ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 ΛΑΟ ΤΣΕ:ΤΑΟ ΤΕ ΚΙΝΓΚ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
 
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
free soul
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2004, 08:30:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους free soul  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΛΑΟ ΤΣΕ
ΑΠ’ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ:
ΤΑΟ ΤΕ ΚΙΝΓΚ

Δώσε παντού ζωή και τροφή. Ότι δημιουργείς μη το κατέχεις. Μη προσδοκάς ανταμοιβή απ’ότι ωφελείς. Γίνε οδηγός, μην είσαι αφέντης. Αυτή είν’η αληθινή αρετή.

Αυτός που φέρεται στον κόσμο σα να’τανε κορμί του όλα τα κυβερνά. Αυτός που αγαπάει όπως τον εαυτό του για όλα νοιάζεται.

Αν έλειπε η σοφία και η πολυμάθεια θα ήταν εκατό φορές καλύτερα για όλους. Χωρίς κανόνες και ηθική θα ξαναβρίσκαμε το σεβασμο. Δίχως ευφυία και όφελος θα γλιτώναμε από τους άρπαγες. Όμως δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. Ας γίνουμε απλοί σαν άγραφο χαρτί. Ας αποβάλλουμε τη φιλαυτία και τις περιττές επιθυμίες.

Γείρε να προφυλαχθείς. Λύγιζε και μένε ίσιος. Άδειος θα είσαι πλήρης. Όσο παλιός τόσο καινούριος. Αν έχεις λίγα θα ωφεληθείς. Έχε πολλά και θα σαστίσεις.

Εκείνος που στηρίζεται στην άκρη των δαχτύλων δεν καταφέρνει να σταθεί. Εκείνος που βαδίζει με μεγάλη δρασκελιά σύντομα θα κουραστεί. Όποιος προβάλλεται δεν λάμπει. Όποιος περιαυτολογεί δεν ακούγεται .Όποιος κομπάζει δεν έχει αξία. Όποιος καυχιέται δεν διαρκεί. Για εκείνους που ακολουθούν το Λόγο τούτα είναι περιττή τροφή και άχρηστο βάρος γι’αυτό και τ’αποφεύγουν.

Όποιος γνωρίζει τους άλλους έχει διάνοια. Όποιος γνωρίζει τον εαυτό του έχει αληθινή σοφία. Όποιος νικά τους άλλους είναι δυνατός. Όποιος νικά τον εαυτό του είναι πανίσχυρος.

Η ταπεινότητα είναι η ρίζα της μεγαλοσύνης όπως το χαμηλό είναι θεμέλιο του υψηλού.

Χωρίς να βγεις από το σπίτι σου μπορείς τον κόσμο να γνωρίσεις.
Χωρίς να δεις απ’το παράθυρο μπορείς να ξέρεις τ’ουρανού το μυστικό. Όσο μακρύτερα πηγαίνεις τόσο λιγότερα γνωρίζεις.

Ο συνετός έχει ελευθερο μυαλό, όμως δεν παραβλέπει τις ανάγκες των ανθρώπων. Φέρεται καλά και στους καλούς και τους κακούς, έτσι γεννιέται η καλοσύνη. Προσφέρει ευκαιρία τόσο στον ειλικρινή όσο και στον ψεύτη, έτσι καλλιεργείται η εμπιστοσύνη. Κάνει σαν παιδί και όλοι τον θεωρούν παράξενο, μα και στους άλλους φέρεται σα να’τανε παιδιά.

Αληθινή όραση θα πει να βλέπεις το μικρό και ασήμαντο. Αληθινή δύναμη θα πει να είσαι ήρεμος και ταπεινός. Δες με τα φώτα του κόσμου αλλά ξαναγύρνα στο αληθινό φως.

Όποιος γνωρίζει δεν φλυαρεί. Όποιος φλυαρεί δεν ξέρει. Φύλαγε τα περάσματα, κλείνε τις πόρτες των αισθήσεων.
Κάμε την κόψη απαλή, τον κόμπο να ξεμπλέξεις,τη φλόγα να μη φοβηθείς, πέρνα το σκονισμένο μονοπάτι: έτσι θα φτάσεις στη μυστική ενότητα. Όποιος την έχει βρει δεν είναι προσιτός μήτε απόμακρος, δεν έχει κέρδη ούτε απώλειες, δεν κολακέυεται και δεν προσβάλλεται. Αυτό είναι το αληθινό μεγαλείο.

Όσοι νόμοι τόση φτώχεια. Όσα όπλα τόσο χάος. Όση ευφυία τ΄σα τρομερά συστήματα. Όσες διαταγές τόση αταξία.
Γι’αυτό ο συνετός δεν επεμβαίνει. Οι άνθρωποι ας αλλάξουν μοναχοί τους. Είναι ειρηνικός, ας γίνουν όλοι έτσι. Δεν τον απασχολεί αν θα διορθωθεί ο κόσμος. Δεν έχει προσδοκίες.
Ας γίνει ό,τι έχει να γίνει.

Πράξε με ηρεμία. Γίνε απλός. Γεύσου το άγευστο. Κάμε το μικρό μεγάλο και το λιγοστό πολύ. Να ξεπληρώνεις με καλό αυτόν που σε πληγώνει. Αντιμετώπισε μια δυσκολία πριν διογκωθεί. Βρες το μεγαλείο στα μικρά και ασήμαντα. Ο συνετός δεν καταπιάνεται με τα σπουδαία και γι’αυτό είναι πραγματικά σοφός.

Έχω τρεις θησαυρούς καλά προφυλαγμένους: συμπόνια, λιτότητα κι έλλειψη ματαιοδοξίας... Ο συμπονετικός έχει πάντα κουράγιο. Ο εγκρατής όλα τ’απολαμβάνει. Ο ταπεινός γίνεται χρήσιμος οδηγός. Οι περήφανοι, οι άπληστοι και οι ματαιόδοξοι βαδίζουν το μονοπάτι του χαμού.

Η αλήθεια δεν είναι ωραίες κουβέντες. Τα περιποιημένα λόγια δεν είναι αληθινά. Η αγάπη δεν έχει επιχειρήματα. Ο σοφιστής δεν αγαπά.όποιος γνωρίζει δεν το οφείλει στη μόρφωση. Η πολυμάθεια δεν έχει σχέση με τη Γνώση.

ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΓΓΙΖΕΙ Η ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟ ΤΣΕ???
ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΟΨΕΙΣ!!!


free soul

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2004, 10:35:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου freesoul.

Το ΤΑΟ είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία σοφίας που έχουν γραφτεί.

Εαν δεν το έχεις δεί υπάρχει ένα εκτεταμένο topic στο οποίο παρουσιάζονται πολλά αποσπάσματα από κείμενα σοφίας του Ταοϊσμού.-> ->

Ταοισμός

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
free soul
Νέο Μέλος


36 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/08/2004, 18:40:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους free soul  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΑ ΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣΩ!

free soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

   
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.078125
Maintained by Digital Alchemy