ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 Λιαντίνης: Το έργο του
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 2
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2005, 01:13:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ανοίγοντας αυτό το τόπικ, σκοπός μου είναι αρχικά να διαβάσουμε και να κατανοήσουμε (οσο καλά μπορούμε) και ύστερα να γράψουμε τις αποψεις και τα σχολιά μας αποκλειστικά για το πνευματικό έργο που εχει αφήσει ο Δημήτρης Λιαντίνης και οχι να φλυαρήσουμε γύρω απο το όνομά του (αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να το διαφοροποιήσω απο το "Λιαντίνης" ελπίζοντας πάντα την κατανόηση της αγαπητής Αμαλίας...)


Πικρά λόγια για την Ελλάδα

Είμαστε ένας λαός χωρίς ταυτότητα. Με μια ιστορία που ο ίδιος τη νομίζει λαμπρή. Και απορεί, πως και δεν πέφτουν οι ξένοι ξεροί μπροστά στο μεγαλείο της.

Οι ξένοι όμως σαν συλλογιούνται την ελληνική ιστορία, την αρχαία εννοώ, γιατί για τη νέα δεν έχουν ακούσει, και βάλουν απέναντι της εμάς τους νεοέλληνες, φέρνουν στο μυαλό τους άλλες παραστάσεις. Φέρνουν στο μυαλό τους κάποιους καμηλιέρηδες που περπατούν στο Καρνάκ και στη Γκίζα. Τι σχέση ημπορεί να 'χουν, συλλογιούνται, ετούτοι οι φελλάχοι του Μισιριού σήμερα με τους αρχαίους Φαραώ, και το βασιλικό ήθος των πυραμίδων τους;

Την ίδια σχέση βρίσκουν οι ξένοι, στους σημερινούς έλ­ληνες με τους αρχαίους. Οι θεωρίες των διάφορων Φαλμεράυερ έχουν περάσει στους Φράγκους. Εμείς θέλουμε να πι­στεύουμε ότι τους αποσβολώσαμε με τους ιστορικούς, τούς γλωσσολόγους, και τους λαογράφους μας. Λάθος. Κρύβου­με το κεφάλι με το λιανό μας δάχτυλο.

Και βέβαια. Πώς μπορούσε να γίνει αλλιώς, αφού ο μέ­γας γλωσσολόγος Γ. Χατζιδάκις έλεγε αυτά που έλεγε, -ορθά- κι από την άλλη έβριζε το Σολωμό μας αγράμματο, και τη γλώσσα του σκύβαλα και μαλλιαρά μαλλιά;

Σχέση με τους αρχαίους έλληνες έχουμε εμείς, λένε οι γάλλοι, οι εγγλέζοι και οι γερμανοί. Εμείς, που τους ανα­καλύψαμε, τους αναστυλώσαμε, τους εξηγήσαμε.

Για τους ευρωπαίους οι νεοέλληνες είμαστε μια δράκα ανθρώπων απρόσωπη, ανάμεσα σε βαλκανιλίκι', τουρκολογιά και αράπηδες. Είμαστε οι ορτοντόξ. Με το ρούσικο τυπικό στη γραφή, με τους κουμπέδες και τους τρούλλους πάνω από τα σπίτια των χωριών μας, με ακτινογραφίες σωμάτων και σκουληκόμορφες φιγούρες αγίων στους τοί­χους των εκκλησιών.

Οι ευρωπαίοι βλέπουνε τους πολιτικούς μας να ψηφίζουν στη Βουλή να μπει το «ορθόδοξος» στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, κατά τη διαταγή των παπάδων, και κοιτά­νε ανακατωμένοι και ναυτιάζοντας κατά το θεοκρατικό Ιράν και τους Αγιατολάχους.

Τέτοιοι οι δουλευτές μας, ακόμη και της Αριστεράς. «Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί (sic) εκατάστρεψαν το έθνος». Έτσι γράφει ο Παπαδιαμάντης2.

θέλεις να χεις πιστή την εικόνα του νεοέλληνα; Λάβε το ράσο του γύπα και του κόρακα. Λάβε τις ασπιδωτές κοιλιές των ιερέων, το καλυμμαύκι του Μακαρίου Β’ της Κύπρου. Και τα γένεια τα καλογερικά, που κρύβουν το πρόσωπο, καθώς άκοσμοι αγκαθεροί φράχτες τους αγρούς. Και τις κουκουλωμένες καλόγριες, την άλλη έκδοση του φερετζέ της τούρκισσας. και έχεις το νεοέλληνα φωτογραφία στον τοίχο.

Απέναντι σε τούτη τη μελανή και γανιασμένη φοβέρα, φέρε την εικόνα του αρχαίου έλληνα, για να μετρήσεις τη διαφορά.

Φέρε τις μορφές των νέων σωμάτων, τις ευσταλείς και τις διακριτές. Να ανεβαίνουν από την Ολυμπία και τους Δελφούς, καθώς λευκοί αργυρόηχοι κρότοι κυμβάλων. Τους ωραίους χιτώνες τους χειριδωτούς, και τα λευκά ιμάτια τα πτυχωτά και τα ποδήρη. Τα πέδιλα από δέρματα μαροκινά, αρμοσμένα στις δυνατές φτέρνες.

Φέρε την εικόνα που μας αφήσανε οι γυναίκες της αρχαίας Ελλάδας. Οι κοντυλογραμμένες, με τις λεπτές ζώνες, τον κυανό κεφαλόδεσμο, και το ζαρκαδένιο τόνο του κορμιού. Οι ελληνίδες του Αργούς και της Ιωνίας, οι λινές και οι φαινομηρίδες. Τρέχουνε στα όρη μαζί με την Αταλάντη. Και κοιμούνται στα κοιμητήρια σαν την Κόρη του Ευθυδίκου.

Όλες και όλοι στηριγμένοι χαρούμενα σε κάποια μαρμάρινη στήλη, σ' ένα λιτό κιονόκρανο, σε μια κρήνη λευκή της Αγοράς. Με περίγυρα τους ωραίους γεωμετρημένους ναούς, αναπαμένους στο φως και στην αιθρία. Άνθρωποι, και θεοί, και αγάλματα ένα.

Όλα ετούτα, για να συγκρίνεις την παλαιή και τη νέα Ελλάδα, να τα βάλεις και να τα παραβάλεις. Και στήσε το φράγκο από δίπλα, να τα κοιτάει και να τα αποτιμά. Με το δίκιο του θα 'χει να σου ειπεί: άλλο πράμα η μέρα και το φως, και άλλο η νύχτα και οι μαύροι βρυκολάκοι. Δε γίνεται να βάλεις στο ίδιο βάζο υάκινθους και βάτα.

Και κάπου θα αποσώσουν επιτιμητικά την κρίση τους:

Ακούς αναίδεια; Να μας ζητούν κι από πάνω τα ελγίνεια μάρμαρα. Ποιοι μωρέ; Οι χριστιανοχομεΐνηδες

Σαυτό το απόσπασμα που αρχικά διαβάζοντας το απογοητεύτικα λέγοντας "πώς είναι δυνατόν να μιλά κάποιος έτσι για την Ελλάδα..." κατάλαβα πως καταβάθος ετσι είναι τα πράγματα στις μέρες μας.
Δυστυχώς δεν τίθεται θέμα σύγκρισης του αρχαίου πολιτισμού με τον σημερινό καθώς εμείς οι Νεοέλληνες αδιαφορούμε τόσο για τον θησαυρό που μας άφησαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι λες και θέλουμε να το αποποιηθούμε.
Απο την άλλη αντι αυτού μας "φόρεσαν" και την ταμπέλα "Χριστιανοί ορθόδοξοι" αποκόπτοντάς μας τελείως απο την ιστορία τα ήθη και τα έθιμά μας κάνοντας μας να ζούμε σαν εβραιόπουλα. Που πήγε το Αρχαίο Ελληνικό μεγαλείο και το Ελληνικό πνεύμα?
Απόδειξη αυτού είναι το παρακάτω απόσπασμά του.
Χωρίς να θέλω να φορτώσω όλο το φταίξιμο αλλού, τονίζω πως αιτία των προαναφερθέντων είναι και η δική μας άγνοια τις περισσότερες φορές.

Να μας πούνε δηλαδή, αν έχουνε ακουστά τα ονόματα:Εμπεδοκλής, Αναξίμανδρος, Αριστόξενος ο Ταραντινός, Διογένης ο Λαέρτιος, Αγελάδας, Λεύκιππος, Πυθαγόρας ο Ρηγίνος, Πυθέας που στον καιρό μας σημαίνουν αντίστοιχα Αϊνστάιν, Δαρβίνος, Μπετόβεν, Έγελος, Μιχαήλ Άγγελος, Μαξ Πλάνκ, Ροντέν, Κολόμβος.

Να μας μιλήσουν για κάποιους όρους σειράς και βάσης, όπως σφαίρος στον Εμπεδοκλή, κενό στο Δημόκριτο, εκπύρωση στον Ηράκλειτο, μηδέν στον Παρμενίδη, κατηγορία στον Αριστοτέλη, τόνος στους Στωικούς.

Να μας ειπούν οι κάθε λογής έλληνες επιστήμονες τι λέει η λέξη ψυχρά φλογί στον Πίνδαρο, μεταβάλλον αναπαύεται στον Ηράκλειτο, δακρυόεν γελάσασα στον Όμηρο, χαλεπώς μετεχείρισαν στο Θουκυδίδη…

Από το ελληνικό ερχόμαστε στο Εβραίικο. Ερωτάμε το ίδιο στατιστικό δείγμα, το ευρύ και το πλήρες αν έχουν ακουστά τα ονόματα Μωυσής, Αβραάμ, Ησαΐας, Ηλίας με το άρμα, Νώε, Βαφτιστής, Εύα η πρωτόπλαστη, Ιώβ, ο Δαναήλ στο λάκκο, η Σάρρα που γέννησε με εξωσωματική. Και όχι μόνο τα ονόματα άλλα και τις πράξεις ή τις αξίες που εκφράζουν αυτά τα όνόματα….
Υπάρχει γριά στην επικράτεια που να μην τους ξέρει αυτούς τους Εβραίους; δεν υπάρχει ούτε γριά, ούτε ορνιθοκλόπος στις Σποράδες , ούτε κλεφτογιδάς στην Κρήτη.

Περιμένω τις δικές σας απόψεις και ιδέες


"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.Chorchil

Edited by - actr on 20/07/2005 01:21:39

Edited by - actr on 20/07/2005 01:30:30

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2005, 22:57:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΕ ΝΙΚΗΣΑ ΘΑΝΑΤΕ
"Θα πεθάνω, Θάνατε, όχι όταν θελήσεις εσύ, αλλά όταν εγώ θα θελήσω.
Σε τούτη την έσχατη ολική πράξη, δεν θα γίνει το δικό σου, αλλά το δικό μου.
Παλεύω τη θέλησή σου. Παλεύω τη δύναμή σου. Σε καταπαλεύω ολόκληρον. Μπαίνω μέσα στη γη, όταν εγώ αποφασίσω, όχι όταν αποφασίσεις εσύ. Και σένα σε αφήνω ρέστο και ταπί.
Με βλέπεις κατεβασμένο στον Άδη αφεαυτού μου και αυτοθέλητα. Και ανατριχιάζεις εσύ και το βασίλειό σου.
Ο τάφος, η ταφόπλακα, το σκοτάδι, το ποτέ πια και όλα σου τα υπάρχοντα μπροστά στην πράξη μου και στην επιλογή μου μένουν εμβρόντητα και χάσκουν"

Περιμένω τα σχόλια σας...

"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.ChorchilΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2005, 23:06:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας παραθέτω βιντεάκια απο την ομιλία του στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο το 1997.
Αφού τα κατεβάσετε θα βάλετε τον κωδικό liantinis.gr

Μέθοδος θετικών επιστημών & το πείραμα του Schroediger
http://www.liantinis.gr/webvideos/01schroediger.zip
Μηδένα προ του τέλους μακάριζε
http://www.liantinis.gr/webvideos/02midenaprotoutelous.zip
Το τίμημα της νόησης - η επίγνωση του θανάτου
http://www.liantinis.gr/webvideos/03epignosithanatou.zip
Φόβος θανάτου & αναφορά στον Οιδίποδα
http://www.liantinis.gr/webvideos/04oidipous.zip
Το φάρμακο εναντίον του φόβου του θανάτου
http://www.liantinis.gr/webvideos/05farmako.zip

ΠΗΓΗ:liantinis.gr

"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.ChorchilΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2005, 12:26:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ actr ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΕΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ....

ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ ΠΕΡΙ ΛΙΑΝΤΙΝΗ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ (ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ)...

ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΙΣΩ ΠΛΗΡΩΣ...

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΛΥΣΗ ΟΥΤΕ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΕΡΓΟ...
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΡΟΝΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ...

ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2005, 13:47:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΡΟΝΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΕΙΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΖΩΗ...

Φέλε AVATARGR κατά τη γνώμη μου μια ζωή την οποία αυτός ο άνθρωπος την έζησε και με το παραπάνω. Αποψή μου είναι πως έφυγε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή (στα 57 του) οταν και είχε αφήσει πίσω τόσο έργο άλλά και ανθρώπους που θα το συνεχίσουν. Σκέψου όμως πως όπως λέει ο ίδιος το πότε θα πεθάνει ήθελε να εξαρτάται απο αυτόν και μόνο θέλοντας να φύγει τώρα στο απόγειο της πνευματικής του και ψυχικής του καλλιέργειας και ηρεμίας παρά αργότερα που ίσως να μην είχε κάτι απο αυτά
Ετσι το βλέπω εγώ

Και προφανώς δεν είναι παράδειγμα προς μίμηση


"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.ChorchilΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
tpt
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
323 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2005, 10:13:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tpt  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΩΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ...
ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞ-ΕΒΡΑΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ,ΑΦΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ , ΤΟΝ ΠΡΟΩΘΕΙ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ.

ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ....ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ Σ'ΑΥΤΑ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣ ,ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ,ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΆΥΤΑ.
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Π.Χ ΚΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

"Φέρε τις μορφές των νέων σωμάτων, τις ευσταλείς και τις διακριτές. Να ανεβαίνουν από την Ολυμπία και τους Δελφούς, καθώς λευκοί αργυρόηχοι κρότοι κυμβάλων. Τους ωραίους χιτώνες τους χειριδωτούς, και τα λευκά ιμάτια τα πτυχωτά και τα ποδήρη. Τα πέδιλα από δέρματα μαροκινά, αρμοσμένα στις δυνατές φτέρνες"

ΔΛΔ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Ο ΠΟΙΗΤΗΣ?ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΟΡΕΣΟΥΜΕ ΧΥΤΩΝΕΣ?ΩΔΗ ΣΤΙΣ ΦΤΕΡΝΕΣ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ....ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑ-ΩΡΑΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΤΣΙ,ΝΑ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ,ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΑΝΕ ΣΤΡΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΤΟ!!

"Τέτοιοι οι δουλευτές μας, ακόμη και της Αριστεράς. «Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλεπταί (sic) εκατάστρεψαν το έθνος». Έτσι γράφει ο Παπαδιαμάντης2."

ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ....,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΟΙΝΩΤΙΚΑ ΠΑΚΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ Ο ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ.

"Ακούς αναίδεια; Να μας ζητούν κι από πάνω τα ελγίνεια μάρμαρα. Ποιοι μωρέ; Οι χριστιανοχομεΐνηδες "

ΑΝΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ - ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ , ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΜΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ Η ΘΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΦΟΣ,Η ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ Η ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΘΑΜΜΕΝΑ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΡΕΙ Ο ΑΓΡΟΤΗΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΕΙ.ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΟΥΣΕΙΑ,ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΝ Η ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΘΟΥΝ(ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΔΛΔ) ΟΙ "ΞΕΝΟΙ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ,ΜΕ ΤΟΝ ΤΩΡΙΝΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ,ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2005, 10:45:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σχέση με τους αρχαίους έλληνες έχουμε εμείς, λένε οι γάλλοι, οι εγγλέζοι και οι γερμανοί. Εμείς, που τους ανα­καλύψαμε, τους αναστυλώσαμε, τους εξηγήσαμε.

Σωστό και δέν έχουν και άδικο.
Οι δικοί μας τα θαλασσώσανε λίγο, πήγαν τάχα να βγούν μοναδικοί απόγονοι και κληρονόμοι των Αρχαίων Ελλήνων απαρνήθηκαν το Βυζάντιο σάν μισελληνικό καθεστώς και βρέθηκαν μετέωροι με ένα κενό 2500 χρόνων να αιωρείται κάτω απο τα πόδια τους.


quote:
ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΣΩΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ,ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΓΝΩΜΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Π.Χ ΚΑΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ,ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

Μόνοι μας δέν μπορούμε να καταλάβουμε το επίπεδο μας?
Δέν χρειάζεται να ρωτήσουμε ούτε τους Άγγλους, ούτε τους Γάλλους, ούτε τους Γερμανούς για τον εαυτό μας.
Εμείς ζούμε το αλαλούμ μιάς τριτοκοσμικής χώρας του καυσαερίου, του τσιμέντου, του μποτιλιαρίσματος, της απάτης και της εκμετάλλευσης.
Μόνοι μας μπορούμε να το καταλάβουμε καλύτερα απο οποιονδήποτε ξένο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Δημήτρης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
571 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/07/2005, 23:55:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Δημήτρης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου actr,

Δεν έχω διαβάσει ακόμα τα γραπτά του οπότε δεν μπορώ να πω ακόμα τη γνώμη μου.
Προς το παρόν είδα τα video που υπάρχουν στο site. Εντύπωση μου έκανε η αναφορά του στον Φρόιντ.

Λέει με λίγα λόγια πως σύμφωνα με τον Φρόιντ υπάρχει μια αρχή ισχυρότερη από τη λίμπιντο (ευχαρίστηση) που την ονομάζει "ορμή προς θάνατο". Είναι μια αρχή που στρέφεται προς τα μέσα στον άνθρωπο (και σε κάθε έμβιο ον) για να τον καταστρέψει και από αντίδραση αυτός την στρέφει προς τα έξω ως επιθετικότητα. Με βάση αυτό ερμηνεύει την βαθύτερη αιτία της επιθετικότητας και του πολέμου (αν κατάλαβα καλά).


Edited by - Δημήτρης on 22/07/2005 23:56:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2005, 01:10:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
tpt
quote:
ΔΙΑΦΩΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΤΩΡΙΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΟΥΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑΣΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ....ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΠΑΥΟΜΑΣΤΕ Σ'ΑΥΤΑ.
ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΓΩ ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΩΔΗ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑΟΥΣ ,ΝΑ ΤΑ ΕΧΩ ΝΑ ΤΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ,ΑΠ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΆΥΤΑ.

Δηλαδή εσύ υποστηρίζεις αν κατάλαβα καλά πως μια χώρα δεν πρέπει να έχει καμιά σχέση με το παρελθόν της και με τον πολιτισμό της... Θάπρεπε να ζεί στον κόσμο της με το σκεπτικό -τί μενδιαφέρει εμένα τις έκαναν οι λαλάκες 4.000 χρόνια πρίν... εδώ εγώ δεν έχω δρόμους...-
Φίλε μου διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως και πραγματικά δε σε καταλαβαίνω. Αν μια χώρα θέλει να πάει μπροστά (σ'όλους τους τομείς) και ειδικά η Ελλάδα με τόσο θησαυρό πίσω της θα πρέπει να ρίξει και μια ματιά πίσω της να μορφωθεί καθώς εκεί κρύβεται τόση γνώση που δεν την χωράει το μυαλό μας.

snoopy

quote:
Οι δικοί μας τα θαλασσώσανε λίγο, πήγαν τάχα να βγούν μοναδικοί απόγονοι και κληρονόμοι των Αρχαίων Ελλήνων

Οι δικοί μας? Ποιούς εννοείς? Να βγούν μοναδικοί απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων? Δηλαδή ποιοι άλλοι θάπρεπε να θεωρούνται απόγονοι των Ελλήνων?
Μάλλον παρερμήνευσες λίγο το κείμενο...
Κατά τη γνώμη μου αναφέρει πως οι ξένοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν ολον αυτόν τον αρχαιοΕλληνικό πλούτο (βλέπε Ελγίνεια..) αλλά οχι πως θεωρούν τους εαυτούς τους απόγονους τους.

snoopy

quote:
Μόνοι μας δέν μπορούμε να καταλάβουμε το επίπεδο μας?
Δέν χρειάζεται να ρωτήσουμε ούτε τους Άγγλους, ούτε τους Γάλλους, ούτε τους Γερμανούς για τον εαυτό μας.
Εμείς ζούμε το αλαλούμ μιάς τριτοκοσμικής χώρας του καυσαερίου, του τσιμέντου, του μποτιλιαρίσματος, της απάτης και της εκμετάλλευσης.

Εδώ με βρίσκεις σύμφωνο...

Δημήτρης

quote:
Λέει με λίγα λόγια πως σύμφωνα με τον Φρόιντ υπάρχει μια αρχή ισχυρότερη από τη λίμπιντο (ευχαρίστηση) που την ονομάζει "ορμή προς θάνατο". Είναι μια αρχή που στρέφεται προς τα μέσα στον άνθρωπο (και σε κάθε έμβιο ον) για να τον καταστρέψει και από αντίδραση αυτός την στρέφει προς τα έξω ως επιθετικότητα. Με βάση αυτό ερμηνεύει την βαθύτερη αιτία της επιθετικότητας και του πολέμου (αν κατάλαβα καλά).

Κάπως έτσι το καταλαβαάινω και εγώ φίλε


"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.ChorchilΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2005, 14:11:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οι δικοί μας? Ποιούς εννοείς? Να βγούν μοναδικοί απόγονοι των Αρχαίων Ελλήνων? Δηλαδή ποιοι άλλοι θάπρεπε να θεωρούνται απόγονοι των Ελλήνων?

Τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό οι Ευρωπαίοι τον ανακάλυψαν και μας τον έδωσαν όπως αυτοί τον είχαν επεξεργαστεί. Εμείς βρισκόμασταν μέσα στον αχταρμά της Οθωμαικής Αυτοκρατορίας έχοντας ένα υποτυπώδες μνημονικό της καταγωγής μας ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
Αρνούμενοι το Βυζάντιο αρνούμαστε την ταυτότητα μας. Άρα μπορώ να πώ οτι οι Νεοευρωπαίοι μετέχουν της Ελληνικής παιδείας πολύ περισσότερο απο τους Νεοέλληνες άρα άξια μπορεί να χαρακτηριστούν ώς ένα σημείο κληρονόμοι τους άσχετα άν δέν έχουν Ελληνικό αίμα.
Όσο για το Ελληνικό αίμα επειδή στα αρχαία χρόνια είχαμε διασκορπιστεί οι Έλληνες σε κάθε μεριά του πλανήτη μπορείς να βρείς άξια απογόνους Ελλήνων παντού ακόμα και στο αίμα.
Δέν έχει το μοναδικό προνόμιο το Ελλαδιστάν σε αυτό χωρίς να αρνούμαι οτι και εμείς δέν καταγόμαστε απο εκείνους.
Τώρα άν ξύπνησαν κάποιοι αρχαιολάτρες και πιστεύουν οτι ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης έχοντας το μυαλό τους μόνο σε αυτούς πρόσφεραν όσα πρόσφεραν μόνο και μόνο γιατί κατά τύχη γεννήθηκαν στον ίδιο τόπο με αυτούς μετά απο 2500 χρόνια είναι βαθιά νυχτωμένοι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2005, 15:29:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα άν ξύπνησαν κάποιοι αρχαιολάτρες και πιστεύουν οτι ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης έχοντας το μυαλό τους μόνο σε αυτούς πρόσφεραν όσα πρόσφεραν μόνο και μόνο γιατί κατά τύχη γεννήθηκαν στον ίδιο τόπο με αυτούς μετά απο 2500 χρόνια είναι βαθιά νυχτωμένοι.

Αν θες μου λες τί εννοείς ακριβώς?


"We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.ChorchilΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/07/2005, 15:51:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eννοώ ότι ...
Άν εγώ ζώ στην Αθήνα, όπου έζησαν επίσης ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας 2500 χρόνια πρίν απο μένα ...
Άν γράφει η ταυτότητα μου Έλληνας και μιλάω Ελληνικά και ο Σωκράτης και ο Πλάτωνας ήταν εξίσου Έλληνες και μιλάγαν κάποια άλλα Ελληνικά διαφορετικά απο τα δικά μου ...
ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΜΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΩ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΜΟΥ ΖΩΗ.
ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΟΙΚΟΙΟΠΟΙΗΘΩ ΓΙΑ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Palatianos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
125 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2005, 17:25:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Palatianos  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος Palatianos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1:Snoopy αν και στο forum "φως στον θανατο του Λιαντίνη" με απογοητεψες τωρα θα συμφωνίσω μαζί σου.Συγκενικα και γλωσσικα ειμαστε ομοιοι με τους προγόνους μας, αλλα πνευματικά: φωτιά ο ενας νερό ο αλλος...

2:"Λιαντίνης:το εργο του" ναιαιαιαι σιιιιιγουρα.


ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΟΙΑΣΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΓΌΝΟΥΣ ΜΑΣ...ΣΤΗ ΦΕΑ ΟΥΣΙΑ

mike
k.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2005, 20:54:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας παραθέτω και τη συνέχεια του άρθρου του

Είναι καιρός από τις ασκήσεις επί χάρτου να περάσουμε στα πεδία των επιχειρήσεων. Να κοιτάξουμε την πυρκαγιά που αποτεφρώνει το σπιτάκι μας.
Γιατί είμαστε σβησμένοι από τον κατάλογο των εθνών; Γιατί η Μακεδονία γίνεται Σκόπια, η Κύπρος γίνεται τουρκιά, το Αιγαίο διεκδικιέται ως το mare nostrum των Οθωμανών; Γιατί ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε πρόσφατα στην Αθήνα, ότι είμαστε μια επαρχία του παλιού οθωμανικού κράτους, που αποσχίσθηκε και πρέπει να μας ξανά προσαρτήσουν; Γιατί ο Μπερίσα της Αλβανίας έχει να λέει πως οι έλληνες κάνουν διπλωματία που έρχεται από το Μεσαίωνα και τους παπάδες; Γιατί ο Αλέξανδρος βαφτίζεται Ισκεντέρ, και ο Όμηρος Ομέρ Βρυώνης; Γιατί οι διακόσιες χιλιάδες έλληνες της Πόλης γίνανε χίλιοι, και οι τούρκοι της Δυτικής Θράκης θρασομανούν, και γίνου-νται όγκος κακοήθης που 'τοιμάζει μεταστάσεις;
Γιατί δύο από τους πιο σημαντικούς ποιητές μας, ο μέτριος Σεφέρης κι ο μεγάλος Καβάφης, καταγράφουνται στις διεθνείς ανθολογίες και τους ποιητικούς καταλόγους μισό έλληνες μισό τούρκοι;
Γιατί όλα τα αυτονόητα εθνικά μας δίκαια ευρωπαίοι και αλβανοί, βούλγαροι και εβραίοι, ορθόδοξοι και ρούσοι, τούρκοι και βουσμανοαμερικανοί τα βλέπουν σαν ανόητες και μίζερες προκλήσεις, σαν υλακές και κλεφτοεπαιτείες; Ποια τύφλωση μας φέρνει να μη βλέπουμε ότι στα μάτια των ξένων εκαταντήσαμε πάλι οι παλαιοί εκείνοι γραικολιγούρηδες; Οι esurientes graeculi του Γιουβενάλη και του Κικέρωνα;
Το πράγμα έχει και περιγραφή και ερμηνεία.
Μέσα στη χώρα, μέσα στην παιδεία δηλαδή και την παράδοση μας, εμείς περνάμε τους εαυτούς μας λιοντάρια, εκεί που οι έξω από τη χώρα μας βλέπουνε ποντίκια. θαρρούμε πως είμαστε τα παιδόγγονα του Αριστοτέλη και του Αλέξανδρου. Οι ξένοι όμως σε μας βλέπουνε τις μούμιες που βρεθήκανε σε κάποια ασήμαντα Μασταδά. Γιατί;
Τα διότι είναι πολλά. Όλα όμως συρρέουν σε μια κοίτη. Σε μια απλή εξίσωση με δύο όρους και ένα ίσον. Είναι αυτή:νεοέλληνες ίσον ελληνοεβραίοι.
Αν εφαρμόσουμε αυτή την εξίσωση στα πράγματα, θα μας δώσει δύο γινόμενα. Το πρώτο είναι ότι ζούμε σε εθνική πόλωση. Το δεύτερο, ακολουθία του πρώτου, ότι ζούμε χωρίς εθνική ταυτότητα
Οι νεοέλληνες είμαστε ένα γέννημα μπασταρδεμένο και νόθο. Ούτε ίπποι, ούτε όνοι, ούτε όνισσες ούτε φοράδες. Είμαστε μούλοι. Δηλαδή μουλάρια. Και τα μουλάρια δεν γεννούν.
Ότι οι νεοέλληνες είμαστε ελληνοεβραίοι σημαίνει το εξής:ενώ λέμε και φωνάζουμε και κηρύχνουμε ότι είμαστε έλληνες, στην ουσία κινιόμαστε και υπάρχουμε και μιλάμε σαν να είμαστε εβραίοι.
Αυτή είναι η αντίφαση. Είναι η σύγκρουση και η αντινομία που παράγει την πόλωση. Και η πόλωση στην πράξη γίνεται απώλεια της εθνικής ταυτότητας. Και το τελευταίο τούτο σημαίνει πολλά."We used to say that Greeks fight like heroes, from now on we shall say that heroes fight like Greeks..."
W.ChorchilΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 09:42:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΑΣ.

ΦΙΛΕ ΜΟΥ actr ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΛΙΑΝΤΙΝΗ...

ΑΛΛΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....
ΑΣ ΜΗΝ ΥΠΕΡΒΑΛΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ..

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ....

Κ.ΑΞΕΛΟΣ , ΚΟΡΝΙΛΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΔΗΣ , Κ. ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΥΣΙΚΟΣ/ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ) ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ ΔΑΚΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΥΝΑΜΑΙ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.


ΑΝ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ΜΗΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΙΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ
Μέλος 1ης Βαθμίδας


136 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 17:26:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοι φιλοι ισως να κανουμε ολοι ενα μεγαλο λαθος!
Αναφερουμε για ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ στην περιπτωση Λιαντινη χωρις να εχουμε ακουσει ακομη την γνωματευση του Ιατροδικαστη.
Το να παει να ζησει καποιος μυστικα στα βουνα και στη φυση δεν ειναι αυτοκτονια!
Οταν εξαφανιζεται,αφανιζεται καποιος απο τον κοινονικο περιγυρο, και το περιβαλλον του,εχουμε να κανουμε με κοινονικο θανατο.
Για το εξαφανισμενο πρωσοπο η κοινονια πιστευει οτι ζει και οτι εχει πεθανει ταυτοχρονα κατι που θυμιζει το πειραμα του stratinger αν το εγραψα καλα.
Υπαρχει μια περιπτωση ο Λιαντινης να μην αυτοκτονησε αλλα να μην αντεξε ο οργανισμος του τις αντιξοες συνθηκες του βουνου.
Αν ειναι ετσι τοτε εχουμε απλα φυγη για καποιους λογους και οχι αυτοκτονια
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΟΜΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΓΝΩΜΗ ΕΝΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ.
Ζηταμε συγνωμη που ημαστε εκτος θεματος αλλα το προηγουμενο θεμα ΛΙΑΝΤΙΝΗΣ κλειδωθηκε

ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

spirit
Πλήρες Μέλος

Finland
1485 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 18:01:20  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος spirit  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σας,αγαπητε ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ,Η εξαφανιση του καθηγητη ηταν προσχεδιασμενη μελετη θανατου,απο τον ιδιο με ολες της λεπτομερειες,ακομη και το γραμμα του αφησε στην κορη του την Διοτιμα,δεν χωραει αμφιβολια οτι επροκειτο για μια καλοσχεδιασμενη συνειδητη πραξη.
Πολλα σεναρια ακουγονται αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

Ηταν μια αυτοθελητη εξοδο οπως θα δεις κι εδω:http://www.liantinis.gr/parousiasi/

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/07/2005, 20:55:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ:
Αναφερουμε για ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ στην περιπτωση Λιαντινη χωρις να εχουμε ακουσει ακομη την γνωματευση του Ιατροδικαστη.
Το να παει να ζησει καποιος μυστικα στα βουνα και στη φυση δεν ειναι αυτοκτονια!

Σε αυτό συμφωνώ πρέπει να ακούσουμε και την γνωμάτευση του Ιατροδικαστή πρίν του αποδώσουμε την κατηγορία της αυτοκτονίας.
Ίσως προστρέξαμε περισσότερο απο ότι έπρεπε γαι να τον κατηγορήσουμε για την συγκεκριμένη καταδικαστέα πράξη.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2005, 00:10:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε AVATARGR μάλλον που φαίνεται πως δεν καταλαβαινόμαστε... Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι πολλοί σημαντικοί φιλόσοφοι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα αλλά ο λόγος που άνοιξα αυτό το τόπικ είναι για να μιλήσουμε για τον Λιαντίνη. Αν ήθελα να μιλήσω για κάποιον άλλο τότε θα άνοιγω τόπικ σχετικά μαυτόν...

Φίλε ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ πρόκειται καθαρά για αυτοκτονία καθώς ήταν προμελετημένη πολύ καιρό... Απόδειξη είναι και το γράμμα στην κόρη του "θ'ακολουθήσω το δρόμο του Οιδίποδα..."


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all darkΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΔΔΑΡ ΑΣΟΥΡ
Μέλος 1ης Βαθμίδας


136 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2005, 13:40:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε actr ο Οιδιποδας δεν αυτοκτονησε!!!,αλλα χαθηκε μεσα σε νεφος,κατεβενοντας προς τον αδη.
Ο Λιαντινης θεωρουσε τον τοπο θανατου του Οιδιποδα ιδανικο και ειδιλιακο,μεσα στη φυση ,στα πουλια και τα λουλουδια και ετσι ισως εμπνευστηκε να περασει τα υπολειπα χρονια της ζωης του, σε ενα παρομοιο περιβαλλον οπως ειναι του Ταυγετου, οσο αντεξει.
--Με τα δεινα που χρεωνει η γενια μας, στις υπολειπες γενιες εγω εχω φυγει....ειπε,εννοοντας ΦΥΓΗ,απο καθε κοινονικη δραση,κοινονικο δεσμο,ξεκοβοντας καθε σχεση με τους παντες,ακομα και με τα αγαπημενα του πρωσοπα.
Επεδιωξε εναν κοινονικο αφανισμο απο ανθρωπου ματι,εναν θανατο απο την προηγουμενη καθημερινη του ζωη και ΟΧΙ μια εσπευσμενη αυτοκτονια
ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑ.Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΡΘΕ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ!
Αληθεια ποσο μπορει να αντεξει ενας ανθρωπος του σημερα σε ενα βουνο με μεγαλο υψομετρο,ανυπερασπιστος στα στοιχεια της φυσης;
Για ποσο καιρο ο Ταυγετος του καλυψε φυσικες του αναγκες;
Aνωστο.
ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΦΡΟΝΤΙΣΕ Η ΙΔΙΑ Η ΦΥΣΗ.
Σε ποσο χρονο απο την φυγη του ,και απο ποια φυσικα αιτια αγνωστο.

Νομιζω πως δεν ανεβαινει καποιος 2200 μετρα για να κοψει τις φλεβες του!!!!!!!ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!
---Σε παλευω θανατε...σε καταπαλευω ολοκληρον ειπε...
Ε δεν παλευεις το θανατο με την αυτοκτονια αλλα ενδιδεις σαυτον!
Παλευεις ομως με το θανατο αν εχεις να αντιμετοπισεις το κρυο, το σκοταδι,τη βροχη το χιονι....και ετσι νομιζω πως επραξε πριν χασει τη μαχη....
Λατρης των αρχαιων Ελληνων και του Ελληνικου πολιτισμου γνωριζε καλα οτι οι αρχαιοι Ελληνες δεν αυτοκτονουσαν.
Πως λοιπον θα αυτοκτονουσε αυτος;
O Eμπεδοκλης για πολλους ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ οπως λανθασμενα ακουω τον τελευταιο καιρο, αλλα πεθανε στη πελλοπονησο(βλ.εγκυκ.επιστημη και ζωη)

Αγαπητοι φιλοι αν αποφασιζα καποτε να εξαφανιστω για τα επομενα χρονια της ζωης μου θα αφηνα καποιο γραμμα
Δεν αφηνει γραμμα μονο καποιος που αυτοκτονει αλλα και καποιος που φευγει για παντα
και ο Λιαντινης αυτο εκανε ,εφυγε για παντα,πετυχαινοντας τον κοινονικο του θανατο την ημερα που επελεξε να εξαφανιστει<<απο πρωσοπου γης>> και τον φυσικο του θανατο τον αφησε στην μητερα φυση,επιλεγοντας μονο το οιδιποδειο περιβαλλον.

Επιμενω οτι στην παρουσα στιγμη το πιο τιμιο ειναι να δεχθουμε τις συνθηκες θανατου του ως ανεξακριβοτες αλλοιος ας παρουσιασουμε ΤΗΝ ΑΠΟΔΗΞΗ


Ερωτας ειναι η τεχνη του να φευγεις.
(Δ.Λιαντινης)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2005, 14:11:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε ΑΔΔΑΡ ΣΟΥΡ συμφωνώ σχεδόν σε όλα μαζί σου. Μην ξεχνάς πως απότερος σκοπός του ήταν να πεθάνει. Η φράση "Σε παλευω θανατε...σε καταπαλευω ολοκληρον ειπε...
" αναφέρεται στο οτι Ολιαντίνης θα πέθαινε όποτε εκείνος το είχε επιλέξει και όχι όποτε θα ήθελε ο θάνατος να τον πάρει. Οταν είπα οτι ήταν προσχεδιασμένη αυτοκτονία δεν εννούσα οτι ήθελε να πέσει απο το μπαλκόνι του, αλλά το οτι ήθελε ο ίδιος να διαλέξεο πότε θα πεθάνει μέσα στο στο μεγαλείο της φύσης
Εν πάσει περιπτώσι δεν νομίζω πως διαφωνούμε κάπου


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all darkΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Neo24483
Νέο Μέλος

Greece
33 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/08/2005, 12:23:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Neo24483  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Neo24483  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με κάλυψε ο Snoopy. Προς το παρόν θα συμφωνήσω επιπλέον στο ότι "Έρωτας είναι η τέχνη του να φεύγεις"...

"Και ουδέν ό,τι ουκ απώλετο..."Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

velial
Μέλος 3ης Βαθμίδας


601 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2005, 05:43:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους velial  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεγάλο μυαλό ο Λιαντίνης, αλλά δεν κατάλαβε πως ο Θάνατος είναι η Υπέρτατη Δύναμη- ΚΑΝΕΙΣ δεν τον νικά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2005, 13:02:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αλλά δεν κατάλαβε πως ο Θάνατος είναι η Υπέρτατη Δύναμη- ΚΑΝΕΙΣ δεν τον νικά.


Ε πού να το καταλάβει μωρέ ο χαζός...


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all darkΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Παρμενιδης
Νέο Μέλος

Greece
12 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2005, 21:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Παρμενιδης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπερα σε ολους.Ο καθηγητης Λιαντίνης θα παραμείνει ενα μεγάλο αινιγμα.παραδοξως και στα τρια εργα του που εχω διαβασει,τα χασμα σεισμου,ο νυφομανης,εξυπνον ενυπνιον,δεν αναφέρεται στην ιδέα της αυτοκτονιας μπορεί εν πρωτοις να φαίνεται ως μηδενιστης αλλα στην ουσία ηταν ενας οραματιστης που ονειρευονταν το απεριττο απλο ελληνικο κατα την αρχαία εννοια του ορου ιδεώδες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
velial
Μέλος 3ης Βαθμίδας


601 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2005, 02:51:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους velial  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
actr posted: ΣΕ ΝΙΚΗΣΑ ΘΑΝΑΤΕ
"Θα πεθάνω, Θάνατε, όχι όταν θελήσεις εσύ, αλλά όταν εγώ θα θελήσω.
Σε τούτη την έσχατη ολική πράξη, δεν θα γίνει το δικό σου, αλλά το δικό μου.
Παλεύω τη θέλησή σου. Παλεύω τη δύναμή σου. Σε καταπαλεύω ολόκληρον. Μπαίνω μέσα στη γη, όταν εγώ αποφασίσω, όχι όταν αποφασίσεις εσύ. Και σένα σε αφήνω ρέστο και ταπί.
Με βλέπεις κατεβασμένο στον Άδη αφεαυτού μου και αυτοθέλητα. Και ανατριχιάζεις εσύ και το βασίλειό σου.
Ο τάφος, η ταφόπλακα, το σκοτάδι, το ποτέ πια και όλα σου τα υπάρχοντα μπροστά στην πράξη μου και στην επιλογή μου μένουν εμβρόντητα και χάσκουν"


-Θάνατος: "Μεγάλε, μία ή άλλη!"

Μεγάλη ιδέα είχε, όταν έλεγε ότι θα άφηνε το Θάνατο ρέστο και ταπί... Τον προτιμούσα πολύ περισσότερο όταν ανέλυε τον "Φαίδρο"...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2005, 03:16:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άσχετα με το γιατί πέθανε και το αν νίκησε τον θάνατο ή όχι, ο Λιαντίνης ήταν ένα σπουδαίο μυαλό!

In the shadows of the night I shall be lost once again to find thee...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/08/2005, 02:53:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μεγάλη ιδέα είχε, όταν έλεγε ότι θα άφηνε το Θάνατο ρέστο και ταπί... Τον προτιμούσα πολύ περισσότερο όταν ανέλυε τον "Φαίδρο"...

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο φίλε μου...


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

spirit
Πλήρες Μέλος

Finland
1485 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 16:51:24  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος spirit  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
H αυτοκτονια κατα τον Επικτητο,μεσα απο την ματιερα του ρουμανου αυτοχειρα Τζεησον Ξενακη,ειναι η πιο μεγαλη αλλα και υστατη πραξη ελευθεριας,αν μπορει ο καθενας να ειναι σε ετοιμοτητα εμπρος στον θανατο ειναι ενα σημαδι ελευθεριας.

Ο Σενεκας αναφερει ευστοχα καπου οτι η ζωη ειναι σκλαβια,αν σου λειπει το κουραγιο να πεθανεις.
Αυτος που φοβαται το θανατο,φοβαται επισης και την ζωη.
Ο Επικτητος υποστιριζε την ιδεα της αυτοκτονιας,ως δικαιωμα του καθε ελευθερου ατομου να επιλεξει ποτε και αν θελησει να σταματησει το παιχνιδι της ζωης,αν αυτο καταντα κουραστικο και επωδυνο,και ακριβως οπως τα παιδια που λενε βαρεθηκα δεν παιζω αλλο..οταν ενα πραγμα δεν σε ευχαριστει πια και βλεπεις το αδιεξοδο στο οποιο φτανεις μπορεις να τα παρατησεις λεγοντας δεν παιζω αλλο,με μια αυτοθελητη εξοδο σαν κι αυτη του Λιαντινη.
Η Μελετη και προετοιμασια θανατου,δεν καταστα τον ανθρωπο απαραιτητα ΑΔΥΝΑΜΟ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ.

http://www.dunkelheit.com.ar/portal/e107_plugins/coppermine_menu/albums/userpics/victoria/normal_anatheme.jpg" border=0>Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

actr
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
310 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/08/2005, 18:50:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους actr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
H αυτοκτονια κατα τον Επικτητο,μεσα απο την ματιερα του ρουμανου αυτοχειρα Τζεησον Ξενακη,ειναι η πιο μεγαλη αλλα και υστατη πραξη ελευθεριας,αν μπορει ο καθενας να ειναι σε ετοιμοτητα εμπρος στον θανατο ειναι ενα σημαδι ελευθεριας.

Ο Σενεκας αναφερει ευστοχα καπου οτι η ζωη ειναι σκλαβια,αν σου λειπει το κουραγιο να πεθανεις.
Αυτος που φοβαται το θανατο,φοβαται επισης και την ζωη.
Ο Επικτητος υποστιριζε την ιδεα της αυτοκτονιας,ως δικαιωμα του καθε ελευθερου ατομου να επιλεξει ποτε και αν θελησει να σταματησει το παιχνιδι της ζωης,αν αυτο καταντα κουραστικο και επωδυνο,και ακριβως οπως τα παιδια που λενε βαρεθηκα δεν παιζω αλλο..οταν ενα πραγμα δεν σε ευχαριστει πια και βλεπεις το αδιεξοδο στο οποιο φτανεις μπορεις να τα παρατησεις λεγοντας δεν παιζω αλλο,με μια αυτοθελητη εξοδο σαν κι αυτη του Λιαντινη.
Η Μελετη και προετοιμασια θανατου,δεν καταστα τον ανθρωπο απαραιτητα ΑΔΥΝΑΜΟ,ΑΣΧΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΘΕΩΡΕΙΕΣ.


Ετσι ακριβώς είναι φίλε μου. Η πράξη του αυτή επιβεβαίωσε την πνευματική του ελευθερία και συνάμα ήταν μια κίνηση διαμαρτυρίας για το σημερινό κοινωνικό και οχι μόνο κατεστημένο.

Και να συμπληρώσω οτι γι'αυτό το λόγο καταδικάζεται και η πράξη απο την εκκλησία όπως σωστά ανέφερες γιατί (το αποδυκνείει συνεχώς) δεν θέλει ελεύθερους ανθρώπους

Αλλά ας μην ξεφύγουμε απτο θέμα


There is no dark side of the moon really... as a matter of fact it's all dark


Edited by - actr on 09/08/2005 18:53:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

velial
Μέλος 3ης Βαθμίδας


601 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2005, 02:42:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους velial  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν θεωρώ την αυτοκτονία ηρωική έξοδο αλλά άνανδρη φυγή. Κοιτάξτε γύρω σας... η αυτοκτονία είναι πολύ πιο διαδεδομένη από ότι νομίζουμε. Τόσοι νέοι δέσμιοι της ηρωίνης, νοικοκυρές "καμμένες" απο την πρωινή ζώνη των καναλιών, ψευτόμαγκες καρφωμένοι στο αντίθετο ρεύμα της εθνικής οδού. Η ανθρωπότητα έχει επιλέξει τον δρόμο της αυτοκαταστροφής σε συλλογικό και σε ατομικό επίπεδο.
Θα ήθελα ο Δάσκαλος Λιαντίνης να είναι εδώ και να μας υπενθυμίζει τις αμαρτίες μας, να ψάχνει και αυτός ένα τρόπο διαφυγής. Αντίθετα επέλεξε το δρόμο της φυγής, ίσως από υπερβολική ευαισθησία- όχι όμως από εξέχουσα ανδρεία.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 2 Σελίδες:
  1  2
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy