ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ελληνες αρχη του πολιτισμου?αρχη του πνευματος και της επιστημης?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2007, 02:06:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα που πρόσφερε η αρχαία Ελλάδα ήτανε , και είναι η γλώσσα της . Φυσικά όπως καταλαβαίνετε είναι ένα τεράστιο θέμα , οπότε να μου επιτρέψετε να γράψω συνοπτικά τα ποιο ενδιαφέροντα κομμάτια που φανερώνουν το μεγαλείο του Αρχαίου Ελληνικού γένους . Η Ελληνική Γλώσσα, είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν 'πρωτογένεια' (π.χ. Γεωμετρία = γη + μετρώ) Επίσης αξίζει να επισημανθεί ότι ενώ η Ελληνική γλώσσα χωρίστηκε από την αρχή σε διαλέκτους ( Ιωνική , Αττική , Αχαϊκή , Δωρική ) , δεν διασπάστηκε σε θυγατρικές γλώσσες , πράγμα που έγινε λ.χ με την Λατινική , από την οποία προήλθαν οι νεότερες ρομανικές λεγόμενες γλώσσες ( Ιταλική , γαλλική , ισπανική , πορτογαλική , ρουμανική, κλπ ) Η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη στην Δυτική Ευρώπη που δεν υπέκυψε σε καμία κατοχή . Ακόμη και η πολύχρονη τούρκικη κατοχή της χώρας δεν αλλοίωσε καθόλου την Γλώσσα . Επίσης είναι πλέον επιστημονικά αποδεκτό ότι η Αρχαία Ελληνική γλώσσα , δεν είναι γλώσσα συμβατική , είναι μαθηματική , επιστημονική , και τεχνολογική . Η εκμάθηση των Αρχαίων Ελληνικών αναπτύσσει την αντίληψη και την οπτική ικανότητα των μικρών παιδιών. Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν Έλληνες επιστήμονες μετά από τριετή πειραματική έρευνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Θεσσαλονίκη¨, η τριετής πιλοτική πειραματική έρευνα του ψυχιάτρου Ι.Κ. Τσέγκου και των κλινικών ψυχολόγων Δ. Βεκιάρη και Θ. Παπαδάκη, απέδειξε ότι με τη μάθηση μιας γλώσσας όπως η Αρχαία Ελληνική μπορούν να αναπτυχθούν και άλλες ικανότητες εκτός από τις λεκτικές, καθώς το παιδί θα πρέπει να συγκεντρωθεί αρκετά λόγω του πολυτονικού συστήματος . Μάλιστα, όπως τονίζουν, τα Αρχαία Ελληνικά ίσως θα μπορέσουν να αποτρέψουν ακόμη και την εμφάνιση της δυσλεξίας.
Και ασφαλώς γεννάται ένα ερώτημα . Πως η Ελληνική γλώσσα απέκτησε αυτά τα μοναδικά χαρακτηρίστηκα , τα οποία δεν τα συναντάς στις άλλες γλώσσες .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
el.elyon
Πλήρες Μέλος


1310 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2007, 10:38:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους el.elyon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΦΙΛΕ anases ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΙΡΑΚΟΤΣΑΣ; ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΑΧΝΗ, ΤΗΝ ΜΑΙΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΛΥΜΠΡΙ ΤΗΣ ΝΑΣΚΑΣ;

ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΙΚΑ el.elyon.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 03:44:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα προσυπογράψω και τις σκέψεις του Dying Incubus αλλά και του μέλους Εlo. Επειδή συχνά πολυπλοκεύουμε τα απλά και μπαίνουμε σε περίπλοκους λαβιρύνθους, εγώ θα προσπαθήσω να τα πω απλά χωρίς να υπερθεματίσω. (αχχχ...μεγάλη προσπάθεια θα καταβάλλω για το τελευταίο :Ρ)

Είναι δεδομένο ότι είμαστε ένα από τα πρωταρχικά και ισχυρότερα κύτταρα πολιτισμού και φωτός στον πλανήτη. Η σπίθα φωτός ξεκινάει από τα βάθη των αιώνων.

Αυτό δεν πρέπει να μας κάνει σωβινιστές, αλλά μπορεί να μας κάνει περήφανους. Δεν πρέπει να μας οδηγεί σε μια επαναπαυμένη αποχαυνωτική αδράνεια , ούτε σε τάσεις προβολής ενώ δεν κάνουμε τίποτα για να σταθούμε αντάξιοι αυτού του μεγαλειώδους κληροδοτήματος με το οποίο ευλογηθήκαμε από γεννησιμιού μας.

Αν έχουμε πλήρη και διαρκή επίγνωση του πνεύματος του ελληνισμού, θα'χουμε και την αυτογνωσία που θα μας λέει ότι δεν είμαστε τίποτα ακόμα κι έχουμε ακόμα μακρύ και συχνά οδυνηρό δρόμο να διανύσουμε για να φτάσουμε το πνεύμα που κάπου στους αιώνες και τα κάμποσα δεινά που μας ταλάνισαν, χάσαμε στην πορεία... Αν σταθούμε στα Δελφικά Παραγγέλματα που είναι ο πληρέστερος ηθικός κώδικας, δε θα'ναι η άγονη κι ανόητη έπαρση που θα μας κυριεύει, αλλά ένα ισχυρότατο αίσθημα ευθύνης να σταθούμε αντάξιοι τελικά, να διαφυλάξουμε, να συνεχίσουμε και να μεταδώσουμε την κληρονομιά μας αυτή στις επόμενες γενιές.

Και ως παιδί της διασποράς που βίωσε και προσέγγιζε την έννοα "πατρίδα" ίσως λίγο πιο έντονα, θα'λεγα κλείνοντας φίλοι μου, να μην υποτιμάμε ούτε ν'αμφισβητούμε οι ίδιοι αυτό που έχουμε, όταν οι ξένοι το αναγνωρίζουν ασυζητητί.

Ευχαριστώ.


_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/01/2007, 21:37:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για σταθηται ε παιδια κοντευουμε να αποχαυνωθουμε εδω μεσα.
Τι λετε δηλαδη περι ελληνκης γλωσσας και το πως επιβιωσε ο ελληνισμος.
Πρωτα απο ολα αυτοι που σκαψαν εκτιμησαν και πιστεψαν (και ισως κατανοησαν)τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο δεν ηταν ελληνες.
μετα ας πουμε για την επιβιωση του "ελληνισμου"
Δεν κατγραφτηκε κανενας ηρωας του 21 να φωναζει”μα το δια”

Τι μας λετε εδω παιδια οτι ο ελληνας ειναι εξυπνος λογο γλωσσας.
Ολα αυτα που επινοηθηκαν απο αλλες γλωσσες και κουλτουρες πως τα σκεφτηκαν.
Τοσοι καλιτεχνες,τοσοι επιστημονες τοσοι επαναστατες που δεν ειναι ελληνες και δε μιλουν ελληνικα δεν τους κοφτει αυτους.

Μιλαμε για ενα φως που το θεωρουμε δικο μας και δεν το κατανοουμε ουτε το οριζουμε οι ιδιοι.Εντομεταξυ ας φωτιζομαστε προς το παρον απο τους αλλους τους "μη εξυπνους".και ας αφηνομαστε στην αποφαση τους.
Οτι να΄ναι δηλαδη και οπως βολευει για να υπαρχει εθνος.
Να ειμαι περιφανος για τι?
Για το οτι μας εκτιμουν οι αλλοι γι’αυτο που ημασταν
η για τα τωρινα μας γινομενα.

Λιγο σοβαρο...τοσο λιγο βαρος...οσο μια ιδεα...φτανει να λιγησουν τα γονατα μιας πλανης...
anases
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 03:41:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για σταθηται ε παιδια κοντευουμε να αποχαυνωθουμε εδω μεσα.
Τι λετε δηλαδη περι ελληνκης γλωσσας και το πως επιβιωσε ο ελληνισμος.
Πρωτα απο ολα αυτοι που σκαψαν εκτιμησαν και πιστεψαν (και ισως κατανοησαν)τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο δεν ηταν ελληνες.

quote:
Τι μας λετε εδω παιδια οτι ο ελληνας ειναι εξυπνος λογο γλωσσας.
Ολα αυτα που επινοηθηκαν απο αλλες γλωσσες και κουλτουρες πως τα σκεφτηκαν.

anases ,είναι γνωστό ότι ο καλύτερος τρόπος για να πλήξουν ένα έθνος , είναι να τον πλήξουνε στις πολιτισμικές του ρίζες . Δηλαδή την γλώσσα , την θρησκεία , τα πνευματικά του και ιστορικά του αποθέματα , ώστε να εξουδετερώσουνε κάθε δυνατότητα να διακριθεί , και να επικράτηση . Αυτήν την στιγμή , αν κοιτάξεις στην ιστορία της Ελλάδας αυτό το πλήγμα το έχουν καταφέρει με κάθε τρόπο . Φτάνοντας σε σημείο ο ξένος να γνωρίζει περισσότερα για τον πολιτισμό μας , από ότι εμείς οι ίδιοι .
Ακριβώς για αυτόν το λόγο αναφέρθηκα για την Ελληνική γλώσσα ως , το μεγαλύτερο επιστημονικό και τεχνολογικό επίτευγμα .Γιατί στο να διακριθεί ένα Έθνος παγκοσμίως , η μεγαλύτερη αιτία είναι η γλώσσα του .
Η βάση για κάθε τι που πρόκειται μελλοντικά να προσφέρει .

Επιτρεψέ μου να σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα το τι πιστεύουν οι υπόλοιποι λαοί για την προσφορά της Ελληνικής γλώσσας .

Ο Γάλλος Ακαδημαϊκός και ποιητής Claude Fauriel (Κλαύδιος Φωριέλ, 1772-1844) είπε ότι η ελληνική γλώσσα συγκεντρώνει τον πλούτο και την ομοιογένεια της Γερμανικής, τη σαφήνεια της Γαλλικής, τη λυγεράδα της Ισπανικής και τη μουσικότητα της Ιταλικής.

Η διάσημη τυφλή Αμερικανίδα συγγραφέας Ελεν Κέλλερ παρομοίασε τη μέσω της Ελληνικής Γλώσσας τελειότητα της εκφράσεως της ανθρώπινης σκέψεως με το τελειότερο των μουσικών οργάνων, το βιολί.

Η Γαλλίδα συγγραφέας και ακαδημαϊκός Μargarite Yourceyar είπε: Αγάπησα αυτή τη γλώσσα την ελληνική για την εύρωστη πλαστικότητά της, που η κάθε της λέξη πιστοποιεί την άμεση και διαφορετική επαφή της με τις αλήθειες και γιατί ό,τι έχει λεχθεί καλό από τον άνθρωπο, έχει ως επί το πλείστον λεχθεί σ’ αυτή τη γλώσσα.

Η νέα Ελληνική δεν είναι μια ολότελα νέα γλώσσα που προέρχεται από την Αρχαία Ελληνική . Είναι η σύγχρονη μορφή μια γλώσσας που δεν είναι νεκρή , της Ελληνικής .( Αρνί Τόνε Καθηγητής στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανατολικών γλωσσών και πολιτισμού « Ιστορία της Νεοελληνικής Γλώσσας»

Η Ελλάς ακόμη και σήμερον , είναι εις τα τέχνες και γράμματα το σχολείων του κόσμου .( Βίκτωρ Ντιρυ , Γάλλος ιστορικός Υπουργός Δημόσιας Εκπαιδεύσεως 1863-1869

Για έναν Ιάπωνα η Τούρκο όλες οι Ευρωπαϊκές γλώσσες δεν φαίνονται ως ξεχωριστές , αλλά ως διάλεκτοι της μιας και αυτής γλώσσας , της Ελληνικής . ( Ο . Βαντρουσκα , Καθηγητής Γλωσσολογίας πανεπιστήμιου Βιέννης )

Ο Γερμανός ποιητής, ιστορικός και φιλόσοφος Schiller είπε: Καταραμένα Έλληνα, τα βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία’ τίποτε δεν άφησε για μας.

Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας . Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει». Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων

Η ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ «Ίβυκο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον «Ίβυκο» ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.

Η ελληνική γλώσσα είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την παγκόσμια γλώσσα και πολιτισμό, όχι μόνο γιατί χρησίμευσε να εκφράσει την πιο καλλιεργημένη και φιλοσοφημένη σκέψη του αρχαίου κόσμου, αλλά και γιατί πάνω της στηρίζεται όχι μόνο η νέα ελληνική γλώσσα, αλλά και μια σειρά άλλων, όπως η λατινική και οι καλούμενες λατινογενείς γλώσσες (ιταλική, αγγλική, γαλλική κ.α.). Δεν υπάρχει γλώσσα σήμερα που να μην έχει ελληνικές λέξεις και γι αυτό και δικαίως πολλοί τη θεωρούν ως τη μητρική γλώσσα των άλλων. Μεταφράζοντας οι άλλοι λαοί τα αρχαία ελληνικά επιστημονικά, λογοτεχνικά κ.τ.λ. συγγράμματα μετέφεραν στις γλώσσες τους εκτός από το ελληνικό πνεύμα και πάρα πολλές ελληνικές λέξεις. Αμέτρητες είναι οι διεθνείς ελληνικές λέξεις. Η διεθνής αγγλική γλώσσα, για παράδειγμα, χρησιμοποιεί σήμερα πάνω από 50.000 λέξεις, όπως υπολογίζεται, ελληνικής καταγωγής, όπως οι: Ευρώπη - Europe, αλφάβητο - alphabet, Γραμματική- Grammar, συλλαβή - syllabus, γράμμα - grammar, δίφθογγοι - diphthongs, άγγελος- Angel, Βίβλος- Bible, Βιβλιογραφία- Bibliography, Κύβος- Cube, Διάλογος- Dialogue, Εθνικός- Ethnic, Φαντασία- Fantasy, Γεωγραφία- Geography, Ιστορία - History, Είδωλο- Idol, Χιλιόμετρο- Kilometer…

ελληνική: πρόβλημα, τιτάν(ας), Γεωργία, Ευρώπη, ιδέα, τυπώ(νω), Ολυμπία, φιλοσοφία, τηλέφωνο......
& αγγλική: problem (“πρόμπλεμ»), titan(«ταϊταν»), Europe («γιούροπ»), idea («αϊντία»), type («τάϊπ»), Olympia, philosophy, telephone,...
ελληνική: ακ(τ)ίς, Γεωργιανός, Συριανός, Λατίνος...
& γαλλική: action («αξόν»), Georgien («ζεορζάν»), Syrien («σιριάν»), Latin («λατάν»)...
λατινική: cluba (κλούμπα -κλούβα), cupa (κούπα), America, pluς (πλους), imperial («ιμπέριαλ»), lina («λίνα»), douo > double («ντουπλέ»)….
& αγγλική: club («κλάμπ»), cup («κάπ»), America, plus («πλας»), imperial («ιμπίριαλ»), line («λάϊν»), double ("ντάμπλ")….

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 04:30:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πρωτα απο ολα αυτοι που σκαψαν εκτιμησαν και πιστεψαν (και ισως κατανοησαν)τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο δεν ηταν ελληνες.

Αλήθεια? Εγώ είμαι Ελληνίδα και εκτιμώ, πιστεύω και πασχίζω κάθε μέρα να κατανοήσω το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και πολιτισμό. (Βλέπε ψευδώνυμό μου: Αρ-Ελα... Αρχαία Ελλάδα)

'Οσο για την ελληνική γλώσσα, επίτρεψέ μου να σου πω ότι κάποιος πρέπει πρώτα να προσπαθήσει να τη μάθει καλά, να την ψάξει, να τη μελετά διαρκώς (γιατί ποτέ δεν τελειοποιείσαιι σ'αυτήν) για ν'αρχίσεινα εκτιμά την βαθιά σοφία και την αξία της!

Θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα.

Το επίθετο Τέλειος έχει άμεση συνάρτηση και συσχετισμό με το ουσιαστικό τέλος. Η βαθύτερη σοφία σ'αυτό διαφαίνεται εφ'όσον όταν φτάσεις στην τελειότητα και άρα στην ψηλότερη δυνατή κορυφή, δεν έχει άλλο παραπέρα, πιο ψηλά να φτάσεις, άρα τελος!

Αν πάρεις τ'αντίστοιχα στην trendy αγγλική γλώσσα (για να μην πω του συρμού και προσβληθούμε εδώ μέσα :Ρ) τέλειος = perfect, και τέλος = endδηλαδή τρία πουλάκια κάθονται και τρέχα γύρευε.

Μην αντιμετωπίζεις αβασάνιστα και επιδερμικά κάτι με το οποίο μάλλον δεν έχεις ασχολήθεί σε βάθος. 'Οταν φοιτώντας σε αγγλόφωνο σχολειό συνειδητοποιούσαπόσες ελληνικές λέξεις είχαν οι κύριοι στο δικό τους λεξιλόγιο κι ότι μόνο με τη χρήση τους ήταν σε θέση να διατυπώνουν ανώτερες νοητικές διαδρομές, μ'έπιανε σύγκρυο και μου φαινόταν αδιανόητη η σκέψη ότι έχουν βαθύτερη γλωσσική παιδεία στην ελληνική από μένα, έστω κι αν δεν το ξέρουν! Και τότε γράφτηκα και στην "Ελληνική Παιδεία".

Τώρα αν εσύ δεν μπορείς να το δεις αυτό, δεν πειράζει, άσε τους ξένους να το βλέπουν! Λέγε εσύ με άνεση "έκο" (echo) αντί για ηχώ, λέγε symbol αντί για σύμβολο λέγε cinema (cinematograph δηλαδή) αντί για κινηματογράφο πίστευε ότι αυτά τα αντιδάνεια είναι δικές τους λέξεις!

Προσυπογράφω ασφαλώς και πάλι, μέχρι κεραίας τα όσα κατέθεσε το μέλος elo!


====================

Για να μην ξεχνιόμαστε όσοι γνωρίζουμε, και να μαθαίνουμε όσοι δεν γνωρίζουμε, αισθάνομαι πως αξίζει και αρμόζει σ'αυτό το σημείο να παραθέσω και το εξής:


===================

Στις 2/10/1959, ο καθηγητής Ξενοφών Ζολώτας ενώπιον συνέδρων της Διεθνούς Τραπέζης Ανασυγκροτήσεως και Αναπτύξεως στην Ουάσιγκτον, εκφώνησε τη δεύτερη ομιλία του σε αγγλική υποτίθεται γλώσσα, αλλά με εξαίρεση λίγων συνδέσμων, άρθρων και προθέσεων σε γλώσσα ελληνική! (η πρώτη ομιλία είχε πραγματοποιηθεί στις 26/9/1957)

Kyrie
It is Zeus' anathema on our epoch and the heresy of our economic method and policies that we should agonize the Skylla of numismatic plethora and the Charybdis of economic anaemia.
It is not my idiosyncracy to be ironic or sarcastic but my diagnosis would be that politicians are rather cryptoplethorists. Although they emphatically stigmatize numismatic plethora, they energize in through their tactics an practices. Our policies should be based more on economic and less on political criteria. Our gnomon has to be a metron between economi strategic and philanthropic scopes. In an epoch characterized by monopolies, oligopolies, monpsonies, monopolistic antagonism and polymorphous inelasticities, our policies have to be more orthological, but this should not be metamorphosed into plethorophobia, which in endemic among academic economists.
Numismatic symmetry should not antagonize economic acme. A greater harmonization between the practices of the economic and numismatic archons is basic. Parallel to this we have to synchronize and harmonize more and more our economic and numismatic policies panethnically. These scopes ara more practicable now, when the prognostics of the political and economic barometer an halcyonic.
The history of our didimus organization on this sphere has been didactic and their gnostic practices will always be a tonic to the polyonymous and idiomorphous ethnical economies. The genesis of the programmed organization will dynamize these policies.
Therefore, I sympathize, although not without citicism one or two themes with the apostles an the hierarchy of our organs in their zeal to program orthodox economic and numismatic policies.
I apologize for having tyranized you with my Hellenic phraseology. In my epilogue I emphasize my eulogy to the philoxenous autochtons of this cosmopolitan metropolis and my enconium to you Kyrie, the stenographers.

---

(Κύριοι,
Είναι "Ζευς ανάθεμα" στην εποχή μας και αίρεση της οικονομικής μας μεθόδου και της οικονομικής μας πολιτικής το ότι θα φέρναμε σε αγωνία την Σκύλλα του νομισματικού πληθωρισμού και τη Χάρυβδη της οικονομικής μας αναιμίας. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να είμαι ειρωνικός ή σαρκαστικός αλλά η διάγνωσή μου θα ήταν ότι οι πολιτικοί είναι μάλλον κρυπτοπληθωριστές. Αν και με έμφαση στιγματίζουν τον νομισματικό πληθωρισμό, τον ενεργοποιούν μέσω της τακτικής τους και των πρακτικών τους. Η πολιτική μας θα έπρεπε να βασίζεται περισσότερο σε οικονομικά και λιγότερο σε πολιτικά κριτήρια. Γνώμων μας πρέπει να είναι ένα μέτρο μεταξύ οικονομικής, στρατηγικής και φιλανθρωπικής σκοπιάς. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από μονοπώλια, ολιγοπώλια, μονοπωλιακό ανταγωνισμό και πολύμορφες ανελαστικότητες, οι πολιτικές μας πρέπει να είναι πιο ορθολογιστικές, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να μεταμορφώνεται σε πληθωροφοβία, η οποία είναι ενδημική στους ακαδημαϊκούς οικονομολόγους. Η νομισματική συμμετρία δεν θα έπρεπε να ανταγωνίζεται την οικονομική ακμή. Μια μεγαλύτερη εναρμόνιση μεταξύ των πρακτικών των οικονομικών και νομισματικών αρχόντων είναι βασική. Παράλληλα με αυτό, πρέπει να εκσυγχρονίσουμε και να εναρμονίσουμε όλο και περισσότερο τις οικονομικές και νομισματικές μας πρακτικές πανεθνικώς. Αυτές οι θεωρήσεις είναι πιο εφαρμόσιμες τώρα, που τα προγνωστικά του πολιτικού και οικονομικού βαρομέτρου είναι χάλκινα. Η ιστορία της δίδυμης οργάνωσης σε αυτήν την σφαίρα είναι διδακτική και οι γνωστικές τους εφαρμογές θα είναι πάντα ένα τονωτικό στις πολυώνυμες και ιδιόμορφες εθνικές οικονομίες. Η γένεση μιας προγραμματισμένης οργάνωσης θα ενισχύσει αυτές τις πολιτικές. Γι' αυτόν το λόγο αντιμετωπίζω με συμπάθεια, αλλά όχι χωρίς κριτική διάθεση, ένα ή δύο θέματα με τους αποστόλους της ιεραρχίας των οργάνων μας στον ζήλο τους να προγραμματίσουν ορθόδοξες οικονομικές και νομισματικές πολιτικές. Απολογούμαι που σας τυράννησα με την ελληνική μου φρασεολογία. Στον επίλογό μου δίνω έμφαση στην ευλογία μου, προς τους φιλόξενους αυτόχθονες αυτής της κοσμοπολίτικης μητρόπολης καθώς και το εγκώμιό μου προς εσάς, κύριοι στενογράφοι.)


========

Αυτά. Και ο νοών νοείτω.


_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/

Edited by - Arela on 01/02/2007 04:37:16

Edited by - Arela on 01/02/2007 04:39:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 05:21:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Hellenic Quest " λέγεται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμαθήσεως της Ελληνικής που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για τους αγγλόφωνους και ισπανόφωνους. Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας . Το πρόγραμμα παράγεται από τη μεγάλη εταιρία Η/Υ "Apple", της οποίας Πρόεδρος Τζον Σκάλι είπε σχετικώς: «Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμαθήσεως της Ελληνικής επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει ν' αναπτύξει τη δημιουργικότητά της να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει γνώσεις περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος μπορούσε ως τώρα να ανακαλύψει». Με άλλα λόγια πρόκειται για μια εκδήλωση της τάσεως για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων


Ελεος πια με αυτή τη γελoιότητα του Hellenic Quest! Πρόκειται για αστικό μύθο (με τεράστιες ανακρίβειες), πώς το λέμε!!??

http://histologion-gr.blogspot.com/2004/01/blog-post_23.html

http://el.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest

http://en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Quest

http://www.sarantakos.com/language/lernaio.html

Τελικά, είχε δίκιο ο Γκαίμπελς.
Πες πες κάτι θα μείνει....

quote:
Η ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ «Ίβυκο» αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας. Στον «Ίβυκο» ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται.


Στον παρακάτω δεσμό μπορείς να μάθεις την πραγματικότητα

http://www.sarantakos.com/language/ekatom.htm


Και επιτέλους σταματήστε να αναπαραγάγετε τις ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ που διαδίδουν οι ελληνοκεντρικοί γραφιάδες της κακιάς ώρας σε κανάλια που πάνε χέρι-χέρι με το Θεό καθώς και στις ελληνοκεντρικές φυλλάδες που συνήθως αρχίζουν από "Ε"(για δες σύμπτωση). Κάθεστε και πιστεύετε ένα σωρό ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ(η λέξη είναι κλεμμένη από συμφορουμίτη) που σας πλασάρουν ένα σωρό ψεύδη όπως ότι η Ελληνική είναι τάχα μου η μόνη νοηματική γλώσσα, ότι εχει μαθηματική δομή(ΗΛΙΘΙΟΤΗΣ=8796), ότι έχει προβλεπτικότητα(ω ναι, σας λέει και πόσο συχνά θα'ρθείτε σε οργασμό), ότι είναι η πιο πλούσια κτλ κτλ...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.
Διαβάστε σχετικό άρθρο από τη γλωσσολόγο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών Μαρία Κακριδή γι'αυτό το θέμα.

http://www.philology.gr/articles/10.doc

Η Ελληνική γλώσσα πράγματι δάνεισε λέξεις σε άλλες γλώσσες της Ευρώπης και πολλές νέες λέξεις που δεν υπήρχαν στο λεξιλόγιο των αρχαίων Ελλήνων πλάστηκαν από Ευρωπαίους λόγιους και επιστήμονες κατά τη διάρκεια του Διαφωτισμού κυρίως αλλά και νωρίτερα, με βάση αρχαία Ελληνικά μορφήματα, πολλες φορές σε συνδυασμό με Λατινικά. Αυτό όμως δεν οφείλεται σε τίποτα μεταφυσικές ή θεϊκές ιδιότητες της Ελληνικής ή σε κάποια αδυναμία των άλλων γλωσσών όπως εσφαλμένα γράφεται από τους Ελληνοκεντρικούς τσαρλατάνους, αλλά στη διάθεση των Ευρωπαίων λόγιων να τιμήσουν τον κλασσικό Ελληνικό και Ελληνορωμαϊκό πολιτισμό στους οποίους καλλιεργήθηκαν ιδιαίτερα οι τέχνες, οι επιστήμες, η φιλοσοφία, το θέατρο, το δίκαιο κτλ.
Τιμής ένεκεν, πώς το λένε.

Και η Ελληνική έχει δανειστεί πολλές λέξεις από τα Γαλλικά,Αγγλικά, Τούρκικα, Ενετικά, Ιταλικά κτλ αφού τα δάνεια είναι φυσιολογικά φαινόμενα.

Από την άλλη, αν θέλετε να σας πιάνουν κότσο οι Ελλαδέμποροι Αγιατολάχ - Ελ Ευλόγησον - και να σας παίρνουν τα λεφτά με βιβλία για μεταφυσικές ιδιότητες της Ελληνικής γλώσσας, Ελληνοποιημένους Εξωγήινους Ζέτανς, αρχαίους Ελληνες στην Πολυνησία και στην Τασμανία και Ελληνικές επιγραφές στο ΟΥΦΟ του Ρόσγουελ, είστε άξιοι της μοίρας σας. Πάντως υπάρχουν παλαιοβιβλιοπωλεία στο Μοναστηράκι για να πουλήσετε τυχόν ελληνοκεντρικές φυλλάδες που σας έχουν απογοητεύσει. Αν θέλετε σας δίνω διευθύνσεις.

quote:
Ο Γερμανός ποιητής, ιστορικός και φιλόσοφος Schiller είπε: Καταραμένα Έλληνα, τα βρήκες όλα, φιλοσοφία, γεωμετρία, φυσική, αστρονομία’ τίποτε δεν άφησε για μας.


Σιγά μην αφήναμε στους κουτόφραγκους Ευρωπαίους να ανακαλύψουν κάτι. Πάντα πίσω από μια ανακάλυψη υπάρχει ένας Ελλην γνήσιος, πεντακάθαρος, πλυμμένος με σαμπουάν και αφρόλουτρο. Ξεχάσαμε βέβαια να διδάξουμε στους Ευρωπαίους και άλλα κρυφά ταλέντα και ανακαλύψεις όπως το διπλοπαρκάρισμα, την διαιώνιση της αξίας του βίσματος, τα πεζοδρόμια-σκουπιδότοπους, τα πολλά κιλά τσίχλες που κολλήσανε οι απόγονοι του Πλάτωνα στα καθίσματα του Ηρώδειου πριν λίγα χρονάκια, το βρωμόξυλο Γαύρων-Βάζελων στα γήπεδα, τη ρήψη σκουπιδιών από το μπαλκόνι μας(παίζουμε τέτρις λέμε), την οδήγηση μετά από το μεθύσι του Σαββατόβραδου(και ο Χάρος ξεκινά) και πολλά άλλα.

Συμπέρασμα: αν σέβεστε και αγαπάτε την Ελληνική γλώσσα και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό σταματήστε να δίνετε σε αυτά μεταφυσικές ιδιότητες της κακιάς ώρας. Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι σπουδαίος από μόνος του και δεν έχει ανάγκη από χελλένικ-κουέστ και λοιπές φούσκες. Και προσοχή στους Ελλαδέμπορους Αγιατολάχ που σας παρακαλάνε να γίνεται συνδρομητές στα περιοδικά τους.


Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 05:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν πάρεις τ'αντίστοιχα στην trendy αγγλική γλώσσα (για να μην πω του συρμού και προσβληθούμε εδώ μέσα :Ρ) τέλειος = perfect, και τέλος = endδηλαδή τρία πουλάκια κάθονται και τρέχα γύρευε.


Καθόλου τρία πουλάκια κάθονται. Εχει και το perfect τη δική του ιστορία.
Συγκεκριμένα η λέξη έχει την προέλευσή της στη Λατινική "perfectus"(ολοκληρωμένος)μετοχή του ρήματος "perficere"(τελειώνω, ολοκληρώνω). Το "perficere" βγαίνει από το πρόθεμα per-(καθ'ολοκληρίαν) και το ρήμα "facere"(κάνω, εκτελώ πράξη).

Αρα μήπως και οι λέξεις των άλλων γλωσσών δεν είναι τόσο τρέχα γύρευε? Λέω εγώ τώρα...

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 09:38:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Agnostic σε καταγγελω δημοσια για ψευτη και συκοφαντη:

Ο Γαλιλαιος Έλληνας δεν ητανε?

Ο Λαβουαζιε?Δεν καταγονταν από την ανω Μακριτσα?

Αμ ο Λαπλας?

Ο Παστερ?Δεν χτυπαγε σφηνακια ουζο στο τσακιρ κεφι?

Ο Λιστερ?Δεν ανεμιζε την γαλανολευκη απο το μπαλκονι στην εκστρατεια προωθησης της αντισηψιας?

Η Μαρι Κιουρι?O συζυγος της Πιερ Κιουρι?Ελληναρες με τα ολα τους.Η κορη της (που επισης βραβευτηκε με νομπελ) Ελληνιδα βερα δεν ηταν?Δεν χορευε χασαπικο κατω απο τον πυργο του Αιφελ μετα την βραβευση στα επινικια?(και ο Αιφελ ελληνας αρχιτεκτονας ηταν μετενσαρκωση του Καλλικρατη!!!).

Οι Αινσταιν,Μαξ Πλαντ,Μπορ και ολη η παλιοπαρεα των φυσικων στις αρχες του αιωνα φουστανελες δεν φορουσαν κατω απο τα κομψα τους σακακια?

Ελληνες ξυπνηστεεεεε!!!Ενω η Ελλαδα ηταν υποδουλη,ο ελληνογενης μεν αλλα εξελισσομενος απο ξενους δε Ευρωπαικος Διαφωτισμος ανεστησε και εξελιξε την επιστημονικη μεθοδολογια.Αυτος ο διαφωτισμος,ηρθε και σε μας με καθυστερηση κατι αιωνων λογω τουρκοκρατιας.Και ακομα κουτσαινει σε αυτη την χωρα γιατι του βαζουν τρικλοποδιες διαφορα συστηματα πιστης απο διαφορους αμβωνες και θωκους,με προεξαρχοντα φυσικα τον ελληνορθοδοξο χριστιανισμο.

Ελληνες με ονειροφαντασιες περασμενων μεγαλειων και ταχαμου υπεροχης δεν παει μπροστα κανενας λαος.

Οποτε ανασκουμπωθητε και δουλεψτε να κερδισουμε πρωτα τον αυτοσεβασμο μας και μετα τον επαινο των ξενων.


The plural of anecdote is not data.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 16:05:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Agnostic

quote:

Καθόλου τρία πουλάκια κάθονται. Εχει και το perfect τη δική του ιστορία.
Συγκεκριμένα η λέξη έχει την προέλευσή της στη Λατινική "perfectus"(ολοκληρωμένος)μετοχή του ρήματος "perficere"(τελειώνω, ολοκληρώνω). Το "perficere" βγαίνει από το πρόθεμα per-(καθ'ολοκληρίαν) και το ρήμα "facere"(κάνω, εκτελώ πράξη).

Αρα μήπως και οι λέξεις των άλλων γλωσσών δεν είναι τόσο τρέχα γύρευε? Λέω εγώ τώρα...



Kατ'αρχάς δεν υποτίμησα τις άλλες γλώσσες, ούτε τις απαξίωσα συλλήβδην. Επισήμανα διαφορές και έκανα συγκρίνσεις ναι, που καταδεικνύουν την ανώτερη και πλουσιότερη δομή της δικής μας, αλλά αυτό δεν είναι αβάσιμο ούτε απαγορεύεται. Τώρα αν εσένα σε χαλάει, κάνε μου μήνυση. Επίσης,να σου διευκρινίσω γιατί κάπου το μπέρδεψες το πράγμα, ότι δεν εστίαζα στην λατινική (η οποία δεκτό είναι επίσης βάση ρίζα και πηγή για πολλές ευρωπαϊκές λαλιές σήμερα), εστίασα αποκλειστικά και μόνο στην αγγλική και σ'αυτήν η λέξη perfect (που σημαίνει τέλειος και τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο), ουδεμία σχέση έχει με το completed (γιατί κάτι μου'λεγες για ολοκληρωμένους) ούτε φυσικά με το end που σημαίνει τέλος αγγλιστί. Mε άλλα λόγια: Δεν σχολίασα ούτε έκρινα την αξία αυτή καθ'εαυτή της λέξης perfet ή από πού εκπορεύεται. Την επισήμανα σε σχέση με τη λέξη end καταδεικνύοντας ότι οι δύο λέξεις-έννοιες ουδεμία σχέση και συνάφεια έχουν μεταξύ τους σε αντίθεση με την ελληνική στην οποία ΕΧΟΥΝ και εξήγησα με σαφήνεια γιατί είναι ΛΟΓΙΚΟ να έχουν. Ελπίζω τώρα να έγινα σαφής.

Κατά τα άλλα, διίσταμαι καθέτως (και οριζοντίως αν θες) με την προσέγγισή σου απέναντι στη γλώσσα μας- στις γλώσσες γενικότερα, καθ'ότι είναι μάλλον περιορισμένης διαδρομής, για να μην πω και αχάριστης, αν σκεφτείς πως αυτή είναι ένα από τα στοιχεία που σε διαχωρίζει απ'τα ζώα (που τόσο συχνά απαξιώνουμε αλλά δε θα'πρεπε) και ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ, έχεις προσλάβει ερεθίσματα που μετουσίωνες σε σκέψεις απ'την ώρα που γεννήθηκες ως τώρα, και ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ επικοινωνείς και μεταβιβάζεις το όποιο αξιόλογο ή ανούσιο μήνυμά σου αυτή τη στιγμή.

Θα μου πεις υπάρχουν και άτομα που μιλάνε μόνο για να γυμνάζουν τα σαγόνια τους, και στην ουσία δε λένε τίποτα, ή μπορεί να μου πεις πως υπάρχοιυν και Ελληνες/Ελληνίδες που κατακρεουργούν τη γλώσσα σήμερα, λες και το'χουν βάλει σκοπό να τη διαλύσουν στα εξ ων συνετέθη... Ναι, δε θα διαφωνήσω, αλλά άστο, γιατί αυτό είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.


Και κάτι άλλο. Με λινκς μας παρέπεμψες στη Wikipedia. Τη θεωρείς αλήθεια τόσο αξιόπιστη? Δεν αποκλείω και έγκυρα/αξιόπιστα σωστά άρθρα της, αλλά για πήγαινε εδώ

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A6%CF%81%CE%AF%CE%BE%CE%BF%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CE%B9_%CE%88%CE%BB%CE%BB%CE%B7

και πες μου τι βλέπεις.

Μήπως βλέπεις ένα πόνημα για το Φρίξο και την 'Ελλη? Ναι, ξέρω, βλέπεις και μια ταμπελίτσα που γράφει

"Η ακρίβεια αυτού του άρθρου αμφισβητείται.
Παρακαλούμε δείτε τη σχετική συζήτηση στη σελίδα συζήτησης του άρθρου "

Μήπως, λέω εγώ τώρα μήπως κλικάρησες να δεις και τη "σελίδα συζήτησης του άρθρου"? 'Ασε μην πας αν βαριέσαι, θα σου πω εγώ τι μας λέει :

"Η Βικιπαίδεια δεν είναι χώρος προσυλητισμού. --lady 17:50, 29 Αυγούστου 2006 (UTC)"

Για ξανατράβα τώρα πίσω στο πόνημα "Φρίξος-Ελλη" και πες μου: ΠΟΥ και κατά ποιον τρόπο εσύ αντελήφθης να κάνει προσυλητισμό η lady? (όποια κι αν είναι η κοπέλα δηλαδή). Γιατί η αφεντιά μου δεν διέκρινε ΠΟΥΘΕΝΑ κάτι τέτοιο. Λες να φταίει το ότι είμαι ξανθιά ? :Ρ

Η Βικιπέδια λοιπόν είναι η μόνη πηγή μέσα απ'την οποία στηρίζεις επιχείρημά σου εσύ? Αν ναι, δε με καλύπτει.

'Ασε που προσωπικά αρέσκομαι να συζητώ με διαλεκτικά όπλα μου αυτά που ήδη γνωρίζω, όπως θα έκανα και σε μια παρέα έξω, όπου δε θα'τρεχα στο νετ ή στα βιβλία -για να αντλήσω πηγές και επιχείρημα για να εδραιώσω αυτά που λέω.

Αν θες όμως μια παραπομπή που δε χρειάζεται λινκ σου δίνω κατ'αρχάς αυτή:

"«Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται»
(Εάν οι Θεοί μιλάν μεταξύ τους, χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα)
ΚΙΚΕΡΩΝ"


Αν πάλι θες και κάτι σε λινκ, πάρε κι αυτό μπας και σε παν οι δρόμοι σου και σ'άλλα μονοπάτια πέρα απ'τη Wikipedia.

http://abnet.agrino.org/htmls/E/E011.html


Τέλος, αν θες κάτι σε απόσπασμα παραπομπής, δες και αυτό:

«Κάποιος που είχε αρχίσει να διδάσκεται γεωμετρία δίπλα στον Ευκλείδη, μόλις έμαθε το πρώτο θεώρημα τον ρώτησε: "Τί περισσότερο θα κερδίσω αν τα μάθω όλα αυτά;" Τότε ο Ευκλείδης φώναξε το δούλο του και του είπε: "Δώσε παιδί μου σε αυτόν τρεις οβολούς, διότι έχει ανάγκη να κερδίζει κάτι από ό,τι μαθαίνει».

1. Κατά τον Heidegger η γλώσσα είναι το σπίτι μας.
2. L.Wittgenstein "Tractatus Logico-philosophicus": "The limits of my language mean the limits of my world".
3. Το "Γραμματική" (εννοείται 'Τέχνη') είναι ουσιαστικοποιημένο επίθετο, όπως άλλωστε και το "Λεξικό" (εννοείται 'Βιβλίο').
4. Moliere "Les Femmes Savantes": "Monsieur avec du grec on ne peut gater rien". Μολιέρος "Σοφολογιότατες": "Κύριε με τα ελληνικά δεν μπορεί κανείς να χαλάσει (παραφράσει) τίποτε".

(Ολοκληρωμένο πόνημα θα βρεις σ'αυτόν τον σύνδεσμο http://www.in.gr/books/arxaia/kosmos.htm )

Θες κι άλλα? 'Εχω μπόλικα. Αν θες πες το, εδώ είμαστε.

_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/

Edited by - Arela on 01/02/2007 16:15:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 17:29:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
medtech

quote:
Agnostic σε καταγγελω δημοσια για ψευτη και συκοφαντη:

Ο Γαλιλαιος Έλληνας δεν ητανε?

Ο Λαβουαζιε?Δεν καταγονταν από την ανω Μακριτσα?

Αμ ο Λαπλας?

Ο Παστερ?Δεν χτυπαγε σφηνακια ουζο στο τσακιρ κεφι?

Ο Λιστερ?Δεν ανεμιζε την γαλανολευκη απο το μπαλκονι στην εκστρατεια προωθησης της αντισηψιας?

Η Μαρι Κιουρι?O συζυγος της Πιερ Κιουρι?Ελληναρες με τα ολα τους.Η κορη της (που επισης βραβευτηκε με νομπελ) Ελληνιδα βερα δεν ηταν?Δεν χορευε χασαπικο κατω απο τον πυργο του Αιφελ μετα την βραβευση στα επινικια?(και ο Αιφελ ελληνας αρχιτεκτονας ηταν μετενσαρκωση του Καλλικρατη!!!).

Οι Αινσταιν,Μαξ Πλαντ,Μπορ και ολη η παλιοπαρεα των φυσικων στις αρχες του αιωνα φουστανελες δεν φορουσαν κατω απο τα κομψα τους σακακια?

Ελληνες ξυπνηστεεεεε!!!Ενω η Ελλαδα ηταν υποδουλη,ο ελληνογενης μεν αλλα εξελισσομενος απο ξενους δε Ευρωπαικος Διαφωτισμος ανεστησε και εξελιξε την επιστημονικη μεθοδολογια.Αυτος ο διαφωτισμος,ηρθε και σε μας με καθυστερηση κατι αιωνων λογω τουρκοκρατιας.Και ακομα κουτσαινει σε αυτη την χωρα γιατι του βαζουν τρικλοποδιες διαφορα συστηματα πιστης απο διαφορους αμβωνες και θωκους,με προεξαρχοντα φυσικα τον ελληνορθοδοξο χριστιανισμο.

Ελληνες με ονειροφαντασιες περασμενων μεγαλειων και ταχαμου υπεροχης δεν παει μπροστα κανενας λαος.

Οποτε ανασκουμπωθητε και δουλεψτε να κερδισουμε πρωτα τον αυτοσεβασμο μας και μετα τον επαινο των ξενων.



Eυτυχώς που με την προσέγγισή σου εσύ, μας δίνεις κίνητρο να ξαναβρούμε το χαμένο μας αυτοσεβασμό!

Εγώ πάλι θα μπορούσα να σε "καταγγείλω" (χωρίς ειρωνικό υφάκι) για πολλά ως νεοταξίτη Ελληνόπουλο, που μπαίνει στη λογική του εθνικού ζήτουλα αντί να σταθεί ευθυτενής ως πολίτης του κόσμου, που αποκαλείς "ονειροφαντασίες" τις ιστορικές μνήμες, προφανώς γιατί νιώθεις "λίγος" μπροστά τους. Και είσαι και είμαστε όλοι μας, ίσως. Σ'αυτό που διαφοροποιούμαι εγώ από σένα, είναι ότι δεν ντρέπομαι φίλε να καμαρώνω για την ρίζα/καταγωγή μου, κι αυτά που άφησαν πίσω οι πρόγονοί μου... ότι δεν "ψαρώνω" με τις ταμπελίτσες "εθνικιστρια" ή "ελληνοκεντρική" που μπορεί να μου προσδώσουν, γιατί απλούστατα δε μάσησα την καραμέλα της υφέρπουσας φασιστικής νεοκουλτούρας που θέλει έναν τύπο στα γράδα σου, απ'τη μια να βλέπει ως απαράδεκτο ή και βδελυρό σ'εμάς την εθνική υπερηφάνεια, ενώ απ'την άλλη, προσκυνάει κι αποδέχεται αβλεπί ως "πολιτικώς ορθός" που είναι, τους αμερικανικούς σωβινισμούς, άσε που μπορεί και να φορέσει και κανά μοδάτο μπουφανάκι με την αμερικάνικη σημαία για μόστρα, και να τη δει μια χαρά μοντέρνος διανοουμενίσκος.

Γαλιλέος, Παστέρ, Λαβουαζιέ, Κιουρί, κι ένα σωρό άλλοι που δεν είπες, ήταν και είναι αυθεντίες στον τομέα τους και σεβαστή η μορφή τους, σεβαστή και η εθνικότητά τους, και τι να λέει? Τους μείωσε κανείς ή δεν τους αναγνωρίζει? 'Εχουν σαφώς τη θέση τους στο πάνθεον αυτών που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα. Σου είπε κανείς πως ΜΟΝΟ οι Ελληνες παρήγαγαν αξίες, προήγαγαν επιστήμες, εδραίωσαν φιλοσοφία? 'Οχι φίλε. Αλλά αν δεν κάνω λάθος τίτλος αυτού του νήματος είναι "Εληνες, αρχή του πολιτισμού? Αρχή του πνεύματος και της επιστήμης?" Κάποιοι απλά λέμε την αλήθεια, ότι ήταν οι πρώτοι που το'καναν, είτε σ'αρέσει είτε όχι. Αυτοί που ανέφερες πάντως, σίγουρα το ξέρουν και αποδίδουν σ'αυτό την αξία που εσύ για κάποιο λόγο μετατρέπεις σε απαξία.

Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτων, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Αντισθένης, Ομηρος, Ισοκράτης, Θαλής, Αναξαγόρας...Πόσους να σου καταγράψω? Ποιους να πρωοτθυμηθώ? Κινέζοι ήταν ή Κογκολέζοι άραγε? Ή μήπως έπιναν ουισκάκι με τον Μπλερ και τον Μπους παρέα, τη λογική των οποίων φαίνεται να ευαγγελίζεσαι...?

Κι όχι δε μείναμε σ'αυτούς προχωρήσαμε, παρά τις αντιξοότητες που μας μαστίγωναν κι έχουμε, είχαμε και άλλους πολλούς στην πιο σύγχρονη ιστορία μας. Βλέπε Ωριγένη και όχι μόνον επί Βυζαντίου, βλέπε ήρωες που ξεκίνησαν να τα βάλουν με τον τούρκο τον 19ο αιώνα σαν το Δαβίδ απέναντι στο Γολιάθ, βλέπε Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη, Ελίτη, σε φιλοσοφικά πεδία κι όχι μόνο συγγραφικά, βλέπε Θοδωράκη, Χατζιδάκι, κι ένα σωρό άλλους συνθεταράδες που'χαμε την ευλογία ν'απολαύσουμε, βλέπε και επιστήμονες που στην πατρίδα τους χαϊρι δε βρίσκουν...Γιατί έχουμε και σήμερα ένα σωρό κορυφαίους επιστήμονες, που αν σου παρέθετα λίστα ονομάτων τους εδώ, θα'κανα το ποστ σεντόνι. Ξέρεις γιατί δεν ακούγονται και δεν αναφέρονται συχνά? Γιατί έχουν φάει στη μάπα την κατάρα να φθονούνται ή ν'απαξιώνονται στον τόπο που τους γέννησε, γι'αυτό και πήραν των ομματιών τους γι'αλλη γη, γι'άλλα μέρη, ή παρέμειναν στην άλλη χώρα που μεγάλωσαν, εκεί που ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟΎ. Σεβασμού που εμείς είμαστε πολύ απασχολημένοι με την ξενολαγνεία μας, για να τους αποδώσουμε, και πολύ "κάπως"- φειδωλοί σε χρηματοδοτήσεις αλλά και σε ψυχή, για να τους καλοδεχτούμε στον τόπο που είναι η ρίζα τους. Μη μου μιλάς λοιπόν για σπουδαίους και μεγάλους. Δεν είναι μόνο 'Ελληνες ασφαλώς στη νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας, όμως οι Ελληνες ήταν οι πρωτοπόροι. Αυτό στην ξενητειά που εγώ μεγάλωσα, δεν άκουσα να το αμφισβητεί ΚΑΝΕΙΣ. 'Ηρθα στην Ελλάδα για ν'ακούω να το αμφισβητούν αμπελοφιλοσοφώντας οι δικοί μας! 'ΕΛΕΟΣ!


_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 22:55:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
me liga apla logia
ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΥΤΗΚΟΤΕΡΗ?

medteck μου θυμιζεις κατι μουσουλμανους που γνωρισα και μου'λεγαν οτι ο μουσουλμανισμος προηπηρχε απο παντα πριν απο ολα.
αν δεν γεννιοσουν ελληνας βαθια μεσα σου δεν θα πιστευες αυτα για τους ελληνες.
σεβαστο καθε σωστο και πρωτοποριακο αλλα οχι για εξιδανεικευση.
το ιδανικο εχει εξελιχθει και αλαξει πολλα προσωπα.
ποσο μπροστα πηγαν οι αρχαιοι ελληνες?500 1000 χρονια ανασχηματισμων και γεια σας.

δεχομαι οτι μπορει να υπαρχει ανωτερωτης αλλα χωρις εθνικο προσωπο μιας και τα εθνη κατασκευαζονται ενω το ανωτερο δημιουργειται...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/02/2007, 23:23:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
λοιπα λογια...
αυτοι οι γραφιαδες που συντηρουν τα εθνη..αυτοι ειναι και που μενουν στην μνημη του εθνους..και αυτοι ειναι που μεταδιδονται απο το εθνος στα τεκνα του.αυτα δε τους τιμουν ως ηρωες που πεσαν για το κοινο καλο...το καλο του εθνους δηλαδη...νομιμα σκοτωσε,νομιμα παραφρονησε το εθνος εχει τους νομους μονο για τους εχθρους του...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2007, 02:23:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Συμπέρασμα: αν σέβεστε και αγαπάτε την Ελληνική γλώσσα και τον αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό σταματήστε να δίνετε σε αυτά μεταφυσικές ιδιότητες της κακιάς ώρας. Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι σπουδαίος από μόνος του και δεν έχει ανάγκη από χελλένικ-κουέστ και λοιπές φούσκες. Και προσοχή στους Ελλαδέμπορους Αγιατολάχ που σας παρακαλάνε να γίνεται συνδρομητές στα περιοδικά τους.

quote:
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΦΤΩΧΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ.

Agnostic δεν αναφερθηκε πουθενα το πιστευω εδώ μεσα ότι η Ελληνική γλώσσα οφείλεται σε μεταφυσικές ή θεϊκές ιδιότητες , αλλα στο ότι καποια μεγαλα μυαλα στην αρχαιοτητα ειχαν αυτό το ανήσυχο πνεύμα ώστε να μπορέσουν να αναλύσουν την ανωτερότητα της Ελληνικής αλφαβήτου και γλώσσας .
Εκεί ξεχωρίζει , το αν υπάρχουν πλούσιες και φτωχές γλώσσες , στην πνευματική ουσία που είχαν μέσα τους αυτοί η μεγάλοι φιλόσοφοι , και στη ερμηνεία που μας έδωσαν πάνω στο θέμα της Ε. γλώσσας .

Ένας από αυτούς είναι και ο Πλάτωνας , που πιστεύω όλοι μας πρέπει να μελετήσουν τα έργα του .
Βλέπε , Πλάτωνας στον διάλογο « Κρατύλος»

«Περί ονομάτων ορθότητος λογικός, ο Πλάτων θέτει υπό συζήτησιν το τεράστιον θέμα της δημιουργίας των ονομάτων εις το έργο του, περί της “των ονομάτων ορθότητος”». Η θέση του Κρατύλου είναι ότι τίποτε στην ονοματολογία δεν είναι συμβατικό, αλλά έχει απόλυτη σχέση με την ουσία και τα γνωρίσματα του ονομαζομένου. Την ίδια άποψη έχει και ο Ερμογένης, ο μαθητής του Σωκράτους, όπως επίσης και ο Πλάτωνας» .

Το όνομα άνθρωπος σημαίνει ότι « ενώ τα άλλα ζώα απ΄οσα βλέπουν τίποτα δεν εξετάζουν ούτε στοχάζονται ούτε παρατηρούν με προσοχή , ο άνθρωπος όμως και παρατηρεί με προσοχή και στοχάζεται αυτά που έχει δει . Από αυτά λοιπόν μόνο ο άνθρωπος από όλα τα ζώα ονομάσθει ορθά «άνθρωπος» , διότι εξετάζει με προσοχή ( και αναλογίζεται αργότερα ) όσα έχει δει ( ΑΝΑΘΡΩΝ Α ΟΠΩΠΕ )

Ωστόσο σύμφωνα με τον Πλάτωνα τα γράμματα Ω, Η, Υ έχουν προέλθει από μεταστροφή των Ι, Ο για λόγους έκφρασης. Αν το πράγμα (= το σημαινόμενο από την λέξη) είναι λεπτό, τότε γράφεται με το γράμμα Ι, αν είναι μακρύ (με μήκος) γράφεται με το Η, αν είναι στρογγυλό ("γογκύλο") γράφεται με το γράμμα Ο, αν είναι με μεγάλο μέγεθος, γράφεται με το γράμμα Α…
""Τω δ`ε αυ ιωτα πρ`ος τ`α λεπτά πάντα,.. Τ`ο δ`ε αυ αλφα τω "μεγάλω" απέδωκε, κα`ι τω μήκει τ`ο ητα, οτι μεγάλα τα γράμματα. Εις δ`ε τ`ο "γογγύλον" του ου δεόμενος σημείου",.... (Πλάτωνας, Κρατύλος 426 - 427)
«Επειδή φωνήν απειρον κατενόησεν ειτε τις Θεός είτε και Θειος άνθρωπος, ως λόγος εν Αιγύπτω Θευ τινά τουτον γενέσθαι λέγων, ος πρωτος τ`α φωνήεντα εν τω απείρω κατενόησεν ουχ εν οντα αλλά πλείω, κα`ι πάλιν ετερα φωνής μεν ου, φθόγγου δ`ε μετέχοντα τινός, αριθμόν τινά τούτων ειναι, τρίτον δ`ε ειδος γραμμάτων διεστήσατο τ`α νυν λεγόμενα αφωνα ημιν, τ`ο μετά τούτο διήρει τ`α τε αφθογγα κα`ι αφωνα μέχρι ενός εκάστου, κα`ι τ`α φωνήεντα κα`ι τ`α μέσα..... ως ουσαν γραμματικήν τέχνη επεφθέγξατο προσειπών. (Πλάτωνα, Φίληβος 18 c)»

Όπως ένα πολύ καλο βιβλιο με αναλυση της Ελληνικής γλώσσας , είναι το «Ιστορία Γενέσεως της Ελληνικής Γλώσσας» του Η.Λ. Τσατσόμοιρος

Τώρα στο θέμα του Hellenic Quest , σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες ώστε να καταλάβω γιατί πρόκειται .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2007, 05:22:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη Arela

quote:
Kατ'αρχάς δεν υποτίμησα τις άλλες γλώσσες, ούτε τις απαξίωσα συλλήβδην. Επισήμανα διαφορές και έκανα συγκρίνσεις ναι, που καταδεικνύουν την ανώτερη και πλουσιότερη δομή της δικής μας, αλλά αυτό δεν είναι αβάσιμο ούτε απαγορεύεται. Τώρα αν εσένα σε χαλάει, κάνε μου μήνυση.

Ωπα βρε καλή μου χαλάρωσε
Φυσικά μπορείς να κάνεις τις συγκρίσεις σου ελεύθερα κι ωραία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταλήγεις και στο σωστό συμπέρασμα. Τώρα αυτό περί πλουσιότερης και ανώτερης δομής τι είναι πάλι? Και με ποια κριτήρια τις αξιολογείς? Π.χ. η Φιλανδική έχει 15 πτώσεις. Υπάρχει γλώσσα στον Καύκασο αν θυμάμαι καλά που έχει γύρω στις 100 πτώσεις. Η αρχαία Ελληνική είχε 5 πτώσεις και σήμερα 4. Σημαίνει κάτι αυτό? Οτι η μεν είναι ανώτερη από τη δε? Αυθαίρετα συμπεράσματα βγάζεις.Γενικά η έννοια ανώτερη, δεν έχει κανένα νόημα στην αξιολόγηση των γλωσσών. Διάβασε πάλι το κείμενο της γλωσσολόγου που δίνω(αν θες βέβαια).

quote:
Επίσης,να σου διευκρινίσω γιατί κάπου το μπέρδεψες το πράγμα, ότι δεν εστίαζα στην λατινική (η οποία δεκτό είναι επίσης βάση ρίζα και πηγή για πολλές ευρωπαϊκές λαλιές σήμερα), εστίασα αποκλειστικά και μόνο στην αγγλική και σ'αυτήν η λέξη perfect (που σημαίνει τέλειος και τίποτα λιγότερο τίποτα περισσότερο), ουδεμία σχέση έχει με το completed (γιατί κάτι μου'λεγες για ολοκληρωμένους) ούτε φυσικά με το end που σημαίνει τέλος αγγλιστί. Mε άλλα λόγια: Δεν σχολίασα ούτε έκρινα την αξία αυτή καθ'εαυτή της λέξης perfet ή από πού εκπορεύεται. Την επισήμανα σε σχέση με τη λέξη end καταδεικνύοντας ότι οι δύο λέξεις-έννοιες ουδεμία σχέση και συνάφεια έχουν μεταξύ τους σε αντίθεση με την ελληνική στην οποία ΕΧΟΥΝ και εξήγησα με σαφήνεια γιατί είναι ΛΟΓΙΚΟ να έχουν. Ελπίζω τώρα να έγινα σαφής.

Γιατί αυτή η μανία με την Αγγλική βρε παιδί μου? Το perfect μπορεί να μη συνδέεται με το end αφού προήλθε από δάνειο της Λατινικής στην Αγγλοφριζική, πρόγονο της Αγγλικής. Εχει καμια σημασία? Σάμπως με το end δεν έχουν συνάφεια άλλες λέξεις της Αγγλικής? Ας πούμε το "endmost"(απώτερος) δεν έχει "λογική συνάφεια" έτσι όπως είναι? Μήπως κρύβει κάποια βαθύτερη σοφία η ετυμολογία του?

Το "τέλειος" πράγματι προήλθε από το "τέλος", αλλά εσύ από αυτό το παράδειγμα βγάζεις συμπέρασμα ότι υπερέχει η Ελληνική έναντι της Αγγλικης? Το "τέλειος" σημαίνει "αυτός που έφτασε στο τέλος", "ολοκληρωμένος", ενώ επίσης παίρνει την έννοια "εξαίρετος, "πλήρης" κτλ. Παρόμοια παραδείγματα επεκτασης μιας έννοιας θα βρεις σε όλες τις γλώσσες.

Τώρα εσύ το τέλειος το παίρνεις με την έννοια "ολοκληρωμένος"/"πλήρης".
Για το ολοκληρωμένος/πλήρης η αγγλική π.χ. έχει και το "thoroughgoing". Για κάνε του μια ετυμολογική ανάλυση και θα δεις γιατί κι αυτή η λέξη έχει συνάφεια και έχει λογική να "είναι έτσι όπως είναι". Να υποθέσω ότι κρύβεται κάποια βαθύτερη σοφία πίσω από το "thoroughgoing"??

Τέλος πάντων το point μου είναι ότι από τέτοιες αναλύσεις δεν επιβεβαιώνεται καμια ανωτερώτητα κάποιας γλώσσας έναντι κάποιας άλλης. Η γλωσσολογία, δηλαδή η πλέον αρμόδια επιστήμη για το ζήτημα αυτό, αποδέχεται ότι ολες οι γλώσσες είναι τυπικά ισοδύναμες. Το γιατί θα το δεις στο παραπάνω άρθρο.

quote:
Και κάτι άλλο. Με λινκς μας παρέπεμψες στη Wikipedia. Τη θεωρείς αλήθεια τόσο αξιόπιστη? Δεν αποκλείω και έγκυρα/αξιόπιστα σωστά άρθρα της, αλλά για πήγαινε εδώ

quote:
Η Βικιπέδια λοιπόν είναι η μόνη πηγή μέσα απ'την οποία στηρίζεις επιχείρημά σου εσύ? Αν ναι, δε με καλύπτει.


Οχι βέβαια, δεν είναι η μόνη και ούτε αποδέχομαι οτιδήποτε θα διαβάσω εκεί. Συνήθως το διασταυρώνω και με άλλες πηγές και βιβλιογραφεία. Σε γενικες γραμμές έχω διασταυρώσει σε αντίαστοιχη βιβλιογραφία τα περισσότερα που θα ψάξω σε αυτήν και την θεωρώ πολύ πιο αξιόπιστη από πηγές ελληνοκεντρικών. Επίσης δεν σου παρέθεσα μόνο την Βικιπέδια αλλά 2 ακόμα πηγές και για το μύθο του Hellenic Quest να είσαι σίγουρη ότι θα βρεις αρκετές που το καταρρίπτουν. Πριν λοιπόν προσυπογράψεις όλα όσα κατέθεσε ο φίλος elo για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα ήταν ορθότερο να ψάξεις για την εγκυρότητα της πληροφορίας.

Ούτε το CNN διαδίδει, ούτε η Apple έφτιαξε ποτέ τέτοιο πρόγραμμα και αν ψάξεις στις αναλογες ιστοσελίδες θα διαπιστώσεις κι εσύ την ανυπαρξία του

http://search.cnn.com/pages/search.jsp?query=hellenic%20quest

http://searchcgi.apple.com/cgi-bin/sp/nph-searchpre11.pl

Ενιγουέι

quote:
'Ασε που προσωπικά αρέσκομαι να συζητώ με διαλεκτικά όπλα μου αυτά που ήδη γνωρίζω, όπως θα έκανα και σε μια παρέα έξω, όπου δε θα'τρεχα στο νετ ή στα βιβλία -για να αντλήσω πηγές και επιχείρημα για να εδραιώσω αυτά που λέω.


Εδώ όμως δεν είμαστε μια παρέα έξω και έχουμε τη δυνατότητα για παραπομπές. Ετσι κι αλλιώς αυτά που ήδη γνωρίζεις από κάποια πηγή τα έχεις διαβάσει, οπότε το ίδιο κάνει. Ειδικά όταν καταθέτουμε κάτι σημαντικό, καλό θα ήταν να παραθέτουμε και κάποια πηγή επιβεβαιωτική ή ένισχυτική, αλλιώς θα μετατραπούμε σ'ένα καφενείο που ο καθένας θα λέει ότι γουστάρει(δικαίωμά του βέβαια)και φαντάζεται με μηδαμηνή δυνατότητα επαλήθευσης. Προσωπικά δεν θα μου άρεσε τέτοιο μπάχαλο. Εσένα? Σ'αρέσει να συζητάς και να σου πασάρουν "επαναστατικές" πληροφορίες τύπου "Χελλένικ Κουέστ" κτλ χωρίς κανένα επιπλέον στοιχείο? Εμένα πάντως δεν μ'αρέσει να με κοροϊδεύουν διάφοροι μυθοπλάστες τόσο απροκάλυπτα και προσπαθώ να την ψάχνω τη δουλειά. Συνιστώ να κάνετε το ίδιο.


quote:
"«Ει οι θεοί διαλέγονται, τη των Ελλήνων γλώττη χρώνται»
(Εάν οι Θεοί μιλάν μεταξύ τους, χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα)
ΚΙΚΕΡΩΝ"


Ε αφού το λέει ο μεγάλος ρήτορας μπορώ εγώ να το αρνηθώ? Απλά αναρωτιέμαι ο Εβραίος Γιαχβέ, ο σκανδιναβός Θορ και ο Ινδός Σίβα, μιλάνε κι αυτοί Ελληνικά? (αστειεύομαι)

quote:
Αν πάλι θες και κάτι σε λινκ, πάρε κι αυτό μπας και σε παν οι δρόμοι σου και σ'άλλα μονοπάτια πέρα απ'τη Wikipedia.

http://abnet.agrino.org/htmls/E/E011.html


Τώρα το λινκ αυτό το έδωσες για καλό? Εχεις υπόψη σου τι γελοιότητες γράφει και τι αντιεπιστημονικές μεθόδους χρησιμοποιεί η εν λόγω φιλόλογος? Δες και στην αρχή του άρθρου που με παραπέμπεις, πόσο μπακάλικα και παραπλανητικά πάει να συνδέσει την ιστορία της Ελληνικής γλώσσας με μια επιγραφή αγνώστων χαραγμάτων/συμβόλων του 5000+ π.Χ.(και να'ταν μόνο αυτό?)από ψαράδες στην Καστοριά.

Τώρα αν σ'ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα για τις αντιεπιστημονικές της πρακτικές ρίξε μια ματιά στην κριτική-ξεμπρόστιασμα που της κάνει ο γνωστός γλωσσολόγος Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, για ένα παλιότερο αντιεπιστημονικό βιβλίο της.

http://www.philology.gr/articles/xaralabakis.doc

Δεν σε προβληματίζει βρε παιδί μου ότι τα βιβλία της κυκλοφορούν από εθνικιστικές εκδόσεις?

quote:
Θες κι άλλα? 'Εχω μπόλικα. Αν θες πες το, εδώ είμαστε.


Ασ'το καλύτερα. Να' σαι καλά

.
.
.
.
.
.
Φιλε elo

quote:
Agnostic δεν αναφερθηκε πουθενα το πιστευω εδώ μεσα ότι η Ελληνική γλώσσα οφείλεται σε μεταφυσικές ή θεϊκές ιδιότητες , αλλα στο ότι καποια μεγαλα μυαλα στην αρχαιοτητα ειχαν αυτό το ανήσυχο πνεύμα ώστε να μπορέσουν να αναλύσουν την ανωτερότητα της Ελληνικής αλφαβήτου και γλώσσας .

Οχι αλλά μπορεί να υπονοηθεί από ορισμένους ευφάνταστους.
Και πάλι μιλάς αυθαίρετα για ανωτερώτητα της Ελληνικής γλώσσας.

quote:
«Περί ονομάτων ορθότητος λογικός, ο Πλάτων θέτει υπό συζήτησιν το τεράστιον θέμα της δημιουργίας των ονομάτων εις το έργο του, περί της “των ονομάτων ορθότητος”». Η θέση του Κρατύλου είναι ότι τίποτε στην ονοματολογία δεν είναι συμβατικό, αλλά έχει απόλυτη σχέση με την ουσία και τα γνωρίσματα του ονομαζομένου. Την ίδια άποψη έχει και ο Ερμογένης, ο μαθητής του Σωκράτους, όπως επίσης και ο Πλάτωνας» .


Ενδιαφέρον φιλοσοφικό κείμενο ο Κρατύλος, αλλά δίνει πολλές εσφαλμένες ετυμολογίες. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιστημονικό γλωσσολογικό εγχειρίδιο. Αλλό ένα σημαντικό λάθος που αναγράφεται στο έργο αυτό είναι ακριβώς το παραπάνω, ότι δηλαδή Η θέση του Κρατύλου είναι ότι τίποτε στην ονοματολογία δεν είναι συμβατικό, αλλά έχει απόλυτη σχέση με την ουσία και τα γνωρίσματα του ονομαζομένου. Αντίθετα η γλωσσική επιστήμη διδάσκει ότι η μορφή των γλωσσικών σημείων δεν έχει καμία αιτιώδη σχέση, είναι δηλαδή συμβατική.

quote:
Το όνομα άνθρωπος σημαίνει ότι « ενώ τα άλλα ζώα απ΄οσα βλέπουν τίποτα δεν εξετάζουν ούτε στοχάζονται ούτε παρατηρούν με προσοχή , ο άνθρωπος όμως και παρατηρεί με προσοχή και στοχάζεται αυτά που έχει δει . Από αυτά λοιπόν μόνο ο άνθρωπος από όλα τα ζώα ονομάσθει ορθά «άνθρωπος» , διότι εξετάζει με προσοχή ( και αναλογίζεται αργότερα ) όσα έχει δει ( ΑΝΑΘΡΩΝ Α ΟΠΩΠΕ )


Η ετυμολογία της λέξης "ανθρωπος" είναι αβέβαιη, με πιο πιθανή την [ανήρ+ωψ].

quote:
Τώρα στο θέμα του Hellenic Quest , σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που έδωσες ώστε να καταλάβω γιατί πρόκειται .


Anytime

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 02/02/2007 05:36:06

Edited by - Agnostic on 02/02/2007 05:44:11Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2007, 07:57:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
λογια εξηγησης...
Μια γλωσσα (οπως η αγγλικη λογου χαρη) που εχει παρει και παιρνει στοιχεια απο ολες τις γλωσσες του κοσμου δεν την κανει περισσοτερη απο την καθε μια που παντρεψε.
οι λεξεις που ηπηρχαν στην αρχαια ελαδα ηταν κατα πολυ λιγοτερες απο οποιαδηποτε γλωσσα σημερα.
οι νεοι ελληνες τωρα υιοθετουν παρα πολλες λεξεις απο αλλες γλωσσες για να εκφρασουν.
τιμης ενεκεν οι ξενοι αφησαν καποια πραγματα με ελληνικες ονομασιες(ιατρικη,επιστημη,κ.τ.λ.).
αν εμεις "υπερηφανευομαστε για τα ελληνικα πως επηρεασαν ολες τις βορειες γλωσσες,τι να πουν οι ιταλοι που ειναι η βαση των γλωσσων αυτων.

θα σου αρεσε να βλεπεις ενα ιταλο να σου λεει πως αυτος ειναι ανωτερος απο σενα λογω της γλωσσας του.και τι κρυφο η πια φυλαξη εχει μια γλωσσα για να μη τη κλεψουν.
απλα π[ληροφοριακα σημερα αν πηγαινες στην αμερικη η στη βορεια ευρωπη θα θεωροσουνα βαρβαρος λογω γλωσσας αν δεν μιλουσες αγγλικα η τη γλωσσα τους.

εχειι κι αλλο....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lousipan
Μέλος 2ης Βαθμίδας


445 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2007, 10:53:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lousipan  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε/η ΑΝΑΣΕΣ οταν λες οτι οι λεξεις που υπηρχαν στην αρχαια ΕΛΛΑΔΑ ηταν λιγοτερες απο οποιαδηποτε γλωσσα σημερα τι εννοεις;Επισης τι εννοεις οτν λες πως οι σημερινοι ΕΛΛΗΝΕΣ υιοθετουν λεξεις απο αλλες γλωσσες για να εκφραστουν;Δηλαδη η γλωσσα μας ειναι τοσο φτωχη που για να μιλαμε χρειαζομαστε δανεια απο αλλες γλωσσες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2007, 13:45:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε/η ΑΝΑΣΕΣ οταν λες οτι οι λεξεις που υπηρχαν στην αρχαια ΕΛΛΑΔΑ ηταν λιγοτερες απο οποιαδηποτε γλωσσα σημερα τι εννοεις?

quote:

ειναι λογικο αφου εχουν ανακαλυφθει τοσα καινουρια πραγματα απο τον καιρο της αρχαιας ελαδας να υπαρχουν περισσοτερες λεξεις σημερα.


Επισης τι εννοεις οτν λες πως οι σημερινοι ΕΛΛΗΝΕΣ υιοθετουν λεξεις απο αλλες γλωσσες για να εκφραστουν;

quote:

ολες οι γλωσσες του κοσμου δανειζονται η μια απο την αλλη για να εκφρασουν το καινουριο.Τα νεα ελληνικα εχουν και αυτα την δοση τους απο ολες τις κουλτουρες.
(σε καποιες περιπτωσεις το μετατρεπουμε σε ελληνικα π.χ. basket-καλαθοσφαιρηση, σε καποιες αλλες απλα το υιοθετουμε taxi-ταξι.
λεξεις οπως--ντιβανι-ντουλαπα κ.α. ειναι παλι απο ανατολικα.
αναποφευκτο οταν καποιος ανακαλυπτει κατι να το λεει στη γλωσσα του.


Δηλαδη η γλωσσα μας ειναι τοσο φτωχη που για να μιλαμε χρειαζομαστε δανεια απο αλλες γλωσσες.

quote:

προσωπικα δεν θα την κατατασω στις φτωχες γλωσσες.αν σταματησει να δανειζεται ομως θα γινει η φτωχοτερη...


Edited by - anases on 02/02/2007 14:29:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2007, 00:30:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Eυτυχώς που με την προσέγγισή σου εσύ, μας δίνεις κίνητρο να ξαναβρούμε το χαμένο μας αυτοσεβασμό!


Δυστυχως που με προσεγγίσεις σαν και αυτές των κακως εννοουμενων ελληνολατρων,εχουμε άλλο ένα λογο για να ντρεπομαστε για τους Ελληνες!

quote:
Εγώ πάλι θα μπορούσα να σε "καταγγείλω" (χωρίς ειρωνικό υφάκι) για πολλά ως νεοταξίτη Ελληνόπουλο, που μπαίνει στη λογική του εθνικού ζήτουλα αντί να σταθεί ευθυτενής ως πολίτης του κόσμου, που αποκαλείς "ονειροφαντασίες" τις ιστορικές μνήμες, προφανώς γιατί νιώθεις "λίγος" μπροστά τους

Το να αισθανεσαι εθνικα υπερηφανος για κατι που οντως εκανε η πατριδα σου είναι δικαιωμα.

Το να καυχιεσαι για επιτευγματα που δεν προηλθαν από την πατριδα σου είναι ονειδος!

Ισως εσυ φουσκωνεις τα επιτευγματα της πατριδας σου,γιατι δεν αντεχεις να συγκρινεις την τωρινη της κατασταση με τα επιτευγματα των "βαρβαρων".

quote:
Και είσαι και είμαστε όλοι μας, ίσως. Σ'αυτό που διαφοροποιούμαι εγώ από σένα, είναι ότι δεν ντρέπομαι φίλε να καμαρώνω για την ρίζα/καταγωγή μου, κι αυτά που άφησαν πίσω οι πρόγονοί μου... ότι δεν "ψαρώνω" με τις ταμπελίτσες "εθνικιστρια" ή "ελληνοκεντρική" που μπορεί να μου προσδώσουν, γιατί απλούστατα δε μάσησα την καραμέλα της υφέρπουσας φασιστικής νεοκουλτούρας που θέλει έναν τύπο στα γράδα σου, απ'τη μια να βλέπει ως απαράδεκτο ή και βδελυρό σ'εμάς την εθνική υπερηφάνεια, ενώ απ'την άλλη, προσκυνάει κι αποδέχεται αβλεπί ως "πολιτικώς ορθός" που είναι, τους αμερικανικούς σωβινισμούς, άσε που μπορεί και να φορέσει και κανά μοδάτο μπουφανάκι με την αμερικάνικη σημαία για μόστρα, και να τη δει μια χαρά μοντέρνος διανοουμενίσκος.

Αυτά είναι ονειροφαντασιες που κατεβαζει η δικη σου ελληνοκεντρικη γκλαβα.Ειμαι περηφανη που ειμαι ελληνιδα αλλα οπωσδηποτε δεν θα κατσω να περηφανευτω για πραγματα τα οποια δεν ανηκουν στα ελληνικα επιτευγματα και οπωσδηποτε δεν θα κατσω να απαξιωσω επιτευγματα αλλων λαων μονο και μονο επειδη δεν είναι «ελληνικα».

quote:
Γαλιλέος, Παστέρ, Λαβουαζιέ, Κιουρί, κι ένα σωρό άλλοι που δεν είπες, ήταν και είναι αυθεντίες στον τομέα τους και σεβαστή η μορφή τους, σεβαστή και η εθνικότητά τους, και τι να λέει? Τους μείωσε κανείς ή δεν τους αναγνωρίζει?


Όταν λες ότι ολη η επιστημη προερχεται από την Ελλαδα,ναι τους απαξιωνεις!

quote:
'Εχουν σαφώς τη θέση τους στο πάνθεον αυτών που πρόσφεραν στην ανθρωπότητα. Σου είπε κανείς πως ΜΟΝΟ οι Ελληνες παρήγαγαν αξίες, προήγαγαν επιστήμες, εδραίωσαν φιλοσοφία? 'Οχι φίλε. Αλλά αν δεν κάνω λάθος τίτλος αυτού του νήματος είναι "Εληνες, αρχή του πολιτισμού? Αρχή του πνεύματος και της επιστήμης?" Κάποιοι απλά λέμε την αλήθεια, ότι ήταν οι πρώτοι που το'καναν, είτε σ'αρέσει είτε όχι. Αυτοί που ανέφερες πάντως, σίγουρα το ξέρουν και αποδίδουν σ'αυτό την αξία που εσύ για κάποιο λόγο μετατρέπεις σε απαξία.

Ο ελλληνικος πολιτισμος ΔΕΝ ειναι ο πρωτος που δημιουργηθηκε στον κοσμο.Μπορουμε να πουμε ότι ναι η επιστημη γενηθηκε στην ελλαδα.Αλλα εξελιχθηκε από αλλους λαους ενώ ο ελληνικος κοσμος επεσε σε παρακμη.

Και μην ανακατευεις καλλιτεχνες και επιστημονες.Δεν ειναι το ιδιο.

quote:
Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτων, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Αντισθένης, Ομηρος, Ισοκράτης, Θαλής, Αναξαγόρας...Πόσους να σου καταγράψω? Ποιους να πρωοτθυμηθώ? Κινέζοι ήταν ή Κογκολέζοι άραγε? Ή μήπως έπιναν ουισκάκι με τον Μπλερ και τον Μπους παρέα, τη λογική των οποίων φαίνεται να ευαγγελίζεσαι...?

Ασε τις σοφιστειες και τις συκοφαντιες για αλλου,εκει που περνανε στα φανατικα ελληνοκεντρικακια δηλαδη.

quote:
Κι όχι δε μείναμε σ'αυτούς προχωρήσαμε, παρά τις αντιξοότητες που μας μαστίγωναν κι έχουμε, είχαμε και άλλους πολλούς στην πιο σύγχρονη ιστορία μας. Βλέπε Ωριγένη και όχι μόνον επί Βυζαντίου, βλέπε ήρωες που ξεκίνησαν να τα βάλουν με τον τούρκο τον 19ο αιώνα σαν το Δαβίδ απέναντι στο Γολιάθ, βλέπε Καζαντζάκη, Παπαδιαμάντη, Ελίτη, σε φιλοσοφικά πεδία κι όχι μόνο συγγραφικά, βλέπε Θοδωράκη, Χατζιδάκι, κι ένα σωρό άλλους συνθεταράδες που'χαμε την ευλογία ν'απολαύσουμε, βλέπε και επιστήμονες που στην πατρίδα τους χαϊρι δε βρίσκουν...


Οι καλλιτεχνες δεν είναι επιστημονες.Και ουδεποτε δεν θα τους τοποθετουσα στο ιδιο πνευματικο βαθρο με τους επιστημονες. Ουδεποτε.Κατα τα αλλα ειχαμε καποιες σημαντικες μοναδες στα νεοτερα χρονια και μπραβο μας που προσπαθουμε ακομα.Αλλα η εξελιξη της επιστημονικης μεθοδολογιας από αναγεννηση και μετα στο συντριπτικο της μερος οφειλεται στους «βαρβαρους».

quote:
Γιατί έχουμε και σήμερα ένα σωρό κορυφαίους επιστήμονες, που αν σου παρέθετα λίστα ονομάτων τους εδώ, θα'κανα το ποστ σεντόνι. Ξέρεις γιατί δεν ακούγονται και δεν αναφέρονται συχνά? Γιατί έχουν φάει στη μάπα την κατάρα να φθονούνται ή ν'απαξιώνονται στον τόπο που τους γέννησε, γι'αυτό και πήραν των ομματιών τους γι'αλλη γη, γι'άλλα μέρη, ή παρέμειναν στην άλλη χώρα που μεγάλωσαν, εκεί που ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΣΕΒΑΣΜΟΎ

Δεν εχουμε τοσους πολλους οσους ευαγγελιζεσαι.Παροταυτα ακομα και εάν στην παρουσα φαση ειχαμε εκαττομυρια από αυτους,παλι δεν μπορεις να αρνηθεις ότι η εξελιξη της επιστημονικης μεθοδολογιας από αναγεννηση και μετα οφειλεται στους «βαρβαρους».

quote:
Σεβασμού που εμείς είμαστε πολύ απασχολημένοι με την ξενολαγνεία μας, για να τους αποδώσουμε, και πολύ "κάπως"- φειδωλοί σε χρηματοδοτήσεις αλλά και σε ψυχή, για να τους καλοδεχτούμε στον τόπο που είναι η ρίζα τους. Μη μου μιλάς λοιπόν για σπουδαίους και μεγάλους. Δεν είναι μόνο 'Ελληνες ασφαλώς στη νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας, όμως οι Ελληνες ήταν οι πρωτοπόροι. Αυτό στην ξενητειά που εγώ μεγάλωσα, δεν άκουσα να το αμφισβητεί ΚΑΝΕΙΣ. 'Ηρθα στην Ελλάδα για ν'ακούω να το αμφισβητούν αμπελοφιλοσοφώντας οι δικοί μας! 'ΕΛΕΟΣ!

Και η Ελληνολαγνεια και η ξενολαγνεια είναι εξισου καταδικαστεες.Το να απαξιωνεις τα επιτευγματα των αλλων μονο και μονο για να πρωθησεις το εγω σου είναι μεγα ονειδος

Αμπελοφιλοσοφοι και τσαρλατανοι ειναι κατι αλλοι μαγκες που με σοφιστειες και ψευδοεπιστημονικα επιχειρηματα προσπαθουν αν μας πεισουν οτι ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος ηταν ανωτερος ολων (κανοντας τα στραβα ματια στα χοντρα ελαττωματα του),οτι η ελληνικη γλωσσα ειναι τελειοτερη ολων,οτι ειμαστε ανωτεροι ολων επειδη στο αιμα μας κυκλοφορει ο ιχωρ μια ουσια που κανεις ποτε δεν βρηκε,οτι οι αρχαιοι θεοι ηταν εξωγηινοι διδασκαλοι,οτι ολος ο κοσμος μας φθονει και γιαυτο μας εχει στο ματι και αλλες κοτσανες εθνικιστικου μυστικισμου.

The plural of anecdote is not data.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ευστράτιος
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
785 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/02/2007, 11:39:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ευστράτιος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
medtech
Οι καλλιτεχνες δεν είναι επιστημονες.Και ουδεποτε δεν θα τους τοποθετουσα στο ιδιο πνευματικο βαθρο με τους επιστημονες. Ουδεποτε.

Ούτε οι επιστήμονες καλλιτέχνες.
Συγκρίνεις πράγματα που δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά, εις βάρος αυτού που δεν αντιπροσωπεύεις.
Και αν μη τι άλλο με ποια κριτήρια, κατατάσσεις τους επιστήμονες σε υψηλότερο πνευματικό βάθρο από τους καλλιτέχνες ;
Εκτός βέβαια, αν όταν λες καλλιτέχνες, εννοείς την Καλομοίρα και το Νίνο.


Στράτος


Ήρθα...Διάβασα...Έγραψα...Έφυγα...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2007, 03:24:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το να καυχιεσαι για επιτευγματα που δεν προηλθαν από την πατριδα σου είναι ονειδος!

Μήπως με μπέρδεψες με άλλο μέλος? Για ποια ακριβώς επιτεύγματα καυχήθηκα που δεν προήλθαν απ'την πατρίδα μου? Περιμένω τεκμηρίωσηαυτών των δηλώσεών σου κι όχι αόριστα τσιτάτα προς δημιουργίαν εντυπώσεων.

quote:
Ισως εσυ φουσκωνεις τα επιτευγματα της πατριδας σου,γιατι δεν αντεχεις να συγκρινεις την τωρινη της κατασταση με τα επιτευγματα των "βαρβαρων".

Οσο προχωράει αυτό το ποστ, τόσο βεβαιώνομαι ότι με μπέρδεψες με άλλο συνομιλητή, ή τέλος πάντων απευθύνεσαι σε άλλον/άλλη. Εν τούτοις δικά μου λόγια έχεις παραθέσει σε quote.... Περίεργο...

1/Αναφέρθηκα εγώ πουθενά σε "βαρβάρους"? Περιμένω ανάλογο quote που θα το τεκμηριώσει ΚΑΙ αυτό.

2/Αν είδες να "φούσκωσα" επιτεύγματα της πατρίδας μου, περιμένω και πάλι να μου επισημάνεις ποια ακριβώς "φούσκωσα". Κοινώς, ξανά μανά περιμένω να παραθέσεις τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ λόγια μου που σε ωθούν σ'αυτούς τους σχολιασμούς, γιατί το quote που δίνεις, εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εντελώς άσχετο με τους σχολιασμούς σου.


quote:
Αυτά είναι ονειροφαντασιες που κατεβαζει η δικη σου ελληνοκεντρικη γκλαβα

Πρώτον. Είμαι και του σαλονιού και του λιμανιού και θα μπορούσα να σου κατεβάσω πολύ πιο εύστοχα και εύηχα και ελληνογενή όχι τουρκομπαρόκ επίθετα και "στολίδια" απ'το ανάγωγο δικό σου "γκλάβα". Δε θα το κάνω όμως, γιατί αυτό θα έδειχνε εμένα να ενδίδω στη δική σου επιπεδάρα, κι αυτή τη χαρά δε θα στη δώσω.

Δεύτερον. Για το επιθετάκι "ελληνοκεντρική", ένα έχω να πω. Η αγαπημένη ενασχόληση όσων υπολείπονται ουσιωδών διαδρομών, είναι να βάζουν αβασάνιστα σε άγνωστούς τους κιόλας, ταμπελίτσες. Κατάντησε πλέον εθνικό σπορ.


quote:
Όταν λες ότι ολη η επιστημη προερχεται από την Ελλαδα,ναι τους απαξιωνεις!

Ποιες νοητικές διεργασίες σε οδήγησαν σ'αυτό το συμπέρασμα δεν ξέρω ούτε μ'ενδιαφέρει να μάθω. Είναι σαφές ότι εξάγεις συμπεράσματα με μια δική σου ξεχωριστή και βεβαίως αυθαίρετη λογική. ΚΟΙΝΗ λογική όμως δεν είναι, γι'αυτό παρ'το αλλιώς γιατί "βρίσκει" ο προφυλακτήρας σε ντουβάρι. 'Οταν λέω ότι οι επιστήμες ξεκίνησαν και εκπορεύονται απ'την Ελλάδα εννοώ ακριβώς αυτό χωρίς ν'απαξιώνω κανέναν. Σε προκαλώ αν διαφωνείς μ'αυτό, να μου αποδείξεις το αντίθετο, κι αν δε μπορείς, άσε τις ανοησίες περί απαξίας και τα υπόλοιπα. Άνοιξε και κανά βιβλίο, βέβαια, γιατί εκτός από ψιλοκόμπλα, μου κάνεις και ολίγον αδαής. 'Οσο πατάει η γάτα :Ρ

quote:
Ειμαι περηφανη που ειμαι ελληνιδα αλλα οπωσδηποτε δεν θα κατσω να περηφανευτω για πραγματα τα οποια δεν ανηκουν στα ελληνικα επιτευγματα και οπωσδηποτε δεν θα κατσω να απαξιωσω επιτευγματα αλλων λαων μονο και μονο επειδη δεν είναι «ελληνικα».

1/ Είσαι Ελληνίδα? Χαχ! Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?
Θα σου'λεγα να το διατυπώνεις σωστότερα. Αντί να λες "είμαι ελληνίδα" (με μικρό ε μάλιστα όπως το γράφεις και το χαλάς) να λες: "Είμαι ελληνικής υπηκοότητος και καταγωγής" (το "ελληνικής" ναι πάει με μικρό ε) όχι "είμαι ελληνίδα". Τα δύο απέχουν παρασάγγας! Τα πιστοποιητικά γέννησης δεν κάνουν τον Ελληνα ή την Ελληνίδα. Ελλην/Ελληνίς δε νοείται ΚΑΝΕΙΣ όταν στις προσεγγίσεις του χρησιμοποιεί τον όρο "ελληνοκεντρικός" λες και φτύνει ή αφοδεύει!

2/ Ξανα μανά ζητώ ΤΕΚΜΗΡΙΑ με QUOTES για τα επιτεύγματα που απαξίωσα. Θα μου τα θυμίσεις επιτέλους? Θα τα εντοπίσεις έστω? 'Η θα παραμείνεις πιστή στην μπουρδο-αερολογία που μου πασάρεις εδώ με υφάκι εκατό καρδιναλίων?


quote:
Ο ελλληνικος πολιτισμος ΔΕΝ ειναι ο πρωτος που δημιουργηθηκε στον κοσμο

Περιμένω να μου πεις ΠΟΙΟΣ είναι ο πρώτος.


Αυτό εδώ το είπες...

quote:
Ασε τις σοφιστειες και τις συκοφαντιες για αλλου,εκει που περνανε στα φανατικα ελληνοκεντρικακια δηλαδη.

...απαντώντας στο δικό μου:

quote:
Αριστοτέλης, Σωκράτης, Πλάτων, Ηράκλειτος, Πυθαγόρας, Αντισθένης, Ομηρος, Ισοκράτης, Θαλής, Αναξαγόρας...Πόσους να σου καταγράψω? Ποιους να πρωοτθυμηθώ? Κινέζοι ήταν ή Κογκολέζοι άραγε? Ή μήπως έπιναν ουισκάκι με τον Μπλερ και τον Μπους παρέα, τη λογική των οποίων φαίνεται να ευαγγελίζεσαι...?


Γιατί δεν το είπες και για το δικό σου το αμίμητο ...??

quote:
Ο Γαλιλαιος Έλληνας δεν ητανε?
Ο Λαβουαζιε?Δεν καταγονταν από την ανω Μακριτσα?
Αμ ο Λαπλας?
Ο Παστερ?Δεν χτυπαγε σφηνακια ουζο στο τσακιρ κεφι?
Ο Λιστερ?Δεν ανεμιζε την γαλανολευκη απο το μπαλκονι στην εκστρατεια προωθησης της αντισηψιας?
Η Μαρι Κιουρι?O συζυγος της Πιερ Κιουρι?Ελληναρες με τα ολα τους.Η κορη της (που επισης βραβευτηκε με νομπελ) Ελληνιδα βερα δεν ηταν?Δεν χορευε χασαπικο κατω απο τον πυργο του Αιφελ μετα την βραβευση στα επινικια?(και ο Αιφελ ελληνας αρχιτεκτονας ηταν μετενσαρκωση του Καλλικρατη!!!).
Οι Αινσταιν,Μαξ Πλαντ,Μπορ και ολη η παλιοπαρεα των φυσικων στις αρχες του αιωνα φουστανελες δεν φορουσαν κατω απο τα κομψα τους σακακια?

Αφού εγώ το καψερό, το ίδιο ακριβώς ύφος και την ίδια πνευματάρα ακολούθησα όταν το έγραφα! :Ρ Γιατί δηλαδή σε πείραξε το δικό μου? Μήπως επειδή όταν ακούς/διαβάζεις για Ελληνικές φυσιογνωμίες τεράστιου βεληνεκούς, που έμειναν αθάνατες στους αιώνες, (για τις οποίες μάλλον δεν ξέρεις και πολλά) βγάζεις φλύκταινες? Αλλά κατά τα άλλα εσύ δηλώνεις Ελληνίδα ε? 'Ετσι είναι αν έτσι νομίζεις :Ρ και συγνώμη που αναπνεύσαμε σαν "ελληνοκεντρκάκια" δηλαδή!


quote:
Οι καλλιτεχνες δεν είναι επιστημονες.Και ουδεποτε δεν θα τους τοποθετουσα στο ιδιο πνευματικο βαθρο με τους επιστημονες. Ουδεποτε

Αφ'ενός η απάντηση του Ευστράτιου με κάλυψε σ'αυτή τη δηλωσάρα σου, αφ'ετέρου, για ψαχ'το λίγο, κάτι μου λέει ότι ΕΣΥ είσαι αυτή που απαξιώνει. Εδώ σαφέστατα απαξιώνεις το πνευματικό επίπεδο και τη διαδρομή των καλλιτεχνών. Φιλική συμβουλή: Μην κρίνεις εξ'ιδίων τα αλλότρια καλό μου. Και για να στο κάνω λιανά, μην κρίνεις ότι οι άλλοι απαξιώνουν επειδή εσύ έχεις κάνει τσίχλα την απαξία και τη μασάς συνέχεια. Η δική σου ψυχονοητική διαδρομή δεν έχει ουδεμία σχέση και συνάφεια με τη δική μου. Μη μπλέκουμε τώρα τη λούτσα με τη βούρτσα :P


quote:
Δεν εχουμε τοσους πολλους οσους ευαγγελιζεσαι.Παροταυτα ακομα και εάν στην παρουσα φαση ειχαμε εκαττομυρια από αυτους,παλι δεν μπορεις να αρνηθεις ότι η εξελιξη της επιστημονικης μεθοδολογιας από αναγεννηση και μετα οφειλεται στους «βαρβαρους».

1/ Τους έχεις μετρήσει? 'Ασε που δεν έδωσα συγκεκριμένο αριθμό.
2/ Πότε αρνήθηκα αυτά που λες περί επιστημονικής εξέλιξης? Μπορείς να μας το επισημάνεις ΚΑΙ αυτό? Καλά για τους "βαρβάρους" δεν το συζητάμε, εκδηλώνεις παθολογική εμμονή με τη λέξη :P


quote:
Και η Ελληνολαγνεια και η ξενολαγνεια είναι εξισου καταδικαστεες.Το να απαξιωνεις τα επιτευγματα των αλλων μονο και μονο για να πρωθησεις το εγω σου είναι μεγα ονειδος

Πάλι τα ίδια... Απίστευτο. 'Ελεος, ρε κοπέλα μου. Ρε τι κόλλημα με την απαξία... Μπορείς ν'αντιληφθείς το στοιχειώδες τουλάχιστον ότι επαναλαμβάνεσαι τραγικά μονότονα?

Βλέπω δε μια εμμονή και με τη λέξη "όνειδος". Από πού την άρπαξες? Απ'τον Παπανδρέου όταν αναφερόταν στον γαμπρούλη του? :D
Πρόσεξέ το πάντως, καταντάει ΚΑΙ ΑΥΤΗ επαναληπτικά μονότονη.

Α... και πού είσαι... ΠΑΛΙ έκρινες εξ ιδίων τα αλλότρια. Δεν είμαι εγώ αυτή που'χει επείγουσα ανάγκη να προωθήσει το "εγώ" της. Αν βέβαια ταυτίζεις το "εγώ" μου με τον Ελληνισμό (που όντως προσπαθώ να προάγω ), σ'ευχαριστώ, με τιμάς τα μάλλα! :) Και πάλι συγνώμη που σου χαλάω τη μανέστρα ε!


quote:
Αμπελοφιλοσοφοι και τσαρλατανοι ειναι κατι αλλοι μαγκες που με σοφιστειες και ψευδοεπιστημονικα επιχειρηματα προσπαθουν αν μας πεισουν οτι ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος ηταν ανωτερος ολων (κανοντας τα στραβα ματια στα χοντρα ελαττωματα του),οτι η ελληνικη γλωσσα ειναι τελειοτερη ολων,οτι ειμαστε ανωτεροι ολων επειδη στο αιμα μας κυκλοφορει ο ιχωρ μια ουσια που κανεις ποτε δεν βρηκε,οτι οι αρχαιοι θεοι ηταν εξωγηινοι διδασκαλοι,οτι ολος ο κοσμος μας φθονει και γιαυτο μας εχει στο ματι και αλλες κοτσανες εθνικιστικου μυστικισμου.


Αυτό μάλιστα! Του'δωσες και κατάλαβε και θα νομίζεις ότι μας "ψάρωσες" κιόλας... 'Ηταν ομολογουμένως το απώγειο της κορώνας σου! Εύγε! Αν απαξιώνω κάτι σ'όλο αυτό το νήμα, είναι ακριβώς αυτές οι διατυπώσεις σου, συνεπώς απαξιώ και να τις σχολιάσω. Τις παραδίδω απλά στην κρίση αυτών που μπορεί να τους ξέφυγαν τέτοια βαρύγδουπα λόγια.

Πριν κλείσω, θα σου πω και κάτι που φρονώ πως θα σε καθησυχάσει. Μετά τον επίλογό σου, είναι πλέον διαπιστωμένο. Μέχρι κι εγώ η ξανθιά το εμπέδωσα! Δεν έχεις ίχνος Ιχώρ στη φλέβα σου, μην ανησυχείς. Στο λέω για να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδυα, χωρίς το φόβο μην αρπάξεις κανά "ελληνοκεντρικάκικο" μικρόβιο.

'Αντε γεια (που λέει και ο θρύλος)

_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/

Edited by - Arela on 04/02/2007 04:03:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2007, 04:45:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάω και στον Agnostic μην τον αφήσω παραπονεμένο.

quote:
Ωπα βρε καλή μου χαλάρωσε

Να σε διαβεβαιώσω κατ'αρχάς ότι είμαι απολύτως χαλαρή.


quote:
Γιατί αυτή η μανία με την Αγγλική βρε παιδί μου?

Δεν τίθεται θέμα "μανίας". Αυτή έτυχε να γνωρίζω καλά, και παράλληλα αυτή τυγχάνει να'ναι σήμερα η κρατούσα διεθνής γλώσσα. Γιατί βρίσκεις αδόκιμη μια συγκριτική αντιπαραβολή? Και γιατί με οδηγείς σε άλλους δαιδαλώδεις συσχετισμούς? Εγώ έδωσα ένα απλό παράδειγμα του "τέλειος" σε απόλυτη σχέση συνάρτηση και κοινή ρίζα με το ουσιαστικό "τέλος". Το βρίσκω απλό και σοφό όπως είπα στην αρχή και μάλλον εξακολουθείς να μην "πιάνεις" το πνεύμα μου. 'Οχι το "τέλειος" δεν το αντιλαμβάνομαι μόνο με την έννοια "ολοκληρωμένος/πλήρης" αλλά και με την έννοια του "αψεγάδιαστος". 'Εννοιες μάλλον αφηρημένες και στη σφαίρα του ιδεατού, παρά χειροπιαστές για μας, θα ομολογήσεις. Μ'αυτήν την έννοια (άντε επαναλαμβάνομαι και το απεχθάνομαι) είναι λογικό να συμπεραίνουμε γι'αυτόν που φτάνει στην τελειότητα, δεν υπάρχει παραπέρα. 'Αρα Τ Ε Λ Ο Σ. Η ρίζα και η καταγωγή του perfect δε μ'ενδιαφέρει. Στέκομαι στο γεγονός ότι η αγγλική ΑΥΤΗ τη λέξη χρησιμοποιεί για το "τέλειο" και το end για το "τέλος". Τι πας να επεξηγήσεις? Το ότι οι δύο λέξεις ουδεμία σχέση και συνάφεια έχουν είναι σαφές. Και παραπέρα...με πήγες σε thoroughgoing...και δε συμμαζεύεται. Περιττό να σου πω ότι τη λέξη, στα 25 χρόνια που μεγάλωσα (από 2 ως 27 εετών) στην αλλοδαπή ελάχιστα τη συνάντησα και ποτέ δεν τη χρησιμοποίησα, άσε που είναι άσχετη μ'αυτό το απλό που εγώ έδωσα σαν παράδειγμα. Με παραπέμπει μάλλον στην σχολαστική επεξεργασία για την ολοκλήρωση μιας εργασίας, παρά στην τελειότητα.
Ας είναι, δε θα σταθώ άλλο σ'αυτό. 'Ο,τι κατάλαβε ο καθένας μας κατάλαβε.

quote:
Φυσικά μπορείς να κάνεις τις συγκρίσεις σου ελεύθερα κι ωραία αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι καταλήγεις και στο σωστό συμπέρασμα. Τώρα αυτό περί πλουσιότερης και ανώτερης δομής τι είναι πάλι? Και με ποια κριτήρια τις αξιολογείς?

Θα σου δώσω κάποια κριτήρια βάσιμα και αδιάψευστα. Η βοήθεια ενός καλού φίλου μου, ήταν πολύτιμη στην παράθεση των παρακάτω:

Θα εστιάσω και πάλι στους Αγγλόφωνους κι ελπίζω να μην το εκλάβεις και πάλι ως "μανία".

Οι Αγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων".

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι "Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως".

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ "Ίβυκο" αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.

Στον "Ίβυκο" ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται. Μιλώντας γι' αυτό ο καθηγητής Μπρούνερ είπε: "Σε όποιον απορεί γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας. Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας".

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι 9 εκατομμυρίων της λατινικής. Το ενδιαφέρον για την Ελληνική προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως "νοηματική" γλώσσα μόνον την Ελληνική.

Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές".

"Νοηματική γλώσσα" θεωρείται η γλώσσα στην οποία το "σημαίνον" δηλαδή η λέξη και "το σημαινόμενο" δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει,(πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ "σημειολογική" είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? "πράγμα" (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν "πρωτογένεια", ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.

Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.

Τα πιο τέλεια προγράμματα "Ίβυκος", "Γνώσεις" και "Νεύτων" αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. kαι τούτο διότι η Ελληνική έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND , ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό

...ισμός ,ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ.... ΜΑΚΡΟ.... ,ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ.... ,ΓΡΑΦΟ ...,ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λ.π.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική γλώσσα "μη οριακή", δηλαδή ότι μόνο σ' αυτή δεν υπάρχουν όρια και γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική και άλλες.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.


Αυτά για να μη σε κουράζω, κι ελπίζω να σου έδωσα αρκετά ώστε να κάλυψα το επιχείρημα που θέλω να σου δώσω.

_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2007, 08:35:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη Arela

Για το "τέλειος" στα Ελληνικά και στα Αγγλικά τα'παμε. Επειδή στην γλώσσα μας προήλθε από το τέλος ενώ στην Αγγλική από παλιότερο Λατινικό δάνειο, δεν σημαίνει τίποτα για την αξια των δύο γλωσσών.
Εχεις κολλήσει σε μια συγκεκριμένη λέξη και βγάζεις αυθαίρετο συμπέρασμα. Αφού στην Αγγλική επικράτησε το Λατινικό δάνειο για τη συγκεκριμένη έννοια, τι να κάνουμε τώρα? Και εμείς χρησιμοποιούμε τόσα δάνεια στην καθημερινότητά μας, χωρίς να σημαίνει ότι η Ελληνική υστερεί σε κάτι ή ότι οι άλλες γλώσσες από τις οποιές προέρχονται τα δάνεια αυτά υπερτερούν σε κάτι.

Πάμε παρακάτω

quote:
Οι Αγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν Αρχαία Ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μια ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργανώσεως και διαχειρίσεως επιχειρήσεων".

Σε αυτό το συμπέρασμα ήδη οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι "Η Ελληνική γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργανώσεως και διοικήσεως".


Εχεις κάποια πρωτότυπη πηγή γι'άυτό? Εννοώ σχετικές δημοσιεύεις από τις ίδιες τις εταιρίες? Ποιοι είναι αυτοί οι ανώνυμοι Αγγλοι επιχειρηματίες? Και ποιες είναι αυτές οι εταιρίες?
Λοιπόν, όταν θα γίνετε μεγάλα επιχειρηματικά στελέχη αγγλικών επιχειρήσεων απαγγέλοντας στους Η/Υ κάθε πρωί την Ιλιάδα και την Οδύσσεια, ενημερώστε μας για να πάψουμε να πουλάμε σουβλάκια στην Ελλαδίτσα μας. Οκ?
Φίλη Arela, πέφτεις στην παγίδα της υιοθέτησης αυθαίρετων διαδικτυακών πληροφοριών και ειδήσεων που αναπαραγάγουν διάφοροι μυθομανείς και ξεγελάνε τον κόσμο. Συνιστώ μεγαλύτερη προσοχή

http://www.patakis.gr/document.php?category_id=93&document_id=1403&page=1

Φυσικά δεν βγάζω τον εαυτό μου έξω. Την έχω πατήσει κι εγώ σε κάποια θέματα διαφορετικού περιεχομένου που κυκλοφορούν ευρέως στι διαδίκτυο, ειδικά με e-mails(π.χ. αυτό με τα πλαστικά μπουκάλια νερού)

quote:
Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάιν της Καλιφόρνια να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκαν η γλωσσολόγος -Ελληνίστρια- Μακ Ντόναλι και οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι. Στον Η/Υ "Ίβυκο" αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η Αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους δηλαδή ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας.


Βρε καλή μου γιατί δεν διαβάζεις καμία από της πηγές που δίνω?

http://www.sarantakos.com/language/ekatom.htm

Πράγματι το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο διεκπεραίωσε αυτό το μεγάλο έργο αλλά όχι λόγω κάποιων σούπερ-ουάου μεταφυσικών ιδιοτήτων της Ελληνικής γλώσσας. Τι θα πει "τονώνει τις ηγετικές ικανότητες"? Δηλαδή τόσα χρόνια που Αγγλικές και Αμερικάνικες εταιρίες έχουν κατακτήσει στην κυριολεξία ξένες αγορές με τις στρατηγικές τους και τις πωλήσεις τους, διέθεταν στελέχη που ήξεραν αρχαία Ελληνικά? Δε νομίζω Μύθοι, μύθοι, μύθοι! Και τα νούμερα που δίνεις δεν είναι όλα ακριβή, ουτε βέβαια και τα επόμενα συμπεράσματά σου.

quote:
Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική είναι σα να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα.


http://www.sarantakos.com/language/lernaio.html

Οι Βάσκοι ευρωβουλευτές

Αντίθετα, ίσως είναι σκόπιμο να σταθώ περισσότερο σε έναν άλλο μύθο του Λερναίου κειμένου, ότι "οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η ελληνική γλώσσα ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης", μια και ο μύθος αυτός επαναλαμβάνεται συχνά-πυκνά, και περιέχει έναν κόκκο αλήθειας.
Ποια είναι η αλήθεια; Η αλήθεια είναι ότι τρεις ή τέσσερις φορές, ένας Ισπανός (Βάσκος την καταγωγή) ευρωβουλευτής, όχι ο ίδιος κάθε φορά, έχει προωθήσει ατομικά προς ψήφιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα ψήφισμα, πάντοτε το ίδιο, με το οποίο τονίζεται η μεγάλη σημασία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας. Επειδή το περιεχόμενο του ψηφίσματος είναι σε γενικές γραμμές το ίδιο αλλά κάθε φορά ο ευρωβουλευτής αλλάζει, μπορούμε να υποθέσουμε ότι εμπνευστής της όλης προσπάθειας είναι κάποιο βασκικό φιλολογικό (και φιλελληνικό) σωματείο. Έτσι, το σχετικό ψήφισμα υπέβαλε το 1988 ο Βάσκος χριστιανοδημοκράτης βουλευτής Garikoetxea και το 1995 ο βουλευτής Imaz, ενώ το 1999 οι επίσης Βάσκοι βουλευτές Ortuondo και Knorr. Ίσως υπήρξε και μία ακόμα πρόταση πιο πρόσφατη. Όλες τις φορές πάντως, η πρόταση ψηφίσματος απορρίφθηκε ήδη από την αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου, δηλαδή από το πρώτο-πρώτο στάδιο. Ποτέ δεν έφτασε στο σημείο έστω να τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, πολύ δε περισσότερο να εγκριθεί.

Τι λέει όμως η πρόταση ψηφίσματος; Αφού διατυπώσει ορισμένες γενικές παρατηρήσεις για την αξία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας, η πρόταση ζητεί μόνο τα εξής (παραθέτω το αγγλικό κείμενο της πρότασης που υποβλήθηκε το 1995):

Calls on the Commission to draw up a study plan for classical Greek language and culture to ensure that they are at least taught at all levels of compulsory education in all Member States through the respective curriculums, and that Greek becomes the shared language of all cultured Europeans.

Με άλλα λόγια ζητείται από την Επιτροπή να καταρτίσει πρόγραμμα σπουδών ώστε να εξασφαλίσει ότι η κλασική ελληνική γλώσσα και ο πολιτισμός θα διδάσκονται τουλάχιστον σε όλα τα επίπεδα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλα τα κράτη μέλη, ώστε να γίνουν τα ελληνικά η κοινή γλώσσα όλων των καλλιεργημένων Ευρωπαίων. Υπενθυμίζω, ότι αυτά ζητήθηκαν από έναν ή δύο ευρωβουλευτές (επί συνόλου 626) και ότι απορρίφθηκαν μετά πολλών επαίνων. Και βέβαια υπάρχει μεγάλη απόσταση από την ευχή "να γίνουν τα ελληνικά κοινή γλώσσα των καλλιεργημένων Ευρωπαίων" έως την υποτιθέμενη "καθιέρωση" της αρχαίας ελληνικής γλώσσας ως επίσημης! Και όχι απλώς ως επίσημης, αλλά ως μόνης επίσημης όπως φαίνεται να υπονοεί το Λερναίο κείμενο –αν και, βέβαια, τα νέα ελληνικά από την πρώτη μέρα της ένταξης της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ και τώρα ΕΕ έχουν καθεστώς επίσημης γλώσσας, σε ίση μοίρα με τις γλώσσες των άλλων κρατών μελών (όσο κι αν είναι γεγονός πως οι γλώσσες των μεγαλύτερων κρατών είναι "πιο ίσες" από τις άλλες).


Πάμε παρακάτω

quote:
Όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές".

"Νοηματική γλώσσα" θεωρείται η γλώσσα στην οποία το "σημαίνον" δηλαδή η λέξη και "το σημαινόμενο" δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει,(πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ "σημειολογική" είναι η γλώσσα στην οποία αυθαιρέτως ορίζεται ότι το α? "πράγμα" (σημαινόμενο) εννοείται με το α? (σημαίνον).

Με άλλα λόγια, η Ελληνική γλώσσα είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν "πρωτογένεια", ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές, σημαίνουν κάτι απλά επειδή έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που την χρησιμοποιούν.


Αυτό κι αν είναι μύθος, τον οποίο δυστυχώς αναπαραγάγουν μερικοί Ελλαδέμποροι ακόμα για να ξεγελάνε τους αναγνώστες τους και να πουλάνε βιβλία-παρωδίες.

Εχω μπροστά μου σημειώσεις από την ίδια τη γλωσσολόγο Μαρία Κακριδή, της οποίας το άρθρο παρέθεσα πιο πάνω σχετικά με την τυπική ισοδυναμία των γλωσσών.
Οι σημειώσεις αναφέρονται στα βασικά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης γλώσσας, ένα από τα οποία είναι το αυθαίρετο και συμβατικό του γλωσσικού σημείου. Δηλαδή η μορφή των γλωσσικών σημείων(λέξεων) δεν έχει καμία αιτιολογημένη σχέση με τη σημασία τους, είναι δηλαδή αυθαίρετη.

Και αν θες online πηγή επίσης από γλωσσολόγο σε παραπέμπω στην ιστοσελίδα του κ. Βασίλη Αργυρόπουλου, από την οποία σου μεταφέρω σχετικό απόσπασμα

http://www.geocities.com/vasargyr/chapter1.html

Αξίζει να δούμε τη σημασία των δύο αυτών όρων στη σύγχρονη επιστήμη της γλώσσας. Το σημαινόμενο και το σημαίνον , δηλ. τα μέρη που απαρτίζουν το γλωσσικό σημείο, αποτελούν εσωτερικές, ψυχικές οντότητες. Το σημαινόμενο είναι η γνώση για τη σημασία μιας λέξης, ενώ το σημαίνον η γνώση για τη φωνολογική της έκφραση (με φωνήματα), που διαφέρει από την ηχητική της πραγμάτωση με φθόγγους. Κατά τον Saussure (1979: 100), «το γλωσσικό σημείο ενώνει όχι ένα πράγμα και ένα όνομα, αλλά μια ιδέα και μια ακουστική εικόνα. Αυτή η τελευταία δεν είναι ο υλικός ήχος, πράγμα καθαρά φυσικό, αλλά το ψυχικό αποτύπωμα του ήχου αυτού, η παράσταση που μας δίνει γι'αυτόν η μαρτυρία των αισθήσεών μας [...]. Ο ψυχικός χαρακτήρας των ακουστικών μας εικόνων φαίνεται καθαρά, όταν παρατηρούμε τον δικό μας λόγο. Χωρίς να κινούμε τα χείλη ούτε τη γλώσσα, μπορούμε να μιλάμε στον εαυτό μας ή να απαγγέλλουμε ένα αριθμό στίχων». Άρα, ο δεσμός σημαινομένου- σημαίνοντος αποτελεί συμβατική σχέση δύο εσωτερικών στοιχείων. Επομένως, το σημαίνον δεν είναι η λέξη, όπως υποστηρίζεται από μερικούς. Μία από τις ιδιότητες του γλωσσικού σημείου είναι η συμβατικότητά του. Ως προς τον συμβατικό χαρακτήρα της σχέσης σημαινομένου-σημαίνοντος, η Ελληνική δεν διαφέρει σε τίποτε από όλες τις γλώσσες του κόσμου. Και στην Ελληνική δηλ. η σχέση σημασίας-μορφής των λέξεων είναι συμβατική ».


Και μπάι δε γούει, νοηματικες είναι οι γλώσσες των κωφών που στηρίζονται στις κινήσεις των χεριών, στην στάση του σώματος και στις εκφράσεις του προσώπου. Δεν είναι δηλαδή γλώσσες προφορικές, αλλά οπτικο-κινησιακές. Η Ελληνική γλώσσα λοιπόν είναι μια φυσική γλώσσα όπως όλες οι υπόλοιπες και όχι νοηματική.

quote:
Π.χ στην Ελληνική, η λέξη ενθουσιασμός = εν-Θεώ, γεωμετρία = γη +μετρώ, προφητεία = προ + φάω, άνθρωπος = ο άναρθρων (ο αρθρώνων λόγο).

Έχουμε δηλαδή αιτιώδη σχέση μεταξύ λέξεως-πράγματος, πράγμα ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.


Λάθος
Σε όλες τις γλώσσες θα βρεις παρόμοια παραδείγματα.
Μήπως στην Αγγλική δεν έχουμε:

outbreak [out+break]
insight [in+sight]
download [down+load]
bewithced [be+wiccian]
bewilder [be+wilder]
enlarge [en+large]
enthrall [en+thrall]
overturn [over+turn]
upset [up+set]
offspring [off+springan]
forecast [fore+casten]

Και πολλά άλλα

Ο "άνθρωπος" έχει αβέβαιη ετυμολογία με πιο πιθανή την [ανήρ+ωψ]

Μάλλον μπέρδεψες την ετυμολογία με ανύπαρκτες "αιτιώδεις σχέσεις", "πρωτογένειες", "σημειολογίες" κτλ

quote:
Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα ΟΠΩΣ : τηλέ , λάνδη =...LAND , ΓΕΩ...,νάνο, μίκρο, μέγα, σκοπό

...ισμός ,ΗΛΕΚΤΡΟ...., κυκλο...., ΦΩΝΟ.... ΜΑΚΡΟ.... ,ΜΙΚΡΟ...., ΔΙΣΚΟ.... ,ΓΡΑΦΟ ...,ΓΡΑΜΜΑ..., ΣΥΝ..., ΣΥΜ..., κ.λ.π.


Νομίζω ότι το ανέφερα και παραπάνω. Από αρχαία Ελληνικά μορφήματα πλάστηκαν νέες λέξεις από Ευρωπαίους λόγιους και επιστήμονες για να ονομάσουν νέες έννοιες και ανακαλύψεις της επιστήμης και της τεχνολογίας(π.χ. τηλέγραφος, φωτογραφία). Αυτό οφείλεται στη διάθεση των Ευρωπαίων να τιμήσουν την αρχαία Ελλάδα στην οποία καλλιεργήθηκαν οι τέχνες, οι επιστήμες, η φιλοσοφία κτλ. Δεν οφείλεται σε κάποια δήθεν μαθηματική δομή, "πρωτογένειες" και κάθε λογής μύθο που διαδίδουν οι Ελλαδέμποροι. Ας μην λέμε συνεχώς τα ίδια πράγματα.

quote:
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ : ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ C D = COMPACT DISK = ΣΥΜΠΑΚΤΩΜΕΝΟΣ ΔΙΣΚΟΣ


Δηλαδή εσύ όταν πας στο δισκάδικο λες στον πωλητή "έχετε το νέο συμπακτωμενο δίσκο του Νταλάρα?"

Εν πάση περιπτώσει, επειδή αυτά έχουν συζητηθεί παλιότερα πολλες φορές και είναι κουραστικό να επαναλαμβανόμαστε, συνιστώ σε όλους να προσέχουν τις μούφες ειδήσεις που διαδίδονται στο νετ, να είναι πολύ επιφυλακτικοί με τους Ελλαδέμπορες Αγιατολάχ που πουλάνε τηλεοπτικώς βιβλία για μεταφυσικές ιδιότητες της Ελληνικής και αρχαιοελληνικά χανεμπού. Αγοράστε κάποιο σοβαρό επιστημονικό βιβλίο για την Ελληνική γλώσσα και όχι τις γνωστές ελληνοκεντρικές γελειότητες περί λεξαρίθμων, θείας σοφίας των Ελληνικών γραμμάτων, οι Θεοί μιλούν Ελληνικά κτλ.

Τα λέμε.

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 04/02/2007 08:55:10Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2007, 09:25:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
δεν ειμαστε καλα,
οτι στοιχεια να'ναι απο οπου να'ναι,σαφως για οποιους να'ναι.
επειδη οι αμερικανοι γοητευονται απο την αρχαια ιστορια(μιας και αυτοι δεν εχουν)δεν ειναι πειστιριο ανοτερωτητας.
η γλωσσα αυξανεται αναλογος τις αναγκες εκφρασης και περιγραφης.
σημερα στο κοσμο τα ερεθισματα ειναι πολυ περισσοτερα οι ανθρωποι ειναι περισσοτεροι τα καλιτεχνιματα ειναι περισσοτερα οι λογιοι ειναι περισσοτεροι και σαφως οι γλωσσες πολυ περισσοτερες.
αυτα που ανακαλυφυκαν ειναι τοσα πολλα οσα και οι λεξεις που τα εκφραζουν.
μας λεει καποιος οτι σεβεται και τιμα τους προγονους μας και 'μεις ανεβαινουμε στο καλαμι.
δη τι?
πιστευει κανεις στην αναβιωση της ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ και μαλιστα σε παγκοσμιο επιπεδο?
οι αυτοι οι επιστημονες που κατανοησαν αυτο μιλουν στο σπιτι τους αρχαια ελληνικα?
μηπως κιολας πιστευουμε οτι τοτε (στην αρχαια ελαδα) ηταν ο ανθρωπος σε ανωτερο επιπεδο και σημερα "ξεπεσε".

το "νοημα" και καταπροεκταση η "νοηματικη" δεν εχει σημαια και γλωσσα αγαπητη Arela.
οταν συγρινουμε 2 γλωσσες ας τις συγκρινουμε την ιδια χρονικη περιοδο ετσι ωστε να βγαζουμε και νοημα.
τα νεοελληνικα λογου χαρη εχουν βαση και στα λατινικα και στα αραβικα.
τα λατινικα θα μπορουσαν να συγκριθουν με τα αρχαια ελληνικα.
δηλαδη δεν λενε στα στελεχη των επιχειρησεων να μαθουν λατινικα?
στα σχολεια της ευρωπης δεν μαθαινουν λατινικα?δεν σε κανει ανωτερο να γνωριζεις και τα λατινικα?

καλο ειναι και να γνωριζεις ολα αλλα το βασικο ειναι να κατανοεις τον αλλο οτι γλωσσα κι αν μιλα.τοτε εχεις δυνατοτητα να να γνωρισεις ολα...

Edited by - anases on 04/02/2007 09:26:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2007, 09:30:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ευχαριστω για την αναπτυξη του θεματος Agnostic.
συμφωνω στα οσα παραθετεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/02/2007, 11:36:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Agnostic

Εύγε. Tεράστιο κατατεθέν για να τεκμηριώσεις τις «μούφες» τις δικές μου, έναντι των απολύτως «έγκυρων» σωστών και βάσιμων (?) δικών σου. Σε πεδία ερευνών/μελετών, είναι σαφές ότι μπορεί να βρει κανείς δυο όψεις (ή και περισσότερες, αλλά μιλώ για 2 όψεις αντικρουόμενες μεταξυ τους) ενός αντικειμένου προς εξέτασιν. Το θέμα από κει και πέρα είναι ποιες θα διαλέξει να εστερνιστεί κανείς με ποια κριτήρια και ασφαλώς με ποιες προθέσεις Αν επιλέξει συγκεκριμένη τοποθέτηση/θεωρία γιατί είναι της υποκειμενικής προτίμησής του, είναι σαφές πως ό,τι και να του αντιπαρατεθεί θα αναζητά και θα νομίζει ότι βρήκε τρόπους κι «επιχειρήματα» να «ακυρώσει» αυτό που του παρατίθεται. Σ’αυτήν την περίπτωση, ό,τι και να του αντιπαραθέσει ο άλλος για να του τεκμηριώσει αντικειμενικά το αντίθετο δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να τον βάλει στη λογική να το δει και να το ψάξει επί της ουσίας και καλή τη πίστη, γιατί θα’χει ήδη κάνει αυτοσκοπό του να στηρίξει πάση θυσία και μέχρι τέλους αυτό που εκείνου για τους όποιους λόγους, του «αρέσει» και θέλει να’ναι η κρατούσα άποψη.

Δυστυχώς δεν έχω το χρόνο για το αέναο παιχνίδι παράθεσης/αντιπαράθεσης που ουσιαστικά δε βγάζει πουθενά, αλλά στο οποίο αρέσκεσαι. Αν τον βρω (το χρόνο) και με πιάσει και το μάταιο- ουτοπικό – αλλά και μαζοχιστικό μου για διαλεκτική που εκ των προτέρων ξέρω ότι δε θα’χει γόνιμη κατάληξη, (τι λέω εγώ, ΚΑΜΙΑ κατάληξη εννοώ) μπορεί να επανακάμψω. Μέχρι τότε, εσύ και ο/η Ανάσες (που τρέχει ξωπίσω σου πιστά) , αλλά και η medtech (φτωχότερου επιχειρήματος βέβαια) μπορείτε να πάρετε ανάσες ανακούφισης ότι το «βγάλατε πέρα» το θέμα με την αφεντιά μου μια χαρά.
Αυτό που μένει κυρίαρχα στη σκέψη μου είναι ότι έδωσες νέα διάσταση στην έννοια «απαξία». Απαξίωσες και ισοπέδωσες την ελληνική βάζοντάς τη στη θέση που κατά τη γνώμη σου ανήκει. Σ’έναν περίτεχνου και εξεζητημένου περιτυλίγματος κάλαθο αχρήστων. ‘Η τελοσπάντων έτσι νομίζεις πως έκανες με τη συλλογιστική που μου προτάσσεις. ‘Αξιος Ελληναράς μεγάλε , όχι «ελληνοκεντρικάκιας» και αηδίες! Καλημέρα.


_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/

Edited by - Arela on 04/02/2007 11:38:21Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2007, 07:38:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
στο καλο Arela.
οντος υπαρχουν παντα 2 πλευρες σε καθε εξηγηση τουλαχιστον.αυτο που λεγεται "προσωπικοτητα" απαρτιζεται απο τις επιλογες που κανουμε στις "πλευρες" που υπαρχουν.
εκανες την επιλογη σου και το σεβομαι οποια κι αν ειναι η πιστη σου.
δεν μπορεις ομως να προσβαλεις τους αλλους λεγοντας οτι αυτοι "ακολουθουν" ενω εσυ "αποφασιζεις".
προσωπικα ουτε γνωριζω ουτε ακολουθω κανενα Agnostic ουτε κανεναν αλλο,μπορει εσυ να ακολουθεις οποιον θες και ειναι δικαιωμα σου,αλλα υπαρχουν και ανθρωποι που προσπαθουν να εχουν δικη τους προσωπικοτητα.
επισις εχω δικαιωμα να συμφωνω η να διαφωνω στην αποψη του οποιουδηποτε.

μπηκες σε αυτη τη κουβεντα και μας χαιρετιζεις απο την αρχη κιολας.μολις σου φερνουμε και τα επιχειρηματα μας "χαιρετιζεις" κανονικα.
πες τα φιλαρακια σου που σε συμβουλεβουν να δουλεψουν λιγο περισσοτερο αν θελουν να μας πουνε κατι....
Αν τωρα δεν θες να σπαταλας η καλυτερα "αεναας" τις κουβεντες σου ειμαι σιγουρος οτι θα βρεις αρκετους "ελληναραδες" να επιβαιβαιωσεται την "εξυπναδας σας.....

ωρα καληΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2007, 19:32:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μήπως με μπέρδεψες με άλλο μέλος? Για ποια ακριβώς επιτεύγματα καυχήθηκα που δεν προήλθαν απ'την πατρίδα μου? Περιμένω τεκμηρίωσηαυτών των δηλώσεών σου κι όχι αόριστα τσιτάτα προς δημιουργίαν εντυπώσεων.


H επιθεση σου προς το προσωπο μου ξεκινησε απο το δικο μου σατιρικο ποστ κατα των ελληνοβαρεμενων που ισχυριζονται οτι ολα μα ολα ξεκινουν και τελειωνουν απο την Ελλαδα.Εαν σε ενοχλησε η σατιρα μου σαφως και πιστευεις σε αυτο.Αλλιως πως εξηγειται η ενοχληση?

Παρεπιπτοντως η επιτιμηση δεν αφορουσε μονο εσενα αλλα το γενικο Ελληνοκεντρικο ρευμα.

quote:
Πρώτον. Είμαι και του σαλονιού και του λιμανιού και θα μπορούσα να σου κατεβάσω πολύ πιο εύστοχα και εύηχα και ελληνογενή όχι τουρκομπαρόκ επίθετα και "στολίδια" απ'το ανάγωγο δικό σου "γκλάβα". Δε θα το κάνω όμως, γιατί αυτό θα έδειχνε εμένα να ενδίδω στη δική σου επιπεδάρα, κι αυτή τη χαρά δε θα στη δώσω.


Θα βαλω την γατα μου να κλαιει...

quote:
Ποιες νοητικές διεργασίες σε οδήγησαν σ'αυτό το συμπέρασμα δεν ξέρω ούτε μ'ενδιαφέρει να μάθω. Είναι σαφές ότι εξάγεις συμπεράσματα με μια δική σου ξεχωριστή και βεβαίως αυθαίρετη λογική. ΚΟΙΝΗ λογική όμως δεν είναι, γι'αυτό παρ'το αλλιώς γιατί "βρίσκει" ο προφυλακτήρας σε ντουβάρι. 'Οταν λέω ότι οι επιστήμες ξεκίνησαν και εκπορεύονται απ'την Ελλάδα εννοώ ακριβώς αυτό χωρίς ν'απαξιώνω κανέναν.

ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ?

quote:
1/ Είσαι Ελληνίδα? Χαχ! Καλό! Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις?

Ξερω το αλλο με το φασιστομουτρο που βγαζει οσους δεν ασπαζονται τις ρατσιστικες στενοκεφαλες φανατικες αντιληψεις του "ανθελληνες".

quote:
Περιμένω να μου πεις ΠΟΙΟΣ είναι ο πρώτος.


Θα σου πω εναν αρχαιοτερο:Αιγυπτιακος για να μην αρχισω να αναφερω τους πολιτισμους των λαων της μεσοποταμιας...Ξεεραστε τα κομπλεξ σας επιτελους.

quote:
Αφού εγώ το καψερό, το ίδιο ακριβώς ύφος και την ίδια πνευματάρα ακολούθησα όταν το έγραφα! :Ρ Γιατί δηλαδή σε πείραξε το δικό μου? Μήπως επειδή όταν ακούς/διαβάζεις για Ελληνικές φυσιογνωμίες τεράστιου βεληνεκούς, που έμειναν αθάνατες στους αιώνες, (για τις οποίες μάλλον δεν ξέρεις και πολλά) βγάζεις φλύκταινες? Αλλά κατά τα άλλα εσύ δηλώνεις Ελληνίδα ε? 'Ετσι είναι αν έτσι νομίζεις :Ρ και συγνώμη που αναπνεύσαμε σαν "ελληνοκεντρκάκια" δηλαδή!


Δεν βγαζω φλυκταινες για τις μεγαλές ελληνικες μορφες του πνευματος.Βγαζω φλυκταινες με αυτους που α)παραφουσκωνουν την προσφορα τους απαξιωνοντας ταυτοχρονα τους αλλους λαους για να κατευνασουν τα κομπλεξ τους που η Ελλαδα βρισκεται σε τετοια χαλια σημερα και β)μενουν κολημενοι στο αρχαιο κοσμο και απαιτουν απο ολους τους λαους να μας σεβονται επειδη καναμε κατι καλο στο παρελθον χωρις να προσπαθουν να κανουν κατι σημερα.Αυτα με φλυκταινιαζουν.


quote:
Πριν κλείσω, θα σου πω και κάτι που φρονώ πως θα σε καθησυχάσει. Μετά τον επίλογό σου, είναι πλέον διαπιστωμένο. Μέχρι κι εγώ η ξανθιά το εμπέδωσα! Δεν έχεις ίχνος Ιχώρ στη φλέβα σου, μην ανησυχείς. Στο λέω για να κοιμάσαι ήσυχη τα βράδυα, χωρίς το φόβο μην αρπάξεις κανά "ελληνοκεντρικάκικο" μικρόβιο.


Τωρα που μου το ειπες εσυ η μεγαλη μορφη του ελληνικου πνευματος ησυχασα.Δεν μου αρκουσαν βλεπεις οσα μου ελεγε η βιολογια για τα γονιδια και η κοινη λογικη για τις ρατσιστικες θεωριες.

Ευστρατιος δεν εχω ορεξη να συζητησω την αποψη μου περι καλλιτεχνων.

The plural of anecdote is not data.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/02/2007, 21:59:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το παρακατω είναι καταχωρηση από το ελληνικο blog Iστολογιον που μας λεει μερικα ενδιαφεροντα πραγματακια για το hellenic quest και τα συναυτω παραμυθια:

23.1.04


Το εθνικό /γλωσσικό μας καλάμι...

Φτάνει που λέτε στα χέρια μου ένα ηλεκτρονικό μήνυμα (βαρβαριστί ημέιλ) από φίλο,με περιεχόμενο το οποίο παραθέτω παρακάτω σε τέσσερις δόσεις,αλλά κατά τα άλλα όπως το έλαβα. Το κείμενο αυτό το είχα ξαναλάβει και παλιότερα και έτσι μπήκα στο τριπάκι να το ψάξω λίγο παραπάνω. Ίσως να αρκούσε μια αναφορά στην σελίδα αυτή του διαδικτύου, από όπου πιθανόν να ξεκίνησε η ανοησία αυτή, και στην οποία τα ακροδεξιά / ελληναράδικα λανθάνοντα συμφραζόμενα εκδηλώνονται απροκάλυπτα μέσα σε εμφανές ψυχωτικό παραλήρημα. Παρόλη την μικρή σχέση που έχει η ενλόγω διεύθυνση με την ψυχραιμία, ο ιδιοκτήτης βρέθηκε στην ανάγκη να παραδεχτεί τα παρακάτω στην υποσημείωση:

«We have received information which may prove that this entire account is a fabrication. Circumstances, however, have conspired such that we are unable, at this time, to act upon or verify the information that has recently been provided. Once we do, we will either remove, correct, or leave this article intact. ed.».

Ακόμα φαίνεται πως ψάχνει, και γι’ αυτό παρακάτω παίρνω τους τέσσερις ισχυρισμούς και τους εξετάζω έναν προς έναν:

1. English Quest: η μεταμόρφωση.

'Hellenic Quest' τιτλοφορείται ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, που το CNN άρχισε να διανέμει παγκοσμίως και προορίζεται σε πρώτο στάδιο για αγγλόφωνους και ισπανόφωνους.
Η μέθοδος διδασκαλίας συνίσταται στην προβολή πληροφοριών στην οθόνη του Η/Υ με ταυτόχρονη μετάδοση ήχου και κινούμενης εικόνας. Το πρόγραμμα παράγεται από τη γνωστή εταιρία Η/Υ 'Apple' και ο πρόεδρός της είναι ο Τζων Σκάλι λέει σχετικά:

"Αποφασίσαμε να προωθήσουμε το πρόγραμμα εκμάθησης της Ελληνικής Γλώσσας, επειδή η κοινωνία μας χρειάζεται ένα εργαλείο που θα της επιτρέψει να αναπτύξει τη δημιουργικότητά της, να εισαγάγει καινούριες ιδέες και θα της προσφέρει τόσες γνώσεις - περισσότερες απ' όσες ο άνθρωπος έχει έως τώρα ανακαλύψει".

Ίσως και να πρόκειται για μία εκδήλωση της τάσης για επιστροφή του παγκόσμιου πολιτισμού στο πνεύμα και τη γλώσσα των Ελλήνων...

Μια απλή αναζήτηση για «Hellenic Quest» στο Google, θα έπρεπε να κινήσει την υποψία κάθε εχέφρονος πολίτη: από τα 112 αποτελέσματα σχεδόν κανένα δεν είναι από site μη-ελληνικό ή μη διαχειριζόμενο από έλληνες. Η μόνη εξαίρεση είναι ένα site που έχει τους συνηθέστερα αναζητηθέντες συνδυασμούς λέξεων που περιέχουν τον όρο “CNN”, σύμφωνα με το google. Επειδή και άλλοι πολλοί συνέλληνες φαίνεται ότι το έψαξαν άμα τη λήψη του ενλόγω μηνύματος - είναι μέσα στα top, δίπλα σε συνδυασμούς λέξεων όπως “CNN felatio”... Με δεδομένο ότι το προϊόν αυτό υποτίθεται ότι απευθυνόταν σε μη γνωρίζοντες την Ελληνικά, θα προκαλούσε εντύπωση η έλλειψη διαφήμισης σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα. Προσεκτικότερη μελέτη δείχνει ότι όλες αυτές οι αναφορές (μέχρι και η Ένωση Ελλήνων Φυσικών και η κατά τα άλλα έγκριτη εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς» το χάψανε το παραμύθι) φαίνεται πως προέρχονται από μία και μοναδική πηγή.

Παράλληλα το περιλάλητο αυτό προϊόν είναι σαφές ότι προέρχεται ως σύλληψη από το «English Quest» από του οποίου την περιγραφή έχουν επιλεχθεί φύρδην-μίγδην διάφορα στοιχεία και έχουν ανασυγκολληθεί ως ειδησιογραφικό τέρας του Φράνκεστάιν – έέέέ Φραγκισκόπουλου ήθελα να πω... Πρόκειται για πρόγραμμα εκμάθησης της Αγγλικής (για Έλληνες υποθέτω) που χρησιμοποιεί πολυμέσα και άλλα διαδραστικά εργαλεία, φτιαγμένο αρχικά για Μακ (εξού και η αναφορά στην Apple) και που χρησιμοποιεί ως υλικό δελτία ειδήσεων του CNN (να και το CNN)...
O Σκάλεϊ (Sculley) ήταν διευθυντής της Apple μέχρι το 1993, οπότε δύσκολο μου φαίνεται να τον επαναφέρανε ειδικά για το Hellenic Quest (το οποίο δεν φαντάζομαι ότι θα τους έλυνε το οικονομικό πρόβλημα ακόμα και αν υπήρχε)... Το παράθεμα που παρουσιάζεται ως δικό του δεν αποκλείεται να είναι όντως δικό του, με αλλαγή του ονόματος του προϊόντος Χ της Apple με το “Hellenic quest”. Η αναφορά του Sculley ίσως και να δείχνει την «ηλικία» της ανυπόστατης αυτής φήμης...

2. Βρετανική και Αμερικανική μαρτυρία περί της ικανότητας και του μεγέθους του γλωσσικού μας εργαλείου

Άλλη συναφής είδηση:

Οι Βρετανοί επιχειρηματίες προτρέπουν τα ανώτερα στελέχη να μάθουν αρχαία ελληνικά "επειδή αυτά περιέχουν μία ξεχωριστή σημασία για τους τομείς οργάνωσης και διαχείρισης επιχειρήσεων".

Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγήθηκαν μετά από διαπιστώσεις Βρετανών ειδικών ότι: "Η Ελληνική Γλώσσα ενισχύει τη λογική και τονώνει τις ηγετικές ικανότητες. Γι' αυτό έχει μεγάλη αξία, όχι μόνο στην πληροφορική και στην υψηλή τεχνολογία, αλλά και στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης".

Κλασικό «αποτύπωμα» μιας τέτοιας διαδικτυακής απάτης είναι η μη αναφορά σε πηγές. Ποιοι είναι αυτοί οι «Βρετανοί επιχειρηματίες»; Γιατί είναι ανώνυμοι; Αν η Ελληνική γλώσσα «ενισχύει την λογική» γιατί ζούμε σε μια κοινωνία παράλογη και θυμική; Αν τονώνει τις «ηγετικές δυνατότητες» γιατί μας σέρνουν οι δημαγωγοί σαν τα πρόβατα, με βάση το όνομα και μόνο του οίκου τους. Αν βοηθάει τέλος στον τομέα οργάνωσης και διοίκησης, γιατί είμαστε οι τελευταίοι στην Ευρώπη (και τολμώ να στοιχηματίσω όχι μόνο) σε οργάνωση και διοίκηση; Ποιος κομπλεξικός νεοέλληνας καρπαζοεισπράχτορας τα σκαρφίστηκε αυτά τα φούμαρα για να παρηγορηθεί για το χάλι του στην μέθη του αρχαίου μεγαλείου της γλώσσας των «προγόνων» του;

Αυτές οι ιδιότητες της Ελληνικής ώθησαν το Πανεπιστήμιο Ιρβάϊν της Καλιφόρνια, να αναλάβει την αποθησαύριση του πλούτου της. Επικεφαλής του προγράμματος τοποθετήθηκε η γλωσσολόγος και Ελληνίστρια Μακ Ντόναλι και δίπλα της οι καθηγητές της ηλεκτρονικής Μπρούνερ και Πάκαρι.

Στον Η/Υ 'Ίβυκο' αποθησαυρίστηκαν 6 εκατομμύρια λεκτικοί τύποι της γλώσσας μας όταν η αγγλική έχει συνολικά 490.000 λέξεις και 300.000 τεχνικούς όρους. Δηλαδή, ως γλώσσα είναι μόλις το 1/100 της δικής μας! Επίσης, στον 'Ίβυκο' ταξινομήθηκαν 8.000 συγγράμματα 4.000 αρχαίων Ελλήνων και το έργο συνεχίζεται...

Επ' αυτού, ο καθηγητής Μπρούνερ λέει:
"Σε όποιον απορεί, γιατί τόσα εκατομμύρια δολάρια για την αποθησαύριση των λέξεων της Ελληνικής απαντούμε: Μα πρόκειται για τη γλώσσα των προγόνων μας! Και η επαφή μας μ' αυτούς θα βελτιώσει τον πολιτισμό μας".

Οι υπεύθυνοι του προγράμματος υπολογίζουν ότι οι ελληνικοί λεκτικοί τύποι θα φθάσουν στα 90 εκατομμύρια, έναντι των 9 εκατομμυρίων της λατινικής.

Η αναφορά εδώ είναι σε ένα σπουδαίο, μεγάλο και πραγματικό πρόγραμμα, το Thesaurus Linguae Graecae, (ούτε τα ονόματα δεν μπόρεσαν να βρουν σωστα: πρόκειται για την Μάριαν ΜακΝτόναλντ και τον Ντέιβιντ Πάκαρντ - τα βασικά στοιχεία του προγράμματος βρίσκονται εδω). Οι μάγκες, κλασσικοί φιλόλογοι και Ελληνιστές, όπως και οι συνάδελφοί τους στον Περσέα(πάλι σε αμερικανικό πανεπιστήμιο) έχουν ψηφιοποιήσει όλη την Ελληνική γραμματεία από τον Όμηρο μέχρι το 600 μ.Χ. και προχωράνε ακάθεκτοι για το 1453! (αν δεν έχει φτάσει ήδη ο Περσέας). Το ότι αυτά γίνονται σε Αμερικάνικο πανεπιστήμιο και όχι σε Ελληνικό, φοβάμαι ότι έχει σχέση, μεταξύ άλλων προφανών, με την τεχνοφοβία που διέκρινε την Ελληνική φιλολογία - μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον.

Αλλά τα σωστά φτάνουν μέχρι εδώ. Οι άνθρωποι δεν τα κάνουν αυτά λόγω της ειδικής φύσης της Ελληνικής γλώσσας (δεν έχουν συνομιλήσει με Βρετανούς επιχειρηματίες προφανώς) αλλά επειδή είναι αυτή η δουλειά τους, δεν κοστίζει πολύ και αγαπάνε την αρχαία Ελλάδα. Όσο για τα περί λέξεων: πρώτα από όλα η ποσότητα των λέξεων από μόνη της δεν θα εξασφάλιζε την ποιότητά της. Επιχειρήματα του τύπου: η δική μου είναι πιο μακριά (σε λεξιλόγιο) από την δική σου, μόνο σε ανθρώπους με συναισθηματικό κόσμο δεκάχρονου αγοριού ευδοκιμούν. Άλλωστε, προσέξτε, αυτό το λένε και οι αγγλόφωνοι για την δική τους γλώσσα (εξίσου αστήρικτα).

Περί των αριθμών τώρα: Έχουν συνολικά καταγραφεί από όλα τα κείμενα 72 εκατομμύρια λέξεις συνολικά (όχι διακριτές: όλες οι λέξεις όλων των κειμένων). Άρα οι διακριτές δεν μπορεί να είναι 90 εκατομμύρια. Οι λεκτικές μορφές είναι 1.2 εκατομμύρια... Αυτές περιλαμβάνουν και διαφορετικές πτώσεις μιας λέξης, διαφορετικά πρόσωπα, αριθμούς, επιρρηματοποιήσεις κ.τ.τ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι λέξεις αυτές δεν ήταν πάντοτε διαθέσιμες σε όλους, καθώς περιλαμβάνουν διαφορετικούς διαλεκτικούς τύπους, νεωτερισμούς, δάνειες λέξεις (π.χ. από την Λατινική) κ.ο.κ. καθώς και χρήσεις διαφορετικών εποχών.
Ακόμα και οι αριθμοί των λέξεων της Αγγλικής (κατά το ημέιλ) είναι υπερβολικοί - που σημαίνει ότι αυτός που εφηύρε αυτήν την «είδηση» δεν πρέπει να σκάμπαζε πολλά από γλώσσες, ενώ και με την αριθμητική δεν τα πήγαινε και καλά (ακόμα και έτσι να ήταν οι αριθμοί η αναλογία θα ήταν 1 προς 8 περίπου και όχι ένα προς 100...!)

Τέλος θα πρέπει να σκεφτεί κανείς ότι διάφορες γλώσσες που δημιουργούν λέξεις δια συγκολλήσεως άλλων, όπως τα φινλανδικά, τα Ουαλικά και τα γερμανικά έχουν δυνητικά άπειρες λέξεις...

3. Ο καραγκιόζης γλωσσολόγος

Το ενδιαφέρον για την Ελληνική Γλώσσα, προέκυψε από τη διαπίστωση των επιστημόνων πληροφορικής και υπολογιστών ότι οι Η/Υ προχωρημένης τεχνολογίας δέχονται ως 'νοηματική' γλώσσα μόνον την Ελληνική και όλες τις άλλες γλώσσες τις χαρακτήρισαν "σημειολογικές".
'Νοηματική γλώσσα', όπως είναι γνωστό, θεωρείται η γλώσσα στην οποία το 'σημαίνον', δηλαδή η λέξη και το 'σημαινόμενον', δηλαδή αυτό που η λέξη εκφράζει (πράγμα, ιδέα, κατάσταση) έχουν μεταξύ τους πρωτογενή σχέση. Ενώ, 'σημειολογική' είναι η γλώσσα στην οποία ορίζεται αυθαίρετα ότι το 'σημαινόμενον' εννοείται με το... 'σημαίνον'!
Η Ελληνική Γλώσσα, είναι η μόνη γλώσσα της οποίας οι λέξεις έχουν 'πρωτογένεια' (π.χ. Γεωμετρία = γη + μετρώ), ενώ σε όλες τις άλλες, οι λέξεις είναι συμβατικές. Σημαίνουν κάτι, επειδή απλά, έτσι συμφωνήθηκε μεταξύ εκείνων που τις χρησιμοποιούν. Υπάρχει δηλαδή, αιτιώδης σχέση μεταξύ λέξεως - πράγματος, που είναι κάτι ανύπαρκτο στις άλλες γλώσσες.

Τα πιο τέλεια προγράμματα 'Ίβυκος', 'Γνώσεις' και 'Νεύτων', αναπαριστούν τους λεκτικούς τύπους της Ελληνικής σε ολοκληρώματα και σε τέλεια σχήματα παραστατικής, πράγμα που αδυνατούν να κάνουν για τις άλλες γλώσσες. Κι αυτό επειδή η Ελληνική Γλώσσα, έχει μαθηματική δομή που επιτρέπει την αρμονική γεωμετρική τους απεικόνιση.

Ιδιαιτέρως χρήσιμα είναι τα ελληνικά προσφύματα '-ΙΣΜΟΣ', '-ΛΑΝΔΗ', 'ΤΗΛΕ', 'ΜΙΚΡΟ', 'ΜΕΓΑ','ΣΚΟΠΟ', 'ΣΥΝ' κ.ά.
Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές θεωρούν την Ελληνική Γλώσσα ως 'μη οριακή', δηλαδή ότι μόνο σε αυτή δεν υπάρχουν όρια. Έτσι, γι' αυτό είναι αναγκαία στις νέες επιστήμες όπως η Πληροφορική, η Ηλεκτρονική, η Κυβερνητική κ.ά.

Αυτές οι επιστήμες μόνο στην Ελληνική Γλώσσα βρίσκουν τις νοητικές εκφράσεις που χρειάζονται, χωρίς τις οποίες η επιστημονική σκέψη αδυνατεί να προχωρήσει.

Είναι τέτοιο το μέγεθος της αρλουμπολογίας εδώ που δεν ξέρω από που να αρχίσω. Είναι σαφές πως ο συγγραφέας του πονήματος δεν θα πρέπει να μίλαγε άλλες γλώσσες πέραν της Ελληνικής ή ότι και άν μίλαγε, ήταν σε επίπεδο καμακιού.

Νοηματικές γλώσσες, όπως είναι γνωστό, έχουν οι κωφάλαλοι. Σημειωτικές οι στρουκτουραλιστές. Η κατηγοριοποίηση που παρουσιάζεται αποτελεί μέγιστη γλωσσολογική ανακάλυψη που κακώς δεν έχει κοινοποιηθεί και στους κακόμοιρους τους γλωσσολόγους. Οι Η/Υ δεν δέχονται καμία φυσική γλώσσα αν δεν τους την μάθεις με κάποιο τρόπο (κάτι που βρίσκεται ακόμα στα σπάργανα ως τεχνολογία). Αν η κατανοησιμότητα από υπολογιστές αποτελούσε κριτήριο λογικής δομής και ευκρίνειας μιας γλώσσας τότε θα έπρεπε όλοι μας να μιλάμε FORTRAN και C++.
Η λέξη «μικροτσίπ» τι «πρωτογένεια» έχει; Η λέξη «τουρίστας»; Η λέξη «γερμανοτσολιάς»; Η λέξη «DNA»; Η λέξη «Άλγεβρα», Η λέξη «μπουκαπόρτα»;

Από την άλλη η λέξη “computer” έχει μεγάλη πρωτογένεια στα αγγλικά. Απίστευτη εφεύρεση και αυτή η «πρωτογένεια», θέλει να εθελοτυφλείς για να την παρατηρήσεις καλά.

Το κομμάτι επιστημονικής φαντασίας, βέβαια, αφορά τα προγράμματα «'Ίβυκος', 'Γνώσεις' και 'Νεύτων'» (τον Ίβυκο τον ανέφερε παραπάνω ως υπολογιστικό μηχάνημα - που είναι). Ο συγγραφέας δεν γνωρίζει τι είναι τα ολοκληρώματα, ούτε τι θέλει ακριβώς να πει. Απλώς πετά και ένα μαθηματικοειδές με την ελπίδα πως όσοι ενδιαφερθούν θα είναι εξίσου άσχετοι από προγραμματισμό και από μαθηματικά ώστε να μην τον πάρουν χαμπάρι. Παρεμπιπτόντως «μαθηματική δομή», με την έννοια που αναφέρεται παραπάνω, έχουν μόνο οι γλώσσες των μηχανών. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούν γλώσσες των οποίων η δομή είναι αποτέλεσμα συστηματικών, χαοτικών επιδράσεων κάθε είδους και δεν είναι αναπαραστάσιμες ως κλειστά σχήματα.

Για τα προσφύματα, αρκεί να παρατηρήσω ότι το αναφερόμενο «πρόσφυμα» -λάνδη είναι Ελληνική απόδοση του αγγλικού και γερμανικού προσφύματος –land.

Δεν είναι σαφές τι θέλει να πει ο ποιητής με το «μη-οριακή γλώσσα» και την απειρότητα της γλώσσας. Σίγουρο είναι ότι είναι και πάλι μπαρούφα καθώς δεν υπάρχουν γλώσσες λιγότερο και περισσότερο «πεπερασμένες». Όλες οι γλώσσες κάνουν πολύ καλή δουλειά στην περιγραφή των όσων απασχολούν τις κοινωνίες που τις μιλούν.

Η επιστημονική σκέψη έχει προχωρήσει τους τελευταίους πέντε αιώνες χωρίς την βοήθεια της Ελληνικής γλώσσας, (παρά την χρήση ελληνικών ριζών στην ονοματολογία - για μούρη εγγραμματοσύνης - από μη ελληνομαθείς κατά την πλειονότητά τους φυσικούς επιστήμονες). Δεν υπάρχει κανένας φόβος να στερέψει η φυσική επιστήμη εξ αυτού.

Μίλα μου για μήλα...

Γι' αυτούς τους λόγους οι Ισπανοί ευρωβουλευτές ζήτησαν να καθιερωθεί η Ελληνική Γλώσσα ως η επίσημη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διότι το να μιλά κανείς για Ενωμένη Ευρώπη χωρίς την Ελληνική, είναι σαν να μιλά σε έναν τυφλό για χρώματα...

... Ή σε ένα ψάρι για παρκάρισμα. Ευτυχώς που μας βάλανε μέσα και έτσι μιλάνε όλοι Ελληνικά. Χαρακτηριστικά σας λέω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πας στο Παρίσι και να μιλήσεις Ελληνικά και να μην σου απαντήσουν στην γλώσσα σου.


ΠΗΓΗ: Το κείμενο αυτό αποτελεί είδηση, που το βράδυ της 21ης Σεπτεμβρίου 2003 έκανε τον γύρο του κόσμου με e-mail. Για πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκε στο διαδίκτυο, πριν περίπου ένα χρόνο και τώρα έγινε η αναπαραγωγή της είδησης με νέα στοιχεία.

Η είδηση ήταν η επαναπρόσληψη του Sculley?

...

Αυτά - γιατί έχουν πληθύνει οι γλωσσολαγνικές ανοησίες και είναι καλό να αναρτάται στο διαδίκτυο και κανένας αντίλογος. Αν κάποιος/α αναγνώστης έχει λάβει ημέιλ με θέματα διαδικτυακής φαντασίας που περνιόνται για ενημέρωση ή πληροφόρηση ας μου τα στείλει. Αν θέλει ας στείλει και την απάντηση στην αρλουμπολογία, με διευκολύνει περισσότερο. Και να θυμάστε το 99% των πληροφοριών που φτάνουν από περιφερόμενα μηνύματα στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο, είναι αρλούμπες.

...

Πως καταντήσαμε έτσι πάντως; ιππαστί στο προγονικό καλάμι, μεταξύ εργολάβων και φλώρων να εξυμνούμε μια γλώσσα με την οποία έχουμε τόσα λίγα να πούμε.


The plural of anecdote is not data.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Arela
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
121 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/02/2007, 04:49:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Arela  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
medtech
'Oταν και αν ποτέ ξεκαβαλικέψεις την κάλαμο, ίσως μπορέσουμε να συζητήσουμε. Σου ζήτησα τεκμηρίωση αυτών που λες για μένα, σιγά μην έδινες. Δε μπορούσες, γιατί ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ούτε μια φράση μου που να στηρίζει ανόητους ισχυρισμούς σου που βγάζει η στρεβλή φαντασία σου.
Δε θ'ασχοληθώ λοιπόν παρά μόνο με ένα, ως ενδεικτικό του "γεια σου Γιάννη -κουκιά σπέρνω" που μου πασάρεις.

Στην ερώτησή μου βέβαια Πώς και κατά ΠΟΙΟ ΤΡΟΠΟ και ΜΕ ΠΟΙΑ ΛΟΓΙΑ απαξίωσα ξένους και "φούσκωσα" τους δικούς μας, ΑΣΦΑΛΩΣ αδυνατείς να απαντήσεις και επαναλαμβάνεις μονότονα την ίδια εμμονή σου. ΟΤΙ ΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΚΑΝΩ. Α, καλά! Ο,τι πεις!

Λες:


quote:
ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟ ΠΟΣΤ ΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ?

Και απαντώ με ερώτηση αναγκαστικά και δυστυχώς:

ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΣΤ ΣΟΥ ΜΙΛΆΣ?

Καλά, όταν ξέκολλήσεις κι απ'την αυταπάτη ότι όλοι εστιάζουν κι επικεντρώνονται γύρω απ'τα δικά σου τεραστίων διαστάσεων αποφθέγματα, μπορεί να διαπιστώσεις πως δεν ασχολήθηκα με κανένα ποστ σου ιδιαίτερα, μόνο με την άτοπη και σε πολλά σημεία και α-λογη προσέγγισή σου στις δικές μου καταθέσεις.

_______________________
O δικός μου τόπος http://ideografhmata.14.forumer.com/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2490234
Maintained by Digital Alchemy