ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 ΝΕΑ - Μέσα από το Διεθνές Internet
 «τρομο-αδικήματα»
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
wainamoinen
Μέλος 1ης Βαθμίδας


123 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2007, 09:33:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wainamoinen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=19671128


"Η Ε.Ε. θεσπίζει νέα αμφιλεγόμενα «τρομο-αδικήματα»


Κυνήγι τώρα ...τρομο-μαγισσών και στο Ιντερνετ


Του ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΕΡΒΑ


Είσαι άραγε από αυτούς τους ανήσυχους τύπους που ψάχνουν στο Ιντερνετ ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες και πληροφορίες, με ριζοσπαστικές απόψεις για φλέγοντα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα; Στέλνεις μήπως τις διευθύνσεις αυτές με e-mail σε άλλους ή σχολιάζεις δηκτικά και επιθετικά διάφορα γεγονότα της επικαιρότητας σε δικό σου ή ξένο blog; Καλό θα ήταν από εδώ και στο εξής να είσαι περισσότερο προσεκτικός.


Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν ήδη θέσει υπό ασφυκτική παρακολούθηση τον κυβερνοχώρο και δεν αποκλείεται να βρεθείς ξαφνικά αλυσοδεμένος, ως σκληρός τρομοκράτης, κατηγορούμενος για εγκλήματα που δεν είχες καν φανταστεί!

Το άκρως επικίνδυνο κυνήγι «τρομο-μαγισσών» επεκτείνεται, επισήμως πλέον, σε Ελλάδα και Ευρώπη. Στόχος των νέων «τρομο-κυνηγών» είναι ο εντοπισμός των κρυμμένων θυλάκων «τρομοκρατών» που χρησιμοποιούν το Ιντερνετ για την προώθηση των εγκλημάτων τους. Πολλοί εκτιμούν, όμως, ότι τα πραγματικά θύματα της νέας «αντιτρομοκρατικής» εκστρατείας θα είναι τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα. Στο όνομα της ασφάλειας, τίθεται υπό αμφισβήτηση (για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη έκταση) η ελευθερία έκφρασης και διακίνησης ιδεών.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση από την κυβέρνηση νομοσχεδίου που αναθέτει στην ΕΥΠ την «επιτήρηση» του Διαδικτύου για την πάταξη των κυβερνοεγκλημάτων, αποκαλύπτεται ότι οι χώρες της Ε.Ε. (μαζί και η Ελλάδα) προχωρούν ακάθεκτες στη θέσπιση νέων, αμφιλεγόμενων «τρομο-αδικημάτων».

Τα πιο σημαντικά από αυτά αφορούν:

1. Τη δημόσια πρόκληση για διάπραξη τρομοκρατικού αδικήματος. Ποινικοποιείται η διάθεση ή η με οποιονδήποτε άλλον τρόπο διάδοση μηνυμάτων στο κοινό, με στόχο να παρακινήσει κάποιους στη διάπραξη εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία. Είναι τελείως αδιάφορο εάν το επίμαχο μήνυμα συνηγορεί άμεσα ή έμμεσα υπέρ των τρομοκρατικών εγκλημάτων. Αρκεί απλώς να απειλείται ο κίνδυνος διάπραξής τους!

2. Τη στρατολόγηση για πράξεις τρομοκρατίας. Αφορά όσους ζητούν ή προτρέπουν άλλους στη διάπραξη συγκεκριμένων τρομο-εγκλημάτων.

3. Την εκπαίδευση για τρομοκρατία. Τιμωρείται όποιος εσκεμμένα προμηθεύει σε άλλους οδηγίες για κατασκευή εκρηκτικών, άλλων επικίνδυνων ουσιών ή ειδικών τεχνικών, με στόχο τη διάπραξη τρομοκρατικών ενεργειών.

Οι νέες κατηγορίες αδικημάτων θα προστεθούν στην ήδη υπάρχουσα, από το 2002, λίστα εγκλημάτων που σχετίζονται με την τρομοκρατία, και τα οποία όλες οι χώρες-μέλη της Ε.Ε. οφείλουν να τιμωρούν. Η Ελλάδα ενσωμάτωσε με νόμο, το 2004, την αρχική λίστα των 22 τρομο-εγκλημάτων στο εσωτερικό της δίκαιο.

Στη λίστα αυτή, εκτός των τριών παραπάνω νέων αδικημάτων, θα προστεθούν και άλλα τρία, αμιγώς ποινικά εγκλήματα, που η απόφαση-πλαίσιο της Ε.Ε. είχε παραλείψει τότε. Είναι τα εγκλήματα της διακεκριμένης κλοπής, της εκβίασης και της κατασκευής και χρήσης πλαστού διοικητικού εγγράφου, με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.

Πάντως, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται από τους νομικούς στο αδίκημα της «δημόσιας πρόκλησης» για τέλεση πράξεων τρομοκρατίας, καθώς ο ορισμός που δίδεται από το σχέδιο της νέας απόφασης-πλαίσιο θεωρείται ιδιαιτέρως ευρύς.

Οπως παρατηρεί η ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα «Statewatch», ο ορισμός αυτής ως τρομο-αδικήματος θα μπορούσε να οδηγήσει ευθέως στην ποινικοποίηση της έκφρασης πολιτικών απόψεων (π.χ. για την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή), ακόμη και αν οι απόψεις αυτές δεν δικαιολογούν πράξεις τρομοκρατίας. Θα είναι αρκετό ίσως για τις Αρχές να πιθανολογήσουν ότι υπάρχει «κίνδυνος» να συμβούν οι πράξεις αυτές!

Η επίσημη δικαιολογία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι ότι πρέπει να υπάρξει αποτελεσματικός έλεγχος στο Ιντερνετ, το οποίο δυστυχώς εκμεταλλεύονται οι τρομοκράτες για να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν «τοπικούς οπαδούς» τους. «Το μετατρέπουν έτσι σε εικονικό (virtual) κέντρο εκπαίδευσης υποψήφιων τρομοκρατών», αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της νέας απόφασης-πλαίσιο, που επιδιώκει την εφαρμογή των πρακτικών και νομικών χειρισμών από όλα τα κράτη-μέλη.

Αυτό που επιδιώκεται μέσα από τη γενικευμένη επιτήρηση του Διαδικτύου είναι να ελεγχθεί η ελεύθερη ροή πληροφοριών, καθώς θεωρείται σημαντική πηγή «ριζοσπαστικοποίησης συνειδήσεων και στρατολόγησης νέων σε ηλικία τρομοκρατών».

Την καθιέρωση των ίδιων ακριβώς εγκλημάτων προβλέπει και η πρόσφατη Σύμβαση για την Πρόληψη της Τρομοκρατίας του Συμβουλίου της Ευρώπης, την οποία έχει υπογράψει η Ελλάδα από το 2005. Οπως δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης, η κυβέρνηση προτίθεται να την επικυρώσει σύντομα, μετατρέποντας σε εσωτερικό δίκαιο και τα αδικήματα έκφρασης γνώμης που περιλαμβάνονται σ' αυτήν.

Υπάρχει όμως μια ουσιώδης διαφορά: η Ευρωπαϊκή Σύμβαση θέτει δικλίδες ασφαλείας, ορίζοντας ρητά ότι η ποινικοποίηση των παραπάνω αδικημάτων δεν μπορεί να γίνεται χωρίς σεβασμό στην ελευθερία έκφρασης, στο δικαίωμα του συνεταιρίζεσθαι και στην ανεξιθρησκία, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Διεθνή Σύμβαση Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

Αντίθετα, στη πρόταση της Ε.Ε. δεν υπάρχει καμία σχετική αναφορά στα θεμελιώδη αυτά ανθρώπινα δικαιώματα. Απλώς, σε μια παράγραφο διευκρινίζεται ότι τα νέα αδικήματα δεν αφορούν τη διάδοση επιστημονικών, ακαδημαϊκών ή δημοσιογραφικών πληροφοριών. Αόριστη και ασαφής είναι και η αναφορά ότι «η δημόσια έκφραση ριζοσπαστικών, πολεμικών ή αντιτιθέμενων απόψεων επί ευαίσθητων πολιτικών ζητημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της τρομοκρατίας, δεν ποινικοποιούνται». Και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/11/2007"

Avaris
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2007, 11:48:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Avaris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς ήλθες Όργουελ.

Πρέπει να προσέχουμε και τι λέμε τώρα στα fora - ακόμη και σε διαλόγους φιλοσοφικού περιεχομένου - μην τυχόν βρεθεί κανένας "ευαίσθητος λογοκριτής" και μας φακελώσει ως "δυνητικά τρομοκράτες".

πχ

Εσωτερισμός = Γνώση

Η Γνώση είναι Δύναμη.

Με το παραπάνω μοτίβο, ασυναίσθητα μου έρχονται στο νου σκόρπια νοήματα απο το "1984" του Όργουελ.

"Εφόσον η Σκέψη είναι Γνώση και Δύναμη, τότε απαγορεύεται η Σκέψη".

Περαστικά μας!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arthur Conan D.
Διεγραμμένος Λογαριασμός


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2007, 11:55:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arthur Conan D.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Avaris, δεν σου έφτανε το Αβάπτιστο ? ήρθες και σ' αυτό το φόρουμ να κάνεις την προπαγάνδα σου ?

για όσους δεν γνωρίζουν όπως είπα και στα παιδιά στο Αβάπτιστο, το μέλος Avaris, μπαίνει στα διάφορα φόρουμς εσωτερισμού και μέσω emails ή prive μυνημάτων ασκεί προσυλητιστική πολιτική βάση εντολών που έχει πάρει από την οργάνωσή του. παρακαλείσθε αγαπητοί φίλοι, να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με αυτόν τον άνθρωπο.

Edited by - Arthur Conan D. on 27/11/2007 12:02:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2007, 15:23:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α.Conan D. κάτι μου λέει ότι εσύ και ο Avaris συχνάζατε στα ίδια διαδικτυακά μονοπάτια .

Η μήπως κάνω λάθος ….


quote:
Arthur Conan D. - παρακαλείσθε αγαπητοί φίλοι, να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με αυτόν τον άνθρωπο.

Ευχαριστούμαι για την προειδοποιήσει (προκατάληψη) που μας περνάς, αλλά μιας και είσαι νέο μέλος και δεν γνωρίζω το αν έχεις παρακολουθήσει πραγματικά τα φόρουμ, πρέπει να σου πω ότι κάθε μέλος εδώ μέσα έχει την κατάλληλη νοημοσύνη για να αντιληφθεί κάτι τέτοιο που αναφέρεις «προσυλητιστική πολιτική βάση εντολών που έχει πάρει από την οργάνωσή του»

Αλλά και ακόμα και αν κάποιος δεν αντιληφθεί κάτι τέτοιο που αναφέρεις, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον συντονισμό στα θέματα του ESOTERICA. (FORUM ADMIN - ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ )

Τώρα γιατί στα γράφω αυτά φίλε μου, πολύ απλά γιατί το να γυρίζω και να κατηγορώ κάποιο νέο μέλος που δεν έχει παρουσιάσει κάτι σαν αυτό που αναφέρεις, δεν είναι και ότι καλύτερο για την προσωπική μου αισθητική …

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Arthur Conan D.
Διεγραμμένος Λογαριασμός


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2007, 17:37:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arthur Conan D.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
elo, οk φίλε, εγώ απλώς είπα αυτά που ξέρω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2007, 23:18:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Arthur Conan D.
quote:

Avaris, δεν σου έφτανε το Αβάπτιστο ? ήρθες και σ' αυτό το φόρουμ να κάνεις την προπαγάνδα σου ?

για όσους δεν γνωρίζουν όπως είπα και στα παιδιά στο Αβάπτιστο, το μέλος Avaris, μπαίνει στα διάφορα φόρουμς εσωτερισμού και μέσω emails ή prive μυνημάτων ασκεί προσυλητιστική πολιτική βάση εντολών που έχει πάρει από την οργάνωσή του. παρακαλείσθε αγαπητοί φίλοι, να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με αυτόν τον άνθρωπο.


1. Τα παιδιά στο Αβάπτιστο σου διέγραψαν τον λογαριασμό γιατί κατηγορούσες χωρίς αποδείξεις. Σου έδωσαν την ευκαιρία να παρουσιάσεις τα επιχειρήματά σου αλλά το αποτέλεσμα ήταν να φας πόρτα. As simple as that!

2. Ο πληθυντικός του φόρουμ είναι φόρα κι όχι φόρουμς. Μην καρφώνεσαι...

3. Τα μυνήματα γράφονται μηνύματα. Τώρα που το θυμάμαι, και κάποιος άλλος "ανταγωνιστής" σου (θα σου τον γνωρίσω κάποια μέρα) κάνει διαρκώς το ίδιο ορθογραφικό λάθος, ακόμα και φάτσα-κάρτα στο blog του. Μην καρφώνεσαι λέμε...

4. Άραγε ποιοί είναι οι φίλοι σου και μάλιστα αγαπητοί; I wonder, do they exist, or ever existed?... Όσο για το ποιός είναι ο επικίνδυνος, ας δούμε πρώτα πόσες φορές σε ξεσπίτωσαν για παραβατική συμπεριφορά και μετά θα τα ξαναπούμε...

5. Κι εγώ αυτά που ξέρω λέω.

6. Γένοιτο, τα λέμε!

R + C
I n v o k e O f t e n

Edited by - Trithemius on 27/11/2007 23:31:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arthur Conan D.
Διεγραμμένος Λογαριασμός


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/11/2007, 23:56:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arthur Conan D.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Trithemius, έχεις μου φαίνεται μια κάποια εμμονή με κάποιον, ok φίλε, δικό σου θέμα, εγώ τι να πω ... τα παιδιά στο Αβάπτιστο δεν νομίζω πως με διέγραψαν για τον λόγο που αναφέρεις, εν πάσει περιπτώσει, δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις ... επίσης, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και γιατί αναφέρεις τους φίλους μου, έχω αρκετούς φίλους, δεν ξέρω ποιους εννοείς ... τέσπα, ok φίλε μου, δεν θα διαφωνήσουμε, και πάλι σου λέω πως με μπερδεύεις με κάποιον άλλον, αλλά εντάξει, καταλαβαίνω πως στο διαδίκτυο συμβαίνουν αυτά ... ok.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/11/2007, 00:31:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Trithemius, έχεις μου φαίνεται μια κάποια εμμονή με κάποιον, ok φίλε, δικό σου θέμα, εγώ τι να πω ... τα παιδιά στο Αβάπτιστο δεν νομίζω πως με διέγραψαν για τον λόγο που αναφέρεις, εν πάσει περιπτώσει, δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις ... επίσης, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς και γιατί αναφέρεις τους φίλους μου, έχω αρκετούς φίλους, δεν ξέρω ποιους εννοείς ... τέσπα, ok φίλε μου, δεν θα διαφωνήσουμε, και πάλι σου λέω πως με μπερδεύεις με κάποιον άλλον, αλλά εντάξει, καταλαβαίνω πως στο διαδίκτυο συμβαίνουν αυτά ... ok.

Βρε μπαγασάκο κατάλαβες τι σου ξέφυγε τώρα;;;;

Πριν λίγες ώρες, έγραφες πως δεν έχεις καμία σχέση με τον άλλο Arthur Conan D. που έφαγε πόρτα από το Αβάπτιστο και ότι εγώ αδίκως σε συνέδεα μαζί του, παρά τις αποδείξεις που έφερα. Θέλεις να σου τα θυμίσω;;;

quote:
Trithemius,

ούτε τον ξέρω, ούτε με αφορά ο τύπος για τον οποίον γράφεις.quote:
Trithemius, μάλλον με μπερδεύεις με κάποιον άλλον, τι να σου πω ... ok, ότι πεις.

Αυτά τα έγραφες εσύ σε συναφές θέμα πριν λίγες ώρες (στο θέμα "AMRA, AMORC, Massons files"). Remember now?

Τώρα, με αυτό που έγραψες, αποδέχεσαι ότι οι δύο Αρθούροι είναι ένας και μοναδικός. Ξέρω, ξέρω, είναι αργά τα μεσάνυχτα αλλά να, με έπιασε μια σκεψοδιάρροια και είπα να σου κάνω λίγη παρέα.

Many kisses και σ' ευχαριστώ που με δικαίωσες

Καλό βράδυ και να σκεπάζεσαι

R + C
I n v o k e O f t e n

Edited by - Trithemius on 28/11/2007 00:48:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arthur Conan D.
Διεγραμμένος Λογαριασμός


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/11/2007, 09:21:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arthur Conan D.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Trithemius, δεν αρνήθηκα ότι συμμετείχα στο Αβάπτιστο.

quote:
Avaris, δεν σου έφτανε το Αβάπτιστο ? ήρθες και σ' αυτό το φόρουμ να κάνεις την προπαγάνδα σου ?

για όσους δεν γνωρίζουν όπως είπα και στα παιδιά στο Αβάπτιστο, το μέλος Avaris, μπαίνει στα διάφορα φόρουμς εσωτερισμού και μέσω emails ή prive μυνημάτων ασκεί προσυλητιστική πολιτική βάση εντολών που έχει πάρει από την οργάνωσή του. παρακαλείσθε αγαπητοί φίλοι, να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί με αυτόν τον άνθρωπο.


αυτό το έγραψα την 27/11. και όταν έλεγα

quote:
ούτε τον ξέρω, ούτε με αφορά ο τύπος για τον οποίον γράφεις.

εννοούσα πως δεν γνωρίζω αυτόν που λες εδώ

quote:
Για την ίδια ακριβώς ενέργεια, ένα άλλο μέλος, ονόματι Παύλος Β. (μαζί με άλλους 15-20 λογαριασμούς του ιδίου), διεγράφη από τρίτο συναφές φόρουμ. Η πολλαπλή απόρριψη τον οδήγησε στη δημιουργία ενός ακόμα δικού του blog όπου τα λέει μόνος του ανενόχλητος με τον εαυτό του (τον Π.Β.)

τώρα, αν εσύ αισθάνεσαι δικαιωμένος ... ok.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arthur Conan D.
Διεγραμμένος Λογαριασμός


12 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/11/2007, 14:08:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arthur Conan D.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Trithemius, επίσης θα ήθελα να σε ενημερώσω πως ο συνεργάτης σου ο Avaris ήδη έχει παραδεχθεί τις παράνομες πράξεις του στο Αβάπτιστο, και επειδή εκεί οι υπεύθυνοι του φόρουμ τον στρίμωξαν, αναγκάστηκε να ομολογήσει. αλλά αυτό ίσως να το ξέρεις ...

αν μετά από όλα αυτά, αισθάνεσαι δικαιωμένος, και πάλι σου λέω ... ok, φίλε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Trithemius
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
306 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/11/2007, 17:52:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν νομίζεις ότι απευθύνεσαι σε κανένα 5χρονο ή σε κανέναν αγράμματο, τουλάχιστον για εμένα δεν μπορείς να μπερδεύεσαι. Έτσι, δεν είναι; Αυτά τα πονηρά περί "να εγώ δεν έλεγα για εκείνον αλλά για τον άλλον", είναι πάνω απ' όλα φτηνές δικαιολογίες ανθρώπου που ακόμη και τώρα δεν έχει το θάρρος να υπερασπιστεί ούτε αυτό που υποτίθεται ότι υπηρετεί. Βλέπεις, όταν λέμε πάντα την αλήθεια, δεν χρειάζεται να θυμόμαστε τι είπαμε. Αλλά εσύ, έλεγες ψέμα στο ψέμα για να καλύπτεις τα εξόφθαλμα και στο τέλος έπεσες θύμα της τακτικής σου.

Σχετικά με το αν δικαιώθηκα ή όχι, απλά να ξέρεις πως για εμένα δεν έχει καμία ουσία μια απλή πληροφόρηση ότι το μέλος "Arthur Conan D." είναι το ίδιο και στα δύο φόρα. Αυτό όμως που έχει μεγάλη σημασία και ήθελα να καταδείξω, είναι ότι κινείσαι κακόβουλα και με βάση το ψέμα, ότι παρουσιάζεις στοιχεία κλεμμένα που τάχαμου βρήκες από τύχη με μια απλή αναζήτηση (για δείξε μας πως, να το κάνουμε κι εμείς οι "άσχετοι" με το internet), να δείξω πως ο ρόλος σου και ο σκοπός σου εδώ μέσα δεν είναι να αποκομίσεις κάτι από τις συζητήσεις περί εσωτερισμού αλλά να γίνεις εσύ η συζήτηση, να γίνεις εσύ το θέμα, το επίκεντρο, έτσι ώστε να πάρεις αξία, έστω και virtual γιατί όταν σε έχουν απορρίψει όλοι, την έχεις τόσο μα τόσο ανάγκη. Φυσικά αυτό θα μπορούσες να το καλλιεργήσεις και σε φόρα διαφορετικού αντικειμένου αλλά έρχεσαι εδώ γιατί θέλεις ταυτόχρονα να εκδικηθείς για την απόρριψη που ζεις εδώ και καιρό.

Στο φινάλε, η δράση σου και οι "αποκαλύψεις" σου, στα μάτια ενός ανθρώπου που ενδιαφέρεται καλοπροαίρετα και με ειλικρίνεια για τον εσωτερισμό, δεν έχουν καμμία απολύτως αξία. Είσαι έτη φωτός μακριά από τη φιλοσοφία, τον τρόπο και τον σκοπό λειτουργίας των μυητικών ταγμάτων που για εσένα, τον φίλο σου τον Autry G. και τους κλώνους Π.Β. (σίγουρα γνωρίζεστε πολύ καλά μεταξύ σας, έτσι δεν είναι; ), το μόνο κριτήριο αξιολόγησης είναι το αν κάποιος θα πληρώσει για αυτό που θα μάθει ή όχι. Να ξέρεις πως τα τελετουργικά που υπέκλεψες από την ΕΜΣΤΕ, το AMORC κλπ, δεν έχουν καμμία απολύτως αξία για κάποιον που απλά θα τα διαβάσει. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτά τα τελετουργικά, είναι σχεδιασμένα για συλλογική ενασχόληση ολόκληρης ομάδας και όχι για σόλο περιπτώσεις. Μπήκες; Αποτελούν τελετουργικά που προπάντων βιώνονται την ώρα που τελούνται ομαδικά, παρά όταν διαβάζονται κατ' ιδίαν. Αλλά φυσικά, αυτά που σου λέω είναι αδύνατο να τα καταλάβεις και ούτε πρόκειται γιατί με την πρόσφατη δράση σου, έκλεισαν για εσένα δια παντός οι πόρτες των ταγμάτων. Πλέον δεν πιάνει ούτε το "άλλαξα συμπεριφορά, με θέτε;" (τα θυμάσαι έτσι πονηρούλη; ).

Σίγουρα, το χρηματικό τίμημα είναι ένα θέμα άξιο συζήτησης και σε ορισμένες περιπτώσεις θα με βρεις σύμφωνο αλλά δεν είναι του παρόντος να το συζητήσουμε. Εδώ έχουμε άλλο θέμα και είναι η δική σου στάση απέναντι σε ένα σύστημα που σε απέρριψε γιατί ποτέ σου δεν το κατάλαβες και αυτό γιατί ποτέ σου δεν είχες ειλικρινές ενδιαφέρον να το γνωρίσεις. Η δράση σου και οι απαντήσεις σου σε φόρα εσωτερισμού είναι γνωστές και χαρακτηριστικές ατόμου που το μόνο που επιζητά είναι η αναστάτωση γιατί αυτή σε τρέφει. Ποτέ σου δεν συμμετείχες γόνιμα σε συζητήσεις εσωτερισμού, ούτε σε ηλεκτρονικά, ούτε σε "live" φόρα. Υπάρχεις ως "ιδέα" και "άποψη" επειδή υπάρχουν οι άλλοι. Ορίζεσαι και καθορίζεσαι από τις σκέψεις και τις δράσεις των άλλων, γι΄ αυτό ακριβώς σε ρώτησα αλλού "πότε θα γίνεις αυτόφωτος;".

Έχεις λοιπόν να μας παραθέσεις κάποια δική σου γνώμη περί θεμάτων εσωτερισμού; Αν ναι, έστω και τώρα, ορίστε να τις διαβάσουμε (γιατί όταν τις ακούγαμε, μόνον αγριοφωνάρες ήταν και έδειχναν ξεκάθαρα πόσο σου λείπει η εσωτερική ηρεμία...). Λες ότι γενικά "ψάχνεσαι" με τον εσωτερισμό και ασχολείσαι εδώ και πολύ καιρό με τα τάγματα. Που λοιπόν συμμετείχες σε συζητήσεις θαμάτων εσωτερισμού; που έγινες μέλος; που σε δεχτήκανε εκτός από κανένα κλάμπ πχ καταδύσεων; Που είναι λοιπόν οι απαντήσεις που έδωσες στα ανάλογα θέματα αυτών των φόρα; ΠΟΥ; Γιατί ανοίγεις λογαρισμούς για να μας δώσεις τις μεγάλες σου αποκαλύψεις που τις παραθέτεις μονίμως αναπόδεικτες για τη νομιμότητά τους; Γιατί διακατέχεσαι από μια περίεργη version ναρκισσισμού λες και απευθύνεσαι στον εν αγνοία λαό του εσωτερισμού που περιμένει εσένα ως άλλο μεσσία να τον σώσει από τα πλοκάμια των ταγμάτων; Ναι, όπως έγραφες "αλλού", τα τάγματα, είναι συντριπτικά κατάγματα αλλά μόνον για εκείνον που θέλει να "σπάσει την πόρτα" για να μπει. Συνήθως, απλά και μόνον το να "χτυπήσεις" την πόρτα αρκεί αλλά όταν θέλεις να καταστρέψεις κάτι, δεν χτυπάς την πόρτα αλλά βάζεις πολιορκητικό κριό ή γίνεσαι ο ίδιος κάτι σαν "trojan". Που τα θυμάμαι τώρα ε;

Είτε το θέλεις, είτε όχι, ο οργανωμένος εσωτερισμός θα συνεχίσει να υπάρχει για πάρα πολλά ακόμη χρόνια. Για την ακρίβεια θα υπάρχει όσο υπάρχουν άνθρωποι. Το να συνεχίζεις λοιπόν να γράφεις ειρωνικά και εν ευθυμία διατελλών περί απίστευτων αποκαλύψεων, μόνο κακό σου κάνει γιατί κανένας δεν σου δίνει σημασία. Έχεις γίνει οι διαφημίσεις των φόρα εσωτερισμού!. Για να χαλαρώσουν τα μέλη από τις συζητήσεις όπου συμμετέχουν, ανοίγεις εσύ ένα θέμα, έτσι για να ξεσκάσουμε λίγο. Να ξέρεις πως όποιος θέλει πραγματικά να ασχοληθεί με τον εσωτερισμό και δη με τα μυητικά τάγματα που τόσο αποτυχημένα κυνηγάς, θα το κάνει και δεν θα σου δώσει καμμία απολύτως σημασία. Για τον εσωτεριστή που ξέρει τι θέλει, για τον άνθρωπο που θέλει να καλύψει τις μεταφυσικές του ανησυχίες, είναι σαν να μην υπάρχεις! Απίστευτο ε; Κι όμως συμβαίνει! Και συμβαίνει τώρα!

Τα φόρα αυτά σου δώσανε ζωή, σου δώσανε λόγο ύπαρξης, σου δώσανε κάτι νέο και ενδιαφέρον στη ζωή σου, σου καλύψανε την ανάγκη που έχεις να (νομίζεις πως) ξεφτυλίζεις ανθρώπους, ιδεώδη και συστήματα σκέψης. Να ξέρεις πως ο πραγματικός εσωτερισμός δεν βρίσκεται σε αυτά τα φόρα. Βρίσκεται αλλού, ξέρεις που; Μέσα στην καρδιά μας. Βρίσκεται στην καρδιά πολλών αλλά σίγουρα όχι στη δική σου. Εσύ, εν ονόματι του εσωτερισμού, ηδονίζεσαι με το να πικραίνεις άτομα που σου συμπαραστάθηκαν, άτομα που πίστεψαν στην υποτιθέμενη φιλία σου, άτομα που σε φιλοξένησαν στο σπίτι τους ή που ασχολήθηκαν μαζί σου έστω και λίγα λεπτά, άτομα των οποίων χρησιμοποίησες ακόμα και τα παιδιά τους για να καλλιεργήσεις κλίμα χαλαρότητας και εμπιστοσύνης για να τους επιτεθείς στη συνέχεια με τόσο χυδαίο τρόπο και να τους καρφώσεις πισώπλατα. Έγινες μέλος σε τάγμα εσωτερισμού και στη συνέχεια αποκάλυψες στα μέλη του πως ζήτησες εισδοχή όχι λλόγω μεταφυσικών ανησυχιών αλλά από περιέργεια και για να ξεφτυλίσεις ένα σύστημα σκέψης. Και στο τέλος αναγκάστηκες να παραιτηθείς. Είναι δεδομένο πως δεν ανήκεις εδώ, τουλάχιστον όχι για παραγωγικούς και καλοπροαίρετους λόγους. Αυτό το έχουν αντιληφθεί όλοι εκτός από εσένα φυσικά. Πρόδωσες την εμπιστοσύνη και την αγάπη πολλών ανθρώπων και είναι σίγουρο πως θα σου την αρνηθούνε όταν πάλι θα την έχεις (τη μεγαλύτερη πλέον) ανάγκη. Καλού κακού, διάβασε το παραμύθι με τον Πέτρο και τον λύκο, μήπως καταλάβεις τι εννοώ.

Ο αντιεσωτερισμός που προσπαθείς να προάγεις, μπάζει από παντού και είναι μία κακοσερβιρισμένη, εγωϊστική αντίδραση σε ένα σύστημα σκέψης που ποτέ σου δεν θα μπορέσεις να καταλάβεις. Είναι καλό να ακούγεται και η αντίθετη άποψη, η αντίθετη γνώμη αλλά αυτό που μας δίνεις εσύ είναι μόνον "χολή" για ένα σύστημα που σε απέρριψε. Όλοι το έχουν καταλάβει αυτό εκτός από εσένα. Σε προτρέπω λοιπόν να σταματήσεις να ασχολείσαι με αυτή την εμετική δράση γιατί όπως σου έγραψα και αλλού, "η καρακάξα στο τέλος παλουκώνεται". Αυτό φυσικά δεν είναι απειλή αλλά μία σύντομη μετάφραση του καρμικού νόμου. Αν λοιπόν μέχρι τώρα κάποιοι σου έδειξαν μια συμπεριφορά αδράνειας και χαλαρότητας, μην ξεχνάς πως κάποιοι άλλοι μπορεί να πάρουν "ανάποδες" και να σε στριμώξουν άσχημα. Ξαναλέω πως αυτό δεν είναι απειλή (γιατί δεν το προωθώ) αλλά η φυσική εξέλιξη των πραγμάτων έτσι όπως εσύ τα οδηγείς να συμβούν. Μην προκαλείς λοιπόν την τύχη σου γιατί ενδεχομένως κάποιοι άλλοι να βρήκαν νέα απασχόληση μετά από αυτά που διαβάζουν από εσένα εναντίον τους. I hope you get my point... Κι εγώ θα μπορούσα να βγάλω στη φόρα πράγματα για τη δική σου δράση και το ξέρεις πως έχω τα μέσα. Αλλά δεν θα το κάνω ποτέ. Δεν μου το επιτρέπει η συνείδησή μου αλλά και κάποιοι νόμοι που δεσμεύτηκα να ακολουθήσω και τέλος γιατί δεν μπορώ να φτάσω τη δική σου έκρηξη κακοψυχίας!

Για εμένα, το θέμα που άνοιξες με έναν αδικαιολόγητο, αναπόδεικτο και αποτυχημένο πόλεμο εναντίον πάντων που σχετίζονται με τον εσωτερισμό και ιδίως εναντίον αυτών που σε αγκάλιασαν όταν το είχες ανάγκη, έχει τελειώσει εδώ. Η συμμετοχή μου στα θέματα που άνοιξες αποτελεί εξαίρεση στο προφίλ των απαντήσεών μου εδώ μέσα και έγινε καθαρά και μόνον όχι για να υπερασπιστώ τον εσωτερισμό ή κάποιο τάγμα (αυτό είναι προσωπικό θέμα του καθενός, αν και δεν υπάρχει ανάγκη για κάτι τέτοιο) αλλά μόνον για να καταδείξω και να αποδείξω ποιός είσαι, που αποσκοπείς και πως σκέφτεσαι. Ζορίστηκες, σου ξέφυγε μία φράση κλειδί και για εμένα αυτό αρκεί για να καταδείξει την κακόβουλη συμμετοχή σου στα φόρα εσωτερισμού. Μπορεί για εσένα να μην είναι κάτι σπουδαίο (σίγουρα δεν είναι) αλλά στα μάτια και τη νοημοσύνη ενός λογικά σκεπτόμενου και ισορροπημένου ανθρώπου, αυτά που έγιναν λένε πολλά και αυτό μου αρκεί.

Αν και ξέρω πως πάλι θα ισχυριστείς πως όσα γράφω δεν σε αφορούν και πως σε μπερδεύω με κάποιον άλλο, πάραυτα, τουλάχιστον οι δυό μας ξέρουμε πολύ καλά σε ποιόν απευθύνομαι και αυτό μου αρκεί. Άλλωστε προς εσένα και μόνον τα γράφω. Πήγαινε λοιπόν σπίτι σου και άσε τον κόσμο του εσωτερισμού να ασχοληθεί με αυτό που αγαπά και θα συνεχίσει να αγαπά, τη μεταφυσική πλευρά του κόσμου μας.

Αντίο!

R + C
I n v o k e O f t e n
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Avaris
Νέο Μέλος


9 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2007, 11:24:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Avaris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Trithemius, επίσης θα ήθελα να σε ενημερώσω πως ο συνεργάτης σου ο Avaris ήδη έχει παραδεχθεί τις παράνομες πράξεις του στο Αβάπτιστο, και επειδή εκεί οι υπεύθυνοι του φόρουμ τον στρίμωξαν, αναγκάστηκε να ομολογήσει. αλλά αυτό ίσως να το ξέρεις ...

αν μετά από όλα αυτά, αισθάνεσαι δικαιωμένος, και πάλι σου λέω ... ok, φίλε.


Δεν πρόκειται να ασχοληθώ με τις νοσηρές συκοφαντικές φαντασιώσεις σου Arthur C.D.

Άκου αυτά που σου είπε ο Trithemius και τόσοι άλλοι που σου έδειξαν στοργή (και τους πρόδωσες) και ίσως καταφέρεις να γαληνεύσεις.

Edited by - Avaris on 29/11/2007 12:51:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Llyr
Νέο Μέλος


3 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/04/2008, 11:25:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Llyr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
testΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy