ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Απόψεις, Προτάσεις κ.ά.
 Το ελληνικό δημοσιονομικό μυστήριο: Ερμηνείες και Συνομωσιολογίες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2010, 23:11:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας

Άντε, μεγειά μας!
Το Χρέος φεύγει, το ΔΝΤ έρχεται...

Αν και αστειεύομαι με τα παραπάνω, προσωπικά η απόφαση για εμπλοκή του ΔΝΤ στη χώρα μας δε με φοβίζει τόσο πολύ από όσο με φόβιζε το πόση μεγάλη καταστροφή μπορούμε να προκαλέσουμε μόνοι μας στον εαυτό μας. Σημαντικό πάντως είναι να δούμε το θέμα ψύχραιμα και με έγκυρη ενημέρωση - όχι τρομολαγνεική.

Από πηγές στο Διαδίκτυο βρήκα δύο άρθρα που αφορούν στην εμπλοκή του ΔΝΤ στην οικονομία μιας χώρας. Στην πραγματικότητα, βρήκα πολλά αλλά αυτά που θα παραθέσω στη συνέχεια τα βρήκα πιο σοβαρά από διάφορα άλλα που έχω διαβάσει.

Από: http://voria.gr/details.php?id=13923, ένα άρθρο του Αλέξανδρου Μητάκη:

Τι είναι το ΔΝΤ που τόσο μας φοβίζει

Σανίδα σωτηρίας ή βόμβα στα θεμέλια της κοινωνικής συνοχής; Οι περιπτώσεις της Αργεντινής και της Ουγγαρίας

του Αλέξανδρου Μητάκη
mitakis@voria.gr


Μεγάλος θόρυβος έχει δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό για το ενδεχόμενο προσφυγής της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), καθώς κάτι τέτοιο πιθανότατα θα σημάνει την επιβολή νέων σκληρών δημοσιονομικών μέτρων. Ποιο είναι όμως το ΔΝΤ, που προκαλεί τόσο μεγάλο φόβο στην κοινή γνώμη; Τι βοήθεια παρέχει στις χώρες- μέλη που το καλούν; Τη λήψη ποιων δημοσιονομικών μέτρων ζητάει;

Τι είναι το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί.

Με απλά λόγια, στόχος του ΔΝΤ είναι η παροχή οικονομικής βοήθειας σε χώρες που βρίσκονται σε άσχημη οικονομική κατάσταση, με βασική προϋπόθεση αυτές να το ζητήσουν. Η παραπάνω βοήθεια εκφράζεται στη σύναψη δανείων ή και στη διαχείριση από τον οργανισμό της οικονομίας των κρατών.

Το Ταμείο ιδρύθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1945 στην Ουάσιγκτον, κατόπιν συνομολόγησης 39 χωρών. Η ίδρυση του Οργανισμού αυτού είχε προπαρασκευαστεί κατά τη Διεθνή Νομισματική και Χρηματοδοτική Συνδιάσκεψη που συνήλθε στο Μπρέτον Γουντς, του Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ, ενάμισι χρόνο πριν (από την 1η Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου του 1944). Έδρα του Οργανισμού ορίσθηκε η Ουάσιγκτον ως πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.

Το ΔΝΤ απαριθμεί σήμερα 182 χώρες μέλη, καθεμία από τις οποίες κατέχει μία συγκεκριμένη ποσόστωση στον οργανισμό. Για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων απαιτείται πλειοψηφία άνω του 85%. Η χώρα- μέλος με τη μεγαλύτερη ποσόστωση είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες κατέχουν το 17,09%. Παράλληλα, το 33% των ψήφων προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες.

Επιπλέον οντότητες όπως η ΕΕ, η ΕΚΤ, η Eurostat, οι Παλαιστινιακές Αρχές, το Χονγκ Κονγκ κ.α, χωρίς να είναι μέλη του ΔΝΤ, συνεισφέρουν στατιστικά δεδομένα.

Τα δάνεια του ΔΝΤ

Το ύψος των δανείων που συνάπτει το ΔΝΤ με τις χώρες που το έχουν ανάγκη ισούται με το δεκαπλάσιο της ποσόστωσης τους (quota) στον οργανισμό, με προϋπόθεση οι χώρες αυτές να έχουν καλό δημοσιονομικό παρελθόν. Συγκεκριμένα, η χώρα μας, η οποία κατατάσσεται στα παραπάνω κράτη, είναι δυνατόν να συνάψει δάνειο («Stand – By Arrangement») 10πλάσιο του ποσοστού της (το οποίο είναι 823 SDRs Special Drawing Rights, με ένα δολάριο να αντιστοιχεί σε 0,65 SDRs), δηλαδή περίπου 10 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά στα επιτόκια, για ποσό που ανέρχεται μέχρι το διπλάσιο της ποσόστωσης κάθε χώρας, το ΔΝΤ παρέχει δάνεια με επιτόκιο 1,26%, στο οποίο θα πρέπει να προστεθεί 2% για τα συμπληρωματικά ποσά. Έτσι, για παράδειγμα, εάν μία χώρα όπως η Ελλάδα- της οποίας το quota ανέρχεται στα 930 εκατ. ευρώ- ζητήσει δάνειο από το ΔΝΤ ύψους 10 δισ. ευρώ, θα κληθεί να πληρώσει επιτόκιο 1,26% για τα πρώτα 1,86 δισ. και 3,26% για τα υπόλοιπα 8,14 δισ. ευρώ. Βέβαια, το ΔΝΤ θα δανείζει με επιτόκιο 2,5% με 3%, όποια ευρωπαϊκή χώρα επιλέξει να χρησιμοποιήσει τον νεοσύστατο μηχανισμό στήριξης, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με την ΕΕ, στη σύνοδο κορυφής της 25ης Μαρτίου, εξαιτίας της ελληνικής δημοσιονομικής κρίσης.

Η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων ορίζεται στα 3,5- 5 χρόνια, περίοδος κατά την οποία η χώρα εισέρχεται σε σκληρή επιτήρηση. Η εν λόγω επιτήρηση σημαίνει ότι η χώρα που προσφεύγει στο ΔΝΤ υποχρεούται να προχωρήσει στη λήψη σκληρών οικονομικών μέτρων, μέσω ενός προγράμματος σταθερότητας, με κύριο στόχο την εξυγίανση των δημοσιονομικών της.

Συγκεκριμένα, τη στιγμή που η κυβέρνηση μίας χώρας- μέλους ζητήσει βοήθεια από τον διεθνή οργανισμό, στελέχη του προχωρούν σε συζητήσεις με την ηγεσία με στόχο τη λήψη αποτελεσματικών οικονομικών αποφάσεων, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι βελτίωσης των δημοσιονομικών δεδομένων. Μόλις κυβέρνηση και ΔΝΤ συμφωνήσουν στο πακέτο μέτρων του προγράμματος σταθερότητας, συνάπτεται το δάνειο, το οποίο καταβάλλεται σε πολλές δόσεις, κάθε μία από τις οποίες εξαρτάται από την πορεία υλοποίησης του προγράμματος. Ειδικότερα, η κυβέρνηση περιγράφει τις λεπτομέρειες του οικονομικού της προγράμματος σε μια «επιστολή πρόθεσης» προς τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΔΝΤ.

Το άρθρο Ι των «Άρθρων Συμφωνίας» του ΔΝΤ ορίζει ότι «ο σκοπός δανεισμού είναι να δοθεί εμπιστοσύνη στις χώρες- μέλη καθιστώντας τους πόρους του οργανισμού προσωρινά διαθέσιμους, υπό κατάλληλες εγγυήσεις, παρέχοντάς τους με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να διορθώσουν λάθη στο ισοζύγιο πληρωμών τους, χωρίς να προσφύγουν σε μέτρα καταστροφικά για την εθνική ή διεθνή τους ευημερία».

Ειδικότερα, ο δανεισμός του ΔΝΤ εξυπηρετεί τρεις βασικούς σκοπούς:

- Ομαλοποιεί την προσαρμογή μίας χώρας σε διάφορες κρίσεις, γεγονός που τη βοηθάει να αποφύγει την ανάρμοστη οικονομική προσαρμογή, κάτι που θα ήταν εξαιρετικά δαπανηρό, τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για άλλες, μέσω της οικονομικών και χρηματοπιστωτικών κυματωδών επιδράσεων (μιάσματα).

- Τα προγράμματα του ΔΝΤ βοηθούν στην απελευθέρωση άλλων μορφών χρηματοδότησης, δρώντας ως καταλύτης για άλλους δανειστές. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμεύσει ως ένδειξη ότι η χώρα έχει υιοθετήσει μια καλή πολιτική, ενισχύοντας την αξιοπιστία της πολιτικής και την αύξηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

- Ο δανεισμός από το ΔΝΤ μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των κρίσεων. Η εμπειρία είναι σαφής: κρίσεις λογαριασμού κεφαλαίων προκαλούν συνήθως σημαντικό κόστος για τις ίδιες τις χώρες και σε άλλες χώρες, μέσω της μετάδοσης. Ο καλύτερος τρόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων λογαριασμού κεφαλαίου είναι να αντιμετωπιστούν στη γέννησή τους, πριν εξελιχθούν σε μία πλήρως ανεπτυγμένη κρίση.

Διοικητική διάρθρωση

Ανώτατο διοικητικό όργανο του ΔΝΤ είναι το λεγόμενο «Συμβούλιο των Διοικητών» στο οποίο εκπροσωπείται κάθε κράτος μέλος μ΄ ένα Διοικητή και έναν αναπληρωματικό για πέντε συνεχή έτη. Το Συμβούλιο αυτό συνέρχεται μία φορά ετησίως στη λεγόμενη «Τακτική Σύνοδο». Κατά τη διάρκεια της συνόδου αυτής εγκρίνονται τα πεπραγμένα του Οργανισμού, εκλέγονται νέοι διευθυντές, ενώ λαμβάνονται διάφορες αποφάσεις όπως π.χ. τυχόν αλλαγή ισοτιμιών, περί εισόδου νέων μελών κ.λπ.

Ο Διοικητικός Διευθυντής του Συμβουλίου προΐσταται του Εκτελεστικού Συμβουλίου καθώς και όλου του προσωπικού του Οργανισμού.
Το Εκτελεστικό Συμβούλιο ασχολείται κυρίως με θέματα τρέχουσας φύσεως του Οργανισμού, αφού για τα σημαντικότερα επιλαμβάνεται αυτό τούτο το Συμβούλιο των Διοικητών.

Εμπλοκή ΔΝΤ στην Αργεντινή

Έντονη κριτική έχει δεχθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για τις πρακτικές που ακολούθησε στην περίπτωση της Αργεντινής από το 1991, όταν προχώρησε σε συμφωνία με την ηγεσία της χώρας, με στόχο την αντιμετώπιση των μακροοικονομικών ανισορροπιών της, καθώς και του υπερπληθωρισμού, χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την de facto σύνδεση του αργεντίνικου νομίσματος (πέσο) με το αμερικανικό δολάριο.

Η εν λόγω συμφωνία φάνηκε προς στιγμήν να λειτουργεί θετικά, καθώς υπήρξε θεαματική μείωση του πληθωρισμού, ενώ ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης έφτασε στην περίοδο εκείνη το 6%, από τους υψηλότερους στον κόσμο.

Ωστόσο, μετά το 1998 η χώρα αντιμετώπισε τεράστιο πρόβλημα, καθώς άρχισε να ανατιμάται με ταχείς ρυθμούς το δολάριο και συγχρόνως υποτιμήθηκε το νόμισμα της Βραζιλίας, που ήταν ο βασικός εμπορικός της εταίρος. Η χώρα παρέμεινε εγκλωβισμένη στη συμφωνία της με το ΔΝΤ και δεν προχώρησε στην υποτίμηση του νομίσματός της έναντι του δολαρίου, καθώς μία τέτοια κίνηση ήταν πιθανό να δημιουργήσει μεγάλες εκροές κεφαλαίων.

Το Δεκέμβριο του 2001 η χώρα της Λατινικής Αμερικής οδηγήθηκε ένα βήμα πριν τη χρεοκοπία, με την ανεργία να σκαρφαλώνει στο 20% και περίπου τον μισό πληθυσμό της (15 εκατ. πολίτες) να βρίσκεται στο όριο της φτώχειας.

Από την πλευρά του, το ΔΝΤ παραδέχτηκε ότι έγιναν σειρά λανθασμένων χειρισμών από τα στελέχη του, αν και έριξε την κύρια ευθύνη στην κυβέρνηση της Αργεντινής, καθώς, όπως υποστήριξε, προχώρησε στην κήρυξη της χρεοκοπίας, δηλαδή στην παύση αποπληρωμής του εξωτερικού χρέους, χωρίς την έγκριση του Ταμείου.

Η περίπτωση της Ουγγαρίας

Σειρά σκληρών δημοσιονομικών μέτρων κλήθηκε να πάρει στα τέλη τ0υ 2008 η Ουγγαρία, η οποία προσέφυγε στο ΔΝΤ, παρουσιάζοντας σημαντικό δημοσιονομικό έλλειμμα και αδυναμία πληρωμών.

Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2008 η κυβέρνηση της Ουγγαρίας σύναψε δάνειο ύψους 12,5 δισ. ευρώ με το ΔΝΤ, 6,5 δισ. ευρώ με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ένα δισ. ευρώ με την Παγκόσμια Τράπεζα.

Τα μέτρα στα οποία προχώρησε το οικονομικό επιτελείο της Ουγγρικής κυβέρνησης θυμίζουν σε γενικές γραμμές τα σκληρά πακέτα μέτρων που πήρε η χώρα μας. Αναλυτικότερα, ορισμένα από τα μέτρα είναι τα εξής:

- Πάγωμα των μισθών του δημοσίου για δύο χρόνια με παράλληλη περικοπή του 13ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων, μείωση των κρατικών επιχορηγήσεων προς τις τοπικές αυτοδιοικήσεις και τον αγροτικό τομέα, σταδιακή αύξηση από το 2012 της ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 62 στα 65 έτη, αναπροσαρμογή των συντάξεων και περικοπή του δώρου Χριστουγέννων.

- Μείωση κατά 10% των επιδομάτων ασθενείας και αναπηρίας.

- Αύξηση από την 1η Ιουλίου 2009 του ΦΠΑ από 20% στο 25%, καθώς και της φορολογίας στη βενζίνη, στα τσιγάρα και τα ποτά κατά 6%. Στα είδη πρώτης ανάγκης, ψωμί, γαλακτοκομικά, θέρμανση ορίστηκε ΦΠΑ 18%.

Τα πρώτα αποτελέσματα των μέτρων φανερώνουν μία σημαντική μείωση των μισθών κατά 2,1%, πτώση στην κατανάλωση των νοικοκυριών κατά 7%, ενώ σημαντική κάμψη παρουσίασαν όλοι οι παραγωγικοί τομείς της χώρας, με τη βιομηχανική και αγροτική παραγωγή να είναι μειωμένες κατά 17%.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/04/2010, 23:19:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από ΗΜΕΡΗΣΙΑ On-Line

«Φταίει το μεγάλο κράτος, όχι οι μεγάλοι μισθοί»
Η ανάκαμψη μπορεί να έρθει με μείωση του κόστους δανεισμού και αύξηση της ανταγωνιστικότητας, επισημαίνει στην «H» η διακεκριμένη οικονομολόγος, κ. Mιράντα Ξαφά. H συνομιλία με την κ. Ξαφά αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ίδια είναι γνώστης της «φιλοσοφίας» του διεθνούς οργανισμού.

Η ανάκαμψη μπορεί να έρθει με μείωση του κόστους δανεισμού και αύξηση της ανταγωνιστικότητας, επισημαίνει στην «H» η διακεκριμένη οικονομολόγος, κ. Mιράντα Ξαφά. H συνομιλία με την κ. Ξαφά αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η ίδια είναι γνώστης της «φιλοσοφίας» του διεθνούς οργανισμού.

Συνέντευξη στον Δημήτρη Διαμαντίδη

Πώς κρίνετε τις πρόσφατες δηλώσεις του πρόεδρου του Eurogroup, κ. Z. K. Γιούνκερ ότι στη βοήθεια προς την Eλλάδα οι όποιοι όροι θα τεθούν από την Eυρωζώνη, η οποία και θα έχει έτσι το «πάνω χέρι»;

Πολλοί θεωρούν την ανάμειξη του ΔNT ταπεινωτική για την Eυρώπη, ιδιαίτερα επειδή δίνει ενεργό ρόλο σε έναν οργανισμό όπου η Oυάσιγκτον έχει δικαίωμα βέτο. Tο γεγονός όμως είναι ότι η E.E. δεν διαθέτει εμπειρία στη χάραξη σταθεροποιητικών προγραμμάτων, ούτε μηχανισμό παρακολούθησης της εφαρμογής τους, απλώς αυτοσχεδιάζει. Ύστερα από μήνες συζήτησης στο Eurogroup, η απόφαση για πακέτο στήριξης της Eλλάδας ελήφθη από τον γαλλο-γερμανικό άξονα και ανακοινώθηκε ως fait accompli στις υπόλοιπες χώρες-μέλη στα τέλη Mαρτίου, ενώ οι «λεπτομέρειες» ως προς τα ποσά, το επιτόκιο, κ.λπ. προσδιορίστηκαν στα μέσα Aπριλίου. Aντίθετα, όπως εξήγησε πρόσφατα ο επικεφαλής του ΔNT κ. Στρος Kαν, το Tαμείο έχει ξεκάθαρες πολιτικές και διαδικασίες δανειοδότησης που θα τηρηθούν απαρέγκλιτα σε περίπτωση που η Eλλάδα προσφύγει σε αυτό. Tο μέγιστο ποσό που κάθε χώρα δικαιούται, το επιτόκιο, η εκταμίευση των δόσεων και ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου είναι ξεκαθαρισμένα. Eίναι επίσης ξεκάθαρο ότι η εκταμίευση θα σταματήσει αν η χώρα παύσει να τηρεί τους όρους του δανείου. H ύπαρξη κανόνων δανεισμού, και η τεχνοκρατική προσέγγιση στους όρους των δανείων με γνώμονα τη σταθεροποίηση του χρέους, κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγορών και βοηθάει τις χώρες με προγράμματα ΔNT να επανακτούν την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές.

Πώς είναι δυνατόν να συμπλεύσουν η Eυρωζώνη και το ΔNT σε ένα κοινό πακέτο βοήθειας προς την Eλλάδα, τη στιγμή που ένα ανάλογο εγχείρημα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ; Δεν θα θελήσει το ΔNT να διατηρήσει τον «πρωταγωνιστικό» ρόλο;

Δεν είναι ακριβές αυτό. Tο ΔNT και η E.E. συνεργάστηκαν στα πρόσφατα προγράμματα σταθεροποίησης της Λετονίας, της Oυγγαρίας και της Pουμανίας. Tα προγράμματα αυτά, που έχουν ήδη φέρει σημαντικά αποτελέσματα, σχεδιάστηκαν από το ΔNT και χρηματοδοτήθηκαν από κοινού από E.E. και ΔNT.

Yπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι σε πολλές περιπτώσεις το ΔNT έβλαψε τις οικονομίες των χωρών που στήριξε και μόνο σε λίγες περιπτώσεις (π.χ. Oυγγαρία) βοήθησε προς τη σωστή κατεύθυνση. Πώς νομίζετε ότι μπορεί να διασφαλιστεί η Eλλάδα από τυχόν μέτρα οικονομικής πολιτικής, που θα της επιβληθούν και μπορεί να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση;

Σε όλα τα σταθεροποιητικά προγράμματα τα πράγματα χειροτερεύουν πριν καλυτερεύσουν. H ανεργία αυξάνεται και η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών μειώνεται. Kαθώς όμως βελτιώνεται η ανταγωνιστικότητα και μειώνεται το κόστος δανεισμού, η ανάκαμψη της οικονομίας είναι συνήθως γρήγορη και εντυπωσιακή. Tο ΔNT έχει υποστεί κριτική για τα μέτρα λιτότητας που υποδεικνύει σαν προϋπόθεση για δανειοδότηση οικονομιών σε κρίση. Aυτή η κριτική είναι λανθασμένη. H λιτότητα δεν πρέπει να συγκριθεί με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την κρίση -που δεν ήταν διατηρήσιμη- αλλά με αυτήν που θα επικρατούσε χωρίς τη συνδρομή του ΔNT. Έχοντας χάσει την πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές, οι χώρες που προσφεύγουν στο ΔNT αντλούν δανειακά κεφάλαια που δεν θα ήταν διαφορετικά διαθέσιμα. Tους δίνεται έτσι η δυνατότητα να «σφίξουν την ζώνη» λιγότερο απ’ ό,τι θα συνέβαινε διαφορετικά.

Eκτιμάτε ότι είναι πιθανόν να έρθει η Eλλάδα στο σημείο τελικά να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της, ήτοι τεχνικά να φτάσει στη χρεοκοπία; Aρκούν 40-45 δισ. ευρώ για να χρηματοδοτηθούν οι δανειακές ανάγκες από το 2010-2012;

Kανείς δεν ισχυρίζεται ότι 40-45 δισ. αρκούν για όλο το διάστημα 2010-12. Aπό του χρόνου θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια από EE-ΔNT, αν η Eλλάδα συνεχίσει να μην μπορεί να αντλήσει από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές τα κεφάλαια που χρειάζεται. Όσο το χρέος βρίσκεται σε εκρηκτική πορεία υπάρχει θέμα φερεγγυότητας και οι επενδυτές κρατούν στάση αναμονής ή κλείνουν θέσεις σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου διατηρώντας το spread σε ιστορικά υψηλά επίπεδα. Για να σταθεροποιηθεί το χρέος, πρέπει να δημιουργηθούν πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 6% του AEΠ, ώστε να πληρώνονται οι τόκοι χωρίς προσφυγή σε περαιτέρω δανεισμό. Φέτος προβλέπεται πρωτογενές έλλειμμα 3% του AEΠ, επομένως απαιτείται δημοσιονομική προσαρμογή περίπου 9% του AEΠ σε βάθος τριετίας, που ισοδυναμεί με μέτρα ύψους 22 δισ. H προσπάθεια αυτή είναι σημαντική, αλλά όχι πρωτάκουστη. Φυσικά όσο πιο γρήγορα αυξάνεται το AEΠ τόσο μικρότερη είναι η απαιτούμενη προσπάθεια. H απελευθέρωση της οικονομίας από τα δεσμά του κράτους θα βοηθούσε σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η Eλλάδα θα μπορούσε να προσελκύσει σπουδαστές και συνταξιούχους από όλον τον κόσμο αν είχε το κατάλληλο θεσμικό περιβάλλον στην παιδεία, στην χρήση γης και στη φορολογία. Tο βέβαιο είναι ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για επαναδιαπραγμάτευση του χρέους.

Πιστεύετε ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα το 2010; Σε ποια κατεύθυνση θα είναι τα μέτρα οικονομικής πολιτικής, που μπορεί να ζητήσει το ΔNT για τα έτη 2011 και 2012;

Πιστεύω ότι χρειάζεται να μειωθούν σημαντικά οι δημόσιες δαπάνες και να περιοριστεί η κρατική σπατάλη. Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια τόσο καλύτερα. Όσο καθυστερεί, τόσο συσσωρεύεται νέο χρέος και τόσο πιο οδυνηρή γίνεται η δημοσιονομική προσαρμογή.

Σοβιετικού τύπου οικονομία, η Ελλάδα

Mέχρι σήμερα στις περισσότερες χώρες, τις οποίες βοήθησε το ΔNT γινόταν και υποτίμηση του εθνικού νομίσματος για λόγους βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και γρηγορότερης επαναφοράς στην ανάπτυξη. Στην Eλλάδα, όπου το ευρώ δεν μπορεί να υποτιμηθεί τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, πώς θα επιτευχθεί κάτι τέτοιο; Mήπως μπει και θέμα εξόδου της χώρας από το ευρώ;

H υποτίμηση δεν είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε σταθεροποιητικού προγράμματος που υποστηρίζει το ΔNT. Kάθε πρόγραμμα σχεδιάζεται στα μέτρα της χώρας. Για παράδειγμα, το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Λετονίας δεν προέβλεπε υποτίμηση, παρόλο που η Λετονία έχει δικό της νόμισμα. H Λετονία είναι τόσο μικρή και ανοικτή οικονομία που μία υποτίμηση θα οδηγούσε άμεσα σε αύξηση των τιμών, χωρίς να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα. Στην περίπτωση της Eλλάδας, η έξοδός της από της Eυρωζώνη θα ισοδυναμούσε με πολιτική και οικονομική αυτοκτονία, και δεν θα αποτελούσε λύση ούτε για τη φερεγγυότητα ούτε για την ανταγωνιστικότητα της χώρας. Δεδομένου ότι το χρέος της Eλλάδας είναι σε ευρώ, μία υποτίμηση απλώς θα αύξανε τον λόγο του χρέους προς το AEΠ και θα επιτάχυνε τη χρεοκοπία. Όσο για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, το πρόβλημα πηγάζει από το μέγεθος του κράτους και τις παρεμβάσεις του στην οικονομία, όχι από το ύψος των μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Σημαντικοί πόροι σε κεφάλαια και εργατικό δυναμικό είναι παγιδευμένοι σε ζημιογόνες κρατικές επιχειρήσεις και άχρηστους κρατικούς φορείς. Eπί πλέον, η Eλλάδα είναι μία οικονομία σοβιετικού τύπου, όπου τα περιθώρια κέρδους και οι αμοιβές σε μία σειρά από κλάδους και επαγγέλματα καθορίζονται με νόμο. Xρειάζεται να συρρικνωθεί το κράτος και να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός για να λειτουργήσει η οικονομία αποδοτικά με χαμηλό κόστος.

Tο who is who
H Mιράντα Ξαφά ξεκίνησε την καριέρα της ως οικονομολόγος στο Διεθνές Nομισματικό Tαμείο στην Oυάσιγκτον (1980-90), όπου επικεντρώθηκε στα σταθεροποιητικά προγράμματα στη Λατινική Aμερική. Tο 1991-93 ήταν διευθύντρια του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού K. Mητσοτάκη, και εν συνεχεία εργάστηκε ως αναλύτρια των διεθνών αγορών στο Λονδίνο και την Aθήνα. Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔNT την περίοδο 2004-09, είναι τώρα σύμβουλος επενδύσεων στην IJ Partners με έδρα τη Γενεύη.

Πηγή:

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13115&subid=2&pubid=27655154


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/04/2010, 18:28:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Mια "σχισμή" ΜΟΝΟ μια σχισμή χρειάζεται στον ανθρώπινο οργανισμό , για να εισέλεθει εντός του , ένας φονικός ιός , που θα αλώσει και θα χρησιμοποιήσει όλο τον οργανισμό μετέπειτα για να τραφεί....

Η "Ευρωπαϊκή Ένωση" είναι κι'αυτή ένας "οργανισμός" ... καλο-στημένος και με βάσει τις επιδιώξεις και τα σχέδια του "ιού"...ο οποίος δεν θέλει την Ελλάδα...αλλα το "Ντόμινο" που θα επακολουθήσει και εκεί έχει συστρατεύσει όλες τις δομές των λειτουργιών , όλου του οργανισμού...

Έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα χρόνια , η υλοποίηση της άλωσης των πάντων...και έχω την αίσθηση , ότι όλοι έχουν "δεσμευθεί" στο να υλοποιήσουν αυτό το σχέδιο του "ιού"...και πλέον αυτοί οι πάντες , αποτελούν την ουσία του ιδίου του "ιού"...

ΣΗΜ:"Πάντως δεν θα είναι τόσο απλό...ας περιμένουμε.."

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/04/2010, 09:36:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η σχισμή, συχνά λέγεται και... 'κερκόπορτα'.

Στην περίπτωσή μας, φαίνεται πως εξυπηρετεί ως τέτοια είσοδος η καλή μας η Ελλάδα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kardasian
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 04:47:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kardasian  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η σημερινή (παγκόσμια) οικονομική κρίση επιβεβαιώνει αυτούς που λένε οτι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα καταδικασμένο να αποτύχει, ένα σύστημα το οποίο μπορεί να καταλήξει μόνο σε αδιέξοδο.

Όλες αυτές οι χώρες που διαβάζουμε να χρωστάνε ποσά υπερπολλαπλάσια του ΑΕΠ τους, πού ακριβώς τα χρωστάνε; Στο Θεό; Στους Νεφελίμ; Στον φούφουτο;

Χρωστάνε στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Στις τράπεζες οι οποίες τυπώνουν χρήματα τα οποία δεν υπάρχουν, τα δανείζουν και ύστερα τα ζητάνε πίσω με τόκο.

Συμφωνείτε με την κατάργηση του τραπεζικού συστήματος λοιπον; Αυτό είναι το ερώτημα.

Τα υπόλοιπα που βλέπετε είναι απο τις τεχνητές κρίσεις που γίνονται κάθε 30 χρόνια για να ξαναμοιραστεί η παγκόσμια οικονομική πίτα.

Γιατί ο λογαριασμός ποτέ δεν βγαίνει. Δεν γίνεται να χρωστάς χρήματα που ουδέποτε υπήρξαν.

Άντε, στις υγειές μαςΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 06:27:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το καπιταλιστικό σύστημα είναι το μόνο σύστημα που υπάρχει από την εποχή που οι άνθρωποι άρχισαν να συναλλάσσονται και είναι το μόνο που θα υπάρχει για πάντα
το σύστημα είναι απλό κάνεις μια συναλλαγή με σκοπό το κέρδος
τώρα το ότι κάποια άτομα το εκμεταλλεύονται και κερδίζουν πουλώντας αέρα αυτό έχει αν κάνει με το ότι πάντα τα κορόιδα είναι περισσότερα από τους έξυπνους


quote:
-κρύβεται κάτι από πίσω;
-έχει έρθει η Ελλάδα σε τόσο μεγάλα χάλια;
-ποιον πρέπει να πιστέψουμε;
-τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει;
-τι έπεται;
-γιατί ειδικά εμείς έχουμε μπει στο στόχαστρο;
κ.λπ., κ.λπ.

τόσα χρόνια οι έλληνες ζούσαν με τις επιδοτήσεις με τις λαμογιές και με το να φυλάνε κατουρημένες ποδιές και να εκλέγουν άχρηστα λαμόγια για να τους βάλουν στο δημόσιο και να μην εργάζονται αλλά να πληρώνονται,τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan AllenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 11:38:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

το καπιταλιστικό σύστημα είναι το μόνο σύστημα που υπάρχει από την εποχή που οι άνθρωποι άρχισαν να συναλλάσσονται και είναι το μόνο που θα υπάρχει για πάντα
το σύστημα είναι απλό κάνεις μια συναλλαγή με σκοπό το κέρδος
τώρα το ότι κάποια άτομα το εκμεταλλεύονται και κερδίζουν πουλώντας αέρα αυτό έχει αν κάνει με το ότι πάντα τα κορόιδα είναι περισσότερα από τους έξυπνους


quote:
-κρύβεται κάτι από πίσω;
-έχει έρθει η Ελλάδα σε τόσο μεγάλα χάλια;
-ποιον πρέπει να πιστέψουμε;
-τι ακριβώς πρόβλημα υπάρχει;
-τι έπεται;
-γιατί ειδικά εμείς έχουμε μπει στο στόχαστρο;
κ.λπ., κ.λπ.

τόσα χρόνια οι έλληνες ζούσαν με τις επιδοτήσεις με τις λαμογιές και με το να φυλάνε κατουρημένες ποδιές και να εκλέγουν άχρηστα λαμόγια για να τους βάλουν στο δημόσιο και να μην εργάζονται αλλά να πληρώνονται,τώρα ήρθε η ώρα της πληρωμής

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen


Προσωπικά να συμφωνήσω μαζί σου , σε πολλά απ'οσα καταθέτεις φίλε μου αλλα για πές μου...γνωρίζεις ότι η Γερμανία φέτος θα δανεισθεί περί τα 100 δίς με 3% επιτόκιο και απο αυτά θα "δανείσει" την Ελλάδα με περί τα 30-40 δις και με επιτόκιο 5%...???

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 14:13:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προσωπικά να συμφωνήσω μαζί σου , σε πολλά απ'οσα καταθέτεις φίλε μου αλλα για πές μου...γνωρίζεις ότι η Γερμανία φέτος θα δανεισθεί περί τα 100 δίς με 3% επιτόκιο και απο αυτά θα "δανείσει" την Ελλάδα με περί τα 30-40 δις και με επιτόκιο 5%...???

και τι με αυτό;
έχουμε ξεφτίλες που δέχονται να δανειστούν με επιτόκιο μεγαλύτερο από άλλους εδώ και χρονιά και αυτό γίνετε γιατί δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το πως θα φάνε αυτοί,στα π@π@ρι@ τους για τον λαό και την χώρα
το μόνο που κοιτάζουν είναι οι μίζες αλλά για όλα φταίει ο λαός όταν έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λάου που είτε ψηφίζει τόσα χρονιά αυτούς τους ξεφτίλες (και αναφέρομαι και στους 300) με σκοπό το προσωπικό κέρδος(δημόσιο,συμφωνίες για έργα κλπ)είτε απέχει από την ψηφοφορία γιατί είναι τόσο μουρόχαυλοι που νομίζουν ότι κάνουν κάτι με αυτή την κίνηση αλλά το μόνο που κάνουν με το να μην ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα είναι να βοηθούν να βγαίνουν αυτά τα ρεμάλια τότε λοιπόν αυτοί ευημερούν και κάνουν ότι γουστάρουν και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε


«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan AllenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 17:16:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Προσωπικά να συμφωνήσω μαζί σου , σε πολλά απ'οσα καταθέτεις φίλε μου αλλα για πές μου...γνωρίζεις ότι η Γερμανία φέτος θα δανεισθεί περί τα 100 δίς με 3% επιτόκιο και απο αυτά θα "δανείσει" την Ελλάδα με περί τα 30-40 δις και με επιτόκιο 5%...???

και τι με αυτό;
έχουμε ξεφτίλες που δέχονται να δανειστούν με επιτόκιο μεγαλύτερο από άλλους εδώ και χρονιά και αυτό γίνετε γιατί δεν τους ενδιαφέρει τίποτε άλλο από το πως θα φάνε αυτοί,στα π@π@ρι@ τους για τον λαό και την χώρα
το μόνο που κοιτάζουν είναι οι μίζες αλλά για όλα φταίει ο λαός όταν έχουμε την συντριπτική πλειοψηφία του λάου που είτε ψηφίζει τόσα χρονιά αυτούς τους ξεφτίλες (και αναφέρομαι και στους 300) με σκοπό το προσωπικό κέρδος(δημόσιο,συμφωνίες για έργα κλπ)είτε απέχει από την ψηφοφορία γιατί είναι τόσο μουρόχαυλοι που νομίζουν ότι κάνουν κάτι με αυτή την κίνηση αλλά το μόνο που κάνουν με το να μην ασκούν τα εκλογικά τους δικαιώματα είναι να βοηθούν να βγαίνουν αυτά τα ρεμάλια τότε λοιπόν αυτοί ευημερούν και κάνουν ότι γουστάρουν και έτσι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε


«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen


To θέμα φίλε μου είναι ότι ο καθένας το βλέπει μέσα απο την "συλλογική ψυχή" της ιδεολογίας του και στην οποία είναι αφοσιωμένος και χειραγωγημένος και ασφαλώς η ατομική ψυχή του καθενός έχει "ενταφιασθεί" εδώ και χρόνια , με αποτέλεσμα να μην μπορεί σχεδόν κανείς να προτάξει πρωτογενή σκεψη και συμπεριφορά...για "δράση" ας το αφήσουμε καλύτερα , μιάς και το μόνο που εμφανίζεται είναι η αντίδραση και η οποία χρησιμοποιείται ως διακαιολογία για την καταστολή των όποιων δίκαιων αντιστάσεων..!

Αυτός ο λαός , χρόνια τώρα -δε- έχει γαλουχηθεί με "νέα ήθη και έθιμα" αυτά της αρπαχτής και βεβαίως δεν γαλουχήθηκε απο εμένα ή εσένα αλλα απο τα παραδείγματα που πήρε απο "υπευθύνους" να χειρισθούν επι του καλυτέρου , τα της χώρας αυτής...ωστόσο σε καμμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε απο λάθη και παραλείψεις του απλού πολίτη αλλα απο καταστροφικές επιλογές σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο....

Ώρα για περι-συλλογή φίλε μου ... ώρα να σκεφθούμε το ανάστημα αυτών που κάθε φορά ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε για να διαχειρισθούν τα της ζωής μας...δυστυχώς επτωχεύσαμε ΝΟΗΤΙΚΑ...και αυτό διαχέεται σε κάθε επίπεδο...ακόμα και στην απλή-απλούστατη μορφή των καθημερινών μας συνδιαλέξεων..!

Φάνταξε η Ευρώπη , ως "μέγα λύσις"...ως διασφάλιση των συμφερόντων μας και της ευημερίας μας...ως διασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων...τη αξιοπρεπειάς μας..της ιστορίας και του πολιτισμού μας..της οικονομίας μας...

Η ιστορία όμως "αποκαθηλώνει" όλα τα "παραμύθια-φαντασίες" και γίνεται πεντακάθαρος καθρέπτης μελλοντικών επιλογών .... χίλιες φορές καλύτερα η δραχμούλα και ο τρόπος με τον οποίο ζούσαμε χρόνια...στηρίξαμε τις αυτοβιομηχανίες τους..τα εργοστασιά τους...τις οικονομίες τους -ναί , όπως τ'ακούς- και καλούμαστε -ξανά-να ξανα-πληρώσουμε το χρέος της όλης βοήθειάς μας...!


Υποβρύχια απο την Γερμανία..άρματα μάχης -τα βάλαμε στον...π@@@@νό μας- οπλικά συστήματα...τηλεπικοινωνιακά συστήματα..."αγορές του αιώνα" και βγαίνουν τώρα οι "Ευρωπαίοι εταίροι μας" και μιλούν για ανεντιμότητα και κακή διαχείριση και ξεχνούν ότι ΕΚΕΙΝΟΙ έδιναν τις μίζες -SIEMENS- και θεματικά προσανατόλιζαν σε τέτοιες επιλογές...αλλα βλέπεις όσο "αυτά" τους εξυπηρετούσαν ήσαν "οκ" ...και "μια χαρά"...τώρα σφυρίζουν αδιάφορα "δεν ξέρω , δεν είδα"...καλά να πάθουμε και ελπίζω , αυτό να αποτελέσει οδηγό για μελλοντικές μας επιλογές ...!

Δεν θέλω να πώ περισσότερα , διότι θα γίνω πολύ κακός ...!

Γιατί φίλε μου συντηρείται αυτό το κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία , δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε βρεί αλλα και με όλους τους γειτόνους μας???

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 18:14:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ώρα να σκεφθούμε το ανάστημα αυτών που κάθε φορά ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε για να διαχειρισθούν τα της ζωής μας..

αυτό τα λέει όλα,εμείς λοιπόν και μόνο εμείς είμαστε υπεύθυνοι των μυρίων κακών που μας βρήκαν εμείς επιλέξαμε αυτούς που έπαιρναν τις αποφάσεις και τους επιλέξαμε είτε γιατί ήμασταν ηλίθιοι είτε γιατί κοιτούσαμε μόνο το συμφέρον μας
οπότε καλά να πάθουμε

quote:
Γιατί φίλε μου συντηρείται αυτό το κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία , δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε βρεί αλλα και με όλους τους γειτόνους μας???

για πρότεινε μια λύση ώστε να τα βρούμε

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan AllenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 18:39:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


για πρότεινε μια λύση ώστε να τα βρούμε

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen


Λύσεις υπάρχουν και αν δεν "υπάρχουν" θα πρέπει να τις "δημιουργήσουμε" εμείς...οι λύσεις φίλε μου "εκπονούνται" μέσα απο σχέδια δράσης που συν-υπολογίζουν πολλές παραμέτρους και στοιχεία τα οποία είναι υπαρκτά αλλα και που μπορεί να "προκύψουν"...αλλα θεωρώ απίθανο εδώ να υπάρχουν τέτοια μυαλά , ικανά να σταθούν επαρκώς σε τέτοιες απαιτήσεις...

Ή υπάρχουν άθεε???

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 20:46:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Λύσεις υπάρχουν και αν δεν "υπάρχουν" θα πρέπει να τις "δημιουργήσουμε" εμείς...οι λύσεις φίλε μου "εκπονούνται" μέσα απο σχέδια δράσης που συν-υπολογίζουν πολλές παραμέτρους και στοιχεία τα οποία είναι υπαρκτά αλλα και που μπορεί να "προκύψουν"...αλλα θεωρώ απίθανο εδώ να υπάρχουν τέτοια μυαλά , ικανά να σταθούν επαρκώς σε τέτοιες απαιτήσεις...

Ή υπάρχουν άθεε???

soul


για αρχή πες μου ποιες είναι οι αιτήσεις των τούρκων και τι από αυτά που αιτούνται πιστεύεις εσύ ότι είναι σωστό

όσο για τα μυαλά θα δούμε αν και πόσα υπάρχουν

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan AllenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 21:33:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σε όλους

Αγαπητέ kardasian

quote:
Η σημερινή (παγκόσμια) οικονομική κρίση επιβεβαιώνει αυτούς που λένε οτι ο καπιταλισμός είναι ένα σύστημα καταδικασμένο να αποτύχει, ένα σύστημα το οποίο μπορεί να καταλήξει μόνο σε αδιέξοδο.

Σωστά. Το καπιταλιστ(ρ)ικό σύστημα είναι απλά μία θεωρία, βασισμένη σε τόσα πολλά ανεδαφικά και παράλογα στοιχεία, τόσο οικονομικά, όσο και κοινωνικά, που απλά οδεύει στην αυτοκαταστροφή του. Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι δέχεται και επαρκή υποβοήθηση από το διεθνές χρηματοπιστωτικό δίκτυο, τότε όλα θα είναι ευκολότερα... δυστυχώς για όλους μας στην πράξη.

quote:
Συμφωνείτε με την κατάργηση του τραπεζικού συστήματος λοιπον; Αυτό είναι το ερώτημα.

Πέστα χρυσόστομε...

quote:
Γιατί ο λογαριασμός ποτέ δεν βγαίνει. Δεν γίνεται να χρωστάς χρήματα που ουδέποτε υπήρξαν.

Ακριβώς. Είναι αδύνατον να ισορροπεί εσαεί μία μπαλάντζα, τη μία πλευρά της οποίας "φορτώνουμε" συνεχώς χωρίς αντίστοιχη δυναμική στην άλλη πλευρά. Όποιος μπορεί να φανταστεί την παγκόσμια οικονομία ως κλειστό κύκλωμα, ίσως καταλάβει.

Αγαπητέ Εαρινέ

quote:
Προσωπικά να συμφωνήσω μαζί σου , σε πολλά απ'οσα καταθέτεις φίλε μου αλλα για πές μου...γνωρίζεις ότι η Γερμανία φέτος θα δανεισθεί περί τα 100 δίς με 3% επιτόκιο και απο αυτά θα "δανείσει" την Ελλάδα με περί τα 30-40 δις και με επιτόκιο 5%...???

Ακόμα και αυτό όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στο να "δανείζεσαι" (τρόπος του λέγειν) χρήματα με επιτόκιο μόνο τα εκτυπωτικά και το μελάνι και να τα δανείζεις με οποιοδήποτε επιτόκιο ακόμα και στη Γερμανία. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ...

quote:
ωστόσο σε καμμιά περίπτωση δεν πιστεύω ότι φθάσαμε εδώ που φθάσαμε απο λάθη και παραλείψεις του απλού πολίτη αλλα απο καταστροφικές επιλογές σε πολιτικο-οικονομικό επίπεδο....

Εδώ διαφωνούμε, τουλάχιστον για τα της Ελλάδας : δεν επιτρέπεται να εχεις μία από τις ομορφότερες και πλουσιότερες χώρες του κόσμου και να την πουλάς καθημερινά για το ατομικό σου όφελος... απλά οι πολιτικοί έχουν μεγαλύτερο περιθώριο λαμογιάς.

quote:
χίλιες φορές καλύτερα η δραχμούλα και ο τρόπος με τον οποίο ζούσαμε χρόνια...στηρίξαμε τις αυτοβιομηχανίες τους..τα εργοστασιά τους...τις οικονομίες τους -ναί , όπως τ'ακούς- και καλούμαστε -ξανά-να ξανα-πληρώσουμε το χρέος της όλης βοήθειάς μας...!

Αυτή η νοσταλγία της δραχμής και των όποιων ευνοϊκών στοιχείων της καιρό είχε να αναφερθεί εδώ μέσα. Κι έλεγα... μόνο εγώ ήμουν κατά του ευρώ;
Πρώτα από όλα, φίλε μου, κάναμε το λάθος να μπούμε σε ένα παιχνίδι που δε μας χώραγε, με όρους που δε συμμετείχαμε στον προσδιορισμό τους και οι οποίοι στη βάση τους ήταν "εχθρικοί" με την προσδοκία της δήθεν "ευρωποίησής" μας. Αμ δε... άλλη περίπτωση χώρας η Ιρλανδία, άλλη το Βέλγιο και άλλη η Ελλάς.

quote:
Γιατί φίλε μου συντηρείται αυτό το κλίμα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία , δεν θα μπορούσαμε να τα είχαμε βρεί αλλα και με όλους τους γειτόνους μας???

Μεγάλη συζήτηση σηκώνει το ερώτημα. Κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει πολλά ως προς την οικονομική μας ανεξαρτητοποίηση, πριν προχωρήσουμε σε τέτοιες συνθήκες, αν δεν ήμασταν ΔΑΝΕΙΚΗ ΥΠΑΡΞΗ ως χώρα. Δυστυχώς όμως, είμαστε δεμένοι χειροπόδαρα.

quote:
Λύσεις υπάρχουν και αν δεν "υπάρχουν" θα πρέπει να τις "δημιουργήσουμε" εμείς...οι λύσεις φίλε μου "εκπονούνται" μέσα απο σχέδια δράσης που συν-υπολογίζουν πολλές παραμέτρους και στοιχεία τα οποία είναι υπαρκτά αλλα και που μπορεί να "προκύψουν"...αλλα θεωρώ απίθανο εδώ να υπάρχουν τέτοια μυαλά , ικανά να σταθούν επαρκώς σε τέτοιες απαιτήσεις...

Λύσεις δεν ξέρω αν και πόσες υπάρχουν, αν αναλογιστεί κανείς την πρόσφατη νεολληνική ιστορία. Όσο για μυαλά, υπάρχουν σαφώς, αλλά το θέμα είναι ότι ποτέ δε θα βρεθούν ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ (ή έστω ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ) σε θέσεις αποφάσεων. Το γιατί το καταλαβαίνεις άνετα.

Και ένα εύκολο κουίζ για κλείσιμο. Βρείτε τον αριθμό που ακολουθεί :

1897, 1922, 1947, 1972, (1996), ....

Βλέπετε κάτι σε αυτή την ακολουθία;

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/04/2010, 22:43:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και ένα εύκολο κουίζ για κλείσιμο. Βρείτε τον αριθμό που ακολουθεί :
1897, 1922, 1947, 1972, (1996), ....
Βλέπετε κάτι σε αυτή την ακολουθία;

2013 ? Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kostakis
Πλήρες Μέλος

Greece
944 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2010, 10:14:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kostakis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Μπαίνω στον κόσμο να αναδημοσιεύσω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Γιάννη Βαρουφάκη
Από την ιστοσελίδα http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2305&reftab=37

quote:
Κάποιες φορές ο κόμπος φτάνει τόσο κοντά στο χτένι που απαιτεί καθαρές κουβέντες: Η "πτώχευση" του ελληνικού δημοσίου, έτσι όπως βαίνουν τα πράγματα, είναι επιθυμητή επειδή είναι αναπόφευκτη. Δεν πρέπει να μας φοβίζει η προοπτική της άμεσης "πτώχευσης". Όχι επειδή είναι ανώδυνη αλλά επειδή είναι πολύ καλύτερη από μια "πτώχευση" σε δύο χρόνια. Κατ' αρχήν, ένα κράτος ποτέ δεν πτωχεύει όπως πτωχεύει μία επιχείρηση που κλείνει και χάνεται δια παντός στην ιστορική λήθη.


Ένα κράτος, όσο έχει μη ρευστοποιούμενους πολίτες, δεν μπορεί να πτωχεύσει πραγματικά. Απλά, κηρύσσει στάση πληρωμών και έτσι αρχίζει μια διαπραγμάτευση με τους δανειστές του. Κι όταν χρωστά 300 δις ευρώ, η διαπραγματευτική του ισχύς δεν είναι αμελητέα.

Προφανώς το κόστος μιας στάσης πληρωμών είναι τεράστιο και μάλιστα δύσκολο να προβλεφτεί. Για να μην παρεξηγηθώ, αν δηλώνω ότι πρόκειται για "επιθυμητή" εξέλιξη το κάνω όχι επειδή μας υπόσχεται καλύτερες μέρες αλλά ακριβώς επειδή είναι αναπόφευκτη και συνεπώς θα μας φέρει ενώπιον χειρότερων ημερών αν συμβεί στο μέλλον. Να το πω πιο απλά: Από το να κηρυχθεί στάση πληρωμών σε δύο χρόνια, όταν το δημόσιο θα χρωστά πάνω από 400 δις, καλύτερα να γίνει σήμερα που το χρέος είναι 300 δις. Από τη στιγμή που στην περίπτωση "πτώχευσης" η ακολουθούσα διαπραγμάτευση συνήθως καταλήγει στην αποπληρωμή του 80% του χρέους, προτιμότερο είναι να επιστρέψουμε το 80% των 300 δις παρά το 80% των 400 δις και βάλε.


Γιατί όμως ισχυρίζομαι ότι ή "πτώχευση" είναι αναπόφευκτη; Για τον απλούστατο λόγο ότι δεν βγαίνουν τα νούμερα: Για να αποφύγουμε την στάση πληρωμών τα επόμενα πέντε χρόνια πρέπει να πληρώσουμε σε τόκους το ένα από αυτά τα πέντε ΑΕΠ! Και αυτό εφόσον οι επίσημες προβλέψεις για το ΑΕΠ βγουν, ανέλπιστα, ακριβείς. Όμως ήδη γνωρίζουμε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 20%, η οικοδομική δραστηριότητα ακόμα περισσότερο, η πραγματική ανεργία επιδίδεται σε πρωταθλητισμό και, γενικά, η πίτα μειώνεται πολύ πιο γοργά απ' ότι υπολογίζει τόσο η κυβέρνηση όσο και η ΕΕ. Σε μια τέτοια κατάσταση βαθειάς ύφεσης, αν καταφέρει η κυβέρνηση να μετατρέψει ένα πρωτογενές έλλειμμα του 7% σε πρωτογενές πλεόνασμα του 6% θα αποτελεί πρωτόγνωρο θαύμα στην παγκόσμια οικονομική ιστορία (με πιθανή εξαίρεση την Τζαμάϊκα της δεκαετίας του 1970, τότε που οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες οδήγησαν σε πλήρη κοινωνική κατάρρευση).

Και το πακέτο στήριξης του ΔΝΤ-ΕΖ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου - Ευρωζώνης) δεν θα βοηθήσει; Όχι μόνο δεν θα βοηθήσει αλλά κινδυνεύει να αποβεί καταστροφικότερο από την άμεση πτώχευση. Κατ' αρχήν, το ΔΝΤ θα εξαντλήσει τις δυνατότητές του μέσα σε μερικούς μήνες, καθώς το Ταμείο δεν μπορεί να μας δανείσει πάνω από 15 δις σε μια χρονιά που μέχρι τα τέλη της χρειαζόμαστε μόνο για αποπληρωμές 20 δις. Μετά τι;


Αν συζητάμε σήμερα περί ΔΝΤ ο λόγος είναι ότι οι άνθρωποί του ήρθαν έτοιμοι, με συγκεκριμένα ποσά, συμβόλαια και επιτόκια. Αντίθετα, η ΕΖ ακόμα συν-σκέπτεται για το αν, για τον ποσόν, για το επιτόκιο. Και δεδομένου ότι ούτε οι ίδιοι οι Γερμανοί δεν γνωρίζουν τι και αν θέλουν να μας προσφέρουν ως αρωγή, το μεγάλο μέρος του πακέτου (30 δις) ακόμα υπάρχει μόνο στην συλλογική μας φαντασία. Αν μάλιστα οι εταίροι μας επιμείνουν στο επιτόκιο του 5%, καλύτερα να κατεβάσουμε τα ρολά σήμερα.


Το ΔΝΤ δεν με φοβίζει καθώς, υπό τον Στρος-Καν, τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να εξιλεωθεί για τα πρότερα εγκλήματά του στην Αφρική, στην Λ. Αμερική και στην Ν.Α. Ασία. Αυτό που με φοβίζει είναι ότι η ΕΖ παίζει στην περίπτωσή μας τον ρόλο που έπαιξε το ΔΝΤ στην Αργεντινή την περίοδο 1998-2002. Πράγματι, η ΕΖ επέλεξε να εμπλέξει το ΔΝΤ μόνο και μόνο για να μοιραστεί με αυτόν τον "στιγματισμένο" οργανισμό την ενοχή.


Ας δούμε λοιπόν τον ρόλο του ΔΝΤ πριν μια δεκαετία στην κρίση της Αργεντινής ώστε να αναδειχθεί ο λόγος που φοβάμαι ότι, σήμερα, αντίστοιχο ρόλο παίζει η ΕΖ στην περίπτωση της Ελλάδας: Εκείνη την εποχή η Αργεντινή πέρασε μια κρίση που κυριολεκτικά κατέστρεψε ολόκληρη την μεσαία τάξη, έφερε την απόλυτη φτώχεια στις λαϊκές τάξεις και συγκλόνισε την χώρα με τρόπο που ακόμα δεν έχει ξεπεραστεί. Πως ξεκίνησε αυτή η εξέλιξη;


Να θυμίσω ότι στην δεκαετία του 1980 η Αργεντινή, με σκοπό να υπερβεί το δυσάρεστο προηγούμενο του πληθωριστικού της παρελθόντος, "έδεσε" το νόμισμά της με το Αμερικανικό δολάριο επιβάλλοντας την ισοτιμία ένα-πέσος-προς-ένα δολάριο. Η φαεινή αυτή ιδέα δεν ήρθε ουρανοκατέβατη στην Αργεντινή: της την πρότειναν οι "τεχνοκράτες" του ΔΝΤ.

Παρά το γεγονός ότι ο πληθωρισμός συγκρατήθηκε, τα επιτόκια έπεσαν και η χώρα άρχισε να αναπτύσσεται με 4% ετησίως, από το 1998 τα προϊόντα της Αργεντινής έδειχναν σημάδια μειωμένης ανταγωνιστικότητας απέναντι στα εισαγόμενα λόγω της σταθερής ισοτιμίας μεταξύ πέσος και δολαρίου (σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία;). Όταν το εμπορικό ισοζύγιο μπήκε βαθειά στο κόκκινο και η εγχώρια οικονομία σε ύφεση, οι πλουσιότεροι Αργεντινοί και οι ξένες εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην χώρα φοβήθηκαν ότι η σταθερή ισοτιμία κινδυνεύει.


Άρχισαν λοιπόν να μετατρέπουν τα χρήματά τους σε δολάρια (με την σταθερή ισοτιμία ένα προς ένα) εξαφανίζοντας λίγο-λίγο τα αποθέματα δολαρίων του κράτους. Τότε, το ΔΝΤ, αντί να παραδεχτεί το σφάλμα του, προσέφερε το ένα δάνειο μετά το άλλο στην κυβέρνηση της Αργεντινής με σκοπό να προστατευτεί η ισοτιμία δολαρίου-πέσος. Την περίοδο 1998-2002 η Αργεντινή δανείστηκε το αστρονομικό ποσό των 50 δις δολαρίων για να διατηρήσει την ισοτιμία αυτή.

Το 2002, και αφού όλοι οι "έχοντες" είχαν χρησιμοποιήσει την ευκαιρία που τους έδινε η συγκεκριμένη ισοτιμία (που κρατιόταν εν ζωή με τα δάνεια του ΔΝΤ) για να εξάγουν τον πλούτο τους από την Αργεντινή (μετρητά και έσοδα από πωλήσεις ακινήτων) στην Νέα Υόρκη ή το Λονδίνο, η ισοτιμία κατέρρευσε. Σύντομα ένα δολάριο αντιστοιχούσε σε 4 πέσος, η ανεργία εκσφενδονίστηκε στα ουράνια και μεσοαστές κυρίες έβγαζαν τα έπιπλά τους στα πεζοδρόμια όπου τα προσέφεραν για μια πλαστική σακούλα λαχανικών. Όσο για το τεράστιο χρέος προς το ΔΝΤ, το κληρονόμησαν εκείνοι που δεν είχαν χρήματα να βγάλουν στο εξωτερικό όσο τα δολάρια του ΔΝΤ εισέρρεαν στα ταμεία του κράτους.

Από το 2005 η Αργεντινή άρχισε να ανακάμπτει επωφελούμενη από την ραγδαία υποτίμηση του πέσος και, κυρίως, από την διογκούμενη ζήτηση των αγροτικών της προϊόντων στην ανερχόμενη Κίνα - ιδίως της σόγια. Πρώτο μέλημα της νέας κυβέρνησης ήταν η αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ έτσι ώστε η χώρα να μην χρειαστεί να ξαναδεί μπροστά της τους "τεχνοκράτες" του, ακόμα και αυτούς με το νέο image που προωθεί ο Στρος-Καν. Όμως, παρά την ανάκαμψη, το τραύμα της περιόδου 1998-2002 παραμένει νωπό.


Επιστρέφοντας στα δικά μας, ο φόβος μου είναι ότι οδεύουμε στον δρόμο που χάραξε η Αργεντινή του 2002. Κάθε μέρα που περνά τα δάνεια που παίρνουμε, είτε από τις αγορές είτε αυτά που υποτίθεται ότι θα μας δώσει ο μηχανισμός ΔΝΤ-ΕΖ, μου θυμίζουν τα δάνεια του ΔΝΤ προς την Αργεντινή της περιόδου 1998-2002: Δάνεια που μας κρατούν εντός του ευρώ προσωρινά αλλά τα οποία κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουμε να αποπληρώσουμε. Και τότε;


Το 2002 η χώρα του τάνγκο (ας με συγχωρήσουν οι φίλοι Ουρουγουανοί που το διεκδικούν) προέβη και σε στάση πληρωμών αλλά και σε απώλεια ενός (ουσιαστικά) κοινού νομίσματος δολαρίου-πέσος με τέσσερα χρόνια και 50 δις δολάρια μεγαλύτερη καθυστέρηση από όσο έπρεπε. Το 2012 τι επιφυλάσσει σε εμάς; Νομίζω ότι μας επιφυλάσσει ένα εκ των ακόλουθων δύο σεναρίων:


(1) Στάση πληρωμών που όμως θα έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος λόγω ενός απίστευτα αναποτελεσματικού δανεισμού δεκάδων δις ευρώ του οποίου η μόνη λογική εν τέλει είναι η καθυστέρηση της στάσης πληρωμών ώστε να διασωθούν οι Γερμανικές τράπεζες που θα χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που εμείς "αγοράζουμε" (δανειζόμενοι) εκ μέρους τους ώστε να προλάβουν να πουλήσουν τα ομόλογά μας.


(2) Την συνειδητοποίηση εκ μέρους της Γερμανίας ότι, αν θέλουν να κρατήσουν το ευρώ ως έχει, δηλαδή να αποτρέψουν αλυσιδωτές κρίσεις τύπου Αργεντινής εντός της ευρωζώνης, θα πρέπει επί τέλους να κατανοήσουν ότι μία πραγματική οικονομική ενοποίηση, ιδίως μετά από μια παγκόσμια οικονομική κρίση τύπου 1929 ή 2008, απαιτεί ανακύκλωση των πλεονασμάτων - δηλαδή, πολιτική και δημοσιονομική ενοποίηση.


Αν κρίνουμε από τις έως τώρα συμπεριφορές των βορείων εταίρων μας, οδεύουμε ολοταχώς προς το πρώτο σενάριο. Και αν πραγματικά μας ενδιέφερε να συμβάλουμε προς την προώθηση του δεύτερου σεναρίου, η κυβέρνησή μας δεν θα έπρεπε να είχε εμπλακεί σε μια διαπραγμάτευση με την κα Μέρκελ. Οι βέλτιστες υπηρεσίες του πρωθυπουργού τόσο στην ελληνική όσο και στην γερμανική κοινωνία, η οποία μακροπρόθεσμα θα θιγεί από την κατάργηση του ευρώ, θα προσφέρονταν αν έθετε την κα Μέρκελ προ ενός απλού διλήμματος: Άμεση στάση πληρωμών (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ευρώ) ή πραγματική οικονομική ενοποίηση της Ευρωζώνης.


Δυστυχώς, αντί για αυτό, έχουμε εμπλακεί σε μια ατέρμονη διαπραγμάτευση που μας σέρνει όλο και κοντύτερα σε ένα Αργεντίνικο τάνγκο εντός της ευρωζώνης, με την υποχρεωτική συμμετοχή και άλλων δεινοπαθούντων χωρών (π.χ. Ισπανία, Πορτογαλία - ακόμα και Γαλλία), του οποίου η λογική κατάληξη είναι ο προαναγγελθείς θάνατος του ευρώ.


Κατά τη γνώμη μου λέει τα πάντα. Και ιδίως, ενισχύει τον ισχυρισμό μου ότι περισσότερα έχουμε να κερδίσουμε μεσοπρόθεσμα ΒΓΑΙΝΟΝΤΑΣ έστω και τώρα από το Euro (και από κάθε μορφής υποχρέωση που η συμμετοχή μας σε αυτό συνεπάγεται, ειδικά ως προς την εθνική μας παραγωγή και ενδεχομένως τις εισαγωγές μας), παρά να χάσουμε.
Θα με ενδιέφεραν οι απόψεις σας.

Φιλικά
Κωστάκης

Εν οίδα ότι ουδέν είδα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2010, 19:17:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να αου την πώ την γνώμη μου φίλε μου...

Να στην πώ..!

Πολιτική...αυτή είναι η απάντηση και ιδιαίτερα εξωτερική πολιτική..!

Σε όλα τα επίπεδα..

Όλα όσα κατέθεσες πιο πάνω , άντε να συμφωνήσω ότι πρόκειται για μια άποψη και και "συγκροτημένη-θεμελιωμένη" επι των παρόντων συνιστωσών..!

Η οικονομία φίλε όμως -σήμερα- δεν είναι μαθηματικά αλλα σχεδιασμός-ανάπτυξη-στρατηγική και στρατηγική η οποία εμπεριέχει πολλούς παράγοντες..!

Στο παγκόσμιο "γίγνεσθαι" συμβαίνουν ανατροπές και οι οποίες επηρεάζουν θεμελιωδώς οικονομίες και κοινωνίες ποικιλοτρόπως...και η πολιτικές που υιοθετούνται απο κάθε κράτος -εσωτερική πολιτική- θα πρέπει να λαμβάνονται σε σχέση με την εξωτερική πολιτική και αυτό διότι αμφότερες οι πολιτικές , τελικό σκοπό έχουν -ή θά'πρεπε να έχουν- την ευ-ημερία και την ασφάλεια των πολιτών..!

Μπήκαμε σε μια "ένωση"..ποιά ένωση???

Εδώ και θα με συγχωρέσεις για την έκφραση ισύει η ρήση:"Π@@@δες και παλληκάρια , γίνανε μαλλιά κουβάρια"...το μόνο που δεν γνωρίζω είναι το ποιός είναι ποιός..!

-Είμαστε εμείς, οι μ@@@@κες της υποθέσεως , που δεχόμαστε και αποτρέπουμε ένα τσουναμι μεταναστευτικού κύμματος και καλούμαστε να ελέγχουμε χιλιόμετρα επι χιλιομέτρων ....ε! και...????


-Καμμιά άλλη χώρα της "Ευρωπαίκής ενώσεως" δεν απειλείται με πόλεμο ...ΜΕ ΌΛΑ ΌΣΑ ΑΥΤΌ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΊΑ...ΚΑΜΜΙΑ..!

-Κάηκε ολόκληρη η Πελοπόνησσος...που είναι τα Ευρωπαϊκά κονδύλια -που έλεγαν- στήριξης..???

-Τι γίνεται με τους αγωγούς φυσικού αερίου φίλε μου???

-Οι εξαγωγές που είναι??? ...ασφαλώς θα γνωρίζεις οτι η "Ευρωπαϊκη ένωση" θα μπορούσε να είναι εγγυητής -θα έπρεπε- για την απορρόφηση Ελληνικών προϊόντων και κάθε κράτους μέλους...είναι όμως???

Αυτό είναι Ευρωπαϊκή ντροπή και καταστροφή φίλε μου...και ήταν προσχεδιασμένα όλα και ήρθαν όπως ακριβώς τα είχαν μελετήσει...εδώ ισχύει το :"Ο θανάτός σου η ζωή μου..".

Το καροτάκι έκανε την δουλειά του...και οι Γερμανοί , θυμίσου με και μην επηρεάζεσαι απο τα όσα βλέπεις , είναι οι μόνοι τελικά που θα αποδειχθεί ιστορικά , ότι έχουν το ελάχιστο μερίδιο ευθύνης στην όλη κατάσταση...προσπαθούν με μοχλό πίεσης να την βάλουν και κείνη στο "γκεζί"...αλήθεια η Αγγλία δεν ακούγεται καθόλου στην όλη κατάσταση...έχουν εκλογές???

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/04/2010, 22:26:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απο την άλλη μεριά ... κάτι μου λέει , ότι θα βρεθεί "σύντομα" η λύση και με την οποία κάποιοι θα φανούν και ως εθνο-σωτήρες και θα οδηγήσουν την χώρα σε πιο ήπιες μορφές διαφυγής απο την "όλη διαμορφωθείσα κατάσταση"...και σαφώς οι μέθοδοι αυτές διαφυγής , θα υιοθετηθούν με πιο διαλλακτικους τρόπους απο τους ήδη έντρομους Έλληνες....

Το πέρασμα απο την μια κατάσταση σε μια άλλη και η οποία σε καμμιά περίπτωση δεν θα τύχαινε αποδοχής , υπο προϋποθέσεις γίνεται και εμφανίζεται ως "επίτευγμα" ....και δημιουργεί τεχνιέντως αναστήματα..!

Θα δείς που θα "αναπτυχθούμε"...

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/04/2010, 01:54:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η πλακα ειναι οτι οι ελεγκτες του ΔΝΤ βρηκαν παντου διασπαταληση δημοσιου χρηματος(οχι οτι δεν υπαρχει) ,εκτος απο τον τομεα που γινεται το μεγαλυτερο παρτυ,δηλ. τους εξοπλισμους.Για ποσο ηλιθιους μας περναναι και πως μας εχουν δεσει ετσι χειροποδαρα με το κολοευρο τους?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/04/2010, 09:28:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 10:51:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως τελικά μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλους μας…

- ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ 5.500 ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.500.000 ΕΥΡΩ!!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ- ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ- Η/Υ!!! (λες και δεν έχουν υπολογιστές και χρειάζονται επιχορήγηση 5.500 ευρώ για να αγοράσουν...)-

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΣΜΕ !!!: ΜΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 11:41:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μήπως τελικά μας δουλεύουν ψιλό γαζί όλους μας…

- ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΘΥΣΙΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕ 5.500 ΕΥΡΩ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.500.000 ΕΥΡΩ!!) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ- ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ- Η/Υ!!! (λες και δεν έχουν υπολογιστές και χρειάζονται επιχορήγηση 5.500 ευρώ για να αγοράσουν...)-

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΣΜΕ !!!: ΜΑΣ "ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ" ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ



Ξανα-πέστο φίλε Elo...δεν πρόκειται ν'αλλάξει τίποτα!

"Εκ των έσω" φίλε μου ... εκ των έσω όλα δημιουργούνται...και ο καρκίνος δεν είναι εκτός του οργανισμού , μέρος του είναι...

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 17:53:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάντως, αν κάτσει να το σκεφτεί κανείς καλά καλά το θέμα, είναι

Μεγάλη

η οργή που δημιουργείται:
Δανειζόμασταν λεφτά, για να πάνε τα μισά (στην καλύτερη περίπτωση) στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα για να τα φάνε οι κλίκες.
Μας έδωσαν πακέτα, τα οποία ξεκοκαλίστηκαν από τις κλίκες.
Επιχειρήσεις "και καλά" φαλήρησαν, χρεώσανε το Δημόσιο, ενώ τα μέλη των κλικών είχαν γράψει τεράστια περουσιακά στοιχεία στις οικογένειές τους και σε εταιρίες σε Φορολογικούς Παραδείσους.
Με λίγα λόγια, κάποιοι φάγανε πολύ καλά.
Και τώρα, θα πρέπει κάθε ένας άνθρωπος με το μεροκάματό του να πληρώσει τις βίλες, τα αμάξια, τα τεράστια πλούτη των "έξυπνων".

Όπως και να το πάρει κανείς, είναι εντελώς εξοργιστικό.
Από την άλλη μεριά, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι είμαστε πλούσιος λαός...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 18:25:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το μεγάλο πρόβλημα είναι τα ρεμάλια του δημοσίου

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=101869

quote:
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης φέρεται αποφασισμένο να περάσει από κόσκινο τις παροχές των πάνω από 500.000 δημοσίων υπαλλήλων, που του στοιχίζουν περισσότερα από 13,7 δισ. ευρώ φέτος και 14 δισ. ευρώ το 2010, πλέον 508 εκατ. και 450 εκατ. ευρώ αντιστοίχως πρόσθετων παροχών (υπερωρίες, ειδική αποζημίωση πλέον πενθημέρου, συμβούλια, επιτροπές, ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί κ.λπ.).

Δεδομένης της δέσμευσης του υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στους ομολόγους του των Βρυξελλών για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αναμένεται να κοπούν με το μαχαίρι υπερβολικές ή παράτυπες αμοιβές με ένα και μοναδικό στόχο: να περιοριστεί το κονδύλι μισθοδοσίας του Δημοσίου καθώς καλύπτει γύρω στο 25% του συνόλου των πρωτογενών δαπανών (57,5 δισ. ευρώ το 2010 από 59 δισ. το 2009).

Τομές σε 4 κινήσεις

Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών δίνει το έναυσμα για «4» κινήσεις-τομές στο Δημόσιο:

1. Θα κοπούν, σύμφωνα με πληροφορίες, όλες οι αποδοχές που ξεπερνούν το ανώτατο ύψος αποδοχών του προέδρου του Αρείου Πάγου. Δηλαδή, κόβεται κάθε ευρώ πάνω από τα 6.400 ευρώ (σ.σ. αφορά καθαρό ποσό και το μικτό υπολογίζεται ότι φτάνει στα 9.550 ευρώ βάσει νέου μισθολογίου, επιδομάτων, αναδρομικών κ.λπ.). «Δεν είναι λίγοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που βρέθηκαν να παίρνουν περισσότερα λεφτά και από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου», επισήμανε στην «Ε» αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου, με βάση τον πρώτο δειγματοληπτικό έλεγχο που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς μπορεί να εισπράττουν από δύο ή και τρεις διαφορετικές υπηρεσίες.

2. Μαχαίρι μπαίνει σε υπερωρίες, επιδόματα, αμοιβές για συμμετοχές σε διοικητικά συμβούλια (σ.σ. δεν είναι τυχαία η κατάργηση των επιτροπών, που ανακοινώθηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες της νέας κυβέρνησης), ενδεχόμενες αποδοχές για απασχόληση σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου, ειδική αποζημίωση πλέον πενθημέρου κ.λπ.

3. Οι δημόσιοι υπάλληλοι θα πληρώνονται μόνο από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών. Δηλαδή, κάθε είδους αποδοχή τους, ακόμα και αυτές που σήμερα παραμένουν σε χρηματικούς καταλόγους (όπως τα ειδικά επιδόματα που τα πληρώνονται από τον ταμία), θα περνούν στον ένα και μοναδικό κατάλογο μισθοδοσίας, που θα δημιουργηθεί για όλο το Δημόσιο. Στόχος είναι να υπάρχει πλήρης εικόνα των αποδοχών κάθε υπαλλήλου και κυρίως να γνωρίζουν πόσο κοστίζουν στο Δημόσιο. Χαρακτηριστικό είναι, όπως σημείωνε ο ίδιος παράγοντας, ότι ο ίδιος υπάλληλος μπορεί να πληρώνεται από δύο ή και τρεις υπηρεσίες, αν είναι σε κάποιο συμβούλιο ή προσφέρει εργασία και αλλού εκτός της βασικής του υπηρεσίας.

Δεν τα δήλωναν ούτε στην Εφορία

4. Περνούν από φορολογικό ξεσκόνισμα οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς εντοπίστηκαν περιπτώσεις με αδήλωτα εισοδήματα. Δεν δήλωναν το σύνολο των αποδοχών τους που εισέπρατταν από το Δημόσιο με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Απέκρυπταν διάφορα επιδόματα ή υπερωρίες ή Σαββατοκύριακα κ.λπ. Με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών θα αποτραπεί το ενδεχόμενο αυτό, καθώς θα συναθροίζονται όλες οι αποδοχές και θα εγγράφονται αναλυτικά μεν, αλλά και ως σύνολο στη βεβαίωση αποδοχών.

Πιλοτικά από το Μεταφορών

Η νέα υπηρεσία της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών ξεκινάει, σύμφωνα με πληροφορίες, πιλοτικά από το υπουργείο Μεταφορών στο προσεχές διάστημα και θα ακολουθήσουν σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υπουργεία. Σύμφωνα με τις εντολές που έχουν ήδη δοθεί, προτεραιότητα είναι να καταγραφεί κάθε είδους αποδοχή ανά δημόσιο υπάλληλο και να περάσει στη μία και μοναδική μισθοδοσία, η οποία θα αποτυπώνει το σύνολο των χρημάτων που εισπράττει ανά μήνα.

Η Ενιαία Αρχή Πληρωμών αναμένεται να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010 για όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου. Η μία και μοναδική μισθοδοσία θα τηρείται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απ' όπου και η εκάστοτε κυβέρνηση θα ενημερώνεται για το τι εισπράττει κάθε δημόσιος υπάλληλος και από πού. Το επόμενο βήμα, σύμφωνα με τις σκέψεις των αρμόδιων παραγόντων του υπουργείου, είναι η υποβολή μιας ετήσιας δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών από το Δημόσιο και η αποστολή προσυμπληρωμένων (με δυνατότητα διόρθωσης) δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων στους πλέον των 500.000 δημοσίων υπαλλήλων. Στο βασικό έντυπο Ε1, που θα λαμβάνουν, θα έχουν προεγγραφεί και οι αποδοχές τους στον ειδικό κωδικό του πίνακα 4. Οπότε ο φορολογούμενος απλώς θα προσθέτει τυχόν άλλα εισοδήματά του, όπως από ενοίκια ή δαπάνες (τόκοι, δίδακτρα κ.λπ.). *


και φανταστείτε ότι οι δημόσιοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και φυσικά κάνεις δεν ξέρει πόσοι είναι ακριβώς,μιλάμε για την ξεφτίλα,κάθε πολίτικος για να μείνει στην εξουσία έχωνε όπου γούσταρε άτομα και έτσι ρημάξαμε την χώρα,μαζί με τα λαμόγια που υπερχρέωναν τα έργα που αναλάμβαναν μαζί με τα ρεμάλια που έπαιρναν τις μίζες έχουμε και τα τα ρεμάλια που δεν πατάνε ούτε καν στον εργασιακό τους χώρο και πληρώνονται με υπέρογκα ποσά και φυσικά να μην ξεχνάμε τα ρεμάλια που δήλωναν στρέμματα καλλιεργημένης γης και κοπάδια αιγοπροβάτων χωρίς να έχουν τίποτε από όλα αυτά και τσιμπούσαν τις επιχορηγήσεις

«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan Allen

Edited by - αθεος on 01/05/2010 18:26:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

αθεος
Ανεπιθύμητη Συμμετοχή


2069 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 18:34:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους αθεος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
συνέχεια του δημοσίου

quote:
Αγος του παρελθόντος» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος τις συνεχιζόμενες μονιμοποιήσεις υπαλλήλων στις υπηρεσίες του Κοινοβουλίου όπου, τους τελευταίους μήνες, προστέθηκαν στο ήδη πολυπληθές και υπεράριθμο προσωπικό άλλα 232 άτομα.

Οπως εξήγησε ο κ. Πετσάλνικος, πρόκειται για εφαρμογή απόφασης που ελήφθη τον Ιούνιο του 2008 επί προεδρίας του προκατόχου του κ. Δ. Σιούφα και η οποία όριζε ότι αποκτούσαν δικαίωμα μονιμοποίησης όσοι προσελήφθησαν ως τη διάλυση της τελευταίας Βουλής, ως μετακλητοί, στα γραφεία τόσο των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων όσο και των κοινοβουλευτικών αξιωματούχων (μέλη Προεδρείου και αρχηγοί κομμάτων).

Το «δικαίωμα» αυτό, το οποίο απέκτησαν ακόμη και πρόσωπα που προσελήφθησαν λίγες ημέρες πριν από τις τελευταίες εκλογές, μπορούσαν να το ασκήσουν, υποβάλλοντας απλώς μια αίτηση, ως και τρεις μήνες από την έναρξη της νέας κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή ως τις αρχές του περασμένου Ιανουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες ημέρες, το Υπηρεσιακό Συμβούλιο της Βουλής εγκρίνει μαζικά σχετικές αιτήσεις που έχουν υποβληθεί, και στις υπηρεσίες εμφανίζονται νέα πρόσωπα που ορκίζονται και αποκτούν την ιδιότητα του μονίμου υπαλλήλου, ανεβάζοντας στα ύψη το ήδη υπεράριθμο προσωπικό.

Ο κ. Πετσάλνικος δήλωσε αδυναμία να «παγώσει» τις διαδικασίες αυτές, καθώς οι έχοντες το δικαίωμα θα μπορούσαν να προσφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια και να δικαιωθούν. Με την ευκαιρία, επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι εφεξής όλες οι προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων θα γίνουν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ, αν και εμμέσως παραδέχθηκε ότι θα αργήσει πολύ η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου λόγω του ήδη πολύ μεγάλου πληθυσμού των υπαλλήλων της Βουλής, που την τελευταία εξαετία υπερδιπλασιάστηκε. «Ισως εμείς χρειαστεί αντί για μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις που ισχύει στο υπόλοιπο Δημόσιο, να πάμε σε κάθε δέκα αποχωρήσεις» σχολίασε ο κ. Πετσάλνικος.

Ο ίδιος εξάλλου θεώρησε «εύλογη» την απόσυρση από το υπό ψήφιση νομοσχέδιο με τα έκτακτα οικονομικά μέτρα, των διατάξεων που αφορούν τις περικοπές των υπαλλήλων της Βουλής, με το αιτιολογικό ότι αυτές είναι «θεσμικά ορθότερο» να γίνουν με αποφάσεις του Προέδρου του Κοινοβουλίου που έχουν προαναγγελθεί και οι οποίες προβλέπουν δραστικότερες μειώσεις για τα ειδικά επιδόματα, όπως θεωρούνται ο «15ος» και «16ος» μισθός, που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι στη Βουλή στην αρχή και στο τέλος κάθε κοινοβουλευτικής συνόδου.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=318457&dt=05/03/2010#ixzz0mgydaqfV


«Σε εκείνα τα μέρη του κόσμου όπου η μάθηση και η επιστήμη έχουν επικρατήσει, τα θαύματα έχουν παύσει· αλλά στα μέρη όπου επικρατεί βαρβαρότητα και αμάθεια, τα θαύματα είναι

ακόμα της μόδας.»

—Ethan AllenΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 18:37:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Πάντως, αν κάτσει να το σκεφτεί κανείς καλά καλά το θέμα, είναι

Μεγάλη

η οργή που δημιουργείται:
Δανειζόμασταν λεφτά, για να πάνε τα μισά (στην καλύτερη περίπτωση) στην Ελλάδα και τα υπόλοιπα για να τα φάνε οι κλίκες.
Μας έδωσαν πακέτα, τα οποία ξεκοκαλίστηκαν από τις κλίκες.
Επιχειρήσεις "και καλά" φαλήρησαν, χρεώσανε το Δημόσιο, ενώ τα μέλη των κλικών είχαν γράψει τεράστια περουσιακά στοιχεία στις οικογένειές τους και σε εταιρίες σε Φορολογικούς Παραδείσους.
Με λίγα λόγια, κάποιοι φάγανε πολύ καλά.
Και τώρα, θα πρέπει κάθε ένας άνθρωπος με το μεροκάματό του να πληρώσει τις βίλες, τα αμάξια, τα τεράστια πλούτη των "έξυπνων".

Όπως και να το πάρει κανείς, είναι εντελώς εξοργιστικό.
Από την άλλη μεριά, οι Γερμανοί πιστεύουν ότι είμαστε πλούσιος λαός...




Αμαλία μου , πολιτική...Ελληνικότατη λέξη!

Έχεις ακούσει την έκφραση:"Τι του λείπει του χωριάτη"...???

-Σκούφια με μαργαριτάρι...!!!

Τεχνιέντως δημιουργείται η "ευ-μάρεια" , η ψυχολογία διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο και "εκεί" εδράζεται η απαρχή της καταναλωτικής πίστης..!

Αρκεί ο "ψυχολογικός άνθρωπος" να αισθανθεί ασφαλής και τότε ξοδεύει α-λόγιστα...αφού όλα πάνε καλά -σκέπτεται- ΚΑΙ αύριο θα ξανα-εισπράξω και θα ανταπεξέλθω...Ψυχολογία φίλη μου ... παντού!

Το έχω ξανα-πει και το πιστεύω απόλυτα:"Μας καθοδηγούν με απλό και απόλυτο τρόπο και έχουμε την αίσθηση , ότι εμείς αποφασίζουμε..".

Ακόμα και τώρα , για την λήψη των μέτρων...έκαναν όλες τις συντακτικές κινήσεις χειραγώγησης που απαιτούνται και δεν αντιστάθηκε κανείς...αντίθετα μάλιστα , ο "εγκαθιδρυθείς" φόβος απαιτεί να ληφθούν τα μέτρα και "ηρωποιεί" τους σωτήρες μας..!

Ψυχολογία φίλη μου...επιστήμη που απαντά στα "άπαντα" του ανθρώπου..!

soulΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

.ΚΑΝΕΝΑΣ.
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 18:52:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους .ΚΑΝΕΝΑΣ.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Απεστάλη: 27/03/2004, 17:04:23
--------------------------------------------------------------------------------
Πριν καποια χρονια πηραμε
τρελη Ολυμπιαδα
εμποριο την καναμε
την ερμη την ελλαδα

Καποιοι θα βγαλουνε λεφτα
καποιοι θα μπουνε μεσα
και εμεις θα κλαιμε
βλεποντας τη φλογα την μπαμπεσα.

Η τελετη τον μαγεψε
σαν αρχαιος ¨στουρνος¨ καμαρωνει,
τον Ολυμπιο λογαριασμο
στο τελος , ποιος πληρωνει???

Αρχαιο πνευμα αθανατο
ποια ειναι η τιμη σου?
Οι σπονσορες θα φτασουνε
να πλυνουν την πληγη σου?

Ενα μεγαλο ευχαριστω
να πουμε παρεουλα
στους ¨τενεκεδες¨ τους ελεεινους
που εχουνε ¨κουλτουρα¨.


Φιλικα.....Κανένας.


quote:

Πράγματι είσαι ο κανένας και το τίποτα!

Ποιός είσαι, δεν μας λες; Μήπως είσαι κανένα σαϊίνι, εκτός συστήματος; Τρίχες είσαι, απλά αντιτίθεσαι κι εσύ στους Ολυμπιακούς, όπως όλοι οι εχθροί της Ελλάδας.

Όσο για τη φρασεολογία που χρησιμοποιείς είναι τόσο μπανάλ, που θα σου πρότεινα να διαβάσεις λίγο Μακιαβέλι μπας και συνέλθεις. Για το ποιηματάκι σου, ρίχτο στον κουβά καλύτερα, είναι για κλάματα.

Προφανώς εσύ έχεις μεγαλώσει μς άλλες αξίες. Αυτά που δήθεν κατηγορείς, αυτές είναι αξίες σου!

Η Ελλάδα αποτελείται από όλους εκείνους που εμφορούνται από το πνεύμα, τις ιδέες, τι αξίες, του Ελληνισμού.

Φιλικά, athakandr



quote:
Απεστάλη: 27/03/2004, 18:46:58
--------------------------------------------------------------------------------
Ρε τενεκε ξεγανωτε
μοσχοαναθρεμενε
καταλαβες τι εγραφα
ηλιθιε, βλαμενε???

Φωστηρα πολυταλαντε
δρομεα με την δαδα
για πες μου ποσο στοιχισε
το εργο καλατραβα?

οι δρομοι ποσο στοιχισαν
ρε ¨σβιγκο¨μακιαβελι?
Τη ζαχαρη πληρωσαμε
για θυμαρισιο μελι.

Σε ενα χρονο να τους δω
ολους αυτους τους μαγκες
σαν ποντικες θα τρεχουνε
να φυγουνε απ τις γατες.

Οι ολυμπιακοι δεν ειναι εμποριο
δεν ειναι νταραβερι
να κονομησουν μερικοι
κι αλλοι στο ¨καρτερι¨.

και οι αρχαιοι θα κλαιγαν
αν εβλεπαν την ελλαδα
να προσκυνα τα σωβρακα
του καθε καλατραβα.

Οσο για σενα φιλε μου
σε κοβω βολεμενο
η δαδα μαλλον σε φτιαξε
σε κανε πληρωμενο.

Ο μακιαβελι σε χαλασε
σε εκανε λιγουρι
να ξεπουλας τον τοπο σου
σε καθε κελεπουρι!


Φιλικα.....Κανένας.


Το τυρακι το ειδαμε τοτε, τη φακα ομως οχι!!!
Ας φαμε σκατα τορα μεσα στη φακα, αυτο μας αξιζει!!!
Αμαλιτσα τι κανεις;

Φιλικα Κανενας 2010
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/05/2010, 23:59:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με ζήτησε Κανένας;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2010, 11:44:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιά σας "υπαίτιοι" της καταστροφής!
Μην τα βάζετε με την κυβέρνηση!
Με την "δικαιοσύνη" να τα βάζετε! Μόνον από εκεί μπορεί να γίνει κάτι...
quote:
Το τυρακι το ειδαμε τοτε, τη φακα ομως οχι!!!
Ας φαμε σκατα τορα μεσα στη φακα, αυτο μας αξιζει!!!
Συμφωνώ Κανένα μου!
Μήπως θυμάσαι τώρα και το ποσοστό - σύμφωνα με ένα δημοπσήφισμα της εποχής - του λαού που ήθελε τους Ολυμπιακούς;
Εάν υπερβαίνει το 50%, είμαστε έθνος ηλιθίων, ναί ή όχι;;;

Κάτι άκουσα ότι τώρα, τον Μάϊο δηλαδή, πρέπει να εξοφλήσουμε κάτι τρελά δις ΕΥΡΩ από τα ομόλογα των Ολυμπιακών!
Αχ...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2010, 12:38:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ενδιαφέρων είναι πως το 2013 έχουμε τους μεσογειακούς αγώνες, δηλαδή μιλάμε για ένα φέσι περίπου στα 100 εκατομμύρια ευρώ και αυτά με μειωμένο προϋπολογισμό λόγο κρίσης…

Αλήθεια σε μια εποχή που το μόνο που ακούμε είναι για την κρίση και όλα αυτά τα μέτρα που αγγίζουν μόνο την «καμπούρα» του απλού μεροκαματιάρη κοσμάκη, να μιλάνε για τέτοια πολυτέλεια…

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
.ΚΑΝΕΝΑΣ.
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
124 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/05/2010, 13:37:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους .ΚΑΝΕΝΑΣ.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τους εθελοντες που ειχαν γεμισει τους δρομους τους θυμασε?
Τι ψαχνεις για δημοψηφισμα!!
Τους ελεγες τοτε ,ρε που παμε?? Δε φτανει η αριδα μας μεχρι εκει!!!
Και σε ελεγαν εχθρο της ελλαδας!
Ε φατε σκατα τωρα!!!
Παλι εγω ο κανενας θα τη ξελασπωσω ομως τη καριολα την ελλαδα,
εγω ο εχθρος της , λαμογια του κερατα!
Αδερφια υπομονη μπορα ειναι θα περασει!!!

Φιλικα ...Κανενας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2167969
Maintained by Digital Alchemy