ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΨΥΧΗ =-.
 ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 9
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/07/2017, 23:38:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

https://www.youtube.com/watch?v=4qQxQ-yJups

Abyssus Abyssum Invocat


????????????https://youtu.be/6oMyl0lrzA8

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2017, 07:23:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μόλις τελειώσω το βιβλίο θα σου λυθούν και οι υπόλοιπες απορίες Ερμή Δ.

Για όσους προσγειώθηκαν στη σελίδα συνιστώ να γυρίσετε στην προηγούμενη (5) η οποία περιέχει κάπως συγκεντρωμένη - και πάλι δεν είναι πλήρης - την αιτιολογία των όσων έχω θίξει.

Edited by - M87 on 14/07/2017 07:47:43Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/07/2017, 15:02:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2017, 00:38:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
M87 Σε όλα αυτά τα ερωτήματα σου έχει δοθεί κάποια απαντηση;;
έχεις βάλει τόσα ερωτήματα που δεν έκατσα να διαβάσω τους διάλογους, που θα πάει θα το παλέψω ,θα τους διαβάσω.
απορείς για το όνομα , βάζεις λίγο απο Πλάτωνα ,λιγο απο θρησκεία λιγο απο οικονομία λιγο απο ποινικούς κώδικες....
με λιγα λόγια δεν άφησες τίποτα απο έξω . Έβαλες ομως την ΛΕΞΗ ΝΟΥ
Απορείς περί συνειδήσεως σκέψης κτλ μετα θάνατον. επινόησης θεού και μας λες οτι καπηλεύτηκαν την εξομολόγηση .
Σκέφτηκες ποτε αυτόν τον κλάδο που λες οτι δεν είναι επιστήμη δεν έριξε ποτέ ευθύνες σε κάποιο θεό . δεν θα ακούσεις ποτέ από κάποιο ψυχίατρο να λεει μόνο ο θεός μπορεί να τον σώσει το αντίθετο θα ακούσεις, πως μόνο ο ίδιος μπορεί να βρει την λύση στο νου του


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2017, 21:16:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
M87 Σε όλα αυτά τα ερωτήματα σου έχει δοθεί κάποια απαντηση;;
έχεις βάλει τόσα ερωτήματα που δεν έκατσα να διαβάσω τους διάλογους, που θα πάει θα το παλέψω ,θα τους διαβάσω.
απορείς για το όνομα , βάζεις λίγο απο Πλάτωνα ,λιγο απο θρησκεία λιγο απο οικονομία λιγο απο ποινικούς κώδικες....
με λιγα λόγια δεν άφησες τίποτα απο έξω . Έβαλες ομως την ΛΕΞΗ ΝΟΥ
Απορείς περί συνειδήσεως σκέψης κτλ μετα θάνατον. επινόησης θεού και μας λες οτι καπηλεύτηκαν την εξομολόγηση .
Σκέφτηκες ποτε αυτόν τον κλάδο που λες οτι δεν είναι επιστήμη δεν έριξε ποτέ ευθύνες σε κάποιο θεό . δεν θα ακούσεις ποτέ από κάποιο ψυχίατρο να λεει μόνο ο θεός μπορεί να τον σώσει το αντίθετο θα ακούσεις, πως μόνο ο ίδιος μπορεί να βρει την λύση στο νου του

Κατ' αρχάς, πες μου που έβαλα τη λέξη "νου" προκειμένου να σου απαντήσω.

Δεν ΑΠΟΡΩ σχετικά με συνείδηση, σκέψη μετά θάνατο. ΕΠΙΛΕΓΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ σε συνείδηση, σκέψη μετά θάνατο.

Το "επινόησης Θεού" το οποίο αναφέρεις είναι κάπως ξεκάρφωτο και θωλό. Επαναδιατύπωσε τι θες να πεις/ρωτήσεις σε παρακαλώ.

Πράγματι, ο Sigmund Schlomo Freud καπηλεύτηκε την εξομολόγηση και την χρησιμοποίησε μετά από βαρέως τύπου προσαρμογή η οποία περιλαμβάνει:
1. Αφαίρεση ηθικών αξιών.
2. Αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού (Θεός, Δευτέρα Παρουσία, Κρίση) ελέγχου του θεραπευτή.
3. Εισαγωγή αμοιβών, αντί να είναι δωρεάν φροντίζοντας για τον ηθικό συμβιβασμό του θεραπευτή ο οποίος ιεραρχεί εξαναγκασμένα τις αμοιβές πριν τον ψυχικά ασθενή.

Δεν φαντάζομαι να τα αμφισβητείς αυτά.

Ο κλάδος ψυχιατρική/ψυχολογία πράγματι δεν λέει ότι "μόνο ο Θεός μπορεί να τον σώσει". Αλλά αυτό, δεν το λέει επειδή τις λύσεις τις κρατάει ο ασθενής. Δεν το λέει για τους παρακάτω λόγους:

1. Έχουν ήδη "σκοτώσει" τον Θεό και την ψυχή* - βασιζόμενοι στις αναπόδεικτες θέσεις του Wilhelm Wundt περί μη-ύπαρξης ανθρώπινης ψυχής οι οποίες υιοθετήθηκαν από τους ψυχιάτρους στην ΝΕΑ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ στις αρχές 1900 καθώς και τους συμπεριφεριολόγους και ψυχολόγους γενικότερα - προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εκπαίδευση τους.

* Στους φοιτητές τους διδάσκουν ότι:

1.1. Δεν υπάρχει ανθρώπινη ψυχή. [Ανευ απόδειξης καθότι αλλεργικοί].
1.2.
Ο Θεός είναι ανθρώπινη επινόηση. [Επίσης άνευ απόδειξης]
1.3.
ΨΥΧΗ = ΣΚΕΨΕΙΣ + ΙΔΕΕΣ + ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ + ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ + ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ [Επίσης άνευ απόδειξης]
1.4.
Μετά το θάνατο ΣΚΕΨΕΙΣ, ΙΔΕΕΣ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΙΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ παύουν [Ως συνήθως άνευ απόδειξης]
1.5.
Παραλείπουν από το σύνολο των περιγραμμάτων σπουδών τους, τον ΕΓΓΡΑΦΟ ορισμό της ψυχής προκειμένου να μην δεχτούν τις σάπιες ντομάτες και τα κλούβια αυγά της υπόλοιπης επιστημονικής κοινότητας, καθότι θα διαπιστωθεί ότι βασίζονται ΜΟΝΟ σε ψέματα.

Δεν λένε λοιπόν "μόνο Ο Θεός μπορεί να τον σώσει" επειδή δεν πιστεύουν σε κανέναν Θεό.

2. Ενώ οι σχολές ψυχοθεραπείας στις οποίες οι ψυχολόγοι μαθαίνουν ψυχοθεραπευτικές τεχνικές απολαμβάνουν κάποιο μη-μηδενικό ποσοστό επιτυχίας προκειμένου να πείθουν τους φοιτητές να τις προτιμούν και να τις συστήνουν, η μη-μηδενική αυτή απόδοση δεν φτάνει στον ψυχικά ασθενή σε ότι αφορά τις συνεδρίες του. Με άλλα λόγια, γνωρίζουν ΚΑΙ ότι δεν θα προσφέρουν τις λύσεις οι ίδιοι στους ψυχικά ασθενείς τους όταν λένε "μόνο ο ίδιος μπορεί να βρει λύση στο νου/ψυχή/σκέψη/συναίσθηματα του" όπως λες. "ΜΟΝΟ Ο ΙΔΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙ ΛΥΣΗ..." επειδή ο ψυχίατρος / ψυχολόγος δεν πρόκειται να τον βοηθήσει να την βρει. Σαν να σου λένε "γίνε καλά μόνος σου ΑΝ μπορείς... εγώ δεν θα σε βοηθήσω γιατί δεν με συμφέρει αυτό".

Δηλαδή έχει και μια δόση ειλικρίνειας η φράση την οποία αναφέρεις. Σαδισμός μεν... αλλά αυτό δεν είναι συγκρίσιμο με το να σου κάψω τον εγκεφαλικό φλοιό με καθαρό οινόπνευμα κατά τη διάρκεια τυφλής επέμβασης με χειρουργική ακρίβεια! [ROFL] (εδώ παίζει να πάρω και βραβείο nobel!), ή να σου βάλω έναν παγοκόφτη πάνω από το κάθε βολβό των ματιών σου και αφού διαπεράσω τη βάση του κρανίου σου χτυπώντας τον παγοκόφτη από πίσω με ένα σφυράκι, να το κουνήσω δεξιά-αριστερά κάνοντας κιμά τον προμετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου σου για να σε "θεραπεύσω" κάνοντας σε φυτό.

3. Τέλος, δεν το λέει, επειδή εάν έλεγε ότι "μόνο ο Θεός μπορεί να τον σώσει", καταργούσε την δική του "χρησιμότητα". Ε' άμα μόνο Ο Θεός μπορεί να σώσει τους ψυχικά ασθενείς, ποιός ο λόγος να τρέχουμε σε ψυχίατρους / ψυχολόγους και να χαλάμε χρόνο / κόπο / χρήματα; Από την πλευρά του ψυχίατρου / ψυχολόγου, Ο Θεός και η εκκλησία με τις δωρεάν παροχές όπως η εξομολόγηση - την οποία ο κληρικός δεν μπορεί να αρνηθεί ούτε σε άθεο - είναι "ΚΑΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ". Του τρώνε την πελατεία. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος η ψυχιατρική και η ψυχολογία μέχρι σήμερα δεν έχουν να επιδείξουν απολύτως τίποτα σε αποτελέσματα σε ότι αφορά αποθεραπευμένους.

Τα χρήματα τα οποία "επενδύονται" στην ψυχιατρική / ψυχολογία, κατά κύριο λόγο αφορά την συμπεριφεριολογία και την "εφαρμοσμένη ψυχολογία" [με άλλα λόγια την μελέτη μας σε ότι αφορά το τρίπτυχο ΕΛΕΓΧΟΣ / ΕΠΙΡΡΟΗ / ΧΕΙΡΑΓΩΓΙΣΗ] καθώς και στην συμπτωματική αντιμετώπιση των ψυχικών νόσων / συνδρόμων / παθήσεων επειδή αυτό αποφέρει κολοσσιαία κέρδη σε ψυχιάτρους και φαρμακοβιομηχανίες.

Ο ψυχικά ασθενής διατηρείται σε κατάσταση ισόβιας συντήρησης (δεν τον αφήνουν να πεθάνει μεν, αλλά ούτε και τον κάνουν καλά) προκειμένου να του συνταγογραφούνται φάρμακα ή να του πουλάνε συνεδρίες εφ' όρου ζωής. Και αν εκείνος αρνηθεί τα ψυχοφάρμακα ή δεν έχει πάει ακόμα σε ψυχίατρο / ψυχολόγο, με μαθηματική ακρίβεια θα αφήσει τα χρήματα του στους κάτωθι:

Καπνοβιομηχανίες, βιομηχανίες οινοπνευματωδών, βιομηχανίες τροφίμων, βιομηχανίες ζάχαρης, νόμιμων / παράνομων ναρκωτικών, ψυχολόγοι / ψυχοθεραπευτές / ψυχίατροι, φαρμακοβιομηχανίες, πόρνες / νταβατζήδες, βιομηχανία θεάματος / βιντεοπαιχνιδιών / κινηματογράφου, νόμιμος / παράνομος τζόγος, δικηγόροι, εισπρακτικές, τοκογλύφοι, τράπεζες, το λιανεμπόριο σε μεγάλο ποσοστό, το κομμάτι των ιατρικών υπηρεσιών και σκευασμάτων που αφορούν δευτερεύουσες συνέπειες για τις προαναφερθείσες καταχρήσεις (ογκολόγοι / πνευμονολόγοι / ηπατολόγοι / ενδοκρινολόγοι / διαβητολόγοι / καρδιολόγοι / καρδιοχειρουργοί και όλα τα συναφή σκευάσματα) και στο τέλος τα κοράκια, οι μοιρολογίστρες και οι νεκροθάφτες.

Αυτό όμως το οποίο κατατάσει την ψυχιατρική / ψυχολογία στις ψευδοεπιστήμες είναι αφ' ενός η γελοία θέση του Johann Christian Reil περί ύπαρξης ψυχής,... χωρίς απόδειξη. Απλά επειδή έτσι του κ****σε. Η οποία έγινε και η βάση κάποιων διεφθαρμένων γιατρών οι οποίοι ενέταξαν την ενασχόληση του στην ιατρική ως ειδικότητα αγνοώντας ηθελημένα την συγκεκριμένη έλλειψη απόδειξης.

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με τους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΚΥΡΙΟΥΣ "όποιος μ****** πει την όποια αναπόδεικτη μ****ια του, έχει δικαίωμα ένταξης αυτής στην ιατρική ως ειδικότητα". Ισχύει αυτό; Όχι. Οι γιατροί φτύνουν αίμα για να αποδείξουν οποιαδήποτε ανακάλυψη τους, καθώς υποχρεώνονται σε δημοσίευση στον ειδικό τύπο, όπου και δέχονται τα πυρά ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ της ιατρικής κοινότητας των συναδέλφων τους προκειμένου να έχουν απλά το δικαίωμα της υπεράσπισης των ευρημάτων τους.

Ερωτώ λοιπόν και εγώ σχετικά με την "γενναιόδωρη" στάση των τότε ιατρών οι οποίοι ενέταξαν την ενασχόληση του J.C. Reil ως ειδικότητα στην ιατρική, χωρίς απόδειξη ύπαρξης ψυχής:

Και οι παπάδες εκείνης της εποχής πίστευαν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής και μάλιστα προυπήρχαν του J.C. Reil . Γιατί δεν ενέταξαν π.χ. τον χριστιανισμό στην ιατρική ως ειδικότητα;

Το αποκορύφωμα της απάτης γίνεται στα τέλη του 1800 όπου ο Wilhelm Wundt απέρριψε την ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής και οι απόψεις του αυτές υιοθετήθηκαν τόσο από τους συμπεριφεριολόγους και μελλοντικούς ψυχολόγους γενικότερα, όσο και από την ψυχιατρική κοινότητα η οποία χρέωσε την ίδρυση της ΝΕΑΣ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ στον μαθητή του Wilhelm Wundt, Emil Kraepelin..

Ο Kraepelin δεν είχε πρόβλημα να ιδρύσει την ΝΕΑ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ πάνω στην πεποίθηση του δασκάλου του περί ανυπαρξίας ψυχής, αλλά αυτό το οποίο αποτέλεσε αιτιολογία [η θέση ύπαρξης ανθρώπινης ψυχής] προκειμένου να γίνει "ιατρική ειδικότητα" η ψυχιατρική, στην έλλειψη του δεν έγινε το αίτιο της αναίρεσης της από ιατρική ειδικότητα. Ότι να' ναι δηλαδή. Ότι βολεύει τον καθένα.

Εν κατακλείδι, τους "επαγγελματίες ψυχικής υγείας" δεν τους πιάνει ούτε το "ο καταθέτων την θετική πρόταση, φέρει το βάρος της απόδειξης", δεν τους πιάνει ο νόμος της αμοιβαιότητας και πολύ αμφιβάλω αν τους πιάνουν και οι σφαίρες ή ο νόμος της βαρύτητας.

Ζητώ συγγνώμη για την επανάληψη, αλλά έχοντας ήδη πει τα παραπάνω, μου είναι ευκολότερη η αντιγραφή-επικόλληση προκειμένου να προσφέρω τα επιχειρήματα μου συγκεντρωμένα σε μια απάντηση, κάνοντας την πιο κατανοητή σε άλλους χρήστες.

Περισσότερα για όλα αυτά μπορεί κανείς να διαβάσει στην προηγούμενη σελίδα (5). Όπως μονίμως, θα ακολουθήσει τρολάρισμα μέχρι να αλλάξει η σελίδα, επειδή τα όσα λέω θίγουν μεγάλα συμφέροντα. ΔΕΝ θα αφήσουν να εξελιχθεί φυσιολογική συζήτηση ανάμεσα σε εμένα και τον χρήστη ΗΧΩ.

Ότι αντίρρηση ή αντίλογο έχεις ΗΧΩ γράψ' το και θα σου απαντήσω. Θα περιμένω και τις επεξηγήσεις και επαναδιατυπώσεις τις οποίες σου ζήτησα στην αρχή.

Καλή συνέχεια.

Edited by - M87 on 19/07/2017 22:59:49

Edited by - M87 on 19/07/2017 23:01:57

Edited by - M87 on 19/07/2017 23:08:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/07/2017, 23:32:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Γράψε βρε καλέ μου M87 κανονικά σαν άνθρωπος, τα παρδαλά και ηχηρά χρώματα δεν προσθέτουν κάποια βαρύτητα σ'αυτό το κήρυγμα.


quote:
Όπως μονίμως, θα ακολουθήσει τρολάρισμα μέχρι να αλλάξει η σελίδα, επειδή τα όσα λέω θίγουν μεγάλα συμφέροντα.

Αυτό λέγεται εγωπαθής παραλογισμός. Μήπως πιστεύεις ότι τελείς και έργο θεάρεστο;

quote:
Και οι παπάδες εκείνης της εποχής πίστευαν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής και μάλιστα προυπήρχαν του J.C. Reil . Γιατί δεν ενέταξαν π.χ. τον χριστιανισμό στην ιατρική ως ειδικότητα;

Διότι θα γελάγανε και οι πέτρες εάν επιχειρούσαν κάτι τέτοιο...άλλο η επιστήμη άλλο η πίστη...ακόμα και στον βαρύ μεσαίωνα η ιατρική ήταν ξεχωριστός κλάδος γεμισμένος βέβαια από μία σειρά προλήψεων.


quote:
Πράγματι, ο Sigmund Schlomo Freud καπηλεύτηκε την εξομολόγηση και την χρησιμοποίησε μετά από βαρέως τύπου προσαρμογή η οποία περιλαμβάνει:
1. Αφαίρεση ηθικών αξιών.
2. Αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού (Θεός, Δευτέρα Παρουσία, Κρίση) ελέγχου του θεραπευτή.
3. Εισαγωγή αμοιβών, αντί να είναι δωρεάν φροντίζοντας για τον ηθικό συμβιβασμό του θεραπευτή ο οποίος ιεραρχεί εξαναγκασμένα τις αμοιβές πριν τον ψυχικά ασθενή.

Η έμφαση δική μου στον καλυμμένο αντισημιτισμό (;). Λες και δηλαδή πριν τον Freud οι ψυχοθεραπευτές δεν παίρνανε αμοιβή ή οι ιερωμένοι δεν τα τσεπώνανε από τους πιστούς και το κράτος.


Α και επίσης Μ87, τον 'θεό' που λες δεν τον σκότωσε ο Φρόυντ, ο μουστάκιας τον σκότωσε. Νίτσε και Ντοστογιέφκσι οι μεγαλύτεροι ψυχολόγοι της σύγχρονης εποχής, άθεος ο ένας, χριστιανός ο άλλος (διότι η σοφία δεν διακρίνει από φανέλες και ιδέες, σαν να λέμε ψιλά γράμματα).

Επίσης λύσε μου μία απορία, όταν αναφέρεσαι σε χριστιανούς θεραπευτές εννοείς μήπως και εκείνους που ξορκίζουν δαιμόνια;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 01:30:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1. Αφαίρεση ηθικών αξιών.
2. Αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού (Θεός, Δευτέρα Παρουσία, Κρίση) ελέγχου του θεραπευτή.
3. Εισαγωγή αμοιβών, αντί να είναι δωρεάν φροντίζοντας για τον ηθικό συμβιβασμό του θεραπευτή ο οποίος ιεραρχεί εξαναγκασμένα τις αμοιβές πριν τον ψυχικά ασθενή.

Σε αυτά τα 3 δεν συμφωνώ. ένας άρρωστος δεν έχει ούτε ηθικές αξίες ούτε θρησκευτικές ούτε συνείδηση. άρα δεν του αφαιρεί τίποτα ο θεραπευτής.
το οικονομικό θέμα δεν το σχολιάζω καν. θα μπορούσα να σου πω το ίδιο για έναν οδοντίατρο η για έναν δικηγόρο. πας για μια εξαγωγή και στο γυρνάει σε σφράγισμα και από σφράγισμα σε θήκη και από θήκη σε γέφυρα και μετά να και η μασέλα εεε δεν το έβγαζα από την αρχή ;;; άσε οι δικηγόροι συνεργάζονται και οι δυο αντίδικοι μέχρι να ξεζουμίσουν τους πελάτες
το ότι υπήρχαν και δεν ξέρω αν υπάρχουν ακόμη κάποια ψυχιατρικά ιδρύματα που οι οικογένειες έστελναν τα παιδιά με κάποια διανοητική στέρηση μόνο και μόνο γιατί επικρατεί το ταμπού Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΟΚ μέσα είσαι άτομα που σε συνεργασία με γιατρούς του κλάδου τρελαίναν και όχι θεραπεύαν συγγενικά άτομα με στόχο περιουσίες , γινόταν και θα γίνονται.
Αλλά σε αυτά τα αίσχη δεν μπορείς να ρίξεις ευθηνή στην επιστήμη. υπάρχουν περίπτωσης διαταραχμενων ατόμων που η κλινική φροντίδα είναι απαραίτητη , μα γιατί η οικογένεια δεν μπορεί να χειριστεί την κατάσταση μα γιατί δεν υπάρχει οικογένεια κτλ.
Αρκετές φορές οικογένειες προσπαθήσαν να κρατήσουν έξω από κλινικές διαταραγμένα άτομα με αποτέλεσμα να έχουν αρνητικά αποτελέσματα.
υπάρχουν και περίπτωσης που οι ίδιοι οι γιατροί συνιστούν το οικογενειακό παρέβαλαν από μια κλινική
Άκου λίγο και κατάλαβε το όσο μπορείς.ένας άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί με κάποιο εγκεφαλικό πρόβλημα λόγο κάποιας επιπλοκής στην εγκυμοσύνη η κάποιο ατύχημα της μητέρας . Αν πας έναν επιληπτικό στον παπά θα στον βγάλει δαιμονισμένο .
νεαρό άτομο που η επιληψία του εκδηλώθηκε πριν τον στρατό το έσερναν οι γονής στην εκκλησία και οι καλοί χριστιανοί τσίριζαν και σταυροκοπιόταν εε κάποια στιγμή πέρναγε η κρίση το άτομο άκουγε τους καλούς χριστιανούς να ..να να ο δαιμονισμένος. μια δυο τα πήρε στο κρανίο την κάνει την εκκλησία λαμπόγυαλο.
ποιος ψυχίατρος τον εναντιωσε;;; αυτός που δεν είχε επισκεφτεί ποτέ;;;
Άντε και έχεις έναν βίαιο γονέα η δάσκαλο η συμμαθητές και έχουν παίξει ρόλο στο να μουρλαθείς , υπάρχει περίπτωση να πας να τους το πεις και αυτοί να το καταλάβουν και να το συζητήσουν.;;;
αποκλείετε , κάποιος που δεν καταλαβαίνει οτι ψυχολογικά σε αρρωσταίνει δεν θα το καταλάβει ακόμα και να του το πεις.
Δεν λέμε να πας να κανείς μια ψυχανάλυση γιατί η μικρή λουλού δεν έφαγε το φιλετάκι της ούτε να περιμένεις ο άλλος να φτάσει στα άκρα για να πουν μετά οικογένεια και φίλοι ...μα να μην το καταλάβουμε;;;
η απόλυα ενός αγαπημένου προσώπου μια μετανάστευση μια άτυχη εγκυμοσύνη μια επιλόχεια κατάθλιψη ένα διαζύγιο κτλ είναι περιπτώσεις που μια επίσκεψη στον ιδικό σε ενθαρρύνουν , δεν σε βγάζουν τρελό ούτε σε βγάζουν έξω από την θρησκεία .
σε ποιο βαριές μορφές δεν θα ήθελα να αναφερθώ μόνο για έναν λόγο μια οθόνη την διαβάζουν εκατοντάδες μάτια και ποτέ δεν ξέρουμε το τι εντολή θα δώσει ο εγκέφαλος στο υπόλοιπο σώμα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 01:31:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και οι παπάδες εκείνης της εποχής πίστευαν στην ύπαρξη ανθρώπινης ψυχής και μάλιστα προυπήρχαν του J.C. Reil . Γιατί δεν ενέταξαν π.χ. τον χριστιανισμό στην ιατρική ως ειδικότητα;

quote:
Διότι θα γελάγανε και οι πέτρες εάν επιχειρούσαν κάτι τέτοιο...άλλο η επιστήμη άλλο η πίστη...ακόμα και στον βαρύ μεσαίωνα η ιατρική ήταν ξεχωριστός κλάδος γεμισμένος βέβαια από μία σειρά προλήψεων.

Καλό. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Η μάλλον κάτσε να σου πω για τις εξαιρέσεις που χαρακτηρίζουν την ψυχιατρική ως "επιστήμη". Ότι έγραψα πιο πάνω δηλαδή. Καμιά απόδειξη προκειμένου να δικαιολογήσει τον τίτλο "επιστήμη"... ή να πιάσουμε να ρωτήσουμε την άποψη 7 δις ανθρώπων περί ύπαρξης ανθρώπινης ψυχής; Γιατί μέχρι σήμερα μόνο "απόψεις" έχουν. Ούτε έρευνα, ούτε αποδείξεις.

quote:
Πράγματι, ο Sigmund Schlomo Freud καπηλεύτηκε την εξομολόγηση και την χρησιμοποίησε μετά από βαρέως τύπου προσαρμογή η οποία περιλαμβάνει:
1. Αφαίρεση ηθικών αξιών.
2. Αφαίρεση εσωτερικού (συνείδηση) και εξωτερικού (Θεός, Δευτέρα Παρουσία, Κρίση) ελέγχου του θεραπευτή.
3. Εισαγωγή αμοιβών, αντί να είναι δωρεάν φροντίζοντας για τον ηθικό συμβιβασμό του θεραπευτή ο οποίος ιεραρχεί εξαναγκασμένα τις αμοιβές πριν τον ψυχικά ασθενή.

quote:
Η έμφαση δική μου στον καλυμμένο αντισημιτισμό (;). Λες και δηλαδή πριν τον Freud οι ψυχοθεραπευτές δεν παίρνανε αμοιβή ή οι ιερωμένοι δεν τα τσεπώνανε από τους πιστούς και το κράτος.

Το να αναφέρω το μεσαίο όνομα του είναι αντισημιτισμός για σένα; Θες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου; Εκτός και αν έκανα κανένα ορθογραφικό... τα εβραικά μου ομολογουμένως, δεν είναι καλά.

Λέω ότι πριν τον Freud δεν υπήρχαν ψυχοθεραπευτές με την σημερινή μορφή.

Οι ιερωμένοι στην Ελλάδα μέχρι το 1945, συντηρούνταν από τους εκκλησιαζόμενους. Άλλος πήγαινε φαγητό, άλλος ρούχα, άλλος παπούτσια και πάει λέγοντας. Ο δε ρόλος του παπά ήταν διπλός γιατί συχνά εκτελούσε και χρέη δασκάλου.

Το 1945 ο Δαμασκηνός (επίσκοπος ή αρχιεπίσκοπος τότε) εκτελώντας χρέη αντιβασιλέα, πέρασε διάταγμα με το οποίο το διελυμένο Ελληνικό κράτος έβαζε χέρι στο 20 ή 25% του παγκαριού αν θυμάμαι σωστά, με τα οποία χρήματα καταντήσανε τον κλήρο δημόσιους υπάλληλους εντάσσοντας τους σε μισθολόγιο. Μέχρι τότε - και λόγω των συνθηκών που περιέγραψα - στον κλήρο πήγαιναν ΚΥΡΙΩΣ οι πιστοί και ιδεολόγοι.

Μετά από την ένταξη τους σε μισθολόγιο, το θέμα πίστη ατόνισε όπως ήταν αναμενώμενο καθότι η εκκλησία γινόταν επιλογή βιοπορισμού. Αργότερα μάλιστα αυξήσανε την συμμετοχή της εκκλησίας από το παγκάρι, στο 35% το οποίο έπρεπε να δηλώνει η εκάστοτε εκκλησία στην οικία ΔΟΥ. Μέχρι το 2004 - χρονιά ορόσημο για πολλούς από μας - όπου τον μισθό του ιερέα τον ανέλαβε ο Έλληνας φορολογούμενος αδιακρίτως, ενώ μέχρι τότε τα χρήματα προέρχονταν από τους εκκλησιαζόμενους και σε ποσοστό 35% από το παγκάρι.

Στην Γερμανία με την αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες και την φορολόγηση προκειμένου να συντηρηθούν οι εκκλησίες από τους πιστούς, επιτύχανε την επιστροφή πολλών ταυτοτήτων επειδή οι κάτοχοι τους ζητούσαν να μην αναγράφει πλέον κανένα θρήσκευμα ή να γράφει άθεος, προκειμένου να γλιτώνουν τον συγκεκριμένο φόρο.

Οι εκκλησίες στην Γερμανία υποχρηματοδοτούνται και οι ενορίες τελικά κλείνουν, το οποίο ήταν και ο στόχος. ΚΛΕΙΣΤΟΝ - Σύντομα και σε μια ενορία κοντά σας!

quote:
Α και επίσης Μ87, τον 'θεό' που λες δεν τον σκότωσε ο Φρόυντ, ο μουστάκιας τον σκότωσε. Νίτσε και Ντοστογιέφκσι οι μεγαλύτεροι ψυχολόγοι της σύγχρονης εποχής, άθεος ο ένας, χριστιανός ο άλλος (διότι η σοφία δεν διακρίνει από φανέλες και ιδέες, σαν να λέμε ψιλά γράμματα).

Ο Νίτσε επηρρεασμένος από την θέση του Wilhelm Wundt ότι ο άνθρωπος δεν διαθέτει ψυχή, τον επισκέφτηκε και στη συνέχεια έγραψε το "Η χαρούμενη επιστήμη" και το "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" στα οποία αναφέρει το γνωστό "Ο Θεός είναι νεκρός...". Την αρχή όμως την έκανε ο Wundt. Άλλοι λένε το 1872, άλλοι το 1878.

quote:
Επίσης λύσε μου μία απορία, όταν αναφέρεσαι σε χριστιανούς θεραπευτές εννοείς μήπως και εκείνους που ξορκίζουν δαιμόνια;

Αναφέρομαι μόνο στην Αγία Τριάδα την Εισπρακτική (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, φαρμακοβιομήχανοι), βοήθεια μας! Θεραπεία μέσω της τσέπης... ούπς, ξεχάστηκα. Οι παραπάνω τρείς δεν δεσμεύονται εγγράφως ότι μπορούν να θεραπεύσουν οτιδήποτε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 01:53:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
κοίτα που χάνουν πελατεία οι παπάδες.
βρε εσύ γύρισε ο άλλος και είπε ότι η γη κινητέ και τον πέρασαν απο ιερά εξέταση.
βρε εσύ ποτέ κανένας επιστήμονας και σε καμία επιστήμη δεν στάθηκε σε θρησκευτικές και ηθικές αξίες
αν στεκόταν δεν θα βάζαν αυτομοσχεύματα βαλβίδας σε άνθρωπο από ζώα τι λέω μωρέ ούτε από άνθρωπο σε άνθρωπο δεν θα βάζαν
Τόσα ζευγάρια απέκτησαν παιδί μέσο τεχνίτης γονιμοποίησης και η θρησκεία ούρλιαζε πως είναι τεχνάσματα του διαβόλου .Τι να πω , εεε προσκυνήστε κάστανα του παισιου, αυτά σας αξίζουν πραγματικά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maria3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
653 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 07:35:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα στους παλιούς και στους καινούργιους φίλους του forum.

M87 πριν κάποια χρόνια έγραφα εδώ και ήμουν από τους θαμώνες του <<μπαρ>>, λοιπόν τότε θα σου έλεγα έχεις απόλυτο δίκαιο, τα είχα τότε με το DSM το ψυχιατρικό εγχειρίδιο και ήμουν πολύ απογοητευμένη ως προς την αντιμετώπιση των ψυχικά ασθενών. Πέρασαν αρκετά χρόνια όμως από τότε και μπορώ να μιλήσω, δεν υπάρχει φίμωτρο πίσω από τις σκέψεις.

Το έζησα αυτό το σύστημα και το ένιωσα στο πετσί μου και θα σου πω σαν παρατηρητής πλέον και βλέποντας τρεις γενιές με την ίδια νόσο ότι τα συμπτώματα εκδήλωσεις των ασθενών είναι τα ίδια και βάση DSM έχουν απόλυτο δίκαιο.

Το παραλήρημα των ασθενών εκδηλώνεται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, έχει τα ίδια συμπτώματα και όλοι νομίζουν ότι έχουν ξυπνήσει από λήθαργο και αισθάνονται σαν το matrix ότι τα πάντα είναι εικονικά.

Οι φαντασία των ασθενών οργιάζει και θέτοντας το θέμα της εκκλησίας παλιότερα πριν κάποια χρόνια πίστευαν και πιστεύουν ότι η φαντασία είναι αμάρτημα και δεν πρέπει οι πιστοί να φαντασιώνονται.

Μπορείς να φανταστείς ένα λαβύρινθο, χωρίς ταμπελάκια να γράφουν exit και αυτό να αντικατοπτρίζει την σκέψη και τα συναισθήματα σου, γι αυτούς λοιπόν τους ανθρώπους που στερούν νοητικά εκείνη την στιγμή και τα χάπια τους βοηθούν να επανέλθουν, τι θα τους πεις;
Θα μου πεις δεν τους βοηθάν όλους και θα σου απαντήσω ναι και γι αυτό υπάρχουν πλέον χάπια τρίτης γενιάς και πολλά άλλα που βρίσκονται στα σκαριά για να βοηθήσουν.

Ακόμα και ο Ιερέας σε αυτούς τους ανθρώπους διαβάζει μία πέντε δέκα ευχές και προσπαθεί αλλά θα σου πει πάντα με την επίβλεψη του γιατρού.
Και σκέφτομαι πόσες φορές έχεις σκεφτεί μακάρι να υπήρχε ένα χάπι που να σε κάνει να μην θυμάσαι, να το παίρνεις και απλά να σβήνονται τα πάντα.

Ναι τα συστήματα της ψυχιατρικής είναι απαρχαιωμένα, αλλά βλέποντας τι γίνετε τριγύρω μας πρέπει να σταματήσουν τα ταμπού και οι άνθρωποι να ζητούν βοήθεια από την αρχή και όχι να περιμένουν να φτάσουν μέχρι το λαβύρινθο μην μπορώντας μετά να βγουν.

Ασχέτως από την ψυχή, σωστός είναι ο ορισμός του ψυχι-άτρου, η επιστήμη ξέρουμε πολύ καλά ότι θεωρεί τον εγκέφαλο σαν ψυχή του ανθρώπου, οπότε είναι άδικο να παίζουμε με τις λέξεις, με την ίδια άποψη τότε να διαγράψουμε και την εκκλησία γιατί τους ιερείς που εξομολογούν του ονομάζουν πνευματικούς.

Και θα έπρεπε να συζητάμε για τις φαρμακοβιομηχανίες και γενικά για όλο το ιατροφαρμακευτικό σύστημα που είναι σάπιο για να συνεχίζουν να υπάρχουν οι ειδικότητες και τα ίδια φάρμακα εδώ και δεκαετίες και να φτάνουμε εν έτη 2017 και ο καρκινοπαθείς να κάνει έρανο στις τηλεοράσεις, για να μαζέψει πεντακόσιες χιλιάδες ευρώ να σωθεί στον εξωτερικό και οι ασφαλιστικές οι περισσότερες στα παλιά συμβόλαιο να καλύπτουν μόνο εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ χωρίς οι άνθρωποι να είναι ενημερωμένοι.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 07:49:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαρακτηριστικό παράδειγμα διαταραχής προσωπικότητας ομάδας Α. Φυσικά οι διαδικτυακές συμβουλές, ακόμα και αυτή η απόπειρα διαλόγου τους επιδεινώνουν, μιας και βρίσκουν την ευκαιρία να γράφουν ξανά και ξανά, τα ίδια και τα ίδια, σε διάφορες παραλλαγές.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maria3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
653 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 08:48:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Χαρακτηριστικό παράδειγμα διαταραχής προσωπικότητας ομάδας Α. Φυσικά οι διαδικτυακές συμβουλές, ακόμα και αυτή η απόπειρα διαλόγου τους επιδεινώνουν, μιας και βρίσκουν την ευκαιρία να γράφουν ξανά και ξανά, τα ίδια και τα ίδια, σε διάφορες παραλλαγές.

Abyssus Abyssum Invocat


Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αναλώνονται σε forums μεταφυσικού περιεχομένου γράφοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας εμμονές ότι έχουν διοριστεί σαν προρτιέριδες στην καλύτερη σαν σεκιούριτι. Δεν έχουν ανοίξει ποτέ κάποιο θέμα, συμμετέχουν στον συγκεκριμένο θέμα βέβαια γιατί μέσα τους γνωρίζουν την ψυχική πάθηση τους, αλλά μέχρι εδώ πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικό και να ζητήσουν βοήθεια γιατί κάνουν κακό στους γύρω τους και κάποια στιγμή θα κάνουν και στον εαυτό τους.

Δεν βαντάζεσαι πόσο χαίρωμε που σε είδα μετά απο τόσο καιρό, εγω να έχω προχωρήσει με το Α ή Β τρόπο και εσύ να έχεις μείνει στάστιμος την καλημέρα μου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 14:58:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που αναλώνονται σε forums μεταφυσικού περιεχομένου γράφοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ, έχοντας εμμονές ότι έχουν διοριστεί σαν προρτιέριδες στην καλύτερη σαν σεκιούριτι. Δεν έχουν ανοίξει ποτέ κάποιο θέμα, συμμετέχουν στον συγκεκριμένο θέμα βέβαια γιατί μέσα τους γνωρίζουν την ψυχική πάθηση τους, αλλά μέχρι εδώ πρέπει να απευθυνθούν σε ειδικό και να ζητήσουν βοήθεια γιατί κάνουν κακό στους γύρω τους και κάποια στιγμή θα κάνουν και στον εαυτό τους.


maria3 καλό μου ζωύφιο, ακόμα εδώ μέσα γυρίζεις και τσιμπολογάς τον κόσμο ε; Έλα τώρα, παραδέξου το. Κανένας δεν σου ζήτησε να περιγράψεις για μια ακόμα φορά τον εαυτό σου.

--Ομολογώ πάντως πως θαυμάζω μερικούς. Παρότι μέσα στη βαριά μούρλα τους κάποτε, τότε που πήγαν να στήσουν ποινικό*, είχαν την τελευταία στιγμή την φωτεινή αναλαμπή και λούφαξανε σα θρασύδειλα ποντίκια που είναι. Γιατί αν το συνέχιζαν, θα τους είχαν σερβίρει μια καλή αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση και μέχρι σήμερα θα δούλευαν για να πληρώνουν. Οι ίδιοι ή τα θύματα που τους ταΐζουν. Κάτι το όποιο να 'ναι σίγουροι ότι δεν το 'χουν γλυτώσει, στην πρώτη αφορμή τελικά θα πραγματοποιηθεί.

* θα θυμάσαι πότε λέω. Τότε που κάποια "Ιέρεια" έστελνε π.μ σε όποιον έβρισκε μπροστά της θάβοντας μερικούς μλκες που πριν τους ζήταγε να την βοηθήσουν. Και τελικά τα τακίμιασε με κάποιον άλλο ψυχοπαθή, apofasismenos αν θυμάμαι καλά τον έλεγαν.


quote:
Δεν βαντάζεσαι πόσο χαίρωμε που σε είδα μετά απο τόσο καιρό, εγω να έχω προχωρήσει με το Α ή Β τρόπο και εσύ να έχεις μείνει στάστιμος την καλημέρα μου.

Αλήθεια; Κι εσύ δεν "βαντάζεσαι" πόσο "χαίρωμε" κι εγώ. Aν και "στάστιμος" επιβεβαιώθηκα για μια ακόμη φορά. Ακόμα στον "A τρόπο" βρίσκεσαι, στο Cluster A συγκεκριμένα. Μην αυταπατάσαι. Το πρόβλημά σου δε φεύγει μόνο με χάπια, chat και φόρουμ. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά. Περίμενε τουλάχιστον μέχρι να βγει το βιβλίο του Μ87!

Abyssus Abyssum Invocat

Edited by - Heretic on 20/07/2017 15:18:58Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 16:28:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Heretic καλά τώρα πιστεύεις ότι δεν το γνωρίζει το άθλημα;;;
το κατέχει, απλά είναι σε δίλημμα .
Θέλει κατά βάθος να πιστέψει ότι η θρησκεία είναι κατασκεύασμα απλά φοβάται την πορεία του χωρίς αυτήν .
σε ποιον διάβολο θα ρίχνει τις ευθύνες των πράξεων του αν δεν έχει μια θρησκεία.
βασικά τέτοια άτομα φοβούνται αφάνταστα τον θάνατο Αγαπάν τόσο πολύ τον εαυτό τους και θέλουν να ξαναζήσουν ,για αυτό πιστεύουν σε μια αιώνια ζωή μετά θάνατον.
Δεν γίνετε να τους στερήσεις τον θεό και ειδικά την χριστιανική θρησκεία.
δεν μπορούν να προσφέρουν στο τώρα χωρίς να ελπίζουν σε κάποιο αντάλλαγμα στο μετά
Να μην δώσει ένας τέτοιος χαρακτήρας να την δει τιμωρός Άγγελος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 20:49:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Ο Νίτσε επηρρεασμένος από την θέση του Wilhelm Wundt ότι ο άνθρωπος δεν διαθέτει ψυχή, τον επισκέφτηκε και στη συνέχεια έγραψε το "Η χαρούμενη επιστήμη" και το "Τάδε έφη Ζαρατούστρα" στα οποία αναφέρει το γνωστό "Ο Θεός είναι νεκρός..."

Δεν νομίζω ότι τον επισκέφτηκε ποτέ, έχεις κάποια πηγή να το υποστηρίξεις αυτό; Το έργο του πάντως πιθανόν να το γνώριζε.

quote:
Το να αναφέρω το μεσαίο όνομα του είναι αντισημιτισμός για σένα; Θες να μου εξηγήσεις το σκεπτικό σου;

Είναι μία προχωρημένη 'λογική' ικανότητα που έχω να διαβάζω ένα και να καταλαβαίνω δέκα
Κοίτα, είναι απλό, όσοι δεν γουστάρουν τους περιούσιους την ίδια νοοτροπία έχουν, πετούν ένα εντελώς ξέμπαρκο και αναίτιο middle name για να υποδείξουν ότι ο εκάστοτε 'σατανάς' ήταν Οβραίος...


Και επίσης δεν μού απάντησες, όταν λες 'χριστιανοί θεραπευτές' σε ποιούς ακριβώς αναφέρεσαι; Και περιλαμβάνεις και τους εξορκιστές;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 22:53:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


[/quote]Στην Γερμανία με την αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες και την φορολόγηση προκειμένου να συντηρηθούν οι εκκλησίες από τους πιστούς, επιτύχανε την επιστροφή πολλών ταυτοτήτων επειδή οι κάτοχοι τους ζητούσαν να μην αναγράφει πλέον κανένα θρήσκευμα ή να γράφει άθεος, προκειμένου να γλιτώνουν τον συγκεκριμένο φόρο.

Ε βέβαια αυτό είναι το βάσανο . το να πληρώνουν οι πολίτες εκκλησιαστικό φόρο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 23:18:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Την κάνανε λέει εκατοντάδες χιλιάδες Γερμανοί, και Καθολικοί και Προτεστάντες, την αποκήρυξαν την πίστη τους για να γλυτώσουν το χαράτσι, και καλά κάνανε...ας μάς εξηγήσει όμως ο Μ87 ποιανών 'σχέδιο και στόχος' ήταν αυτό όπως λέει;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/07/2017, 23:51:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν ψηφίστηκε κάποιος τόσο τρομακτικός νόμος όπως τον περιγραφούν οι εκκλησιαστικοί κύκλοι
. Απλά το κράτος δεν ήθελα άλλο να μαζεύει αυτό τους εκκλησιαστικούς φόρους. Μην ξεχνάμε ότι στην Γερμανία το ποσοστό των αλλόθρησκων είναι αρκετά μεγάλο
δεν κάνανε κάτι εναντίον της εκκλησίας το κράτος απλά άφησε στους πολίτες το ελεύθερο.
πράγματι αρκετοί εκκλησιαστικοί χώροι έχουν κλείσει, , αλλά και πριν του νόμου υπολειτουργούσαν.
βέβαια το ποίμνιο τιμωρήθηκε με το να μην τους μεταλαμβάνει εξομολογεί και ενταφιάζει, αλλά οι Γερμανοί σκασίλα τους μεγάλη , πλην της βάφτισης που η λύση είναι στην ονοματοδοσία , μια χαρά γάμους με γλέντια κάνουν στα δημαρχεία και πραγματικά οι διαδικασία της αποτέφρωσης είναι τόσο αξιοπρεπής .
εεε δεν νομίζω ότι αυτός ο νόμος να είναι σχέδιο των ψυχιάτρων. Αν το πει και αυτό πάει το έκαψε το θέμα


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 09:49:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας. Το θέμα είναι όντως ενδιαφέρον και θα μπορούσε να προκαλέσει την ενεργή συμμετοχή πολλών μελών (που προτιμούν να παραμένουν αναγνώστες) αν δεν υπήρχαν οι γνωστοί ταλιμπάν του εσωτέρικα οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι την ανυπαρξία της αμερόληπτης και αποτελεσματικής διαχείρισης του χώρου, επιτίθενται στο πρόσωπο που εκφράζει τις απόψεις του και όχι στις ίδιες τις απόψεις, ελέγχουν το παρελθόν και τις πράξεις αυτού του προσώπου μέσα από το διαδίκτυο και ιερο-εξετάζουν τον ίδιο, λες και κάποιος του όρισε δικαστές και κριτές αυτών. Θα μου πείτε, πάντα σε ότι γράφεται εξετάζουμε και ποιος είναι αυτός που τα γράφει.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση βέβαια, ο ανθρωπάκος αυτός που γράφει όλα αυτά δεν ζητάει τίποτε περισσότερο από το να βγει κάποιος και να αντιλογήσει με λογικά επιχειρήματα αυτά που λέει. Αντιθέτως, εισπράττει χλεύη, ειρωνεία και - θα τολμούσα να πω - μίσος.

Δεν τον υποστηρίζω, προσωπικά βρήκα ενδιαφέροντα αυτά που λέει και τις απορίες που διατυπώνει, ούτε τον γνωρίζω τον άνθρωπο, ούτε γνωρίζω το παρελθόν του, ούτε με νοιάζει κιόλας να πω την αλήθεια. Απλά, εδώ μέσα, με τα συγκεκριμένα μέλη που υπάρχουν και με την συγκεκριμένη διαχείριση αυτού του χώρου, η γνώμη μου είναι πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει διάλογος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 10:01:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επίσης θα ήθελα να προσθέσω πως το χαρακτηριστικό ενός εξελιγμένου μυαλού είναι να απολαμβάνει ακόμη κι εκείνες τις ιδέες ή σκέψεις με τις οποίες διαφωνεί, κάτι που σίγουρα δεν υπάρχει σ' αυτό το διαδικτυακό φόρουμ (αν κρίνω από τις φραστικές και προκλητικές απαντήσεις που δέχεται ο άνθρωπος αυτός, ανεξαρτήτως ποιος είναι, τι πρόβλημα πιθανόν αντιμετωπίζει ο ίδιος και τι κουπί τραβάει στη ζωή του). Αυτά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 11:07:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να κι ο γνωστός-άγνωστος καφράκος, που από το πρώτο μήνυμα αρχίζει να επιτίθεται σε μέλη-διαχειριστές...έχουμε καιρό να γελάσουμε οπότε για πάμε, τι άλλο έχεις να πεις;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 11:53:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ότι με δικαιώνεις απόλυτα ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ilias1990
Μέλος 2ης Βαθμίδας


168 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 12:22:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ilias1990  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφού τόσο καιρό ο Μ87 γράφει ότι θέλει χωρίς να τον συμμαζεύει κάποιος από την διαχείριση, ήταν αναμενόμενο ότι θα λειτουργήσει σαν μαλακομαγνήτης στο τέλος. Δείτε τι μαζεύτηκε ήδη...

Edited by - ilias1990 on 21/07/2017 12:22:45Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 12:39:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρά τούτο και ανεξαρτήτως της ταλιμπανέζικης συμπεριφοράς κάποιων και του χαμηλού επιπέδου του φόρουμ, θα παραθέσω και την άποψή μου σχετικά με το ίδιο το θέμα για να μην θεωρηθεί - που θα θεωρηθεί - η απόφασή μου να γράψω κακόβουλη.

Όσον αφορά το θέμα λοιπόν και τα όσα λέει ο M87, νομίζω η παρεξήγηση βρίσκεται στο εξής : Κατ' αρχήν, νομίζω πως θα πρέπει να αποδεχθούμε το γεγονός πως δεν υπάρχει σαφής επιστημονικός ορισμός για το τι είναι η ψυχή. Αυτό όμως από μόνο του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να μας οδηγήσει στο να ακυρώσουμε ολόκληρους τους επιστημονικούς κλάδους της Ψυχολογίας και της Ψυχιατρικής. Το ερώτημα τι είναι ψυχή είναι κατά βάση φιλοσοφικό όπως σωστά έλεγε ο μακαρίτης ο καθηγητής κ. Δ. Βασιλόπουλος αλλά οι συμπεριφορές των ανθρώπων υπακούν σε κάποιους κανόνες. Αυτοί οι κανόνες είναι νομίζω το αντικείμενο μελέτης της επιστήμης και των κλάδων της Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής και όχι τόσο στο να απαντήσουν τι είναι ψυχή.

quote:
1. Πως μπορεί να μελετάει ο ψυχολόγος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;

Ο ψυχολόγος δεν μελετάει την ψυχή. Μελετάει την συμπεριφορά αυτού που ονομάζουμε "ψυχή", παρ' όλο που διδάσκεται - αν διδάσκεται - ότι δεν υπάρχει.

quote:
2. Πως μπορεί να γιατρεύει ο ψυχίατρος κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;

Ο ψυχίατρος δεν γιατρεύει την ψυχή. Γιατρεύει τις δυσλειτουργικές εκδηλώσεις / συμπτώματα και τις έμπρακτες "προβληματικές" συμπεριφορές αυτού που ονομάζουμε "ψυχή", παρ' όλο που διδάσκεται - αν διδάσκεται - ότι δεν υπάρχει.

quote:
3. Πως μπορεί να θεραπευει ο ψυχοθεραπευτής κάτι το οποίο διδάσκεται ότι δεν υπάρχει;

Ομοίως.

Δεν ξέρω φίλε M87 αν σε βοήθησα κάπως. Πάντως, τα ερωτήματά σου είναι εύλογα αλλά όχι αναπάντητα.Να 'σαι καλά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 14:19:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αν ήταν μόνο αυτά τα 3 ερωτήματα τοτε ναι θα γινόταν μια συζήτηση χωρίς χλευασμούς, αλλά ο δράκος βγαίνει μετά
Όλη στέκονται σε αυτά τα 3 πρώτα Λογικό με τόσα κατεβατά που γράφει δεν τα διαβάζουν όλα .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 14:49:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το να ρίχνουμε τις ευθύνες στη διαχειριση είναι το μόνο εύκολο.
Είναι η αγαπημένη καραμέλα τόσα χρόνια (τον μεν όσο και τον δε)

Με τα troll δεν έχει νόημα να ασχοληθούμε,
όσον αφορά τους "σώφρονες" όμως... εκεί πέφτει πολυ γέλιο!
Η εποχή της αθωότητας (του internet) έχει περάσει ανεπιστρεπτί, κι οσο γρηγορότερα το αποδεχτείτε τοσο το καλύτερο για εσάς.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 15:18:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[B]Yellow, οι ισχυρισμοί σου είναι - κατά την άποψη μου - εσκεμμένα λανθασμένοι για τους εξής λόγους:

1ον. Εάν οι ψευδοεπσιτήμες της ψυχιατρικής / ψυχολογίας δεν είχαν να κάνουν οτιδήποτε με την ανθρώπινη ψυχή, δεν θα προσπαθούσαν από το 1808 (τουλάχιστο) μέχρι τα τέλη του 1800 (1872 ή 8) να ορίσουν την ανθρώπινη ψυχή, σύμφωνα με τις δηλώσεις τόσο του συγχωρεμένου του Βασιλόπουλου Δ. όσο και του Γ. Παξινού. Παραθέτω τις δηλώσεις τους:

Την εγκατάλειψη της απάντησης στο ερώτημα "τι είναι ψυχή;" επιβεβαιώνει σε συνέντευξη - την οποία επίσης παραθέτω - και ο συγχωρεμένος ο Καθηγητής Ψυχιατρικής / Νευρολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Κος. Βασιλόπουλος Δ.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΡΑΝΤΗΣ: "Μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα τι είναι ψυχή;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Και η νευρολογία και η ψυχιατρική ποτέ δεν ερμήνευσαν βαθιά φιλοσοφικά ζητήματα, όπως το τι είναι ψυχή. Ο καθένας από εμάς είναι άλλος, αλλά ο εγκέφαλός του λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες. Ο τρόπος που σκέφτεται, ο τρόπος που ενεργεί είναι κωδικοποιημένος. Και η τρέλα είναι ένας συγκεκριμένος τρόπος έκφρασης. Έχει συγκεκριμένα συμπτώματα. Γι’ αυτό και είναι πολύ δύσκολο να την υποδυθείς. Εκτός κι αν σ’ έχει διδάξει πάρα πολύ καιρό ένας ψυχίατρος! Για να προχωρήσει η ψυχιατρική, άφησε πίσω το θεμελιώδες ερώτημα “τι είναι ψυχή”. Λέει τι είναι προσωπικότητα όμως : προσωπικότητα είναι το σύνολο των ιδιοτήτων που έχουμε και μας κάνει να συναλλασσόμαστε καλά με τους άλλους και με τον εαυτό μας. Το τι είναι ψυχή το αφήνει αναπάντητο. Το ίδιο κι η νευρολογία, απάντησε στο τι είναι συνείδηση : συνείδηση είναι η βεβαιότητα του ότι εγώ ξέρω ότι υπάρχω. Αλλά το πώς λειτουργεί ο εγκέφαλος για να υπάρξει συνείδηση ή άλλα θεμελιώδη ερωτήματα όπως : πως λειτουργεί η μνήμη, πως λειτουργεί το συναίσθημα ή πως αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας, παραμένουν, ακόμα, αναπάντητα. Ίσως γιατί η ιατρική είναι στο βάθος μία πρακτική επιστήμη και τέτοια ερωτήματα δεν έχουν άμεση πρακτική σημασία.»".

28/05/2000, Βασιλόπουλος Δ. Καθ. Νευρολογίας & Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών

www.e-orfeas.gr 03/07/2012, 20:54. (URL: http://www.e-orfeas.gr/special/darksideofmoon/7275-%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%92%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%97-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%AE,-%CE%B7-%CF%84%CF%81%CE%AD%CE%BB%CE%B1,-%CE%B7-%CF%88%CF%85%CF%87%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE,-%CE%BF-%CF%80%CF%8C%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BA%CE%B9-%CE%BF-%CE%B8%CE%AC%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82.html)

Ακούστε τι λέει σε σύνεντευξη του ο Γιώργος Παξινός νευροεπιστήμονας:

www.topontiki.gr 18.5.2015 (http://www.topontiki.gr/article/129219/den-yparhei-psyhi-ola-pigazoyn-apo-ton-egkefalo-leei-o-koryfaios-ellinas)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: "Υπάρχει τελικά ψυχή και τι εννοούμε σήμερα με αυτό τον όρο, υπό το φως των σύγχρονων επιστημονικών ανακαλύψεων;"

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΞΙΝΟΣ: "Η μεγάλη πλειονότητα των νευροεπιστημόνων δεν θεωρεί ότι χρειάζεται ο όρος «ψυχή». Δεν θεωρούν ότι υπάρχει "φάντασμα μέσα στη μηχανή", στον οργανισμό μας. Η ψυχολογία έχασε την ψυχή της το 1930, όταν οι ψυχολόγοι (σ.σ. οι μπιχεβιοριστές) σταμάτησαν να μιλάνε για ψυχή και άρχισαν να μιλάνε για συμπεριφορά, για ερέθισμα-αντίδραση.

Σήμερα πια ο ψυχολόγος δεν χρειάζεται να επικαλεσθεί τον όρο «ψυχή» για να δουλέψει με έναν ασθενή που έχει μία φοβία, μια κατάθλιψη, μια έμμονη ιδέα. Βέβαια, δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ψυχή. Αρκείσαι να πεις ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη γι' αυτήν και ότι δεν χρειάζεσαι να την επικαλεσθείς για να κάνεις τη δουλειά σου ως ψυχολόγος. Βέβαια, η ευθύνη της απόδειξης δεν είναι δικιά μου, αλλά εκείνου που ισχυρίζεται ότι υπάρχει ψυχή."

Κατά δήλωση λοιπόν του Γ. Παξινού, "ο καταθέτων την θετική πρόταση φέρει το βάρος της απόδειξης".

Πού είναι η σχετική απόδειξη του Johann Christian Reil η οποία πρέπει να χρονολογεί από το 1808 και η οποία αφορά ΑΚΡΙΒΩΣ το θιγόμενο θέμα;

Εάν, λοιπόν Yellow Code, τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις, δηλαδή:

ότι αντικείμενο της ψυχιατρικής / ψυχολογίας είναι η "μελέτη/γιατρειά της συμπεριφοράς, δυσλειτουργικών εκδηλώσεών / συμπτώματών και έμπρακτών προβληματικών εκδηλώσεών αυτού που καλούμε [ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΜΕ;;;] ψυχή" για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου, τίθενται τα εξής αδικαιολόγητα:

1ον Το 1808 οριζόταν τόσο η ψυχή, όσο και η συμπεριφορά, η προσωπικότητα, η δυσλειτουργία και το σύμπτωμα στην Ελληνική γλώσσα.

ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ:
Ποιός είπε στον ΑΡΧΙΜ***** Johann Christian Reil εκ Γερμανίας, ότι η Ελληνική γλώσσα έχει ανάγκη ενός δεύτερου ορισμού για την ψυχή;;;

ΔΕΥΤΕΡΟ ΦΑΟΥΛ:
Ποιός είπε ότι ο ορισμός - ο προφορικός τον οποίο χρησιμοποιούν μεταξύ τους οι ψυχολόγοι / ψυχίατροι εντός και εκτός των ακαδημαικών ιδρυμάτων τους - ότι είναι ορθός; Κανένας. Αποδεικνύουν την ορθότητα του; Όχι. Λένε όμως στους εισερχόμενους φοιτητές ότι "εμείς καλούμε ψυχή το άθροισμα ΣΚΕΨΕΩΝ, ΙΔΕΩΝ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ, ΠΑΡΟΡΜΗΣΕΩΝ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ". Σε θρησκευτικά πλαίσια, ο Έλληνας είχε το 1808 έναν ορισμό για την ψυχή, όπως και ο ταοιστής έχει έναν, όπως και ο βουδιστής έχει έναν, όπως και όλοι οι υπόλοιποι. ΣΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ! Η ψυχιατρική / ψυχολογία όμως διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους ότι είναι ΕΠΙΣΤΗΜΗ! Δηλαδή ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!

2.1 ΠΩΣ γνωρίζουν;
2.2 ΠΩΣ αποδεικνύουν;

Επειδή αποφάσισε μια αρμαθειά κοπρίτες ότι "ότι πουν οι J.C. Reil και Wilhelm Wundt είναι σωστό. Ουγκ". Ούτε μεταξύ τους δεν συμφωνούν οι δύο "φωστήρες" και ο ένας ευθύνεται για την αναπόδεικτη ένταξη της ενασχόλησης του J.C. Reil στην ιατρική ως ειδικότητα, ενώ ο άλλος για την επανίδρυση της ψυχιατρικής ως ΝΕΑΣ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ!!!

Το μόνο που μπορεί να σχολιάσει ένας λογικός και σκεπτόμενος άνθρωπος εδώ είναι "ΔΕ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ *******";

ΤΡΙΤΟ ΦΑΟΥΛ:
Έστω - και κάνω μόνο υπόθεση εργασίας γιατί εγώ δεν το δέχομαι - ότι ο παραπάνω ορισμός είναι σωστός. Ποιός είναι ο λόγος που αυτός παραλείπεται από το σύνολο της διδασκόμενης βιβλιογραφίας εντός των περιγραμμάτων σπουδών τους; Αν επιμένεις σε κάτι διαφορετικό, περιμένω να μου υποδείξεις συγγραφέα/τίτλο/ISBN/περίγραμμα σπουδών από σύγγραμα το οποίο διδάσκεται στο ΕΚΠΑ/Πάντειο/Αριστοτέλειο/Κρήτης.

ΤΕΤΑΡΤΟ ΦΑΟΥΛ:
Αν και πάλι ίσχυε αυτό το οποίο μας λες ότι δεν εννοούν την ψυχή, πες μας σε παρακαλώ ποιό είναι το περιεχόμενο της ίδρυσης της ΝΕΑΣ ή ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ από τον Emil Kraepelin. Εγώ ψάχνω μήνες τώρα να βρω ποιός ήταν ο λόγος της μετονομασίας της ψυχιατρικής από τον βαρυσήμαντο Kraepelin.

ΠΕΜΠΤΟ ΦΑΟΥΛ:
Όταν ο μαστρο-Wundt ξεστόμισε τις αναπόδεικτες θέσεις του περί μη-ύπαρξης ψυχής, οι γερμανοτσωλιάδες ψυχίατροι καθώς και τα υποκείμενα τα οποία ευθύνονται για την ένταξη της ψυχιατρικής στην ιατρική ως ειδικότητα ξέχασαν να ρωτήσουν όλους τους υπόλοιπους μεταξύ των οποίων και τους Γερμανούς τους ίδιους.

Κρύψανε το σκ*** τους στην Ελληνική γλώσσα μέσω γλωσσικής απάτης την οποία έχω ήδη αναλύση στο κυρίως κείμενο, παρέκαμψαν το αμφιμονοσήμαντο μιας γλώσσας την οποία δεν μιλούσαν και αδιαφόρησαν για το γεγονός ότι κάποια δισεκατομμύρια ανθρώπων έξω από τον στενό τους κύκλο, με τον Α ή Β τρόπο πιστεύουν στην ύπαρξη ψυχής, χωρίς να την αποδεικνύουν. Δηλαδή ΑΚΡΙΒΩΣ ότι έκανε ο ίδρυτής τους J.C. Reil.

ΕΚΤΟ ΦΑΟΥΛ:
Ποιός όρισε τους ψυχίατρους / ψυχολόγους ως κριτές του φυσιολογικού; Ακόμα και ο ίδιος ο Kraepelin είχε γράψει ότι είναι αδύνατος ο διαχωρισμός μεταξύ δυσλειτουργιών και φυσιολογικών συμπεριφορών.

Απάντησε στα παραπάνω και συζητάμε στη συνέχεια.

Για την ώρα - μια και για τους γερμανούς ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να βάλεις χέρι σε μια ξένη γλώσσα και να δώσεις νέο ορισμό σε μια ήδη υφιστάμενη έννοια για μένα εφεξής ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ / ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ = Μ****** ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ. Χωρίς διαχωριστική κάθετο. Διαισθητικά νιώθω ότι είναι σωστό αυτό και έλα εσύ να μου αποδείξεις το αντίθετο. Αν εξαιρέθηκε ο J.C. Reil και ο Wilhelm Wundt από το "ο καταθέτων την θετική πρόταση φέρει το βάρος της απόδειξης" μπορείς να μου ζητήσεις αποδείξεις, αλλά ξέρεις και τι θα πάρεις.[B]Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

M87
Μέλος 1ης Βαθμίδας


52 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 15:26:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΜΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ BOLD / ΜΑΥΡΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

Ελευθερία έκφρασης και λόγου και τα συναφή. Ο Νοών νοείτω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 18:19:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κατ' αρχήν Μ87, να σου πω πως προσωπικά δεν προσπαθώ να σου αποδείξω τίποτε γιατί αφ' ενός δεν είμαι ούτε ψυχίατρος, ούτε ψυχολόγος, αφ' ετέρου κι εγώ διαβάζω αυτά που γράφεις και με την σειρά μου διατυπώνω κάποιες απορίες.

Να σου πω επίσης πως βρίσκω απολύτως λογικό αυτό που έλεγε ο καθ. Βασιλόπουλος

quote:
Για να προχωρήσει η ψυχιατρική, άφησε πίσω το θεμελιώδες ερώτημα “τι είναι ψυχή”

Λογικό δεν είναι ; Πρέπει να ξεκολλήσει κάποιος από μια ιδέα, για να προχωρήσει σε μια άλλη. Αν η επιστήμη της ψυχιατρικής εξακολουθούσε να αναζητά μια απάντηση στο τι είναι ψυχή, ακόμη θα έψαχνε. Συμφωνώ επίσης και σ' αυτό

quote:
"Η μεγάλη πλειονότητα των νευροεπιστημόνων δεν θεωρεί ότι χρειάζεται ο όρος «ψυχή». Δεν θεωρούν ότι υπάρχει "φάντασμα μέσα στη μηχανή", στον οργανισμό μας. Η ψυχολογία έχασε την ψυχή της το 1930, όταν οι ψυχολόγοι (σ.σ. οι μπιχεβιοριστές) σταμάτησαν να μιλάνε για ψυχή και άρχισαν να μιλάνε για συμπεριφορά, για ερέθισμα-αντίδραση.

Σήμερα πια ο ψυχολόγος δεν χρειάζεται να επικαλεσθεί τον όρο «ψυχή» για να δουλέψει με έναν ασθενή που έχει μία φοβία, μια κατάθλιψη, μια έμμονη ιδέα. Βέβαια, δεν μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ψυχή. Αρκείσαι να πεις ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη γι' αυτήν και ότι δεν χρειάζεσαι να την επικαλεσθείς για να κάνεις τη δουλειά σου ως ψυχολόγος. Βέβαια, η ευθύνη της απόδειξης δεν είναι δικιά μου, αλλά εκείνου που ισχυρίζεται ότι υπάρχει ψυχή."


του Παξινού. Συνεπώς, τι μας νοιάζει αν δεν έχει αποδείξει τι είναι ψυχή ο Johann Christian Reil ; Άσε δηλ. που δεν μπορούσε να το κάνει, αλλά μιλάμε για κάποιον που διατύπωσε κάποια πράγματα τον 19ο αιώνα !!! Γιατί να ψάχνουμε να βρούμε μια απόδειξη των λεγομένων του Johann Christian Reil τότε ; Εμένα, αυτό το

quote:
Σήμερα πια ο ψυχολόγος δεν χρειάζεται να επικαλεσθεί τον όρο «ψυχή» για να δουλέψει με έναν ασθενή που έχει μία φοβία, μια κατάθλιψη, μια έμμονη ιδέα.

μου είναι υπερ-αρκετό.

quote:
Εάν, λοιπόν Yellow Code, τα πράγματα είναι όπως τα περιγράφεις, δηλαδή:

ότι αντικείμενο της ψυχιατρικής / ψυχολογίας είναι η "μελέτη/γιατρειά της συμπεριφοράς, δυσλειτουργικών εκδηλώσεών / συμπτώματών και έμπρακτών προβληματικών εκδηλώσεών αυτού που καλούμε [ΠΟΙΟΙ ΚΑΛΟΥΜΕ;;;] ψυχή" για να χρησιμοποιήσω τα λόγια σου, τίθενται τα εξής αδικαιολόγητα:


Εμείς, ο απλός κόσμος.

quote:
τίθενται τα εξής αδικαιολόγητα:

1ον Το 1808 οριζόταν τόσο η ψυχή, όσο και η συμπεριφορά, η προσωπικότητα, η δυσλειτουργία και το σύμπτωμα στην Ελληνική γλώσσα.


ΟΚ, δεν το γνωρίζω αλλά ok, το δέχομαι.

Ας πάρουμε ένα - ένα τα ΦΑΟΥΛ.

quote:
ΠΡΩΤΟ ΦΑΟΥΛ:
Ποιός είπε στον ΑΡΧΙΜ***** Johann Christian Reil εκ Γερμανίας, ότι η Ελληνική γλώσσα έχει ανάγκη ενός δεύτερου ορισμού για την ψυχή;;;

Τι σημασία έχει αυτό ; Το σκέφτηκε από μόνος του, του το είπε κάποιος ή το έκλεψε από κάποιον άλλον. Και ; Θα προτιμούσες π.χ οι φοιτητές να διδάσκονταν τον ορισμό που είχαν οι Έλληνες για την ψυχή (σε θρησκευτικά πλαίσια) από το 1800 ; Κατ' αρχήν, ποιος είναι ο ορισμός αυτός ; εγώ δεν ξέρω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

yellow_code
Μέλος 1ης Βαθμίδας


78 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/07/2017, 18:55:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Επειδή η ψυχολογία και η ψυχιατρική δεν θεραπεύει, θα το κάνει η θρησκεία που πιστεύει στην ψυχή. Καλά τα λέω; Θα σου δώσω μια συνοπτική απάντηση, ελπίζω να σε καλύψει. Δεν υπάρχει ψυχή. Βρίσκεται στη φαντασία των περισσότερων "πιστών" των Αβρααμικών θρησκειών, η απέλπιδα προσπάθεια τους, να πείσουν τον εαυτό τους ότι θα επιζήσει ακριβώς έτσι όπως είναι εν ζωή, μετά τον θάνατό τους. Κι ενώ υπάρχουν τεκμηριωμένα άλλα δεδομένα επί του θέματος αυτού (δεν σε αφορούν) που άπτονται της μεταφυσικής, το θέμα ψυχή, έτσι όπως το θέτεις, δεν έχει νόημα για την ψυχολογία και την ψυχιατρική. Έχει πάψει να 'χει νόημα εδώ και έναν περίπου αιώνα.

Νομίζω πως θα συμφωνήσω με αυτήν την άποψη φίλε M87.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 9 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy