ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Μετά το θάνατο τι:::::::
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2004, 03:25:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Zωή κατά τη γνώμη μου είναι: Πολύπλοκη υλική κατασκευή σε λειτουργία εξυπηρέτησης δύο κυρίως σκοπών. Ο ένας είναι η ενεργός ή η παθητική προσπάθεια διατήρησης του συνόλου της κατασκευής και της λειτουργίας της. Ο άλλος είναι η προσπάθεια δημιουργίας απογόνων όμοιων μ’ αυτήν.

Παραδείγματα: Τα λουλούδια και τα ζώα όσο καιρό εξυπηρετούν τον πρώτο σκοπό είναι ζωντανά. Όταν πάψουν είναι νεκρά. Δηλαδή όταν το λουλούδι προσπαθεί να κλείσει μια πληγή του ή να την καταστήσει ακίνδυνη για το σύνολο του, είναι ζωντανό. Όταν δεν προσπαθεί, είναι νεκρό.
Το νερό και το πετρέλαιο δεν είναι ζωντανά γιατί δεν κάνουν καμιά ενεργητική ή παθητική προσπάθεια να διατηρήσουν κάποιο σύνολο τους. Δηλαδή αν από ένα ποτήρι νερό ή πετρέλαιο αφαιρέσεις λίγο, ούτε το νερό αλλά ούτε και το πετρέλαιο αντιδρά.
Τώρα, μια πυρκαγιά αντιδρά όταν προσπαθείς να διακόψεις τη λειτουργία της. Δεν μπορείς να πεις όμως ότι είναι ζωντανή γιατί δεν εξυπηρετεί τον δεύτερο σκοπό. Τη δημιουργία απογόνων όμοιων μ αυτήν.
Γενικά όταν ένα υλικό κατασκεύασμα βρίσκεται σε λειτουργία παραγωγής ενέργειας δια της ανταλλαγής της ύλης, είναι πολύ κοντά στη ζωή. Στερείται όμως διαχρονικής δυναμικής λόγω της αδυναμίας του να διαιωνίσει αφ εαυτού αυτή τη λειτουργία δια της δημιουργίας πιστών αντιγράφων, απογόνων.


Αγαπητέ Ελέυθερε,

Πριν απαντήσω να σε ευχαριστήσω γιατί υπάρχει τουλάχιστον ένας άνθρωπος όπως εσύ, που μπορεί με σοβαρότητα να διατυπώσει τις απόψεις του, ώστε να συζητήσουμε.

Δεν διαφέρει και η δική μου άποψη αε αυτό το ζήτημα. Νομίζω πως και ο Schwabe συμφωνεί μιας και ανέφερε την εντελέχεια ως βασική ιδιότητα της ζωής.

Και πράγματι νομίζω πως έτσι είναι, ζει οτιδήποτε 'κινείται' με την κλασσική έννοια του όρου, οτιδήποτε δηλ. εμπεριέχει κάποιο σκοπό ας πούμε προς τον οποίο εξελίσσεται μέσω της 'κίνησης' (απλά ως διευκρίνηση να αναφέρω ότι ως 'κίνηση' εννοείται η μετάβαση από μία κατάσταση σε μία άλλη).

Επομένως τα λουλουδάκια ζουν, τα ζωάκια ζουν, τα μικροβιάκια ζουν, οι άνθρωποι ζουν, οι πέτρες δεν ζουν, το χώμα δεν ζει, τα στοιχεία δεν ζουν, κλπ, κλπ.

Παρενθετικά να ρωτήσω: υπάρχει κάποιος διαχωρισμός στη ζωή ή όλα όσα αναφέρουμε έχουν τις ίδιες ιδιότητες;

Προφανώς νομίζω υπάρχει διαχωρισμός, έτσι δεν είναι; Χονδρικά, τα φυτά δεν έχουν αισθήσεις, ούτε λογική. Τα ζώα δεν έχουν λογική. Ο άνθρωπος έχει αισθήσεις και λογική.

Νομίζω λοιπόν ότι θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε ότι βασικά χαρακτηριστικά της ζωής (σε οποιοδήποτε συνδυασμό) είναι:

1. Η 'κίνηση', έτσι όπως ορίστηκε
2. Οι αισθήσεις
3. Το θυμικό
4. Η λογική
(υπάρχει κάτι άλλο;)


Ελέυθερε, για την ψυχή θα αναφερθώ σε επόμενο μήνυμα και θα απαντήσω,
θα ήθελα να συνεχίσω όμως λίγο για τη ζωή, ρωτώντας το εξής:

Ποια η διαφορά του απλού νερού, χώματος, κλπ. που είπαμε ότι δεν ζουν, με τα φυτά, ζώα κλπ, που είπαμε ότι ζουν;

Να προκαταλάβω λέγοντας, πως απαντώντας απλά: η 'πολυπλοκότητα', δεν ερμηνέυεται καταρχήν η εντελέχεια, γιατί το πολύπλοκο δεν σημαίνει ούτε κατανάγκη, ούτε σε καμία περίπτωση, ότι εμπεριέχει κάποιο σκοπό.

Φιλικά,

Edited by - athakandr on 19/06/2004 03:30:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

x-files
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
192 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2004, 17:08:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους x-files  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να επανελθω στο αρχικο ερωτημα για το τι συμβαινει μετα το θανατο ,επειδη το θεμα εχει ξεφυγει λιγο ,θα ηθελα να αναφερω οτι υπαρχουν πολλες επιστημονικες ενδειξεις οτι η συνειδητοτητα επιβιωνει εστω και με διαφορετικο τροπο απο το τραυμα του σωματικου θανατου εξακολουθωντας να υπαρχει παντα σε διαφορετικα επιπεδα απο το υλικο.
Και για να γινω πιο αναλυτικη θα ξεκινησω απο ορισμενες εδω και καιρο γνωστες και αναμφισβητιτες επιστημονικες διαπιστωσεις που ισχυουν γενικα και μπορουν να οδηγησουν στο παραπανω συμπερασμα.
α)Ο πρωτος νομος της θερμοδυναμικης ενεργειας αναφερει οτι η υλη,ή η ηλεκτομαγνητικη ενεργεια,δεν μπορει να δημιουργηθει ουτε να καταστραφει.Δηλαδη καμια μορφη ενεργειας(και η υλη ειναι ενεργεια σε χαμηλοτερουε δονητικους κραδασμους)δεν χανεται απλα μετατρεπεται σε αλλη μορφη ισοποσης ενεργειας.
β)Η νευρολογια εχει αποδειξει οτι ο εγκεφαλος εκπεμπει ηλεκτομαγνητικα κυματα διαφορετικης συχνοτητας ως προς το πλατος και την ενταση που μπορουν να μετρηθουν και να χρησιμοποιηθουν για τον εντοπισμο δραστηριοτητων που συνδεονται με τον ανθρωπινο νου.
γ)η νεα προκληση της επιστημης της νευρολογιας και της ψυχολογιας ειναι οι ενδειξεις που εχουν οτι η συνειδητοτητα ,ως ηλεκτομαγνητικο πεδιο του νου.,το οποιο ανιχνευεται με τη μορφη διεργασιων της ανθρωπινης σκεψης,,μπορει να λειτουργει ανεξατητα απο τον εγκεφαλο(ερευνες πανεπιστημιου Πρινστον)
δ)Συμφωνα με τον Γιουνγκ .το ασυνειδητο μερος ενος ατομικου νου μπορει να επικοινωνει με το συλλογικο ασυνειδητο κατα τη διαρκεια του υπνου ή οταν το ατομο βρισκεται σε διαφοροποιημενες καταστασεις συνειδητοτητας,συνηθως κατα την καταγραφη αλφα εγκεφαλικων κυματων.
ε)Ο κοσμος της νοησης του οποιου ενα επιπεδο ονομαζεται αστρικο, ειναι ενας κοσμος εικονων και συμβολων στον οποιο τα παντα ειναι δυνατα εφοσον χαρακτηριζεται σαν επιπεδο εκπληρωσης οπου η υπαρξη ταυτιζεται με τη σκεψη-επιθυμια και την εκπληρωση της
στ)ο αστρικος κοσμος οπως χαρακτηριζεται ειναι ο κοσμος στον οποιο ταξιδευουμε στη διαρκεια του υπνου μεσω των ονειρων,
ζ)Απο την πλευρα της εξελικτικης βιολογιας ο Δαρβινος, θεωρουσε οτι η φυση διατηρει τα στοιχεια που ειναι ισχυρα και πολυτιμα για την εξελιξη της..
Αυτα ειναι ορισμενα επιστημονικα δεδομενα εδω και πολυ καιρο.Με βαση αυτα μπορουμε να επιχειρησουμε τη διατυπωση της παρακατω θεωριας.
1)Ο ανθρωπινος νους ειναι στην ουσια ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια,και αφου η ενεργεια ειναι αδυνατο να καταστραφει αρα η ανθρωπινη συνειδητοητα δεν μπορει παρα να εξακολουθησει να υπαρχει.
2)Αν η συνειδητοτητα (νους)λειτουργει ανεξαρτητα απο το σωμα οπως τεινει να αποδεχτει η επιστημη,τοτε μετα το θανατο του υλικου σωματος ,η συνειδητοτητα εξακολουθει να υπαρχει.
3)Η συνειδητοτητα και ενα μερος στοιχειων της πρωσοπικοτητας θα προχωρησουν συνηθως στον αστρικο κοσμο ,τον κοσμο των συναισθηματωμν ,των ενστικτων και των επιθυμιων οπου θα παραμεινει οσο χρειαστει για την εκπληρωσει τους για να προχωρησει σε ενα ανωτερο πνευματκο επιπεδο ή να επανενσαρκωθει η οντοτητα αναλογα με το επιπεδο της πνευματικης της εξελιξης.Η παραμονη στα διαφορα επιπεδα του αστρικου κοσμου εξαρταται επισης απο τη δονητικη της συχνοτητα και το κατα ποσο θα βρεθει σε αρνητικες ή οχι εμπειριες εξαρταται αμεσα απο τις σκεψεις του ιδιου του ατομου που απλα εκει εκπληρωνονται.Προκειται για κοσμο εικονων και συμβολων και τωρα τον γνωριζουμε σαν τον κοσμο των ονειρων μας.
4)Αφου η φυση εκρινε σκοπιμο να διατηρει καποια ειδη επι αιωνες,ειναι λογικο να θεωρουμε οτι θα επιδιωξει να διατηρησει τον ανθρωπινο νου για τις τεραστιες δημιουργικες του ικανοτητες και αυτο επιβεβαιωνεται απο τον κανονα οτι διατηρει τα ισχυροτερα και πολυτιμοτρα στοιχεια της και ο ανθρωπινος νους ειναι το ο,τι πιο εξελιγμενο εχει παρουσιαστει ως τωρα στον πλανητη.
Λογικο ειναι να υποθεσουμε οτι μετα το σωματικο θανατο η συνειδητοτητασαν ως καθαρη ηλεκτομαγνητικη ενεργεια εξακολουθει να υπαρχει και να συντονιζεται αναλογα με τη δονητικη της συχνοτητα -που εξαρταται απο την πνευματικη εξελιξη της οντοτητας - στο πιο κοντινο επιπεδο του αστρικου ,αλλα αν προκειται για εξεραιτικα εξελιγμενη οντοτητα να περασει κατευθειαν στα επιπαδα του πνευματικου κοσμου.
Δυο πιο συγρονες θεωριες που δινουν σημαντικη στηριξη στη θεωρια της υπαρξης μετα το σωματικο θα νατο ειναι
1)Η θεωρια των Υπερχορδων που παρουσιαστηκε απο ενα γνωστο καθηγητη θεωρητικης φυσικης που καταφερε να ξεπερασει τα εμποδια που συναντουσαν οι επιστημονες στο να πετυχουν την αρμονικη ενοποιηση των δυναμεων του φυσικου κοσμου -της βαρυτητας ,της ισχυρης και ασθενους πυρηνικης δυναμης και του ηλεκτρομαγνητισμου_στα πλαισια της θεωριας του ενιαιου ενεργειακου πεδιου που αποτελουσε το οραμα του Αϊνσταιν..Η εννοια της ΥΠΕΡΧΟΡΔΗΣ λυνει το προβλημα καθως θεωρει αυτες τις δυναμεις με τη μορφη δονησεων σε εναν ανωτερο διαστασιακο χωρο.Καθε μαθηματικη δυσκολια εξαφανιζεται.Επισης η θεωρια των υπερχορδων περιγραφει εναν κοσμο πολλων διαστασεων που ταιριαζει απολυτα με τα επιπεδα του αστρικου και πνευματικου κοσμου.Αυτη -πολυ συνοπτικα- η θεωρια δινει νεο κυρος στη θεωρια της ζωης μετα το θανατο.και της υπαρξης πολλων επιπεδων καθως και του αστρικου κοσμου.
2)Τελευταια συζητειται πολυ στην επιστημονικη κοινοτητα η αποψη οτι η ανθρωπινη συνειδητοτητα ειναι στην ουσια ενα ειδος κυματοσυναρτησης.Οταν αυτη δεν ειναι περιορισμενη σε ενα φυσικο σωμα 'η περιβαλλον -δηλαδη ουτε στο χωρο και στο χρονο-,μπορει να εχει ή να μην εχει μια σαφη προσωπικοτητα .Οταν ομως αλληλεπιδρα με ενα δεδομενο περιβαλλοον οπως το υλικο σωμα που σχεδιαζεται και καθοριζεται απο τοDNA και αλλους υλικους παραγοντες,,αυτοι οι παραγοντες του περιβαλλοντος διαμορφωνουν την κυματοσυναρτηση και καποια προσωπικοτητα.Αν αφαιρεσουμε τους περιβαλλοντολογικους περιορισμους,η κυματοσυναρτηση διατηρει ή αντικατοπτριζει ενα μερος των πληροφοριων που εχει παρει απο το περιβαλλον αλλα επειδη δεν περιοριζεται πια απο αυτο πολλα απο τα προηγουμενα χαρακτηριστικα της χανονται.Αυτο συμβαινει τη στιγμη του σωματικου θανατου.Μετα το θανατο θα εχει απομεινει κατι αλλα δε θα ειναι το ιδιο ειδος κυματοσυναρτησης -θα εχει διαφορετικο πλατος και συχνοτητα-που υπαρχει μεσα στα ορια του περιβαλλοντος,γιατι τωρα αυτη η κυματοσυναρτηση ειναι ελευθερη απο το συγκεκριμενο περιβαλλον.Αν την τοποθετησουμε σε ενα διαφορετικο περιβαλλον θα εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα(ιδεα μετενσαρκωσης?)Η΄διαφορετικα δεν εχει προσδιορισιμα χαρακτηριστικα εκτος απο την συχνοτητα και το πλατος της και μπορει να ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ,ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΑΘΡΩΠΟΣ:ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΣΙΚΟ ΟΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ?
ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.Πολυ σημαντικες ειναι και οι μαρτυριες ατομων που εχουν βιωσει μεταθανατιες εμπειριες και δινουν αξιοσημειωτες πληροφοριες γι'αυτο θεμα.Σιγα -σιγα τα κομματια του παζλ συμπληρωνονται....

LOVE IS THE ONLY TRUTHΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2004, 18:15:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν και εγώ στα συμπεράσματα grosso modo συμφωνώ, ότι δηλ. μετα τον θάνατο υπάρχει κάτι, θα ήθελα λιγάκι επί της ουσίας των επιχειρημάτων και του μηχανισμού να εκφράσω κάποιες απόψεις.

quote:

Για να επανελθω στο αρχικο ερωτημα για το τι συμβαινει μετα το θανατο ,επειδη το θεμα εχει ξεφυγει λιγο ,θα ηθελα να αναφερω οτι υπαρχουν πολλες επιστημονικες ενδειξεις οτι η συνειδητοτητα επιβιωνει εστω και με διαφορετικο τροπο απο το τραυμα του σωματικου θανατου εξακολουθωντας να υπαρχει παντα σε διαφορετικα επιπεδα απο το υλικο.
Και για να γινω πιο αναλυτικη θα ξεκινησω απο ορισμενες εδω και καιρο γνωστες και αναμφισβητιτες επιστημονικες διαπιστωσεις που ισχυουν γενικα και μπορουν να οδηγησουν στο παραπανω συμπερασμα.
α)Ο πρωτος νομος της θερμοδυναμικης ενεργειας αναφερει οτι η υλη,ή η ηλεκτομαγνητικη ενεργεια,δεν μπορει να δημιουργηθει ουτε να καταστραφει.Δηλαδη καμια μορφη ενεργειας(και η υλη ειναι ενεργεια σε χαμηλοτερουε δονητικους κραδασμους)δεν χανεται απλα μετατρεπεται σε αλλη μορφη ισοποσης ενεργειας.
β)Η νευρολογια εχει αποδειξει οτι ο εγκεφαλος εκπεμπει ηλεκτομαγνητικα κυματα διαφορετικης συχνοτητας ως προς το πλατος και την ενταση που μπορουν να μετρηθουν και να χρησιμοποιηθουν για τον εντοπισμο δραστηριοτητων που συνδεονται με τον ανθρωπινο νου.
γ)η νεα προκληση της επιστημης της νευρολογιας και της ψυχολογιας ειναι οι ενδειξεις που εχουν οτι η συνειδητοτητα ,ως ηλεκτομαγνητικο πεδιο του νου.,το οποιο ανιχνευεται με τη μορφη διεργασιων της ανθρωπινης σκεψης,,μπορει να λειτουργει ανεξατητα απο τον εγκεφαλο(ερευνες πανεπιστημιου Πρινστον)
δ)Συμφωνα με τον Γιουνγκ .το ασυνειδητο μερος ενος ατομικου νου μπορει να επικοινωνει με το συλλογικο ασυνειδητο κατα τη διαρκεια του υπνου ή οταν το ατομο βρισκεται σε διαφοροποιημενες καταστασεις συνειδητοτητας,συνηθως κατα την καταγραφη αλφα εγκεφαλικων κυματων.
ε)Ο κοσμος της νοησης του οποιου ενα επιπεδο ονομαζεται αστρικο, ειναι ενας κοσμος εικονων και συμβολων στον οποιο τα παντα ειναι δυνατα εφοσον χαρακτηριζεται σαν επιπεδο εκπληρωσης οπου η υπαρξη ταυτιζεται με τη σκεψη-επιθυμια και την εκπληρωση της
στ)ο αστρικος κοσμος οπως χαρακτηριζεται ειναι ο κοσμος στον οποιο ταξιδευουμε στη διαρκεια του υπνου μεσω των ονειρων,
ζ)Απο την πλευρα της εξελικτικης βιολογιας ο Δαρβινος, θεωρουσε οτι η φυση διατηρει τα στοιχεια που ειναι ισχυρα και πολυτιμα για την εξελιξη της..
Αυτα ειναι ορισμενα επιστημονικα δεδομενα εδω και πολυ καιρο.Με βαση αυτα μπορουμε να επιχειρησουμε τη διατυπωση της παρακατω θεωριας.

Ας θεωρήσουμε τις υποθέσεις σωστές και νομίζω πως σε γενικές γραμμές σωστές είναι.

quote:

1)Ο ανθρωπινος νους ειναι στην ουσια ηλεκτρομαγνητικη ενεργεια,και αφου η ενεργεια ειναι αδυνατο να καταστραφει αρα η ανθρωπινη συνειδητοητα δεν μπορει παρα να εξακολουθησει να υπαρχει.

Καθόλου κάτι τέτοιο δεν μπορεί να βγει ως συμπέρασμα. Ας είμαστε προσεκτικοί. Το ότι εκπέμπεται ηλεκ/κή ενέργεια από τον εγκέφαλο σημαίνει ότι αυτό ισούται με την συνειδητότητα. How comes;

quote:

2)Αν η συνειδητοτητα (νους)λειτουργει ανεξαρτητα απο το σωμα οπως τεινει να αποδεχτει η επιστημη,τοτε μετα το θανατο του υλικου σωματος ,η συνειδητοτητα εξακολουθει να υπαρχει.

Σωστό το συμπέρασμα ίσως, αλλά ο μηχανισμός σίγουρα δεν είναι σωστός.

quote:

3)Η συνειδητοτητα και ενα μερος στοιχειων της πρωσοπικοτητας θα προχωρησουν συνηθως στον αστρικο κοσμο ,τον κοσμο των συναισθηματωμν ,των ενστικτων και των επιθυμιων οπου θα παραμεινει οσο χρειαστει για την εκπληρωσει τους για να προχωρησει σε ενα ανωτερο πνευματκο επιπεδο ή να επανενσαρκωθει η οντοτητα αναλογα με το επιπεδο της πνευματικης της εξελιξης.Η παραμονη στα διαφορα επιπεδα του αστρικου κοσμου εξαρταται επισης απο τη δονητικη της συχνοτητα και το κατα ποσο θα βρεθει σε αρνητικες ή οχι εμπειριες εξαρταται αμεσα απο τις σκεψεις του ιδιου του ατομου που απλα εκει εκπληρωνονται.Προκειται για κοσμο εικονων και συμβολων και τωρα τον γνωριζουμε σαν τον κοσμο των ονειρων μας.

Καλά αυτό δεν θα το απαντήσω, γιατί δεν πρόκειται για κάτι που μπορεί να δειχτεί.

quote:

4)Αφου η φυση εκρινε σκοπιμο να διατηρει καποια ειδη επι αιωνες,ειναι λογικο να θεωρουμε οτι θα επιδιωξει να διατηρησει τον ανθρωπινο νου για τις τεραστιες δημιουργικες του ικανοτητες και αυτο επιβεβαιωνεται απο τον κανονα οτι διατηρει τα ισχυροτερα και πολυτιμοτρα στοιχεια της και ο ανθρωπινος νους ειναι το ο,τι πιο εξελιγμενο εχει παρουσιαστει ως τωρα στον πλανητη.
Λογικο ειναι να υποθεσουμε οτι μετα το σωματικο θανατο η συνειδητοτητασαν ως καθαρη ηλεκτομαγνητικη ενεργεια εξακολουθει να υπαρχει και να συντονιζεται αναλογα με τη δονητικη της συχνοτητα -που εξαρταται απο την πνευματικη εξελιξη της οντοτητας - στο πιο κοντινο επιπεδο του αστρικου ,αλλα αν προκειται για εξεραιτικα εξελιγμενη οντοτητα να περασει κατευθειαν στα επιπαδα του πνευματικου κοσμου.

Ότι είναι λογικό, δεν είναι και πραγματικό. Επίσης η ηλ/κή ενέργεια δεν μπορεί να ισούται με την συνειδητότητα για διάφορους λόγους.

quote:

Δυο πιο συγρονες θεωριες που δινουν σημαντικη στηριξη στη θεωρια της υπαρξης μετα το σωματικο θα νατο ειναι
1)Η θεωρια των Υπερχορδων που παρουσιαστηκε απο ενα γνωστο καθηγητη θεωρητικης φυσικης που καταφερε να ξεπερασει τα εμποδια που συναντουσαν οι επιστημονες στο να πετυχουν την αρμονικη ενοποιηση των δυναμεων του φυσικου κοσμου -της βαρυτητας ,της ισχυρης και ασθενους πυρηνικης δυναμης και του ηλεκτρομαγνητισμου_στα πλαισια της θεωριας του ενιαιου ενεργειακου πεδιου που αποτελουσε το οραμα του Αϊνσταιν..Η εννοια της ΥΠΕΡΧΟΡΔΗΣ λυνει το προβλημα καθως θεωρει αυτες τις δυναμεις με τη μορφη δονησεων σε εναν ανωτερο διαστασιακο χωρο.Καθε μαθηματικη δυσκολια εξαφανιζεται.Επισης η θεωρια των υπερχορδων περιγραφει εναν κοσμο πολλων διαστασεων που ταιριαζει απολυτα με τα επιπεδα του αστρικου και πνευματικου κοσμου.Αυτη -πολυ συνοπτικα- η θεωρια δινει νεο κυρος στη θεωρια της ζωης μετα το θανατο.και της υπαρξης πολλων επιπεδων καθως και του αστρικου κοσμου.

Θα έλεγα καλύτερα η Μ-theory που είναι μία ενοποιημένη εκδοχή της θεωρίας των υπέρχορδών και μιλάει για μια 5η διάσταση, όπου κάθε σημείο του χωροχρόνου ουσιαστικά (μεγέθους 10^-33 cm) έχει και μία άλλη ηλεκτρομαγνητική διάσταση.

Θεωρώ την θεωρία αυτή πολύ ελπιδοφόρα και νομίζω πως είναι προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά υπάρχουν πρακτικά προβλήματα επιβεβαίωσης.


quote:

2)Τελευταια συζητειται πολυ στην επιστημονικη κοινοτητα η αποψη οτι η ανθρωπινη συνειδητοτητα ειναι στην ουσια ενα ειδος κυματοσυναρτησης.Οταν αυτη δεν ειναι περιορισμενη σε ενα φυσικο σωμα 'η περιβαλλον -δηλαδη ουτε στο χωρο και στο χρονο-,μπορει να εχει ή να μην εχει μια σαφη προσωπικοτητα .Οταν ομως αλληλεπιδρα με ενα δεδομενο περιβαλλοον οπως το υλικο σωμα που σχεδιαζεται και καθοριζεται απο τοDNA και αλλους υλικους παραγοντες,,αυτοι οι παραγοντες του περιβαλλοντος διαμορφωνουν την κυματοσυναρτηση και καποια προσωπικοτητα.Αν αφαιρεσουμε τους περιβαλλοντολογικους περιορισμους,η κυματοσυναρτηση διατηρει ή αντικατοπτριζει ενα μερος των πληροφοριων που εχει παρει απο το περιβαλλον αλλα επειδη δεν περιοριζεται πια απο αυτο πολλα απο τα προηγουμενα χαρακτηριστικα της χανονται.Αυτο συμβαινει τη στιγμη του σωματικου θανατου.Μετα το θανατο θα εχει απομεινει κατι αλλα δε θα ειναι το ιδιο ειδος κυματοσυναρτησης -θα εχει διαφορετικο πλατος και συχνοτητα-που υπαρχει μεσα στα ορια του περιβαλλοντος,γιατι τωρα αυτη η κυματοσυναρτηση ειναι ελευθερη απο το συγκεκριμενο περιβαλλον.Αν την τοποθετησουμε σε ενα διαφορετικο περιβαλλον θα εχει διαφορετικα χαρακτηριστικα(ιδεα μετενσαρκωσης?)Η΄διαφορετικα δεν εχει προσδιορισιμα χαρακτηριστικα εκτος απο την συχνοτητα και το πλατος της και μπορει να ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ,ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ.ΑΘΡΩΠΟΣ:ΠΟΛΥΔΙΑΣΤΑΣΙΚΟ ΟΝ ΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ?
ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΘΕΤΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ.Πολυ σημαντικες ειναι και οι μαρτυριες ατομων που εχουν βιωσει μεταθανατιες εμπειριες και δινουν αξιοσημειωτες πληροφοριες γι'αυτο θεμα.Σιγα -σιγα τα κομματια του παζλ συμπληρωνονται....

Δεν είναι καθόλου σίγουρος ότι το τελικό αίτιο της συνειδητότητας είναι αυτό. Πέρα από το ότι δεν παρέχεται ο μηχανισμός, υπάρχουν εξακολουθητικά οι ίδιες αντιρρήσεις και επιχειρήματα που υπάρχουν και για την ύλη.

Φιλικά,

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

x-files
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
192 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2004, 18:59:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους x-files  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σιγουρα το θεμα ειναι πολυ περιπλοκο απο οποια πλευρα και αν το προσεγγισει κανεις.Απο εκει και περα εφοσον δεν εχει αποδειχτει κατι γενικα αποδεχτο ολα οσα προτεινονται ειναι θεωριες ,εικασιες,και προσωπικες αποψεις,Οπως εσυ εχεις τη δικη σου, επετρεψε μου να εχω τη δικη μου αποψη για ενα τοσο περα απο τα ορια της ανθρωπινης νοημοσυνης ερωτηματικο.Ακομα και αν συγκεντρωσεις τους κορυφαιους επιστημονες και φιλοσοφους οι αποψεις τους για το θεμα θα ειναι διαφορετικες και οτι θεωρει ο ενας ατρανταχτη αποδειξη ο αλλος μπορει να το βλεπει σαν απλη υποθεση.
Μονο ο ιδιος ο θανατος μπορει να μας αποκαλυψει την αληθεια προς το παρον.

LOVE IS THE ONLY TRUTHΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεύθερος
Μέλος 3ης Βαθμίδας


537 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/06/2004, 00:38:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεύθερος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Athakandr μ' αρέσει να συζητώ μαζί σου αυτά τα θέματα. Το ίδιο και με άλλους φίλους που θέλουν να ψάξουν βαθειά χωρίς παρωπίδες. Δυστυχώς αυτή την εποχή δεν έχω χρόνο.
Στο προηγούμενο μου μύνημα απαντώνται όλα τα ερωτήματα σου εκτός αυτό της λογικής.
Τι είναι τέλος πάντων αυτή η λογική; Γιατί παίρνουμε ένα ανθρώπινο κυρίως χαρακτηριστικό και το κάνουμε πανάκεια; Μήπως δεν αξίζει και τόσο; Με ποιό μέτρο θα μετρήσουμε την αξία της; Την αποτελεσματικότητα της; Την ορθότητα της; Τη χρησιμότητα της;
Θα βοηθήσει άραγε η περιβόητη λογική το ανθρώπινο είδος, να επιβιώσει 160 000 000 χρόνια και βάλε, όπως έζησαν οι χελώνες, οι κροκόδειλοι, τα κουνούπια κλπ;
Ας μην υπερβάλλουμε. Χωρίς να ξέρουμε τον "σκοπό" ύπαρξης, δεν μπορούμε να ξέρουμε την αξία και τη χρησιμότητα του "μέσου". Μπορεί τελικά να αποδεικτεί -αλήθεια σε ποιόν;- ότι η ανθρώπινη λογική ουδεμία σχέση είχε με την πραγματική λογική. Μπορεί τελικά να αποδεικτεί ότι η λογική είναι αυτή που πραγματικά έλειπε από το ανθρώπινο είδος.
Μπορεί τελικά να αποδεικτεί ότι τα πανάκριβα για μας ανθρώπινα χαρακτηριστικά όπως η λογική, η νόηση, το συναίσθημα κλπ, να μην ήταν τίποτε άλλο από ανθρώπινες αδυναμίες, και οι οποίες τελικά να απέβησαν μοιραίες για το είδος.
Ας μην κορδώνουμε. Μπορεί τελικά να είναι άνθρακες ο θησαυρός μας.

Σου δίνω απλά ερεθίσματα κάποιας άλλης οπτικής γωνίας, διότι μυρίζομαι κάποια προσπάθεια σου να εκβιάσεις μια απάντηση που να είναι περίπου η εξής: Ο θεός δημιούργησε το σύμπαν του οποίου η κορωνίς είναι ο άνθρωπος. Δεν λέω ότι διαφωνώ ντε και καλά. Λέω ότι πρέπει να δούμε το θέμα και από άλλη οπτική γωνία. Ας πάψουμε να λογαριάζουμε εαυτούς ως αποκλειστικούς κληρονόμους του σύμπαντος, και ότι τάχα για χάρη μας θα στρωθούν σε υπηρεσία καινούργια σύμπαντα, για να χαιρόμαστε μετά . . . θάνατον όπως ελπίζουν αδικαιολόγητα πολλοί (Δεν εννοώ εσένα).

Λόγω φόρτου εργασίας οι επισκέψεις μου για λίγο καιρό θα περιοριστούν σε απλή ανάγνωση των μηνυμάτων.

Μετά τον θάνατο τι;
Δεδομένου ότι η απάντηση είναι αποδεδειγμένα το τίποτε, η μόνη αξία όποιασδήποτε άλλης απάντησης επικεντρώνεται στη μελέτη της πνευματικής και ψυχολογικής κατάστασης και του χαρακτήρα του απαντούντος. Μελετήστε όλοι τις απαντήσεις και γνώσετε εαυτόν και αλλήλους.

Ελεύθερος


Να ο δρόμος προς το φως: Τί, γιατί και πώς; Και πότε, πού, και ποιός; Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2004, 01:08:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[
quote:
δεν ξέρω τι είναι μετά το θάνατο. Θέλω να ελπίζω πως απλά αλλάζουμε σώμα.

Kαι αυτο που λες φιλε μου να γινοταν παλι τραγικο το θεωρω.Σκεψου για παραδειγμα η γυναικα σου ή καποιος συγγενης σου να ειχε αλλο σωμα μετα το θανατο,θα ηταν σαν ξενο προσωπο οπου "φυλακιστηκε" η γυναικα σου ή ο συγγενης σου.

Ας υποθεσουμε εστω οτι υπαρχει αυτο που λετε ψυχη και οτι μετα το θανατο συμβαινει αυτο που ονομαζεται μετενσαρκωση.
Και ας υποθεσουμε οτι πεθαινε(χτυπα ξυλο) καποιος συγγενης σου και μετα απο καποιες ημερες η ψυχη του εμπαινε σε καποιο αλλο σωμα και επεστρεφε στην ζωη.Δεν θα ηταν τραγικο διοτι θα ενιωθες οτι συναντας ενα ξενο προσωπο,τι σημασια θα ειχε αν ο χαρακτηρας του,η προσωπικοτητα του(αν τελικα ισχυριζεστε οτι αυτα διασωζονται) θα ηταν ιδια οπως ηταν πριν πεθανει;Εγω ετσι θα ενιωθα αν συνεβαινε στην πραγματικοτητα,θα ενιωθα οτι εχει πεθανει και οτι μιλω με καποιο ατομο που μοιαζει πολυ στον χαρακτηρα του πεθαμενου συγγενη και οχι οτι επεστρεψε στην ζωη το αγαπημενο μου προσωπο.

Πολλοι θρησκευομενοι ανθρωποι μιλανε για παραδεισους και αναστασεις,μετενσαρκωσεις,δινουν τρομερη εμφαση σε αυτο που ονομαζουν ψυχη το οποιο και θεωρουν οτι ειναι αφθαρτο και κανενας απο αυτους δεν αντιλαμβανεται οτι τελικα αγαπαμε και αυτο που βλεπουμε με τα ματια μας,την υλικη υποσταση του ανθρωπου(σωμα).Φανταζομαι πως πολλοι απο εσας εχουν κοιταξει αναμνηστικες φωτογραφιες(μια φωτογραφια χιλιες λεξεις) προσωπων που δεν ζουν πια.Ας υποθεταμε οτι στην θεση του σωματος των νεκρων προσωπων στην φωτογραφια απεικονιζοταν τα νεα σωματα που θα επαιρναν μετα την ανασταση.Πως θα νιωθατε;Eγω απολυτως τιποτα.Μονο θλιψη.

Εγω δεν θα μπορουσα να φανταστω παντως οτι σε μια αλλη ζωη οι ψυχες π.χ των γονιων μου,φιλων θα ηταν σε αλλο σωμα ή θα αποκτουσαν μοροντιανη υποσταση για την οποια καποιος αναφερθηκε εδω μεσα(τι αλλο θα ακουσουμε αραγε).Για μενα θα ηταν σαν να εχουν πεθανει.


Και οπως εχω ξαναπει για μενα πραγματικη ανασταση θα ηταν η "επιστροφη" της ψυχης καποιου νεκρου στο ιδιο σωμα που ειχε σε ολη την ζωη και οχι η ψυχη να αποκτησει ενα αλλο σωμα ή καποιο σωμα απο μοροντιανή ύλη που καποιος αλλος ειπε.


Τωρα σε οτι αφορα το τι πιστευω οτι γινεται μετα τον θανατο...


Δεν μπορω να αποκλεισω εντελως το να υπαρχει μια νεα αρχη μετα το θανατο,(δεν πιστευω σε παραδεισους και τετοια πραγματα), ισως τα παντα(απο το συμπαν,τον ανθρωπο μεχρι και τους κατωτερους οργανισμους) να ακολουθουν ενα αεναο κυκλο επαναληψεων,ισως γεννιομαστε και πεθαινουμε και μετα ξανα γεννιομαστε και ουτε το καθεξης αλλα παντως πιο πιθανο θεωρω οτι ο θανατος ειναι το τελος.Οπως εχω ξαναπει το αν πεθανω εγω ή οποιοσδηποτε αλλος δεν εχει καμια σημασια για το συμπαν.Η ζωη συνεχιζεται.Νεοι ανθρωποι γεννιουνται και "παιρνουν" τα σκηπτρα απο τους προγονους τους.Σε τι θα αποσκοπουσε να αναστηθει ο καθενας απο εμας μετα το θανατο,τι θα αλλαζε για το συμπαν;Σκεφτειτε αυτους που πεθαναν πριν 2000 χρονια,τι νοημα θα ειχε να αναστηθουν απο την στιγμη που ανθρωποι εξακολουθουν να υπαρχουν και θα υπαρχουν και θα συνεχιζουν να συμβαλλουν στην εξελιξη της κοινωνιας που οι προγονοι μας εδωσαν τις βασεις για αυτο.

Και ας υποθεσουμε
οτι ο καθενας εχει ενα ρολο εδω στην Γη,αυτο δεν σημαινει απαραιτητως και μελλοντικη ανασταση.Ο ρολος του καθενος δεν ολοκληρωνεται με το θανατο;Ακομη και να μην ολοκληρωθηκε, καποιος αλλος θα υπαρχει που θα αναλαβει το ρολο που αφησε ο προηγουμενος.Π.χ αν εργατης που χτιζει ενα σπιτι πεθανει,ενας νεος εργατης θα συνεχισει το εργο του νεκρου εργατη.Τι σημασια θα ειχε να αναστηθει ο νεκρος εργατης αφου το σπιτι ουτος η αλλως θα χτιστει.Ας καταλαβουμε οτι η ανθρωποτητα θα συνεχιζει να υπαρχει και οταν ολοι εμεις δεν θα ζουμε.Τι νοημα θα ειχε να αναστηθω εγω και ολοι εσεις μετα απο το θανατο;Απλως μια ενδεχομενη ανασταση θα ηταν κατι το ευχαριστο για εμας,κατι σαν δωρο απο το συμπαν.Και αυτο εχουμε την αναγκη ολοι εμεις να πιστευουμε,πως καποιος θεος μας προσφερει ενα "δωρο" που ονομαζεται ανασταση,εχουμε την αναγκη να ελπιζουμε οτι καποτε θα ξανασυναντηθουμε σε μια αλλη ζωη.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Masvidal
Πλήρες Μέλος

Greece
973 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2004, 03:16:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Masvidal  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
.....μετα ;
H αιωνια και βασισμενη στην ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ζωη.
--Ειδα το φως--

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2004, 03:54:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και αυτο εχουμε την αναγκη ολοι εμεις να πιστευουμε,πως καποιος θεος μας προσφερει ενα "δωρο" που ονομαζεται ανασταση,εχουμε την αναγκη να ελπιζουμε οτι καποτε θα ξανασυναντηθουμε σε μια αλλη ζωη.

Αγαπητέ φίλε viking γεια,

Τι τραγικό που είναι πράγματι το απόλυτο τέλος, είναι 'πληγή από φρικτό μαχαίρι', που λέει κι ο ποιητής.. Και δεν είναι λάθος ότι πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι το τέλος θα είναι μια νέα αρχή.

Συνοπτικά λοιπόν εκφράζεις την άποψη (η οποία συμπίπτει χονδρικά και με τη γνώμη του Ελεύθερου), ότι το σύμπαν έχει μία αέναη συνέχεια δίχως να έχει στο κέντρο τον άνθρωπο και επίσης ότι μάλλον όλες οι θεωρίες περί μετά-θάνατο ζωής είναι αποτέλεσμα της ανάγκης των ατόμων να περισώσουν την ελπίδα..

Έχω όμως την τάση πάντα να αμφισβητώ οτιδήποτε δεν μπορεί να δειχθεί και να εξηγηθεί γιαυτό θα θέσω ένα άλλο ερώτημα που προηγείται..

Αν δεχθούμε ότι η ζωή είναι απλώς ένα αποτέλεσμα μίας μηχανιστικής διαδικασίας πολύπλοκης αναδόμησης της ύλης, αν δηλ. δεχθούμε ότι πέρα από την ύλη δεν υπάρχει τίποτα άλλο στον άνθρωπο, τότε νομίζω πως δεν θα είναι λάθος να δεχτούμε ότι θάνατος = απόλυτο τέλος.

Αν όμως δεχθούμε ότι η ζωή είναι πολυπλοκότερο φαινόμενο απότι δείχνει, αν δεχθούμε τη θεϊκή φύση του ανθρώπου, τότε νομίζω υπάρχει χώρος να συζητήσουμε τι γίνεται μετά θάνατο.

Άρα πρότερο είναι το ερώτημα, τι είναι ο άνθρωπος, τί είναι η ζωή.

Αν δεν απαντήσουμε σε αυτό δεν νομίζω ότι θα μπορέσουμε ποτέ να πείσουμε κανέναν για το τι γίνεται μετά θάνατο.

Όχι λοιπόν μετά το θάνατο τι, αλλά μάλλον τι είναι ο άνθρωπος και η ζωή.

Στο σημείο αυτό να κάνω μία σημαντική παρατήρηση:

-- Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η ζωή με τις ιδιότητες του ανθρώπου, προκύπτει αλγοριθμικά από το DNA.

Επομένως, όσο κάτι τέτοιο δεν αποδεικνύεται, νομίζω πως θα υπάρχουν πάντα προσδοκίες και ελπίδες, ότι η ανθρώπινη φύση δεν είναι μόνο υλική και επομένως απολύτως φθαρτή.


Φιλικά,

Edited by - athakandr on 28/06/2004 03:56:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MC
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2004, 14:21:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MC  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εχω διαβάσει πολλά περί αυτού του θέματος, πολλά βιβλία σχετικά, και έχω μιλήσει και με ανθρώπους διαβασμένους. Πρίν σου δώσω την δική μου απάντηση έχεις ακούσει για τα 40 σκαλοπάτια κτλ. κτλ.?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/06/2004, 19:43:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Αγαπητέ φίλε viking γεια,

Τι τραγικό που είναι πράγματι το απόλυτο τέλος, είναι 'πληγή από φρικτό μαχαίρι', που λέει κι ο ποιητής.. Και δεν είναι λάθος ότι πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι το τέλος θα είναι μια νέα αρχή.


Γεια σου φιλε μου athakandr.Eιναι οντως τραγικο το απολυτο τελος και για αυτο ελπιζω να μην εχω δικιο σε αυτα που πιστευω.

quote:
Άρα πρότερο είναι το ερώτημα, τι είναι ο άνθρωπος, τί είναι η ζωή.

Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η ζωή με τις ιδιότητες του ανθρώπου, προκύπτει αλγοριθμικά από το DNA.Συμφωνω.Περιμενω να ακουσω τις δικες σου θεσεις πανω σε αυτο το ερωτημα με ενδιαφερον.

Επειδη μιλαμε για αυτο το θεμα θυμηθηκα αυτο που ειχε πει καποιος επιστημονας γνωστος σε οτι αφορα το νοημα της υπαρξης του ανθρωπου οτι ισως ο ανθρωπος
να ειναι απαραιτητος για την παρατηρηση της φυσης.Δια του ανθρωπου
η φυσις συνειδητοποιει την υπαρξη της και απο την στιγμη αυτη
υπαρχει πραγματι.

quote:
Πρίν σου δώσω την δική μου απάντηση έχεις ακούσει για τα 40 σκαλοπάτια κτλ. κτλ.?

Φιλε MC γεια σου.Μπορεις να μας πεις για αυτο που ανεφερες περισσοτερα πραγματα(40 σκαλοπατια) διοτι δεν το εχω ακουσει ποτε;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

x-files
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
192 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2004, 14:40:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους x-files  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote[- Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η ζωή με τις ιδιότητες του ανθρώπου, προκύπτει αλγοριθμικά από το DNA]

Αλλο ενα ανοιγμα προς ακομα περισσοτερες εικασιες.
Οπως κανενας ανθρωπος δεν ειναι ακριβως ιδιος με κανεναν αλλο(συμφωνα με το γεννετικο κωδικα)ετσι πιστευω πως σαν επακολουθο καμια αποψη για το θανατο -εστω και αν παρουσιαζει ομοιοτητες -δεν θα ειναι απολυτα ταυτοσιμη με οποιαδηποτε αλλη.
Ολες οι επιστημες ,ολες οι θρησκειες,,οι φιλοσοφιες ,.ολοι οι οπαδοι τους και οι πολεμιοι τους ,το μονο που μπορουν να κανουν ειναι να εκφραζουν αποψεις που ειναι και θα παραμεινει -οσο υπαρχει ο ανθρωπος με τη συγκεκριμενη φυση που υφισταται τωρα και τις δυνατοτητες που απορρεουν απο αυτη-αδυνατο να τεκμηριωθουν και να επαληθευτουν απο τυποποιημενες αποδειξεις ,οσες ερευνες και αν γινουν.
Το μονο που μπορει να υπαρξει ειναι εικασιες ,τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο .Αυτο ειναι η ωμη αληθεια.
Ισως γιατι το DNA του ανθρωπινου ειδους θετει το ιδιο και ειναι συχρονως ο φραγμος για την κατανοηση του θανατου. Ισως καθως προσδιοριζει την ανθρωπινη φυση και την υπαρξη του ανθρωπου στο συγκεκριμενο υλικο επιπεδο και ειναι <υπευθυνο>.και αρμοδιο να δινει τις κατευθυντηριες εντολες για την πορεια (στο συγκεκριμενο μονο επιπεδο υπαρξης) ,να περιοριζει με σοφια τον ανθρωπο οσον αφορα στα ορια των δυνατοτητων του.
Ισως να ηταν εξαιρετικα επικινδυνο στο συγκεκριμενο χρονο και σταδιο εξελιξης της ανθρωπινης φυλης να κατανοησει το μεγαλυτερο ερωτημα τικο της υπαρξης της.
Ισως η κατανοηση να σημαινει και το τελος της υπαρξης στο συγκεκριμενο επιπεδο και το περασμα σε μια αλλη διασταση ,διαφορετικης υφης,,σε μια διαφορετικη πραγματικοτητα.
Μεχρι να φτασει <το πληρωμα του χρονου>για το επομενο εξελικτικο αλμα της ανθρωποτητας ισως υπαρχει η ασφαλιστικη δικλειδα που περιοριζει τον φυσικο υλικο εγκεφαλο απο το να αντιληφθει το νοημα ,την εννοια και το λογο του θανατου.Ακριβως γιατι ο ανθρωπος μπορει να μην ειναι ακομα τοσο εξελιγμενος ωστε να μπορει να συλλαβει ,να αφομοιωσει και να αντεξει τη γνωση του<μετα το θανατο>.
Σιγουρα καμια φορα η κουρτινα του μυστηριου ανοιγει για λιγο και υπαρχουν καποιες αμιδρες ενδειξεις -ματιε ς-στο <μετα.>.Αλλα και αυτες ερμηνευονται με υποκειμενικο τροπο ,δεν υπαρχει ακομα η συλλογικη,κοινη αντιληψη στη λογικη του ανθρωπου.
Επομενως δεν τις εκλαμβανω και σαν αποδειξεις ουτε καν σαν αποχρωσες ενδειξεις για το τι μπορει να συμβαινει μετα το θανατο.
Θεωρω πως απεχουμε πολυ απο το να κατανοησουμε την αληθινη φυση του θανατου και το μονο που κανουμε ειναι να μαλωνουμε σαν τα παιδακια για το τελος του παραμυθιου.Ισως η κατανοηση επελθει σε μια στιγμη ,ισως σε αιωνες ,ισως ποτέ.
Το σιγουρο ειναι πως μετα το θανατο διαφοροποιειται η υπαρξη μας ετσι οπως την οριζουμε σαν ανθρωποι, ειτε η ζωη συνεχιζεται καπου αλλου ειτε τελειωνει εκει.
Ας αναρωτηθουμε αντι για το τι και αν υπαρχει μετα το θανατο ,τις συνεπειες που θα ειχε η γνωση της απαντησης με αποδειξεις ατρανταχτες στην ανθρωποτητα με το επιπεδο εξελιξης που διαθετει τωρα.Μηπως μια τετοια γνωση θα ειχε τραγικες συνεπειες , αν και εφοσον(και εικαζω πως ετσι ειναι)ο σημερινος ανθρωπος δεν ειχε την ωριμοτητα να κατανοησει το ουσιαστικο νοημα της οποιας εξελιξης μετα το θανατο.
Αν στα δελτια ειδησεων ανακοινωναν σημερα (εκτος απο το οτι κερδισε η Καλομοιρα ή η εθνικη στο ποδοσφαιρο)οτι ο θανατος ειναι το οριστικο τελος ή αντιθετα οτι η ζωη συνεχιζεται παντα ,ειναι ο μεσος καθημερινος ανθρωπος ικανος να δεχτει χωρις υστερια, με συνεση και ωριμοτητα την οποια εκδοχη απο τις δυο ; Θα μπορουσαν να ελεγχτουν οι μαζικες αντιδρασεις ή θα ηταν πιο καταστροφικες απο οτι θα μπορουσε να φανταστει κανεις;
Μηπως τελικα η φυση πολυ σοφα κρατα ακομα μυστικη αυτη τη γνωση;
Μηπως ειναι προτιμοτερες οι ελπιδες και οι πιθανολογιες για τους πολλους απο την αποκαλυψη της απαντησης στο <μυστηριο >του θανατου σε αυτη τη φαση εξελιξης του ανθρωπινου πολιτισμου;
Για αλλη μια φορα το διλλημα με το<κουτι της Πανδωρας>.Το κλειδι υπαρχει παντα αλλα πιο θα ειναι το αποτελεσμα;
Μηπως τελικα η μη κατανοηση του θανατου ειναι η προστασια απο αυτον τωρα;Παραδοξο αλλα αν το σκεφτει κανεις καλυτερα ισως ειναι και πιο κοντα απο ποτέ στην προσεγγιση της εννοιας,της ουσιας υπαρξης του θανατου.
Τιποτα ,ποτέ και πουθενα δεν υπαρχει χωρις λογο στο συμπαν.
Η γνωση στα χερια ανωριμων κα ανοητων ατομων ειναι πιο επικυνδινη απο την αγνοια.
<<ΘΑΝΑΤΕ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙ ΣΟΥ;;;;>>

LOVE IS THE ONLY TRUTHΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

dimitris2
Πλήρες Μέλος


1364 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/06/2004, 23:41:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους dimitris2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι.
Χίλιες δύο θεωρείες να πούμε ένα είναι σίγουρο και το λέει πολύ καλά ο ποιητής.
"Ανθρωπος, ωσει κρίνον, ωσί άνθος του αργού ούτως εξανθήσει".
Κι ύστερα ,
αρχίζει μαραζώνει,
κιτρινίζει, ρυτιδώνει,
σκύβει ήσυχα το κεφαλάκι του,
στη μητέρα γη,
που τόσα άλλα ωραία ανθάκια
έλαμψαν στην εποχή τους.
Αυτό πάντα έτσι γίνεται, δεν γίνεται αλλιώς.
Μερικοί σοφοί ή άγιοι που ήξεραν, απέφυγαν να πουν για το μετά.
Πολλοί που δεν ξέρουν ή νομίζουν ότι ξέρουν, θα μας ενημερώσουν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MC
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/07/2004, 13:47:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MC  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΦΙΛΕ VIKING (ή μήπως "φίλη"? παιδιά το μόνο κακό με τα ψευδώνυμα είναι οτι δεν ξέρουμε άν απευθυνόμαστε σε άντρες ή γυναίκες..)
Σχετικά με τα 40 σκαλοπάτια που ανέφερα, είμαι αρκετά ενημερωμένη πάνω σε αυτό το θέμα, αλλά καθαρά από θρησκευτικής άποψης. Τώρα τα περι ενέργειας και μετενσάρκωσης και έτσι και αλλιώς που συζητάνε οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζω και δεν τα πιστεύω κι όλας. Ο Θεός έχει δώσει μία υπόσχεση. Μάλλον πολλές έχει δώσει στο ανθρώπινο είδος και δεν έχει αθετήσει καμία. Μία από αυτή είναι και η ουράνια βασιλεία, η ανάπαυση της ψυχής κοντά του. Ολοι γνωρίζουμε λοιπόν τις 40 μέρες που παραμένει η ψυχη στη γη μετά τον θάνατο και περιπλανιέται στα μέρη που έζησε και στους ανθρώπους που αγάπησε κτλ. Αυτές τις ημέρες (και αυτά είναι λόγια που ακούς και από γέροντες και διαβάζεις και σε βιβλία μεγάλων γερόντων πόυ αλοίμονο άν τους αμφισβητήσουμε) η ψυχή ανεβαίνει 40 σκαλοπάτια (μεταφορικά βέβαια πάντα έτσι?) Λόγω του οτι με το που αποχωρίζεται η ψυχή το σώμα οι δαίμονες κυνηγούν να πάρουν την ψυχή και γίνεται μία μάχη δαιμόνων - αγγέλων, σε κάθε σκαλοπάτι υπάρχει και ένας δαίμονας. Στο ένα υπάρχει ο δαίμονας της πορνείας. Στο άλλο ο δαίμονας της υπερηφάνειας στο άλλο ο δάιμονας της λαιμαργίας κ.ο.κ. και παρουσιάζει τις αμαρτίες για να τραβήξει την ψυχή κοντά του. Ο άγγελος όμως δεδομένου οτι δεν θέλει να χάσει την ψυχη, ας το πουμε οτι εξαγοράζει την ψυχή του ανθρώπου με τις καλές πράξεις που έχει κάνει. Ενας δαίμονας μπορεί να απαιτήσει την ψυχή κάποιου γιατί πχ μοίχευσε. Ο άγγελος προκειμένου να σώσει την ψυχή όμως θα του πεί "ναί αλλά η ψυχή είναι δική μου γιατί έκανε αυτή και αυτή την ελεημοσύνη" κτλ...Παραδείγματα φέρνω. Και έτσι από το ένα σκαλοπάτι γλιτώνεις, και πάς στο επόμενο, και στο επόμενο , αρκεί να μην πέσεις κάτω. Κάποια αμαρτήματα θεωρούνται τόσο μεγάλα εκει ψηλά που μπορεί και από το πιο ψηλό σκαλοπάτι να σε ρίξουν πάλι κάτω "πχ προγαμαιαίες σχέσεις". Την πατήσαμε σε αυτό. Εκεί θα κολλήσουμε όλοι.! Γι' αυτό λοιπόν γίνονται όλα αυτά τα μνημόσυνα στις 40 μέρες για να βοηθήσουν την ψυχή να τα "ανέβει". Και τυχερές είναι οι ψυχές μας γιατί υπάρχει η Παναγία η οποία βοηθάει με όλη της τη δύναμη και τις πρεσβείες της όλες τις ψυχές μετά το θάνατο για να μην χαθούν.

Και θα σας πώ δύο μικρές ιστοριούλες για να δείτε πόσος αγώνας γίνεται από τον Θεό για να μας σώσει τις ψυχές που διάβασα σε ένα πολύ ωραίο σοφό βιβλίο. Κάποιος άνθρωπος ο οποίος είχε πολύ άσχημο και κακό βίο, έφτασε στο τέλος της ζωής του στο νοσοκομείο βαριά άρρωστος. Τελευταία στιγμή ο άνθρωπος αυτός μετανόησε και έχοντας ένα χαρτομάντηλο μαζί του έκλαιγε με λιγμούς για τις αμαρτίες του. Μετά ξεψύχησε. Καθόλη λοιπόν την πορεία του στον ουρανό, οι δαίμονες προσπαθούσαν απελπισμένα να τον κρατήσουν δικό τους, και οι άγγελοι λόγω του ότι γνώριζαν για τον βίο του, προσπαθούσαν απελπισμένα να βρούνε κάτι να τον σώσουν. "Ψάξανε" το δωμάτιο του νοσοκομείου και βρήκανε κάτω από τα σκεπάσματα το βρεγμένο αυτό χαρτομάντηλο. Το "βάλανε στην ζυγαριά" και σώσανε την ψυχή του.

Και για να δείτε ακόμα περισσότερο την αγάπη του Θεού για τον άνθρωπο θα σας πώ και άλλο ένα γιατί σας κούρασα, το ξέρω. Κάποιος στην ζωή του ήταν πολύ κακός και το κυριότερο, δεν έδινε του αγγέλου του νερό. Τόσο τσιγγούνης και άκαρδος. Οποτε πήγαινε και αγόραζε ψωμί, του χτύπαγε την πόρτα ένας ζητιάνος για να του το ζητήσει αλλά εκείνος αρνούνταν και του έκλεινε την πόρτα. Αυτό όμως επαναλήφθηκε και κάποια μέρα, εξαγριώθηκε τόσο πολύ ο άνθρωπος αυτός που με το που του χτυπάει την πόρτα ο ζητιάνος, από τα νέύρα του πήρε το ψωμί και το πετάει στο κεφάλι του ζητιάνου με μίσος!! Ο άνθρωπος μετά από χρόνια ξεψύχησε. Ο δαίμονας ζητώντας την ψυχή του,οι άγγελοι δεν ξέρανε πώς να τον σώσουνε... και μέσα στην ανάγκη και την επιθυμία να μην τον χάσουνε, βάλανε στην ζυγαριά ποιό? Το ψωμί αυτό που πέταξε στο κεφάλι του ζητιάνου. Ενας λοιπόν τόσο μεγαλόψυχος θεός είναι δυνατόν να μας αφήσει αβοήθητους όταν πεθάνουμε και να χαθούμε? Το μόνο που πρέπει να σκεφτούμε είναι το γεγονός οτι η εξομολόγηση σώζει. Από εκεί και πέρα μη μας ανησυχεί τίποτα! Αυτάαααααααααα
Ελπίζω να σου απάντησα φίλε μου


quote:


Αγαπητέ φίλε viking γεια,

Τι τραγικό που είναι πράγματι το απόλυτο τέλος, είναι 'πληγή από φρικτό μαχαίρι', που λέει κι ο ποιητής.. Και δεν είναι λάθος ότι πάντα υπάρχει η ελπίδα ότι το τέλος θα είναι μια νέα αρχή.


Γεια σου φιλε μου athakandr.Eιναι οντως τραγικο το απολυτο τελος και για αυτο ελπιζω να μην εχω δικιο σε αυτα που πιστευω.

quote:
Άρα πρότερο είναι το ερώτημα, τι είναι ο άνθρωπος, τί είναι η ζωή.

Δεν έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι η ζωή με τις ιδιότητες του ανθρώπου, προκύπτει αλγοριθμικά από το DNA.Συμφωνω.Περιμενω να ακουσω τις δικες σου θεσεις πανω σε αυτο το ερωτημα με ενδιαφερον.

Επειδη μιλαμε για αυτο το θεμα θυμηθηκα αυτο που ειχε πει καποιος επιστημονας γνωστος σε οτι αφορα το νοημα της υπαρξης του ανθρωπου οτι ισως ο ανθρωπος
να ειναι απαραιτητος για την παρατηρηση της φυσης.Δια του ανθρωπου
η φυσις συνειδητοποιει την υπαρξη της και απο την στιγμη αυτη
υπαρχει πραγματι.

quote:
Πρίν σου δώσω την δική μου απάντηση έχεις ακούσει για τα 40 σκαλοπάτια κτλ. κτλ.?

Φιλε MC γεια σου.Μπορεις να μας πεις για αυτο που ανεφερες περισσοτερα πραγματα(40 σκαλοπατια) διοτι δεν το εχω ακουσει ποτε;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MC
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/07/2004, 14:13:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MC  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και κάτι άλλο. Σκεφτείτε το πιο σημαντικό. Είναι δυνατόν να έστειλε ο Θεός τον ίδιο του τον Υιό να πάρει μορφή δούλου (δηλ. ανθρώπου) και να θανατωθεί βίαια για να καταλήξουμε μετά εμείς μετά να γίνουμε ένα τίποτα??? Είναι δυνατόν?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fatboy51
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/07/2004, 13:35:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fatboy51  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Βρε X-files, γιατί άραγε, όταν ακούω για κάποιους που προσπαθούν να με προφυλάξουν από την Αλήθεια ή τη Γνώση (με κεφαλαία και τα δύο) κουμπώνομαι αυτόματα; Μήπως γιατί στην άποψη αυτή εμπεριέχεται μια άποψη πατερναλιστική; Και μήπως η πατερναλιστική αυτή άποψη, όταν την οδηγήσουμε στα άκρα της, λέγεται φασισμός;

Πως κάποιος άλλος αποφασίζει τι ΕΓΩ αντέχω να ξέρω και τι δεν αντέχω; Γιατί η δικιά του ελεύθερη βούληση να μετράει διπλά και η δικιά μου καθόλου;

Γιατί όταν ακούω για «όρια του εγκέφαλου» από τα οποία κάποιος μπορεί να «θέλει να με προφυλάξει», γιατί «δε μπορώ να κατανοήσω την αληθινή φύση του θανάτου», μου σηκώνεται κάγκελο η τρίχα, μπροστά στο μέγεθος του καπελώματος;

Μα, η αληθινή φύση του θανάτου, στην κακιά περίπτωση είναι η είσοδος στη χριστιανική κόλαση. Τι μπορεί να είναι χειρότερο; Μια ολόκληρη θρησκεία, από τις επικρατέστερες στον κόσμο, προπαγανδίζει το φόβο του διαβόλου και της κόλασης… Άσε που υπάρχει η, εξίσου έγκυρη για μένα, περίπτωση ο θάνατος να αποτελεί μια γέννηση ή μια επιστροφή σε μια ανώτερη πνευματική κατάσταση, που την εγκαταλείψαμε κάποια στιγμή για να ξαναγεννηθούμε; Δηλαδή, ποια είναι η τόσο ανυπόφορη και τόσο επικίνδυνη γνώση;

Ολόκληροι πολιτισμοί έχουν στηριχτεί και στηρίζονται θρησκευτικά στη μετενσάρκωση. Γιατί άραγε αυτή θα ήταν κάτι το τόσο σοκαριστικό; Επειδή θα άλλαζε την οπτική μας για τη ζωή και την αξιολόγηση των πραγμάτων; Ε, και; Δε βλέπω οι Ινδουιστές να παθαίνουν τίποτα…

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

x-files
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
192 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/07/2004, 19:30:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους x-files  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε fatboy51
<Η ΓΝΩΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΗΛΙΘΙΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ>
δε θελω να προφυλαξω ή να εμποδισω κανεναν απο την προσβαση στην οποια γνωση.Αυτα που εγραψα ειναι στα πλαισια ενος γενικοτερου προβληματισμου για τον τροπο που χρησιμοποιουν ορισμενοι με <ισχυρη>θεση,εννοιες οπως ο θανατος που κρυβουν απιστευτη δυναμικη και τις μετατρεπουν σε μεσα χειραγωγησης της μαζας και προπαγανδας για τη διατιρηση δικων τους συμφεροντων .Και αναφερομαι σε θρησκευτικα ,πολιτικα και αλλα κινηματα που υποκινουν τους πολλους εμμεσα και υποσυνειδητα -με εννοιες-κλειδια- για να ισχυροποιουν τη θεση των λιγων.
Η δικη μου αποψη για το θανατο προερχεται απο προσωπικη εμπειρια που εχω αναφερει σε αλλα topics αλλα επειδη ειναι απολυτα σχετικη και με το συγκεκριμενο την παραθετω και εδω.
ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΗΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

quote [ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΜΥΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ TOPICSTOY FORUM.
ΟΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΑΣ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΚΑΘΩΣ ΒΙΩΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙ΄ΑΥΤΗΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΜΕΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΡΑΤΩ ΜΥΣΤΙΚΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ.ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ...
ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΛΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΒΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΙΚ ΤΟΥ ESOTERICA ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ.......
.................... <
20 Μηνύματα Posted - 31/10/2003 : 14:52:41

--------------------------------------------------------------------------------

Πριν τη γεννηση και μετα το θανατο,πριν και μετα τη ζωη υπαρχει ΖΩΗ.Αν με ρωτουσαν πριν δυο μηνες θα απαντουσα με υποθετικες φιλοσοφικες θεωρησεις αλλα τωρα η απαντηση μου είναι τοσο απλη και απολυτη οσο ένα προσωπικο βιωμα.Είναι δυσκολο να περιγραψω με λεξεις ότι συνεβη γιατι μου φαινονται πολύ λιγες για να πλησιασουν τετοια νοηματα.Θα προσπαθησω να γραψω λιγα λογια αυθορμητα όπως μου ερχονται στη σκεψη.Δυσκολευομαι και οσον αφορα τη χρονικη σειρα γιατι δεν μπορω να βρω αντιστοιχια με τον τροπο που υπολογιζουμε το χρονο.Είναι σαν να συνεβαιναν όλα ταυτοχρονα σε ένα αχρονο παρον που δεν μπορω να προσδιορισω αλλιως.Είναι τελειως διαφορετικη η αντιληψη του περιβαλλοντος. Και δεν μπορω να τα παρουσιασω ετσι ώστε να γινουν ευκολα κατανοητα…
Σκεφτομαι…που ειμαι?Σκοταδι και μετα ενας γνωριμος ρυθμος ,μια παρουσια μου «λεει»πως όλα είναι ενταξει.Καταλαβαινω αλλα πώς να απαντησω?Η απαντηση στην ερωτηση ερχεται για να καταλαβω ότι ο τροπος επικοινωνιας είναι «τηλεπαθητικος».Σαν ολες οι γνωστες αισθησεις να εχουν γινει μια.Αισθανομαι την παρουσια του με έναν απολυτο τροπο σαν να είναι ένα με εμενα.Δεν υπαρχει φοβος , πονος ουτε μοναξια.Με γεμιζει απολυτα,μονο ΑΓΑΠΗ(ως κατι πολύ ανωτερο από ότι εννοουμε με αυτή τη λεξη),σαν να βρηκα τον αιωνιο αγαπημενο μου,οικεια σαν να γυρισα στο παλιο μου σπιτι …γαληνη,κατανοηση πληρης και αποδοχη.Ζω "αυτοματα" ότι επιθυμω και αισθανομαι..Η λεξη ευτυχια πολύ «λιγη».Εικονες ερχονται σαν προβολη σε οθονη.Βλεπουμε –μου δειχνει-εκεινη που νομιζα πως ειμαι εδώ.Αλλαζει η συναισθηση του «εαυτου»,δεν εχω πια αμεση σχεση με την προσωπικοτητα που «ημουν»εδώ αλλα δε με ενδιαφερει ουτε εχω συναισθηματικη συνδεση με οτιδηποτε ειχε στη ζωη της..
Ποια ζωη ?Πανικοβλημενοι γιατροι ,προσπαθουν να την επαναφερουν.Δε θελω να γυρισω-Σ’Αγαπω…Βλεπω το «τωρα» και το «μετα» σε καποια προσωπα κοντινα σε εκεινη.Πως θα είναι χωρις αυτή.Ο συντροφος της αγωνιά αλλα ξερω πως μπορει να συνεχισει χωρις εμενα.Εκεινος το σκεφτεται…Αν μπορει.Με"αγαπαει"αλλα μπορει.Καταληγει.Ειμαι σιγουρη πως δε με νοιαζει πια γι’αυτόν.Οι γιατροι κανουν άλλη μια προσπαθεια.Φωνες για μια ελαχιστη κινηση.Τι αστειοι που μου φαινονται.Γελαμε,Εκεινος(η παρουσια)με ρωταει αν ειμαι σιγουρη πως δε θελω να γυρισω.Δεν μπορω να υποκριθω .Η σκεψη είναι η μονη αληθεια και γινεται αντιληπτη «ταυτοχρονα».Ο φιλος μου με αποχαιρεταει και Εμεις ταξιδευομε μακρια.Θυμασαι κατι τρελα καλοκαιρια στη Μυκονο?-Ησουν κι εσυ εκει?-ΠΑΝΤΑ.Τωρα μπορουμε να ειμαστε εκει ,οπουδηποτε ,οποτε θελουμε.Τι ΜΑΓΕΙΑ!!Δεν γυριζω.Οι γιατροι τα παρατουν ,επιτελους.-Δυστυχως-λενε.Δε με ενδιαφερει να βλεπω εκει πια."βλεπω"τι ακολουθει-κηδεια,διαφορα…Δε με νοιαζει πια τιποτα από εκεινη.-Εισαι σιγουρη?-Ναι ,δε βρισκω λογο να γυρισω.ΘΕΛΩ να μεινω μαζι Σου.Και ξαφνικα μια εικονα, ο αδελφος της.Βλεπω στη ζωη του Είναι μικρος ακομη ,οι γονεις εχουν «πεθανει»ολοι εχουν πεθανει "εδώ και καιρο".Δεν εχει κανενα εκτος από εκεινη.Δεν το αντεχει και θα κανει «λαθος».-Θα τον αφησεις??Ταραζομαι. Το καταλαβαινει.-Εχεις ακομη δυνατοτητα επιλογης…-Θελω να μεινω,Σ’Αγαπω.Δε θελω να μου αφησεις το «χερι» ξανα.-Κι Εγω αλλα πρεπει να ξαναπας εκει για λιγο…-Όχι, δε θελω να μεινω χωρις Εσενα-Μα τωρα ξερεις ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ.Σ’ΑΓΑΠΩ.
……Κατι γινεται δυσκολο….ξανα…Σκεφτομαι—Ο αδελφος μου---Ειμαι μπερδεμενη ,φοβαμαι ,ποναω ..Γιατι?Βλεπω παλι μεσα από εκεινη.Παλι εδώ??Και δεν μπορει να κουνηθει .Με πολύ προσπαθεια κουνω τα δαχτυλα .Φωνες ,θορυβος, ξαναερχονται γυρω μου.Δε θελω να μεινω,ξαναφευγω,συνειδητα.Είναι αργα πια .η<
"πορτα"είναι κλειστη και εγω μενω εξω ,ξανα εδώ σε αυτή τη ζωη.Αλλα εχω κρυμμενα τα κλειδια.
Μονο που τιποτα πια δεν είναι το ιδιο για μενα , τωρα ειμαι παγιδευμενη αναμεσα στο τι θελω αληθινα και στις καταστασεις που ειχα δημιουργησει και με πιεζουν με καποια «πρεπει»Εχοντας μια επιχειρηση που δε θελω πια και έναν γαμο που εχει οριστει κοντα στα Χριστουγεννα,με καποιον που ξερω πως δεν αγαπω και θελω να χωρισω μαζι του και πολλα αλλα περιπλοκα γυρω μου.Είναι πολύ δυσκολο να προσποιουμαι εκεινη που νομιζαν πως ειμαι,ειμαι θυμωμενη,μπερδεμενη.
Όμως ξερω πως δεν ειμαι μονη.Πως παντα θα ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ.Απλα εχω λιγο δρομο ακομα «μπροστα»μου.Η ζωη μου όμως είναι μετα από Αυτό γεματη..Αγαπη και άλλη μια φορα Ονειρα…
Συγγνωμη για το μεγεθος του μυνηματος ,το περιορισα οσο μπορουσα αν και θελω να τονισω ξανα ότι οι λεξεις δεν ειναι δυνετο να εκφρασουν ο,τι βιωσα.
Να σημειωσω τελος πως μετα απο αυτη την "περιπετεια" ειμαι "καλυτερα "απο ποτε και αναρωσα σε παρα πολυ μικρο διαστημα σε σχεση με τα αναμενομενο μετα την εγχειρηση.Το "αστειο" ειναι πως ο γιατρος(πολυ γνωστος πλαστικος χειρουργος)ακομα ταραζεται και "χανει το χρωμα του"οποτε τυχαινει να με συναντησει.>>
......................................................................................
............................
Αυτα εγραψα στο topic του φιλου Ιασονα<Τι Γινεται λιγο πριν πεθανεις>καταθετοντας αυθορμητρα την εμπειρια μου .Τα ιατρικα στοιχεια που μου εδειξε ο επικεφαλης γιατρος και τα εμαθα μετα απο μεγαλη πιεση που του ασκησα(δεν του εχω πει για την εμπειρια μου κια ισως φοβοταν μηπως τρομαξω??)ηταν οτι οτι προκληθηκε ανακοπη λογω του επιπλεον αναισθητικου που μου χορηγησαν εξαιτιας της διαρκειας της επεμβασης και τις ανησυχητικες ενδειξεις οτι ""ξυπνουσα".Οπως συγκεκριμενα μου ειπε ο ανθρωπινος οργανισμος μπορει να ανεχτει καποια συγκεκριμενα λιτρα υγρου(αναισθητικου) που σε μενα λογω ευαισθησιας ξεπεραστηκαν με αποτελεσμα (τα λογια του ακριβως) να "πνιγω".Ημουν επι 14!!!λεπτα σε ευθεια γραμμη της καρδιακης λειτουργιας αλλα και στη συνεχεια συμφωνα με τις ενδειξεις του εγκεφαλογραφου με τη γνωστη ευθεια νεκρικη γραμμη.Καμια ζωτικη ενδειξη.Προσπαθησαν να με επαναφερουν αλλα ηταν η πρωτη τοσο απιθανη περιπτωση επιστροφης στην εμπειρια του γιατρου.Ειχαν παρατησει την προσπαθεια και ετοιμαζονταν να ανα κοινωσουν το<θανατο μου>και να συμπληρωσουν το πιστοποιητικο θανατου οταν <γυρισα>.
Απο τοτε απεκτησα ιδιοτητες που δεν ειχα καθως ξαναθυμηθηκα οσο ημουν εκει
καποιες γνωσεις που ειχα ξεχασει .Απο ορισμενους θεωρειται χαρισμα το να εχει καποιος ικανοτητες που οι περισσοτεροι εχουν ξεχασει αλλα πολλες φορες(για οσους ξερουν τι εννοω ή θα ηθελαν να μαθουν)ειναι εξαντλητικο.
Και η επιβεβαιωση πως οτι βιωσα τοτε ηταν αληθινο ηταν μια ακομη πιο σοβαρη εγχειριση πριν 2 μηνες περιπου (3ωρες κ 40 λεπτα)με γενικη -εννοειται -αναισθησια κατα τη διαρκεια της οποιας δε βιωσα τιποτα (παρα το φοβο μου οτι αυτη τη φορα δε θα γυριζα)ουτε καν ονειρα .Αυτο για μενα καταριπτει τη θεωρια περι του οτι οι εμπειριες αυτες μπορει να προερχονται λογω παραισθησεων των αναισθητικων ουσιων.Ειναι μια ακομη αποδειξη στα πλαισια της γνωστης λογικης της επαναλειπτικοτητας των πειραματων της επιστημης.Για μενα ο,τι βιωσα τοτε ειναι τοσο αληθινο οσο το οτι γραφω τωρα αυτο το κειμενο στον υπολογιστη.Η πρωτη περιγραφη της επειριας μου ισως δεν ηταν τοσο ολοκληρωμενη γιατι ηταν πολυ προσφατη και ημουν συγκλονιμενη παραλειποντας λεπτομερειες σημαντικες που θα ηθελα να προσθεσωτωρα αλλα θα μεγαλωνε πολυ το κειμενοΤο αφηνω για καποια αλλη φορα..Μπορειτε να με ρωτησετε ελευθερα οτιδηποτε δεν καταλαβαινετε αρκετα και μη διστασετε να αναφερετε τις αποριες σας πανω σε οποιοδηποτε σημειο .Χαιρομαι πολυ που μαθαινω οτι επιτελους αρχισαν παρομοιες ερευνες ανοικτες για το κοινο και στην Ελλαδα .Το μεγαλυτερο προβλημα που αντιμετωπιζω ειναι οτι λογω των προκαταληψεων της κοινωνιας μας δεν μπορω να μιλησω με κανεναν ουτε καν στα κοντινα μου προσωπα για οσα βιωσα και για τα μαθηματα που πηρα καθως και για τις "ικανοτητες" που απεκτησα μετα απο αυτο.Ελαφρυνει πολυ τη θεση μου το οτι μου δινεται η ευκαιρια να συζητησω με ατομα που πραγματικα ενδιαφερονται χωρις προθεση ειρωνιας.Παρακαλω μη διστασεται να επικοινωνισετε μαζι μου το συντομοτερο αν εχετε ή γνωριζετε παρομοια βιωματα .Αν δε θελετε να γινουν γνωστα στο forum μπορετε να μου στειλετε οτιδηποτε σχετικο (εμπειρια ερωτησεισ,αποριες για τη δικη μου σε μαιλ
Τα στοιχεια μου ειναι τα παρακατω
e-mail peggy12676@ yahoo.gr
Θεωρω οτι στα πλαισια ή παραλληλα καθε σχετικη ερευνα θα ηταν επικοδομητικο να γινουν μια σειρα σεμιναριων και διαλεξεων για την πληροφορηση του κοινου καθως και καποιες οργανωσεις ομαδων ατομων με σχετικα βιωματα για λογους υποστηριξης και αλληλοβοηθειας των μελων τους με ανταλλαγη εμπειριων, κατι που θα βοηθουσε και τις ερευνες για την εξαγωγη σημαντικων συμπερασματων απο την παρακολουθηση των συζητησεων αυτων αλλα κυριως τα μελη που θα συμμετεχουν στο δυσκολο δρομο της προσαρμογης στην καθημερινοτητα τους μετα απο ενα τοσο συγκλονιστικο βιωμα.(στο εξωτερικο υπαρχουν ηδη support groups for NDE).Κανω αυτη την προταση κρινοντας απο τις δυσκολιες που αντιμετωπιζω εγω να προσαρμοστω (υποθετω και αρκετοι αλλοι που δεν εχουμε υποστηρικτικο περιβαλλον).Εχω αναγκη να μοιραστω αυτη την αληθεια τοσο με ατομα που ενδιαφερονται πραγματικα οπως εσεις αλλα κυριως με αλλους που εχουν ζησει κατι παρομοιο.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ ΤΟΣΟ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΠΟΛΥ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΜΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.ΑΠΛΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΙΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ INTERNET.ΜΕΝΩ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΗ(ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ)ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΣΥΧΝΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΟΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ.ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΙΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΛΕΞΟΥΝ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ.]


LOVE IS THE ONLY TRUTHΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2004, 02:01:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
ΦΙΛΕ VIKING (ή μήπως "φίλη"? παιδιά το μόνο κακό με τα ψευδώνυμα είναι οτι δεν ξέρουμε άν απευθυνόμαστε σε άντρες ή γυναίκες..)
Κάποια αμαρτήματα θεωρούνται τόσο μεγάλα εκει ψηλά που μπορεί και από το πιο ψηλό σκαλοπάτι να σε ρίξουν πάλι κάτω "πχ προγαμαιαίες σχέσεις".


Φιλη MC ειμαι ο VIKING και καλωσηρθες στο Φορουμ.Αυτο που δεν καταλαβαινω πραγματικα με την θρησκεια σας ειναι γιατι να θεωρουνται οι προγαμιαιες σχεσεις αμαρτημα;Ειλικρινα σου λεω μου φαινεται πολυ γελοιο.Αλιμονο αν υπαρχει καποιος Θεος που να θεωρει οτι η σχεση με καποια γυναικα ειναι ανηθικη πριν το γαμο(λες και ο γαμος ειναι το εισιτηριο για τον παραδεισο).Το αστειο ειναι οτι αν υπηρχε ενας Θεος που να θεωρουσε τις προγαμιαιες σχεσεις αμαρτημα η μιση ανθρωποτητα θα ηταν καταδικασμενη για την κολαση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/07/2004, 00:31:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα πρέπει να δεχθούμε το μοντέλο των περιορισμένων δυνατοτήτων για να μπορέσουμε να ερμηνεύσουμε τι είναι ζωή.

Δύο δυνατότητες υπάρχουν για τη ζωή αν την ορίσουμε 'χαλαρά' ως ενέργεια του εγκεφάλου:

1. Μόνο η ύλη υπάρχει, τίποτα άλλο. Λογικό και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα σε αυτή την περίπτωση αποτελεί η θέση ότι μετά τον θάνατο δεν υπάρχει απολύτως τίποτα. Επομένως ας φάμε και ας πιούμε σήμερα ..

2. Υπάρχει η ψυχή έξω από την ύλη, που ζωοποιεί τον άνθρωπο.
2.1 Η ψυχή υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει και μετανσαρκώνεται
2.2. Η ψυχή είναι αιώνια, αλλά δεν υπάρχει μετενσάρκωση.

Η πρώτη θέση επιστημονικά δεν έχει αποδειχτεί. Αν αποδειχτεί κάποτε, πράγμα που θεωρώ τελείως αδύνατο, τότε νομίζω πως δεν θα έχουμε πρόβλημα (εμείς θα έχουμε μάλλον γιατί δεν βλέπω να προλαβαίνουμε) μιας και εφόσον θα ξέρουμε τον τρόπο, θα είμαστε αθάνατοι, θα γεννιόμαστε κατά βούληση και θα είμαστε ωραίοι!

Στην 2η περίπτωση όπου απαιτείται η ύπαρξη κάποιου εξωγενούς στοιχείου για να ερμηνευθεί η ζωή, τότε θα πρέπει να προσδιορίσουμε τις ιδιότητες του. Βασική του ιδιότητα είναι η ζωή! Η φύση του δεν είναι η ύλη (όπως δεχθήκαμε αρχικά).

2.1 Βασική παραδοχή εδώ πρέπει να είναι πως υπάρχει και η ιδιότητα της αιωνιότητας.
2.2 Ενώ εδώ ότι υπάρχει γέννηση της ψυχής (και θάνατος;;΄ή όχι;;)

Ακόμα όμως και αν μπορέσουμε να δείξουμε κάτι από αυτά, το πολύ πολύ να δείξουμε ότι η ψυχή 'ζει' και μετά τον θάνατο.

Ποια θα είναι η τύχη της όμως, αυτό επιτρέψτε μου να το γνωρίζουμε, αλλά όχι από την επιστήμη.

ΥΓ: Φίλε μου VIKING πάνω σε αυτό που λες... λέει ο Σαίξπηρ: "Με της δικαιοσύνης την πορεία δεν θα 'βρισκε κανείς μας σωτηρία" .


Φιλικά,

Edited by - athakandr on 04/07/2004 00:34:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MC
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2004, 12:39:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MC  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
ΦΙΛΕ VIKING (ή μήπως "φίλη"? παιδιά το μόνο κακό με τα ψευδώνυμα είναι οτι δεν ξέρουμε άν απευθυνόμαστε σε άντρες ή γυναίκες..)
Κάποια αμαρτήματα θεωρούνται τόσο μεγάλα εκει ψηλά που μπορεί και από το πιο ψηλό σκαλοπάτι να σε ρίξουν πάλι κάτω "πχ προγαμαιαίες σχέσεις".


Φιλη MC ειμαι ο VIKING και καλωσηρθες στο Φορουμ.Αυτο που δεν καταλαβαινω πραγματικα με την θρησκεια σας ειναι γιατι να θεωρουνται οι προγαμιαιες σχεσεις αμαρτημα;Ειλικρινα σου λεω μου φαινεται πολυ γελοιο.Αλιμονο αν υπαρχει καποιος Θεος που να θεωρει οτι η σχεση με καποια γυναικα ειναι ανηθικη πριν το γαμο(λες και ο γαμος ειναι το εισιτηριο για τον παραδεισο).Το αστειο ειναι οτι αν υπηρχε ενας Θεος που να θεωρουσε τις προγαμιαιες σχεσεις αμαρτημα η μιση ανθρωποτητα θα ηταν καταδικασμενη για την κολαση.Φιλε VIKING το ξέρω, αυτό που με ρωτάς το έχω αναρρωτηθεί χιλιάδες φορές. Το να αλλάζεις σύντροφο κάθε δεκαήμερο, σίγουρα το θεωρώ και εγώ αμάρτημα. Το να έχιες έναν και μοναδικό δεν το καταλαβαίνω, αφού το κάνεις από αγάπη κτλ. Δεν ξέρω τί να σου απαντήσω. Απλά ο Θεός έχει θέσει κάποιους κανόνες, κάποιες εντολές, που δεν θα τις κατανοήσουμε ποτέ. Ο Θεος επιθυμεί την πράξη αυτή μόνο για τεκνοποίηση. Τώρα... μπορείς να πάς κόντρα? Ειναι κάτι ανάλογο με το να πας σε μια χαρτού. Κανέις δεν καταλαβαίνει για΄τι είναι αμαρτία τη στιγμή που είναί απολυτα φυσιολογικό να θες να μάθεις το μέλλον σου. Ανθρώπινο.. Είναι όμως αμαρτία. Ετσι και αυτό...??

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fatboy51
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2004, 12:57:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fatboy51  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καλή μου X-files, έχω παρακολουθήσει το άλλο topic, για αυτό και παραξενεύτηκα από τη θέση που διατύπωσες. Κοίτα, πιστεύω πως κανείς δε μπορεί να σε προφυλάξει από τον εαυτό σου, εκτός από... τον εαυτό σου!! Όλοι οι ιερείς και οι θρησκείες και τα οργανωμένα πράγματα του θρησκευτικού είδους, εκ του πονηρού είναι. Σκοπός τους μοναδικός η χειραγώγηση και το δικό τους όφελος.

Πιστεύω πως θα βρεις αρκετούς ανθρώπους με παρόμοιες εμπειρίες. Άλλοι τις αντιμετωπίζουν στα ίσια, σαν εσένα, και άλλοι πηγαίνουν γύρω γύρω: κανείς δε θέλει να δαγκώσει μπουκιά μεγαλύτερη από όσο χωράει το στόμα του, μπορεί να πνιγεί...Κοι οι δύο αντιμετωπίσεις θεμιτές είναι.

Αλλά πιστεύω πως δρόμοι για την αλήθεια υπάρχουν όσοι και άνθρωποι. Δηλαδή αυτοί οι δρόμοι μόνο ως προσωπικοί μπορεί να νοηθούν. Η συζήτηση, η διασταύρωση των απόψεων βοηθάει, και μερικές φορές βοηθάει πολύ, αλλά ποτέ δε φτάνει. Και στην επαφή με κάποιο "guru" πρέπει νάμαστε πάντα υποψιασμένοι, ειδικά όταν ακούμε για πολλά κεράσια...

Ομαδάρα η Εθνική, ε;; Δεν άντεχα να μην κάνω αναφορά...

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fatboy51
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/07/2004, 13:13:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fatboy51  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Φίλε MC, έχω ένα μυστικό να σου πω: ο θεός χέστηκε για το αν αλλάζεις κοπέλλα κάθε 10 μέρες, ή αν κάνεις έρωτα έξω από κάποιο γάμο... Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για όλα αυτά είναι κάποιοι παπάδες, ανεξάρτητα από θρησκεία, που προσπαθούνε να σε έχουμε μέσα σε ένα ποίμνιο ("κοπάδι" μεταφράζεται!!) και να σε απομυζούν...

Θες ένα κανόνα ηθικής; Μην κάνεις αυτό που δε θάθελες να σου κάνουν! Αν δε γουστάρεις να σε προσυλητίζουν, μην προσυλητίζεις. Αν δε γουστάρεις να σου κάνουν κήρυγμα, μην κάνεις κήρυγμα. Αν δε γουστάρεις να σε βιάζουν, μη βιάζεις.

Είναι απίστευτο, πόσα πράγματα για τα οποία διαμαρτυρόμαστε, τα κάνουμε και εμείς οι ίδιοι...

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MC
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/07/2004, 16:28:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MC  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

[font=Comic Sans MS]

Φίλε MC, έχω ένα μυστικό να σου πω: ο θεός χέστηκε για το αν αλλάζεις κοπέλλα κάθε 10 μέρες, ή αν κάνεις έρωτα έξω από κάποιο γάμο... Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για όλα αυτά είναι κάποιοι παπάδες, ανεξάρτητα από θρησκεία, που προσπαθούνε να σε έχουμε μέσα σε ένα ποίμνιο ("κοπάδι" μεταφράζεται!!) και να σε απομυζούν...


FATBOY δεν λέω οτι δεν τα έχω σκεφτεί και εγώ η ίδια όλα αυτά. Αλλά θα ήθελα να σου κάνω μία ερώτηση και θα σου πώ πού το πηγαίνω. Πιστεύεις στους φωτισμένους γέροντες? Δε σου μιλάω για έναν παπά οποιονδήποτε. Σου μιλάω πχ για Παϊσιο, Πορφύριο και όσους άλλους διορατικούς έχει η εποχή μας?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fatboy51
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2004, 12:06:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fatboy51  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μεγάλη κουβέντα το "πιστεύω", αγαπητέ. Μου πάει πιό πολύ το "αποδέχομαι". Και ναι, υπάρχουν φωτισμένοι άνθρωποι, όχι ντε και καλά γέροντες, όχι ντε και καλά χριστιανοί...

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

MC
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
95 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2004, 13:35:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους MC  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Μεγάλη κουβέντα το "πιστεύω", αγαπητέ. Μου πάει πιό πολύ το "αποδέχομαι". Και ναι, υπάρχουν φωτισμένοι άνθρωποι, όχι ντε και καλά γέροντες, όχι ντε και καλά χριστιανοί...

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!OK. Ας μιλήσουμε για γέροντες χριστιανούς, μιας και αναφερόμαστε στην θρησκεία μας. Ενας φωτισμένος λοιπόν γέροντας, όπως ο Πορφύριος, Παϊσιος κτλ., ΜΟΡΦΕΣ δηλαδή, έχουν το χάρισμα από τον Θεό να είναι προορατικοί, διορατικοί, να σου αποκαλύπτουν πάντα με την άδεια του Θεού κάποια γεγονότα που αφορούν την προσωπική σου ζωή, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομία Θεού. Οι ίδιοι όμως γέροντες, άν μιλήσεις μαζί τους θα δείς οτι αναγνωρίζουν το προγαμιαίο σεξ σαν αμάρτημα στα μάτια του Θεού. Πορνεία. Μέσα σε όλη τους λοιπόν αυτή την επικοινωνία με τον Θεό και το χάρισμα που τους έδωσε (δε μιλάμε για καφετζούδες έτσι?), μέσα στο όλο ΠΝΕΥΜΑ κάνανε λάθος στο σημείο του σεξ? Εδώ ο Παϊσιος όταν τον κηδεύανε, λόγω του οτι κλαίγανε με λιγμούς όλοι οι γέροντες, σηκώθηκε από το φέρετρο και τους λέει "μην κλαίτε, δεν έχω πεθάνει" και ξανακοιμήθηκε. Πώς μπορώ να αμφισβητήσω λοιπόν τα λεγόμενά του περί προγαμιαίου σεξ? (άσχετα από το ότι κανείς δεν το εφαρμόζει). Απλά νομίζω οτι όλοι μας φτιάχνουμε μια δική μας θρησκεία. Κρατάμε αυτά που δε μας ενοχλούν και τόσο και πετάμε αυτά που δε μπορούμε να αντισταθούμε. Θα ήθελα να ακούσω την γνώμη σου πάνω σε αυτό.
(by the way, επειδή με λες "φίλε", είμαι κοπέλα... :)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fatboy51
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2004, 13:06:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fatboy51  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Λοιπόν, ας αρχίσουμε από την αρχή. Πιστεύω (που σημαίνει: δε μπορώ να αποδείξω, αλλά δέχομαι ή νιώθω πως είναι σωστό) πως, όπως όλοι οι άνθρωποι έχουν, εκτός από τις 5 γνωστές αισθήσεις (ή δυνατότητες), και κάποιες άλλες, κοιμισμένες. Και όπως όλοι οι άνθρωποι δε βλέπουν με την ίδια οξύτητα ή δεν είναι το ίδιο έξυπνοι, άλλα τόσο διαβαθμίζονται και στις κοιμισμένες αυτές αισθήσεις ή δυνατότητες.

Σε κάποιους ανθρώπους οι δυνατότητες αυτές είναι σε εγρήγορση. Και εδώ παρεμβαίνει η κουλτούρα, η εξυπνάδα, ο κοινωνικός περίγυρος και τόσα άλλα πράγματα. Είναι πολύ εύκολο να θεωρηθεί, π.χ. μια ικανότητα τηλεκίνησης ώς "θαύμα". Και αν βρίσκεται το άτομο σε ένα περιβάλλον, επίτρεψέ μου την έκφραση, "χυδαίας" θρησκείας, είναι πολύ εύκολο να καταλήξει θαυματοποιός κάποιου θρησκευτικού δόγματος... Έχει γίνει διάφορες φορές στο παρελθόν με περιπτώσεις μετεωρίσεως κτλ κτλ.

Αν τώρα το άτομο βρεθεί σε περιβάλλον που αντιμετωπίσει το φαινόμενο με νηφαλιότητα, οι πιθανότητες είναι οτι θα το αποκρύψει, και θα συνεχίσει να ζει μια "κανονική" ζωή. Έτσι κι αλλιώς όμως, επειδή όλοι πιστεύουμε κάπου, το άτομο θα εντάξει κάπως την ικανότητα του μέσα στο δογματικό μέρος κάποια θρησκείας. Ξέρεις, να πιστεύει κάποιος οτι το χάρισμα του είναι από τη φύση ή από το Θεό, είναι πολύ κοντά...

Αν τώρα το άτομο προχωρήσει προς κάποια φώτιση, με τη βοήθεια ή όχι της δυνατότητας που έχει, εκεί είναι όλα ανοιχτά. Ο κάθε φωτισμένος μιλάει με το βάρος της φώτισής του ή επιλέγει τη σιωπή. Ο γέρων Παϊσιος είχε αυτή την άποψη, κάποιος άλλος μπορεί να έχει άλλη.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ως μη φωτισμένος, οτι ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που νομίζω καλύτερο. Τη βασική μου άποψη στην έχω πει. Και δε μου περνάει από το μυαλό να πω σε κάποιον οτι κάνει "αμαρτία". Αμαρτία σημαίνει οτι αποδέχεσαι την ηθική ενός συγκεκριμένου δόγματος, μα πολύ συγκεκριμένου σου λέω, αν το ψάξεις λίγο παραπάνω. Οι Ταλιμπάν ακολουθούν πιστά ένα συγκεκριμένο δόγμα, το ίδιο και οι ορθόδοξοι Εβραίοι. Το ότι αυτοί σφάζονται μεταξύ τους, για τη δικιά μου θεώρηση σημαίνει οτι κάπου κάνουν λάθος και οι δύο. Και νομίζω πως το βασικό τους λάθος είναι της μη αποδοχής του άλλου σαν άλλου, σαν διαφορετικού, αλλά με τα ίδια δικαιώματα. Αυτό όμως είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δικιάς μου ηθικής... και παράπονα δεν έχω!!

Α, αυτό με το γέροντα Παϊσιο, το είδες με τα μάτια σου; Γιατί οι μυθολογίες αυτού του είδους πάνε κι έρχονται...

--------------------
USE IT OR LOSE IT !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2004, 16:08:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή MC,

Όπως καταλαβαίνεις η ερώτηση είναι .. 'παγίδα'. Λες και αν το είχες δει με τα μάτια σου θα σε πιστεύανε.

Οι απανταχού σολιψιστές δεν πείθονται με ΤΙΠΟΤΑ. Ο θάνατος για αυτούς οδηγεί στο ΤΙΠΟΤΑ. Ο Θεός του είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ. Τα επιχειρήματά τους είναι ένα αόριστο εκκρεμές, που αιωρείται στο ΚΕΝΟ.

Λόγια, λόγια, λόγια και ουσία καμμία. Απορώ γιατί δεν το λένε καθαρά να τελειώνουμε.. Πείτε ρε παιδιά, δεν πιστεύουμε επειδή έτσι μας γουστάρει. Αυτή θα ήταν καθαρή θέση.

Το να αιωρούμαστε όμως ανάμεσα στον φανατικό αντιχριστιανισμό από την μία του Schwabe και στις νερόβραστες (και δίχως παράπονα!) θέσεις του fatboy, αυτό τι είναι;

Γιατί είναι πολύ αναπαυτική η κριτική περί μυθολογίας, αλλά όσο αφορά τον fatboy δεν έχουμε ακόμα καταλάβει σε τι Θεό πιστεύει...

ath.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

beyond
Πλήρες Μέλος

Greece
1446 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/07/2004, 15:28:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους beyond  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος beyond  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Το να αλλάζεις σύντροφο κάθε δεκαήμερο, σίγουρα το θεωρώ και εγώ αμάρτημα. Το να έχιες έναν και μοναδικό δεν το καταλαβαίνω, αφού το κάνεις από αγάπη κτλ. Δεν ξέρω τί να σου απαντήσω. Απλά ο Θεός έχει θέσει κάποιους κανόνες, κάποιες εντολές, που δεν θα τις κατανοήσουμε ποτέ. Ο Θεος επιθυμεί την πράξη αυτή μόνο για τεκνοποίηση. Τώρα... μπορείς να πάς κόντρα? "
ΕΧΕΙΣ ΣΚΕΦΤΕΙ ΟΤΙ Η "ΑΜΑΡΤΙΑ" ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ Η ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ?
π.χ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΟΥΣ ΝΟΜΑΔΕΣ ΟΤΙ ΤΟ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ,ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΟΠΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΟ,ΕΙΝΑΙ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ,ΟΠΟΤΕ ΧΤΥΠΑΣ ΜΙΑ "ΑΜΑΡΤΙΑ" ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΝΕ..
Η ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΜΙΑ ΞΑΔΕΡΦΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΓΕΝΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΑ ?
Η ΤΟ ΝΑ ΤΡΩΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ,ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΑΓΕΛΑΔΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ,ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΕΡΟ ΖΩΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ?

"Εδώ ο Παϊσιος όταν τον κηδεύανε, λόγω του οτι κλαίγανε με λιγμούς όλοι οι γέροντες, σηκώθηκε από το φέρετρο και τους λέει "μην κλαίτε, δεν έχω πεθάνει" και ξανακοιμήθηκε"
!! ΚΑΛΑ ΕΝ ΕΤΕΙ 2004 ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΑΣΥΖΗΤΗΤΙ ΩΣ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ? ΕΝΤΑΞΕΙ ,ΑΝΑΖΗΤΟΥΜΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΝΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ..

Ήρθα, είδα, νίκησα, είπε ο στρατηγός. Ανέβηκες, ξεκίνησες, έφτασες! ώρα να κατεβείς! λέει ο φιλόσοφος

Edited by - beyond on 10/07/2004 15:49:02Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

fatboy51
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2004, 09:22:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους fatboy51  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Athacandr, αν το είχε δει εκείνη (στο περί Παϊσιου αναφέρομαι), θα το πίστευε ΕΚΕΙΝΗ, και δε θα χρειαζότανε να το αναφέρει σε κανένα site… Επίσης, παρατήρησα ότι αρέσκεσαι να κολλάς ταμπέλες στους άλλους. Δε λέω, βολικό είναι για σένα, αλλά δεν παύει να είναι αναληθές: Για το άτομό μου, θα αποδεχόμουνα μόνο μόνο ταμπέλες που έχω εγώ κολλήσει ή αποδεχτεί.

Έτσι, αγαπητέ, μη χολοσκάς για το τι Θεό πιστεύω εγώ. Απλά διάβαζε αυτά που γράφω, και μη μπαίνεις στον κόπο να κάνεις υποθέσεις για το τι πιστεύω (άρα και για το τι προσπαθώ, κατά τη γνώμη σου, να πετύχω με τα γραφόμενά μου…).

Στα οποία γραφόμενα μου, αγαπητέ, δεν απαντάς καθόλου. Απλά τα αντιπαρέρχεσαι, ομιλών αορίστως περί ενός σολιπσισμού, και δη νερόβραστου. Έλα όμως που εγώ διατύπωσα ολοκληρωμένη πρόταση, και δε διάβασα καμμία ολοκληρωμένη τοποθέτηση, όχι πως είναι υποχρεωτικό δηλαδή… Τι να κάνουμε, το hit and run πάντα είχε τους θιασώτες του, φαίνεται πως βρήκε και τον αρχηγό του!!

Beyond, η άποψη σου έχει βάση, προφανώς. Αλλά, που λέει κάτι ο Θεός περί μονογαμίας κτλ κτλ; Ο Παύλος λέει, οι σύνοδοι λένε, αλλά αυτά μπορεί να θεωρηθούν Θεϊκές απόψεις; Και τι σημαίνει «αμαρτία»; Στο κείμενό μου έκανα μια δύσκολη ερώτηση, αντιπαραβάλλοντας την ακραία ηθική δύο αναγνωρισμένων δογμάτων. Και οι δύο λένε: «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου», ακριβώς όπως και ο χριστιανισμός. Ανοχή μηδέν, με άλλα λόγια…


--------------------
USE IT OR LOSE IT !!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

athakandr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
536 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/07/2004, 21:33:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους athakandr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλε MC, έχω ένα μυστικό να σου πω: ο θεός χέστηκε για το αν αλλάζεις κοπέλλα κάθε 10 μέρες, ή αν κάνεις έρωτα έξω από κάποιο γάμο... Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για όλα αυτά είναι κάποιοι παπάδες, ανεξάρτητα από θρησκεία, που προσπαθούνε να σε έχουμε μέσα σε ένα ποίμνιο ("κοπάδι" μεταφράζεται!!) και να σε απομυζούν...

Θες ένα κανόνα ηθικής; Μην κάνεις αυτό που δε θάθελες να σου κάνουν! Αν δε γουστάρεις να σε προσυλητίζουν, μην προσυλητίζεις. Αν δε γουστάρεις να σου κάνουν κήρυγμα, μην κάνεις κήρυγμα. Αν δε γουστάρεις να σε βιάζουν, μη βιάζεις.


quote:

Το μόνο που μπορώ να πω είναι, ως μη φωτισμένος, οτι ζω τη ζωή μου με τον τρόπο που νομίζω καλύτερο. Τη βασική μου άποψη στην έχω πει. Και δε μου περνάει από το μυαλό να πω σε κάποιον οτι κάνει "αμαρτία". Αμαρτία σημαίνει οτι αποδέχεσαι την ηθική ενός συγκεκριμένου δόγματος, μα πολύ συγκεκριμένου σου λέω, αν το ψάξεις λίγο παραπάνω. Οι Ταλιμπάν ακολουθούν πιστά ένα συγκεκριμένο δόγμα, το ίδιο και οι ορθόδοξοι Εβραίοι. Το ότι αυτοί σφάζονται μεταξύ τους, για τη δικιά μου θεώρηση σημαίνει οτι κάπου κάνουν λάθος και οι δύο. Και νομίζω πως το βασικό τους λάθος είναι της μη αποδοχής του άλλου σαν άλλου, σαν διαφορετικού, αλλά με τα ίδια δικαιώματα. Αυτό όμως είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δικιάς μου ηθικής... και παράπονα δεν έχω!!

quote:

Στα οποία γραφόμενα μου, αγαπητέ, δεν απαντάς καθόλου. Απλά τα αντιπαρέρχεσαι, ομιλών αορίστως περί ενός σολιπσισμού, και δη νερόβραστου. Έλα όμως που εγώ διατύπωσα ολοκληρωμένη πρόταση, και δε διάβασα καμμία ολοκληρωμένη τοποθέτηση, όχι πως είναι υποχρεωτικό δηλαδή… Τι να κάνουμε, το hit and run πάντα είχε τους θιασώτες του, φαίνεται πως βρήκε και τον αρχηγό του!!

Με την ιδιότητά μου λοιπόν ως .. αρχηγός του hit & run (και για όσους δεν κατάλαβαν τον αγγλομαθή φίλο μας, ας ζητήσουν από τον ίδιο την μετάφραση με την επισήμανση και την θερμή παράκληση να μιλάει Ελληνικά) θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις:

- Κατ' αρχήν η φρασεολογία του πεζοδρομίου που χρησιμοποιείται (βλ. ο Θεός 'χέστηκε') δεν νομίζω ότι μας επιτρέπει να εκφράσουμε σοβαρό αντίλογο μιας και οι απόψεις δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική, αλλά πέρα από αυτό στη συνέχεια του μηνύματος εκφράζεται μία άποψη δίκην αντιπροσώπου του Θεού επί της γης. Αλήθεια, λέτε λοiπόν να ρίξουμε στoν κάλαθο των αχρήστων όλα τα ευαγγέλια, όλους τους Πατέρες της Εκκλησίας και να δεχτούμε τον μέγα Fat, ο οποίος διατύπωσε μέσα σε μία πρόταση μία υπέροχη δική του ηθική;

Μήπως θα έπρεπε να μας αναλύσει λίγο περισσότερο την ανύπαρκτη ηθική του; Και λέω ανύπαρκτη γιατί δεν διαβλέπω να υπάρχει κάτι που να περιορίζει τις επιλογές του. Η μόνη αρχή που διατύπωσε είναι αρχή Χριστιανική (και βεβαίως ανθρώπινη, πολύ ανθρώπινη).

Στη συνέχεια σε άλλο μήνυμα διατύπωσε πάλι μία θέση καινοφανή ενάντια στον φανατισμό. Εντάξει λοιπόν, και το ερώτημα παραμένει...μετά τον θάνατο, τι;;

Όσο αφορά δε την παρατήρηση για ταμπέλες, εγώ δεν κόλλησα καμμία ταμπέλα. Βέβαια το να χαρακτηρίζεις κάποιο σολιψιστή, δεν είναι κακός χαρακτηρισμός. Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει ότι νομίζει. Αλλά και δικαίωμα δικό μας να ρωτάμε για τα πιστεύω, ώστε να μπορούμε να απαντήσουμε.

Εν' τέλει διατυπώνεται το μέγα ερώτημα "τι είναι αμαρτία", ενώ διατυπώνεται και μία καθεστωτική θέση για τον Χριστιανισμό, ως μη όφειλε (γεγονός που δείχνει άλλωστε και την προκατάληψη του ατόμου) μιας και ο Χριστιανισμός ουδέποτε έχει διατυπώσει τέτοιες θέσεις, το αντίθετο μάλιστα, έχει περιθάλψει, βοηθήσει, ταϊσει, συμπονέσει ανθρώπους άλλων Θρησκειών.

Και τέλος στο ερώτημα τι είναι αμαρτία, που σαν μικρό παιδί ρωτάει ο μέγας Fat, ίσως θα τον βοηθούσε λίγο μία επίκαιρη και όχι θρησκόληπτη ρήση του Ντοστογιέφσκυ: "Αν δεν υπάρχει Θεός, τότε όλα επιτρέπονται".

ath.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2004, 02:05:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενώ λοιπόν κριτικάρεται η μεταφορά αγγλικών όρων από κάποια μέλη (ποιο είναι τάχα το….«αμάρτημα»?), ταυτόχρονα αποδίδονται επικρίσεις με όρους που έχουνε μεταφερθεί από……..την αγγλική γλώσσα (solipsism)!

Σε κάθε περίπτωση, ο χαρακτηρισμός αυτός είναι στην συγκεκριμένη συζήτηση αυθαίρετος, καθώς και μερικώς εμπαθής, μιας και δεν προκύπτουνε στοιχεία ακραίου ιδεαλισμού στο μέλος που του προσκολλάται ο σολιψισμός. Εάν η διαφορετικότητα και η πλουραλιστική προσέγγιση μιας θεματικής ενότητας καταδικαστεί ως «ακραίος ιδεαλισμός», τότε μάλλον υποβόσκουνε βαθύτερα προβλήματα.

Και αυτά θα πρέπει να αναδειχθούνε και όχι να μπούμε σε θερμοκοιτίδα.

Αυτό που αδυνατούν να κατανοήσουν οι φίλτατοι (ιουδαιο-) χριστιανοί, είναι ότι ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΠΟΥ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Η θρυλική χριστιανική ηθική που θέλουνε να ευαγγελίζονται, η οποία υποτίθεται θα αντικαθιστούσε το παλιό «ειδωλολατρικό» ήθος, ΥΠΗΡΞΕ ΦΡΟΥΔΑ ΕΛΠΙΔΑ.

{Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε πως η «ειδωλολατρία» των ελλήνων συνεχίζει σήμερα ακόμα να μαγνητίζει τα μάτια εκατομμυρίων επισκεπτών στα διάφορα μουσεία ανά τον κόσμο, πράγμα που δεν θα σενέβενε απαραίτητα εάν το Λούβρο παρουσίαζε την χριστιανική ειδωλολατρία, όπως π.χ. το μουμιοποιημένο υπόλοιπο του Αγίου της Κέρκυρας που περιφέρουνε κάθε έτος……….}

Είναι κατανοητή η αντίδραση ορισμένων λοιπόν καθώς και η πρόδηλη αγωνία τους, πράγμα για το οποίο θα πρέπει να δείχνουνε κατανόηση τα υπόλοιπα μέλη της ιστοσελίδας τούτης, αλλά και αυτοί θα πρέπει να καταλάβουνε ότι ο χρόνος τους είχε δώσει ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να αποδείξουνε στον κόσμο την θρησκεία της αγάπης που διαλαλούσανε, όμως τελικά-και στην ουσία-όλα ήτανε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα επιβολής εξουσίας.

Απλά με σημαιοφόρο την θρησκεία, την αποκλειστική μεταθανάτια σωτηρία, τον φόβο του αιώνιου πυρ της κολάσεως, και την ευφυή κατασκευή του προπατορικού αμαρτήματος και της αέναης αμαρτίας, πατάς καλύτερα στην πολιτική έδρα. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΜΑΘΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΙΕΡΑΤΕΙΟ!

Ουδέποτε στην ιστορία υπήρξε ορατή μια τόσο ακραία καταγραφή αντίθεσης μεταξύ του ιδεώδους και του πραγματικού, όσο από το 325μχ και μετά.

Το ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΣΥΜΦΟΡΑ είχανε ξεκινήσει. Ξεκινήσανε μια καταστροφική κοινή πορεία η οποία σύντομα οδήγησε σε θλιβερά μονοπάτια κράτος ΚΑΙ εκκλησία. Ο ταχύτατα (ελέω αναγκαστικού μαζικού εκχριστιανισμού…) διογκούμενος Βυζαντινισμός βυθιζόταν με εμπάθεια στο φοβερό βόθρο του εξ ανατολών δόγματος και της ασιατικής νεκρολαγνείας («προσδοκώ ανάσταση νεκρών»…).

Οι τυμπανοκρουσίες περί της φιλάνθρωπης και ηθικοπλαστικής αποστολής της νεοϊδρυθείσας ρωμαιοχριστιανικής εκκλησίας, «παραμελήθηκε» προκειμένου να δώσει τη θέση της ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ, ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ.

Αποτέλεσμα του κακέκτυπου αυτού ήτανε οι Μονοφυσίτες, Νεστοριανοί, Αρειανοί, Μονοθελητές, Παυλικανοί και κάθε είδους «αντιφρονούντες» του νέου Κωνσταντίνειου δόγματος της τρισηλίου υφαρπαγής. Κάθε τέτοια ομάδα που εξέφραζε μια διαφορετική άποψη περί της σύνθεσης του Θείου, ΕΔΙΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΜΙΑΣ ΑΙΜΑΤΗΡΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΗΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ. Πάντοτε βέβαια με τις ευλογίες των εκπροσώπων του Θεού της Πεντατεύχου επί της γης……….

Με το τέλος της σοφιστικής περιόδου ΑΛΛΑΖΕΙ οριστικά και η καλαισθησία του λόγου, και ενόψει ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΝΑΖΩΡΙΑΝΩΝ ακμάζει πλέον η….ρητορική ΤΟΥ ΑΜΒΩΝΑ που εξυπηρετεί αποκλείστηκα και μόνο ΤΟΝ ΑΔΗΦΑΓΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟ.

Π.χ. η καλαίσθητη ρητορική που δίδαξαν οι έλληνες θα ξεπέσει πλέον στο επίπεδο μιας τεχνικής διδασκαλίας του αποκαλούμενου «Πατερικού λόγου». Ενός «λόγου» που σκοπός του είναι η συστηματική αποχαύνωση και οι διδαχές των Ιουδαϊκών άθλων και της μυθολογίας τους.

"Ες αύριον τα σπουδαία".........


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy