ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Αναζητώντας τη χαμένη.... Αθήνα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 4
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
AlexTheGreat
Νέο Μέλος

France
30 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2004, 20:17:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AlexTheGreat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε Κωστα

Απλα πηρα την εικονα σου και εβαλα κυκλους να εντοπησω τα σημεια.Αν θες, με τις συντεταγμενες που σου εδωσα, βορεις να σημειωσεις και να το βαλεις στο φορουμ.

Οπως απο γεωγραφια ειμαι ασχετος, αν γινοταν να εβαζες τα ονοματα των νησιων που εντοπησα, θα ηταν καλο

να στε καλα

Καιρος ειναι να ερθει, να τελειωνουμε

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2004, 20:25:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Alex

Λυπάμαι, αλλά η εικόνα είναι στο Internet και δεν μπορώ να επέμβω.

φιλικά

Κώστας


gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nobody5001
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
399 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 05:57:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nobody5001  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κώστα,
Πραγματικά χαίρομαι για την ειλικρινή σου απάντηση και ότι συμφωνούμε . Απλά θα ήθελα να αναφερθώ στο γεγονός πως η μυθολογία μας είναι διάσπαρτη από εισόδους / καταβάσεις ηρώων σε «στοές», κάτω από την επιφάνεια της γης, λέγεται πως ο Ηρακλής, ο Μέγας Αλέξανδρος, η αργοναυτική εκστρατεία κλπ. (σε μία άλλη έκδοση της μυθολογίας) πως κατεβήκανε, ας πούμε, σε έναν άλλο κόσμο, βέβαια τούτο παραπέμπει στο θέμα της κούφιας γης.
Παράλληλα οφείλω να ομολογήσω την άγνοιά μου, αν δεν απατώμαι εσύ το ανέφερες, για ένα τρίτο βιβλίο του Πλάτωνα, πράγμα το οποίο δεν το γνώριζα.
Θα συμφωνήσω μαζί σου με τη γνωστή φράση: «Και όμως γυρίζει!!!»
Τέλος, να αναφέρω κάποια αποτελέσματα, δικής μου προσωπικής έρευνας. Λέγετε, πως όλα τα ξωκλήσια της επίσημης θρησκείας μας, είναι τοποθετημένα πάνω σε αρχ. Ναούς, αν δεν απατώμαι του Απόλλωνα, στις κορυφές των βουνών, μιας και όλοι αυτοί οι αρχ. Ναοί αποτελούν είσοδο «προς τα κάτω». Πράγματι, στα περισσότερα ξωκλήσια που πήγα και τα επισκέφτηκα, υπήρχανε πόρτες που ήτανε σφραγισμένες ή ερμητικά κλεισμένες με τσιμέντο. Μία άλλη έκδοση είναι οι Λάμας του Θιβέτ και το τι ισχυρίζονται.
Για να μην ξεφεύγουμε όμως από το θέμα, και η Αθήνα είναι γεμάτη από υπόγειες στοές και διάφορα άλλα «κανάλια» που ο περισσότερος κόσμος έχει άγνοια για την ύπαρξή τους, και εδώ παίζουν και σημαντικό ρόλο τα ΜΜΕ και αυτοί που τα καθοδηγούν. Βλέπεις, τα ρεάλιτι πουλάνε περισσότερο μιας και δεν απαιτεί κάποια σκέψη, κάθετε ο κοσμάκης αποβλακωμένος μπροστά από την τηλεόραση, αλλά πυροδοτούν κουτσομπολιά - ένα από τα αγαπημένα σπορ των Eλλήνων.
Ο τυχερούλης, αναφέρθηκε για υπέρ-όπλα αρχ. Ελλήνων. Βάση της Μυθολογίας και της μη συμβατικής ιστορίας τα υπέρ-όπλα τους ήτανε όπως μπορεί να τα φανταστεί κανείς, εξελιγμένης τεχνολογίας – παραπέμπω στη μυθολογία της Ινδίας που αναφέρουν για τους αρχ. Έλληνες και τα ιπτάμενα αντικείμενα τους, πληροφορία διασταυρωμένη και από τους ίδιους τους Ινδούς. Όσο για την άλλη πλευρά της ιστορίας, είχανε πράγματι εξελιγμένη τεχνολογία, για την εποχή τους όμως, και πως ο Ντα Βίντσι στήριζε πολλές εφευρέσεις του από τους αρχ. Έλληνες. Τώρα ότι θέλει κανείς μπορεί να πιστέψει.
Λέγετε, πως πολλά στοιχεία χαθήκανε με το που κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, και λόγο της σκλαβιάς μας. Πολλά αρχεία έχουν κρυμμένα στις βιβλιοθήκες του Βατικανού και του Αγίου Όρους.
Να επισημάνω μόνο, ότι δεν είμαι φανατικός καμιάς ιδέας, αλλά προτιμώ να μένω σε «ουδέτερο» σημείο για να μπορώ να έχω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενική εικόνα.
Αυτά τα λίγα.

nobodyΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Demian
Νέο Μέλος

Greece
4 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 10:48:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Demian  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Εκπληκτικό!

Ο Πλάτων αναφέρει την Αμερική !!!


Είναι ποτέ δυνατό το 360 π.Χ. να γνωρίζει ο Πλάτων την ήπειρο της Αμερικής;

Και όμως στον Τίμαιο, παρ. 25 σημειώνει:

quote:
Πραγματικά, τότε μπορούσε κάποιος να διασχίσει εκείνη τη θάλασσα, γιατί στην είσοδό της, που εσείς ονομάζετε Ηράκλειες στήλες υπήρχε νησί το οποίο ήταν μεγαλύτερο από τη Λιβύη και την Ασία μαζί. Απ' αυτό το νησί μπορούσε κανείς εκείνη την εποχή να περάσει στ' άλλα νησιά και στη συνέχεια στην απέναντι ήπειρο, η οποία βρίσκεται μετά από εκείνο τον αληθινό ωκεανό.

Με τα ίδια τα λόγια του Πλάτωνα

quote:
επί την καταντικρύ πάσαν ήπειρον

Πως είναι δυνατό να γνωρίζει ότι αν κάποιος διασχίσει τον Ατλαντικό θα συναντήσει μια άλλη ήπειρο;

Μήπως αυτό το κείμενο αποδεικνύει σαφέστατα ότι γνώριζαν εκείνη την εποχή το "νέο κόσμο";


gnothe seauton


..ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΟΙ "ΜΑΥΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΝΗΡΜΟ ΓΙΑΤΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;;;;
ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!!
ΑΝ ΕΙΠΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

orfeas7
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
322 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 11:39:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους orfeas7  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μας αποκάλυψε το "μυστικό" της αρχαίας Ατλαντίδας και της αρχαίας Αθήνας του 9.000 π.Χ. Τα χειρόγραφα του Σόλωνα πήρε ο Πλάτωνας και έγραψε τον Τίμαιο και Κριτία.

Ξέρουμε ότι το μυστικό της Ατλαντίδας το πήρε ο Σόλων από τον ιερέα της Αιγύπτου. Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Είναι δυνατό να πάει ένας ξένος, ένας Ελληνας στην Αίγυπτο και να του πει ο Αιγύπτιος ιερέας "έλα εδώ τέκνο μου Ελληνα. Εσένα περιμέναμε να σου αποκαλύψουμε αυτά που για 9.000 χρόνια κρατούσαμε εφτασφράγιστο μυστικό"

Δεν το πιστεύω. Από κάπου αλλού το έμαθε αυτό ο παππούς Σόλωνας. Και για να μη μας αποκαλύψει τις πραγματικές πηγές του "έφτιαξε" τον Αιγύπτιο ιερέα.


Ο Αιγύπτιος ιερέας είπε στον Σόλωνα ότι ο Ελληνικός (Αθηναϊκός) πολιτισμός είναι κατά χίλια χρόνια παλαιότερος απο τον Αιγυπτιακό. Του είπε επίσης " ...εσείς οι Έλληνες έχετε ένα ελλάτωμα. Ξεχνάτε εύκολα!" Μήπως από εκεί πήρε την ιδέα ο Σόλων αν γράψει νόμο για να τιμούμε τους προγόνους μας; Για να μήν ξεχνούμε την ιστορία μας; (πράγμα που συμβαίνει στους νέους σήμερα)

Συγγνώμη αν επαναλαμβάνω κάτι αλλά ακούστηκε ότι κατά την διάνοιξη των τούνελ του μετρό στην Αθήνα βρέθηκαν πολλά περισσότερα αρχαία ευρήματα, ερείπια και στοές τα οποία μπαζώθηκαν. Αυτό θα έγινε για δύο λόγους πιστεύω. Για να μήν καθυστερήσει το εργο από τους αρχαιολόγους. Οι αρχαιολόγοι βρήκαν στοιχεία παλαιότερου πολιτισμού. Φαντάζεστε να έπρεπε να ξαναγραφτεί ιστορία μεγαλύτερη από 6.000 χρόνια; Δηλαδή η πραγματική ιστορία της Ελλάδος που είναι πολύ παλαιότερη από όσο πιστεύουμε;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

orfeas7
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
322 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 11:53:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους orfeas7  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ονομα - Διάκεια ζωής (χρόνια)
Αδάμ - 930
Κάιν 922
Αβελ 23
....

Καλά πιστεύεις πραγματικά ότι υπήρχε ο Αδάμ και ο Κάιν και ο Αβελ; Ποιός ιστορικός το λέει αυτό; Δίνεις ιστορική υπόσταση στα παραμυθάκια των εβραίων; Σίγουρα οι άνθρωποι ζούσαν πολλά χρόνια τότε. Κατ'αρχήν δέν έτρωγαν ψεύτικα φαγητά στα οποία υπάρχουν τόνοι φυτοφάρμακα και τρελές αγελάδες....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 13:27:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε συνερευνητή nobody

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά που μας είπες.

quote:

παραπέμπω στη μυθολογία της Ινδίας που αναφέρουν για τους αρχ. Έλληνες και τα ιπτάμενα αντικείμενα τους, πληροφορία διασταυρωμένη και από τους ίδιους τους Ινδούς

Αν έχεις περισσότερες πληροφορίες γι' αυτό θα με ενδιέφερε να τις ακούσω.

quote:

Λέγεται, πως πολλά στοιχεία χαθήκανε με το που κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, και λόγο της σκλαβιάς μας. Πολλά αρχεία έχουν κρυμμένα στις βιβλιοθήκες του Βατικανού και του Αγίου Όρους.

Κατά μια άλλη άποψη, όταν οι επόπτες της βιβλιοθήκης κατάλαβαν πως αργά ή γρήγορα ο όχλος θα εισβάλει στη βιβλιοθήκη, φυγάδευσαν τα σημαντικότερα βιβλία και παπύρους και άφησαν να καούν μόνο παλιά αντίγραφα. Πολλά μάλλον κατέληξαν στην Κωνσταντινούπολη. Ακούγεται όπως είπες, το Βατικανό το Άγιο Όρος και το Θιβέτ.

Όσο για το ότι Ναοί αποτελούν είσοδο «προς τα κάτω», να θυμηθούμε πως ονόμαζαν το μαντείο των Δελφών, "Ομφαλός της Γης". Ποτέ δεν κατάλαβα τι ακριβώς σημαίνει αυτό. Ίσως όπως λες ότι αποτελούσε την την κεντρική είσοδο;



gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 14:01:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ/ή Demian
quote:
..ΚΑΙ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΤΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΟΙ "ΜΑΥΙΑ" ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΥΝΗΡΜΟ ΓΙΑΤΙ Η ΧΑΜΕΝΗ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;;;;
ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!!

Ο Πλάτων το διευκρινίζει καθαρά.

Περιγράφει πως όταν υπήρχε η Ατλαντίδα, μπορούσαν εύκολα να περάσουν από την Ευρώπη στην Ατλαντίδα και από την Ατλαντίδα στην Αμερική. Δεν χρειαζόταν να κάνουν το μακρύ ταξίδι που έκανε ο Κολόμβος.

Τα τοπωνύμια που υπάρχουν στην Αμερική Ατιτλάν (Γουατεμάλας), Τλακοπάν, Τενοτσιτλάν, Μίτλα, Έτλα (Μεξικού) κλπ είναι όλα παράγωγα του α-τλα, και ενισχύουν την άποψη πως οι κάτοικοι της Αμερικής γνώριζαν κάποτε την Ατλαντίδα.
http://www.atlantida.gr/topothesia.htm

Λόγο για την ήπειρο Αμερική κάνουν επίσης ο Πτολεμαίος, ο Ερατοσθένης, ο Αρριανός, ο Ησίοδος κ.α.

Αγαπητέ orfea

quote:

Μήπως από εκεί πήρε την ιδέα ο Σόλων αν γράψει νόμο για να τιμούμε τους προγόνους μας;

Πιστεύω ότι ο Σόλων πήρε πολλά από τους μακρινούς αυτούς προγόνους και για να τους τιμήσει έκανε αυτό το νόμο.
quote:

Καλά πιστεύεις πραγματικά ότι υπήρχε ο Αδάμ και ο Κάιν και ο Αβελ

Σε αυτό το τοπικ δεν αναλύουμε τη Βίβλο. Απλά πήρα από εκεί τις ηλικίες. Αν είναι σωστές ή όχι, δεν το γνωρίζω.



gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nobody5001
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
399 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 14:21:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nobody5001  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε συνερευνητή Κώστα,
Θα σε βοηθήσω όσο μπορώ στο θέμα του ομφαλού, μιας και ταξιδεύω συνεχώς και δυστυχώς δεν μπορώ συνεχώς να συμβουλεύομαι τη βιβλιοθήκη μου, οπότε πιο πολλές λεπτομέρειες θα μπορέσω να σου «περάσω» τον Αύγουστο που θα επιστρέψω στην Ελλάδα.
Στο θέμα μας τώρα, υπάρχουν πολλά σύμβολα στις αρχαίες ιερατικές παραδόσεις που παριστάνω το «Κέντρο του Κόσμου». Επιγραμματικά, θα αναφερθώ σε ένα απόσπασμα ενός συγγραφέα το όνομα του οποίου μου διαφεύγει δυστυχώς. Λοιπόν, βάση τα λεγάμενά του, η ελληνική λέξη «ομφαλός», εκτός από τη φανερή σχέση της λέξης «φαλός», που μας φέρνει στο νου τις «στήλες» και τα «μενίρ», σημαίνει γενικά το σημείο που αποτελεί το κέντρο ενός πράγματος, ιδιαίτερα την τρύπα του τροχού μέσα από την οποία διέρχεται ο άξονάς του. Το ίδιο σημαίνει και η λέξη «Νάβχι» στα σανσκριτικά, το ίδιο και στις κέλτικες και γερμανικές παραδόσεις όπου συναντάμε τις λέξεις «Nab» και που έχουν την ίδια έννοια. Στα γερμανικά «Nabe» και «Nabel», στα αγγλικά «Navel» και στα λατινικά «Umbilicus». Στα κέλτικα η λέξη είναι «Nau» ή «Naf», όπου εκτός από ομφαλός σημαίνει και «αρχηγός». Το σύμβολο του ομφαλού σχετίζονταν πάντοτε με μία θέση που ήταν το κέντρο μιας περιφέρειας.
Για να μην μακρηγορώ και σε ζαλίζω, ο πιο γνωστός είναι ο «Ομφαλός των Δελφών» που οι αρχαίοι τον θεωρούσαν ως κέντρο του κόσμου, ενώ π.χ. στο Βορρά τέτοιο ιερό μέρος ο λόφος του Γκλάστονμερυ στην Αγγλία, στο Νότο το Άγιερς ροκ ή Ουλούρου στην Αυστραλία κ.λπ., ενώ τέτοιο «τεχνητοί» ομφαλοί είναι και οι αιγυπτιακοί «οβελίσκοι» που μεταφέρθηκαν από τους δυτικούς και στήθηκαν στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον. Ο ομφαλός του ναού των Δελφών, που ήταν το πνευματικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας, είχε και υλική και πνευματική έννοια, αφού εκεί ακριβώς συγκαλείτο δύο φορές το χρόνο το συνέδριο των Αμφικτυόνων που αποτελούνταν από αντιπροσώπους όλων των ελληνικών πόλεων και ήταν ο μόνος ενεργός σύνδεσμος μεταξύ τους. Να τονίσουμε πως το Μαντείο των Δελφών ήταν αφιερωμένο αρχικά στη Γαία και έπειτα στον Υπερβόρειο Απόλλωνα.
Για να ολοκληρώνω, πολλά παραπέμπουν στην έννοια της Κούφιας Γης, κάτι που συναντιέται κατά κόρον σε πολλές δοξασίες ή Μυθολογίες ανά τον κόσμο και που παραπέμπουν και σε παράλληλες διαστάσεις κτλ. Όσο για διόδους προς τα «υπόγεια» υπάρχουν πολλά σημεία ανά τον κόσμο, όπως στο Βόρειο Πόλο, ενώ στην Ελλάδα σε αυτά τα σημεία έχουν στηθεί οι Νατοϊκές, αμερικανικές και ελληνικές στρατιωτικές (Κρήτη) βάσεις.
Ελπίζω να μπόρεσα να σε βοηθήσω λίγο φίλε μου.

ΥΓ. Κάτι Ινδοί που γνώρισα πρόσφατα, εδώ που βρίσκομαι προς το παρόν είχαν επίγνωση του μύθου, και όταν τους είπα πως υπάρχει μία εκδοχή που λέει πως το όνομα Ινδία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει γιος του Δία, με μεγάλη μου έκπληξη συμφωνήσανε.
Αν συγκρίνεις την αιγυπτιακή, σουμερική, αρχαία ελληνική μυθολογία θα προσέξεις πως πολλά στοιχεία συμπίπτουνε, π.χ. ο θεός των Αιγυπτίων Θωθ θεωρείται ο δικός μας Ερμής. Και όσο το ψάχνει κανείς τόσο τα πράγματα μπλέκουνε, αλλά και πιστεύω θα συμφωνήσεις πως αν δεν ψαχτούμε τότε θα χάσουμε κάθε ελπίδα να βρούμε την αλήθεια.
ΥΓ2. Ισχύει το γεγονός πως ορισμένα γραπτά τα πήραμε από τους άραβες, με τη γενική έννοια, και αυτοί αντιγράψανε αρκετά από εμάς. Και για να λέμε την αλήθεια μετά την πυρπόληση της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας πολλά γραπτά και φιλόσοφοί μας σωθήκανε από αυτούς.

nobodyΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nobody5001
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
399 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 14:22:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nobody5001  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε συνερευνητή Κώστα,
Θα σε βοηθήσω όσο μπορώ στο θέμα του ομφαλού, μιας και ταξιδεύω συνεχώς και δυστυχώς δεν μπορώ συνεχώς να συμβουλεύομαι τη βιβλιοθήκη μου, οπότε πιο πολλές λεπτομέρειες θα μπορέσω να σου «περάσω» τον Αύγουστο που θα επιστρέψω στην Ελλάδα.
Στο θέμα μας τώρα, υπάρχουν πολλά σύμβολα στις αρχαίες ιερατικές παραδόσεις που παριστάνω το «Κέντρο του Κόσμου». Επιγραμματικά, θα αναφερθώ σε ένα απόσπασμα ενός συγγραφέα το όνομα του οποίου μου διαφεύγει δυστυχώς. Λοιπόν, βάση τα λεγάμενά του, η ελληνική λέξη «ομφαλός», εκτός από τη φανερή σχέση της λέξης «φαλός», που μας φέρνει στο νου τις «στήλες» και τα «μενίρ», σημαίνει γενικά το σημείο που αποτελεί το κέντρο ενός πράγματος, ιδιαίτερα την τρύπα του τροχού μέσα από την οποία διέρχεται ο άξονάς του. Το ίδιο σημαίνει και η λέξη «Νάβχι» στα σανσκριτικά, το ίδιο και στις κέλτικες και γερμανικές παραδόσεις όπου συναντάμε τις λέξεις «Nab» και που έχουν την ίδια έννοια. Στα γερμανικά «Nabe» και «Nabel», στα αγγλικά «Navel» και στα λατινικά «Umbilicus». Στα κέλτικα η λέξη είναι «Nau» ή «Naf», όπου εκτός από ομφαλός σημαίνει και «αρχηγός». Το σύμβολο του ομφαλού σχετίζονταν πάντοτε με μία θέση που ήταν το κέντρο μιας περιφέρειας.
Για να μην μακρηγορώ και σε ζαλίζω, ο πιο γνωστός είναι ο «Ομφαλός των Δελφών» που οι αρχαίοι τον θεωρούσαν ως κέντρο του κόσμου, ενώ π.χ. στο Βορρά τέτοιο ιερό μέρος ο λόφος του Γκλάστονμερυ στην Αγγλία, στο Νότο το Άγιερς ροκ ή Ουλούρου στην Αυστραλία κ.λπ., ενώ τέτοιο «τεχνητοί» ομφαλοί είναι και οι αιγυπτιακοί «οβελίσκοι» που μεταφέρθηκαν από τους δυτικούς και στήθηκαν στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον. Ο ομφαλός του ναού των Δελφών, που ήταν το πνευματικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας, είχε και υλική και πνευματική έννοια, αφού εκεί ακριβώς συγκαλείτο δύο φορές το χρόνο το συνέδριο των Αμφικτυόνων που αποτελούνταν από αντιπροσώπους όλων των ελληνικών πόλεων και ήταν ο μόνος ενεργός σύνδεσμος μεταξύ τους. Να τονίσουμε πως το Μαντείο των Δελφών ήταν αφιερωμένο αρχικά στη Γαία και έπειτα στον Υπερβόρειο Απόλλωνα.
Για να ολοκληρώνω, πολλά παραπέμπουν στην έννοια της Κούφιας Γης, κάτι που συναντιέται κατά κόρον σε πολλές δοξασίες ή Μυθολογίες ανά τον κόσμο και που παραπέμπουν και σε παράλληλες διαστάσεις κτλ. Όσο για διόδους προς τα «υπόγεια» υπάρχουν πολλά σημεία ανά τον κόσμο, όπως στο Βόρειο Πόλο, ενώ στην Ελλάδα σε αυτά τα σημεία έχουν στηθεί οι Νατοϊκές, αμερικανικές και ελληνικές στρατιωτικές (Κρήτη) βάσεις.
Ελπίζω να μπόρεσα να σε βοηθήσω λίγο φίλε μου.

ΥΓ. Κάτι Ινδοί που γνώρισα πρόσφατα, εδώ που βρίσκομαι προς το παρόν είχαν επίγνωση του μύθου, και όταν τους είπα πως υπάρχει μία εκδοχή που λέει πως το όνομα Ινδία στα αρχαία ελληνικά σημαίνει γιος του Δία, με μεγάλη μου έκπληξη συμφωνήσανε.
Αν συγκρίνεις την αιγυπτιακή, σουμερική, αρχαία ελληνική μυθολογία θα προσέξεις πως πολλά στοιχεία συμπίπτουνε, π.χ. ο θεός των Αιγυπτίων Θωθ θεωρείται ο δικός μας Ερμής. Και όσο το ψάχνει κανείς τόσο τα πράγματα μπλέκουνε, αλλά και πιστεύω θα συμφωνήσεις πως αν δεν ψαχτούμε τότε θα χάσουμε κάθε ελπίδα να βρούμε την αλήθεια.
ΥΓ2. Ισχύει το γεγονός πως ορισμένα γραπτά τα πήραμε από τους άραβες, με τη γενική έννοια, και αυτοί αντιγράψανε αρκετά από εμάς. Και για να λέμε την αλήθεια μετά την πυρπόληση της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας πολλά γραπτά και φιλόσοφοί μας σωθήκανε από αυτούς.

nobodyΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 17:08:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Που λοιπόν αποδίδεις το φαινόμενο της επιτυχίας των Επών;
Θυμήσου πως τα Ομηρικά έπη έρχονται δεύτερα σε ανάγνωση και πωλήσεις όλων των εποχών."

Μα στο μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού, Κώστα μου. Είναι ο πιό διαδεδομένος και μελετημένος αρχαίος πολιτισμός, σε όλα τα επίπεδα. Και τα Επη, έχουν το χάρισμα να είναι κείμενα κατανοητά, με ροή, ευχάριστα στο διάβασμα από όλους, ειδικούς και μη, μεγάλους και παιδιά. Δεν συμβαίνει το ίδιο ας πούμε με το Επος του Γκιλγαμές που είναι και αρχαιότερο. Δεν ρέει το κείμενο, δεν σου κρατάει το ενδιαφέρον. Οσο για την Βίβλο, αν δεν είχε επικρατήσει ο Χριστιανισμός
σε ολόκληρη σχεδόν την γη, που εν πολλοίς επέβαλλε το διάβασμα των κειμένων, αμφιβάλλω αν θα είχε την διάδοση που έχει σήμερα.


Στο θέμα των αρχαίων εξελιγμένων πολιτισμών.
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι όντως υπήρχε ένας ή περισσότεροι και αυτή η θεωρία στηρίζεται βασικά σε μύθους και παραδόσεις των διάφορων λαών και πολιτισμών.
Για την Ελλάδα ειδικότερα, έχουμε την παραδόση της Χρυσής Γενιάς, της Ατλαντίδας, τους μύθους γύρω από τους Θεούς και τις ικανότητές τους.
Γενικότερα και σχεδόν σε όλες τις μυθολογίες, έχουμε τους θεούς που έρχονται από κάπου αλλού και εκπολιτίζουν τους ντόπιους.
Και επειδή δεν πιστεύω στην ύπαρξη "θεών", θεωρώ ότι είτε είναι φανταστικές ιστορίες, είτε κάποιοι άνθρωποι είχαν περισσότερες γνώσεις από τους υπόλοιπους και τους εμφανιζόντουσαν ως "θεοί".

Αυτή την δεύτερη περίπτωση, την θεωρώ πιό ενδιαφέρουσα για έρευνα.
Επειδή αν ισχύει, μπορεί να επαναληφθεί στο μέλλον.


Πάντως σας δίνω τις πληροφορίες που βρήκα για την γεωλογία της περιοχής μας. Αναφέρεται κυρίως στην Κρήτη, αλλά μπορούμε να το γενικεύσουμε για την περιοχή του Αιγαίου.

"Οι γεωλογικές αναταραχές στις αρχές της Μειοκαίνου γεωλογικής περιόδου, 25 εκατομμύρια χρόνια πριν, έκαναν να αναδυθεί από τον βυθό της θάλασσας η Αιγηίδα που κάλυπτε όλον περίπου τον σημερινό χώρο από το Ιόνιο μέχρι την Μικρά Ασία και τα νότια της Κρήτης.
Κατά την μέσο-Μειόκαινο, η Αιγηίδα είχε ψηλά βουνά ενώ κάποιες άλλες περιοχές βυθίστηκαν στην θάλασσα. Η χλωρίδα αυξήθηκε σε τέτοιο βαθμό ώστε από την late-Μειόκαινο (14 εκατομμύρια χρόνια πριν) η Αιγηίς κατοικήθηκε από τα μεγάλα χορτοφάγα θηλαστικά.
Προς το τέλος της Τριτογενούς περιόδου (10 εκατομμύρια χρόνια πριν αλλού βρήκα ότι έγινε πριν 6 εκ. χρόνια περίπου) τα νερά της Μεσογείου άρχισαν να πλημμυρίζουν την Αιγηίδα, σχηματίζοντας τα νησιά του Αιγαίου και της Κρήτης. Η Κρήτη είχε ήδη σχηματιστεί και περιβληθεί από το νερό της θάλασσας, πριν από οκτώ εκατομμύρια χρόνια.
(Σαν παράδειγμα άλλοι φέρνουν και το βουνό προφήτης Ηλίας στην Σαντορίνη που είναι ότι έχει μείνει από την οροσειρά που υπήρχε στην περιοχή)

Κατά την Πλειόκαινο εποχή (1-3 εκατομμύρια χρόνια πριν) υπήρξε μια
σταθερή διαδικασία της ανόδου και πτώσης του εδάφους, και μια βαθιά τεκτονική ρωγμή δημιουργήθηκε στην κρητική θάλασσα, περίπου στην ίδια θέση όπως είναι σήμερα.
Οι γεωλογικές αναταραχές στην περιοχή όσο υπήρχε η Αιγηίδα, συνεχίστηκαν σε όλη την Πλειστόκαινο (1 εκατομμύριο έως
25.000 έτη πριν) κατά την οποία υπήρξαν διαδοχικές θερμές και
δροσερές περίοδοι που προκλήθηκαν από τις βαθμιαίες επακτάσεις και
υποχωρήσεις των παγετώνων. Κατά συνέπεια, το επίπεδο της θάλασσας αυξήθηκε και έπεσε, δημιουργώντας τις γέφυρες μεταξύ της Κρήτης και των παρακείμενων εδαφών πέρα από τις οποίες το νησί αποικίστηκε από τα είδη ζώων και φυτών.
Σήμερα, η νότια Κρήτη είναι κατά 3,65 μέτρα υψηλότερα από το Βορρά του
νησιού. Η γραμμή της προηγούμενης στάθμης θάλασσας μπορεί να φανεί
σαφώς στους απότομους βράχους κατά μήκος της νότιας ακτής. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτές οι αναταραχές προκλήθηκαν από την πίεση
που ασκεί η αφρικανική τεκτονική πλάκα στην ευρωπαϊκή."

Πρόσφατα στην νότια Ιταλία βρέθηκαν τα παλιότερα ανθρώπινα ίχνη αποτυπωμένα σε ένα ηφαίστειο (Roccamonfina). Χρονολογούνται πριν από 385,000 to 325,000 χρόνια.
Τα παλιότερα αποτυπώματα στην Ελλάδα, διάβασα ότι έχουν βρεθεί σε σπήλαιο στην Θεόπετρα της Καλαμπάκας, και είναι ηλικίας 49,000 χρόνων.

Για το τελευταίο, πληροφορίες εδώ
http://www.3kala.gr/kalabaka/theopetra.asp

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 21:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε συνερευνητή nobody

Σε ευχαριστώ φίλε για τις ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

quote:
Ο ομφαλός του ναού των Δελφών, που ήταν το πνευματικό κέντρο της αρχαίας Ελλάδας, είχε και υλική και πνευματική έννοια, αφού εκεί ακριβώς συγκαλείτο δύο φορές το χρόνο το συνέδριο των Αμφικτυόνων που αποτελούνταν από αντιπροσώπους όλων των ελληνικών πόλεων και ήταν ο μόνος ενεργός σύνδεσμος μεταξύ τους. Να τονίσουμε πως το Μαντείο των Δελφών ήταν αφιερωμένο αρχικά στη Γαία και έπειτα στον Υπερβόρειο Απόλλωνα.

Από το Μαντείο των Δελφών πήρε ο Λυκούργος τη Σπαρτιατική νομοθεσία και ο Σόλων τους πρώτους στην ιστορία Δημοκρατικούς νόμους.

Ήταν κατά κάποιο τρόπο το κέντρο διοχέτευσης πολιτισμού.

Υπήρχε επίσης εκεί το "Μουσείο", κτήριο αφιερωμένο στις μούσες (όχι με τη σημερινή έννοια) όπου φυλάσσονταν τα πανάρχαια κείμενα και κειμήλια, για το οποίο έχω βρει ελάχιστες πληροφορίες.



gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2004, 21:59:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ostria

Θα προσπαθήσω να δώσω μια διαφορετική άποψη.

quote:
- Που λοιπόν αποδίδεις το φαινόμενο της επιτυχίας των Επών;
- Μα στο μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού

Έστω ότι αυτές είναι οι διάφορες περίοδοι της Ελληνικής ιστορίας

  • Χ εποχή
  • Μυκηναϊκή εποχή
  • Κλασσική εποχή
  • Ελληνιστική εποχή
  • Βυζάντιο
  • Σύγχρονη εποχή

Θα έλεγα ότι ο Ελληνικός Πολιτισμός έφθασε στο ύψιστο μεγαλείο του κατά την Κλασσική και την Ελληνιστική εποχή.

Τα Ομηρικά Έπη γράφτηκαν στο τέλος του "Ελληνικού μεσαίωνα", μετά τη Μυκηναϊκή εποχή κατά την οποία δεν υπάρχει ουσιαστική λογοτεχνία.

Αν τα Ομηρικά Έπη είχαν γραφτεί προς τα τέλη της Κλασσικής ή της Ελληνιστικής περιόδου, όπως τα κείμενα του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, κ.α. τότε αναμφισβήτητα θα οφείλονταν στο μεγαλείο του Ελληνικού Πολιτισμού.

Μήπως γράφτηκαν κατά το ύψιστο μεγαλείο μιας άλλης Χ εποχής, εξίσου Ελληνικής και μεγαλειώδους την οποία σήμερα αγνοούμε;

Εδώ και κάποιο καιρό έχω το εξής δίλημμα. Έστω, εντελώς υποθετικά, ότι βρίσκεται τελικά κάποιος που αποδεικνύει πως ο Όμηρος διασκεύασε τα έπη κάποιου άλλου, π.χ. του Οίαγρου. Τότε θα πρέπει να πάψουμε να τιμούμε τον Όμηρο για τα Έπη του; (οι Λατίνοι τιμούν το Βιργίλιο για την Αινειάδα που γράφτηκε πάνω στα Ομηρικά πρότυπα) ή μήπως ανακαλύψουμε ένα ακόμα χαμένο αριστουργηματικό Έπος και ένα ακόμα έξοχο Έλληνα επικό ποιητή;



gnothe seauton

Edited by - κώστας on 15/06/2004 13:47:06Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AlexTheGreat
Νέο Μέλος

France
30 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2004, 01:14:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AlexTheGreat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοι συνερευνητες.

Οπως τα εγραψε η φιλη Ostria, η Αιγηιδα ητω απο της πρωτες ¨ηπειρους¨ που γνωρησε η Γη. Μπορω να πω, βαση μιας συζητησης ενος φιλου Γαλλου που ειναι γεωλογος, οτι ο Ολυμπος ειναι απο τα πρωτα βουνα που βγηκαν απο τα υδατα.

Πρως τον Κωστα.
Εδω στη Γαλλια, ενας καθηγητης με εχει πει πως εχωντας μελετησει ο ιδιος την Ιλιαδα κ την Οδυσσεια, κατεληξε στο συμπερασμα οτι ο Ομηρος δεν ειναι αυτος που εγραψε τα επη ως πρως την σημερινη μορφη τους, αλλα οτι επισκευατηκαν καθ ολην την διαρκεια της ιστοριας, πραγμα που δε θα μου φαινοταν αδυνατο διοτι τα μαθαινανε απ εξω, και οπως ξερει ο καθενας η μνημη συνηθως αδυναμει. Επισης, τουτα τα επη ισως να ομορφοποιηθηκαν για διαφορα συμφεροντα. Για παραδειγμα, αν εξετασει κανεις τα ονοματα των βασιλιαδων που εκστρατευονται, θα δει οτι μερικοι απ αυτους δεν υπηρχαν εκεινη την εποχη.

Οσο για την πυλη του μαντειου των Δελφων, παρ ολο που δεν πηγα ποτε μου σαν φυσικη παρουσια, γνωριζω οτι η εισοδος σφραγηστηκε, η καλυτερα, καλυπτηκε απο χωμα. Τωρα ειναι πλεον καταπρασινο το μερος.
Τωρα θελω μια εξακριβωση απο αυτους που πηγαν. Θελω να μαθω αν υπαρχει στη μεση του αρχαιου θεατρου των Δελφων κ της Δωδωνης δυο μικρα σπιτακια το πολυ με εκταση 4 τ.μ. Διοτι βλεπω να υπαρχουν τετοιες παραγκες. Ας με πει καποιος αν κανω λαθος.

Ευχαριστω εκ των προτερων,

Alex

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2004, 03:22:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

διοτι τα μαθαινανε απ εξω, και οπως ξερει ο καθενας η μνημη συνηθως αδυναμει.

Alex




Μη βάζεις στοίχημα.
Να σου πω ολο τον Ερωτοκριτο?

Και κάτι άλλο ο αμόρφωτος παππούς μου δεν μου έλεγε παραμύθια με λυκοσκουφακους,
αλλά την Οδύσσεια (ποτέ δεν έμαθα από πού την έμαθε διότι πέθανε όταν ήμουν 7),και κάποτε για να εξάψει περισσότερο την φαντασία μου με πήγε σε μια σπηλιά (του κυκλωπα)που είχε δίπλα της και μια παρασπηλια μικρότερη σχετικά κοντά στην θάλασσα η οποία αν πάρεις το κείμενο της οδύσσειας στα χέρια σου θα πεις ότι εδώ είναι ο τόπος που περιγράφεται ,και όχι μόνο αυτό αλλά ακριβώς δίπλα στην θάλασσα ρέει και μια πηγή.
Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν λέω ότι αυτός ήταν ο τόπος αποβίβασης αλλά στην φαντασία ενός 5χρονου παιδιού όλα έδεναν τέλεια!

Φιλικα

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2004, 14:21:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι, το παζλ της χαμένης Αθήνας έχει πολλά κομμάτια.

Σιγά-σιγά όμως βρίσκουμε κάποια από αυτά.

Στο ερώτημα κάποιου φίλου πέρσι,

quote:
ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΝΑΣ ΤΟΣΟ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΒΡΕΙ ΚΑΤΙ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ? ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΜΕΤΑΛΛΟ Η ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ?

Δόθηκαν τότε κάποιες απαντήσεις, όπως:

quote:
ευρήματα υπάρχουν πολλά αλλά είναι στις αποθήκες με την ταμπέλα "αγνωστης χρήσης..."

quote:
Αναρωτιέμαι μήπως "έχουμε ήδη" στα μουσεία κάποια εκθέματα από το 9.000 π.Χ. αλλά στην ετικέτα τους γράφει 500 π.Χ.

Σήμερα όμως μπορούμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα να πούμε πως εντοπίσαμε κάποια σημαντικά ευρήματα του προκατακλυσμιαίου πολιτισμού.

Το 1992 ο Robert M. Schoch καθηγητής γεωλογίας, παλαιοντολογίας στο Boston University of General Studies κατέθεσε μια έκθεσή με μετρήσεις πάνω στη διάβρωση από νερό του σώματος της Σφίγγας, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Σφίγγα κατασκευάστηκε το 10.500 π.Χ. http://www.bu.edu/cgs/faculty/focus/inserts/schoch.html

Ο φίλος Πελασγός αναλύει αυτό το θέμα στο
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=3296&whichpage=18
Προτείνω να το διαβάσετε.

Αν γίνει αποδεκτό από τις Διεθνείς αρχαιολογικές Εταιρίες ότι η Σφίγγα κατασκευάσθηκε πριν από 12.000 χρόνια θα πρέπει να αλλάξει η υπάρχουσα ιστορία.

Από το 1992 που ο Robert M. Schoch κατέθεσε την έκθεσή του μέχρι σήμερα έχουν περάσει 12 χρόνια. Βασικά επιχειρήματα από την μεριά των αρχαιολόγων δεν φαίνεται να υπάρχουν. Το βασικό επιχείρημα των αρχαιολόγων είναι το στερεότυπο "δεν υπήρχε τεχνολογία πριν από 12.000 χρόνια". Η έλλειψη επιστημονικής αντιπαράθεσης είναι φανερή.

quote:
But, as Schoch makes magisterially clear, not only is there no 'strong opposing case', there is no opposing case at all. There is just opposition--from academics incapable of facing a challenge to deeply held convictions, and from a pair of bunglers incapable of distinguishing between credentials and expertise, or between evidence and rationalization. http://members.aol.com/jawsphinx/curcom1.html

Από τις συζητήσεις φαίνεται επίσης πως το 10.500 π.Χ. είναι μεν μια πιθανή ημερομηνία κατασκευής της Σφίγγας, δεν αποκλείονται όμως άλλες αρχαιότερες.

quote:
But the problem with a 10,500 B.C. date surfaces strongly in Schoch's book VOICES OF THE ROCKS. There can be little doubt that the entire planet was in the midst of several millennia of intense and extended upheaval--prodigious floods, rising sea levels, earthquakes, volcanoes erupting, meteor strikes ... Everything on the Giza Plateau testifies to an advanced, secure and long settled civilization. It's hard to conceive of a Sphinx produced in the midst of violent and protracted chaos. So while the Leo correlation fits roughly ca. 10,500 B.C., the paleoclimatology does not.
What then is the alternative? Well, how about the earlier Leo ingress, when the star map is the same? That puts us back at around 36,000 BC ... I know ...I know... But outrageous as this may sound, in a very rough way it corresponds to the dates provided by those strange Egyptian king lists that chronicle the long reigns during which Egypt was ruled, first by the neterw, the gods themselves, and subsequently by the Followers or Companions of Horus. (I believe the Indian Vedas also say the present stage of their civilization began around 40,000 years ago.) However unlikely that early date may appear, the possibility must be left open that the ancient Egyptians had a more accurate knowledge of their own history than have modern Egyptologists . .. and then there's that curious statement by Herodotus about the 'sun setting twice, where it now rises' which if it means anything at all, may well refer to knowledge of precessionary cycles. De Santillana and Von Dechend have presented a very strong case for advanced observational astronomy existing in prehistoric periods.
http://members.aol.com/jawsphinx/curcom1.html

Πόσος καιρός άραγε θα πρέπει να περάσει ακόμα μέχρι είτε να γίνει αποδεκτή αυτή θεωρία είτε να απορριφθεί;

Αν τυχόν απορριφθεί, καλώς!

Αν όμως γίνει δεκτή, τότε αλλάζουν εντελώς τα δεδομένα. Η Σφίγγα, ή μάλλον ο Λέων δεν θα είναι το μόνο κατασκεύασμα εκείνης της εποχής.

Εφόσον λοιπόν δεν θα υπάρχει η τροχοπέδη ότι "δεν υπήρχε τεχνολογία τότε", το επόμενο βήμα θα είναι τι άλλα έχουν απομείνει από εκείνη την εποχή.


gnothe seauton

Edited by - κώστας on 15/06/2004 13:45:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τυχερουλης
Πλήρες Μέλος

Greece
1123 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2004, 15:04:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τυχερουλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Έστω ότι αυτές είναι οι διάφορες περίοδοι της Ελληνικής ιστορίας

  • Χ εποχή
  • Μυκηναϊκή εποχή
  • Κλασσική εποχή
  • Ελληνιστική εποχή
  • Βυζάντιο
  • Σύγχρονη εποχή


Που τοποθετείς τους Μίνωες?

Σκάβε βαθειά-τρέξε γρήγορα!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AlexTheGreat
Νέο Μέλος

France
30 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2004, 16:21:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AlexTheGreat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοι συνερευνητες

Προς τον φιλο-η CM, φοβερη η πλακα.... Να σου πω, μηπως σε αυτη την οργανωση ΑLGIDA υπαρχουν εξωγηινοι, διοτι εχω μαθει πως μιλαν μεταξυ τους με κατι ηχους που μοιαζουν με KPI-KPI, αλλα ακομη δεν καταλαβα τι εννωουσαν. Παντως τους παρακολουθω...

Προς την φιλη Αφροδιτη Αρτεμις. Απ οτι φαινεται, εχει προβλημα το Pathfinder, διοτι απαντηση δεν πηρα...

Προς τον Κωστα. Εχω διαβασει το αρθρο. Διεσταυρωσα την πληροφορια με ενα χειρογραφο ενος Αμερικανου επιστημωνα που κατα το 1970 ειχε παρουσιασει και αυτος βαση ερευνων του στην Αιγυπτο οτι η Σφιγγα-Λεων ηταν αρχαιοτερη αποτι νομισανε. Επισης, μπορω να πω οτι κατασκευαστηκε η Σφιγγα την εποχη που μπαιναμε στην ζωδιακη εποχη του λεωντος, και το γιατι σε τελικη φαση εχει φατσα ανθρωπινη δικαιολογητω απο τις επισκευες που γινανε κατα την εισοδο στο ζωδιακο σπιτι της Παρθένος. Λοιπον, εαν δεν κανω λαθος, παραμενουμε σε καθε ζωδιακο σπιτι για περιπου 2500-3000 χρονια. Μπαινουμε οπως το γνωριζετε ολοι στην εποχη του Υδροχοου, που ειναι 6 ζωδια μετα τον Λεων. Δηλαδι, η σφιγγα κατασκευαστηκε καπου 15000-18000 χρονια πριν απο μας. Αν υποθεσουμε πως κανω λαθος στην καταμετρηση μου, φτανουμε στα 12000 χρονια, δηλαδι ακριβως την εποχη που χρονολογει ο Αγγλος ερευνητης. Υπαρχει θρησκευτικος λογος για τον οποιο χτιστηκε εκεινη την εποχη. Αλλα δεν θα αναφερθω σε αυτο...

Αυτα.

Οποιος εχει νεωτερα πανω στα παλαιοτερα, ας το πει.
Ναστε καλα

ALEX

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2004, 17:08:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
τυχερουλη

Σωστή η παρατήρηση.

Ναι, θα έπρεπε να είναι Μινωικο–Μυκηναϊκή εποχή

Μην ξεχνάμε πως οι πρώτοι αθλητικοί αγώνες προς τιμή του Διός οργανώθηκαν από τον Ιδαίο Ηρακλή στους Ιδαίους Δακτύλους.

Αλλά ούτε στη Μινωική ούτε στη Μυκηναϊκή εποχή δεν υπάρχει ουσιαστική λογοτεχνία.


gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2004, 17:28:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Alex

Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για τους ζωδιακούς κύκλους.

quote:
Θελω να μαθω αν υπαρχει στη μεση του αρχαιου θεατρου των Δελφων κ της Δωδωνης δυο μικρα σπιτακια

Θα βρεις αρκετές πληροφορίες για τους Δελφούς στη διεύθυνση:
http://www.sikyon.com/contents_gr7.html


Η Κασταλία πηγή σήμερα


Η Πυθία



gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2004, 11:11:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας δεχτούμε ότι υπήρχαν ανεπτυγμένοι προκατακλυσμιαίοι πολιτισμοί. Σε ποιά υπάρχοντα στοιχεία μπορούμε να βασίσουμε αυτή την θεωρία;

1. Στην Σφίγγα, αν όντως ισχύει η νέα γεωλογική χρονολόγηση της.
(Εδώ όμως ας σκεφτούμε, από μόνο του αυτό το στοιχείο τι μας προσφέρει;)

2. Οι αναφορές για "μοντέρνο" πόλεμο ανάμεσα σε δύο πολιτισμούς στα αρχαία Ινδικά κείμενα. (Ο ένας είναι το βασίλειο του Ράμα -Ινδικός- ο άλλος ταυτίζεται με την Ατλαντίδα, αλλά δεν γνωρίζουμε αν όντως οι εχθροί των Ράμα ήταν οι Ατλαντες. Εδώ έχουμε ιπτάμενα σκάφη και πυρηνικά όπλα. Οι λεπτομέρειες στα κείμενα είναι εντυπωσιακές)

3. Η αναφορά στην Ατλαντίδα στα κείμενα του Πλάτωνα.

4. Στην καταστροφή των Σοδόμων και των Γομόρων, όπως περιγράφεται στην παλιά διαθήκη. Εδώ η χρονολόγιση αυτού του συμβάντος είναι αβέβαιη. Αλλά δεν δείχνει να μας πηγαίνει πολύ παλιά (πλέον του 10.000 πΧ)

5. Ο τρόπος κτισίματος κάποιων τοιχών πόλεων (πχ των δικών μας Θηβών) που ο μύθος λέει ότι οι πέτρες σηκώνονταν στον αέρα και έμπαιναν στην θέση τους όταν έπαιζε η λύρα του Απόλλωνα. Η καταστροφή κάποιων τοιχών πάλι με ηχητικό τρόπο (η καταστροφή των τοιχών της Ιεριχούς μέσω του ήχου των σαλπίγγων) Αν δεχτούμε ότι οι μύθοι εδώ αναφέρονται σε προηγμένη τεχνολογία, δεν ήταν τεχνολογία της εποχής, αλλά αρχαιότερη.

6. Η ύπαρξη αρχαίων χαρτών που έφτασαν μέχρι τις μέρες μέσω αντιγράφων και δείχνουν μία αρκετά ακριβή γνώση των περιοχών της Γης, (πχ της Ανταρκτικής όπως ήταν πριν καλυφθεί από τους πάγους από τον χάρτη του Πίρι Ρέϊς).

7. Τα πλοία των Φαιάκων, όπως περιγράφονται από τον Ομηρο στην Οδύσσεια. Πιθανόν και η κατασκευή της Αργούς.

8. Διάφορα μικροαντικείμενα που έχουν βρεθεί σε διάφορα μέρη και πιθανόν να ενισχύουν την θεωρία, πχ, οι νανομηχανισμοί που βρέθηκαν στα Ουράλια (αν όντως είναι τόσο παλιοί), οι "μπαταρίες" της Βαγδάτης, τα κρυστάλινα κρανία στην Κεντρική & Νότια Αμερική.

Αλλο;


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/06/2004, 15:44:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ostria,

Σε ευχαριστώ που έδωσες αυτό τον κατάλογο με τα στοιχεία για τους προκατακλυσμιαίους πολιτισμούς. Πολύ καλή η σκέψη να συγκεντρώσουμε αυτά τα στοιχεία.

Με χαρά θα προσθέσω δυο ακόμα στοιχεία.

9. Γνώση του "ηλιοκεντρικού συστήματος" στην Οδύσσεια

Πρώτος διατύπωσε τη θεωρεία του ηλιοκεντρικού συστήματος ο Αρίσταρχος ο Σάμιος (310 – 230 π.Χ.). Ακολούθησε ο Κοπέρνικος (1473-1543 μ.Χ.)

Αν αναλύσουμε ετυμολογικά τη λέξη ηλικία:

ηλικία = ήλιος + κίω (περιστρέφομαι)

Στο πολυτονικό φαίνεται καλύτερα η συγγένεια των δυο λέξεων.

Όταν κάποιος λέει πως η ηλικία του είναι 40 ετών, χωρίς να το καταλαβαίνει εννοεί πως από τότε που γεννήθηκε, περιστράφηκε γύρω από τον ήλιο 40 φορές.

Είναι σαφές πως αυτός που δημιούργησε τη λέξη "ηλικία" ήταν γνώστης του ηλιοκεντρικού συστήματος.

Ο Όμηρος συχνά χρησιμοποιούσε τη λέξη αυτή:

quote:
εκ πατέρων φιλότητος, ατάρ και ομήλικές ειμεν·
Οδύσσεια ιε'

εν δήμω Ιθάκης μεθ' ομήλικας έμμεν άριστον
Οδύσσεια ιστ'



10. Γνώση γραφής στην Ιλιάδα

Πολλά λέγονται για τη προφορική μετάδοση των επών. Εντούτοις ο Όμηρος γνώριζε το ρήμα "γράφω"

quote:
Ο Όμηρος στην ραψωδία Ζ' αναφέρει ότι ο Σίσυφος χάραξε στις οπλές των βοδιών του την φράση «ο Αυτόλυκος με κλέβει», πράγμα που δείχνει ότι η γραφή και η ανάγνωση ήταν ήδη διαδεδομένη και σε απλούς βοσκούς!
http://www.geocities.com/sfetel/gr/grafh_g.htm#homer



Είπε, κι ο ρήγας αγανάχτησε τέτοιο κακό ν' ακούσεί'
να τον σκοτώσει δεν το θέλησε, δε βάσταξε η καρδιά του,
μον' στη Λυκία τον στέλνει δίνοντας του,
γράμμα θανατερό γραμμένο στο δίπτυχο πινακίδιο,
του πεθερού του εκεί να τα 'δειχνε και να 'βρει το χαμό του.
Κι αυτός κινάει, και των αθάνατων τον προβοδούσε η χάρη,
στη χώρα της Λυκίας ως που 'φτασε και στις οχτιές του Ξάνθου,
Εκεί με αγάπη της απλόχωρης Λυκίας τον δέχτη ο ρήγας'
μέρες εννιά τον καλοσκάμνισε κι εννιά του σφάζει βόδια',
μα όταν στις δέκα πάνω πρόβαλεν η ροδοδαχτυλάτη
Αυγή, τον ρώτησε και ζήτησε να ιδεί και το γράμμα,
πού ό Προίτος ο γαμπρός του του 'δωκε να του κρατάει'
κι ως πήρε και τ' άσκημο γράμμα ξέκρινε, που του 'στελνε ο γαμπρός του,
πρώτα τη Χίμαιρα τον πρόσταξε την άγρια να σκοτώσει.

Δίνω και την Αγγλική μετάφραση για λόγους σύγκρισης:

quote:
so he sent him to Lycia with lying letters of introduction, written on a folded tablet, and containing much ill against the bearer. He bade Bellerophon show these letters to his father-in-law, to the end that he might thus perish; Bellerophon therefore went to Lycia, and the gods convoyed him safely.
"When he reached the river Xanthus, which is in Lycia, the king received him with all goodwill, feasted him nine days, and killed nine heifers in his honour, but when rosy-fingered morning appeared upon the tenth day, he questioned him and desired to see the letter from his son-in-law Proetus. When he had received the wicked letter he first commanded Bellerophon to kill that savage monster, the Chimaera, who was not a human being, but a goddess, for she had the head of a lion and the tail of a serpent, while her body was that of a goat, and she breathed forth flames of fire;
http://classics.mit.edu/Homer/iliad.6.vi.html


gnothe seauton


Edited by - κώστας on 20/07/2004 12:12:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/06/2004, 19:40:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Κώστα,

νομίζω ότι το ηλιοκεντρικό σύστημα ήταν μία θεωρία. Αλλά η απόδειξη ήρθε πολύ αργότερα.

Για την γραφή, όντως υπήρχε αλλά δεν μιλάμε (προφανώς) για την αλφαβητική γραφή αλλά για τις γραμμικές. Βέβαια δεν έχουν βρεθεί κανονικά κείμενα, αλλά προφανώς θα υπήρχαν κάποια που χάθηκαν.
Αλήθεια πόσα χρόνια περνούν ανάμεσα στην πρώτη επαφή με μιά νέα γραφή (πχ την αλφαβητική) και τα πρώτα τελειοποιημένα κείμενα, όπως αυτά του Ομήρου;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/07/2004, 14:48:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Ostria


quote:
νομίζω ότι το ηλιοκεντρικό σύστημα ήταν μία θεωρία. Αλλά η απόδειξη ήρθε πολύ αργότερα.

"Εμείς" σήμερα πιστεύουμε πως ήταν μια θεωρεία που "εντελώς τυχαία" επαληθεύτηκε. Ο Κοπέρνικος στη σύγχρονη εποχή την επαναδιατύπωσε και αποδείχτηκε σωστή με τη χρήση των τηλεσκοπίων. Το ίδιο και ή Ατομική Θεωρεία του Δημόκριτου, ή θεωρεία του Χωροχρόνου που διατύπωσαν ο Ηράκλειτος και ο Ζήνων ο Ελεάτης, κ.α.

Το ηλιοκεντρικό σύστημα εκτός από τον Αρίσταρχο το Σάμιο, αναφέρεται και στους Ορφικούς ύμνους.

Όμως για να αναπτύξει και να διατυπώσει με βεβαιότητα κάποιος τη θεωρία του Ηλιοκεντρικού Συστήματος, ή την Ατομική Θεωρία, ή τη θεωρία του Χωροχρόνου, χρειάζεται να πραγματοποιήσει επισταμένες εργαστηριακές έρευνες.

Αυτό γνωρίζουμε πως ήταν αδύνατο ακόμα και στην Κλασσική και την Ελληνιστική Εποχή. Τηλεσκόπια τότε δεν υπήρχαν. Ούτε μικροσκόπια ή πυρηνικοί αντιδραστήρες, ή άλλες εργαστηριακές συσκευές, απαραίτητες για την απόδειξη αυτών των θεωριών.

Μια εκδοχή είναι πως με τηλεπάθεια στο χρόνο κα/ή χώρο επικοινώνησαν με τεχνολογικά ανεπτυγμένους πολιτισμούς και έλαβαν αυτές τις γνώσεις. Αυτή η εκδοχή δεν μου κάθεται καλά και την απορρίπτω.

Προτιμώ την εκδοχή των προκατακλυσμιαίων πολιτισμών. Εδώ υπάρχουν μερικά ερωτήματα.

1. Πως διατηρήθηκαν οι προκατακλυσμιαίες γνώσεις για χιλιάδες χρόνια.
2. Γιατί ήταν προσβάσιμες μόνο σε εκλεκτούς.
3. Που κατέληξαν τα αρχεία αυτών των γνώσεων και γιατί δεν τα γνωρίζουμε σήμερα.

Ο Ηρόδοτος (Η, 36-37) κάνει μια περίεργη αναφορά.

quote:
…οι κάτοικοι των Δελφών πληροφορούμενοι (ότι ορδές βάρβάρων πλησίαζαν) κατατρόμαξαν και ρωτούσαν το μαντείο για τα ιερά πράγματα, αν δηλαδή έπρεπε να τα κρύψουν ή να τα μεταφέρουν αλλού. Ο θεός όμως δεν τους άφησε να τα μετακινήσουν λέγοντας πως αυτός είναι ικανός να προστατεύει τα δικά του πράγματα.
Οι κάτοικοι, των Δελφών αφού άκουσαν αυτά φρόντιζαν για τον εαυτόν τους. Τα παιδιά και τις γυναίκες τους έστειλαν απέναντι στην Αχαΐα, και απ1 αυτούς οι περισσότεροι ανέβηκαν στις κορυφές του Παρνασσού και τοποθέτησαν τα πράγματα τους στο Κωρύκιο άντρο, άλλοι δε έφυγαν στην Άμφισσα της Λοκρίδας ώστε όλοι οι κάτοικοι των Δελφών εγκαταλείψαν την πόλη εκτός από εξήντα άνδρες και του ερμηνευτή της θέλησης τον θεού.

Όταν δε οι βάρβαροι επερχόμενοι πλησίασαν τόσο, ώστε να διακρίνουν το Ιερό, τότε ο ερμηνευτής της θέλησης του θεού, του οποίου το όνομα ήταν Ακήρατος, βλέπει μπροστά στο ναό στημένα τα ιερά όπλα, τα όποια είχαν βγει έξω από το άδυτο του ιερού των Δελφών και τα οποία δεν επιτρεπόταν κανείς να αγγίξει. Κι αυτός μεν πήγαινε, για να φανέρωση το Θειο στους ευρισκομένους κατοίκους των Δελφών. Όταν δε οι βάρβαροι σπεύδοντας έφθαναν στην περιοχή της Προναίας Αθηνάς, συνέβησαν σε αυτούς θεία σημεία ακόμη σπουδαιότερα. Διότι, και τούτο βεβαία είναι θαύμα μεγάλο, όπλα πολεμικά μόνα τους φάνηκαν στημένα έξω από το ναό. Αυτά όμως πού έγιναν μετά είναι άξια θαυμασμού περισσότερο απ όλα. "Όταν οι βάρβαροι επερχόμενοι ήταν κοντά στο ιερό της Προναίας Αθηνάς, τότε από μεν τον ουρανό έπεφταν πάνω τους κεραυνοί, από δε τον Παρνασσό κόπηκαν δύο κορυφές κι έπεφταν εναντίον τους και πρόφθασαν πολλούς από αυτούς επιπλέον και από το ιερό της Προναίας ερχόταν βοή και αλαλαγμός.



Υπάρχει στο διαδίκτυο στα Αγγλικά:
quote:
The god, in reply, bade them leave the treasures untouched- "He was able," he said, "without help to protect his own."http://classics.mit.edu/Herodotus/history.8.viii.html

Εδώ έχουμε ιερά, μυστικά όπλα στο μαντείο των Δελφών που πετούν κεραυνούς και (εκτοξεύοντας βόμβες;) αποκόπτουν βράχια για να καταστρέψουν τον εχθρό.

Εφόσον έχουμε αποδείξεις ότι αυτά τα όπλα υπήρξαν και χρησιμοποιήθηκαν από "ειδικό προσωπικό" στο μαντείο των Δελφών, είναι λογικό να υποθέσουμε πως υπήρξαν και γραπτά αρχεία που δόθηκαν σε λίγους εκλεκτούς, όπως στο Λυκούργο, το Σόλωνα, τον Πυθαγόρα κ.α. (προσωπικά πιστεύω και στον Όμηρο και τον Ησίοδο).



gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
demo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
296 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2004, 09:35:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους demo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θέλω να αναφέρω & εγώ μιά άποψη για την Προκατακλυσμιαία Αθήνα, την οποία διάβασα απο το βιβλίο του Κυρίου Αν.Κεραμυδά "Ατλαντίδα - Το Μυστικό των Μυστικών"!! Λέει ο κος.Κεραμυδάς οτι με τον καταποντισμό της Ατλαντίδας έγιναν τρομακτικές αλλαγές & Σεισμοί στον Ελληνικό χώρο!! Τότε λέει ο κος.κεραμυδάς βυθίστηκε & η Μεγαλοπρεπής Πολιτεία Αθηνών-Θηβών στην Κωπαίδα!! Βλέπετε να στέκει αυτή η άποψη του Κυρίου Κεραμυδά;;; H Kωπαίδα είναι γνωστή απο χιλιετίες σάν αποξηραμένη λίμνη, & Τίποτε άλλο!! Αν βρισκόταν η Μεγαλοπρεπής πόλη στην Κωπαίδα είναι δυνατόν να μήν έχει βρεθεί η παραμικρή ένδειξη;;;
Πέρα απο την άποψη του κυρίου Κεραμυδά οι Αιγύπτιοι ιερείς είπαν στον Σόλωνα, οτι μετά τον Μεγάλο Κατακλυσμό η Θεά Αθηνά μάζεψε τους εναπομείναντες κατοίκους & τους εγγατέστησε σε ασφαλές καταφύγιο!! Το καταφύγιο αυτό ήταν στην Άκρα-Πόλη, κάτω απο την Σημερινή Ακρόπολη, που ήταν το υψηλότερο & ασφαλέστερο σημείο!! Έτσι ξεκινά η Ιστορία της Μετακατακλυσμιαίας Αθήνας!! Κατά την γνώμη μου το μυστικό της Προκατακλυσμιαίας Αθήνας βρίσκεται στα ευρήματα του Κουστώ στον Σαρωνικό τα οποία αποκρύβησαν απο τις Η.Π.Α. για προφανείς λόγους!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 17:19:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Πλάτων στον Κρατύλο μας δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το πώς και πότε δημιουργήθηκαν τα πρώτα ονόματα, και αν ήταν το αλφάβητο απαραίτητο για τη δημιουργία αυτών των πρώτων ονομάτων.

Θεωρεί τον Όμηρο σύγχρονό του ποιητή, παρόλο που έζησε 500 χρόνια πριν από αυτόν.

Αυτό φαίνεται από τη φράση:

quote:
Αν αυτά λοιπόν δεν σου αρέσουν, πρέπει να μελετήσεις τον Όμηρο και τους άλλους ποιητές.

ενώ ονομάζει την Ελληνική γλώσσα "αρχαία"
quote:
…αυτό χαρακτηρίζει τους δαίμονες, επειδή ήταν συνετοί και "δαήμονες" (σοφοί) τους ονόμασε "δαίμονες" Και στην αρχαία γλώσσα μας το όνομα αυτό αντιστοιχεί στο ίδιο.

Δεν χρειαζόμαστε απάντηση από τον Πλάτωνα για το πόσο ακριβώς "αρχαία" εννοεί την Ελληνική γλώσσα. Μας τη δίνει στον Τίμαιο και στον Κριτία, όπου αναφέρει μια χρονολογία της "αρχαίας Αθήνας" του 9.500 π.Χ. όπου προφανώς μιλούσαν Ελληνικά.

Πιο κάτω τονίζει πως σωστά ορίστηκαν τα πρώτα ονόματα.

quote:
Ή επειδή είναι πολύ παλαιά τα ονόματα, δεν μπορούμε να τα εξετάσουμε όπως τα βαρβαρικά. Τούτα θα ήταν υπεκφυγές πολύ χαριτωμένες για όποιον δεν θέλει να παραδεχτεί ότι σωστά ορίστηκαν τα πρώτα ονόματα.

Είναι απαραίτητο το αλφάβητο για να δημιουργηθούν αυτά τα "πολύ παλαιά τα ονόματα";

Μα και βέβαια!

Όπως μας εξηγεί για τη λέξη " Ποσειδών" για παράδειγμα:

quote:
...γιατί παλιά το όνομα του Ποσειδώνα αντί του σίγμα είχε δύο λάμδα.

Όπως λοιπόν τον "ομοκέλευθον" ονομάζουμε "ακόλουθον" και την "ομοιοκοίτην" ονομάσαμε "άκοιτην", βάζοντας "α-" αντί για "ομο-"έστι.... βάζοντας και δεύτερο λάμδα....



Θα ήταν ποτέ δυνατό να δημιουργηθούν όλες αυτές οι παλιές λέξεις χωρίς τη χρήση του αλφαβήτου;

Νομίζω πως ο Πλάτων δεν πιστεύει κάτι τέτοιο.


gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 20:00:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
...γιατί παλιά το όνομα του Ποσειδώνα αντί του σίγμα είχε δύο λάμδα.

Αυτό ομολογώ δεν το έχω διαβάσει ή ακούσει.
Πολλειδών; Πώς μπορεί τα δύο λάμδα να έγιναν μετά ένα σίγμα;

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 20:54:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πολλειδών; Πώς μπορεί τα δύο λάμδα να έγιναν μετά ένα σίγμα;

Συγνώμη Ostria, Δεν έβαλα όλο το κείμενο προηγουμένως.

...γιατί παλιά το όνομα του Ποσειδώνα αντί του σίγμα είχε δύο λάμδα, εννοώντας ότι ο θεός είναι "πολλά ειδώς" (γνώστης πολλών)

Όλος ο Κρατύλος είναι μια εμπεριστατωμένη ετυμολογική ανάλυση. Περιέχει δεκάδες ετυμηγορίες ονομάτων, αλλά έβαλα ενδεικτικά δυο.

Ένα άλλο πιο πολύπλοκο είναι η "τέχνη"

quote:
τέχνη σημαίνει "έξιν νου"(κατοχή νου) με αφαίρεση του ταυ και παρεμβολή του όμικρον μεταξύ του χι και του νι και του ήτα

Δηλαδή "τρέχα-γύρευε"

Ακόμα και γραμμένο βλέποντάς το, είναι δύσκολο να καταλάβω ποια γράμματα φεύγουν και ποια μένουν. Νομίζω πως είναι αδύνατη αυτή η ετυμολογική ανάλυση (και σύνθεση) χρησιμοποιώντας προφορικό λόγο.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως στον προφορικό λόγο δεν μπορεί να υπάρχουν 5 ι (η, ι, υ, ει, υι) ή ο, ω κλπ. Άρα μάλλον είναι αδύνατη η ετυμολογία στον προφορικό λόγο.

Προσωπική μου άποψη είναι πως το αλφάβητο μέχρι την επίσημη εμφάνισή του τον 8ο αι. π.Χ. υπήρχε, αλλα φυλασσόταν στα ιερατεία σαν απόρρητο.

Την έχεις ακούσει πριν αυτή την άποψη;


gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 21:40:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:

Συγνώμη Ostria, Δεν έβαλα όλο το κείμενο προηγουμένως.

...γιατί παλιά το όνομα του Ποσειδώνα αντί του σίγμα είχε δύο λάμδα, εννοώντας ότι ο θεός είναι "πολλά ειδώς" (γνώστης πολλών)

Όλος ο Κρατύλος είναι μια εμπεριστατωμένη ετυμολογική ανάλυση. Περιέχει δεκάδες ετυμηγορίες ονομάτων, αλλά έβαλα ενδεικτικά δυο.


Τελικά πρέπει να τον πάρω να τον διαβάσω τον Κρατύλο. Του έχω ρίξει μόνο μιά βιαστική ματιά μέσα από αγγλική μετάφραση.

Πάντως αν ισχύει αυτό που λέει ο Πλάτωνας, τότε ξεχνάμε τα περί Πελασγικών ονομάτων και τοπονυμίων... Λέει τίποτα και για την Αθηνά;


quote:

Ένα άλλο πιο πολύπλοκο είναι η "τέχνη"
quote:
τέχνη σημαίνει "έξιν νου"(κατοχή νου) με αφαίρεση του ταυ και παρεμβολή του όμικρον μεταξύ του χι και του νι και του ήτα

Δηλαδή "τρέχα-γύρευε"

Ακόμα και γραμμένο βλέποντάς το, είναι δύσκολο να καταλάβω ποια γράμματα φεύγουν και ποια μένουν. Νομίζω πως είναι αδύνατη αυτή η ετυμολογική ανάλυση (και σύνθεση) χρησιμοποιώντας προφορικό λόγο.


τέχνη -εχονοη... έξις από το έχω... κολλάει.


quote:

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι πως στον προφορικό λόγο δεν μπορεί να υπάρχουν 5 ι (η, ι, υ, ει, υι) ή ο, ω κλπ. Άρα μάλλον είναι αδύνατη η ετυμολογία στον προφορικό λόγο.

Είναι, επειδή κανονικά αλλιώς προφερόταν το κάθε ι, και αν χρησιμοποιείς την Ερασμιακή προφορά τότε το πράγμα λύνεται ως διά θαύματος... (δεν έχω πειστεί ακόμα βέβαια)


quote:

Προσωπική μου άποψη είναι πως το αλφάβητο μέχρι την επίσημη εμφάνισή του τον 8ο αι. π.Χ. υπήρχε, αλλα φυλασσόταν στα ιερατεία σαν απόρρητο.

Την έχεις ακούσει πριν αυτή την άποψη;



Οχι αλλά δεν το αποκλείω. Δεν γνωρίζω αν και τι είδους κείμενα έχουμε βρει στις ανασκαφές των ναών ή των μαντείων (για τα δεύτερα ξέρω ότι έχουμε βρει χρησμούς και αφιερώματα μόνο)

Αλλά έχουμε και αυτό (το έχω ξαναβάλει)
Ο χρονολογικός κατάλογος των Ιερειών του Ηραίου του Αργους που έγραψε ο Ελλάνικος, βασίζεται στα αρχεία που κρατούσαν οι ίδιες οι Ιέρειες από αρχαιοτάτων χρόνων "ερμηνεύοντες και πιστούντες τα γεγονότα εξ αρχαιοτάτων μνημείων"...

Αυτά τα αρχεία προφανώς δεν υπάρχουν σήμερα..;


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

κώστας
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
295 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 22:41:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους κώστας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πάντως αν ισχύει αυτό που λέει ο Πλάτωνας, τότε ξεχνάμε τα περί Πελασγικών ονομάτων και τοπονυμίων... Λέει τίποτα και για την Αθηνά;

Εννοείς πως δεν ξέρεις τι σημαίνει το όνομα Αθηνά;

Αστειεύομαι. Σήμερα ετοιμαζόμουνα να γράψω για τα Ελληνικά ονόματα στις πρωτεύουσες των γειτόνων

Άγκυρα – η γνωστή των πλοίων
Σόφια - σοφία
Σκόπια – σκοπιά
Τίρανα – τυραννώ(;)
Ρώμη
Τρίπολη
Πάρις, κλπ.


Για την Αθηνά λέει κάτι εκπληκτικό:

Αυτό είναι πιο δύσκολο, αγαπητέ μου. Πάντως φαίνεται ότι και οι αρχαίοι πίστευαν για την Αθηνά ότι και οι σύγχρονοι ειδικευμένοι στον Όμηρο. Οι πιο πολλοί από τούτους, δηλαδή προσπαθώντας να ερμηνεύσουν τον ποιητή, λένε ότι αυτός παρουσιάζει την Αθηνά ως νου και διάνοια, και φαίνεται ότι αυτός που έδωσε το όνομα κάτι παρόμοιο σκέφθηκε για κείνη, και ακόμα περισσότερο λέγοντας τη νόηση θεού, αφού λέει πως αυτή είναι "α θεονόα" χρησιμοποιώντας με τον τρόπο των ξένων το άλφα στη θέση του ήτα και αφαιρώντας το γιώτα και το σίγμα. Ίσως όμως να σκέφτηκε έτσι, αλλά να την ονόμασε "Θεονόη", επειδή αυτή περισσότερο από τους άλλους εννοεί τα θεία ζητήματα. Εξάλλου δεν απέχει καθόλου από το να θέλει να την επονομάζει "Ηθηνόην". Διαμορφώνοντας πάντω, ή ο ίδιος, ή εκ των υστέρων άλλοι για να το βελτιώσουν , κατά την κρίση τους, την ονόμασαν "Αθηνά".


quote:

Είναι, επειδή κανονικά αλλιώς προφερόταν το κάθε ι, και αν χρησιμοποιείς την Ερασμιακή προφορά τότε το πράγμα λύνεται ως διά θαύματος... (δεν έχω πειστεί ακόμα βέβαια)

Η διαφορά των "Ι" σήμερα είναι ανεπαίσθητη.

Επίσης, το βήτα τότε προφερόταν "μπήτα" το γάμα "γκάμα" και το δέλτα "ντέλτα" όπως περίπου σήμερα τα αγγλικά...

Η προφορά άλλαξε από την "Κοινή διάλεκτο" και μετά.

Το λάμδα στο αρχαίο κείμενο είναι "λάβδα" (δεν το ήξερα)


gnothe seauton
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 4 Σελίδες:
  1  2  3  4
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.203125
Maintained by Digital Alchemy