Κεντρική Σελίδα Φιλοξενιών

 

 

 

ESOTERICA.gr
Η "Πύλη" στον ελληνικό δικτυακό χώρο για τη Μεταφυσική έρευνα και την Εσωτερική αναζήτηση
Τρίτη, 29 Ιανουαρίου 2002

 

"ILLIUM - Κέντρο Φωτός"

 

Jenny Colebourne's
I l l i u m
Center of Light
Δημοχάρους 18, Αθήνα 115 21
Τηλ. και fax (010) 7231 397
e-mail: illium@hol.gr

Το Jenny Colebourne's Illium Κέντρο Φωτός στεγάζεται σε ένα όμορφο παλιό σπίτι σε μια από τις πιo πράσινες περιοχές της Αθήνας. Οι χώροι του Κέντρου είναι πραγματικά γεμάτοι φως, μερικοί από αυτούς βλέπουν σε λουλούδια και δέντρα και άλλοι έχουν εντυπωσιακή θέα του Υμηττού. Το Illium είναι ένα θεραπευτικό κέντρο, ένας χώρος για ήπια αλλά αποτελεσματική ενσυνείδητη άσκηση, εναλλακτικές θεραπευτικές τεχνικές και μασσάζ. Περνώντας την εξώπορτα έχετε αμέσως μια αίσθηση γαλήνης και αρμονίας. Το Κέντρο είναι ένα καταφύγιο από το άγχος και τις πιέσεις του σύγχρονου κόσμου που εμπλουτίζει την καθημερινή σας ζωή.

ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΑΣΚΗΣΗ

Θα σας καθοδηγήσουμε σε ένα ταξίδι για να ανακαλύψετε εκ νέου το σώμα σας, να τιμήσετε τη μοναδικότητά του, θα βελτιώσετε την εμφάνισή του και θα το επανεκπαιδεύσετε να κινείται με αυτοπεποίθηση και άνεση.


ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ ΚΑΙ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ

Η φόρμα του Tai Chi Chuan είναι βασισμένη στη ροή του Chi (ζωτική ενέργεια) μέσα από τα ενεργειακά κέντρα και τους μεσημβρινούς που το διακινούν σε όλο το σώμα. Οι φόρμες του Tai Chi Chuan μαθαίνονται αργά και αναλυτικά, απομονώνοντας κάθε κίνηση διαδοχικά. Επίσης μεγάλη σημασία δίνεται στην αναπνοή, και διδάσκονται ειδικές αναπνευστικές ασκήσεις (Τσι Κουνγκ) κατά τις οποίες η αναπνοή η κίνηση και η συνείδηση είναι συγχρονισμένες

BODY CONTROL - ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ PILATES
Στο Body Control δίνεται σε κάθε άτομο μία σειρά ασκήσεων ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του, ασκήσεις σχεδιασμένες να είναι θεραπευτικές και απαιτητικές ανάλογα με τις δυνατότητες καθενός. Μεγάλη έμφαση δίνεται στην αναπνοή και στις λεπτομέρειες της εκτέλεσης κάθε κίνησης. Το Body Control βελτιώνει τη στάση και τη γραμμή του σώματος, ενθαρρύνοντας τη δημιουργία ενός αρμονικού σώματος, ισορροπημένα ευλύγιστου και δυνατού. Αποτελεί ένα άριστο σύστημα γυμναστικής, για άτομα γυμνασμένα και μη, για όσους έχουν υποστεί τραυματισμό, ακόμα και για γυναίκες στη διάρκεια της κύησης και μετά, αλλά επίσης αποτελεί ένα συμπληρωματικό σύστημα εκγύμνασης που βοηθάει όσους ασκούν κάποιο άθλημα ή σπορ.

ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ
Η εμβάθυνση κάθε ασάνας ή μορφής γίνεται μέσω της βαθιάς χαλάρωσης. Τα αποτελέσματα είναι μεγαλύτερη συνείδηση του σώματος, πολύ βαθύ τέντωμα και συναισθηματικό ξεμπλοκάρισμα. Οι τάξεις περιλαμβάνουν επίσης ασκήσεις αναπνοής και διαλογισμού και είναι κατάλληλες για άτομα όλων των ηλικιών και φυσικών καταστάσεων.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΡΕΪΚΙ
Η λέξη "Ρέικι" σημαίνει ενέργεια του μεγάλου πνεύματος. Μια ήπια αλλά βαθιά θεραπευτική τεχνική, το Ρέικι μπορεί να σας βοηθήσει τόσο στην αντιμετώπιση σωματικών παθήσεων, στρες, διαφόρων ψυχολογικών προβλημάτων όσο και στην πνευματική σας εξέλιξη. Οι θεραπείες Ρέικι γίνονται είτε με εναπόθεση των χεριών είτε από απόσταση.

ΣΙΑΤΣΟΥ
Το Σιάτσου είναι ένα μασσάζ που συνίσταται από τεχνικές πίεσης και τεντώματα που γίνονται με χρήση των αντιχείρων, των δαχτύλων, των καρπών, των χεριών, των γονάτων, των ποδιών και του βάρους του σώματος του θεραπευτή σε διάφορα μέρη του σώματος. Βοηθάει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου, την καλύτερη ροή ενέργειας και σε βελτιωμένη στάση του σώματος. Ανακουφίζει συμπτώματα όπως ημικρανίες, δυσκοιλιότητα, πόνοι στην σπονδυλική στήλη, αϋπνίες, όπως και σε πολλά συμπτώματα άγχους που επηρεάζουν πολλά άτομα της σημερινής μας κοινωνίας.

ΚΡΑΝΙΟΪΕΡΑΘΕΡΑΠΕΙΑ
Η Κρανιοϊεραθεραπεία διευκολύνει τη σταθερή, ρυθμική και ζωτική ροή του εγκεφαλονωτιαίου υγρού. Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό κινείται μέσα στη σπονδυλική στήλη και το κρανίο και επιδρά στο κεντρικό νευρικό σύστημα και τα ιγμόρεια. Η Κρανιοϊεραθεραπεία ελευθερώνει εντάσεις στα διαφράγματα και το περιτοναϊκό σύστημα του σώματος. Είναι μια ισχυρή τεχνική που είναι αποτελεσματική στην αντιμετώπιση ενός μεγάλου φάσματος σωματικών προβλημάτων, όπως πονοκέφαλοι, ένταση στην μέση και στην πλάτη, αρθρίτιδα, άγχος, κόπωση, γυναικολογικά προβλήματα, ιγμορίτιδα, δυσλειτουργία κροταφογναθικής άρθρωσης, προβλήματα μάθησης και συγχρονισμού κίνησης.

ΜΑΣΣΑΖ ΠΡΟΣΩΠΟΥ REJUVANCE
Ένα ειδικό μασσάζ που αποκαλείται και μη χειρουργικό λίφτινγκ, που επεξεργάζεται όλους τους μυς του προσώπου και αφαιρεί χρόνια ένταση σε αυτούς, ενώ συγχρόνως απελευθερώνει το περιτόναιο μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων και βοηθώντας την κυκλοφορία του αίματος στην επιδερμίδα αυξάνοντας την ελαστικότητά της.


ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΙΑ

Η Ρεφλεξολογία μία ασφαλής και άκρως αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης προβλημάτων του σώματος χωρίς τη χρήση φαρμάκων ή εγχειρήσεων. Η εφαρμογή πιέσεως σε ορισμένα σημεία των ποδιών δημιουργεί διέγερση των νευρικών οδών από τα πόδια προς τον εγκέφαλο, με τρόπο παρόμοιο με το βελονισμό, διεγείρει την ενέργεια, ή τα νευρικά κύτταρα σε ολόκληρο το σύστημα και ενθαρρύνει την ενδογενή ικανότητα του σώματος για αυτο-θεραπεία. Η Ρεφλεξολογία χαλαρώνει τις εντάσεις του σώματος και δίνει σε αυτόν που τη δέχεται μία αίσθηση ευεξίας.

ΠΟΔΟΛΟΓΙΑ
Η Ποδολογία είναι η ιατρική αντιμετώπιση των προβλημάτων των ποδιών. Περιλαμβάνει το σωστό κόψιμο των νυχιών, την περιποίηση του δέρματος των πελμάτων και των δακτύλων, την αντιμετώπιση συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως νύχια στραμμένα προς τα μέσα, κάλοι ή μολύνσεις, και ένα σύντομο, απολαυστικό μασσάζ. Γίνεται χρησιμοποιώντας άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό, πληρώντας συνθήκες με ειδικευμένο και αποστειρωμένο εξοπλισμό, από επαγγελματία ποδολόγο

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΙΝΔΙΑΝΩΝ ΧΟΠΙ
Μια βαθιά χαλαρωτική παραδοσιακή θεραπεία, που εξασκείται για γενεές από τις φυλές των Χόπι και Τσεροκί της Βόρειας Αμερικής για να αντιμετωπίσουν ενοχλήσεις στα αυτιά, στη μύτη και στα ιγμόρεια. Ένα ειδικό χειροποίητο κοίλο κερί τοποθετείται αναμμένο κάθετα μέσα στο αυτί, δημιουργώντας μια ροή αέρος προς τα πάνω, που ρυθμίζει την πίεση στα ιγμόρεια και βοηθά να αφαιρεθούν υπολείμματα που έχουν κατακαθίσει βαθιά μέσα στα αυτιά. Η ζεστασιά που προκαλεί το κερί καθώς καίγεται ενεργοποιεί τα ενεργειακά σημεία του αυτιού, βοηθώντας την καλύτερη ροή της ενέργειας και χαλαρώνοντας την ένταση στα αυτιά, το πρόσωπο και το κεφάλι, με αποτέλεσμα μιά ολοκληρωμένη χαλάρωση.

ΤIME THERAPY
Το Time Therapy συνδυάζει τη συζήτηση και την ενεργειακή συνεισφορά του θεραπευτή και βοηθά να εστιάσει την προσοχή στα χαρίσματά μας παρά στις αδυναμίες μας. Όταν μαχόμαστε ενάντια στις αδυναμίες μας, παγιδευόμαστε στο λαβύρινθο των τύψεων και στην καταχώρηση ευθυνών για το παρελθόν, ή / και του φόβου για το μέλλον, που όλα αποτελούν φοβερή σπατάλη ενέργειας. Αντίθετα, όταν παρατάσσουμε και δουλεύουμε με τα θετικά μας στοιχεία ελευθερώνουμε το λανθάνον μας δυναμικό, ερχόμαστε σε επαφή με άλλους και δεχόμαστε τη δύναμη να αναλάβουμε την ευθύνη της ζωής μας. Το Time Therapy μας διδάσκει να παρατηρούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματά μας καθώς αυτά λαμβάνουν χώρα και να συνειδητοποιήσουμε πως αντιδρούμε σε αυτά.

SPINEWORKS
To Spineworks είναι μία ήπια αλλά αποτελεσματική τεχνική, που βοηθά να χαλαρώσουν οι μυϊκοί σπασμοί και να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί. Κυρίως, όμως, αποσκοπεί στην ευθυγράμμιση των σπονδύλων, χωρίς χρήση υπερβολικής δύναμης. Αντί για μεγάλη πίεση, η τεχνική βασίζεται σε επικοινωνία ανάμεσα στον αποδέκτη και το άτομο που δουλεύει το σώμα, ανακουφίζοντας τον πόνο και ενισχύοντας τη διαδικασία αυτοθεραπείας, επιταχύνοντας κατά αυτόν τον τρόπο την ανάρρωση. Βοηθά στην αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων και πόνων. Ευθυγραμμίζει το σώμα διορθώνοντας τους μηχανισμούς σκέβρωσης που αναπτύσσει αυτό. Έχει θετικά αποτελέσματα για την αντιμετώπισης πόνου από προβλήματα μέσης, σκολίωσης, διαφοράς μήκους κάτω άκρων, πονοκεφάλους κ.α.

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟΥ ΗΧΟΥ :
ΙΣΟΡΡΟΠΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΜΑ - ΝΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΚΕΣ
Οι συνεδρίες αυτές δρουν ως μονοπάτι προς την αυτοσυνείδηση και ζωντανεύουν τη θέληση να συμμετέχουμε ενεργά στην προσωπική μας ανάπτυξη και ευεξία. Αποτελούν εξερεύνηση του ανθρώπινου ενεργειακού σώματος, όπου η φωνή είναι ο σύνδεσμος μεταξύ νου και σώματος. Οι φωνητικοί τόνοι ηρεμούν ενώ συγχρόνως ενεργοποιούν. Η σκέψη γίνεται πιο διαυγής, η συνειδητότητά μας αποκτά μεγαλύτερη ευαισθησία, ανακαλύπτουμε ένα αίσθημα δύναμης και ευτυχίας. Βρίσκουμε την αίσθηση του παρόντος. Συμμετέχουμε και βιώνουμε τη ρευστότητα και τις δυναμικές μεταμόρφωσης του σώματος, βρίσκουμε προσωπικούς τρόπους για εξισορρόπηση και αυτοθεραπεία. Μια συνεδρία συμπεριλαμβάνει: Διδασκαλία στην ευαισθησία και αντίληψη του ήχου, θεραπευτικούς φωνητικούς τόνους, καθοδήγηση σε τεχνικές τονισμού, που συμπεριλαμβάνουν φθόγγους, αρμονικούς ήχους και τοποθέτηση του ήχου μέσα στο σώμα.

ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ-ΝΟΥ:
ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ PERFORMANCE PRACTICE & EXPERIENTIAL LISTENING® (Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΧΕΣΗ ΗΧΟΥ/ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ)
Τα σεμινάρια αυτά καθοδηγούν σε διερεύνηση του σώματος και της αντίληψης που εξετάζει: τον Ήχο / μουσική και την Ενέργεια, την παρουσία, τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον, το χρόνο και το χώρο μέσα από τον ήχο, τη σωματοποίηση διαφόρων ειδών κινητικής ποιότητας, το ποιόν της ενέργειας και τις μεταμορφώσεις αυτής, και άλλα θέματα. Οι βιωματικές διερευνήσεις συμπεριλαμβάνουν: τη διερεύνηση των διαφόρων ποιοτικών καταστάσεων που βιώνουμε σε ένα μουσικό κομμάτι, ακούγοντάς το με ζωντανή συνείδηση του σώματος - την ανάπτυξη προσωπικής φωνής, μελωδίας και μεταμορφώσεων της ενέργειας μέσα από τα τσάκρας - κινητικές διερευνήσεις που αναπτύσσονται μέσα από τον ήχο και τη μουσική - τον τρόπο που βιωματικές διερευνήσεις στα οστά, τους μύες, τις κλειδώσεις και το δέρμα γίνονται πηγές για την ανακάλυψη νέων εμπειριών και ιδεών - θεατρικές ασκήσεις που ευαισθητοποιούν στα διακριτικά, μη-λεκτικά σήματα - Somatics: διερεύνηση των διασυνδέσεων μεταξύ του σωματικού και του νοητικού.


ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ *
Η εκπαίδευση στο Illium απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να δουλέψουν με το σώμα, το νού και το πνεύμα. Οι διδάσκαλοι φέρουν ένα πλούτο γνώσεων και εμπειριών, τον οποίο μεταδίδουν ξεκάθαρα, ενώ συγχρόνως φέρνουν στην επιφάνεια τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ποιότητες του κάθε μαθητή εξασφαλίζοντας ότι αυτές οι ποιότητες εκπληρώνονται πλήρως. * Το Ιllium λειτουργεί ως Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΟ BODY CONTROL - ΕΝΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ PILATES ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΔΥΟΜΙΣΥ ΕΤΩΝ.
Πιστεύουμε ότι προσφέρουμε την εκτενέστερη εκπαίδευση του είδους στον κόσμο, που καλύπτει τόσο τη δική μας δουλειά, όσο και τις εξελίξεις της μεθόδου στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και στο Σάντα Φε, αλλά και προχωρημένες ασκήσεις, αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων, μαθήματα ανατομίας, πρώτες βοήθειες, Body Control για εγκύους και γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει, και Body Control σε σχέση με τους χορευτές. Όσοι ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα θα λάβουν πιστοποιητικό, αναγνωρισμένο από το Body Control Studio του Λονδίνου.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΧΑΘΑ ΓΙΟΓΚΑ
Αυτό το σεμινάριο είναι για τους σοβαρούς φοιτητές που έχουν πείρα των ασάνα. Το σεμινάριο καλύπτει τη λεπτομερειακή ανάλυση και εξάσκηση των κλασικών ασάνα και των μεταμορφωτικών τους ιδιοτήτων, πραναγιάμα, τo άγγιγμα, τη μεταφορά ενέργειας και τρόπους υποβοήθησης στην εμβάθυνση στις ασάνες. Τονίζεται η βαθιά χαλάρωση, η τέχνη του διαλογισμού, η χρήση της φωνής ως εργαλείο διδασκαλίας, η δύναμη της μάντρας, βλέποντας πέρα από το σώμα, εξάσκηση διδασκαλίας, φέρνοντας τη φιλοσοφία της γιόγκα στην καθημερινή σας ζωή, στις τάξεις σας και στην κοινωνία. Το τμήμα αυτό έχουν παρακολουθήσει εποικοδομητικά και έμπειροι δάσκαλοι της γιόγκα.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΡΕΪΚΙ

ΡΕΪΚΙ 1

Ο μαθητής δέχεται 4 ισχυρές μυήσεις που είναι σχεδιασμένες να ανοίξουν τα ενεργειακά του κέντρα και να τον ευαισθητοποιήσουν σ' αυτήν την ισχυρή θεραπευτική ενέργεια.

ΡΕΪΚΙ 2

Ο δεύτερος βαθμός του Ρέικι ενέχει μια επιπλέον ισχυρή ευαισθητοποίηση που συνδέει το μαθητευόμενο βαθύτερα με την ενέργεια. Διδάσκονται τρία αρχαία, αρχέτυπα σύμβολα του Ρέικι για χρήση στη θεραπεία από απόσταση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΡΕΪΚΙ ΜΑSTER

Η εκπαίδευση του Ρέικι Master προσφέρεται σε όσους έχουν σοβαρή δέσμευση σ' αυτήν την ισχυρή θεραπευτική τεχνική, και που θέλουν να αναπτύξουν την ικανότητα να μεταδίδουν αυτές τις αρχαίες διδασκαλίες και να γίνουν κανάλι για τις μυήσεις. Η εκπαίδευση γίνεται υπό τη μορφή μαθήτευσης που συνήθως διαρκεί έναν χρόνο. Κατά τη διάρκεια του έτους μαθήτευσης είναι απαραίτητη η παρακολούθηση τόσο του ειδικού τμήματος, όσο και όλων των σεμιναρίων και εξασκήσεων του Ρέικι που λαμβάνουν χώρα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΡΕΪΚΙ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ
Είναι για όλους όσους έχουν πραγματοποιήσει τον πρώτο βαθμό. Η συνάντηση θα περιλαμβάνει έναν διαλογισμό σε θέμα συναφή με το Ρέικι, εξάσκηση και χρόνο για απορίες.


ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΡΕΪΚΙ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

Ανοιχτές σε όλους που έχουν κάνει το δεύτερο βαθμό του Ρέικι.

Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr