ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ιησους Χριστος-Χριστιανισμος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 16:39:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γιατρε τα ευκολως εννοουμενα?
Προφανώς δεν είναι, γιατί αν ήταν θα μου είχες απαντήσει ως προς το ποιο έθνος έκανε τις καταστροφές.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 16:47:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποιο εθνος?

Εκεινο το συνοθυλευμα απο ολους τους πρωην κατατρεγμενους της Ρωμαικης αυτοκρατοριας,που ετρεξε να γλυτωσει κατω απο το νεο κρατος.το οποιο βαπτιστηκε χριστιανικο για να μαζεψει υπηκοους.
Και τι μ αυτο.
Λογω χριστιανικου θρησκευτικου μενους,που επεβληθη απο παπαδοπολιτικους για τα συμφεροντα τους.

Αυτο το εθνος εκανε τις καταστροφες.Αν ειναι εθνος αυτο!!!

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 17:27:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Δε μπορώ παρα να συμφωνήσω σε αυτό (..εγώ ο οπισθοδρομικός). Πράγματι, έλληνας που δεν έχει καμία επαφή με την ελληνική γραμματεία, δε μπορεί να λέγεται έλληνας.

Άραγε πόσοι από τους Έλληνες, απλούς πολεμιστές, της επανάστασης του 1821 είχαν επαφή με την Ελληνική γραμματεία? Αυτούς πως να τους ονομάσουμε φίλε μου?

quote:
JasonBlack:
Καλησπέρα σε όλους, ειμαι νέος στο forum αν και παρακολουθώ με ενδιαφέρον την σύγκρουση εθνικών με χριστιανούς κυρίως γιατι απο αυτήν την αντιπαράθεση κερδίζουν κάποιες γνώσεις θέλω να πιστεύω και οι δυο πλευρές.

Ο Ψηλός έγραψε
"Για την ύπαρξη του Χριστού, καθώς και για τα όσα είπε, υπάρχουν πλήθος γραπτών μαρτυριών από ανθρώπους που έζησαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο ή λίγο μετά."

Αγαπητέ επειδή προφανώς έχεις ασχοληθεί με το θέμα περισσότερο απο εμένα και επειδή εγώ διαβάζοντας το θέμα "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ" μπήκα στην διαδικασία μιας αναζήτησης ψάχνοντας πηγές και πληροφορίες, σ ειναι εύκολο να αναφέρεις ποιο ειναι το πλήθος των γραπτών μαρτυριών για την ύπαρξη του Ιησου;

Εγω προσωπικά μέχρι τώρα βρήκα μόνο τέσσερις πηγές ιστορικών από τις οποίες καμια δεν ηταν ξεκάθαρη και αξιόπιστη (κατά την γνώμη μου πάντα απο τα όσα διάβασα, όλα τα παραπάνω ειναι ανοικτά προς διάλογο η και διάψευση).

Βάσει της λογικής ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατι δεν μπορώ να δεχτώ τα Ευαγγέλια σαν ιστορική πηγή καθώς πουθενά δεν βρήκα επιβεβαιωμένη χρονολογία συγγραφής αλλά και αποδείξεις της πατρότητας του καθενός εξ' αυτών.

Υπάρχουν αποδείξεις για τα παραπάνω;;
Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση σου


Η πρώτη γενιά χριστιανών γνώριζαν τους απόστολους και τους ευαγγελιστές.
Αυτή η μαρτυρία έμεινε μέσα στην εκκλησία και ο Ειρηναίος λέει καθαρά ότι τα ευαγγέλια προέρχονται από τους αποστόλους.

Ο Παπίας και ο Ειρηναίος μαρτυρούν ότι επί των ημερών των, υπήρχεν η αναντίρρητος παράδοσις ότι συγγραφεύς του Ευαγγελίου τούτου είναι ο Ματθαίος.
(Στ. Ν. Σάκκου, Εισαγωγή εις την Καινήν Διαθήκην, β' έκδοση, ΑΠΘ - τμήμα εκδόσεων, σ. 97).

Ο Ιππόλυτος αναφέρει ότι ο Ιωάννης έγραψε το Κατά Ιωάννην.
Ιππολύτου, Περί των IB’ Αποστόλων 9-12:
«Ιωάννης δέ εν Ασία υπό Δομετιανού τού βασιλέως εξορισθείς εν Πάτμω τή νήσω, εν ή καί τό Ευαγγέλιον συνεγράψατο, καί τήν αποκάλυψιν εθεάσατο, επί Τραϊανού εκοιμήθη εν Εφέσω΄ ού τό λείψανον ζητηθέν ουχ ευρέθη.»

Αναφέρει και για τον Ματθαίο.
(Ιππολύτου Ρώμης, Περί των ΙΒ’Αποστόλων):«Ματθαίος δέ, τό Ευαγγέλιον Εβραϊστί γράψας, δέδωκεν εν Ιερουσαλήμ, καί εκοιμήθη εν Ιερέει τής Παρθείας.»

Ο Ευσέβιος για τον Μάρκο.
Εκκλησιαστική Ιστορία 2.24: «Νέρωνος δέ όγδοον άγοντος τής βασιλείας έτος, πρώτος μετά Μάρκον τόν ευαγγελιστήν τής εν Αλεξανδρεία παροικίας Αννιανός τήν λειτουργίαν διαδέχεται.»

«Η αρχαία εκκλησιαστική παράδοσις ομοφώνως αποδίδει το κατά Λουκά επιγραφόμενον Ευαγγέλιον εις τον ιατρόν Λουκάν, μαθητήν του αποστόλου Παύλου» (Στ. Ν. Σάκκου, Εισαγωγή εις την Καινήν Διαθήκην, β' έκδοση, ΑΠΘ - τμήμα εκδόσεων, σ. 100).

Ο Κλήμης Ρώμης (1ος αι.) παραθέτει, μεταξύ 92-94 μ.Χ., χωρία από το Κατά Ματθαίον, το Κατά Μάρκον, το Κατά Λουκάν.

Ο Ιγνάτιος Αντιοχείας γράφοντας τις επτά Επιστολές του το 107 μ.Χ. παραθέτει χωρία από το Κατά Ματθαίον, το Κατά Μάρκον, το Κατά Λουκάν, το Κατά Ιωάννην.

Ο Παπίας, επίσκοπος Ιεραπόλεως της Φρυγίας, μαθητής του Ιωάννη, περιγράφει γύρω στο 130 μ.Χ., πώς καταγράφηκε το Ευαγγέλιο του Μάρκου.

Φαίνεται πως ο Απολογητής Ιουστίνος 110-167, ο οποίος προσπαθούσε να αποδείξει αναφερόμενος στη ρήση του Ιωάννη:
"ο Λόγος σάρξ εγένετο", ότι ο Λόγος αυτός, είναι εκείνος στον οποίο αναφέρεται η Ελληνική φιλοσοφία, με βάση τη θεωρία που ανέπτυξαν οι Στωικοί φιλόσοφοι και που υπέστη μαρτυρικό θάνατο το 163-67, διάβαζε την Μανίνα και όχι κείμενα από Ευαγγέλια...


Εάν η επίσημη καταγραφή των Ευαγγελίων και η συγκρότησή τους ως Καινή Διαθήκη μόλις 50-100 χρόνια μετά την Ανάσταση του Κυρίου αποτελεί ένδειξη ενός παραμυθιού, τότε τι ένδειξη αποτελεί το έργο του Πλάτωνα όταν η αντίστοιχη απόσταση είναι 1.200 χρόνια από το πρωτότυπο?

Τι το έργο του Θουκυδίδη και του Ηρόδοτου όταν η απόσταση είναι 1.300 χρόνια?
Τι του Σοφοκλή όταν είναι 1.400 χρόνια?
Τι του Ευριπίδη όταν είναι 1.500 χρόνια? και
Τι του ∆ηµοσθένη όταν είναι 1.300 χρόνια ή του Αριστοτέλη όταν είναι 1.400 χρόνια?

Οι μαρτυρίες οι ονομαζόμενες "εξωχριστιανικές" είναι ελάχιστες, αλλά πολύ ενδεικτικές και επιβαιβεωτικές, για την ιστορική ύπαρξη του Ιησού.
Αυτό οφείλεται στην περιορισμένη σημασία που είχε για την ιστορία και τα ενδιαφέροντα των ιστορικών των χρόνων εκείνων η περίπτωση του Ιησού.

Κανένας από αυτούς τους εξωχριστιανικούς ιστορικούς δε φανταζόταν ότι, ο άγνωστος στους πολλούς εκείνος, Ραββί της Γαλιλαίας και περιφρονημένος από την επίσημη θρησκευτική ηγεσία νεαρός προφήτης της άσημης Ναζαρετ, ο Ιησούς, με το σεμνό και ήπιο κήρυγμά του θα έπαιρνε στο μέλλον τέτοιες ιστορικές διαστάσει.

Η περίπτωση του Ιησού δε μπορεί να θεωρηθεί θέμα ενός γενικότερου ιστορικού ενδιαφέροντος, αφού:
α)ζούσε σε μια απομακρυσμένη περιοχή του κόσμου,

β)η "αννανεωτική" θρησκευτική του προσπάθεια ήταν περιορισμένη και
κρίθηκε μάλλον αποτυχημένη, και

γ)οι οπαδοί του Ιησού μετά το θάνατό του διασκορπίστηκαν από φόβο και δειλία.

Και ασφαλώς δεν μπορούσε να ελκύσει την προσοχή ενός σοβαρού ιστορικού των χρόνων εκείνων.
Είναι άλλωστε γνωστή η περιφρόνηση, των λόγιων της εποχής, ιδιαίτερα των ιστορικών και φιλοσόφων, προς θέματα θρησκευτικής σημασίας, που τα θεωρούσαν κατάλληλα μόνο για τους αδαείς και αγράμματους ανθρώπους.

Οι εθνικοί συγγραφείς και κυρίως οι ιστορικοί της εποχής εκείνης έδειχναν και μια έντονη περιφρόνηση προς τη θρησκεία των Ιουδαίων, τον "ακατανόητο και παράδοξο" Θεό τους.
Πολύ δε περισσότερο για τις θρησκευτικές τους τάξεις και τις αλληλοσυγκρουόμενες φατρίες τους.

Μην ξεχνάς ότι και το κήρυγμα του Ιησού κατανοήθηκε στην αρχή από τους αρμόδιους θρησκευτικούς και πολιτικούς παράγοντες σαν μια απλή ερμηνευτική απόκλιση από το Νόμο και τις καθιερωμένες παραδόσεις των νομοδιδασκάλων ερμηνευτών.

Το περισσότερο που θα μπορούσε να υποθέσει κανείς τότε ήταν, ότι επρόκειτο για μια αιρετική διαφοροποίηση από την πίστη των πατέρων και του κλασικού παραδοσιακού Ιουδαϊσμού. Τίποτε όμως περισσότερο και βαθύτερο.

Ενδεικτικό είναι ότι, "οι εξωχριστιανικές" αυτές πηγές δεν αναφέρονται και σε πολλά άλλα πρόσωπα της περιόδου αυτής, αν και πολλοί από αυτούς, ενώ στην αρχή παρουσιάστηκαν με έμφαση σαν αρχηγοί διαφόρων θρησκευτικών μεσσιανικών κινήσεων, αργότερα εμφάνισαν με το έργο τους μορφές κινημάτων με έντονες και ουσιαστικές κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις.

Τέτοια κινήματα, όπως γνωρίζουμε μόνο από ιουδαϊκές πηγές και όχι από εθνικές, ήταν εκείνα του Θευδά, του Ιούδα του Γαυλωνίτη κ.λ.π. των οποίων οι κινηματίες συνελήφθησαν και θανατώθηκαν από τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές, με εντολή της Ρώμης.

Παραταύτα όμως για τον Ιησού, το έργο του και τη μικρή αρχικά ομάδα των μαθητών και των οπαδών του, έχουμε αρκετές μαρτυρίες από τους εθνικούς συγγραφείς, έστω και περιορισμένης σπουδαιότητας, που ενισχύουν την ιστορική σημασία και εγκυρότητα των παράλληλων Ιουδαϊκών και χριστιανικών μαρτρυριών.

Η έλλειψη περισσοτέρων στοιχείων από τους ιστορικούς αυτούς είναι φυσικό να παρατηρείται, όπως τονίσθηκε και λίγο πριν, αφού ο Ιησούς για την εποχή του και τη γενικότερη ιστορία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, δεν είχε καμία σημασία και δεν παρουσίαζε ενδιαφέρον από της πλευράς της γενικότερης ιστοριογραφίας.

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 17:40:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Άραγε πόσοι από τους Έλληνες, απλούς πολεμιστές, της επανάστασης του 1821 είχαν επαφή με την Ελληνική γραμματεία? Αυτούς πως να τους ονομάσουμε φίλε μου?

Αυτοί όμως δεν είχαν την δυνατότητα. Δεν είχαν μόρφωση, ελεύθερη παιδεία, δημόσιες βιβλιοθήκες. Πάλεψαν όμως και χάρη στη πάλι τους, σήμερα εμείς τα έχουμε ΟΛΑ αυτά. Τα έχουμε όχι απλά για να υπάρχουν, αλλά για να τα χρησιμοποιούμε. Αν τα έχουμε αλλά δε τα χρησιμοποιούμε τότε γιατί στο καλό αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας για τη δημοκρατία;
quote:
Ποιο εθνος?
Υπήρχαν ζωντανοί έλληνες;

Edited by - Dr Jekyll Mr Hyde on 24/12/2010 17:44:26Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 17:43:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Του ρασοφορου συνετριψε
ο πελεκυς και η αξινα
τα μεγαλοχαρα ειδωλα
στα βαθη των ναων

Των συντριμενων ψυχων
δεν χαθηκε μ εκεινα
φωτοπλανητης εγινε
στα χαη των ουρανων

Οσο,που νεα ζωντανεψε
αγαλματενια κρινα
στου διαλεχτου τον λογισμο
στους κηπους των σοφων.


Για ποιους το εγραψε αραγε ο ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ???Για πες μας εσύ που το έφερες!


quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Μου ερχεται στο μυαλο μια απορια.Καθομαι και σκεπτομαι,μονος μου,χωρις την καθοδηγηση πνευματικου και λεω...με την δικη μου σκεψη παντα.

Σαφως και στην αρχαιοτητα εγιναν βανδαλισμοι και εξανδραποδισμοι λαων.Αιματηροτατοι.Για ποιους λογους ομως?
Θρησκευτικους?Οχι απαντω,αφου ειχαν τους ιδιους θεους ολοι.Και οι Ρωμαιοι και οι Ελληνες και οι κατα τοπους πολεις-κρατη.

Αρα η αιτια των καταστροφων ηταν οποιαδηποτε αλλη εκτος θρησκευτικης.

Σκεπτομαι...Σε πολεμους και καταστροφες και λεηλασιες μεταξυ χριστιανικων λαων,κανεις δεν πειραξε και κατεστρεψε συμβολα λατρειας του αλλου?Γιατι?
Ειχαν τον ιδιο θεο,απαντω,δεν ειχαν λογο.

Σε περιοδο Ε Ι Ρ Η Ν Η Σ οι χριστιανοι βανδαλισαν ναους αλλων δογματων μονο και μονο για θρησκευτικους λογους.
Συμπερασμα.Εχει μεγαλη διαφορα η πραξη των μεν απο τους δε.Κάνεις μεγάλο λάθος.
Οι Ρώσοι σε περίοδο ειρήνης κατέστρεψαν τους χριστιανικούς ναούς στη Ρωσία. Άρα στην ουσία δεν ήταν περίοδος ειρήνης.

Οι Δυτικοί ρήμαξαν την Αγία Σοφία, το Σύμβολο του χριστιανισμού κατά την Δ' Σταυροφορία.

Σε περίοδο ειρήνης ποτέ δε γίνονται καταστροφές από όπου και εάν αυτές προέρχονται.
Για να συμβούν αυτές χρειάζεται πάντα το κατάλληλο κλίμα και φυσικά όχι ειρήνη.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Χριστιανοι ηταν οι αγιοι πατριαρχες που εδιναν εντολες να καταστρεφονταο βιβλιοθηκες ναοι εργα τεχνης.

Αν δεν απατάμαι πάνω από 1-2 τέτοια κρούσματα δεν υπήρξαν άλλα και που αυτά δεν είχαν την έγκριση κάποιας Συνόδου, παρά ήσαν αυθαίρετα.
Μπορείς να μας θυμίσεις 3-4?

quote:
Dr Jekyll Mr Hyde:
Αυτοί όμως δεν είχαν την δυνατότητα. Δεν είχαν μόρφωση, ελεύθερη παιδεία, δημόσιες βιβλιοθήκες. Πάλεψαν όμως και χάρη στη πάλι τους, σήμερα εμείς τα έχουμε ΟΛΑ αυτά. Τα έχουμε όχι απλά για να υπάρχουν, αλλά για να τα χρησιμοποιούμε. Αν τα έχουμε αλλά δε τα χρησιμοποιούμε τότε γιατί στο καλό αγωνίστηκαν οι πρόγονοι μας για τη δημοκρατία;

Δεν μου απάντησες όμως σε αυτό που σε ρώτησα.
Ήσαν ή όχι Έλληνες?

Ποντιακή Ιστορία

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 20:00:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
φιλε γιατρε δεν σε πιανω,αλλα ναι υπηρχαν ζωντανοι ελληνες-

Ευρωπαιε,εχεις δικιο,παω να ασπασθω τον χριστιανισμο και μολις δω φως
θα σε ενημερωσω.Με επεισες βρε.Θα παρεις καμμια καλη θεση εκει ψηλα?
Μεμνησο τω Μαριω εν τη αφιξει σου.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 20:18:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Περι οραματων

Καμμια φορα εχω κατι οραματα,φιλοι,που με διαολιζουν,με κανουν να θελω να εγκαταλειψω το φυσικο μου σωμα και να παω εκει πανω να βρω μερικους και να τα πω φωναχτα.


Οραματισθηκα τις προαλλες,μια τεραστια βιβλιοθηκη,καπου εκει στην Αιγυπτο, σε μια πολη με το ονομα εκεινου του μακεδονα βασιλια...
Ενα τεραστιο οικημα με τουλαχιστον 500.000 βιβλια,συγγραματα,απιστευτη γνωση,αρχαια και πιο αρχαια ακομη και ακομη πιο αρχαια,ισως.Εγω περιδιαβαινα τα δωματια και προσπαθουσα,να αποφασισω τι να πρωτοδιαβασω.
Ξαφνικα,ακουω φωνες,αλαλαγμους,υστερικες κραυγες...Αφου ημουν στο αστρικο μου,πεταω δειλα προς το παραθυρο και τι να δω?
Μια μεγαλη ομαδα ρασοφορων μαυροντυμενων,με την συνοδεια λαικων,που κρατουσαν αναμενα δαδια,αλαλαζε φωναζοντας ο Ιησους Χριστοε νικα και ολα τα κακα σκορπα.

Αρχισαν να καινε βιβλια.Τα κουβαλαγαν και τα εριχναν στην πυρα που ειχαν αναψει στην εισοδο.
Εκαιγαν το μυαλο μου,εκεινη την στιγμη.Ποσο ανημπορος ενοιωσα!Ποση ντροπη,που ημουν κι εγω ανθρωπος.
Μια εικονα μου εμεινε στο κρανιο τυπωμενη.Η φωτια εις το μεσον να καιει την κληρονομια του ανθρωου και γυρω της ρασοφοροι με τα μαυρα φορεματα να ανεμιζουν να αλαλαζουν γυρω της σε κυκλο,οπως οι ινδιανοι οταν παρακαλανε τον Μεγαλο Μανιτουν να βρεξει.

Αυτο ειδα.Οραμα ηταν.Δεν φταιω που το ειδα.

Για αυτο μερικες φορες σε καταλαβαινω ακατονομαστε και ας λες οτι θες.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 21:14:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
φιλε γιατρε δεν σε πιανω,αλλα ναι υπηρχαν ζωντανοι ελληνες-

Ευρωπαιε,εχεις δικιο,παω να ασπασθω τον χριστιανισμο και μολις δω φως
θα σε ενημερωσω.Με επεισες βρε.Θα παρεις καμμια καλη θεση εκει ψηλα?
Μεμνησο τω Μαριω εν τη αφιξει σου.


Η δική μου η θέση δεν εξαρτάται από τι θα πράξεις εσύ, αλλά από τι έπραξα, πράττω και θα πράξω εγώ........οπότε χαλάρωσε.

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ:
Οραματισθηκα τις προαλλες,μια τεραστια βιβλιοθηκη,καπου εκει στην Αιγυπτο, σε μια πολη με το ονομα εκεινου του μακεδονα βασιλια...
Ενα τεραστιο οικημα με τουλαχιστον 500.000 βιβλια,συγγραματα,απιστευτη γνωση,αρχαια και πιο αρχαια ακομη και ακομη πιο αρχαια,ισως.Εγω περιδιαβαινα τα δωματια και προσπαθουσα,να αποφασισω τι να πρωτοδιαβασω.
Ξαφνικα,ακουω φωνες,αλαλαγμους,υστερικες κραυγες...Αφου ημουν στο αστρικο μου,πεταω δειλα προς το παραθυρο και τι να δω?
Μια μεγαλη ομαδα ρασοφορων μαυροντυμενων,με την συνοδεια λαικων,που κρατουσαν αναμενα δαδια,αλαλαζε φωναζοντας ο Ιησους Χριστοε νικα και ολα τα κακα σκορπα.

Αρχισαν να καινε βιβλια.Τα κουβαλαγαν και τα εριχναν στην πυρα που ειχαν αναψει στην εισοδο.
Εκαιγαν το μυαλο μου,εκεινη την στιγμη.Ποσο ανημπορος ενοιωσα!Ποση ντροπη,που ημουν κι εγω ανθρωπος.
Μια εικονα μου εμεινε στο κρανιο τυπωμενη.Η φωτια εις το μεσον να καιει την κληρονομια του ανθρωου και γυρω της ρασοφοροι με τα μαυρα φορεματα να ανεμιζουν να αλαλαζουν γυρω της σε κυκλο,οπως οι ινδιανοι οταν παρακαλανε τον Μεγαλο Μανιτουν να βρεξει.

Αυτο ειδα.Οραμα ηταν.Δεν φταιω που το ειδα.

Για αυτο μερικες φορες σε καταλαβαινω ακατονομαστε και ας λες οτι θες.


Βλέπεις πολλές ταινίες και στο υποσυνείδητό σου τα έχεις μπλέξει λίγο.
Ας σε βοηθήσω λίγο.

Η βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας καταστράφηκε επί Ιουλίου Καίσαρα το 48 π.Χ, μετά από πυρκαγιά.

Για τη Βασιλική αυτή βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας που ιδρύθηκε από τον διάδοχο του Μ. Αλεξάνδρου Πτολεμαίο τον Σωτήρα (367-282π.Χ.) και καταστράφηκε επί Ιουλίου Καίσαρα κάνουν αναφορά οι:
Στωικός φιλόσοφος Σένεκας, που εκτελέστηκε το 65 μ.Χ., και προσδιορίζει σε 400.000 τον αριθμό των τόμων που καταστράφηκαν στην Αλεξάνδρεια κατά τις επιχειρήσεις του Καίσαρα.
Λουκιανός, Αύλος Γέλλιος αναφέρει κάψιμο 700 χιλιάδων βιβλίων-κυλλίδρων,
Αμμιανός Μαρκελλίνος, δίνει επίσης αριθμό 700.000 καμένων βιβλίων-κυλίνδρων.
Ενώ ο Πλούταρχος γράφει:«Ο Καίσαρας διέταξε να πυρποληθούν τα νεώρια, αλλά η φωτιά κατέκαψε τις Μεγάλες Βιβλιοθήκες».

Αν δεις και άλλο τέτοιο εδώ είμαι να σε βοηθήσω!

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου απο τους Τούρκους

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 24/12/2010 21:15:09Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 21:47:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Βλέπεις πολλές ταινίες και στο υποσυνείδητό σου τα έχεις μπλέξει λίγο.
Ας σε βοηθήσω λίγο.

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 24/12/2010 21:15:09


Ενώ εσύ φίλε Ευρωπαίε στο ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΣΟΥ ... τα έχεις σε ευταξία τα πράματα...ε!!! ρε τι άλλο θ'ακούσουμε..

Ρε συ Ευρωπαίε , αφού "δεν τό'χεις" και δεν "το'χετε" ως Δόγμα ... καμμιά σχέση με την ψυχολογία -γι'αυτό και οι παππάδες το σπουδάζουν το πράμα πλέον ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ- και την δομή του ανθρώπου...

Τα έχει μπλέξει στο ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ΤΟΥ...ΚΑΙ ΠΟΥ'ΣΑΙ ΑΚΟΜΑ...


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 22:21:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε ευρωπαιε εμενα κατηγορεις η τα οραματα μου?
Τι φταιω που τα βλεπω.
Ειναι κι αλλα οραματα.Ισως τα πω.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Εαρινός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7024 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 22:53:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φιλε ευρωπαιε εμενα κατηγορεις η τα οραματα μου?
Τι φταιω που τα βλεπω.
Ειναι κι αλλα οραματα.Ισως τα πω.

2233


Ε!!! Και συ ρε Νικόμαχε...και ρωτάς τι κατηγορεί???
Μην τα πείς..."ΟΧΙΙΙ" Διότι το υποσυνείδητό σου , το έχεις σε ακαταστασία...ενώ ο φίλτατος Ευρωπαίος το έχει "ρυθμίσει" το θέμα...

Έχει τον τρόπο του...θέλεις να στον πώ μήπως...???


Μείνε μέσα στο παιχνίδι... Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 23:03:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
φιλε γιατρε δεν σε πιανω,αλλα ναι υπηρχαν ζωντανοι ελληνες-
Και τι έκαναν όταν καιγόντουσαν τα μνημεία τους;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 23:34:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατρε εκαναν οτι κανουμε και μεις σημερα που μας πηγαν ΔΝΤ χωρις να θελουμε.

Οι αλλοι ειχαν την δυναμη και τα οπλα.

Περιεργη ερωτηση απο σενα.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 23:38:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οχι φιλτατε εαρινε μην μου πεις τον τροπο,τον ξερω και πυροδοτησουμε και αλλα μπερδεματα...του ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΤΟΥ.

Προφανως σε μενα ισχυει το αντιστροφο.Το υποσυνειδητο ειναι καθαρο και αμολυντο.Το συνειδητο μουβ ισως εχει μπερδεματα.

Τωρα θα ρωτησεις ποιος βλεπει αυτα τα ωραια οραματα που εχω?

Εεε...τωρα,παντως οχι το υποσυνειδητο!

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dr Jekyll Mr Hyde
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7552 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/12/2010, 23:38:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μμμ οκ. .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 00:54:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
JasonBlack

quote:

Ο Ψηλός έγραψε
"Για την ύπαρξη του Χριστού, καθώς και για τα όσα είπε, υπάρχουν πλήθος γραπτών μαρτυριών από ανθρώπους που έζησαν περίπου την ίδια χρονική περίοδο ή λίγο μετά."

Αγαπητέ επειδή προφανώς έχεις ασχοληθεί με το θέμα περισσότερο απο εμένα και επειδή εγώ διαβάζοντας το θέμα "ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΣ Ο ΝΑΖΩΡΑΙΟΣ" μπήκα στην διαδικασία μιας αναζήτησης ψάχνοντας πηγές και πληροφορίες, σ ειναι εύκολο να αναφέρεις ποιο ειναι το πλήθος των γραπτών μαρτυριών για την ύπαρξη του Ιησου;Καλώς ήλθες αγαπητέ.
Πολύ ευχαρίστως να μοιραστώ μαζί σου όσα εγώ γνωρίζω.

quote:

Εγω προσωπικά μέχρι τώρα βρήκα μόνο τέσσερις πηγές ιστορικών από τις οποίες καμια δεν ηταν ξεκάθαρη και αξιόπιστη (κατά την γνώμη μου πάντα απο τα όσα διάβασα, όλα τα παραπάνω ειναι ανοικτά προς διάλογο η και διάψευση).

Αν θέλεις παρέθεσε τις πηγές και να συζητήσουμε γιατί δεν τις θεωρείς αξιόπιστες;

quote:

Βάσει της λογικής ελπίζω να καταλαβαίνεις γιατι δεν μπορώ να δεχτώ τα Ευαγγέλια σαν ιστορική πηγή καθώς πουθενά δεν βρήκα επιβεβαιωμένη χρονολογία συγγραφής αλλά και αποδείξεις της πατρότητας του καθενός εξ' αυτών.

Πιστεύω πως κάνεις ένα "λογικό" σφάλμα θέλοντας να βάλεις στο παιχνίδι τη λογική για να κρίνεις τα Ευαγγέλια.
Σχετικά με τη χρονολογία, έρχονται συνεχώς στην επιφάνεια νέες ανακαλύψεις, έρευνες και στοιχεία που επιβεβαιώνουν πως τα ευαγγέλια γράφτηκαν, όντως, "στην εποχή τους".
Υπάρχουν κάποια μέρη παπύρων, που σώζονται ως σήμερα, από τους πρώτους κώδικες των Ευαγγελίων και χρονολογούνται μεταξύ του 1ου και του 2ου αιώνα μ.Χ.

quote:

Υπάρχουν αποδείξεις για τα παραπάνω;;

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την απάντηση σουΦαντάζομαι πως αν σου ανέφερα κάποιον Χριστιανό ιστορικό θα αμφισβητούσες την εγκυρότητά του.
Και εγώ θα σε ρωτούσα, πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να δει με τα μάτια του τα θαύματα του Ιησού και να μην μαρτυρήσει γι' αυτά;
Εσύ δεν θα το έκανες;

Αλλά,
θα σου υποδείξω έναν άλλο, σχεδόν σύγχρονο της εποχής που έζησε ο Ιησούς, ο οποίος κάθε άλλο παρά Χριστιανός ήταν.
Μιλάω για τον εθνικό φιλόσοφο Κέλσο και για το έργο του "Αληθής Λόγος, κατά Χριστιανών"

Ο άνθρωπος αυτός μιλά για τον Ιησού Χριστό, κάνει αναφορές στα Ευαγγέλια, παραθέτοντας ακόμη και αποσπάσματα από αυτά.

Μπορείς να δεις και ο ίδιος εδώ:

http://www.scribd.com/doc/5988243/-

Σε αυτό που ελπίζω πως θα διαβάσεις, γίνεται λόγος για τους δια θανατικής ποινής διωγμούς των Χριστιανών, μιλά για το πρόσωπο του Ιησού, ......

Πιστεύω πως αν ένας εθνικός μαρτυρεί για τον Ιησού, για τη θεμελιωμένη ήδη, τόσο νωρίς, Χριστιανική πίστη, δεν χρειάζεται άλλες αναφορές από Χριστιανούς ιστορικούς.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 01:06:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου φιλε ψηλε χρονια πολλα.
Ο ενας παει για υπνο και αναλαμβανει ο αλλος.Χτυπατε καρτα?

Αστειευομαι.


Λες οτι ο ανθρωπος αυτος ηταν συγχρονος του Ιησου και ανεφερε και αποσπασματα απο τα ευαγγελια στα εργα του,τα οποια οπως παλι λες,γραφθηκαν μεταξυ 1 και 2 αιωνα μ.χ. ????????????

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 01:13:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ξεχασα να σου υπενθυμισω οτι ο Αληθης Λογος του Κελσου γραφηκε γυρω στο 190 μ.χ αν θυμαμαι καλα.Βαρυεμαι τωρα να ψαχνω αλλα καπου εκει ηταν.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 01:43:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Ξεχασα να σου υπενθυμισω οτι ο Αληθης Λογος του Κελσου γραφηκε γυρω στο 190 μ.χ αν θυμαμαι καλα.Βαρυεμαι τωρα να ψαχνω αλλα καπου εκει ηταν.

2233Χρόνια πολλά και σε σένα,
Γράφτηκε το 178 μ.Χ.

Δηλαδή μιλάμε για περίπου 150 χρόνια μετά την ανάληψη του Ιησού.
Σου φαίνονται πόλλά;

Σε τόσα λίγα χρόνια οι μνήμες ακόμη για ανθρώπους που έζησαν μόλις 150 χρόνια πριν, είναι νωπές.

Έπειτα, μιλά για κοινότητες Χριστιανών, και μάλιστα για όλο και αυξανόμενο αριθμό Χριστιανών, πράγμα που για να συμβεί προϋποθέτει κάποια "προϋπηρεσία" στο χώρο, συμφωνείς;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 15:17:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι να κανω Ψηλε?

Αν δεν συμφωνησω,ειναι σαν να προσπαθω να μαθω σε ενα κουνελι πως να μαγειρευει τον εαυτο του στιφαδο!!!

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 15:24:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικόμαχε, από περιέργεια τι συμβολίζει το 2233 που παραθέτεις?

Parthen h Rwmania

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 15:47:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Απολυτως τιποτα φιλε δεν ηθελα να παραθεσω καποιο ρητο που να με προσδιοριζει ως προς την σκεψη μου.
Εβαλα απλα τυχαια νουμερα και μονο.

2233Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 18:22:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε Νικόμαχε δεν έχεις ιδέα από "χριστιανική επιστήμη".


Αν τα 150 χρόνια ΒΟΛΕΥΕΙ να είναι λίγα τότε είναι ΛΙΓΑ. Τελεία και παύλα.

Αν τα 15 χρόνια ΒΟΛΕΥΕΙ να είναι ΠΟΛΛΑ τότε είναι ΠΟΛΛΑ. Τελεία και παύλα.

Αν ένα έργο γράφει για Χριστιανούς (όρος που ΔΕΝ υπήρχε λίγο μετά το Χριστό...) τότε αυτό αποδεικνύει πολλά, όπως πχ την ύπαρξη Χριστιανών...Μην απορείς, χριστιανική λογική....

Ρε ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ψηλέ, αμφισβήτησε ποτέ κανένας ότι υπήρχαν ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ;;;;;;; Υπήρχαν και υπάρχουν, καμαρώνουμε κάθε μέρα το δείκτη ευφυΐας τους... Και ευαγγέλια υπήρχαν την εποχή του Κέλσου και Χριστιανοί. Απλώς υπήρχαν περισσότερα από τα 4 που έχουμε σήμερα(κάποια διασώθηκαν) και κάθε χριστιανική ομάδα πίστευε τα δικά της...


Α και το έργο του Κέλσου δεν είναι "αληθής λόγος κατά Χριστιανών" αλλά "αληθής λόγος" ΣΚΕΤΟ.


Άντε και Καλά Χριστούγεννα...(και καλή χώνεψη από τη γαλοπούλα).

Edited by - IndustrialAngel on 25/12/2010 18:39:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 18:28:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όπως βλέπεις Ψηλέ.....τα επιχειρήματα δίνουν και παίρνουν!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 18:52:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όπως βλέπεις Ψηλέ.....τα επιχειρήματα δίνουν και παίρνουν!

Η μπαλάντα του κυρ μέντιου Νίκος Ξυλούρης

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΚοίτα ευρωπαίε (χρόνια πολλά επί τη ευκαιρία)
ο πανεπιστήμονας τουλάχιστον το δήλωσε ευθαρσώς πως είναι χριστιανομάχος, τι περίμενες εσύ να κάνει;

Ούτε 150 χρόνια είναι. Θα ήταν 150 αν ο Κέλσος έγραφε το έργο αυτό μόλις γεννήθηκε ....... κομματάκι δύσκολο ε;

***Αλλά κοίτα να δεις με τι ασχολήθηκαν, από τι πιάστηκαν, αλλά για την ταμπακιέρα ..... τζιζζζζζζζζζζζ
Όχι, άμα θέλουν, ας αμφισβητήσουν την εγκυρότητα του Κέλσου ..... που θα πάνε να κρυφτούν από τους αρχαιο.....;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 19:19:25  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
χαχαχα... Ήθελα να ήξερα ρε ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ψηλέ, το βιβλίο για το οποίο έδωσες λινκ, το έχεις διαβάσει;


Μέσα ο Κέλσος λέει ότι ο Χριστός ήταν γιος ενός Πάνθηρα και μιας άσημης και φτωχής. Για αυτήν της την πράξη ο σύζυγός της ο μαραγκός την έδιωξε.

Εγώ μπορεί να δεχθώ την...εγκυρότητα του Κέλσου...Εσύ τι δέχεσαι; Ήταν μπάσταρδος ο Ιησούς, Ψηλέ;;;;;;; Να ξέρουμε τι λέμε...

Η ύπαρξη ενός Γιέσουα (συχνότατο όνομα) που δήλωνε Μεσσίας τον πρώτο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί...Το θέμα είναι αυτός (ή αυτοί) ταυτίζονται ως προς το σύνολο των ιδιοτήτων με τον Ιησού των 4 Ευαγγελίων.


Ο Ιησούς που γνωρίζει ο Κέλσος είναι μπάσταρδος. Ο Ιησούς των Ευαγγελίων δεν είναι. Άρα τι δεν έχω πει ακριβώς για την ταμπακιέρα;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 19:53:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

χαχαχα... Ήθελα να ήξερα ρε ΜΕΓΑΛΟΦΥΙΑ ψηλέ, το βιβλίο για το οποίο έδωσες λινκ, το έχεις διαβάσει;


Μέσα ο Κέλσος λέει ότι ο Χριστός ήταν γιος ενός Πάνθηρα και μιας άσημης και φτωχής. Για αυτήν της την πράξη ο σύζυγός της ο μαραγκός την έδιωξε.

Εγώ μπορεί να δεχθώ την...εγκυρότητα του Κέλσου...Εσύ τι δέχεσαι; Ήταν μπάσταρδος ο Ιησούς, Ψηλέ;;;;;;; Να ξέρουμε τι λέμε...

Η ύπαρξη ενός Γιέσουα (συχνότατο όνομα) που δήλωνε Μεσσίας τον πρώτο αιώνα μ.Χ. στην περιοχή της Μέσης Ανατολής δεν είναι κάτι που μπορεί να αμφισβητηθεί...Το θέμα είναι αυτός (ή αυτοί) ταυτίζονται ως προς το σύνολο των ιδιοτήτων με τον Ιησού των 4 Ευαγγελίων.

Ο Ιησούς που γνωρίζει ο Κέλσος είναι μπάσταρδος. Ο Ιησούς των Ευαγγελίων δεν είναι. Άρα τι δεν έχω πει ακριβώς για την ταμπακιέρα;
Εσύ πρόλαβες και το διάβασες όλο;
Τελικά, πρέπει να έχεις πολλά απωθημένα παλικάρι μου, ..... πάρα πολλά.

Μακάρι να ήξερες τι λες και τι σου γίνεται.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

IndustrialAngel
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2772 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 20:04:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Εσύ πρόλαβες και το διάβασες όλο;
Τελικά, πρέπει να έχεις πολλά απωθημένα παλικάρι μου, ..... πάρα πολλά.
Μακάρι να ήξερες τι λες και τι σου γίνεται.


Ναι το διάβασα, διαβάζω γρήγορα είναι μια παρενέργεια της... μόρφωσης...88 σελιδούλες είναι, εδώ έχω βγάλει βιβλίο 500 σελίδες σε μια νύχτα με 2 φραπέδες (έναν στις 12 τη νύχτα και έναν στις 4 το πρωί). Δεν είναι απωθημένο απλώς μπορώ να διαβάζω γρήγορα...


Εγώ δεν ξέρω τι λέω Ψηλάρα; Στο βιβλίο που έδωσες, σελίδα 21

"Η γέννηση του Ιησού από μια παρθένο είναι δική του επινόηση, για να συγκαλύψει την πραγματική του καταγωγή: γεννήθηκε σε ένα χωριό της Ιουδαίας από μια ντόπια, άπορη χειρωνάκτα που ο άντρας της, ένας μαραγκός, την έδιωξε από το σπίτι όταν έμαθε ότι τον απατούσε μ' έναν στρατιώτη που τον έλεγαν Πάνθηρα. Και διωγμένη και ταπεινωμένη περιπλανήθηκε και γέννησε κρυφά. Ο ίδιος επειδή ήταν φτωχός, πήγε να δουλέψει εργάτης στην Αίγυπτο όπου έμαθε μερικά από τα τεχνάσματα για τα οποία περηφανεύονται οι Αιγύπτιοι,και με τη βοήθεια αυτών των τεχνασμάτων, όταν ξαναγύρισε ανακήρυξε τον εαυτό του θεό"...


Απορίες; Εν συντομία αυτός ο Γιέσουα (του Κέλσου) είναι μπάσταρδος (στα απλά ελληνικά). Ο Ιησούς των 4 Ευαγγελίων δεν είναι. Τι ακριβώς αποδεικνύει ο Κέλσος (εκτός από αυτά που έχουμε ξαναδιαβάσει από το Μακεδόνα εδώ στο φόρουμ);;;;;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 20:22:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
o Kελσος ηταν μεγαλογιατρος και προφανως τα οσα εγραψε για τον Ιησου τα δανειστηκε απο τις ταλμουδιστικες ιστοριες που προπαγανδιζαν καποιοι Εβραιοι μεγαλοπελατες του...

στην Αλεξανδτρεια εκ των πεντε μεγαλων συνοικιων, οι δυο ηταν εβραικες...

οσα λεει ο Κελσος εχουν μια ανατριχιαστικη ομοιοτητα με οσα λεει το Ταλμουδ...

οποτε το θεμα δεν ειναι εαν πρεπει να πιστεψουμε τον Κελσο η οχι αλλα εαν πρεπει να εμπιστευθουμε το Ταλμουδ..

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

skartados
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2006 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/12/2010, 20:52:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους skartados  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

o Kελσος ηταν μεγαλογιατρος και προφανως τα οσα εγραψε για τον Ιησου τα δανειστηκε απο τις ταλμουδιστικες ιστοριες που προπαγανδιζαν καποιοι Εβραιοι μεγαλοπελατες του...

στην Αλεξανδτρεια εκ των πεντε μεγαλων συνοικιων, οι δυο ηταν εβραικες...

οσα λεει ο Κελσος εχουν μια ανατριχιαστικη ομοιοτητα με οσα λεει το Ταλμουδ...

οποτε το θεμα δεν ειναι εαν πρεπει να πιστεψουμε τον Κελσο η οχι αλλα εαν πρεπει να εμπιστευθουμε το Ταλμουδ..Aριστο,ειλικρινα με αυτο που εγραψες,με απογοητευσες.Οποιος διαβασει τον αληθη λογο,(αξιζει να το κανει ακομα και καποιος χριστιανος),θα διαπιστωσει οτι ο κελσος χρησιμοποιει την ορθη λογικη,δηλαδη τον ελληνικο τροπο σκεψης.Ολος του ο λογος ειναι το επιστεγασμα της ελληνικης σκεψης αιωνων πριν απο αυτον.Με μια λεξη ο κελσος ηταν ΕΛΛΗΝΑΣ,και δεν εννοω στη καταγωγη.

Τωρα αν αναφερεσαι σε αυτο που γραφει για το πανθηρα,δεν νομιζω αυτη η πληροφορια να μην ηταν μια διαδεδωμενη,υποθεση θα τη πω εγω,στην εποχη του.Δεν χρειαζεται να την αντεγραψε απο καπου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1560059
Maintained by Digital Alchemy