ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Dreamworld
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
pentheas
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
75 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2003, 20:46:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pentheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Astarti , Καλως ήρθες.
Θα μπορούσες να περιγράψεις αυτή την εμπειρία σου με περισσότερες λεπτομέρειες;
Και να μας πεις ποιά απο αυτά που δάβασες σου φάνηκαν τόσο οικεία;
Τα greeklish δεν είναι ότι καλύτερο ......
Φιλικά

Taf


pentheasΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
calea_zacatechichi
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/09/2003, 23:41:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους calea_zacatechichi  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε penthea,
νομίζω πως το post μου ήταν αρκετά σαφές.
Το να παραθέσω ένα βιβλίο δεν ήταν πράξη επίδειξης
γνώσεων. Όλοι ξέρουμε ότι σε αυτό το topic δεν πρόκειται
να γράψουμε κάτι που κάποιοι άλλοι, πριν από εμάς,
δεν το έχουν αναφέρει, αναλύσει και περιγράψει με
ενάργεια που ούτε καν να διανοηθούμε εμείς δεν μπορούμε.
Για αυτό θεωρώ πως είναι πολύ εποικοδομητικό το να
αναφέρουμε βιβλία, περιοδικά ή ο,τι άλλο μπορεί
να προσφέρει στην κατανόηση των προς εξέταση φαινομένων.
Θα μου ήταν ευχάριστο να έβλεπα κι άλλους να παραθέτουν
βιβλία (όπως γίνεται με τα site) και φυσικά δεν θα το
εκλάμβανα ως επίδειξη. Το μόνο που έχουμε να μοιράσουμε εδώ
είναι η άγνοιά μας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pentheas
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
75 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2003, 00:39:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pentheas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε ή φίλη calea_zacatechichi,
Θα σε παρακαλούσα στο topic το συγκερκριμένο , να κάνεις post ότι έχει σχέση με το θέμα.
Ευχαριστώ.

Taf


pentheasΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
cube
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
417 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2003, 01:21:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους cube  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗΕΑ ΗΡΘΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚ ΚΑΙ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ...ΞΑΝΑ.

Κοιμόμουν και έβλεπα πως περπατάω μέσα σε μία πεδιάδα χωρίς δέντρα αλλά με χορτάρι πράσινο και με μιά υπέροχη μυρωδιά άγριου γρασιδιού φρέσκου!
Στα αριστερά και στα δεξιά μου υπήρχαν κολώνες αρχαιοελληνικές και ανάμεσα στην κάθε κολώνα ένα άγαλμα. Δεν θυμάμαι το άγαλμα ποιος ήταν αλλά ήταν ανδρικό σώμα.
Περπατώντας καταλήγω σε σκαλοπάτια φτιαγμένα από πέτρα, πολλά σκαλοπάτια και οι πέτρες από τις οποίες είναι φτιαγμένα αυτά έχουν ρωγμές και από αυτές φυτρώνουν λευκά άνθη.
Κοιτάζοντας ψηλά ο ουρανός είναι γαλάζιος και δεν υπάρχουν σύννεφα.
Αριστερά και δεξιά και πίσω μου δεν παρατηρώ τίποτα εκτός από πράσινο.
Εγώ μόνο προχωράω ευθεία μέσα στο "μονοπάτι" που σχηματίζουν οι κολώνες μέχρι που φτάνω στα σκαλιά.
Σε κάθε σκαλί τώρα υπάρχει και μία κολώνα, όχι αγάλματα πλεόν, μόνο κολώνες, ακριβώς σαν αυτές που υπάρχουν στην Ακρόπολη.
Ανεβαίνω στα σκαλιά και δεν φτάνω πουθενά. Ετσι τελειώνει και το όνειρο μου ανεβαίνοντας μα καταλήγοντας στο πουθενά, δηλαδή ενώ ανεβαίνω σταματάει το όνειρο.
Πάντα ξυπνάω ήρεμος αλλά με την απορία. Τι υπάρχει εκει επάνω?

Σημαίνει κάτι?
Μπορείτε να με βοηθήσετε να κατανοήσω αυτό το όνειρο?

ΦΙΛΙΚΑ ΚΥΒΟΣ / ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2003, 01:24:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φίλε calea_zacatechichi,

δε θα διαφωνούσα γιά την αξία της Φροιδικής ερμηνείας των ονείρων.

αυτό όμως που θεωρώ ως παγίδα σε ένα τέτοιο σύστημα είναι ότι μπορεί κάποιος ο,τιδήποτε ονειρεύεται να το ερμηνεύσει με βάση το υποσυνείδητο και τη Φροιδική ψυχανάλυση. δε θα έχει λάθος, αλλά αυτό στο οποίο θα καταλήξει θα είναι μέρος της αλήθειας.

αν από την άλλη αποφασίσει να εγκαταλήψει την Φροιδική ερμηνεία και να υιοθετήσει κάποια μέθοδο πιό μεταφυσική, βλέποντας στα όνειρά του σημάδια, οδηγούς, μηνύματα από το υπερπέραν κλπ. πάλι δεν υπάρχει λάθος ουσιαστικό, αλλά και πάλι θα γνωρίσει μέρος μόνο της αλήθειας.

τα όνειρα, πιστεύω, περιέχουν μείγμα πολλών πραγμάτων. επειδή το ανθρώπινο υποσυνείδητο, και πόσο μάλλον άλλα, πιό αφανή στρώματα δεν τα έχουμε επιστημονικά εξερευνήσει επαρκώς, μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε και θεωρίες.

αλλά στην προκειμένη περίπτωση,

νομίζω, όταν ξεκινά κάποιος έναν συγκεκριμένο άξονα ερμηνείας, καλό θα ήτανε να μην ξεφύγει από αυτόν τον άξονα και να προχωρήσει μέχρι το τέλος. έτσι, μπορεί, ίσως, να βρεί κάτι. αν όμως στη διάρκεια επιλέγει όποιον άξονα τον συμφέρει γιά την ερμηνεία του δε νομίζω ότι κάπου θα καταλήξει.

ακολουθούμε λοιπόν έναν άξονα, γνωρίζοντας ότι δεν είναι ο μοναδικός φορέας της αλήθειας, αλλά το κάνουμε γιά χάρη της διερεύνησης, γιά να φτάσουμε γρηγορότερα και αμεσότερα στο στόχο μας.

Γκιβμιεκίς -η πρωτη γυνέκα

click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kabamaru
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 04:15:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kabamaru  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας.

Πολύ καλό το υλικό στο σαϊτ του Περακάκη. Το εγχειρίδιο ποτελεί μετάφραση του coursebook του Stephen Laberge ο οποίος όπως έχω αναφέρει σε άλλο ποστ είναι η αυθεντία σήμερα στον τομέα lucid dreaming.Επειδή έχει τύχει να έχω το βιβλίο του και το coursebook του σας ενημερώνω ότι είναι πολύ καλή δουλειά που δουλεύει (τουλάχιστον σε μένα) και σας προτρέπω να τος παραγγείλετε(www.lucidity.com). Ειλικρινά είναι ότι καλύτερο έχω βρει για εκμάθηση ελέγχου ονείρων μετά από πολύ ψάξιμο. Το 99% των σαϊτ που ασχολούνται με ld έχουν αναφορά στον Laberge.Να πω επίσης οτι το κορσμπουκ στα αγγλικά έχει άλλες τρεις ενότητες (πέραν αυτών του Περακάκη) με άλλους τρόπους για lucid dreaming καθώς και πως να κρατάτε τον έλεγχο και να μην ξυπνάτε και πως να καθοδηγήτε τα όνειρα καλύτερα κλπ.Μερικοί τυχεροί τα καταφέρνουν χωρίς να έχουν ανοίξει βιβλίο.Πάντως είναι θετικό ότι η δυνατότητα 'μαθαίνεται' αλλά απαιτεί πιστέψτε με κόπο και προσπάθεια(και πολύ ύπνο).Κορυφαίο βιβλίο (πάνω στο οποίο βασίζεται το coursebook τόσο του Περακάκη όσο και του Laberge) είναι το Exploring the World of Lucing Dreaming και καλό είναι να το διαβάζεται παράλληλα με τις ασκήσεις. Πάντως αν ενδιαφέρονται πολλοί μπορώ να σκανάρω το coursebook ώστε να το έχετε πλήρες.
Μπάϊ.

Καταραμένε παππού!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

theklats
Μέλος 2ης Βαθμίδας

USA
152 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 13:05:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους theklats  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Γενικα στην ζωή μας ασχολούμαστε μόνο με τον ορατό κόσμο, εκτός εάν συμβεί κάτι ιδιαίτερα όμορφο ή τραγικό, όπως είναι η απώλεια ενός πολύ αγαπημένου προσώπου. Στην μεγάλη θλίψη, στον μεγάλο πόνο, θέλουμε να πάρουμε μια ανάσα από αυτά και πολύ ορατά και μπορεί να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά να δούμε, να αντιληφθούμε, σαν για πρώτη φορά, μετά την ξεχασμένη παιδική ηλικία μας, τον ονειρικό κόσμο, έναν αληθινά πολύ όμορφο κόσμο.
Έχουμε μάθει να θεωρούμε υπαρκτό τον άμεσα ορατό γύρω μας κόσμο, δηλαδή αυτόν που βλέπουμε, αγγίζουμε, αισθανόμαστε κ.λ.π. Υπήρξαν όμως στην ιστορία της ανθρωπότητας, λαοί, οι οποίοι θεωρούσαν υπαρκτό και τον μη ορατό κόσμο, τον ονειρικό,
οραματικό κόσμο........

THEKLATSΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

roberto24
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
57 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2005, 23:33:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους roberto24  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
μηπως υπαρχει καποιος που να εχει συνειδητα ονειρα και να θελει να συναντηθουμε μαζι στο ονειρο΄;εμενα μου συμβαινει αρκετες φορες και θα ηθελα να πειραματιστω και με καποιον αλλο για να αποδειχτει και η αντικειμενικοτητα της εμπειριας.περιμενω e-mail!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1074219
Maintained by Digital Alchemy