ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΑΡΧΑΙΩΝ ΣΚΟΤΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 16:24:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΟ

1.ΝΑΙ δεν ήταν άδικη η κρίση των δικαστών της Ηλιαίας ότι ο Σωκράτης δεν πίστευε στην πατροπαράδοτη θεολογία του Δωδεκαθέου , έτσι όπως είχε διαπλαστεί από τους ποιητές και ιδίως από τον Όμηρο και τον Ησίοδο. Ο θεός του Σωκράτη «το δαιμόνιό του» είχε δική του πνευματική διάσταση. Με αυτήν την έννοια όντως εισήγαγε νέα θεολογία. Και την εξέφραζε επιθετικά στο Λύκειο , στην Αγορά , στα συμπόσια και τους δρόμους της Αθήνας κάνοντας ανοιχτή προπαγάνδα ενάντια στην πατροπαράδοτη λατρεία του Δωδεκαθέου.
2.ΝΑΙ ούτε ήταν αβάσιμη και συνακόλουθα άδικη η κατηγορία πως καθιστούσε τους νέους ικανούς να προβληματίζονται και να αναζητούν λύσεις , έξω από το συντηρητικό φρόνημα των πατέρων τους.

Και με τις 2 καινοτομίες του ο Σωκράτης ανήγαγε την φιλοσοφία σε κέντρο αντίδρασης εναντίον του θρησκευτικού και πολιτικού κατεστημένου της αθηναϊκής πολιτείας . Και φυσικό είναι πως αυτό το κατεστημένο αμύνθηκε αντεπιτιθέμενο.

ΕΡΩΤΗΜΑ 1.ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ

ΙΕΡΟΔΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑΟΙ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Ο ιερέας του Μορινηνή Δία είχε 3000 ιερόδουλους. Στον ναό της Αφροδίτης στην Κόρινθο υπήρχαν 1000 ιερόδουλοι , γι’ αυτό και πολλοί έμποροι ιδίως και στρατιωτικοί επισκέπτονταν την πόλη.

Από ότι φαίνεται και άλλα ιερά είχαν ιερόδουλους στην αρχαία Ελλάδα αλλά δεν ήταν όλοι γυναίκες εταίρες Έτσι υπάρχουν αναφορές για ιερόδουλους στην Τεγέα Αρκαδίας ναού της Αλέας Αθηνάς , στην Δήλο του ναού του Απόλλωνα και στους Δελφούς οι οποίοι ήταν ιερόσυλοι δηλαδή νοσφιστές των καρπών και ιερών του θεού γαιών. Αυτοί καταδικάστηκαν από τους Αμφυκτίονες να αφιερωθούν ως ιερόδουλοι εις τον ναό του Απόλλωνα. Τέλος ονομαστό για τον αριθμό των ιερόδουλων ήταν στην Σικελία και στο ψηλό λόφο της Έρυκος το ιερό της Αφροδίτης της λεγόμενης Ερυκίνης και της οποίας αφίδρυμα υπήρχε στη Ρώμη.

ΕΡΩΤΗΜΑ 2.ΟΙ ΝΑΟΙ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η ΓΙΑ ΟΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ


Η ΜΥΣΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΙΕΡΑΤΕΙΩΝ.ΕΛΕΥΣΙΝΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΗ

Ερωτήσεις προς την λογική (κατόπιν Εθνικής τοποθέτησης περί μετάδοσης μυστικής επιστημονικής γνώσης στα αρχαία θρησκευτικά δρώμενα όπως λ.γ. τα Ελευσίνια) :

1. Αν στα Ελευσίνια μυστήρια παραδίδονταν «μεγάλες επιστημονικές γνώσεις» , τότε γιατί ο φιλόσοφος Αριστοτέλης δεν αναφέρει τίποτα το σπουδαίο; Μήπως δεν κατάλαβε και αυτός τίποτα λόγω «έλλειψης νοημοσύνης» όπως και ο Κλήμης ο Αλεξανδρινός ;

2. Αν παραδίδονταν επιστημονική γνώση στα Ελευσίνια τότε γιατί μερικοί από τους αρχαίους μας προγόνους τα «χλεύασαν»; (προσωπικά τα σέβομαι σαν θρησκευτικά δρώμενα των Εθνικών αλλά από την άλλη μεριά δε μπορώ να δεχθώ ορισμένες τοποθετήσεις τους γύρω από αυτά χωρίς κάποιες αμφιβολίες)

3. Αν η γνώση στην αρχαιότητα ήταν όλη μυστικιστική και θρησκευτική τότε γιατί ο αρχαίος Έλληνας άνθρωπος δεν παρέμεινε στα σπήλαια σαν άγριος , κρατώντας τα επιστημονικά φώτα συνεχώς μυστικά , παρά εφάρμοσε πάντοτε την γνώση που κατείχε όπου έβρισκε ευκαιρία π.χ. πολέμους , καλλιέργεια, κυνήγι, ναυσιπλοΐα ;

4. Αν στα αρχαία θρησκευτικά δρώμενα όλα ήταν επιστημονικά τότε προς τι οι σημερινές προσπάθειες των Εθνικών για δημιουργία τεμενών; Τί χρειάζονται οι θρησκευτικοί τεμένη όταν υπάρχουν χιλιάδες επιστημονικά εργαστήρια τα οποία θα μπορούσαν να είναι τα σημερινά «ιερά» της Εθνικής θρησκείας ;

5. τελικά τι είναι η αρχαία θρησκεία και τα αρχαία μυστήρια ; θρησκεία ή επιστήμη ; και τα 2 μαζί δε ταιριάζουν και τόσο δύσκολο (βλ. Φιλοσοφ.)

6. συγκριτικά η Χριστιανική θρησκεία είναι ΘΡΗΣΚΕΙΑ και όχι επιστήμη. Σαν θρησκεία η Ορθοδοξία δέχεται την επιστημονική έρευνα αλλά δεν προσβλέπει στην ανάλυση των υλικών φαινομένων

ΕΡΩΤΗΣΗ 3.Η ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΥΣΙΝΙΩΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΤΟΥΣ .ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΗΤΑΝ ΑΡΑΓΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ..ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΑ.

ΠΕΡΙ ΗΘΙΚΗΣ


Ένας πολύ πλούσιος στην Αθήνα είχε 1000 δούλους τους οποίους νοίκιαζε διότι δεν χωρούσαν σπίτι του.
Α. Πλούσιος Αθηναίος : 50 δούλοι
Β. Μέσος Αθηναίος : 10 (θυρωρός , μάγειρας , παιδαγωγός και υπηρέτριες για δουλειές)
Γ. Όλα Σύμφωνα με λεγόμενα Πλάτωνα

Απογραφή 312-310 π.Χ. του πληθυσμού της Αττικής που αποδίδεται στον Δημήτριο τον Φαληρέα:

1. Πολίτες ελεύθεροι 21.000 (άνω των 20 ετών)
2. Μέτοικοι 10.000
3. Δούλοι 400.000

ΕΡΩΤΗΣΗ 4Α..ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ.4Β..ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΑΧΟΥΣ[ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΗΤΕΡΟ ΕΧΘΡΟ ΔΗΛΑΔΗ].ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΣ

ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αριστοτέλης μας λέει επί του θέματος «Ο μεν γαρ δούλος ουκ έχει το βουλευτικόν, το δε θύλη έχει μεν, αλλ’ άκυρον, ο δε παις έχει μεν αλλ’ ατελές»[ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ]

ΕΡΩΤΗΣΗ 5.Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΗΤΑΝ Η ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ


Η ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Οι Λέσβιοι θυσίαζαν ανθρώπους εις τον Διόνυσο και οι Κρήτες εις τον Δία. Ο Απόλλωνας της Λευκάδας χαίρονταν με τις ανθρωποθυσίες που τελούνταν με ρίψη εις τα βράχια (Στράβωνας C. 452

O Θεμιστοκλής πριν από την ναυμαχία της Σαλαμίνας λέγεται ότι θυσίασε στον Ωμιστή Διόνυσο 3 Πέρσες (Πλουτ. Θεμ. 13).Οι κάτοικοι της Θήβας προσέφεραν ένα βρέφος για να εξευμενίσουν την αλεπού που μάστιζε την περιοχή (Παυς. 19.11 Κ, Απολλωδ. Μυθογρ. 2.4.7[ΑΚΟΥ ΤΗΝ ΑΛΕΠΟΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΚΑΤΙ ΛΕΕΙ]

ΕΡΩΤΗΣΗ 6.ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ Η ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ.

ΕΡΕΥΝΑ

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 18:36:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικα, ειναι δυνατον μια θρησκεια που, υποτιθεται, μιλα για αγαπη, να ενσταλαζει τοσο μισος στη ψυχη του ανθρωπου; Ειναι δυνατον ο δογματικος φανατισμος να σε στρεφει εναντια στους προγονους σου;....Εκτος κι αν ΔΕΝ ειναι προγονοι σου!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 19:08:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ…)
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟ FORUM. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΣΕΙ ΘΕΡΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΙΜΝΙΟ…., ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ….

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 19:23:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Τελικα, ειναι δυνατον μια θρησκεια που, υποτιθεται, μιλα για αγαπη, να ενσταλαζει τοσο μισος στη ψυχη του ανθρωπου; Ειναι δυνατον ο δογματικος φανατισμος να σε στρεφει εναντια στους προγονους σου;....Εκτος κι αν ΔΕΝ ειναι προγονοι σου!


ΠΑΣΧΑΛΗ ΤΙ ΣΧΕΣΕΙ ΕΧΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ .ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΨΕΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΤΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ.
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝ Η ΑΙΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΙΩΓΜΟ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ.
ΞΕΡΕΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΜΕΓΑΛΑ .ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΩΝ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑ ΟΤΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟΣΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΣΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΟ.
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ .

ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 19:35:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΓΝΩΣΕΩΝ ΑΛΛΩΝ.
ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΠΟΥ ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ. (ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΟΥ ΠΗΡΕ ΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΥΠΩΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΩ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΥΤΑ…)
ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟ FORUM. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΧΗΣΕΙ ΘΕΡΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΑΛΛΟ ΠΟΙΜΝΙΟ…., ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟ….

ΠΡΟΣ ΠΛΩΤΙΝΟ

ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ

http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΛΕΒΩ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ.ΕΓΙΝΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ,ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΕΛΕΙΑ[ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ],ΑΝ ΟΧΙ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΘΡΑ.


ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 20:29:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ ποιμήν εάν έκανες τον κόπο να διαβάσεις τα μηνύματα μου θα διαπίστωνες ότι προτείνω να την διαβάσουν τα μέλη, ότι ήδη την γνώριζα (πριν την δω στην «ταυτότητα» σου στο εσωτερικά).. , και ότι όντως αξίζει να την μελετήσει κάποιος.
Ο λόγος όμως του forum είναι συγκεκριμένος και έχει κανόνες. Είμαι σίγουρος ότι εάν έχεις αξιόλογα κείμενα και τα προωθήσεις στους διαχειριστές θα προβληθούν από το site, όπως γίνεται με δικά μου και πολλών άλλων.
Για το εάν είμαι φανατικός θα κουραστείς να το διαπιστώσεις διότι πρέπει να διαβάσεις τα γραφώμενα μου….
Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν βοηθάς με αυτό τον τρόπο. Το καλύτερο θα ήταν να παραθέτεις τις απόψεις σου με διάλογο..

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΑΝ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


161 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 20:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΑΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ,
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ.ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΛΕΣ.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΚΟΛΑΣΙΕΣ.Η ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ
ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΠΑΛΙ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 4α: OI ΔΟΥΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΟΥΛΟ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ Η' ΣΚΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΕ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ
ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 4β: ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ
ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 5: NOMIZΩ ΟΤΙ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ
ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 6: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ
ΑΝΩΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΙΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΑΜΕ,ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ
ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΨΕΓΑΔΙΑ ΤΟΥ,
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/08/2003, 21:08:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε μου ΑΒΒΑ, αν δουμε ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ τα στραβα της αρχαιας Ελλαδας και τα στραβα του χριστιανισμου, ε, φιλε μου, δε συγκρινονται με τιποτε!!!Παρα τα ανθρωπινα λαθη που γινονται σε καθε εποχη,εκεινη η περιοδος γεννησε επιστημη, φιλοσοφια, δημοκρατια, τεχνη, ανθρωπισμο, γεγονος που το παραδεχονται σε ολοκληρη την υφηλιο. Ο χριστιανισμος τι προηγαγε;......Κακα τα ψεματα, μιλουσε για αγαπη και εφερε το μισος, μιλουσε για ειρηνη και εκανε τους πιο απανθρωπους πολεμους, μιλουσε για φως και εφερε το σκοταδισμο, μιλουσε για αναγεννηση του κοσμου και εφερε τον πιο ζοφερο μεσαιωνα...Τι, τελικα τι προσφερε στην ανθρωποτητα;;; Κανενας θεος δεν θα ενσαρκωνονταν -γνωριζοντας ως θεος τι θα επακολουθησει- αν ηταν να επιφερει τοση δυστυχια στον ανθρωπο με τη γεννηση του.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 00:54:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την καλησπέρα μου...

Το ΜΟΝΟ ΣΚΟΤΟΣ που ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΩ είναι αυτό το ΣΚΟΤΟΣ που προκαλείται απο τον ΕΘΕΛΕΟΤΥΦΛΟΤΙΣΜΟ...
Και ΑΥΤΟ είναι το χειρότερο απο ΟΛΑ τα ΣΚΟΤΗ...

Είναι το ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ, γιατί η Θεία Πρόνοια ΠΡΟΙΚΙΣΕ τον Ανθρωπο με την ΟΡΑΣΗ και εκείνος, ο ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΣ, βγάζει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ τα ματάκια του ΑΧΡΗΣΤΕΥΟΝΤΑΣ (και άρα ΠΑΡΑΠΟΙΟΝΤΑΣ τη Θεία Πρόνοια που του τα χάρισε) το ΟΡΓΑΝΟ ΕΚΕΙΝΟ που μπορεί να τον κάνει ΚΑΛΥΤΕΡΟ όταν ΜΠΟΡΕΙ και του κάνει ΧΡΗΣΗ...

Φίλε Αββά Ποιμένα...
Το ΠΡΕΠΟΝ απο μεριάς σου ΘΑ ΗΤΑΝ να ακούσεις και να λάβεις υπόψιν σου τα όσα σου είπε στα άλλα θέματα που ΕΣΥ άνοιξες...
Αντ'αυτού, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ να ανοίγεις θέματα ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΛΑΘΟΣ ΤΡΟΠΟ που ξεκίνησες...

Γιατί μεπρδεύεις ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ;;;
Γιατί μεταφέρεις απο το ένα θέμα στο άλλο τα ΙΔΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;;;
Τι είναι αυτό που προσπαθείς να πετύχεις;;;

Ακουσε τι σου λέει ο Συντονιστής Πλωτίνος και βάλε το καλά στο μυαλό σου...
Εδώ είναι χώρος ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ και ΟΧΙ ΚΑΤΗΧΗΣΗΣ...
Αφού εκεί που γράφεις (όπως λές, γιατί δε σε πιστεύω) στην ιστοσελίδα
των ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΩΝ ΑΠΟΛΟΓΗΤΩΝ
( http://www.geocities.com/anonymos_apologitis/ ) παραθέτεις αυτά τα κείμενα, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙ ΕΔΩ;;;

Εάν θα ήθελες τη ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ και τη ΚΡΙΣΗ ΜΑΣ, τότε απλά πές μας το "ρεζουμε" και πάνω σε αυτά έλα να τα πούμε...
Και να ξέρεις πώς έχουμε να ΣΑΣ πούμε ΠΟΛΛΑ...

Λοιπόν, σταμάτα να ανοίγεις ΣΥΝΕΧΕΙΑ θέματα που προάγουν το ΜΙΣΟΣ και τον ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ και σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ τους σκοπούς που του χώρου, ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ δηλαδή...
Ελα να κάνουμε ΔΙΑΛΟΓΟ, να ΜΑΣ ρωτάς και να ΣΟΥ απαντάμε...
Να ΣΕ ρωτάμε και να ΜΑΣ απαντάς...

Πολύ σκοτάδι έπεσε ρε παιδία...
Ανάψτε και κανένα ΦΩΣ....

Κέλσος ο Φιλαλήθης

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Enas
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
241 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 01:09:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Enas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
25 ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΒΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΣΕ.

I am no human now
because I choose to know..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 05:38:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΣ ΠΑΣΧΑΠΕΡΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Πανδιδακτηριο Κωνσταντινούπολης

ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙ
Βυζαντινοί Αριστοτελιστές και Νεοπλατωνικοί
Βυζάντιο και Αναγέννηση
Βυζαντινός Πολιτισμός

Πρόπερσι τέτοια εποχή, είχα διαβάσει τα βιβλία του sir Steven Runciman "Βυζαντινός Πολιτισμός" και "Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως". Εντύπωση μεγάλη μου έκανε η αγάπη για το Βυζάντιο, με την οποία είναι γραμμένα. (Πόση αντίθεση με τους επιστήμονες την τακτική των οποίων καταγγέλλουν οι Hanson και Heath στο "Who killed Homer?", οι οποίοι καταγγελλόμενοι επιδεικνύουν στο αντικείμενο της ερεύνησα τους την αγάπη με την οποία ο ιατροδικαστής ανατέμνει το πτώμα δολοφονηθεντος νονού της νύχτας...). Κάτι που θίξαμε σε προηγούμενο μήνυμα: θυμάμαι τις αναφορές που κάνει στην κοινωνική πολιτική του Βυζαντίου, τα ιδρύματα, πτωχοκομεία, θεραπευτήρια κ.α., στην απουσία της θανατικής ποινής, αλλά και αυτών των φυλακών. Εδώ όμως θα μεταφέρω δυο ενδιαφέροντα αποσπάσματα.
Η Αψίδα του Θεοδοσίο
Μερικά ευτράπελα πλην χαρακτηριστικά περιστατικά: "Όταν ο Λουιτπρανδος επισκέφθηκε ξανά την Κωνσταντινούπολη ως απεσταλμένος του Όθωνος Α', βρήκε πολύ ψυχρή υποδοχή και γύρισε πίσω δηλώνοντας ότι όλα τα πράγματα τα έφτιαχναν πολύ καλύτερα στον τόπο του, παρ' όλο που έκανε ο,τι μπορούσε για να περάσει λαθραία από το τελωνείο κομμάτια από αυτοκρατορικά χρυσοΰφαντα μεταξωτά. Λίγα χρόνια αργότερα, όταν ο Όθων Β' παντρεύτηκε την πορφυρογέννητη πριγκίπισσα Θεοφανώ, ακολουθώντας την αποφασιστική αυτή γυναίκα, πλήθος Έλληνες από την Ανατολή και τη νότιο Ιταλία ήρθαν στο βορρά και ακολούθησαν την αυλή στην Γερμανία. [1] Εκεί η Θεοφανώ σκανδάλισε τους κάτοικους διότι έκανε μπάνιο(!) και φορούσε μεταξωτά - φριχτές συνήθειες που την έστειλαν στην κόλαση (την ειδε εκεί σε όραμα της μια μοναχή) - ακριβώς όπως και η εξαδέλφη της η Μαρία Αργύρη, λίγα χρόνια αργότερα, έκαμε τον αγαθό άγιο Πέτρο Δαμιανό να φρίξει, επειδή έφερε πιρουνιά στην Βενετία." Στον επίλογο του έργου, ο λόγος του Runciman είναι πραγματικά συγκινητικός: "Η τραγωδία ήταν τελική. Στις 29 Μαΐου 1453 ένας πολιτισμός σαρώθηκε αμετάκλητα. Είχε αφήσει μια ένδοξη κληρονομιά στα γράμματα και στην τέχνη. Είχε βγάλει χώρες ολόκληρες από την βαρβαρότητα και είχε δώσει σε άλλες την εκλέπτυνση των ηθών. Η δύναμη του και η ευφυΐα του προστάτεψαν πολλούς αιώνες την χριστιανοσύνη. Για έντεκα αιώνες η Κωνσταντινούπολη ήταν το κέντρο ενός κόσμου Φώτος. Το ζωηρό πνεύμα, τα ενδιαφέροντα και η αγάπη για την ομορφιά των Ελλήνων, η υπερήφανη ισχύς και η διοικητική ικανότητα των Ρωμαίων, η υπερβατική ορμή των χριστιανών της Ανατολής, που είχαν ενωθεί μαζί σε ένα ρευστό ευπαθές σύνολο , όλα τώρα αποκοιμήθηκαν.Η Κωνσταντινούπολη έγινε η έδρα της θηριωδίας, της αμάθειας, της μεγαλόπρεπης ακαλαισθησίας. Μόνο στα ρωσικά παλάτια, που από πάνω τους φτερούγιζε ο δικέφαλος, το έμβλημα του οίκου των Παλαιολόγων, εμμείνανε για λίγους αιώνες μερικά ίχνη βυζαντινά - μόνο εκεί, και σε κάτι σκοτεινές αίθουσες κοντά στον Κεράτιο Κόλπο, χωμένες ανάμεσα στα σπίτια του Φαναριού, όπου ο πατριάρχης διατηρούσε την άσημη αυλήτου, έχοντας το ελεύθερο, από την πολιτικότητα του κατακτητή σουλτάνου και χάρη στους μόχθους του Γεωργίου Γεννάδιου Σχολαριου, να κυβερνά τον υπόδουλο χριστιανικό κόσμο και να του χαρίζει μια κάποια σιγουριά... Ο δικέφαλος αετός όμως δεν φτερουγίζει πια στη Ρωσία,και το Φαναριον έχει βυθιστεί στην αβεβαιότητα και το φόβο. Τα τελευταία λείψανα ψυχομαχούν ή είναι νέκρα..."

[1] Μεγάλο κεφαλαίο στην Ιστορία του ευρωπαϊκού πολιτισμού και η μεταλαμπάδευση του Ελληνικού Φωτός σε όλη την Ευρώπη από τις Ελληνίδες πριγκίπισσες που παντρεύτηκαν ξένους ευγενείς. Ο R. von Vaitzeker, πρόεδρος της Γερμανίας, σε λόγο του στην Ακαδημία Αθηνών (1992), εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι "ο πολιτισμός στην Γερμανία εισήχθη από το Βυζάντιο στα τέλη του 10ου αιώνος".

Βυζαντινών επιστήμες

Πανδιδακτήριον Κωνσταντινουπόλεως

Κάθε άλλο παρά "παπαδίστικη θεολογία" και τίποτε άλλο διδασκόταν στο Πανδιδακτήριον Κων/πόλεως, μάλιστα η θεολογία δεν αποτελούσε καν αντικείμενο του πανεπιστήμιου. Ο Παν. Κανελλόπουλος, στην Ιστορία του Ευρωπαϊκού Πνεύματος, τονίζει ότι το πανεπιστήμιο ήταν οργανωμένο σύμφωνα με τα παλαιά πρότυπα των εθνικών ανώτατων σχολών. Διδασκόταν γραμματική, ρητορική (συνδυασμένη μ' αυτήν ήταν η φιλολογία), διαλεκτική (γενικότερα η φιλοσοφία), καθώς και αριθμητική, γεωμετρία, αστρονομία, μουσική. Παράλληλα με τους κλάδους αυτούς ίσχυε ως ιδιαίτερο σύστημα γνώσεων η επιστήμη του Δικαίου. Η ιατρική μπορεί να διδασκόταν ανεξάρτητα, μπορεί όμως και συνδυασμένη μ' έναν από τους άλλους βασικούς κλάδους τεχνών και επιστημών. Και τώρα το αξιοσημείωτο (γράφει ο Κανελλόπουλος): Περίεργο είναι ότι η θεολογία δεν ήταν κλάδος σπουδών στο κοσμικό πανεπιστήμιο. Λειτουργούσε , ως ιδιαίτερο ίδρυμα που δεν είχε άμεση σχέση με το κράτος, η Πατριαρχική Σχολή, όπως και άλλες σχολές σε μοναστήρια. (Με περιφημότερη την σχολή της μόνης του Στουδίου, στην Κων/πολη.) Να αναφέρουμε επίσης ότι επί Ιουστινιανού η Νομική Σχολή ανεξαρτητοποιήθηκε και είχε 5ετες πρόγραμμα σπουδών. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι στο Πανδιδακτήριο η φοίτηση ήταν δωρεάν!

Αυτά για τις σπουδές στην Πόλη την "κοινή των Ελλήνων εστία, διατριβή των μουσών, της επιστήμης απάσης διδάσκαλον, την των πόλεων βασιλίδα", όπως την χαρακτηρίζει ο Ανδρόνικος Κάλλιστος στην "Μονωδία επί τη δυστυχεί Κωνσταντινουπολει" (μετά την άλωση).

Επειδή αναφέραμε τον Νικηφόρο Γρηγορά, αξίζει να πούμε ότι πρώτος ανακάλυψε το λάθος του Ιουλιανού ημερολογίου, 250 χρόνια περίπου πριν καθιερωθεί στην Δύση το Γρηγοριανο. Άλλοι μεγάλοι θετικοί επιστήμονες... μεγάλες μορφές σαν τον Ιωάννη τον Φιλόπονο (θεμελιωτή της Ουράνιας μηχανικής 10 αιώνες πριν τον Γαλιλαίο, τελειοποίησε όργανα όπως ο αστρολάβος κ.α.), τον Συνεσιο τον Κρηναίο, τονΛέοντα τον Μαθηματικό, τον Ανθέμιο και τον Ισίδωρο κ.α. πολλοί.Ι. Μερικές από τις ανώτερες και ανώτατες σχολές επί Βυζαντίου

1. Πανεπιστήμιο της Κωνσταντιπουπόλεως 5ος - 15ος αιώνας

Άκμασε από τον 10-13ο αιώνα. Τότε οι καθηγητές ονομάζονταν "φιλόσοφοι" και "μαΐστροι"

και οι έδρες "θρόνοι". Λειτούργησε μέχρι την Πτώση. Περιελάμβανε αίθουσες διδασκαλίας

αλλά και πολυτελείς βιβλιοθήκες.

2. Σχολή της Νίκαιας. Λειτούργησε στην Νίκαια από το 1204 έως το 1261.

3. Πατριαρχική ακαδημία. Ιδρύθηκε τον 13ο αιών
4. Σχολή της Θεσσαλονίκης. Ιδρύθηκε το 1330

5. Σχολή του Μυστρά. Ιδρύθηκε το 1390

6. Σχολή της μονής του Προδρόμου , ιδρύθηκε από τον Ιωάννη Βατατζή και με διευθυντη τον Νικηφόρο Βλεμμύδη.

7. Σχολή του Νικηφόρου Γρηγορά ,στην Κωνσταντινούπολη.

8. Ακαδημία των Θετικών επιστημών της Τραπεζούντας. Γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη επί Μεγαλοκομνηνων. Καλλιεργήθηκαν κατά την περίοδο 1204-1461 τα μαθηματικα και η αστρονομία. Σύμφωνα με τον Δ. Κωτσακη στο βιβλίο του " Διδάσκαλοι του γένους και αστρονομία" Α9ηνα 1983, " κατα πάσα πι9ανοτητα,ελειτουργουσε κοντά σ' αυτήν και αστεροσκοπείο" Ο Σ. Πλακιδης γράφει ότι είχαν αναπτυχθεί τόσο πολύ τα μαθηματικά και κυρίως η αστρονομία ώστε πολλοί που ενδιαφερόντουσαν γι' αυτήν έφευγαν ακόμη και απο την Πόλη για να σπουδάσουν στην Τραπεζούντα.

9. Σχολή της Σμύρνης. Ιδρύθηκε απο τον Νικηφόρο Βλεμμύδη τον 13ο αιώνα.
10. Σχολή της Καισαρείας

11. Σχολή της Εφέσου
κλπ.


[Σημ. Στους αλχημιστές αυτούς υπάρχουν μερικά χρονολογικά λάθη` εν πάση περιπτώσει.]
Το βουκόλειον

ΙΙ. θετικοί επιστήμονες επι Βυζαντίου

1. Ζώσιμος 4ος-5ος αι.

Έλληνας Αλχημιστής από την Πανοπολη της Αιγύπτου. Αυτός πρώτος χρησιμοποίησε την λεξη "Χημεία" από την τέχνη της μαύρης γης της Αιγύπτου που ονομάζεται "χεμ".Ένα από τα έργα του "περί ζύθων ποιήσεως" αποτελεί την αρχαιότερη συνταγή Παρασκευής μπύρας.

2.Πελαγιος 4ος-5ος αι.

αλχημιστής

3. Δημόκριτος 4ος-5ος αι,

αλχημιστής

4.Μαρια η Ιουδαία 4ος-5ος αι.

Αλχημίστρια , μαθήτρια του Δημοκρίτου

5.Αστεριος ο Αμασιευς 5ος αι.

συγγραφέας με σπουδές στα μαθηματικά και την αστρονομία.

6. Ιάκωβος 5ος αι.

Ιατρός , φαρμακολογος και βοτανολόγος

7.Προκλος ο Βυζάντιος 5ος-6ος αι.

Μαθηματικός και φιλόσοφος

8. Αετιος 5ος-6ος αι.

Ιατρός , φαρμακολογος και βοτανολόγος

9.Αμμωνιος 5ος-6ος αι.

Φιλόσοφος , μαθηματικός και αστρονόμος

10.Ερμιας ο Αλεξανδρευς 5ος-6ος αι.

Φιλόσοφος και μαθηματικός
11.Ασκληπιοδωρος ο Αλεξανδρευς 5ος-6ος αι.

Ιατρός .Μαθηματικός και νεοπλατωνικός φιλόσοφος
12.Διδυμος 5ος-6ος

γεωπόνος

Το φόρουμ του Θεοδοσίου

13. Ιωάννης ο Λυδος 490-565

Ιστορικός , νομικός και αστρονόμος

απο την Φιλαδέλφεια.
14.Ιουλιανος ο αρχιτέκτονας 5ος-6ος αι.

Μηχανικός και αρχιτέκτονας. Γνωστός από έναν μηχανισμό άντλησης νερού τον οποίον εφεύρε.
15.Μαρινος ο Νεαπολιτης 5ος-6ος αι.

Νεοπλατωνικός και μαθηματικός. Διάδοχος του Πρόκλου στην Ακαδημία.

16. Σιμπλικιος 5ος-6ος αι.

Φιλόσοφος και μαθηματικός

Δίδαξε στην Ακαδημία μέχρι που έκλεισε και μετά το κλείσιμο της πήγε στην Περσία για 5 χρόνια , όπου δίδαξε. Επέστρεψε όμως και δίδαξε στην Κωνσταντινούπολη.

17.Ασκληπιος ο Τραλλειανος 6ος αι.

Νεοπλατωνικός και γεωμέτρης

18. Ανθέμιος ο Τραλλειανος 6ος αι.

αρχιτέκτονας (Αγια Σοφία) και συγγραφέας
19.Ηλιοδωρος ο Νεοπλατωνικός 6ος αι.

Φιλόσοφος ,μαθηματικός και αστρονόμος

20.Ισιδωρος ο Μιλησιος 6ος αι.

Αρχιτέκτονας και μαθηματικός .

Ολοκλήρωσε την Αγια Σοφία.

Ίδρυσε στην Πόλη Σχολή Μηχανικών και υπήρξε δάσκαλος τους τελευταίου διευθυντή της Ακαδημίας Αθηνών του Δαμάσκιου.

21.Ισιδωρος ο Μιλησιος ο Νεώτερος 6ος αι.

Αρχιτέκτονας και μηχανικός. Ανιψιός του προηγούμενου.

Ανοικοδόμησε τον τρούλο της Αγίας Σοφίας όταν έπεσε λόγω σεισμού το 558.

22.Δαμασκιος 6ος αι.

Έλληνας νεοπλατωνικός και μαθηματικός , από την Δαμασκό. Τελευταίος διευθυντής της Ακαδημίας.

23.Ευτοκιος 6ος αι.

Μαθηματικός

24.Ηρων 6ος αι.

Μαθηματικός

25.Ιεροκλης 6ος αι.

Γεωγράφος

26. Ιωάννης ο Φιλόπονος 6ος αι.

Φιλόσοφος , μαθηματικός και αστρονόμος

Μεγάλη φιλοσοφική και πνευματική διάνοια του Βυζαντίου.

Το έργο του άσκησε μεγάλη επίδραση στις φυσικές επιστήμες του μεσαίωνα αλλά και των νεότερων χρόνων.

27.Καισαριος 6ος

γεωγράφος

Παλάτι Τεκφούρ

28.Κοσμας ο Ινδικοπλευστης 6ος

Γεωγράφος και τοπογράφος

29. Λεοντιος 6ος αι.

Μαθηματικός , φιλόσοφος και μηχανικός

30.Διονυσιος ο Μικρός 6ος αι.

Αστρονόμος

31. Ολυμπιοδωρος 6ος αι.

Νεοπλατωνικός και μαθηματικός

32 Πρόκλος ο Μητροπολίτης 6ος αι.

μαθηματικός και αστρονόμος

33. Ρητοριος ο Βυζαντινός 6ος αι.

Αστρονόμος.

34. Στέφανος ο Βυζάντιος 6ος αι.

Γεωγράφος

35. Σωτηριχος 6ος αι.

μαθηματικός και φιλόσοφος

36.Βασσιος Κασσιανος 6ος-7ος αι.

Συγγραφέας γεωπονικών και φυσιογνωστικών έργων

Το έργο του "Γεωπονικά" θεωρείται το καλύτερο της βυζαντινής φυσιογνωμίας και

αποτελείται από 26 βιβλία.

37.Αλεξανδρος ο Τραλλειανος 525-605

Ιατρός , φαρμακολογος και βοτανολόγος

Είναι ο πρώτος που χορήγησε σίδηρο ως εσωτερικό φάρμακο.

38.Τιμοθεος ο Γαζαιος 6ος-7ος αι.

Ζωολόγος , γραμματικός

39.Γεωργιος ο Κύπριος 6ος-7ος αι.

Γεωγράφος

40. Αριστοφάνης 6ος-7ος αι.

ζωολόγος

41. Πισιδης Γεωργιος 6ος-7ος αι.

Αστρονόμος , ζωολόγος , βοτανολόγος

Πίστευε στην σφαιρικότητα της γης.

42. Καλλίνικος 7ος αι.

Έλληνας μηχανικός από την Ηλιούπολη της Συρίας

εφευρέτης του "υγρού πυρός"

Η είσοδος στο Σενάτο

43. Θεόδωρος ο Καντερβουριας 602-690

Έλληνας και πρώτος αρχιεπίσκοπος caterbury , από την Ταρσό της Κιλικίας.

Σπούδασε μαθηματικά , φιλοσοφία και αστρονομία στην Κωνσταντινούπολη.

Είναι ο πρώτος που ίδρυσε βιβλιοθήκες και σχολεία στην Αγγλία , φροντίζοντας

να διδάσκονται εκεί η αριθμητική και η ελληνική γλώσσα. Θεωρείται ο ιδρυτής της

αγγλοσαξονικής φιλολογίας και ο ιδρυτής των πρώτων μεγαλόπρεπων ναών της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου. Είναι άγιος της καθολικής Εκκλησίας , αν και Έλληνας.

44.Θεοδωρος ο πρωτοσπαθάριος 610-642

Ιατρός και φαρμακολογος έγραψε έργο με συνταγές φαρμάκων

45. Παύλος ο Αιγινήτης 7ος αι.

Ιατρός , φαρμακολογος , ζωολόγος , φυτολόγος από την Αίγινα

46. Στέφανος ο Αλεξανδρευς 7ος αι.

αστρονόμος και μαθηματικός , φαρμακολογος

47. Σιμοκαττος θεοφύλακτος 7ος αι.

γεωπόνος

48. Θεόφιλος ο Εδεσσηνος 695-785

αστρονόμος και λόγιος. Μετέφρασε τον Όμηρο στα αραβικά

49. Αρεθας 9ος αι.

μαθητής του Λέοντος του Μαθηματικού

50. Θεοδηγιος 9ος αι.

καθηγητής αστρονομίας και των μαθηματικών

στη Σχολή της Μαγναύρας και λόγιος.

51. Θεόδωρος ο Γεωμέτρης 9ος αι.

Καθηγητής γεωμετρίας στη Σχολή της Μαγναύρας

52. Λέων ο Μαθηματικός 9ος αι.

Γεννήθηκε στην Θεσσαλία , σπούδασε στην Άνδρο και στην Πόλη.

Ένας από τους μεγαλύτερους μαθηματικούς , είναι ο πρώτος που εισήγαγε τα γράμματα στην θεωρητική αριθμητική και άλγεβρα.

Γεωμέτρης , μηχανικός , αστρονόμος και φιλόσοφος.

Πρύτανης της Σχολής της Μαγναύρας δίδαξε σ' αυτή τετρακτυ

(Γεωμετρία , αστρονομία , αριθμητική και μουσική)

Κατασκεύασε τον πρώτο οπτικό τηλέγραφο που αναφέρεται στην Ιστορία ο οποίος

τοποθετήθηκε στην Ταρσό της Κιλικίας.

Διέσωσε πολλά αρχαία κείμενα.

53.Φωτιος ο Α' 820-891

θεολογος,νομικος,ιστορικος,φιλοσοφος,γεωγραφος,αστρονομος,μαθηματικος

πατριάρχης Κων/πολεως

54. Κωνσταντίνος ο Σικελός 9οσ-10ος αι.

μαθηματικός.

Η Χρυσή Πύλη

55. Γρηγοριος 10ος αι.

καθηγητής αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο της Μαγναύρας

Επινόησε έναν βελτιωμένο τύπο αστρολαβουτον οποίον ονόμασε "κόσμημα μαθηματικόν". Θεωρείται ο πρόδρομος των αστρονομικών παραδοχών του 14ου-15ου αι.

56. Ηρων ο Βυζαντινός 10ος αι.

Μαθηματικός , αρχιτέκτονας και μηχανικός

αναφέρεται ως ο επινοητής του "επιμονιδιου φαρμάκου" το οποίο προκαλούσε τόνωση του οργανισμού και καταπράυνση του αισθήματος της πείνας.

57.Νικηφορος Πατρίκιος 10ος αι

καθηγητής γεωμετρίας στο πανεπιστήμιο Μαγναύρας

58.Ελευθεριος Ζεβεληνος 11ος αι

αστρονόμος

59.Ιωαννης ο Ιταλός 11ος αι.

Φιλόσοφος, μαθηματικός

60.Συμεων Σηθης 11ος αι.

Αστρονόμος , βοτανολόγος και ιατρός

61.Μιχαηλ Ψελλός 1018 - 1096

φιλόσοφος , μαθηματικός , αστρονόμος , φυσικός , νομικός και φιλόλογος

Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κωνσταντινουπόλεως

Σπούδασε στην Αθήνα και στην Πόλη.

62. Μάρκος ο Έλλην 11ος αι.

λόγιος και αστρονόμος

63. Μιχαήλ ο Εφεσιος 11ος αι.

καθηγητής του πανεπιστήμιου Κων/πολης

64. Ιεροφιλος ο Σοφιστής 12ος αι.

Διαιτολόγος , φαρμακολογος

65. Νεόφυτος ο Μοναχός 12ος αι.

εισηγητής των "ινδικών αριθμών" στο Βυζάντιο

66.Προδρομος ο Μοναχός 12ος αι.

Μαθηματικός , αστρονόμος αλλά και μονάχος ερημίτης

δάσκαλος του Νικηφόρου Βλεμμύδη

67.Μιχαηλ ο Ιταλικός 12ος

ασχολήθηκε και με αστρονομία.

68. Νικηφόρος Βλεμμύδης 1197-1272

μαθηματικός. Αστρονόμος , γεωγράφος , ιατρός , θεολόγος

η μεγαλύτερη πνευματική μορφή του 13ου αιώνα σπούδασε στην Νίκαια 4 χρόνια κλασσικές σπουδές και ιατρική στην Σμύρνη παρακολούθησε μαθήματα αριθμητικής , γεωμετρίας αστρονομίας και οπτικής στη Σκάμανδρο της

Τρωάδας. Έγραψε πολλά φυσικομαθηματικά βιβλία.

69. Γεώργιος Ακροπολιτης 1220 - 1282

πολιτικός , μαθηματικός , αστρονόμος

ίδρυσε στην Πόλη βιβλιογραφικό εργαστήριο για να αντιγράφονται και να διασώζονται

κείμενα και έργα προγενέστερων και αρχαίων

Το μεγάλο Παλάτι

70. Νικόλαος Μυρεψος 1222 - 1255

ιατρός, βοτανολόγος

Συγγραφέας του έργου "Δυναμερον" που περιλαμβάνει 2656 ιατρικές συνταγές

Αυτό το βιβλίο αποτέλεσε μέχρι και τον 15ο αιώνα το επίσημο φαρμακευτικό κώδικα της Δύσης και το επίσημο σύγγραμμα της ιατρικής σχολής του Παρισιού.

71. Μανουήλ Ολοβολος 1240 - 1290

αστρονόμος και μαθηματικός

72. Γεώργιος Παχυμερης 1242 - 1310

μέγας φιλόσοφος , μαθηματικός , αστρονόμος και ιστορικός

ασχολήθηκε με τον Διοφαντο. θεωρείται από τους πρώτους βυζαντινούς που ασχολήθηκαν με τα γραμμικά συστήματα. Έγραψε την τετραβιβλο (quadrivium)

73.Μαχιμος Πλανούδης 1255 - 1310

μαθηματικός , αστρονόμος , βιβλιογραφος και φιλόλογος

74. Μανουήλ Βρυέννιος 14ος αι.

Αστρονόμος , μαθηματικός , θεωρητικός μουσικός

75. Θεόδωρος Μετοχιτης 1260 - 1332

Πρόδρομος της ανθρωπιστικής αναγέννησης του 15ου αιώνα.

Μεγάλη επιστημονική μορφή του Βυζαντίου.

Αστρονόμος , μαθηματικός , φιλόσοφος και ιστορικός

Γράφει ο Μετοχιτης (τέλη 13ου αιώνα) "... σε μας που έχουμε την ίδια καταγωγή και την ίδια γλώσσα με κείνους (τους αρχαίους Έλληνες) και είμαστε διάδοχοι
76 Μανουήλ Φιλης 1275 - 1345

βοτανολόγος , ζωολόγος

77.Βαρλααμ ο Καλαβρος 1290 - 1348

Έλληνας φιλόσοφος , αστρονόμος , μαθηματικός

Δάσκαλος του Πετράρχη και του Βοκκακίου.

Γράφει ο Βοκκάκιος σε ένα γράμμα του για τον Βαρλαάμ

"..,δεν υπήρχε ανάμεσα στους Έλληνες άλλος άνθρωπος με τόση αληθή σοφία και τόσες αμέτρητες γνώσεις" θεωρείται ένας από τους πρόδρομους της αναγέννησης.

Ο Στηβεν Ρανσιμαν ("η τελευταία βυζαντινή αναγέννηση" σελ.82) τον θεωρεί ως έναν από τους ιδρυτές της σύγχρονης άλγεβρας. Ίδρυσε σχολή στην Θεσσαλονίκη στην οποία διδάσκονταν η φιλοσοφία , η αστρονομία και τα μαθηματικά.

78. Νικηφόρος Γρηγορας, από την Ηράκλεια του Πόντου 1295 - 1359

Μεγάλος σοφός της εποχής των Παλαιολόγων. Αστρονόμος και μαθηματικός και πλατωνικός φιλόσοφος. Μελέτησε επισταμένως το ζήτημα του ημερολόγιου και τον καθορισμό της εορτής του Πάσχα. Εξακρίβωσε το σφάλμα κατά τον υπολογισμό της πανσελήνου μετά την εαρινή ισημερία και βάσει αυτού κατάρτισε σχέδιο διόρθωσης του Πασχαλιου. Το σχέδιο το υπέβαλλε προς συζήτηση σε ομάδα σοφών την "Λογικήν Πανηγυριν" και στον αυτοκράτορα Ανδρόνικο Β' το 1324. Το σχέδιο εγκρίθηκε, αλλά για να μην γίνει σύγχυση μεταξύ των αμαθών και προκαλέσει διχασμό στην εκκλησία , δεν προέβη στην διόρθωση. Έτσι η αλλαγή του ημερολογίου δεν έγινε το 1324,αλλα το 1578 από τον παπα Γρηγόριο τον 13ο και την Δύση.

79. Γρηγοριος Χιονιαδης 13ος-14ος αι.

Αστρονόμος και ιατρός στην Τραπεζούντα. Καθηγητής αστρονομίας στην Ακαδημία θετικών επιστήμων Τραπεζούντας.

80. Κωνσταντίνος Λυκιτης 13ος - 14ος αι.

Αστρονόμος. Δίδαξε στην Ακαδημία Τραπεζούντας.

Μελέτησε και ασχολήθηκε και με την οπτική.

81. Ιωάννης Πεδιασιμος 13οσ-14ος αι.

Πρύτανης του Πανεπιστήμιου Κων/πολεως.

έγραψε έργα με μαθηματικό / γεωδαιτικό περιεχόμενο.

82. Ιωάννης Αβραμιος 14ος αι.

Αστρονόμος , ιατρός

83. Ελευθέριος ο Ηλειος 14ος αι.

αστρονόμος

84. Θεόδωρος Μελιτηνιωτης 1310 - 1389

Ο μεγαλύτερος ίσως αστρονόμος του Βυζαντίου μετά τον Γρηγορα.

85.Ισαακ Άργυρος 1310 - 1372

μαθηματικός , αστρονόμος.

86. Δημήτριος Κυδωνης 1324 - 1398

πολιτικός , θεολόγος και μαθηματικός

μεταλαμπάδευσε στην Δύση πολύτιμες μαθηματικές γνώσεις.

87.Νικολαος Ραβδας 14ος αι.

μαθηματικός από την Σμύρνη

88. Μανουήλ Μοσχοπουλος 14ος αι.

λόγιος και μαθηματικός

89. Μιχαήλ Βαλσαμων 14ος αι.

ιερωμένος. φιλόσοφος και μαθηματικός

90. Γεώργιος Γεωμέτρης 14ος αι.

μαθηματικός

91, Δημήτριος ο Πεπαγωμενος 14ος αι.

Ζωολόγος , πτηνολογος , φαρμακολογος και ιατρος

92.Ιωαννης Κατραρης 14ος αι.

Έζησε στην Θεσσαλονίκη , κωμωδιογράφος και αστρονόμος

93.Νικολαος Καβάσιλας 14ος αι.

Μαθηματικός. Αστρονόμος και θεολόγος

Σε επιστολή του έδωσε μια ερμηνεία στα αίτια του σχηματισμού του ουράνιου τόξου.

Εκτέλεσε πειράματα πάνω στην διάθλαση του φωτός και στην πορεία των ακτινων , μέσα σε μια διάφανη σφαίρα με νερό. Στις εργασίες του Καβάσιλα στηρίχτηκαν οι δυτικοί για να εξηγήσουν το ουράνιο τοξο. Το 1611 ο Μαρξ Αντώνιο ντε ντομινις δημοσίευσε μια εξηγηση για το ουράνιο τόξο που δεν διαφέρει από την εξήγηση του Καβάσιλα 3 αιώνες πριν.

Ο Ζεύσιππος με θεά τον Ιππόδρομο

94. Ανδεας Λιβαδηνος 14ος αι.

Αστρονόμος , γεωγράφος

95. Μανουήλ ο Τραπεζούντιος 14ος αι.

Κληρικός , μαθηματικός και αστρονόμος

δίδαξε μαθηματικά στην Ακαδημία θετικών επιστημων Τραπεζούντας. θεωρείται απο πολλούς ότι ίδρυσε αστεροσκοπείο στην Τραπεζούντα. Επί εποχής του αναπτύχθηκε στην Ακαδημία η τριγωνομετρία.

96. Νεόφυτος Προδρομηνος 14ος αι.

Βοτανολόγος

97.Γεωργιος Χρυσοκοκκης 14ος αι.

αστρονόμος. Μαθηματικός και γεωγράφος

Δίδαξε αστρονομία στην Ακαδημία Τραπεζούντας.

98.Μανουηλ Χρυσολωράς 14ος-15ος αι.

Αστρονόμος , φιλόσοφος

99. Γεώργιος Γεμιστός (Πλήθων) 1355 - 1452

Μεγάλος Βυζαντινός φιλόσοφος , αστρονόμος και μαθηματικός

Γνωστό το έργο του


100. Ιωάννης Χορτασμένος 1370 - 1437

αστρονόμος , μαθηματικός και γεωγράφος

101. Γεώργιος Αμιρουτσης 15ος αι.

μαθηματικός και αστρονόμος

Μέγας Λογοθέτης του Δαβίδ Κομνηνού τον οποίον πρόδωσε κατά πολλούς και "τιμήθηκε" από τον Μεχμετ τον τούρκο.


Βυζαντινών Φιλοσοφία

Οι λόγιοι και θεολόγοι της Ρωμανίας αποτέλεσαν τους συνεχιστές της αρχαίας Ελληνικής φιλοσοφίας. Εντελώς τυχαία, έπεσα σήμερα στο ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο του Χρ. Γιανναρά "Ορθοδοξία και Δύση στη Νεώτερη Ελλάδα". [Εκδόσεις Δομος, 1992] Την άποψη αυτή, σύμφωνα με το γραπτό του Χρ. Γιανναρά την διατύπωσε πρώτος ο Βασίλειος Τατακης:

Η συμβολή του Τατάκη στη σπουδή και αξιολόγηση της φιλοσοφικής ειδικά προσφοράς του βυζαντινού Ελληνισμού ξεπερνάει τα στενά ελλαδικά όρια. Το βιβλίο του La philosophie byzantine, εκδεδομενο στο Παρίσι το 1949 (στη σειρα Histoire de la Philosophie, του E. Brehier [Ελλ. έκδοση από την Εταιρεία Σπουδών Σχολής Μοραΐτη,
Αθήνα 1977]) ήταν για τη διεθνή βιβλιογραφία <<ορόσημο στη σπουδή της Βυζαντινής Φιλοσοφίας στα νεώτερα χρόνια, το πρώτο συνθετικό έργο στην περιοχή αυτή>> [Λίνος Μπενάκης, Η σπουδή της βυζαντινής φιλοσοφίας - κριτική επισκόπηση 1949- 1971, Επετηρίδα <<Φιλοσοφία>> της Ακαδημίας Αθηνών 1/1971]

Πριν από το βιβλίο του Τατάκη, τόσο η δυτική ιστοριογραφία όσο και οι ελλαδικές απομιμήσεις της δεν αναγνώριζαν ύπαρξη φιλοσοφικού λόγου και σκέψης στα χίλια χρόνια ζωής της εξελληνισμένης ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Είχε υιοθετηθεί καθολικά η αντιθετική διαστολή φιλοσοφίας και θεολογίας - που χρησίμευε στη Δύση για την εξασφάλιση της ελευθερίας των φιλοσοφικών αναζητήσεων από τον δογματισμό του ιδρυματικού <<αλάθητου>> - και είχαν όλοι αποδεχθεί ότι το Βυζάντιο μόνο θεολογούσε. Έτσι η ιστορία της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφίας σταματούσε στους Στωικούς και Νεοπλατωνικούς, παρεμβαλλόταν ένα κενό δώδεκα αιώνων απουσίας ελληνικού φιλοσοφικού λόγου, και την ιστορική του συνέχεια διεκδικούσε η Δύση από την <<Αναγέννηση>> και μετα. Μόλις το 1891 ο πολύς Krumbacher είδε αναγνωρίσει συγκαταβατικά στους <<βυζαντινούς θεολόγους>> τη συντήρηση της χειρόγραφης παράδοσης των αρχαιοελληνικών φιλοσοφικών κειμένων, και το 1895 ο Ludwig Stein είχε ανασύρει από τη λήθη κάποιους σχολιαστές και υπομνηματιστές - τα λιγότερο δημιουργικά πνεύματα του Βυζαντίου: Μιχαήλ Ψελλό, Ιωάννη Ιταλό, Μιχαήλ Εφέσιο κλπ
Με τη Βυζαντινή Φιλοσοφία του Τατάκη, για πρώτη φορά, προβάλλεται τεκμηριωμένα και αναλύεται συστηματικά η οργανική συνεχεία της ελληνικής φιλοσοφίας στους βυζαντινούς αιώνες. Τα κοσμογονικά φιλοσοφικά επιτεύγματα των αρχαιοκλασικών χρόνων αποδείχνεται ότι δεν σταματάνε με τον εκχριστιανισμο των Ελλήνων, αλλά τόσο η φιλοσοφική προβληματική όσο και ο μεθοδικός φιλόσοφος λόγος συνεχίζονται οργανικά και εξελίσσονται αδιάπτωτα μέσα από τη γόνιμη και δημιουργική σκέψη των Ελλήνων Πατέρων της Εκκλησίας -οδηγούνται σε συνθέσεις που αποτελούν ριζοσπαστικές τομές στην Ιστορία της Φιλοσοφίας.

"Η βυζαντινή φιλοσοφία", γράφει ο Τατάκης, "είναι η χριστιανική μορφή του ίδιου του ελληνικού λόγου, του μεγάλου φίλου της θεωρίας. Αν ο λόγος άλλαξε το ένδυμα του και εξεδύθη το χριστιανικό πνεύμα, ως προς τα αλλά μένει ο ίδιος ο ελληνικός λόγος. Το βλέπομε αυτό και στην θαυμαστή ευλυγισία και διεισδυτικότητα του, στη μεθοδική πορεία, στην ταυτότητα των λογικών οπλών με τα οποία ίδιος αυτός στο βάθος, επεξεργάζεται το νέο του θέμα... Αυτό το έργο οιστρήλατοι την Ελληνική Ανατολή από το 2ο κιόλας αιώνα και συνεχίζεται σε όλο το Βυζάντιο". [Μελετήματα Χριστιανικής Φιλοσοφίας", Αθηνα 1967, σελ. 174]
Το 1952 ο Τατάκης συγκεντρώνει σε έναν τόμο, με τίτλο: Θέματα Χριστιανικής και βυζαντινής φιλοσοφίας [Αθήνα, Έκδοση Αποστολικής Διακονίας, σελ. 208], μια σειρά ειδικών μελετημάτων που οριοθετούν τόσο τον γενικό χαρακτήρα όσο και επιμέρους πτυχές της φιλοσοφικής θεματικής του έργου των Ελλήνων εκκλησιαστικών
Πατέρων. Ακολουθεί, το 1960, το βιβλίο του: Η συμβολή της Καππαδοκίας στη χριστιανική σκέψη [έκδοση του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών του Institut Francais d' Athenes, σελ. 285], μελέτημα βαθιάς γνώσης και οργανικής αφομοίωσης του έργου των τριών μεγάλων Πατέρων της Καππαδοκίας – Βασιλείου Καισαρείας, Γρηγορίου Ναζιανζηνού και Γρηγορίου Νύσσης – αλλά και πλειάδας των άλλων πνευματικών αναστημάτων της ίδιας γεωγραφικής περιοχής. Το βιβλίο αυτό ήταν πραγματικά μια αιφνιδιαστική καινοτομία στον χώρο της ελληνικής διανόησης, που για πρώτη φορά έβλεπε έναν φιλόσοφο ερευνητή να προσεγγίζει από τη σκοπιά του θεολογικά αναστήματα της Εκκλησίας και να παρουσιάζει την εκπληκτική γονιμότητα της σκέψης τους. Αρκεί να συγκρίνει κανείς το μελέτημα του Τατάκη με τις εργασίες των σύγχρονων του πανεπιστημιακών Πατρολογων της Θεολογικής Σχολής (Δ. Μπαλανου και Κ. Μπονη) για να εκπλαγεί από την υπέροχη του φιλόσοφου τόσο σε επίπεδο επιστημονικής αρτιότητας, όσο και σε αμεσότητα προσωπικού ενδιαφέροντος.
Ακολουθεί το βιβλίο: Μελετήματα χριστιανικής φιλοσοφίας (1967) όπου η σκέψη του Τατάκη αποτολμάει πια συμπερασματικές συνθέσεις (Η περί του ανθρώπου διδασκαλία των Πατέρων της Εκκλησίας μας - Ο διάλογος χριστιανικού με το ελληνικό πνεύμα, κλπ) ή διευκρινίζει μεθοδολογικές αρχές (Γρηγόριος ο Παλαμάς: μεθοδολογικά - Προμηνύματα του σύγχρονου φιλοσοφικού στοχασμού στην βυζαντινή φιλοσοφία - Πλωτίνος, πρόδρομος του χριστιανικού μυστικισμού, κλπ).
Βυζαντινοί Πλατωνιστές και Αριστοτελιστές

Ο Πλήθων, πλατωνιστής, γράφει στην Φλωρεντία (όπου είχε μεταβεί εκεί το 1439 για την Σύνοδο την σχετική με την ένωση των Εκκλησιών) το "Περί ων ο Αριστοτέλης προς Πλάτωνα διαφέρεται". Ο Θεόδωρος Γάζης, αριστοτελικός, του αντιτίθεται σφόδρα, όπως και ο Γεώργιος Σχολαριος Γεννάδιος με το "Κατά Πλήθωνος αποριών επ' Αριστοτέλη". Ο Πλήθων ανταπαντά το 1450 με το "Προς τας υπέρ του Αριστοτέλους Γεωργίου του Σχολαρίου αντιλήψεις". Ο Γεώργιος Τραπεζούντιος γράφει στα λατινικά το "Comparatio Platonis et Aristoteles", χαρακτηρίζοντας εγκληματική την πλατωνική ηθική και τον Πλάτωνα "επιζήμιο" για την ανθρωπότητα, ενώ τον Αριστοτέλη "ευεργέτη". Ο Βησσαρίων, μαθητής του Πληθωνος, γράφει το "Έλεγχος των κατά Πλάτωνος βλασφημιών", χωρίς όμως να απορρίπτει τον Αριστοτέλη. [*]

Για δες για τι ενδιαφέρονταν και με τι ασχολούνταν οι Έλληνες λόγιοι την ώρα που οι τούρκοι του Πορθητή προήλαυναν!
Όλοι οι παραπάνω λόγιοι, και άλλοι (Μανουήλ και Ιωάννης Χρυσολωράς, Ιωάννης Αργυρόπουλος, Δημήτριος Χαλκοκονδύλης, Κωνσταντίνος και Ιωάννης Λάσκαρης, νωρίτερα ο Βαρλαάμ, δάσκαλος του Πετράρχη) διδάσκουν στην Ιταλία, ιδρύουν εκεί δικές τους Σχολές και Ακαδημίες, φέρνουν τους αρχαίους συγγραφείς και τους μεταφράζουν απ' ευθείας από τα Ελληνικά (αντί από τα αραβικά) (κάτι που είχε ξεκινήσει ήδη με τις επαφές Δύσεως και Βυζαντίου μέσω των σταυροφοριών και των εμπορικών συναλλαγών με Βένετους και Γενουάτες), διδάσκουν και την Ελληνική γλώσσα, αναγεννούν τις πλατωνικές σπουδές, οι οποίες, μαζί με τις αριστοτελικές, οι οποίες είχαν διαδοθεί και επικρατήσει από τον 11ο αι. μέσω των αραβικών μεταφράσεων και γεννήσει το ρεύμα του σχολαστικισμού, γεννούν τον ουμανισμό και συνδυαζόμενες φέρνουν την Αναγέννηση.

Κατά τον Whitehead, "ολόκληρη η ιστορία της ευρωπαϊκής σκέψεως είναι μια σειρά υποσημειώσεων στον Πλάτωνα". Και με πρώτη και σημαντικότερη... υποσημείωση τον Αριστοτέλη, έχουμε τα δυο θεμέλια του Ελληνικού, Ευρωπαϊκού και παγκόσμιου πολιτισμού. Εάν θεωρήσουμε π.χ. τον μεσαίωνα ως διεστραμμένο πλατωνισμό (δογματική αλήθεια, εξουσιασμός, περιφρόνηση της φύσης και του σώματος και προσκόλληση στον ιδεατό μεταφυσικό κόσμο), ή την
σύγχρονη εποχή της επιστημονικής μεθόδου και της τεχνολογίας, αλλά και της λογικοκρατίας και του αστοκαπιταλομαρξισμου- νεοταξικο-εξουσιασμου, ως διεστραμμένο αριστοτελισμό, η αλήθεια του αφορισμού του Whitehead είναι προφανής. Και όχι μόνο αυτό. (Βεβαίως το ιδεώδες του Ελληνικού Πολιτισμού δεν είναι διαχωριστικό όπως ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός. Στην Ελληνικότητα συνυπάρχουν αρμονικά το πνεύμα και η ύλη, η επιστήμη και η αρετή, το Απολλώνιων και το Διονυσιακών.) Το σημαντικό μάλιστα είναι ότι όχι μόνο ο πλατωνισμός και ο αριστοτελισμός προσφέρουν τις βασικές μεθόδους θεωρήσεως του κόσμου, αλλά ακριβώς η μελέτη των έργων αυτών των δυο κυρίως, αλλά και όλων των υπόλοιπων βέβαια Ελλήνων δημιουργών, ήταν το βασικό αίτιο της πνευματικής και υλικής προόδου, το βασικό αίτιο όλων των φιλοσοφικών και πολιτιστικών ρευμάτων, τάσεων, εξελίξεων της ευρωπαϊκής ιστορίας. Αν θεωρήσουμε ως αρχή της Αναγεννήσεως στην Δύση τον 11ο αιν. (στην Ελλάδα τον 9ο αι.), βασικό αίτιο στην Δύση ήταν η (ατελής βέβαια) γνωριμία με τον Αριστοτέλη, μέσω αραβικών μεταφράσεων, μέσω αραβοκρατουμενης Ισπανίας. Οι Άραβες γνώριζαν ειδικά τον Αριστοτέλη. Η εποχή μέχρι τότε στην Δύση από τον Αυγουστίνο και δώθε ήταν πλατωνική. Η γνωριμία αυτή με τον Αριστοτέλη γέννησε τον Σχολαστικισμό, απόρροια του οποίου είναι η επικράτηση της Λογικής και της επιστημονικής μεθόδου, μέχρι σήμερα (αλλά και πολλά στραβά, στα οποία αναφέρθηκα σε άλλο σημείο). Περισσότερα έργα Ελλήνων σοφών έγιναν εν συνεχεία προσβασιμα μέσω των εμπορικών συναλλαγών του Βυζαντίου με την Βενετία και Γένοβα και των Σταυροφοριών. Όπως είπαμε οι Έλληνες λόγιοι του 14ου-15ου αι. Συνέβαλαν στην ανανέωση των πλατωνικών σπουδών (οι οποίες είχαν παραμεριστεί πλέον από τον Αριστοτελισμό). Έτσι την εποχή αυτή έχουμε μια πιο πλήρη και πιο γνήσια γνωριμία της Δύσης με τον Ελληνικό Πολιτισμό. Οπωσδήποτε η αναζήτηση του ιδανικού, του ωραίου, της αλήθειας, της αρετής, του δικαίου, της ουτοπίας συνιστούν πλατωνισμό. Αυτή η γνησιότερη και πληρέστερη επαφή με το Ελληνικό Πνεύμα (μετά τον αριστοτελισμό και με τον γνήσιο πλατωνισμό, όχι τον διεστραμμένο του μεσαίωνας) ήταν το κύριο αίτιο του ρεύματος του ουμανισμού και της Αναγεννήσεως. (Αργότερα το ιδανικό της Ελληνικότητας διεστραφη εκ νέου από τον αστοκαπιταλομαρξισμο, ο οποίος επικρατεί και σήμερα.)


[*] Σχολιαζει ο Ν.Α. Καλογερόπουλος, στο έργο του "Η διαμορφωσις του Ευρωπαϊκού Πνεύματος" (εκδ. "Πολιτικά θέματα", 1995): "Αν ο Ραφαηλος στην "Σχολή των Αθηνών" θέτει τον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη στο ίδιο επίκεντρο, τούτο απηχεί την επίδραση που είχε η διδασκαλία του Βησσαρίωνος κατά την ιστορική εκείνη εποχή. Οι Ευρωπαίοι διψούσαν για μάθηση και για πνευματική πρόοδο, όταν οι Τούρκοι ερήμωναν την κοιτίδα του Ευρωπαϊκού πολιτισμού από κάθε ικμάδα πνευματικής ζωής. Τούτο συνιστά το μέτρο για την εκτίμηση της θέσεως του Τούρκου στα πεπρωμένα της Ευρώπης."!

Βυζάντιο και Αναγέννηση

Όταν ο Μανουήλ Χρυσολωράς φθάνει στην Φλωρεντία (1397) και αναλαμβάνει την έδρα στο πανεπιστήμιο της πόλης, ο Leonardo Bruni ή Αρετινος καταλαμβάνεται από ενθουσιασμό: "Σπούδαζα τότε Αστικό Δίκαιο αλλά μετά την άφιξη του Χρυσολωρά βρέθηκα σε δίλημμα. Το θεωρούσα ντροπή να εγκαταλείψω τα Νομικά, αλλά και έγκλημα να χάσω την ευκαιρία να σπουδάσω την ελληνική γραμματεία. Και συχνά έλεγα στον εαυτό μου: εσύ στον οποίον ξαφνικά επιτρέπεται να αντικρίσεις τον Όμηρο, τον Πλάτωνα και τον Δημοσθένη, όπως και τους λοιπούς φιλόσοφους, θα τολμήσεις να λιποτακτήσεις; Επί επτακόσια έτη κανείς στην Ιταλία δεν γνώριζε τα ελληνικά γράμματα. Και κάθε γνώση στην Ιταλία από αυτά προέρχεται. Δόκτορες του Αστικού Δικαίου υπάρχουν παντού. Αλλά εάν ο Δόκτωρ των ελληνικών γραμμάτων εξαφανισθεί, δεν θα βρεις άλλον να σε διδάξει. Οι λόγοι αυτοί με κατέκτησαν και παραδόθηκα στον Χρυσολωρά με τέτοιο ζήλο για μάθηση ώστε όσα συγκέντρωνα την ημέρα, ακολουθούσα κατόπιν κατά την νύκτα, συχνότατα δε και στον ύπνο μου."

Ένας άλλος μαθητής του Χρυσολωρά, ο Guarino, γράφει ότι πρέπει να στηθούν για τον δάσκαλο του αψίδες θριάμβου. Λίγες δεκαετίες νωρίτερα, ο Πετράρχης, κατά πολλούς ο βασικότερος πρωτεργάτης της Αναγεννήσεως, εδιδαχθη τα Ελληνικά γράμματα από τον Έλληνα από την Καλαβρία, Βαρλαάμ. Γράφει ο Πετράρχης για τον Βαρλαάμ: "Ήταν πολύ δυνατός στην ελληνική γλώσσα, πλούσιος σε ιδέες και γρήγορος στην σκέψη, εξαιρετικός διδάσκαλος, ο οποίος μου έδωσε την πιο φωτεινή ελπίδα" ("Variarum epistolarum"). Ο Βαρλαάμ δίδαξε και τον Βοκκάκιο, ο οποίος τον χαρακτηρίζει "άνθρωπο με τεράστια μόρφωση" ("De genealogia deorum"). Ο Λεόντειος Πιλάτος, Έλλην από την Καλαβρία όπως και ο Βαρλαάμ, δίδαξε και αυτός τον Βοκκάκιο. Ο τελευταίος χαρακτηρίζει τον δάσκαλο του ως την "μεγαλύτερη αυθεντία στην Ελληνική φιλολογία και μυθολογία" ("De genealogia deorum").


ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ .ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ


ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 05:50:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΕΛΣΟ
ΜΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ,ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑ ΕΓΩ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΕΙΜΕΝΑ ΑΠΑΝΤΩ.[ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΩ].
ΜΙΣΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΕΣ
ΜΙΣΟΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ 10 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΠΟΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ.
ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΗΤΑΝ ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΘΗ ΜΕΓΑΛΑ .

ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ,Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ

ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 05:53:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
ΦΙΛΕ ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ,
ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑ,ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΑΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ.ΜΕ ΠΟΙΑ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟ ΛΕΣ.

ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΕΙΧΑΝ ΑΛΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ
ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΝ ΜΕ ΑΚΟΛΑΣΙΕΣ.Η ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΙΑ
ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.

ΟΥΤΕ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.ΠΑΛΙ ΜΠΛΕΚΕΙΣ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ
ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 4α: OI ΔΟΥΛΟΙ ΗΤΑΝ ΚΟΜΜΑΤΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΟΥΛΟ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ
ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΟΥΛΟΥ Η' ΣΚΛΑΒΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ.
ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΕΠΟΧΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΕ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ
ΓΙΑ ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΛΟΓΑ.ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ Η ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 4β: ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ
ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ.ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 5: NOMIZΩ ΟΤΙ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ.ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΚΕΙΝΗΣ
ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ,ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ.ΓΙΑ ΔΕΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΗΜΕΡΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2500 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ,ΣΕ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΑ ΚΡΑΤΗ...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ 6: ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΚΟΥΩ ΟΤΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΚΑΝΑΝ
ΑΝΩΡΩΠΟΘΥΣΙΕΣ.

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΜΕ ΚΑΠΩΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΙΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΚΤΙΜΑΜΕ,ΚΑΘΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ
ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΜΠΡΟΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΨΕΓΑΔΙΑ ΤΟΥ,
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.


ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ

ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 05:58:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
25 ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ, ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΑΒΒΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ! ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙ ΜΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΟΜΙΖΩ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ, ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΣ


Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ ΕΓΩ Α Π Λ Α ΤΑ ΜΕΤΑΦΕΡΩ .ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ.Η ΚΑΤΙ ΔΕ ΣΟΥ ΠΑΕΙ .ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΦΙΛΟΣΟΦΩΝ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΙΣΩΣ.

ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΑΝ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


161 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 12:18:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΑΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΕΝΑ,
ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΛΑΘΟΣ.
ΕΧΕΙΣ ΠΑΓΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΧΕΣΑΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΕΣ.
ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΓΟΝΙΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ
ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ ΕΥΘΕΩΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΕΛΣΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΜΑΛΛΟΝ
ΔΕΝ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ
ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΗΡΥΓΜΑ.ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟ.
ΓΡΑΦΕΙΣ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ
ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πασχαλης
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
480 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 13:35:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πασχαλης  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Πασχαλης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΠΡΟΣ ΠΑΣΧΑΠΕΡΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ


.........και... δε μου λες, φιλε μου ΑΒΒΑ,ας μη μεινω στο γεγονος οτι καποιοι απο αυτους που παρεθεσες δεν ηταν και παρα πολυ προσκολημμενοι στο χριστιανικο αρμα,ουτε οτι καποιων τα βιβλια καιγονταν στις πλατειες της Πολης(προσφιλης σας συνηθεια),ουτε οτι οι επιστημες υποστηριχτηκαν -κατα κανονα- απο αυτοκρατορες οχι και πολυ χριστιανους (π.χ. Ευδοκια η Αθηναια). Αλλα,θυμησε μου σε παρακαλω, απο τον τριτο αιωνα και μεχρι τον 13ο αιωνα, τι προστεθηκε στην επιστημη του Αρχιμηδη, στην τεχνολογια του Ηρωνα και του Αρχυτα του Ταραντινου,στην Ιατρικη του Ιπποκρατη και του Γληνου, στην καλλιτεχνια του Φειδια και του Πραξιτελη, στη φιλοσοφια και τη φυσικη του Δημοκριτου,του Ηρακλειτου, του Αριστοτελη και τοσων αλλων,στην ποιηση στο θεατρο στην τραγωδια, πες μου ΠΟΥ προσθεσαν εστω και ΕΝΑ λιθαρακι στα γιγαντια οικοδομηματα της Ελληνικης γνωσης και επιστημης;;;;; Χιλια χρονια ηταν αυτα! δεν ηταν και λιγα!Τι συνεισφερατε στην ποιοτητα ζωης του ανθρωπου;;Το μεσο ορο ζωης της αρχαιας Ελλαδας, μολις στα χρονια μας καταφεραμε να φτασουμε κι αυτο οχι χαρη στη χριστιανικη προσφορα, αλλα,μονον οταν αρχισε να αποκαλυπτεται ο μισανθρωπος ρολος της χριστιανικης εκκλησιας και να αποστασιωποιουνται απο αυτην οι πνευματικοι ανθρωποι....Αστο φιλε, πολυ βρωμαει το θεμα και οσο το σκαλιζουμε, τοσο περισσοτερο αγανακτηση γενναει....και δεν ειναι ο σκοπος μας να δημιουργησουμε κιαλλους αγανακτισμενους, δε θελουμε αλλους εμφυλιους...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 15:26:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

[quote]ΠΡΟΣ ΠΑΣΧΑΠΕΡΙ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ
ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ


.........και... δε μου λες, φιλε μου ΑΒΒΑ,ας μη μεινω στο γεγονος οτι καποιοι απο αυτους που παρεθεσες δεν ηταν και παρα πολυ προσκολημμενοι στο χριστιανικο αρμα,ουτε οτι καποιων τα βιβλια καιγονταν στις πλατειες της Πολης(προσφιλης σας συνηθεια),ουτε οτι οι επιστημες υποστηριχτηκαν -κατα κανονα- απο αυτοκρατορες οχι και πολυ χριστιανους (π.χ. Ευδοκια η Αθηναια). Αλλα,θυμησε μου σε παρακαλω, απο τον τριτο αιωνα και μεχρι τον 13ο αιωνα, τι προστεθηκε στην επιστημη του Αρχιμηδη, στην τεχνολογια του Ηρωνα και του Αρχυτα του Ταραντινου,στην Ιατρικη του Ιπποκρατη και του Γληνου, στην καλλιτεχνια του Φειδια και του Πραξιτελη, στη φιλοσοφια και τη φυσικη του Δημοκριτου,του Ηρακλειτου, του Αριστοτελη και τοσων αλλων,στην ποιηση στο θεατρο στην τραγωδια, πες μου ΠΟΥ προσθεσαν εστω και ΕΝΑ λιθαρακι στα γιγαντια οικοδομηματα της Ελληνικης γνωσης και επιστημης;;;;; Χιλια χρονια ηταν αυτα! δεν ηταν και λιγα!Τι συνεισφερατε στην ποιοτητα ζωης του ανθρωπου;;Το μεσο ορο ζωης της αρχαιας Ελλαδας, μολις στα χρονια μας καταφεραμε να φτασουμε κι αυτο οχι χαρη στη χριστιανικη προσφορα, αλλα,μονον οταν αρχισε να αποκαλυπτεται ο μισανθρωπος ρολος της χριστιανικης εκκλησιας και να αποστασιωποιουνται απο αυτην οι πνευματικοι ανθρωποι....Αστο φιλε, πολυ βρωμαει το θεμα και οσο το σκαλιζουμε, τοσο περισσοτερο αγανακτηση γενναει....και δεν ειναι ο σκοπος μας να δημιουργησουμε κιαλλους αγανακτισμενους, δε θελουμε αλλους εμφυλιους...


ΠΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗ


Ολο το εσωτερικα ειναι κατα χριστιανων,οταν ομως καποιος λεει και μια αλλη γνωμη η οποια ειναι κατα του ελληνισμου[ΕΘΝΙΣΜΟΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ] οπως το ειδαν οι αρχαιοι φιλοσοφοι και οχι οι χριστιανοι τοτε γινετε πανικος.Η αληθεια ΕΧΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΑΝ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ [ΤΕΛΕΙΟ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΝΕΟΥΣ ΧΛΑΜΥΔΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ].ΤΟ ΤΟΤΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΕ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ [ΑΥΤΟ ΛΕΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΠΙΣΩ]ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΙΔΑΝΙΚΟΥ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ.
ΑΠΟΡΩ ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΤΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ.ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΚΑΝΑΜΕ ΠΡΑΞΗ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΕΙΧΑΝ ΠΕΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ[ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΣ].


ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/08/2003, 15:54:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ

ΑΝ Η ΔΙΩΓΜΗ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 300 ΕΩΕ ΤΟ 500ΜΧ.ΤΟΤΕ ΠΡΙΝ ΤΟΥΣ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΨΗ ΣΤΟ ΝΕΟ ΘΕΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ.
ΓΙΑΤΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΘΕΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ.ΣΤΟΥΣ ΤΟΤΕ ΔΙΩΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΕΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΛΕΤΕ ΠΑΝΤΑ.


ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 00:40:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τη καλησπέρα μου σε όλους, ΑΝ ΚΑΙ πολλοί δε θα ευχαριστηθούν απο το παρόν μήνυμά μου...

Λοιπόν, έχω ΗΔΗ στείλει στους ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΣ των Forums του Esoterica.gr την ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ για τα μηνύματα που έχεις στείλει το μέλος Αββάς Ποιμένας καθώς και τα θέματα που εκείνος έχει "ανοίξει"...

Τι εννοώ;
'Οτι ο ΛΟΓΟΣ και η ΑΙΤΙΑ που πάρχουν οι ΧΩΡΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ, είναι ΑΚΡΙΒΩΣ το να ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ και ΟΧΙ ένας ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ειδικά απο εκείνον που ανοίγει το θέμα...
Τότε αυτό, ΚΑΤΑΝΤΑ μια ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟΥ και όχι ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ...

Παρακαλώ τα μέλη που δαπάνησαν το χρόνο τους για να "καταλάβουν" και να "συζητήσουν" με το μέλος Αββά Ποιμένα (και τους ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γι'αυτό), ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ κάποιου είδους "απάντηση" ακόμα να δώσουν, ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ...
'Εκτοτε θα κλειδωθούν τα θέματα του μέλους Αββά Ποιμένα, με το σκεπτικό ΚΑΙ το αιτιολογικό ότι ΔΕΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, απεναντίας ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΛΙΜΑ ΔΙΧΟΝΟΙΑΣ, ειδικά μάλιστα όταν παραθέτει ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ θέματα ως απάντηση, που είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΑ με το θέμα που ΕΚΕΙΝΟΣ έχει ανοίξει, ΧΩΡΙΣ να απαντά στα υπόλοιπα μέλη σε όσα τον ερωτούν...

Συνηθησμένες δε, απάντησεις του είναι:
"ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΞΑΝΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΛΑ"
ή
"ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ ΕΓΩ .ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ"
ή
"ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ ,Η ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ"

Αγαπητό μέλος Αββά Ποιμένα...
ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΑΝΟΙΞΕΣ, τα μέλη μας σου ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ και σου ΑΠΕΥΘΥΝΑΝ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ οι οποίες ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ακριβώς γιατί ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ, που σημαίνει ΑΠΛΑ ότι μπορεί να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙΣ σε κάποιο άλλο διαδυκτιακό τόπο, ΑΛΛΑ τα όσα σε ΕΜΑΣ παραθέτεις ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ και κατ' επέκταση ΑΓΝΟΕΙΣ και ΑΔΥΝΑΤΕΙΣ να απαντήσεις ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙΣ, σε όσα σε έχουν ερωτήσει τα υπολοίπα μέλη μας...

Είναι ΑΤΙΜΟ και ΑΔΙΚΟ να προσπαθεί κάποιος να συζητήσει μαζί σου και εσύ να του συμπεριφέρεσαι με το τρόπο που συμπεριφέρεσαι ΠΙΘΑΝΑ στους ομοίους σου...
Εδώ φίλε μου, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΣΤΑΝΗ μα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΑΝΤΡΙ ώστε να έχουμε την ΑΝΑΓΚΗ "Ποιμένων"...

Είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΦΑΡΑΣΗ και προασπαθούμε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ, αυτή την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να τη προοσφέρουμε και στα ΜΕΛΗ ΜΑΣ που μας τιμούν με τη παρουσία τους ΚΑΙ την ενεργή συμμετοχή τους...

Αναλογίσου ΚΑΙ ξαναδιάβασε τα ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΑ και ΔΕΝ εννοώ τα ΠΟΛΥΣΕΛΙΔΑ copy / paste που παρέθεσες (ΑΥΤΑ είπαμε ότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΟΥ), και κρίνε τον ευατό σου σε σχέση με εμάς...
Εδώ ζητούμε την ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ και τη ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ και όχι να μας παραθέσεις κατεβατά απο ΑΣΧΕΤΑ έως ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...
Εκτός και ΑΝ η γνώμη ΣΟΥ και η άποψή ΣΟΥ είναι εξίσου ΑΣΧΕΤΗ και ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΨΕΥΔΗ....
Εάν έτσι είναι, απλά ΛΥΠΑΜΑΙ...

Κέλσος ο Φιλαλήθης


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 01:20:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ", κάνεις το λάθος να εξετάζεις την θρησκεία ξεχωριστά απο τις ανάγκες της κοινωνίας, και την εξουσία. Οι θρησκείες έρχονται και παρέρχονται, το ίδιο οι άνθρωποι και οι ιδέες τους. 1000, 2000, 10.000 χρόνια είναι απειροελάχιστα για τους χρόνους του σύμπαντος.
Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και τα πράγματα θα αλλάξουν. Για να υπάρχει η αμφισβήτηση στον Χρισταινισμό κάτι μάλλον ΔΕΝ πάει καλά, το πλοίο "γέρνει" και τα μπαλώματα μάλλον δεν θα κρατήσουν για πολύ...
Οι αρχαίες θρησκείες μοιράζονται πολλά κοινά σου αναφέρω κάποια ενδεικτικά


-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ ΕΙΧΑΝ 12 ΜΑΘΗΤΕΣ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΕΣ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕ(ΟΙ)-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ…
-ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ»
-Ο ΔΙΑΣ, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΟΣΙΡΙΣ, ΜΙΘΡΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ «ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΝ»
-Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ..

Για περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά)

http://www.truthbeknown.com/origins.htm

Ελπίζω να λάβεις σοβαρά υπόψιν σου τις παρατηρήσεις μας για τα μακροσκελή κείμενα σου.


«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 17:26:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θανατος εστι η καταληξη και η προσκοληση του πνευματος σε μια ιδεα φιλε αββα προχωρα εχει και παρακατω...
φιλικα

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΣΧΥΤΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας


132 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 19:00:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΣΧΥΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...
σε συγχωρουμε που δεν το γνωριζες
αν θελεις παιζει και ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ <ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ>ΗΣΙΟΔΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΗΣΤΟΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 19:35:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...
σε συγχωρουμε που δεν το γνωριζες
αν θελεις παιζει και ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ <ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ>ΗΣΙΟΔΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΗΣΤΟΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ


Φίλε μου για το λίγο που μου μένει στο φόρουμ αυτό μίας και ομοϊδεάτες οπός ο φίλος σου Κελεός αποφάσισαν να με διαγράψουν θα σου απαντήσω τα έξις Πράγματι και ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ]ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ωμός δεν είναι τόσο συγκλονιστικό αυτό, όσο η απάντηση που δίνη ο Ερμής ο τρισμέγιστος στην ερωτήσει TOY TAT[ΚΕΦΑΛΟΣ] ποτέ θα γινει η παλιγγενεσία των ανθρώπων λέει ...ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ [ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΑΣΤΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ].ΣΥΝΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟ .
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ . ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΘΕΟΥ [ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ] Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ.

ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 19:40:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...
σε συγχωρουμε που δεν το γνωριζες
αν θελεις παιζει και ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ <ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ>ΗΣΙΟΔΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΗΣΤΟΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ


ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ .

1.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΠΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ .
2.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.
3.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
4.ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩ.

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ


ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ryche
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1765 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 20:17:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ryche  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...
σε συγχωρουμε που δεν το γνωριζες
αν θελεις παιζει και ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ <ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ>ΗΣΙΟΔΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΗΣΤΟΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ


ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ .

1.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΠΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ .
2.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.
3.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
4.ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩ.

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ


ΕΡΕΥΝΑΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ...
1.ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ
2.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
3. 20 Μ.Χ
4.ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ...


ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΕΙΜΟΥΝ ΕΓΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 20:24:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
"ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ", κάνεις το λάθος να εξετάζεις την θρησκεία ξεχωριστά απο τις ανάγκες της κοινωνίας, και την εξουσία. Οι θρησκείες έρχονται και παρέρχονται, το ίδιο οι άνθρωποι και οι ιδέες τους. 1000, 2000, 10.000 χρόνια είναι απειροελάχιστα για τους χρόνους του σύμπαντος.
Βρισκόμαστε σε ένα μεταβατικό στάδιο και τα πράγματα θα αλλάξουν. Για να υπάρχει η αμφισβήτηση στον Χρισταινισμό κάτι μάλλον ΔΕΝ πάει καλά, το πλοίο "γέρνει" και τα μπαλώματα μάλλον δεν θα κρατήσουν για πολύ...
Οι αρχαίες θρησκείες μοιράζονται πολλά κοινά σου αναφέρω κάποια ενδεικτικά


-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ ΕΙΧΑΝ 12 ΜΑΘΗΤΕΣ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΘΕΝΕΣ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΘΕ(ΟΙ)-ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΥΜΑΤΑ…
-ΟΛΟΙ ΕΠΙΣΗΣ ΗΤΑΝ ΟΙ «ΣΩΤΗΡΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ «ΠΟΙΜΕΝΕΣ»
-Ο ΔΙΑΣ, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΕ ΣΠΗΛΑΙΑ
-Ο ΒΟΥΔΑΣ, Ο ΟΣΙΡΙΣ, ΜΙΘΡΑΣ, Ο ΚΡΙΣΝΑ, Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ «ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΑΝ»
-Ο ΩΡΟΣ, Ο ΜΙΘΡΑΣ, ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΣΤΙΣ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
κ.λπ, κ.λπ, κ.λπ..

Για περισσότερες πληροφορίες (στα αγγλικά)

http://www.truthbeknown.com/origins.htm

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ

ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΚΕΛΕΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΠΟΤΕ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΕΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΡΑΦΗ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ .Ο ΘΕΟΣ ΗΛΙΟΣ [ΙΗΣΟΥΣ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ]
ΥΠΑΡΧΟΙ ΠΑΝΤΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ .
.ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ Ο ΟΡΟΣ ΚΑΙ ΟΣΙΡΙΣ Ο ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΑΤΟΝ.
Ο ΜΙΘΡΑΣ ,Ο ΝΙΤΡΑ,Ο ΣΙΒΑ,ΖΑΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣΣΟΥΡ,Ο ΟΝΤΙΝΑ,Ο ΚΟΕΤΖΑΛΚΟΑΤΛ,Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΣΑΝ ΗΛΙΟΣ ΣΦΑΓΙΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΙΘΩΝΑ ΤΟΥ ΣΚΟΤΟΥΣ,Ο ΟΡΜΟΥΖΝΤ,Ο ΑΧΥΡΑ-ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΕΣ Η ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΜΟΝΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ.ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΣ ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΗ.
ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΧΑΝ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ Ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΟΜΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΟΙ ΙΝΚΑΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΙΣΠΑΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΡΧΟΤΑΝ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΒΕΒΑΙΑ ΗΡΘΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΩΜΟΣ ΜΕΤΕΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ.ΔΕΝ ΣΧΟΛΙΑΖΩ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΜΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Η ΔΥΤΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΛΛΟ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΠΙΣΤΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑΝΑΤΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΚΡΑΤΗ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ.
ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΥ ΑΛΗΘΙΝΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ.
ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΝ ΜΑ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ

ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 20:33:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

[quote]
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...
σε συγχωρουμε που δεν το γνωριζες
αν θελεις παιζει και ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ <ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ>ΗΣΙΟΔΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΗΣΤΟΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ


ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΙΣ .

1.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ΑΠΟ ΠΙΑ ΕΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ .
2.ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΓΡΑΨΕ.
3.ΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΧΡΟΝΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ
4.ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΩ.

ΑΒΒΑΣ ΠΟΙΜΗΝ


ΕΡΕΥΝΑΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΑΖΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΩ...
1.ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 20 ΧΡΟΝΩΝ
2.Ο ΧΡΙΣΤΟΣ
3. 20 Μ.Χ
4.ΣΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ.
ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΕ ΕΒΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ...


ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΒΛΕΠΩ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ


ΕΡΕΥΝΑΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΦΩΣΧΥΤΟΣ
Μέλος 1ης Βαθμίδας


132 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/08/2003, 22:35:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΦΩΣΧΥΤΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

[quote]
Φιλε αββα
κι'ομως η γη γυριζει...
σε συγχωρουμε που δεν το γνωριζες
αν θελεις παιζει και ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ...

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ <ΤΟ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟ>ΗΣΙΟΔΟΣ
ΕΝ ΑΡΧΗΝ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ-ΕΡΜΗΣ ΤΡΙΣΜΕΓΗΣΤΟΣ

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗ


Φίλε μου για το λίγο που μου μένει στο φόρουμ αυτό μίας και ομοϊδεάτες οπός ο φίλος σου Κελεός αποφάσισαν να με διαγράψουν θα σου απαντήσω τα έξις Πράγματι και ο ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ [ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΤΟ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ-ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ]ΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ωμός δεν είναι τόσο συγκλονιστικό αυτό, όσο η απάντηση που δίνη ο Ερμής ο τρισμέγιστος στην ερωτήσει TOY TAT[ΚΕΦΑΛΟΣ] ποτέ θα γινει η παλιγγενεσία των ανθρώπων λέει ...ΘΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗ ΓΗ Ο ΘΕΟΣ ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ [ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΜΠΑΣΤΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΓΡΑΨΩ ΑΚΡΙΒΟΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΜΗ ].ΣΥΝΓΛΟΝΙΣΤΙΚΟ .
ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΟΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΗΣΙΟΔΟΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙ . ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΣΤΗ ΓΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΟΣ Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΝΩΣΗ ΘΕΟΥ [ΤΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΘΕΟΥ] Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΠΕΡΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ.
ΝΟΜΙΖΩ ΕΓΙΝΑ ΣΑΦΗΣ.

ΕΡΕΥΝΑΦΊΛΕ ΣΕ ΚΑΛΩ ΣΤΟ ΦΩΣ
1.Ποιος την ονόμασε Αγια γραφη;
2.Ποια η σχεση του Χριστού με τα σημερινά δόγματα;
3.Γιατι τ΄απόκρυφα είναι υπο διώγμων; <μ΄άρεσει αυτο>

Βλέπε φως στο τουνελ Αγγελικη Νικολούλη

H ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΤΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΥΠΑΡΞΗΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 02:52:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eφόσον οι αρχαίες θρησκείες προηγούνται του Χριστιανισμού είναι φανερό ποίος επηρέασε ποιόν. Ο σπερματικός λόγος για τον οποίο μιλάς ποίος είναι? Η αναμονή του μοναδικού αληθινού θεού? Μα ο κάθε ένας πιστεύει ότι ο δικός του θεός (γι όσους βέβαια πιστεύουν σε θεό-ους) είναι ο αληθινός. Εγώ ξέρω ότι ο Πλάτωνας έλεγε πολύ πριν τον Χριστό

« Ο Πατήρ δημιούργησε το σύμπαν από το σώμα και την ψυχή του κόσμου. Ανέμειξε με αρμονία και τέλειες αναλογίες τα στοιχεία που ήρθαν σε κατάσταση ύπαρξης, όταν, επιτρέποντας στον εαυτό του να πλημμυρίσει τα πάντα, εγκατέλειψε τη χωριστή του ύπαρξη. Με αυτόν τον τρόπο το σώμα του κόσμου ήρθε σε κατάσταση ύπαρξης και απλωμένη πάνω σε αυτό, στην μορφή σταυρού, είναι η ψυχή του κόσμου. Αυτή είναι το θεϊκό στοιχείο μέσα στον κόσμο. Συναντήθηκε με το θάνατο πάνω στον σταυρό, έτσι που ο κόσμος να μπορούσε να υπάρξει..»
«.. Αυτός ο ένας και δημιουργημένος κόσμος έχει γίνει ο Θεός ο δια των αισθήσεων αντιληπτός, ο σπουδαιότερος και καλύτερος, ο δικαιότερος και τελειότερος που θα μπορούσε να είναι. Μόνο που αυτός ο Ένας και Μόνος δημιουργημένος κόσμος δεν θα μπορούσε να είναι τέλειος αν η εικόνα του Δημιουργός΄ δεν βρισκόταν ανάμεσα στις εικόνες που αυτός περιέχει. Η εικόνα αυτή μπορεί να δημιουργηθεί μόνο μέσα στην ανθρώπινη ψυχή. Όχι ο Πατήρ αυτός καθευατός, αλλά ο απόγονος του Θεού, ο Υιός, που ζει στην ψυχή και είναι όμοιος προς τον πατέρα – αυτός είναι που μπορεί να γεννηθεί από τον άνθρωπο..»

Εσύ έχεις το δικαίωμα να υποστηρίζεις ότι τα έλεγε αυτά ο Πλάτωνας διότι το θείο πνεύμα είχε προβλέψει και είχε εναποθέσει τον σπερματικό λόγο σε πλανούντες "ειδωλολάτρες", και εγώ να νομίζω ότι
ο Χριστιανισμός χρησιμοποίησε την Ελληνική φιλοσοφία για να αποκτήσει το φιλοσοφικό και όχι μόνο υπόβαθρο που του έλειπε.
Οι συγκυρίες βέβαια βοήθησαν σε αυτό. Από την μία ήταν ο εκφυλισμός των αρχαίων θρησκειών για πολλούς και διάφορους λόγους και από την άλλη διότι σε επίπεδο εξουσίας υπήρχε Μία αυτοκρατορία (η Ρωμαϊκή) και ένας αυτοκράτορας. Mία θρησκεία, ένας θεός, θα συμπλήρωνε ιδεατά το σύστημα της εξουσίας. Αυτό εκμεταλλεύτηκε ο «ΜΕΓΑΣ» ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Αλήθεια με ποια κριτήρια έγινε άγιος ο Κωνσταντίνος?????) βλέποντας την παραπαίουσα αυτοκρατορία και υιοθέτησε τον Χριστιανισμό και ένα Δοκιμασμένο σύστημα που ήταν η κοινωνική δομή των Ιουδαϊκών κοινοτήτων, (στην οποία αρχικά αναπτύχθηκε ο Χριστιανισμός) και στην οποία Δικαιοσύνη ήταν η υποταγή των θεϊκών εντολών που αποτελούσαν αποκαλυφθείσες αλήθειες.
Δεν είμαι μηδενιστής Ο Χριστιανισμός πρόσφερε, και αυτό που πρόσφερε κατά την γνώμη μου είναι ότι ο Θεός δεν αναζητήθηκε πλέον στον Ουρανό αλλά διαμέσω του Χριστού στην Γη.. Μην αδικείς όμως το πνευματικό επίπεδο των συνομιλητών σου, μιλώντας για σπερματικούς λόγους που προϋπήρχαν πριν την έλευση του Χριστού. Η Μονάδα προηγείται της πολλαπλότητας, ΔΕΝ μπορεί να γίνει και διαφορετικά, ακόμα και στους αρχαίους…. Έχεις διαβάσει καθόλου Απολλώνιο Τυανέα, Πυθαγόρα, Πλάτωνα, Πλωτίνο? Διάβασε ίσως σου λύσουν μερικές απορίες. Τι υποστηρίζεις για τα Ερμητικά κείμενα? ότι τα έγραψαν Χριστιανοί?
Και λίγες ερωτήσεις προς χάριν του διάλογου
Πες μας σε παρακαλώ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ και ΠΟΤΕ έγινε η επιλογή των κειμένων που αποτελούν τα ιερά κείμενα της εκκλησίας. Πες μας πότε άρχισε να γίνεται ο νηπιοβαφτισμός και για ποιόν λόγο. Πες μας πότε απεικονίστηκε για πρώτη φορά ο Χριστός σε εικόνα. Πες μας πότε χρησιμοποιήθηκε ο σταυρός στα Χριστιανικά ιερά. Πες μας γιατί η "ποιμενική ράβδος" του Χριστόδουλου είναι το Κηρύκιο του Ερμή.

[quote]ΤΩΡΑ ΑΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΕΡΝΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΑΝ ΜΑ ΕΝΑΝ ΣΟΒΑΡΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΕΟΑΡΧΑΙΟΛΑΤΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ
[quote]

Μάλλον δεν λες την αλήθεια. Και όλοι οι πελάτες που έχουν αλλάξει "μαγαζί" τι είναι? Τα συνέδρια που διοργανώνεται εναντίων ποιών είναι? Εσύ μπορεί να μην έχεις βρει κάποιον σοβαρό αρχαιολάτρη εκπρόσωπο, εγώ πάντως έχω το σθένος να πω -όχι ως αρχαιολάτρης με την έννοια που εσύ προσδίδεις αλλά ως λάτρης της φιλοσοφίας- ότι βρήκα κάποιον Χριστιανό μελετητή που εμπεριστατωμένα εκθέτει τις απόψεις του στην σελίδα (παρότι φυσικά δεν συμφωνώ σε πολλά απο όσα γράφει)

http://www.geocities.com/porta_aurea/arhaioplixia.html

«Η γνώση της άγνοιας είναι η αρχή της σοφίας»

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


398 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 18:50:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΜΥΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΘΕΜΑ "ΠΡΟΣ ΚΕΛΣΟ ΚΛΠ ΚΛΠ"

Που είναι ο Helios να βάλει μια τάξη.

Μπράβο σας. Κρατάτε ισσοροπίες. Ακόμα και ο ευγενής ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ξεσπάθωσε. Φαντάσου να τον βρίζαν όπως τους χριστιανούς του site.

Δύο ψιλοθεματάκια έεετσι εμπνευσμένα από την «φιλοχριστιανική» διάθεση του φόρουμ και έγινε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Τόσο αντέχετε να σας εναντιώνονται;;;;;;;

Για κοιτάχτε με καθαρό μάτι το τι έχει γραφτεί για το Χριστό. Αντε ντε τολμήστε. Ξέρετε τι σημαίνει ιερό και όσιο;;;;
Σύμβολα, έννοιες, πίστη. Ανθρωπίδια να ξερνάνε επάνω σε όλους που θεωρούν Χριστιανούς να προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη στους Χριστιανούς, να βρίζουν τους άλλους αδελφές και κρυπτοομοφυλόφυλους επειδή είναι Χριστιανοί, να μιλάνε για αλήτες, για φονιάδες............
Είναι όλα γραμμένα δυστυχώς......
Μετονομάστε το «ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑ» ........ΣΕ «ΧΛΕΥΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΤΟΣ ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΘΕΙΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΛΟΓΟΥ» και θα είστε μέσα.

Μπράβο σας και πάλι. Μπράβο στις ευαισθησίες σας για τη δημοκρατία και πάνω από όλα στο σεβασμό στις αξίες του άλλου. Όταν το κάνουμε στους άλλους είναι καλά όταν μας το κάνουν ζοριζόμαστε;;;

ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ μην τους κάνεις τη χάρη. Θα βρουν ευκαιρία στο πρόσωπο σου να εξαπολύσουν το ίδιο μένος που έχει μέχρι τώρα δείξει η πνευματική τους κατάσταση.(Εδώ δεν αναφέρομε στους διαχειριστές). Όλοι αυτοί που στο όνομα της δημοκρατίας που ποτέ δεν πίστεψαν ασελγούν στο πιστέυω του άλλου αλλά δεν ανέχονται να δεχθούν τα ίδια.
Σε κατηγορούν ότι δεν προάγεις τη συζήτηση και γράφεις για προσυλητησμό. Υπάρχει κάποιος εδώ μέσα που κάνει με 250 περίπου μυνήματα μόνο αυτό. Αλλά αυτός είναι διαβασμένος και μορφωμένος.

ΑΒΒΑ ΠΟΙΜΗΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΗΔΗ ΕΔΩΣΑΝ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕ.


Και μια υπόδειξη. Μη τα βάζεις με το ΚΕΛΣΟ. Είναι ο μόνος που προσπαθεί, οι άνθρωποι που πιστέυουν στο Χριστό να μιλάνε σε αυτό το χώρο χωρίς να βιάζονται (ψυχολογικά και πνευματικά) σε κάθε στιγμή. Προσπαθεί αν και δεν τα καταφέρνει.........

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Helios
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
735 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/08/2003, 21:43:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Helios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδω ειμαι φιλε Αναστημενε,και παρακολουθω τα μεγαλεια των Ιουδαιοχριστιανων.
Δεν προκειται να βαλω καμμια ταξη πουθενα και σε κανενα,γιατι ολα τα πραγματα ωριμαζουν σιγα-σιγα,και το καθε δεντρο δειχνει σιγα-σιγα τους καρπους του.
Οπως και οι σπασμωδικες αντιδρασεις των εν Ελλαδι Ιουδαιοχριστιανικων στοιχειων,που θορυβουνται ολο και περισσοτερο,
απο την αναβιωση της Αρχαιοελληνικης παραδοσης,και την αποκαλυψη του πραγματικου ρολου,του Ιουδαιοχριστιανισμου.
Ετσι,ειναι απληροφορητος,αν νομιζει κανεις ,οτι η αναβιωση των προχριστινικων θρησκειων και δοξασιων,ειναι μονον Ελλαδικο φαινομενο.
Συμβαινει σε ολο τον κοσμο,και αφορα την συνειδητοποιηση απο τους λαους,της απατης του Ιουδαιοχριστιανισμου,σαν οργανο υποδουλωσης και επικρατησης των Ιουδαιων και των συνοδοιπορων τους,στα εθνη.
Ετσι,οι Ιουδαιοι,με τον Χριστιανισμο και την εξουσια του,κατεστρεψαν τις προχριστιανικες εθνικες θρησκειες,
και με την "Δυτικη εσωτερικη παραδοση",εβαλαν χερι και στις εσωτερικες παραδοσεις των εθνοτητων.
Ο Ιουδαιοχριστιανισμος,δεν ηταν τιποτε αλλο παρα λογια,οπως η ψευτοαγαπη του,μια ναρκωση για να κανουν οι Ιουδαιοι την δουλεια τους.
Αλλα...τα καυμενα ,αρχισαν να φοβουνται με αυτα που συμβαινουν...
δες ,
κατι ελεεινα "επιστημονικα συνεδρια",
κατι αρθρακια οπως τα παραπανω,
κατι βιβλια των Μεταλληνων και σια,
απλα δειχνουν εναν φοβο,που μεγαλωνει διαρκως...
Εχουμε χρονο Αναστημενε,κι ολα θα απαντηθουν,
γιατι εχουμε και δουλειες,
για να ζησουμε,δεν ειμαστε αργοσχολοι
και χορτασμενοι μπεμπηδες...
Πας για αλλα θεματα,
την στιγμη που αυτα που ρωτησα για την βαπτιση,
σε τιποτε δεν απαντηθηκε ,
λογικα...
Δεν κανεις εναν κοπο απο κει πρωτα?
Και μετα συνεχιζουμε και εδω ,
και οπου αλλου θες.

ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ,
ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΞΕΧΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ,
ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ.
ΑΝ ΤΟΝ ΤΑΥΤΙΣΕΤΕ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ,
ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ,
ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ "ΕΘΝΙΚΩΝ".


Edited by - Helios on 18/08/2003 21:46:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy