ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Λευκός Θόρυβος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 3
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Chameleon
Νέο Μέλος

Greece
33 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 01:28:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chameleon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδάκια καλημέρα σας μετά απο πολύυυυ καιρό... Τώρα τελευταία ξανάρχισα να παρακολουθώ τις συζητήσεις σας και άρχισα πάλι να μπαίνω στο κλίμα...! Θέλω να ρωτήσω, τι ξέρετε για τον "Λευκό Θόρυβο". Όσοι έχουν δεί την ταινία κάτι παραπάνω θα ξέρουν μιάς και η ταινία βασίζεται σε επιστημονικές έρευνες... Υπουίθεται πως όταν κλείνεις την τηλεόραση για λίγα δευτερόλεπτα η συχνότητα της οθόνης ειναι παράλληλη με αυτή άλλων κόσμων και διαστάσεων και μπορείς να δείς ή και να ακούσεις εξώκοσμα πράγματα...?
Δεν λέω οτι τα πιστεύω, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, άλλωστε τόσοι επιστήμονες δεν μπορεί να ειναι όλοι τύπου "Μούφεν"...?!

Δεν φοβάμαι να αντικρύσω τις αλήθειες που βρίσκονται στον κόσμο (μας...?)

ΝΙΚΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
285 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 02:11:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΝΙΚΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ "ΑΚΟΥΩ" ΑΥΤΟ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 04:48:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν λέω οτι τα πιστεύω, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά, άλλωστε τόσοι επιστήμονες δεν μπορεί να ειναι όλοι τύπου "Μούφεν"...?!

δεν σε καταλαβαίνω εδώ φίλε Chameleon... Υπονοείς ότι υπάρχουν πολλοί επιστήμονες που έχουν πει extreme πράγματα για το λευκό θόρυβο? Για ανέφερε έναν-δυο πχ...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 12:26:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επιστήμονες ???

Ποιοί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ????Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 13:12:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΤΗΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΡΗΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑ ΑΝΟΙΞΕΙ
ΚΑΙ ΕΝΑ TOPIC ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ .http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=5857.
ΕΠΕΙΔΗ ΜΟΥ ΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟ ΕΨΑΞΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΕΙΔΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ .
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟ SITE .
http://www.aaevp.com/
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 13:20:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Άλλο ερευνητής και άλλο επιστήμονας


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 13:23:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Άλλο ερευνητής και άλλο επιστήμοναςΣΥΜΦΩΝΩΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 15:55:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ περιμένω να ακούσω, ποιός ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ το είπε αυτό ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Chameleon
Νέο Μέλος

Greece
33 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 18:20:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chameleon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό που θέλω να πώ ειναι οτι ΔΕΝ έχω δεί την ταινία και ως εκ τούτου δεν ξέρω και πολλά πράγματα, για να μη πώ τίποτα...!
Λέγεται οτι η ταινία έχει βασιστεί σε πραγματικά γεγονότα και έρευνες απο επιστήμονες/ερευνητές. Δεν ξέρω εάν ο όρος επιστήμονας έχει μεγαλύτερο βάρος απο τον όρο ερευνητής, αλλά ελπίζω οι Αμερικάνοι ή ξέρω γώ τί, να είναι τουλάχιστον σοβαρότεροι απο κάποιους εγχώριους "μαϊντανούς" που δεν σκέφτονται πρίν μιλήσουν στα κανάλια... Αυτό εννουσα και τίποτα άλλο, πονηρό...!
Επειδή πρίν ανοίξω αυτό το θέμα, έκανα αναζήτηση αλλα στα Αγγλικά, εάν επιθυμούν οι mods μπορούν να σβήσουν αυτό ή να το προσαρτήσουν στο θέμα που είχε ανοίξει ο/η φίλος/η Open Mind...
Ευχαριστώ...!

Δεν φοβάμαι να αντικρύσω τις αλήθειες που βρίσκονται στον κόσμο (μας...?)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2005, 18:27:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πράγματι, μερικά τέτοια "παιχνίδια" παίζονται στα λεπτά σημεία ...

Μετά όλοι το "γυρνάνε" στο "δεν ήξερα, δε ρώταγα", "καλά, ένα λάθος κάναμε, μη βαράτε" κλπ κλπ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2005, 03:28:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχόλιο 1ο: Σχετικά με το [Επιστήμονας ή ερευνητής]. Ερευνητές είμαστε όλοι (δυνητικά τουλάχιστον) από τη στιγμή που κάτι μας προκαλεί το ενδιαφέρον και σπεύδουμε να δούμε αιτίες που το προκάλεσαν ή πληροφορίες περί αυτού.
Κι ένα παιδάκι, πχ, που παίζοντας έχασε κάπου το μπαλάκι του και αρχίζει να το ψάχνει απεγνωσμένα μέχρι να το βρεί και κάνει άνω κάτω το σπίτι του, και μη βρίσκοντάς το μπήγει τα κλάμματα, ερευνητής θεωρείται καθώς κάνει μια "έρευνα". Σε λίγο -ω του θαύματος- το μπαλάκι κατρακυλάει από το πίσω μέρος της ντουλάπας για αγνωστη αιτία (το παιδάκι την αποδίδει στο ότι ο μπαμπούλας της ντουλάπας που του είχε κλέψει το μπαλάκι, άκουσε τα δυνατά του κλάματα και φοβήθηκε γι'αυτό του την έδωσε πίσω...)και το παιδάκι είναι ευτυχισμένο πάλι. Το συμπέρασμά που θα πεί στη μικρή του αδερφούλα όμως σε περίπτωση που αυτή χάσει το μπαλάκι σίγουρα δεν είναι "επιστημονική θεώρηση", δεν παύει να είναι όμως η εξήγηση που προήλθε από την "έρευνά" του. Άρα το παιδάκι είναι ερευνητής αλλά όχι επιστήμονας.
Ερχόμαστε τώρα στο ποιοι είναι "επιστήμονες". Επιστήμονες είναι αυτοί που πέρασαν μέσα από συγκεκριμένες δομές και διαδικασίες (Σχολεία, πανεπιστήμια, κλπ) και έχουν τουλάχιστον ένα κοινώς αποδεκτό background βασικότατων γνώσεων Φυσικής, Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας, κλπ, εφαρμόζουν δε τις γνώσεις τους σε πιο συγκεκριμένα και εξειδικευμένα πεδία (αναλόγως το πού δραστηριοποιείται ο καθένας) με βάση συγκεκριμένες διαδικασίες και πειράματα και βγάζουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα που ελέγχονται και επαληθεύονται και από άλλους ανά πάσα στιγμή. Ο επιστήμονας μπορεί να είναι ή και να μην είναι ερευνητής (ή να λέγεται/αποκαλείται ή να μην λέγεται-καλύτερα) όμως κατά τη γνώμη μου ο σωστός και άρτιος επιστήμονας οφείλει να είναι και ερευνητής τουλάχιστον στο χώρο της εξειδίκευσής του. Πιστεύω να έχω καλύψει πλήρως το θέμα σχετικά με το ερευνητής και επιστήμονας και να μην έχω κουράσει πολύ το κοινό...

Σχόλιο 2ο: Σχετικά με το "λευκό", αλλά και άλλους θορύβους. Εξ όσων γνωρίζω υπάρχουν αρκετές κατηγορίες ηλεκτρομαγνητικών θορύβων/παρεμβολών/παρασιτικών σημάτων που αναλόγως της κατανομής της ισχύος τους στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα και της μορφής που έχει αυτή χαρακτηρίζονται με βάση κάποια "χρώματα" πχ white noise, pink noise κλπ. Πολλοί θόρυβοι είναι και τεχνητοί και τους προκαλούμε εμείς σε ενδιάμεσα στάδια μιας μετάδοσης με σκοπό να ενισχύσουμε την ποιότητα του τελικώς λαμβανομένου σήματος (προσθέτουμε σκόπιμα θόρυβο για να αυξήσουμε τον τελικό λόγο SNR -Signal to Noise Ratio).

Αν θέλει ο φίλος Πέτρος ή οποιοσδήποτε άλλος σχετικός με ηλεκτρονικά να βοηθήσει λίγο να το εκλαϊκεύσουμε, γιατί ξέρω ότι γράφω πολλά μαζί και συμπυκνωμένα και ίσως δεν με καταλάβουν όλοι...

Ο λευκός θόρυβος, πάντως, δεν είναι τέτοιος και περικλείει διαφορες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που προέρχονται από τις μη ιδανικές χαρακτηριστικές των χρησιμοποιούμενων ηλεκτρονικών (δίοδοι, τρανζιστορς, αντιστάσεις, πηνία, πυκνωτες, κλπ) έως και την κοσμική ακτινοβολία που δεχόμαστε από το διάστημα. Είναι ένα απολύτως φυσικό-ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο και δεν βλέπω πώς μπορούν να το συνδέουν κάποιοι ή να το χρησιμοποιούν ως αφετηρία για σενάρια ταινιών φαντασίας! Σε λίγο θα πάρουν και το νόμο του Νεύτωνα F=mg και θα γυρίσουν ταινία φαντασίας και από αυτόν! Αυτός θα ήταν και ο μόνος λόγος να δω την ταινία (που δεν την έχω δει ακόμη)...

Δεν ξέρω κατά πόσο καλυψα το θέμα όπως διαμορφώθηκε, αλλά είμαι ανοικτός σε ερωτησεις και περαιτέρω διευκρινίσεις πάντοτε

======================================
Φίλε Vril

quote:
Πράγματι, μερικά τέτοια "παιχνίδια" παίζονται στα λεπτά σημεία ...

Μετά όλοι το "γυρνάνε" στο "δεν ήξερα, δε ρώταγα", "καλά, ένα λάθος κάναμε, μη βαράτε" κλπ κλπ


Σε βρίσκω κάπως υπέρ το δέον καχύποπτο και με μια "υφέρπουσα επιθετικότητα"...
Δεν νομίζω να είχε πρόθεση για κάποιου είδους "παιχνίδια" ο φίλος Chameleon...Ας βλέπουμε τα πράγματα όπως είναι και ας μην τους δίνουμε φανταστικές -και αρνητικές- ενδεχομένως προεκτάσεις...
Τα πράγματα είναι απλά: Ο chameleon (ή οποιος άλλος) ρωτνάει, εμείς απαντάμε.Και φυσικά όταν εμείς έχουμε να ρωτήσουμε κάτι περιμένουμε και ανάλογες απαντήσεις. Ετσι νομίζω ότι (πρέπει να) γίνεται...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2005, 10:25:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο λευκός θόρυβος, πάντως, δεν είναι τέτοιος και περικλείει διαφορες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που προέρχονται από τις μη ιδανικές χαρακτηριστικές των χρησιμοποιούμενων ηλεκτρονικών (δίοδοι, τρανζιστορς, αντιστάσεις, πηνία, πυκνωτες, κλπ) έως και την κοσμική ακτινοβολία που δεχόμαστε από το διάστημα. Είναι ένα απολύτως φυσικό-ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο και δεν βλέπω πώς μπορούν να το συνδέουν κάποιοι ή να το χρησιμοποιούν ως αφετηρία για σενάρια ταινιών φαντασίας! Σε λίγο θα πάρουν και το νόμο του Νεύτωνα F=mg και θα γυρίσουν ταινία φαντασίας και από αυτόν! Αυτός θα ήταν και ο μόνος λόγος να δω την ταινία (που δεν την έχω δει ακόμη)...


ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΛΑ
ΑΚΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΟΡΥΒΟ Η ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΑΟΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ .
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2005, 11:56:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δυστυχώς το έγραψα αλλού, αλλά το παραπέμπω

"Χσσσσσσσσσσσσσ
(Λευκός θόρυβος, τυχαία και ποσοτικά ισοκατανομημένη ενέργεια στο συνολικό εύρος των συχνοτήτων της, που υπάρχει στη Φύση, συνεπώς και στα λεγόμενα Ερτζιανά κύμματα και ουδεμία σχέση έχουν με πύλες σε παράλληλους κόσμους και άλλα τέτοια, που με κάνει να αμφιβάλλω ότι πέρασ η Εποχή των Γκρρρ-Γκρρρρ)"

Πάρτε και τη λινκιά, να δείτε τι είναι ο Γκρρρ-Γκρρρρρρ
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=6418&whichpage=5&ARCHIVE=

Σχετικά με τα χρώματα του θορύβου, "λευκό" "ρόζ" ή και άλλα, ακολουθεί το παράδειγμα του φωτός.
Το λευκό φώς αποτελείται από όλες τις συχνότητες του φάσματος. Εδώ εννοούμε του οπτικού. Σε αναλογία, άν μιλάμε για ακουστικό θόρυβο, το ακουστικό φάσμα, άν μιλάμε για ηλεκτρομαγνητικό μιας ευρείας περιοχής συχνοτήτων, πχ τα βραχέα ή τα μακρά ή τελοπάντων μια περιοχή συχνοτήτων.
Ο λεγόμενος "χραματισμένος θόρυβος" ακολουθεί σε αναλογία τα χρώματα του οπτικού φάσματος. Επειδή το μπλέ έχει μεγαλύτερη συχνότητα από το κόκκινο και αντίστροφα τα μήη κύματος, ένας ρόζ θόρυβος έχει συχνότητες που λείπουν οι υψηλές συχνότητες κ.ο.κ. Ακουστικά ακούγεται πιο "μουντά" αυτός ο θόρυβος επειδή λείπουν τα "πρίμα".

Τέλος πάντων. Αυτό αφορά τον θόρυβο.
Ο θόρυβος "γεννιέται" από την θερμική κίνηση των ηλεκτρονίων. ΄Πηγές θορύβου θεωρούνται όλα τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα, και ιδιάιτερα όλων των τύπων οι ημιαγωγοί. Όσοι έχετε ακούσει έστω λίγο σχετικά, ακούσατε ότι οι τρανσιστορικοί ενισχυτές κάνουν θόρυβο ενώ οι λαμπάτοι όχι. Σήμερα ο θόρυβος περιορίζεται με αλγόρυθμικούς τρόπους, δηλ. ακόμα και ο ήχος που ακούμε από καλά στερεοφωνικά είναι επεξεργασμένος από υπολογιστές σήματος.

Μην πάμε μακριά. Γράφουμε στο παράξενο και όχι στο Science Today.

Εγώ προσωπικά έχω μια άποψη σχετικά με το θέμα του θορύβου και της επικοινωνίας από νεκρούς. Τα θεωρώ βλακείες και σκοταδιστικές παραφιλολογίες. Σας έδειξα οτι ο θόρυβος αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός (θερμική κίνηση ηλεκτρονίων). Τώρα, όποιος θέλει, μπορέι να πιστεύει οτι θέλει, ακόμα και σε πράσινα ιπτάμενα άλογα.

Μερικοί πιστεύουν οτι ο τρόπος μου είναι επιθετικός.
Ο.Κ.
Πιθανώς δεν έχουν δεί και τα χειρότερα...

Πάντως, όταν ακούω αυτού του είδους τις παπαριές, εμένα κάτι μου έρχεται. Κρίμα και άδικα όσοι προσπάθησαν, πολέμησαν και έβγαλαν τους ανθρώπους από το σκοταδισμό του μεσαίωνα.
Πολλοί νιώθουν άβολα όταν έιναι έξω από την οργανωμένη αποβλάκωση.

quote:

quote:
Ο λευκός θόρυβος, πάντως, δεν είναι τέτοιος και περικλείει διαφορες ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές που προέρχονται από τις μη ιδανικές χαρακτηριστικές των χρησιμοποιούμενων ηλεκτρονικών (δίοδοι, τρανζιστορς, αντιστάσεις, πηνία, πυκνωτες, κλπ) έως και την κοσμική ακτινοβολία που δεχόμαστε από το διάστημα. Είναι ένα απολύτως φυσικό-ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο και δεν βλέπω πώς μπορούν να το συνδέουν κάποιοι ή να το χρησιμοποιούν ως αφετηρία για σενάρια ταινιών φαντασίας! Σε λίγο θα πάρουν και το νόμο του Νεύτωνα F=mg και θα γυρίσουν ταινία φαντασίας και από αυτόν! Αυτός θα ήταν και ο μόνος λόγος να δω την ταινία (που δεν την έχω δει ακόμη)...


ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΣΑΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΠΛΑ
ΑΚΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟ ΘΟΡΥΒΟ Η ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΞΗ ΑΟΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΝ
ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑ ΤΑ ΚΟΝΤΙΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2005, 12:20:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΓΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΛΕΝΕ
ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ.

quote:
Πάντως, όταν ακούω αυτού του είδους τις παπαριές, εμένα κάτι μου έρχεται. Κρίμα και άδικα όσοι προσπάθησαν, πολέμησαν και έβγαλαν τους ανθρώπους από το σκοταδισμό του μεσαίωνα.
Πολλοί νιώθουν άβολα όταν έιναι έξω από την οργανωμένη αποβλάκωση

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΤΕ
ΦΟΒΟΝΤΑΝ ΝΑ ΠΟΥΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥΣ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕΒΑΣΤΗ ΟΠΩΣ
ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΔΕΝ
ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΕΙΣ .
ΕΜΕΝΑ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ
ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2005, 13:03:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΑ
ΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ.

Αυτού του είδους οι "έρευνες" γίνονται για νε επιβεβαιώσουν προκατασκευασμένες "αλήθειες".

Δεν έχουν εμπεριέχουν τίποτε το αληθινό, το ερευνητικό ή τη διάθεση να αναζητηθεί η αλήθεια.

Καφετζούδες, χαρτορίχτρες και μέντιουμ !

Μαύρος Μεσαίωνας ....


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2005, 13:09:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αυτού του είδους οι "έρευνες" γίνονται για νε επιβεβαιώσουν προκατασκευασμένες "αλήθειες".

Δεν έχουν εμπεριέχουν τίποτε το αληθινό, το ερευνητικό ή τη διάθεση να αναζητηθεί η αλήθεια.

Καφετζούδες, χαρτορίχτρες και μέντιουμ !

Μαύρος ΜεσαίωναςΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Chameleon
Νέο Μέλος

Greece
33 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2005, 19:58:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Chameleon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εάν ήξερα πως θα δημιουργήσω τέτοιο "θόρυβο" (...) δεν θα έκανα το post...

Δεν φοβάμαι να αντικρύσω τις αλήθειες που βρίσκονται στον κόσμο (μας...?)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2005, 01:55:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εάν ήξερα πως θα δημιουργήσω τέτοιο "θόρυβο" (...) δεν θα έκανα το post...

Αυτό μην το ξαναπείς ποτέ φίλε chameleon. Γι'αυτό συζητάμε στο forum, για να δημιουργείται "θορυβος πνευματικής ανησυχίας"

quote:
Μην πάμε μακριά. Γράφουμε στο παράξενο και όχι στο Science Today.

Φίλτατε Vril σίγουρα δεν γράφουμε στο Science Today, αλλά όταν πρόκειται να διαφωτίσουμε κάποιους που είναι στα πρόθυρα αποδοχής "υπερφυσικών" ερμηνειών για απολύτως φυσικά (δηλ.φυσικώς αιτιολογημενα) και φυσιολογικά φαινόμενα, θεωρώ ότι δεν είναι κακό να επιστρατεύσουμε και λίγες από τις επιστημονικές γνώσεις που κουβαλάει ο καθένας μας. Εγώ έτσι το βλέπω.

By the way, σ'ευχαριστώ για τις αναλυτικότερες πληροφορίες που προσέφερες σχετικά με τον ηλεκτρομαγνητικό θόρυβο και συμπλήρωσες έτσι κατά τον καλύτερο τρόπο την τοποθέτησή μου.
Χαίρομαι επίσης που συναντώ έναν συνάδελφο

quote:
Στο επάγγελμα είμαι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός. Έμαθα να ψάχνω και να ερμηνεύω ένα τμήμα της Φύσης που ασχολείται με την κίνηση των ηλεκτρικών φορτίων και την τεχνολογική αξιοποίηση αυτού του φαινομένου.

κάτι που σχεδόν το υπέθετα από τη στιγμή που διάβασα την εδώ τοποθέτησή σου και πριν ακόμη επισκεφτώ τη "λινκιά" που παρέθεσες. Εύχομαι λοιπόν καλή συνεργασία και "συναδελφική" αλληλοϋποστήριξη για τη συνέχεια στα fora του esoterica!

Όσο για το:

quote:
Μερικοί πιστεύουν οτι ο τρόπος μου είναι επιθετικός.
Ο.Κ.
Πιθανώς δεν έχουν δεί και τα χειρότερα...

Πάντως, όταν ακούω αυτού του είδους τις παπαριές, εμένα κάτι μου έρχεται. Κρίμα και άδικα όσοι προσπάθησαν, πολέμησαν και έβγαλαν τους ανθρώπους από το σκοταδισμό του μεσαίωνα.
Πολλοί νιώθουν άβολα όταν έιναι έξω από την οργανωμένη αποβλάκωση.


έχω να πω ότι εγώ προσωπικά μπορώ να δεχτώ οποιαδήποτε συμπεριφορά και ύφος, αρκεί να υπάρχουν ικανοί λόγοι και αιτίες να το στηρίξουν. Αν έχεις κάτι να μου πεις (όχι εσύ προσωπικά, γενικότερα μιλάω)και αυτό είναι σοβαρό, σωστό και τεκμηριωμένο, τότε ακόμα και εν μέσω μπινελικίων να μου το πεις εγώ θα το δεχτώ. Επίσης πιστεύω και στην περίφημη ρήση του Θεμιστοκλή "πάταξον με, άκουσόν δε". Αλλά στο παρόν topic θεωρώ ότι υπερέβεις λίγο τα εσκαμμένα καθώς ο chameleon δεν φάνηκε να δίνει τόσο κακή ή παραπλανητική εντύπωση.

Ας δεχτούμε ότι όλοι δεν μπορεί να έχουν τις γνώσεις ή το επίπεδό μας σε μερικά θέματα αγαπητέ συνάδελφε...

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 08/06/2005 01:59:17Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2005, 10:17:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλτατε Vril

Η αλήθεια είναι οτι προτιμώ την προσφώνηση "κακέ" ή ακόμα καλύτερα "κάκιστε Βρίλ".
Οι λόγοι έχουν αναλυθεί σε παλαιότερα πόστ σε αυτό το φόρουμ...

Σχετικά με τα υπόλοιπα, συμφωνώ οτι δεν τα βλέπουν όλοι το ίδιο, αλλά διαφωνώ οτι πρέπει να δίνεται βήμα σε όποια ανοησία να περνά σαν σοβαρή επιστημονική μελέτη/εργασία χάρην της λεγόμενης "ελευθερίας του λόγου". Αυτό καταντά ασυδοσία και έχει τς ίδιες συνέπειες, αν αναλογικά δίνονταν στον καθένα που θέλει να πετάξει αλλά δεν θέλει να πάει να μάθει, ένα αεροπλάνο γεμάτο κόσμο, ίσα για να του φύγει ο καημός και μην μείνει παραπονεμένος ...


Ότι αφορά τώρα τα μπινελικώματα, έχω δείξει σε αυτό το φόρουμ οτι προτιμώ μια σαρκαστική γλώσσα από αυτήν του λιμανιού.

Με εκτίμηση,

ο κακός Βρίλ

Edited by - Vril on 08/06/2005 10:24:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2005, 12:37:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΛΕΥΚΟ ΘΟΡΥΒΟ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΑΙΟ ΗΛΕΚΤΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟ
ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ
ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΕΓΩ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ
ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2005, 13:37:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΛΕΥΚΟ ΘΟΡΥΒΟ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΑΙΟ ΗΛΕΚΤΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟ
ΜΗΝΥΜΑ.

Κοίταξε.
Άν στην ταινία η επιστημονικά τεκμηριωμένη έννοια "λευκός θόρυβος" παίρνει μια άλλη ερμηνεία, μην κακίζεις εμάς που σπουδάζουμε τεχνολογικούς κλάδους.

Να κακίζεις τους σεναριογράφους, που δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την πραγματικότητα με τις ανάγκες της ταινίας.

Και απο κεί και μετά, ο καθένας τραβάει το δρόμο του.

Εγώ πιστεύω, οτι οι περισσότεροι άνυρωποι αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται έξω από το τέλμα της παραμύθιασης. Αναγκάζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο σκληρό και πολλές φορές άδικο.

Το παραμύθιασμα προσφέρει μια ζεστασιά και θαλπωρή, κατά το δικό του τρόπο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2005, 17:21:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ELECTRONIC VOICE PHENOMENA (EVP)

quote:
Εγώ πιστεύω, οτι οι περισσότεροι άνυρωποι αισθάνονται άβολα όταν βρίσκονται έξω από το τέλμα της παραμύθιασης. Αναγκάζονται να επιβιώσουν σε έναν κόσμο σκληρό και πολλές φορές άδικο.

Το παραμύθιασμα προσφέρει μια ζεστασιά και θαλπωρή, κατά το δικό του τρόπο.ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2005, 04:10:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε open mind

quote:
ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ?

Παρατηρήσιμα φαινόμενα που όμως δεν μπορούν να εξηγηθούν/ερμηνευθούν με τις υπάρχουσες γνώσεις και θεωρίες των Φυσικών/Θετικών Επιστημών υπάρχουν πάρα πολλά.

Σίγουρα όμως ο "Λευκός Θόρυβος" και ο κάθε είδους και "χρώματος" Θόρυβος ηλεκτρομαγνητικής φύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, γιατί όπως σου είπε και o κάκιστος (άντε συνάδελφε σου κάνω το χατίρι!) Vril ερμηνεύεται με βάση την κίνηση των φορτισμένων σωματιδίων.

.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "

Edited by - PY8AGORAS on 09/06/2005 04:11:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2005, 17:22:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σίγουρα όμως ο "Λευκός Θόρυβος" και ο κάθε είδους και "χρώματος" Θόρυβος ηλεκτρομαγνητικής φύσης ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ, γιατί όπως σου είπε και o κάκιστος (άντε συνάδελφε σου κάνω το χατίρι!) Vril ερμηνεύεται με βάση την κίνηση των φορτισμένων σωματιδίων

ΦΙΛΕ PY8AGORAS ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΑ
quote:
ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΕΙ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΓΩ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΛΕΥΚΟ ΘΟΡΥΒΟ.
ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΤΥΧΑΙΟ ΗΛΕΚΤΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΘΟΡΥΒΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ
ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Η ΝΕΚΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΠΟΙΟ
ΜΗΝΥΜΑ.
ΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΠΕΙΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ
ΕΧΩ ΒΑΛΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ.
ΕΓΩ ΞΑΝΑΛΕΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΩ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ
ΟΥΤΕ ΞΕΡΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ
ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

quote:
Ο ΣΩΣΤΟΣ ΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ELECTRONIC VOICE PHENOMENA (EVP)

ΤΟ EVP ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΑΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πετρος
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
256 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2005, 20:03:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Πετρος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί φίλοι,

Κατόπιν προτροπής του φίλου μου και μέλους του Esoterica ΠΥΘΑΓΟΡΑ, επιτρέψα-
τέ μου, να καταθέσω και εγώ την γνωστική μου προσφορά στο θέμα που συζητάτε.
Οπωσδήποτε δεν θα αναφερθώ στην ταινία μιά και δεν την έχω δει. Κατά συνέπεια
δεν μπορώ να εκφράσω γνώμη στο τρόπο με τον οποίον χρησιμοποιείται ο επιστημο-
νικός όρος «Λευκός Θόρυβος» στην ταινία αυτή. Επίσης θα ήθελα να ζητήσω συγνώ-
μη, εάν σε ορισμένα σημεία της αναφοράς μου κριθώ επαναλαμβανόμενος, για πλη-
ροφορίες που ήδη έχουν αναφερθεί από τους άλλους συζητητές.(Όπως πχ από τον Vril)...
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά τους.....
Συνήθως η έννοια «Λευκός Θόρυβος» και όχι «Ηλεκτρονικός Θόρυβος» αφορά στην
εξέταση του φάσματος των ήχων και ιδιαίτερα του ακουστικού φάσματος. Όπως όλοι
γνωρίζουμε, οι ήχοι διακρίνονονται σε τρείς κατηγορίες :
1. Υπόηχοι ή υποηχητικές συχνότητες με όρια φάσματος από 0 Hz-20 Hz.Οι συχνό-
αυτές δεν είναι ακουστές από το ανθρώπινο αυτί.
2. Ακουστικοί ήχοι ή ακουστικές συχνότητες με όρια φάσματος από τους 20 Hz-20 KHz. Η περιοχή αυτή ορίζει το φάσμα ακουστότητας του ανθρώπου.
3. Υπέρηχοι ή υπερηχητικές συχνότητες με όρια φάσματος από τους 20 KHz-100KHz
Περιοχή συχνοτήτων μη ακουστή από το ανθρώπινο αυτί.
Το «Ηz» καθώς και τα πολλαπλάσιά του είναι μονάδες μέτρησης της συχνότητας. Με
τον όρο «συχνότητα» περιγράφουμε την «ισομεγέθη» επανάληψη του φαινομένου στην μονάδα του χρόνου. Π.χ. ένα κινητό κινούμενο με ομαλή κυκλική ταχύτητα πά-
νω στην περιφέρεια κύκλου διέρχεται σε ίσα χρονικά διαστήματα από κάποιο σημείο
(Α) της περιφέρειας. Έτσι ορίστηκε αρχικά η συχνότητα με την σπουδή της ομαλής
κυκλικής κίνησης.
Εάν παρατηρήσουμε στον παλμογράφο μία ακουστική, βασική, συχνότητα, θα δούμε
ότι αυτή εμφανίζεται με την μορφή της καμπύλης ημιτόνου. Από εδώ προκύπτει και
ο όρος «κύμα» καθ’όσον η ημιτονική καμπύλη μοιάζει με ένα ομαλό θαλάσσιο κύμα.
Όμως ο ήχος που ακούμε ποτέ δεν αποτελείται από βασικές συχνότητες αλλά από σύ-
νολο συχνοτήτων. Ο ήχος μάλιστα (ομιλία, μουσική, θόρυβος κλπ) διακρίνεται και
από άλλα χαρακτηριστικά, εκτός της συχνότητας, όπως την «ένταση» και την «χροι-
ά». Ο παραγώμενος ήχος από ηχοπαραγωγικές πηγές όπως οι φωνητικές χορδές του
ανθρώπου, ένα μουσικό όργανο κλπ. συνιστά τον επικοινωνιακό και αντιληπτό ήχο.
Μάλιστα ο ήχος αυτός μπορεί να αποτελείται από συγκεκριμένες συχνότητες. Εάν
παρατηρήσουμε τον επικοινωνιακό ήχο με την βοήθεια παλμογράφου, θα δούμε μία
κυματομορφή που μεταβάλεται σε τιμή και συχνότητα. Δεν έχει δε καμμία οπτική
σχέση με την κυματομορφή της βασικής συχνότητας που μοιάζει με ημίτονο. Βέβαια
και ο σύνθετος ήχος μπορεί να αναλυθεί με σύγχρονα μηχανήματα ή να μελετηθεί
με την μαθηματική μέθοδο Fourier.
Είδαμε λοιπόν σε πολύ γενικές γραμμές τι συμβαίνει με τον ακουστικό ήχο.
Εάν τώρα έχουμε μία ηχοπαραγωγό πηγή που μπορεί να αναπαράγει συγχρόνως, όλο
το φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων, στην μονάδα του χρόνου, τότε λέμε ότι έ-
χουμε παραγωγή «Λευκού Θορύβου». Ο ήχος αυτός γίνεται αντιληπτός από το αν-
θρώπινο αυτί σαν ένα παρατεταμένο «χσσσσς». Οι συσκευές που παράγουν λευκό
θόρυβο ονομάζονται «γεννήτριες λευκού θορύβου» και αποτελούν πολύ χρήσιμα
μηχανήματα για διάφορες εφαρμογές ακουστικής καθώς και συσκευές παρατήρησης
παραψυχολογικών φαινομένων. Εάν παρατηρήσουμε τον λευκό θόρυβο στον παλμο-
γράφο, θα δούμε μία πυκνή διατάραξη σταθερής τιμής, αποτελούμενη από όλο το
φάσμα των ακουστικών συχνοτήτων.( 20Hz-20 KHz)
Ο «λευκός θόρυβος» μπορεί να παρομοιαστεί με τον «ηλεκτρονικό θόρυβο» που παράγεται π.χ. από το tuner μιας τηλεόρασης όταν τούτο δεν είναι συνδεδεμένο
σε κεραία. Τότε ο θόρυβος αυτός αναπαράγεται από την οθόνη και ονομάζεται
«χιόνι». Ο «ηλεκτρονικός θόρυβος» σε αντιδιαστολή με τον «λευκό θόρυβο»
δεν είναι ακουστός,παρά μόνο από δευτερογενή αίτια.
Μερικά παραδείγματα γεννητριών λευκού θορύβου αποτελούν ο εν λειτουργία
ανεμιστήρας ή το νερό που τρέχει από μία βρύση. Όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές
ιδιαίτερα ακουστικοί ενισχυτές κλπ έχουν εκ κατασκευής τους την ικανότητα παρα-
γωγής τόσο ηλεκτρονικού όσο και λευκού θορύβου. Γι’αυτό και ένα κριτήριο ποιότη-
τας της συσκευής αποτελεί και ο παράγοντας που περιγράφει τον «λόγο σήματος
προς θόρυβο S/N».
Κατά τους ερευνητές παραψυχολογικών φαινομένων, οι γεννήτριες λευκού θορύβου,
αποτελούν ένα χρησιμότατο όργανο για τις έρευνες τους. Υποτίθεται ότι η προσε-
κτική εξέταση ενός καταγεγραμμένου μίγματος λευκού θορύβου και θορύβου περι-
βάλλοντος, μπορεί να περιέχει «φωνές από το Υπερπέραν». Η ίδια αρχή και μεθοδο-
λογία ακολουθείται και για τον ηλεκτρονικό θόρυβο «χιόνι» που παράγεται από μία
TV. Tο «χιόνι» αυτό μαγνητοσκοπείται πολλές φορές μέσω φίλτρου και μελετάται.

Πιστεύοντας ότι βοήθησα κάπως την όλη συζήτηση, κλείνω εδώ την μάλλον κουρα-
στική αναφορά μου.


Φιλικότατα
Πέτρος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Open Mind
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4851 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2005, 20:25:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Open Mind  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΦΙΛΕ Πετρος ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ.
quote:
Κατά τους ερευνητές παραψυχολογικών φαινομένων, οι γεννήτριες λευκού θορύβου,
αποτελούν ένα χρησιμότατο όργανο για τις έρευνες τους. Υποτίθεται ότι η προσε-
κτική εξέταση ενός καταγεγραμμένου μίγματος λευκού θορύβου και θορύβου περι-
βάλλοντος, μπορεί να περιέχει «φωνές από το Υπερπέραν». Η ίδια αρχή και μεθοδο-
λογία ακολουθείται και για τον ηλεκτρονικό θόρυβο «χιόνι» που παράγεται από μία
TV. Tο «χιόνι» αυτό μαγνητοσκοπείται πολλές φορές μέσω φίλτρου και μελετάται.

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΥΚΟΣ
ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ SITE ΠΟΥ ΕΨΑΞΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ Ο ΤΥΧΑΙΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΜΑΤΑ ΠΟΥΕ ΧΕΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Χ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΘΑΝΕΙ ΠΕΡΣΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ Ψ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΜΗΝΥΜΑ .
Ο Ψ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΤΟΥ Χ ΟΠΟΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΤΥΧΑΙΟ.
ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ
ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΟ SITE ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙ .
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2005, 07:09:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μια "τεχνική" ερώτηση

Ξέρετε τι είναι το VOCODER ???


Θέλετε να σας "φτιάξω" ένε ηχητικό "ντοκουμέντο", που μέσα από τον τυχαίο λευκό θόρυβο να ακούσετε κανα δυά Σπηαλιονύμφες, με μελίγλυκη φωνή, να λένε "Βρίλ, πάρε μας εδώ και τώρα και για τα καλά"...

Οχι τίποτ' άλλο, αλλά για να μην λέτε οτι μερικά πράγματα είναι ΤΥΧΑΙΑ στη ζωή.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Angelos
Πλήρες Μέλος


884 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2005, 10:15:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Angelos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μια "τεχνική" ερώτηση
Ξέρετε τι είναι το VOCODER ???


VOice COder DEcodeR

Αλγόριθμος που με βάση κάποιο μοντέλο παραμετροποιεί μια
φωνητική κυματομορφή. Και φυσικά μπορεί να την αναπαράγει απο
τις παραμέτρους της.

Πρωτοασχολήθηκα πριν απο δε-θυμαμαι-ποσα-χρονια οταν ήταν της μόδας
τα LPC. Μέτά έγινα αστροφυσικός, ήρθε η απεριόριστη υπολογιστική ισχύς,
ήρθε το MP3 και δεν ξαναείδα τη λέξη για πάρα πολλα'χρόνια, μέχρι που
(ΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ) ! την τράκαρα εδώ.

Ειδες ? ξέρουμε. Κερδίζουμε τίποτα ?


Αγγελος.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2005, 11:43:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Θέλετε να σας "φτιάξω" ένε ηχητικό "ντοκουμέντο", που μέσα από τον τυχαίο λευκό θόρυβο να ακούσετε κανα δυά Σπηαλιονύμφες, με μελίγλυκη φωνή, να λένε "Βρίλ, πάρε μας εδώ και τώρα και για τα καλά"...


Πάρε με, πάρε με, στα μαγικά σου ταξίδια...

Λοιπόν, αν κατάλαβα σωστά, υπάρχουν κάποιοι ερευνητές (οι οποίοι είναι και επιστήμονες, δηλ έχουν τα απαραίτητα τυπικά προσόντα- Tom and Lisa Butler- Lisa has a BA degree in psychology. Tom has a BS degree in electronics engineering) ok ως εδώ.

Αυτοί οι επιστήμονες έχουν και μεταφυσικές ανησυχίες, δηλ οι συγκεκριμένοι πιστεύουν ότι ο άνθρωπος όταν πεθαίνει συνεχίζει να έχει υπόσταση και ότι μπορεί να επικοινωνεί με τους ζωντανούς μέσω του λευκού θορύβου.

1ο θέμα που μπαίνει εδώ.
Ισχύει αυτό που λέμε, αθανασία της ψυχής;

2ο θέμα (αν απαντήσουμε θετικά στο πρώτο)
Η ψυχή έχει όλα τα ατομικά χαρακτηριστικά του ανθρώπου που πέθανε;(αυτοπροσδιορισμό, μνήμη κλπ.)

3ο θέμα (αν δεχτούμε όλα τα παραπάνω)
Η ψυχή μπορεί να εκφραστεί με φυσικό τρόπο, πχ να χρησιμοποιεί την αναγνωρίσιμη σε μας φωνή (χροιά) ή φυσική μορφή (πρόσωπο ή σώμα) που είχε πριν πεθάνει;


Το αν η επικοινωνία γίνεται ή όχι μέσω του λευκού θορύβου, είναι ένα επιμέρους θέμα ερεύνης, το οποίο θα πρέπει να εξετάσουμε σε δεύτερο επίπεδο, εφ όσον πρώτα εξετάσουμε και δώσουμε θετικές απαντήσεις στα παραπάνω θέματα.

Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2005, 15:16:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Θέλετε να σας "φτιάξω" ένε ηχητικό "ντοκουμέντο", που μέσα από τον τυχαίο λευκό θόρυβο να ακούσετε κανα δυά Σπηαλιονύμφες, με μελίγλυκη φωνή, να λένε "Βρίλ, πάρε μας εδώ και τώρα και για τα καλά"...


Πάρε με, πάρε με, στα μαγικά σου ταξίδια...


Γιατί μου ΑΡΕΣΕΙ αυτή η γλώσσα που κρέμεται ???

Μήπως πρεπει να ρωτήσω καμια ειδική ΨΥΧΟΛΟΓΟ ????

Γιατί το άλλο, το science κλπ, το έχω πάρει σε καλή τιμή ...!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vril
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2321 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2005, 15:21:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Vril  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
και μια που ανέφερα και το VOCODER, το οποίο επειδή εγώ είμαι λίγο ... παλιός, το "πρόλαβα" και σε μορφή κουτιού (ξύλινο, με αλουμινένια πρόσοψη και πολλά βισματα, για να διασταυρώνονται τα φίλτρα με τους διαμορφωτές),

λέω,

μήήήήπως έκανε τώρα "κλίκ" σε κάποιους, πως "ακούγονται" οι φωνές μέσα από το λευκό θόρυβο ???

Είπα και ένα παράδειγμα, μπάς και το καταλάβουν μερικοί ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 3 Σελίδες:
  1  2  3
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy