ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Η Παγκόσμια Γνώση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2005, 03:04:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ανασα!

Ροδο Αμαραντο


cprtght@tm@2005
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2005, 03:56:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Kelsos
Μα αυτό φίλε μου δεν έκαναν ΟΛΟΙ οι φιλόσοφοι πρόγονοί μας;;;
Δεν ταξίδεψαν σε ΟΛΟΚΛΗΡΟ τον κόσμο και έλαβαν απο τα μέρη που επισκεύτηκαν γνώσεις που όταν τις επεξεργάστηκαν, άφησαν παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα, αυτό που αποκαλείς Ελληνική Γνώση και που δεν διαφωνώ.

ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ?
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΤΑΞΙΔΙ.ΟΧΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΓΝΩΣΗ.
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΗΞΕΡΑΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΑ ΙΕΡΟΓΛΥΦΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑΞΙΔΕΨΑΝ ?
ΑΝΑΦΑΙΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ?

Η ΟSTRIA ΑΝΑΦΕΡΕΙ
Η θεωρία της μεταφοράς της γνώσης από τους "αρχαιότερους" πολιτισμούς, προς τους "μεταγενέστερους" Ελληνες οι οποίοι την ανέπτυξαν ή απλώς την κατέγραψαν, νομίζω ότι μπάζει νερά.
Πού είναι τα στοιχεία που στηρίζουν αυτή την άποψη; Πού είναι τα ιστορικά, φιλοσοφικά, μαθηματικά κείμενα των Αιγυπτίων, των Σουμερίων, των Φοινίκων κλπ. Ποιοί είναι οι ονομαστοί φιλόσοφοι τους; Οι μαθηματικοί; Οι αστρονόμοι τους; (και αν όντως υπάρχουν τέτοια ονόματα και κείμενα, τότε γιατί δεν είναι γνωστά και "δοξασμένα" παγκοσμίως σήμερα; Λέτε οι ξένοι να τα κρατούν μυστικά για να μην χαλάσουν την "ιδέα" που υπάρχει μέχρι και σήμερα για την σπουδαιότητα του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού;!)

ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΣΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΕΡΩΤΑ Η ΦΙΛΗ OSTRIA. ΓΙΑΤΙ ?

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Αγαπητή Όστρια με βάση τις πηγές γνωρίζουμε ότι οι περισσότεροι- αν όχι όλοι- οι έλληνες φιλόσοφοι είχαν ταξιδέψει σε όλο τον γνωστό αρχαίο κόσμο, απο τον Πυθαγόρα έως τον τελευταίο μεγάλο τον Απολλώνιο τον Τυννέα. Με βάση τα δεδομένα της εποχής τα ταξίδια μέχρι την Ινδία και την Περσία μας φαντάζουν ακατόρθωτα, αλλά καθώς φαίνεται οι Φιλόσοφοι είχαν αφιερώσει όλη την ζωή τους στην αναζήτηση της γνώσης, χωρίς να υπολογίζουν τα χρόνια..Αναμφίβολα η γνώση υπήρχε και σε άλλους λαούς με την διαφορά ότι η γνώση αυτή περιοριζόταν ιερατείο και δεν γινόταν γνωστή στον λαό (αν οι Αιγύπτιοι για παράδειγμα δεν γνώριζαν μαθηματικά πως χτίστηκαν οι πυραμίδες?

ΚΑΙ ΣΕ ΕΡΩΤΩ ΕΓΩ ΦΙΛΕ ΠΛΩΤΙΝΕ.
ΑΦΟΥ ΟΙ ΑΙΓΥΠΤΙΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ ? ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΑΜΑΘΗΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑΛΗΣ ΠΟΥ "ΕΨΑΧΝΕ" ΚΑΤ ΕΣΕΝΑ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ? ΠΕΡΙΝΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Μπορέις να προσδιορίσεις χρονολογικά τις Ινδικές Βέδες, το έπος του Γκιλκάμες, και τα Ομηρικά Επη ή την Κοσμογονια του Ησίοδου και περετέρω να εγγυηθείς ότι δεν υπάρχουν άλλα παλαιότερα που δεν έχουν ανακαλυφθεί? όσον αφορά την γνώση και την αλήθεια..Η αποκάλυψη της γνώσης σύμφωνα με τον Πλάτωνα δεν είναι εύκολη. Πρέπει πρώτα να γνωρίσουμε τον εαυτό μας ( ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ ,η επιγραφή του μαντείου των Δελφών).

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΛΚΑΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ?

ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ? ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ. ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΩΛΕΩΣ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ .ΕΑΝ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΖΕΙ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rizitis
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
678 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/09/2005, 05:05:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rizitis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΒΕΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΣ ΤΟΥ ΓΚΙΛΚΑΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΟΠΑΝΑΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΕΙ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ?

ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΓΝΩΣΗ.
ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ? ΨΕΥΤΟΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ. ΣΑΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑΥΜΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΩΛΕΩΣ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΩΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ .ΕΑΝ ΣΗΚΩΣΟΥΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΠΟΥ ΤΑ ΧΩΡΙΖΕΙ.ΕΙΤΕ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΕΙΤΕ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΛΣΟ ΚΑΙ ΠΛΩΤΙΝΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ.
ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΒΑΛΑΝ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑ, ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕΒΑΣΜΟ.

Α, ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ,ΣΑΝ ΑΠΛΟ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ, ΚΑΛΟΣ ΟΡΙΣΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΡΙΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΠΙΟ ΠΑΛΙΑ ΠΟΣΤ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΛΩΤΙΝΟΥ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΤΙΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ…

ΚΑΙ ΠΟΥΣΕ ΕΓΩ ΔΕΝ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ , ΜΑΛΛΟΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΕΣ, ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ !


`
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilios35
Μέλος 1ης Βαθμίδας


79 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/09/2005, 01:16:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilios35  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΡΙΖΙΤΙ ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΓΥΡΩ ΜΑΣ.
ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΝΕΙ ΑΠΑΘΕΣ.
ΦΤΑΝΕΙ Η ΨΕΥΤΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΑΣ ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ . ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΛΟΓΙΚΗ .
ΚΟΙΤΑΞΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΤΙ.
ΣΤΟ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΑ;;;;;
ΕΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΜΦΙΒΑΛΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ.
ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ .ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΕΞΗΓΗΣΕ ΜΟΥ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΣΤΙΚΩΝ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΡΩΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΖΗΤΗΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ "ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ"ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΙΩΝΕΣ.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ .ΛΕΝΕ ΛΕΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΓΙΑΤΙ?
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ...ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΙΣΧΥΡΙΣΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ?
ΣΥΜΦΩΝΩ. ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ .ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.ΙΣΤΟΡΙΑ .
ΟΧΙ Η ΓΝΩΜΗ Η Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΕΡΑΤΑ ...
ΑΣ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ.
ΟΥΦ...ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΠΑΡΑΦΕΡΘΗΚΑ..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
9.326172E-02
Maintained by Digital Alchemy