ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΑ ΑΣΤΡΑ =-.
 Μύθοι και σύμβολα στον ζωδιακό κύκλο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/03/2002, 09:45:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κάποτε ένας φίλος μου είπε:"Σκέφτηκες ποτέ,ότι τα σύμβολα των ζωδίων φαίνονται άσχετα με την ονομασία που φέρουν;Ίσως να υπήρχε μια εσωτερική ερμηνεία που χάθηκε..."

Η αλήθεια ήτανε,ότι τόσο οι αστερισμοί όσο και τα σύμβολά τους μου προκαλούσαν αλλεργία.Η εικόνα που είχα σχηματίσει δεν ήταν θετική,λόγω της "καθημερινής" ερώτησης:τί ζώδιο είσαι;Από την απάντηση κρινόμουν αν είμαι "καλή ή κακή".Φανταστείτε,τί μου έλεγαν όταν άκουγαν σκορπιός.
Υποθέτω, ότι ο καθένας σας έχει να διηγηθεί μια αντίστοιχη εμπειρία...

Η ερώτηση του φίλου μου με "ξύπνησε".Παρατήρησα,ότι σε ορισμένα ζώδια ο συμβολισμός τους είχε μια λογική ερμηνεία,π.χ.το σύμβολο του τοξότη φαινόταν ως τόξο ή του Λέοντα ,με λίγη φαντασία ως χαίτη.Άλλα σύμβολα μου φάνηκαν "σουρεαλιστικά"
π.χ.ο Παρθένος συμβολιζόταν μ' ένα m και μια γραμμή..


Ας θίξω το θέμα του Κριού,που είναι και πρώτος στον ζωδιακό κύκλο.

Στην μυθολογία αναφέρεται μια γιορτή,τα Κάρνεια,που 'ναι αφιερωμένη στον Κάρνειο.(Κάρνος=κριός)Αυτός πιθανολογείται,ότι ήταν ένας κριόμορφος Θεός,ο οποίος αργότερα ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα.Μάλιστα πήρε και την επωνυμία Κάρνειος και οικειοποιήθηκε την λατρεία και τις γιορτές του προκατόχου του.

Αλλά και ο Ερμής υπήρξε κριοφόρος..
Επίσης "ο κριός με το χροσόμαλλο δέρας",το κριάρι που γεννήθηκε απ' τον γάμο του Ποσειδώνα(σε μορφή κριαριού) και της Θεοφάνης,δηλ. εκείνη "που εμφανίζεται σαν Θεά" ή που "κάνει έναν Θεό να εμφανιστεί".

Τα κέρατα του κριού ήταν και τα εμβλήματα της θρησκείας των Αρίων(=ευγενών).Αυτά τα κέρατα γίνανε στην συνέχεια σύμβολα της μύησης και στην συνέχεια της βασιλικής και ιερατικής εξουσίας.
Ο Μ. Αλέξανδρος εμφανίζεται σε νόμισμα με κέρατα κριού..

Πολύ παράξενο,είναι και το γεγονός,ότι στην γερμανική γλώσσα η απόδοση της λέξης μετεμψύχωση είναι 1.Seelenwanderung=Seele(ψυχή) και Wanderung(οδοιπορία)2.REINKARNATION όπου rein=καθαρό, -tion=είναι η κατάληξη του ουσιαστικού και karna=άγνωστο....

rosarium

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/03/2002, 09:35:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρέ καλώς τη φίλη Rosarium... Την Σκορπίνα της παρέας....
Κέλσος εδώ.... ένας ακόμα Σκορπιός της παρέας μας....

Η αλήθεια είναι οτι και εγώ την Αστρολογία δε την είχα σε εκτίμηση για τον ίδιο λόγο με εσένα. Αυτό φυσικά στα πρώτα μου βήματα μέσα στους 'Απειρους Κόσμους της Εσωτερικής αναζήτησης. Κάποτε όμως με "δίδαξαν" την αλήθεια επάνω στο θέμα της Αστρολογίας ή να πώ καλύτερα της ΑΣΤΡΟΣΟΦΙΑΣ και αντιλήφθηκα το μεγαλείο της.
Τέλος πάντων, ως Σκορπιός και εγώ είχα έντονη την Μεταφυσική αναζήτηση και κακά τα ψέματα, η Αστρολογία είναι το πρώτο σκαλί στη σκάλα της Εσωτερικής αναζήτησης του κλάδου που ονομάζεται ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟΣ. 'Επρεπε λοιπόν για να ξεκινήσω να περάσω απο το πρώτο σκαλί.... λογικό δεν είναι;;;
Φυσικά δεν ασχολήθηκα με την ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ της Αστρολογίας να προβλέπω πράγματα, αλλά έκανα μια "βουτιά" στα βάθη της πανάρχαιης αυτής επιστήμης, για να ανακαλύψω στο ΄"βυθό της" ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ πολύτιμα για την συνέχιση των ερευνών μου.

Ας δούμε όμως το θέμα που άνοιξες και που πρίν απο ενα μήνα ακριβως έιχα κάνει μια προσπάθεια να ξεκινήσω....

Σωστά τα είπες και θα μου επιτρέψεις να προσθέσω και εγώ κάτι ακόμα.
Ο Κριός ως ζώδιο στην πολυθεϊστική Αρχαία Ελλάδα αλλά και στη Ρώμη αντιστοιχούσε στην Θεά Αθηνά.
Στους Αιγύπτιους αντιστοιχούσε στον Θεό 'Αμμων (ΜΟΝΑΣ).
Ο Κριός αντιστοιχεί στην ΚΕΦΑΛΗ του άνθρώπου, εάν χωρίσουμε τον άνθρωπο σε 12 μέρη.

Τώρα τι έχουμε;;;;
'Εχουμε τον ΚΕΡΑΣΦΟΡΟ θεό της Σοφίας ΑΜΜΩΝ για τους Αιγύπτιους και την φέρουσα ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ θεά της Σοφίας ΑΘΗΝΑ για τους Ελληνες.

Πώς εμφανήστηκε η θεά Αθηνά;;;
Με ένα σφυρί ο Ηφαιστος, ΑΝΟΙΞΕ το ΚΕΦΑΛΙ του πατέρα της Αθηνάς, Δία και μέσα απο αυτό πάνοπλος ΦΑΝΕΡΩΘΗΚΕ η θεά της Σοφίας του Διός.

Σωστά είπες για το Χρυσόμαλλο Κριάρι που μετέφερε τον Φρίξο και την 'Ελλη στη Κολχίδα, όπου εκεί ο Φρίξος ΕΘΥΣΙΑΣΕ το Κριάρι στον Δία.
'Ενα ακόμα στοιχείο του Κριού είναι λοιπόν και η ΘΥΣΙΑ.
'Αλλωστε και στην Χριστιανική πίστη έχουμε να κάνουμε με έναν "Ποιμένα" με ένα "Ποίμνιο" και με τον "Αμνό τον Εσφαγμένο & Θυσιασμένο"..
Αν ανατρέξουμε στην Εβραϊκή παράδοση θα δούμε τον ΙΑΚΩΒ με τα 12 παιδιά του. Ο Ιακώβ λοιπόν λέει για τον γιό του τον ΒΕΝΙΑΜΙΝ, όταν ευλογή τα παιδιά του:

"...Θα μαίνεται σαν ΛΥΚΟΣ την αυγή,
θα καταβροχθήσει τη λεία του και το βράδυ
θα μοιράζει τα λάφυρά του..."

Το "παράδοξο" είναι πως το ζώο εκέινο που είναι πιό κοντά στον κυρίαρχο πλανήτη του κριού, τον ΑΡΗ, είναι ο ΛΥΚΟΣ!
Οι Εβραϊκή παράδοση θέλησε να μας φανερώσει ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ την ΑΡΡΝΗΤΙΚΗ επίδραση που μπορέι να φέρει ο κυρίαρχος πλανήτης του 'Αρη στο ζώδιο του Κριού.
" Ο λύκος με ένδυμα προβάτου"

Μια φράση που θα μπορούσε να ισχύει για τους Κριούς είναι:

" Ο θάνατός σου, η ζωή μου"

Αυτό θα μπορούσε να είναι και το γνωστό μας "παραμύθι" της ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΚΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ!!!
Σε κάποιο άλλο τόπικ ο καλός μας φίλος Θώτ έδωσε μια αποσυμβόλιση του εν λόγο παραμυθιού. Εδώ κάνω μια άλλη προσέγγιση.
Ο Κυρίαρχος πλανήτης του Κριού, ο 'Αρης, είναι ΚΟΚΚΙΝΟΠΟΣ στο χρώμα.
Ο λύκος όπως προείπα είναι η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ φύση του κριού που δεν σκέφτεται δεύτερη φορά την επίθεση. Κατεβάζει το κεφάλι και ορμά.
Το αποτέλεσμα;;;
Αφού πρώτα η ΗΡΕΜΗ φύση του κριού (ΚΟΚΚΙΝΙΣΚΟΥΦΙΤΣΑ) εξαντλήσει όλα τα περιθώρια της συζήτησης, πέφτει θύμα του "κακόύ της" εαυτού, του λύκου.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ΘΥΣΙΑΖΕΤΑΙ για να τον εξαλήψει (τον κακό της εαυτό);;;
Ποίος ξέρει....

Τα κέρατα λοιπόν έχουν να κάνουν με τον Κριό, αλλά και με τον Ταύρο και με τον Αιγόκερο.
Στα Λατινικά το κέρατο είναι CORNU. Aυτό μας θυμίζει λίγο την επίσεις Λατινική λέξη CORONA, που σημαίνει ΣΤΕΜΑ.
Αν ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ τώρα τη λέξη,

CORNUS θα βρούμε τη λέξη CRONUS.

Και ποιός άλλος δεν είναι ο ΚΡΟΝΟΣ παρά ο ΧΡΟΝΟΣ. Να ποιός είναι ο ΠΡΩΤΟΣ αστερισμοσ του ζωδιακου, αυτός που ΔΗΛΩΝΕΙ την ΑΡΧΗ του νέου ΚΥΚΛΟΥ...

Καλή μου "Σκορπίνα" Rosarium, έκανες και μιά ακόμα συσχέτιση με την Γερμανική λέξη "Seelenwanderung" που την ορίζεις ως "Η Ψυχή που Οδοιπορεί".
Σωστά, αυτή είναι η έννοια της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ, η Ψυχή που ΚΑΤΕΡΧΕΤΑΙ (οδοιπορεί), μέσα σε ΝΕΟ σώμα.
Ανρωτιέσαι όμως και για την Αγγλική απόδωση του όρου ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, REINKARNATION.
Να τι πιστεύω εγώ.
Η λέξη ΚΑΡΝΑΚ (CARNAC) είναι όνομα μιας περιοχής της Γαλλικής Βρετάνης, όπου έχει βρεθεί ένα μεγαλιθικό μνημείο, ναός κυκλώπειας κατασκευής, που ήταν αφιερωμένος στον 'Ηλιο και στον ΔΡΑΚΟΝΤΑ!
Χτίστηκε απο τους ιερείς του Ηλίου Δράκοντα.
Σε άλλο τόπικ αναφέρουμε πολλά για τους Δράκους. Εδώ θα πώ μόνο ότι ο Δράκοντας είναι το σύμβολου του Θωθ - Ερμή. Οι Ιεροφάντες της Αιγύπτου, αποκαλούσαν τον εαυτό τους "Γιό του 'Οφι Θεού, γιό του Δράκοντα".
Οι ΔΡΥΪΔΕΣ των Κελτικοβρετανικών περιοχών, φώναζαν:

"Είμαι ένας 'Οφις, είμαι ένας Δρυϊδης".

Το έλεγαν όλοι τους αυτό, γιατί ο ΟΦΙΣ και ο ΔΡΑΚΟΣ, είναι σύμβολα της ΣΟΦΙΑΣ, της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ και της ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.
'Οπως το φίδι αποβάλλει το παλιό του δέρμα για να αποκτήσει νέο, έτσι και η Ψυχή του ανθρώπου, αποβάλλει το παλαιό σώμα που έχει φθαρεί, για να ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΘΕΙ (REIN-KARNA(Κ)-TION), σε ένα νέο σώμα!!!

Δεν ξέρω αν βοήθησα στους συλλογισμούς σου, πάντως....ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ!!!

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 16:52:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Well,in my opinion,ta zwdia mporei ontos na einai alitheia,alla ayto den to xeroume giati kaneis den to exei apodeiksei akoma.An pote kapoios apodeiksei to antitheto,mono tote tha kseroume sigoura an ola ayta peri zwdiwn einai alitheia i oxi.Egw,-paroti i ipoloiph oikogeneia mou asxoleitai me ta zwdia,kai poly perissotero ta pisteyei- den kanw ton kopo oute kan na skeftw an kati tetoio mporei na alithevei.Isws oi anthrwpoi ta dhmiourghsan,ta eftiaxan etsi wste na peithontai oti iparxoun kai na pisteyoun se ayta,kai isws ayto egine giati polloi anthrwpoi exoun thn anagkh kathodhghshs sthn zwh tous.H astrologia,mporei poly aneta na tous to prosferei ayto,afou kanei diafores provlepseis gia to kathe ena zwdio xwrista.An p.x kapoios diavasei se ena (opoiodipote) periodiko to zwdio tou,oti h epomenh evdomada den tha einai kalh,kai tha exei kapoia oikonomika i oikogeneiaka provlhmata,einai sxedon sigouro,oti aytos pou to diavazei tha epphreastei,alla asynidita dld etsi kai ksodepsei 1 draxmh parapanw apo oti eprepe gia kapoio sovaro logo,tote tha pei "na,to zwdio mou,to elege kathara oti tha exw oikonomika provlhmata".
Egw loipon,san periergo on pou eimai,ekana ena peirama prin merikes evdomades.Kathomoun se mia parea,kai epese ena tyxaio periodiko sta xeria mou,pou sthn teleytaia selida tou,eixe kapoies provlepseis gia to kathena zwdio.Mia kopela,mou zhthse eygenika na diavasw ti elege to zwdio ths,h kopela htan parthenos..Egw loipon,gia na peiramatistw,ths diavasa ayta pou elege gia ton krio.Thn allh evdomada,pou kathomastan pali oloi mazi,eipe sthn ipoloiph parea,oti telika i provlepsh gia to zwdio ths pou ths eixa diavasei thn prohgoumenh evdomada,vghke alithini..(pou na iksere..)Meta apo ligh wra,afou ths eipa ti eixa kanei,diladi oti den eixa diavasei gia to diko ths zwdio,i kopela katantraphke kai kokkinise fysika.etsi ths apedeiksa,oti den xreiazetai kanenan na ths ypagoryei iposinidita,ti na kanei.
Filia polla apo allh mia skorpina.

YG:kai allos enas logos gia na mhn pisteyw sta astra,einai oti gia tous skorpious lene ta xeirotera logia.. :)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 17:46:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμμμμμ τώρα είσαι όντως Σκορπίνα ή μας λές το ζώδιο κάποιας άλλης φίλης σου;;;;

Πάντως όπως προείπα, και εγώ κάποτε ΔΕΝ πίστευα. ΟΧΙ τα ζώδια, ΑΛΛΑ τίς ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ έγραφαν τα διάφορα περιοδικά.
Δε κατάλαβα τώρα για το τι ΕΣΥ δε πιστευεις.
Δε πιστεύεις στους ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ που αποκαλούντε ΖΩΔΙΑΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ή στις "προβλέψεις" των ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΚΑΦΕΤΖΟΥΔΟΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΩΝ;;;;;;

'Αστρα καλή μου Σκορπίνα Τζό, ΚΑΙ υπάρχουν ΚΑΙ μαγνητισμό έχουν ΚΑΙ βαρύτητα.
Τα λέω όλα αυτά γιατί όπως ξέρουμε απο την ΦΥΣΙΚΗ, όλα τα στοιχεία που έχουν όγκο, έχουν και μάζα και η ΜΑΖΑ ώς προς το ΚΕΝΤΡΟ της γής δημιουργεί μια ΕΛΞΗ που αποκαλύται ΒΑΡΥΤΗΤΑ.
Ολα αυτά μαζί και σε συνδιασμό με τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, δημιουργουν πεδία, ΗΛΚΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ.
Πώς εξηγείς το ότι ένας πλανήτης σα τη γή, που ΕΚΤΟΣ απο το βάρος της κουβαλά ΚΑΙ ΤΟ βάρος τόσων ανθρώπων ΚΑΙ τόσων κτισμάτων που έχουν φτιάξει οι άνθρωποί της.... ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ;;;;
θέλω να πώ πώς ΚΑΠΟΙΑ δύναμη ΣΥΓΚΡΑΤΑ τον πλανήτη μας και δεν πέφτει στο κενό.
Αυτή η "δύναμη" είναι ΑΛΛΗΛΟΕΞΑΡΤΩΜΕΝΗ και απο τους ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΛΑΝΗΤΕΣ και φυσικά απο τον ήλιο.

Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ λοιπόν αυτό που κάνει είναι να ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ την θέση των πλανητών ως προς τον ΑΝΘΡΩΠΟ και να υπολογίζει την επίδραση που ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ να έχει επάνω του η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ.

Μη βιαστείς να μου πέις ότι π.χ ο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ (κυρίαρχος πλανήτης στο ζώδιο του Σκορπιού), βρίσκεται πολύ μακρυά για να μας επιρεάζει....
Η "ακτινοβολία του" φτάνει, αυτό τουλάχιστον ΑΠΟΔΕΙΚΝΙΕΤΑΙ απο την ΚΟΡΗ της ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ την ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ.
Αν δεν έφτανε η "ακτινοβολία του" πώς φτάνει η ΕΛΚΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ να τον ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ σε περιστροφή γύρω απο αυτόν;;;

Η αστρολογία λοιπόν δεν ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ, αλλά ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ. Η σταστική που είναι μια ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ επιστήμη έρχεται σε "βοήθειά" του αστρολόγου, και του λέει ότι υπάρχουν "αυτά" τα δεδομένα.
Τώρα αν ένας αστρολόγος "εκχυδαίζει" την επιστήμη αυτή και την κάνει κύριο θέμα σε πρωινάδικο, σίγουρα δε φταίει η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.

Η αστρολογία μας λέει τις "τάσεις" που επικρατούν και όχι το αποτέλεσμα.

Για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 18:03:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αααα μια ερώτηση ακόμα Τζό. Γιατί γράφεις με λατινικούς χαρακτήρες;;; Ξέρεις είναι κάπως "κουραστικό".
Αν πάλι δε μπορέις να γράψεις με ελληνικούς, τι να κάνουμε;;;

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 18:20:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
nai,EIMAI skorpina:)
ma,pws einai dynaton kapoio astro i kapoios planhths na ephreazei thn zwh mas??den PISTEYW oti kati tetoio einai efikto.Diladi an egw geniomoun otan oloi oi planhtes htan se apolyth symmetria tote tha hmoun as px o ewsforos pou irthe sth gh???kati tetoio DEN isxyei..an,pisteyeis agaphte kai file kelso pws kati tetoio isxyei..apodeixe to.Kai to oti eimai skorpios den symvolizei apolytws tpt..symvolizei?

YG:emena me kourazoun pio poly oi ellhnikoi xarakthres sto internet,alla tha prospathisw na grafw me ellinika,afu esy dne mporeis me latinikous xarakthres:)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 19:38:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγάπητή Tzo γεια σου.

Αφού θέλεις μια απόδειξη για την επιρροή των ζωδίων στην ζωή μας, σου λέω ότι σε αυτό το topic έχουμε μιλήσει προς το παρόν 4 άτομα. Και τα 4 άτομα είμαστε Σκορπιοί!!!

Αν αυτό σου φαίνεται φυσιολογικό πες το μου!!!!

Αστειεύομαι βέβαια (αλλά ακόμα μου προξενεί εντύπωση το γεγονός αυτό).

Το να θέλει να αποδείξει κάποιος ότι η φιλοσοφία της Αστρολογίας ισχύει ή όχι, παρατηρώντας αν είναι ορθές οι προβλέψεις των αστρολόγων στις καθημερινές φυλλάδες είναι ανόητο. Η Αστρολογία είναι μια πολύπλοκη επιστήμη. θεωρείται η "μητέρα όλων των απόκρυφων επιστημών" και διδασκόταν πάντα τελευταία στην σειρά των απόκρυφων επιστημών, γιατί αλλιώς υπήρχε πρόβλημα παρανόησής της.

Πρόσφατα αρχίσαμε να παρουσιάζουμε στο κεντρικό μέρος του Esoterica.gr κάποια σειρά άρθρων για την Αστρολογία, τους συμβολισμούς της, την φιλοσοφία της, την παρουσία της στους Μύθους κ.α. Αυτή η σειρα θα ολοκληρωθεί σε μερικούς μήνες (αν όλα πάνε καλά) και θα είναι μια πολύ καλή εισαγωγή για την μελέτη της πραγματικής Αστρολογίας ως Εσωτερική Επιστήμη. Ήδη στην κεντρική σελίδα μπορείτε να δείτε τα πρώτα 3 άρθρα από αυτήν την σειρά.

Αυτό δεν αποκλείει την συζήτηση μας εδώ για αυτό περιμένω και άλλους να συνεισφέρουν σε αυτόν τον διάλογο. (και όχι μόνο Σκορπιούς!!!)


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 20:20:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
dear Thoth (les kai grafw gramma ston prwthipourgo)

apo o,ti exw akousei kai apo oti oloi lene oi skorpioi einai mysthrioi anthrwpoi,sxetizontai poly me to mysthrio isws gi ayto oloi edw eimaste skorpioi!:) Katarxhn exw diavasei arketa vivlia,pou milane gia to pws mporeis na grapseis ena arthro gia ta zwdia kai na kaneis provlepseis (pseytikes vevaia),dld sou mathainei pws na peitheis to kosmo na pisteyei ola ayta pou grafeis..
filia polla

YG:scorpio rulz;)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 02:11:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς μικρή μας φίλη Τζό, σκορπίνα μας...
Ανέφερα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ ότι:
"...Η αστρολογία λοιπόν δεν ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ, αλλά ΠΑΡΑΤΗΡΕΙ..."

Ανέφερα επείσεις το πώς ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ένας πλανήτης να επιρεάσει. Ξαναδιάβασέ τι έγραψα ποιό προσεχτικά και θα δείς.

Αλλά επειδή είσαι Σκορπίνα, θές και "απτές" αποδείξεις.
Και εγώ επειδή δε θα σου χαλάσω χατήρι, θα σου δώσω μερικές.

- Θέλω να πιστεύω ότι γνωρίζεις το φαινόμενο της "ΠΑΛΗΡΟΙΑΣ και της ΑΜΠΟΤΗΣ".
Αν το γνωρίζεις θα ξέρεις ότι αυτό το φαινόμενο, ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ, εξαρτάται απο τις ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ.
- Οι ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ, είναι που ελέχουν και την 'Εμμηνο Ρύση του φύλλου σας. ΚΑΘΕ 28 ΜΕΡΕΣ, όσες και ο ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ ΜΗΝΑΣ.
- Η Σελήνη λοιπόν ώς ουράνιο σώμα (η φυσική διδάσκει), ότι ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ.
Ο 'Ανθρωπος θα πρέπει επίσεις να γνωρίζεις ότι κατά τα 3/7 αποτελήται απο ΣΤΕΡΕΑ και κατα 4/7 αποτελήται απο ΥΓΡΑ.
Αν τώρα η Σελήνη με τις φάσεις της ΕΠΙΡΕΑΖΕΙ ΤΑ ΥΓΡΑ, δεν θα επιρεάζει ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, που κατα το περισότερο αποτελήται απο ΥΓΡΑ;;;

Και πρόσεξε μικρή μου σκορπίνα, ΑΥΤΑ ΜΟΝΟ όχι απο κάποιον πλανήτη του ΗΛΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ, αλλά απο έναν απλό δορυφόρο της Γής!!!

Τέλος πάντων, δε θα προσπαθήσω να πείσω κανέναν και για τίποτα. Απλά παραθέτω τι απόψεις μου και ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΩ επι αυτών.
Αν μπορέις να ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΣΗΣ και εσύ περί του αντιθέτου, αυτό είναι το ποθούμενο του forum...

ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΥΓΕΙΩΝ ΑΠΟΨΕΩΝ

Θα ήθελα όμως και τη "βοήθεια του κοινού" Τι λένε οι υπόλοιποι επι του θέματος;;;

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 13:53:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σε όλους.

Κατά την γνώμη μου,υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν ν' αποσυμβολήσουν και ν' ανακαλύψουν την βαθύτερη σημασία του φαινομενικού κόσμου.Τους έλκει η διαδικασία αυτή και δεν θα σταθούν στα εξωτερικά χαρακτηριστικά που φέρει.

Υπάρχουν και άνθρωποι,που γι αυτούς τα γεγονότα και τα φαινόμενα δεν κρύβουν τίποτα άλλο,απ' αυτό που μπορούν ν' αντιληφθούν με τις αισθήσεις τους.Τ' άστρα είναι ουράνια σώματα κι εφόσον δεν νιώθουν κάτι άλλο,καταδικάζουν την αστρολογία ως ανόητη.

Αλλά κι όσοι έλκονται απ' τον συμβολισμό,δεν κατανοούν πώς σταματάει κάποιος στις αισθήσεις.

Η "αλήθεια" σ' αυτές τις περιπτώσεις είναι υποκειμενική.Αυτό που είναι αλήθεια για μένα δεν είναι και για κάποιον άλλον.Σημασία βέβαια έχει,ν' ακολουθεί κανείς την δική του αλήθεια..

Γι' αυτό θεωρώ,ότι στο θέμα της αστρολογίας υπάρχουν δύο θέσεις:ή την
δέχεται κανείς κι έλκεται απ' τον συμβολισμό της ή την απορρίπτει,γιατί τον ξενίζει.

Και οι δύο θέσεις είναι σεβαστές.
Κατά την γνώμη μου,δεν έχει νόημα ν'αποδείξω το αυταπόδεικτο.Ακόμη και η πιο σοφή επιχειρηματολογία,θα 'ναι απλά μια ένδειξη για τον εγκέφαλο κάποιου,αλλά όχι απόδειξη.

Ως προς την πρόβλεψη:
δεν κατανοώ την ανάγκη ν' αναζητάει κάποιος "τί θα γίνει αύριο",όταν ζει στο τώρα.Θεωρώ,ότι χάνει κανείς χρόνο,απ' αυτόν που απομένει και αντιστοιχεί στον καθένα μας,με το να οραματίζεται τον εαυτό του στο εκάστοτε "αύριο".
"Άδραξε την μέρα" ,θα 'λεγα..


rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 16:01:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
agaphte mou file..kelsos

katarxhn,DEN MPOROUME na epixeirhmatologhsoume,panw se ayto to thema,giati POTE kai KANEIS epishmonas i atsrologos,den exei apodeiksei thn yparksh ths astrologias,ara den mporoume na thn DEXTOUME alla kai oute na thn APORIPSOUME.To mono pou kseroume kai mporoume na poume me sigouria,einai oti i astrologia vasizetai sthn empeirikikh parathrhsh xiliadwn xronwn kai eynoei tin antilipsh oti oi planhtes askoun epiroh panw sth gh.
Epishs,h astrologia asxoleitai KAI me tis PROVLEPSEIS,kati pou den pisteyw,gia to mono logo ,oti apokleietai enas planhths na mporei na ephreasei OLOKLHRH thn zwh enos anthrwpou!kelsos,symfwnw oti kapios planhths mporei na ephreazei MERIKES leitourgies tou anthrwpou,alla einai TELEIWS DIAFORETIKO apo to na ephreazei oloklhrh thn zwh tou.
polla filia

Edited by - tzo on 29/03/2002 16:06:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 20:58:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χμμμ απο τη γραφή σου Τζό, όντως θα πρέπει να είσαι Σκορπιός
Είδες που τελικά η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, έχει δίκιο.... Οι σκορπιοί είναι αυτοί που μόλις τους τσιγκλίσεις έστω και λίγο, αμέσως μαζέυονται, και ας χαλάγανε πρίν το κόσμο απο τις φωνές τους...

Μα καλά, εσύ δε μου ζήτησες να προσπαθήσω να σου αποδείξω ότι υπάρχει επιροή απο τα άστρα;;;
Και το έκανα με ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ στοιχεία, όχι αυθαίρετα απο κάποιον που "έγραψε ένα βιβλίο για το πώς θα κερδίσεις τον καλύτερο γαμπρό και για το πόσα παιδια θα κάνεις με αυτόν".

Η θέση του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ είναι αυτή που προανέφερα.
Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ είναι μια ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ. Σκοπός της ΔΕΝ ΗΤΑΝ και φυσικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το να προβλέπει τα μελλούμενα.
'Αλλωστε ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ, έχει πολύ πιό ΑΝΩΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ απο αυτή των άστρων για να ΜΕΤΑΚΙΝΗΤΑΙ ο ερευνητής στον ΧΡΟΝΟ ώστε να βλέπει ο ΙΔΙΟΣ τα μελλούμενα....

'Οσο για το άν η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ υπήρχε, ΟΛΑ τα βιβλία συνηγορούν υπέρ της.
Σου έγραψα όμως και κάτι ακόμα, ότι η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, είναι η ΜΗΤΕΡΑ της ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ.
Και ποιό είναι το αποτέλεσμα;;;
Να απορριπτουμε την ΜΑΝΑ, την γεννησιουργό αιτία και να αποδεχόμαστε το έκγονό της, την κόρη της, λές και αυτή υπήρχε πάντα.

Τώρα καλή μου φίλη Rozarium, ναι η αλήθεια μας, είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. 'Ολα θα έλεγα ότι είναι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ.
Αλλά.... πάντα υπάρχει ένα αλλά.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΛΥΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Ο άνθρωπος, μη μπορώντας να ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ αλήθεια, ΑΛΛΑ γνωρίζοντας της ύπαρξή της, την αναζητά ανακαλύπτωντας σιγά σιγά τα κομμάτια εκείνα που την συναποτελλούν.

Ετσι ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα αντιλαμβάνομαι τα πράγματα...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 22:10:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
h ASTRONOMIA den exei kamia apolytws sxesh me thn ASTROLOGIA.
h astronomia einai EPISTHMH,(kai ayto exei apodeixtei).enw i astrologia oxi.Kai ektos aytou,meletoun teleiws diaforetika pragmata!H astrologia,meleta thn epiroh pou mas askoun oi planhtes,enw i astronomia DEN exei kamia sxesh me kati tetoio.
Kelsos,mhn ta mperdeyeis..iparxoun polles diafores anamesa sta 2 ayta.
Ektos aytou..mhn prospatheis na apodeikseis kati pou pote,kaineis den exei apodeiksei mexri stigmhs,diladi tin iparksh ths astrologias.
polla filia

YG:hehe, me tsiglises kai mazeythka???? :)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 23:10:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Kelso,
σωστά τα λες.Γιατί έτσι σκέφτομαι κι εγώ.Φαντάζομαι όμως, ότι θα 'χεις γνωρίσει και θα 'χεις δει ανθρώπους που δεν ακούν.Γι αυτό είπα πριν,ότι όλα θα 'ναι ενδείξεις..

Ως προς την αλήθεια..Υπάρχουν άνθρωποι που δεν αναζητούν τίποτα,φίλε μου.Ούτε κομμάτια αλήθειας,ούτε το όλον.Δεν το κρίνω.Το δέχομαι,γιατί είναι η δική τους η ζωή..ο καθένας βαδίζει τον δικό του μοναχικό δρόμο ανάλογα με τα μέσα και τις δυνατότητες που έχει.


rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 03:33:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δέν έχεις άδικο καλή μου Rozarium, αλλά τι να κάνουμε. Ξέρω ότι θα πρέπει κάποτε να το αποδεχθώ ΚΑΙ αυτό.... ίσως κάποια μέρα.
'Ομως.... γιατί πάντα θα υπάρχει και αυτό, το "ΟΜΩΣ' εκτός απο το "αλλά", πιστευω μου έιναι ότι πρέπει με κάποιο τρόπο να λέω τις απόψεις μου και καμιά φορά να χρησημοποιώ τη φράση του Γουλιέλμου Κρούκς,
"...δε λέω ότι αυτό μπορέι, λέω ότι αυτό είναι..."

Νομίζω πώς όλοι χρειάζονται ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ, ειδικά κάποιοι Σκορπιοι

Και αποδείξεις μικρή μου Τζό, ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Για να τις δείς όμως και να τις κατανοήσεις, θα πρέπει να ΜΕΛΕΤΗΣΕΙΣ και όχι να διαβάσεις ΑΠΛΑ κάποιο βιλίο.
Χρειάζεται ΜΕΛΕΤΗ και μάλιστα ΒΑΘΕΙΑ στα απέραντα βάθη του Ωκεανού που αποκαλέιται ΓΝΩΣΗ.

Αντέχεις;;;
Βουτάς....
Δέν αντέχεις;;;
Μένεις στη παραλία και περιμένεις να επιστρέψουν όσοι βούηξαν, για να σου πούν τι βρήκαν.
Το παράδοξο;;;
Δε θα τους πιστέψεις, μιάς και δεν τα είδες όσα θα σου περιγράψουν με τα μάτια σου.

Διαλέγεις και...πέρνεις.

Αλήθεια καλή μου Rozarium, πώς είδες τα όσα πρόσθεσα στο θέμα του Κριού;;;

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 06:24:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Στους Αιγύπτιους αντιστοιχούσε στον Θεό 'Αμμων (ΜΟΝΑΣ)

Θεωρώ, ότι αδικείς τον εαυτό σου να λες μόνο "προσπάθησα".Ήταν καταπληκτική η ανάλυσή σου ...Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που βλέπω κάποιον να καταπιάνεται μ' αυτό το θέμα και να το αναλύει σε βάθος.
Φαντάζομαι όμως, ότι το ξέρεις...

Το θέμα με των συμβολισμό των ζωδίων,μ' ενδιαφέρει.Δεν ξέρω,κατά πόσο είσαι διατεθειμένος να συνεχίσεις..για μένα είναι η αρχή της ενασχόλησης μου και οι απορίες πολλές..

Για το θέμα του Άμμων(μονάς).Παρατήρησα,ότι με τον αναγραμματισμό βγαίνει "αμνός"...


rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 09:29:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
NAI ,thelw apodeikseis!
kai apodeikseis file mou kelsos,DEN YPARXOUN,efoson kanenas episthmonas den dexetai thn astrologia ws EPISTHMH,kai thn aporiptoun.
Sto vivlio ths vickys Pagetakhs,"apo to a ews to a",leei :

"Einai shmantiko na gnwrizei kaneis ti psaxnei na vrei kai ti na kalypsei mesa apo thn astrologia giati h astrologikh gnwsh den einai MONO ena ergaleio kathimerinhs PROVLEPSHS,alla ena meson aytopeitharxhshs tou nou.."

Na giati kai kanenas episthmonas den dexetai thn astrologia.KANEIS den mporei na PROVLEPSEI to mellon..
polla filia

YG:nai,eidka kapoioi skorpioi,xreiazontai KALES apodeikseis ;)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 12:51:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς θα απευθηνθώ σε σένα φίλη Rosarium.
Μα και βέβαια έχω σκοπό να συνεχίσω έτσι, αφού έστω και ένας εκδηλώνει ενδιαφέρον για να ταξιδέψει παρέα μου στον απέραντο Ωκεανό του ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ των ΖΩΟΔΙΩΝ και όχι μόνο αυτών...
'Οσο για το "προσπάθησα", πραγματικά αυτό έκανα.
ΕΝ ΟΙΔΑ, ΟΤΙ ΟΥΔΕΝ ΟΙΔΑ

Αυτό είναι το ΜΟΝΟ που γνωρίζω ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ. Και αυτή είναι και η ΒΑΣΗ απο όπου ξεκινάω τα ΠΑΝΤΑ. Ποτέ δε διέτεινα ότι ΞΕΡΩ, αλλά γνωρίζωντας ότι ΔΕΝ ΞΕΡΩ και ΘΕΛΩΝΤΑΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ και ΕΙΛΗΚΡΙΝΑ ΝΑ ΜΑΘΩ, μελετώ μελετώ και ξαναμελετώ όσπου να αρχίσω να ανακαλύπτω πράγματα.
" ΑΙΤΗΤΕ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΔΟΗΣΕΙ ΗΜΑΣ "

Παρεούλα λοιπόν ΟΛΟΙ οι καλοί φίλοι των forums έχουμε ξεκινήσει αυτό το υπέροχο ταξίδι στα ΚΑΤΑΓΑΛΑΝΑ ΝΕΡΑ του ΩΚΕΑΝΟΥ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.
Συνέχισε λοιπόν και παρέθεσε μας τις αποροίες σου- ανησυχίες σου και εμείς εδώ είμαστε για να ξαναβουτήξουμε ΚΑΙ μαζί μέσα στον ΑΠΟΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟ.

Τώρα θα αναφερθώ στη μικρούλα της παρέας των Σκορπιών την.....
ΤΖΟ-γούλα μας
Πώς θές βρε φιλενάδα αποδείξεις, τι στιγμή που ΦΩΝΑΖΕΙΣ, ότι ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!!

Τώρα περί ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ...
Τί είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ;;;
Εγώ γνώριζα ότι ο Πάπας είχε ΜΟΝΟ το αλάθητο... τώρα το έχει και η ΕΠΙΣΤΗΜΗ;;;
Και ποίον επιστήμονα να "ακούσω";;;
Αυτόν που βγαίνει στην "επιστημονική κοινότητα" και λέει ότι τα πράγματα είναι "έτσι", του αποδίδουν τιμές, δάφνες και οφίκια και πρίν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι των βιβλίων που περιέχουν τις "μεγάλες επιστημονικές του απόψεις", έρχεται ένας άλλος "επιστήμονας" και "αποδεικνύει" στην ΙΔΙΑ "επιστημονική κοινότητα" ότι όσα πρίν είχαν δεχθεί a priori, δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ΜΠΟΥΡΔΕΣ και μάλιστα ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ!!!!
Λοιπόν μικρή μου, τι λές;;;
Δώσε μας λοιπόν τι θεωρής επιστημονικό και υπόσχομαι δημόσια ότι θα σου ΑΠΟΔΕΙΞΩ ότι ζητάς.
Μονάχα να είσαι έτοιμη για μεγάλες ΣΥΓΚΙΝΗΣΕΙΣ και όχι μόνο.

Πάντα φίλος με όλους αλλά ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ υπέρμαχος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ

ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΤΕΡΑ ΤΗΣ
ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Ας υποκλιθούμε εμπρός της.

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

tzo
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
68 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 13:17:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους tzo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
h leksh EPISThMH shmainei i pleria kai akrivhs gnwsh ..
emeis den exoume AKRIVH gnwsh gia tin iparksh ths astrologias..APLA,kapoioi ipostirizoun oti oi planhtes,analoga me thnmera kai thn wra pou gennithikame,ephreazoun thn zwh mas.Kai an vrethei pote kapoios na apodeiksei EPISTHMONIKA,kai oxi me paradeigmata,thn iparksh ths,tote tha mporoume na apodextoume thn astrologia ws EPISTHMH.Mexri tote omws,menoume anoixtoi se ola ta endexomena.
mikre mou file,kelsos den fwnazw :) an fwnaza,tha to katalavaines!Apla den peithomai eykola.
polla filia

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 13:32:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα 'θελα να παρατηρήσω,ότι εμένα μ' ενδιαφέρει η αστρολογία αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω κανένα βιβλίο,ούτε καν της Παγιατάκη..
Kelso,θα μου προτείνεις κανένα;

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 13:45:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω ότι η σειρά του 'Αλαν Λίο, απο τον Πύρινο Κόσμο θα ήταν καλή για αρχή.

Το παράξενο είναι ότι και εγώ ΔΕΝ έχω βιβλία Αστρολογίας, απλά έχω κάποια που μιλούν πολύ γενικά για κάποια χαρακτηριστικά των Πλανητών και των Αστερισμών του Ζωδιακού.
'Αλλωστε, ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ!!!!
Τα βιβλία όμως του 'Αλαν Λίο είναι Πάρα Πολύ Καλά...

Μόλις ανατυπωθεί το "Ενχειρίδιον Αστρολογίας" του Πέτρου Γκράβηγκερ, θα σε ενημερώσω για να το αποκτήσεις...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 16:15:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όντως τα βιβλία του Άλαν Λίο που προτείνει ο "Κέλσος" είναι πολύ καλά. Θα ήθελα να προσθέσω και δύο άλλα:

Ένα καλό βιβλίο αλλά αρκετά προχωρημένο είναι "Η Εσωτερική Αστρολογία" της Α. Μπαίιλυ (εκδόσεις Lucis Trust)

Και ένα άλλο πιο εξειδικευμένο αλλά με πολλές προεκτάσεις και αποσυμβολισμούς μύθων είναι "Ο Ζωδιακός Κύκλος στην παγκόσμια μυθολογία" του Γ. Πλάνα (εκδόσεις Νέα Ακρόπολη)

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2002, 07:55:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φαίνεται ότι η Ροζάριουμ, έτρεξε και αγόρασε τα βιβλία που τις προτείναμε για την Αστρολογία .... τα διαβάζει .... και ετοιμάζεται να γράψει τους μύθους και τα σύμβολα για το επόμενο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου, τον Ταύρο ....
Φίλη Ροζάριουμ, σε περιμένουμε ....

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/04/2002, 10:01:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Kelso,μακάρι να ήταν έτσι...Η αλήθεια είναι,ότι φιλοξενούσα έναν ιό,ο οποίος δεν έλεγε να φύγει..Βέβαια απελπίστηκε μ' αυτό που βρήκε στον εγκέφαλό μουκι αποφάσισε να φύγει
Απλά χρειάζεται να ψάξω λίγο για να συλλέξω πληροφορίες..
Πάντως γέλασα πραγματικά με το σχόλιό σου

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eleanna
Νέο Μέλος


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/04/2002, 21:27:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Eleanna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
geia sas paidia!molis diavasa tis apopseis sas kai tha ithela na ekfraso kai tin diki mou epi tou thematos..
katarxin tzo bravo!!kala ta les ston kelso!omos de tha elega oti diafono kai pliros me ton kelso. Ontos kapoia stoixeia pou parathetei exoun vasi, opos gia tin epidrasi ton planiton pano mas oti apoteloumaste apo nero ktl. Auta omos file Kelso nomizo oti einai amelitea, diladi nai men uparxei i dunami pou les alla kata poso mas epireazei?Me dedomeno tis dunameis pou epikratoun sto sumpan kai an ola auta epidrousan pano mas tha eprepe na eixame trelathei mexri tora!
Kai tha ithela na anafero kati to opoio den anefere kaneis. Se ti moira vazete to perivallon sto opoio megalose enas anthropos?sta viomata pou eixe kai se ola auta ta stoixeia pou ton voithisan na sunthesei kai na anaptuxei tin prosopikotita tou?stis ebeiries pou eixe alla kai ston tropo me ton opoio megalose?an kapoios einai tolmiros i den xero ti den simenei oti einai skorpios,aigokeros ktl i sunthesi tin prosopikotitas mas einai toso poluploki pou de nomizo oti exigeitai apla me mia AMELITEA dunami apo kapoious planites.
Kai file kelso exo stoixeia.Duo suggenika mou prosopa einai gennimena tin idia mera parola auta se liga pragmata moiazoun oi suberifores tous kai auto giati megalosan se teleios diaforetikes oikogeneies, ennoo se oikogeneies pou presveuan diaforetika pragmata me apotelesma kai oi 2 na apoktusoun diaforetikes axies kai idanika kai diaforetiko tropo suberiforas.To na suberiferomai kapos kai na mou leei kapoios a..eisai auto to zodio to katalava to theoro ligo asteio...(gia pes kelso katalaves ti zodio eimai?)

y.g.fusika file kelso den exo skopo na thixo osa pisteueis giati exeis diavasei kai gnorizeis para ma para polu perissotera pragmata apo emena

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 00:07:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας παιδιά και ένα "Καλώς την", στην Ελεάννα.

Λοιπόν Ελεάννα. Ούτε εγώ, ούτε (φαντάζομαι) ο "Κέλσος" είμαστε Αστρολόγοι και ούτε κοιτάζουμε τα ζώδια μας καθημερινά στην εφημερίδα. Εγώ προσωπικά έχω να δω τι λέει το ζώδιο μου εδώ και 10 χρόνια, είτε τις ετήσιες είτε τις καθημερινές προβλέψεις.

Και μάλιστα αντιπαθώ αυτό το σύστημα των προβλέψεων. Η αστρολογία δεν γεννήθηκε ως απόκρυφη επιστήμη επειδή είχαν ανάγκη οι αρχαίοι ιερείς να δούνε ποια... τρύφερη μελαχρινή ή ξανθιά ύπαρξη τους περίμενε με λαχτάρα για να δέσουνε την μοίρα τους.

Υπάρχουν πολιτισμοί που κρατούσαν ημερολόγια χιλιάδων ετών και μάλιστα όχι μόνο ημερολόγια ηλιακά αλλά ακόμη και της Αφροδίτης όπως οι Μάγια. Το να κρατάς ημερολόγια ηλιακά είναι κάτι που μπορεί να αποβεί και πρακτικό (σπορά, εκλείψεις, καιρός) αλλά το να κρατάς ιστορικό και χρονολογίες για το που βρισκόταν ο πλανήτης Αφροδίτη 10.000 χρόνια πριν, έ, είναι λίγο... κουφό Άρα κάτι αναζητούσαν και σε κάτι τους χρησίμευε όλη αυτή η επίμονη, επιστημονική τους προσπάθεια.

Υπάρχουν κτίσματα και κατασκευές όπως το Στόουνχετζ ή οι Πυραμίδες που μας δείχνουν ότι χιλιάδες χρόνια πριν, οι αρχαίοι, έδιναν πολύ ενέργεια και αγάπη για να σχηματίσουν στο έδαφος εικόνες από τον Ουρανό. Λέτε να ήταν τόσο ανόητοι και έκαναν τόσο κόπο για το τίποτα, απλώς για να περάσουν την ώρα τους;

Η δική μου γνώμη είναι, όχι. Απλώς οι πολιτισμοί τους έσβησαν (ή τους σβήσαμε) και δυστυχώς η κουλτούρα τους και οι γνώσεις τους δεν μεταβιβάστηκαν σε επόμενες γενιές, με αποτέλεσμα να είμαστε τυφλοί και κουφοί ως προς τους πραγματικούς λόγους που ασχολούνταν τόσο σοβαρά με την αστρολογία.

Η δική μας επιστήμη είναι κτισμένη σε ορισμένες αρχές και δόγματα, ορθολογιστικά. Δεν έχει ρίζες στον μυστικισμό, στις μεταφυσικές παραδόσεις, στο ιερό. Αυτή είναι η δική μας σύγχρονη απόδοση για την επιστήμη. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την επιστήμη, και καλά κάνουμε.

Αυτό όμως δεν υποχρεώνει κανέναν αρχαίο ιερέα, μάντη, μύστη, θεραπευτή, φιλόσοφο, να λογοδοτήσει σε εμάς σήμερα, γιατί δεν αντιλαμβανόταν την επιστήμη, όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς σήμερα. Και όντως την αντιλαμβανόταν διαφορετικά, με τέτοιο τρόπο που είναι αδύνατο να το καταλάβουμε αν δεν μπούμε μέσα στο "πετσί" τους και δεν ενεργήσουμε και σκεφτούμε όπως αυτοί.

Η δική τους επιστήμη είχε σίγουρα αδυναμίες όπως και η δική μας σήμερα. Πριν δύο αιώνες διδασκόταν στα πανεπιστήμια, με αποδείξεις, ότι κανένα αντικείμενο κατασκευασμένο από τον άνθρωπο δεν μπορεί να πετάξει. Στις αρχές του αιώνα οι μεγαλύτεροι φυσικοί και μαθηματικοί έγραφαν δεκάδες άρθρα γιατί η θεωρία της σχετικότητας δεν μπορεί να ισχύει. Έπρεπε να περάσουν 10 χρόνια και να γίνουν πειράματα για να αποδεχτούν την αδιανόητη έως τότε θεωρία της σχετικότητας.

Αργότερα θεωρούσαν την ομοιοπαθητική, τον υπνωτισμό, τον διαλογισμό, την ονειροθεραπευτική, τον βελονισμό ως κομπογιαννιτισμό και ως μαγγανείες και σήμερα διδάσκονται στις μεγαλύτερες έδρες των ιατρικών σχολών.

Στον μεσαίωνα έκαψαν τον Σερβέτ γιατί είχε πει ότι υπάρχει κυκλοφορία τους αίματος και έκαψαν τον Μπρούνο γιατί είχε πει ότι τά άστρα δεν είναι φωτίτσες και φανάρια που έβαλε ο θεός για να φωτίζει τους ανθρώπους αλλά ήλιοι μερικές φορές μεγαλύτεροι από τον δικό μας.

Την σφαιρικότητα της γης την αρνιόταν όλοι οι επιστήμονες γιατί έλεγαν ότι αυτοί που βρίσκονται στο νότιο ημισφαίριο, θα... έπεφταν στο διάστημα. Άσχετα αν ήταν γνωστό στον Πλάτωνα, τον Πυθαγόρα, στους Ινδούς κ.α.

Κοίταξε τι έλεγε ο Πλωτίνος:
“Αλλά είναι παράλογο, όταν αυτοί οι ίδιοι [οι Γνωστικοί] που έχουν ένα σώμα όπως έχουν οι άνθρωποι, και επιθυμίες, πόνους, θυμούς, δεν περιφρονούν την δική τους δύναμη και ισχυρίζονται ότι είναι ικανοί να αγγίξουν το νοητό. Αρνούνται ότι στον ήλιο κατοικεί μία δύναμη λιγότερο επηρεαζόμενη από πάθη, περισσότερο εύτακτη κι αμετάβλητη. Αρνούνται ότι ο ήλιος έχει ένα ανώτερο φρόνημα από εμάς που μόλις χθες γεννηθήκαμε και που από τόσες ψευδαισθήσεις εμποδιζόμαστε να φτάσουμε στην αλήθεια. Εξίσου παράλογο είναι, όταν θεωρούν την δική τους ψυχή, ακόμα και την ψυχή του πιο άθλιου ανθρώπου, αθάνατη και θεϊκή, ενώ ολόκληρος ο ουρανός και τα αστέρια του δεν έχουν τάχα καμία επαφή με την αθάνατη ψυχή, μολονότι συνίστανται από πολύ ευγενέστερο και καθαρότερο υλικό.” ΠΛΩΤΙΝΟΣ, Το Μεγάλο Βιβλίο, ΙΙ, 9,5.

“Εσείς [οι Γνωστικοί] άλλωστε δεν τον χρειάζεστε τον θεό αλλά ο κόσμος τον χρειάζεται και γνωρίζει πού είναι η κόσμια θέση του και πού έχουν θέση οι μέσα του κάτοικοι και πώς μπορούν αυτοί να εισδύσουν στον νοητό κόσμο. Αυτό το γνωρίζουν και οι άντρες που είναι αγαπητοί στον θεό, υποφέρουν υπομονετικά όσα αναπόφευκτα τους συμβαίνουν εξαιτίας της περιφοράς του παντός, γιατί δεν πρέπει να βλέπουμε ότι είναι ευχάριστο στον καθένα, αλλά προς το σύμπαν ολόκληρο.” ΠΛΩΤΙΝΟΣ, Το Μεγάλο Βιβλίο, ΙΙ 9,9.

Ειδικά για αυτό που αναφέρεις (και που έχεις απόλυτο δίκαιο) για την επιρροή του περιβάλλοντος και όχι μόνο της αστρολογίας, διάβασε τι λέει:

“Κι αν ο άνθρωπος είναι κάτι πιο πολύτιμο από τα άλλα ζώα, πόσο μάλλον οι ουράνιες σφαίρες, αφού δεν υπάρχουν μέσα στο σύμπαν για να είναι τύραννοι, αλλά για να παρέχουν στόλισμα και τάξη. Όσα δήθεν προέρχονται από την επίδρασή τους, πρέπει να τα θεωρεί κανείς μόνο ως σημάδια όσων μέλλουν να γίνουν, ενώ τα ίδια τα συμβάντα διαφέρουν από αυτά εξαιτίας των συμπτώσεων - γιατί είναι αδύνατο να συμβαίνει σε κάθε άτομο το ίδιο, εξαιτίας των περιστάσεων της γέννας, εξαιτίας των πολύ μακρινών αποστάσεων και εξαιτίας των ψυχικών διαθέσεων.” ΠΛΩΤΙΝΟΣ, Το Μεγάλο Βιβλίο, ΙΙ, 9,13.

Ειδικότερα το επόμενο απόσπασμα εξηγεί ποιες είναι οι βασικές φιλοσοφικές αρχές της Αστρολογίας. Το ότι από το μέρος καταλαβαίνεις το όλο. Ειδικότερα κάποιες σύγχρονες επιστήμες όπως η Γενετική, η Ιριδολογία κ.α. έχουν ως βασική αρχή ότι εξετάζοντας το μέρος, το μικρό μπορούμε να καταλάβουμε το Όλο

“Τα πάντα τελούνται στο σύμπαν καθώς ακριβώς σε ένα ζώο, όπου χάρη στην ενότητα της αρχής αυτού, μπορεί κανείς να διαγνώσει ένα μέρος αυτού δια του άλλου. Έτσι παρατηρώντας τα μάτια ενός ανθρώπου ή άλλο μέλος του σώματος μπορούμε να διακρίνουμε τον χαρακτήρα του, τους κινδύνους που διατρέχει και τα μέσα προς αποσόβησή τους. Όπως αυτά είναι μέρη αυτού του ανθρώπου, έτσι και εμείς είμαστε μέρος του Σύμπαντος. Για πλάσματα διαφορετικά υπάρχουν διαφορετικά μέρη.

Άλλωστε τα πάντα είναι πλήρη σημείων, το να είναι κανείς σοφός, σημαίνει να έχει μάθει ένα πράγμα από άλλο πράγμα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο ο καθένας γνωρίζει τί γίνεται συνήθως. Μία συνδιάταξη των γεγονότων που υφίσταται μας οδηγεί στον λόγο, μέσω του οποίου βρίσκουμε τόσο στην πτήση των πτηνών όσο και στα υπόλοιπα ζώα σημεία που προαναγγέλλουν τί θα συμβεί”. Πλωτίνου Εννεάδες Β,3, 7.

Αυτά υποστήριζαν πολλοί πανέξυπνοι (όχι λιγότεροι έξυπνοι από εμάς σήμερα), καλοί και συνεπείς αρχαίοι φιλόσοφοι. Για αυτούς ήταν μια ζωντανή επιστήμη που διδασκόταν στα πανεπιστήμια τους, στην Σχολές Μυστηρίων. Για εμάς σήμερα είναι απλώς μια φτηνή απομίμηση. Ίσως με πολύ μελέτη, με πολύ υπομονή ξαναβρούμε τα κλειδιά αυτής της επιστήμης. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να απορρίπτουμε την επιστήμη αυτή, της αυτογνωσίας, ως μη-επιστημονική.

Εγώ πάντως δεν προτίθεμαι να μαλώσω ποτέ για την Αστρολογία, διότι την μελετώ, την βρίσκω φοβερά χρήσιμη για να κατανοήσω την ζωή και δεν με έχει πείσει κανένας ότι οι συμβολισμοί των 7 πλανητών, των 12 ζωδίων, του Ωροσκόπου κ.α. είναι ανόητοι και άχρηστοι.

Έχω μελετήσει πολλούς δήθεν εσωτεριστές (και το έργο τους) και το έχω κρίνει ανόητο και επιβλαβές. Έχω κρίση για να καταλάβω τι μπορεί να είναι χρήσιμο και να έχει νόημα και τι είναι ανόητο ή "φούσκα". Και η αστρολογία ποτέ δεν με απογοήτευσε.

Τελειώνοντας αυτό το ... μικρό μου μήνυμα θα ήθελα να πω σε μια φράση μια πολύτιμη συμβουλή, για την αστρολογία, που ακολούθησα και ηρέμησα

Η αστρολογία δεν χρειάζεται ούτε φίλους ούτε εχθρούς.
Έρευνα χρειάζεται.


"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 01:55:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
'Οπως και ο Θώτ που το δήλωσε, έτσι κι εγω το δηλώνω...
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ

Επείσεις σας δηλώνω ότι ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ βιβλία Αστρολογίας, ώς κάποιος που θέλει να μάθει Αστρολογία. Το αντίθετο μάλιστα!!!
Την ΜΕΛΕΤΗΣΑ απο "ανάγκη" για να καλύψω "κενά" επάνω στη προσπάθειά μου να εισχωρίσω στα ΕΣΩΤΕΡΑ ΔΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.
Μην "παρεξηγήται" λοιπόν τους λόγους μου

Απλά σας ζητώ, να ΑΦΗΣΕΤΑΙ ΤΟΝ ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ που σας έχει τόσο επάξια "φορτώσει" η ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΑ και να αρχίσεται να "διαβάζεται" μέσα απο τις λέξεις.

ΟΧΙ μόνο την Ιερή επιστήμη των 'Αστρων, ΑΛΛΑ όλα όσα έχουν να κάνουν με τη μεταφυσική και τον εσωτερισμό.
Και θα σου το αιτιολογίσω αυτό που λέω καλή μου φίλη Ελεάννα.

Ο ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΣ που έχεις, στιρίζεται ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ στην ΛΟΓΙΚΗ.

ΣΩΣΤΑ;;;

Η ΛΟΓΙΚΗ είναι αυτή που μελετά το "φαίνεσθαι" (κατα τη φίλη Ροζάριουμ), τον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ.
ΣΩΣΤΑ;;;

Αφού λοιπόν η ΛΟΓΙΚΗ μελετά τον ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, τον ΜΕΤΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ, που είναι "λεπτπτότερος" απο τον ΦΥΣΙΚΟ, είναι "ΑΣΦΑΛΗΣ" ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΜΕ και αυτόν με την Λογική;;;;
Μπορεί η Λογική των ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΑΙΣΘΗΣΕΩΝ, να αντιληφθει τον ΜΕΤΑ-ΦΥΣΙΚΟ ΚΟΣΜΟ των ΕΚΑΤΟΝ ΕΠΤΑ ΥΠΕΡΑΙΣΘΗΣΕΩΝ;;;
Τα αποτελέσματα λοιπόν απο μια τέτοιου είδους έρευνα ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΦΑΛΗ και σωστά.

Να γιατί κατα τη ταπεινή μου άποψη η ΣΥΝΧΡΟΝΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ, όπως πολύ σωστά μας τη περιέγραψε ο φίλος Θώτ, ΑΔΥΝΑΤΕΙ να ΕΝΝΟΗΣΕΙ την ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΤΕΡΗ απο όλες τις επιστήμες του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ.
Και αν δε μπορέι αυτή, φανταστήτε τι θα γινόταν με ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ που είναι ΠΟΛΛΑ μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΣΚΑΛΙΑ ανώτερες απο την Αστρολογία!!!

Και για να πώ και δυό λογια για τα όσα έγραψες ως "αντίλογο" στην αστρολογία, θα σου πώ μόνο ένα...
Οι θέσεις που περιέγραψα, ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ακόμα ΚΑΙ απο την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ επιστήμη ή για να είμαι ακριβέστερος, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ!!!

Εγώ ώς ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ απλά τις μελέτησα και έτσι "ανακάλυψα" αποδέιξεις ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ για τις απόψεις που εκφράζω.
Απο μερία σου όμως καλή μου Ελεάννα, ΔΕΝ είδα κάτι "επιστημονικό"...
Το αντίθετο μάλιστα, που αν ένας αστρολόγος προσπαθούσε να "επιχειρηματολογίσει" με τα επιχειρήματα που παρέθεσες, ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟΔΕΚΤΑ όυτε αυτά, αλλα ούτε και ίδιος!!!
Ας αποδείξεις λοιπόν τον δημιουργικό (κατα τ'αλλα) "αντίλογο" με κάποια επιστημονικά δεδομένα

ΑΑΑΑ και όσον αφορά το ζώδιό σου, χμμμμμμ

ΕΙΣΑΙ ΤΑΥΡΟΣ του Α' Δεκαημέρου

Σωστά απάντησα;;;;

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 02:04:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στίς 20/1 είχα γράψει σε άλλο τόπικ των -=ΑΣΤΡΩΝ=- τα εξής για το τι είναι πάντα κατ' εμέ η Αστρολογία.
Σας το παραθέτω για μια πιό ολοκληρωμένη άποψη του πώς ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αντιλαμβάνωμαι την ιερή αυτή επιστήμη.

ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ, μιά επιστήμη ή μιά απάτη;;;

Λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε την Αστρολογία, πώς όμως τη γνωρίζουμε; Σαν μια "διαδικασία" που ο Αστρολόγος θα μας "πεί" το μέλλον μας, πού θα πιάσουμε δουλειά, αν θα παντρευτούμε τον καλό μας- καλή μας, αν θα έχουμε πολλά λεφτά στη ζωή μας, το πότε θα κάνουμε παιδιά, άν θα κάνουμε παιδιά, πότε θα πεθάνουμε.... και τόσα μα τόσα άλλα που θα θέλαμε να γνωρίζουμε, αλλά αδυνατούμε;;;
Θεωρώ καλό να δώσουμε κάποιους ορισμούς για την διευκόληνση μας.
Τί είναι η Αστρολογία; Είναι η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ επιστήμη που εξαιτάζει, αναλύει και ορίζει τις επιδράσεις των ουρανίων σωμάτων επάνω σε εγκόσμιες υποθέσεις.
Τι είναι πεπρωμένο; Είναι η αλυσίδα της ΑΙΤΙΟΤΗΤΑΣ, που παράγει αντίστοιχες σειρές αποτελεσμάτων. Κάθε άνθρωπος (και όχι μόνο)είναι δημιουργός του εαυτού του. Η μελλοντική μας προσωπικότητα είναι αποτέλεσμα του τωρινού τρόπου ζωής μας. 'Αρα η τωρινή μας κατάσταση είναι το αποτέλεσμα παρελθόντων καταστάσεων μας, όπως ένα δέντρο αναπτύσσεται απο τον σπόρο που είχε πέσει στη γή, απο ένα άλλο (φαινομενικά) δέντρο.


ΑΡΑ:

η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ είναι η ΕΠΙΣΤΗΜΗ που μας διδάσκει ποιές συγκεκριμένες αιτίες παράγουν κάποιους συνδιασμούς. Αν κατανοήσουμε το πραγματικό της νόημα, μας παρέχει τα μέσα εκείνα για το πώς θα καθοδηγήσουμε τις μελλοντικες μας γεννήσεις!!!
Η Ασρτολογία είναι η ΣΟΦΗ μητέρα και παιδί της είναι η Αστρονομία, την οποία αποφευγω να τη χαρακτηρίσω.
Αστρονόμος ήταν ο τίτλος του μεγάλου ιεροφάντη στα ιερά άδυτα της Αιγύπτου. Αφού είχε περάσει απο τους βαθμούς του ΝΕΟΦΥΤΟΥ, του ΠΑΣΤΟΦΟΡΟΥ, του ΝΕΩΚΟΡΟΥ, του ΜΕΛΑΝΟΦΟΡΟΥ, του ΚΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, του ΧΗΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ο μυούμενος διδασκόταν τα μυστικά σημεία του Ζωδιακού, μάθαινε το κυκλικο "χορο των πλανητων" και του απονεμόταν ο ΣΤΑΥΡΟΣ!!! (Ταυ ή Τατ)
Απο εκείνους τους μακρυνούς χρόνους βλέπουμε τη σχέση που είχε η ΧΗΜΕΙΑ με την ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ. Ο Ιπποκράτης λέγεται ότι είχε τέτοια πίστη για την ΑΜΕΣΗ σχέση των 2, που έλεγε ότι καλό θα ήταν για τον άρωστο, να μην εμπιστεύται Ιατρό που δε γνωρίζει ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ.
Και ο Παράκελσος, την ίδια ακριβώς πίστη είχε.

Σε επόμενο άρθρο θα επανέλθω με περισότερα για την ΑΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ.
Τελικά η επιστήμη ΜΠΟΡΕΙ να καταντήσει απάτη, ΜΟΝΑΧΑ αν ο επιστήμονας που τη μελετά και την εφαρμόζει την ΚΑΝΕΙ ΑΠΑΤΗ. Επιστήμη απο μόνη της απάτη, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!!!

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/04/2002, 10:46:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχω μια απορία:γιατί όσοι εκφέρουν αντίθετη άποψη,δεν γράφουν με ελληνικούς χαρακτήρες;
Συνεχίζοντας για τον ταύρο,μια και ανεφέρθη και περιμένω εναγωνίως απάντηση ομολογώ..διαφορετικά θα θεωρήσω ως σωστή την "πρόβλεψη"του Kelsou.

Ο Κριός τοποθετημένος στην Ανοιξη,και με βάση όσα είπες φίλε Kelso,
σκέφτομαι ότι ενυπάρχει σ' αυτόν μια εξωστρεφής ώθηση και χαρακτηρίζεται από την άνθιση του σπόρου.Αν σκεφτούμε λίγο ,το σχήμα ενός μπουμπουκιού που ανθίζει μορφοποιείται στο σύμβολο του κριού,αυτό που ονομάσαμε κέρατα.

Η θυσία που αναφέρθηκε στον Κριό, μπορούμε να πούμε ότι είναι συνδεδεμένη και με τον ταύρο.Ζώο θυσίας..οι εκατόμβες αρχικά σήμαιναν
την θυσία 100 ταύρων.
Μυθολογικά δε πάρα πολλές αναφορές.Ξεκινώντας από τον Μίθρα,ο οποίος σκότωσε τον ζωοδότη κοσμικό ταύρο,το αίμα του οποίου γονιμοποιεί τη βλάστηση κι απ' τον ιερό σπόρο του διαμορφώθηκε κάθε γήινο πλάσμα.
Ο Άπις,ο ιερός ταύρος των αρχαίων Αιγυπτίων,θεός της γονιμότητας καταρχήν κι ύστερα συνδεδεμένος με τους Θεούς του Κάτω κόσμου.Μα κι ως Σάραπις ή Σέραπις ήταν χθόνιος Θεός.
Βέβαια ο μύθος που συνδέεται και με τον αστερισμό του ταύρου είναι ο μύθος της αρπαγής της Ευρώπης(αυτή που έχει μεγάλα μάτια ή πλατύ πρόσωπο).Ταξίδεψε μαζί της ως την Κρήτη κολυμπώντας,γι αυτό και τα πλευρά του που υποτίθεται ότι βρίσκονται κάτω απ' το νερό,είναι αθέατα.Έτσι είναι αποτυπωμένος στον ουρανό..
Βέβαια εντύπωση μου 'κανε πάλι ο "χθόνιος Ζευς".Γιατί πάει την Ευρώπη στο "Δικταίον άντρον",τα δώρα που της πρόσφερε και οι γιοι που απέκτησε....αλλά είναι άλλη ιστορία.
Βέβαια ο ταύρος παίζει κεντρικό ρόλο στην Κρήτη!
Επίσης συναντάμε την Ταυροβόλο Άρτεμη,τον Ταυρογενή Βάκχο,τον Ταύρειο Ποσειδώνα,την Ταυροπαρθένο,την Ταυροπόλο....
Επίσης νομίζω,ότι συμβολίζεται με ταύρο ο Ευαγγελιστής Λουκάς.

Κοιτώντας την λέξη "θύω",να πω ότι εκτός από το προσφέρω θυσία ,θυσιάζω σημαίνει και μαίνομαι,ορμώ, επιτίθεμαι.Ως μαινόμενος ταύρος είναι γνωστή η έκφραση..αλλά δεν είναι γνωστό ότι θύω σημαίνει και τα δύο που έγραψα.Πώς συνδιάζονται αυτά στην αστρολογία,δεν μπορώ να ξέρω.Βέβαια απ' ότι υποπτεύομαι, ο ταύρος επιδιώκει την αυτοσυνείδησή του μέσα από την υλική μορφή.΄Διαφαίνεται όμως ο κίνδυνος να ταυτιστεί μ' αυτά..και ίσως εκεί να υπάρχει και η "θυσία"
που πρέπει να κάνει..
Επειδή αγνοώ πραγματικά το όλο θέμα και είναι σκέψεις απλές,ας είναι και η κριτική επιεικής..πάντως έψαξα..


rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Eleanna
Νέο Μέλος


17 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2002, 00:45:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Eleanna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
katarxin paidia enas enas!den perimena oti tha paro toses apantiseis kai polu fovamai oti tha xehaso na apantiso se kapoion.
Thoth s'euxaristo gia to kalosorisma sou alla kai gia ton kopo pou ekanes gia na grapseis ola auta.
Rosarium to xero einai ntropi mou na grafo me latinikous xaraktires kai na sumbalo esto kai ego elaxista ston afanismo tis ellinikis glossas (edo tithetai ena allo thema tis antikatastasis tou ellinikou alfavitou me to latiniko) alla einai polu duskolo na grapso sta ellinika,(kano 100 ores gia na grapso) giati kathimerina xreiazetai na xrisimopoio ta agglika opote exo sinithisei.
Alla edo exo na kano kai ego to sxolio mou...toulaxiston osoi grafoun sta ellinika as gnorizoun oti to B'plithintiko prosopo grafetai panta me 'e' kai oxi me 'ai'!
A..kai na mi sas afiso me tin aporia den eimai tauros kelso! alla eimai to proto dekaimero allou minos (septembriou)

Loipon prin xehaso, eixa akousei stin tileorasi paliotera oti o zodiakos kuklos den apoteleitai apo 12 asterismous...alla apo 13!an thumamai kala o 13os itan o ofiouxos kai oti eprepe na metaferthoume ena zodio piso, kati tetoio, gnorizete kati sxetiko?tha me endiefere na matho.

"Για εμάς σήμερα είναι απλώς μια φτηνή απομίμηση. Ίσως με πολύ μελέτη, με πολύ υπομονή ξαναβρούμε τα κλειδιά αυτής της επιστήμης. Αυτό που δεν μπορούμε να κάνουμε είναι να απορρίπτουμε την επιστήμη αυτή, της αυτογνωσίας, ως μη-επιστημονική."

Se auto pou les thoth sumfono apoluta, kai dexesai oti simera den exoume ta kleidia autis tis epistimis, ara mas leipoun arketa stoixeia prokeimenou na boroume na vasizomaste se autin os epistimi.Ara proxorame pros autin ligo psilafista?kata poso boroume na eimaste sigouroi gia auta pou leei tora? kai edo tha mou pei o kelsos oti xrisimopoio tin logiki, ma giati oxi? afou i logiki den einai o akrogoniaios lithos tis philosophias?vasi tis logikis kai tis sugrisis eftase o anthropos edo pou einai simera kai apoktise oses gnoseis exei.
Thoth einai
ola polu axiologa ta osa anafereis peri epistimis kai ti theorousan paliotera epistimi kai ti simera. Anamfisvitita oi kairoi allazoun kai auto pou emeis simera theoroume adianoito aurio na einai to pio fusiologiko pragma ston kosmo.


Pantos gegonos einai oti nustazo para polu . i sunexeia aurio.
kelso den xehasa osa eipes gia ton 'kata t'alla'antilogo mou kai ego tha apantiso legontas oti i xrisi tou logou borei na ginei me tetoion tropo oste na apodeixoume telika oti to mauro einai aspro kai to aspro mauro...opos ekanan kaikapoioi kurioi stin arxaiotita.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/04/2002, 01:16:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας παιδιά.

Ελεάννα, εννοείται ότι δεν εμπιστεύομαι την αστρολογική πρόβλεψη σήμερα. Αυτό το ξεκαθάρισα. Την ψυχολογία και τον συμβολισμό της Αστρολογίας τον αποδέχομαι γιατί έχω δει ότι είναι πολύ χρήσιμος για την μελέτη της συμπεριφοράς και των κινήτρων του ανθρώπου.

Για το θέμα του Οφιούχου, έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλές ανοησίες. Αυτό γίνεται γιατί συγχέουν την αστρολογία με την αστρονομία. Υπάρχουν σχέσεις σίγουρα αλλά καθαρά μορφικές. Η αστρολογία βασίζεται σε αρχέτυπα και στον ρυθμό των 12 μηνών του έτους και όχι στο που βρίσκεται ο ήλιος στον ουρανό. Ειδικά σε αυτό θα ήταν ανόητοι όλοι οι αστρολόγοι γιατί τον πρώτο μήνα της Άνοιξης, ο Ήλιος βρίσκεται στον Υδροχόο και όχι στο Κριό όπως συμβολίζεται στην Αστρολογία (είμαστε στην εποχή του Υδροχόου).

Συνεπώς άλλη η αστρονομία και άλλη η αστρολογία. Και για αυτό και άλλοι αστερισμοί να ανακαλυφθούν πάλι τα ζώδια θα είναι 12. Όπως επίσης είναι πολύ αμφιλεγόμενο να χρησιμοποιούμε στα ωροσκόπια τους νεότερους πλανήτες που ανακαλύφθηκαν. Για παράδειγμα οι αρχαίοι γνώριζαν για τον πλανήτη Ουρανό (που μερικές φορές μπορεί να γίνει ορατός με γυμνά μάτια) αλλά αρνούνταν να τον χρησιμοποιήσουν στην αστρολογία.

Ο αριθμός και τα χαρακτηριστικά των ζωδίων έχουν απόλυτη σχέση με την εξέλιξη της ανθρωπότητας και με τις ψυχικές δυνμάμεις και ικανότητες που ενεργοποιεί η ανθρωπότητα. Για παράδειγμα η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ έλεγε ότι σε μια πολύ αρχαία εποχή τα ζώδια ήταν 11 και πιο πριν ήταν 10. Αυτό γινόταν γιατί η ψυχοσύνθεση του ανθρώπου ήταν διαφορετική και οι σχέσεις και οι επιρροές περιοριζόταν σε μικρότερο αριθμό ζωδιακών χαρακτηριστικών. Αυτό μας κάνει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και λιγότερο απόλυτοι σε αυτά που υποστηρίζουμε.

Αν ερευνήσουμε την αστρολογία ως μια επιστήμη της εσωτερικής ψυχολογίας μας τότε θα είμαστε πιο αξιόπιστοι.

Και μιας και μιλάμε για επιστήμη. Ο Καρλ Γιουνγκ ήταν κομπογιαννίτης ή επιστήμονας; Γιατί αν υποστηρίζουμε ότι ήταν επιστήμονας τότε θα πρέπει να δούμε την άποψη του για την Αστρολογία την οποία διερεύνησε με ψυχολογικά πειράματα και πείστηκε ότι είναι μια αξιόλογη επιστήμη.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy