ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 ΑΝΑΛΗΨΗ: Αλήθεια ή πλάνη;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 5
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2007, 18:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μα… έχω την εντύπωση πως το βασικό δομικό υλικό των περισσότερων εσωτερικών και θρησκευτικών συστημάτων ΕΙΝΑΙ ο δογματισμός.

Πόσο δίκιο έχεις!!!
Μιας και ο δογματισμός των οργανωμένων θρησκευτικών συστημάτων μου προκαλούσε συνεχώς απέχθεια, έχω πολλές φορές βρεθεί σε σύγκρουση με τα πιστεύω μου όταν πρέπει να ακολουθήσω "πιστά" τον εναλλακτικό δογματισμό διαφόρων εσωτερικών συστημάτων και σχολών.

Αμφιταλαντεύτηκα αρκετά σαν τον luke στο starwars

quote:
Όμως επί του παρόντος…

Αγαπημένη μου Unseen,
θέλησα να κοιτάξω κάποια στοιχεία για την Mawuvia αλλά το λινκ που έδωσες παραπάνω είναι νεκρό (ίσως για τώρα).

Βρήκα όμως αυτό http://mawuvian-council-of-divine-light.org/

Εκεί υπάρχει το βιβλίο FROM MAWUVIA TO EARTH του Whitney Sutherland.

Ελπίζω οι πηγές μας να είναι οι ίδιες για να μην μπερδευτούμε.

Η Maya που αναφέρεις έχει μια ιστοσελίδα εδώ
http://mayaohm.net/index.html

Στο ίδιο site έχει και ένα χάρτη με διάφορες ενεργειακές πύλες http://www.heartlights.org/hlmission.html

Για την ώρα όλα αυτά μου φαίνονται αρκετά "θεωρητικά".
Πως αλήθεια λειτουργούν αυτές οι τεχνικές/θεραπείες/διαδικασίες;

Ποιό είναι δηλαδή το modus operandi;

Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μας εξηγήσει;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2007, 08:54:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα

Ευχαριστώ για τα ανανεωμένα λινκ καλέ μου A.Kircher.

Τα περί Mawuvia, για μένα τουλάχιστον, κρύβουν κάποια λεπτά σημεία που πρέπει να υποψιάσουν. Για παράδειγμα:

α) Υπάρχουν κάποιοι εκλεκτοί (1.000 τον αριθμό ως μέλη του Mawuvian Councial και δεν ξέρουμε πόσοι άλλοι από τα διάφορα Ουράνια Τάγματα και Commands) ανά τον κόσμο οι οποίοι θα βοηθήσουν να εξυψωθεί η συνειδητότητα της ανθρωπότητας και του πλανήτη για το πέρασμα στην επόμενη διάσταση. Αυτό δεν είναι χωριστικότητα, "εμείς οι ξεχωριστοί" και όλοι οι άλλοι;

β) Ξαφνικά έρχονται οντότητες από όλο το σύμπαν και από τις υψηλότερες δονήσεις, με σκάφη, ή αιθερικά, να συνδράμουν την ανθρωπότητα. Και γιατί δεν έρχονταν νωρίτερα δηλαδή; Και αν δεν βοηθούσε το Η/Μ πεδίο της Γης, πώς ο Μωυσής μιλούσε με τον Θεό και πώς έλαβε το όραμα της Αποκάλυψης ο Ιωάννης;

γ) Όσοι τα καταφέρουν να αναληφθούν, θα βρεθούν σε μια διάσταση εκπληκτικής αρμονίας και δυνατοτήτων, όσοι όμως όχι θα μείνουν πίσω να υποστούν τα δεινά μιας ακόμη χειρότερης πραγματικότητας από αυτήν που ήδη βιώνουμε. Δηλαδή θα αναληφθούν μόνο όσοι το "αξίζουν" και "δούλεψαν" γι' αυτό, εφαρμόζοντας κάποια από τις μεθόδους που προσφέρονται: διαλογισμοί με αναπνοές που διευρύνουν τη συνείδηση, τρόποι ενεργοποίησης του "αιθερικού DNA" (ό,τι κι αν σημαίνει αυτό), μαγικοί κύκλοι για τη δημιουργία του φωτεινού ομοιώματος του σώματος και την μετέπειτα κατοίκησή του, καθαρισμοί μέσω του εκκρεμούς, μυήσεις, επιταχυνόμενη περιστροφή του μαγνητικού πεδίου γύρω από το σώμα, διαλέγεις και παίρνεις. Γιατί ελάχιστοι είναι εκείνοι που, όπως η Βάσω, μιλάνε για την ανάγκη σοβαρής προσωπικής εργασίας αυτοβελτίωσης.

Θα μπορούσα να πω κι άλλα, π.χ. για την ιδιαίτερη σχέση που έχουν πάντα τα διάμεσα με τις οντότητες με τις οποίες γίνεται η επικοινωνία (έλκουν και τα ίδια από τα ανώτερα πεδία, έχουν ιδιαίτερη καταγωγή κτλ, λες και οι υπόλοιποι άνθρωποι έλκουν από άλλα πεδία, όχι πνευματικά. Απλά τα διάμεσα προσπαθούν έτσι να προσλάβουν κύρος).

Για μένα αν κάποιος έχει φτάσει στο επίπεδο του Είναι και έχει ξεπεράσει το στάδιο της σύγκρουσης που βιώνει στο Εγώ, δεν πρέπει να είναι πια εδώ, αλλά στα πνευματικά πεδία. Ξεκάθαρα. Γιατί έτσι είναι ο Νόμος.

Έχει αλλάξει ο Νόμος, μας λένε. Στην περίπτωση αυτή δεν θα 'πρεπε να το βλέπαμε, να ήταν ορατό; Εδώ ακόμα δεν μπορούμε να βγούμε και να μιλήσουμε άνετα για όσα πιστεύουμε και ασχολούμαστε γιατί θα μας θεωρήσουν από αιρετικούς ώς τρελλούς. Για να μην ξανααναφερθώ στα δισεκατομμύρια ανθρώπων στον πλανήτη που ζουν κάτω από το όριο της στοιχειώδους αξιοπρέπειας. Ποιος πλανήτης θα πάει σε άλλη διάσταση; Αυτός εδώ;

Στον σαμανισμό, όταν φτάνει κανείς στο σημείο της τελείωσης μέσα στον Κύκλο, στο σημείο της Ανατολής, εκεί που πιστεύει ότι έφτασε πια, ότι πέτυχε, υπάρχει μια τρελλή γρια που τον δείχνει και γελάει…
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2007, 08:56:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Να δώσω ένα παράδειγμα εργασίας μέσω του εκκρεμούς. Είναι μία από τις προσφερόμενες μεθόδους προετοιμασίας για την ανάληψη (φυσικά έναντι αμοιβής, 25 ευρώ η συνάντηση της "ομάδας" και 50 ευρώ οι ατομικές συνεδρίες). Υποβάλλει κανείς ή ο δάσκαλος τις ακόλουθες ερωτήσεις στο Πνεύμα, το οποίο απαντά μέσω του εκκρεμούς (επειδή το ερωτηματολόγιο είναι δισέλιδο, έκανα μια επιλογή) σαν Ναι/Όχι ή ποσοστό (%):

ΜΑΙΟΣ 2006 ΓAΙΑ 5Η ΒΑΘΜΙΔΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

- Εξετάζουμε σήμερα την ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ
- Είναι η Γέννηση της Ολοκληρωμένης Πνευματικότητας στα Ψυχικά μας Τέκνα
- Η Επικοινωνία μέσω Φωτονίων είναι το μέγα μέρος της Ολοκληρωμένης Πνευματικότητας
- Υπάρχει κωδικοποιημένη πληροφορία μέσα στα φωτόνια
- Έλκουμε τα αναγκαία για την εργασία μας φωτόνια
- Οι Πληροφορίες που έλκουμε και αναμεταδίδουμε Είναι η Έγκριση του Θεού σε εμάς
- Σε πόσα σώματά μας αναμεταδίδονται φωτόνια;
- Από πόσους Νόες μας αντιλαμβανόμαστε τις πληροφορίες των φωτονίων;
- Πόσο είναι ενεργοποιημένος ο Ολογραφικός Εγκέφαλος για την αποκωδικοποίηση;
- Είναι η συνειδητότητά μας ηλεκτρο-φωτονική;
- Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ηλεκτρο-φωτονικοί ενισχυτές;
- Έχουμε επιδράσει στην υδάτινη οντότητα θετικά;
- Έχει συνδεθεί η υδάτινη οντότητα με τα μορφογενετικά πεδία μας;
- Ή Μεγάλη Έκρηξη είναι πληροφορία στα ηλεκτρόνια, από τον Θεό
- Οι πληροφορίες στεγανοποιήθηκαν από τον Θεό
- Όσες πληροφορίες στεγανοποιήθηκαν ανοίγουν με τις συχνότητες της αγάπης
- Ο Θεός επέλεξε όλα τα όντα και οι διάνοιες να είναι ελεύθερα και αυτόνομα
- Όσα όντα και διάνοιες επιθυμούν μπορούν να καταστρέφουν και να αυτοκαταστρέφονται
- Στη Γαία: Η αυτοκαταστροφή της ανθρωπότητας μετατρέπεται σε αυτοδιόρθωση

κτλ. κτλ. κτλ.

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2007, 21:21:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Unseen μου λέω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου μεταφέρουν διδασκαλίες και η ικανότητά τους αυτή έχει σχέση με την δουλειά που έχουν κάνει με την προσωπικότητά τους. Δεν είναι θέμα αλλοίωσης απλά δεν λαμβάνεις τίποτα.
Είναι σαν να είμαι στον βουνό και να λέω ότι έκανα μπάνια στην θάλασσα, είναι ανέφικτο.
Σε όσα ανέφερα πήρα ως δεδομένο ότι έγινε κρούση προς αυτόν τον άνθρωπο από ανώτερα πεδία, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.

Στην ερώτηση που είχες κάνει για την καινοτομία δεν πήρες απάντηση. Υπάρχει πιθανότητα να μην μπορούσε να δωθεί απάντηση υπάρχει όμως και πιθανότητα να μην ακούστηκε η ερώτηση, βέβαια υπάρχει και πιθανότητα να απαντήθηκε αλλά εμείς να μην ακούσαμε....

Kircher που τα βρήκες όλα αυτά βρε παιδί μου, εγώ που ζω, ούτε που τα έχω ξανακούσει. Οι αρχάγγελοι βλέπω πάνε κι έρχονται....
Γιατί καλέ μου το σύστημα του ανθρώπου σου φαίνεται κάπως και κάνεις χμ.., εγώ βλέπω ότι παίρνεις και τιμολόγιο για να το βάλεις στην φορολογική σου δήλωση.... όταν θα σου κάνει έλεγχο η εφορία και θα σε ρωτήσει τι είναι αυτό, θα απαντήσεις «α! αυτό είναι η εκπαίδευσή μου για το φωτεινό σώμα», ή είμαστε μέσα στην μόδα ή δεν είμαστε.

Δεν ξέρω εάν υπάρχει δογματισμός στα εσωτερικά συστήματα ή όσοι τα εκπροσωπούν είναι δογματικοί, είναι πάντως αδύνατον να μιλήσουμε όλοι την ίδια γλώσσα (εάν εννοούν να λέμε όλοι τα ίδια). Η γλώσσα, δηλαδή η γνώση που μεταφέρεται με λόγια είναι ούτως ή άλλως εξωτερική, η εσωτερική γνώση που είναι κοινή ή θα πρέπει να είναι κοινή δεν μεταφέρεται με λόγια.

Άλλο κι αυτό με την Mawuvia και με την Maya, καλά αυτή ξέρει ότι είναι διάμεσο που παίρνει επικοινωνίες, αυτοί που τις δίνουν το ξέρουν? Λέω τώρα εγώ......

Χριστίνα μπράβο διάβασες αυτά με τις διαστάσεις και είσαι ακόμα όρθια, βρε μπας και έχεις αναληφθεί και δεν το λες. Προσέξατε αυτό με το κουτί? Το κουτί καλά μου παιδιά δεν είναι πλέον στερεό στην 4η διάσταση, λέει η δασκάλα Maya, είναι αέριο-υγρό δεν ξέρουμε ακόμα, σημασία έχει ότι δονείται σε υψηλότερες συχνότητες.
Τι δονείται? Το κ-ο-υ-τ-ί
Ούτε μια αντιγραφή της προκοπής δεν μπορούν να κάνουν για να καταλάβει ο κόσμος τι ακριβώς γίνεται.

Γενικώς συμφωνώ με ότι γράψατε.

Να ρωτήσω όμως το εξής: Τι είναι αυτό που μας αναγκάζει να ψάχνουμε για την καινοτομία, τι ακριβώς δεν μας ικανοποιεί στις παλιές-ας πούμε-διδασκαλίες?
Τι είναι αυτό που μας ελκύει στο γρήγορα, στην σίγουρη άμεση μέθοδο ανάληψης?
Δεν σας φαίνεται σα να υφίσταται ένας εγκλωβισμός του ατόμου στον χρόνο?
Δεν σας φαίνεται σαν μια αμφιβολία στο θέμα μετενσάρκωση?
Δεν λέω ότι πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην τύχη και έχει ο Θεός στην επόμενη ζωή αλλά αυτό το γρήγορα μου μοιάζει αγχωτικό, σαν να ελέγχει το άτομο η προσωπικότητα.
Δεν ξέρω...τι λέτε εσείς?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2007, 22:22:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
όταν θα σου κάνει έλεγχο η εφορία και θα σε ρωτήσει τι είναι αυτό, θα απαντήσεις «α! αυτό είναι η εκπαίδευσή μου για το φωτεινό σώμα», ή είμαστε μέσα στην μόδα ή δεν είμαστε.

Unseen, πολύ καλές παρατηρήσεις!

quote:
Έχει αλλάξει ο Νόμος, μας λένε.

Αν υπάρχει όντως Νόμος δεν θα έπρεπε να αλλάζει. Η μήπως κάνω λάθος;

Οι ερωτήσεις της pyramid είναι καίριες και θα ήθελα να γράψουμε κάποια πράγματα σχετικά, αν γίνεται και με την άδεια της αγαπητής θεματοθέτριας.

Χριστίνα μου τι λές;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2007, 03:00:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχει παράδοση στον εσωτερισμό;

Και αν ναι πόσο σημαντική είναι ή θα πρέπει να είναι;


εάν υπάρχει παράδοση... ?

το είχα γράψει και παραπάνω...

η προσέγγισή μας στην μάθηση σαν ανθρώπινα όντα στηρίζεται στο να προβάλουμε Ιεραρχική δομή στην πολυπλοκότητα για να μπορέσουμε να την μεταβιβάσουμε και σε άλλους...
και αυτά τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα ...

αρκετά για να δημιουργήσεις μια "κοσμική όπερα (όπως το ονομάζουμε οι sciFi φανς..) με μάχες καλού και κακού..πλανητικές ιστορίες και διαστημόπλοια και ακτίνες....και η Scientology τα ίδια δεν λέει ..
για να εξηγήσεις μερικά πράγματα ... ?

μα ναι.. εάν λειτουργεί... και έχει τα αποτελέσματα που θές...

δεν σημαίνει όμως ότι τα πράγματα είναι έτσι... απλά έτσι μπορούμε να το επι-κοινωνήσουμε

quote:
GOD, Christ, The Holy Spirit, Melchizedek, The Mahatma, Archangel Metatron, The Office of the Ein Soph, The Office of The Divine Mother, The Office of The Christ, Lord Buddha, Lord Maitreya, Sananda, Melchior, Vywamus, Mother Mary, Kwan Yin, Isis, Kuthumi, Mother Earth, Helios and Vesta, Archangels Gabriel and Hope, Archangels Michael and Faith, Archangels Jophiel and Christine, Paul the Venetian, Lord/ Lady of Arcturus and The Arcturians, The Ashtar Command, Ambassadors from Christed Extraterrestrial Races, Archangelic Councils, Councils of The Elohim, White Time Masters, Elohim Ecstasy, Intergalactic Federation of Planets, Lady Venus and Sanat Kumara, Saint Germain and Lady Portia, Pallas Athena, Allah Gobi, The Chohans of the Seven Rays, Djwhal Khul, Angel of Bliss, Archangels of The Twelve Rays, Archangels of The Cosmic Rays and the Cosmic and Planetary Hierarchy!

dude.!!!

και ποιος μας λέει ότι τις ίδιες σκέψεις που κάνετε τώρα διαβάζοντας τα παραπάνω ..δεν κάνανε και στην τότε εποχή όταν δημοσιεύτηκαν τα γραπτά της Μπλαβατκσι ... (μικρή τσαχπίνα.. ρωσιδούλα.. παρατάει τον γάμο της . (just like the movies dear) και γυρίζει τον κόσμο...και έρχεται σε επαφή με μυστικούς δασκάλους που τις μαθαίνουν μυστική γνώση και αλήθειες... ...μεταξύ μας... δεν είναι παράδειγμα αυτό για σοβαρές κοπέλες...


πολύ "διαστημικό" πέφτει πάντως.. .. να υπάρχουν άραγε δάσκαλοί που έρχονται από το μέλλον...? από ένα άλλο παράλληλο σύμπαν...?
και τι γίνεται με την υποσχεθήσα ΄δεύτερη εμφάνιση δασκάλου από το παρελθόν...


Γιώργος
εγώ πάντως το ξαναπρωτίνω.. να ντυθούμε σαν klingons.. και μετά πάμε να ρίξουμε ξύλο σε καμία στοά, εκκλησία,οργάνωση.. ή ότι άλλο (δεν)γουστάρετε
και μετά άστους να λένε ότι τους άγγιξε το "κοσμικό" ΄χέρι της "δικαιοσύνης"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2007, 10:53:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Να ρωτήσω όμως το εξής: Τι είναι αυτό που μας αναγκάζει να ψάχνουμε για την καινοτομία, τι ακριβώς δεν μας ικανοποιεί στις παλιές-ας πούμε-διδασκαλίες?
Τι είναι αυτό που μας ελκύει στο γρήγορα, στην σίγουρη άμεση μέθοδο ανάληψης?
Δεν σας φαίνεται σα να υφίσταται ένας εγκλωβισμός του ατόμου στον χρόνο?
Δεν σας φαίνεται σαν μια αμφιβολία στο θέμα μετενσάρκωση?

Καλή μου pyramid, πολύ καίριες όντως οι ερωτήσεις σου!

Πιστεύω πως αυτό που μας οδηγεί στην καινοτομία και στην διάθεση να ανακαλύψουμε - ή και να εφεύρουμε - νέες διδασκαλίες είναι μια τάση μας να θέλουμε να "ξεμπερδεύουμε" στα γρήγορα.
Για παράδειγμα, μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας τον κύκλο ενσαρκώσεων ως μια διαδικασία που μας ταλαιπωρεί, μας δίνει πόνους, μας κάνει να αγωνιζόμαστε συνεχώς για το καλύτερο και για να "καίμε Κάρμα".
Αυτός ο κύκλος παραδοσιακά οδηγεί στην ανέλιξη του ατόμου, στην ανάδειξη της Ψυχής και στην αποδυνάμωση της κυριαρχίας της Προσωπικότητας.
Κάποιες νέες διδασκαλίες όμως μπορεί να είναι πιο άμεσες, πιο γρήγορες ώστε ο άνθρωπος να ταυτίζεται με αυτές.
Γιατί γίνεται αυτό?
Ας κοιτάξουμε και λίγο στην καθημερινότητα μας πόσες φορές - ασυνείδητα ή όχι - μπορεί κάποιοι να αποφεύγουμε μια μακρόχρονη και πιο δύσκολη διαδικασία, επιλέγοντας μια πολύ πιο σύντομη και πιο εύκολη.
Γιατί πχ να "πονέσουμε", να ιδρώσουμε, να καταβάλλουμε κόπο για να μάθουμε, να ανακαλύψουμε όταν μπορούμε να βρούμε ένα υποκατάστατο που μας δίνει μια ιδέα τελειοποίησης?

Φυσικά δεν εννοώ ότι όλες οι νεότερες διδασκαλίες είναι λανθασμένες, προς Θεού.
Ο καθένας άλλωστε μπορεί να επικεντρώνεται σ' αυτό που τον ωφελεί πραγματικά, κάνοντας τον καλύτερο άνθρωπο και φέρνοντας τον πιο κοντά στον Σκοπό που έχει να επιτελέσει.
Απλά κάποιες μπορεί να εμπίπτουν στα όσα αναφέρω παραπάνω.

quote:
Δεν λέω ότι πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην τύχη και έχει ο Θεός στην επόμενη ζωή αλλά αυτό το γρήγορα μου μοιάζει αγχωτικό, σαν να ελέγχει το άτομο η προσωπικότητα.

Me too!

Τώρα για τους συμπαντικούς στόλους κτλ κτλ δεν ξέρω τι να πω, παιδιά!
Έχω χάσει και τη μπάλα, δεν σας προλαβαίνω κιόλας!


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2007, 11:34:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, ελεύθερα, ακολουθήστε τη ροή με όποιο τρόπο σας φαίνεται o καλύτερος... Δεν προλαβαίνω να προσθέσω κάτι αυτή τη στιγμή, θα σας προλάβω αργότερα.

Dying Incubus πολύ χαίρομαι που σε βλέπω εδώ. Γιώργο, μου αρέσει ιδιαίτερα το "μήπως όμως;" στον προβληματισμό σου.

Με πολλή αγάπη,
Unseen

***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2007, 08:30:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα! Να που (με τη βοήθεια του προσωπικού επιταχυντή φωτονίων μου) σας πρόλαβα!

Καλή μου Pyramid,

quote:
Unseen μου λέω ότι υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σου μεταφέρουν διδασκαλίες και η ικανότητά τους αυτή έχει σχέση με την δουλειά που έχουν κάνει με την προσωπικότητά τους. Δεν είναι θέμα αλλοίωσης απλά δεν λαμβάνεις τίποτα.
Είναι σαν να είμαι στον βουνό και να λέω ότι έκανα μπάνια στην θάλασσα, είναι ανέφικτο.
Ωστόσο έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν «δάσκαλοι» που δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη δουλειά με την προσωπικότητά τους και όμως λαμβάνουν τη Χάρη, μέσα από επικοινωνίες ή διαισθητική γνώση, λένε δηλαδή σωστά και ωφέλιμα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι κάποια στιγμή. Αυτό το σημείο με είχε προβληματίσει έντονα παλιότερα. Πώς γίνεται να μπορεί να λαμβάνει και να διαχειρίζεται τη Χάρη ένας αδούλευτος άνθρωπος; Και μετά από πολλές σκέψεις και παρατηρήσεις έφτασα σε δύο συμπεράσματα:

1) Ότι η Χάρη δίνεται αδιακρίτως. Οποιοσδήποτε δηλώσει ότι επιθυμεί να τη λάβει και πιστεύει ότι είναι εφικτό, ανοίγει δηλαδή τον εαυτό του στη δυνατότητά Της, τη λαμβάνει. Είναι κάτι σαν το Πεδίο των άπειρων πληροφοριών: είναι παντού γύρω μας, απλά πρέπει να συντονιστεί κανείς για να μπορέσει να λάβει την πληροφορία.

2) Ότι αναλογεί στον άνθρωπο, από τη στιγμή που θα λάβει τη Χάρη, να κάνει ό,τι χρειάζεται για να μπορέσει να Τη συγκρατήσει, διαφορετικά είναι μαθηματικά σίγουρο ότι δεν θα αντέξει τις δονήσεις Της και θα λαλήσει.

Πιστεύω βέβαια ότι η επικοινωνία με το Θείο είναι αμφίδρομη… Σε μια ιδανική κατάσταση, ο άνθρωπος προσπαθεί να εξυψώσει τη συνείδησή του για να συλλάβει το Θείο. Συγχρόνως, το Θείο κατέρχεται (η Χάρη πέμπεται) για να τον επισκεφτεί και να τον εμφορήσει. Η ζωή όλων μας είναι μια τέτοια διαδρομή από κάτω προς τα πάνω και από πάνω προς τα κάτω, ταυτόχρονα.

quote:
Σε όσα ανέφερα πήρα ως δεδομένο ότι έγινε κρούση προς αυτόν τον άνθρωπο από ανώτερα πεδία, κάτι βέβαια που δεν ισχύει.
Διακρίνεις δηλαδή δόλο; Ή αφέλεια; Ή λες ότι δεν είναι δυνατή η κρούση από ανώτερα πεδία;

quote:
Η γλώσσα, δηλαδή η γνώση που μεταφέρεται με λόγια είναι ούτως ή άλλως εξωτερική, η εσωτερική γνώση που είναι κοινή ή θα πρέπει να είναι κοινή δεν μεταφέρεται με λόγια.
Ναι, αλλά γιατί; Αφού η γλώσσα μας, τα λόγια μας, είναι που σηματοδοτούν τον ορίζοντα του κόσμου μας (ό,τι δεν μπορεί να περιγραφεί με τη γλώσσα, λένε οι γλωσσολόγοι, ουσιαστικά δεν υπάρχει), γιατί να μη μπορούμε να εκφράσουμε την εσωτερική γνώση με λόγια; Είναι τόσο άρρητη, τόσο άφατη που δεν υπάρχουν οι ανάλογες λέξεις;

quote:
Να ρωτήσω όμως το εξής: Τι είναι αυτό που μας αναγκάζει να ψάχνουμε για την καινοτομία, τι ακριβώς δεν μας ικανοποιεί στις παλιές-ας πούμε-διδασκαλίες?
Τι είναι αυτό που μας ελκύει στο γρήγορα, στην σίγουρη άμεση μέθοδο ανάληψης?
Δεν σας φαίνεται σα να υφίσταται ένας εγκλωβισμός του ατόμου στον χρόνο?
Δεν σας φαίνεται σαν μια αμφιβολία στο θέμα μετενσάρκωση?
Δεν λέω ότι πρέπει να τα αφήσουμε όλα στην τύχη και έχει ο Θεός στην επόμενη ζωή αλλά αυτό το γρήγορα μου μοιάζει αγχωτικό, σαν να ελέγχει το άτομο η προσωπικότητα.
Δεν ξέρω...τι λέτε εσείς?
Πολύ σημαντικά ερωτήματα. Προσωπικά, θέλω να πιστεύω ότι δεν έχουν ειπωθεί ή γραφτεί όλα. Αν λειτουργεί μόνο ένα μικρό ποσοστό του εγκεφάλου μας, το υπόλοιπο πρέπει να αντιστοιχεί σε κάτι που δεν έχουμε ακόμη αντιληφθεί. Αν δεν υπήρχε καινοτομία, η επιστήμη θα είχε μείνει στη Φυσική του Νεύτωνα, όμως κοίτα πώς έχει εξελιχθεί. Γιατί να μην υπάρχει καινοτομία και στη φιλοσοφία ή τον εσωτερισμό;

Αυτό που μόλις είπα, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετικό από το «μου κατέβηκε στο κεφάλι μια μέθοδος που είναι η πανάκεια των πάντων», γιατί όλοι μας ξέρουμε ότι δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Ή μήπως μπορούν να λειτουργήσουν; Πόσο η πραγματικότητά μας διαμορφώνεται απ’ αυτό που πιστεύουμε; Κι αν πιστέψουμε πολύ σε κάτι, μήπως γίνει πραγματικότητα;…

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2007, 08:32:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου A.Kircher,

quote:
Αν υπάρχει όντως Νόμος δεν θα έπρεπε να αλλάζει. Η μήπως κάνω λάθος;
Σύμφωνα με τις διδασκαλίες (βλ. π.χ. την Ακτίνα της Δημιουργίας του Γκουρτζίεφ) οι νόμοι δεν αλλάζουν, γιατί η αλλαγή ενός νόμου θα σήμαινε το χάος στο Σύμπαν. Οι νόμοι είναι αιώνιοι και αφορούν ακόμη και τον ίδιο τον Θεό, αποτελούν ίσως τμήμα της φύσης Του. Ποιος ξέρει όμως πραγματικά…

Αλλά, ναι, οι θεωρίες περί Ανάληψης μιλούν για μια νέα δυνατότητα που δόθηκε τώρα στην ανθρωπότητα. Είναι κάτι καινούριο, υποτίθεται, μια αλλαγή του Νόμου.

Φίλε μου Γιώργο,

quote:
εάν υπάρχει παράδοση... ?
το είχα γράψει και παραπάνω...
η προσέγγισή μας στην μάθηση σαν ανθρώπινα όντα στηρίζεται στο να προβάλουμε Ιεραρχική δομή στην πολυπλοκότητα για να μπορέσουμε να την μεταβιβάσουμε και σε άλλους...
και αυτά τα πράγματα είναι αρκετά πολύπλοκα ...
Επομένως ποτέ δεν θα μάθουμε αν ήταν το αυγό που έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν είναι η ορμή μας να επιβάλλουμε τάξη που φτιάχνει ένα σύμπαν θεότητας, αρχαγγέλων, αγγέλων και στοιχειακών ή αν όντως όλα αυτά υπάρχουν και αντανακλώνται στη συνείδησή μας… Νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαλέξει άφοβα αυτό που κρίνει καλύτερο για τον ίδιο.
quote:
αρκετά για να δημιουργήσεις μια "κοσμική όπερα (όπως το ονομάζουμε οι sciFi φανς..) με μάχες καλού και κακού..πλανητικές ιστορίες και διαστημόπλοια και ακτίνες....και η Scientology τα ίδια δεν λέει ..
για να εξηγήσεις μερικά πράγματα ... ?
Μου άρεσε το ερωτηματικό στο τέλος… Το ξέρεις ότι υπάρχουν άνθρωποι που νεφελοσκοπούν ψάχνοντας για σκάφη; Κοιτούν δηλαδή τα σύννεφα και λένε «να ένα σκάφος. Είναι το τάδε της Γαλαξιακής Συμμαχίας» (εξαρτάται από το σχήμα του σύννεφου) και παίρνουν επιτόπου μια επικοινωνία είτε μέσω channeling είτε μέσω του εκκρεμούς προς επιβεβαίωση. Και ξέρεις τι; Συνήθως η επιβεβαίωση (μέσα από αυτούς τους τρόπους) έρχεται. Τι φταίει; Το διάμεσο προβάλλει την πεποίθησή του και επηρεάζει την επικοινωνία ή την κίνηση του εκκρεμούς; Ίσως. Ή μήπως το άτομο όντως αντιλαμβάνεται μια υπερβατική παρουσία που την ονομάζει «σκάφος» για δικούς του λόγους; Όπως λες κι εσύ «δεν σημαίνει όμως ότι τα πράγματα είναι έτσι... απλά έτσι μπορούμε να το επι-κοινωνήσουμε».
quote:
και ποιος μας λέει ότι τις ίδιες σκέψεις που κάνετε τώρα διαβάζοντας τα παραπάνω ..δεν κάνανε και στην τότε εποχή όταν δημοσιεύτηκαν τα γραπτά της Μπλαβατκσι ...
Αυτή την επιφύλαξη προσπαθώ να την έχω πάντα όταν προσεγγίζω μια νέα πληροφορία. Μήπως η νόησή μου δεν φτάνει μέχρι εκεί που μου λέει αυτός ο άνθρωπος; Μήπως διαγράφεται μια ευκαιρία που δεν μπορώ να αντιληφθώ; Γι’ αυτό εξάλλου άνοιξα και το τόπικ.

quote:
πολύ "διαστημικό" πέφτει πάντως.. .. να υπάρχουν άραγε δάσκαλοί που έρχονται από το μέλλον...? από ένα άλλο παράλληλο σύμπαν...?
και τι γίνεται με την υποσχεθήσα ΄δεύτερη εμφάνιση δασκάλου από το παρελθόν...
Ίσως ο δάσκαλος από το παρελθόν να είναι η ίδια η παράδοση, οι γνώσεις που μας έχουν κληροδοτηθεί, οπότε η ρήση μπορεί να είναι αλληγορική. Πρέπει ντε και σώνει να είναι κάποια ένσαρκη προσωπικότητα; Να αναφέρω ωστόσο ότι όλα τα διάμεσα επικοινωνοόυν με αυτούς που αναφέρονται ως «Αναληφθέντες Διδάσκαλοι», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό…

Καλέ μου Dying Incubus,

quote:
Πιστεύω πως αυτό που μας οδηγεί στην καινοτομία και στην διάθεση να ανακαλύψουμε - ή και να εφεύρουμε - νέες διδασκαλίες είναι μια τάση μας να θέλουμε να "ξεμπερδεύουμε" στα γρήγορα.

Φυσικά δεν εννοώ ότι όλες οι νεότερες διδασκαλίες είναι λανθασμένες, προς Θεού.
Ο καθένας άλλωστε μπορεί να επικεντρώνεται σ' αυτό που τον ωφελεί πραγματικά, κάνοντας τον καλύτερο άνθρωπο και φέρνοντας τον πιο κοντά στον Σκοπό που έχει να επιτελέσει.


Συν ότι όλοι περιμένουμε κάποιον απ’ έξω να έρθει να μας προσδώσει έναν χαρακτηρισμό, μια αποστολή και ένα σχέδιο δράσης. Ίδιο είναι να είμαι απλά η Χριστίνα, μεταφράστρια, σύζυγος και μαμά και ίδιο είναι να είμαι π.χ. η Ιωάννα (πάντα υπάρχει ένα διαφορετικό «εσωτερικό» όνομα, άλλο από της προσωπικότητας, με το οποίο είμαστε γνωστοί στα ουράνια πεδία), μέλος του Mawuvian Council of Divine Light, μία από τους ελάχιστους στον πλανήτη που έχουν την αποστολή να φωτίσουν τον κόσμο και να τον βοηθήσουν να ανεβεί σε μια άλλη διάσταση;

Το όλο concept «χτυπάει» τον άνθρωπο σε πολύ ευαίσθητα σημεία της ψυχολογίας του: την ανάγκη του να αποκτήσει ταυτότητα, να είναι ξεχωριστός και σημαντικός, να έχει έναν υπερβατικό σκοπό. Και υπόσχεται μαγεία. Όπως όταν είμαστε παιδιά και λέμε ενώ κάνουμε κούνια «αν αγγίξω με το πόδι μου εκείνο το κλαδάκι, η μαμά μου θα μου πάρει παγωτό»… Κάπως έτσι είναι, κάπως σαν τη μαγική λογική των παιδιών… Όμως μήπως έτσι επιστρέφουμε στο μέσα μας παιδί; Μήπως…; Ή είναι όλα απλά μια πλάνη;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2007, 08:34:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δείτε, αν θέλετε, και αυτό το κείμενο. Είναι από ένα άλλο site περί Αναλήψεως, το www.anextstep.org

“Φως του Σώματος

Ο Δρ. Gerber (MD Vibrational Medicine) με μια ομάδα φυσικών και άλλων επιστημόνων αναγνωρίζουν ότι όλη η ύλη είναι φως που έχει επιβραδυνθεί ή παγώσει. Το υλικό σώμα μας είναι ουσιαστικά παγωμένο φως. Ζούμε κατ' αυτόν τον τρόπο επειδή δεν έχουμε ποτέ μάθει να τον αμφισβητούμε. Όταν συνδυάσετε το γεγονός με τα στοιχεία που δίνει ο Δρ. Guyton MD στο "The Text Book of Medical Physiology" για το ότι ο εγκέφαλος δεν λαμβάνει υπόψη το 99% των αισθητηριακών δεδομένων, απορρίπτοντάς το ως ασήμαντο, είναι θαύμα που μπορούμε να λειτουργούμε έστω κι έτσι!

Επειδή φαινόμαστε έτσι συμπαγείς και επειδή δεν έχουμε αφυπνιστεί ως προς τον εαυτό μας, το φως υφίσταται στο σώμα μας ως πιθανή ενέργεια - ενέργεια σε αναμονή, που περιμένει να αναγνωρίσουμε την παρουσία της και να την ενεργοποιήσουμε, να τη χρησιμοποιήσουμε και να ωφεληθούμε απ' αυτήν. Οι άνθρωποι μιλούν για το Φως και ζουν στο σκοτάδι. Δεν σκεφτόμαστε απλά ότι είμαστε ξέχωροι από την Πηγή, το ζούμε. Έτσι, υπάρχουμε μέσα σε σώματα υψηλής συμπύκνωσης με ελάχιστο φως. Το να χρησιμοποιούμε το Bursting the Body Light και το Violet Flame of Forgiveness σε καθημερινή βάση μας επιτρέπει να απελευθερωθούμε από τη συμπυκνωμένη κατάσταση στην οποία ζούμε επί χιλιετηρίδες.

Το Φως του Σώματος είναι το Φως που έχουμε αυτή τη στιγμή στη διάθεσή μας. Είναι συμπυκνωμένο, ελάχιστο και σε αναμονή. Καθώς ενεργοποιούμε το Φως και το επεκτείνουμε με την αναπνοή Bursting, επιτυγχάνουμε μέσα μας την ανάληψη στη Θεότητα. Αυτό το Φως θα αυξηθεί εκθετικά και θα δημιουργήσει το Φωτεινό Σώμα, που είναι η Συνείδηση-Συνειδητότητα του Θεού της Θεάς. Είναι το πατρογονικό μας δικαίωμα, ο ευγενέστερος τρόπος να ζει κανείς. Ο μόνος τρόπος που επί του παρόντος γνωρίζουμε πώς να το κάνουμε απαλά και γρήγορα, είναι με τους καθημερινούς 10-15λεπτους διαλογισμούς με αναπνοές Bursting the Body - Violet Flame of Forgiveness.

Με τους δύο αυτούς διαλογισμούς με αναπνοές θα αυξηθεί εκθετικά το Φως του Σώματος ώστε να δημιουργηθεί το Φωτεινό σας Σώμα. Κάθε άλλη μέθοδος αυτοβελτίωσης, προσευχής και διαλογισμού είναι εξαιρετική, αλλά ασκεί μικρή ή μηδενική επίδραση στο Φως του Σώματος. Αυτοί οι δύο διαλογισμοί με αναπνοές ξεχωρίζουν γιατί έχουν πρόσθετη θεραπευτική δύναμη, μια δύναμη που δεν ήμασταν έτοιμοι μέχρι πρότινος να δεχθούμε. Είναι η απονομή του πατρογονικού δικαιώματος που δεν θελήσαμε να διεκδικήσουμε νωρίτερα στο όνομα της Αγάπης από την Πηγή. Όμως ο πλανήτης Γη είναι πλέον έτοιμος να το λάβει.”

Ευχαριστώ πολύ.
Unseen


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2007, 11:50:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου Unseen, θα ήθελα αρχικά να πω την γνώμη μου για αυτό που αναφέρεις απευθυνόμενη στην pyramid:

quote:
Ωστόσο έχω διαπιστώσει ότι υπάρχουν «δάσκαλοι» που δεν έχουν κάνει ιδιαίτερη δουλειά με την προσωπικότητά τους και όμως λαμβάνουν τη Χάρη, μέσα από επικοινωνίες ή διαισθητική γνώση, λένε δηλαδή σωστά και ωφέλιμα πράγματα, τουλάχιστον μέχρι κάποια στιγμή. Αυτό το σημείο με είχε προβληματίσει έντονα παλιότερα. Πώς γίνεται να μπορεί να λαμβάνει και να διαχειρίζεται τη Χάρη ένας αδούλευτος άνθρωπος; Και μετά από πολλές σκέψεις και παρατηρήσεις έφτασα σε δύο συμπεράσματα:

Στην περίπτωση των "δασκάλων" πως γνωρίζουμε ότι έχουν λάβει πραγματικά την Χάρη?
Εντάξει, κι εγώ μπορώ να πω ότι κάνω channeling αλλά αυτό μπορεί να είναι είτε μια δική μου φαντασίωση είτε μια δικαιολογία μου προκειμένου να παραπλανήσω κάποια μερίδα ανθρώπων.
Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι έχω λάβει την Χάρη, σωστά?
Από την άλλη, μήπως αυτός ο αδούλευτος άνθρωπος δεν είναι τόσο αδούλευτος όσο φαίνεται στα δικά μας μάτια?
Αυτό το λέω επειδή είναι πολύ δύσκολο ορισμένες φορές να διακρίνουμε την εσωτερική εξέλιξη και πρόοδο ενός ανθρώπου κι ίσως να γινόμαστε και σκληροί πολλές φορές με τους γύρω μας.

Τείνω δηλαδή να πιστεύω ότι για να αποκτήσουμε κάτι θα πρέπει να έχουμε παλέψει, να έχουμε θυσιάσει πολλά πράγματα, να έχουμε αποβάλλει πολλά ενδύματα της προσωπικότητας μας, να έχουμε πονέσει - τουλάχιστον σύμφωνα με κάποια αντίληψη του πόνου - να έχουμε τσακιστεί κάτω αλλά μέσα σε όλα αυτά να έχουμε συνεχίσει προς τον προορισμό μας.
Άλλωστε, υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χαρίζονται?

quote:
Το όλο concept «χτυπάει» τον άνθρωπο σε πολύ ευαίσθητα σημεία της ψυχολογίας του: την ανάγκη του να αποκτήσει ταυτότητα, να είναι ξεχωριστός και σημαντικός, να έχει έναν υπερβατικό σκοπό. Και υπόσχεται μαγεία. Όπως όταν είμαστε παιδιά και λέμε ενώ κάνουμε κούνια «αν αγγίξω με το πόδι μου εκείνο το κλαδάκι, η μαμά μου θα μου πάρει παγωτό»… Κάπως έτσι είναι, κάπως σαν τη μαγική λογική των παιδιών… Όμως μήπως έτσι επιστρέφουμε στο μέσα μας παιδί; Μήπως…; Ή είναι όλα απλά μια πλάνη;

Ακριβώς!
Το όλο concept "χτυπάει" τον άνθρωπο σε σημεία πολύ λεπτά τα οποία είναι πολύ καλά κρυμμένα στον άνθρωπο.
Τονίζει τον εγωϊσμό ενός ανθρώπου και προσπαθεί να του προσδώσει μια ταυτότητα.
Αυτή η έλλειψη ταυτότητας είναι πολλές φορές που μας οδηγεί στο να γινόμαστε ένα με τη μάζα αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι μια πλάνη, ειλικρινά δε μπορώ να δώσω μια απάντηση όντας σίγουρος 100%.
Υποθέτω όμως πως όταν τα πραγματικά μας κίνητρα προέρχονται ή συντηρούν μια πλάνη, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε μια πλάνη.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2007, 14:00:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν ξέρω αν όλα αυτά είναι μια πλάνη, ειλικρινά δε μπορώ να δώσω μια απάντηση όντας σίγουρος 100%.
Υποθέτω όμως πως όταν τα πραγματικά μας κίνητρα προέρχονται ή συντηρούν μια πλάνη, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε μια πλάνη.


That's all!!!!

Να βλεπεις την πλανη σαν πλανη.

Οταν πραγματικα την βλεπεις, (βλεπειν) ειναι ελευθερο απο την πλανη, και οχι η ιδεα σου (για καποια αληθεια) που θα σε ελευθερωσει απο την πλανη!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Γιώργος
Πλήρες Μέλος


970 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2007, 16:04:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Γιώργος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Επομένως ποτέ δεν θα μάθουμε αν ήταν το αυγό που έκανε την κότα ή η κότα το αυγό. Ποτέ δεν θα μάθουμε αν είναι η ορμή μας να επιβάλλουμε τάξη που φτιάχνει ένα σύμπαν θεότητας, αρχαγγέλων, αγγέλων και στοιχειακών ή αν όντως όλα αυτά υπάρχουν και αντανακλώνται στη συνείδησή μας… Νομίζω ότι μπορεί κανείς να διαλέξει άφοβα αυτό που κρίνει καλύτερο για τον ίδιο.είδες που σκέφτεσαι Ιεραρχικά...?

για πες μου .. ποιο ήρθε πρώτα? ... το Ασπρο? ή το Μαύρο?


Γιώργος
Captain of the Volcan high command!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2007, 14:28:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου Dying Incubus,

quote:
Στην περίπτωση των "δασκάλων" πως γνωρίζουμε ότι έχουν λάβει πραγματικά την Χάρη?
Εντάξει, κι εγώ μπορώ να πω ότι κάνω channeling αλλά αυτό μπορεί να είναι είτε μια δική μου φαντασίωση είτε μια δικαιολογία μου προκειμένου να παραπλανήσω κάποια μερίδα ανθρώπων.
Αυτό όμως δεν συνεπάγεται ότι έχω λάβει την Χάρη, σωστά?
Πολύ σωστά. Όμως δεν εξέφρασα σωστά τι ήθελα να πω, στην αρχική μου τοποθέτηση. Εννούσα ανθρώπους που παρουσιάζονται ως δάσκαλοι και αυτά που λένε έχουν συνοχή και συνέπεια, αφορούν την αγάπη και τη διάθεση προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Λένε επίσης πράγματα που αφορούν άλλους ανθρώπους και είναι σωστά, επαληθεύονται από αυτούς τους άλλους. ΦΑΙΝΕΤΑΙ σαν να τους έχει δοθεί η Χάρη. Ίσως πάλι να έχεις δίκιο και να μην τους έχει δοθεί...

quote:
Από την άλλη, μήπως αυτός ο αδούλευτος άνθρωπος δεν είναι τόσο αδούλευτος όσο φαίνεται στα δικά μας μάτια?
Αυτό το λέω επειδή είναι πολύ δύσκολο ορισμένες φορές να διακρίνουμε την εσωτερική εξέλιξη και πρόοδο ενός ανθρώπου κι ίσως να γινόμαστε και σκληροί πολλές φορές με τους γύρω μας.
Πάλι έχω συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό μου. Αν κάποιος χρησιμοποιεί την πνευματικότητα συνειδητά για τους προσωπικούς του στόχους (σεξ, χρήμα, κύρος κτλ) δεν θα έλεγες κι εσύ ότι είναι αδούλευτος; Εγώ θα έλεγα όχι μόνο ότι είναι αδούλευτος αλλά και ότι μας δουλεύει κανονικά!

quote:
Υποθέτω όμως πως όταν τα πραγματικά μας κίνητρα προέρχονται ή συντηρούν μια πλάνη, τότε αναπόφευκτα θα οδηγηθούμε σε μια πλάνη.
Τι μεγάλη αλήθεια που είναι αυτή καλέ μου... Μα όταν λέω κι εγώ για ανάγκη να υπάρχει συνέπεια ανάμεσα στο τι λέει κανείς και στο τι κάνει, τι άλλο εννοώ... Αφήνοντας πάντα χώρο για τον ανθρώπινο παράγοντα, το ολίσθημα ή το λάθος που μπορεί να παραπέσει κανείς...

Αγαπητέ μου ΠΛΑΤΩΝΑ,

quote:
That's all!!!!

Να βλεπεις την πλανη σαν πλανη.


Ναι μα ίσως αυτό που είναι πλάνη για μένα, για κάποιον άλλον είναι η αλήθεια του.

quote:
Οταν πραγματικα την βλεπεις, (βλεπειν) ειναι ελευθερο απο την πλανη, και οχι η ιδεα σου (για καποια αληθεια) που θα σε ελευθερωσει απο την πλανη!
Αυτό δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα και θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά.

Καλέ μου Γιώργο,

quote:
για πες μου .. ποιο ήρθε πρώτα? ... το Ασπρο? ή το Μαύρο?
Χα χα χα... κανένα και όλα. Καταλαβαίνω... Μια εικόνα, χίλιες λέξεις. Ευχαριστώ.

Με πολλή αγάπη,
Unseen


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2007, 15:56:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έτσι είναι Dying μου συμφωνώ. Θεωρούμε το κάρμα ως νόμο ανταποδοτικής δικαιοσύνης και ενσαρκωνόμαστε ξανά και ξανά για να το «κάψουμε». Και βέβαια είναι ανταποδοτική δικαιοσύνη, όμως οι λέξεις αυτές στο μυαλό του ανθρώπου δεν έχουν θετική σύνδεση, εάν όμως τον δούμε ως ένα νόμο που βοηθάει στην εξέλιξη, ως ένα νόμο που απλώς επιφέρει την ισορροπία στο σύμπαν, θα έλεγα ότι αρχίζουμε να συνδεόμαστε θετικά. Εκεί σαν να μου φαίνεται ότι υπάρχει μια λύση για ένα αρχικό ξεμπλοκάρισμα. Μετά πιό ορθά μπορεί κάποιος να εκτιμήσει μια θεωρία σχετική με ανάληψη.

Unseen μου συμφωνώ στην έκφραση ότι η Χάρη δίνεται αδιακρίτως, εννοώντας ότι δεν υφίστανται ανώτεροι και κατώτεροι, δεν υπάρχει διαχωρισμός σε φυλές, χρώματα, ηλικίες, φύλα, θρησκείες, κ.λ.π. και ναι πρέπει να πιστεύεις και πρέπει να κρούσεις την θύρα.

Οι άνθρωποι που παρουσιάζονται ως δάσκαλοι λογικά δεν θα πρέπει να ασχολούνται με τους ανθρώπους λέγοντάς τους πράγματα συγκεκριμένα που τους αφορούν, θα πρέπει απλώς να μεταφέρουν την διδασκαλία και να είναι σίγουροι ότι αυτό που μεταφέρουν αφορά όλους τους ανθρώπους. Το να μιλάς για αγάπη και αδελφοσύνη, το να λες πράγματα λογικά και να συμβουλεύεις τον διπλανό σου παρατηρώντας την συμπεριφορά του, είναι σχετικά εύκολο, το να του αλλάζεις την ζωή και να τον κάνεις να δει είναι πολύ δύσκολο και αυτό μόνο ένας πραγματικός δάσκαλος μπορεί να το κάνει.

Δεν ξέρω εάν είναι αφέλεια ή κάτι άλλο το θέμα του Dr Joshua, εστιάζομαι στον άνθρωπο τόσο όσο χρειάζεται για να εκτιμήσω την θεωρία που επικοινωνεί. Αυτό που ανέφερα στην αρχή με την φράση του είναι το πιό προφανές και μια ισχυρή ένδειξη της προέλευσης του μηνύματος. Για να λάβεις θα πρέπει ο άλλος να έχει να σου δώσει, εάν αυτό που έχει είναι πάθη αυτό ακριβώς θα λάβεις.

Υπάρχει και κάτι άλλο που μπορούμε να πούμε, ο άνθρωπος μπορεί να διαισθανθεί το ορθό, αρκεί να είναι ανοικτός και θα φέρω ένα παράδειγμα που με οδήγησε σε αυτή την σκέψη.
Το Σάββατο πήγα να κοιτάξω για κάποια βιβλία, ήξερα πάνω κάτω τι θέλω. Βρίσκω στο ράφι όλα μαζί τα βιβλία ενός συγγραφέα που είχα υπόψη μου να κοιτάξω και αρχίζω να τα ανοίγω και να διαβάζω φράσεις από δω κι από κει. Από όσα είχα κοιτάξει μόνο ένα επέλεξα και μάλιστα σκεφτόμουν πως είναι δυνατόν μόνο αυτό να είναι καλό και τα άλλα τόσο μέτρια, κατέληξα στο εύκολο συμπέρασμα ότι το έγραψε τελευταίο που είχε περισσότερη κατανόηση.
Όταν πήγα σπίτι και το άνοιξα διάβασα στην εισαγωγή μια φράση που έλεγε «και εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να κοιτάξετε το τάδε βιβλίο, του μαθητή του, τάδε» και σκέφτομαι μα πως έκαναν τόσο λάθος αφού το βιβλίο αυτός το έγραψε, τι μαθητή του μας λένε....γυρίζω αμέσως στο εξώφυλλο και τι βλέπω? Το βιβλίο δεν το είχε γράψει αυτός που νόμιζα αλλά ο δάσκαλός του! Ντόινγκ!!!

Όχι δεν είναι τόσο άρρητη η εσωτερική γνώση και είναι συγχρόνως. Οι λέξεις όλες έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν πράγματα του ορατού κόσμου, όταν όμως θέλεις να περιγράψεις κάτι άλλο που είναι «πιό» που θα τις βρεις τις λέξεις να το περιγράψεις, σου φαίνονται λίγες. Επίσης θα αρχίσεις να λες σχιζοφρενικά πράγματα του στυλ, είναι και δεν είναι, υπάρχει μια ακινησία που δεν είναι ακινησία, η προσωπικότητα έχει συνηθίσει την εξωτερική κίνηση, υπάρχει ουδετερότητα στην δόνηση, και άλλα τέτοια ωραία.
Τι να καταλάβει ο άλλος από όλα αυτά, ότι και να καταλάβει είναι λανθασμένο γιατί δεν μπορεί να είσαι εσύ, περιορίζεται από την ύλη.

Εξήγησε στον διπλανό σου τα φράκταλς χωρίς να χρησιμοποιήσεις την λέξη, τι θα πεις? Σχέδια σε διάφορα χρώματα, αλλάζουν συνεχώς, είναι απεριόριστα, έχουν αρμονία, κ.λ.π. υπάρχει περίπτωση να καταλάβει αυτό που έχεις δει? Μάλλον θα καταλάβει αυτό που σημαίνουν για τον ίδιο οι λέξεις που χρησιμοποίησες.
Συμφωνώ με τους γλωσσολόγους, η γλώσσα μας σηματοδοτεί τον ορίζοντα του κόσμου μας, μόλις φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε την γλώσσα όλα είναι απεριόριστα, όπως είναι και ο Θεός(βάλτε ότι λέξη θέλετε).

Και εγώ το ίδιο θέλω να πιστεύω Χριστίνα μου, ότι δεν έχουν ειπωθεί όλα.

Η πραγματικότητά μας διαμορφώνεται από αυτό που πιστεύουμε, αλλά αυτό που πιστεύουμε είναι μέσα στο Θείο Σχέδιο(όπως το λέμε) για να επικρατήσει? Γιατί λέμε για πραγματικότητα αλλά βάζουμε κι αυτό το «μας» μετά που καταργεί την ενότητα, κάνει τα πάντα υποκειμενικά.
Και άντε εμείς οι 1000 οι 1.000.000 άνθρωποι, έχουμε την α πραγματικότητα στην οποία πιστεύουμε και την οποία υλοποιούμε, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που πιστεύουν κάτι άλλο, γιατί να μην επικρατήσει η δική τους πραγματικότητα?

Πρέπει λογικά να υπάρχει και κάτι άλλο που οδηγεί τα πράγματα, μάλλον αυτό που ονομάζουμε Θείο Σχέδιο, το οποίο ποιός γνωρίζει?
Αν το ξέρει κανένας και μου το κρύβει να μου το πει τώρα αμέσως αλλιώς θα ακολουθήσω την προτροπή του Γιώργου για το «κοσμικό» χέρι της δικαιοσύνης.

Εις αύριον, ελπίζω, τα υπόλοιπα γιατί όπως έχετε πει κι εσείς
«δεν σας προλαβαίνω βρε παιδιά»!!!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2007, 16:07:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συγνώμη παιδιά για το σεντόνι δεν κατάλαβα ότι έγραψα τόσα, άλλη φορά θα το σπάω.

Βλέπω ότι χρειάζεται πιθανόν μια διευκρίνηση και αυτό με το Θείο Σχέδιο που οδηγεί...που είναι η ελεύθερη βούληση και τα σχετικά.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΑΤΩΝΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Switzerland
3558 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2007, 09:17:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΑΤΩΝΑΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ναι μα ίσως αυτό που είναι πλάνη για μένα, για κάποιον άλλον είναι η αλήθεια του.

Δες την Πλάνη του αλλού, θα πει πως ο ΝΟΥΣ βλέπει το ψέμα σαν ψέμα. Μα αν το βλέπει, δεν χρειάζεται να κάνει καμία κίνηση για την (αλήθεια) του άλλου, απλα ελευθερΩΝεται, (προςΕΧΕΙ/ μαθαι/ΕΝΕΙ). (Πλανη/Αγνοια, ο δυϊσμός, χωριστικοτητα, μερικότητα, που κυριαρχεί στο Νου)

quote:
Αυτό δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα και θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά

Είναι η ΠΡΑΞΗ του παραπάνω αγαπητη φιλη, μάλιστα χωρίς προσπάθεια.

Η (προσπάθεια, αν υπαρχει στην κατανοηση) ίσως έχει γίνει νωρίτερα στην (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ) της κίνησης του Εαυτού.

Αν συμβεί, τοτε στη ΖΩΗ, δεν ακούς, βλέπεις, νιώθεις, μεμονωμένα, ξεχωριστά, όπως και γίνεται στους περισσότερους, μα ολα είναι σε κίνηση ΔΡΑΣΗΣ/ΣΙΩΠΗΣ (ΣΑΝ ΕΝΑ).

Δηλαδή, ενώ βλέπεις, ακούς συγχρόνως, νοιώθεις τα χέρια σου, το σώμα σου, ΝΟΙΩΘΕΙΣ το ΜΕΣΑ και το ΕΞΩ, έχεις επίγνωση σαν μια Ροή (ακόμα και στο θόρυβο) χωρίς να εμπλέκετε η ΣΚΕΨΗ σαν αντίδραση.

Βέβαια, αυτό δεν θα πει πως δεν σκέφτεσαι, μα όταν σκέφτεσαι, είσαι στην ίδια σφαίρα ομορφιάς, ακόμα και αν κάνεις… ΧΙΟΥΜΟΡ.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

galazia_sfaira
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
544 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2007, 11:01:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους galazia_sfaira  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Ναι μα ίσως αυτό που είναι πλάνη για μένα, για κάποιον άλλον είναι η αλήθεια του.

Δες την Πλάνη του αλλού, θα πει πως ο ΝΟΥΣ βλέπει το ψέμα σαν ψέμα. Μα αν το βλέπει, δεν χρειάζεται να κάνει καμία κίνηση για την (αλήθεια) του άλλου, απλα ελευθερΩΝεται, (προςΕΧΕΙ/ μαθαι/ΕΝΕΙ). (Πλανη/Αγνοια, ο δυϊσμός, χωριστικοτητα, μερικότητα, που κυριαρχεί στο Νου)

quote:
Αυτό δεν είμαι σίγουρη ότι το κατάλαβα και θα ήμουν υπόχρεη αν μπορούσες να μου το εξηγήσεις λίγο πιο αναλυτικά

Είναι η ΠΡΑΞΗ του παραπάνω αγαπητη φιλη, μάλιστα χωρίς προσπάθεια.

Η (προσπάθεια, αν υπαρχει στην κατανοηση) ίσως έχει γίνει νωρίτερα στην (ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ) της κίνησης του Εαυτού.

Αν συμβεί, τοτε στη ΖΩΗ, δεν ακούς, βλέπεις, νιώθεις, μεμονωμένα, ξεχωριστά, όπως και γίνεται στους περισσότερους, μα ολα είναι σε κίνηση ΔΡΑΣΗΣ/ΣΙΩΠΗΣ (ΣΑΝ ΕΝΑ).

Δηλαδή, ενώ βλέπεις, ακούς συγχρόνως, νοιώθεις τα χέρια σου, το σώμα σου, ΝΟΙΩΘΕΙΣ το ΜΕΣΑ και το ΕΞΩ, έχεις επίγνωση σαν μια Ροή (ακόμα και στο θόρυβο) χωρίς να εμπλέκετε η ΣΚΕΨΗ σαν αντίδραση.

Βέβαια, αυτό δεν θα πει πως δεν σκέφτεσαι, μα όταν σκέφτεσαι, είσαι στην ίδια σφαίρα ομορφιάς, ακόμα και αν κάνεις… ΧΙΟΥΜΟΡ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2007, 11:03:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Συγνώμη παιδιά για το σεντόνι δεν κατάλαβα ότι έγραψα τόσα, άλλη φορά θα το σπάω.

Την άλλη φορά θα σου επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβάλλεις στην διαγαλαξιακή συμμαχία!

Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, καλή μου pyramid, ότι οι λέξεις "ανταποδοτική δικαιοσύνη" μπορεί να ηχήσουν πολύ αρνητικά σε ένα άτομο.
Ίσως αυτό να οφείλεται στο ότι η λέξη "δικαιοσύνη" είναι κάπως συγκεχυμένη για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων και η έννοια της ανταπόδοσης μπορεί να φαντάζει ότι επιβάλλεται πολλαπλασιαζόμενη.
Το θέμα όμως είναι να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανταπόδοση κι η έννοια της δικαιοσύνης επιβάλλεται κυρίως για την δική μας εξέλιξη.

Σκέψου ένα υποθετικό παράδειγμα όπου ένας άνθρωπος θα περιγράψει το Νόμο της Επαναγέννησης ως "την σειρά ενσαρκώσεων μας για να σβήσουμε παλιές αμαρτίες".
Σε μια τέτοια - υποθετική αλλά μπορεί να θεωρείται και πραγματική - βρίσκω λογική και πιθανότατη μια αρνητική σύνδεση του ανθρώπου που ακούει αυτόν τον ορισμό.
Αν όμως αυτός ο άνθρωπος καταλάβει ότι το νόημα των επόμενων ενσαρκώσεων του είναι να εξελιχθεί είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθεί θετικά.

Καλή μου Unseen, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συνέπεια κι αρμονία ανάμεσα στην θεωρία και την πράξη.
Ένας άνθρωπος ο οποίος διακατέχεται από αγνά κι ανιδιοτελή κίνητρα και θέλει να προσφέρει πιστεύω ότι μάλλον έχει κάνει μια μεγάλη εσωτερική πρόοδο γιατί έχει κατορθώσει να φύγει σε κάποιο βαθμό από την σφαίρα του εγώ.
Ίσως να μην το έθεσα κι εγώ σωστά λέγοντας ότι ένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ότι έχει λάβει την Χάρη ενώ δεν την έχει λάβει κι ήθελα να πω ότι μπορεί να μην έχει αναγνωρίσει τα πραγματικά κίνητρα του.
Για παράδειγμα, μπορεί πραγματικά να θέλω να βοηθήσω τον Χ όμως το βαθύτερο - κι ίσως συγκαλυμμένο - κίνητρο μου να είναι ο Χ αργότερα να μου φερθεί σα να είμαι ο σωτήρας του.
Σε αυτήν την περίπτωση δεν έχω συνειδητοποιήσει τι είναι αυτό που με ωθεί να θέλω να βοηθήσω.

Όσον αφορά τώρα την περίπτωση που αναφέρεις:

quote:
Πάλι έχω συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό μου. Αν κάποιος χρησιμοποιεί την πνευματικότητα συνειδητά για τους προσωπικούς του στόχους (σεξ, χρήμα, κύρος κτλ) δεν θα έλεγες κι εσύ ότι είναι αδούλευτος; Εγώ θα έλεγα όχι μόνο ότι είναι αδούλευτος αλλά και ότι μας δουλεύει κανονικά!

φυσικά και θα συμφωνήσω μαζί σου.
Δεν θα έλεγα μόνο ότι είναι αδούλευτος αλλά κι ότι καταστρέφει κι άλλους ανθρώπους με τον ένα ή τον άλλον τρόπο.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2007, 08:45:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μου,

quote:
pyramid: Για να λάβεις θα πρέπει ο άλλος να έχει να σου δώσει, εάν αυτό που έχει είναι πάθη αυτό ακριβώς θα λάβεις
Ουκ αν λάβης παρά του μη έχοντος…
quote:
Οι λέξεις όλες έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιγράψουν πράγματα του ορατού κόσμου, όταν όμως θέλεις να περιγράψεις κάτι άλλο που είναι "πιο" που θα τις βρεις τις λέξεις να το περιγράψεις, σου φαίνονται λίγες.
Γι' αυτό μετά καταφεύγεις στα σύμβολα (όπως το γιν-γιανγκ παραπάνω), στα χρώματα, στη μουσική, στα φράκταλ, στις μαθηματικές αρμονίες, σε ο,τιδήποτε υπερβαίνει την απλή πράξη του λόγου και της ταξινόμησης βάσει αυτού.
quote:
Συμφωνώ με τους γλωσσολόγους, η γλώσσα μας σηματοδοτεί τον ορίζοντα του κόσμου μας, μόλις φτάσουμε στο σημείο να καταργήσουμε την γλώσσα όλα είναι απεριόριστα, όπως είναι και ο Θεός (βάλτε ότι λέξη θέλετε).
Και σίγουρα η γλώσσα έχει αρχίσει να χάνει το νόημά της πολύ πριν φτάσουμε εκεί…
quote:
Η πραγματικότητά μας διαμορφώνεται από αυτό που πιστεύουμε, αλλά αυτό που πιστεύουμε είναι μέσα στο Θείο Σχέδιο (όπως το λέμε) για να επικρατήσει? Γιατί λέμε για πραγματικότητα αλλά βάζουμε κι αυτό το "μας" μετά που καταργεί την ενότητα, κάνει τα πάντα υποκειμενικά. Και άντε εμείς οι 1000 οι 1.000.000 άνθρωποι, έχουμε την α πραγματικότητα στην οποία πιστεύουμε και την οποία υλοποιούμε, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τόσοι που πιστεύουν κάτι άλλο, γιατί να μην επικρατήσει η δική τους πραγματικότητα;
Γιατί μετά από κάποιο σημείο, μετά από μια "κρίσιμη" μάζα, επικρατούν οι νόμοι των μεγάλων αριθμών που καθορίζουν εντελώς διαφορετικές συμπεριφορές, όπως στις επαναλαμβανόμενες συναρτήσεις που μετά την τέταρτη ή την πέμπτη πράξη ήδη, το αποτέλεσμα τείνει προς το άπειρο.

Προσωπικά πιστεύω ότι εμείς διαμορφώνουμε το Θείο Σχέδιο, το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ σαν κάτι συμπαγές και στεγανό, αλλά σαν κάτι ευέλικτο, σαν κάτι που βρίσκεται σε διαλογική σχέση μαζί μας και εξαρτάται από την ίδια μας τη δράση ή κατάσταση. Αυτό που κάνουμε, αυτό που είμαστε καθορίζει κάθε φορά εκ νέου το Θείο Σχέδιο, τρόπον τινά το "ξαναγράφει". Κάνοντας επομένως αυτό που μας αναλογεί με το δικό μας κομμάτι της πραγματικότητας, μπορεί ίσως να δημιουργήσουμε μια κρίσιμη μάζα που να επιτρέψει να τεθούν σε λειτουργία άλλοι μηχανισμοί… Αυτό έχω κατά νου και δεν θέλω να απορρίψω τίποτα ελαφρά τη καρδία.

quote:
ΠΛΑΤΩΝΑΣ και galazia sfaira: Δες την πλάνη του άλλου, θα πει πως ο ΝΟΥΣ βλέπει το ψέμα σαν ψέμα. Μα αν το βλέπει, δεν χρειάζεται να κάνει καμία κίνηση για την (αλήθεια) του άλλου, απλά ελευθερΩΝεται (...) Αν συμβεί, τότε στη ΖΩΗ, δεν ακούς, βλέπεις, νιώθεις, μεμονωμένα, ξεχωριστά, όπως και γίνεται στους περισσότερους, μα όλα είναι σε κίνηση ΔΡΑΣΗΣ/ΣΙΩΠΗΣ (ΣΑΝ ΕΝΑ)
Τι να κάνω, αγαπητοί μου φίλοι, τελικά τον νου μου μόνο διαθέτω για να μπορέσω να κατανοήσω τον κόσμο σε ένα αρχικό τουλάχιστον στάδιο. Και για να προχωρήσω προς τα κάπου, αναπόφευκτα θα βγω από την κατάσταση της τέλειας ισορροπίας, κάνοντας απλά το πρώτο βήμα που θα με κάνει να στηριχτώ στο ένα μόνο πόδι ενώ σηκώνω το άλλο για να κινηθώ…

Όσο για την αλήθεια ή την πλάνη του άλλου, μπορώ ασφαλώς να τις αποδεχτώ άκριτα, εκείνος όμως μπορεί να μην μου τις επιβάλλει σαν αυθεντία; Γιατί τότε θα αναγκαστώ να κάνω την κίνηση να φύγω μακριά του. Όσο ζούμε στο υλικό πεδίο, η κίνηση και η δράση είναι αναπόφευκτες και πάντα θα υπάρχει ένα ελάχιστο ποσοστό τους, ακόμη και μέσα στη βαθύτερη σιωπή… Και όσο θα υπάρχει κίνηση, θα υπάρχει προσωπικότητα, θα υπάρχει "εγώ" και όλα όσα πηγαίνουν μαζί του, μεταξύ αυτών η σκέψη σαν αντίδραση, η επίγνωση του μέσα και του έξω ως διακριτών χώρων.

quote:
Dying Incubus: οι λέξεις "ανταποδοτική δικαιοσύνη" μπορεί να ηχήσουν πολύ αρνητικά σε ένα άτομο. (…) Αν όμως αυτός ο άνθρωπος καταλάβει ότι το νόημα των επόμενων ενσαρκώσεων του είναι να εξελιχθεί είναι πολύ πιο εύκολο να συνδεθεί θετικά.
Προσωπικά δεν είμαι οπαδός της μετενσάρκωσης με αυτή την έννοια. Δεν πιστεύω στην επιβίωση της προσωπικότητας μετά τον υλικό θάνατο, ότι δηλ. υπάρχει μια Unseen που υπήρξε αυτό ή εκείνο, είναι τώρα αυτό και αύριο θα είναι ένα άλλο εκείνο. Υπάρχει ένα Αυτό που γίνεται διάφορα Εκείνα και αυτά τα διάφορα Εκείνα επιστρέφουν αέναα στο Αυτό, όπως οι σταγόνες στον ωκεανό, μετά από την αναχώρησή τους από τα διάφορα επιμέρους πεδία. Οπότε δεν έχω και κώλυμα να δεχτώ ότι "Το Παιχνίδι" τελείωσε. Κι αν δεν τελείωσε, ίσως πιστεύοντάς το, να φέρω το τέλος του πιο κοντά, αν όντως ζω σε ένα σύμπαν του "ναι" και αν όντως δημιουργώ πραγματικότητες με τη σκέψη και την επιθυμία μου. Αν όχι, τίποτα απ' όσα μας λέει τα τελευταία χρόνια η Νέα Εποχή δεν είναι αλήθεια, οπότε τίποτα δεν έχει και νόημα…
quote:
Ίσως να μην το έθεσα κι εγώ σωστά λέγοντας ότι ένας άνθρωπος μπορεί να πιστεύει ότι έχει λάβει τη Χάρη ενώ δεν την έχει λάβει κι ήθελα να πω ότι μπορεί να μην έχει αναγνωρίσει τα πραγματικά κίνητρά του
Τείνω να πιστεύω ότι είναι πολύ δύσκολο η πρόθεση να είναι απόλυτα αγνή… το εγώ είναι τόσο συνυφασμένο με ο,τιδήποτε μας αφορά που (έστω και υποσυνείδητα) ένα κομμάτι της παρακίνησης, ακόμη και στην ανιδιοτελή προσφορά, είναι ίσως η αναγνώριση ή κάτι παρεμφερές… Επομένως δεν μπορεί να υπάρξει πρακτικά κανένας τέλειος δάσκαλος εν ζωή, μόνο άνθρωποι που προσπαθούν και είναι ο βαθμός της προσπάθειας και της αυτογνωσίας τους που ευθύνονται για το όποιο αποτέλεσμα…

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2007, 08:47:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να μην ξεχνιόμαστε:

Η κα Sandy Stevenson, η οποία έγραψε το ωραίο ποίημα που παρέθεσα παραπάνω, είναι διάμεσο του Sanat Kumara (αναληφθέντος δασκάλου ή γενικά δασκάλου από άλλα πεδία). Το site της είναι το www.lightascension.com

Είναι η μόνη που δίνει έναν χρονικό ορίζοντα για την Ανάληψη, καθώς και χαρακτηριστικά που προειδοποιούν αν το γεγονός πλησιάζει ή όχι. Επίσης, περιγράφει τα συμπτώματα που βιώνουν οι «Εργάτες του Φωτός» καθώς ο καιρός πλησιάζει.

Λέει λοιπόν ότι μέσα στους επόμενους 6 μήνες (αρχής γενομένης από την 3η Ιουνίου 2007) θα εντατικοποιηθούν τα χαρακτηριστικά που προειδοποιούν ότι η Ανάληψη πλησιάζει. Μεταξύ αυτών των χαρακτηριστικών είναι:

- Σημαντικές μεταβολές στον τρόπο σκέψης του πληθυσμού της Γης
- Ευθυγράμμιση της Γης με άλλα πλανητικά συστήματα του γαλαξιακού μας τεταρτημόριου
- Εξισορρόπηση του φυτικού και του ορυκτού βασιλείου
- Τοποθέτηση (;) βασικών σημείων στο ενεργειακό πλέγμα της Γης ώστε αυτό να απλοποιηθεί αλλά και να γίνει πιο «εξεζητημένο» ταυτόχρονα
- Αποκάλυψη κρυμμένων και θαμμένων υλών που θα βγουν στην επιφάνεια προκειμένου «να ξεκινήσουν το ταξίδι της μεταμόρφωσής τους» κ.ά.

Τα δε συμπτώματα που βιώνουν οι «Εργάτες του Φωτός» μέχρι την επίτευξη των παραπάνω, συνοψίζονται σε «μια αίσθηση κενού, σα να μην είναι πλήρως παρόντες» και σε μια «πραγματική απώλεια ενέργειας που συνοδεύεται από απροθυμία να κάνουν ο,τιδήποτε αφορά την 3η διάσταση».

Ξέρω πολύ κόσμο σε αυτή την κατάσταση, τι να σημαίνει αυτό άραγε;

Το σοβαρότερο site που βρήκα (κάποιας που υπογράφει Annelies) το άφησα για το τέλος. Σύντομα λοιπόν.

Ευχαριστώ πολύ,
Unseen


***** Συγχώρεση. Αγάπη. Ευλογία. *****Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2007, 09:39:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου Unseen, δεν ξέρω κατά πόσο μπορούμε να επηρεάσουμε ως ανθρώπινες μονάδες το Θείο Σχέδιο - το οποίο πιστεύω κι εγώ ότι δεν είναι κάτι το στατικό ή στεγανό.
Η δική μου αντίληψη είναι πως το Θείο Σχέδιο δεν επηρεάζεται από τον άνθρωπο, ίσως να φαντάζουμε πολύ μικροί μπροστά του και να είμαστε μια από τις εκφράσεις του.

Μπορεί να επηρεάζουμε πολύ έμμεσα το πότε θα εκφραστεί και μ' αυτό εννοώ ότι η εξέλιξη μας είναι πιθανόν να επιταχύνει την έκφραση του.

quote:
Προσωπικά δεν είμαι οπαδός της μετενσάρκωσης με αυτή την έννοια. Δεν πιστεύω στην επιβίωση της προσωπικότητας μετά τον υλικό θάνατο, ότι δηλ. υπάρχει μια Unseen που υπήρξε αυτό ή εκείνο, είναι τώρα αυτό και αύριο θα είναι ένα άλλο εκείνο.

Κάτσε γιατί νομίζω ότι μπερδευτήκαμε κι οι δύο.
Δεν αποδέχομαι ούτε εγώ την επιβίωση της προσωπικότητας μετά τον φυσικό θάνατο.
Πιστεύω ότι σε κάθε ενσάρκωση η Ψυχή εκφράζεται με ένα συγκεκριμένο ένδυμα (προσωπικότητα) το οποίο είναι κι αποτέλεσμα του βαθμού εξέλιξης του προηγούμενου, έως την στιγμή που θα αναγνωρίσει την ύπαρξη της.
Όπως το σκέφτομαι είναι όπως ένας μαθητής ο οποίος πηγαίνει στην 'Α Δημοτικού και καταλήγει στην Γ' Λυκείου.
Είναι ο ίδιος μαθητής απλά προβιβάζεται στην επόμενη τάξη έχοντας λάβει τα μαθήματα του και μαθαίνοντας τα μαθήματα της επόμενης.

Σχετικά με την αγνή κι ανιδιοτελή πρόθεση, το θεωρώ κι εγώ πολύ δύσκολη υπόθεση.
Ίσως περισσότερο δύσκολη απ' ό,τι μπορεί να φαίνεται με μια πρώτη ματιά γιατί έχει να κάνει με το ασυνείδητο.

Για την Sandy Stevenson πιστεύω ότι σίγουρα έχει διαβάσει αρκετά από τα βιβλία της A. Bailey.
Απ' όσο αναφέρεται στην βιβλιογραφία της όμως ο Σανάτ Κουμάρα δεν είναι απλά δάσκαλος και δεν ξέρω αν μπορεί να έχει διάμεσο...

Υ.Γ. Το ποίημα ήταν όντως όμορφο.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2007, 13:00:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Την άλλη φορά θα σου επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο που θα πρέπει να καταβάλλεις στην διαγαλαξιακή συμμαχία!

Ιδού πως ξεσκεπάζονται οι μυστικοί πράκτορες της συμμαχίας!!!

Dying μου στην ουσία συμφωνώ μαζί σου, μικρή είναι η διαφοροποίηση. Βεβαίως το θέμα είναι η κατανόηση όμως όταν δεν την έχεις τι θα κάνεις ? Πιστεύω ότι οι λέξεις αυτές πρέπει να αντικατασταθούν από άλλες.
Τα παραμύθια που λέμε στα παιδιά έχουν τον σκοπό τους, «η κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος» δεν μπορούν να γίνουν «εσύ και ο κακός άνθρωπος». Δεν θα το άντεχε ένα παιδί δεν το αντέχουμε και εμείς, πριν κατανοήσουμε ανώριμα παιδιά είμαστε.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pyramid
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1585 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2007, 13:14:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pyramid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Unseen μου διάβασα προσεκτικά όσα έχεις γράψει για τις επικοινωνίες
Συμφωνώ ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν επικοινωνία με το αόρατο το θέμα είναι με τι ακριβώς, με ποιό κομμάτι του αόρατου έχουν επικοινωνία. Είπα για την συγκεκριμένη περίπτωση που συζητούσαμε ότι δεν υπάρχει επικοινωνία με αυτό που λέει, δηλαδή με Αναληφθέντες Δασκάλους που δίνουν νέες οδηγίες και διδασκαλίες.

Εγώ ως ένα άτομο που δεν έχει κυριαρχήσει στα συναισθήματα και στις σκέψεις του δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι κατέχω κάτι ανώτερο ούτε ότι έχω εισέλθει σε ανώτερα πεδία. Ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να το διαπιστώσει αναλύωντας τα γραφόμενά μου. Και άντε οι σκέψεις δεν φαίνονται τόσο, το συναίσθημα όμως κάνει μπαμ, μόνο που δεν αναβοσβήνει με νεον φώτα που λένε «εδώ είμαι, κοιτάξτε με».

Το να αυτοπαραμυθιάζομαι και να προσπαθώ να παραμυθιάσω και όσους με ακούν τι λέει, μάλλον τίποτα. Όταν λέω ότι είμαι φωτισμένη, ότι αυτό που λέω εγώ είναι το σωστό και το καλύτερο στον κόσμο αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη σημαίνει ότι είμαι πιό κάτω και από όσους δεν ξέρουν καν τα θέματα που συζητάμε.

Σχετικά με τα σύμβολα, χρώματα κ.λ.π. συμφωνώ. Ακόμα και εάν δεν θα πουν κάτι στον συνειδητό νου κάποιου ανθρώπου θα καταγραφούν στο υποσυνείδητο και θα δουλεύουν από εκεί, κάποια στιγμή θα καταλάβει.

Στο θέμα της κρίσιμης μάζας
Όπως για την δική μας πραγματικότητα θα λειτουργήσουν οι νόμοι των μεγάλων αριθμών το ίδιο θα γίνει και για την πραγματικότητα της άλλης ομάδας.
Όταν υπάρχουν 2 ομάδες με ακριβώς την ίδια δύναμη τι είναι αυτό που θα κάνει την μια να επικρατήσει έναντι της άλλης?
Εμείς βεβαίως θα ασχοληθούμε με το κομμάτι πραγματικότητας που μας αναλογεί, το ίδιο όμως θα κάνουν και οι άλλοι, γιατί να θεωρήσω αυτούς λιγότερο ισχυρούς από εμάς? (δεχόμενη ότι δεν ανακατεύεται στις δουλειές μας καμία άλλη δύναμη)

Εάν όμως ανακατεύεται και κάτι άλλο εκτός των δικών μας ατομικοτήτων, αυτό το κάτι άλλο κάπου οδηγεί, υπάρχει μεν ευελιξία αλλά μόνο μέσα στα εξ αρχής καθορισμένα πλαίσια.

Οι άνθρωποι έχουν, καθ΄όλη την διάρκεια της ζωής τους, την δυνατότητα να λειτουργούν με τον α ή το β τρόπο, όμως ποιός έχει την δυνατότητα να μην γεράσει? Να μην πεθάνει?

Θα ήθελα κι εγώ μια διευκρίνηση για την μετενσάρκωση γιατί ούτε κι εγώ κατάλαβα.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

A. Kircher
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

USA
1626 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2007, 20:32:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους A. Kircher  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου, για διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν με αυξημένο φόρτο εργασίας, κάπου το άφησα αυτό το θέμα και τώρα αισθάνομαι λίγο χαμένος....θα προσπαθήσω λοιπόν να ξαναμπώ στο παιχνίδι αλλά μάλλον για αναπληρωματικό με βλέπω!

quote:
Δεν αποδέχομαι ούτε εγώ την επιβίωση της προσωπικότητας μετά τον φυσικό θάνατο.
Πιστεύω ότι σε κάθε ενσάρκωση η Ψυχή εκφράζεται με ένα συγκεκριμένο ένδυμα (προσωπικότητα) το οποίο είναι κι αποτέλεσμα του βαθμού εξέλιξης του προηγούμενου, έως την στιγμή που θα αναγνωρίσει την ύπαρξη της.

Φίλε μου Dying Incubus, χωρίς να διαφωνώ με αυτά που γράφεις απλά θέλω να επισημάνω τις διδασκαλίες που αναφέρουν για ένα "πρώτο" θάνατο όπου έχουμε την άμεση αποσάρκωση του ανθρώπου, μια κατάσταση όπου η προσωπικότητα όσο και ατελής να είναι διατηρείται, και ένα "δεύτερο" θάνατο κατά τον οποίο η προσωπικότητα εκμηδενίζεται.

quote:
Εγώ ως ένα άτομο που δεν έχει κυριαρχήσει στα συναισθήματα και στις σκέψεις του δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι κατέχω κάτι ανώτερο ούτε ότι έχω εισέλθει σε ανώτερα πεδία. Ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να το διαπιστώσει αναλύωντας τα γραφόμενά μου. Και άντε οι σκέψεις δεν φαίνονται τόσο, το συναίσθημα όμως κάνει μπαμ, μόνο που δεν αναβοσβήνει με νεον φώτα που λένε «εδώ είμαι, κοιτάξτε με».

Welcome to the club pyramid! Άντε να γίνουμε πολλοί!

quote:
Προσωπικά πιστεύω ότι εμείς διαμορφώνουμε το Θείο Σχέδιο, το οποίο δεν μπορώ να φανταστώ σαν κάτι συμπαγές και στεγανό, αλλά σαν κάτι ευέλικτο, σαν κάτι που βρίσκεται σε διαλογική σχέση μαζί μας και εξαρτάται από την ίδια μας τη δράση ή κατάσταση. Αυτό που κάνουμε, αυτό που είμαστε καθορίζει κάθε φορά εκ νέου το Θείο Σχέδιο, τρόπον τινά το "ξαναγράφει". Κάνοντας επομένως αυτό που μας αναλογεί με το δικό μας κομμάτι της πραγματικότητας, μπορεί ίσως να δημιουργήσουμε μια κρίσιμη μάζα που να επιτρέψει να τεθούν σε λειτουργία άλλοι μηχανισμοί… Αυτό έχω κατά νου και δεν θέλω να απορρίψω τίποτα ελαφρά τη καρδία.

Unseen, είναι πολύ ενδιαφέρον το παραπάνω που γράφεις. Ας σκεφτούμε λίγο φιλοσοφικά τις πιθανότητες δεχόμενοι ότι υπάρχει Θεικό Σχέδιο:

α) Το Θεικό Σχέδιο θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα της θέλησης ή της επικουρίας των όντων της δημιουργίας.

β) Το Θεικό Σχέδιο δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την επικουρία των όντων της δημιουργίας και δη των ανθρώπων. Ο Θεός δηλαδή χρειάζεται τον άνθρωπο και ο άνθρωπος τον Θεό.

γ) Αν ισχύει το β, το Θεικό Σχέδιο μπορεί επίσης να ανατραπεί εξαιτίας των αρνητικών θελήσεων και έργων των όντων της δημιουργίας και δη των ανθρώπων. Πόλεμος "καλού" και "κακού" υφίσταται και δυνητικά το "κακό" μπορεί να υπερισχίσει και ο Θεός να χάσει τον πόλεμο.

Τώρα το αν υπάρχει περίπτωση να διαμορφώνουμε εμείς το Θεικό Σχέδιο, είναι μια ιδέα που πραγματικά την βρίσκω ιδιαίτερα ελκυστική, ιδιαίτερα την θεωρήσουμε κάτω από το πρίσμα της αρχής της αβεβαιότητας.

"Εν το Παν", όλα είναι ένα λοιπόν.

Δεν νομίζετε όμως πως πρέπει να υπάρχουν κάποιες προυποθέσεις ή κατευθύνσεις που να δηλώνουν ροπή προς μία Αρχή και μία Τάξη στον σύμπαντα κόσμο; Και πως διαχωρίζονται αυτές οι πρυποθέσεις/κατευθύνσεις από αυτές που ρέπουν προς την Αναρχία και την Αταξία;

Ποιός μπορεί και με βάση ποιά κριτήρια να διαχωρίσει την Αριστερή από την Δεξιά Ατραπό, τόσο σε επίπεδο μαθητείας όσο και σε επίπεδο συμβατότητας, αν υφίσταται αυτός ο όρος, με το Θεικό Σχέδιο;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2007, 08:16:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ιδού πως ξεσκεπάζονται οι μυστικοί πράκτορες της συμμαχίας!!!

Εμ, τι νόμιζες?

Σχετικά με την κατανόηση, έχεις δίκιο.
Θα πρέπει να υπάρχει - τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό - αλλά αυτή μπορεί να μην υπάρχει και να μην υπάρξει μέχρι την στιγμή που ο άνθρωπος αυτός θα φύγει από την ζωή.
Φυσικά οι λόγοι μπορεί να είναι πάρα πολλοί για την ανυπαρξία της κατανόησης και πιστεύω ότι ξεκινούν από μια ενδόμυχη έλλειψη κατανόησης του ατόμου αυτού προς τον ίδιο του τον εαυτό.
Δεν το ανοίγω όμως αυτό το θέμα γιατί είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο.

quote:
Εγώ ως ένα άτομο που δεν έχει κυριαρχήσει στα συναισθήματα και στις σκέψεις του δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι κατέχω κάτι ανώτερο ούτε ότι έχω εισέλθει σε ανώτερα πεδία. Ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να το διαπιστώσει αναλύωντας τα γραφόμενά μου. Και άντε οι σκέψεις δεν φαίνονται τόσο, το συναίσθημα όμως κάνει μπαμ, μόνο που δεν αναβοσβήνει με νεον φώτα που λένε «εδώ είμαι, κοιτάξτε με».

Να 'ξερες πόσο δίκιο έχεις, καλή μου...

quote:
Ποιός μπορεί και με βάση ποιά κριτήρια να διαχωρίσει την Αριστερή από την Δεξιά Ατραπό, τόσο σε επίπεδο μαθητείας όσο και σε επίπεδο συμβατότητας, αν υφίσταται αυτός ο όρος, με το Θεικό Σχέδιο;

Φίλε μου, διαβάζοντας αυτό μου γεννήθηκε η απορία του κατά πόσον αυτός που βαδίζει την Αριστερή Ατραπό, γνωρίζει ότι κάνει κάτι τέτοιο.
Σίγουρα θα υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι συνειδητά μπορεί να έχουν κάνει αυτή την επιλογή αλλά μπορεί να υπάρχουν και πολλοί άλλοι άνθρωποι οι οποίοι το κάνουν ασυνείδητα.
Στην δεύτερη περίπτωση λοιπόν, μήπως αυτοί αντιλαμβάνονται ότι είναι "συμβατοί" με τις επιταγές του Θείου Σχεδίου?


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nst
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2538 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2007, 13:06:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nst  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν ξέρω...τι λέτε εσείς?

Καλημέρα σε όλους. Χαίρομαι που συναντώ σε ενα τοπικ ολους τούς αγαπημένους, μαζί.

Διάβασα όλο το θέμα...με ανάμικτα συναισθήματα και την λογική μου να παίζει βόλευ, μια και κάθε στιγμή εξήγαγε διαφορετικά συμπεράσματα..
Αν και αναρρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να τοποθετηθώ και αυτο θα είναι το επόμενο θέμα στοχασμού μου,υποκύπτοντας στην παρόρμηση καταθέτω¨----

Οτι αντιλαμβάνομαι την ανάσα της Ρωρ
την ευδαιμονία του Πλάτωνα
το εδω και τωρα της Γαλάζιας
την αγάπη της Χριστίνας και
νομίζω οτι κοιτάω τα πανέξυπνα ματάκια της Πυραμίντ

Δεν ξέρω αν υπάρχει ενδεχόμενο επικοινωνίας με αγγέλους [ εκτος απο αυτόν που στολίζει τον τοίχο του δωματίου μου]..αλλά αν υπάρχει δεν πιστεύω οτι μιλάνε μέσα στο διαδύκτιο, ούτε με τούς χρήστες του.
Δεν ξέρω καν, αν υπάρχουν άγγελοι εκτός απο αυτούς που δημιουργεί η υπέροχη αυτή ιδιότητα που αποκαλούμε φαντασία, αυτή η ικανότητα μέσω της οποίας πετάμε στις λίμνες των ονείρων μας, αγαπάμε το σύμπαν καθώς το βλέπουμε απο ψηλά, μοιραζόμαστε τις μύχιες σκέψεις μας ... τις χλωμές ωρες της καθημερινότητας μας
Αγνοώ αν θα αναληφθούμε στο απώτερο μέλλον και με τι όχημα..[ ελπίζω αν γίνει να μου δωσουν ενα θαλασσί με άσπρους κεραυνούς στα πλάγια και τούρμπο μηχανή]...

Αλλα αυτή την στιγμή γνωρίζω με βεβαιότητα οτι μου αρέσει επιτέλους εδω που είμαι και ακριβώς όπως είμαι, οπως ήμουν και οπως θα γίνω,
οτι πίσω μου υπάρχουν κάτι καταπράσινα φυτα που θέλουν νεράκι και απο πάνω μου ενας ήλιος του οποίου επιθυμώ διακαώς μια ακτίνα ..οσο προλαβαίνει..

Σας φιλώ ολους
Καλό απόγευμα και χαρούμενη συνέχεια ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nst
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2538 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2007, 13:08:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nst  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν ξέρω...τι λέτε εσείς?

Καλημέρα σε όλους. Χαίρομαι που συναντώ σε ενα τοπικ ολους τούς αγαπημένους, μαζί.

Διάβασα όλο το θέμα...με ανάμικτα συναισθήματα και την λογική μου να παίζει βόλευ, μια και κάθε στιγμή εξήγαγε διαφορετικά συμπεράσματα..
Αν και αναρρωτιέμαι γιατί θα πρέπει να τοποθετηθώ και αυτο θα είναι το επόμενο θέμα στοχασμού μου,υποκύπτοντας στην παρόρμηση καταθέτω¨----

Οτι αντιλαμβάνομαι την ανάσα της Ρωρ
την ευδαιμονία του Πλάτωνα
το εδω και τωρα της Γαλάζιας
την αγάπη της Χριστίνας και
νομίζω οτι κοιτάω τα πανέξυπνα ματάκια της Πυραμίντ

Δεν ξέρω αν υπάρχει ενδεχόμενο επικοινωνίας με αγγέλους [ εκτος απο αυτόν που στολίζει τον τοίχο του δωματίου μου]..αλλά αν υπάρχει δεν πιστεύω οτι μιλάνε μέσα στο διαδύκτιο, ούτε με τούς χρήστες του.
Δεν ξέρω καν, αν υπάρχουν άγγελοι εκτός απο αυτούς που δημιουργεί η υπέροχη αυτή ιδιότητα που αποκαλούμε φαντασία, αυτή η ικανότητα μέσω της οποίας πετάμε στις λίμνες των ονείρων μας, αγαπάμε το σύμπαν καθώς το βλέπουμε απο ψηλά, μοιραζόμαστε τις μύχιες σκέψεις μας ... τις χλωμές ωρες της καθημερινότητας μας
Αγνοώ αν θα αναληφθούμε στο απώτερο μέλλον και με τι όχημα..[ ελπίζω αν γίνει να μου δωσουν ενα θαλασσί με άσπρους κεραυνούς στα πλάγια και τούρμπο μηχανή]...

Αλλα αυτή την στιγμή γνωρίζω με βεβαιότητα οτι μου αρέσει επιτέλους εδω που είμαι και ακριβώς όπως είμαι, οπως ήμουν και οπως θα γίνω,
οτι πίσω μου υπάρχουν κάτι καταπράσινα φυτα που θέλουν νεράκι και απο πάνω μου ενας ήλιος του οποίου επιθυμώ διακαώς μια ακτίνα ..οσο προλαβαίνει..

Σας φιλώ ολους
Καλό απόγευμα και χαρούμενη συνέχεια ...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Unseen
Πλήρες Μέλος

Greece
1331 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2007, 14:07:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Unseen  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλοί μου φίλοι,

Είναι πραγματικά τιμή μου που πήρε τέτοια τροπή η συζήτηση. Θέσατε πολύ σημαντικά ερωτήματα στα οποία ασφαλώς δεν έχω τις απαντήσεις, έχω όμως τις προσωπικές μου σκέψεις να καταθέσω.

Ας προσπαθήσουμε κατ' αρχάς να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά.

Ένα βασικό ερώτημα είναι κατά πόσο το "Θεϊκό Σχέδιο" είναι συγκεκριμένο και στατικό ή είναι δυνατό να το επηρεάσουμε με κάποιο τρόπο προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Ας δούμε λοιπόν την κατάσταση γύρω μας. Ακουμπώ αυτή τη στιγμή τους αγκώνες μου σε ένα sous-main με τον παγκόσμιο χάρτη, άρα μπορώ να έχω εποπτεία ολόκληρου του κόσμου. Βλέπω λοιπόν ένα καταναλωτικό, βιομηχανοποιημένο και τρυφηλό βόρειο ημισφαίριο, βλέπω να επικρατούν συνθήκες φτώχειας, ανεργίας, έλλειψης παιδείας και ασθένειας στο νότιο ημισφαίριο. Βλέπω εκεί στην άκρη δεξιά το λιγότερο εξερευνημένο κατοικημένο μέρος του κόσμου, την Παπούα-Νέα Γουϊνέα όπου ακόμη υπάρχουν φυλές που ζουν στη νεολιθική εποχή. Βλέπω τις ΗΠΑ (γεια σου A.Kircher!) και τα προγράμματα εξερεύνησης του διαστήματος. Βλέπω τον Γιακούμπ στην Αγγλία να προσπαθεί να φτιάξει ανθρώπινη καρδιά από βλαστοκύτταρα αλλά και την θεία μου στην Κρήτη να πλέκει δαντέλα.

Το τελευταίο μου λέει πως αν αφαιρέσω τους τοπικούς προσδιορισμούς θα δω μόνο ανθρώπους που φοβούνται, σκέφτονται, ονειρεύονται, επιθυμούν, πονάνε και ανησυχούν. Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας παίζουν κομμάτια που είναι trendy σε όλες σχεδόν τις (πολιτισμένες και σε σχετική τουλάχιστον ευημερία) περιοχές του πλανήτη. Μέσα στην πολυσχιδία και την πολυμορφία, οι άνθρωποι-φράκταλ πάντα ψάχνουν να βρουν κοινούς τρόπους, κοινούς δρόμους, να συνεννοηθούν. ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει ένα Θεϊκό Σχέδιο, αλλιώς γιατί θα έμπαινε κάποιος στον κόπο να δημιουργήσει όλη αυτή την πολυμορφία, όλο αυτό το μωσαϊκό;

Και αν δούμε έναν-έναν όλους τους ανθρώπους του κόσμου, θα δούμε ότι είμαστε όλοι πολύτιμοι, σημαντικοί, καθένας μας με τα ταλέντα του, την αξία του, την ομορφιά του. Είναι δυνατό όλοι αυτοί οι υπέροχοι, όλοι αυτοί οι πολύτιμοι και σημαντικοί άνθρωποι να είναι απλά πιόνια σε ένα απρόσωπο Θεϊκό Σχέδιο;

Από την άλλη, πώς γίνεται, μέσα σε όλο το θαύμα της Δημιουργίας, η ζωή σε αυτήν εδώ τη γωνιά, σε αυτό το μικρό πλανητάκι να είναι έτσι αδυσώπητη, ανάλγητη και δύσκολη; Μέσα στην τελειότητα του θεϊκού σχεδίου, τι είναι αυτό που επέτρεψε να δημιουργηθεί μια τέτοια ύβρις μέσα στην τελειότητα;

Συγχρόνως, όμως, τι είναι αυτό που έβαλε μέσα σε όλους μας, σαν μια μικρή ρίζα ή σαν έναν σπόρο, την ικανότητα να αγαπάμε, να συμπονάμε, να συμμεριζόμαστε, να συντρέχουμε; Την ικανότητα να κοιτάμε τον ουρανό και να αναστενάζουμε σα να νοσταλγούμε κάποια πατρίδα; Και τι στην ευχή σημαίνουν όλα αυτά;

Νομίζω πως είναι τέτοιου είδους σκέψεις που δημιούργησαν τους κοσμογονικούς μύθους που όλοι γνωρίζουμε. Που προσωποποίησαν την ύβρη και της έδωσαν όνομα, που προσωποποίησαν την τελειότητα και της έδωσαν όνομα… Όμως η θεότητα (πιο σωστός ίσως όρος από το "Θεός" που είναι κάπως πιο προσωποπαγής) πρέπει να είναι ΚΑΙ η τελειότητα ΚΑΙ η ατέλεια και πρέπει να είναι αυτό που, όταν το πλησιάζεις, οι λέξεις "τελειότητα" ή "ατέλεια" έχουν ήδη χάσει προ πολλού το νόημά τους. Η θεότητα πρέπει να είναι το μέρος όπου χωράνε ΟΛΑ χωρίς διάκριση, και το θετικό και το αρνητικό και το ουδέτερο, γιατί όλα εξυπηρετούν κάτι: το αρνητικό να αναδειχτεί το θετικό, το θετικό να κατονομαστεί το αρνητικό και το ουδέτερο για να συν-υπάρξουν τα άλλα δύο. Έτσι, ο Θεός και ο Διάβολος φαίνονται να είναι Δυνάμεις ή θεότητες πολύ κατώτερες από Την Θεότητα που Περικλείει τα Πάντα.

Ίσως λοιπόν να μην έχει και τόση σημασία το είδος της Ατραπού που ακολουθεί κανείς – τουλάχιστον όχι αν ζούμε σε μια Δημιουργία που είναι και καλή και κακή, και ατελής και τέλεια, που είναι τα Πάντα.

Αλλά όχι, εμείς θέλουμε να ζούμε σε μια Δημιουργία που είναι καλή, έτσι δεν είναι; Με έναν Θεό που είναι καλός και αγαθός και με έναν άνθρωπο που σαν αρχέτυπο πλάστηκε επίσης καλός... και ό,τι κακό ριζώθηκε μέσα του ήρθε σαν αποτέλεσμα εξωτερικής επίδρασης από κάτι άλλο, κάτι ξένο (;) προς τη Δημιουργία, κάτι απόβλητο, ένα μήλο κι ένα φίδι...

Εγώ, μαζί σας. Θέλω να αγωνιστώ για να αυξηθεί το καλό στον κόσμο, για να μην υπάρχει πόνος και στεναχώρια, για να μην υπάρχει ασθένεια. Θέλω να αγωνιστώ για να αυξηθεί το καλό μέσα μου, για να μη βιώνω πόνο και στεναχώρια, για να μην είμαι ασθενής σε κανένα σημείο. Ίσως να έχει σημασία, ποιος ξέρει;

Αλλά για να μπορέσω να παλέψω, πρέπει και να πιστεύω στην κρίσιμη μάζα, στον νόμο των μεγάλων αριθμών, στην ανατροπή, γιατί αλλιώς δεν θα έχει νόημα για μένα, καλή μου pyramid, καταλαβαίνεις; Είναι η προσωπική μου θεωρία, ο προσωπικός μου μύθος, η προσωπική μου προσευχή, αυτό που με θέτει σε κίνηση, γιατί χωρίς αυτό καμία κίνηση δεν θα έχει νόημα για μένα.

Και το ενδεχόμενο του να υπάρχει μια άλλη ομάδα που να κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, ΔΕΝ με αφορά. Δεν θέλω να το δω, δεν θέλω να σταθώ να το κοιτάξω, γιατί το μόνο που θα πετύχω με αυτό τον τρόπο θα είναι να ανακοπεί η πορεία μου…

Θέλω τις σκέψεις σας, είμαι όλη αυτιά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 5 Σελίδες:
  1  2  3  4  5
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2179565
Maintained by Digital Alchemy