ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Εχουν κοινες επιρροες η αρχαια Αιγυπτος και η προκολομβιανη Αμερικη;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
elo
Συντονιστής

Greece
3417 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/07/2010, 23:11:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς τον OANNHSEA.
Που χάθηκες ρε φίλε…


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 06:15:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

δεν ηταν ανουσια σαλτσα, ισα ισα ηταν μια ιστορια που εδειχνε με σαφεστατο τροπο τις ινδιανικες δεισιδαιμονιες που ειχαν βαση στην παραδοση τους...



Αν η ιστορία είναι αληθής και όχι παραφουσκωμένη σάλτσα, η θέση σου δεν αποκτά κάποια ισχύ διότι...όπως απαντάς και μόνος σου, ήταν οι ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ που οδηγούσαν σε τέτοιου είδους εκθειάσεις παρά η γνήσια ανάμνηση πανάρχαιων εκπολιτιστών. Προφανώς και η ανώτερη τεχνολογία των Ισπανών μπορούσε να τις ενισχύσει μπρος στα μάτια των τεχνολογικά υποδεέστερων Ινδιάνων.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

και δεν ξεχασες μονο αυτο αλλα και πληθωρα αλλων στοιχειων...


Εγώ πάλι δε νομίζω ότι ξέχασα τίποτα από τη στιγμή που μπήκα στη συζήτηση. Αν υπάρχει κάτι που μου διαφεύγει υπόδειξέ το να το εξετάσουμε...

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

σου απαντησα ηδη σ'αυτο...

1) οι αναθεωρητες γραφουν στα παπαρια τους το κορυφαιο επος των προκολομβιανων πολιτισμων, το Ποπολ Βουχ, το οποιο περιλαμβανει σαφεστατα το μυθο του κατακλυσμου..


Το Πόπολ Βου είναι έπος των Μάγια και όχι όλων των προκολομβιανών πολιτισμών. Για να είμαστε ακριβέστεροι ήταν το μυθολογικό έπος του Βασιλείου των Κιτσέ Μάγια και όχι όλων των λαών Μάγια. Τώρα για τον κατακλυσμό του Πόπολ Βου αποδέχτηκα ότι είναι γνήσια προκολομβιανή παράδοση, ενώ το αποδέχονται για μεγάλο μέρος του και οι mainstream ιστορικοί οπότε δεν καταλαβαίνω την επιμονή σου σε αυτό. Εκεί που έχω επιφυλλάξεις είναι για την ιστορία με τον κατακλυσμό και τον Βιρακότσα στους Ινκας.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

2) το αν ο Βιρακοχα ειχε δυο γιους η ενα γιο και δυο κορες δεν αλλαζει σε τιποτα τη δομη του μυθου ουτε την αλλαζει αν καποιος χρονικογραφος ειπε οτι ηταν ο Αγιος Βαρθολομαιος...αν θες να συμφωνησουμε σε καποια πραγματα για να διαφωνουμε σε αλλα πρεπει να παραδεχθεις οτι τετοιου τυπου παρεμβολες ειναι της πλακας και δεν αλλιωνουν τους μυθους..


Δεν είναι μόνο οι δύο γιοι με το ίδιο όνομα(χμμμ...λες να υποδηλώνει κατά αλληγορικό τρόπο το ομοούσιο με τον πατέρα Βιρακότσα?), αλλά η παρουσίασή του ως λευκού γενειοφόρου θεού από δύο εκχριστιανισμένους Ινκα "λογιους" σε μια εποχή συγκλίνοντων συμφερόντων.

Επί τι ευκαιρία να και το κύπελλο που είχα αναφέρει σχετικά με την ισπανική επιρροή σε μοτίβα των Ινκας.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αυτο που δεν γνωριζεις εσυ και οι αναθεωρητες ειναι οτι οι εκπολιτιστες Θεοι και οι μεγαλοι πνευματικοι δασκαλοι η οι ηρωες στις παγκοσμιες παραδοσεις συχνα αναφερονται ως ερπετα η δρακοντες, η οτι εχουν καθυποταξει την ερπετικη δυναμη και γι'αυτο ειναι κυριοι της σοφιας...


Ρε συ Αρίστο, τώρα την πας μακριά τη βαλίτσα, έχοντας ξεχειλώσει κυριολεκτικά τα πλαίσια της έρευνας. Ωραία, το φίδι και τα ερπετά συνδέονται "συχνά" με την σοφία, αλλά και ποικίλες έννοιες όπως ο κάτω κόσμος, η αθανασία, το νερό κτλ.
Τώρα γιατί πρέπει να διαλέξουμε μόνο μία σύνδεση μαζί με τις περιορισμένες παραστάσεις που παραθέτεις από ένα κάρο λαών άσχετων με την υπόθεσή σου? Αν το ερπετό ώς σύμβολο κυριότητας της σοφίας είναι ένα βασικό στοιχείο της θεωρίας σου, γιατί να μην υποστηρίξουμε και τον ίδιο εκπολιτιστή στους υπόλοιπους λαούς εκτός Αιγύπτου και Αμερικής? Βλέπεις ότι αν αρχίσουμε να αχταρμοποιούμε τις μαρτυρίες μπορούμε να κάνουμε παπάδες με φανταστικούς εκπολιτιστές για οποιονδήποτε λαό...
Προσωπικά δεν μπορώ να ακολουθήσω την συγκεκριμένη λογική-σαλάτα, διότι δεν προσφέρει ένα στέρεο έδαφος έρευνας και επιχειρηματολογίας.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

και ο Ερμης ειναι Θεος αλλα ταυτοχρονα ειναι και εκπολιτιστης συσχετιζομενος με τη γραφη, την ιατρικη και τις επιστημες εν γενει...βλεπε και Ερμης Τρισμεγιστος η Ενωχ στους Ιουδαιους και Ιντρις στους Αραβες..


Βάλε και λίγο Προμηθέα, Δαναό, Παλαμήδη, Ορφέα, Απόλλωνα, Διόνυσο και πολλά ακόμα φανταστικά παλληκάρια στα οποία μπορεί να αποδοθεί εκπολιτισιτκό έργο. Πού ν'αρχίσουμε να πιάνουμε και τις παραδόσεις των άλλων λαών. Γιατί αυτή η έντονη επιλεκτικότητα στις διατυπώσεις σου?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

τετοιες φωτογραφιες γιατι δεν τις δειχνουν οι αναθεωρητες στα βιβλια τους παρα μας δειχνουν φωτογραφιες οπου ειναι φανερο οτι υπαρχουν στολιδια κατω απο το σαγονι αντι για μουσι;


Και σ'αυτές που βάζεις στολίδια είναι. Το φτέρωμα ήταν κύριο καλλωπιστικό μοτίβο στην περιοχή σαγονιού-στόματος όπως κατέδειξα με σχετικά παραδείγματα.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

τοσο πολυ αγχος να μην υπαρχουν ρωγμες στο στερεοτυπο της μη επαφης Παλαιου και Νεου Κοσμου;


Προφανώς είναι διαφορετικό να μιλάμε για απλές επαφές, κάτι σοβαροφανές και εύλογο(τηρουμένων των αναλογιών), απ'το να προβάλλουμε επιλεκτικά 2-3 στοιχεία μεταξύ κατά βάση άσχετων πολιτισμών, που υποθετικά είναι ίδια (όπως τα μαϊμουδίστικα μουσάκια) για να υποστηρίξουμε μια παράλογη θέση περί παναρχαιου εκπολιτιστή εντελώς μακρινών χρονικά πολιτισμών! Αντε για τους Αιγύπτιους να δεχτούμε ότι υπάρχει ένα "σκοτάδι" στην απαρχή τους του 3200 π.Χ....αλλά αυτός που εκπολίτιζε τους Ινκας το 1100μ.Χ. θα ήταν τουλάχιστον παρατηρήσιμος στον ιστορικό στίβο της εποχής.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

οτι πεις...

μαστορα πιασε δυο γενειοφορους Κετζαλκοατλ...

εφτασεεεε..


Ετσι, έτσι...χωρίς χρονολογίες και με την απλοϊκή αντίληψη ότι είναι πραγματικά μουσάκια.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

καπως ετσι κι οχι αλλιως φανταστηκαν τον Κετζαλκοατλ οι Ισπανοι με βαση τις αζτεκικες ιστοριες...



Λογικό είναι, εφόσον ήταν επηρρεασμένοι από τα δικά τους πρότυπα και μούσια...
Σημαντική η διαφορά των Ισπανικών απεικονίσεων από τα περισσότερα αγάλματα των Ινδιάνων, δε νομίζεις?

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 28/07/2010 06:41:23Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 06:34:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπόν, μάλλον εντόπισα το site απ'όπου αντιγράφει ο Αρίστος.

http://www.resurrectisis.org/IsisAmC2.htm
http://www.resurrectisis.org/

Πρόκειται για ένα εναλλακτικού περιεχομένου site, προσηλωμένο στην λατρεία της Ισιδας, σύμφωνα με το οποίο οι ιεραπόστολοί της είχαν εξαπλώσει τη λατρεία της σχεδόν σε όλο τον κόσμο!

Οπως είναι ευνόητο η επιχειρηματολογία της ιστοσελίδας είναι εξαιρετικά απλοϊκή και πρόχειρη. Κι αυτά με τις πιο συγκρατημένες εφκράσεις που μπορώ να χρησιμποιήσω για το περιεχόμενό της.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 12:51:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πλακα κανεις φαινεται, εγω απλα απο τη συγκεκριμενη ιστοσελιδα πηρα καποιες φωτο που συνελεξαν καποιοι Μορμονοι ιστορικοι σε ενα λευκωμα που κυκλοφορησαν, δεν υιοθετησα τη μορμονικη της αντιληψη περι αποικισμου της Αμερικης..

μην σου πω οτι δεν διαβασα καν το αρθρο τους..

εμενα η αποψη μου ειναι ξεκαθαρη...

ουτε οι Αιγυπτιοι πηγαν στην Αμερικη, ουτε οι Απατσι εφτασαν στη Γκιζα...

ουτε οι Μεσοποταμιοι των Μορμονων βεβαια..

απλα υπηρξε ενας παλιοτερος μεγαλος πολιτισμος ο οποιος ειχε εφεση στις πυραμιδοειδεις κατασκευες και στα μεγαλιθικα εργα...

αυτος ο πολιτισμος επηρρεασε κατα κυριο λογο την Αιγυπτο και τους λαους της Κεντρικης Αμερικης...

επιρροες του μπορουν να ανιχνευθουν κι αλλου αλλα σ'αυτα τα δυο μερη κατα κυριο λογο εστιαζονται...

φυσικα ο πειρασμος να ειναι αυτος ο πολιτισμος η Ατλαντιδα ειναι μεγαλος καθως θα αποτελουσε γεφυρα μεταξυ Παλαιου και Νεου Κοσμου...

και βεβαια υπαρχει και η μαρτυρια του Πλατωνα που συνδεει Ατλαντιδα και Αιγυπτο..

.

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 28/07/2010 12:52:07Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 13:04:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
επισης στην Αμερικη ειναι σχεδον βεβαια οτι πηγαν Ελληνες, Φοινικες, Κινεζοι, Βικινγκς, Αφρικανοι και οι Ναιτες Ιπποτες...

αλλα ολοι αυτοι δε σχετιζονται με πυραμιδες και μεγαλιθικα εργα...

παρεπιπτοντως ειναι πολυ πιο ευκολο να διασχισεις τον Ατλαντικο με ενα μικρο στολισκο απο τριηρεις παρα να διασχισεις τον παγωμενο Βεριγγειο οπως εκαναν καποτε οι προγονοι των Ινδιανων..

ο Χεγιερνταλ χρησιμοποιησε ενα μικρο πλεουμενο σαν το Κον Τικι για να δειξει πως υπερατλαντικα ταξιδια εγιναν και τα καταφερε...

σε σχεση με το Κον Τικι μια ελληνικη τριηρης η ενα φοινικικο πλοιο ηταν υπερωκεανια...

.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 13:07:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά θα ήταν ,να μεινουμε στα γεγονότα, ότι δλδ, οι δυο πλευρές, έχουν πολλές κοινές αναμνήσεις,πολλά κοινά μνημεία και σύμβολα
και το λιγότερο σημαίνει επηροή απο άλλο, προηγούμενο πολιτισμό...
Το όποιο σάιτ, δεν δικαιώνεται, ή αδικείται εξ ορισμού, αλλά, απο
το τι λέει και τα στοιχεία που αναφέρει...Μπορείς να χρησιμοποιήσεις
ότι θέλεις, απο υπάρχοντα στοιχεία..Τι θα σνομπάρουμε κάτι, γιατί δεν συμφωνούμε;
Στοιχεία, υπάρχουν που λένε, ότι υπήρχε άλλος πολιτισμός,που επηρέασε όλο τον κόσμο, όχι μόνο τις δυο περιοχές, που μιλάμε...
Όλο τον κόσμο, κυριολεκτικά και υπάρχουν πολλά κοινά μνημεία,
εκτός των πυραμιδών, γραφές,ιδέες...Ακόμη και οι θρησεκυτικές πεποιθήσεις, έχουν κοινά σημεία...
Απο κάπου έρχονται αυτά τα δεδομένα, δεν έγιναν τυχαία..
Ας το δούμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 14:02:26  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
παρεπιπτοντως ειναι πολυ πιο ευκολο να διασχισεις τον Ατλαντικο με ενα μικρο στολισκο απο τριηρεις παρα να διασχισεις τον παγωμενο Βεριγγειο οπως εκαναν καποτε οι προγονοι των Ινδιανων..

υπηρξε η επιστημονικη επιβεβαιωση οτι πριν απο καποια χρονια, στο Βερριγειο Πορθμο η σταθμη της θαλασσας επεσε τοσο πολυ, που ανοιξε διοδος αναμεσα στην Αλασκα και στη Σιβηρια, οποτε ηταν ευκολο να περασουν οι "αυτοχθονες" των περιοχων...


NOVUS ORDO SECLORUM
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 14:17:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ούτως, ή άλλως, οι κάτοικοι της Αλάσκας, ειναι μογγολοειδείς ....Ρώσοι....
Υπο ενοίκιο είναι η Αλάσκα στις ΗΠΑ και λήγει το 2017.Μετά θα ξαναγίνει Ρωσική..Ή έτσι πρέπει.....
Αλλά, αυτο που έχει σημασια,είναι ότι υπάρχει μια κοινή κληρονομιά,
που ποτίστικε, απο τις ιδιορυθμίες και τα ήθη έθιμα,των λαών κάθε
μεριάς του πλανήτη...Αυτη την κοινή προιστορία,διερευνάμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 14:53:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Κούκου τσα...
Νάμαι και εγώ...

Λοιπόν, λοιπόν...

Αρίστο σου έχει μείνει η συζήτηση που κάναμε ε;;; Δεν μπορείς να δεχτείς ότι υπάρχουν κάποια δεδομένα παράλληλης εξέλιξης....
Λοιπόν, το μελέτησες καλύτερα το θέμα από την προηγούμενη φορά;
Ρώτησες τουλάχιστον κάποιον ειδικό αρχαιολόγο;



αν θυμασαι καλα η συζητηση ειχε ληξει με την δημοσκοπηση που ανεβασα και που ζητησα να αποφανθουν οι εκει φορουμιτες αν τα μουσια απο τις φωτο που ανεβασα ηταν οριτζιναλ η φεικ...

και βεβαια η δημοσκοπηση με δικαιωσε..

αν το μουσι ειναι τεχνητο σε καποιες απεικονισεις κανει μπαμ, αν ειναι οριτζιναλ επισης κανει μπαμ..

αληθεια, την πιθανοτητα τα ψευτικα μουσια να προσπαθουσαν να μιμηθουν τα γενειοφορα ππροσωπα των Λευκων Θεων τη σκεφτηκες;

και αρα να χρησιμοποιουντουσαν σαν ενδειξη κυρους και αυθεντιας;

quote:
Από την άλλη βέβαια υπάρχει πάντα το χρονολογικό πρόβλημα: δεν εστιάζεις ποτέ στην ύπαρξη της διαφορετικής χρονικής τοποθέτησης των πολιτισμών.
Έτσι ο πολιτισμός των Μάγια του 600μ.χ. και των Ίνκας του 1400μ.χ. είναι στην ίδια θέση με τον πολιτισμό των αρχαίων Ελλήνων και των Αιγυπτίων!!! Πόσο λογικό μπορεί να είναι αυτό;;;
Πόσο λογικό μπορεί να είναι να παίρνει ένας λαός στοιχεία ενός άλλου λαού που έχει εξαφανιστεί πριν από 1400 χρόνια;;;


αν μπεις στον κοπο να διαβασεις το αρχικο μου ποστ θα δεις οτι βρεθηκε αρχαια πυραμιδα των Μαγιας στη ζουγκλα της Γουατεμαλα που εχει επιγραφες που μεταθετουν την ιστορια των Μαγιας τουλαχιστον 1000 χρονια πισω...

και αναμενεται να βρεθουν κι αλλες...

εγω ομως πιστευω οτι οι Μαγιας δεν ηταν οι πρωτοι που εκτισαν πυραμιδες αλλα μιμηθηκαν κι αυτοι και οι Τολτεκοι παλιοτερους μεσοαμερικανικους λαους...

quote:
Παράδειγμα ο Quetzalcoatl
Το όνομα είναι των Αζτέκων και όχι των Μάγια...
Αναφέρεται δε σε ένα θεό, κοινό στην κεντρική Αμερική - στο φτερωτό ερπετό.
ΟΙ Μάγια τον ήξεραν ως Kukulkna...
Στους λαούς της Μεσοαμερικής υπήρχε το φαινόμενο να παίρνουν τα ονόματα των θεών - περίπου ως παρατσούκλια. (Π.χ. ο Kukulcan κατέλαβε την Chichen Itza)
Την παράδοση δε του Quetzalcoatl, οι Αζτέκοι την πήραν από την κουλτούρα των Τολτέκων (7 με 12 αιώνας μ.χ.).

Άρα λοιπόν τι έχουμε εδώ:
α) Οι ηγέτες της Μεσοαμερικής έπαιρναν ως παρατσούκλια και τα ονόματα των Θεών...
β) Οι Τολτέκοι είχαν μία μυθολογία την οποία υιοθέτησαν οι νομάδες Αζτέκοι (μαζί με αυτόν και το Quetzalcoatl)...
γ) Ττο όνομα Quetzalcoatl είναι στην γλώσσα των Αζτέκων...
δ) Ο πολιτισμός των Τολτέκων άνθισε μεταξύ 700 και 1200 μ.χ...

Με βάση τα παραπάνω μπορούμε άνετα να πούμε ότι ο Quetzalcoatl ήταν κάποιος δυτικός, αρχαίος Αιγύπτιος ή αρχαίος Έλληνας;;;
Μήπως και έπαιζε playstation σε οθόνη LED;;;

Για τα υπόλοιπα υπάρχει μπόλικος χρόνος και υπόβαθρο...


[/quote]


1) το Φτερωτο Ερπετο, o Αφρος της Θαλασσας (προκειμενου για τον Βιρακοτσα) και ο Μανδυας Λευκου Φωτος (προκειμενου για τον Μποτσικα στην Κολομβια) ηταν κωδικες εκφρασεις που προσπαθουσαν να περιγραψουν τη σοφια και τις γνωσεις των Λευκων Εκπολιτιστων τους...το φιδι ειναι συμβολο σοφιας, το φτερωτο φιδι ειναι συμβολο ανωτερης σοφιας σε αντιπαραθεση με την χθονια..

2) στη συνεχεια καποιοι ιστορικοι ηγεμονες αποτολμησαν να κοτσαρουν στον τιτλο τους το ονομα του Κετζαλκοατλ στο Μεξικο, δεν ονομαζοντουσαν σκετα Κετζαλκοατλ αλλα Ο-ταδε-που-βασταει-απο-τη-γραμμη-του-Κετζαλκοατλ, η Ο ταδε που αγαπαει ο Κετζαλκοατλ, η ο ταδε που προστατευει ο Κετζαλκοατλ, η ο ταδε που ειναι ο εκλεκτος του Κετζαλκοατλ..

3) οι Κετζαλκοατλ, Βιρακοτσα, Μποτσικα, Κουκουλκαν κλπ ειναι κωδικα ονοματα για τους Λευκους Εκπολιτιστες που πηγαν στην Αμερικη και στην Αιγυπτο σε παναρχαιους και σιγουρα προδυναστικους και προολμεκικους χρονους, αυτοι εκπροσωπουσαν εναν χαμενο πολιτισμο που σχετιζοταν με τις πυραμιδες και τα μεγαλιθικα μνημεια και μετεδωσαν τη γνωση τους σε επιλεγμενες φυλες και ανθρωπους απο τους ντοπιους...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 14:56:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
παρεπιπτοντως ειναι πολυ πιο ευκολο να διασχισεις τον Ατλαντικο με ενα μικρο στολισκο απο τριηρεις παρα να διασχισεις τον παγωμενο Βεριγγειο οπως εκαναν καποτε οι προγονοι των Ινδιανων..

υπηρξε η επιστημονικη επιβεβαιωση οτι πριν απο καποια χρονια, στο Βερριγειο Πορθμο η σταθμη της θαλασσας επεσε τοσο πολυ, που ανοιξε διοδος αναμεσα στην Αλασκα και στη Σιβηρια, οποτε ηταν ευκολο να περασουν οι "αυτοχθονες" των περιοχων...


NOVUS ORDO SECLORUM



περασμα φυσικα και υπηρξε, απλα ηταν παγωμενο και η διαβαση του απαιτουσε απιστευτη προσπαθεια και μοχθο..

ειναι σιγουρο οτι αρκετοι προγονοι των Ινδιανων αφησαν τα κοκκαλα τους εκει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 16:02:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γενειοφόροι στην προκολομβιανή εποχή δεν υπάρχουν πουθενά. Αλλα ούτε και μετά υπάρχει κάποια εμμονή με γενειοφόρους πέρα από το άγαλμα της σύγχρονης εποχής που έβαλες.
Πάρε και τον Βιρακότσα.

Οπωσδήποτε θέλει ξύρισμα αφού από την πυκνή γενειάδα δεν βλέπει τη μύτη του.



δειξαμε γενειοφορες φωτο, δυο του Κετζαλκοατλ και τρεις απο επιγραφες και στηλες των Μαγιας που φωτογραφισαν Μορμονοι αρχαιολογοι...

τα εδωλια που φωτογραφισε ο Χεγιερνταλ προφανως αναφερονται σε προκολομβιανες εποχες γι'αυτο και το ενα βρισκεται στο Μουσειο του Ανθρωπου στο Παρισι..η θεωρια που ανεφερε ο Χεγιερνταλ ειχε αναγκη επιβεβαιωσης μονο με προκολομβιανα στοιχεια αφου σε εποχες προ Ισπανων αναφερεται...

επισης οι φωτο απο δυο γενειοφορες απεικονισεις σε στηλες των Μαγιας ειναι σιγουρα προκολομβιανες αφου οι Μαγιας εκτισαν οτι εκτισαν και εγραψαν οτι εγραψαν και μετα εγκατελειψαν τις πολεις τους το αργοτερο το 900 μ.Χ...αρα εδω εχουμε αποδειξη οτι οι αναθεωρητες λενε αστειοτητες πως οτι γενειοφορο υπαρχει στους μεσοαμερικανικους λαους ειναι μεταγενεστερο των Ισπανων...

τελος υπαρχει η γενειοφορος κεφαλη απο περιοχη που ηκμασε ο πολιτισμος που συμβατικα αποκαλουμε των Ολμεκων..

αυτη τωρα η απεικονιση του Βιρακοτσα που ανεβασες ειναι προφανεστατος ο λογος που δεν θα μπορουσε να εχει γενι...

πολυ απλα γιατι ο Βιρακοτσα εδω απεικονιζεται στυλιζαρισμενα σαν ο ηλιακος δισκος με ακτινες γυρω απο το προσωπο του...

εννοειται οτι την Πυλη του Ηλιου που ειναι ενας τεραστιος μονολιθος που εχει σαν κεντρικη απεικονιση τον Βιρακοτσα δεν την εχτισαν οι Ινκας...

οι οποιοι ελεγαν στους Ισπανους πως δεν εκτισαν κανενα απο τα μεγαλιθικα μνημεια του Περου και πως αυτα τα εκτισε ο Βιρακοτσα και ο λαος του σε παναρχαιες εποχες..

παρ'ολα αυτα η επισημη αρχαιολογια το βιολι της: τα εχτισαν οι Ινκας! καταφεραν δηλαδη οι τυποι σε ενα διαστημα 100 περιπου ετων που κυριαρχησαν σε Περου και Βολιβια εκτος απο το να πολεμανε τις υπολοιπες φυλες και να ασχολουνται με γεωργια, κτηνοτροφια και μεταλλουργια να χτιζουν διαρκως μεγαλιθικα εργα κουβαλοντας μονολιθους που ζυγιζαν μεχρι 300 τονους στα στριφογυριστα μονοπατια των Ανδεων...

το Ματσου Πικτσου ειναι αλλη μια παπαντζα της κατεστημενης αρχαιολογιας, το εκτισαν λεει κι αυτο οι Ινκας...γιατι; γιατι βρεθηκαν εκει ινκαικα υπολειματα...και δεν θα μπορουσαν οι Ινκας να το κυριευσαν και εκει πρωτα να εμενε καποια αλλη φυλη; και μετα να εχτισαν καποια συμπληρωματικα εργα; (υπαρχουν δυο λιθοδομιες στο Ματσου Πικτσου, η μια ειναι τελεια ακομη και για τα δικα μας δεδομενα και η αλλη εντελως δευτεραντζα)..

μ' αυτη τη λογικη ενας ασχετος περιηγητης στην Αθηνα του 17ου αιωνα θα μπορουσε να αποδωσει τον Παρθενωνα στους Οθωμανους γιατι ειχαν χτισει τζαμι μεσα στον Παρθενωνα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/07/2010, 16:24:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

η Πυλη του Ηλιου στη Βολιβια..προκειται για ενα πετρινο μνημειο που συνισταται απο ενα και μοναδικο κομματι πετρας, απο εναν μονολιθο δηλαδη..

η Σφιγγα στην Αιγυπτο, προκειται για ενα πετρινο μνημειο που συνισταται απο ενα και μοναδικο μονολιθο...

προσεξτε τωρα...

οι Αιγυπτιοι βασιλεις ουδεποτε δηλωσαν οτι εφτιαξαν τη Σφιγγα και σημερα (οπως εδειξα σε προηγουμενες δημοσιευσεις) αμφισβητειται φουλ και απο ακαδημαικους επιστημονες οτι ηταν εργο του Χεφρηνου...ομοιως ουδεις Φαραω δηλωσε οτι κατασκευασε τη Μεγαλη Πυραμιδα...

οι Ινκας ειπαν στους Ισπανους οτι δεν εφτιαξαν αυτοι τα μεγαλιθικα μνημεια αλλα ο λαος του Βιρακοτσα πολλα πολλα χρονια πριν τον ερχομο των Ινκας..και βεβαια ειναι κομματι δυσκολο οι Ινκας που ηταν ενας λαος απο πολεμιστες και απο γεωργους να κτισει μεσα σε 100 χρονια που κυριαρχησε ολον αυτον τον οργασμο μεγαλιθικων μνημειων που υπαρχει στο Περου και τη Βολιβια..

το γεγονος παραμενει: τοσο η Πυλη του Ηλιου στην Τιτικακα της Βολιβιας οσο και η Σφιγγα στην Αιγυπτο ειναι δυο εντελως μονολιθικα μνημεια...

ποια κοινη επιταγη αναγκασε τους κατασκευαστες των μνημειων να ταλαιπωρηθουν χρησιμοποιοντας εναν μονο μονολιθο αντι να χρησιμοποιησουν μικροτερες πετρες;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 07:07:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αν θυμασαι καλα η συζητηση ειχε ληξει με την δημοσκοπηση που ανεβασα και που ζητησα να αποφανθουν οι εκει φορουμιτες αν τα μουσια απο τις φωτο που ανεβασα ηταν οριτζιναλ η φεικ...

και βεβαια η δημοσκοπηση με δικαιωσε..


Συγγνώμη ρε Αρίστο, αλλά από "δημοσκοπήσεις" σε φόρουμ μη ειδικού περιεχομένου όπου μπορεί να ψηφίσει ακόμα και για πλάκα ο κάθε μη σχετικός με το αντικείμενο, δεν προκύπτει κανένα στέρεο συμπέρασμα για την ορθή αξιολόγηση των ευρημάτων. Θα μπορούσα να είχα ψηφίσει κι εγώ, αλλά δεν πήρα πρέφα το νήμα όπως θα μπρούσαν να έχουν ψηφίσει κι άλλοι περισσότερο ή λιγότερο σχετικοί. Είναι λιγάκι εγωιστικός αυτός ο τρόπος που αξιολόγησης δεδομένων ξέρεις....

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αν το μουσι ειναι τεχνητο σε καποιες απεικονισεις κανει μπαμ, αν ειναι οριτζιναλ επισης κανει μπαμ..


Το μόνο που κάνει μπαμ είναι η ύπαρξη ενός περίεργου αντικειμένου γύρω από το στόμα και τίποτα περισσότερο.
Από εκεί και πέρα η υπόθεση μπορεί να διαλευκανθεί μόνο αν ανατρέψουμε στην υπόλοιπη εικονογραφία και τις μαρτυρίες από τον υλικό πολιτισμό όπου ανήκουν τα ευρήματα. Αν διαπιστώουμε ότι έβαζαν φτερά και διάφορα άλλα κοσμήματα στην περιοχή μάλλον είναι πιο βάσιμο ότι τα μουσάκια που βλέπεις είναι μαϊμού.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αληθεια, την πιθανοτητα τα ψευτικα μουσια να προσπαθουσαν να μιμηθουν τα γενειοφορα ππροσωπα των Λευκων Θεων τη σκεφτηκες;

και αρα να χρησιμοποιουντουσαν σαν ενδειξη κυρους και αυθεντιας;


Ας βρούμε πρώτα τους λευκούς θεούς και στη συνέχεια βλέπουμε για τα υπόλοιπα...

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αν μπεις στον κοπο να διαβασεις το αρχικο μου ποστ θα δεις οτι βρεθηκε αρχαια πυραμιδα των Μαγιας στη ζουγκλα της Γουατεμαλα που εχει επιγραφες που μεταθετουν την ιστορια των Μαγιας τουλαχιστον 1000 χρονια πισω...


300-200 π.Χ. λέει το ρεπορτάζαζ.
http://www.youtube.com/watch?v=idawAwWU-lM
(λεπτά 2:24-2:28)

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

επισης στην Αμερικη ειναι σχεδον βεβαια οτι πηγαν Ελληνες, Φοινικες, Κινεζοι, Βικινγκς, Αφρικανοι και οι Ναιτες Ιπποτες...



Από αυτούς που αναφέρεις οι μόνοι σίγουροι είναι οι Βίκινγκς διότι βρέθηκε ο γνωστός οικισμός τους στο Λανς Ο Μιντοους. Για τα υπόλοιπα μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

ο Χεγιερνταλ χρησιμοποιησε ενα μικρο πλεουμενο σαν το Κον Τικι για να δειξει πως υπερατλαντικα ταξιδια εγιναν και τα καταφερε...

σε σχεση με το Κον Τικι μια ελληνικη τριηρης η ενα φοινικικο πλοιο ηταν υπερωκεανια...


Εχοντας όμως όλη την απαραίτητη γνώση για τον καιρό, τα ρεύματα κτλ καθώς και γνώση για το πού πηγαίνει μαζί με σύγχρονο υλικοτεχικό τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό ώστε σε περίπτωση που κάτι στραβώσει να υπάρξει βοήθεια

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

απλα υπηρξε ενας παλιοτερος μεγαλος πολιτισμος ο οποιος ειχε εφεση στις πυραμιδοειδεις κατασκευες και στα μεγαλιθικα εργα...

αυτος ο πολιτισμος επηρρεασε κατα κυριο λογο την Αιγυπτο και τους λαους της Κεντρικης Αμερικης...

επιρροες του μπορουν να ανιχνευθουν κι αλλου αλλα σ'αυτα τα δυο μερη κατα κυριο λογο εστιαζονται...

φυσικα ο πειρασμος να ειναι αυτος ο πολιτισμος η Ατλαντιδα ειναι μεγαλος καθως θα αποτελουσε γεφυρα μεταξυ Παλαιου και Νεου Κοσμου...

και βεβαια υπαρχει και η μαρτυρια του Πλατωνα που συνδεει Ατλαντιδα και Αιγυπτο..



Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα όπως:

1) Δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιου πολιτισμού ούτε σημάδια στήριξής του από τον βασικότερο παράγοντα, δηλαδή την παραγωγή τροφής(γεωργία, κτηνοτροφία). Οταν όλα τα οφέλη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας άρχισαν την εμφάνισή και αργή εξέλιξή τους μετά το 1000 π.Χ. οι θεωρίες περί Ατλάντειων και γενικά οποιωνδήποτε εκπολιτιστών είναι συνώνυμες των παραμυθιών.

2) Υπάρχουν τεράστια χρονικά χάσματα στους πολιτισμούς που προσπαθείς να συσχετίσεις μέσω κοινού εκπολιτιστή, πραγματικά αγεφύρωτα. Αλλά και η ίδια η ιδέα ενός λαού εκπολιτιστή μπάζει από παντού. Γιατί να θέλει να εκπολιτίσει δύο μακρινούς τόπους δηλαδή? Την είδε σωτήρας της ανθρωπότητας? Αν ήταν τόσο ισχυρός και προσεγμένος πολιτισμός λογικότερη συμπεριφορά θα ήταν η εκμετάλλευση των υποδεέστερων λαών που τάχα μου εκπολίτισε, μεσω αποικιών και λοιπών καταδυναστευτικών μέσων.

3) Ο Πλάτωνας ήταν φιλόσοφος και όχι ιστορικός, αρχαιολόγος, γεωλόγος ούτε γενικότερα κάποιος ειδικός επιστήμονας με πλήθος ερευνών στους ανωτέρω τομείς. Είναι υπερβολικό μέσα από τις αλληγορίες του για το πώς μια αλαζονική κοινωνία καταρρέει, να πλάθουμε τις πιο ευφάνταστες θεωρίες. Υπήρχα και Ελληνες όπως ο Αριστοτέλης που αμφισβητούσαν την Ατλαντίδα ως μυθολόγημα του Πλάτωνα.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

δειξαμε γενειοφορες φωτο, δυο του Κετζαλκοατλ και τρεις απο επιγραφες και στηλες των Μαγιας που φωτογραφισαν Μορμονοι αρχαιολογοι...

τα εδωλια που φωτογραφισε ο Χεγιερνταλ προφανως αναφερονται σε προκολομβιανες εποχες γι'αυτο και το ενα βρισκεται στο Μουσειο του Ανθρωπου στο Παρισι..η θεωρια που ανεφερε ο Χεγιερνταλ ειχε αναγκη επιβεβαιωσης μονο με προκολομβιανα στοιχεια αφου σε εποχες προ Ισπανων αναφερεται...

επισης οι φωτο απο δυο γενειοφορες απεικονισεις σε στηλες των Μαγιας ειναι σιγουρα προκολομβιανες αφου οι Μαγιας εκτισαν οτι εκτισαν και εγραψαν οτι εγραψαν και μετα εγκατελειψαν τις πολεις τους το αργοτερο το 900 μ.Χ...αρα εδω εχουμε αποδειξη οτι οι αναθεωρητες λενε αστειοτητες πως οτι γενειοφορο υπαρχει στους μεσοαμερικανικους λαους ειναι μεταγενεστερο των Ισπανων...


Βλέπεις εγώ δέχομαι και τις φωτογραφίες των Μορμόνων παρότι δεν μπορώ να τις βρω πουθενά αλλού μεχρι στιγμής και θα μπορούσα να υποθέσω πιθανές απατες. Τώρα για το τι λένε οι "αναθεωρητές" μάλλον τα μπερδεύεις λίγο. Οι "αναθεωρητές" λένε ότι οι μαρτυρίες για λευκούς γενειοφόρους θεούς" είναι μεταγενέστερες προσθήκες/παρανοήσεις και όχι τα προκολομβιανά αγάλματα που υποτίθεται έχουν γένια.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

τελος υπαρχει η γενειοφορος κεφαλη απο περιοχη που ηκμασε ο πολιτισμος που συμβατικα αποκαλουμε των Ολμεκων..



Αυτό κι αν δεν μπορώ να το βρω πουθενά αλλού. Αλλά τέλος πάντων, αν όντως υπάρχει και είναι όντος γένια, δεν θα μπορούσε να ήταν η περιστασιακή συνάντηση με κάποιον αρχαίο ταξιδιώτη του Παλαιού Κοσμου (Ελληνα, Φοίνικα κτλ). Ωστόσο εδώ με προβληματίζει και κάτι άλλο εδώ. Εσύ παλαιότερα υποστήριζες νεγρικη επιρροή στα αγάλματα των Ολμέκων με τα παχιά χείλη και τις πλακουτσωτές μύτες, τώρα βάζεις και γενιοφόρους λευκούς εκπολιτστές στο κόλπο? Θα ήθελα να μου ξεκαθαρίσεις λίγο τις θέσεις σου εδω. Και σιγά την σπουδαιότητα που έχει το υποτιθέμενο γενιοφόρο κεφαλάκι όταν μπροστά στα υπόλοιπα μη γενειοφόρα μοιάζει σαν τον φτωχό συγγενή. Βρε βρε για δες που αυτοί οι λευκοί εκπολιτιστές με τα μούσια αποδεικνύονται...κάτι κουρασμένα παλληκάρια στον παλαιότερο γνωστό πολιτισμό της Μεσοαμερικής!

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αυτη τωρα η απεικονιση του Βιρακοτσα που ανεβασες ειναι προφανεστατος ο λογος που δεν θα μπορουσε να εχει γενι...

πολυ απλα γιατι ο Βιρακοτσα εδω απεικονιζεται στυλιζαρισμενα σαν ο ηλιακος δισκος με ακτινες γυρω απο το προσωπο του...


Α, ναι μου διεφυγε. Προφανώς κινδύνευε να αρπάξει φωτιά η γενιάδα του θεού(!) από τη θερμική ενέργεια του ήλιου και αποφάσισαν να του την αφαιρέσουν λόγω της ιδιαίτερης περίστασης.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

εννοειται οτι την Πυλη του Ηλιου που ειναι ενας τεραστιος μονολιθος που εχει σαν κεντρικη απεικονιση τον Βιρακοτσα δεν την εχτισαν οι Ινκας...

οι οποιοι ελεγαν στους Ισπανους πως δεν εκτισαν κανενα απο τα μεγαλιθικα μνημεια του Περου και πως αυτα τα εκτισε ο Βιρακοτσα και ο λαος του σε παναρχαιες εποχες..


Σύμφωνα με τις παραδόσεις τους λέγεται ότι τα μεγάλα αγάλματα ροπαλοφόρων θεοτήτων όπως αυτή που απεικονίζεται στην Πύλη του Ηλιου, χτίστηκαν από μια φυλή γιγάντων που έζησαν πριν την εμφάνιση των πρώτων Ινκα βασιλιάδων.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

παρ'ολα αυτα η επισημη αρχαιολογια το βιολι της: τα εχτισαν οι Ινκας! καταφεραν δηλαδη οι τυποι σε ενα διαστημα 100 περιπου ετων που κυριαρχησαν σε Περου και Βολιβια εκτος απο το να πολεμανε τις υπολοιπες φυλες και να ασχολουνται με γεωργια, κτηνοτροφια και μεταλλουργια να χτιζουν διαρκως μεγαλιθικα εργα κουβαλοντας μονολιθους που ζυγιζαν μεχρι 300 τονους στα στριφογυριστα μονοπατια των Ανδεων...


Νομίζω ότι δεν τα λες σωστά. Η Πύλη του Ηλίου για παράδειγμα υποστηρίζεται από τους maistream ιστορικούς και αρχαιολόγους ότι κατασκευάστηκε από τον λαό του Τιαουανάκο πρό της εμφάνισης των Ινκα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gate_of_the_Sun
Μόνο για τη ροπαλοφόρο θεότητα υποστηρίζεται ότι μπορεί να αναπριστά τον Βιρακότσα κι αυτό όχι απ'όλους τους ειδικούς.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

το Ματσου Πικτσου ειναι αλλη μια παπαντζα της κατεστημενης αρχαιολογιας, το εκτισαν λεει κι αυτο οι Ινκας...γιατι; γιατι βρεθηκαν εκει ινκαικα υπολειματα...και δεν θα μπορουσαν οι Ινκας να το κυριευσαν και εκει πρωτα να εμενε καποια αλλη φυλη; και μετα να εχτισαν καποια συμπληρωματικα εργα; (υπαρχουν δυο λιθοδομιες στο Ματσου Πικτσου, η μια ειναι τελεια ακομη και για τα δικα μας δεδομενα και η αλλη εντελως δευτεραντζα)..


Μα δεν έχει βρεθεί άλκη φυλή στο σημείο του Μάτσου Πίτσου πριν τους Ινκας. Τα υπολείμματα είναι σύγχρονα με την εξάπλωση των Ινκας στην περιοχή όπως τη γνωρίζουμε από τις ιστορικές μαρτυρίες. Επίσης η λιθοδομία του είναι χαρακτηριστική της αρχιτεκτονικής τους και συνεπής προς τα υπόλοιπα κτίσματα των Ινκας.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

προσεξτε τωρα...

οι Αιγυπτιοι βασιλεις ουδεποτε δηλωσαν οτι εφτιαξαν τη Σφιγγα και σημερα (οπως εδειξα σε προηγουμενες δημοσιευσεις) αμφισβητειται φουλ και απο ακαδημαικους επιστημονες οτι ηταν εργο του Χεφρηνου...ομοιως ουδεις Φαραω δηλωσε οτι κατασκευασε τη Μεγαλη Πυραμιδα...


Μισό λεπτό. Δεν είναι καλύτερο να εξετάσουμε ποια αρχεία και τι είδους άφησαν γενικότερα αυτοί οι βασιλείς στην εποχή τους? Επειδή δεν έχω χρόνο να ψάξω, μπροείς να φέρεις τα ιστορικά τους αρχεία από εκείνη την εποχή? Διότι απ'όσο ξέρω αυτά είναι ελάχιστα κάνοντας μόνο τυπικές αναφορές σε ζητήματα θρησκευτικού, ταφικού μαγικού και βασιλικού περιεχομένου και όχι μακροσκελείς βιογραφίες με τα επιτεύγματα των βασιλιάδων τους.
Μπορεί να αμφισβητείται ότι η Σφίγγα ήταν έργο του Χεφρήνου αλλά δε νομίζω να το αποδίδουν και σε παλαιότερο εκπολιτιστή. Ας μην τραβάμε τις μαρτυρίες στα άκρα.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

οι Ινκας ειπαν στους Ισπανους οτι δεν εφτιαξαν αυτοι τα μεγαλιθικα μνημεια αλλα ο λαος του Βιρακοτσα πολλα πολλα χρονια πριν τον ερχομο των Ινκας..και βεβαια ειναι κομματι δυσκολο οι Ινκας που ηταν ενας λαος απο πολεμιστες και απο γεωργους να κτισει μεσα σε 100 χρονια που κυριαρχησε ολον αυτον τον οργασμο μεγαλιθικων μνημειων που υπαρχει στο Περου και τη Βολιβια..


Τα έχεις ανακατέψει λίγο. Δεν έχτισαν όλα τα μεγαλιθικά μνημεία οι Ινκας σε όλη την έκταση της αυτοκρατορίας τους. Κάποια προϋπήρχαν και ήταν κατασκευασμένα από προγενέστερους λαούς. Τώρα φυσικά και ήταν δυνατό μετά την εκάστοτε κατάκτηση να χτίζουν οι βασιλείς μεγαλοπρεπεή μνημεία προς παγίωση του κύρους τους και επιβεβαίωση των κατορθωμάτων τους. Φυσικά και υπήρχε το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό αφού μετά από κάθε κατάκτηση οι νέοι υπήκοοι υποχρεούνταν να υπηρετούν το κράτος ως στρατιώτες, εργάτες και αγρότες. Αρα η συνεχώς ανατροφοδοτούμενη τάξη των εργατών αναλάμβανε την ευθύνη για τα κατασκευαστικά έργα και γενικά υπήρχε ο απαραίτητος καταμερισμός των ποικίλων εργασιών στο κράτος τους.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

το γεγονος παραμενει: τοσο η Πυλη του Ηλιου στην Τιτικακα της Βολιβιας οσο και η Σφιγγα στην Αιγυπτο ειναι δυο εντελως μονολιθικα μνημεια...

ποια κοινη επιταγη αναγκασε τους κατασκευαστες των μνημειων να ταλαιπωρηθουν χρησιμοποιοντας εναν μονο μονολιθο αντι να χρησιμοποιησουν μικροτερες πετρες;


Η Σφίγγα λαξεύτηκε σε βράχο της περιοχής που ορθωνόταν πάνω από το έδαφος. Αντίθετα για την Πύλη του Ηλίου εικάζεται ότι η αρχική της θέση δεν ήταν αυτή όπου την βρήκαμε. Επίσης υπάρχουν χαώδεις διαφορές στα μεγέθη των δύο μνημείων καθώς και στις χρονολογίες. Για να μην πιάσουμε και τις λανθασμένες αναλογίες του αγάλματος της Σφίγγας που δείχνει ότι οι οι εργάτες που ασχολήθηκαν με αυτό δεν ήταν και οι πιο έμπειροι(κάτι που θα αναμέναμε στην περίπτωση ενός πανάρχαιου εκπολιτιστή).

Οσο για το ερώτημά σου δε νομίζω ότι πρέπει να μας προβληματίσει ιδιαίτερα. Μπορεί κατ'αυτό τον τρόπο να δινόταν μια μεγαλοπρέπεια στην κατασκευή.

Τέλος πάντων, εσύ μπορείς να δώσεις μια σοβαρή εξήγηση για το τι απέγινε ο υποτιθέμενος εκπολιτιστής των δύο κόσμων?

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 13:10:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
λοιπον ας αρχισουμε με τη Σφιγγα και τη Μεγαλη Πυραμιδα...

η επισημη επιστημη (οχι ομως ολοι οι αιγυπτιολογοι) υποστηριζει οτι τη μεν πρωτη κατασκευασε ο Χεφρηνος την δε δευτερη ο Χεοπας (Χουφου)..

ενω ομως ολοι οι Φαραω της Αιγυπτου αφησαν σε επιγραφες καταλογο των εργων τους και των νικηφορων μαχων τους πουθενα δεν βρεθηκε στις επιγραφες του Χεφρηνου οτι κατασκευασε τη Σφιγγα ουτε του Χουφου οτι εφτιαξε τη Μεγαλη Πυραμιδα...

αλλα ουτε αλλος Φαραω ισχυριστηκε κατι τετοιο...

ενω θα επρεπε μνημεια τετοιας λαμπροτητας να απασχολουν αρκετες επιγραφες..

και ερωτω εγω...

ποιες οι αποδειξεις σημερα (και οχι το 1850) που εχουμε ξεθαψει ολη την Αιγυπτο και εχουμε διαβασει οτι επιγραφη υπηρχε οτι οντως η Σφιγγα και η Πυραμιδα χτιστηκαν απο τους υποτιθεμενους Φαραω;

ο φερων τον ισχυρισμο φερει και το βαρος της αποδειξης..

.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 13:23:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αν θυμασαι καλα η συζητηση ειχε ληξει με την δημοσκοπηση που ανεβασα και που ζητησα να αποφανθουν οι εκει φορουμιτες αν τα μουσια απο τις φωτο που ανεβασα ηταν οριτζιναλ η φεικ...

και βεβαια η δημοσκοπηση με δικαιωσε..


Συγγνώμη ρε Αρίστο, αλλά από "δημοσκοπήσεις" σε φόρουμ μη ειδικού περιεχομένου όπου μπορεί να ψηφίσει ακόμα και για πλάκα ο κάθε μη σχετικός με το αντικείμενο, δεν προκύπτει κανένα στέρεο συμπέρασμα για την ορθή αξιολόγηση των ευρημάτων. Θα μπορούσα να είχα ψηφίσει κι εγώ, αλλά δεν πήρα πρέφα το νήμα όπως θα μπρούσαν να έχουν ψηφίσει κι άλλοι περισσότερο ή λιγότερο σχετικοί. Είναι λιγάκι εγωιστικός αυτός ο τρόπος που αξιολόγησης δεδομένων ξέρεις....



κοιταξε εγω ειχα βγει εξω απο τα ρουχα μου με την εμμονη του OANHSEA να θεωρει ολα τα μουσια ψευτικα ενω κατ'εμε ηταν φανερο ποια ηταν τα ψευτικα-μιμητικα και ποια τα αυθεντικα και θελησα να του αποδειξω οτι δεν μπορει να με βγαλει τρελλο και πως και ματια εχω και κριση διαθετω να αξιολογησω...επικαλεστηκα λοιπον την κριση της πλειοψηφιας και δικαιωθηκα...δεν ισχυριζομαι οτι η κριση της πλειοψηφιας (υπηρξε μεγαλη διαφορα υπερ της αποψης μου) ειναι ταμπου αλλα οπωσδηποτε ειναι στοιχειο που δειχνει το πως βλεπει το ζητημα το κοινο αισθητηριο και η μεση κοινη λογικη...

αν καποιος θελει να ξεπερασει την κοινη λογικη για το τι βλεπει πρεπει να φερει περισσοτερες ενδειξεις απο οσες προσκομισε ο παιχτης...

εγω επιμενω πως το στυλιζαρισμενο μουσι κανει μπαμ και πως και το αυθεντικο μουσι κανει επισης μπαμ και πως δεν μπορουμε να τα ισοπεδωνουμε ολα (τα μουσια) για να χωρεσουν σε μια καινοφανη θεωρια...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 13:42:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

quote:

αν μπεις στον κοπο να διαβασεις το αρχικο μου ποστ θα δεις οτι βρεθηκε αρχαια πυραμιδα των Μαγιας στη ζουγκλα της Γουατεμαλα που εχει επιγραφες που μεταθετουν την ιστορια των Μαγιας τουλαχιστον 1000 χρονια πισω...

300-200 π.Χ. λέει το ρεπορτάζαζ.
http://www.youtube.com/watch?v=idawAwWU-lM
(λεπτά 2:24-2:28)



το αρχικο μου ποστ βασισθηκε σε ρεπορταζ του CNN, τωρα το τι λεει το βιντεακι δεν μπορω να το ακουσω γιατι εχουν διαλυθει τα ακουστικα μου και ολο αμελω να παρω νεα...

για να μην χαλαμε τις καρδιες μας ομως πολεις παλαιοτητας εξισου με τις αιγυπτιακες υπαρχουν στο μεσοαμερικα...

για παραδειγμα το Καραλ στο Περου που ειναι αρκετα παλιοτερο του 2000 π.Χ...

και που διασωζει ερειπια 20 πυραμιδικων μνημειων, ειχε αμφιθεατρο και αποδειχθηκε οτι οι κατοικοι του χρησιμοποιουσαν αφροδισιακα με βαση την κοκα...

Caral was a thriving metropolis at roughly the same time that Egypt's great pyramids were being built.

http://en.wikipedia.org/wiki/Caral

το αμφιθεατρο του Καραλ...

μια κατοψη του κεντρου της πολης με βαση τα ερειπια που βρεθηκαν..

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 29/07/2010 13:44:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 14:00:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

αυτη τωρα η απεικονιση του Βιρακοτσα που ανεβασες ειναι προφανεστατος ο λογος που δεν θα μπορουσε να εχει γενι...

πολυ απλα γιατι ο Βιρακοτσα εδω απεικονιζεται στυλιζαρισμενα σαν ο ηλιακος δισκος με ακτινες γυρω απο το προσωπο του...


Α, ναι μου διεφυγε. Προφανώς κινδύνευε να αρπάξει φωτιά η γενιάδα του θεού(!) από τη θερμική ενέργεια του ήλιου και αποφάσισαν να του την αφαιρέσουν λόγω της ιδιαίτερης περίστασης.



προφανως εσυ θεωρεις οτι ο ηλιος επρεπε να ειχε μουσι αλλιως ο Αριστος χανει ποιντς...μαλιστα...


quote:
Νομίζω ότι δεν τα λες σωστά. Η Πύλη του Ηλίου για παράδειγμα υποστηρίζεται από τους maistream ιστορικούς και αρχαιολόγους ότι κατασκευάστηκε από τον λαό του Τιαουανάκο πρό της εμφάνισης των Ινκα.

http://en.wikipedia.org/wiki/Gate_of_the_Sun

Μόνο για τη ροπαλοφόρο θεότητα υποστηρίζεται ότι μπορεί να αναπριστά τον Βιρακότσα κι αυτό όχι απ'όλους τους ειδικούς.



ολα ομως τα υπολοιπα μεγαλιθικα μνημεια στο Περου πλην του Τιαχουανακο τα αποδιδουν στους Ινκας (Κουζκο, Σακσαυχουαμαν, Ολονταυταμπο, Πουμα, Ματσου Πικτσου)...θα πρεπει να ηταν υπερανθρωποι οι Ινκας, μεσα σε εκατο χρονια που κρατησε το βασιλειο τους να πολεμουν με ολες τις φυλες του Περου και της Βολιβιας, να βγαζουν τα προς το ζην απο γεωργια και κτηνοτροφια και παραλληλα να απασχολουν δεκαδες χιλιαδες εργατες για να κουβαλανε μονολιθους βαρους ως και 300 τονων στα αποκρημνα μονοπατια των Ανδεων...

δεν υπηρξε καποιος λαος του Τιαχουανακο, οι αρχαιολογοι μιλουν για την κουλτουρα του Τιαχουανακο που την θεωρουν προινκαικη (αλλιμονο)...οι ντοπιοι παντως γυρω απο τη λιμνη Τιτικακα ανηκαν σε δυο φυλες, στους Κετσουα και στους Αυμαρα, στους Ισπανους ειπαν και οι δυο φυλες οτι δεν εκτισαν αυτοι τα μνημεια και πως οταν οι μακρινοι προγονοι τους ηρθαν να κατοικησουν στην περιοχη αυτα ηδη υπηρχαν...

το ιδιο ειπαν και οι Ινκας στους Ισπανους για τα υπολοιπα μεγαλιθικα μνημεια: δεν τα κτισαμε εμεις, τα εκτισε ο λαος του Βιρακοτσα..

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 29/07/2010 14:02:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 14:29:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τα έχεις ανακατέψει λίγο. Δεν έχτισαν όλα τα μεγαλιθικά μνημεία οι Ινκας σε όλη την έκταση της αυτοκρατορίας τους. Κάποια προϋπήρχαν και ήταν κατασκευασμένα από προγενέστερους λαούς. Τώρα φυσικά και ήταν δυνατό μετά την εκάστοτε κατάκτηση να χτίζουν οι βασιλείς μεγαλοπρεπεή μνημεία προς παγίωση του κύρους τους και επιβεβαίωση των κατορθωμάτων τους. Φυσικά και υπήρχε το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό αφού μετά από κάθε κατάκτηση οι νέοι υπήκοοι υποχρεούνταν να υπηρετούν το κράτος ως στρατιώτες, εργάτες και αγρότες. Αρα η συνεχώς ανατροφοδοτούμενη τάξη των εργατών αναλάμβανε την ευθύνη για τα κατασκευαστικά έργα και γενικά υπήρχε ο απαραίτητος καταμερισμός των ποικίλων εργασιών στο κράτος τους.


κοιταξε οι Ινκας ηταν βασικα ενας λαος πολεμιστων και αγροτων, δεν ειχαν την πολυτελεια να απασχολουν κατι δεκαδες χιλιαδες εργατες για να τους κουβαλανε τους θηριωδεις μονολιθους στα αποκρημνα φιδογυριστα μονοπατια, να τους κοβουν, να τους ανυψωνουν και να τους συνταιριαζουν με απολυτη ακριβεια στο οικοδομημα...

αυτο που δεν ταιριαζει με την ολη εικονα ειναι οτι οι Ινκας ειχαν πολυ λιγο χρονο για να τα οργανωσουν ολα καθως μολις 100 χρονια διατηρηθηκε το βασιλειο τους...

καποιος λαος με πολλαπλασια διαρκεια εξουσιας (αναλογη με των Μαγιας ας πουμε) θα ειχε σαφως καλυτερες πιθανοτητες..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αίολος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5558 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 14:50:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
κοιταξε οι Ινκας ηταν βασικα ενας λαος πολεμιστων και αγροτων, δεν ειχαν την πολυτελεια να απασχολουν κατι δεκαδες χιλιαδες εργατες για να τους κουβαλανε τους θηριωδεις μονολιθους στα αποκρημνα φιδογυριστα μονοπατια, να τους κοβουν, να τους ανυψωνουν και να τους συνταιριαζουν με απολυτη ακριβεια στο οικοδομημα...
Παρ' ότι δεν θα πάρω θέση για το θέμα φίλε μου, αυτό με τούς εργάτες δεν είναι τόσο σίγουρο, εαν λάβουμε υπ' όψιν μας αυτό.

Και το κατασκεύασε μονον ένας και ανεξήγητα για όλους!
Ούτε ο καλλίτερος μηχανικός μας δεν μπορεί να το κατασκευάσει.
Οπως και τις περισσότερες αρχαίες κατασκευές.
Βέβαια, αυθαίρετα δυστυχώς, υπολογίζουν πόσοι εργάτες εργάστηκαν και για πόσο διάστημα...

Μήπως οι αρχαίοι, όπως και ο κατασκευαστής του κάστρου, γνώριζαν κάτι που δεν γνωρίζουμε εμείς;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 15:05:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πολυ καλο το παραδειγμα...

προφανως και οι λαοι που εχτισαν τα μεγαλιθικα μνημεια γνωριζαν κατι που δεν γνωριζουμε και που απλοποιουσε τη διαδικασια..

διαφορετικα τα εργα δεν βολευαν ουτε απο οικονομικη αποψη, ουτε απο τεχνικη, ουτε απο χρονικη...

εγω λοιπον λεω οτι ενας προηγμενος λαος ειχε αυτη τη γνωση και καποια μεγαλιθικα εργα εφτιαξε ο ιδιος (αυτα με την εντυπωσιακοτερη λιθοδομια) ενω καποια αλλα εφτιαξαν λαοι που μαθητευσαν κοντα στους ειδικους εκεινου του λαου...

ο τυπος που εφτιαξε αυτο το μεγαλιθικο αριστουργημα στη Φλοριντα κρατησε επτασφραγιστο το μυστικο του...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 29/07/2010 15:05:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/07/2010, 21:21:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπάρχουν ορισμένα προβλήματα όπως:

1) Δεν υπάρχουν ίχνη τέτοιου πολιτισμού ούτε σημάδια στήριξής του από τον βασικότερο παράγοντα, δηλαδή την παραγωγή τροφής(γεωργία, κτηνοτροφία). Οταν όλα τα οφέλη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας άρχισαν την εμφάνισή και αργή εξέλιξή τους μετά το 1000 π.Χ. οι θεωρίες περί Ατλάντειων και γενικά οποιωνδήποτε εκπολιτιστών είναι συνώνυμες των παραμυθιών.



θα σου δωσω απαντηση με βαση ενα λογικοτατο νομιζω μοντελο..αν η Ατλαντιδα ηταν ενα μεγαλο νησι στον Ατλαντικο (εγω δεν εκανα ποτε λογο για ηπειρο) τοτε τα ιχνη γεωργιας και κτηνοτροφιας στα λιβαδια της μας περιμενουν στο βυθο του ωκεανου...

η Ατλαντιδα ομως ειχε αποικιες θα μου αντιπροτεινεις..σωστοτατα απαντω αλλα σ'αυτες επεζησαν καποιες ελαχιστες χιλιαδες η εκατονταδες Ατλαντες σε καθε μια (μιλαμε για μια παγκοσμια καταστροφη θυμιζω), με τετοιους μικρους αριθμους μεγαλες γεωργικες καλλιεργειες τυπου Μεσοποταμιας μην περιμενεις να βρεις, αρα καλλιεργουσαν καποιες μικρες εκτασεις....

αν τωρα ειχαν καμια δεκαρια αποικιες (σε σημεια της Αιγυπτου και της Κεντρικης Αμερικης κατα κυριο λογο) το να βρεις τα λιγα κτηματακια που καλλιεργουσαν ειναι σαν να ψαχνεις βελονα στα αχυρα...

καποια απο τα κτηματα που χρησιμοποιουσαν μπορει σημερα να βρισκονται κατω απο ερειπια η κατω απο αστικα κεντρα η κατω απο τη σταθμη της θαλασσας η κατω απο τη σταθμη της αμμου η βαθεια μεσα στη ζουγκλα..μπορει ακομη να χρησιμοποιουνται απο Ιθαγενεις η Φελαχους που να συνεχισαν τις καλλιεργειες απο ενα σημειο και μετα...

quote:

2) Υπάρχουν τεράστια χρονικά χάσματα στους πολιτισμούς που προσπαθείς να συσχετίσεις μέσω κοινού εκπολιτιστή, πραγματικά αγεφύρωτα. Αλλά και η ίδια η ιδέα ενός λαού εκπολιτιστή μπάζει από παντού. Γιατί να θέλει να εκπολιτίσει δύο μακρινούς τόπους δηλαδή? Την είδε σωτήρας της ανθρωπότητας? Αν ήταν τόσο ισχυρός και προσεγμένος πολιτισμός λογικότερη συμπεριφορά θα ήταν η εκμετάλλευση των υποδεέστερων λαών που τάχα μου εκπολίτισε, μεσω αποικιών και λοιπών καταδυναστευτικών μέσων.


τη χρονικη αποσταση τη γεφυρωσαμε με την Καραλ στο Περου που σου ανεβασα στις σημερινες απαντησεις...

οι Ατλαντες δεν πηγαν ουτε ως εκπολιτιστες ουτε ως ιεραποστολοι, πηγαν κατα πασα πιθανοτητα σαν πολιτικοι προσφυγες...επειδη επρεπε να συνυπαρξουν με τους ντοπιους τους εκπολιτισαν και τους εμαθαν ενα σωρο πραγματα...συγχρονο παραδειγμα, οι Αριστεροι που ζησαν εξοριστοι σε νησια της αγονης γραμμης, οσοι απ'αυτους ηταν μηχανικοι, αρχιτεκτονες, γιατροι, δασκαλοι κλπ εμαθαν ενα σωρο πραγματα στους ντοπιους σαν ανταποδωση της φιλοξενιας που δεχθηκαν...

και δεν βλεπω γιατι βλεπεις προβλημα αποστασης...οι αρχαιοι Ελληνες κατευθυνθηκαν και προς τη Μαυρη Θαλασσα και προς τη δυτικη Μεσογειο φτανοντας μεχρι την Ισπανια, τη Βρεττανια και Ιρλανδια...αν η Ατλαντιδα ηταν ενα νησι του οποιου οι Αζορες ηταν οι βουνοκορφες του, οσοι ζουσαν στην δυτικη ακτη θα εβλεπαν ευνοκικοτερα την περιπτωση καταφυγιου στην Αμερικη και οσοι βρισκοντουσαν στην ανατολικη πλευρα θα σκεφτοντουσαν να περασουν τις Ηρακλειες Στηλες και να βρουν καταφυγιο στη Μεσογειο η οποια τοτε ηταν κλειστη θαλασσα η μαλλον μια περιοχη μεγαλων λιμνων...

quote:

3) Ο Πλάτωνας ήταν φιλόσοφος και όχι ιστορικός, αρχαιολόγος, γεωλόγος ούτε γενικότερα κάποιος ειδικός επιστήμονας με πλήθος ερευνών στους ανωτέρω τομείς. Είναι υπερβολικό μέσα από τις αλληγορίες του για το πώς μια αλαζονική κοινωνία καταρρέει, να πλάθουμε τις πιο ευφάνταστες θεωρίες. Υπήρχα και Ελληνες όπως ο Αριστοτέλης που αμφισβητούσαν την Ατλαντίδα ως μυθολόγημα του Πλάτωνα.

1) ο Πλατωνας δηλωσε με εμφαση οτι η ιστορια του για την Ατλαντιδα ηταν μια αληθινη ιστορια κι αυτο γιατι πηγε το μυαλο του οτι μπορει να αμφισβητηθει...

2) στοιχειο οτι η πλατωνικη διηγηση ειναι αληθινη μαρτυραει η γεωγραφικη εκδοχη των πλατωνικων διαλογων, αν οπως υποστηριζω η Ατλαντιδα ηταν ενα μεγαλο νησι που οι Αζορες ηταν οι βουνοκορφες του η καποιο νησι λιγο δυτικοτερα στον Ωκεανο, πραγματι μετα απ' αυτην θα συναντουσες αλλα νησια, τις Βερμουδες και τις Μπαχαμες και μετα την πραγματικη ηπειρο για την οποια κανει λογο ο Πλατωνας και η οποια ηταν η Αμερικη...

3) ο Πλατωνας συμφωνα με τη δικια μου εκτιμηση δεν ηταν ο πρωτος που εκανε λογο για την Ατλαντιδα, υπηρχε στην ελληνικη παραδοση και με αλλα κωδικα ονοματα οπως Ωγυγια για την οποια λεει ο Ομηρος πως ηταν ομφαλος της θαλασσης (και η οποια μας θυμιζει και τον ωγυγειο κατακλυσμο) και Νησοι των Εσπεριδων οι οποιες βρισκοντουσαν στην ακρη του ωκεανου...

4) ο Αριστοτελης αμφισβητει την πλατωνικη διηγηση αλλα παραδοξως κανει λογο για την Αντιλια, ενα νησι στον Ατλαντικο...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 29/07/2010 21:34:13Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/07/2010, 06:22:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

λοιπον ας αρχισουμε με τη Σφιγγα και τη Μεγαλη Πυραμιδα...

η επισημη επιστημη (οχι ομως ολοι οι αιγυπτιολογοι) υποστηριζει οτι τη μεν πρωτη κατασκευασε ο Χεφρηνος την δε δευτερη ο Χεοπας (Χουφου)..

ενω ομως ολοι οι Φαραω της Αιγυπτου αφησαν σε επιγραφες καταλογο των εργων τους και των νικηφορων μαχων τους πουθενα δεν βρεθηκε στις επιγραφες του Χεφρηνου οτι κατασκευασε τη Σφιγγα ουτε του Χουφου οτι εφτιαξε τη Μεγαλη Πυραμιδα...

αλλα ουτε αλλος Φαραω ισχυριστηκε κατι τετοιο...

ενω θα επρεπε μνημεια τετοιας λαμπροτητας να απασχολουν αρκετες επιγραφες..

και ερωτω εγω...

ποιες οι αποδειξεις σημερα (και οχι το 1850) που εχουμε ξεθαψει ολη την Αιγυπτο και εχουμε διαβασει οτι επιγραφη υπηρχε οτι οντως η Σφιγγα και η Πυραμιδα χτιστηκαν απο τους υποτιθεμενους Φαραω;

ο φερων τον ισχυρισμο φερει και το βαρος της αποδειξης..

.


Κοίτα, οποιαδήποτε αμφισβήτηση για την ταυτότητα και τη σχέση των συγκεκριμένων πυραμίδων και της Σφίγγας με τα γνωστά ονόματα Φαραώ είναι διαφορετικό ζήτημα απ'το αν τα έχτισαν οι Ατλαντες ή κάποιος παλαιότερος εξελιγμένος πολιτισμός. Να ξεκαθαρίσουμε δηλαδή ότι μια έλλειψη στοιχείων για την πρώτη εκδοχή, δεν οδηγεί κατ'ανάγκη στην παραδοχή της δεύτερης (αυτής που υποστηρίζεις).
Τώρα για τα κείμενα των Φαραώ εκείνης της εποχής, ξαναλέω ότι είναι ελάχιστα, ποιοτικά φτωχά, ενώ απουσιάζουν παντελώς οικονομικά αρχεία. Αυτά είναι αποτέλεσμα περισσότερο της αναμενόμενης έλλειψης διασωθέντος υλικού και της φυσικής φθοράς των ευρημάτων παρά ένδειξη Ατλάντιων παρεμβολών σε απολίτιστους και ανοργάνωτους Αιγύπτιους.

Οι αναφορές που έχουμε για ταύτιση Χέοπα και Μεγάλης Πρυαμίδας είναι πολύ μεταγενέστερες και αποτέλεσμα ευτυχών συγκυριών (π.χ. επίσκεψη Ηροδότου στην Αίγυπτο). Μπορούμε να εμπιστευτούμε την αναφορά αυτή? Τι λες?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

για να μην χαλαμε τις καρδιες μας ομως πολεις παλαιοτητας εξισου με τις αιγυπτιακες υπαρχουν στο μεσοαμερικα...

για παραδειγμα το Καραλ στο Περου που ειναι αρκετα παλιοτερο του 2000 π.Χ...

και που διασωζει ερειπια 20 πυραμιδικων μνημειων, ειχε αμφιθεατρο και αποδειχθηκε οτι οι κατοικοι του χρησιμοποιουσαν αφροδισιακα με βαση την κοκα...

Caral was a thriving metropolis at roughly the same time that Egypt's great pyramids were being built.


Πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα, αλλά έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1)Δεν προέρχονται από τη Μεσοαμερική αλλά τη Νότια Αμερική.

2)Δεν υπάρχει ίχνος από γενειοφόρους λευκούς θεούς οι οποίοι αποτελούν βασικό συστατικό στοιχείο της θεωρίας σου.

3)Εφόσον το πυραμιδοειδές μοτίβο το συναντάμε σε διαφορετικούς λαούς από την Αίγυπτο ως την Αμερική, είναι λογικότερο να υποθέσουμε ότι ένας πετυχημένος τρόπος να χτιστεί και να μην καταρρεύσει ένα ψηλό και επιβλητικό μνημείο θα ήταν ακριβώς αυτό το σχήμα: ογκοδέστερο στα κατώτερα τμήματα και λεπτότερο όσο προχωράμε προς τα πάνω. Αυτή η αρχή μπορεί εύκολα να συλληφθεί ανεξάρτητα από διαφορετικούς λαούς χωρίς έξωθεν επιρροές και υποδείξεις.

4)Αν δεχθούμε τον υποτιθέμενο εκπολιτιστή από τον Ατλαντικό, τότε η θεωρία προσκρούει σε ορισμένες γεωγραφικές ασυμφωνίες. Δηλαδή εκπολίτισαν το Caral στις ακτές του Ειρηνικού του Περού(!) αδιαφορώντας για τα δυτικότερα σημεία της Νοτίου Αμερικής καθώς και της Καραϊβικής, και ενδιάμεσων χωρών όπως Κόστα Ρίκα, Ονδούρα, Νικαράγουα, Παναμάς που εκ των πραγμάτων προηγούνται στο δρομολόγιό τους. Ποιο το νόημα αυτής της εκπολιτιστικής επιλεκτικότητας? Οι άλλοι ήσαν ανάξιοι εκπολιτισμού κατά παρόμοιο τρόπο?

http://en.wikipedia.org/wiki/Barranca_Province

Πώς θα γεφυρώσουμε όλα τα παραπάνω?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

προφανως εσυ θεωρεις οτι ο ηλιος επρεπε να ειχε μουσι αλλιως ο Αριστος χανει ποιντς...μαλιστα...


Απλά μου φαίνεται λογικότερο κάτι ιερό όπως μια θεότητα με εκπολιτιστικό έργο να μην αλλάζει τόσο εύκολα απεικονίσεις. Οχι ότι είναι αυτό το κεντρικό σημείο της διαφωνίας μας βέβαια...

Τα υπόλοιπα later κάποια στιγμή, αφού κάνω λίγη επαναληψούλα στον Πλάτωνα.

Lost in Necropolis

La ville de la mort

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Agnostic
Πρώην Συνεργάτης

Greece
3373 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 07:57:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Agnostic  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

ολα ομως τα υπολοιπα μεγαλιθικα μνημεια στο Περου πλην του Τιαχουανακο τα αποδιδουν στους Ινκας (Κουζκο, Σακσαυχουαμαν, Ολονταυταμπο, Πουμα, Ματσου Πικτσου)...θα πρεπει να ηταν υπερανθρωποι οι Ινκας, μεσα σε εκατο χρονια που κρατησε το βασιλειο τους να πολεμουν με ολες τις φυλες του Περου και της Βολιβιας, να βγαζουν τα προς το ζην απο γεωργια και κτηνοτροφια και παραλληλα να απασχολουν δεκαδες χιλιαδες εργατες για να κουβαλανε μονολιθους βαρους ως και 300 τονων στα αποκρημνα μονοπατια των Ανδεων...


Δεν χρειάζεται να ήταν υπεράνθρωποι. Η αυτοκρατορία τους είχε περίπου 6.000.000 πληθυσμό, σύστημα πλήρους καταμερισμού των εργασιών(στρατιώτες, εργάτες, γεωργοί) ενώ το κράτος φρόντιζε για την επαρκή ανταπόδοση των απασχολούμενων στα διάφορα έργα(τροφή, διασκέδαση). Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί διακινούνταν εύκολα από το ένα σημείο στο άλλο μέσω του αναπτυγμένου συστήματος δρόμων που επεξέτειναν οι Ινκα ηγεμόνες αλλά και από την παραθαλάσσια οδό κατά μήκος του Ειρηνικού. Αυτές οι μετακινήσεις διευκόλυναν την ενίσχυση και τον ανεφοδιασμό(όπλα, τροφή κλπ) των απανταχού απασχολούμενων, ενισχύοντας παράλληλα και τα αποθέματα των κρατικών αποθηκών για περαιτέρω ανταπόδωση(τροφή) προς τους εργαζόμενους υπηκόους του. Επίσης δεν ήταν όλες οι περιοχές που κατέκτησαν οι Ινκας άδειοι τόποι προ της αφίξεως τους περιμένοντας τους Ινκα για να αναπτυχθούν από το μηδέν. Επί παραδείγματι στο Κούσκο υπήρχε ήδη πολιτισμός με αναπτυγμένη οικιστική οργάνωση και λιθοδομία.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cusco

The Killke occupied the region from 900 to 1200 A.D., prior to the arrival of the Incas in the 1200s. Carbon-14 dating of Sacsayhuaman, the walled complex outside Cusco, had demonstrated that the Killke culture constructed the fortress about 1100 AD. The Inca later expanded and occupied the complex in the 1200s and after. On 13 March 2008, archaeologists discovered the ruins of an ancient temple, roadway and acqueduct system at Sacsayhuaman.[9] This find plus the results of excavations in 2007, when another temple was found at the edge of the fortress, indicates religious as well as military use of the facility.[10]

http://en.wikipedia.org/wiki/Killke_culture
Αρα βλέπεις και μόνος σου ότι οι αρχαιολόγοι δεν τα αποδίδουν όλα στους Ινκας(μάλλον εσύ τους είχες παρεξηγήσει).

Γενικότερα ένα μεγάλο μέρος των κτήσεων των Ινκας ανήκε προηγουμένως στους Τσιμού οι οποίες με την ήττα των δεύτερων περασαν στους πρώτους. Οι Τσιμού ηττήθηκαν κυρίως λόγω της αποδυνάμωσής τους από τους συνεχείς πολέμους αλλά άφησαν παρακαταθήκη στους κατακτητές τους,σπουδαίο δίκτυο δρόμων το οποίο οι Ινκας επεξέτειναν, αρδευόμενες εκτάσεις που μπορούσαν να στηρίξουν πληθυσμούς, καθώς και υπηκόοους προς εκμετάλλευση στα πλαίσια πάντα της ικανοποιητικής ανταπόδωσης από τους νέους κατακτητές. Να σημειώσω ότι οι Ινκας εφάρμοζαν και την τακτική του εποικισμού σε κάθε νέα επικράτεια που κατακτούσαν, τουτέστιν την μεταφορά κατακτημένων πληθυσμών σε διαφορετικά μέρη ώστε να χαλαρώνουν οι συγγενικοί και κοινωνικοί δεσμοί τους συρρικνώνοντας έτσι τις δυναμικές εξεγέρσεις από ένθερμες συσπειρωμένες κοινότητες στο όνομα της κοινής τους καταγωγής.

Κοντολογίς, η ευρύτερη περιοχή που κατέκτησαν οι Ινκας διακρινόταν από ηδη αναπτυγμένες δομές οργάνωσης και δεν ήταν κρανίου τόπος. Πάνω σ'αυτό το στέρεο υπόβαθρο στηρίχτηκαν για την επιτυχή εξάπλωσή τους και την παγίωση της εξουσίας τους. Συνεπώς δεν υπάρχει κανένα μυστήριο στη διαμόρφωση της αυτοκρατορίας των Ινκας, ούτε και στην ανάπτυξη των υλικοτεχνικών επιτευγμάτων τους διότι υπήρχαν οι ιδανικές κοινωνικοπολιτικές συνθήκες, το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό, σημεία στήριξης του πληθυσμού(γεωργία, αρδευτικά έργα), ευκολία στις μετακινήσεις και την ανατροφοδότηση (πολυάριθμοι δρόμοι ξηράς και θάλασσας), συσσωρευμένη εμπειρία στον τομέα των κατασκευών από παλαιότερους ντόπιους πολιτισμούς, ικανή διοίκηση με έξυπνη στρατηγική και προπαντως πειστική προπαγάνδα!

Πριν φτάσουμε λοιπόν στο συμπερασμα των εξωτικών παναρχαιων αξύριστων εκπολιτιστών, οφείλουμε να μελετήσουμε ολόκληρο το ιστορικό υπόβαθρο της ευρύτερης περιοχής των Ανδεων, το οποίο υποδεικνύει ότι οι εξελίξεις των διαδοχικών πολιτισμικών οντοτήτων ήταν φυσιολογικότατες όπως τις γνωρίζουμε από τα διαθέσιμα δεδομένα.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

δεν υπηρξε καποιος λαος του Τιαχουανακο, οι αρχαιολογοι μιλουν για την κουλτουρα του Τιαχουανακο που την θεωρουν προινκαικη (αλλιμονο)...οι ντοπιοι παντως γυρω απο τη λιμνη Τιτικακα ανηκαν σε δυο φυλες, στους Κετσουα και στους Αυμαρα, στους Ισπανους ειπαν και οι δυο φυλες οτι δεν εκτισαν αυτοι τα μνημεια και πως οταν οι μακρινοι προγονοι τους ηρθαν να κατοικησουν στην περιοχη αυτα ηδη υπηρχαν...

το ιδιο ειπαν και οι Ινκας στους Ισπανους για τα υπολοιπα μεγαλιθικα μνημεια: δεν τα κτισαμε εμεις, τα εκτισε ο λαος του Βιρακοτσα..


1)Μια κουλτούρα προφανώς εκδηλώνεται από κάποιον λαό.
2)Εγώ ξέρω μόνο για την δήλωση των Ινκας στους Ισπανούς. Τις δηλώσεις των προγενέστερων λαών από πού τις διάβασες? Σε ποιες πηγές για να τις κοιτάξω?

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

θα σου δωσω απαντηση με βαση ενα λογικοτατο νομιζω μοντελο..αν η Ατλαντιδα ηταν ενα μεγαλο νησι στον Ατλαντικο (εγω δεν εκανα ποτε λογο για ηπειρο) τοτε τα ιχνη γεωργιας και κτηνοτροφιας στα λιβαδια της μας περιμενουν στο βυθο του ωκεανου...

η Ατλαντιδα ομως ειχε αποικιες θα μου αντιπροτεινεις..σωστοτατα απαντω αλλα σ'αυτες επεζησαν καποιες ελαχιστες χιλιαδες η εκατονταδες Ατλαντες σε καθε μια (μιλαμε για μια παγκοσμια καταστροφη θυμιζω), με τετοιους μικρους αριθμους μεγαλες γεωργικες καλλιεργειες τυπου Μεσοποταμιας μην περιμενεις να βρεις, αρα καλλιεργουσαν καποιες μικρες εκτασεις....

αν τωρα ειχαν καμια δεκαρια αποικιες (σε σημεια της Αιγυπτου και της Κεντρικης Αμερικης κατα κυριο λογο) το να βρεις τα λιγα κτηματακια που καλλιεργουσαν ειναι σαν να ψαχνεις βελονα στα αχυρα...

καποια απο τα κτηματα που χρησιμοποιουσαν μπορει σημερα να βρισκονται κατω απο ερειπια η κατω απο αστικα κεντρα η κατω απο τη σταθμη της θαλασσας η κατω απο τη σταθμη της αμμου η βαθεια μεσα στη ζουγκλα..μπορει ακομη να χρησιμοποιουνται απο Ιθαγενεις η Φελαχους που να συνεχισαν τις καλλιεργειες απο ενα σημειο και μετα...


quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

οι Ατλαντες δεν πηγαν ουτε ως εκπολιτιστες ουτε ως ιεραποστολοι, πηγαν κατα πασα πιθανοτητα σαν πολιτικοι προσφυγες...επειδη επρεπε να συνυπαρξουν με τους ντοπιους τους εκπολιτισαν και τους εμαθαν ενα σωρο πραγματα...συγχρονο παραδειγμα, οι Αριστεροι που ζησαν εξοριστοι σε νησια της αγονης γραμμης, οσοι απ'αυτους ηταν μηχανικοι, αρχιτεκτονες, γιατροι, δασκαλοι κλπ εμαθαν ενα σωρο πραγματα στους ντοπιους σαν ανταποδωση της φιλοξενιας που δεχθηκαν...

και δεν βλεπω γιατι βλεπεις προβλημα αποστασης...οι αρχαιοι Ελληνες κατευθυνθηκαν και προς τη Μαυρη Θαλασσα και προς τη δυτικη Μεσογειο φτανοντας μεχρι την Ισπανια, τη Βρεττανια και Ιρλανδια...αν η Ατλαντιδα ηταν ενα νησι του οποιου οι Αζορες ηταν οι βουνοκορφες του, οσοι ζουσαν στην δυτικη ακτη θα εβλεπαν ευνοκικοτερα την περιπτωση καταφυγιου στην Αμερικη και οσοι βρισκοντουσαν στην ανατολικη πλευρα θα σκεφτοντουσαν να περασουν τις Ηρακλειες Στηλες και να βρουν καταφυγιο στη Μεσογειο η οποια τοτε ηταν κλειστη θαλασσα η μαλλον μια περιοχη μεγαλων λιμνων...


Συγγνώμη Αρίστο αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά αφού ενδείξεις για παγκόσμια καταστροφή εκείνη την εποχή δεν υπάρχουν. Επίσης αν υπήρχαν οι αναπτυγμένες οικιστικές τους δομές στις εκατέρωθεν αποικίες τους δε νομίζω να μην είχαμε εντοπίσει ένα τμήμα τους στις διεξαχθείσες ανασκαφές. Αλλά εγώ θέλω να σταθώ περισσότερο στην καταβύθιση και στους αποίκους. Δηλαδή έστω ότι υπήρξε τέτοιο μεγάλο νησί στον Ατλαντικό που καταποντίστηκε από φοβερή γεωλογική καταστροφή αναγκάζοντας τους πληθυσμούς του να διασκορπιστούν προς Αμερική και Ευρώπη. Αν συνεβαινε αυτό θα αναμέναμε οι φορείς του να μεταδόσουν τον πολιτισμό τους έστω και με μια χρονική καθυστέρηση σε περιοχές όπως η δυτική Ευρώπη και η δυτική Αφρική από τη μία, και τα νησιά της Καραϊβικής από την άλλη. Οι Ατλαντες λέγεται ότι διέθεταν άλογα, άρματα, πλοία, ναούς, αφθονία μετάλλων, άφθονο γεωργικό και κτηνοτροφικό πλούτο κ.α.
Αν το νησί τους βυθίστηκε γύρω στο 9500 π.Χ. θα αναμέναμε αυτά τα χαρακτηριστικά να διαδοθούν -έστω και με κάποια χρονική καθυστέρηση λογω του σοκ- στο διάστημα 1-2 χιλιετιών αργότερα, στις περιοχές των προσφύγων. Αντίθετα δεν βρίσκουμε τίποτα από αυτά εκείνη την εποχή στην Αμερική και με πολύ μεγαλύτερη καθυστέρηση στην Ευρώπη αλλά και με ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση εξάπλωσης. Οι καλλιέργειες επεκτείνονται με αφετηρία την Συροπαλαιστίνη προς τα δυτικά όπως και οι πρώιμοι γεωργικοί-κτηνοτροφικοί οικισμοί. Το άρμα και το εξημερωμένο άλογο ακολουθούν κι αυτά άκρως αντίθετη πορεία, δηλαδή με αφετηρία τις ευρασιατικές στέπες επεκτείνονται δυτικά αλλά σε πολύ μεταγενέστερη εποχή που χρονολογικά δεν μπορεί να γεφυρωθεί λαμβάνοντας υποψη την ημερομηνία καταπντισμού της Ατλαντίδας. Αν ίσχυε το σενάριό σου θα αναμέναμε αυτά τα χαρακτηριστικά πρώτα στη δυτική Ευρώπη και την Ιβηρική και κατόπιν στο εσωτερικό της Ευρώπης και της Αφρικής-Μέσης Ανατολής.
Οπωσδήποτε οι περιορισμένες ναυτικές επιδόσεις με κανό των Ινδιάνων της Καραϊβικής δεν είναι το χαρακτηριστικό που θα αναμέναμε από τους κατέχοντες τριήρεις(!) και πολυάριθμα αναπτυγμένα πλοία Ατλαντες! Ούτε οι σχεδίες από φελλό των Ινκας.

Επιπλέον οι υποθαλάσσια περιοχή στις Αζόρες είναι γενικά γνωστή και δεν έχει αποδόσει τα ευρήματα που ισχυρίζεσαι. Ασε που είναι μάλλον απίθανο να καταποντιστεί τόσο σύντομα μια τεράστια έκταση γης όπως η υποτιθέμενη Ατλαντίδα.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

τη χρονικη αποσταση τη γεφυρωσαμε με την Καραλ στο Περου που σου ανεβασα στις σημερινες απαντησεις...


Καθόλου, για τους λόγους που σου επισήμανα στην προηγούμενη απαντηση.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

1) ο Πλατωνας δηλωσε με εμφαση οτι η ιστορια του για την Ατλαντιδα ηταν μια αληθινη ιστορια κι αυτο γιατι πηγε το μυαλο του οτι μπορει να αμφισβητηθει...


Δεν εχει σημασία αφού τα ευρήματα δεν τον έχουν δικαιώσει.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

2) στοιχειο οτι η πλατωνικη διηγηση ειναι αληθινη μαρτυραει η γεωγραφικη εκδοχη των πλατωνικων διαλογων, αν οπως υποστηριζω η Ατλαντιδα ηταν ενα μεγαλο νησι που οι Αζορες ηταν οι βουνοκορφες του η καποιο νησι λιγο δυτικοτερα στον Ωκεανο, πραγματι μετα απ' αυτην θα συναντουσες αλλα νησια, τις Βερμουδες και τις Μπαχαμες και μετα την πραγματικη ηπειρο για την οποια κανει λογο ο Πλατωνας και η οποια ηταν η Αμερικη...


Είναι εύκολο να ταιριάξουμε με την απαραίτητη ευελιξία φανταστικές περιοχές με υπαρκτά τμήματα ξηράς. Βλέπεις η ρημάδα η Αμερική εκτείνεται συνεχόμενα σε ένα τεράστιο κομμάτι του βόρειου και νότιου ημισφαιρίου και οποιοσδήποτε υπέθετε ότι θα υπηρχε μια φανταστική ήπειρος στην άλλη πλευρά του ωκεανού, μοιραία θα έπεφτε μέσα...
Ακόμα και ένας προϊστορικός κάτοικος της Ιαπωνίας που θα έκανε την υπόθεση για την ύπαρξη μιας τεράστιας χερσαίας έκτασης από την άλλη πλευρά του Ειρηνικού θα υπέθετε σωστά!
Τα νησιά προφανώς είναι πολύ συχνό χαρακτηριστικό του γεωλογικου χάρτη και τα βρίσκουμε σε οποιαδήποτε κατεύθυνση θέλουμε με κέντρο το pc που γράφουμε αυτή τη στιγμή. Αλλωστε ένας φανταστικός κόσμος θα αποτελεί αντανάκλαση πραγματικών κόσμων που έχουμε υπόψη μας, όπως οι αρχαίοι Ελληνες μπορούσαν να παρατηρήσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πριν πατήσουν στις ακτές της Ασίας ή και τα νησιά της Μεσογείου πλησίον των ευρωπαϊκών ακτών.

Αλήθεια γιατί δεν προβληματίζεσαι σχετικά με άλλα στοιχεία της πλατωνικής διήγησης τα οποία βροντοφωνάζουν ότι η όλη ιστορία είναι παραμύθι? Τέτοια στοιχεία είναι για παράδειγμα, το άρμα(!!), τα άλογα(!!), οι τριήρεις(!!!), ο ναός του Ποσειδώνα με τις απεικονίσεις του(!!!), οι ιπποδρομίες(!!!) και οι ναύσταθμοι(!!!) των Ατλάντιων...

Αλλά ο κύριος λόγος είναι ότι περιγράφει ουσιαστικά μια τέλεια πολιτεία με πλήρη αφθονία γεωργικών πόρων, μεταλλευμάτων και εξημερωμένων ζώων που μας παραπέμπει ασφαλώς σε έναν εξιδανικευμένο κόσμο. Εναν εξιδανικευμένο κόσμο που απορρέει από τους ευεσεβείς πόθους του ανθρώπου για την τέλεια και άνετη ζωή που ποτέ δεν είχε και είναι δύσκολο να έχει!

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

3) ο Πλατωνας συμφωνα με τη δικια μου εκτιμηση δεν ηταν ο πρωτος που εκανε λογο για την Ατλαντιδα, υπηρχε στην ελληνικη παραδοση και με αλλα κωδικα ονοματα οπως Ωγυγια για την οποια λεει ο Ομηρος πως ηταν ομφαλος της θαλασσης (και η οποια μας θυμιζει και τον ωγυγειο κατακλυσμο) και Νησοι των Εσπεριδων οι οποιες βρισκοντουσαν στην ακρη του ωκεανου...


Ε δεν χρειάζεται να παίρνουμε και πολύ στα σοβαρά τις υπόλοιπες μυθικές αναφορές. Ωγυγία άλλος ονόμαζε τη Βοιωτία και την Αττική, άλλος ένα νησί της δυτικής Μεσογείου ενώ και ο κατακλυσμός του Ωγύγου μπορεί να έχει τροφοδοτηθεί από μια πλημμύρα της Κωπαϊδας τη γεωμετρική εποχή...

Πράγματι οι Εσπερίδες τοποθετήθηκαν κάποια στιγμή στην άκρη του Ωκεανού αλλά αρχικά τοποθετούνταν μάλλον στην Πελοπόνησο, κάπου στην περιοχή Ηλιδας και Αρκαδίας, όπως διαφαίνεται από τα στοιχεία του σχετικού μύθου. Για παράδειγμα το όνομα μιας από τις Εσπερίδες(Εσπερεθούσα) παραπέμπει στην Αρεθούσα τη γνωστή πηγή της Ηλιδας. Η Εσπερεθούσα για να ξεφύγει από το ερωτικό κυνήγι του Αλφειού κατέφυγε στη Σικελία και ονομάστηκε Εσπερεθούσα(Αρεθούσα της Δύσης). Ακόμα και το όνομα του δράκοντα Λάδωνα που φύλαγε τα μήλα ταυτίζεται με τον ποταμό Λάδωνα που περνάει από την Αρκαδία και την Ηλιδα. Οι Εσπερίδες ήταν κόρες του Ατλαντα, θεού της Αρκαδικής Κυλλήνης. Επιπλέον το όνομα της Ερύθειας(μίας από τις Εσπερίδες) συνδυάστηκε με το όνομα του νησιού του Γηρυόνη.

Τι μας δείχνου όλα αυτά? Μα φυσικά ότι ο μύθος των Εσπερίδων ξεκίνησε στην Πελοπόνησο και με την σταδιακή γνωριμία του ελληνικού κόσμου με τη δυτική Μεσόγειο ο μυθικός τόπος των Εσπερίδων μετατοπιζόταν προς τη Δύση..μέχρι που έφτασε στα έσχατα όρια του Ωκεανού ως αποτέλεσμα του αχαλίνωτου ταξιδιού της ανθρώπινης φαντασίας. Δεν χρειάζεται λοιπόν κάθε μυθική γη να τη συνδέουμε με την Ατλαντίδα. Υπάρχουν και ρεαλιστικότερες εξηγήσεις μεσα από την παρακολούθηση της αρχικής εξέλιξης και μεταγενέστερης μετατόπισης του μύθου.

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

4) ο Αριστοτελης αμφισβητει την πλατωνικη διηγηση αλλα παραδοξως κανει λογο για την Αντιλια, ενα νησι στον Ατλαντικο...


Ε, εντάξει η γνώση για κάποιο νησί στον Ατλαντικό την εποχή του Αριστοτέλη είναι αναμενόμενη μιας και στις ακτές της δυτικής Αφρικής και Ευρώπης είχαν πλεύσει παλαιότερα Φοίνικες. Θα μ'ενδιέφερε πάντως να μου υποδείξεις το απόσπασμα για να τσεκάρω λεπτομέρειες όπως πού ακριβώς στον Ατλαντικό το τοποθετεί, αν αναφέρει πληροφοριοδότες και άλλα χρήσιμα στοιχεία για το περιβάλλον, τους κατοίκους του(αν είχε) κλπ..

Lost in Necropolis

La ville de la mort


Edited by - Agnostic on 31/07/2010 08:11:39Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 10:29:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
θα σου δωσω απαντηση με βαση ενα λογικοτατο νομιζω μοντελο..αν η Ατλαντιδα ηταν ενα μεγαλο νησι στον Ατλαντικο (εγω δεν εκανα ποτε λογο για ηπειρο) τοτε τα ιχνη γεωργιας και κτηνοτροφιας στα λιβαδια της μας περιμενουν στο βυθο του ωκεανου...

Δηλαδή Αρίστο, θέλεις να μας πεις ότι η γεωργία έμεινε σε ένα μόνο κομμάτι της γης και δεν εξαπλώθηκε πουθενά...
Τι καταπληκτικά πράγματα είναι αυτά;;;
Αρίστο το ξέρεις ότι το ρύζι, το κοτόπουλο και οι πάπιες προέρχονται από την Κϊνα;;;
Ένα απλό ΜΙΚΡΟ παράδειγμα, για να καταλάβεις ότι η γεωργία δεν μένει σε ένα τόπο και άρα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, θα είχε εξαπλωθεί και πέρα της υποτιθέμενης Ατλαντίδας...
Το καταπληκτικό όμως είναι ότι όλες (ΜΑ ΟΛΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!) οι γεωργικές τεχνικές και όλα (ΜΑ ΟΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ!!!) τα εξημερωμένα φυτά και ζώα που έχουμε, έχουν εξημερωθεί και αναπτυχθεί αντίστοιχα, μετά το 10.000 π.χ....
Άρα παραμένει το ερώτημα Αρίστο: τι στο διάολο έτρωγε αυτός ο υποτιθέμενος σούπερ - ντούπερ ουάου εξαφανισμένος πολιτισμός;;;

quote:
οι Ατλαντες δεν πηγαν ουτε ως εκπολιτιστες ουτε ως ιεραποστολοι, πηγαν κατα πασα πιθανοτητα σαν πολιτικοι προσφυγες..

Αρίστο δεν έχεις στα χέρια σου ούτε καν ένα κομματάκι της Ατλαντίδος και φτιάχνεις ιστορίες σαν να υπάρχει και την έχεις επισκεφτεί...
Και δεν αναρωτιέσαι ούτε καν το πολύ απλό:
Οι πρόσφυγες του 22 έφεραν στην Ελλάδα ένα ολόκληρο πολιτισμό μαζί τους από τις πατρίδες τους - οι δήθεν Άτλαντες δεν έφερναν μαζί τους ούτε ένα σπόρο, ούτε ένα ζώο, από αυτά που είχαν εξημερώσει και με τα οποία τρέφονταν;;;
Χώρια βέβαια όλα τα άλλα τα γαργαλιστικά, όπως το ότι το πιθανότερο ήταν να πάνε στην Ισπανία ή στο Μαρόκο και να ξεκινήσουν εκεί και πάλι την ζωή τους άμεσα και όχι μετά από 10.000 χρόνια!!!

quote:
αν η Ατλαντιδα ηταν ενα νησι του οποιου οι Αζορες ηταν οι βουνοκορφες του,

Αν και αν...
Μένεις μόνο στο αν...
Λοιπόν: μπορείς να μας πεις την γεωλογική ιστορία των Αζορών;
Μπορείς να δείξεις ένα τμήμα του Ατλαντικού που γεωλογικά να ανταποκρίνεται στην πεποίθηση σου;
Μπορείς να βάλεις πραγματική επιστήμη μέσα στην λογική σου (στην συγκεκριμένη περίπτωση γεωλογία), αντί να υποθέτεις μόνο;

quote:
και να βρουν καταφυγιο στη Μεσογειο η οποια τοτε ηταν κλειστη θαλασσα η μαλλον μια περιοχη μεγαλων λιμνων...

Άρα Αρίστο, αυτό μπορείς να μας το υποδίξεις επιστημονικά, έτσι δεν είναι;;;

quote:
προφανως και οι λαοι που εχτισαν τα μεγαλιθικα μνημεια γνωριζαν κατι που δεν γνωριζουμε και που απλοποιουσε τη διαδικασια..

Αρίστο, σε κάποιο άλλο τόπικ σου είχα προτίνει κάτι πολύ απλό:
Με τα ίδια σου τα χεράκια να κόψεις γρανίτη, με μία λάμα από χαλκό...
Γιατί αρνήθηκες τότε;;;
Για να το επεκτείνουμε: ένας άνθρωπος και μόνο μπορεί να τραβήξει 250 κιλά φορτίο υπό τις κατάλληλες συνθήκες...
Λοιπόν το ξαναθέτω σε αυτό το φόρουμ: θέλεις να το κάνουμε επιστήμη (τουτέστιν πείραμα και απόδειξη);;;
Εσύ θα το κάνεις, και εγώ θα το κινηματογραφώ...
Εάν δεν μπορείς, τότε μπορείς να πληρώσεις τους ανθρώπους που θα φέρω να το κάνουν...
Και μετά το τέλος των πειραμάτων, θα πεις σε όλο τον κόσμο του esoterica και των άλλων σχετικών φόρουμ ποιά ακριβώς είναι τα συμπεράσματα σου...

quote:
κοιταξε οι Ινκας ηταν βασικα ενας λαος πολεμιστων και αγροτων, δεν ειχαν την πολυτελεια να απασχολουν κατι δεκαδες χιλιαδες εργατες για να τους κουβαλανε τους θηριωδεις μονολιθους στα αποκρημνα φιδογυριστα μονοπατια, να τους κοβουν, να τους ανυψωνουν και να τους συνταιριαζουν με απολυτη ακριβεια στο οικοδομημα...

Αρίστο έλεος...
Ξέρεις καλά τους Ίνκα;;;
Έχεις μελετήσει ολόκληρο το κοινωνικό τους σύστημα ή απλώς γράφεις ότι έχεις ακούσει ή διαβάσει στα πεταχτά;
Μιλάς για απλές κατασκευές και ξεχνάς ακόμα και τους δρόμους που έχτισαν για να εξαπλώσουν την αυτοκρατορία τους!!!
Μιλάς για ένα απλό κτίσμα και ξεχνάς ότι ΟΛΕΣ οι πόλεις τους ήταν φτιαγμένες έτσι!!!
Τι στο διάολο: είχαν ένα μάτσο εξωγήινους για να τους φτιάχνουν την κάθε πόλη και τους δρόμους που ήθελαν;;;

Είναι αδύνατο να καταλάβετε τι μπορεί να κάνουν οι άνθρωποι όταν είναι οργανωμένοι;;;
Δεν έχετε πιάσει ούτε ένα σφυρί, ούτε μία πέτρα για να την πελεκήσετε για να καταλάβετε τις δυνατότητες των ανθρώπων...
Η αποξήρανση της Κωπαίδας και το φρούριο του Γλα, είναι απλά πράγματα...
Τα γεφύρια που κατασκεύαζαν στην ηπειρωτική Ελλάδα το 1700 και το 1800 οι αγράμματοι μαστόροι (μπουλούκια που δεν ξεπερνούσαν τα 20 άτομα) σε ένα καλοκαίρι είναι γελοίες κατασκευές – έτσι δεν είναι;;;
Ο τάφος του Τσι ν στην Κίνα, θα πρέπει να έγινε από φαντάσματα, καθώτι μόνο ο πύλινος στρατός θα πρέπει να είχε πάνω από 20.000 τεχνίτες που θα πρέπει να δούλευαν για πάνω από 10 χρόνια για να τον φτιάξουν – άρα δεν είναι λογικό, φαντάσματα τον εποίησαν...

quote:
Αρα βλέπεις και μόνος σου ότι οι αρχαιολόγοι δεν τα αποδίδουν όλα στους Ινκας(μάλλον εσύ τους είχες παρεξηγήσει).

Αυτό είναι σωστό.
Η κουλτούρα της νότιας αμερικής βρίθει από την κατασκευή πυραμίδων, τις οποίες ο κάθε λαός τις χρυσιμοποιούσε με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετικό τρόπο κατασκευής.
Οι Καναρίοι ήταν πιο κοντά στους Ίνκας, άλλο όμως λαοί τις χρησιμοποιούσαν είτε σαν τάφους, είτε σαν τελετουργικά τεμένη, είτε σαν βάσεις πάνω στις οποίες κατοικούσε μόνιμα η ελίτ της φυλής.
Στο απώγειο τους οι Ίνκας είχαν υποτάξει πάνω από 100 διαφορετικές φυλές και είχαν παρατηρητήρια και φρουρές σε απίθανα σημεία. Σε σημείο μάλιστα οι κάτοικοι του Αμαζονίου ανατολικά των Άνδεων να φτιάχνουν πολιτισμούς όπως των Ίνκα και οι κάτοικοι της λεκάνης του Αμαζονίου να αναφέρωνται στον μεγάλο βασιλιά πέρα στην δύση!!!
Χώρια βέβαια που ο στρατός των Ίνκα ήταν ικανός να πολεμάει από τα βόρεια του σημερινού κράτους του Εκουαδώρ, μέχρι την κεντρική Αργεντινή!!!
Βέβαια δεν έχετε εμβαθύνει και πολύ στον πολιτισμό των Ίνκα για να ξέρετε ότι οι Ίνκα χρησιμοποιούσαν πάντα τους κατακτημένους λαούς σαν συμμάχους και σαν χτίστες...
Ο στρατός των Ίνκα στην ακμή του, αποτελούνταν κατά 80% από συμμάχους...

quote:
Δεν εχει σημασία αφού τα ευρήματα δεν τον έχουν δικαιώσει. (τον Πλάτωνα)

Ναι είναι αλήθεια...
Τι ακριβώς έχει βγει ιστορικά αληθές από τα δύο φιλοσοφικά βιβλία του Πλάτωνα;
Γιατί στέκεστε μόνο στην Ατλαντίδα και όχι στην περιγραφή της Αττικής την ίδια χρονική περίοδο, από τα οποία δεν έχουμε βρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα (όπως και για την Ατλαντίδα);;; Μήπως και η Αττική εξαφανίστικε κάτω από τα νερά;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 10:38:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλώς τον OANNHSEA.
Που χάθηκες ρε φίλε…

Δεν χάθηκα...
Μάλλον κάτι με έπιασε με τον τελευταίο χρόνο σπουδών της νοσηλευτικής...
Με το πτυχίο στο χέρι, κάτι διαφορετικό νιώθω...

Αρίστο, ένας βασικός παράγοντας στην αρχαιολογία είναι η θέση και ο χρόνος. Βάζεις φωτογραφίες - μπορείς να βάζεις την χρονολογία όπως και την θέση εύρεσης και κατασκευής του κάθε αγάλματος;
Επιπλέον μην βγαίνεις από τα ρούχα σου...
Μπορεί να πουντιάσεις ή να σε πιάσουν για προσβολή της δημοσίας αιδούς... Στην πρώτη περίπτωση όμως μπορείς να με καλέσεις να σου ρίξω καμία ένεση...

Edited by - OANNHSEA on 31/07/2010 10:40:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 15:20:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
προφανως και οι λαοι που εχτισαν τα μεγαλιθικα μνημεια γνωριζαν κατι που δεν γνωριζουμε και που απλοποιουσε τη διαδικασια..

Αρίστο, σε κάποιο άλλο τόπικ σου είχα προτίνει κάτι πολύ απλό:
Με τα ίδια σου τα χεράκια να κόψεις γρανίτη, με μία λάμα από χαλκό...
Γιατί αρνήθηκες τότε;;;
Για να το επεκτείνουμε: ένας άνθρωπος και μόνο μπορεί να τραβήξει 250 κιλά φορτίο υπό τις κατάλληλες συνθήκες...
Λοιπόν το ξαναθέτω σε αυτό το φόρουμ: θέλεις να το κάνουμε επιστήμη (τουτέστιν πείραμα και απόδειξη);;;
Εσύ θα το κάνεις, και εγώ θα το κινηματογραφώ...
Εάν δεν μπορείς, τότε μπορείς να πληρώσεις τους ανθρώπους που θα φέρω να το κάνουν...
Και μετά το τέλος των πειραμάτων, θα πεις σε όλο τον κόσμο του esoterica και των άλλων σχετικών φόρουμ ποιά ακριβώς είναι τα συμπεράσματα σου...



αυτο που προτεινεις να κανουμε με εμενα στο ρολο του ειλωτα και εσενα στο ρολο του σοφιστικε σκηνοθετη...

εγινε στην Αιγυπτο απο μια ομαδα Ιαπωνων επιστημονων και φοιτητων οι οποιοι προσπαθησαν να φτιαξουν μια μικρη πυραμιδα υψους 30 μετρων (η Μεγαλη Πυραμιδα εχει πενταπλασιο υψος) με χαλκινα εργαλεια και γερανους απο ξυλο φοινικων (με τα μεσα δηλαδη που η συγχρονη αρχαιολογια λεει πως κατασκευαστηκαν οι πυραμιδες)...

παροτι οι Ιαπωνες δουλευουν σαν μυρμηγκια και παροτι ειχαν μελετησει πολλαπλα το εγχειρημα απο μηχανικης πλευρας πριν καν φτασουν στην Αιγυπτο...

το αποτελεσμα ηταν τζιφος...

η πυραμιδα ουδεποτε ολοκληρωθηκε, παροτι χρησιμοποιηθηκαν μικροτεροι ογκολιθοι απ'αυτους της πυραμιδας δεν καταφεραν να συναρμοσθουν σωστα, ειχαν μεγαλα προβληματα στην ανυψωση καθως οι ξυλινοι γερανοι εσπαζαν κατω απο το βαρος των μονολιθων, αρκετοι φοιτητες τραυματισθηκαν (οχι σοβαρα) και γενικοτερα το ολο σκηνικο θυμισε χαοτικη ταινια των Μοντυ Παιθονς..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 15:26:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Καλώς τον OANNHSEA.
Που χάθηκες ρε φίλε…

Δεν χάθηκα...
Μάλλον κάτι με έπιασε με τον τελευταίο χρόνο σπουδών της νοσηλευτικής...
Με το πτυχίο στο χέρι, κάτι διαφορετικό νιώθω...

Αρίστο, ένας βασικός παράγοντας στην αρχαιολογία είναι η θέση και ο χρόνος. Βάζεις φωτογραφίες - μπορείς να βάζεις την χρονολογία όπως και την θέση εύρεσης και κατασκευής του κάθε αγάλματος;
Επιπλέον μην βγαίνεις από τα ρούχα σου...
Μπορεί να πουντιάσεις ή να σε πιάσουν για προσβολή της δημοσίας αιδούς... Στην πρώτη περίπτωση όμως μπορείς να με καλέσεις να σου ρίξω καμία ένεση...



στα μεγαλιθικα εργα δεν υπαρχει τροπος να προσδιοριστει η χρονολογια τους, τυχον υπολειμματα οργανικων ουσιων εντος τους πιχι ενα κοματι ξυλο μπορουν να δωσουν χρονολογιες ποτε χρησιμοποιηθηκε το ξυλο, οχι ποτε κτισθηκε ξερω γω η πυραμιδα (κατα συνεπεια οταν σου λενε ξερω γω το ταδε κτιριο χρονολογηθηκε με τον ανθρακα στο τοσο προ Χριστου περιεχει η δηλωση μια εξαπατηση του κοινου)...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 16:09:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3

ολα ομως τα υπολοιπα μεγαλιθικα μνημεια στο Περου πλην του Τιαχουανακο τα αποδιδουν στους Ινκας (Κουζκο, Σακσαυχουαμαν, Ολονταυταμπο, Πουμα, Ματσου Πικτσου)...θα πρεπει να ηταν υπερανθρωποι οι Ινκας, μεσα σε εκατο χρονια που κρατησε το βασιλειο τους να πολεμουν με ολες τις φυλες του Περου και της Βολιβιας, να βγαζουν τα προς το ζην απο γεωργια και κτηνοτροφια και παραλληλα να απασχολουν δεκαδες χιλιαδες εργατες για να κουβαλανε μονολιθους βαρους ως και 300 τονων στα αποκρημνα μονοπατια των Ανδεων...


Δεν χρειάζεται να ήταν υπεράνθρωποι. Η αυτοκρατορία τους είχε περίπου 6.000.000 πληθυσμό, σύστημα πλήρους καταμερισμού των εργασιών(στρατιώτες, εργάτες, γεωργοί) ενώ το κράτος φρόντιζε για την επαρκή ανταπόδοση των απασχολούμενων στα διάφορα έργα(τροφή, διασκέδαση). Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί διακινούνταν εύκολα από το ένα σημείο στο άλλο μέσω του αναπτυγμένου συστήματος δρόμων που επεξέτειναν οι Ινκα ηγεμόνες αλλά και από την παραθαλάσσια οδό κατά μήκος του Ειρηνικού. Αυτές οι μετακινήσεις διευκόλυναν την ενίσχυση και τον ανεφοδιασμό(όπλα, τροφή κλπ) των απανταχού απασχολούμενων, ενισχύοντας παράλληλα και τα αποθέματα των κρατικών αποθηκών για περαιτέρω ανταπόδωση(τροφή) προς τους εργαζόμενους υπηκόους του.



ποιο αναπτυγμενο συστημα δρομων πανω στις Ανδεις;

πλακα κανεις;

για φιδογυριστα μονοπατια πανω απο αχανεις γκρεμους και για γεφυρες γκραν γκινιολ μιλαμε...

δες ας πουμε το περιφημο Inca trail, το μονοπατι στο οποιο αναγκαστικα κουβαλουσαν τους τεραστιους μονολιθους αυτοι που εκτισαν το Ματσου Πικτσου (δεν ηταν οι Ινκας ουτε καποιος πρωθυστερος πολιτισμος εποχης χαλκου) και το οποιο ειναι σημερα τουριστικο μαστ σε οσους θελουν να κανουν περιπετειωδεις διακοπες (η διαδρομη αν ολα πανε καλα κραταει καπου τεσσερεις μερες)...

το ταξιδι στο Ματσου Πικτσου μεσα απο το μονοπατι αυτο ενθαρυνεται μονο στο διαστημα απο Μαιο ως και Σεπτεμβριο, τους υπολοιπους μηνες οι βροχες μπορουν να καθηλωσουν για μερες την παρεα που επιχειρει το περασμα του..επισης οι κατολισθησεις δεν ειναι σπανιο φαινομενο...οι ομιχλες ετσι κι αλλιως οταν εμφανιζονται μπορουν να γινουν τοσο πυκνες που να κοψουν εντελως την ορατοτητα...

το μονοπατι δεν ειναι καθολου σε ευθεια γραμμη, εχει μερες που ανηφοριζει αρκετα και μερες που κατηφοριζει...

πες μου εσυ τωρα κατα ποσο ηταν ευκολο για εναν οποιονδηποτε πολιτισμο να κουβαλησει μονολιθους βαρους εως και 300 τονους μεσα απ' αυτο το μονοπατι;

και ποσο ευκολα θα μπορουσε να περασει ενας πιο ελαφρος μονολιθος (βαρους 80 τονων ας πουμε απο μια γεφυρα πολυ λιγοτερο ασφαλη απο την συγχρονη);

ποσο ευκολο θα ηταν για εναν πολιτισμο της συγκεκριμενης εποχης να συρει τετοιους μονολιθους στο συγκεκριμενο μονοπατι στις μεγαλες ανηφοριες που κρατανε χιλιομετρα;

(υποψιν οτι αλογα δεν υπηρχαν και το μονο ζωο που θα μπορουσε να βοηθησει στη μεταφορα ειναι το λαμα, αλλα το λαμα εχει ενα χαρακτηριστικο: αμα το παραφορτωσεις σε φτυνει και στηλωνει τα ποδια δεν πα να το χτυπησεις)...

και αντε και τα καταφερνε με καποιο μαγικο τροπο στις ανηφοριες...

πως θα τα καταφερνε να συγκρατησει το βαρος των μονολιθων στις κατηφοριες και μαλιστα στα σημεια που το μονοπατι στριβει;

εμεις σημερα, οποιοδηποτε κρατος αν επροκειτο να χτισει το Ματσου Πικτσου χρησιμοποιοντας εργαλεια μονο της εποχης των Ινκα, το κλασσικο μονοπατι και τους μονολιθους που χρησιμοποιησαν εκεινοι δεν θα τα καταφερνε...

η θα τα καταφερνε σε πολυ μεγαλο χρονικο βαθος, με τρελλα εξοδα και μετα απο ενα σωρο εργατικα ατυχηματα ωστε απλα δεν θα αξιζε τον κοπο...

οσον αφορα το μεγαλο χρονικο βαθος απλα υπενθυμιζω οτι το μονοπατι ειναι απροσπελαστο λογω βροχων το φθινοπωρο, το χειμωνα και μερος της ανοιξης..

και εδω μπαινει και το μεγαλυτερο ερωτημα ολων...

για ποιο λογο τετοια ταλαιπωρια; γιατι επρεπε να χρησιμοποιησουν μονολιθους βαρουε αρκετων τοννων; γιατι δεν ηθελαν να ειναι πρακτικοτεροι και να χρησιμοποιησουν μικρους λιθους η τουβλα;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 16:39:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 31/07/2010 16:49:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/07/2010, 16:48:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

[quote]Επίσης δεν ήταν όλες οι περιοχές που κατέκτησαν οι Ινκας άδειοι τόποι προ της αφίξεως τους περιμένοντας τους Ινκα για να αναπτυχθούν από το μηδέν. Επί παραδείγματι στο Κούσκο υπήρχε ήδη πολιτισμός με αναπτυγμένη οικιστική οργάνωση και λιθοδομία.

http://en.wikipedia.org/wiki/Cusco

The Killke occupied the region from 900 to 1200 A.D., prior to the arrival of the Incas in the 1200s. Carbon-14 dating of Sacsayhuaman, the walled complex outside Cusco, had demonstrated that the Killke culture constructed the fortress about 1100 AD. The Inca later expanded and occupied the complex in the 1200s and after. On 13 March 2008, archaeologists discovered the ruins of an ancient temple, roadway and acqueduct system at Sacsayhuaman.[9] This find plus the results of excavations in 2007, when another temple was found at the edge of the fortress, indicates religious as well as military use of the facility.[10]

http://en.wikipedia.org/wiki/Killke_culture
Αρα βλέπεις και μόνος σου ότι οι αρχαιολόγοι δεν τα αποδίδουν όλα στους Ινκας(μάλλον εσύ τους είχες παρεξηγήσει).



ο λογος που ανοιξα αυτο το νημα ηταν να τσεκαρω ενα πολυ συμπαγες κατα τη γνωμη μου σεναριο (το ξαναλεω: σεναριο), να δεχθω κριτικη και να εντοπισω πιθανες ρωγμες συν το να μαθω καινουργια πραγματα...

μεχρις στιγμης εμαθα πραγματα οπως κι εσεις μαθατε πραγματα που δεν τα ξερατε...

ας πουμε δεν γνωριζα οτι τα τελευταια χρονια οι επιστημονες επαψαν να αποδιδουν καποια απο τα μεγαλιθικα εργα στους Ινκας...παλιοτερα ελεγαν οτι ολα τα εφτιαξαν οι Ινκας...

αυτο ειναι προοδος σαφως γιατι πως θα ηταν δυνατον να γινουν τοσα εργα μεσα σε 100 χρονια απο ενα στην ουσια πολεμικο λαο; οι Ρωμαιοι τα μεγαλα εργα τους δεν τα εκαναν τα πρωτα εκατο χρονια που δημιουργουσαν την αυτοκρατορια τους αλλα αργοτερα...

αλλα δεν ειναι προοδος να μας λενε οτι το Σακσαυχουαμαν για παραδειγμα κτισθηκε το 1100 μ.Χ. βασει της χρονολογησης του ανθρακα...

οπως ειπα και πιο πριν αυτο ειναι παπατζιλικι..

η εντιμη δηλωση θα ηταν: δεν γνωριζουμε ποτε κτισθηκε το Σακσαυχουαμαν και καθε μεγαλιθικο εργο (εκτος της περιπτωσης που διασωζεται επιγραφη που λεει ποιος Αυτοκρατορας η Φαραω το εκτισε) και το μονο που ο ανθρακας μπορει να μας πει ειναι την ηλικια των τυχον οργανικων υπολειμματων που βρεθηκαν εντος του και που μπορει να ειναι κατα χιλιαδες χρονια νεωτερα της αρχικης κατασκευης...

Σακσαυχουαμαν, μονολιθοι βαρους εκατονταδων τονων συνδεονται τελεια (δεν περναει ουτε ξυραφακι) μεταξυ τους χωρις κανενα συγκολητικο υλικο..

σημερα δεν γνωριζουμε πως θα μπορουσαμε να πετυχουμε κατι τετοιο χωρις συγκολητικο υλικο, οποιος εφτιαξε τη συγκεκριμενη λιθοδομια γνωριζε κατι που εμεις δεν γνωριζουμε...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy