ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 - Κινηματογράφος -
 Πιστεύετε οτι ζούμε σε ένα Matrix?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2003, 23:55:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι γεια σας.
Σπανίως μπαίνω για να συζητήσω στο forum όχι βέβαια για κανέναν άλλο λόγο , αλλά καθαρά από έλλειψη χρόνου.
Ωστόσο έκλεψα σήμερα λίγο χρόνο και θα ήθελα να συμμετέχω στην πολύ όμορφη συζήτηση-αποσυμβολισμό του Matrix. Είναι σημαντικό κατά τη γνώμη μου να συμμετέχουμε όσο γίνεται περισσότερο στον αποσυμβολισμό αυτής και άλλων ταινιών (λογοτεχνικών έργων κλπ), δημιουργώντας έτσι μια Νέα Μυθολογία. Το Matrix είναι τμήμα αυτής της νέας Μυθολογίας του κόσμου. Για να μπει σε κίνηση χρειάζεται πρώτα να κατανοήσουμε κάποιες βασικές αρχές της.
Αν και έχουν προηγηθεί αρκετές εξηγήσεις και αποσυμβολισμοί , νομίζω ότι δεν πρέπει να μας διαφύγει ο κεντρικός κορμός της ταινίας. Ο πόλεμος, η πνευματική αφύπνιση, η απατηλότητα του κόσμου , είναι μερικοί από τους άξονες της ταινίας.
Ωστόσο είναι πολύ σημαντικό να εισχωρήσουμε στη λεπτομέρεια και να διδαχθούμε από τους στοχασμούς μας. Προσωπικά θα ήθελα να θέσω έναν προβληματισμό:
Κάποια στιγμή στην ταινία η Προφήτης λέει στον Νιο ότι "η επιλογή σου έχει ήδη γίνει, είσαι εδώ για να μάθεις το γιατί" . Είναι κατά τη γνώμη μου ίσως η κορυφαία φράση της ταινίας αλλά ο προβληματισμός μου είναι άλλος: Πώς αυτή η φράση συνδυάζεται με την βασική ιδέα της ΕΠΙΛΟΓΗΣ που κυριαρχεί σε ολόκληρη την ταινία;

Καραϊσκάκης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2003, 07:53:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είδα και πάλι χτες την εκπομπή!

Ήταν σίγουρα πιο ουσιαστική από το πρώτο μέρος… μάλλον γιατί ο δημοσιογράφος έδωσε περισσότερο χρόνο στους καλεσμένους..

Φίλε ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ, για τους περισσότερους οι άθλοι του Ηρακλή είναι μυθολογία, για αυτούς που κοιτάζουν πολύ μέσα τους… δεν είναι όλα μύθοι.
Την Ολυμπία την είχα επισκεφτεί με το γυμνάσιο πριν χρόνια….κάθισα μέσα στο μουσείο 15 λεπτά το πολύ…
Όταν την ξανά επισκέφτηκα πριν λίγα χρόνια, κάθισα μπρος στον κάθε άθλο που είναι απεικονισμένος… τουλάχιστο 15 λεπτά! ….Και ότι είδαν τα μάτια μου, αυτή την δεύτερη φορά, δεν ήταν απλά ο μυθικός ήρωας, που μάθαμε στα παιδικά μας χρονιά…

Ετσι και με το Ματριχ. Άτομα που δεν έχουν μια Παιδεία, η καλύτερα μια εσωτερική βλέψη, το Ματριχ δεν λέει και πολλά..περαν της δρασης! Προσωπικά άκουσα από ένα Νεαρό, να καταφέρετε εναντίον της ταινίας, …μα συγχρόνως να λέει στην κοπέλα του, πως θα αργήσουν στο βαρακι….και στα τωρινά ενδιαφέροντα τους…

Και τώρα στην ερώτηση σου, που βρίσκω αρκετά ουσιαστική, έτσι όπως την έθεσες….

Πρώτα στο Μέντιουμ…

η επιλογή σου έχει ήδη γίνει, είσαι εδώ για να μάθεις το γιατί…

(Η θέμα έχει δυο μέρη, χωρισμένο από κόμμα!)

Η δεύτερη σαν απάντηση.. είναι πολύ εύκολη!

είσαι εδώ για να μάθεις το γιατί…

Εμείς τι γνωρίζουμε?
Ούτε από πού ερχόμαστε… ούτε που πηγαίνουμε…*(Άσε έξω τι μας λένε οι άλλοι…Θρησκεία, φιλοσοφία, κλπ κλπ….Είναι λόγια τους, βιώματα άλλων, μα όχι δικά μας …)

Τώρα για την επιλογή που έχει γίνει!
Και αυτό δεν το θυμόμαστε, μα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στη ζωή, που είναι σίγουρα CONDITIONING, (Σαν πρόγραμμα που τρέχει, απλά δες την σκεψη/Νου, που είναι διαρκώς σε κίνηση! Με αυτή την γωνία βλέπω συνεχως μεσα απο (επιλογες) μέσα σε κατάστασεις (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)(Ζωη/Χρονος/Ματριχ) μα και με δυνατότητες για μια υπέρβαση.. *(Αφύπνιση) (Έξω από τον προγραμματισμό!)

Τώρα στο θέμα, γενικά της ΕΠΙΛΟΓΗΣ…

Αφού γίνεται συνεχώς επιλογή, ότι και αν κάνω, είναι αναπόφευκτο ναι μεν να κάνω κάτι, μα εν ΔΥΝΑΜΕΙ *(να μπορούσα να έκανα κάτι άλλο, να υπήρχε κάτι καλύτερο /η και χειρότερο)

Κατά την μικρή πάντα γωνίτσα μου, ένας αφυπνισμένος ΝΟΥΣ, δεν κάνει επιλογή, μα ας τα δούμε πιο βαθιά! Ίσως είναι καλύτερα να το φέρουμε σε μια βιωματική κατάσταση αυτό… Ας το κοιτάξουμε παράλληλα με το φιλμ!

Έχεις μια όμορφη γυναίκα. Μια άλλη όμως σε κοιτάζει! Αντιδράς Η Όχι?
Θα μου πεις… αν δεν αντιδράσω ΖΩ?…ΣΩΣΤΑ?
Δέχομαι την αντίδραση, μα πάμε παρακάτω! Έχεις κάνει μια επιλογή ωστόσο…να έχεις μια γυναίκα! Μα μέσα σου.... *(ίσως) θέλεις και την άλλη! Αν όμως πας με την άλλη, και το αντιληφτεί η γυναίκα σου…. κινδυνεύεις να την χάσεις *(να σε προδώσει με την σειρά της, η να δώσει αλλού… τον κλειδοκράτορα)

Πρόσεξε εδώ! Η επιθυμία, θέλει πάντα…. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ! Βρε δε πάει να έχει δις… την Μπελουτσι….η επιθυμία ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ!!! Οοπς!!!

Συμβαίνει έτσι και με τη ΣΟΦΙΑ? Η Η Σοφία….(ΑΦΥΠΝΗΣΜΕΝΟΣ)… είναι πιασμένος σε αυτή την κίνηση?

Αν κάνει επιλογές, σίγουρα είναι!

Ας δούμε αν γίνεται να μην κάνει…
Αν δεν κάνει πάει να πει, πως μπόρεσε και ΕΙΔΕ την κίνηση της επιθυμίας.. πριν ακόμα αντιδράσει! (Διαίσθηση, άλλες ψυχο/νοητικες η και πνευματικές δυνάμεις…) Στην ουσία είδε άμεσα την κίνηση, πριν αυτή γίνει….και βλέποντας τη, δεν τέθηκε καν το θέμα να πάει η να μην πάει….

Θα έμπαινες ποτέ σου σε ένα κτήριο, που γνώριζες από πριν πως θα έπεφτε, η θα έπιανε φωτιά?

Βλέπεις που είναι το πρόβλημα εδώ? Αν δεν πρόλαβε αυτή την κίνηση, η επιθυμία μέσα του υπάρχει, και η εκλογή είναι αναπόφευκτη,
-πάει και ικανοποιεί την επιθυμία με όλες τις συνεπείς….
-δεν πάει μα μέσα του είναι σε σύγκρουση, μιας και θέλει, μα η εκλογή του να μην πάει, ήρθε από φόβο…στον υπολογισμό... μην χάσει την γυναίκα του…

Χτες, ανέφεραν και οι φίλοι μας κάτι στην εκπομπή! Είναι σαν να υπάρχει μια εγρήγορση/αφύπνιση….και φυσικά ο Νους λειτουργεί σε άλλα επίπεδα….όχι χαμηλές πτύσεις…για να το θέσουμε με μια έκφραση της αγαπημενης ΑΤΜΑΣ!

Τι να έγινε αυτή η ψυχή? Βρε μπας και την φώναξαν στο ρόλο της ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ... στο τρίτο ΜΑΤΡΙΧ?

Παντα απο τη γωνιτσα μου φυσικα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2003, 18:05:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Πλάτωνα σ' ευχαριστώ πολύ για τις διευκρινήσεις σου.
Μου έλυσαν κάποιες απορίες αλλά η αλήθεια είναι πως μου δημιούργησαν μερικές ακόμα. Αν δεν γίνομαι κουραστικός, θα ήθελα να εξηγήσεις λίγο περισσότερο το θέμα της Επιλογής . Γράφεις ότι "ένας αφυπνισμένος Νους δεν κάνει επιλογές". Πως είναι αυτό δυνατόν; Δηλαδή δεν έχει ελευθερία Βούλησης;
Επίσης όσο κι αν για σένα η εξήγηση της φράσης "είσαι εδώ για να μάθεις το γιατί", είναι εύκολη, για μένα παραμένει αρκετά δυσνόητη, αν τη συνδυάσω με το πρόβλημα της Επιλογής. Τελικά για ποιο λόγο υπάρχουμε; Για να Επιλέξουμε ή για να Κατανοήσουμε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Καραϊσκάκης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Mara
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2003, 21:59:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Mara  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Mara  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γράφεις ότι "ένας αφυπνισμένος Νους δεν κάνει επιλογές". Πως είναι αυτό δυνατόν; Δηλαδή δεν έχει ελευθερία Βούλησης;

Ετσι οπως το καταλαβαινω εγω ο Αφυπνισμενος Νους ειναι αυτος που πλεον δεν χρειαζεται να σκοτωνει τα μυστηρια της ζωης, να δημιουργει τα χιλιαδες "γιατι" και να προσπαθει να βρει τις εξηγησεις ωστε να μπορει να νοιωθει ανετα. Ο Αφυπνησμενος Νους εχει πλεον κατανοησει οτι η ζωη μας δεν ειναι χωρισμενη σε παρελθον, μελλον , παρον αλλα ειναι μια συνεχεις ροη ...ενα αιωνιο παρον...ενοτητα του χρονου με αποτελεσμα ο χρονος να εξαφανιστει, ο χωρος να μην εχει σημασια και σε απο κεινη την στιγμη υπαρχεις βιωνοντας την ενοτητα...η ζωη τοτε συμβαινει
Οταν λοιπον ο Αφυπνησμενος Νους λειτουργει πλεον καθαρα με την διαισθηση, με την ενοτητα, και τοτε δεν χρειαζεται να κανει επιλογες...

Τωρα για το κατα ποσο ερχομαστε εδω για να επιλεξουμε η για να κατανοησουμε... προσωπικη μου αποψη ειναι πως ερχομαστε για να κατανοησουμε τις επιλογες μας :)
Ασχετα με το αν οι επιλογες μας ειναι ηδη προκαθορισμενες η οχι (προσωπικα πιστευω πως ειναι και το εχω αναφερει σε παραπανω ποστ) το μαθημα το λαμβανεις απο την στιγμη που κατανοεις. Απο την στιγμη που συνηδειτα θα κατανοησεις τις πραξεις σου και θα αποδεχτεις τα θελω σου.

And I keep on wondering....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2003, 03:22:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Φίλε Καραϊσκάκη, δεν με κουράζουν τα ευγενικά άτομα ποτέ, μέχρι εκεί που φτάνω γράφω…. υπενθυμίζοντας ομως, πως μιλώ από τη γωνίτσα μου!
Αγαπητή Μαρα με εκπλήσσεις!!!

Όπως έχω γράψει και αλλού εδώ μέσα, σε ότι αφορά ορισμένες έννοιες, υπάρχει σίγουρα δυσκολία, ως προς το περιεχόμενο και το τι ακριβώς σημαίνουν.

Ας προσπαθήσουμε πάλι λοιπόν!

Κατά αρχάς δεν χάνεις τίποτα από ότι έχεις μέχρι στιγμής σαν συνειδητό άτομο. Απλά ζεις σε επίπεδο συνείδησης (διαφορετικό), μα χρησιμοποιείς τον χωροχρόνο, και όχι αυτός εσένα. Δεν χάνεις την επιλογή, ούτε και αυτή την ελευθέρια βούλησης που γράφεις, αν και θέλει πολύ όπως τα σκέφτομαι… για να είναι τέτοια!

Η ερώτηση είναι...
Είμαστε πραγματικά ελεύθεροι μέσα μας, για να έχουμε ελευθέρια βούλησης? Κατά πόσο οι αποφάσεις που παίρνουμε δεν είναι επηρεασμένες από τον καυγά που είχα στο γραφείο μου, από την μουρμούρα της γυναίκας μου, τον φόβο της κρίσεως των γύρω μου…. και ούτω καθ έξεις? Αν δεν υπάρχει εσωτερική ελευθέρια, η ελεύθερη βούληση δεν είναι άλλο από επιλογή μεταξύ αλληλο επηρεασμών, και συνήθως κυριαρχεί το τι μου αρέσει, το τι θέλω, το τι με συμφέρει….και σπάνια το σωστό. *(Σωκρατικό πολύ αυτό έτσι?)

Να γράψω και αλλά η θα τα μπερδέψουμε?

Περαν του τι εγραψε η φίλη Μαρα, για το Χώρο, σκέψου πως (ο Χώρος) που βλέπεις ΕΞΩ, ίσως υπάρχει και μέσα! (Τώρα υπάρχουν συνεχώς σκέψεις… ψυχολογικό γίγνεσθαι!) Στην ουσία στον Αφυπνισμένο, υπάρχει Ροη ενέργειας, γιατί ο χωρισμός στο μέσα έξω.. τελειώνει! Δεν υπάρχει απόσταση, … σε ότι έρχεται σε επαφή…μα Ομορφιά!

Ωραίο πολύ ωραίο ακούγεται, θα μου πεις φίλε Πλάτωνα.. μα…

Ας μην γινεται πρόβλημα ότι ακούμε… Ερεύνησε και προχώρα! Ο Μπαμπάς Πλάτωνας γράφει στο ΦΕΔΡΟ πως ο λόγος για τον οποίο οι ψυχές χρειάζονται τόση προσπάθεια για να δούνε την πεδιάδα της αλήθειας, είναι πως η τροφή για το καλύτερο μέρος της ψυχής, προέρχεται από το λιβάδι που βρίσκεται εκεί, και η φύση της φτερούγας με την οποία η ψυχή μπορεί να πετάξει, τρέφεται από αυτό!

Βρες με τι τρέφεσαι καθημερινά, αν το μενού λέει συνήθεια…εσύ παρήγγειλε δράση…

και…. Ζήσε!

Θα μου πεις, εδώ δεν κάνω επιλογή?

Όχι! Αν κατανοήσεις την συνήθεια, ΔΡΑΣ!

Ακομα λιγο?

Πες πως κανείς το μπανακι σου στη μέση της θάλασσας, έχεις κοντά και τη βαρκούλα σου….και εκεί που πλέεις σε πελάγη δροσιάς και ευτυχίας, διακρίνεις στο πέλαγος ένα γνωστό φτερό (καρχαρία) να έρχεται προς το μέρος σου! Τι θα κάνεις? Θα μπεις μήπως σε επιλογή (να μείνω η να φύγω)…η θα δράσεις ΑΜΕΣΩΣ?

Βλέπεις δεν χρειάζεται καν η σκέψη…βλέπεις... και ΔΡΑΣ!

Κάντο και με τη συνήθεια (ΜΑΤΡΙΧ)….και δες τι σου συμβαίνει!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Καραϊσκάκης
Νέο Μέλος


38 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2003, 00:03:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Καραϊσκάκης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν κατάλαβα σωστά , η επιλογή έγκειται στην απόφαση του να βαδίσω ή όχι έναν δρόμο. Ο αφυπνισμένος Νους είναι αυτός που δεν έχει τέτοιου είδους αμφιβολίες ή αμφιταλαντεύσεις. Είναι σταθερός πάνω στο δρόμο και απλά επιλέγει από μια πληθώρα λύσεων που θα του επιτρέψουν να φτάσει στο τέρμα. Στο παράδειγμα με τον καρχαρία , δεν υπάρχει σκέψη και επιλογή για το αν θα κολυμπήσει κανείς αλλά υπάρχει επιλογή για το που θα κατευθυνθεί για να σωθεί!!!
Και πάλι πάντως σ' ευχαριστώ.
Καραϊσκάκης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ma.gos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
107 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 00:56:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ma.gos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ma.gos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ DOWNLOAD ΤΟΥ 2ου ΜΙΣΟΥ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΜΑΤRIX RELOAD.
ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ (ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΗΝΗ ΜΕ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ).
Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΠΕΡΙΕΛΑΜΒΑΝΕ ΤΙΣ ΕΝΟΙΕΣ ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑΤΟ. ΕΝΩ O MORPHEUS ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ
Ο ΑΝΔΡΑΣ( ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ) ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΡΥΒΑΤΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΥΑΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ Η ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ (ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ-ΜΗΧΑΝΕΣ).
ΑΥΤΑ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΝΕΟ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΩ Η ΠΡΩΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ( ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ.
ΟΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ ΚΑΙ Η ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΗΝΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ KEYMAKER (ΠΙΣΕΥΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ TO KEYMAKER KAI TO KLEIDOKRATORAS) ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤRIX
KAI ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ 1ου ΜΑΤRΙΧ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΠΑΡΑ ΕΛΥΣΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ. ΟΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ O KΛΕΙΔΟΚΡΑΤΩΡΑΣ. ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο SMITH( ΔΕΝ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΑΚΟΜΗ).ΙΣΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ 3. ΧΩΡΙΣ ΤΟΝ SMITH Η ΤΡΙΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ORACLE,KEYMAKER,ARCHITECT.
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ KEYMAKER ΟΙ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΥ ΣΚΑΒΟΥΝ
ΕΧΟΥΝ 9 ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΗ ΖΙΟΝ. ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.
ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΘΜΟΛΟΓΙΑ. ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ 9 ΑΤΟΜΑ. ΕΙΝΑΙ 3 ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ, 3 ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ 3 ΣΤΟΧΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ 6 ΑΝΔΡΕΣ ΚΑΙ 3 ΓΥΝΑΙΚΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΕΙ 314 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΝΕΟ ΤΗ ΠΟΡΤΑ.
Η ΤΡΙΝΙΤΥ ΕΧΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 5 ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ. Ο ΟΡΟΦΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο 65ος.
Ο ΝΕΟ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΡΧΟΤΕΚΤΟΝΑ. ΗΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΚΟΠΗΚΕ ΛΟΓΩ ΑΣΧΗΜΟΥ DOWNLOAD. ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ:
1) ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑTRIX ΗΤΑΝ ΤΕΛΕΙΟ. ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑ( ΟRACLE) ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΕΙ.
2)H ORACLE EINAI ENA ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΨΥΧΗ. Η ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΝΑ MATRIX ΜΕ ΜΙΑ ΔΟΣΗ ΛΑΘΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑΣ.
3)Η ΟΡΑΨΛΕ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ MATRIX
4)ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ 6η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ
5)Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΝΑ RE-INSTERTING ΤΗΕ PRIME CODE ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ.
6)ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΝΕΟ ΔΙΑΛΕΞΑΝ ΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΠΟΡΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΖΙΟΝ
7)ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΕΙΣΑΓΑΓΕΙ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΤΟ ΜΑTRIX ΘΑ ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ 23 ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΑΛΙ. 16 ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ 7 ΑΝΔΡΕΣ.
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΝΕΟ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΤRINITY ΚΑΙ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ 24 ΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΙΟΝ

ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΑΖΕΜΕΝΟΙ. ΜΙΑ ΣΚΗΝΗ ΠΟΥ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ. ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑ..


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 01:15:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Ma.gos

Καλή η ανάλυσή σου.

Ένα πρώτο σχόλιο.

Παραδέχτηκε ο Αρχιτέκτονας ότι η Προφήτης είναι η μητέρα του Matrix;

Αν δεις ξανά την σκηνή, θα δεις ότι ο Neo κάνει μια υποθετική ερώτηση και ο Αρχιτέκτονας του απαντάει με ένα Please και συνεχίζει.

Σε forums του εξωτερικού που συμμετέχω έχουν διχαστεί σε αυτό το σημείο. Πολλοί λένε ότι ο Αρχιτέκτονας λέει το "Please" με μια δόση ενόχλησης, σαν να λέει: "Σε παρακαλώ μη με διακόπτεις". Δες το ξανά. Μπορεί όντως να είναι μια "παγίδα" των σκηνοθετών για να έχουν μια σκηνοθετική μεγαλειώδη ανατροπή στο 3ο μέρος.

Εγώ τείνω να πιστεύω ότι η Περσεφόνη είναι η μητέρα του MATRIX. Αυτή θέλει να νιώσει αγάπη που της έχει λείψει.

Η Προφήτης είναι η Σοφία-Αχαμόθ-Ζωή των πρώτων Εσωτεριστών Χριστιανών Γνωστικών. Στους Γνωστικούς Χριστιανούς, ο δημιουργός του φυσικού κόσμου, ο Ιαλνταμπαόθ είναι ένας κατώτερος θεός, γιος της Σοφίας-Αχαμόθ. Αυτός δημιουργεί τον φυσικό άνθρωπο, αλλά η μητέρα του Σοφία-Αχαμόθ δίνει στον άνθρωπο το Πνεύμα. Έτσι στην βαθύτερη του ουσία ο άνθρωπος είναι ανώτερος από τον φυσικό του δημιουργό τον Ιαλνταμπαόθ και αυτό το γνωρίζει ο Ιαλνταμπαόθ, ο οποίος χρησιμοποιεί τους απεσταλμένους του Άρχοντες (Πράκτορες;;;) για να εμποδίσει τον άνθρωπο να καταλάβει την πραγματική του φύση και απελευθερωθεί.

Για τους πρώτους Χριστιανούς Γνωστικούς, ο Χριστός, ήταν γιος-απεσταλμένος της Σοφίας-Αχαμόθ για να βοηθήσει τους ανθρώπους να βγούν από την σκλαβιά του θεού Ιαλνταμπαόθ.

Μήπως ο Αρχιτέκτονας είναι ο Ιαλνταμπαόθ, ο Neo είναι ο Χριστός και η Σοφία-Αχαμόθ είναι η Προφήτης;


Έχω πολλά να πω, εκπληκτικά κατ' εμένα, για τους πολλούς συσχετισμούς Matrix με την θεολογία των Γνωστικών των πρώτων 3ων αιώνων του χριστιανισμού.

Πολλά έχω να πω για τον Γνωστικό συμβολισμό της Trinity και για τον λόγο δημιουργίας του Matrix. Αλλά θέλει πολύ δουλειά η μετάφραση, αφού το υλικό είναι στο μεγαλύτερο μέρος του στα Αγγλικά.

Κάτι τελευταίο. Κάντε τον αναγραμματισμό NEO - ΝΟΕ. Ο NEO εδώ δεν τείνει να γίνει ένας ΝΩΕ; Ο Αρχιτέκτονας-Θεός καταστρέφει τον κόσμο και ο ΝΩΕ σώζει τα στοιχεία αυτά που θα ξαναδημιουργήσουν πολιτισμό.

Θα επανέρθω με πολλά στοιχεία και προβληματισμούς

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ma.gos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
107 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 05:06:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ma.gos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ma.gos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ma.gos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
107 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 05:12:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ma.gos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ma.gos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
MAΛΛΟΝ ΠΡΙΝ ΔΕΝ ΦΑΝΗΚΕ. ΙΣΩΣ ΤΩΡΑ.


If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ma.gos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
107 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 05:50:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ma.gos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ma.gos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αν και αυτη τη φορα ειμαι ατυχοσ τοτε δειτε το σχεδιο εδω
http://img.villagephotos.com/p/2003-6/222375/matrix.jpgIf man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 11:18:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους τους φίλους...
Πράγματι ενδιαφέροντα τα στοιχεία που μας έχεις παραθέσει φίλε μας Μάγε...

Σε αυτό που αναφέρει ο Τρισμέγιστος Ερμής, περί ΓΝΩΣΤΙΚΗΣ ΕΚΔΟΧΗΣ και ΤΑΥΤΙΣΗΣ του έργου Μatrix, έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ...
Να γιατί ΤΑΥΤΙΣΑ τον Μέγα Αρχιτέκτονα Του Συμπαντος με τον Αρχιτέκτονα του έργου...

Γιατί κατα τους Γνωστικούς, ΠΡΑΓΜΑΤΙ η δημιουργία του Κόσμου έγινε απο τον Υιό της Σοφίας Αχαμώθ...
Τον Ιολδαβαώθ ή Ιολνταμπαώθ...
Εκείνος και απο την πικρία της Μάνας του ήταν που εδημιούργησε τα πλάσματα "κατ εικόνα Του" και ΜΟΝΟ κατ'εικόνα του....
Που τους ΣΤΕΡΗΣΕ τη Πνευματική Ουσία (μήλο...) που ο ΙΔΙΟΣ είχε...
Που φοβήθηκε ότι μιάς και το δημιούργημά του ΠΑΡΑΚΟΥΣΕ και γεύθηκε την πνευματική Ουσία (άνοιξαν οι οφθαλμοί του) ΦΟΒΗΘΗΚΕ μήπως γευθούν και το Δέντρο που θα τους έκανε ΑΙΩΝΙΟΥΣ όπως τον ίδιο...

Ναι ο μύθος του Ιολδαβαώθ, είναι πέρα για πέρα το MATRIX...

Σκεφτήτε ακόμα και τη λεπτομέρια του Μύθου Του που λέει πώς ΜΟΝΗ ΤΗΣ η Σοφία θέλησε να ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ και προέβαλε της ΣΚΙΑ ΤΗΣ....!!!!
Και αυτή η ΣΚΙΑ της δεν ήταν άλλη παρά ο Υιός της ο Ιολδαβαώθ...
Ο Δημιουργός του Μatrix...
Ο Αρχιτέκτονας του Matrix...
Ο Μέγας Αρχιτέκτονας Του Σύμπαντος...

Σκεφτήτε υπό αυτό το πρίσμα την όλη ιστορία και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα "ανοιχθούν οι οφθαλμοί σας"....

Κέλσος ο Φιλαλήθης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ma.gos
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
107 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 19:34:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ma.gos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος ma.gos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΙΣΤΩΝ. Ο ΜΥΘΟΣ ΠΟΥ ΕΓΩ ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΕΝΑΝ ΘΕΟ( ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ) Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ ΘΥΛΗΚΟ ΕΞΙΣΟΥ ΘΕΙΚΟ( ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ- ΠΡΟΦΗΤΗΣ)
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΜΥΘΟ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ (ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΥΜΑ ΒΑΔΙΖΕ ΚΑΙ Ο YOUNG) ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΝΩΤΕΡΟ- ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ. ΑΥΤΟ ΙΣΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΟ 3ο ΜΕΡΟΣ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ MATRIX MΕΣΑ ΣΤΟ MATRIX ΑΡΑ Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ "ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ".

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΟ ΜΥΘΟ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΟΝ ΜΕΛΕΤΗΣΑ ΚΑΛΑ.
ΟΡΙΣΤΕ ΤΟ LINK..

http://www.gnosis.org/genesis.html


If man is 5
then the devil is 6
if the devil is 6
then god is 7
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2003, 23:21:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου ma.gos.

Αυτό το link αφορά ένα μόνο μικρό άρθρο.

Στο ίδιο site υπάρχει όλο το υλικό από τα κείμενα των Γνωστικών που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα (στον αιώνα μας) και απαρτίζουν αυτό που ονομάζεται Nag Hammadi Library

Σε αυτό το link υπάρχουν όλα τα κείμενα.

http://www.gnosis.org/naghamm/nhl.html

Αυτά μελετώ και μέσα από αυτά είναι και τα συμπεράσματα που έγραψα πιο πάνω.

Ελπίζω να βρω χρόνο να επανέλθω...

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Syldor
Νέο Μέλος


11 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2003, 02:06:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Syldor  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Syldor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
thoth αν δεν κάνω λάθος ο αρχιτέκτονας το λέει καθαρά "If i am the father for the matrix she is certainly the mother". Μπορώ να το κοιτάξω πάντως για σιγουριά. Και αν κατάλαβα καλά η επιλογή του Νιο ήταν είτε να διαλέξει την δεξιά πόρτα και να "σώσει" την Zion διαλέγοντας 24(δεν θυμάμαι τον ακριβή αριθμό) ανθρώπους για την νέα Zion εφόσον θα είχε καταστραφεί η υπάρχουσα και θα οδηγούμασταν στο επόμενο matrix είτε θα διάλεγε την trinity με συνέπεια να καταστραφεί η ανθρωπότητα. Και όταν του λέει ο Nio μα χρειάζεστε τους ανθρώπους για να επιβιώσετε τότε απαντάει "There are levels of survival i can tolerate" υπονοώντας ή ακόμα και λέγοντας το ξεκάθαρα ότι πλέον δεν στηρίζονται τελείως στους ανθρώπους για να επιβιώσουν σαν είδος.

εν οίδα οτι ουδέν οίδαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2003, 11:00:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσήρθες στο forum μας.

Ναι έχεις δίκιο,ο Αρχιτέκτονας μιλάει για την μητέρα του Matrix, ο Neo τον διακόπτει για να τον ρωτήσει αν είναι η "Προφήτης", ο Αρχιτέκτονας λέει "please" και συνεχίζει να μιλάει για την μητέρα του Matrix.

Αυτό που λέω είναι ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη δήλωσή του ότι η Προφήτης είναι αυτή η ίδια η Μητέρα του Matrix. Μπορεί να είναι, μπορεί και όχι.

Διαλέγει την πόρτα της ελπίδας. Ίσως είναι το μόνο στοιχείο που έχει ο άνθρωπος και δεν έχει η μηχανή.

Ο Αρχιτέκτονας μιλάει στον πληθυντικό όταν αναφέρεται ότι μπορεί να επιβιώσει και χωρίς τους ανθρώπους. Δεν είναι περίεργο;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Secondborn
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
410 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2003, 01:33:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Secondborn  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ας προσθέσω κάτι στα λόγια σου φίλε thoth. Η απάντηση "please" του Αρχιτέκτονα μπορεί να μας οδηγήσει σε δύο αντιδιαμετρικά συμπεράσματα. Τί λέτε; Γιατί απάντησε έτσι; Ειρωνεύεται ή απλά του εφιστεί την προσοχή να μην τον ξαναδιακόψει;;;

"Δώρο είναι οι καρδιές των ανθρώπων που ψάχνουν πέρα απο τον κόσμο και δε βρίσκουν ανάπαυση εντός του."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2003, 02:03:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και θα προσθέσω ακόμη μια περίπτωση στο δίλημμα κάνοντάς το... τρίλημμα.

Με το Please:

α) ειρωνεύεται;

ή

β) εκνευρίζεται γιατί τον διακόπτει ο Neo;

ή

γ) Συμφωνεί;

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΝΑΛΥΩΝ
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
137 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2003, 03:12:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΛΥΩΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι γειά σας.

Ο Αρχιτέκτονας με τη λέξη please προς τον ΝΕΟ , ήθελε να του υποδείξει ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΣΚΟΠΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ.(Έτσι το κατάλαβα εγώ).

Όσον αφορά την τριλογία Matrix.

Πιστεύω πως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ!!

Πιστεύω πως κάτι θέλει να πει ΣΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ!!

Δεν ξέρω από ποιόν,όμως απευθύνεται σ'αυτούς που μπορούν να καταννοήσουν.

Δεν βλέπετε πως είναι η αντιγραφή ΤΩΝ ΓΡΑΦΩΝ πάνω στη σύγχρονη τεχνολογία ??

Ο Αρχιτέκτονας ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ (με όποια ονομασία θέλετε).
Η Προφήτης είναι Ο ΧΡΙΣΤΟΣ (καταδικασμένη κι αυτή να πεθάνη προς ΧΑΡΙΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ)!!
Ο ΝΕΟ είναι ο νέος ΓΕΝΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΚΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ !!

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΗ!!!!

Πιστεύω πως το τρίτο μέρος θα είναι η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.

ΑΝΑΛΥΩΝ

+Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

coperrolo
Μέλος 2ης Βαθμίδας


191 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2003, 16:15:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους coperrolo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
πω πω λεμε, πρέπει να είμαι πολύ πεζό άτομο, να με πιάνει νύστα στο matrix 2!!! οφείλω να ομολογήσω πως θα πάω να το ξαναδώ μπας και πάρω πρέφα τίποτα απο αυτά που λέτε... (αν και το είδα χωρίς υπότιτλους και μάντευα τα περισσότερα μέρη). Πάντως ισχύει η άποψή μου ότι ήμουν με το μέρος των μηχανών, λόγω της απεριόριστη κατινιάς των συνανθρώπων μας (και της ψευτο-ethnic κουλτούρας που λάνσαρε, μπλιααχ).
Πάντως αν το matrix είναι σε ισχύ σήμερα (με τον τρόπο που προβλήθηκε) μιλάμε για και γαμω τους κομπιούτορες που θα μου ξεπέταγε renderings 6 ωρών σε δευτερολεπτάκια... λέτε να είναι macintosh???

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2003, 18:58:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΤΜΑ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

India
6464 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/11/2003, 00:24:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΤΜΑ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
κατι επικαιρο
( ..λιγο πριν την εκλειψη της σεληνης
και 2 μερες πριν το τριτο μερος της ταινιας...)
http://www.greatspiritualbattle.com/matrix.html

αναμονη λοιπον!!!^((*_*))^


Edited by - ΑΤΜΑ on 06/11/2003 14:44:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

durden_alie
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Turkey
1532 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/11/2003, 02:41:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους durden_alie  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος durden_alie  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τί να πω...!!!

Δείτε το Revolutions κι έπειτα ετοιμάστε τα μαχαίρια...

Δε λέω περισσότερα...Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

wishmaker
Νέο Μέλος

Greece
13 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 03:00:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους wishmaker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλως σας βρηκα... Μολις το 2ο μου μηνυμα :)
Αν ζουμε λεει... Μονο που δεν προκειται δυστυχως ποτε να μας ρωτησουν για την επιλογη χαπιου... Μας χωνουν κατευ8ειαν το μπλε χαπι! Ουτως 'η αλλως εμεις ειμαστε αυτοι που συντηρουμε την μηχανη ειτε αυτη λεγετε κρατος παγκοσμιοποιηση ειτε επιχειρηση οικογενεια (λιγο βαρυ αυτο :) ) Και σιγουρα ολοι ανακαλυπτουμε κα8ημερινα οτι ζουμε σε ενα ψεμα! ειτε με τα ντε ζα βου κυριως σε προσωπα που για πρωτη φορα βλεπουμε κιομως νοιωθουμε οτι τα ξερουμε ειτε με την ιδια την αναλωσιμοτητα μας σαν ειδος ειτε με το ποσο τελικα ρομποτακια νοιω8ουμε μεσα απτην ρουτινα της κα8ημερινοτητας (δουλεια,υπνος,δουλεια,υπνος,δουλεια,υπνος,ρεπο,υπνος,δουλεια κτλ κτλ)... Για σκεφτειτε ειδικα ολοι εσεις που ζειτε στα ορια των αναγκων σας (απο οικονομικης αποψης) και ρωτηστε τον ευατο σας... Γεννη8ηκα για να συντηρω και οχι για να συντηρουμαι; Η απαντηση 8α ειναι 100% ΝΑΙ... θελει λιγο σκεψη αλλα ειναι πολυ βαθυτερο το νοημα της συντηρησης των ιδεων μεσω της ολοκληρωτικης μας υποβολης σε ολα αυτα τα πρεπει! (τι ειπα τωρα!!! ειμαι οντως 22 ετων? :P) Επιλογος: ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ :)

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Rivaldinho
Νέο Μέλος


28 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/11/2003, 20:58:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Rivaldinho  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ wishmaker. Στην ουσία τα "πρέπει" μας κυβερνούν. Άλλοι το λένε υποχρέωση, άλλοι το λένε ανάγκη, άλλοι κοινωνικό ασυνείδητο.

®ivΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy