ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ =-.
 ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
melhi
Νέο Μέλος

Belize
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2005, 16:51:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melhi  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΝΟΙΓΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΑΡΑΤΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΛΠΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΟΥΝΤΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥΣ
melhi
Νέο Μέλος

Belize
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2005, 16:54:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους melhi  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΕΤΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΤΙ ΕΧΩ 2 ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΚΥΤΑΡΙΚΟ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2005, 17:24:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητό μέλος melhi,

Καταρχήν καλωσήλθες στο Esoterica.

Φίλε μου, δυστυχώς και, μπορεί να ακουστώ κυνικός και "σκληρός", ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ άλλοι τρόποι προσέγγισης...Το αν κάποιοι, όπως ίσως ο "φαρμακοποιός" που αναφέρεις--γιατί αν όντως είναι, τότε δεν τιμά την επιστήμη του--, διατείνονται ότι έχουν "ανακαλύψει" μαγικές λύσεις, αυτό δε σημαίνει τίποτα απολύτως. Το μόνο που κάνουν οι κύριοι αυτοί είναι να εκμεταλλεύονται την αγωνία και τον πόνο των ανθρώπων και να πουλάνε ψεύτικες ελπίδες χωρίς αντίκρυσμα, οι οποίες όχι μόνο καλό δεν κάνουν, αλλά συχνά επιδεινώνουν την κατάσταση του πάσχοντος και από την άλλη, αυξάνουν τα περιεχόμενα της λαίμαργης τσέπης τους.

Λυπάμαι ειλικρινά που ακούω ότι έχεις στο στενό σου κύκλο άτομα που πάσχουν από καρκίνο...Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι να εμπιστευτείς την επιστήμη και την προσωπική σου ΠΙΣΤΗ, αλλά και αυτή των πασχόντων συνανθρώπων σου. Δυστυχώς είναι ο μόνος τρόπος και δεν περιλαμβάνει "θαύματα κατά παραγγελία"...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2005, 21:48:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα.
Σχετικά με τον Καραμέτα.
Αν και γενικότερα συμφωνώ με τον durden_alie σε ότι αφορά την εμπορική εκμετάλευση του ανθρώπινου πόνου δεν μπορώ να μην παρατηρήσω, πως όταν είχα ακούσει την ιστορία αυτού του φαρμακοποιού πριν από αρκετούς μήνες στην τηλεόραση, δε μου είχε δώσει καθόλου την εντύπωση ενός εκμεταλευτή. Απεναντίας. Απ'ότι είπε και ο ίδιος αλλά και άνθρωποι που τον είχαν επισκεφτεί για το φάρμακο, δε ζητούσε χρήματα γι'αυτό.
Μου είχε φανεί απλός και καλοπροαίρετος άνθρωπος.
Αντίθετα, ακόμα και αυτοί που είχαν δημοσιεύσει την ιστορία του, είχαν "πέσει να τον φάνε". Παρόλο που καθώς μαρτύρησαν κάποια άτομα, υπήρχαν περιπτώσεις βελτίωσης - με ένα φάρμακο που απ'ότι θυμάμαι ήταν διάλειμμα ενός βοτάνου σε αλκοόλη - ο Ε.Ο.Φ. και άλλοι φορείς είχαν σπεύσει να τον καταδικάσουν πριν του δώσουν καν το δικαίωμα να υπερασπίσει την ανακάλυψή του. Μετά από την εκπομπή βέβαια, τα πράγματα έγιναν κάπως καλύτερα, αφού κάποιοι έσπευσαν να του πούνε πως οι πόρτες είναι ανοιχτές εάν θέλει να έρθει σε επαφή με κάποιους ανθρώπους από τον οργανισμό φαρμάκων.
Το τι έγινε ύστερα δεν το ξέρω.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/12/2005, 22:26:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Αμαλία,

Θα ήθελα καταρχήν να δηλώσω ότι δεν έτυχε να πέσει στην αντίληψή μου η συγκεκριμένη ιστορία περί Καραμέτα και δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω το θέμα.

Παρέλειψα ίσως στο προηγούμενο μήνυμά μου να πω κάτι : Δεν υποστηρίζω ότι ΟΛΟΙ οι κατά καιρούς εμφανιζόμενοι ως "θεραπευτές" έχουν ως κίνητρό τους την εκμετάλλευση και το κέρδος. Απεναντίας, πολλών εξ αυτών οι προθέσεις είναι αγνές, μάλιστα συχνά, όπως κι εσύ λες, δεν ζητούν χρήματα για τις "υπηρεσίες" τους, θεωρώντας ότι επιτελούν "θεόπνευστο" έργο, κοινωνικό λειτούργημα κλπ.

Αυτό που όμως δεν αλλάζει, κατά τη γνώμη μου, είναι το αποτέλεσμα...Ποιο είναι αυτό; Οι άνθρωποι αυτοί, ανεξάρτητα από τα κίνητρά τους, κινούνται σε χώρους έξω από το γνωστικό τους πεδίο. Και, μπορεί αυτό να είναι "ανώδυνο" όταν έχουμε να κάνουμε με άλλες επιστήμες, στην ιατρική όμως όπου διακυβεύεται η ζωή και η υγεία του ανθρώπου γνωρίζουμε πολύ καλά που μπορεί να οδηγήσει αυτό. Γι' αυτό και οι προθέσεις του καθενός, προσωπικά, δε μου λένε τίποτα όταν το αποτέλεσμα--αυτό που τελικά μετράει--είναι το ίδιο.

Επίσης, δε μου λένε τίποτα ούτε και οι σποραδικές μαρτυρίες ανθρώπων που "είδαν βελτίωση" από τα πάσης φύσεως "ματζούνια"...Θα γνωρίζεις πολύ καλά, όπως και πολλοί από τους συνομιλητές, τη σπουδαιότητα του φαινομένου placebo στην αντιμετώπιση κάθε νόσου. Στις κλινικές μελέτες που γίνονται καθημερινά για να δοκιμαστούν νέα φάρμακα ή για να επαναξεταστούν παλιά, είναι γνωστό ότι παρατηρείται μικρή βελτίωση ακόμη και στις ομάδες εκείνες των ανθρώπων που λαμβάνουν "αλευράκι" (placebo σκεύασμα). Αλλά, άλλο να μιλάμε για βελτίωση γενικώς και αορίστως και άλλο αυτή να τεκμκηριώνεται μέσα από στατιστικά στοιχεία και να μπορεί να αξιολογηθεί ποσοτικά και ποιοτικά.

Θα επαναλάβω ότι δεν γνωρίζω κάτι για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά θα ήθελα να σταθώ σ' αυτό που είπες :

quote:
κάποιοι έσπευσαν να του πούνε πως οι πόρτες είναι ανοιχτές εάν θέλει να έρθει σε επαφή με κάποιους ανθρώπους από τον οργανισμό φαρμάκων.

και να πω ότι σαφώς και οι πόρτες της έρευνας είναι πάντα ανοιχτές, σαφώς και κάθε νέα ιδέα ή ανακάλυψη είναι ευπρόσδεκτη από τον επιστημονικό κόσμο προς συζήτηση. Από την άλλη πλευρά, σαφώς υπάρχει ΚΑΙ κατεστημένο ΚΑΙ συμφέροντα που παίζουν το ρόλο τους και κανείς δεν το αρνείται! Να είσαι όμως σίγουρη ότι αν κάποιος θέλει να προωθήσει την ιδέα του ΚΑΙ μπορεί ΚΑΙ πρέπει να το κάνει. Αλλά, οι επιστημονικές ανακαλύψεις, ούτε είναι μέσον "παζαρέματος", ούτε πρέπει να φυλάσσονται "μυστικές", ούτε και κανείς έχει το αποκλειστικό προνόμιο εφαρμογής τους...Είναι--και πρέπει να είναι--κτήμα ΟΛΩΝ μας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μορφέας
Πλήρες Μέλος


856 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 02:18:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μορφέας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
durden_alie

Το πρόβλημα στην Ιατρική προκύπτει οταν δεν μπορεί να θεραπεύσει μία ίαση η οποία θεραπεύεται τελικά με εναλλακτικούς τρόπους

Εξάλλου πρέπει να θυμόμαστε οτι δεν είναι η πνευματική θεραπεία που προσπαθεί να αποδειχθεί επιστημονικά, αλλά είναι η ίδια η ιατρική η οποία κάνει επιστήμη πράγματα που στην πνευματική θεραπεία έχουν δοθεί πριν χιλιάδες χρόνια, και τότε τους έριχναν παρέα με την εκκλησία στην πυρά.

Η επιστήμη σήμερα μιλάει για μαγνητικό πεδίο, ενώ η αύρα μελετάται από το 2.000 π.Χ.

Η επιστήμη σήμερα καταφεύγει σε ορολογίες "ψυχοσωματικές ασθένειες" ενώ η πνευματική θεραπεία αναφέρεται σε αυτό από τον Ινδουισμό ακόμα.

και μια τεράστια σειρά "ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΩΝ" της επιστήμης οι οποίες είναι απλά χιλιοειπωμένες πολλές πολλές χιλιετηρίδες πριν.

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 14:37:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Μορφέα, λες

quote:
Το πρόβλημα στην Ιατρική προκύπτει οταν δεν μπορεί να θεραπεύσει μία ίαση η οποία θεραπεύεται τελικά με εναλλακτικούς τρόπους

και ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που εντοπίζεις το "πρόβλημα" της Ιατρικής...Γενικώς δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούμε όταν λέμε "εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης" και, τραβηγμένο ίσως αυτό που θα πω, αλλά μου έρχεται στο μυαλό κάτι σαν "αντιεπιστημονικοί τρόποι". Ή κάνω λάθος; Και θα εξηγήσω τί εννοώ...

Οι διάφορες νόσοι έχουν συγκεκριμένη παθογένεια πράγμα που συνεπάγεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αίτια που τις προκαλούν. Η Ιατρική δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ερευνά αυτά τα αίτια και να προσπαθεί να προτείνει αποτελεσματικές θεραπείες που θα τα εξαλείψουν. Φυσικά δεν το πετυχαίνει πάντα και εδώ συμφωνούμε απόλυτα, πολλές φορές μάλιστα λόγω της αδυναμίας της αυτής, καταλήγει σε θεραπείες που εξαλείφουν συμπτώματα και όχι αίτια!

Αλλά η έρευνα γι' αυτό γίνεται, αγαπητέ! Για να μάθουμε περισσότερα για τον ανθρώπινο οργανισμό και να προσφέρουμε στον άνθρωπο μια καλύτερη ζωή. Υποστηρίζεις στο μήνυμά σου, αν δεν κάνω λάθος, ότι αυτά είναι ήδη γνωστά εδώ και αιώνες. Φαντάζομαι κατανοείς την απορία μου σχετικά μ' αυτό : Από ποιους είναι γνωστά και που εφαρμόζονται; Και αν είναι, γιατί αυτοί που τα γνωρίζουν δεν τα κάνουν κτήμα όλης της ανθρωπότητας και μας αφήνουν να παιδευόμαστε τσάμπα; Αναφέρεις επίσης ότι υπάρχουν νόσοι που δεν μπορεί να θεραπεύσει η Ιατρική, αλλά θεραπεύονται "εναλλακτικά"--και πάλι εκφράζω την απορία μου για τον όρο...δηλαδή, εκτός Ιατρικής;. Μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα μιας τέτοιας νόσου;

Ελπίζω να κατανοείς τις απορίες μου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 17:14:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατά τη γνώμη μου μία βασική διαφορά της επιστημονικής ιατρικής από την παραδοσιακή - ή εναλλακτική - ολιστική ιατρική είναι ετούτη:

Από τη μία μεριά έχουμε την ιατρική ως επιστήμη. Πολλά από τα αινίγματα έχουν λυθεί, πολλά όμως παραμένουν. Οι επιστήμονες γιατροί αντιμετωπίζουν τις ασθένειες έχοντας ως όπλο τη θεωρητική και πρακτική κατάρτισή τους, η οποία είναι ανάλογη της προόδου που έχει κάνει η ιατρική επιστήμη τις μέρες στις οποίες ζούμε. Θα μπορούσαμε πάντως να πούμε, πως συγκρίνοντας την αποτελεσματικότητα της καθαρής "επιστημονικής" ιατρικής ανά τα χρόνια, η σημερινή ιατρική έχει βελτιωθεί.

Από την άλλη μεριά, έχουμε μία ιατρική προσέγγιση, η οποία εδώ και 2.000 χρόνια - τουλάχιστον - δεν έχει ακολουθήσει μια ανάλογη της επιστημονικής, εξελικτική πορεία. Από τότε που θεωρήθηκαν οι βάσεις της ως αντιεπιστημονικές, λίγα θα μπορούσαμε να τις προσάψουμε ως βήματα βελτίωσης του θεωρητικού υπόβαθρου και των τεχνικών της.
Ωστόσο, πιστεύω πως η αποτελεσματικότητά της, δεν εξαρτάται από το βαθμό εξέλιξής της, αλλά ίσως από την σχέση της με την παράδοση, το στοιχείο από το οποίο αντλεί τη θεραπευτική δύναμή της. Πιθανότατα, να έχει γίνει και χειρότερη στις μέρες μας.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/12/2005, 17:34:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία έχεις δίκιο ως ένα βαθμό...

Εκεί που έχω προσωπικά "ενστάσεις" είναι σ' αυτόν καθαυτόν τον διαχωρισμό...

Τι θέλω να πω : Από τη μία πλευρά έχουμε την Ιατρική επιστήμη να "κάνει τη δουλειά" της, αλλά να αρνείται--πεισματικά συχνά--να ενστερνιστεί "παραδοσιακότερες" απόψεις θεωρώντας τες "αντιεπιστημονικές" κλπ κλπ ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ! (Πρώτο λάθος!)

Από την άλλη μεριά έχουμε τους φερόμενους ως "γνώστες" των "παραδοσιακών μεθόδων" να έρχονται σε ευθεία αντιπαράθεση πολλές φορές με την Ιατρική, κατηγορώντας την συχνά για πολλούς και διαφόρους λόγους. (Δεύτερο λάθος!)

Προσωπικά υποστηρίζω το "πάντρεμα" μεταξύ των δύο. Η γνώση είναι γνώση, όπως κι αν την ονομάσει κανείς. Και, γιατί λοιπόν να μην μπορούν να "ενσωματωθούν" οι "παραδοσιακές" γνώσεις, όποιες κι αν είναι αυτές, στο σώμα της "κυρίως" Ιατρικής, κάτι που θα ωφελήσει πιστεύω τελικά τον άνθρωπο;

Μήπως τελικά, η Ιατρική είναι μία;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2005, 01:11:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το πρόβλημα το οποίο θίγεις durden_alie είναι ένα βαθύτατο πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά την ίδια τη σχέση της επιστήμης με τη φιλοσοφία και ακόμα παραπέρα με την "μεταφυσική" προσέγγιση ερμηνείας της πραγματικότητας.

Στα αρχαία χρόνια - και εννοώ την Ελλάδα την περίοδο μέχρι και την ίδρυση του μουσείου της Αλεξάνδρειας (όπου άρχισε να διαχωρίζεται η επιστήμη από τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές θεωρίες) ο άνθρωπος προσπαθούσε να καταλάβει τον κόσμο δεχόμενος μία φυσική και σε ικανό βαθμό εμπειρική πραγματικότητα, αλλά και μια άλλη πραγματικότητα, η προσέγγιση της οποίας ήταν περισσότερο διαισθητική. Ο διαχωρισμός που άρχισε την περίοδο που γράφω πιο πάνω, κορυφώθηκε με την εγκαθίδρυση του Χριστιανισμού στα πρώτα 500 χρόνια μετά από την εμφάνιση του Χριστού και αυτό αποτέλεσε κατά τη γνώμη μου το τέλος αυτού του ιερού γάμου μεταξύ παράδοσης και επιστήμης, γάμου που σε μεγάλο βαθμό είχε λάβει χώρα στη λεκάνη της Μεσογείου (απ'όπου προέρχεται και ο δυτικός πολιτισμός).

Έτσι, η κοσμοαντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου μοιάζει σα να έχει πια απομακρυνθεί από την ψυχή της. Η επιστήμη - σώμα, έχει πάρει διαζύγιο από τη φιλοσοφία και την παράδοση - ψυχή και αυτή είναι η αιτία του διαχωρισμού που αναφέρεις. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να γνωρίζουμε μόνο τη διάζευξη και όχι την πρόσθεση στον τρόπο που σκεφτόμαστε αλλά και που δρούμε.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2005, 02:59:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το πρόβλημα το οποίο θίγεις durden_alie είναι ένα βαθύτατο πρόβλημα που δεν αφορά μόνο την ιατρική επιστήμη αλλά την ίδια τη σχέση της επιστήμης με τη φιλοσοφία και ακόμα παραπέρα με την "μεταφυσική" προσέγγιση ερμηνείας της πραγματικότητας.


quote:
Έτσι, η κοσμοαντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου μοιάζει σα να έχει πια απομακρυνθεί από την ψυχή της. Η επιστήμη - σώμα, έχει πάρει διαζύγιο από τη φιλοσοφία και την παράδοση - ψυχή και αυτή είναι η αιτία του διαχωρισμού που αναφέρεις. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να γνωρίζουμε μόνο τη διάζευξη και όχι την πρόσθεση στον τρόπο που σκεφτόμαστε αλλά και που δρούμε.


Φτάσαμε λοιπόν στο..."κλου", αγαπητή Αμαλία...

Το ζήτημα φυσικά είναι κατά πόσο μπορούν να ανανεωθούν αυτοί οι ψυχραμένοι "όρκοι αγάπης" και πως μπορεί ο "γάμος" αυτός να ξαναγίνει βιώσιμος. Θέλω να πιστεύω ότι ποτέ δεν είναι αργά. Δυστυχώς η ανθρωπότητα μόνο καλά δεν είδε από τους εκάστοτε "πνευματικούς πολέμους".

Γι' αυτό λοιπόν θα επαναλάβω ότι η Γνώση είναι μία και..."αδιαίρετος"! Τα "εργαλεία" με τα οποία την προσεγγίζουμε είναι πολλά και, ίσως και αναλώσιμα κατά περίπτωση. Θα πρέπει όμως να αφήσουμε πίσω μας τους πάσης φύσεως αφορισμούς και δογματισμούς, που άλλωστε είναι γενικότερα παραδεκτό ότι μόνο καλοί σύμβουλοι δεν μπορούν να είναι στην όποια αναζήτησή μας.

Θα ήθελα να παραπέμψω τους αγαπητούς συνομιλητές και σ' ένα άλλο, σχετικό μ' αυτά που συζητάμε, θέμα, το οποίο δυστυχώς έληξε "άδοξα", νωρίτερα ίσως απ' ότι έπρεπε...

Επιστήμη

Edited by - durden_alie on 10/12/2005 03:00:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2005, 11:07:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ κι εγώ durden πως είναι πια καιρός να αφήσουμε τους δογματισμούς. Άλλωστε, είμαι της άποψης πως η ιστορική εξέλιξη όλων των πραγμάτων κάνει κύκλους (σπείρα καλύτερα). Και αν παλιότερα η ιατρική κινούνταν σε έναν δογματισμό σχετικό με τις παραδοσιακές αξίες, ο δογματισμός αυτός άρχισε να εγκαθίσταται στην επιστήμη τα ύστερα χρόνια, μέχρι που έχουμε φτάσει στην κορύφωσή του σήμερα.

Ποιο θα είναι το επόμενο στάδιο; Να αρχίσουμε να κινούμαστε προς την παράδοση με μία σημαντική όμως διαφορά: Έχοντας απορροφήσει και την πείρα που μας έχει δώσει η επιστήμη και κινούμενοι σε μια παράλληλη εξέλιξη με σχέσεις που ενώνουν τους δύο τρόπους θέασης. Γιατί εάν η ιατρική στραφεί μόνο προς την παράδοση - πράγμα το οποίο συμβαίνει στις μέρες μας από πολλούς που ασχολούνται με την εναλλακτική ιατρική - τότε θα είναι σα να πέρασαν 2000 χρόνια τσάμπα! Το ίδιο λάθος που έκανε η επιστήμη όταν στερήθηκε τον παραδοσιακό της χαρακτήρα στην αρχαιότητα, κάνουν τώρα πολλοί που θέλουν να αναβιώσουν την παράδοση.

Αποτέλεσμα, δύο άκρως δογματικοί τρόποι αντιμετώπισης του ασθενή που αντί να βοηθάνε και οι δύο την πορεία της ιατρικής και τη θεραπεία του ασθενή, καταλήγουν να τον μπλέκουν σε μία καταστροφική σύγκρουση.

Ως γιατρό λοιπόν θα ήθελα να σε ρωτήσω, πως τα βλέπεις εσύ τα πράγματα στη δική σου αντιμετώπιση με τους ασθενείς και τι κλίμα επικρατεί στον ιατρικό κύκλο;
Υπάρχει κίνηση για ένα πάντρεμα;
Στη δική μου ειδικότητα - είναι αλήθεια - εδώ και αρκετά χρόνια έχω δει να μπαίνουν κάποιες καλές βάσεις για μια τέτοια προσπάθεια άρσης του δογματισμού και από τις δύο πλευρές και αναζήτησης κοινών τόπων συνεργασίας.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2005, 11:14:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ίσως να είναι καλύτερα να μετονομάσουμε το θέμα.
Ελπίζω ο φίλος melhi να μην ενοχληθεί εάν δει την αλλαγή στον τίτλο που έδωσε, είναι πάντως ευπρόσδεκτος να συμμετάσχει στη συζήτηση και να μας πει την άποψή του και για την εναλλακτική προσέγγιση του καρκίνου, αλλά και για τη σχέση εναλλακτικής - σύγχρονης ιατρικής.

Το θέμα αυτό λοιπόν μετονομάζεται σε:
ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ
από "Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΝΑΛΑΚΤΙΚΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ"
που ήταν η αρχική του ονομασία.

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2005, 16:41:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Αμαλία,

Το πρόβλημα, όπως πολύ σωστά είπες κι εσύ, είναι ότι κατά τη διάρκεια του πολυετούς αυτού "διαζυγίου", τα δύο "μέρη" έτυχαν μιας εντελώς ασύμμετρης ανάπτυξης. Από τη μια πλευρά η επιστήμη--για να μην το εστιάσω ακόμη στην ιατρική επιστήμη--κάλπαζε με ρυθμούς που αυξάνονταν, για να φτάσει στην "έκρηξη της γνώσης και της τεχνολογίας" μετά τη βιομηχανική επανάσταση και στη σημερινή εποχή της "απόλυτης εξειδίκευσης", της γνώσης σε "βάθος", αλλά όχι σε "πλάτος". Από την άλλη πλευρά η παράδοση μαράζωνε μέρα με τη μέρα με αποτέλεσμα όχι μόνον οι όποιες γνώσεις είχε να μας προσφέρει να ξεχαστούν, αλλά, το σπουδαιότερο, να ξεχαστούν και οι ΑΞΙΕΣ εκείνες που επήγαζαν από αυτή.

Θα έχετε ίσως ακούσει συχνά σήμερα να λέγεται : "Γνωρίζουμε τα πάντα, αλλά δε γνωρίζουμε τίποτα!" Και αυτό δεν απέχει πολύ από την αλήθεια. Δεν μπορώ φυσικά σε καμία περίπτωση να παραβλέψω τη σπουδαιότητα της εξειδίκευσης στην ανάπτυξη της επιστήμης. Το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή είμαστε εδώ και ανταλλάσουμε τις απόψεις μας είναι ακριβώς καρπός της εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης και των εφαρμογών αυτής. Κερδίσαμε λοιπόν το "βάθος" στη γνώση, το κατακτήσαμε και πάμε όλο και πιο βαθιά...Το λάθος μας ήταν ότι το θεοποιήσαμε! Μοιάζει σαν ο σύγχρονος επιστήμονας να έχει στα χέρια του ένα υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο, που μπορεί να "δει" μέσα στο σύμπαν σε απόσταση δισεκατομμυρίων ετών φωτός, αλλά αυτό να είναι "κολλημένο" σ' ένα συγκεκριμένο σημείο, προσφέροντάς του μόνο ένα πολύ στενό οπτικό πεδίο και τίποτα παραπέρα...Το αποτέλεσμα αυτού; Χάνει την ομορφιά που κρύβεται στο δικό μας ηλιακό σύστημα, τις κόκκινες ερήμους του Άρη και τους δακτυλίους του Κρόνου, ομορφιά που είναι τόσο κοντά του, αλλά αυτός, έχοντας τα μάτια του καρφωμένα στο φακό του τηλεσκοπίου του, δεν έχει ιδέα ότι βρίσκονται εκεί, δίπλα του.

Με ρώτησες, Αμαλία, τί γίνεται στο δικό μου κλάδο και θα 'θελα να σου πω ότι σαφώς και δεν τρέφω αυταπάτες. Η Ιατρική και η έρευνα καλπάζουν, με τέτοιους ιλλιγιώδεις ρυθμούς, που είναι αδύνατον να τους παρακολουθήσεις αν δεν διατηρήσεις το βλέμμα σου "καρφωμένο" σε ένα συγκεκριμένο τομέα αυτής. Οι ειδικότητες έχουν γεννήσει υπο-ειδικότητες που "τρέχουν" ακόμη πιο γρήγορα κοκ. Αυτό που βλέπω πάντως είναι μια γενικότερη...κούραση... (ίσως αδόκιμος ο όρος, αλλά αυτός μου ταιριάζει καλύτερα!) Παρατηρώ πως ολοένα και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι τελικά αυτό που ονομάζουμε "νόημα", αυτό που ονομάζουμε "γνώση"--και αν ποτέ αυτή μπορεί να είναι προσεγγίσιμη--δεν κρύβεται ούτε στους δοκιμαστικούς σωλήνες ενός εργαστηρίου, ούτε στις στατιστικές αναλύσεις πάνω σε ομάδες ασθενών. Όταν μιλάμε για Παράδοση λοιπόν στην Ιατρική, σαφώς και δεν αναφερόμαστε σε επιστροφή των μεθόδων θεραπείας του Ιπποκράτη, κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν ανεδαφικό έως και γελοίο σήμερα. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μιλάμε για αναβίωση μιας προσέγγισης που θα βλέπει τον ασθενή πρώτα ως άνθρωπο, ως ολοκληρωμένο άνθρωπο, ως "ολότητα" και όχι ως ένα σύνολο από πάσχοντα συστήματα. Οι αξίες είναι αυτές που πρέπει να επιστρέψουν και να εμπεδωθούν. Οι αξίες που ξεχαστήκανε μέσα στο κυνήγι της κατάκτησης της γνώσης, λησμονώντας ότι ΚΑΙ αυτές είναι τμήμα της γνώσης αυτής. Η έννοια αυτή της επιστήμης της ίδιας που απορρίπτει ΕΞΟΡΙΣΜΟΥ τον οποιοδήποτε δογματισμό, που ανοίγει την αγκαλιά της σε όλους και που εξετάζει, ως οφείλει, τα πάντα! Γίνονται λοιπόν βήματα, Αμαλία μου, αργά ίσως, αλλά υπαρκτά...Το γεγονός και μόνο ότι βλέπω σ' έναν χώρο όπως το Esoterica πάρα πολλούς νέους επιστήμονες είναι, κατά τη γνώμη μου, ενθαρρυντικό...

Σταματώ εδώ γιατί το θέμα είναι πραγματικά τεράστιο και ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια της Ιατρικής, στα οποία το τοποθετήσαμε...Θα τελειώσω μόνο με μια φράση ενός πολύ καλού φίλου, που νομίζω "λέει" πολλά για το θέμα :

"Όσο περισσότερες λέξεις μαθαίνουμε να συλλαβίζουμε, τόσο περισσότερο ξεχνάμε τις βασικές εκείνες λέξεις που δεν ξέρουμε τί σημαίνουν πια..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μορφέας
Πλήρες Μέλος


856 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 04:24:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μορφέας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή durden_alie

quote:
και ομολογώ πως δεν καταλαβαίνω που εντοπίζεις το "πρόβλημα" της Ιατρικής...Γενικώς δηλαδή δεν μπορώ να καταλάβω τι εννοούμε όταν λέμε "εναλλακτικοί τρόποι αντιμετώπισης" και, τραβηγμένο ίσως αυτό που θα πω, αλλά μου έρχεται στο μυαλό κάτι σαν "αντιεπιστημονικοί τρόποι". Ή κάνω λάθος; Και θα εξηγήσω τί εννοώ...

Καταρχήν... ένα λάθος που έκανα εξ αρχής εγώ. Κάθε φορά που λέω ιατρική εννοώ την κλάσσική ιατρική. Λοιπόν απο κει και πέρα το τεράστιο πρόβλημα της ιατρικής προκύπτει στο ότι καταπολεμα τα συμπτώματα και αφήνει ανέγγιχτη την αιτία του προβλήματος όπως άλλωστε ανέφερες κι εσύ. Αυτό λοιπόν δεν είναι άπλό πρόβλημα. Το ζήτημα της αντιπαλότητας μεταξύ της εναλλακτικής ιατρική και της κλασσικής, είναι οτι η πρώτη εργάζεται περισσότερο σε πιο λεπτοφυή σώματα του ανθρώπου που αρχίζουν οι πραγματικές αιτίες των ασθενειών, και η δεύτερη ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το χονδροειδές υλικό σώμα στο οποίο αντανακλούνται απλά τα προβλήματα.

Όσον αφορά για την αντιεπιστημονικότητα των μεθόδων αυτών, πρέπει πρώτα να αναρωτηθούμε για ποιά επιστήμη μιλάμε και για τι επίπεδο επιστήμης μιλάμε. Για μένα η προσέγγιση της εναλλακτικής ιατρικής είναι πολύ υψηλότερη επιστήμη από αυτήν της χαμηλού επιπέδου της κλασσικής ιατρικής.

quote:
Οι διάφορες νόσοι έχουν συγκεκριμένη παθογένεια πράγμα που συνεπάγεται ότι υπάρχουν συγκεκριμένα αίτια που τις προκαλούν. Η Ιατρική δεν κάνει τίποτε άλλο από το να ερευνά αυτά τα αίτια και να προσπαθεί να προτείνει αποτελεσματικές θεραπείες που θα τα εξαλείψουν

Δεν αμφιβάλλω οτι η ιατρική ερευνά τα αίτια, το πρόβλημα όμως είναι οτι βρίσκεται ακόμα μακριά από το να τα βρει. Και φυσικά δεν αναφέρομαι καν στην πρωτόγονη εφαρμογή της ιατρικής στην Ελλάδα που θυμίζει περισσότερο μεσαίωνα. Ό,τι πονάει κόψτο!
Το θέμα είναι όμως οτι όταν τελικά τους πλησιάζουν διάφοροι για να τους πουν τι ψάχνουν τότε καταδικάζεται σαν αιρετικός, τσαρλατάνος και πολλά πολλά άλλα. Φυσικά συμφωνώ οτι υπάρχει και αρκετός τσαρλατανισμός, αλλά σίγουρα όχι περισσότερο από αυτόν που υπάρχει στην κλασσική ιατρική και είναι κρυμμένος από τεράστια κεφάλαια φαρμακευτικών βιομηχανιών.

Πολύ θα ήθελα αν είχα τον χρόνο να ανοίξω ένα θέμα με τις παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων που πλασάρονται αθώα ευρέως και προκαλούν από λευχαιμία μέχρι σπάνια είδη αρρώστιας. Το αστείο βέβαια είναι ότι δύσκολα παραδέχονται τελικά αν πραγματικά υποστείς τις παρενέργειες ενός φαρμάκου οτι έφταιγε εκείνο, εκτός κι αν είναι τελείως πασιφανές.

quote:
Αλλά η έρευνα γι' αυτό γίνεται, αγαπητέ! Για να μάθουμε περισσότερα για τον ανθρώπινο οργανισμό και να προσφέρουμε στον άνθρωπο μια καλύτερη ζωή. Υποστηρίζεις στο μήνυμά σου, αν δεν κάνω λάθος, ότι αυτά είναι ήδη γνωστά εδώ και αιώνες. Φαντάζομαι κατανοείς την απορία μου σχετικά μ' αυτό : Από ποιους είναι γνωστά και που εφαρμόζονται
]

Είναι γνωστά από όσους ενδιαφέρθηκαν να τα μάθουν και εφαρμόζονται σε αυτούς που θέλουν.
Η γνώση δεν έρχεται να σου χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου και να σου πεις "να μαι ήρθα". Αντίθετα όμως όταν σου χτυπάει μια γνώση την πόρτα πρέπει να αναρωτιέσαι για το κίνητρό της.

quote:
Και αν είναι, γιατί αυτοί που τα γνωρίζουν δεν τα κάνουν κτήμα όλης της ανθρωπότητας και μας αφήνουν να παιδευόμαστε τσάμπα;

Γιατί πολύ απλά δεν είχαν συμφέρονται δισεκατομυρίων και βιομηχανίες που ζούσαν με αυτό. Το σίγουρο είναι οτι κανείς δεν κρύφτηκε. Το θέμα είναι τι πίστεψε ο άνθρωπος.

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά ζούμε με την φοβία, το ντεπόν και την ασπιρίνη στην τσάντα μας.

quote:
Μπορείς να φέρεις ένα παράδειγμα μιας τέτοιας νόσου;

Αγαπητή durden_alie μπορώ να αναφέρω το παράδειγμα και ατέλειτωτες λίστες νόσων που δεν θεραπεύονται με την κλασσική ιατρική και θεραπεύονται με την εναλλακτική.
Αρχίζοντας καταρχήν με όλες τις ψυχολογικές ασθένειες και την γελοία αντιμετώπισή τους, που οδηγγεί στην όλο και μεγαλύτερη επειδήνωση της υγείας. Και πάλι δεν τολμώ να αναφέρω καν την ακόμα πιο πρωτόγονη μορφή που εφαρμόζεται η ψυχολογία στην Ελλάδα.

quote:
Προσωπικά υποστηρίζω το "πάντρεμα" μεταξύ των δύο. Η γνώση είναι γνώση, όπως κι αν την ονομάσει κανείς. Και, γιατί λοιπόν να μην μπορούν να "ενσωματωθούν" οι "παραδοσιακές" γνώσεις, όποιες κι αν είναι αυτές, στο σώμα της "κυρίως" Ιατρικής, κάτι που θα ωφελήσει πιστεύω τελικά τον άνθρωπο;


Συμφωνώ απόλυτα με την άποψή σου για το πάντρεμα των δύο αυτών ειδών ιατρικής, ωστόσο πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η ιατρική κήρυξε εξαρχής αυτόν τον πόλεμο στην εναλλακτική ιατρική.

Ο λόγος είναι οτι η εναλλακτική ιατρική σε γενικές γραμμές δεν αποκομίζει οργανωμένα χρηματικά κέρδη, ενώ................. ο νοών νοείτω. Και εν πάση περιπτώσει, γιατί ενώ όταν κάνεις χημειοθεραπείες, η καθεμία τους κοστίζει από 1500 με 3.000 €, να κάτσουν για παράδειγμα να σηκώσουν κάποιοι το χέρι και να γίνει καλά, ή να του δώσει κάποιος ένα βότανο του βουνού. Καταλαβαίνεις ποιό είναι το τεράστιο εμπόδιο του παντρέματος αυτών των δύο;

quote:
Έτσι, η κοσμοαντίληψη του σύγχρονου ανθρώπου μοιάζει σα να έχει πια απομακρυνθεί από την ψυχή της. Η επιστήμη - σώμα, έχει πάρει διαζύγιο από τη φιλοσοφία και την παράδοση - ψυχή και αυτή είναι η αιτία του διαχωρισμού που αναφέρεις. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να γνωρίζουμε μόνο τη διάζευξη και όχι την πρόσθεση στον τρόπο που σκεφτόμαστε αλλά και που δρούμε.


Πολύ σωστά Αμαλία...

Όσον αφορά για την διάζευξη της επιστήμης με το πιο πνευματικό στοιχείο, αυτό πιστεύω οτι ωφείλεται σε κοσμικούς κύκλους η φάσεις. Πριν την τόσο μεγάλη ανάπτυξη της επιστήμης ήταν πολύ ανεπτυγμένο το πνεύμα αλλά χωρίς υλικό υπόβαθρο, πράγμα που οδήγησε τους παλαιότερους σε αδιέξοδο, έτσι ήρθε η φάση της πιο υλικής επιστήμης... μέχρι που σήμεραφτάσαμε ξανά στο αδιέξοδο της ύλης και στρεφόμαστε σιγά σιγά προς την πιο πνευματική. Ελπίζω βέβαια αυτή η στροφή να γίνει ομαλά με στόχο την ισσοροπία.

Αλλά εάν μπορούσαμε να προσδιορίσουμε να εντοπίσουμε τις διαφορές μεταξύ της υλικής κουλτούρας και της πνευματικής, νομίζω οτι η κύρια διαφορά είναι οτι η πρώτη προσπαθεί να ανακαλύδει την ύπαρξη από έξω προς τα μέσα ενώ η δεύτερη από μέσα προς τα έξω.

Πολλά είπα πάλι

Να είστε καλά

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 14:45:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Μορφέα,

Να πω καταρχήν ότι είμαι Ο durden_alie...

Έθιξες πολλά σημεία στο μήνυμά σου κι επειδή μάλλον διαφωνούμε σε κάποια από αυτά, ας τα πάρουμε από την αρχή...:

quote:
Κάθε φορά που λέω ιατρική εννοώ την κλάσσική ιατρική. Λοιπόν απο κει και πέρα το τεράστιο πρόβλημα της ιατρικής προκύπτει στο ότι καταπολεμα τα συμπτώματα και αφήνει ανέγγιχτη την αιτία του προβλήματος όπως άλλωστε ανέφερες κι εσύ. Αυτό λοιπόν δεν είναι άπλό πρόβλημα. Το ζήτημα της αντιπαλότητας μεταξύ της εναλλακτικής ιατρική και της κλασσικής, είναι οτι η πρώτη εργάζεται περισσότερο σε πιο λεπτοφυή σώματα του ανθρώπου που αρχίζουν οι πραγματικές αιτίες των ασθενειών, και η δεύτερη ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το χονδροειδές υλικό σώμα στο οποίο αντανακλούνται απλά τα προβλήματα.

Παρατηρώ λοιπόν ότι επιμένεις στον διαχωρισμό μεταξύ "κλασικής" και "εναλλακτικής" ιατρικής σαν να πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό, σαν να πρόκειται για δύο τομείς με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο. "Κατηγορείς" δε την "κλασική" ιατρική ότι δεν γνωρίζει τις αιτίες των νόσων. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σου πω ότι η αντίληψη αυτή, που δε σου κρύβω "κυκλοφορεί" δεξιά κι αριστερά είναι τελείως λανθασμένη. Αν πρόσεξες, είπα ότι "ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ" η Ιατρική δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τις αιτίες των νόσων και περιορίζεται στο να εξαλείφει τα συμπτώματα. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι α) Δεν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νόσων στις οποίες η Ιατρική γνωρίζει ΣΑΦΩΣ τις αιτίες, β) Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή ΕΝΤΑΤΙΚΗ έρευνα πάνω στις λεγόμενες νόσους αγνώστου αιτιολογίας, γ) Δεν γνωρίζουμε, αν όχι τις πρωταρχικές αιτίες, τουλάχιστον πολλούς και ιδιαίτερα κρίσιμους προδιαθεσικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νόσων αυτών.

Στο μήνυμά σου αναφέρεσαι σε κάτι που αποκαλείς "λεπτοφυές σώμα" κι ότι από εκεί ξεκινούν "οι πραγματικές αιτίες των νόσων"...Γνωρίζεις δηλαδή εσύ ή κάποιος άλλος "άλλες" αιτιές από αυτές που ξέρουμε κι από αυτές στις οποίες μας οδηγεί η επιστημονική έρευνα και είναι απόλυτα τεκμηριωμένες; Στο ρωτώ από καθαρό επιστημονικό ενδιαφέρον...


quote:
Πολύ θα ήθελα αν είχα τον χρόνο να ανοίξω ένα θέμα με τις παρενέργειες διαφόρων φαρμάκων που πλασάρονται αθώα ευρέως και προκαλούν από λευχαιμία μέχρι σπάνια είδη αρρώστιας. Το αστείο βέβαια είναι ότι δύσκολα παραδέχονται τελικά αν πραγματικά υποστείς τις παρενέργειες ενός φαρμάκου οτι έφταιγε εκείνο, εκτός κι αν είναι τελείως πασιφανές.

Το ότι τα φάρμακα έχουν και αντίστοιχες παρενέργειες όχι μόνον είναι γνωστό--και αναγράφονται ΟΛΕΣ ακόμη και στο ένθετο φυλλάδιο της εταιρείας--αλλά και λαμβάνεται ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ υπόψην κατά τη χορήγησή τους. Αυτό όμως δε λέει τίποτα...Η χορήγηση ενός φαρμάκου βασίζεται σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ και ΑΥΣΤΗΡΕΣ ενδείξεις, οι οποίες προκύπτουν έπειτα από τεκμηριωμένη κλινική δοκιμασία κι έρευνα πάνω στο φάρμακο και ανάλυση κόστους-οφέλους και όχι "μπακαλίστικα" και "ελαφρά τη καρδία". Θες να πεις ότι υπάρχουν γιατροί που ακολουθούν τέτοιες μεθόδους; Να το δεχτώ! Φυσικά και υπάρχουν! Επειδή όμως "κάποιοι" το κάνουν δε σημαίνει ότι είναι και η πλειοψηφία!


quote:
Είναι γνωστά από όσους ενδιαφέρθηκαν να τα μάθουν και εφαρμόζονται σε αυτούς που θέλουν.
Η γνώση δεν έρχεται να σου χτυπήσει την πόρτα του σπιτιού σου και να σου πεις "να μαι ήρθα". Αντίθετα όμως όταν σου χτυπάει μια γνώση την πόρτα πρέπει να αναρωτιέσαι για το κίνητρό της.

Να με συγχωρείς, αλλά νομίζω ότι αν "κάποιοι" κρατούν "μυστική" μια τέτοια γνώση περί της ανθρώπινης φυσιολογίας και παθολογίας, εγώ το θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο!


quote:

Γιατί πολύ απλά δεν είχαν συμφέρονται δισεκατομυρίων και βιομηχανίες που ζούσαν με αυτό. Το σίγουρο είναι οτι κανείς δεν κρύφτηκε. Το θέμα είναι τι πίστεψε ο άνθρωπος.

Δεν ξέρω αν το έχεις καταλάβει, αλλά ζούμε με την φοβία, το ντεπόν και την ασπιρίνη στην τσάντα μας.


Τώρα ειλικρινά θέλεις να πιστέψω ότι οι "γνώστες" "άλλων" μεθόδων προσφέρουν τις "υπηρεσίες" τους για την ψυχή της μάνας τους πχ; Πίστεψέ με, αν έστω και ΕΝΑΣ είχε να προτείνει κάτι αποτελεσματικότερο απ' ό,τι έχουμε σήμερα, θα είχε ήδη γίνει πάμπλουτος.
Το αν ζούμε με τη "φοβία" και το "ντεπόν" σήμερα αυτό οφείλεται σε άλλους λόγους και σαφώς όχι στην Ιατρική επιστήμη...Κανείς γιατρός--αν θέλει να λέγεται γιατρός--δεν θα σου πει ποτέ : Πρέπει να εξαρτάσαι από τα φάρμακα!


quote:
μπορώ να αναφέρω το παράδειγμα και ατέλειτωτες λίστες νόσων που δεν θεραπεύονται με την κλασσική ιατρική και θεραπεύονται με την εναλλακτική.
Αρχίζοντας καταρχήν με όλες τις ψυχολογικές ασθένειες και την γελοία αντιμετώπισή τους, που οδηγγεί στην όλο και μεγαλύτερη επειδήνωση της υγείας. Και πάλι δεν τολμώ να αναφέρω καν την ακόμα πιο πρωτόγονη μορφή που εφαρμόζεται η ψυχολογία στην Ελλάδα.

Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να αναφέρεις, όχι λίστες, αλλά ΜΙΑ...ΜΙΑ μόνο νόσο στην οποία η Ιατρική δεν μπορεί να "δώσει τα φώτα" της, αλλά μπορεί αυτή να θεραπευτεί με "άλλες" μεθόδους. Αναφέρεσαι στις "ψυχολογικές νόσους"--προφανώς αναφερόμενος στις νόσους που απαρτίζουν την "ψυχοπαθολογία"--αλλά και πάλί δεν λες κάτι συγκεκριμένο. Στην ψυχιατρική υπάρχει ολόκληρο ταξινομικό σύστημα (DSM-IV) για την κατάταξη των νόσων αυτών : Σε ποια απ' όλες αναφέρεσαι; Και θα ήθελα να μου αναφέρεις συγκεκριμένα και τον τρόπο αντιμετώπισης φυσικά και με ποια στοιχεία τεκμηριώνεται η αποτελεσματικότητά του!


quote:
Και εν πάση περιπτώσει, γιατί ενώ όταν κάνεις χημειοθεραπείες, η καθεμία τους κοστίζει από 1500 με 3.000 €, να κάτσουν για παράδειγμα να σηκώσουν κάποιοι το χέρι και να γίνει καλά, ή να του δώσει κάποιος ένα βότανο του βουνού. Καταλαβαίνεις ποιό είναι το τεράστιο εμπόδιο του παντρέματος αυτών των δύο;

Εδώ ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι θες να πεις...Σε ποιο "βότανο" αναφέρεσαι και σε ποιο "χέρι" σε αντίθεση με τις χημειοθεραπείες--και ποιες χημειοθεραπείες φυσικά, ποιο σχήμα ακριβώς; Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου : Γνωρίζεις ΕΣΥ προσωπικά άλλες μεθόδους θεραπείας άγνωστες σε όλους εμάς τους υπόλοιπους;

Θα τελειώσω λέγοντας ότι δεν επιθυμώ να έλθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, αγαπητέ Μορφέα, αλλά θα πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε στην υγεία του ανθρώπου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

meteor
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
111 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 18:55:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους meteor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ durden_alie
Ας μου επιτραπεί να δώσω εγώ μια απάντηση.
Να τονίσω καταρχήν ότι δεν είμαι αντίθετος στην κλασσική ιατρική,αλλά στα τρομακτικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από φάρμακα,υλικά, κλπ.
Επίσης αντίθετος στους στενόμυαλους και παραδόπιστους καταπατητές του όρκου τους ιατρούς,οι οποίοι δυστυχώς αυξηθήκανε σημαντικά.

Πάμε στα παραδείγματα.
Προσωπικός φίλος, μέσα σε ένα μήνα σηκώθηκε από το κρεβάτι με ομοιοπαθητική (δισκοκήλη),όταν όλοι οι γιατροί και καθηγητές που μίλησε του δίνανε μόνη λύση την επέμβαση.
Αμεσο συγγενικό μου πρόσωπο χρόνια στεφανιαίος και με μπαι-πας παλιότερα,όχι μόνο δεν γιατρεύτηκε από τα φάρμακα(δηλητήρια) που παίρνει αλλά συνεχώς η κατάσταση επιδυνώνεται.
Χωρίς αυτά το μοιραίο θα ήταν συντομότερο, αλλά γιατρειά;
Η λύση(που δυστυχώς ο ίδιος δεν θέλησε να την ακολουθήσει λόγου του ότι έπρεπε να πηγαινοέρχεται Κομοτηνή-Θεσ/νίκη τρεις φορες τη βδομάδα και κατά δεύτερον το κόστος) λέγεται Χηλική θεραπεία.
ΤΗν εξασκεί κλασικός ιατρός που σπούδασε Γερμανία.
Στην συζήτηση που είχα μαζί του για την διάδοση της θεραπείας,όχι μόνο δεν επιτρέπεται,αλλά γίνεται και πόλεμος από τα συμφέροντα.
Από ερευνα στο Ωνάσειο,δύο στις τρείς επεμβάσεις δεν είναι απαραίτητες.

Προσωπικό μου πρόβλημα με ισχυρή ψύξη στην ωμοπλάτη.
Αγόρασα τα φάρμακα που μου έδωσε ο γιατρός.
Οταν διάβασα τις πιθανές παρενέργειες(επιληψία,νεφρική ανεπάρκεια,κλπ) όπως ήταν πήγαν στο καλάθι των αχρήστων.
Λύση;
Ιαματικά λουτρά.

Τώρα για τον καρκίνο δεν γνωρίζω κάτι άμεσα,αλλά σε ένα βιβλίο του ο Deepak Chopra (νομίζω Η Κβαντική πλευρά της Ιατρικής)δίνει παραδείγματα θεραπείας με την αρχαία τέχνη της Αγιουρβέδα.
Επίσης έχω κρατήσει ενα-δύο πράγματα στη μνήμη για τις εξελίξεις της ιατρικής πάνω στο θέμα.
1994.Ενας Γάλλος γιατρός και ένας Γιαπωνέζος αν θυμάμαι καλά,αναφέρουν για θεραπεία της λευχαιμίας κατα 95% τουλάχιστον.
Όσο τους ξανακούσατε εσείς άλλο τόσο τους άκουσα και εγώ.
Πριν τριετία περίπου,Ελληνοαυστραλέζα γιατρός αναφέρει για σημαντική νίκη ενάντια στις νεοπλασίες.
Πιστεύω ούτε και από εκεί θα υπάρξουν νεότερα ποτέ.
Οι λόγοι προφανείς.

Πριν δυο περίπου χρόνια η Νετ είχε ένα μεγάλο ρεπορτάζ για την Αφρική και το aids.
Μέσα στο ρεπορτάζ είχε και την ομιλία Έλληνα ενδοκρινολόγου-ψυχολόγου αν θυμάμαι καλά την ειδικότητα,ο οποίος αναφέρει

Σε μία ιδιωτική κλινική της Νέας Υόρκης σε κάποιες ερευνές τους, τυχαία ανακαλύψανε ένα γονίδιο(ή κάτι τέτοιο),το οποίο αν δωθεί ενέσιμα σε υγιεί άνθρωπο δεν προκειται με τίποτα να μολυνθεί από τον ιό.
Γιατί δεν προχώρησε,γιατί δεν εμβολιάζουν όλα τα τριτοκοσμικά(και όχι μόνο) παιδάκια;

Μήπως είμαστε απερίγραπτα αναλώσιμοι;
Μήπως είμαστε απερίγραπτα αιμοδότες για τις βίλες και τα κότερα,και ότι άλλο δεν μπορούμε καν να φανταστούμε ότι αποκτούνε οι λίγοι;

Οχι δεν λαικίζω.
Είναι η πικρή αλήθεια.

Με εκτίμηση
Νίκος

Τry HarderΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

allzzaro
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
6226 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 19:28:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους allzzaro  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου.. γειά σας.

Γνωρίζω ανθρώπους, που έκαναν εγχείριση στο πόδι γιατί τους πονούσε.
Μπήκαν στο χειρουργείο τους έκαναν την εγχείριση και βγήκαν.
Τους ρώτησα τι εγχείριση έκαναν και μου είπαν ``στο πόδι``.
Δηλαδή?
Τι δηλαδή.. δεν ήξεραν τι είχαν
Με λίγα λόγια είχαν άγνοια οχι μόνο για την πάθηση που είχαν.. αλλά και τι τους έκανε ο γιατρός.

Γιατί φέρνω αυτό το παράδειγμα. Να σας εξηγήσω με ενα αλλο παράδειγμα.
Ας υποθέσουμε οτι κάποιος πάσχει απο ουλίτιδα σε προχωρημένη μορφή.
Εαν το αγνοήσει.. στο τέλος θα του πέσουν τα δόντια.
Εαν ψάξει και βρεί απο τι προκαλείται η ουλίτιδα και πως μπορεί να την καταπολεμήσει.. στην χειρότερη περίπτωση να παραμείνει σταθερή.. και στην καλύτερη να θεραπευτεί.
Συνεπώς.. για όλες τις ασθένειες αρχικώς υπάρχει ίαση. Είτε προληπτικώς με την λήψη βοτάνων, βιταμινών, κλπ.. είτε με φαρμακευτική αγωγή.. είτε με χειρουργική επέμβαση, φτάνει ο παθών να ξέρει ... να γνωρίζει απο τι πάσχει ακριβώς και τι πρέπει να κάνει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 19:35:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ meteor,

Αν θυμάσαι καλά από τα γραφόμενά μου δεν αρνήθηκα ΠΟΤΕ την ύπαρξη συμφερόντων στο χώρο της Ιατρικής...Το γεγονός αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να τα βάζουμε όλα στο ίδιο "τσουβάλι"...

Αναφέρεις μια σειρά από παραδείγματα για να δείξεις ότι η "κλασική" Ιατρική βλάπτει ενώ οι "παραδοσιακές" ή οι όποιες άλλες μέθοδοι κάνουν καλό...Θα μπορούσαμε αν ήθελες να τα συζητήσουμε ένα-ένα και να σου δείξω ορισμένα πράγματα, θα ήθελα όμως να ξέρεις ότι προσωπικά και, καθώς σπούδασα και ασκώ την επιστήμη αυτή, να με συγχωρείς δηλαδή, αλλά ΔΕ ΜΟΥ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ. Και δε μου λένε τίποτα όχι γιατί αμφισβητώ τη δική σου καλή πρόθεση και ειλικρίνεια...Κάθε άλλο! Αλλά γιατί τέτοια και πάρα πολλά ακόμη παραδείγματα έχω συναντήσει ουκ ολίγα στη ζωή μου και ξέρω πολύ καλά και τι κρύβεται πίσω απ' αυτά και ποια είναι τα "άλλα" συμφέροντα που αυτή τη φορά τα δημιουργούν. Αν θέλεις λοιπόν το συζητάμε, αν και νομίζω ότι έχεις πείσει τον εαυτό σου σε μεγάλο βαθμό ότι είμαστε όλοι μας "αβοήθητα έρμαια" των συμφερόντων ιατρών ή φαρμακευτικών εταιρειών.

Θα ήθελα να παραθέσω εδώ κι ένα άλλο σχετικά πρόσφατο θέμα στο οποίο ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις :

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΔΑΒΙΔ - ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΞΙΝΩΣΗ

καθώς και ένα απόσπασμα από τα λεγόμενα του αγαπητού φίλου και μέλους Xotchipilli2 σχετικά με τις διάφορες "νέες ανακαλύψεις"...

quote:

Διάβασμα απο το "προτότυπο" = η ασφαλέστερη μέθοδος εξαγωγής συμπερασμάτων. Πολλές φορές η κερα-δημοσιογραφία σε προσπάθεια δημιουργίας "pop" εκδοχών επιστημονικών εργασιών ,χάνει το νόημα και μπερδεύει τα μπούτια της...Γιαυτό και εγώ θα προτιμούσα να έχω στα χέρια μου την εργασία ή το πρακτικό του συνεδρίου/επιτροπής

Προς λοιπούς αναγνώστες¨Επι της ευκαιρίας προσοχή όταν διαβάζετε σε περιοδικά/εφημερίδες/ΜΜΕ άθρα του στύλ "Επιστήμονες βρήκαν/λένε/έγραψαν". Τισ περισσότερες φορές η υπεραπλούστευση του κειμένου προς κατανόηση απο όλους το στερεί απο αναφορές σε πολύ σημαντικά μέρη της εργασίας,σε χειρότερη περίπτωση δέ ,πλήρη παρερμηνία.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/12/2005, 20:18:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ allzzaro λες :

quote:
Συνεπώς.. για όλες τις ασθένειες αρχικώς υπάρχει ίαση. Είτε προληπτικώς με την λήψη βοτάνων, βιταμινών, κλπ.. είτε με φαρμακευτική αγωγή.. είτε με χειρουργική επέμβαση, φτάνει ο παθών να ξέρει ... να γνωρίζει απο τι πάσχει ακριβώς και τι πρέπει να κάνει.

Και να πω ότι πρόκειται για μία ΠΟΛΥ σημαντική παρατήρηση...

Η ενημέρωση του ασθενούς είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ σημασίας για τη θεραπεία του και εδώ οφείλω να παραδεχτώ τις σοβαρότατες ευθύνες και του ιατρικού κόσμου για την έλλειψη ενημέρωσης που παρατηρείται, κυρίως στην Ελλάδα...Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ άνθρωποι να υποβάλλονται σε θεραπευτικές πράξεις χωρίς να γνωρίζουν όχι μόνον από τι πάσχουν, αλλά και ποιες ακριβώς θα είναι οι πράξεις αυτές...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 02:04:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
durden_alie
Θα σταθώ σε 2 σημεία του μηνύματός σου (Απεστάλη: 10/12/2005, 16:41:14)
Σε αυτό που λες για τις ΑΞΙΕΣ
και σε αυτό που λες για την ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ
(συμφωνώ και επεκτείνω σε αμφότερα)

Όσον αφορά λοιπόν τις αξίες και σε συμφωνία με ότι έχει ειπωθεί από τον Μορφέα σχετικά με τους κοσμικούς κύκλους επιστημονικής - πνευματικής ανάπτυξης, θα παρατηρήσω πως η σημερινή ξαφνική εξέλιξη της εναλλακτικής ιατρικής, μου φέρνει κάπως στο μυαλό, άλογα που τα είχαν δεμένα για καιρό και μόλις τα λύσανε άρχισαν να τρέχουν από δω και από κει. Κάποια θυμούνται τι ήταν πριν να τα δέσουνε, κάποια άλλα όχι.
Η εναλλακτική ιατρική λοιπόν, σκάει με εκρηκτικό τρόπο τα τελευταία πενήντα χρόνια, με πολλές και διάφορες μεθόδους, πολλούς και διάφορους που τις κάνουν πράξη - και δυστυχώς κάποιοι από αυτούς εξαιρετικά ακατάλληλοι. Αναρρωτιέμαι όμως, σε ποιό βαθμό και από πόσους έχει κρατήσει τους δεσμούς που την ενώνουν με την παράδοση; Ποιό είναι σήμερα το υπόβαθρό της, το σύστημα αξιών στο οποίο βασίζεται;
Είναι αλήθεια, πως στην εποχή μας ζούμε έναν επαναπροσδιορισμό της κοσμοαντίληψής μας, μία "επιστροφή στις ρίζες". Πόσο όμως μπορούμε να πούμε πως το να ασχολούμαστε με εναλλακτικές θεραπείες σημαίνει, πως έχουμε καταλάβει σε βάθος τη φιλοσοφία στην οποία αυτές στηρίζονται; Πως μπορούν π.χ. 3 μυήσεις ρέϊκι σε 1 χρόνο να καλύψουν την απόσταση αυτή, που αποτελούσε εξέλιξη του τρόπου σκέψης των ανθρώπων, όταν οι θεραπείες αυτές αποτελούσαν τον τρόπο ζωής τους;
Τι σημαίνει η φράση "να εναρμονίσω τα κέντρα μου" ή "να διοχετεύσω την βιολετί ακτίνα" ή "να περάσει μέσα από τα χέρια μου το κοσμικό φως" που τόσο αβασάνιστα λέγεται από έναν τεράστιο πληθυσμό ανθρώπων που στράφηκαν στην εναλλακτική ιατρική; Και που ούτε από εσωτερική φιλοσοφία δεν ξέρουν, μα ούτε και από ιατρική. Νομίζω πως στο τελευταίο αυτό, θα συμφωνήσει μαζί μου και ο durden...
Ο Πυθαγόρας, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, υπήρξαν άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνταν με τα φυσικά και τα μεταφυσικά. Τα είχανε ερευνήσει σε βάθος ως γνωστικά πεδία, αλλά τα είχανε εφαρμόσει και στην πράξη.
Εξαιρετικά λίγοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, που κατανοούν πραγματικά την εναλλακτική ιατρική. Το βάρος λοιπόν πέφτει στους λίγους - όπως γινόταν πάντα.

_______________________________________________

Σχετικά με την εξειδίκευση - της σύγχρονης επιστημονικής ιατρικής - τώρα.
Είναι αλήθεια, πως όσο το γνωστικό πεδίο μεγαλώνει, τόσο καθίσταται δυσκολότερο για έναν μόνο άνθρωπο και για μια μονάχα ζωή να το γνωρίσει. Βέβαια, αντλεί από την πείρα εκατοντάδων ετών και αυτό σίγουρα είναι καλό. Από την άλλη όμως, βαδίζουμε σε μια τέτοια κατάσταση, που για μια απλή γρύπη, θα πρέπει ο ασθενής να απευθυνθεί σε ολόκληρο ιατρικό team.

_______________________________________________

Ας μου επιτραπεί Μορφέα, και μια παρέμβαση σε μία ερώτηση που σου έθεσε ο durden-alie:

quote:
Στο μήνυμά σου αναφέρεσαι σε κάτι που αποκαλείς "λεπτοφυές σώμα" κι ότι από εκεί ξεκινούν "οι πραγματικές αιτίες των νόσων"...Γνωρίζεις δηλαδή εσύ ή κάποιος άλλος "άλλες" αιτιές από αυτές που ξέρουμε κι από αυτές στις οποίες μας οδηγεί η επιστημονική έρευνα και είναι απόλυτα τεκμηριωμένες; Στο ρωτώ από καθαρό επιστημονικό ενδιαφέρον...

Υπάρχουν τέτοιες αιτίες, υπάρχουν και λεπτοφυή επίπεδα, που προς το παρόν δε θα μπορέσει με τίποτα να γνωρίσει η επιστήμη. Η απόδειξή και η εξερεύνησή τους, δεν μπορεί να βασιστεί σε κάποια ισχύουσα και αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία. Ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού και όχι της αντικειμενικής πραγματικότητας που στηρίζεται στην παρατήρηση ή την μαθηματική απόδειξη - ίσως η τελευταία να μπορεί να προσεγγίσει σε ένα βαθμό τη νομοτέλεια που είναι κοινή τόσο σε λεπτά όσο και σε πιο πυκνά επίπεδα.
Η επιστήμη, είναι σε θέση να γνωρίζει κυρίως τις φυσικές αιτίες των νόσων, καθώς και αρκετές ψυχικές. Επίσης, μπορεί να εξάγει συμπεράσματα στηριζόμενη σε λογικές διαδικασίες. Δεν μπορεί όμως να προσεγγίσει το υπέρλογο.

_______________________________________________

Θα κλείσω με μία θέση, η οποία δίνει δίκιο στην επιστημονική ιατρική όσον αφορά μία σκοπιά μελέτης του θέματος. Αναφέρθηκαν κάποια παραδείγματα, καθώς και η άποψη της αδυναμίας της επιστημονικής ιατρικής να τα βγάλει πέρα με πολλές παθήσεις, εκεί που διάφορες εναλλακτικές θεραπείες τα κατάφεραν.
Πιστεύω, πως όταν προσπαθούμε να εξηγήσουμε κάτι υπερβατικό με επιχειρήματα και αποδείξεις που ανήκουν στον χώρο του λογικού και της παρατήρησης, παίζουμε σε λάθος στρατόπεδο. Άλλωστε, ας μην ξεχνάμε μία πολύ σημαντική συμβολή της επιστημονικής ιατρικής στη θεραπεία, τέτοιας, που προσωπικά δεν γνωρίζω κάτι ανάλογο της εναλλακτικής, που θα μπορούσε να έρθει σε σύγκριση:
Αναφέρομαι στην αντιμετώπιση των επιδημιών. Εάν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω, κάποια περίπτωση ομαδικής ίασης μέσω κάποιου εναλλακτικού τρόπου, συγχωρέστε την άγνοιά μου. Θα χαρώ να με διαψεύσετε

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/12/2005, 14:19:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή Αμαλία, σε γενικές γραμμές συμφωνούμε στην προσέγγιση...

Δυο-τρεις σύντομες παρατηρήσεις θα 'θελα να κάνω...

quote:
Εξαιρετικά λίγοι είναι οι άνθρωποι αυτοί, που κατανοούν πραγματικά την εναλλακτική ιατρική. Το βάρος λοιπόν πέφτει στους λίγους - όπως γινόταν πάντα.

Τώρα αν πω ότι ισχύει το ίδιο και για την "κλασική" Ιατρική, θα γίνω κακός; Αλλά, τέλοσπάντων, το πρόβλημα είναι ότι, δυστυχώς, το θέμα της Ιατρικής, της Θεραπευτικής κοκ, είναι το θέμα όπου ΟΛΟΙ θεωρούν ότι μπορούν να έχουν άποψη, χωρίς να γνωρίζουν κάποια βασικά πράγματα...

quote:
βαδίζουμε σε μια τέτοια κατάσταση, που για μια απλή γρύπη, θα πρέπει ο ασθενής να απευθυνθεί σε ολόκληρο ιατρικό team.

Ακραίο ίσως το παράδειγμα, αλλά δείχνει μια πικρή αλήθεια...Γίνεται πραγματικός αγώνας, εννοώ τουλάχιστον σε πανεπιστημιακό επίπεδο--αν και υπάρχει ακόμη λανθασμένη νοοτροπία--έτσι ώστε ο γιατρός να είναι πρωτίστως ΓΙΑΤΡΟΣ κι έπειτα "καρδιολόγος", "ορθοπαιδικός", "γυναικολόγος" κλπ κλπ!

quote:
Υπάρχουν τέτοιες αιτίες, υπάρχουν και λεπτοφυή επίπεδα, που προς το παρόν δε θα μπορέσει με τίποτα να γνωρίσει η επιστήμη. Η απόδειξή και η εξερεύνησή τους, δεν μπορεί να βασιστεί σε κάποια ισχύουσα και αποδεκτή επιστημονική μεθοδολογία. Ανήκουν στη σφαίρα του υποκειμενικού και όχι της αντικειμενικής πραγματικότητας που στηρίζεται στην παρατήρηση ή την μαθηματική απόδειξη - ίσως η τελευταία να μπορεί να προσεγγίσει σε ένα βαθμό τη νομοτέλεια που είναι κοινή τόσο σε λεπτά όσο και σε πιο πυκνά επίπεδα.
Η επιστήμη, είναι σε θέση να γνωρίζει κυρίως τις φυσικές αιτίες των νόσων, καθώς και αρκετές ψυχικές. Επίσης, μπορεί να εξάγει συμπεράσματα στηριζόμενη σε λογικές διαδικασίες. Δεν μπορεί όμως να προσεγγίσει το υπέρλογο.

Δεν διαφωνώ απαραίτητα...Είπα και σε κάποιο άλλο σημείο ότι τα "εργαλεία" προσέγγισης είναι τα αναλώσιμα...Η Γνώση είναι μία! Η ερώτησή μου ήταν καθαρά από ενδιαφέρον και ήθελε να θέσει και μία προσωπική μου ένσταση ως προς το κατά πόσο θα πρέπει να αμφισβητούμε τις παρατηρήσεις της επιστήμης όταν αυτές μας οδηγούν κάπου για να ψάχνουμε "υπέρλογα" αίτια και "λεπτοφυή" σώματα......Ελπίζω να γίνομαι αντιληπτός...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μορφέας
Πλήρες Μέλος


856 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 14:54:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μορφέας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σας...

Αγαπητέ durden_alie ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΑ το Φύλο σου, έλεγξα το προφίλ σου αλλά δεν είχε περαιτέρω πληροφορίες.


quote:

Παρατηρώ λοιπόν ότι επιμένεις στον διαχωρισμό μεταξύ "κλασικής" και "εναλλακτικής" ιατρικής σαν να πρόκειται για κάτι τελείως διαφορετικό, σαν να πρόκειται για δύο τομείς με εντελώς διαφορετικό αντικείμενο. "Κατηγορείς" δε την "κλασική" ιατρική ότι δεν γνωρίζει τις αιτίες των νόσων. Θα ήθελα στο σημείο αυτό να σου πω ότι η αντίληψη αυτή, που δε σου κρύβω "κυκλοφορεί" δεξιά κι αριστερά είναι τελείως λανθασμένη. Αν πρόσεξες, είπα ότι "ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ" η Ιατρική δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει τις αιτίες των νόσων και περιορίζεται στο να εξαλείφει τα συμπτώματα. Αυτό όμως δε σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι α) Δεν υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νόσων στις οποίες η Ιατρική γνωρίζει ΣΑΦΩΣ τις αιτίες, β) Δεν γίνεται αυτή τη στιγμή ΕΝΤΑΤΙΚΗ έρευνα πάνω στις λεγόμενες νόσους αγνώστου αιτιολογίας, γ) Δεν γνωρίζουμε, αν όχι τις πρωταρχικές αιτίες, τουλάχιστον πολλούς και ιδιαίτερα κρίσιμους προδιαθεσικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νόσων αυτών.

Στο μήνυμά σου αναφέρεσαι σε κάτι που αποκαλείς "λεπτοφυές σώμα" κι ότι από εκεί ξεκινούν "οι πραγματικές αιτίες των νόσων"...Γνωρίζεις δηλαδή εσύ ή κάποιος άλλος "άλλες" αιτιές από αυτές που ξέρουμε κι από αυτές στις οποίες μας οδηγεί η επιστημονική έρευνα και είναι απόλυτα τεκμηριωμένες; Στο ρωτώ από καθαρό επιστημονικό ενδιαφέρον...


Σαφώς φίλε μου διχωρίζω την εναλλακτική και την κλασσική ιατρική διότι πολύ απλά αντιμετωπίζουν την ίδια πάθηση με τελείως διαοφορετικό τρόπο και φιλοσοφία.
Όσον αφορά για τις αιτίες ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ είναι γνωστές οι "άλλες" αιτίες τις οποίες η κλασσική ιατρική αγνοεί. Υπάρχει ολόκληρη επιστήμη πάνω στις αιτίες της κάθε αρρώστιας. Οι οποίες είναι τεκμηριωμένες με την εμπειρία χιλιάδων χρόνων που σαφώς ξεπερνάει κατά πολύ την εμπειριία και την "απόλυτη επιστημονική τεκμηρίωση" της κλασσικής ιατρικής.

Τα αυτοάνωσα νοσήματα για παράδειγμα... για μένα αποτελεί τεράστια προσβολή στην φύση του ανθρώπου. Δηλαδή ο οργανισμός μια μέρα λέει δεν έχω τι να κάνω βρε αδερφέ, ας επιτεθώ στον εαυτό μου. Αυτά για μένα δεν έχουν καμία βάση και ο ορισμός "αναίτιος" είναι γελοίος. Μπορεί να υπάρχει κάτι στην φύση που να υφίσταται αναίτια;

Μέχρι πρότεινος οι γιατροί έλεγαν οτι ο σκωληκοειδήτης (συγνώμη αν δεν το γράφω σωστά) είναι ένα άχρηστο όργανο του ανθρώπου και καλά θα κάνουμε να το βγάζουμε. Σήμερα κάποιοι άρχισαν να καταλαβαίνουν οτι ο σκωληκοειδήτης όχι μόνο δεν είναι άχρηστος... αλλά έχει και ΄κάποια ένζυμα που βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών, και μερικών ανίατων. Η σταση πολλών ιατρών σήμερα, και όχι μόνο κάποιων, αλλά πάρα πολλων είναι υποτιμητική προς τον άνθρωπο. Οτιδήποτε πονάει και δεν είναι καρδιά, εγκέφαλος, συκώτι, νεφρά και πνεύμονες βγάλτο. Πόσοι άνθρωποι σήμερα κάνουν αφαίρεση χολής με τέτοια ευκολία διότι ο γιατρός τους λέει οτι δεν τρέχει και τίποτα; Εγώ προσωπικά παραλίγο να κάνω αφαίρεση χολής διότι είχα πέτρες...

Επίσης όργανα όπως η σπλήνα, τα γυναικολογικά, ο θυροειδής, οι αμυγδαλές αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη διότι είναι "ρουτίνα".


quote:
Το ότι τα φάρμακα έχουν και αντίστοιχες παρενέργειες όχι μόνον είναι γνωστό--και αναγράφονται ΟΛΕΣ ακόμη και στο ένθετο φυλλάδιο της εταιρείας--αλλά και λαμβάνεται ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΑ υπόψην κατά τη χορήγησή τους. Αυτό όμως δε λέει τίποτα...Η χορήγηση ενός φαρμάκου βασίζεται σε ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ και ΑΥΣΤΗΡΕΣ ενδείξεις, οι οποίες προκύπτουν έπειτα από τεκμηριωμένη κλινική δοκιμασία κι έρευνα πάνω στο φάρμακο και ανάλυση κόστους-οφέλους και όχι "μπακαλίστικα" και "ελαφρά τη καρδία". Θες να πεις ότι υπάρχουν γιατροί που ακολουθούν τέτοιες μεθόδους; Να το δεχτώ! Φυσικά και υπάρχουν! Επειδή όμως "κάποιοι" το κάνουν δε σημαίνει ότι είναι και η πλειοψηφία!


Μήπως όμως το ζήτημα είναι οτι πας να φτιάξεις το στομάχι και παθαίνουν τα νεφρά, φτιάχνεις τα μάτια και παθαίνουν τα αυτιά κ.ο.κ.;

Αναρωτιέμαι γιατί πολλοι γιατροί και όχι μόνο κάποιοι παίρνουν ποσοστά από τα φάρμακα που προτείνουν και γράφουν σε συνατγές...

quote:
Να με συγχωρείς, αλλά νομίζω ότι αν "κάποιοι" κρατούν "μυστική" μια τέτοια γνώση περί της ανθρώπινης φυσιολογίας και παθολογίας, εγώ το θεωρώ τουλάχιστον ανήθικο!


Αγαπητέ μου, δεν την κράτησε κανένας μυστική απλά δεν έγινε διανομή κατοίκον αυτη η γνώση. όποιος ήθελε να ψάξει, πάντα την έρβισκε.

Και μιας και μιλάμε για ανηθικότητα, ας αναφέρω ένα παράδειγμα ενός φαρμάκου του Βολταρέν που τόσο ευραίως χρησιμοποιείται και προτίνεται ασύστολα από τους γιατρούς. Μία από τις παρενέργειες του είναι και η επονομαζόμενη λευχαιμία. Γνωρίζω κάποιον δικό μου άνθρωπο ο οποίος υπέστη την παραπάνω νόσο μετά από εκτεταμένη χρήση Βολταρέν και ο ίδιος ο γιατρός και όχι μόνο παραδέχτηκαν οτι το πιο πιθανόν είναι να προκλήθηκε από αυτό.

Αυτό είναι ανηθικότητα για μένα.

quote:

Τώρα ειλικρινά θέλεις να πιστέψω ότι οι "γνώστες" "άλλων" μεθόδων προσφέρουν τις "υπηρεσίες" τους για την ψυχή της μάνας τους πχ; Πίστεψέ με, αν έστω και ΕΝΑΣ είχε να προτείνει κάτι αποτελεσματικότερο απ' ό,τι έχουμε σήμερα, θα είχε ήδη γίνει πάμπλουτος.
Το αν ζούμε με τη "φοβία" και το "ντεπόν" σήμερα αυτό οφείλεται σε άλλους λόγους και σαφώς όχι στην Ιατρική επιστήμη...Κανείς γιατρός--αν θέλει να λέγεται γιατρός--δεν θα σου πει ποτέ : Πρέπει να εξαρτάσαι από τα φάρμακα!


Κανείς δεν λέει ότι το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους, αν και υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν αλλά σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία.
Κανείς γιατρός δνε σου λέει πρέπει να εξαρτάσαι από α φάρμακα, αλλά στο υποδείχνουν ούτως η άλλως.

quote:
Θα σε παρακαλούσα λοιπόν να αναφέρεις, όχι λίστες, αλλά ΜΙΑ...ΜΙΑ μόνο νόσο στην οποία η Ιατρική δεν μπορεί να "δώσει τα φώτα" της, αλλά μπορεί αυτή να θεραπευτεί με "άλλες" μεθόδους. Αναφέρεσαι στις "ψυχολογικές νόσους"--προφανώς αναφερόμενος στις νόσους που απαρτίζουν την "ψυχοπαθολογία"--αλλά και πάλί δεν λες κάτι συγκεκριμένο. Στην ψυχιατρική υπάρχει ολόκληρο ταξινομικό σύστημα (DSM-IV) για την κατάταξη των νόσων αυτών : Σε ποια απ' όλες αναφέρεσαι; Και θα ήθελα να μου αναφέρεις συγκεκριμένα και τον τρόπο αντιμετώπισης φυσικά και με ποια στοιχεία τεκμηριώνεται η αποτελεσματικότητά του!


Αγαπητέ μου, αν ανοίξω αυτό το θέμα θα νιώσω την υποχρέωση και να το τελειώσω, και πραγματικά δεν είμαι σε θέση αυτήν την φάση με τον περιορισμένο χρόνο που έχω και με τα θέματα στα οποία ήδη μιλάω, να επενδύσω τόσο πολύ. Σου υπόσχομαι όμως, ότι με την πρώτη ευκαιρία, θα το κάνω και εάν θα μπορείς κι εσύ, μπορούμε να το συζητήσουμε.

quote:
Εδώ ομολογώ πως δεν κατάλαβα τι θες να πεις...Σε ποιο "βότανο" αναφέρεσαι και σε ποιο "χέρι" σε αντίθεση με τις χημειοθεραπείες--και ποιες χημειοθεραπείες φυσικά, ποιο σχήμα ακριβώς; Επαναλαμβάνω την ερώτησή μου : Γνωρίζεις ΕΣΥ προσωπικά άλλες μεθόδους θεραπείας άγνωστες σε όλους εμάς τους υπόλοιπους;


Όταν αναφέρομαι στα βότανα και στα χέρια, αναφέρομαι στους διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης της εναλλκτικής ιατρικής, της λεγόμενης ενεργειακής θεραπείας, και της βοτανοθεραπείας.

Συγκεκριμένα ονόματα σχημάτων δεν γνωρίζω αγαπητέ διότι είναι ένα θέμα που δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα.

Γνωρίζω άλλες μεθόδους θεραπείας αλλά σίγουρα όχι άγνωστες σε όλοους. Είναι άγνωστες σε εκείνους που δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν και γνωστές σε εκείνους που ενδιαφέρθηκαν.

quote:
Θα τελειώσω λέγοντας ότι δεν επιθυμώ να έλθω σε αντιπαράθεση μαζί σου, αγαπητέ Μορφέα, αλλά θα πρέπει να είμαστε ΠΟΛΥ προσεκτικοί όταν αναφερόμαστε στην υγεία του ανθρώπου!

Προς θεού αγαπητέ... ότι λέμε εδώ είναι στο πλαίσιο του ανταλλαξουμε απόψεις και οι αντιπαραθέσεις όταν γίνονται καλοπροαίρετα νομίζω οτι πετυχαίνουν την ποιοτική συζήτηση.
Σαφώς πρέπει να είμαστε πολύ προσκετική και για αυτό νομίζω οτι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αυτό το θέμα για να συζητήσουμε κάποια πράγματα. Πάντα όμως με την πρόθεση του να συν - ζητήσουμε και όχι να συγρουόμαστε χωρίς λόγο και χωρίς σκοπό.

Φίλε Αλλζάρο

quote:
Συνεπώς.. για όλες τις ασθένειες αρχικώς υπάρχει ίαση. Είτε προληπτικώς με την λήψη βοτάνων, βιταμινών, κλπ.. είτε με φαρμακευτική αγωγή.. είτε με χειρουργική επέμβαση, φτάνει ο παθών να ξέρει ... να γνωρίζει απο τι πάσχει ακριβώς και τι πρέπει να κάνει.

Δεν διαφωνώ στο οτι υπάρχει ίαση, λέω όμως οτι είναι επιφανειακή και δεν εξαλείφει τις αιτίες. Για παραδειγμα στην εναλλακτική ιατρική μία ουλίτιδα έχει αίτια πολύ πιο πίσω από το οπτικό πεδίο της κλασσικής ιατρικής. Μία ουλίτιδα, προέρχεται αρχικά από ουρικές τοξίνες στα νεφρά. Η πρώτη λοιπόν αντιμετώπιση της εναλλαντικής ιατρικής είναι πάνω στα νεφρά, και όχι καθεαυτό στα ούλα. Από κει και πέρα είναι η πιο λεπτοφυής αιτία του προβλήματος, γιατί έχει κάποιος πρόβλημα στα νεφρά; Τα νεφρά λοιπόν λέει η παραδοσιακή φιλοσοφία και ιατρική είναι η έδρα των φοβιών. Άρα όταν ένας άνθρωπος πάσχει από πολύ δυνατές φοβίες ή πολύ μεγάλη ανασφάλεια, τότε τα νεφρά δημιουργούν πρόβλημα.
Από κει και πέρα λοιπόν η θεραπεία πέρα των νεφρών καθεαυτό κατευθύνεται και στο ψυχολογικό μέρος του ανθρώπου, με στόχο την εξάλλειψη της φοβίων ή των φοβιών που κυριαρχούν. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τότε είσαι σίγουρος οτι αυτός ο άνθρωπος όχι μόνο θεραπεύτηκε από την ουλίτιδα αλλά και δεν πρόκειται να νοσήει εύκοαλ πια από αυτήν.
Σαφώς η διαδικασία είναι πολύ χρονοβόρα με την πιο παραδοσιακή προσέγγιση αλλά τελικά τα αποτελέσματα επίσης είναι και πιο μόνιμα

Αγαπητή μου Αμαλία

quote:
Αναφέρομαι στην αντιμετώπιση των επιδημιών. Εάν υπάρχει κάτι που δεν γνωρίζω, κάποια περίπτωση ομαδικής ίασης μέσω κάποιου εναλλακτικού τρόπου, συγχωρέστε την άγνοιά μου. Θα χαρώ να με διαψεύσετε

Πράγματι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει καταπολέμηση των μαζικών επιδημιών από την εναλλακτική θεραπεία. Αν και πραγματικά υπάρχει η αιτία στην οποία προσδίδει την κάθε επιδημία.
Ο λόγος όμως που δεν γινόταν αυτό, είναι απλά διότι ποτέ η εναλλακτική ιατρική δεν είχε προσωπικο δυναμικό ώστε να μπορεί να ασχοληθεί με πάρα πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα. Ωστόσο μπορώ να σου πω οτι στην Αφρική ήδη γίνεται μεγάλο έργο από ομάδες οι οποίες είναι εγκατεστημένες εκεί και δίνουν τέτοιες βοήθειες σε πολύ κόσμο και στις επιδημίες από τις οποίες πάσχουν. Είναι θέμα χρόνου μέρχι η εναλλακτική ιατρική να γίνει αρκετά δυνατή (με ανθρώπινο δυναμικό) ώστε νά είναι σε θέση να καταπολεμήσει ακόμα και αυτές τις επιδημίες.

Ευχαριστώ πολύ

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μορφέας
Πλήρες Μέλος


856 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 15:01:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μορφέας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με συγχωρείτε για τα πολλά ορθογραφικά λάθη

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 16:33:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Μορφέα...

Βάζεις πολλά θέματα και θα προσπαθήσω να τα πάρω ένα - ένα :

Καταρχήν :

quote:
Αγαπητέ durden_alie ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΜΠΕΡΔΕΨΑ το Φύλο σου, έλεγξα το προφίλ σου αλλά δεν είχε περαιτέρω πληροφορίες.

Προς Θεού και δεν παρεξηγώ κάτι τέτοιο, οπότε δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγγνώμη...

quote:
Τα αυτοάνωσα νοσήματα για παράδειγμα... για μένα αποτελεί τεράστια προσβολή στην φύση του ανθρώπου. Δηλαδή ο οργανισμός μια μέρα λέει δεν έχω τι να κάνω βρε αδερφέ, ας επιτεθώ στον εαυτό μου. Αυτά για μένα δεν έχουν καμία βάση και ο ορισμός "αναίτιος" είναι γελοίος. Μπορεί να υπάρχει κάτι στην φύση που να υφίσταται αναίτια;

Ο όρος "αυτοάνοσα νοσήματα" σαφώς και δεν αναφέρεται στην αιτιολογία των νόσων αυτών, η οποία παραμένει ως επί το πλείστον άγνωστη, παρά το ότι γίνεται ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ πάνω σ' αυτά και ήδη γνωρίζουμε κάποιους προδιαθεσικούς παράγοντες! Ο όρος απλά περιγράφει μία κατάσταση κοινή στην ομάδα αυτή των νοσημάτων : Την παραγωγή από τον οργανισμό αντισωμάτων που στρέφονται κατά δομών του ίδιου του οργανισμού και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς τα αντισώματα αυτά έχουν ταυτοποιηθεί πολλάκις!

quote:
Μέχρι πρότεινος οι γιατροί έλεγαν οτι ο σκωληκοειδήτης (συγνώμη αν δεν το γράφω σωστά) είναι ένα άχρηστο όργανο του ανθρώπου και καλά θα κάνουμε να το βγάζουμε. Σήμερα κάποιοι άρχισαν να καταλαβαίνουν οτι ο σκωληκοειδήτης όχι μόνο δεν είναι άχρηστος... αλλά έχει και ΄κάποια ένζυμα που βοηθούν στην καταπολέμηση πολλών ασθενειών, και μερικών ανίατων. Η σταση πολλών ιατρών σήμερα, και όχι μόνο κάποιων, αλλά πάρα πολλων είναι υποτιμητική προς τον άνθρωπο. Οτιδήποτε πονάει και δεν είναι καρδιά, εγκέφαλος, συκώτι, νεφρά και πνεύμονες βγάλτο. Πόσοι άνθρωποι σήμερα κάνουν αφαίρεση χολής με τέτοια ευκολία διότι ο γιατρός τους λέει οτι δεν τρέχει και τίποτα; Εγώ προσωπικά παραλίγο να κάνω αφαίρεση χολής διότι είχα πέτρες...

Επίσης όργανα όπως η σπλήνα, τα γυναικολογικά, ο θυροειδής, οι αμυγδαλές αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερη σκέψη διότι είναι "ρουτίνα".


Εδώ μαζί σου! Η σκωληκοειδής απόφυση απλά ανήκει σ' αυτά που αποκαλούμε "υπολειπόμενα όργανα", εννοώντας ότι σε κάποια παρελθοντική εξελικτική φάση του ανθρώπινου είδους ίσως έπαιζε σπουδαιότερο ρόλο, αλλά σαφώς και ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι ΑΧΡΗΣΤΟ! Όποιος γιατρός προβαίνει σε περιττές χειρουργικές επεμβάσεις "λόγω ρουτίνας" απλά δεν κάνει σωστά τη δουλειά του και συμφωνούμε απόλυτα!

quote:
Μήπως όμως το ζήτημα είναι οτι πας να φτιάξεις το στομάχι και παθαίνουν τα νεφρά, φτιάχνεις τα μάτια και παθαίνουν τα αυτιά κ.ο.κ.;

Όχι φίλε μου...Αν οι ενδείξεις τηρούνται αυστηρά ελαχιστοποιείται κάθε κίνδυνος--και πρόσεξε, δε λέω ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ γιατί είναι ΒΑΣΙΚΟΣ κανόνας της Ιατρικής ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ!--αλλά και πάλι είναι πολύ υποκειμενικό να μιλάμε έτσι αόριστα! Είπαμε, ανάλυση κόστους-οφέλους κατά περίπτωση...Υπάρχει αυτό που ονομάζουμε "εξατομικευμένη θεραπεία" και είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση!

quote:
Και μιας και μιλάμε για ανηθικότητα, ας αναφέρω ένα παράδειγμα ενός φαρμάκου του Βολταρέν που τόσο ευραίως χρησιμοποιείται και προτίνεται ασύστολα από τους γιατρούς. Μία από τις παρενέργειες του είναι και η επονομαζόμενη λευχαιμία. Γνωρίζω κάποιον δικό μου άνθρωπο ο οποίος υπέστη την παραπάνω νόσο μετά από εκτεταμένη χρήση Βολταρέν και ο ίδιος ο γιατρός και όχι μόνο παραδέχτηκαν οτι το πιο πιθανόν είναι να προκλήθηκε από αυτό.

Τώρα θίγεις ένα συγκεκριμένο σκεύασμα και δεν θα σταθώ στην εμπορική του ονομασία, αλλά στη δραστική ουσία που περιέχει, τη δικλοφενάκη! Αυτή λοιπόν ανήκει στην ευρύτερη κατηγορία αυτών που ονομάζουμε Μη Στεροειδή Αντιφλεγμονώδη φάρμακα, η οποία και είναι Η ΠΛΕΟΝ χρησιμοποιούμενη κατηγορία φαρμάκων παγκοσμίως (αναλγητικά, αντιπυρετικά, αντιφλεγμονώδη κλπ). Δεν αντιλέγω ότι η κατηγορία αυτή των φαρμάκων έχει μια σειρά από σοβαρότατες παρενέργειες, ΑΛΛΑ, ξαναλέω, γι' αυτό το λόγο υπάρχουν οι λεγόμενες ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ και ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ κάθε φαρμάκου! Το γεγονός ότι ένα φάρμακο έχει παρενέργειες δε σημαίνει ότι δεν είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΟ σε μια πλειάδα περιπτώσεων! Για το αν προκαλεί λευχαιμία ή όχι, αυτό δεν το γνωρίζω, είμαι όμως σίγουρος ότι αν αληθεύει θα πρόκειται περί σπανιότατης παρενέργειας. Μπορείς να μου δείξεις που στηρίζεται αυτό, κάποιο άρθρο πχ που να το αποδεικνύει (εγώ από μια αναζήτηση στο pubmed δεν βρήκα κάτι σχετικό)--όχι φυσικά "το παραδέχτηκε και ο γιατρός", καταλαβαίνεις πιστεύω!

quote:
Κανείς δεν λέει ότι το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους, αν και υπάρχουν κάποιοι που το κάνουν αλλά σίγουρα δεν είναι η πλειοψηφία.
Κανείς γιατρός δνε σου λέει πρέπει να εξαρτάσαι από α φάρμακα, αλλά στο υποδείχνουν ούτως η άλλως.

Ξαναλέω ότι θεωρώ τους γιατρούς ΚΥΡΙΑ υπεύθυνους για το ότι υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση φαρμάκων απ' ό,τι πρέπει! Το ότι υπάρχουν γιατροί που όντως ωθούν σε υπερκατανάλωση ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για την Ιατρική επιστήμη! Εν ολίγοις, δεν φταίει αυτή αν κάποιοι που την ασκούν δεν την κατέχουν κιόλας!

quote:
Αγαπητέ μου, αν ανοίξω αυτό το θέμα θα νιώσω την υποχρέωση και να το τελειώσω, και πραγματικά δεν είμαι σε θέση αυτήν την φάση με τον περιορισμένο χρόνο που έχω και με τα θέματα στα οποία ήδη μιλάω, να επενδύσω τόσο πολύ. Σου υπόσχομαι όμως, ότι με την πρώτη ευκαιρία, θα το κάνω και εάν θα μπορείς κι εσύ, μπορούμε να το συζητήσουμε.

Ένα παράδειγμα ζήτησα απλά, όχι κανένα κατεβατό......Αλλά εντάξει, δέχομαι τη δέσμευσή σου και την καλή σου πρόθεση και καταλαβαίνω ότι ο χρόνος σε πιέζει! Μην ανησυχείς!

Καλά όλα αυτά λοιπόν...Αλλά φοβάμαι ότι ξεφεύγουμε από την ουσία. Ποια είναι αυτή; Νομίζω αυτό που έθιξε και η αγαπητή Αμαλία! Είναι καιρός να αφήσουμε τους διαχωρισμούς του παρελθόντος πίσω μας και να δούμε πως μπορούμε να εργαστούμε για να ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ και όχι να ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ! Παρατηρώ ότι υπάρχει όντως στις μέρες μας μία τάση να κατηγορείται η λεγόμενη "κλασική Ιατρική", να κατηγορούνται τα φάρμακα ως "μη φυσικά"--μεγάλη κουβέντα αυτή και ανήκει ίσως σε άλλη συζήτηση!--κοκ κοκ και να αναζητούνται "φυσικότερες" μέθοδοι θεραπείας κλπ. Αυτό που με κάνει να προβληματίζομαι είναι το πως κάποιος μπορεί να εμπιστευτεί και να εκθέσει τον εαυτό του σε "πρακτικές" των οποίων όχι μόνον η αποτελεσματικότητα, αλλά συχνά και η ασφάλεια δεν επαληθεύονται από πουθενά, παρά μόνον από "φήμες" και "ψιθύρους". Πέρα από αυτό όμως, ξαναλέω ότι, αν κάποιος θεωρεί ότι διαθέτει μια άλφα γνώση, η οποία μπορεί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας ή στη διατήρησή της, πρώτος εγώ είμαι εδώ για να του βγάλω το καπέλο και να του πω ΜΠΡΑΒΟ! Δεν έχω τίποτα με μια "εναλλακτική" προσέγγιση που να προσφέρει όντως πράγματα στον άνθρωπο! Την προσφορά αυτή όμως πρέπει και να τη δω για να πειστώ! Και, εν πάση περιπτώσει, θα επαναλάβω : Στο παιχνίδι της Γνώσης όλοι μπορούν να παίξουν, αρκεί αυτό να παίζεται με "δίκαιους" κανόνες, αρκεί ο στόχος μας τελικά να είναι η Γνώση και όχι το συμφέρον.

Edited by - durden_alie on 13/12/2005 16:37:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

meteor
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
111 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/12/2005, 21:41:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους meteor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ durden_alie
Σαφώς και δεν τα ρίχνω όλα σε ένα τσουβάλι.
Πρόσεξε πως ξεκίνησα το μήνυμα.
Αυτό που θα ήτανε νομίζω το σωστότερο θα ήταν να συνεργαστούν κλασική και εναλλακτική ιατρική.
Να φύγουν το δυνατόν οι παρωπίδες.
Να διευκρινίσω ξανα ότι σαφώς δεν αναφέρωμαι σε πνευματικές θεραπείες(έχω τον 2ο βαθμό του ρέικι,και είμαι όχι ευχαριστημένος από τον δάσκαλό μου γιατί μου είπε ελάχιστα,καθότι στην πορεία ανακαλύπτω διάφορα,προστασίες που πρέπει να βάλεις κλπ.)

Αλλά μίλησα για ομοιοπαθητική-χηλίωση-ιαματικά λουτρά,να πουμε και την νηστεία σε συνεργασία με τον ειδικό για αποτοξίνωση-θεραπεία,κλπ.

Τώρα για τις πνευματικές θεραπείες πιστεύω ότι λιγοι είναι οι πραγματικά ικανοί,και πιστεύω ότι όντως έχουν αποτελέσματα.
Μια και ο κόσμος γέμισε γκουρού.
Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι υπάρχουν και οι σωστοί,όπως και το ότι σίγουρα υπάρχουν σοβαροί και υπεύθυνοι επιστήμονες.

Ζητώ συγνώμη αλλά ο χρόνος είναι πραγματικά περιορισμένος για να επεκταθώ περισσότερο.

Με εκτίμηση
Νίκος

Τry HarderΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2005, 01:02:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
durden_alie
quote:
Ξαναλέω ότι θεωρώ τους γιατρούς ΚΥΡΙΑ υπεύθυνους για το ότι υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση φαρμάκων απ' ό,τι πρέπει!

Από τη φράση σου αυτή durden_alie θα πάρω αφορμή, σχολιάζοντάς την να έλθω στο θέμα που αναφέρεται στην τελευταία παράγραφο του μηνύματός σου: Στην ουσία.

Άποψή μου λοιπόν είναι, πως και οι ασθενείς είναι συνυπεύθυνοι για την ακατάσχετη αυτή χορήγηση φαρμάκων. Εκείνοι τα ζητάνε και ο γιατρός ο οποίος δε θα προσφέρει άμεση ανακούφιση δε θεωρείται από την πλειοψηφία καλός γιατρός.

Και εδώ είναι το σημείο στο οποίο θέλω να εστιαστώ. Για την αντιμετώπιση που έχει ο σύγχρονος άνθρωπος για το σώμα του και για την υγεία, αντιμετώπιση η οποία αντανακλάται και αντανακλά το σχίσμα ολοστικής και μονιστικής κοσμοθεωρίας. Την αναζήτηση του προφανούς και του εφήμερου, της εύκολης και γρήγορης λύσης και την αποφυγή να εργαστούμε αργά για να θεμελιώσουμε ένα πραγματικά καλύτερο αύριο (αυτό είναι ολοφάνερο από την καταστροφή που έχει προκαλέσει στο περιβάλλον η σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και στο χώρο της ιατρικής, από την προτίμησή μας να καταπραϋνουμε τον πόνο μας σήμερα, χωρίς να σκεφτούμε ότι ίσως το φάρμακο μας προκαλέσει λευχαιμία αύριο).

Θα παραθέσω κάποια αποσπάσματα από την Πολιτεία του Πλάτωνα.

Πολιτεία Πλάτωνος - 3ο βιβλίο

405c...
"Αλλά και το να χρειαζόμαστε, είπα, ιατρική βοήθεια όχι για ένα τραύμα ή για ορισμένες ασθένειες που έρχονται και ξανάρχονται με την αλλαγή των εποχών αλλά επειδή από την απραξία και από έναν τρόπο ζωής σαν αυτόν που περιγράψαμε γεμίζουμε, σα να' μασταν βάλτοι, από αναθυμιάσεις και αέρια αναγκάζοντας τους ιεροφάντες της τέχνης του Ασκληπιού να φτιάχνουν για τις αρρώστιες όρους όπως 'φύσες' και 'καταρροές', τούτο δεν το νομίζεις ντροπή;"

406c...
"Ταιριαστό, είπα εγώ, για κάποιον που δεν ξέρει ότι δεν ήταν από άγνοια ή από απειρία που ο Ασκληπιός δεν δίδαξε αυτό το είδος της ιατρικής (σημ: της παράτασης μίας χρόνιας νόσου μέχρι το θάνατο)στους γιους του αλλά από την επίγνωση ότι σε μια ευνοούμενη πόλη έχουν όλοι αναλάβει και από κάποια δουλειά, καθένας τη δική του, την οποία είναι υποχρεωμένοι να την εκτελούν, και κανένας δεν αδειάζει νά' ναι σ' όλη του τη ζωή άρρωστος και να νοσηλεύεται."

407b...
"Αυτή η υπέρμετρη φροντίδα για το σώμα, η οποία ξεπερνάει το όριο της απλής γυμναστικής, είναι σχεδόν το μεγαλύτερο εμπόδιο απ'όλα. Κάνει δύσκολη την επιστασία ενός σπιτιού, τη συμμετοχή σε μια εκστρατεία, την άσκηση επί μονίμου βάσεως ενός αξιώματος σε μια πόλη. Το πιο σημαντικό όμως απ'όλα είναι ότι δυσχεραίνει οποιαδήποτε μάθηση, τη σκέψη, τη μελέτη του εαυτού μας, καθώς υποψιάζεται πάντοτε πονοκεφάλους και ιλίγγους, για τους οποίους φταίει τάχα η φιλοσοφία, ώστε όπου ξεδιπλώνεται και δοκιμάζεται έτσι η αρετή να αποτελεί αυτή η φροντίδα, από κάθε άποψη, ένα εμπόδιο. Γιατί γίνεται αιτία να φαντάζεται κανείς πάντοτε ότι είναι άρρωστος και να μην παύει ποτέ να αισθάνεται στο σώμα του πόνους."
...

κλικ me
Ποτέ μην δεχτείς τα σύνορα του ανθρώπου!
Να σπας τα σύνορα! Ν'αρνιέσαι ότι θωρούν τα μάτια σου!
Να πεθαίνεις και να λες: ΘΑΝΑΤΟΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Μορφέας
Πλήρες Μέλος


856 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2005, 01:46:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Μορφέας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα σας..

Φίλε durden_alie...

quote:
Ο όρος "αυτοάνοσα νοσήματα" σαφώς και δεν αναφέρεται στην αιτιολογία των νόσων αυτών, η οποία παραμένει ως επί το πλείστον άγνωστη, παρά το ότι γίνεται ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ πάνω σ' αυτά και ήδη γνωρίζουμε κάποιους προδιαθεσικούς παράγοντες! Ο όρος απλά περιγράφει μία κατάσταση κοινή στην ομάδα αυτή των νοσημάτων : Την παραγωγή από τον οργανισμό αντισωμάτων που στρέφονται κατά δομών του ίδιου του οργανισμού και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο, καθώς τα αντισώματα αυτά έχουν ταυτοποιηθεί πολλάκις!


Ναι, αλλά την αιτία γιατί ο οργανισμός επιτίθεται στον εαυτό του δεν την ξέρουν...

quote:
Για το αν προκαλεί λευχαιμία ή όχι, αυτό δεν το γνωρίζω, είμαι όμως σίγουρος ότι αν αληθεύει θα πρόκειται περί σπανιότατης παρενέργειας. Μπορείς να μου δείξεις που στηρίζεται αυτό, κάποιο άρθρο πχ που να το αποδεικνύει (εγώ από μια αναζήτηση στο pubmed δεν βρήκα κάτι σχετικό)--όχι φυσικά "το παραδέχτηκε και ο γιατρός", καταλαβαίνεις πιστεύω!

Στο χαρτί με τις παρενέργειες που παραδίδεται με το φάρμακο περιέχει αυτήν την πληροφορία, απλά δεν το ονομάζει λευχαιμία αλλά δυσπλασία κυττάρων μπλα μπλα μια επιστημονική ορολογία που δεν έχω συγκρατήσει. Όμως μπορείς να το δεις και ο ίδιος...

quote:
Ξαναλέω ότι θεωρώ τους γιατρούς ΚΥΡΙΑ υπεύθυνους για το ότι υπάρχει μεγαλύτερη κατανάλωση φαρμάκων απ' ό,τι πρέπει! Το ότι υπάρχουν γιατροί που όντως ωθούν σε υπερκατανάλωση ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για την Ιατρική επιστήμη! Εν ολίγοις, δεν φταίει αυτή αν κάποιοι που την ασκούν δεν την κατέχουν κιόλας!


Σαφώς αγαπητέ δεν κατηγο΄ρώ την ιατρική επιστήμη γενικότερα αλλά μόνο την κλασσική ιατρική με τον τρόπο που σήμερα χρησιμοποιείται και πόσο μάλλον στην Ελλάδα. Βάζω αρκετούς παραμέτρους

quote:
Αυτό που με κάνει να προβληματίζομαι είναι το πως κάποιος μπορεί να εμπιστευτεί και να εκθέσει τον εαυτό του σε "πρακτικές" των οποίων όχι μόνον η αποτελεσματικότητα, αλλά συχνά και η ασφάλεια δεν επαληθεύονται από πουθενά, παρά μόνον από "φήμες" και "ψιθύρους". Πέρα από αυτό όμως, ξαναλέω ότι, αν κάποιος θεωρεί ότι διαθέτει μια άλφα γνώση, η οποία μπορεί ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ να βοηθήσει στην αποκατάσταση της υγείας ή στη διατήρησή της, πρώτος εγώ είμαι εδώ για να του βγάλω το καπέλο και να του πω ΜΠΡΑΒΟ

Πράγματι υπάρχουν και κάποιοι παντελώς ασυνείδητοι άνθρωποι οι οποίοι ανακαλύπτουν κάτι και σπεύδουν να το ανακηρύξουν ως το φάρμακο κατά του καρκίνου και χίλιες δυο αηδίες χωρίς να γίνεται η παραμικρή έρευνα. Αυτά τα πράγματα νομίζω οτι πρέπει να καταδικάζονται από όλους μας, αλλά όμως δεν είναι ο κανόνας. Ακριβώς διότι η εναλλακτική ιατρικη εργάζεται σε πιο λεπτοφυή σώματα είναι περισσότερο ασφαλής (βέβαια ενέχει και αυτή κινδύνους λεπτοφυέστερους).

Το θέμα είναι όμως οτι πολλά εναλλακτικά έχουν αποδειχθεί, αλλά και πάλι εισπράττουν την άρνηση του επιστημονικού κόσμου. Αυτήν την περίοδο είμαι σε έναν χώρο ο οποίος ασχολείται με ένα είδος ενεργειακής θεραπείας, πάνω στον οποίον έχουν γίνει επιστημονικές έρευνες, έχει αποδειχτεί επιστημονικά από επίσημα ινστιτούτα και νοσοκομεία της Αγγλίας, ανήκει Βασιλικό Ινστιτούτο Εναλλακτικής Ιατρικής, αλλά και πάλι δεν μπορούν να το αποδεχτούν. Δυστυχώς όπως και όλα σήμερα, ακόμα και η ιατρική πάει με δύο ταχύτητες...


Και φυσικά καταλήγω λέγοντας οτι συμφωνώ και επαυξάνω με την παρακάτω διατύπωση..

quote:
Είναι καιρός να αφήσουμε τους διαχωρισμούς του παρελθόντος πίσω μας και να δούμε πως μπορούμε να εργαστούμε για να ΣΥΝΘΕΣΟΥΜΕ και όχι να ΧΩΡΙΣΟΥΜΕ!

Αγαπητή μου Αμαλία, συμφωνώ πολύ με όσα λες

quote:
Άποψή μου λοιπόν είναι, πως και οι ασθενείς είναι συνυπεύθυνοι για την ακατάσχετη αυτή χορήγηση φαρμάκων. Εκείνοι τα ζητάνε και ο γιατρός ο οποίος δε θα προσφέρει άμεση ανακούφιση δε θεωρείται από την πλειοψηφία καλός γιατρός.


Αλλά αυτός είναι επίσης ένας φαύλος κύκλος εάν ψάξουμε από που αρχίζει το νήμα της σημερινής κατάληξης...

Το μέλλον σου... καθορίζει το παρελθόν σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2005, 19:53:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι σας χαιρετώ...

Χρωστάω κάποιες απαντήσεις και θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος...

Αγαπητέ meteor,

Σ' αυτό ακριβώς που λες είναι που επιμένω κι εγώ...Όχι στην "τσουβαλοποίηση" και ναι στη συνεργασία, όπου αυτή είναι δυνατή και ωφέλιμη!

Αγαπητή Αμαλία,

λες :

quote:
Άποψή μου λοιπόν είναι, πως και οι ασθενείς είναι συνυπεύθυνοι για την ακατάσχετη αυτή χορήγηση φαρμάκων. Εκείνοι τα ζητάνε και ο γιατρός ο οποίος δε θα προσφέρει άμεση ανακούφιση δε θεωρείται από την πλειοψηφία καλός γιατρός.

και θα συμφωνήσω ως ένα βαθμό, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι ασθενείς ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ και σ' αυτό ίσως είναι που δικαιολογούνται...Αυτοί που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ είναι οι γιατροί, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις αναπαράγουν με τις πράξεις τους τη λανθασμένη αυτή νοοτροπία της "πολυφαρμακίας" για "να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο"......Είναι δηλαδή ένας φαύλος κύκλος η όλη υπόθεση. Αν όμως ξεκινήσουν ΠΡΩΤΑ αυτοί να δείχνουν στον κόσμο ποιο είναι το σωστό, πιστεύω ότι και ο κόσμος θα "εκπαιδευτεί" καταλλήλως...


Αγαπητέ Μορφέα,

Θεωρώ πραγματικά άνευ ουσίας στην προκειμένη περίπτωση το να διαφωνήσω στα επί μέρους μαζί σου, έτσι για να πω ότι διαφωνώ, γιατί το θέμα μας είναι μάλλον ευρύτερο... Χαίρομαι όμως που συμφωνούμε στο βασικότερο όλων, στην επιδίωξη δηλαδή της συνεργασίας και της σύνθεσης μέσω αυτής, στην διαμόρφωση μιας νέας αντίληψης αντιμετώπισης του ασθενούς συνανθρώπου μας που τόσο έχει ανάγκη η ανθρωπότητα. Το τελευταίο πράγμα που θα υποστήριζα θα ήταν ότι όλα είναι ρόδινα σήμερα στον τομέα της υγείας--και ειδικά στην Ελλάδα! Μπορεί η Γνώση στην Ιατρική να αυξάνεται με μεγάλους ρυθμούς, αλλά πολλά ακόμη μένουν να γίνουν ως προς το κομμάτι εκείνο της Ιατρικής που έχει να κάνει με τον ασθενή-συνάνθρωπο, και το πως αυτός πρέπει να αντιμετωπίζεται--όχι δηλαδή ως "ένα ακόμη περιστατικό" αλλά ως ανθρώπινο ον με αξιοπρέπεια, με αγωνίες και με όνειρα. Κι εκεί πιστεύω πως οι παραδοσιακές αξίες έχουν πολλά να προσφέρουν ακόμη...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2005, 16:07:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο θεμα των κακοηθων νεοπλασιων:
Κατα καιρούς εμφανίστηκαν πολλοι που ισχυριστηκαν οτι ανακάλυψαν το θαυματουργό φάρμακο και την θαυματουργη μέθοδο που θεραπευει τον καρκινο.
Ομως οι μόνες μέθοδοι που εχουν αποδειχτεί οτι θεραπεύουν τον καρκινο είναι η χημειοθεραπεία με κυτταροστατικά,η ακτινοθεραπεία (ακτινοβόληση των ογκων) και σε μικρότερο βαθμο για συγκεκριμένες μορφές καρκινου η ανοσοθεραπεία (πχ στο μελάνωμα).
Στις Ψευδομέθοδους ανήκουν
1)Ολες οι New age "θεραπείες" (βελονισμός,επίθεση χεριών,διαλογισμός,αυτοσυγκέντρωση,διάιτες με αποχη απο "τοξικες ουσίες",οποιαδηπότε "θεραπεία" που βασίζεται σε ενεργειακά πεδία,αυρες και ενεργειες (πρανα,ρεικι κτλ) κτλ κτλ
2)Πολλές ψευδοεπιστημονικές θεραπείες (αποτοξίνωση με κλύσματα καφεινης,εφαρμογή ηλεκτρομαγνητικών πεδίων,ένεση ζωικών πρωτεινων για "προκληση καταλληλης ανοσολογικης απάντησης",τα ομοιοπαθητικά "φαρμακα",χρηση φυτων απο την παραδοση χωρις να εχει ελεγχθει η δράση τους με τις επιστημονικες μεθοδους της φαρμακευτικης επιστημης κτλ κτλ)

Κοινο χαρακτηριστικα των ψευδομεθοδων και οσων τις εφαρμόζουν
Α)Δεν εχουν προβει σε καμια μελέτη για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας τους ούτε παρακολουθούν τους ασθενεις τους για μακροχρονιο διαστημα για να δουν αν η θεραπεια εχει οντως αποτέλεσμα
Τι γινεται λοιπον με οσους ισχυριζονται οτι θεραπευτηκαν απο τετοιες μεθόδους?
1)Θεραπευτηκαν μεν αλλα επειδη παραλληλα με την εναλακτικη θεραπεια ακολούθησαν την ενδεδειγμενη για την συγκεκριμενη νεοπλασία τους απο την ιατρικη επιστημη θεραπεια.Η ιαση τους δηλαδη οφείλεται στην χημειοθεραπεία και την ακτινοβολία και οχι στις "εναλακτικες θεραπειες".
2)Δεν ειναι ελεύθεροι νοσου,εχουν ακομα καρκινο ο οποιος προχωράει αργα
3)Κακη διαγνωση (που κατα 99% εγινε απο τετοιους θεραπευτες και οχι απο την ιατρικη επιστημη) δεν ειχαν καρκινο απο την αρχη δηλαδή (οπως η γυναικα που επισκεφτηκε εναν απατεωνα που διαγνωσε καρκινο του δερματος στην μυτη της (οχι επιστημονικα με βιοψια) και της συνεστησε να το αλειφει με ενα εμπεριεχον διαβρωτικη ουσια φαρμακο:αποτελεσμα να καταστραφει το προσωπο της και μαλιστα αδικα)

Η μοίρα οσων δεν ακολούθησαν χημειοθεραπεια και ακτινοβολία αλλά υποβληθηκαν στις ψευτοθεραπειες:
α)Στην συντριπτικη πλειοψηφία ο θάνατος απο καρκίνο.Στις τραγικότερες περιπτωσεις ανηκουν εκείνοι που θα μπορουσαν να εχουν θεραπευτει με χημειοθεραπεια και ακτινοβολία αλλά επειδη φοβόνταν τις παρενέργειες ή δεν εμπιστευονταν την ιατρικη επιστήμη στραφηκαν στις ψευτοθεραπειες
β)Υπήρξαν σπανιότατες περιπτωσεις αυτοματης υποστροφης (τα λεγομενα θαυματα) αλλά τετοιες υπάρχουν σε καθε νοσο και σε καθε μεθοδο και δεν υπάρχει αποδειξη οτι οφείλονται στις"εναλακτικες" "θεραπειες".


Β)Αλλο ενα κοινο χαρακτηριστικο των ψευτοθεραπειων που ανέφερα είναι οτι δεν εξελίσονται οπως η ιατρικη που διαρκως ανακαλύπτει νεες μεθόδους αλλά παραμένουν στατικές.

Γ)Αντι να βρούν τρόπους να αποδειξουν την αποτελεσματικότητα των θεραπειων τους προσπαθούν να διαβάλουν το κύρος και την αποτελεσματικότητα των απο την Δυτικη ιατρικη (την επιστημονικη ιατρικη δηλαδη) μεθόδων αλλά και την ιατρικη επιστημη εν γενει.

Δ)Οτι ακομα και εαν η επιστημη αποδεικνυει με μελέτες την αναποτελεσματικοτητα των θεραπειων τους αυτοι εμμένουν πεισματικά στις απόψεις τους.
Απο τους γελοιοτερους ισχυρισμούς είναι οτι ο ασθενης δεν ειχε αρκετη πιστη και ετσι η θεραπεια δεν ειχε αποτέλεσμα.Οι επιστημονικες θεραπείες ομως λειτουργούν είτε πιστεύεις σε αυτες είτε οχι.

Ε)Ισχυρίζονται οτι θεραπευουν καθε μορφη καρκινου με μια μέθοδο.Ο ορος καρκινος όμως ειναι γενικός και αναφέρεται σε μια πλειάδα κακοηθων νεοπλασιων,που πρεπει να αντιμετωπίζονται με διαφορετικα φαρμακα και θεραπειες καθε φορα.
Πχ με αλλα σχηματα αντιμετωπίζεται η λευχαιμία και με αλλα ο καρκινος του πνευμονα.Οταν λοιπον ακούτε οτι ο ταδε ανακαλυψε τον φαρμακο που θεραπευει καθε καρκινο το πιαθνοτερο ειναι να μην το εχει ανακαλυψει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nst
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2538 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2005, 11:37:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nst  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τους συνομιλητές.
Μια και η εργασία μου έίναι μέσα στο χώρο της κλασσικής ιατρικής θα ήθελα να παραθέσω τις απόψεις μου στο θέμα.

Πιστεύω οτι η εναλλάκτική ιατρική σε συνδιασμό με μια μεταφυσική προσέγγιση της ζωής μπορεί να βοηθήσει στην ψυχολογία του ασθενούς ώστε να δεχθεί και να αντιμετωπίσει με μεγαλύτερη ευκολία και αποτελεσματικότητα την κάθε νόσο.

Δεν θεωρώ οτι η θεραπεία μπορεί να γίνει χωρίς την βοήθεια της κλασσικής μεθόδου.

Εχει τεράστια σημασία να γνωρίζει ο ασθενής κάποια πράγματα σχετικά με την ανατομία του οργάνου που πάσχει, την διαδικασία της θεραπείας και την βοήθεια που μπορεί να έχει.

Ξέρουμε οτι η ψυχική κατάσταση επιδρά αρνητικά ή θετικά στην έκβαση της νόσου μέσω αποδεδειγμένων αιτιών καθώς και την φράση << αρρώστησε απο την θλίψη του>>.
Δεν είναι βέβαια η θλίψη ιος αλλά η διαταραχή των νευροενζυμικών ισσοροπιών που όταν διαταράσσεται, προκαλεί μια έκπτωση του αμυντικού μας συστήματος και γινόμαστε πιο επηρρεπείς στίς νόσους.

Εδώ πιστεύω οτι είναι σημαντική η όλη θέαση της ζωής.
Με εντελώς διαφορετικό τρόπο αντιμετωπίζει κάποιος ένα γεγονός αν πιστεύει οτι << ήταν να γίνει>> << οτι μέσω αυτού εξελίσεται η παίρνει τα ανάλογα μαθήματα >> ή ακόμη και οτι << ο θεός τον δοκιμάζει>> και διαφορετικά κάποιος που έχει την αντίληψη οτι όλα είναι εδώ, οτι η ύλη είναι η μόνη πραγματικότητα και μετά απο αυτήν το τέλος.

Σε αυτή την περίπτωση που είναι και η πιο συνήθης η κατάθλιψη και ο πανικός είναι δεδομένος μαζί με τα παραίτηση που αυτά επιφέρουν.
Απο εκεί και μετά η γνώμη μου είναι οτι δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα φάρμακα, τα μηχανήματα και τίς εργαστηριακές εξετάσεις της ιατρικής.

Ενα άλλο θέμα που δεν έχει τεθεί είναι ο χρόνος επιβίωσης του Ανθρώπου και η παρέμβαση μας σε αυτόν.
Οσοι είναι στο χώρο θα έχουν παρατηρήσει οτι απο μια ηλικία και μετά
οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν ένα σωρό φάρμακα που τούς συντηρούν.
Αναρωτιέμαι πόση εισβολή γίνεται στο θεϊκό σχέδιο.

Οσον αφορά το θέμα <<φάρμακο>> σίγουρα γίνεται αλόγιστη χρήση αυτών αλλά όταν χρησιμοποιούνται σωστά είναι σωτήρια.

Στο θέμα '' καρκίνος'' η συγκεκριμένη νόσος συμπεριφέρεται με τέτοιο τρόπο που δεν μπορεί να υπάρχει μόνο ένα φάρμακο.
Καταστρέφει το βληθέν όργανο με την εξαλλαγή των κυττάρων του.
Το βασικό πρόβλημα είναι οι μεταστάσεις που προκαλεί και η καταστροφή και των διπλανών ή άλλων οργάνων.

Για μένα αν υποθέσουμε οτι ένα ισχυρό αμυντικό συστημα και μια καλή ψυχολογία θα βοηθούσαν την επανάσταση του οργανισμού και το '' πάγωμα'' της νόσου εκεί θα ήταν χρήσιμη η εναλλακτική ιατρική πάντα όμως σε επαφή με την κλασσική.

φιλικάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy