων».

Σε αρχικό στάδιο θα αποσταλούν κάποιες ερευνητικές ομάδες οι οποίες θα εξερευνήσουν την περιοχή του ενδιαιτήματος των ειδών.

Το πρόγραμμα πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από διάφορες χορηγίες και από δωρεές από το κοινό το οποίο θα μπορεί να επισκέπτεται ένα δικτυακό τόπο στο οποίο θα αναφέρονται οι πιο πρόσφατες εξελίξεις της έρευνας.

BBC news

εδω εχει κι αλλες ενδιαφερουσες πληροφοριες
http://news.pathfinder.gr/periscopio/373410.html


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Συντονιστής

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/01/2007, 21:58:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πράγματι πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου Τζόνυ.
Ας ελπίσουμε να την γλιτώσουν τα 3 αυτά συμπαθέστατα ζωάκια.
Ειδικά ο λεμούριος είναι γλύκας(θα κάνει ευχάριση παρέα στον λεμούριο που σου πήρα δώρο αν τη σκαπουλάρει)

Βρήκα σήμερα άλλο ένα ενδιαφέρον άρθρο που αναφέρεται σε είδη που εξαφανίστηκαν όχι στους τελευταίους αιώνες, αλλά στο πολύ μακρινό παρελθόν της προϊστορίας. Το παραθέτω μιας και ταιριάζει σε γενικές γραμμές με το θέμα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=773070&lngDtrID=252


Θησαυρός απολιθωμάτων ανακαλύφθηκε σε σπηλιές της Αυστραλίας

Μια πληθώρα προϊστορικών ζώων που σκοτώθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια, πέφτοντας σε υπόγειες σπηλιές, αποκαλύπτουν πόσο πλούσια ήταν η πανίδα της Αυστραλίας πριν την άφιξη του ανθρώπου: Τα ευρήματα περιλαμβάνουν από μαρσιποφόρα λιοντάρια μέχρι καγκουρό ύψους τριών μέτρων.

Τα δεκάδες διαφορετικά είδη που ανακαλύφθηκαν στα σπήλαια ειδών χρονολογούνται στο Μέσο Πλειστόκενο, από 800 έως 200 χιλιάδες χρόνια πριν, ωστόσο εξαφανίστηκαν από την Αυστραλία πριν από 50.000 χρόνια, λίγο μετά την άφιξη του σύγχρονου ανθρώπου.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα απολιθώματα εντοπίστηκαν σε μια σειρά τριών υπόγειων σπηλαίων που βρίσκονται το μέσο της ερήμου Νούλαρμπορ, στη δυτική Αυστραλία, και ανακαλύφθηκαν το 2002. Τα ζώα φαίνεται ότι σκοτώθηκαν πέφτοντας στον πάτο των σπηλιών από ανοίγματα που βρίσκονταν στην επιφάνεια του εδάφους, γύρω στα 20 μέτρα ψηλότερα.

Στη διάρκεια τριών αποστολών, η ομάδα του Γκάβιν Πρίντο ανακάλυψε τα απολιθώματα συνολικά 69 είδη. Ανάμεσά τους 23 είδη καγκουρό, τα οκτώ άγνωστα μέχρι σήμερα. Ορισμένα από τα καγκουρό είχαν μήκος τριών μέτρων. Βρέθηκαν επίσης σαύρες, γουάλαμπι (ένα μαρσιποφόρο της Αυστραλίας) σε μέγεθος ρινόκερου, καθώς και ο πρώτος πλήρης σκελετός του μαρσιποφόρου λιονταριού Thylacoleo carnifex.

Σενάρια καταστροφής

Οι ερευνητές, που παρουσιάζουν τα ευρήματά τους την Πέμπτη στο περιοδικό Nature, αμφισβητούν τη θεωρία ότι η λεγόμενη «μεγαπανίδα» της Αυστραλίας εξαφανίστηκε λόγω της κλιματικής μεταβολής προς το θερμότερο στο τέλος του Πλειστόκενου.

Αναφέρουν, για παράδειγμα, ότι στην περιοχή ζούσαν σαύρες και άλλα ζώα που αγαπούν τη ζέστη και δεν θα έπρεπε να είχαν εξαφανιστεί λόγω ζέστης. Ορισμένα από τα είδη αυτά, εξάλλου, επέζησαν μετά το Πλειστόκενο σε άλλες περιοχές της Αυστραλίας.

Ο Δρ. Πρίντο υποστηρίζει αντίθετα ότι η μαζική εξαφάνιση προκλήθηκε από τον άνθρωπο. Υποστηρίζει ότι οι πρώτοι άποικοι έκαναν εκτεταμένη χρήση της φωτιάς για να αποψιλώσουν μεγάλες εκτάσεις.

Ως αποτέλεσμα, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η περιοχή του Νούλαρμπορ έχασε την πλούσια βλάστησή της και σταδιακά μετατράπηκε σε έρημο, όπου σήμερα ζουν μόνο χηνοπόδια, μικροί θάμνοι ανθεκτικοί στις πυρκαγιές.

«Τα περισσότερα νότια είδη της μεγαπανίδας προφανώς εξαφανίστηκαν πριν από 40.000 χρόνια ή λίγο μετά, περίπου την ίδια εποχή που ο άνθρωπος έφτασε στη νότια-κεντρική ακτή» γράφουν οι ερευνητές.

25/01/07

Ακρως ενδιαφέρον...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/01/2007, 05:21:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΚΟΤΣΙΦΟΤΙΓΡΟ

Εξαφανίστηκε για πάντα το 2004. Η τελευταία μαρτυρία της ύπαρξης του ήταν ένα θηλυκό που το πιάσανε στις 31.3.2004 στο πεντελικό όρος.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΑΦΡΙΝΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΛΙΓΟ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2007, 02:54:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΕΛΕΦΑΝΤΟΚΤΑΠΟΥΣ


Μία πολυ γνωστή μετάλλαξη του ελέφαντα των βαλκανίων.

Επιστήμονες προσπαθούν μέχρι σήμερα να ρίξουν φώς, κάτω απο ποιές συνθήκες δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη διασταύρωση καθώς και τι ήταν αυτό που τα οδήγησε στην εξαφάνιση.

Το πιο πιθανό σενάριο έχει να κάνει με την ανάγκη ενός αγνώστου μεχρι πρόσφατα ειδους ελέφαντα το οποίο καποια στιγμή χρειάστηκε να αποδείξει ότι δεν ήταν.

Ψυχολογικά ερμηνεύεται ως άρνηση συνηδητοποίησης ταυτότητας με τάσεις απομόνωσης απο την ομάδα και σχιζοφρενικές τάσεις κατάθλιψης και καταδίωξης.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα το ξαναδούμε καθώς το τελευταίο έγινε με κοφτό μακαρονάκι.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/01/2007, 03:21:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 04:18:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΕΛΕΦΑΣ.

Ο ΜΑΡΟΚΙΝΟΣ


ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ 1100πχ-1453μχ.
ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΣΠΑΝΙΑ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΠΛΕ-ΣΙΕΛ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ. Η ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΑ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΠΟΥ ΜΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΙΧΝΗ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕ ΖΩΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΣΑΦΥΝΙΣΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΕΠΑΙΞΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΞΕΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΓΟΝΙΔΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ.

ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΔΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 04:29:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ 1100πχ-1453μχ.

Τι λε ωρε το θεριο!!! μετην άλωση τσι πόλης πήγε κι'αυτό καλιάτου;

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 04:32:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΞΕ ΩΡΕ ΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΚΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 05:08:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με μεγάλη υπερηφάνια σας παρουσιάζω τον βλαμά του Μαροκινού Ελέφαντα τον

Γκρίζο Φαλαινέφα του ReticullianΕμφανίστηκε το 150.000 πχ-1821μχ. Θεωρείται και βλαμάς του Μαροκινού λόγω της μεγάλης ομοιότητας που είχαν.
Η επιστημονική κοινότητα σήμερα, και ύστερα απο ερευνες που διήρκεσαν 100 τέρμινα καταλήγουν στο απολυτα λογικό συμπέρασμα ότι αποτελεί διασταύρωση του Μαροκινού και του Γκρίζου Αφρικανικού.

Η εν' λόγω διασταύρωση, παντα κα τα την γνώμη των ειδικών,έλαβε χώρα στο αστρικό σύστημα του Reticullian απο ιθαγενείς Γκρίζους, κατά την διαρκεια γενετικού πειράματος.

Το τελευταίο τους ειδους, αλιεύτηκε απο τον Ναύαρχο Ανδρέα Μιαούλη, το οποίο μετά απο την πυρπόληση της Τούρκικης φρεγάτας, κατέληξε σε τρικούβερτο τσιμπούσι του πεινασμένου πλειρώματος.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Reticullian System σας παραπεμπω στο παρακάτω link(δεσμός ελληνιστή).

http://z4.invisionfree.com/SciFi_Squad/index.php?showtopic=19&view=getnewpost

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 23:12:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΦΩΚΕΛΕΦΑΣ Ο ΓΚΡΙΖΟΣ

ΕΖΗΣΕ ΑΠΟ 150.000πχ-1922μχ.

ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟ 1821 ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΤΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΑ 2.000.000
ΖΕΥΓΑΡΙΑ, ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΥΝΗΓΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΓΟΥΝΑ ΤΩΝ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΩΝ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΦΑΦΑΝΙΣΗ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΞΑΔΕΛΦΟ ΤΟΥ ΒΛΑΜΑ ΤΟΥ ΜΑΡΟΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ ΒΛΑΜΑ.

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ ΤΟ 1922 ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΕΙ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΛΙΝΚ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΕ Ο TROLL.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 23:42:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κοιτα τι βρήκα φίλε...


Μια σπανια φωτογραφία του τελευταίου ζευγαριού των Γκρίζων την στιγμή του ζευγαρώματος.(Προκαταρκτικά).


ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellovos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 00:03:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellovos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


ΑΝΤΕ ΡΕ ΘΗΡΙΟ ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΗΚΕΣ;
ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΨΑΧΝΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ.

Edited by - ellovos on 01/02/2007 00:06:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy