ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 Περιοδικά - Βιβλία
 περιοδικά και βιβλία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/07/2003, 15:52:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πριγκίπισσα μου ευχαριστώ για την απάντησή σου(αν και λίγο καθυστερημένα-είχα καιρό να επισκευτώ το Θέμα).

Πριν λίγες μέρες ήμουν στην Ύδρα όπου σε μία από τις περιηγήσεις μου βρήκα ένα βιβλιοπωλείο. Μπήκα μέσα και δε θυμάμαι πως έπιασα συζήτηση με τον βιβλιοπώλη(ένας κύριος γύρω στα 60 με πολλές γνώσεις). Του είπα για τις αναζητήσεις μου και τελικά αγόρασα μετά από την προτροπή του:

Ένα βιβλίο που αναφέρεται στα Βακχικά και στα Ελευσίνεια Μυστήρια
Ένα που είχε κάποια επιλεγμένα Ερμητικά Κείμενα εκλαϊκευμένα

Ένα με τα Ερμητικά κείμενα από την μία στα αρχαία και από την άλλη σε μετάφραση(Ερμή του Τρισμέγιστου Ερμητικά Κείμενα-τόμος α' από τις εκδόσεις Παρασκήνιο) και
Ένα που είχε τα έργα και τις διδασκαλίες του Ερμή του Τρισμέγιστου προς τον Ασκληπιό(Ερμή του Τρισμέγιστου Ερμητικά Κείμενα-τόμος β' από τις εκδόσεις Παρασκήνιο).


Τα δύο τελευταία είναι της ίδιας σειράς.

Ξεκήνησα να διαβάζω το βιβλίο (το σημειωμένο με πράσινα γράμματα- εκδόσεις Διον, τίλος Ερμής ο Τρισμέγιστος-Ο ιδρυτής της θρησκείας του μονοθεϊσμού 9.000π.Χ., συγραφέας ο κύριος Παντελής Ιωαννίδης) ενώ παράλληλα διαβάζω και το Walden που μου είχε προτείνει η λίλιθ...

Και τα δύο είναι υπέροχα!!!!!
Ευχαριστώ πολύ...

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...


Edited by - Cronos on 04/09/2003 14:32:30

Edited by - Cronos on 04/09/2003 14:36:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wicca
Πλήρες Μέλος

Greece
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/07/2003, 12:14:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wicca  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λέει διάφορα όπως:

Τεχνικές οραματισμού
Έλεγχος του πόνου και Αυτοΐαση
Ενίσχυση αυτοεκτίμησης
Συμβουλές διατροφής
Μέθοδος επιβράδυνσης του Γήρατος
Ανάπτυξη της θέλησης και της αυτοπεποίθησης
Διαμόρφωση θετικής σκέψης
Χρωματοθεραπεία
Θεραπευτική χρήση και δυνάμεις κρυστάλλων
Ραβδοσκοπία
Χρήση του Εκκρεμούς

Ανάπτυξη ESP
Τηλεκίνηση
και πολλά πολλά άλλα...

Έχει κάποιες πρακτικές για το καθένα και τέτοια πράγματα...

Αν ενδιαφέρεσαι πάρ'το αν και εγώ δεν τρελάθηκα κιόλας... Πάντως λέει ωραία πράγματα....


ΠΡΟΣ ΚΡΟΝΟ: ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΚΗΝΙΣΗ. ΤΙ ΛΕΕΙ?
ΓΙΑ ΑΣΤΡΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?


Πέθανε μια άλλη μέραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ForlornHope
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 17:05:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ForlornHope  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ForlornHope  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς χαιρετώ τα ήδη εγγεγραμένα μέλη, μόλις γράφτηκα στο forum, αν και μπαίνω, αρκετά σποραδικά στο site του esoterica, καθώς είμαι συνδρομητής του ανεξήγητου...

Θέλω να σας συστήσω ένα βιβλίο το οποίο με έχει επηρεάσει πολύ, γιατί απλούστατα λέει Μεγάλεσ Αλήθειες..Είναι αυτό του Χαλίλ Γκιμπράν και λέγεται "Ο Προφήτης" (Ο κήπος του Πρόφητη).
Όσοι το έχετε διαβάσει καταλαβένετε...Τα λόγια πια είναι εντελώς περιττά. Όσοι δεν το ξέρετε, όταν πάτε σε ένα βιβλιοπωλείο απλά ρωτήστε και ρίξτε μια ματιά και πιστέψτε με...Δε θα χάσετε

Περιγράφει με τον εντελώς δικό του ποιητικό τρόπο για τα σημαντικότερα πράγματα στη ζωή, όπως η αγάπη, ο γάμος, ο θάνατος, τα παιδιά, η οικογένεια, η θρησκεία, κτλ, αφιερώνοντας 2-3 σελίδες για το κάθε ένα... Είναι ίσως το καλύτεορ βιβλίο που έχω αγοράσει..

Συμφωνώ απόλυτα με το "Τhe Way of the Peaceful Warrior", όπως αναφέρατε στην αρχή του θέματος..Είναι απλά ένα άλλο καταπληκτικό βιβλίο, ένα βιβλίιο ζωής..

Ένα άλλο βιβλίο που το βρήκα αρκετά/πολύ ενδιαφέρον είναι μία δουλειά πολλών συγγραφέων, το γνωστό για όσους ασχολούνται με το ανεξήγητο "Μυστική Ελλάδα", το οποίο λέει διάφορα και διάφορα για όλη την Ελλάδα, για την Ακρόπολη, την Αθήνα, Πεντέλη κτλ...

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε αυτόν τον τομέα..Αν μπορούσατε να μου προτείνετε παρόμοια πολύ καλά βιβλία όπως το μυστική Ελλάδα, θα μου κάνατε χάρη...

Άλλα βιβλία που έχω διαβάσει και μου αρέσαν πολύ και μου έχουν μείνει, είναι "Ο Αλχημηστής", "Ο Μικρός Πρίγκηπας", "Σιντάρτα", "Να Ζεις, "Ν' Αγαπάς Και Να Μαθαίνεις", και άλλα...

Αυτά προς το παρόν, νάστε όλοι καλά,

Φιλικά,

Λουκάς.


The Truth is out there...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/07/2003, 18:23:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσόρισες ForlornHope

Πέρα από τις πολύ όμορφες βιβλιοεπιλογές σου θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι για ακόμη μια φορά, μιας και μου έδωσες την αφορμή.

Το Esoterica.gr δεν έχει καμιά σχέση με το περιοδικό "Ανεξήγητο". Η μόνη σχέση μας είναι η ανταλλαγή διαφήμισης μέσα από μια συμφωνία που έχουμε κάνει από την αρχή που υπάρχει το Esoterica.gr.

Πέρα από αυτήν την συνεργασία δεν έχουμε άλλη σχέση ως προς το περιεχόμενο, τους συνεργάτες κ.λπ.

Συνεχίστε την καλή και χρήσιμη σας συζήτηση.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
morph
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
76 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/07/2003, 17:05:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους morph  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πέρα από την λογοτεχνία και τα βιβλία έρευνας, υπάρχουν και άλλες πηγές που σίγουρα θα βοηθήσουν τον καθένα από εμάς στην αναζήτησή του. Καποιες φορές, οι πηγές αυτές φαντάζουν ανέλπιστες, στη προκειμένη περίπτωση ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ!!! Για 2 τέτοιες περιπτώσεις θα μιλήσω από αυτή τη γωνιά του forum.

SANDMAN (Ο ΜΟΡΦΕΑΣ)
Σε κάποιους ενδεχομένως να είναι είναι σχετικά γνωστό από ελληνικές εκδοσεις που δυστυχώς δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ. Τι είναι όμως ο Sandman (ή αλλιώς DREAM); Πρώτα απ’ όλα είναι μέλος της «οικογένειας» των Endless. Τα αδέρφια του είναι οι DESTINY, DEATH, DESTRUCTION, DESIRE, DESPAIR, DELIRIUM. Οι οντότητες αυτές δεν είναι θεικά όντα. Είναι πέρα από τους Θεούς, περισσότερο προσωποποιήσεις των καταστάσεων που περιγράφουν τα ονόματα τους (Όνειρο, Μοίρα, Θάνατος, Καταστροφή, Πόθος, Απόγνωση, Ντελίριο, αντίστοιχα).
Ο Sandman λοιπόν, ως άρχοντας των ονείρων κατοικεί στο παλάτι του το οποίο βρίσκεται στο συλλογικό υποσυνειδητο των ανθρώπων. εκεί χτίζει καινούρια όνειρα και εφιάλτες και που και που παρεμβαίνει και μπλέκεται στις ζωές των ανθρώπων (ή μάλλον οι ζωές των ανθρώπων μπλέκουν με τον κόσμο του).

Στα 75 τεύχη της σειράς (10 τόμοι)συναντάμε ετερόκλητους χαρακτήρες και ιστορικά προσωπα και η ιστορία πλέκει γοητευτικά με τη μυθοπλασία: Ο Σεξπιρ πρωτοπαρουσιάζει το όνειρο θερινής νυκτός με ακροατήριο τον Ομπερον, την Τιτάνια τον Πακ...(τους χαρακτήρες δηλαδή του έργου), ένας γέροντας διηγέιται για την ιστορία της παλιας βαγδάτης και πως ο άρχοντας της την έκλεισε σε ένα μπουκάλι για να την προστατευσει, ο σατανάς κουρασμένος απο το να είναι ο κακός της υπόθεσης κλειδώνει τη κόλαση και το κλειδί της γίνεται το μήλον της έριδος για όλες τις θεικες οντότητες (better rule in hell than serve in heaven), ο χειρότερος εφιαλτης τριγυρίζει ανενόχλητος σε ένα serial killer convention, ένας συγγραφέας κρατά κλεισμένη την μούσα Καλλιοπη στο πατάρι για να του δίνει έμπνευση... Αυτές είναι λίγες από τις ιστορίες που θα βρει κανείς στο SANDMAN.
Είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που στη λογοτεχνία (γιατί περι πραγματικής λογοτεχνίας πρόκειται) που ο αστικός τρόμος συνδιάζεται με το παραμύθι, τη θρησκεία , τη μυθολογία και τη φαντασία. Και αυτό το αρμονικό δέσιμο οφείλεται στον συγγραφέα του Neil Gaiman ο οποίος εγραψε τη σειρά αυτη ύστερα από εξαντλητική μελέτη της παγκόσμιας μυθολογίας και ιστορίας.

ενδιαφέρον είναι επίσης και το γεγονός ότι η σειρά τέλειωσε στο τεύχος 75 όχι επειδή δεν πήγαινε καλά (ήταν την εποχή αυτή ένα από τα πιο επιτυχημένα κόμικς) αλλά επειδή ο συγγραφέας είχε από την αρχή κιολας οραματιστεί αυτή την ιστορία ως ιστορία με αρχή μέση και τέλος.

Μια άλλη σειρά που αξίζει τη προσοχή σας είναι το INVINCIBLES του Grant Morrison. Το αξίωμα με το οποίο μπορεί να περιγραφεί είναι το εξής "Κάθε θεωρία συνομωσίας που έχετε ακούσει, είναι αληθινή".
Οι invincibles είναι περιθωριακές ομάδες ετερόκλητων ανθρώπων (ένας αλητάκος πιτσιρικάς από το liverpool που ίσως να είναι ο μεγαλύτερος μυστικιστης των αιώνων, μια σχιζοφρενής γυναίκα από το μέλλον, μια πανίσχυρη βραζιλιάνα τραβεστί σαμανή κτλ)οι οποίοι έχουν σκοπό την εξουδετέρωση της γιγαντιαίας συνομωσίας. Ο καλά "διαβασμένος" Grant Morrison μας βάζει σε ένα ντελιριακό trip ΄που δύσκολα αφήνει κάποιον αδιάφορο. τι έπεσε πραγματικά στο roswell; ποια η αλήθεια πίσω από το et in arcadia ego; πως μπορεί κανείς να καταλάβει πληρως το megapolisomancy και να χρησιμοποιείσει τη πόλη για τους σκοπούς του; το κεφάλι του βαφτιστή είναι στα αλήθεια προφητική μηχανή; απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά θα τις βρείτε στο invincibles. δεν είναι τυχαίο ότι το matrix ως ταινία δεν θα υπήρχε αν δεν είχε βγει αυτό το κόμικ.

εννοείται ότι και τα δύο κόμικ δεν προσπαθούν να αποτεέσουν τίποτα περισσότερο απο μυθοπλασία και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετώπίζουμε.προσφέρουν όμως αφθονη τροφή για το μυαλό και για περαιτέρω ψάξιμο.

και οι δύο σειρές κυκλοφορούν τώρα πια σε φροντισμένους τόμους (10 το sandman, 7 to Invincibles) και θα τα βρέιτε έυκολα σε κομιξάδικα της Αθήνας και των μεγάλων πόλεων.

άλλωστε έιναι καιρός πια να φύγει η προκατάληψη ότι τα κόμικς είναι για παιδια. (κόμικς δεν είναι μόνο ο spiderman -που παρεπιπτοντως μου αρέσει) οποτε σας προ(σ)καλώ να τους δώσετε μια ευκαιρία. εν ανάγκη σας τα δανείζω κιολας!!!!


"de profundis domine, τι ζώον είμαι..."
Ρεμπω (μια εποχή στη κόλαση)
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2003, 12:08:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ForlornHope ευχαριστώ πολύ για τους τίτλους σου. Ο Χαλίλ Γκιμπράν έχει μπει εδώ και καιρό στο πρόγραμμα. Όταν τελειώσω τα βιβλία που έχω είναι η επόμενη επιλογή μου.

morph σε ευχαριστώ και εσένα. Δε γνώριζα απολύτος τίποτα για αυτά τα κόμικς. Ίσως αργότερα...

Wicca, το βιβλίο αναφέρεται στο πώς να αναπτύξεις την τηλεκίνηση αλλά για την αστρική προβολή δε θυμάμαι να αναφέρει τίποτα...


Ευχαριστώ για τους τίτλους...
Ας συνεχίσουμε την συζήτηση μας με περισσότερους και πιο ενδιαφέροντες τίτλους!!!

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΣ1
Νέο Μέλος

Greece
3 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/07/2003, 18:05:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΝΙΚΟΣ1  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τον αξιοσέβαστο αδελφό Kelso,
Χαιρετώ όλους τους φίλους και αδελφούς
Νέος στη παρέα σας, και αρκετά εντυπωσιασμένος από το επίπεδο.
Πληθώρα καλών και εξαιρετικών βιβλίων που όλοι έχετε προτείνει, έτσι και εγώ θα παραθέσω μερικούς τίτλους βιβλίων που τα θεωρώ καλά, ενώ ταυτόχρονα θα ήθελα την γνώμη όσων από εσάς τα έχετε διαβάσει.
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ μακροημέρευση αυτής της πολύ όμορφης παρέας.
-Τα Ορφικά Μυστήρια και η Μεταφυσική στην Αρχαία Ελλάδα. (Ε.Λιακόπουλος)
-Ηρακλής ο Συνταξιδιώτης μου.(R.Graves)
-Ιησούς ο Βασιλεύς.(R.Graves)


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/07/2003, 23:31:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟ ευχαριστώ πολύ για τους τίτλους σου

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2003, 14:31:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
εκδόσεις Διον, τίλος Ερμής ο Τρισμέγιστος-Ο ιδρυτής της θρησκείας του μονοθεϊσμού 9.000π.Χ., συγραφέας ο κύριος Παντελής Ιωαννίδης

Μόλις το τελείωσα... Ήταν ωραίο...
Περάστε από εδώ όσοι ενδοιαφέρεστε:
Ερμής ο Τρισμέγιστος

quote:
ενώ παράλληλα διαβάζω και το Walden που μου είχε προτείνει η λίλιθ...

Και αυτό το τελείωσα... Πολύ καλό... Ειδικά τα τελευταία κεφάλαια!!!

μερικά αποσπάσματα που βρήκα ωραία...

αναφερόμενος σε μια πέρδικα:
Αξιοθαύμαστη είναι η ώριμη και όμως αθώα έκφραση στα μάτια τους. Φαίνεται σα να καθρεφτίζουν όλη την εξυπνάδα του κόσμου. Αυτά τα μάτια δεν γεννήθηκαν από το πουλί. Γεννήθηκαν από τον ουρανό, που αντανακλούν.


<<Άφησε τους να περιπλανηθούνε και να εξερευνήσουνε τους μάκρινούς Αυστραλούς.
Έγώ έχω περισσότερο Θεό κι' αυτοί περισσότερο δρόμο!>>

Αν χτύσατε πύργους στον αέρα, η δουλειά σας δεν μπορεί να πάει χαμένη, γιατί εκεί πρέπει να βρίσκονται. Τώρα βάλτε και τα θεμέλια από κάτω τους.

Μη στεναχωριόσαστε για καινούρια ρούχα ή για καινούριους φίλους. Γυρίστε τα παλιά, γυρίστε στους παλιούς. Τα πράματα δεν αλλάζουν, εμείς αλλάζουμε.

Μη ζητάτε με τόσο πάθος να αναπτυχθείτε. Η ταπεινοφροσύνη, σαν το σκοτάδι, αποκαλύπτει το ουράνιο φως.

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει τη αυγή του

Η μόνη ημέρα που ξημερώνει είναι εκείνη που μας βρίσκει ξυπνητούς. Κι άλλες μέρες θα ξημερώσουν όμως, γιατί ο ήλιος δεν είναι παρά ένα άστρο πρωινό.

Μάτια...Παρατηρούν...Δεν μπορούν να δουν...


Edited by - Cronos on 05/08/2003 18:57:59

Edited by - Cronos on 05/09/2003 13:31:40Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lipotaktis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 22:07:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lipotaktis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FRIEND CRONOS
Δεν ξέρω από περιοδικά περίεργων φαινομένων κ.α.,αλλά αν σε ενδιαφέρει η τεχνολογία πολύ καλό είναι το RAM.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wicca
Πλήρες Μέλος

Greece
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 12:22:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wicca  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ: Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΑΙΧΜΑΛΟΤΟΣ ΤΟΥ ΑΖΚΑΜΠΑΝ!


Πέθανε μια άλλη μέραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
wicca
Πλήρες Μέλος

Greece
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 19:38:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wicca  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ "ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ" ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ;


Πέθανε μια άλλη μέραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
lipotaktis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 12:55:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lipotaktis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FRIEND Wicca
Οχι.

Don't press yourself.
let you free.
you will find the answer.
Be sure
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 22:15:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FRIENDS wicca και lipotaktis εγώ λέω να προτείνετε βιβλία και περιοδικά,όπως ακριβώς προτρέπει ο τίτλος του θέματος.

Αν θέλετε να κάνετε διάλογο ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ,μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε την υπηρεσία προσωπικών μηνυμάτων που προσφέρει το ESOTERICA.gr,να εγγραφείτε σε μια υπηρεσία chat ή να χρησιμοποιήσετε το ηλεκτρoνικό ταχυδρομείο που,από όσο ξέρω,ήδη διαθέτετε.Ευχαριστώ!

Και για να μη λέτε ότι δεν προσέφερα τίποτα στο θέμα,σας προτείνω ένα δικό μου αγαπημένο βιβλίο: Αϋπνία του Stephen King.

O Σκοτεινός Άγγελος!
"Ποιό το αληθινό μέγεθος της σκιάς σου;"

Edited by - Darkangel_78 on 18/08/2003 22:17:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lipotaktis
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 15:08:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lipotaktis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
FRIEND Darkangel
Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση.Έχω κι εγώ ένα βιβλίο να σου προτείνω.Είναι το "secrets of pilates" Sally Searle & Cathy Meeus.
Θα σε βοηθήσει στην γυμναστική σου.


Το δις εξ αμαρτειν
ουκ ανδρος σοφου
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
wicca
Πλήρες Μέλος

Greece
1317 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/08/2003, 23:03:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wicca  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΟ Stephen King. Ε???

ΚΑΤΙ ΑΣΧΕΤΟ (ΚΑΙ ΜΗΝ ΦΟΞΕΙΣ).

ΤΗΝ ΕΠΑΥΛΗ ΠΟΥ Stephen King ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ;


Πέθανε μια άλλη μέραΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
reptilesalonica
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1849 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/08/2003, 03:18:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους reptilesalonica  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας είναι γερός ο άνθρωπος, να γράφει όπως γράφει κι ας κάνει όσες επαύλεις θέλει.
Πααράδειγμα:
Αν βγείς πρώτος ανάμεσα σε άλλους σε αγώνα στίβου, δε θα γυρίσω να κοιτάξω το ότι είσαι παράλυτος απο τη μέση και κάτω, σημασία για μένα έχει το γεγονός οτι ήρθες πρώτος.

~Γρηγόρης~

Once you were wild, don't let them tame you
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/08/2003, 18:15:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ηλίθιοι λευκοί
... και άλλες θλιβερές δικαιολογίες για την κατάσταση της Αμερικής!

Συγγραφέας: Μουρ, Μάικλ

Το ιλιγγιώδες αμερικανικό μπεστ σέλερ... που αποτυπώνει την αγωνία ενός έθνους μπροστά στη μοίρα του. Καταλυτική σάτιρα... μια ιλαρή καταγγελία της προεδρίας Μπους και των επιπτώσεών της.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
================================================================
Μπανανία

H Αμερική των λευκών δεν είναι στα μάτια παρά μια «μπανανία». Το αποδεικνύει προσκομίζοντας όλα εκείνα τα στοιχεία που βγάζουν άκυρη την εκλογή Μπους και «μαϊμού» τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στη Φλόριντα, όπου η Database κατάφερε να διαγράψει από τους εκλογικούς καταλόγους εκατοντάδες χιλιάδες μαύρους με το πρόσχημα ότι είχαν πάρε - δώσε με τη δικαιοσύνη, έστω κι αν επρόκειτο για μια απλή παράβαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Με την ίδια άνεση αποκαλύπτει την «διά βοής» ανακήρυξη του Τζορτζ Μπους τζούνιορ ως προέδρου των ΗΠΑ από το δίκτυο FOX πολύ πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση. H συγκεκριμένη πειρατεία πήρε μπάλα τα παγκόσμια MME που βιάστηκαν να μη χάσουν την είδηση... H ιστορία μας όμως δεν τελειώνει εδώ. Με την υπομονή μυρμηγκιού ο Μάικλ Μουρ ανασκάλεψε όλη την περί Μπους χαρτούρα, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει ότι ο πρόεδρος είναι σχεδόν λειτουργικά... αναλφάβητος, υπήρξε αλκοολικός, συχνά έσβηνε τον καημό του σνιφάροντας κόκα και ότι η χαμηλοβλεπούσα πρώτη κυρία έχει σκοτώσει άνθρωπο με το αυτοκίνητό της παραβιάζοντας «στοπ».
Κι αν όλα αυτά σάς φαίνονται μακριά κι αλάργα από την ελληνική μανταλιτέ που κάτι τέτοια τα θεωρεί αμελητέα, μη βιάζεστε, έχουμε και χειρότερα. Μέσα από ένα πλήθος στοιχείων εξάγεται το συμπέρασμα ότι η Αμερική που ευημερεί είναι η Αμερική των μεγαλοκομπιναδόρων του χρηματιστηρίου, ενώ η υπόλοιπη ζει κυριολεκτικά μεροδούλι - μεροφάι. «Ποτέ μην μπεις σε αεροπλάνο του οποίου ο πιλότος βγάζει λιγότερα από το παιδί που δουλεύει στην πιτσαρία της γειτονιάς σου», γράφει αναφερόμενος στους άθλιους μισθούς των πιλότων της DELTA, η οποία όλο και χάνει ύψος... Οι οικονομικές λοβιτούρες των εταιρειών φέρνουν αποσταθεροποίηση, η αποσταθεροποίηση μαζικές απολύσεις ενώ ο Dow Jones δεν νιώθει καθόλου καλά τελευταία.

Το φετίχ

Μα, τι έχει ο καπιταλισμός και αδυνατεί να ρεφάρει; Με μοχλό μια καθαρά αριστερή συνείδηση ο Αμερικανός φίλος μας προσπαθεί να αποτοιχίσει το τελευταίο λιθαράκι διαφθοράς που τον κάνει να αισθάνεται κι ο ίδιος υπεύθυνος. «Σκοτώστε τον ασπρουλιάρη» γράφει χρεώνοντας όλα τα ανάποδα στην εγκληματικότητα των λευκών υγιών και πλουσίων. Το φετίχ του αμερικάνικου πολιτισμού μπαίνει κι αυτό στο στόχαστρο του αποφασισμένου ερευνητή, ο οποίος, ειρήσθω εν παρόδω, και λευκός είναι, και υγιής δείχνει, και πλούσιος θα γίνει εάν δεν είναι κιόλας.
Αλλά ας μην πούμε περισσότερα. Είναι αδύνατον να αντισταθεί κανείς στον οίστρο αυτού του μοναχικού σαλταδόρου που, αν δεν μπορεί ν' αλλάξει τον κόσμο, μπορεί πάντως να τον «πειράξει» σαν τη μύγα της Ιούς. Είμαστε σίγουροι ότι οι μεταφραστές του βιβλίου, κύριοι Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος και Νικόλας Νίτσας το κατευχαριστήθηκαν, πράγμα που αντανακλάται στη θαυμάσια δουλειά τους.

ΡΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΤΑ ΝΕΑ, 28-06-2003

================================================================

Γιώργος
το συνιστώ ανεπιφυλακτα...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/08/2003, 17:26:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟ ΑΝΔΡΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΗ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΦΡΟΔΙΤΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΥΤΡΑΚΗ ΤΟΥ JOHN GRAY...

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/09/2003, 13:46:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΕΝΑ ΩΡΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΝΑΙ: Ο ΧΑΡΙ ΠΟΤΕΡ ΚΑΙ Ο ΑΙΧΜΑΛΟΤΟΣ ΤΟΥ ΑΖΚΑΜΠΑΝ!

Wicca έχω διαβάσει όλα τα βιβλία περί Χάρι Πόττερ και σε ευχαριστώ...

Darkangel_78 ευχαριστώ. Λίγο έλλειψα(μόνο 3 βδομάδες)και πήγαν να με καταστρέψουν...

Τέλειωσα άλλο ένα βιβλίο με Ερμητικά Κείμενα που αναφέρονται σε συζητήσεις-Διδασκαλίες του Ερμή ή Θωθ προς τον Ασκληπιό...
Είναι το: Ερμή του Τρισμέγιστου Ερμητικά Κείμενα από τις εκδόσεις Παρασκήνιο. Έκδοση του 1990...

Καλή συνέχεια.

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
old tiger
Μέλος 3ης Βαθμίδας


507 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/09/2003, 14:38:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους old tiger  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΣΚΗΤΙΚΗ του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ
Ενα βιβλίο που προσωπικά πιστεύω ότι είναι βαθύτατα Εσωτερικό, γραμμένο από ένα βαθύτατα Μυημένο άνθρωπο.

Ενα βιβλίο που κάθε φορά που το διαβάζεις, ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα.Tiger! Tiger! burning bright
In the forests of the night,
What immortal hand or eye,
Dare frame thy fearful symmetry?
WILLIAM BLAKE
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2003, 13:18:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΣΚΗΤΙΚΗ του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ
Ενα βιβλίο που προσωπικά πιστεύω ότι είναι βαθύτατα Εσωτερικό, γραμμένο από ένα βαθύτατα Μυημένο άνθρωπο.

Ενα βιβλίο που κάθε φορά που το διαβάζεις, ανακαλύπτεις όλο και περισσότερα.


Ευχαριστώ old tiger.

Κάντε κλικ: ΑΣΚΗΤΙΚΗ του ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΤΖΑΚΗ

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2003, 13:36:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όσοι θέλετε ένα καλό κατάλογο βιβλίων εσωτερισμού, μυστικισμού, τεκτονισμού κλπ. περάστε από εδώ:

Βιβλία που σας συνιστώ

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2003, 13:45:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρήκα πληροφορίες σχετικά με το "Βιλίο του Ενώχ":

"ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΕΝΩΧ."
Μετάφραση - Σχόλια ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΚΑΤΣΑΡΕΑΣ (εκδόσεις ΣΠΑΝΟΣ).
__________


Το απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ θεωρείται το αρχαιότερο που άπτεται του μεγάλου προβλήματος της πτώσεως των Αγγέλων, καθώς και του σκοτεινού εκείνου σημείου της Γενέσεως της Παλαιάς Διαθήκης, όπου "ιδόντες οι υιοί του Θεού τας θυγατέρας των ανθρώπων ότι καλαί εισιν, έλαβαν εαυτοίς γυναίκας … οι δε γίγαντες ήσαν επί της γης εν ταις ημέρας εκείνας …" (Γένεσις ΣΤ΄, 2-5) Ο Γ. Κατσαρέας έχοντας μία βαθύτατη παιδεία, που περιλαμβάνει γνώσεις Φιλοσοφίας, Θεολογίας, Δυτικού και Ανατολικού Εσωτερισμού, κάνει μία εκπληκτική εισαγωγή και αναλύει ουσιαστικά τις πρώτες πληροφορίες που λαμβάνουμε από το βιβλίο του Ενώχ για την Τρίτη (τους Λεμούριους), την Τέταρτη (τους ʼτλαντες) και την Πέμπτη (τους Αρύους) Ρίζα-Φυλή, πριν από το μεγάλο γεγονός του Κατακλυσμού. Αποκαλύψεις γενόμεναι εις τον Ενώχ · Ένωσις των αγγέλων μετά των θυγατέρων των ανθρώπων · Πτώσις των αγγέλων · Ανάληψις του Ενώχ εις τους ουρανούς και ταξείδιον αυτού εις τον Ουρανόν, τον ʼδην, εις τον Παράδεισον και μέχρις των άκρων του κόσμου · Προφητικά οράματα και παραινετικοί λόγοι του Ενώχ · Όραμα του Ενώχ δια τον Παντοδύναμον · Η διάχυσις του ουρανίου φωτός, ήτοι εξηγήσεις των Αγγέλων προς τον Ενώχ δια τας τροχιάς των αστέρων · Η ιστορία των ονειρο-οραμάτων, η αφορώσα υπό συμβολικήν μορφήν την ιστορίαν της εμφανίσεως και εξελίξεως των ανθρωπίνων Φυλών · Η γέννησις του Νώε γενάρχου της Λευκής (Αρύας) Φυλής ή η εμφάνισις της Λευκής Φυλής επί της Γης.

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/09/2003, 23:43:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eκδοτικός Oίκος (υπό σύσταση), που σκοπεύει να κινηθεί στον ευρύ χώρο της εσωτερικής αναζήτησης, ζητάει να έρθει σε επαφή με συγγραφείς ή υποψηφίους συγγραφείς αναλόγου θεματολογίας. Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν σύντομο βιογραφικό (όχι απαραίτητα με πλήρη στοιχεία) και μικρό δείγμα εργασίας του στην ηλεκτρονική διεύθυνση: inboed@yahoo.gr

Carpe DiemΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kakao
Μέλος 1ης Βαθμίδας


102 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2003, 16:08:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kakao  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι άγαρμπο ψάρεμα...!!!

Μα πού είναι αυτός ο συντονιστής...?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Maria Page
Νέο Μέλος

Greece
42 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2003, 17:27:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Maria Page  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύω ότι αξίζει να διαβάσετε:
1.Ε.Α. Πόε
2.Χ.Φ. Λαβκραφτ
3.Στηβεν Κινγκ
4.Παντελή Γιαννουλάκη - δεν βρίσκω λόγια...
5.Γ.Στάμκο

Ευτυχώς που υπάρχει και το strange να μαθαίνουμε και κάτι μη συμβατικό!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oannes
Πλήρες Μέλος

Greece
1162 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/09/2003, 22:59:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oannes  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προτείνω μια επίσκεψη στο site
http://www.forteantimes.com/

Carpe DiemΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2003, 01:16:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.kyveli.gr/DetailsBook2.asp?VarFullCode=3487

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ HΜΟΥΝ ΕΓΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Cronos
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Christmas Island
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/09/2003, 17:32:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Cronos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
http://www.kyveli.gr/DetailsBook2.asp?VarFullCode=3487

Τέτοιος θα είναι ο χαρακτήρας εκείνου του πρωινού
που το απλό πέρασμα του χρόνου δεν μπορεί να φέρει την αυγή του


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.125
Maintained by Digital Alchemy