ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΚΟΙΝΩΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑ...
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/12/2002, 23:40:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι μια μαγική τέχνη που αποδέχεται η χριστιανική θρησκεία;
Η ένας μύθος που βασίζεται στο γνωστό "placebo effect";

Από τη μικρή μας ηλικία πάντως, εμείς οι Ελληνες είμαστε εξοικειωμένοι με τη συγκεκριμένη "μαγική" τεχνική. Και παρόλο που αρκετοί σπεύδουν να διαβεβαιώσουν ότι "δεν πιστεύουν στο ξεμάτιασμα", είναι συχνά οι πρώτοι πελάτες της - θείας Κατίνας που έχει το περίπτερο και ξέρει να παίρνει το μάτι. Το περίεργο βέβαια είναι ότι συνεχίζουν να διατείνονται ότι δεν πιστεύουν.

Από προσωπική μου εμπειρία σχετικά με το θέμα έχω κάνει κάποιες παρατηρήσεις.

Στατιστικά λοιπόν, τα περισσότερα άτομα που αισθάνονται ματιασμένα, συνέρχονται μετά από τη βασκανία. Βέβαια στις περισσότερες περιπτώσεις η ανακούφιση μπορεί να βασίζεται όντως στο placebo effect (αυθυποβολή). Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που ο "ασθενής" λαμβάνει συγχρόνως, ή μετά από παρέλευση μερικών λεπτών και ένα παυσύπονο, οπότε είναι δύσκολο να συμπεράνεις ποιος είναι υπεύθυνος για την βελτίωσή του.
Τι γίνεται όμως με τα πολύ μικρά παιδάκια, που είναι δύσκολο να πουμε ότι είναι θύματα αυθυποβολής; Και ιδίως γι'αυτά κάνω λόγο, γιατί είναι πολύ επιρρεπή και στο μάτιασμα, αλλά και στο ξεμάτιασμα. Η θεωρία που έχω αναπτύξει γι'αυτό το θέμα των παιδιών, βασίζεται στην ανάπτυξη όλων των επιπέδων (σωματικών και μη) της ανθρώπινης υπόστασης. Παίρνοντας βέβαια σαν δεδομένο ότι δεν είμαστε μόνο σάρκα και οστά, αλλά κάτι παραπάνω... Και αυτά τα παραπάνω που μας συναποτελούν, ακολουθούν μία πορεία ωρίμανσης, όπως αυτή που ακολουθεί το φυσικό σώμα. Και όπως το φυσικό σώμα σε μία νεαρή ηλικία είναι ευάλωτο και κυρίως πολύ μαλακό,έτσι και τα υπόλοιπα σώματά μας (αιθερικό, ζωτικό, νοητικό, ψυχικό κ.λ.π. όπως θέλετε πέστε τα)είναι ακόμα "άγουρα". Θα προτιμούσα τη λέξη ασαφή, ή πολύ ασταθώς δομημένα.
Η ενέργεια που προβάλεται από την προσοχή ενός ατόμου σε ένα παιδί, μπορεί να κλωνήσει πολύ περισσότερο αυτά τα αόρατα στοιχεία, αλλά και η "θετική" ενέργεια από το ξεμάτιασμα θα είναι - για τους ίδιους λόγους - πιο αποτελεσματική.


Μία δεύτερη (από τις πολλές) παρατήρηση που έχω κάνει, και η οποία βασίζεται κυρίως σε προσωπική εμπειρία, είναι σχετικά με τη δύναμη του ματιάσματος και του ξεματιάσματος.
Σαν παιδί, ματιαζόμουν πολύ εύκολα, και μεγαλώνοντας ανακάλυψα ότι σε κάποιες περιπτώσεις μάτιαζα κι εγώ. Βέβαια, δεν έχω ακόμη διαπιστώσει εάν αυτό ήταν όντως μάτιασμα, ή διαίσθηση για κάτι κακό που θα συνέβαινε.
Πριν από 10 περίπου χρόνια, εμαθα από έναν γνωστό (και όχι γνωστή) την ευχή του ξεματιάσματος. Μέσα από μία λαμπρή δεκαετή θητεία ξεματιάστρας, διαπίστωσα με λύπη μου, ότι τώρα ναι! Είμαι κι εγώ ο φόβος και ο τρόμος των μαμάδων όταν λέω: "Καλέ πως έμαθε έτσι να περπατάει!" και πάρτο κάτω το μωράκι... Εκτός αν τη συγκεκριμένη στιγμή, αντιληφθώ τη σκέψη μου και την ελέγξω, ώστε να μην "ματιάσω".
Παράλληλα με την ιδιότητα της "σμικτοφρύδας", ανακάλυψα τη βελτίωση της "ξεματιάστρας"... Σε σημείο που με βγάζουν από το μπάνιο για τηλεφωνικό ξεμάτιασμα...

Μπορεί σε κάποιους αυτά που ανέφερα να φαντάζουν υπερβολικά...

Περιμένω με αγωνία την γνώμη σας.

...

Edited by - amalia on 15/02/2003 16:18:25

Πετρος
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
256 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/12/2002, 22:30:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πετρος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aγαπητή Αμαλία,

Πάρα πολύ ενδιαφέρουσα η αναφορά σου στην βασκανία γενικά.
Με παρα πολύ λίγα λόγια θα ήθελα να σου πω ότι επιστημονικώς (!!!!!)
όντως μπορεί κάποιος να "ματιάζει" και κατα συνέπεια κάποιος άλλος να
"ξεματιάζει".Αν ενδιαφέρεσε να αναλύσω το θέμα της βασκανίας επιστημονικά θα χαρώ πολύ αν το ζητησεις.Σημειωτέον οτι εκτός της θεω-
ρητικής περιγραφής του φαινομένου έχω και εργαστηριακές εμπειρίες αναγώμενες καμμιά 30ρια χρόνια πίσω.
Από πλευράς της Ορθοδόξου Εκκλησίας το "μάτιασμα" είναι αποδεκτό.


Φιλικώτατα
Πετρος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2002, 00:19:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειάσου Πέτρο!

Λοιπόν, επειδή το κύριο γνωστικό μου αντικείμενο αφορά την ιατρική, ενδιαφέρομαι να μου παραθέσεις τις απόψεις σου και να συζητήσουμε το θέμα. Λατρεύω την ανάλυση τέτοιων θεμάτων, ιδιαίτερα από άτομα που έχουν επιχειρήματα και τους αρέσει να τα ανταλάσσουν για να προκύψουν συμπεράσματα.

Περιμένω λοιπόν...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ddf
Μέλος 1ης Βαθμίδας


58 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2002, 11:34:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ddf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το "μάτιασμα" δείχνει να είναι μια μορφή μαγείας και μάλλον λευκής μαγείας. Τα αποτελέσματά της τα έχουμε βιώσει σχεδόν όλοι και πολύ περισσότερο έχουμε εντυπωσιαστεί από τον τρόπο και την αμεσότητα με την οποία το "ξεμάτιασμα" απομακρύνει τα συμπτώματα. Ιδιαίτερη εντύπωση μου έχει προκαλέσει το όλο "φαινόμενο" όταν παρατηρείται σε νεογνά και βρέφη. Παιδάκια που γκρινιάζουν, χωρίς φανερό λόγο, μόλις ξεματιαστούν, ησυχάζουν και είναι μια χαρά. Άλλωστε το ότι η Εκκλησία, που αφορίζει με μεγάλη ευκολία κάθε ένδειξη μαγείας, δέχεται το μάτιασμα και έχει και τις ανάλογες ευχές για το ξεμάτιασμα, δείχνει πολλά.
Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι όλοι μπορούμε να ματιάσουμε κάποιον άλλο, δηλαδή υποσυνείδητα να εξασκήσουμε κάποιας μορφής μαγείας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2002, 15:27:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ,ΕΙΜΑΙ Η ΑΤΜΑ ,
ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΑΜΑΛΙΑ!
ΑΝ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΘΥΜΗΘΩ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΤΙΑΣΜΑΤΟΣ-ΞΕΜΑΤΙΑΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ,ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ -ΑΛΛΕΣ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΕΣ,ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ, ΑΛΛΕΣ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΕΣ...
ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΝΤΟΝΑ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ -ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ...ΑΝΕΒΗΚΑ ΣΤΗ ΣΚΑΛΑ ,ΚΟΙΤΑΞΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ-ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!-ΠΑΓΩΣΑ +ΚΑΤΕΒΗΚΑ!...ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΛΕΞΗ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ,ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΦΩΝΗ,ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΩ!ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΠΕΙΡΑ ΜΑΤΙΑ !ΣΑΝ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΕΜΕΙΝΕ ΩΣ "Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΝΙ!"
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΣΩΝ ΜΑΤΙΩΝ ,ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ!-ΝΑΙ ,ΑΠΛΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ,ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ -...
ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ +ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ...(Η ΦΑΡΣΑ ΟΜΩΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ ΜΑΛΛΟΝ ΗΤΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΜΟΙΡΙΤΙΣ...)
ΜΑΤΙΑΣΜΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΒΑΜΠΙΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΒΛΕΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΕΣΑΙ ,ΣΑΝ ΛΑΙΜΟΣ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΟΥΣ!...
ΑΝ ΠΑΛΙ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΟΣ -ΝΟΙΩΘΕΙΣ "ΔΥΝΑΤΟΣ","ΠΛΗΡΗΣ",ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΙΔΙΟ- ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ-ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ,ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ.ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΓΟΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ "ΜΗ- ΘΑ ΠΕΣΕΙΣ","ΜΗ- ΘΑ ΚΑΕΙΣ","ΜΗ -ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙΣ"!!!!!!!!!!!
ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ ΕΞΗΓΩ ΕΤΣΙ-ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ+ΔΗ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ-ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ,ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙΑ ΑΓΝΑ +ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΑ ΣΑΝ ΣΦΟΥΓΓΑΡΑΚΙΑ!ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΑΠΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΟΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΘΟΥΝ,ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΟΥΝ ..."ΕΙΔΕΣ-ΕΠΕΣΕΣ!-ΣΟΥ ΤΟ'ΛΕΓΑ!"...


ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΞΕΜΑΤΙΑΣΕΙ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ+ΑΛΛΗ ΜΙΑ,ΤΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΕΝΑ ΑΝΔΡΑΣ. ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΝΑ ΣΤΑΘΩ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΜΟΥ -ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΝ-ΕΒΛΕΠΑ ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ-ΚΡΟΝΟΥΣ-ΦΛΑΣΑΚΙΑ..ΝΟΜΙΖΑ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΚΟΥΡΑΣΗ-ΑΛΛΑ, ΟΧΙ- ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΞΕΜΑΤΙΑΣΟΥΝ ΔΥΟ -ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ,ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ.ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΜΑΤΙΑΓΜΕΝΗ (ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ!)ΜΕ ΔΙΑΒΑΣΕ+ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ ΤΥΧΗ ΣΥΝΗΛΘΑ(ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΗΡΘΕ ΜΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ +ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ Σ'ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ!)

Α!ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΣΑΒΒΑΤΟΓΕΝΝΗΜΕΝΟΥΣ!Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΥΤΙΚΟΣ!

(ΥΠΑΡΧΕΙ +ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑΡΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΚΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ, ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΚΔΟΣΗ)
ΕΥΧΕΣ,ΑΤΜΑ


Edited by - ΑΤΜΑ on 05/12/2002 21:25:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πετρος
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
256 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/12/2002, 23:00:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πετρος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Αμαλία,

Δώσε μου σε παρακαλώ μια πίστωση χρόνου,διότι αυτόν τον καιρό είμαι πάρα πολύ απασχολημένος.Πιστεύω δοθείσης ευκαιρίας μεσα στο Σαββατο-
κύριακο,να σου στείλω τις απαντήσεις που σου υποσχέθηκα.(Πρέπει να ξεσκαλίσω και κάποιες σημειώσεις καμμιά 25αριά χρόνων,πίσω)
Ευχαριστώ εκ των προταίρων για την κατανόηση.

Φιλικώτατα
Πετρος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2002, 14:45:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FILOI MOU GEIA SAS.

H FILH AMALIA ANOIXE ENA MEGALO THEMA.
BASKANIA.....
DIABASA OLES TIS APANDISEI SPROSEKTHKA.

ALLA THELW NA SE RWTHSW FILE DDF GIATI MIA MORFH MAGEIAS KAI OXI MAGEIA??? MA EINAI MAGEIA.... (GNWMH MOU BEBAIA)

FILE PETRO THA EITHELA NA SE RWTHSW KATI MIA KAI LES PWS EXEIS STOIXEIA PERI BASKANEIAS KAI EPISTIMONIKA...
KALO THA EITAN NA MAS TA ANEFERES.

ALLA OPWS KAI NA GINEI KAI NA TO EGIXEISEI AYTO DEN PAYEI NA EINAI MAGEIA... EITE APISTIMONIKH EITE OXI.


THA PERIMENW FILOI MOU APANDISEIS SAS.

(AGAPHTE FILE PETRO THA EITHELA KAI EGW NA ME ENHMERWNES SXETIKA ME AYTO TO THEMA)

EYXARISTW

** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Niphrentil
Νέο Μέλος

Greece
8 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2002, 15:08:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Niphrentil  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι γνωσεις μου πανω στο θεμα ειναι καθαρα εμπειρικες. Το ποιο προσφατο περιστατικο ηταν και το ποιο εντονο. Δεν θα σας πω τι συνεβει, γιατι ειναι πανω κατω γνωστο σε ολους!


Δεν ειμαι σιγουρη για το τι ειναι...Μαγεια ή αυταπατη?
Προσπαθησα να παρατειρησω την εκφραση και κυριως το βλεμα της κυριας που φαινομενικα με "ματιασε"(συμφνωνα με την γιαγια μου). Αυτο που διεκρινα δεν μπορω προσωπικα να το περιγραψω...ηταν περιεργο και οι λεξεις(του δικου μου λεξιλογιου τουλαχιστον)δεν μπορουν να το περιγραψουν!!
Εχω παρατηρησει επισης, οτι μπορει να σε "ξεματιασει"καποιο ατομο που σε αγαπα, ή που τελοσπαντων εχεις καποια φιλικη σχεση, γιατι αλλιως δεν "πιανει"
και οτι υπαρχουν πολλοι τροποι ξεματιασματος...αλλοι ξεματιαζουν με αυγα, αλλοι με προσευχες, αλλοι κανωντας σταυρους στο κεφαλι του ατομου που "πασχει"(ολοι ομως ψιθιριζουν κατι...)

συγνωμη που απαντησα χωρις καποιο ιδιεταιρο λογο...
Δικη σας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nitro912gr
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
488 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/12/2002, 23:01:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nitro912gr  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
γεια σε ολους.
ενδιαφερον το θεμα που ανοιξε εδω .λοιπον θελω να αναφερο οτι στα περιστατικα απο το σχολειο που αναφερει η Ατμα μαλλον ειναι τρακ και οχι ματιασμα. παντος γενικα δεν μπορω να καταλαβω τι ειναι το ματιασμα γιατι απλα δεν πιστευω στη μαγεια(τουλαχιστον μεχρι να δω κατι που να με κανει να πιστεψω)η γιαγια μου παντος ξερει και ριχνει το ματι(μαλιστα κανει κατι κολπα με ενα ποτιρι νερο και κατι σταγωνες λαδι και εκει λεει φενεται και αν ειναι οντος ματιασμενος ο αλλος και φισικα ψι8υριζει κατι) και πολλες φορες η μητερα μου εχει καλεσει τη γιαγια μου να ριξει το ματι απο την μικρη αδερφη μου που καμια φορα κλαιει χωρις προφανη λογο. παντος περιμενv με ενδιαφερον την ερευνα του φιλου πετρου μιας και ειμαι τις επιστημονικης λογικης.

αυτα λοιπον
yours digitaly
Νικος

nitro912gr UNLIMITED !!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/12/2002, 09:18:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FILOI MOU KALHMERA SAS.

AGAPHTE FILE PETRO PRIN APO LIGO EIXA MIA EPIKOINONIA ME ENAN FILO MOU
KAI TON RWTHSA AN KAI TO YXERA BEBAIA APLA EITHELA NA TO EPIBEBAIAWSW
PWS H EKKLHSIA MAS THEWRHTIKA DEN DEXETAI TO MATIASMA.
ASXETA EAN YPARXOUN KAI PROSEYXES SXETIKES ME TIS BASKANIES.
(YPARXOUN SXETIKA ME TON AG. KYPRIANO)

HTHELA NA SYBLIROSW PWS SE OLOUS TOUS LAOUS ALLA KAI SE OLES TIS ISTORIKES-LAOGRAFIKES PERIGRAFES-ANAFORES ANAFERETAI TO MATIASMA BASKANIA.

POU KATA THN GNWMH MOU KATI PREPEI NA MAS LEEI AYTO.
KATA THN GNWMH MOU MATIASMA H BASKANIA EINAI KAI AYTO MESA STIS XAMENES DYNAMEIS TWN ANTHROPWN (ARNHTIKES DYNAMEIS).

EYXARISTW


** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/12/2002, 02:03:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ,
ΒΡΗΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΚΑΝΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΛΑΙΟ ΤΕΥΧΟΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΗΔΗ, ΘΕΩΡΗΣΑ ΣΚΟΠΙΜΟ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ...
'ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΛΕΞΗ "ΒΑΣΚΑΝΙΑ" ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ,ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ,ΦΘΟΝΟ.ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΟΥ ΦΘΟΝΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ.ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ ΟΙ ΘΕΟΙ,ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΖΗΛΟΤΥΠΟΙ,ΦΘΟΝΟΥΣΑΝ ΚΑΘΕ ΘΝΗΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ,Η, ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ. ΕΙΧΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΘΕΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΦΘΟΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΝΕΜΕΣΗΣ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΘΕ ΦΡΟΝΙΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΘΟΝΟ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ.ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΩΣ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΕΠΑΙΝΟΙ ΕΝΟΣ ΑΤΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΛΛΟ,ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ,ΠΡΟΚΑΛΩΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΜΕΣΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ. Η ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ "ΦΤΟΥ ΣΟΥ ΝΑ ΜΗ ΒΑΣΚΑΘΕΙΣ" ΠΟΥ ΛΕΜΕ ΣΗΜΕΡΑ,ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ.ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΑΥΤΗ ΟΣΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΠΑΙΝΟΥΣΑΝ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ,ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ ΚΑΚΟ.ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ,ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ Η ΒΑΣΚΑΝΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΑ ΤΟΥΣ ΩΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ.ΑΙΤΙΟ ΤΗΣ ΒΑΣΚΑΝΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ Ο ΦΘΟΝΟΣ,ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΒΑΣΚΑΝΙΑ,ΔΗΛ. ΤΟ ΜΑΤΙΑΣΜΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΚΟΥΣΙΑ.
ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΤΑΝ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΡΗΜΑΤΑ "ΟΦΘΑΛΜΙΖΩ"+"ΕΠΟΦΘΑΛΜΙΩ" ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΟΥ"ΦΘΟΝΩ".ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΜΑΤΙΑΖΟΥΝ.ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ ΠΩΣ ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΜΑΤΙΑΖΟΥΝ ,ΗΤΑΝ Η ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΩΣ ΣΥΝΘΕΣΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΙΑ ΙΔΙΟΜΟΡΦΙΑ¨¨ΚΟΡΕΣ ΜΑΤΙΩΝ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΕΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ,ΕΝΩΜΕΝΑ ΦΡΥΔΙΑ,ΜΙΚΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ,Κ.Α.ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΑ ,ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΒΑΣΚΑΝΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΗ.ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΔΥΟ ΚΟΡΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΥΘΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ.Ο ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΑΝ ΜΑΤΙΑΣΕΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΑΝ ΚΟΙΤΑΖΕ ΤΟ ΕΙΔΩΛΟ ΤΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ,ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΚΡΙΤΟΣ.
ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣΚΑΝΙΑ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΠΩΣ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ,ΛΕΞΕΙΣ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ,Η,ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΜΕΣΑ.ΟΙ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΣΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΩΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ.ΟΙ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΕΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΛΗΓΑΝ ΣΕ ΠΡΟΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΔΑΚΤΥΛΟ Η,ΔΑΚΤΥΛΑ.ΑΛΛΗ ΓΝΩΣΤΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΦΗΞΙΜΟ ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΩΝ ΣΕ ΓΡΟΘΙΑ,ΕΝΩ Ο ΑΝΤΙΧΕΙΡΑΣ ΠΡΟΒΑΛΛΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΣΟ ΔΑΚΤΥΛΟ,ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.ΑΛΛΗ ΧΕΙΡΟΝΟΜΙΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΗΤΑΝ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΔΑΚΤΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΘΕΤΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΑΚΤΥΛΑ.'


-ΑΠΟΣΠ.ΑΠΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Ν.ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ,ΣΤΙΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ(Τ25)1998 -


ΦΩΣΣΣΣΣΣΣ,ΑΤΜΑ

Edited by - ΑΤΜΑ on 14/12/2002 02:04:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Sweden
2197 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2002, 04:05:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
GIA SAS FILARAKIA!
SHETIKA ME TO MATIASMA KAI TO KSEMATIASMA H EMBIRIA MOU EINAI EMBIRIA
OLOKLIRIS ZWIS,GIATI APO MIKRO PAIDI THIMAME TIN MITERA MOU KAI TIN
GIAGIA MOU(na eisai kala eki pou eisai)NA ME XEMATIAZOUN!!E..EIMAI
OREO PAIDI TI NA KANOUME XE XE.DEN MPORW NA EKSIGISW TI AKRIVOS
SIMBENEI KATA TIN DIARKIA XEMATIASMATOS-MATIASMATOS TO MONO POU XERW
EINAI OTI PIANEI!!I MITERA MOU DEN XRISIMOPOIEI POTIRGIA KOUTALIA
LADIA KTLP...APLOS SHIMATIZEI POLES FORES TO SHIMA TOU STAUROU ME ENOMENA TA TRIA DAKTILA TIS TRIADOS KAI PSITHIRIZEI KATI LOGIA
TA OPIA TIN ROTISA KAPOTE NA MOU PEI KAI EINAI POLI APLA TA EXIS
(O ISOUS XRHSTOS NIKA KAI OLA TA KAKA SKORPA)KAI TA EPANALAMBANEI
SINEHOS!O MATIASMENOS(TO THIMA)XA XA,DEN HRIAZETE NA EINAI PARON
ARKEI KAI I SKEPSI.META APO TOSA HRONIA EMBIRIAS EUGALA ENA SIMPERASMA, OTI TO MATI(MATIASMA)DEN EXEI KAMIA SHESI ME TIN MAGIA
KSERW OTI O FILOS ''AVATARGR''THA MOU PEI ''TI'NAFTA POU LES.....''
ELA ''AVATARGR''ASTIEUOME!
EINAI APLA EKDILOSI ARNITIKIS ENERGIAS ASINIDITA,KAI LEW ASINIDITA GIATI AUTOS POU MATIAZEI DEN TO XEREI OUTE KAI O IDIOS!!(POTE DEN KATALAVA VEVEA
POS EKDILONETE ARNITIKI ENERGIA THAVMAZONTAS KAPION-KAPIA)
KALI SAS MERA FILARAKIA KAI ''XRONIA KALA'' (ANEXARTITOS XRISTOUGENON)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AVATARGR
Πρώην Συνεργάτης

Greece
4317 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2002, 20:06:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ...

ΦΙΛΕ ΕΧΕΜΒΡΟΤΟΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ?????
Ε ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΑΚΑ ????????????????

ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΛΕ ΜΟΥ ΦΙΛΕ Η ΒΑΣΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ???????

ΤΟ ΕΑΝ ΕΣΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΜΑΤΙΑΣΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΓΕΙΑ ΠΟΙΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ?????
ΚΑΜΙΑ .....

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


** FWS PERISSOTERO FWS **
** EAN NIOSEIS THN SKIAS SOU NA FEYGEI MHN GYRISEIS PISW NA THN KOITAXEIS **Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2002, 16:41:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διερωτώμαι...

Εντάξει με το μάτιασμα "πω πω τι κούκλος είναι αυτός - μπραφ! στα σκαλοπάτια"...

Συχνά συμβαίνει και κάτι άλλο περίεργο - τουλάχιστον έχει συμβεί αρκετές φορές σε μένα.
Βλέπεις ας πούμε κάποιον να περπατάει και λες μέσα σου "τώρα θα πέσει!" και πριν προλάβεις να το καλοσκεφτείς, έχει ήδη πέσει.
Είναι μάτι ή διαίσθηση;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2002, 18:11:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ,
ΑΜΑΛΙΑ ,ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
ΜΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ +ΜΕΝΑ...
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΙΑΣΜΑ,ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΙΩΘΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ.ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ.
... ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ :ΟΤΑΝ ΕΤΥΧΕ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΩ ΑΠΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ,ΤΟ ΕΙΔΑ ΒΗΜΑ -ΒΗΜΑ ,ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ,ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ.....
ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ,ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΡΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΕΙΔΕΣ...ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΣΩΣΕΙΣ +ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ.
ΑΜΑΛΙΑ ΜΟΥ ,ΑΝ ΒΛΕΠΕΙΣ, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ,ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ,ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ Ν ’ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ’ΘΑ ΠΕΣΕΙ’...ΘΑ ΧΑΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΝΝΟΩ....
ΞΕΡΩ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΗ ΝΕΡΑΙΔΑ.....
ΕΥΧΕΣ,ΑΤΜΑ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2002, 18:18:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΝΕΦΟ ΦΟΒΟΥ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΓΟΝΙΟΣ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ....
ΕΚΕΙ ΑΜΑΛΙΑ ,ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;
ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΙΣΘΗΣΗ,ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.
Ο ΓΟΝΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΛΑΣΜΑ+ΘΕΩΡΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ,ΕΝΑΣ ΤΡΙΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ,ΑΚΟΜΗ +ΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...
ΑΣΕ....ΠΟΝΑΕΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ...ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ,ΤΟΥ ΦΟΒΟΥ,ΝΑ ΚΥΚΛΩΝΟΥΝ ΕΝΑ ΑΓΓΕΛΑΚΙ .....ΚΙ ΟΠΟΙΟΣ ΝΙΚΗΣΕΙ...
ΕΥΧΕΣ,ΑΤΜΑ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2002, 22:05:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάντως, ένα συνεφιασμένο δειλινό που κράταγα την άτιμη τη μαγιονέζα στο γυάλινο βάζο και είπα μέσα μου "ρε τι θα γίνει αν πέσει και σπάσει..." δεν πρόλαβα να κάνω τίποτε. Ολες οι σκάλες γεμάτες γυαλιά που γλυστρούσανε...

Από τότε - δεν κάνω πλάκα - κάθε φορά που μια σκέψη καταστροφική έρχεται στο μυαλό μου, προσπαθώ να την ξορκίσω. Και δεν γίνεται. Αλλοτε πάλι το ξεχνάω και γίνεται. Τι να πω; Οι φίλοι μου με κορόϊδεύουν όταν τους λέω ότι κάποτε ξεμάτιασα 3 κιλά φέτα που κόντεψε να στείλει στον τάφο όσους την είχανε δοκιμάσει. Κι όμως, αυτοί που την δοκίμασαν δε γελάνε καθόλου. Είναι γελοίο, δεν είναι...δεν ξέρω τι λέτε, πάντως αφού το αόρατο περιβάλλει τα πάντα, γιατί όχι και τη φέτα;
Αλλωστε πολλές φορές συμβαίνει να επιδρούμε με ψυχικές δυνάμεις σε συσκευές ηλεκτρονικές.

κάποτε, πριν από 6 χρόνια έιχα μία παράξενη εμπειρία. Μέσα στη δουλειά (τότε άνοιγα μια επιχείρηση), τσακώθηκα πολύ έντονα με την συνέταιρό μου. Ενιωσα τρομερή αδικία, αλλά κυρίως μίσος. Φοβερό μίσος. Κάθησα σε μία καρέκλα και ένιωθα όλα γύρω μου να βουίζουν και μία έντονη ζέστη να με περιβάλλει. Δε σκεφτόμουν, με είχε τυφλώσει η αγανάκτιση.
Μετά από μισή ώρα, με πήρε τηλέφωνο η συνέταιρος και μου είπε ότι ξαφνικά (την ώρα που αισθανόμουν αυτή τη ζέστη και το βουητό) πήρε φωτιά η ηλεκτρική της κουζίνα και κόντεψαν να καούν. Χαίρομαι πολύ βέβαια που δεν έγινε.
Ξέρω πως αυτό που έγινε δεν ήταν η ιδέα μου, και βέβαια με λυπεί τρομερά το γεγονός. Πρέπει να ελέγχουμε συνεχώς τον εαυτό μας και τη σκέψη μας. Κάτι πολύ μεγάλο και δυνατό πλανάται γύρω μας - μέσα μας, και ευτυχώς που για να μάθουμε να το ελέγχουμε πρέπει πρώτα να αναπτύξουμε τον εσωτερικό μας εαυτό.

Τα πάντα με σοφία εποίησες...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2002, 14:25:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΜΑΛΙΑ,ΓΕΙΑ!
ΜΟΥ ΘΥΜΗΣΕΣ ΜΙΑ ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑΠΝΙΓΩ ΚΑΘΩΣ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΤΙ ΘΑΓΙΝΟΤΑΝ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΈΝΑ ΠΛΟΙΟ +ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΣΩΘΩ ΜΟΝΟ ΜΈΝΑ ΣΤΡΩΜΑ ΘΑΛΑΣΣΗΣ ΣΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΙΧΑ ...ΠΡΙΝ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΑ ΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΩ +ΤΗ ΛΥΣΗ!ΜΙΑΣ +ΜΕ ΕΙΧΕ ΠΑΡΑΣΕΙΡΕΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΔΙΝΗ ΝΕΡΟΥ ΑΡΚΕΤΑ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ!
Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΜΙΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΟΤΑΤΗ ΕΠΙΡΡΟΗ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ+ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΑΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ ΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΓΕΙΑ-!-ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ...
ΕΚΤΟΣ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ,ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΜΕ ΔΙΔΑΞΕ ΠΟΛΛΑ!ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΖΩΗΣ!
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΑ ΚΑΤΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ Μ’ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ,Ο,ΤΙ ΑΚΟΥΓΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Μ’ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ,ΠΟΥ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ.ΣΑΝ ’ΑΝΕΜΟΣ ΚΡΥΟΣ’.ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΒΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΡΥΘΜΟ ΤΗΣ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕ ΤΙ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ...ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ...
ΕΙΡΩΝΙΑ;ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΜΕ ΚΟΙΤΑΓΕ!
ΕΥΤΥΧΩΣ,ΝΙΚΗΘΗΚΕ +ΧΑΘΗΚΕ.....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2002, 06:43:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία άκουσε τώρα και ένα κουφό.
Κλινική για ξεμάτιασμα

Η πρώτη κλινική που ειδικεύεται στο ξεμάτιασμα και στο να λύνει τα μάγια θεμελιώθηκε τον περασμένο Απρίλιο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη. Όπως έγραψε μια εφημερίδα στο Σαράγεβο, η ιδέα της πρώτης αυτής κλινικής εναλλακτικής ιατρικής στα Βαλκάνια ανήκει στον δερβίση Μεσούντ Χατζιμεϊλίτς που είναι διάσημος σε όλη τη Βοσνία για τις ικανότητές του να ξεματιάζει χρησιμοποιώντας το Κοράνι. Ο Χατζιμεϊλίτς ισχυρίζεται ότι μπορεί να θεραπεύσει ακόμα και την επιληψία, τον αλκοολισμό και τον εθισμό στα ναρκωτικά, επειδή κατά τη γνώμη του οι περισσότερες από τις περιπτώσεις αυτές προκαλούνται από μάγια. Ο δερβίσης εξηγεί ότι αποφάσισε να ανοίξει την κλινική επειδή η πελατεία του το τελευταίο διάστημα είχε αυξηθεί πολύ και θέλει να προσφέρει τη βοήθειά του σε όσους πραγματικά την χρειάζονται.

Με το αζημίωτο βέβαια
Συγγνώμη που ξέφυγα λιγάκι.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

Edited by - notis_29 on 30/12/2002 06:46:31

Edited by - notis_29 on 30/12/2002 06:47:18Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2002, 12:49:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΧΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ;;;;;;;
!!!!!!!!!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2002, 22:32:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.tnn.gr/meletes/axioperierga2001.htm

Αν και δεν έχει τίποτε περισσότερο από αυτά που έγραψα, σου τη δίνω, μήπως βρεις τίποτε άλλο αξιοπερίεργο που να σε ενδιαφέρει.

Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2002, 23:09:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ.

Τρέχω να στείλω το βιογραφικό μου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/12/2002, 02:14:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ .
ΕΥΧΕΣ ΑΤΜΑ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

notis_29
Πλήρες Μέλος

Greece
850 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2003, 22:52:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους notis_29  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος notis_29  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύεται ότι το κακό μάτι ή βασκανία είναι αποτέλεσμα κακόβουλης ή και απλώς ζωώδους μαγνητικής επιδράσεως η οποία είναι αρκετά ισχυρή σε μερικά άτομα. Με άλλα λόγια η βασκανία δεν είναι τίποτε περισσότερο από την ασυνείδητη εκπομπή σε μεγάλη ένταση χαμηλού μαγνητικού δυναμισμού. Ο βασκανηστής συνήθως άτομο προικισμένο με ισχυρή θέληση, μπορεί να επιβληθεί μόνον σε άτομα με ασθενή θέληση, σε άσχημη ψυχική κατάσταση, και γενικά πιο αδύναμα. Πιστεύετε ότι άτομα ηθικά, με υγιή ψυχική και πνευματική κατάσταση, που ζούνε έντιμα και σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους, δύσκολα ματιάζονται. Βέβαια, ανέκαθεν πιστεύονταν ότι τα άτομα που μπορούσαν να ματιάσουν παρουσίαζαν κάποια συγκεκριμένα εξωτερικά χαρακτηριστικά π.χ. το πράσινο χρώμα των ματιών και γενικότερα τα ανοικτόχρωμα μάτια, τα μικρά μάτια ή τα σμιχτά φρύδια, ενώ θεωρούνταν ότι οι σαββατογεννημένοι δεν ματιάζονται.

Στην Ελλάδα και ανάλογα με την περιοχή το μάτι θα το συναντήσουμε με διάφορες ονομασίες. Το βάσκαμα ή κακό μάτι στην Θεσσαλία το συναντάμε ως αρμένιασμα, στα Δωδεκάνησα ως ματικό, στην Κρήτη ως λάβωμα, φιαρμός ή θιάρισμα και στη Μάνη ως αποσκασμός.

Η Χριστιανική θρησκεία αν και δέχεται την ύπαρξή της και διαβάζει και ευχές για την εξουδετέρωση της αρνητικής αυτής ενέργειας δεν δέχεται την χρήση άλλων φυλακτών πλην του σταυρού, η πίστη στον οποίο είναι και το όπλο του χριστιανού ενάντια στο κακό μάτι και γενικά σε ό,τι κακό. Η ευχή της βασκανίας έχει ως εξής : «....ο ιατρός και θεραπευτής των ψυχών ημών, η ασφάλεια των εις Σε ελπιζόντων, Σου δεόμεθα και Σε παρακαλούμεν απόστησον, φυγάδευσόν και απέλασον πάσαν διαβολικήν ενέργειαν, πάσαν σατανικήν έφοδον και πάσαν επιβουλήν περιέργειαν Τε πονηράν και βλαβήν και οφθαλμών βασκανίαν...από του δούλου σου, και ή υπό ωραιότητος, ή ανδρείας, ή ευτυχίας, ή ζήλου και φθόνου ή βασκανίας συνέβη αυτός.....κατάπεμψον άγγελον ειρηνικόν, κραταιόν, ψυχής και σώματος φύλακα, ός επιτιμήσει και απελάσει πάσαν πονηράν βουλήν, πάσαν φαρμακείαν και βασκανίαν των φθοροποιών και φθονερών...»

Γενικά σήμερα την βασκανία και την πίστη σε αυτήν θα την συναντήσουμε σε ολόκληρη την υδρόγειο και στις περισσότερες θρησκείες καθώς και αντιβασκανικά τελετουργικά και φυλακτά ακόμη και χειρονομίες. Για παράδειγμα στην Ιταλία και την Γαλλία γίνεται ευρεία χρήση, ως αποτρεπτική του ματιού, της χειρονομίας που σχηματίζεται με τα δάκτυλα του ενός χεριού αν κλείσουμε με τον αντίχειρα τον μεσαίο και τον παράμεσο και κρατήσουμε τεντωμένα τον δείκτη και το μικρό δάκτυλο ( Γραβ. Ιατροσοφία 3, 794). Βέβαια οι χειρονομίες αποτελούν μόνο στιγμιαία προφύλαξη. Την πραγματική προστασία προσφέρουν τα φυλακτά και όπως αναφέρθηκε το ήθος και η κατάσταση του ατόμου.

Η πίστη για την ύπαρξη του κακού ματιού υπάρχει ριζωμένη ακόμη από τους αρχαίους λαούς, Χαλδαίους, Ασσύριους, Ιουδαίους, Αιγυπτίους, 'Eλληνες και Ρωμαίους μέσω των οποίων επικράτησε σε όλη την Ευρώπη και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να διατηρείται στους «πολιτισμένους» λαούς, απασχολώντας ακόμη και την επιστήμη.

Οι αρχαίοι Τριβαλλοί και Ιλλυριοί πίστευαν ότι υπάρχουν βάσκανα πρόσωπα ικανά να προκαλέσουν ακόμη και το θάνατο μόνο με το βλέμμα τους.

Οι Αφρικανοί πιστεύοντας ότι το κακό μάτι μπορεί να προκαλέσει εκτεταμένες καταστροφές ακόμη και να ξηράνει πηγές, να σκοτώσει κοπάδια ολόκληρα ή να μαράνει δέντρα κατέφευγαν στην προστασία τοτέμ. Κατεξοχήν μορφές που προστάτευαν ( και αυτό δεν ισχύει μόνον για τους αφρικανούς αλλά για όλους τους λαούς που πίστευαν και πιστεύουν στην ύπαρξη του κακού ματιού )ήταν τερατόμορφα πλάσματα που προκαλούσαν φόβο και απέχθεια, αλλά και διάφορα ζώα όπως ο ποντικός, ή ύαινα, ο σκορπιός, ο λύκος , ο κόρακας, αλλά και το λιοντάρι , ο γυπαετός λόγω της δύναμης που απέπνεαν. Από το φυτικό βασίλειο αντιβασκανικά θεωρούντο το σκόρδο, η δάφνη, η λευκάκανθα και διάφορα φυτά αποκρουστικά στην μυρωδιά, την αφή, ή την όψη. Από το ορυκτό βασίλειο αντιβασκανικά θεωρούνται ο μαγνήτης, ο σίδηρος, ο ορείχαλκος, η γαλαζόπετρα κ.α. Από όλα αυτά κατασκευάζονταν τα διάφορα χαϊμαλιά ή φυλακτά.

Οι Αιγύπτιοι μεταχειρίζονταν φύλλα παπύρου με μυστηριώδεις γραφές που φορούσαν στα εσώρουχά τους. Οι Πέρσες έκαναν χρήση λωρίδων πάνω στις οποίες χάραζαν ξορκισμούς και έδεναν με αυτές διάφορα μέρη του σώματός τους. Οι Εβραίοι στα αντιβασκανικά φυλακτά τους έγραφαν κομμάτια από την παλαιά διαθήκη και τα φορούσαν είτε σαν περιβραχιόνια στο αριστερό τους χέρι είτε στο κεφάλι τους, επίσης στα φυλακτά τους συναντούμε και παραστάσεις φιδιών. Από τους Εβραίους θα πρέπει να επηρεάσθηκαν και οι Μωαμεθανοί ώστε στα φυλακτά τους συναντούμε ρητά του κορανίου.

Ιδιαίτερη λαογραφική σημασία παρουσιάζει η βασκανία στην αρχαία Ελλάδα γιατί υπάρχουν γραπτές αναφορές σε αυτήν. Αξιοσημείωτο είναι το πόσο απαράλλακτες μεταφέρθηκαν οι δοξασίες αυτές ως τις ημέρες μας. Το «οφθαλμίζειν», και «εποφθαλμίζειν» σήμαιναν ακριβώς ό,τι εννοούμε σήμερα λέγοντας «ματιάζω». Το ματιάστηκε μόνος του πρωτοπαρατηρήθηκε σαν αυτοβασκανία στους αρχαίους Ελληνες. Το μη λες μεγάλο λόγο ελέχθηκε από τον Σωκράτη « μη μέγα λέγε, μη τις βασκανία περιτρέψη τον λόγον τον μέλλοντα» (Πλατ. «Φαίδων» 95Β). Το «χτύπα ξύλο» αντιστοιχεί στο «άπτεσθαι ξύλου». Το «κουφό του διαβόλου το αυτί» είναι το αντιστρόφως ανάλογο του « προσκυνώ Αδράστειαν»( θεότητα του φθόνου και της εκδικήσεως των Αρχαίων). Επίσης έχει διατηρηθεί από την αρχαιότητα το «φτύσε τον κόρφο σου», ή το φτύνω τρεις φορές για να μην σε ματιάξω. Ο Θεόκριτος αναφέρει « ως μη βασκαθώ δε τρις εις εμόν έπτυσα κόλπον». Επίσης ο Αριστοτέλης αναφέρει : «εμπτύει αυτοίς ως μη βασκανθώσιν» ( Αριστ. Απ. 347).


Θεέ μου συχώρεσε με τοσο όσο συχωρώ και εγώ τους άλλους

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2003, 23:50:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αναρρωτιέμαι, φίλε Notis_29.
Δεν τρως;
Δεν κοιμάσαι;
Δεν δουλεύεις;, κ.λ.π.

Που βρίσκεις όλον αυτόν τον χρόνο και σε κάθε θέμα που συμμετέχεις βρίσκεις πληροφορίες που απότι φαίνεται ξόδεψες χρόνο για να τις μαζέψεις!!!

Οι πληροφορίες γράφουν:

quote:

Ο βασκανηστής συνήθως άτομο προικισμένο με ισχυρή θέληση, μπορεί να επιβληθεί μόνον σε άτομα με ασθενή θέληση, σε άσχημη ψυχική κατάσταση, και γενικά πιο αδύναμα. Πιστεύετε ότι άτομα ηθικά, με υγιή ψυχική και πνευματική κατάσταση, που ζούνε έντιμα και σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους, δύσκολα ματιάζονται.

Κι ερωτώ: Εγώ για παράδειγμα που όπως έχω γράψει πιο πριν, και ματιάζω και ματιάζομαι. Είμαι άτομο με ισχυρή ή ασθενική θέληση τελικά; Η μήπως είμαι σχιζοφρενής;

"I used to be sxisofrenik, but we are O.K. now..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2003, 01:22:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΡΩΤΑΕΙ Η ΦΙΛΗ ΑΜΑΛΙΑ,ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ .
ΟΜΩΣ, ΑΜΑΛΙΑ,
ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΑΤΙΑΖΕΙΣ +ΝΑ ΜΑΤΙΑΖΕΣΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΜΠΩΤΗ +ΤΗΝ ΠΑΛΛΙΡΟΙΑ...
ΝΟΤΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ +ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΒΑΣΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ...
ΟΜΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΠΟΣΙΩΠΗΤΙΚΑ ΤΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ?
ΦΩΣ,ΑΤΜΑ


*ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΓΡΑΦΤΕΙ.....*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

strangewonderer
Μέλος 1ης Βαθμίδας


133 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/01/2003, 02:44:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους strangewonderer  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μάλλον και εγώ θα πρέπει να είμαι απο τους " ωραίους " της παρέας γιατί συχνά πυκνά υποφέρω από πονοκεφάλους τρομερής έντασης,μετά από άπειρες κλινικές εξετάσεις ο γιατρός μου απάντησε απλά πως είμαι ματιάσμενος.Η σωτηρία ήρθε απο την γυναίκα μου η οποία πια έχει σαν αξεσουάρ στην τσάντα της φλυτζανάκι,κουτάλι και λάδι.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2003, 00:27:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σας
κατά την γνώμη μου η βασκανία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία μικρής έντασης και συνήθως ακούσια ψυχική επίθεση. Τα συμπτώματα τηρουμένων των αναλογιών και της έντασης είναι τα ίδια. Μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πολύ εύκολα, εάν προσπαθήσει να ξεματιάσει ένα άτομο που έχει δεχθεί εκούσια ψυχική επίθεση (καταλαβαίνετε τι εννοώ φαντάζομαι....). Το αποτέλεσμα θα είναι το άτομο αυτό να φαίνεται μονίμως ματιασμένο όσο και συχνά να το ξεματιάζουν...Και είναι βέβαια λογικό αυτό να συμβαίνει και στις δύο περιπτώσεις, μια και μιλάμε για ενέργεια και συναισθήματα. Η μόνη διαφορά είναι η ποσότητα ή καλύτερα η ένταση του φαινομένου και φυσικά η εκούσια ή μη, συμμετοχή του επιτειθέμενου στην όλη διαδικασία.
Κατά τα λοιπά τα μπλε μάτια...κλπ...εκτός ίσως ότι μπορεί να μας κάνουν κομμάτια...δεν νομίζω ότι έχουν σημασία.
Ατομα γενικά που είναι...ευαίσθητα...μπορεί να ματιάζονται ή και να ματιάζουν εύκολα, ενώ άτομα γενικά που ασχολούνται με διαλογισμό, γιόγκα κλπ, επειδή έχουν αναπτύξει ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο (ισχυρή αύρα)δύσκολα θα ματιασθούν.
Amalia αυτό το περιστατικό που αναφέρεις με την συνέταιρό σου, μου θύμισε μία φράση σε ένα βιβλίο της Dion Fortune (νομίζω στο ψυχική αυτοάμυνα)..."γέμισα την καρδιά μου με μίσος και...επιτέθηκα"...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2003, 11:43:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.smiley.cy.net/mistakis/Thriskeia4.htm

'manava seva, madhava seva'Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alma
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Austria
50 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/01/2003, 14:31:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alma  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγαπητη Aμαλια,
το συμβαν με την συνεταιρο σου με εντυπωσιασε
Σου εχει συμβει κατι παραπλησιο με κινητηρια δυναμη την αγαπη?
κανε ασκησεις για το τσακρα της καρδιας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10776 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/02/2003, 18:25:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νά μαι λοιπόν ξανά στο θέμα της βασκανίας, να διηγηθώ αυτό που μου συνέβη χθες, μια και μιλώντας για βασκανία σε προηγούμενες απαντήσεις μου, δεν έιχα πρόσφατη κάποια εμπειρία. Και μάλιστα, τόσο φρικιαστικά έντονη όσο η χθεσινή.

Μεσημεράκι, γύρω στις δυόμιση. Εχουμε βγει για ένα καφεδάκι μια μικρή παρέα, που απαρτιζόταν -εκτός από την αδελφή μου- από άτομα ελαφρώς γνωστά. Διάφορες βαρετές συζητήσεις, και προς το τέλος ένα κλίμα αδιόρατο, που δεν μου άρεσε. Δεν είχε σχέση με την παρέα, απλά υπήρχε στην ατμόσφαιρα. Τα άτομα ήταν ωστόσο πολύ φιλικά.
Φευγω με την αδελφή μου νιώθοντας μια ελαφρυά ζαλάδα, που την απέδωσα αρχικά στο συννεφιασμένο καιρό και στη συνήθη ναυτία που νιώθω όταν δεν οδηγώ εγώ το αυτοκίνητο.
Μέσα σε 10 λεπτά, νιώθω ότι όλα σκοτενιάζουν, μια απίστευτη ναυτία, πονοκέφαλο, ανακάτεμα στο στομάχι...δεν ήξερα από που μού'ρθε. Το απέδωσα στη ζάλη του δρόμου, έκλεισα τα μάτια, συγκεντρώθηκα και ένιωθα υπερβολικά αποσυντονισμένη. Ειχα χάσει τόπο και χρόνο. Κάποια στιγμή - που τη θυμάμαι σαν όνειρο, κατεβήκαμε σε ένα σουπερ - μάρκετ, και μπέρδευα τις λέξεις στη γλώσσα μου (όπως κάποιος που του έχει πρηστεί η γλώσσα ή έχει κάνει αναισθησία σε οδοντίατρο), παραπατούσα και μετά από λίγο λέω "εδώ είμαστε. Δεν βλέπω τίποτε!" Τα πάντα έχουν θολώσει, εγώ λέω "τώρα θα λυποθημήσω", δε λυποθυμώ, αλλά αισθανόμουν σα να βρίσκομαι σε μια δίνη. Σα να μην ήμουν εγώ, ή καλύτερα σαν να μην αναγνώριζα το ενεργειακό πεδίο του σώματός μου.
Κάποια στιγμή πρέπει να σκέφτηκα το μάτιασμα, προσπάθησα να ξεματιαστώ (κάτι που το κάνω συχνά και μου πετυχαίνει), αλλά διαπίστωσα πως δεν έιχα καμία απολύτως δύναμη.
Ευτυχώς με ξεμάτιασε η μητέρα μου, συνήλθα κατά το ήμιση, κοιμήθηκα 3 ώρες (ενώ είχα ξυπνήσει στις 12:30) και σηκώθηκα ξανά με πονοκέφαλο. Ενώ περιπλανιόμουν στο σπίτι για μια ώρα ακόμη, μη μπορώντας να πιάσω και να συγκρατήσω τίποτε στα χέρια μου, έχοντας βεβαιωθεί ότι μάλλον κόλλησα την γρίπη που σέρνεται αυτές τις μέρες, ξάπλωσα και έκανα μία (μάλλον μισή - γιατί μου ήταν πολύ δύσκολο)άσκηση ενδυνάμωσης όλων των τσάκρας (που λέει και η φίλη Αλμα). Διαπίστωσα μεγάλο αποσυντονισμό στο ηλιακό πλέγμα και στο σημείο του 3ου ματιού.
Μετά από αυτό συνήλθα τελείως. Το συγκεκριμένο γεγονός το θεώρησα έντονη εμπειρία και μου έκανε εντύπωση το πόσο ξεκάθαρος ήταν ο αποσυντονισμός που ένιωσα.

Επίσης κατάλαβα αυτό που λένε, μην υπερτιμάς τις δυνάμεις σου, γιατί ενώ θεωρώ ότι

quote:
Ατομα γενικά που είναι...ευαίσθητα...μπορεί να ματιάζονται ή και να ματιάζουν εύκολα, ενώ άτομα γενικά που ασχολούνται με διαλογισμό, γιόγκα κλπ, επειδή έχουν αναπτύξει ένα ισχυρό ενεργειακό πεδίο (ισχυρή αύρα)δύσκολα θα ματιασθούν.


είμαι ένα τέτοιο άτομο, όλες οι δυνάμεις μου την δεδομένη στιγμή, ένοιωσα ότι πήγαν περίπατο...

αυτή...που τα κατάφερε!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy