ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 ΑΝΑΛΗΨΗ: Αλήθεια ή πλάνη;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2007, 14:51:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αχ καλή μου Βασούλα, πράγματι ίσως να είναι η λέξη "Ανάληψη" που με δυσκολεύει στην κατανόηση της ως κάτι θεμιτό...ίσως γιατί μου θυμίζει όχι απόδραση, αλλά αποχώρηση, αναχώρηση...

ίσως γι'αυτό να μπλοκάρω στο άκουσμα της. Όταν ακούω "ανάληψη" έχω στο μυαλό μου μία εικόνα του Χριστού που ανεβαίνει στους ουρανούς τυλιγμένος μέσα σε ένα σύννεφο από φως...φεύγει...

(Φεύγει? ίσως τώρα που το γράφω να το βλέπω και λίγο διαφορετικά, αφού στην ουσία δεν έφυγε ποτέ, αλλά "μοιράστηκε" μέσα στο κάθε ένα μας...)


quote:
σύμβολο, με το οποίο μπορούσα να πάω παραπέρα! Το «παραπέρα» ήταν όλο και πιο λεπτοφυής δόνηση, τόσο όμως ισχυρή που έκανε το σώμα μου να "τρέμει"!

Δεν ξέρω αν μιλάς για το ίδιο πράγμα, αλλά υπάρχουν πολλές στιγμές, ιδιαίτερα όταν είμαι μόνη σε ησυχία και ηρεμία, που νιώθω όλο μου το σώμα να "δονείται". Τις πρώτες φορές μάλιστα νόμισα πως ήταν κάτι εξωγενές, πως γίνεται σεισμός ή κάτι τέτοιο... Αισθάνομαι σαν να συντονίζομαι -το σώμα μου- με μία δόνηση...

Αλήθεια τι λέγατε για τα όνειρα που "δεν βλέπουμε"? Πως το εξηγείται?


quote:
΄Όμως, θεωρώ ότι εδώ είναι η Βασιλειά των Ουρανών. Αν μπορείς να μετασχηματίσεις την ζωή σου και αν μπορεί αυτός ο μετασχηματισμός να βοηθήσει ανθρώπους γύρω σου, να κάνουν το ίδιο.

Η ανάληψη δεν είναι για να «σωθείς» όπως λες. Τουλάχιστον εγώ δεν την έχω αντιληφθεί έτσι…


Μάλλον τελικά το ίδιο πράγμα εννοούμε, απλά ίσως οι λέξεις και οι έννοιες τους να είναι αυτές που με μπλοκάρουν. Ούτε κι εγώ δεν εννοούσα πως η διαδικασία αυτή θα με "σώσει". Όταν έλεγα παραπάνω πως μου αναλογεί να "σώσω" μόνο τον εαυτό μου, εννοούσα περισσότερο, πως μόνο με αυτό μπορώ να εργαστώ, να τον βελτιώσω, να τον "σταυρώσω", να τον "αναστήσω" και ίσως να τον "εξυψώσω"... όχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση για "θεραπεία" και προσφορά προς τους άλλους, αλλά γιατί κατανόησα πως είναι πολύ εύκολο να κρύβεις τις αδυναμίες και τις ελείψεις σου πίσω από την προσφορά θεραπείας και πως πραγματικά εκεί είναι που πρέπει να εργαστεί κανείς, ώστε να "βοηθίσει" πραγματικά και ουσιαστικά και τους άλλους.

Είναι αυτό που λες, πως μόνο όταν έχεις κάνει "δουλειά" με τον εαυτό σου μπορείς να στραφείς και προς τους άλλους και να προσφέρεις, αφού πρώτα εσύ πλέον το βιώνεις. Όσο πολύ και να θέλω, όσο πολύ και να το επιθυμώ, αδυνατώ προς το παρόν να κάνω "θαύματα" στη "θεραπεία" των άλλων, αφού γνωρίζω πως δεν έχω καταφέρει να θεραπεύσω πλήρως τον εαυτό μου.

quote:
΄Όταν φθάσεις σε αυτό το σημείο, δεν θα θεωρείς οικογένεια μόνο την δική σου, ούτε παιδιά σου μόνο τα δικά σου. Δεν θα ανησυχείς λιγότερο για τους οικείους, απ’ ότι για τους άλλους. Είναι η συμπαντική εισφορά! Η συμπαντική ενέργεια της αγάπης. Ουσιαστικά, δεν ανησυχείς για κανέναν.

Πράγματι είμαι από καιρό έτσι. Νοιάζομαι για όλους και για όλα τα παιδιά σαν να είναι δικά μου. Αν μπω στη διαδικασία να σκεφτώ την ανάληψη σαν μία στιγμή διαχωρισμού των επιπέδων ανάμεσα σε αυτούς που περνούν σε άλλο επίπεδο και σε αυτούς που δεν τα καταφέρνουν...
δεν θα ήθελα να αφήσω πίσω κανέναν απολύτως. Μάλιστα ίσως συνειδητά να επέλεγα να "μείνω πίσω" μέχρι και ο τελευταίος να μπορέσει να περάσει στο επόμενο σκαλί...(ακόμη και ο γείτονας που με έκανε έξω φρενών στο πρόσφατο παρελθόν και που σήμερα τον ευχαρισ΄τω μέσα μου γιατί με έκανε να βγάλω στην επειφάνεια κομμάτια από τον εαυτό μου που "δεν θεωρούσα δικά μου")

Θέλω μαζί όλη την οικογένεια, όλη τη γειτονιά, όλη την πόλη, όλη την Ελλάδα, όλη την Ευρώπη, όλα την ανθρωπότητα. Ο κύκλος ανοίγει και διευρίνεται αυτόματα και όλοι χωράνε μέσα σε μία χούφτα. Ο πλανήτης ολόκληρος γίνεται μία χούφτα και όλοι μαζί ανβαίνουμε...
Έτσι το θέλω έτσι το βλέπω στο μυαλό μου σαν σε ταινία...

quote:
Από πού κατάλαβες ότι δεν θα δοθεί δικαίωμα σ’ αυτούς που επιλέγουν να μείνουν, να βιώσουν αυτήν την διαδικασία αργότερα? Ποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο? Ποιος θα μπορούσε να πει «όσοι μπόρεσαν, μπόρεσαν, οι άλλοι…λυπάμαι!»

Με τίποτε δεν εννοούσα πως δεν υπάρχουν επιλογές. Λέω απλά πως εγώ προσωπικά δεν αισθάνομαι ικανή να κάνω "συνειδητή επιλογή". Ίσως επειδή δεν έχω ξεκαθαρισμένη την έννοια της ανάληψης...
Δεν μπορώ να πω δηλαδή -με την προϋπόθεση ότι πραγματικά έχω ολοκληρώσει τη διαδικασία μάθησης, βελτίωσης και διεύρυνσης της συνειδητότητας μου- πως "ναι επιλέγω να μετέχω στην ανάληψη"

Μου είναι πως να το πω, τρομερά αόριστο. Προτιμώ λοιπόν να προσπαθώ για διαδικασίες βελτίωσης του Εαυτού και διεύρυνσης της συνειδητότητας που είναι "σταθερό" σημείο αναφοράς, παρα να μπω στη διαδικασία επιλογής ανάληψης.

Λέω δηλαδή απλά ΝΑΙ στην Αυτογνωσία και ΝΑΙ στη "Θέωση" -όσο μπορεί να επιτευχθεί αυτό καλύτερα- και αφήνω την "τελεσίδικη" (?) επιλογή Ανάληψης έξω. Τουλάχιστον το σημείο που βρίσκομαι τώρα αυτό λέει. Η διαδρομή μου πιθανότατα δεν έχει προχωρίσει τόσο πολύ ώστε να βλέπω τον ορίζοντα πολύ πιο ευρύ. Το οπτικό μου πεδίο μέχρι εδώ φτάνει. Δεν μου επιτρέπει ακόμη να δω -ίσως- κάτι ακόμη μεγαλύτερο.


Καλή μου Χριστίνα, όλη αυτή η ανησυχία που νιώθεις και η αγωνία...
ίσως να φαίνεται εξωτερικά μόνο σαν "πισογύρισμα" ή σαν να "έχασες το δρόμο" αλλά πιστεύω ακράδαντα πως ποτέ ένα "πισογύρισμα" δεν είναι πραγματικό... Νομίζεις ότι γυρίζεις πίσω, αλλά δεν είναι έτσι. Απλά κλείνεις ένα κύκλο, ή μάλλον είναι σαν να διαγράφεις μία σπείρα.

Κάτω στη βάση της διαγράφει ένα μεγάλο κύκλο και καθώς ανεβαίνει προς τα πάνω οι κυκλικές τροχιές της γίνονται όλο και πιο σύντομες, οδεύοντας προς την κορυφή. Όταν περνά από την μία κυκλική τροχιά στην αμέσως ανώτερη, είναι σαν να κλείνει ένα κύκλο και από κάτω "φεγγίζουν" όλα τα προηγούμενα "στάδια-τροχιές". Τα βλέπεις και νομίζεις ότι γύρισες πίσω, αλλά στο ενδιάμεσο έχεις διαγράψει τόσες κυκλικές τροχιές από πάνω τους.
Φαντάσου τη σπείρα σαν μια φαρδυά ημιδιάφανη ταινία που πάνω της γράφεις τη ΖΩΗ σου, σαν τον δρόμο που οδεύεις. Είσαι πάνω σε αυτή.
Με τίποτε δεν μπορείς να "πέσεις" πίσω. Βλέπεις όλα όσα έγραψες πάνω στην ταινία, αλλά το σημείο της τροχιάς του κύκλου που τώρα διαγράφεις είναι πολύ πιο ψηλά, πολύ πιο πάνω. Έχεις τη δυνατότητα να βλέπεις προς τα κάτω, αλλά οι ενδοιάμεσες τροχιές που διέγραψες έχουν αφήσει ανεξήτηλα ίχνη, τα οποία δεν σου "επιτρέπουν" να δεις "πίσω" όπως όταν ήσουν "εκεί πίσω".

Είναι σαν να βάζεις διαφάνειες τη μία πάνω στην άλλη. Δίχως όμως να μπορείς να τις πάρεις όλες από πάνω και να δεις την παλιά διαφάνεια όπως την είχες γράψει "τότε".

Δεν ξέρω αν το περιγράφω κατανοητα... ελπίζω όμως να καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω.
Πιστεύω πως μετά από τη "φάση" που διανύεις θα σου ανοιχτεί ένα ακόμη πιο μεγάλο παράθυρο μπροστά σου, θα βρεις πάλι σημάδια για να φτάσεις ίσως όχι τα ίδια ακριβώς όμως, πιθανόν γιατί δεν τα χρειάζεσαι όπως ήταν πριν...


Όμως αλήθεια πως θα μου το εξηγούσατε με απλά λόγια αυτό που λέτε εσύ και η Βάσω, σαν την απόλυτη εναρμόνιση στο ΕΙΜΑΙ?

Τι νιώθεται όταν ζείται στο ΕΙΜΑΙ?, τι είναι διαφορετικό? πως σκέφτεστε, πως αντιδράται? Πως αλλάζει αυτό την καθημερηνότητα σας?

Γιατί -το ξαναλέω- δεν έχω "κολήσει" σε κάποια σχολή ή σε κάποιο συγκεκριμένο "δάσκαλο", οπότε δεν έχω και τέτοια μέσα σύγκρισης. Θα ήθελα όμως να έχω ένα μέτρο σύγκρισης για να κρίνω για μενα κατά πόσο πλησιάζω ή απομακρύνομαι από αυτή την κατάσταση.
Θεωρώ πως δεν έφτασα ακόμη εκεί.

Όμως από την άλλη θεωρώ πως τίποτε δεν μπορεί να είναι μόνιμο ή στάσιμο, ούτε και αυτή η κατάσταση που περιγράφεις εσύ Χριστίνα και λες πως "έχασες", ούτες και η Βάσω που λέει πως έφτασε και "παραμένει" εκεί. Ακόμη και από εκεί υπάρχει κίνηση και δράση πιο "πάνω" πιο λεπτοφυής... δεν πιστύω πως οτιδήποτε τελειώνει, απλά γίνεται πάλι αρχή για κάτι άλλο.

Επίσης θα ήθελα να μου λέγατε πως εννοείται την ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό. Πως γνωρίζεται πως είσται πραγματικά ενωμένες με αυτόν...
Όχι απλά στιγμιαία αλλά σαν συνεχή σύνδεση βιωματική?

Εγώ πάλι καλά καλά δεν έχω συνειδητοποιήσει σε όλο του το εύρος την έννοια του...

Είναι στιγμές που πράγματι νιώθω, βιώνω τη μαγεία της ένωσης με τα πάντα και οι στιγμές γίνονται ολοένα και πιο "μεγάλες", όμως είναι και στιγμές που "χάνομαι", όπως λέει τώρα η Χριστίνα. Που νομίζω πως χάνω το δρόμο μου και δεν βλέπω κατά που να βαδίσω. Που δεν ξέρω να βαδίζω καλά ή αν έκανα "λάθος" βήματα...

όμως αυτό το "παιχνίδι" έχει ήδη επεναληφθεί τόσες πολλές φορές στη ζωή μου που τελικά έχω καταλάβει -για μένα- πως αξίζει να αφεθώ με
εμπιστοσύνη σε αυτό που θα μου αποκαλυφθεί...

Σήμερα κοιτάζοντας πίσω μου τις πολύ δύσκολες, "μαύρες" μέρες που βίωσα αισθάνομαι τόσο μεγάλη ευγνωμοσύνη για αυτές. Χωρίς να έχω βιώσει στο "πετσί" μου, τι θα πει "πιάνω πάτο" δεν θα είχα τη δυνατότητα να βλέπω και να μετρώ σήμερα με άλλα μάτια τις ευλογίες μου... Και ανάμεσα σε αυτές τις ευλογίες μετρούν φυσικά και όλες οι μεγάλες "φουρνούνες"

(Δεν ξέρω πως έγινε, αλλά τα χθεσινά σας μηνύματα μόλις σήμερα "άνοιξαν", αφού μέχρι την ώρα αποστολής της "πρωινής" απάντησης μου στο θέμα "έλειπαν"...καλό και τούτο)

Με ευγνωμοσύνη αγάπη και κατανόηση
Βίκυ


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2007, 16:09:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τελικά πάλι μέχρι να ολοκηρώσω την απάντηση μου μεσολάβησε η Βασούλα με την τελευταία της απάντηση, την οποια μετά είδα...

Μπορείς να μου εξηγήσεις με απλά παραδείγματα πως εννοείς την Ανάληψη μέσα στη ζωή?

Καταλαβαίνω και συμφωνώ πως δεν πρόκειται για "μοντέλο σωτηρίας". Όμως κάτι νομίζω πως ακόμη δεν μου είναι αρκετά σαφές στο πως τη προσδιορίζεις...

quote:
Πραγματικά χαίρομαι που μπόρεσα να αφεθώ να εκφράσω τα ερωτήματά μου, την αγωνία μου εντέλει, χωρίς να με ενδιαφέρει η κριτική των άλλων ή το τσαλάκωμα της "εικόνας" μου… είναι απελευθέρωση και θεραπεία για μένα.

Και εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα που αφήνεσται, δίνεστε και "τσαλακώνεσται", γιατί μόνο έτσι μπορείτε να γίνετε παραδείγματα για αυτούς που ακολουθούν. Όχι απαραίτητα τον ίδιο με εσάς δρόμο -ο κάθε ένας βαδίζει το δρόμο το δικό του- αλλά γίνεσται "καθημερινά" παραδείγματα "χειροπιαστά" και όχι αόριστα...μια χειροπιαστή εικόνα "δασκάλου"...

και σας ευχαριστώ γι' αυτό

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2007, 21:13:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ω, Βίκη μου, ποτέ δεν είπα έφτασα. Πως θα τολμούσα άλλωστε? Είπα, είμαι σταθερή σ’ αυτήν την πορεία. Η πορεία δίνει κατεύθυνση. Προς τα πού? Ποιος ξέρει…Υπάρχει ο «δρόμος» και τα «παρακλάδια» του δρόμου…΄Όλα μέσα στην πορεία!

Τι σημαίνει ΕΙΜΑΙ?

Πώς να το προσδιορίσω?
Σημαίνει να αναγνωρίζεις την «θεότητα» σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Αυτό που έγραψα σε προηγούμενο post
χαίρομαι, και γελάω, και νιώθω, και συμμετέχω, και μοιράζομαι, και ερωτεύομαι...όλα όσα προδιαθέτουν ότι η ζωή είναι ένα αληθινό "παιχνίδι", που εγώ κατάργησα τους όρους του!

Σημαίνει ότι ζεις στο κέντρο σου, στον πυρήνα σου και η κάθε σου "κίνηση" ρέει από εκεί.

Σημαίνει ότι οι επιλογές είναι πια συνειδητές, γνωρίζεις τι, γιατί!

Σημαίνει ότι δεν «θέλεις» πια, αλλά δημιουργείς.

Σημαίνει ότι νιώθεις, παρά σκέφτεσαι

Σημαίνει ότι αγαπάς, παρά διεκδικείς

Σημαίνει ότι δεν προσπαθείς να ζήσεις, αλλά ζεις

Σημαίνει ότι είσαι φως, ακόμα και στο σκοτάδι

Σημαίνει ότι «ανήκεις» στο σύμπαν και το σύμπαν σου «ανήκει»

Σημαίνει ότι επικοινωνείς, παρά μιλάς

Σημαίνει ότι δρας, δεν αντιδράς

Σημαίνει ότι νιώθεις την «ανάσα» της θεότητας σε όλα

Σημαίνει ότι παρελθόν, παρόν και μέλλον, είναι μια αιώνια στιγμή και εσύ είσαι σ’αυτήν την στιγμή!

Σημαίνει ότι γνωρίζεις ότι η ζωή είναι επιλογή σου και επιλογή μας

Σημαίνει ότι δεν διαχωρίζεσαι

Σημαίνει ότι είσαι μέσα σε όλα, και όλα είναι μέσα σε σένα.

Σημαίνει ότι απλά ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!


Η ανάληψη εδώ, είναι η παρουσία σου παντού. Σαν άνθρωπος, σαν φως, σαν δόνηση, σαν ήχος, σαν θεότητα.
Η ανάληψη εδώ, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια στον Εαυτό, είσαι παντού.
Δεν χρειάζεται να πας…είσαι εκεί που νιώθεις. Το θέμα είναι ότι το νιώθουν και οι άλλοι!

Αλήθεια δεν μπορώ...να πω!
Μπορώ να νιώσω...
Πως εξηγείται το "νιώθω"??? Εξηγείται άραγε?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/06/2007, 23:12:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου αδερφουλα!

Πω πω γυναικες που μαζευτηκαν!

Αν οι γυναικες γραφουν και εκφραζονται ετσι, ειναι καιρος για συνταξη!

Αλλη ωρα ισως κατι γραψω, ειμαι απο ταξιδι και πολυ

Ειδες μουστακια?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2007, 02:29:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
καλώς ήρθες από το ταξίδι σου Πλάτωνα!

Πόσο χαίρομαι που ξύρισες το μουστάκι σου!!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2007, 13:46:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας,

Και μετά από ενα υπνάκο (δίχως όνειρα), ναμαστε πάλι στη ροή,

Έχετε παρατηρήσει πως ο Νους σας βρίσκετε συνεχώς απασχολημένος με κάτι?

Δεν είναι συνεχώς πιασμένος κάνοντας σχέδια?

Δεν σκέφτεται το άλλο φύλλο?

ίσως να φθονεί…. (κάποιον η κάποια), για κάτι που ο ίδιος δεν έχει?

Όταν ο ίδιος αντιλαμβάνεται την μικρότητα του, πως αντιδρά?

Απευθύνεται στο Θεό?

Μηπως θέλει να αλλάξει αυτό που είναι σε κάτι άλλο, που το θεωρεί καλύτερο?

Δεν είναι πάντα ένα μέρος του Νου μας, που είναι συνεχώς απασχολημένο?

Πως θα ονομάζατε αυτή την επί μέρους κίνηση?

Μέρος της Συνείδησης?

Το σύνολο λοιπόν αυτού που σκέφτομαι και αισθάνομαι, μα και όσα κρύβονται, οι προθέσεις, τα κίνητρα, οι επιθυμίες, οι ελπίδες και οι φόβοι, οι καταναγκασμοί (φανεροί η κρυφοί στα βαθύ της καρδιάς), είναι η όχι η συνείδηση?

Όταν στον νου/ψυχη διεξάγονται συνεχώς μάχες μεταξύ των διαφόρων θέλω και δεν θέλω, μεταξύ των διάφορων επιθυμιών, όπως και η προσπάθεια μας να μην εξαρτόμαστε, π.χ η θέληση μας να ζήσουμε καλοσυνάτα και ειρηνικά είναι η όχι συνείδηση?

Όλα όσα περιέγραψα, είναι μια κίνηση ΜΝΗΜΗΣ, (προσωπικής η ομαδικής) είναι δηλαδή ΧΡΟΝΟΣ, ( γινόμαστε κάτι, το παρελθόν συναντά το παρόν στο πέρασμα του στο μέλλον)

Τώρα, οι περισσότεροι από εμάς, δεν ζούμε σε ένα μέρος της συνείδησης, και μας διαφεύγει το μεγαλύτερο μέρος της?

Μήπως όταν κάποιος γράφει (δονείται), αυτή η δόνηση, επιτρέπει να έχει επίγνωση σε μέρος συνείδησης που δεν είχε?

Με αλλά λόγια, η συνείδηση μήπως δεν είναι φυσικά διαιρεμένη (σαν συνειδητή και ασυνείδητη), απλά εμείς, δίνουμε προσοχή στο γνωστό και μας διαφεύγει το κρυμμένο, το μεγαλύτερο μέρος?

Αυτό το μέρος δεν είναι (νεκρό), απλά δεν γίνεται να το αντιληφθούμε στο ξύπνιο μας, γιατί είμαστε συνεχώς απασχολημένοι, έτσι όταν πάμε για νανακια, (το μη συνειδητό) κάνει τους υπαινιγμούς του, σαν όνειρα κλπ κλπ.

Αν προσέξετε, το άγνωστο μέρος της συνείδησης, περιέχει και το ομαδικό (για αυτό είναι απεριόριστα μεγαλύτερο).

Η συνείδηση είναι ΧΡΟΝΟΣ, ο Νους μας είναι το ίδιο, και η φύση του είναι να ψάχνει ασφάλεια… στο χρόνο!

Για να πάμε προς κάτι άγνωστο, δεν θα έπρεπε λογικά να είμαστε ελεύθεροι από το γνωστό?

Όταν λοιπόν μαθαίνω πραγματικά κάτι για τον εαυτό μου, ελευθερώνομαι, (μαθαίνω θα πει και τελειώνω)

όταν τελειώνεις π.χ με το θυμό, μέσα σου δονείσαι, τρέμεις, τελειώνεις με το θυμό που σε κάνει άνω κάτω.

Αν κατάλαβα την φιλη(ρωρ), όταν γράφει πως ξύρισε το μουστάκι, δεν θα πει πως μέσα δεν υπάρχει θυμός (σαν αντίδραση), μα πως η αντίδραση είναι μέσα σε κίνηση ΔΡΑΣΗΣ, που έρχεται όταν το γνωστό δονηθεί αρκετά, ώστε να τελειώσει (να μην προβάλλεται σαν λεκτοποιηση, *ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ)

Έτσι, αν κατανοηθεί (το γνωστό μέρος, τα κομμάτια,) δεν υπάρχει συνειδητό και ασυνείδητο μέρος, μα ΔΡΑΣΗ, (ΣΙΩΠΗ) και όταν κοιμόμαστε, κοιμόσαστε βαθιά και όμορφα, αφού το ασυνείδητο δεν έχει κάτι να προβάλλει,σαν Όνειρο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

spirit
Πλήρες Μέλος

Finland
1485 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2007, 14:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος spirit  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΛΑΤΩΝΑ,πολυ ωραια τα λες τελευταια ο αερας της Ιταλιας σιγουρα σου κανει καλο,αληθεια σε ποια πολη ζεις?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2007, 17:24:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μου

Καλή μου Βάσω,

Σίγουρα υπάρχει ο εγωισμός «εξαιτίας μου τα κατάφερε» ή «εγώ τον βοήθησα να τα καταφέρει» για όποιον δεν βλέπει ότι είναι τα πόδια του άλλου που περπατούν τον δρόμο, αλλά να εισπράξει κανείς τα οφέλη για τον ίδιο του τον εαυτό; Πώς και γιατί; Το κακό ακριβώς με τον εγωισμό είναι ότι μπορεί να είναι τόσο λεπτός, σχεδόν αδιόρατος που να μην τον αντιλαμβάνεται κανείς… αν ήταν χοντροκομμένος, θα βλέπαμε πιο εύκολα την τύφλα μας!

Βικουλίνι μου,

Δεν ξέρω τι εννοούν η Ρωρ και ο Πλάτωνας σε σχέση με τα όνειρα – ή μάλλον με την απουσία τους. Προσωπικά βλέπω πάντα πολλά όνειρα τα οποία συνδέονται με καταστάσεις που αφορούν τις αγωνίες μου, την ημέρα που πέρασε, την ημέρα που θα έρθει, τις εκκρεμότητές μου… τέτοια πράγματα. Ίσως βέβαια επειδή διδάχτηκα και πιστεύω ότι τα όνειρα είναι η «εξάτμιση» του οχήματος του εγώ… Μια λοιπόν και το πιστεύω, το σύμπαν του «ναι» όπου ζούμε*, με βοηθάει να βιώσω αυτό που πιστεύω. Κι έτσι τα όνειρα δεν μου λείπουν ποτέ. Μάλιστα τα θυμάμαι κιόλας, σχεδόν πάντα δηλαδή. Σπανιότερα βλέπω όνειρα που αφορούν μελλοντικές μου σκηνές, ανθρώπους που δεν έχω συναντήσει ακόμη ή δίνουν λύσεις ή προμηνύματα για κάτι που με απασχολεί.

Σε ευχαριστώ για την αναλογία με τη σπείρα. Μου θύμισες κάτι που είχα καταλάβει παλιότερα, ότι μέσα στην κίνηση της σπείρας μπορεί να μετρήσει κανείς την πρόοδό του όταν το χαμηλότερο σημείο στο οποίο βρίσκεται είναι υψηλότερο από το χαμηλότερο στο οποίο είχε βρεθεί την προηγούμενη φορά…

Όμως όταν βρίσκεσαι στην κατάσταση του Είναι – ή του Είμαι όπως το λέει η Βάσω – δεν κινείσαι πια στη σπείρα, ή μάλλον, κινείσαι τόσο στη σπείρα όσο και παντού έξω και γύρω απ’ αυτήν. Κατά κάποιον τρόπο είσαι η σπείρα, όπως είσαι και καθετί.

Για μένα η κατάσταση του Είναι περιγράφεται καλύτερα μέσα από τη φράση «δρω - δεν αντιδρώ», μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά; Αλλά η δράση πάντοτε προσδιόριζε καίρια την ύπαρξή μου, άλλωστε αιγόκερως με ωροσκόπο κριό είμαι.

Πλάτωνα… χαλάουα κι εσύ; Θα αρχίσω όπου να ‘ναι να ψάχνομαι κι εγώ στον καθρέφτη!

Γεια σου κι εσένα αγαπητή spirit.

Δεν προλαβαίνω να γράψω περισσότερα αυτή τη στιγμή, θα επανέλθω…

Με πολλή αγάπη,
Χριστίνα

* [size=1]Έτσι το λέει η Louise Hay και μολονότι μπορεί να το πει κανείς και διαφορετικά, είναι ένας ωραίος, απλός τρόπος. Ζούμε στο σύμπαν της κατάφασης, στο σύμπαν που ενδυναμώνει τις επιλογές μας και τις πεποιθήσεις μας. Προς όποια κατεύθυνση κι αν πηγαίνουν αυτές...


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

Edited by - Unseen on 02/06/2007 17:27:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/06/2007, 20:56:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πλάτωνα, χαίρομαι που είσαι πάλι πίσω.
Αλήθεια δεν θα μπορούσα να περιγράψω καλύτερα την δράση!

Δρω, δεν αντιδρώ…και τέλος ε?

quote:
Αν κατάλαβα την φιλη(ρωρ), όταν γράφει πως ξύρισε το μουστάκι, δεν θα πει πως μέσα δεν υπάρχει θυμός (σαν αντίδραση), μα πως η αντίδραση είναι μέσα σε κίνηση ΔΡΑΣΗΣ, που έρχεται όταν το γνωστό δονηθεί αρκετά, ώστε να τελειώσει (να μην προβάλλεται σαν λεκτοποιηση, *ΒΑΘΕΙΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ)
Έτσι, αν κατανοηθεί (το γνωστό μέρος, τα κομμάτια,) δεν υπάρχει συνειδητό και ασυνείδητο μέρος, μα ΔΡΑΣΗ, (ΣΙΩΠΗ) και όταν κοιμόμαστε, κοιμόσαστε βαθιά και όμορφα, αφού το ασυνείδητο δεν έχει κάτι να προβάλλει,σαν Όνειρο.

Χαμογελώ!!!
Γιατί σπανίως με καταλαβαίνουν και το εξηγούν κιόλας. Δεν μου έχει συμβεί συχνά, έως σπάνια…Πρέπει πάντα να διευκρινίζω, ότι π.χ. δεν «καταπίνω» τον θυμό, για να είμαι «πλασματικά» χαρούμενη. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!


Αγαπημένη μου Χριστίνα, δυστυχώς ο εγωισμός δεν «φαίνεται» πάντα με την πρώτη ματιά. Και τι σημαίνει εγωισμός? Το εγώ που προσπαθεί να οριοθετηθεί και όντας σε απομόνωση από τον Εαυτό, θεωρεί ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.
Σε φάση αυτογνωσίας «μαζεύεται», γιατί αναγνωρίζει ότι δεν έχει και πολλά περιθώρια να δηλώσει…΄Όμως δεν το βάζει κάτω. Φοράει «μάσκα», δηλώνει ότι είναι ο «Εαυτός» και παραμυθιάζεται με την «σωτηρία», την βοήθεια ή την «θεραπεία» των άλλων. Γιατί έτσι νομίζει ότι γίνεται Εαυτός!
Είναι το εγώ, που πριν καλά καλά κατανοήσει την θεραπεία του, βρίσκεται στην θέση δασκάλου ή θεραπευτή και προσπαθεί μέσα από αντίδραση (και όχι δράση) να κατευθύνει τους άλλους προς την θεραπεία. Αποτέλεσμα είναι να χάνει τις ισορροπίες του, γιατί για άλλο λόγο είναι προορισμένο…Σε αυτήν την φάση θεωρεί όλους τους άλλους «υποδεέστερους», και αρχίζει και τους κρίνει…Αυτό από μόνο του δηλώνει «κίνδυνο» «προσοχή». Μπορούμε όμως να το κατανοήσουμε?

Οι «μάσκες» του εγώ είναι πολλές. Κάθε φορά φοράει και άλλη. Μια του «καλού», μια του «φιλεύσπλαχνου», μια του «λυτρωτή», μια του «σωτήρα», μια του «δυνατού», μια του «ταπεινού», μια του «πνευματικού» και πάει λέγοντας.

΄Όταν μπορέσουμε να εντοπίσουμε αυτές τις μάσκες, τότε αρχίζει ο «πόνος». Για όλα αυτά που «δεν είμαστε», αλλά θεωρούσαμε ότι είμαστε. Πόσο ξεγυμνωμένο αισθάνεται το εγώ, πόσο ντροπιασμένο…Και εκεί θέλει την βαθιά συγχώρεση. Για τα παραμύθια που επιτρέψαμε να διαγράψουν την ζωή μας. Θέλει αγάπη και συγχώρεση αυτό το κομμάτι μας. Και η ταπεινότητα είναι το «ιώδιο» που γιατρεύει τις πληγές. ΄Όμως αυτή είναι η λύτρωση από τις φαινομενικές αξίες, που λειτουργούν με μορφή προτύπων, μέσα από τα κύτταρα.
Και αφού ξέρεις πια τι δεν είσαι…έρχεσαι στο αποτέλεσμα του να γνωρίσεις ποιος είσαι. Καθαρά, αγνά, διάφανα. Και μέσα στην καθαρότητα, την αγνότητα και την διαφάνεια συναντάς το θεϊκό και έχεις πια την αντίληψη του ποιος είσαι. Οι αξίες σου είναι οι αξίες της θεότητας. Ούτε μία λιγότερη. Και αυτές δεν «διαπραγματεύονται» πια. Γιατί είναι πλήρεις. Οι αξίες που τα περιέχουν όλα! Και δύναμη και αδυναμία, και καλό και κακό, και χαρά και θλίψη, και αγάπη και φόβο. ΄Ετσι δεν χρειάζεται πια να «αντιδράσεις» για να τα γνωρίσεις. Δεν περιμένεις κάποιον εξωτερικό παράγοντα να παρακινήσει την αντίδραση. Απλά δρας, αλλά η δράση είναι και σιωπή ολοκληρωμένη.

Πλάτωνα, σε παρακαλώ, μην πεις πάλι ότι έχω συγγραφικό ταλέντο! Είναι η αλήθεια μου αυτή!

Σας φιλώ
Με αγάπη
Βάσω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2007, 03:28:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
θα πρέπει να ομολογήσω ότι πολλά από όσα γράφτηκαν παραπάνω δεν τα έχω καταλάβει...

but I'll have a go..!!

Το ανθρώπινο σώμα κινείται στον χρόνο .. με ρυθμό ένα δευτερόλεπτο ..το δευτερόλεπτο.. αλλά είναι το ανθρώπινο μυαλό Ο Νους που μπορεί να κινηθεί στον χρόνο σε οποιαδήποτε κατεύθυνση και με την ταχύτητα που επιθημεί.

αυτό όμως είναι μια ποιότητα/ ιδιότητα του Νού ..

γιατί το κάνουμε ..όμως .... και ταξιδεύουμε στον χρόνο .. (παρόν ή μέλλον).. ?

γιατί οι εμπειρίες είναι αρκετά πολύτιμες για να χαθούν......και γιατί για τον περισσότερο κόσμο είναι ή μοναδική μορφή μαγικής δύναμης που έχουν πρόσβαση... το ότι μπορούν να "ταξιδέψουν" στο μέλλον όπου θα είναι ευτυχισμένοι ..θα έχουν μια τεράστια σπιταρόνα με πισίνα..και αυτοκινητάρα.. με την σούπερ θεογκόμενα..που... (γκουχ..γκουχ....βήχουμε)... ή ότι άλλο μοντέλο τους έχουν "πλασάρει"...

αλλά και στο παρελθόν ...που σε μια παραλία καλοκαιράκι με κιθάρα ... μπόλικο καλό κρασάκι και μεζέδες....και τις δύο Δανέζες που ...(γκουχ..γκουχ...ξαναβήχουμε..)

και είναι τα αποτελέσματα .. (φαντάζομαι γνωστά σε όλους μας ... βέβαια δεν είμαι σίγουρος για τις Δανέζες...)
που συν-δημιουργούνε... την συνείδησή.... αλλά και συν-δημιουργούν και το Εγώ..

και είναι αυτή ή ενδυνάμωση ... empowerment που δίνει αυτή η ιδιότητα του Νού..(ναι αυτό το time traveling) που την κάνει τόσο δημοφηλή... ισχυρή ...αλλά και συγχρόνως μια παγίδα.. γιατί power corrupts.. my friends... καταλήγοντας (τις περισσότερες φορές)...να έχουμε μια σχεδόν αυτιστική συμπεριφορά ... με τα ίδια και τα ίδια...)

και θα συμφωνήσω με τον αγαπητό Πλάτωνα.. ότι ο Νους και κατά συνέπεια ή συνείδησή είναι χρόνος ....τουλάχιστον σε αυτό το σημείο της εξέλιξης έχει ταυτιστεί από την μεγαλύτερη μάζα των κατέχοντες Νου να θεωρείτε σαν χρόνος..

αλλά ... εδώ θα ήθελα να κάνω μια έρώτηση..

quote:
Σημαίνει ότι ζεις στο κέντρο σου, στον πυρήνα σου και η κάθε σου "κίνηση" ρέει από εκεί.

Σημαίνει ότι οι επιλογές είναι πια συνειδητές, γνωρίζεις τι, γιατί!

Σημαίνει ότι δεν «θέλεις» πια, αλλά δημιουργείς.

Σημαίνει ότι νιώθεις, παρά σκέφτεσαι

Σημαίνει ότι αγαπάς, παρά διεκδικείς

Σημαίνει ότι δεν προσπαθείς να ζήσεις, αλλά ζεις

Σημαίνει ότι είσαι φως, ακόμα και στο σκοτάδι

Σημαίνει ότι «ανήκεις» στο σύμπαν και το σύμπαν σου «ανήκει»

Σημαίνει ότι επικοινωνείς, παρά μιλάς

Σημαίνει ότι δρας, δεν αντιδράς

Σημαίνει ότι νιώθεις την «ανάσα» της θεότητας σε όλα

Σημαίνει ότι παρελθόν, παρόν και μέλλον, είναι μια αιώνια στιγμή και εσύ είσαι σ’αυτήν την στιγμή!

Σημαίνει ότι γνωρίζεις ότι η ζωή είναι επιλογή σου και επιλογή μας

Σημαίνει ότι δεν διαχωρίζεσαι

Σημαίνει ότι είσαι μέσα σε όλα, και όλα είναι μέσα σε σένα.

Σημαίνει ότι απλά ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!


Η ανάληψη εδώ, είναι η παρουσία σου παντού. Σαν άνθρωπος, σαν φως, σαν δόνηση, σαν ήχος, σαν θεότητα.
Η ανάληψη εδώ, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν όρια στον Εαυτό, είσαι παντού.
Δεν χρειάζεται να πας…είσαι εκεί που νιώθεις. Το θέμα είναι ότι το νιώθουν και οι άλλοι!


θα μπορούσε να μου εξηγήσει (μαγόπουλο χίαρ...open minded) κανείς ....που βρίσκεται ή "δύναμη" σε όλα αυτά ... γιατί θεωρώ εάν δεν αισθάνεσαι (ή τουλάχιστον) δεν μυρίζεσαι δύναμη ... τότε πολύ απλά και λογικά (για τον περισσότερο κόσμο) ... απορρίπτεις και την Ελπίδα

δεύτερη ερώτηση
και γιατί όχι .....την Αταβιστική Αναβίωση.. που μας προσφέρει ο Θείος ο Σπαίρ...
δηλ...του να ταξιδέψουμε πίσω σε παλιότερες εξελίξεις και φόρμουλες.. πολύ πριν την ανάπτυξη του ΕΓΩ ... και φτάσουμε πίσω.. στην "Παντοδύναμη Απλότητα¨ή Μονάδα...

Γιώργος
ματς...μουτς...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/06/2007, 07:53:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα σε όλους

Αγαπητέ Γιώργο, η ελπίδα είναι μια μελλοντική ανάγκη, που δεν μπορείς πια να την προβάλλεις. Ούτε σαν όνειρο.
Και τι ακριβώς εννοείς με την λέξη «δύναμη»?
Θεωρεις αδυναμία να ζεις?
΄Η θεωρείς αδυναμία να δρας?
Δεν ελπίζεις πια…γιατί ζεις αληθινά. Η ελπίδα σε τοποθετεί στο όνειρο, σε ένα «ομορφοποιημένο» μέλλον, που ποτέ δεν ξέρεις αν θα φθάσεις. Μα η ουσία είναι ότι δεν έχεις να φθάσεις κάπου.
Η ανάληψη δεν είναι για το μέλλον. Είναι για τώρα. Δεν ονειρεύεσαι την στιγμή που θα προκύψει. Η ελπίδα σου για την ανάληψη, την ακυρώνει. Γιατί τοποθετείς έννοιες στον νου σου, που, αφού δεν μπορούν να γίνουν άμεσα αντιληπτές, ή αδημονείς να έρθει, ή την αποκλείεις σαν φαντασία. ΄Όταν δεν ζεις με τον νου σου, αλλά με την «διάνοια», τότε η ανάληψη γίνεται μέρος της στιγμής.

Δύναμη δεν είναι να χαίρομαι με το «παιχνίδι», ακριβώς την ώρα που «παίζω» και να μην περιμένω το τέλος του? Δεν είναι πιο καθαρό? Δεν χρειάζεσαι την έκβαση του «παιχνιδιού» για να χαρείς. Δεν ελπίζεις να «κερδίσεις», απλά «παίζεις»…
Δεν «ονειρεύεσαι» το τέλος του, αλλά ζεις την στιγμή που σε οδηγεί προς αυτό. Χωρίς όμως προσδοκίες, γιατί «νιώθεις», απλά, ότι θα προκύψει.

Και όπως λέει ο Πλάτωνας, όσο ο νους είναι απασχολημένος με άλλα, δεν μπορεί να επιτρέψει στο «όλα» να υπάρχουν συνειδητά.

Η έννοια «ανάληψη» δίνει τους εξής συνειρμούς:
-΄Ενας άλλος κόσμος, μία άλλη Γη, όπου θα επικρατεί η ειρήνη…(ελπίδα), άρα με αυτήν την αρχή σαν αφετηρία, πως θα είναι η ζωή εδώ? Γεμάτη προσμονή…
-΄Αραγε θα μπορέσω εγώ, θα μπορέσουν οι αγαπημένοι μου να έρθουν μαζί μου σ’αυτόν τον κόσμο, μεσα από την ανάληψη? (αγωνία)
-Χρειάζεται να γίνω καλός, για να έχω κι εγώ πρόσβαση στην διαδικασία της ανάληψης (διαχωρισμός)
-Τι ανάληψη και βλακείες, τίποτα δεν είναι η ανάληψη, παρά πλασματική ευφορία, για να ξεφύγει ο νους από τις δυσκολίες αυτού του φυσικού κόσμου των μορφών (ακύρωση)

Σκέψου όμως…
-Δεν χρειάζομαι την ανάληψη για να ξεφύγω. Ζω με πλήρη συνείδηση σε όλα τα επίπεδα της ανάληψης που προκύπτουν συγχρόνως. Και ΕΙΜΑΙ παντού γιατί αυτή είναι η φύση μου, είμαι ο Εαυτός μου! Ζω συγχρόνως σε όλες τις διαστάσεις και επιτρέπω την δράση μου στο επίπεδο που επιλέγω…
Σημαίνει ότι νιώθεις, παρά σκέφτεσαι
Και εκεί παίζουν ρόλο οι λεπτοφυέστερες δονήσεις…


…και όλα αυτά που ΕΙΜΑΙ, προϋποθέτουν την ΜΟΝΑΔΑ, αλλιώς, εντέλει, πάλι διαχωρίζεσαι…

Σημαίνει να αναγνωρίζεις την «θεότητα» σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής

Όπου «ζωή» δεν εννοείται μόνο στην 3η διάσταση.

φιλιά
με αγάπη
Βάσω

Φίλε Γιώργο, καμιά φορά ρωτάς με αυτά που εσύ έχεις μορφοποιήσει σαν δικες σου σκέψεις, και ο άλλος απαντά σύμφωνα με τα δικά του βιώματα.
Υπάρχει μία διάσταση απόψεων, γιατί απλά δεν επιτρέπουμε στην κατανόηση να προκύψει...Είναι η συνταύτιση που παίζει τον ρόλο της εδώ. Γι' αυτό σε ρωτάω, σου απάντησα...κάπως?Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2007, 10:31:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Καλή μου Βάσω,

Χωρίς να αμφισβητώ την αξία όσων λες, έχεις αναρωτηθεί τι είναι αυτό που σε κάνει να θέλεις να δίνεις απαντήσεις για όλα τόσο γρήγορα; Τι είναι αυτό που σε παρακινεί σε αυτή τη χειμαρρώδη απόκριση; Δεν είναι κάπως ανακόλουθο, τη στιγμή που προσπαθείς να αναδείξεις την αξία της σιωπής;

Σε παρακαλώ, μη με παρεξηγείς. Έχω βρεθεί να κάνω το ίδιο, πριν από λίγους μήνες, στο τόπικ του Ampere περί πίστεως… Πολύ φοβάμαι ότι εντέλει εσφαλμένα νόμισα πως είχα βρεθεί στο σημείο του Είναι. Μάλλον το εγώ μου είχε φορέσει άλλη μια μάσκα: τη μάσκα ή την επίφαση του Είναι, ενώ όλη την ώρα ήταν αυτό και πάλι αυτό...

Να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα και πάλι.

Με αγάπη,
Χριστίνα


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2007, 11:44:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους

Αγαπημένη μου Χριστίνα

Φυσικά και έχω αναρωτηθεί, φυσικά και έχω προβληματιστεί, φυσικά και έχω ακυρώσει…όλα αυτά μέχρι εχτές.
Σήμερα όμως περιλαμβάνω όλα, ακόμη και αυτά που έχω ακυρώσει. Το «όλα» σημαίνει ότι η γνώση προέρχεται από βίωμα και όχι πια από πεποίθηση. Και από εκεί πηγάζει η δική μου εσωτερική πειθαρχία. Αυτή η εσωτερική πειθαρχία είναι για μένα η πηγή του «μοιράσματος», όχι για την αξία που θα επιφέρει σε μένα, αλλά για την θεϊκή του ποιότητα, που είναι μέρος της εξέλιξης.

Γνωρίζω πολύ καλά για τις μάσκες. ΄Οπως γνωρίζω πολύ καλά, πόσο πολλές είναι…
Γι’ αυτό και έκανα πολλά χρόνια να θεωρήσω τον εαυτό μου ικανό, να μεταδώσει…οτιδήποτε!
΄Ομως η «μάσκα» δεν με ξεγελάει πια για πολύ! Η απομάκρυνσή της δεν μου επιφέρει «πόνο», δεν με κάνει να «χάνομαι», απλά με κάνει και γελάω. Γιατί είναι ζήτημα δευτερολέπτων να την αναγνωρίσω και να την απομακρύνω.
Αλλωστε αυτή είναι η τρίτη διάσταση. Και αυτό σημαίνει ΕΙΜΑΙ. Αισθάνομαι το ίδιο την τελειότητα της θεότητας και στο «λάθος». Γιατί και αυτό ακόμα εμπεριέχεται…

Η σιωπή που εγώ νιώθω, είναι η ολοκληρωμένη δράση. Δεν είναι η σιωπή, για μένα πάντα, αυτή η φαινομενική ηρεμία του νου, που προσπαθούν οι άνθρωποι να επιτύχουν με τον διαλογισμό. Είμαι μακριά από αυτό το «μοντέλο» σιωπής. ΄Ομως δράση δεν σημαίνει απαραίτητα και «κάνω».
Το ξέρω, ότι είναι δύσκολο να το εξηγήσω. Και ίσως γι’ αυτό εύλογα απορείς.

Φυσικά, αγαπημένη μου Χριστίνα και δεν σε παρεξηγώ. Κι εσένα και άλλους…
Αυτήν την διαδρομή την έχω ήδη πίσω μου. ΄Αρα την έχω βιώσει και την γνωρίζω πια. Και γνωρίζω σφαιρικά και τι την προκαλεί.

«Είμαι εδώ» σημαίνει για μένα, είμαι εδώ για να σου δείξω το πόσο διαφορετικοί δρόμοι υπάρχουν και πόσο ίδιο το σημείο συνάντησης τελικά.
Δεν σημαίνει απαραίτητα «συνταύτιση».


Σ’ ευχαριστώ για όλα όσα μοιράστηκες μαζί μου και με τους φίλους μας εδώ.
΄Ηταν πολύτιμα κομμάτια…


Χαιρετώ άλλη μια φορά το ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ

Σας φιλώ όλους
Με πολύ αγάπη
Βάσω
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2007, 21:34:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μου δόθηκε πρόσφατα η ευκαιρία να ξαναθυμηθώ τον άρρητο αριθμό Φ, γνωστό και ως «χρυσό αριθμό», που αντιστοιχεί στο λόγο της «χρυσής τομής». Αντιπροσωπεύει τα μαθηματικά της ομορφιάς, την υλοποίηση της αφηρημένης ιδέας του Κάλλους από τον κόσμο των ιδεών (ή αριθμών) στον κόσμο των μορφών, τη θεία αρμονία πραγματοποιούμενη στο πεδίο της γεωμετρίας με τη διαίρεση ενός όλου σε δύο αρμονικά μέρη, την παρεμβολή ενός παναρμονικού μέσου ανάμεσα σε δύο ασύμφωνα άκρα.

Στη ζωή μας όλοι καλούμαστε κάποια στιγμή, ή και συνεχώς, να ανακαλύψουμε τη χρυσή τομή των πραγμάτων που μας προσδιορίζουν και μας αφορούν. Ποια είναι η χρυσή τομή για τον καθένα και ποιο είναι το σημείο που την παραβαίνει είναι κάτι που γνωρίζει βαθιά μέσα του μονάχα ο ίδιος και ούτε μπορεί κανείς απ’ έξω να του πει πώς να βρει τη χρυσή τομή, τη χρυσή ισορροπία ανάμεσα στις ελπίδες του, τις ανάγκες του, τις πεποιθήσεις και τα συναισθήματά του. Ούτε καν με πλύση εγκεφάλου. Γιατί είναι (και πρέπει να είναι) ταξίδι μοναχικό.

Τελευταία φορτώθηκα πολλά μπαλλάκια: τις σκιές μου, τους φόβους μου, τις αδυναμίες μου, τον εγωισμό και την αλαζονεία μου. Κάποια απ’ αυτά είναι βαρύτερα απ’ όσο ήθελα να πιστεύω, κάποια άλλα λιγότερο βαριά. Προσπαθώντας να ξαναβρώ τις ισορροπίες μου, ζήτησα βοήθεια. Μου προσφέρθηκε απλόχερα και είμαι βαθιά ευγνώμων σε όλους όσους συμμετείχαν στο θέμα γι’ αυτό, κυρίως στη Βάσω.

Έχω όμως πια την ανάγκη η πραγματικότητα που βιώνω να έχει αντίκρισμα, να βασίζεται σε λόγια με πραγματικό περιεχόμενο, λόγια που τα χαρακτηρίζει συνέπεια. Νιώθω ότι δεν με αφορά πια το τι δηλώνει κανείς - δάσκαλος, αγγελική ενσάρκωση ή ο τελευταίος Βούδας. Και αυτό ισχύει πρώτα για μένα την ίδια. Αλλά και για τους άλλους. Ας δηλώνουν ό,τι θέλουν ή νιώθουν ότι είναι, όμως ας βρουν και τον τρόπο να το υποστηρίξουν χειροπιαστά. Αλλιώς ας δηλώσουμε όλοι απλά ’νθρωποι. Αυτό άλλωστε ήταν το αίτημα που με προσγείωσε έτσι ανώμαλα...

Και μέσα σε όλα τα μπαλλάκια που φορτώθηκα, υπάρχουν μπαλλάκια που αρνούμαι να φορτωθώ, γιατί ξέρω πως δεν μου αξίζουν.

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

toxotis
Πλήρες Μέλος

Greece
1256 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/06/2007, 22:32:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους toxotis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαίρομαι καλή μου Χριστίνα που σε βλέπω να ξαναπέρνεις τα πάνω σου!

Τελικά αυτές τις ημέρες σκεφτόμουν πολύ πάνω στα θέματα του "εσωτερισμού" που αναλύουμε εδω μέσα...

το συζήτησα επανηλλειμένα με μία πολύ καλή μου φίλη, η οποια διαθέτει ένα "οξύ" πνέυμα, αλλά δεν ασχολείται "ιδιαίτερα" προσωπικά με τέτοια θέματα. Ας πούμε έιναι ένας άνθρωπος "καθημερινός".

Στη συζήτηση μας λοιπόν μου αντέτεινε: "Δηλαδή, επειδή κάποιοι διαβάζουν θεοσοφία και ξέρουν απ' έξω τα όσα γράφει κάποιος "υποτίθετε" φωτισμένος, θα πει πως είναι καλύτερος μου? Πως θα "ανέλθει" αυτός και όχι εγώ"?

Και εδω είναι αυτό ακριβώς που λες και εσυ καλή μου Χριστίνα: ας δηλώσουμε όλοι μας πρώτα άνθρωποι με Α κεφαλαίο και μετά ας ασχοληθούμε -πιο φιλολογικά, εγκυκλοπαιδικά- θα έλεγα και με τα όσα πρεσβεύουν τα όποια συστήματα.

Πιο σημαντικό είναι να μπορούμε να διστηρούμε την ισορροπία μας στην κάθε μας στιγμή Μέσα στην καθημερινότητα μας.
Σε τι οφελεί να μετατραπούμε σε "γκουρού" αν αυτό μας φέρνει ανώμαλες προσγειώσεις?

Βασικότερο όλων είναι η αρμονία να έρχεται αβίαστα.

Γιατί τελικά κανένα σύστημα και κανένας "γκουρού" δεν μπορέι να δώσει εγγυήσεις για τίποτε απολύτως.
Ο κάθε ένας μας συλλέγει τις στιγμούλες που βιώνει. Αυτό και μόνο αυτό.
Αν καταφέρνει οι στιγμούλες του αυτές να διέπονται από αρμονία ανάμεσα σε ψυχή πνέυμα σώμα έχει πετύχει τα μέγιστα, ακόμη και αν έχει πλήρη άγνοια περί αναλήψεως μετα σώματος σε αυτή τη ζωή...

Δεν χρειάζεται να μπλέκουμε με πολύπλοκα και δυσνόητα πράγματα για να πετύχουμε την αρμονία και την ανθρωπιά...

Η Αλήθεια δεν είναι περίπλοκη, οι ανθρώπινες διάνοιες την κάνουν περίπλοκη.

Ας επιλέξει λοιπόν ο κάθε ένας ότι αισθάνεται κοντά στην ψυχή του, ότι νιώθει πως του κάνει καλό, ότι βλέπει πως τον βελτιώνει και ας μην κολλάμε τόσο πολύ στα όποια συστήματα...

Δες και το παράδειγμα της σελίδας με το τόπικ περί πλανητικής και γαλαξιακής συμμαχίας...
για να είναι κανείς "in" πρέπει να έχει αποστηθίσει τα της Μπλαβάτσκυ και να είναι σε θέση (!!!) να γνωρίζει που είναι οι απανταχού φωτισμένοι στον πλανήτη μας! Ε, καταντάει γελοίο, αν όχι επικύνδινι αφού πλησιάζει τα όρια δημιουργίας νέου συστήματος από "κάστες" και (αμφίβολες) πνευματικές "ελίτ"....

Φιλιά
Βίκυ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 04:51:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
"Αν περπατάς σε ένα δάσος, χαίρεσαι και αισθάνεσαι όμορφα με την ενέργεια και το οξυγόνο που βγαίνει από τα δέντρα. Αν επικεντρωθείς στα ξερά δέντρα που ύπάρχουν σε ένα δάσος, θα χάσεις την μαγεία και δεν θα θέλεις να ξαναπάς. ΄Ετσι θα χάσεις την ουσία του περίπατου στο δάσος και δεν θα ωφεληθείς από τα υπόλοιπα. Μετά όταν θα μπαίνεις πια στο δάσος, θα αισθάνεσαι ότι κάποιοι με το ζόρι σε ανάγκασαν να πας, για να εντοπίσεις αυτά τα ξερά δέντρα και να τα κόψεις.»

Η αγάπη αναβλύζει σαν ροή από την καρδιά και τότε τελειώνουν όλα, ή μάλλον τότε αρχίζουν.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 07:40:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πόσο πολύ σ’ ευχαριστώ Πλάτωνα!
Πόσο πολύ!!!

Σ’ ευχαριστώ πολύ Δάσκαλε!!! Που νιώθεις τις στιγμές που γινόμαστε απλά ’νθρωποι!! Και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε τόσο ο ένας, τον άλλον.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 11:32:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ανάληψη που είχα κατά νου να συζητηθεί εδώ είναι στο μήκος κύματος του ακόλουθου αποσπάσματος:

Νέα Σειρά Μαθη΅άτων από τον Dr Joshua David Stone - “Πώς να γίνετε ένα Φωτισ΅ένο Ον, ένας Ολοκληρω΅ένος Πνευ΅ατικός ∆άσκαλος και πώς να επιτύχετε τα 22 Επίπεδα Μύησης”

Πολυαγαπη΅ένοι ΅ου Αναγνώστες,

τα επό΅ενα ΅αθή΅ατα αλληλογραφίας είναι ένα από τα πιο βαθυστόχαστα ΅αθή΅ατα αλληλογραφίας ΅έσω διοχέτευσης τα οποία βάλα΅ε ΅αζί για να σας βοηθήσου΅ε να επιτύχετε Φώτιση, Ολοκληρω΅ένη Πνευ΅ατική Διδασκαλία, και τα 22 Επίπεδα Μύησης και του Φωτεινού Σώ΅ατος. Πραγ΅ατικά δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψω την επίδραση στη συνειδητότητα σας και στην Πνευ΅ατική και ψυχολογική σας ανάπτυξη σε αυτά τα εκπαιδευτικά ΅αθή΅ατα. Σε αυτά τα εκπαιδευτικά ΅αθή΅ατα, θα
΅οιραστώ τις ‘300 Μυήσεις της Συνείδησης!’

Αν αυτά δεν ήταν αρκετά, τότε έχω λάβει επικοινωνίες και έγραψα 115 ΅αθή΅ατα εκτός από αυτές τις 300 ΅υήσεις από τις πιο ση΅αντικές πληροφορίες για Ανάληψη, 22 Επίπεδα Μύησης, 22 Επίπεδα του Φωτεινού Σώ΅ατος, Φώτιση, Κυριότητα Ολοκληρω΅ένης Ανάληψης, που έχουν ποτέ συ΅περιληφθεί σε εκπαιδευτικά εγχειρίδια. Αυτός είναι ο λόγος που όλοι όσοι έχουν διαβάσει και ΅ελετήσει αυτό το υλικό έχουν εκτοξευθεί.

Όλα τα ΅αθή΅ατα αλληλογραφίας που έχω κάνει είναι το νέο θέλη΅α των ∆ιδασκαλιών των Αναληφθέντων ∆ιδασκάλων και των Μαθη΅άτων Ανάληψης για τον Νέο Αιώνα. Οι επικοινωνίες έγιναν από Συ΅παντικές Πηγές Γνώσης. Σας εγγυού΅αι πλήρως πως δεν θα είστε οι ίδιοι αφού διαβάσετε αυτό το υλικό. Θεωρώ πως αυτά τα εκπαιδευτικά ΅αθή΅ατα είναι τα απόλυτα κλειδιά για να επιτύχετε την Αυτογνωσία και τη Συνειδητοποίηση του Θεού!

Όλα όσα χρειάζεστε είναι οι πληροφορίες, ο κοσ΅ικός χάρτης και εργαλεία και αυτά ακριβώς είναι που προσφέρουν αυτά τα ΅αθή΅ατα που παρέχου΅ε. Ταπεινά σας λέω από τα βάθη της καρδιάς ΅ου, εκ΅εταλλευτείτε αυτήν την εργασία, γιατί δεν θα βρείτε κάτι παρό΅οιο στον Πλανήτη Γη. Ταπεινή ΅ου ευχή είναι να βοηθήσω όλους να το επιτύχουν αυτό έτσι ώστε να ΅πορέσουν να υπηρετήσουν περισσότερο τον πλανήτη και να βοηθήσουν στην απαλλαγή από τον πόνο και να βοηθηθούν περισσότερες ψυχές να πετύχουν την Ανάληψη στο Φως!

Αφήστε το να Γραφτεί! Αφήστε το να Συ΅βεί!

**********

Μαθή΅ατα Ανάληψης ’ τό΅ος

Μετά από την ολοκλήρωση των ανώτερων επικοινωνιών και τη συγγραφή τους σε αυτό το βιβλίο, είχα δει ένα όνειρο όπου κάποιος έπαιρνε επικοινωνίες για ε΅ένα και ΅ου δόθηκε ένα ΅ήνυ΅α από τους Αναληφθέντες ∆ιδασκάλους. Το ΅ήνυ΅α τελικά ήταν απλά ΅ια πρόταση και το ΅ήνυ΅α έλεγε, “Οι ΅έθοδοι διδασκαλίας που χρησι΅οποιεί ο Joshua είναι οι καλύτερες στον πλανήτη!” Είχα δει αυτό το όνειρο
πραγ΅ατικά την η΅έρα που ολοκλήρωσα αυτά τα ΅αθή΅ατα.

Όλα τα ΅αθή΅ατα αλληλογραφίας που έχω κάνει είναι το νέο θέλη΅α των ∆ιδασκαλιών των Αναληφθέντων ∆ιδασκάλων και των Μαθη΅άτων Ανάληψης για τον Νέο Αιώνα. Οι επικοινωνίες έγιναν από Συ΅παντικές
Πηγές Γνώσης. Σας εγγυού΅αι πλήρως πως δεν θα είστε οι ίδιοι αφού διαβάσετε αυτό το υλικό. Θεωρώ πως αυτά τα εκπαιδευτικά ΅αθή΅ατα είναι τα απόλυτα κλειδιά για να επιτύχετε την Αυτογνωσία και τη
Συνειδητοποίηση του Θεού!

Ο πρώτος τό΅ος ΅αθη΅άτων αλληλογραφίας του Dr Joshua David Stone περιλα΅βάνει τα 50 πρώτα ΅αθή΅ατα ανάληψης. Κόστος €25.

* Σε λίγο καιρό ευελπιστού΅ε να εκδώσου΅ε τον ΄Β τό΅ο των Μαθη΅άτων Ανάληψης. Σε αυτά τα ΅αθή΅ατα, για πρώτη φορά στην ιστορία της Γης οι ‘300 Μυήσεις της Συνείδησης’ που έχουν δοθεί από το Πνεύ΅α και τους ∆ιδασκάλους. Μέσα από αυτές τις ΅υήσεις θα σας δοθεί ΅ια από τις πιο προφανής ΅υστικιστικές και εσωτερικές όψεις του κρυ΅΅ένου νοή΅ατος της Παλιάς και Νέας ∆ιαθήκης που έχει δοθεί από οποιοδήποτε βιβλίο ή έγγραφο σε αυτόν τον πλανήτη. Περιλα΅βάνονται ακό΅η 65 ΅αθή΅ατα Ανάληψης, για τα 22 Επίπεδα Μύησης, τα 22 Επίπεδα του Φωτεινού Σώ΅ατος, όλα αυτά που δεν έχουν ποτέ συ΅περιληφθεί σε ένα
εκπαιδευτικό εγχειρίδιο.

**********

Σεμινάρια

19/5 Εργαστήρια Ανάληψης Αρχαρίων (1ο Έτος) θα λειτουργήσουν στο χώρο του Angels House University.

20/5 Εργαστήρια Ανάληψης Προχωρημένων (2ο Έτος) θα λειτουργήσουν στο χώρο του Angels House University.

**********

Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

Edited by - Unseen on 05/06/2007 11:36:41Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 13:02:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στη Βάσω (συγνώμη που άργησα, αλλά έψαχνα να το βρω):

"Come, toucher of deep in my soul
Let us leap together, beloved.

Freewheeling through time and space
In joy and laughter hugging the moon,
Shaping falling stars into new patterns

Sliding along the glimmer of galaxies rays
Dancing and leaping over planets
Looking for doorways of universes
Creating golden rainbows in our wake

All ways Always
For eternity
And beyond and beyond
Lighter and finer.

We have dreamed long
But we have dreamed well
You and I."

της Sandy Stevenson

Με πολλή αγάπη,
Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 14:04:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Unseen μου δεν ξέρω τι να πω, έχω μείνει άναυδη, άναυδη, άναυδη..... δεν ξέρω....

Οι άνθρωποι πάντα έψαχναν μεθόδους για να μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Θεό, μάλλον είναι μια εσωτερική ώθηση που υφίσταται σε όλους, ανεξαρτήτως «επιπέδου εξέλιξης». Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι κάποιοι μέθοδοι οδηγούν σταθερά από τον δυσκολώτερο αλλά σύντομο δρόμο και κάποιοι άλλοι κάνουν κύκλους επί κύκλων σε εύκολους δρόμους, μέχρι ο άνθρωπος να αντιληφθεί ότι πρέπει να κατέβει από το τραίνο που έχει πάρει και να ψάξει για ένα άλλο.

Δεν μπορώ να ονομάσω, με μια πρώτη ματιά, το συγκεκριμένο δρόμο που προτείνεται από τον Dr Joshua David Stone ούτε εύκολο ούτε δύσκολο, απλά είναι ένας δρόμος.
Κοιτάζοντας καλύτερα βλέπω την φράση “Οι ΅έθοδοι διδασκαλίας που χρησι΅οποιεί ο Joshua είναι οι καλύτερες στον πλανήτη!”. Αυτή η φράση είναι μια ένδειξη.

Οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι, όπως τους ονομάζει, γνωρίζουν ότι είναι αδύνατον να περιορίσουν το άπειρο σε κάτι τόσο περιορισμένο όσο είναι τα εκπαιδευτικά εγχειρίδια που προτείνει ένας άνθρωπος. Ο Dr Joshua φαντάζομαι ότι δεν είναι ο μοναδικός που έχει φτάσει στην κορυφή και αγναντεύει τους υπόλοιπους που αγωνίζονται να τον πλησιάσουν.
Εκτός από αυτό, που στην ουσία δεν αποδεικνύει και τίποτα, η συγκεκριμένη φράση προσπαθεί με καλυμμένο, κατ΄εμέ, τρόπο να καταλύσει την όποια αμφιβολία μπορεί να έχει λογικά ένας άνθρωπος, προσπαθεί να περάσει την τυφλή πίστη, τον μη έλεγχο των λεγομένων, χτυπάει απευθείας στην αγωνία του ανθρώπου να βρει μια άκρη που θα τον οδηγήσει στο Θείο.

Εάν λοιπόν ένας άνθρωπος αναγκάζεται να χρησιμοποιήσει μια τέτοια φράση σημαίνει κάτι στο θέμα κραδασμοί, και εάν σκεφτούμε λίγο θα μπορούσαμε να καταλήξουμε σχετικά εύκολα στο συμπέρασμα ότι είναι αδύνατον οι διδασκαλίες να πέρασαν μέσα από «ακάθαρτο δοχείο» γιατί αυτό που θα δώσουν σε όποιον προσπαθήσει να τις πάρει από εκεί θα είναι «ακάθαρτο νερό».

Βέβαια μπορεί πιθανόν κάποιος να ισχυριστεί ότι έχει την δυνατότητα να καθαρίσει αυτές τις διδασκαλίες και να λάβει «καθαρό νερό» και εγώ θα τον ρωτήσω «αφού έχεις την δυνατότητα να τις καθαρίσεις, έχεις την δυνατότητα και να τις λάβεις, γιατί δεν τις παίρνεις μόνος σου?»

Ίσως όμως και να κάνω λάθος σε ότι είπα ως ατελής προσωπικότητα που είμαι.

Και θα παραθέσω μια φράση από την Καινή Διαθήκη
«Ουδείς δύναται δυσί κυρίοις δουλεύειν, η γαρ τον ένα μισήσει και τον έτερον αγαπήσει, η ενός ανθέξεται και του ετέρου καταφρονήσει, ου δύνασθε Θεώ δουλεύειν και μαμωνά.»


Unseen μου δεν ξέρω τι θα μπορούσα να σχολιάσω επί συγκεκριμένου για την ανάληψη, έδωσα μόνο κάποιες αρχικές σκέψεις για το κείμενο που διάβασα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 20:46:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά χαρά σε όλους!

Για να πω την αλήθεια δεν έχω προλάβει να διαβάσω τα προηγούμενα ποστ με όλη την προσοχή που τους αρμόζει, αλλά βρήκα πολύ διαφωτιστικά το απόσπασμα του Saint Yves d’ Alveydre για την ψυχή από την pyramid και το παρακάτω από την Βάσω:

quote:
Μέσα στην ζωή, όχι έξω από αυτήν! ΄Όχι απόδραση, αλλά συνειδητοποίηση. ΄Όχι σωτηρία, αλλά γνώση.

Δεν υπάρχει νομίζω λόγος να τα σχολιάσω.

Από την άλλη θα ήθελα να κάνω μια αρχή και να σχολιάσω με μεγάλη συντομία για την ώρα τα περί Joshua Stone.
Προσπάθησα να διαβάσω μερικά πράγματα για να καταλάβω περί τίνος ακριβώς πρόκειται.
Βρήκα για παράδειγμα μια λίστα από διδασκάλους που αναφέρονται στο σύστημα του.

GOD, Christ, The Holy Spirit, Melchizedek, The Mahatma, Archangel Metatron, The Office of the Ein Soph, The Office of The Divine Mother, The Office of The Christ, Lord Buddha, Lord Maitreya, Sananda, Melchior, Vywamus, Mother Mary, Kwan Yin, Isis, Kuthumi, Mother Earth, Helios and Vesta, Archangels Gabriel and Hope, Archangels Michael and Faith, Archangels Jophiel and Christine, Paul the Venetian, Lord/ Lady of Arcturus and The Arcturians, The Ashtar Command, Ambassadors from Christed Extraterrestrial Races, Archangelic Councils, Councils of The Elohim, White Time Masters, Elohim Ecstasy, Intergalactic Federation of Planets, Lady Venus and Sanat Kumara, Saint Germain and Lady Portia, Pallas Athena, Allah Gobi, The Chohans of the Seven Rays, Djwhal Khul, Angel of Bliss, Archangels of The Twelve Rays, Archangels of The Cosmic Rays and the Cosmic and Planetary Hierarchy!

Καταλαβαίνω πως πρόκειται για ένα υπερ-συνθετικό σύστημα. Αυτό από μόνο του δεν είναι ιδιαίτερα κακό αλλά για μένα είναι ανασταλτικό.

Ερωτώ όμως.

Υπάρχει παράδοση στον εσωτερισμό;

Και αν ναι πόσο σημαντική είναι ή θα πρέπει να είναι;

Γιατί ρωτάω. Γιατί τα παραπάνω δεν μου φαίνονται και τόσο παραδοσιακά (αναφέρομαι ιδιαίτερα στα κόκκινα). Ας μου εξηγήσει κάποιος το τι είναι η Ambassadors from Christed Extraterrestrial Races (εδώ θα προσπαθήσω να μην γελάσω). Και θα μου πει κάποιος "μα τι μας λες τώρα, τι σχέση έχει η παράδοση με τα παραπάνω;"

Για μένα είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο με το οποίο κρίνω μια καινούργια διδασκαλία-προσέγγιση. Ίσως να κάνω και λάθος αλλά για την ώρα θα επιμείνω στην άποψη μου.

Για τα άλλα συμφωνώ με τα γραφόμενα της pyramid παραπάνω.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 23:03:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να θεωρήσω επομένως, καλή μου pyramid, ότι αποκλείεις τη δυνατότητα συνειδητής επικοινωνίας με υπερβατικές οντότητες; Ή θεωρείς ότι η λήψη είναι δυνατή αλλά εμείς ως δοχεία δεν μπορούμε να είμαστε τόσο καθαροί ώστε να μην αλλοιώσουμε αναπόφευκτα το μήνυμα;

Καλέ μου A.Kircher, παράδοση στον εσωτερισμό; Χμ... Εξαρτάται ποιος απαντάει. Αν ρωτήσεις τους θεοσοφιστές, οι οποίοι απ' ό,τι έχω καταλάβει επιθυμούν να μονοπωλήσουν το όνομα "εσωτερισμός", η παράδοση είναι βασικά τα κείμενα της Μπλαβάτσκυ και της Μπέιλυ. Πρόκειται για μια αυτοαναφορική παράδοση, αφού ως μύστες ορίζονται μόνο όσοι συμφωνούν με τους προλαλήσαντες. Σε ερώτησή μου προς επιφανή εσωτεριστή "πώς θα έλθει η καινοτομία;" δεν θυμάμαι αν έλαβα απάντηση. Ίσως η pyramid που ήταν παρούσα στη συζήτηση να θυμάται κάτι περισσότερο.

Αν πάλι ρωτήσεις έναν Γνωστικιστή, θα σου πει ότι παράδοση είναι τα βιβλία του samael aun weor (αν τον γράφω σωστά). Αν ρωτήσεις έναν Εβραίο, έναν Χριστιανό, έναν Μωαμεθανό... ξέρεις τώρα.

Νομίζω πως αυτό που βασικά ρωτάς είναι αν έχει προφητευθεί κάτι ανάλογο της Ανάληψης σε παλιότερες γραφές. Λοιπόν, φίλε μου, πραγματικά δεν έχω ιδέα. Και παρακαλώ πολύ, αν έχει κάποιος, να μας διαφωτίσει γιατί είναι πραγματικά εξαιρετικό ερώτημα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/06/2007, 23:19:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το τελευταίο διάστημα επισκέφτηκα πολλούς και διάφορους δικτυακούς τόπους που αναφέρονται στην Ανάληψη. Έχω μέχρι στιγμής διακρίνει τρεις κύριες τάσεις. Η μία αφορά το καθαρό εμπόριο και μου φαίνεται πολύ ρηχή, ίσως λοιπόν να πρόκειται για απάτη. Η δεύτερη εμπλέκει την όλη φιλολογία περί γαλαξιακής συμμαχίας, Ashtar, Mawuvia κτλ. Η τρίτη, προς μεγάλη μου χαρά για να μην πω ανακούφιση είναι στο μήκος κύματος όσων έχει μοιραστεί μαζί μας μέχρι στιγμής η Βάσω. Θα παρουσιάσω δικτυακούς τόπους, αρχεία και αποσπάσματα (μεταφράζοντας στα ελληνικά) που αφορούν και τις τρεις αυτές τάσεις.

Στην τύχη πιάνω μια εκτύπωση που αφορά απ’ ό,τι βλέπω τη δεύτερη τάση. Είναι από το www.heartlights.org/mawuvia.html (ημ/νία δημοσίευσης 7-1-2003) και μεταφράζω:

«Ο πλανήτης Mawuvia δημιουργήθηκε ως ‘πρωτότυπο’ της Γης

Ήταν ένας πολύ ωραίος πλανήτης, πολύ μικρότερος από τη Γη. Μόλις δημιουργήθηκε ο πλανήτης, απευθύνθηκε πρόσκληση προς ΟΛΕΣ τις μορφές ζωής να προσφερθούν εθελοντικά να κατοικήσουν τον πλανήτη λαμβάνοντας τη μορφή Όντων της 3ης Διάστασης. Σκοπός ήταν να διαπιστωθεί πόσο καιρό θα τους έπαιρνε να ανεβάσουν τη δόνησή τους στην 5η Διάσταση (ακούγεται οικείο;)

Χιλιάδες μορφές ζωής προσφέρθηκαν ως εθελοντές. Σεραφείμ, Ελωχίμ, Αρχάγγελοι, ’γγελοι και μορφές ζωής από άλλους πλανήτες θέλησαν να συμμετέχουν.(…)

Μία από τις βασικές διαφορές μεταξύ του πειράματος της Mawuvia και του πειράματος της Γης είναι ότι εκείνοι που επέλεξαν να συμμετέχουν στο πρώτο πείραμα είχαν μνήμη του ποιοι ήταν. Δεν υπήρχε πέπλο. (…)

Χωρίς το πέπλο της λήθης πολλοί από τους κατοίκους της Mawuvia αναλήφθηκαν πολύ γρήγορα από την υλική σε ενεργειακές μορφές. Ωστόσο, μολονότι κάποιοι εκλέπτυναν τη δόνησή τους τόσο ώστε να λάβουν τη μορφή της καθαρής ενέργειας, είχαν ακόμη προκλήσεις του Εγώ από την 3η Διάσταση να ξεπεράσουν. Έτσι, δημιουργήθηκε τελικά μια μεγάλη πρόκληση που οδήγησε στην απροσδόκητη καταστροφή του πλανήτη.

1.000 από εκείνους που συμμετείχαν στο πείραμα προσφέρθηκαν να κατέλθουν ξανά και να συμμετάσχουν στο μεγάλο πείραμα της Γης. Αυτή τη φορά στο Σχέδιο είχαν γίνει δύο μεγάλες τροποποιήσεις:
1) Δημιουργήθηκε ένα πέπλο που γινόταν διαπερατό μόνο όταν οι συμμετέχοντες εκλέπτυναν τη δόνησή τους μέσω της Αγάπης. Αυτό σήμαινε ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν θα θυμόταν την πραγματική του προέλευση.
2) Ο πλανήτης θα ήταν ο πρώτος και μοναδικός πλανήτης όπου ΟΛΟΙ οι κάτοικοι θα είχαν «ελεύθερη επιλογή».

Ένα από τα Όντα Φωτός των Ανώτερων Διαστάσεων που συμμετείχαν στο πείραμα της Mawuvia επέλεξε να μη συμμετάσχει στο πείραμα της Γης. Επέλεξε να συμμετάσχει στο Σχέδιο από τις ανώτερες διαστάσεις. Στη Mawuvia ήταν γνωστός ως Nirih. Μια «προέκταση» (όψη/ουσία) του Nirih ανέλαβε να εργαστεί με τον Sananda και πολλά άλλα Όντα Φωτός, να ενσαρκωθεί και να απενσαρκωθεί από άλλους πλανήτες κα πραγματικότητες. Όσοι έχετε αναλάβει να εργαστείτε με αυτή την «προέκταση» του Nirih, τον γνωρίζετε ως Ashtar και είστε μέλη της Ashtar Command.

Όσοι είχαν συμμετάσχει στο πείραμα της Mawuvia και επέλεξαν να κατέλθουν στη Γη είναι μέλη του Mawuvian Council of Divine Light. Αυτά τα πολύ ιδιαίτερα Όντα Φωτός έχουν δύο κύριους ρόλους να παίξουν στη διαδικασία προς την Ανάληψη της Γης:
1) Να βοηθήσουν τους άλλους στη Μεταπνευματική Αφύπνισή τους στη Θεϊκή τους Προέλευση.
2) Να ενεργήσουν ως Φάροι Φωτός για όλους τους άλλους πλανήτες που εργάζονται για τη δική τους Ανάληψη.

Ακόμα κι όταν η Γη αναληφθεί στην 5η Διάσταση, θα υπάρχει πολλή δουλειά να γίνει ακόμη. Τα μέλη του Mawuvian Council of Divine Light έχουν ήδη αναλάβει να παραμείνουν στη Γη της 5ης Διάστασης και να συνεχίσουν την εργασία τους σε αυτόν τον πολύ ιδιαίτερο πλανήτη».

Σταματώ εδώ προς το παρόν.

Να σημειώσω μόνο ότι το εκπληκτικό (για την προσωπική μου αισθητική) ποίημα που αφιέρωσα στη Βάσω πιο πάνω προέρχεται από ένα από αυτά τα sites περί ανάληψης. Ίσως λοιπόν δεν έχουν χαθεί όλα. Stay tuned.

Με πολλή αγάπη,
Unseen


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2007, 04:31:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου unseen,
σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σου.

Το ερώτημα της παράδοσης με έχει απασχολήσει εδώ και καιρό όπως φαντάζομαι και άλλους. Και σίγουρα έχεις δίκιο ότι η απάντηση μπορεί να είναι πολύ υποκειμενική, ανάλογα με το ποιό σύστημα ακολουθεί κάποιος η ποιό "μιλάει" στην καρδιά του.

Και βέβαια το ερώτημα σου "πώς θα έλθει η καινοτομία;" είναι καίριο. Υπάρχει άραγε δογματισμός στα εσωτερικά συστήματα και κατά πόσο αυτός ο δογματισμός αναστέλει το πραγματικό έργο;

Το θέμα μας όμως εδώ είναι άλλο.

Ο λόγος που ανέφερα την παράδοση όπως και αν αυτή ορίζεται ήταν για να έχω κάποιο σημείο αναφοράς στην προσπάθεια μου να κατανοήσω μια νέα διδασκαλία-προσέγγιση σχετικά με την ανάληψη όπως αυτή του Joshua Stone που αναφέρθηκε παραπάνω.

Να κάνω λοιπόν πιο σαφή κάποια στοιχεία τα οποία μου ξένισαν στην παραπάνω θεώρηση.

Μία από τις πιο βασικές όψεις της εσωτερικής παράδοσης είναι και η μύηση. Προσωπικά πιστεύω πως αυτή δεν αγοράζεται ούτε χαρίζεται αλλά κερδίζεται.

Δεν θέλω όμως να μακρηγορήσω για την ώρα (αν και ούτως ή άλλως θα μου βγει κατεβατό) προσπαθώντας να ορίσω τα χαρακτηριστικά της μύησης όπως αυτή "παραδοσιακά" και πάλι εννοείται από τον εσωτερισμό, αλλά το σύστημα του Stone δεν μου φαίνεται να την εμπεριέχει. Το σύστημα του stone παρουσιάζει το έργο της φώτησης ως κάτι αρκετά εύκολο και επιτευκτό από τον καθένα ανά πάσα στιγμή. Δεν υπάρχουν προυποθέσεις και στοιχεία διαλογής, είναι για τον καθένα. Και είναι και τέλειο!

Αυτή η ευκολία με την οποία παρουσιάζονται τα πράγματα μου δημιουργεί αρνητικές εντυπώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα του παραπάνω συστήματος.

There is no faster or more accelerated Spiritual Path to achieving your 12 to 22 levels of initiation and Lightbody than attending the inner and outer I AM University.
http://www.iamuniversity.ch/The-Integrated-Ascension-Teachings

The study, integration and application of this basic inner and outer plane curriculum will give you the inner and outer plane training you need to achieve your seven, 12 and 22 levels of initiation and Lightbody in an integrated and balanced way!
http://www.iamuniversity.ch/The-Integrated-Ascension-Teachings

Από τα λίγα που διάβασα, και συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, δεν βλέπω επίσης καμία αναφορά στην έννοια της ηθικής και πνευματικής προσωπικότητας ως την απόλυτη θεμελίωση του επίπονου ατομικού έργου αλλά ένα "λυσάρι" εύκολου περάσματος από το ένα "επίπεδο" στο άλλο. Για μένα αυτό δυστυχώς δεν σημαίνει τίποτα.....

The I AM University is the premier training facility on Planet Earth for realizing your ascension, your 12-22 levels of initiation and light body, enlightenment, consciousness development, Self and God Realization. It is the rocketship and lightbeam to becoming a fully realized Integrated Ascended Master on Earth in this lifetime! Enrollment does not include curriculum materials!

Price:
EUR144.00 (excl. VAT)
EUR172.80 (incl. VAT)

χμ........και ξανά....χμ......

ΥΓ. Τα σχετικά με τον πλανήτη Mawuvia δεν πρόλαβα να τα κοιτάξω. Και έχεις δίκιο για το ποιήμα!


Edited by - A. Kircher on 06/06/2007 04:38:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2007, 07:00:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας,

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑ,πολυ ωραια τα λες τελευταια ο αερας της Ιταλιας σιγουρα σου κανει καλο,αληθεια σε ποια πολη ζεις?


Καλη μου Spirit,

Τώρα ζω μεταξύ Φλωρεντίας και Βενετίας. Είναι δυο μήνες που άφησα την δουλειά του γραφείου, (συνεχίζω έξω) μα καθημερινά κάνω το λιγότερο 200 χιλ με το αυτοκίνητο. Βρίσκω πάντα το χρόνο να ταξιδεύω μέσα από βουνά και όμορφες πεδιάδες, και δεν χάνομαι όπως συνέβαινε παλαιοτέρα μιας και έχω εγκαταστήσει ΝΑΒΙΓΚΕΤΟΡ προγραμματισμένο να βρίσκει καινούργιες διαδρομές.

Αν ποτέ κατεβείς Ελλάδα μέσο Ιταλίας, κερνάω καπουτσίνο.

quote:
Πόσο πολύ σ’ ευχαριστώ Πλάτωνα!
Πόσο πολύ!!!
Σ’ ευχαριστώ πολύ Δάσκαλε!!! Που νιώθεις τις στιγμές που γινόμαστε απλά ’νθρωποι!! Και αυτές τις στιγμές χρειαζόμαστε τόσο ο ένας, τον άλλον.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Καλη μου ρωρ,

Και εγω σε ευχαριστώ για τα όμορφα που άφησες εδώ μέσα.

Δεν ξέρω αν (το δάσκαλε είναι για μένα), μα είμαι απλά άνθρωπος που μαθαίνει.

Δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζεσαι με όσα αναφέρουν οι φίλοι (περί ΣΤΟΝΕ και αναλήψεως), έχω πάντως την εντύπωση από όσα έγραψες, πως είσαι ειλικρινης και άριστος άνθρωπος.

Στους περισσότερους, η αυτογνωσία, βιώνεται σε βρεφικό στάδιο. Προσωπικά έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, όχι γιατί είχα ιδιαίτερα προβλήματα, μα γιατί έβλεπα το αδιέξοδο, μιας επιφανειακής ζωής. Και αισθανομαι ακόμα έφηβος.

Έχω διαβάσει αρκετά στη ζωή μου, μα όπως γράφεις και εσύ, δεν θυμάμαι πλέον τίποτα από τις (διδασκαλίες).

Υπάρχει αυτή η εντατικοτητα στη ζωή, στην οποία η κάθε έλξη της επιθυμίας με τις αντιφάσεις που δημιουργούνται, έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα.
Η ίδια εντατικοτητα, κοιτάζει ακατάπαυστα σε κάθε τοίχο που ο νους/εαυτος/εγω ορθώνει, έτσι μόνο δεν υπάρχει χωριστικοτητα.

Γιατί?

Γιατι ειδε/γνωρισε, πως όταν υψωθεί, αυτή η χωριστικοτητα γίνεται περιοριστική κίνηση μέσα, δυναμώνει σαν ενέργεια (θλίψη, επιθυμία), και είναι η κίνηση του ΝΟΥ/ΧΡΟΝΟΥ, αυτή που δημιουργήθηκε, αυτή είναι (συγκρουόμενη), και αυτή χρειάζεται να κατανοήσουμε...

Η κίνηση του ΟΛΟΥ που δεν έχει αρχή και τέλος, πολύ σωστά γράφεις, βιώνεται, και θέλει μια στιγμή, (αν είσαι (τυχερος/αγνος), σε αγκαλιάζει, σαν να ανοίγονται οι ουρανοί) δεν χρειάζονται ούτε σεμινάρια, ούτε μυήσεις, μα και τόσα εύρο, σε βιβλία και σε τσέπες επιτηδείων.

Μην χάνεις τον περίπατο, ότι και αν πουν, αν αγαπάς, φτάνει και περισσεύει... για όλους.

Πλάτωνας
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ρωρ
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
215 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2007, 11:23:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ρωρ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν ξέρω αν (το δάσκαλε είναι για μένα), μα είμαι απλά άνθρωπος που μαθαίνει

Nαι, Πλάτωνα, για σένα το είπα! Το ότι δεν είσαι «δηλωμένος» δάσκαλος, εμένα δεν μου λέει τίποτα. Γιατί σε συγκεκριμένη στιγμή μου έδωσες, αυτό που έπρεπε να λάβω, μέσα από έναν Ανθρωπο-Δάσκαλο!!

quote:
Δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζεσαι με όσα αναφέρουν οι φίλοι (περί ΣΤΟΝΕ και αναλήψεως)

Περί ΣΤΟΝΕ καμία αντίληψη (???), περί αναλήψεως την μέγιστη!


quote:
Μην χάνεις τον περίπατο, ότι και αν πουν, αν αγαπάς, φτάνει και περισσεύει... για όλους

Γι’ αυτό σε ευχαρίστησα! Γι’ αυτό και μόνό…΄Όχι ότι δεν το ξέρω, αλλά να που χρειάζεται ο Ανθρωπος ε?


Αγαπημένη μου Χριστίνα, όπως σου έγραψα, την αφιέρωση δεν την κατάλαβα, λόγω γλώσσας.
Ελπίζω σύντομα να γίνει. Ευχαριστώ πάντως για ότι ένιωσα από αυτήν…


μα όμως....σύμπτωση? Που ήρθε ακριβώς τώρα?
και να που βρέθηκε κάποιος () να το μεταφράσει για μένα. Θεωρώ ότι μπορώ να το βάλω εδώ, για όσους ακόμα δεν γνωρίζουν αγγλικά. Ευχαριστώ πολύ Χριστίνα! Και για το ποίημα και για την μετάφραση..."Βλέπεις" μήπως πόσο το νιώθω αυτό???


Έλα, εσύ που αγγίζεις το βάθος της ψυχής μου

Ας κάνουμε μαζί το άλμα, αγαπημένη.

Ν' αφήσουμε το πετάλι μέσα στο χώρο και τον χρόνο

Με χαρά και γέλιο ν' αγκαλιάσουμε το φεγγάρι

Να φτιάξουμε με πεφταστέρια νέα σχήματα

Να γλιστρήσουμε στη γυαλάδα των γαλαξιακών ακτινών

Να χορέψουμε και να πηδήξουμε πάνω από πλανήτες

Να ψάξουμε για τα κατώφλια των συμπάντων

Να δημιουργήσουμε χρυσά ουράνια τόξα με την αφύπνισή μας

Με όλους τους τρόπους Πάντα

Στην αιωνιότητα

Και πέρα απ' αυτήν και πέρα

Πιο ελαφριές και ανάριες.

Ονειρευτήκαμε πολύ

Μα ονειρευτήκαμε όμορφα

Εσύ κι εγώ.

Sandy Stevenson


ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!
με αγάπη
Βάσω

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΣΑΜΑΝΟΣ
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2007, 13:29:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΣΑΜΑΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου καλημέρα σας,

Η προέλευση του "φωτεινού σώματος" απαντάται στα γνωστικά κείμενα από τον 1ο κιόλας αιώνα. Ωστόσο, υπάρχουν συναφείς τεκμηριώσεις, θεωρίες και πρακτικές σε ήδη παλιότερα κινεζικά, μογγολικά, θιβετανικά και ινδικά κείμενα. Στο "τσι κουνγκ" ή κινεζική εσωτερική αλχημεία, οι συναφείς πρακτικές αποσκοπούν στη δημιουργία και την ανάπτυξη ενός σώματος λεπτής αστρικής και αιθερικής ύλης/ενέργειας που είναι ικανό να υπάρξει ανεξάρτητα από το υλικό. Το φωτεινό σώμα θεωρείται επίσης ότι μπορεί να ενσταλάξει στο υλικό αρκετή ενέργεια ώστε να το κάνει πιο λεπτό και "αιθερικό". Αυτή η "αιθεροποίηση" λέγεται ότι καθιστά το υλικό σώμα ικανό να αποϋλοποιηθεί κατά τον θάνατο. Ο Ενώχ, ο Ιεζεκιήλ, η ανάληψη του Ιησού, της Παρθένου Μαρίας, του Μωάμεθ με το άλογό του αναφέρονται συχνά στη Δύση ως παραδείγματα αυτής της μορφής αποϋλοποίησης.

Βλ. και http://www.hermetic.com/stavish/essays/bodylight.html


ΣΑΜΑΝΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2007, 21:24:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εξαιρετικά ενδιαφέρον το κείμενο στο οποίο μας παραπέμπει ο αγαπητός ΣΑΜΑΝΟΣ. Γίνεται εκεί μια ευρεία επισκόπηση των παραδόσεων που αφορούν το φωτεινό σώμα, γίνονται αναφορές σε μελέτες ενώ παρουσιάζεται και ένα τυπικό για την εδραίωση του φωτεινού σώματος βασισμένο στις διδαχές της Καμπαλά.

Στο κείμενο αυτό λοιπόν γίνεται, μεταξύ άλλων, αναφορά στο βιβλίο “The Doctrine of the Subtle Body in the Western Tradition” (σε ελεύθερη απόδοση «Η θεωρία του Αιθέριου Σώματος στη Δυτική Παράδοση») του GRS Mead. Σε αυτό το βιβλίο, το οποίο βασίζεται σε υλικό από τη γνωστική και τη χριστιανική παράδοση, εγείρεται το ερώτημα αν η ανάληψη αφορά το υλικό σώμα ή μόνο το πνευματικό. Φαίνεται πως κατά τους αιώνες, η αντίληψη για το θέμα έχει αλλάξει και μολονότι, στο χριστιανικό πλαίσιο, ήταν αποδεκτή αρχικά μόνο η πνευματική ανάληψη, με την πάροδο του χρόνου έγινε αποδεκτή και η ανάληψη με το υλικό σώμα.

Αναφέρεται μάλιστα η πίστη ότι ο Ιησούς και ο Ηλίας είχαν το ίδιο σώμα. Μόνο που το σώμα τους αυτό μπορούσε να υπερβεί τους περιορισμούς της ύλης, σαν να ήταν φτιαγμένο από μια πεμπτουσία. Το γεγονός ότι ο Ηλίας αναλήφθηκε μέσα σε ένα άρμα φωτός, μας παραπέμπει στο Μέρκαμπα που συζητήθηκε παραπάνω.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά σε μια Ashcroft-Nowicki η οποία μιλάει για τη δημιουργία του φωτεινού σώματος με έναν μαγικό (κυριολεκτικά) τρόπο, στηριζόμενη σε παλιότερες παραδόσεις. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται το φωτεινό σώμα σαν ένα κέλυφος ή ένα όχημα ή ένα ομοίωμα (“cowan”), το οποίο έρχεται να πληρώσει η συνειδητότητα και η βούληση του ανθρώπου-δημιουργού.

Είναι ίσως σημαντικό να δει κανείς τις παραινέσεις που συνοδεύουν την τεχνική. Επειδή –λέει- αυτό το φωτεινό κέλυφος αρχίζει να αποκτά ατομική συνείδηση σε κάποιο σημείο και αναζητά την ελευθερία του και προκειμένου να μην το καταλάβουν οι «σκοτεινές δυνάμεις» και στραφούν εναντίον του δημιουργού του και των κοντινών του προσώπων, είναι σημαντικό ο άνθρωπος να θυμίσει σε αυτό το σώμα «ποιος είναι το αφεντικό». Αν μείνει ανεξέλεγκτο, το φωτεινό αυτό σώμα μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε αυτό που η κλινική ψυχιατρική θα αποκαλούσε «σχιζοειδή συμπεριφορά».

Γίνεται, τέλος, αναφορά σε παραδόσεις της Ανατολής, σύμφωνα με τις οποίες το φωτεινό σώμα υπερτερεί του υλικού κόσμου και μπορεί με την κατάλληλη καθοδήγηση να επιδράσει στο υλικό σώμα. Έτσι επιτυγχάνεται η «αιθεροποίηση» του υλικού σώματος, η βελτίωση της υγείας, η μακροζωία καθώς και μια «ψυχική μετάλλαξη» που επιτρέπει την ενεργοποίηση ψυχικών ικανοτήτων και δυνάμεων (τηλεπάθεια, ενόραση κτλ) ιδίως με ανθρώπους με τους οποίους υπάρχει δεσμός αίματος.

Έτσι λύθηκαν κάπως οι απορίες μας για το τι αναφέρει η παράδοση σχετικά με το φωτεινό σώμα. Ευχαριστούμε πολύ ΣΑΜΑΝΕ!!!!


Edited by - Unseen on 06/06/2007 21:28:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2007, 21:42:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τη συμμετοχή καλοί μου φίλοι που δεν είχα την ευκαιρία να σας απευθύνω το λόγο προσωπικά: Γιώργο, toxotis, Πλάτωνα… Ρωρ, κι εγώ σε ευχαριστώ πολύ.

Θα μου επιτρέψετε να σταθώ λίγο σε κάποιες θέσεις του A.Kircher:

quote:
Υπάρχει άραγε δογματισμός στα εσωτερικά συστήματα και κατά πόσο αυτός ο δογματισμός αναστέλει το πραγματικό έργο;
Μα… έχω την εντύπωση πως το βασικό δομικό υλικό των περισσότερων εσωτερικών και θρησκευτικών συστημάτων ΕΙΝΑΙ ο δογματισμός. Αν τώρα αναστέλλει το πραγματικό έργο… τι να σου πω. Οι θεοσοφιστές λένε πως είναι επιτακτική ανάγκη να μιλήσουμε όλοι επιτέλους την ίδια γλώσσα, αλλά εννοούν ότι θέλουν όλοι να μιλήσουμε τη δική τους! Το ίδιο και κάθε άλλη «σχολή»…

quote:
Μία από τις πιο βασικές όψεις της εσωτερικής παράδοσης είναι και η μύηση. Προσωπικά πιστεύω πως αυτή δεν αγοράζεται ούτε χαρίζεται αλλά κερδίζεται.
Νομίζω ότι η μύηση λαμβάνεται όταν ο μυούμενος είναι «έτοιμος». Στη Δύση τεκμαίρουμε ότι είναι έτοιμος όταν δηλώσει τη βούληση να λάβει τη μύηση και να «θυσιάσει» ίσως κάτι προκειμένου να τη λάβει – συνήθως χρήμα και χρόνο.

quote:
Από τα λίγα που διάβασα, και συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, δεν βλέπω επίσης καμία αναφορά στην έννοια της ηθικής και πνευματικής προσωπικότητας ως την απόλυτη θεμελίωση του επίπονου ατομικού έργου αλλά ένα "λυσάρι" εύκολου περάσματος από το ένα "επίπεδο" στο άλλο.
Πράγματι. Και πολλοί άλλοι προσφέρουν έτσι «εύκολες» λύσεις με κάποιους διαλογισμούς με αναπνοές ή με «ενεργοποίηση του αιθερικού DNA» κ.τ.ό. Υπάρχουν και σοβαροί άνθρωποι στον χώρο όμως, σκοπεύω να κάνω σύντομες παρουσιάσεις και σε μερικούς από αυτούς στην πορεία.

Όμως επί του παρόντος…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/06/2007, 21:49:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περισσότερα νέα από τη Mawuvia!

Για να σας βάλω λίγο στο κλίμα και να καταλάβετε ποιος είναι τι, πρέπει να σας πω ότι ο Nirih-Ashtar είχε και ένα θηλυκό πολικό του, τη Lyria, η οποία – ω, τι σύμπτωση αλήθεια! – τυχαίνει να έχει ενσαρκωθεί ως το διάμεσο που παίρνει τις σχετικές επικοινωνίες και ονομάζεται Maya.

“Πολλά χρόνια πριν, η Maya σας είπε ότι προτού αναλάβετε να βοηθήσετε στη Διαδικασία Ανάληψης της τρέχουσας Γήινης Διάστασης και Πραγματικότητας, συμφωνήσατε να συνεργαστείτε στο πλαίσιο αυτών που αποκαλούμε Ομαδικά Συμβόλαια. Κάποια συμβόλαια αφορούν πολλούς από εσάς που επιλέξατε να ενσαρκωθείτε σε διάφορα σημεία του πλανήτη και εντέλει να συναντηθείτε και να αναγνωρίσετε πως υφίσταται κάποια σύνδεση μεταξύ της και πως έχετε μια αποστολή να εκτελέσετε μαζί.

Όσοι από εσάς είναι μέλη του Mawuvian Council of Divine Light έχετε συνάψει ένα τέτοιο συμβόλαιο. Δεν υπάρχουν περισσότεροι από 1.000 σαν εσάς σε όλο τον πλανήτη. Κάποιοι έχουν επιλέξει να αναληφθούν προτού να εκτελέσουν το ομαδικό συμβόλαιό τους. ’λλοι, εξασκώντας την ελεύθερη επιλογή τους, δεν θα θυμηθούν το ομαδικό τους συμβόλαιο γιατί στο μεταξύ θα έχουν επιλέξει διαφορετική Ατραπό.

Τα Ομαδικά Συμβόλαια είναι πολλών ειδών. Όσοι από εσάς είστε Φύλακες των Φώτων της Καρδιάς (Guardians of the Heart Lights) και μέλη της Ashtar Command, του Τάγματος του Σμαραγδένιου Αστέρα (Order of the Emerald Star), του Τάγματος του Μελχισεδέκ και των Λεγεώνων του Μιχαήλ έχετε ομαδικά συμβόλαια. Και μπορεί επίσης να υπάρχουν επιμέρους ομαδικά συμβόλαια μέσα στα ομαδικά συμβόλαια.

Πέραν των ομαδικών συμβολαίων έχετε επίσης συνάψει τα αποκαλούμενα Τριαδικά Συμβόλαια. Τα συμβόλαια αυτά, φυσικά, περιλαμβάνουν 3 συμβαλλομένους που ανέλαβαν να εκτελέσουν κάποιο έργο μαζί. Εκτός αυτού, υπάρχουν Τριαδικά Συμβόλαια που έχουν συνάψει οι ουσίες σας στις υψηλότερες δονήσεις (Διδασκάλων και Αγγέλων). Τέλος, υπάρχουν Πολλαπλά Τριαδικά Συμβόλαια, τα οποία περιλαμβάνουν πολλές τριάδες που εργάζονται μαζί για μια συγκεκριμένη αποστολή (π.χ. την Αποστολή των Φώτων της Καρδιάς).»

Στον ίδιο δικτυακό τόπο δημοσιεύονται τέσσερις διαλογισμοί που βοηθούν κάποιον να αποκτήσει εμπειρία της 4ης και της 5ης διάστασης. Δίδεται και το εξής παράδειγμα:

Στην 3η διάσταση, όταν έχει κανείς μπροστά του ένα κουτί, μπορεί να δει την πάνω και τη μπροστινή όψη του ή και λίγο από κάποια πλαϊνή.
Στην 4η διάσταση, όταν έχει κανείς μπροστά του το ίδιο κουτί, μπορεί να δει ΟΛΕΣ τις πλευρές του ταυτόχρονα, γιατί το κουτί δονείται σε υψηλότερες συχνότητες και δεν είναι πλέον στερεό.
Στην 5η διάσταση, ο παρατηρητής ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με το κουτί.

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****

Edited by - Unseen on 06/06/2007 21:53:51Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy