ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 i-doser
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
lizzard_king
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
150 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2008, 10:13:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lizzard_king  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχετε ακούσει τίποτα?Τι μπορεί να συμβαίνει και πως θα επηρεάσει το κοινωνικό σύνολο??

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν. κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ' όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία 'δόση' ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα 'δόση' του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».

I'm the lizard king,I can do anything!

Πηγή:
Αφροδίτη Ραυτοπούλου, από την Espresso


_____________________________________
ΕΓΙΝΕ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΜΗΝΥΜΑ:
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ
ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

15/7/2008
_____________________________________

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2008, 00:46:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου lizzard_king

Έψαξα λίγο στο Διαδίκτυο για το i-doser, μιας και μου κίνησε την περιέργεια η παρουσίαση που γράφεις (η προέλευση της οποίας θα έπρεπε να αναγράφεται στο μήνυμά σου, αλλιώς πιθανότατα θα θεωρηθεί ως λογοκλοπή από την συγγραφέα).

Οι απόψεις διχάζονται. Κάποιοι το θεωρούν σαχλαμάρα. Κάποιοι άλλοι γράφουν ότι τους φτιάχνει. Από βιντεάκια που είδα και άκουσα δεν μπορώ να πω ότι πείστηκα ιδιαίτερα. Είδα κάτι βίντεο που δείχνουν νεαρούς σε πολύ χύμα καταστάσεις να γελάνε και να δείχνουν εκστασιασμένοι αλλά ήταν γενικά άνευ ιδιαίτερης σημασίας.

Η περίπτωση με την πρόκληση συγκεκριμένων καταστάσεων στον εγκέφαλο μέσω της ακρόασης τέτοιου είδους ήχων είναι αρκετά παλιά. Θυμάμαι, κάποτε κυκλοφορούσε και ένα αρχείο που υποτίθεται ότι βοηθούσε στην αστρική προβολή. Το είχα κατεβάσει στον υπολογιστή μου (μόλις που πρόλαβα, γιατί μετά από λίγο το απέσυραν από το site που το είχαν ανεβάσει) και το έχω ακούσει αρκετές φορές αλλά τίποτε τραγικό δε συνέβη.

Έψαξα και στη wikipedia που είναι πολύ ενημερωμένη ως διαδικτυακή εγκυκλοπέδια και δεν βρήκα τίποτε για το λήμμα 'i-doser' ή για το λήμμα 'binaural brainwave doses', άρα μάλλον δεν αποτελεί ακόμα κοινωνική απειλή αλλιώς θα το έπαιρναν περισσότερο στα σοβαρά και θα ανέφεραν για τον επερχόμενο κίνδυνο...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2008, 10:21:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Lizard king( αθάνατε Τζιμακο σε θυμούνται
ακόμη...)i-doser υπάρχουν εδώ και καιρό... Τώρα έγινε
ναρκωτικό. Μέχρι τώρα το λέγαν πέρασμα μηνυμάτων, μέσω
μουσικής και θεωρούνταν απιθανότητα και χριστιανική
υπεβολή και φαντασία... Αλλά τώρα που το λανσάρουν, φυσικά
και πρέπει να πάρει άλλη μορφή... Πρέπει να μην υποψιαστεί
κανείς ότι μπορεί να χρησιμοποιείται ήδη κι από πολλούς...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Marte
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
666 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/07/2008, 10:30:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχετικά με i-doser έχω πειραματιστεί και ακόμα θυμάμαι εκείνη την απαίσια ζάλη σα να στριφογυρνούσα κάνα τέταρτο στο κλασικό παιχνίδι της παιδικής χαράς...
Ψιλό μούφα μάλλον, αλλά αν κάποιος επιθυμεί να διευρύνει την συνείδηση του μέσω ήχου, υπάρχουν καταπληκτικά ακούσματα ινδιάνικης μουσικής που ούτε σε ζαλίζουν αλλά σε συνδυασμό με διαλογισμό έχουν φοβερό αποτέλεσμα.

"Θεοί μάκαρες , που σας ελάτρευε του κόσμου η πρώτη νιότη,
Κας σας υβρίζει σήμερα η γηραιά ανθρωπότης,
Αφήστε με εις την ζείδωρο πηγή να εξαγνιστώ,
Εκεί όπου η Θεϊκή Ελλάς εγνώρισε την αλήθεια."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lizzard_king
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
150 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/07/2008, 02:46:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lizzard_king  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Αμαλία,
Σωστή η παρέμβασή σου στο αρχικό ποστ,ομολογώ πως δεν γνώριζα την πηγή,καθώς το όλο κείμενο μου ήρθε σταλμένο στην ηλεκτρονική μου διεύθυνση και δεν ανέφερε κάτι σχετικό για την κυρία και την εφημερίδα...
Δεν ξέρω,ίσως τελικά είναι μια μούφα το όλο θέμα και δεν θα το άνοιγα καν,αν μετά από την ανάγνωση του μέιλ,δεν κατάφερνα να βρω τίποτα πουθενά.Αντίθετα η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη κι αυτό είναι που μου κίνησε λιγάκι την περιέργεια...Απλά μου φένεται πολύ ύποπτο για να το περάσω αμελητέα από το νου μου...Και για την πλύση εγκεφάλου,μονότονοι,επαναλαμβανόμενοι ήχοι χρησιμοποιούντε.
Δοκίμασα μ'ένα φιλαράκι να παρακολουθήσω ένα βίντεο απο το youtube σε αίθουσα προβολής ταινιών κι η αλήθεια είναι πως ένιωθα λίγο περίεργα το κεφάλι μου,αλλά δεν κατάλαβα αν "μαστούρωσα" ή αν απλά ήταν η λογική συνέπεια,όπως θα γινόταν και με "αθώους" ήχους...
Τέσπα...Είδωμεν...Νομίζω πως μελλοντικά θα μας απασχολήσειπερισσότερο το θέμα...

I'm the lizard king,I can do anything!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.09375
Maintained by Digital Alchemy