ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 ΠΑΙΔΕΙΑ- ΤΟ ΜΕΓΑ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ/ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 6
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/12/2007, 01:40:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης το νέο μας... κατόρθωμα!
Η χώρα μας, είναι από τις τελευταίες χώρες όσον αφορά στην επίδοση 15χρονων μαθητών σε τρία γνωστικά αντικείμενα:
τις Φυσικές Επιστήμες, τα Μαθηματικά και την Κατανόηση Κειμένου

Μεταφέρω τρία links που παράθεσε ο Avaris στο θέμα Πόσο εύκολα μπορείτε να ξεγελαστείτε;
και τα οποία αναφέρονται σε αντίστοιχες δημοσιεύσεις σχετικά με τις επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών:

Κάτω από τη βάση το ελληνικό σχολείο

Βιβλία - σπαζοκεφαλιά

«Γνώσεις Γυμνασίου για παιδιά Γ Δημοτικού»

Στο πρώτο από τα νέα αυτά που δημοσιεύονται στην εφημερίσα ΤΑ ΝΕΑ - on line, υπάρχει ένας πίνακας που περιγράφει κάποια από τα αποτελέσματα της έρευνας του Διεθνούς Προγράμματος για την Αξιολόγηση των Σπουδαστών (PISA: Programm for International Student Assesment)


κάνε κλικ

Τι είναι το πρόγραμμα PISA και σε τι αφορούν οι έρευνες που γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος αυτού;

"Είναι οι σπουδαστές καλά προετοιμασμένοι για τις προκλήσεις του μέλλοντος; Μπορούν να αναλύσουν, να επιχειρηματολογήσουν και να επικοινωνήσουν με αποτελεσματικό τρόπο; Έχουν την ικανότητα να συνεχίσουν μία δια βίου διαδικασία μάθησης; Το πρόγραμμα PISA απαντάει αυτές τις ερωτήσεις και ακόμα περισσότερες, μέσα από τις έρευνες που κάνει σε 15χρονους που ζουν στις κύριες βιομηχανικές χώρες. Κάθε τρία χρόνια, αξιολογεί το κατά πόσον οι σπουδαστές που βρίσκονται στα τελευταία χρόνια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, έχουν αποκτήσει μέρος της γνώσης και των δεξιοτήτων που απαιτούνται για μία πλήρη συμμετοχή στην κοινωνία."

H Αξιολόγηση που λάβαμε από το πρόγραμμα αυτό δεν ήταν ιδιαίτερα θετική για το 2006 (είμασταν ωστόσο σε ελαφρώς υψηλότερη θέση από αυτή του 2003). Βέβαια, στα πλαίσια της έρευνας αυτής μετρούνται πολλές παράμετροι και πολλά συμπεράσματα μπορούν να προκείψουν από την προσεκτική ανάλυση και μελέτη των πινάκων του PISA. (Για περισσότερη μελέτη στα δεδομένα του προγράμματος αυτού, μπορείτε να προστρέξετε στις σελίδες:
Database - PISA 2006
PISA 2003 database
PISA 2000 database
PISA PDF)

Η αλήθεια πολλές φορές πονάει, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκουνηθούμε και λίγο από τη θέση μας. Είναι δεδομένο βέβαια, αλλά και συγχρόνως εύκολο, να τα ρίχνουμε όλα στο κράτος. Και μέχρις ενός σημείου, το κράτος και αυτά που μας έχει κληροδοτήσει διαμορφώνουν την σημερινή μας πραγματικότητα.
Αλλά είμαστε και άτομα και ως τέτοια έχει ο καθένας μας τον δικό του ρόλο στη σύγχρονη πραγματικότητα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να καταστήσουμε τον ρόλο μας αυτό πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό στον χώρο της Παιδείας; (που αφορά τα σχολεία, αφορά όμως και την οικογένεια, την στάση μας μέσα στην κοινωνία και στον κύκλο μας, την καθημερινότητά μας γενικότερα).

θα κλείσω γράφοντας, πως καλό είναι τέτοιες συζητήσεις να μην μένουν μόνο συζητήσεις, αλλά να μας δίνουν και ερεθίσματα που θα μετατραπούν σε αλλαγές της συμπεριφοράς μας, εκεί που αναγνωρίζουμε λάθη και πράγματα που ενώ θα μπορούσαμε, εντούτοις δεν κάνουμε.Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/12/2007, 22:53:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή amalia

quote:
Η αλήθεια πολλές φορές πονάει, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκουνηθούμε και λίγο από τη θέση μας. Είναι δεδομένο βέβαια, αλλά και συγχρόνως εύκολο, να τα ρίχνουμε όλα στο κράτος. Και μέχρις ενός σημείου, το κράτος και αυτά που μας έχει κληροδοτήσει διαμορφώνουν την σημερινή μας πραγματικότητα.
Αλλά είμαστε και άτομα και ως τέτοια έχει ο καθένας μας τον δικό του ρόλο στη σύγχρονη πραγματικότητα. Τι μπορούμε να κάνουμε για να καταστήσουμε τον ρόλο μας αυτό πιο χρήσιμο και αποτελεσματικό στον χώρο της Παιδείας; (που αφορά τα σχολεία, αφορά όμως και την οικογένεια, την στάση μας μέσα στην κοινωνία και στον κύκλο μας, την καθημερινότητά μας γενικότερα).

θα κλείσω γράφοντας, πως καλό είναι τέτοιες συζητήσεις να μην μένουν μόνο συζητήσεις, αλλά να μας δίνουν και ερεθίσματα που θα μετατραπούν σε αλλαγές της συμπεριφοράς μας, εκεί που αναγνωρίζουμε λάθη και πράγματα που ενώ θα μπορούσαμε, εντούτοις δεν κάνουμε.


Αλήθεια γιατί άραγε αυτού του είδους οι «διαπιστώσεις» σχετικά με το χάλι μας στην παιδεία μένουν στο ράφι και δεν συζητούνται σε διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση;

Υπάρχουν πολλές άλλες «διαπιστώσεις» από διάφορους παγκόσμιους οργανισμούς και στατιστικές που η σύγχρονη Ελλάδα είναι από τις πλέον διεφθαρμένες χώρες, που η ανοργανωσιά μας ως ιδιαίτερο Ελληνικό χαρακτηριστικό γνώρισμα συνεχώς αναφέρεται από τους φίλους μας Ευρωπαίους εταίρους κτλ., γιατί άραγε δεν συζητούνται αυτού του είδους οι αρνητικές μας ιδιότητες;
Γιατί άραγε εθελοτυφλούμε όλοι μας μπροστά στα γεγονότα, ποια ή ποιες άραγε είναι οι βαθύτερες αιτίες;
Τι εννοούμε όταν λέμε αιτίες;

Λέγεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι μαθητές στα σχολεία θα βαθμολογούνται με αφετηρία την ποιότητα των ερωτήσεων που θα υποβάλλουν! Σήμερα όμως οι μαθητές βαθμολογούνται, από την έμφυτη ικανότητα που έχουν αρκετοί να αποστηθίζουν διάφορες γνώσεις. Τι χρειάζονται όμως οι αποθηκευμένες γνώσεις μέσα μας την στιγμή που μπορούμε οιαδήποτε στιγμή να τις ανασύρουμε μέσα από τους υπολογιστές και τις διαφόρων ειδών βάσεις δεδομένων; Γιατί στα σχολεία δεν υποστηρίζεται η κριτική και διακριτική ικανότητα των μαθητών και η ικανότητα επεξεργασίας των διαφόρων ειδών πληροφοριών;
Γιατί στα σχολεία δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με το θέμα του χαρακτήρα, δηλαδή των διαφόρων αρνητικών και θετικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων των μαθητών, φυσικά από επιστημονική σκοπιά;
Πώς μπορεί ένα έθνος να αλλάξει προς το καλύτερο όταν τα μέλη – πολίτες που το αποτελούν αρνούνται να αλλάξουν συμπεριφορά;
Ποιες είναι οι αιτίες;
Τι εννοούμε όταν λέμε αιτίες και τι αποτελέσματα;


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2007, 01:26:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου oros777
Όσον αφορά την τηλεόραση, επειδή τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να παρακολουθώ κάποιες επιλεγμένες εκπομπές (χρωστάω μεγάλη χάρη στην ON-TELECOMS, που μπορώ να επιλέγω τι θα δω και πότε και όχι να επιλέγουν τα κανάλια για μένα) παρατηρώ ότι πολύ λίγες και ουσιαστικά μετρημένες στα δάχτυλα είναι οι εκπομπές που στοχεύουν στο να μας προβληματίσουν για την ουσία των πραγμάτων που μας παρουσιάζουν. Ακόμα και ένα γεγονός όπως αυτό της χαμηλής μας αξιολόγησης στην Παιδεία, για τις περισσότερες εκπομπές είναι χρήσιμο μόνο για όσο μπορεί να προκαλέσει κάποια συναισθηματική φόρτιση σε όσους ακούσουν την είδηση, ώστε να διασφαλιστεί η τηλεθέαση. Τίποτε παραπάνω.
Κάνεις όμως πολύ καλά που θίγεις το θέμα της τηλεόρασης. Γιατί η τηλεόραση μπαίνει μέσα στα σπίτια και μπορεί να μεταφέρει μηνύματα και να μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο θέασής μας απέναντι στα πράγματα. Το ίδιο γίνεται και με το διαδίκτυο, αν και σε πιο περιορισμένη κλίμακα ακόμα. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της ενημέρωσης, είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε κάποιο επίπεδο εκεί που έχουμε πρόσβαση (π.χ. στο Διαδίκτυο) και να επιχειρησουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, να μπολιάσουμε οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης με μία νοοτροπία δημιουργικού προβληματισμού. (Πιστεύω πως τουλάχιστον μέσα από τις συζητήσεις που γίνονται εδώ, καθώς και σε άλλους σοβαρούς χώρους συζητήσεων και αρθρογραφίας, γίνεται μια προσπάθεια τέτοια ζητήματα να μην μείνουν στην αφάνεια).

Όσο για τους μαθητές...
Δυστυχώς σήμερα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να υποβάλλουν ερωτήσεις με προβληματισμό επί της ουσίας των θεμάτων, αλλά ούτε καν το ελάχιστο νόημα των όσων αποστηθίζουν δεν είναι ικανοί πολλοί από αυτούς να αντιληφθούν. Και το πρόβλημα δεν οφείλεται μόνο στα σχολεία, αλλά ξεκινάει από το σπίτι και την οικογένεια. Η παιδεία συνεπώς δε θα πρέπει να απευθύνεται μόνο στους μαθητές, αλλά και στους γονείς και σε όλα τα ενεργά μέλη της κοινωνίας που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επηρεάζονται και επιδρούν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2007, 13:12:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αλήθεια γιατί άραγε αυτού του είδους οι «διαπιστώσεις» σχετικά με το χάλι μας στην παιδεία μένουν στο ράφι και δεν συζητούνται σε διάφορες εκπομπές στην τηλεόραση;

Αγαπητέ oros777, θα συμφωνήσω με την amalia ότι πολύ λίγες εκπομπές από την ελληνική τηλεόραση στοχεύουν στο να μας προβληματίσουν σχετικά με την βαθύτερη ουσία των πραγμάτων ή με μείζονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Οι πιο πολλές εκπομπές ασχολούνται με το που τραγουδάει ο Α, με ποιόν κοιμήθηκε η Β, με την ακρίβεια της ντομάτας - η οποία για πολλούς συνανθρώπους μας είναι σημαντικό θέμα λόγω του χαμηλού μισθού τους αλλά θα πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες πίσω από την ακρίβεια και τις επιλογές τις δικές μας - με την όμορφη βίλα που αγόρασε ο Γ ο οποίος είναι πρώην της Δ που έκανε γυμνή φωτογράφηση κι η οποία είναι τώρα ζευγάρι με τον Α κλπ κλπ.
Στόχος η μεγαλύτερη τηλεθέαση, η διασημότητα και για τους θεατές να περάσει ευχάριστα η ώρα, να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους για τις ζωές των άλλων, να γελάσουν λίγο κι ύστερα να συνεχίσουν την καθημερινότητα τους.

Η ουσία όμως των προβλημάτων δεν έγκειται σε αυτά τα θέματα, με το να παραμένουμε σε αυτά και να μην ζητάμε κάτι το ανώτερο και περισσότερο δεν πρόκειται να αλλάξουμε και πολλά πράγματα.
Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε ένα επιχρυσωμένο χάπι, να επιρρίπτουμε ευθύνες σε όλους τους άλλους για τα όποια δεινά αντιμετωπίζουμε αλλά δεν θα έχουμε σκύψει επάνω στις βαθύτερες αλήθειες και δεν θα έχουμε κατανοήσει και τις δικές μας ευθύνες.
Για να ζητήσουμε κάτι θα πρέπει να έχουμε έρθει στην κατάλληλη θέση να το ζητήσουμε.
Για να αλλάξει κάτι θα πρέπει κι εμείς οι ίδιοι να αγωνιστούμε για μια αλλαγή, δεν θα έρθει ουρανοκατέβατη.

Πολλά πράγματα στην Ελλάδα γίνονται "όπως - όπως", βιαστικά κι απρόσεκτα με σκοπό να καλυφθεί πρόσκαιρα μια ανάγκη και να αποδώσει τα μεγαλύτερα κέρδη.
Πως θα αλλάξουν όμως τα πράγματα όταν δίνεται υπερβολική έμφαση στο εδώ και τώρα και τα υλικά αγαθά δεν είναι πλέον ένα εργαλείο αλλά ο αυτοσκοπός;

quote:
Λέγεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι μαθητές στα σχολεία θα βαθμολογούνται με αφετηρία την ποιότητα των ερωτήσεων που θα υποβάλλουν! Σήμερα όμως οι μαθητές βαθμολογούνται, από την έμφυτη ικανότητα που έχουν αρκετοί να αποστηθίζουν διάφορες γνώσεις. Τι χρειάζονται όμως οι αποθηκευμένες γνώσεις μέσα μας την στιγμή που μπορούμε οιαδήποτε στιγμή να τις ανασύρουμε μέσα από τους υπολογιστές και τις διαφόρων ειδών βάσεις δεδομένων; Γιατί στα σχολεία δεν υποστηρίζεται η κριτική και διακριτική ικανότητα των μαθητών και η ικανότητα επεξεργασίας των διαφόρων ειδών πληροφοριών;
Γιατί στα σχολεία δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου με το θέμα του χαρακτήρα, δηλαδή των διαφόρων αρνητικών και θετικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων των μαθητών, φυσικά από επιστημονική σκοπιά;

Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που επισημαίνεις.
Η κριτική σκέψη όμως δεν προωθείται, αντιθέτως αναπαράγεται συνεχώς η παπαγαλία κι η αυτολεξί αποστήθιση χωρίς έμφαση στο νόημα των γνώσεων και των πληροφοριών.
Πιθανότατα αυτό να αντικατοπτρίζει πολλά από τα προβλήματα της κοινωνίας μας, όταν η επίδραση του σχολείου είναι τέτοια σε ένα παιδί σίγουρα θα του αφήσει πολλά κατάλοιπα στην υπόλοιπη ζωή του.
Από κει και πέρα, αυτοί που το επιβάλλουν όλο αυτό το σύστημα το επιβάλλουν ακούσια ή εκούσια;
Αν το σύστημα αυτό επιβάλλεται εκούσια, τότε σίγουρα είναι ένας τρόπος της διατήρησης του "ύπνου" των μαζών, ένας πολύ καλά οργανωμένος τρόπος ελέγχου των ανθρώπων.
Πως μπορεί να αλλάξει αυτό λοιπόν;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2007, 14:09:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή amalia

quote:
amalia Γιατί η τηλεόραση μπαίνει μέσα στα σπίτια και μπορεί να μεταφέρει μηνύματα και να μας κάνει να αλλάξουμε τον τρόπο θέασής μας απέναντι στα πράγματα. Το ίδιο γίνεται και με το διαδίκτυο, αν και σε πιο περιορισμένη κλίμακα ακόμα. Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε στον τομέα της ενημέρωσης, είναι να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε κάποιο επίπεδο εκεί που έχουμε πρόσβαση (π.χ. στο Διαδίκτυο) και να επιχειρήσουμε με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, να μπολιάσουμε οποιοδήποτε άλλο μέσο μαζικής ενημέρωσης με μία νοοτροπία δημιουργικού προβληματισμού.
……………………
Η παιδεία συνεπώς δε θα πρέπει να απευθύνεται μόνο στους μαθητές, αλλά και στους γονείς και σε όλα τα ενεργά μέλη της κοινωνίας που αλληλεπιδρούν μεταξύ τους, επηρεάζονται και επιδρούν.

Σήμερα η τηλεόραση έτσι όπως λειτουργεί (αφού μπαίνει μέσα στα σπίτια όλων σε άλλους περισσότερο και σε άλλους λιγότερο) σ’ όλη την ανθρωπότητα, είναι από τα κύρια μέσα εκπαίδευσης. … Η κοινή γνώμη διαμορφώνεται σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό από τα διάφορα τηλεοπτικά προγράμματα άσχετο αν ορισμένοι που είναι κάπως συνειδητοποιημένοι μπορούν να βλέπουν τι κρύβεται πίσω από τα γεγονότα και φυσικά είναι σε θέση να αντιδρούν. Είναι αρκετοί αυτοί που αντιλαμβάνονται στις μέρες μας για το κακό που γίνεται από την τηλεόραση ως ένα μέσον χειραγώγησης των μαζών και πλύσης εγκεφάλου προκειμένου να επιδιώκει το σύστημα τους δικούς του στόχους. … Η μέση ανθρωπότητα δεν αντιλαμβάνεται το κακό που γίνεται γιατί σε γενικές γραμμές οι άνθρωποι δεν χρησιμοποιούν πρωταρχικά την σκέψη τους, αλλά λειτουργούν περισσότερο με αφετηρία τον παράγοντα συναίσθημα. …
Οι διοικούντες τον πλανήτη Γη, … γνωρίζουν πολύ καλά τις διαφόρων ειδών αδυναμίες των ανθρώπων, τις ακόρεστες επιθυμίες τους και προκειμένου να διατηρούν την εξουσία τους και το μεγάλο τους πάθος για το χρήμα, κατευθύνουν την σκέψη των ανθρώπων σε χαμηλού επιπέδου εκπομπές γιατί αυτό σε τελική ανάλυση επιθυμούν οι περισσότεροι, … Έτσι οι μάζες, οι οποίες έχουν αγελαία συμπεριφορά, όλο και περισσότερο βουλιάζουν στον βούρκο, χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν στο διεθνές ψυχολογικό μάρκετινγκ της νέας υλιστικής πραγματικότητας, στην οποία απουσιάζει ο προβληματισμός και η πνευματικότητα.
Η ελπίδα της ανθρωπότητας βρίσκεται στο διαδίκτυο (όπως πολύ σωστά τονίζεις) γιατί αυτό είναι ένα μέσο το οποίο δεν ελέγχουν ακόμη αρκετά, αυτοί που θέλουν να διατηρούν τον κόσμο κοιμισμένο. Το διαδίκτυο είναι ίσως το μόνο μέσο ενημέρωσης, που λόγω της ελεύθερης (και προπαντός άμεσης και οικονομικά φτηνής) διακίνησης των ιδεών θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως βασικό μέσον εκπαίδευσης και προβληματισμού των μαζών και περισσότερο των νέων ανθρώπων, …
Είναι κρίμα οι νέοι άνθρωποι σήμερα να εμφανίζονται σχετικά αγράμματοι και κοινωνικά αμόρφωτοι, γιατί οι γονείς τους, η δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση επιθυμούν την συντήρηση του συστήματος που επιθυμεί οι άνθρωποι να λειτουργούν και να συμπεριφέρνονται ως τα γρανάζια μίας μη σκεπτόμενης πανανθρώπινης υλιστικής μηχανής. Από την νέα ανθρωπότητα απουσιάζει ο παράγων Ψυχή – Πνεύμα γιατί αυτή είναι η επιθυμία των αρχηγών της. Ο άνθρωπος όμως δεν είναι μόνο ύλη – μορφή όπως τον θέλουν να σκέφτεται οι σημερινοί ηγέτες του, αλλά φυσικά και Ψυχή – Πνεύμα όπως ειπώθηκε.

Στο προηγούμενο όμως κείμενό μου αναφέρθηκα σχετικά με το θέμα των αιτιών – αποτελεσμάτων και … δεν απάντησες.

quote:
oros777 Πώς μπορεί ένα έθνος να αλλάξει προς το καλύτερο όταν τα μέλη – πολίτες που το αποτελούν αρνούνται να αλλάξουν συμπεριφορά;
Ποιες είναι οι αιτίες;
Τι εννοούμε όταν λέμε αιτίες και τι αποτελέσματα;

Θα επιθυμούσα να ακούσω τις απόψεις σου (άλλωστε βρισκόμαστε σε ένα site που ασχολείται και με τον εσωτερισμό, έτσι δεν είναι;).


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/12/2007, 14:19:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Dying Incubus

Δεν αντιλήφθηκα το μήνυμά σου που μπήκε λίγο πριν από το δικό μου.
Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με όσα αναφέρεις.

Να δούμε τι θα γράψει και η αγαπητή amalia και τα ξαναλέμε.

Κλείνω τώρα γιατί με πιέζει … η καθημερινότητα.

Χαιρετώ καλημέρα


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2007, 23:41:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητέ Dying Incubus

quote:
Dying Incubus Έχεις απόλυτο δίκιο σ' αυτά που επισημαίνεις.
Η κριτική σκέψη όμως δεν προωθείται, αντιθέτως αναπαράγεται συνεχώς η παπαγαλία κι η αυτολεξί αποστήθιση χωρίς έμφαση στο νόημα των γνώσεων και των πληροφοριών.
Πιθανότατα αυτό να αντικατοπτρίζει πολλά από τα προβλήματα της κοινωνίας μας, όταν η επίδραση του σχολείου είναι τέτοια σε ένα παιδί σίγουρα θα του αφήσει πολλά κατάλοιπα στην υπόλοιπη ζωή του.
Από κει και πέρα, αυτοί που το επιβάλλουν όλο αυτό το σύστημα το επιβάλλουν ακούσια ή εκούσια;
Αν το σύστημα αυτό επιβάλλεται εκούσια, τότε σίγουρα είναι ένας τρόπος της διατήρησης του "ύπνου" των μαζών, ένας πολύ καλά οργανωμένος τρόπος ελέγχου των ανθρώπων.
Πως μπορεί να αλλάξει αυτό λοιπόν;

Θα ήθελα αρχικά να πω μερικά πράγματα σχετικά με το νόημα των λέξεων «εκούσιος – ακούσιος».

Η λέξη εκούσιος σημαίνει θεληματικός, κάτι που γίνεται με την θέλησή μας.
Η λέξη ακούσιος σημαίνει αθέλητα, άθελα, αβούλητα, κάτι που γίνεται παρά την θέληση, χωρίς πρόθεση, …

Οι άνθρωποι γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα σχετικά με την έννοια της λέξης θέληση. Μάλιστα η λέξη έχει υποβιβαστεί σε τέτοιο βαθμό που στις μέρες μας ταυτίζεται η έννοιά της με την επιθυμία.
Ακούμε καθημερινά τους συνανθρώπους μας να επαναλαμβάνουν συνεχώς την λέξη θέλω αυτό, εκείνο το άλλο, … στην πραγματικότητα εκείνο που εννοούν σχετίζεται με την λέξη επιθυμώ – αρέσω.
Ελάχιστοι είναι εκείνοι που κάνουν σαφή διάκριση μεταξύ της θέλησης και της επιθυμίας. … Άλλοι πάλι την ταυτίζουν με την νοημοσύνη και δέχονται ότι όσο περισσότερο κάποιος λειτουργεί με νοημοσύνη και γνώση τόσο περισσότερο ισχυρή θέληση έχει. …
Θα μπορούσαν να γραφτούν πάρα πολλά πράγματα σχετικά με την έννοια της θέλησης. Θα αναφερθούν μόνο τα παρακάτω:

Η Θέληση είναι σχετική με την Σαμπάλλα, το κέντρο όπου η Θέληση του Θεού είναι γνωστή. ……
Φυσικά υπάρχει και η ακτίνα της Θέλησης – Δύναμης. ……

Υπενθυμίζω τα παρακάτω:
Θέληση ……………… Μονάδα (Ενάδα) …………………………………………. Σαμπάλλα
Αγάπη ……………….. Ψυχή ((Ανώτερος) Εαυτός, Εγώ, …) ……………… Ιεραρχία
Νοημοσύνη ……….. Προσωπικότητα (μη εαυτός, κατώτερο εγώ) …… Ανθρωπότητα

Συνεπώς σύμφωνα με τα παραπάνω σχεδόν όλες οι πράξεις της συντριπτικής πλειοψηφίας της ανθρωπότητας και από εσωτερική πνευματική σκοπιά είναι ακούσιες, ……, άσκοπες, χωρίς πρόθεση, τυχαίες, ….

Φυσικά τώρα μπορεί να σκεφτεί κανείς, μα πως είναι δυνατόν όλο αυτό το σύστημα να κινείται τυχαία και άσκοπα; Ακριβώς εδώ είναι που υπεισέρχεται το θέμα της διάκρισης του ορθού από το απατηλό, των πνευματικών δυνάμεων από τις δυνάμεις της μορφής, …
Στην ανθρωπότητα από την αρχαιότητα γινόταν λόγος για την αντίθεση των δυνάμεων της μορφής και των δυνάμεων του πνεύματος. Στον γνωστό μας κόσμο (στο περιβάλλον μας), κυριαρχούν οι δυνάμεις της μορφής. Λέγεται μάλιστα ότι η έδρα αυτών των δυνάμεων βρίσκεται κυρίως μέσα στον επόμενο κόσμο του φυσικού πεδίου (την επόμενη διάσταση) που είναι ο συναισθηματικός κόσμος, ο πολύ γνωστός μας κόσμος των επιθυμιών.
Όπως λέχθηκε πάρα πάνω οι άνθρωποι ταυτίζουν την λέξη εκούσιος – θεληματικός με τις επιθυμίες, δηλαδή με τα χιλιάδες αρέσω τους, …
Επομένως από προσωπική σκοπιά υπάρχουν αρκετοί ισχυροί άνθρωποι, οι οποίοι επιθυμώντας – θέλοντας, επιβάλλουν τις απόψεις τους στους υπόλοιπους μη ισχυρούς ανθρώπους και απ’ αυτή την εξωτερική σκοπιά μπορούμε να πούμε ότι αυτοί εργάζονται εκούσια, …

Μετά τα παραπάνω νομίζω ότι εύκολα θα καταλαβαίνει κανείς γιατί το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα κατευθύνεται από τις δυνάμεις της μορφής, οι οποίες στην πραγματικότητα είναι αντίθετες με οποιαδήποτε από τις πνευματικές διδασκαλίες, …
Γι’ αυτό συντηρείται ο ύπνος των μαζών και γι’ αυτό τον λόγο οι μη σκεφτόμενοι άνθρωποι έλκονται περισσότερο από όλα αυτά που αναφέρεις πολύ ορθά αγαπητέ Dying Incubus, … από τις σαπουνόπερες της τηλεόρασης, … και που φυσικά επηρεάζουν τους περισσότερους, … δηλαδή γονείς, παιδιά, το εκπαιδευτικό σύστημα, κτλ. …
Οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι βρίσκονται σε άγνοια! Νομίζουν ότι επειδή απέκτησαν ένα ή δύο πανεπιστημιακά διπλώματα (μίας ή δύο καθορισμένων ειδικευμένων γνώσεων στην γραμμή της μορφής) ότι είναι μορφωμένοι και ότι … μπορούν να έχουν άποψη για τα πάντα. Φυσικά αυτό ενισχύεται έντεχνα από της δυνάμεις που εκπροσωπούν την μορφή και οι οποίες ομολογουμένως παίζουν πολύ καλά τον ρόλο τους. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που (οι άνθρωποι) δεν κάνουν ερωτήσεις. Ντρέπονται να παραδεχθούν την άγνοιά τους!

Όπως είναι γνωστό μέσα μας υπάρχει και το καλό και το κακό. Στην σημερινή εποχή όμως ενισχύεται η κακή φύση των περισσοτέρων γιατί δεν έχουν την δυνατότητα να αντισταθούν. …
Ειδικότερα τις τελευταίες δεκαετίες επειδή αλλάζουν οι ενέργειες (από την Ιχθυακή εποχή μπαίνουμε στην Υδροχοϊκή) είναι φυσικό να αλλάζουν και οι ιδέες, αρχές και αξίες και από την γραμμή της έκτης ακτίνας της αφοσίωσης ιδεαλισμού να αντικαθίστανται με αυτές της έβδομης ακτίνας της τελετουργίας, τάξης, οργάνωσης, μαγείας. … Ο πολιτισμός αλλάζει γοργά. Είναι φυσιολογικό να αλλάζει και το εκπαιδευτικό σύστημα, …

Για να αλλάξουν τα πράγματα στην εκπαίδευση θα πρέπει να γίνουν κατανοητά ορισμένα πνευματικά θέματα. Δυστυχώς όμως οι σημερινοί άνθρωποι και κυρίως οι μορφωμένοι και οι διανοούμενοι αρνούνται πεισματικά να δεχθούν την άγνοιά τους! Το θεωρούν πολύ μεγάλη ντροπή να έχουν χάσει τόσα χρόνια στα θρανία και να θεωρούνται κοινωνικά και πνευματικά αμόρφωτοι! Αρνούνται να κάνουν ερωτήσεις! Φυσικά αρνούνται να κάνουν ερωτήσεις όχι αναγκαστικά σε ανθρώπους, αλλά μέσα τους, στην Ψυχή τους.

Θα μπορούσα να συνεχίσω, αλλά σταματώ εδώ γιατί θα κουράσω.

Περιμένω απάντηση σε προηγούμενο ερώτημά μου.

quote:
oros777 Πώς μπορεί ένα έθνος να αλλάξει προς το καλύτερο όταν τα μέλη – πολίτες που το αποτελούν αρνούνται να αλλάξουν συμπεριφορά;
Ποιες είναι οι αιτίες;
Τι εννοούμε όταν λέμε αιτίες και τι αποτελέσματα;

Χαιρετώ καληνύχτα


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2007, 12:34:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ oros777, θα τοποθετηθώ στο τελευταίο μήνυμα σου με την πρώτη ευκαιρία λόγω έλλειψης χρόνου.


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/12/2007, 13:53:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητοί φίλοι

Υπέβαλα μία ερώτηση στα προηγούμενα μηνύματά μου σχετικά με το θέμα των αιτιών και των αποτελεσμάτων.

Θα προσπαθήσω να πω μερικά πράγματα γι’ αυτό το τόσο σπουδαίο θέμα με όσο το δυνατόν πιο απλά λόγια.

Τι είναι αιτία και τι αποτέλεσμα λοιπόν;
Στο λεξικό γράφεται:
Αιτία είναι o λόγος που συμβαίνει κάτι.
Αποτέλεσμα είναι το τέλος μιας ενέργειας ή ενός γεγονότος, η έκβαση, η συνέπεια. Αποτέλεσμα είναι αυτό που ακολουθεί την αρχική αιτία που το δημιούργησε. … …

Για κάθε τι στον κόσμο που βιώνουμε υπάρχουν εξωτερικές, εσωτερικές και εσώτατες αιτίες και αποτελέσματα.
Συνεπώς υπάρχουν εξωτερικοί, εσωτερικοί και εσώτατοι λόγοι για το κάθε τι που συμβαίνει στο περιβάλλον μας και φυσικά μέσα μας. …

Οι εξωτερικές αιτίες αφορούν τον αντικειμενικό κόσμο ή τους κόσμους που βιώνονται από την προσωπικότητά μας.
Οι εσωτερικές αιτίες αφορούν τον κόσμο ή τους κόσμους που βιώνονται από την Ψυχή μας.
Οι εσώτατες αιτίες αφορούν τον κόσμο ή τους κόσμους που βιώνονται από την Μονάδα (ή το Πνεύμα). Παρουσιάζεται μία μεγάλη αδυναμία (απ’ ότι λέγεται) απ’ Αυτούς που βιώνουν αυτούς τους εσώτατους κόσμους (ή διαστάσεις) που είναι σχετικοί με το Πνεύμα να μεταδώσουν με λέξεις τα αποτελέσματα αυτών των εσώτατων βιωμάτων τους. …

Με αφετηρία τα παραπάνω έχουμε:

Η αναφορά στα εξωτερικά αίτια και αποτελέσματα αφορά αυτό που στον εσωτερισμό συμβολικά ονομάζεται «τρεις κόσμοι της μορφής». Σ αυτούς τους τρεις κόσμους της μορφής των οποίων τα προσωπικά βιώματα λίγο πολύ έχουμε όλοι οι καθημερινοί άνθρωποι αναφερόμαστε σ’ όλη μας την ζωή. Για τους εσωτεριστές και φυσικά για όλους τους πνευματικά προσανατολισμένους ανθρώπους που έχουν κάποιου είδους επαφή με την Ψυχή γνωρίζουν ότι η προσωπική βίωση είναι εξωτερική και πίσω απ’ αυτήν υπάρχουν οι υποκειμενικοί κόσμοι (της Ψυχής) στην αληθινή τους διάσταση. Στον βαθμό που βιώνονται αυτοί οι εσωτερικοί υποκειμενικοί κόσμοι σ’ αυτό τον βαθμό μπορούν κάποιοι να μιλήσουν γι’ αυτούς τους εσωτερικούς υποκειμενικούς κόσμους (φυσικά αν αποφασίσουν να μιλήσουν γιατί συνήθως προκαλούν τον γέλωτα, τον χλευασμό, κτλ., όσων δεν έχουν ατομική βίωση).

Η αναφορά στα εσωτερικά αίτια και αποτελέσματα αφορά αυτό που στον εσωτερισμό (και οποιαδήποτε αληθινή πνευματική διδασκαλία) ονομάζεται Ψυχή ή Ανώτερος Εαυτός (Υπάρχουν και άλλες αντίστοιχες λέξεις σχετικές με την Ψυχή).

Μετά από την εισήγηση των παραπάνω και για να έρθουμε στο θέμα της παιδείας.

Το σημερινό εκπαιδευτικό σύστημα (όπως και οποιαδήποτε άλλη ανθρώπινη δραστηριότητα) συντηρείται από τις αναγνωρίσεις που έχουν επιτευχθεί μέχρι στιγμής από το εξελικτικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η σημερινή ανθρωπότητα.
Οι μαθητές στην προ εφηβική και την εφηβική τους ηλικία (και φυσικά και στις ανώτερες ηλικίες εφόσον οι άνθρωποι εξακολουθούν να μαθαίνουν) εκπαιδεύονται από τις επιτεύξεις του σημερινού πολιτισμού στο σημείο που έχουν αναγνωριστεί διαφόρων ειδών δεδομένα. Αυτά τα δεδομένα κυρίως είναι εξωτερικά και οφείλονται στα βιώματα της προσωπικότητας.

Η εκπαίδευση κινείται στην κατεύθυνση των βιωμάτων των τριών κόσμων της μορφής στο σημείο που έχουν αναγνωριστεί αυτοί οι κόσμοι. Δηλαδή τον φυσικό – αιθερικό κόσμο, τον κόσμο των επιθυμιών μας και των συγκεκριμένο νοητικό κόσμο.

Στην αναγνώριση του φυσικού κόσμου έχουν προοδεύσει υπερβολικά οι θετικές επιστήμες, φυσική, χημεία, βιολογία, ιατρική, κτλ.

Στην αναγνώριση του αιθερικού κόσμου γίνεται λόγος για τις μηχανές Κίρλιαν, γι’ αυτούς που διαθέτουν αιθερική όραση, γι’ αυτούς που μιλούν ότι ο άνθρωπος αποτελείται από ηλεκτρομαγνητική ενέργεια, κτλ.

Στην αναγνώριση του κόσμου των συναισθημάτων – επιθυμιών αναφέρονται συνήθως οι συνηθισμένοι ψυχολόγοι και φυσικά ο κλήρος της εκκλησίας καθώς επίσης διάφορες άλλες σύγχρονες πνευματικής σύστασης σχολές, κτλ.

Στην αναγνώριση του κατώτερου νοητικού κόσμου της συμπερασματικής διάνοιας αναφέρονται όλες οι συγκεκριμένες στατιστικές που χρησιμοποιούν κάθε είδους σύγκριση και συμπέρασμα. Οιαδήποτε χρήση των μαθηματικών λειτουργεί με αφετηρία την συγκεκριμένη διάνοια την στιγμή που ο άνθρωπος λειτουργεί ανεξάρτητα από τις επιθυμίες και τα συναισθήματά του. Κάποιος που λειτουργεί καθαρά από την συγκεκριμένη διάνοια χωρίς την παρεμβολή των συναισθημάτων, συνήθως παρομοιάζεται με μία ψυχρή υπολογιστική μονάδα, κτλ.

Στις παραπάνω δραστηριότητες συνήθως βρίσκεται κάθε τι που αφορά τις σημερινές εκπαιδευτικές γραμμές και ελάχιστες είναι εκείνες που ξεφεύγουν από τις ανωτέρω.
Αυτές που διαφοροποιούνται βρίσκονται σε όλους εκείνους τους κάθε φύσης ερευνητές που προσπαθούν να φέρουν στον κόσμο το καινούργιο, ανεξάρτητα αν αυτό είναι πολιτικό, θρησκευτικό, επιστημονικό, φιλοσοφικό ή καλλιτεχνικό επίτευγμα. … Οι αληθινοί ερευνητές ορισμένες φορές εμπνέονται από τους εσωτερικούς υποκειμενικούς κόσμους και εφελκύουν προς τα κάτω μέσα στους τρεις κόσμους της μορφής το αποτέλεσμα της φωτισμένης τους από την Ψυχή διάνοιας. Ακόμη πιο σπάνια ορισμένοι έρχονται σε επαφή με την ενόραση προκειμένου να μιλήσουν για εκείνα τα οράματά τους που προσδιορίζουν το μέλλον και που συνήθως στην αρχή προκαλούν μεγάλες αντιδράσεις (λόγω αμφιβολίας, ζήλιας, φθόνου, κτλ.).

Όπως υπάρχει η εξωτερική εκπαίδευση που αφορά τα βιώματα της προσωπικότητας και που απευθύνεται σε μαθητές, έτσι υπάρχει και η εσωτερική εκπαίδευση που αφορά τα βιώματα της Ψυχής και απευθύνεται σε Μαθητές.
Τα προβλήματα που υφίστανται μεταξύ αυτών που έχουν βιώματα της Ψυχής οφείλονται στο γεγονός ότι μπορούν πολύ δύσκολα να έρθουν σε επαφή με όσους δεν έχουν. Συνήθως προκαλούνται υπερβολικές αντιδράσεις απ’ αυτούς που δεν έχουν γιατί ζητούνται αποδείξεις απ’ αυτούς που έχουν. … Αυτοί πάλι που έχουν κάποιες επαφές με την Ψυχή επειδή στα αρχικά στάδια αυτές οι επαφές είναι ακανόνιστες και επειδή εξακολουθούν να είναι αρκετά προσωπικοί καβαλούν το καλάμι και αρκετά γρήγορα τους παίρνουν είδηση αυτοί που δεν έχουν με αποτέλεσμα πάλι την αμφισβήτηση κτλ.

Υπάρχουν οι εξωτερικοί κόσμοι του «Γίγνεσθαι» και οι εσωτερικοί κόσμοι του «Είναι».
Οι κόσμοι του γίγνεσθαι της προσωπικότητας υφίστανται λόγω της απόδοσης ιδιοτήτων και έννοιας από τους εσωτερικούς κόσμους του είναι.
Από εσωτερική σκοπιά όταν λέμε αιτίες εννοούμε εκείνες τις ιδιότητες έννοιες και αρχές που προσδίδουν κίνηση στους εξωτερικούς αντικειμενικούς κόσμους. Οι εξωτερικοί κόσμοι υφίστανται λόγω της ύπαρξης των εσωτερικών υποκειμενικών αόρατων κόσμων. Αν οι εσωτερικοί υποκειμενικοί κόσμοι σταματήσουν να υφίστανται τότε σταματάει και η εκδήλωση των εξωτερικών αντικειμενικών κόσμων.
Ο ορισμός του συμβόλου είναι:
Σύμβολο είναι η εξωτερική ορατή μορφή μίας εσωτερικής πνευματικής πραγματικότητας.
Κάθε τι μέσα στους τρεις κόσμους της μορφής και από συμβολική σκοπιά μπορεί να θεωρηθεί σαν η εξωτερική ορατή μορφή εσωτερικών πνευματικών πραγματικοτήτων. Η αιτία των εξωτερικών γεγονότων και των αποτελεσμάτων οφείλεται σε αιτίες των υποκειμενικών κόσμων της Ψυχής.
Όταν παρακολουθούμε π.χ. τις ειδήσεις που αναφέρονται στα εξωτερικά γεγονότα της ημέρας, αυτές οφείλονται σε εσωτερικές αιτίες. …
Όλοι οι ψυλλιασμένοι κοιτάζουν πίσω από την εξωτερική σκηνή των γεγονότων προκειμένου να ανακαλύψουν αυτές τις υποκρυπτόμενες αιτίες. …
«Ως άνω ούτω και κάτω» και αντιστρόφως «ως κάτω ούτω και άνω». …

Στο πρόγραμμα της Πνευματικής Ιεραρχίας του Πλανήτη δίδονται σε γενικές γραμμές οι νέες εκπαιδευτικές κατευθύνσεις που θα αφορούν την Εκπαίδευση στην Νέα Εποχή.
Αν επιθυμείτε εσείς οι φίλοι του esoterica, θα μπορούσα να παραθέσω μερικά κείμενα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, από το βιβλίο «Εκπαίδευση στην Νέα Εποχή».

Χαιρετώ φιλικά καλημέρα

Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2007, 06:03:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου oros777
Συγνώμη που καθυστέρησα να σου απαντήσω - κάποιες μέρες της βδομάδας έχω ελάχιστο χρόνο.
quote:
Γιατί άραγε εθελοτυφλούμε όλοι μας μπροστά στα γεγονότα, ποια ή ποιες άραγε είναι οι βαθύτερες αιτίες;
...
Πώς μπορεί ένα έθνος να αλλάξει προς το καλύτερο όταν τα μέλη – πολίτες που το αποτελούν αρνούνται να αλλάξουν συμπεριφορά;
Ποιες είναι οι αιτίες;

Το ίδιο το πρόβλημα είναι και η αιτία του προβλήματος: δεν ασχολούμαστε με το γεγονός ότι δεν έχουμε Παιδεία, γιατί δεν έχουμε την παιδεία για να ασχοληθούμε επί της ουσίας με τέτοια προβλήματα. Η σημερινή Ελλάδα θερίζει τους σπόρους που έσπειρε τα προηγούμενα χρόνια και οι σπόροι αυτοί ήταν η αποτύπωση του κόμπλεξ κατωτερότητάς μας απέναντι στην καταναλωτική και τεχνολογική υπεροχή άλλων κρατών. Οι γονείς των σημερινών παιδιών δεν στερήθηκαν την ποίηση και τη λογοτεχνία - κανείς δεν τους την είχε απαγορεύσει άμεσα ή έμμεσα (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ξημεροβραδυαζόντουσαν κιόλας σε ποιητικές βραδιές ). Στερήθηκαν κυρίως τις υλικές ανέσεις και αυτό ήταν που φρόντισαν ώστε να μη λείψει από τα παιδιά τους. Εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες οι Έλληνες προσπαθούμε να καλύψουμε τα καταναλωτικά μας απωθημένα. Ακόμα και η μόρφωση λειτούργησε ως ένα καταναλωτικό αγαθό (να γίνει το παιδί μου γιατρός - δικηγόρος - δάσκαλος, ώστε να έχει μια καλή δουλειά και μια καλή θέση στην κοινωνία) και πολύ λίγη μέριμνα δόθηκε ώστε να μεταδώσουμε στα παιδιά την ανάγκη για πνευματική καλλιέργεια και πλήρωση.

Πιστεύω ωστόσο - και αυτό είναι αισιόδοξο - πως τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει σ΄αυτόν τον τομέα. Αυτά που έχουμε και αυτά που κατακτήσαμε δεν μας ικανοποιούν πλέον. Οι περισσότεροι βέβαια δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ξέρουμε τι μας λείπει και εκεί είναι νομίζω που θα "παιχτεί" όλο το "παιχνίδι". Το να συνειδητοποιήσει ο κόσμος την ανάγκη για κάτι πνευματικότερο και να μεταδώσει την ανάγκη αυτή στις επόμενες γενιές. Δεν είναι βέβαια καθόλου σίγουρο το ότι εκεί θα στραφεί η σύγχρονη αναζήτηση αναγκών μας, αλλά πιστεύω ότι είναι μία πιθανότητα για την οποία αξίζει κανείς να προσπαθήσει. Εφόσον υπάρχει ένα κενό που εκφράζεται συνεχώς από τους ανθρώπους, θεωρώ ότι υπάρχει και μια ευθύνη - για όσους την αντιλαμβάνονται - στο να μην αφήσουν να γεμίσει αυτό το κενό με ψευτολύσεις. Προσωπικά, δεν πιστεύω καν πως έχουμε και πολλές επιλογές: ή θα κάνουμε τη στροφή τώρα, ή θα πάμε κατά διαόλου! Ζούμε σε μια εποχή-μεντεσέ της ιστορίας, όπου κάθε στιγμή κρίνονται πολλά πράγματα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alfa-omega
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1905 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2007, 14:08:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alfa-omega  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Καλημέρα και από εμένα σε όλους τους συνομιλητές .

oros777 έγραψε :

quote:

Γιατί άραγε εθελοτυφλούμε όλοι μας μπροστά στα γεγονότα, ποια ή ποιες άραγε είναι οι βαθύτερες αιτίες;


Προσωπικά διακατέχομαι από την αντίληψη, ότι το αίτιο πηγάζει από τις κοινωνικές τάξεις .
Συγκεκριμένα από την μεγάλη διαφορά , που υφίσταται μεταξύ υλικά πλουσίων και πτωχών ανθρώπων .
Όσο αυτές υφίστανται , θα διαιωνίζεται το πρόβλημα αυτό .

Μα όπως έγραψες , αυτό το καθεστώς διατηρείται σε αυτό το επίπεδο και μεγαλώνει και για την δική μου προσωπική αίσθηση , από άτομα που δεν φοβούνται απολύτως τίποτε .
Ούτε την οργή του όχλου , την οποία ελέγχουνε πλήρως , αλλά ούτε την θεία δύναμη στην οποία δεν πιστεύουνε (παραδέχονται )ότι υφίσταται .

quote:

Πώς μπορεί ένα έθνος να αλλάξει προς το καλύτερο όταν τα μέλη – πολίτες που το αποτελούν αρνούνται να αλλάξουν συμπεριφορά;
Ποιες είναι οι αιτίες;Καθαρά εσωτερικές .
Δεν ασχολείται ο Έλληνας με το αύριο, αλλά με το τώρα και τώρα για τον Έλληνα (συντριπτική πλειοψηφία ) σημαίνει , να υπάρχω και να βιώνω το παρών . (Άσχετα αν αυτό είναι κονσερβοποιημένο , η αυθεντικό )

Η αλλαγή θα επέλθει , όταν ο μέσος έλληνας , αρχίσει πλέον να σκέφτεται εσωτερικά .
Θα επέλθει βέβαια σταδιακά , γιατί το μονοπάτι του εσώτερου εαυτού , δεν το βαδίζεις όταν πιέζεσαι εξωτερικά αλλά όταν συνειδητοποιείς , τον καθημερινό θάνατο .
Και για να τον συνειδητοποιήσει η πλειοψηφία , πρέπει όπως δείχνουνε τα πράγματα ,να βιωθεί αυτός μετά από αναρίθμητες ενσαρκώσεις ,άπειρες ίσως φορές .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

alfa-omega
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1905 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/12/2007, 14:50:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alfa-omega  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να προσθέσω , ότι την υποδομή που χρειάζεται η χώρα μας , για να εξελιχθεί σε κάτι θετικώτερο (πολιτική ,παιδεία ,θρησκεία,κοινωνιολογία ), δεν θα την αποκτήσει ,ελείψη εσωτερισμού .

ακόμη και εδώ μέσα σε αυτόν τον χώρο εξωστρεφόμαστε ( συντριπτική πλειοψηφία ).

Και όταν επιχειρείται απο ελάχιστα μέλη ( συγκεκριμένα 1 δεν είμαι εγώ ), η προσπάθεια εσωστρέφιας και προσέγγισης της εσωτερικής φιλοσοφίας ,αποτυγχάνει τον εσώτερο στόχο της , διότι η πλειοψηφία την αντιλασμβάνεται ως θεωρία άνευ πρακτικής αξίας και λογικά εκμηδενείζεται .

είμαι όμως απόλυτα σίγουρος , ότι αφήνουνε κραδασμούς , στα ατομικά διαμορφωμέανα εγώ της πλειοψηφίας των μελλών του esoterica.gr .


Ευελπιστώ ότι δεν θα παρανοηθεί το περιεχόμενο του μηνύματός μου .


βέβαια εγώ το αποστέλλω καλοπροέρετα , αλλά αυτό πάλι για να το αντιληφθεί κάποιος ,θα έπρεπε να έχει ξεπεράσει το εγκόσμιο ΕΓΩ .

θΕΏΡΗΣΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΙΔΕΨΩ ΕΞΩΣΤΡΕΦΉ ΩΤΑ.
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΕ ΌΛΟΥΣ .

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

oros777
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
317 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2007, 00:44:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους oros777  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Αγαπητή amalia

quote:
amalia Στερήθηκαν κυρίως τις υλικές ανέσεις και αυτό ήταν που φρόντισαν ώστε να μη λείψει από τα παιδιά τους. Εδώ και σχεδόν 3 δεκαετίες οι Έλληνες προσπαθούμε να καλύψουμε τα καταναλωτικά μας απωθημένα. Ακόμα και η μόρφωση λειτούργησε ως ένα καταναλωτικό αγαθό (να γίνει το παιδί μου γιατρός - δικηγόρος - δάσκαλος, ώστε να έχει μια καλή δουλειά και μια καλή θέση στην κοινωνία) και πολύ λίγη μέριμνα δόθηκε ώστε να μεταδώσουμε στα παιδιά την ανάγκη για πνευματική καλλιέργεια και πλήρωση.

Πιστεύω ωστόσο - και αυτό είναι αισιόδοξο - πως τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει σ΄αυτόν τον τομέα. Αυτά που έχουμε και αυτά που κατακτήσαμε δεν μας ικανοποιούν πλέον. Οι περισσότεροι βέβαια δεν είμαστε ακόμα σε θέση να ξέρουμε τι μας λείπει και εκεί είναι νομίζω που θα "παιχτεί" όλο το "παιχνίδι". Το να συνειδητοποιήσει ο κόσμος την ανάγκη για κάτι πνευματικότερο και να μεταδώσει την ανάγκη αυτή στις επόμενες γενιές. Δεν είναι βέβαια καθόλου σίγουρο το ότι εκεί θα στραφεί η σύγχρονη αναζήτηση αναγκών μας, αλλά πιστεύω ότι είναι μία πιθανότητα για την οποία αξίζει κανείς να προσπαθήσει. Εφόσον υπάρχει ένα κενό που εκφράζεται συνεχώς από τους ανθρώπους, θεωρώ ότι υπάρχει και μια ευθύνη - για όσους την αντιλαμβάνονται - στο να μην αφήσουν να γεμίσει αυτό το κενό με ψευτολύσεις. Προσωπικά, δεν πιστεύω καν πως έχουμε και πολλές επιλογές: ή θα κάνουμε τη στροφή τώρα, ή θα πάμε κατά διαόλου! Ζούμε σε μια εποχή-μεντεσέ της ιστορίας, όπου κάθε στιγμή κρίνονται πολλά πράγματα.


Σίγουρα έχεις δίκαιο με τα παραπάνω που αναφέρεις.
Η Ελλάδα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δεινοπάθησε σε μεγάλο βαθμό υλικά. Δεν δεινοπάθησε όμως μόνον η Ελλάδα αλλά και πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες μετά την Γερμανική κατοχή. Παρόλα αυτά οι σύγχρονοι έλληνες έχουν επιδείξει πολύ περισσότερη τάση προς τις υλιστικές αξίες απ’ ότι οι φίλοι μας Ευρωπαίοι. Φυσικά το θέμα του καπιταλισμού είναι παγκόσμιο φαινόμενο πλέον και το χρήμα έχει γίνει η υπέρτατη αξία σ’ όλο τον πλανήτη.
Οι έλληνες της προηγούμενης γενιάς (τις τρεις τέσσερις τελευταίες δεκαετίες) έδειξαν υπερβολικό υλιστικό ενδιαφέρον σε σημείο που φρόντισαν να μην λείψει τίποτε υλικό από τα παιδιά τους (όπως πολύ σωστά αναφέρεις). Αγνόησαν όμως τον πνευματικό τομέα (φυσικά είναι συζητήσιμο αν τον είχαν ποτέ στην πρόσφατη ιστορία) με αποτέλεσμα οι σημερινοί νεολαίοι να έχουν γίνει υπερβολικά εγωπαθείς. …
Αυτή η υλιστικότητα έχει καλλιεργηθεί φυσικά και μέσα από την σύγχρονη «παιδεία» (σημειωτέον και από την θρησκεία που επηρέαζε σε μεγάλο βαθμό τις προηγούμενες γενιές στην Ελλάδα). …

Ποιες όμως είναι οι εσωτερικές αιτίες που οι έλληνες της τελευταίας γενιάς έδειξαν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τις υλιστικές αρχές και αξίες;

Οι έλληνες έχουν, απ’ ότι αναφέρεται στο βιβλίο «Το Πεπρωμένο των Εθνών», ζωδιακό σημείο προσωπικότητας στον Αιγόκερω και Ψυχή στην Παρθένο. Η ανάλυση αυτών των ζωδιακών σημείων από εσωτερική ψυχολογική σκοπιά στην γραμμή των επτά ακτίνων, νομίζω ότι υποδεικνύει το πρόβλημα της Ελλάδας. …

Αγαπητέ alfa-omega

quote:
alfa-omega Προσωπικά διακατέχομαι από την αντίληψη, ότι το αίτιο πηγάζει από τις κοινωνικές τάξεις .
Συγκεκριμένα από την μεγάλη διαφορά , που υφίσταται μεταξύ υλικά πλουσίων και πτωχών ανθρώπων .
Όσο αυτές υφίστανται , θα διαιωνίζεται το πρόβλημα αυτό .

Μα όπως έγραψες , αυτό το καθεστώς διατηρείται σε αυτό το επίπεδο και μεγαλώνει και για την δική μου προσωπική αίσθηση , από άτομα που δεν φοβούνται απολύτως τίποτε .
Ούτε την οργή του όχλου , την οποία ελέγχουνε πλήρως , αλλά ούτε την θεία δύναμη στην οποία δεν πιστεύουνε (παραδέχονται ) ότι υφίσταται .


Παραθέτω ένα απόσπασμα από την βίβλο.

(Αρχαίο) (Λουκάς 18:25) ευκολωτερον γαρ εστιν καμηλον δια τρηματος τρυμαλιας βελονης ραφιδος εισελθειν η πλουσιον εις την βασιλειαν του θεου εισελθειν

(Μετάφραση) (Λουκάς 18:25) Γιατί είναι ευκολότερο να περάσει μια καμήλα από την τρύπα της βελόνας παρά ένας πλούσιος να μπει στη βασιλεία του Θεού»!

Δυστυχώς σχεδόν όλοι οι Χριστιανικοί λαοί λειτουργούν εντελώς (μα εντελώς) διαφορετικά στην καθημερινότητα από την παραπάνω παράγραφο της βίβλου. Η υποκρισία βασιλεύει σε υπέρμετρο βαθμό στις μέρες μας. …
Φυσικά η παραπάνω παράγραφος αφορά περισσότερο τους πλούσιους και όχι τόσο τους φτωχούς αλλά, … και οι περισσότεροι φτωχοί στις μέρες μας έχουν ως υπόδειγμα και στόχο ζωής, τα πλούτη των πλουσίων.

Τα άτομα που δεν φοβούνται τίποτε αλλά ζουν αποκλειστικά για τις ατομικές τους υλικές επιδιώξεις και που είναι καθαρά προσωπικά φιλόδοξα, έχοντας κάποιου είδους πολιτική, θρησκευτική, επιστημονική, καλλιτεχνική κτλ. ισχύ, συνήθως είναι αποκομμένα από την πνευματική ψυχή τους.

quote:
alfa-omega Η αλλαγή θα επέλθει , όταν ο μέσος έλληνας , αρχίσει πλέον να σκέφτεται εσωτερικά .
Θα επέλθει βέβαια σταδιακά , γιατί το μονοπάτι του εσώτερου εαυτού , δεν το βαδίζεις όταν πιέζεσαι εξωτερικά αλλά όταν συνειδητοποιείς , τον καθημερινό θάνατο .
Και για να τον συνειδητοποιήσει η πλειοψηφία , πρέπει όπως δείχνουνε τα πράγματα ,να βιωθεί αυτός μετά από αναρίθμητες ενσαρκώσεις ,άπειρες ίσως φορές .

Και εδώ θα συμφωνήσω σε γενικές γραμμές με αυτά που αναφέρεις, αν και αυτό το θέμα είναι πολύ μεγάλο, γι’ αυτό ας το αφήσουμε καλύτερα. (Εξαρτάται από την κατανόηση του θέματος της εξέλιξης (της ύλης, της ψυχής και του πνεύματος)).

Θα ήθελα τώρα να ειπωθούν ορισμένα πράγματα για τον εγωισμό, την εγωπάθεια και τον εγωκεντρισμό γιατί όπως φαίνεται αυτές οι συνώνυμες αρνητικές ιδιότητες επηρεάζουν όλο και περισσότερο όλη την ανθρωπότητα και φυσικά και την ΠΑΙΔΕΙΑ. …

Έχει ξανά αναφερθεί ότι ο εγωιστής είναι ο αδιάφορος για τους άλλους και ενδιαφερόμενος μόνο για τον εαυτό του.
Οι εγωιστές θέτουν σαν επίκεντρο του σύμπαντος τον εαυτό τους και απασχολούνται διαρκώς μ’ αυτόν.
Ο εγωπαθής είναι ο παθολογικά εγωιστής.
Εγωκεντρισμός είναι η αναγωγή των πάντων στο εγώ.

Το ερώτημα είναι μπορεί να απαλλαχθεί κάποιος από το εγώ του;
Μήπως υπάρχουν δύο είδη εγώ, ένα κατώτερο εγώ και ένα ανώτερο ΕΓΩ;

Στην εσωτερική φιλοσοφία λέγεται ότι το κατώτερο εγώ έχει σχέση με τον μη εαυτό και ταυτίζεται αυτή η έννοια με την τρισυπόστατη προσωπικότητα, ενώ το ανώτερο ΕΓΩ έχει σχέση με την (σχετικά) αθάνατη ΨΥΧΗ και τον Ανώτερο Εαυτό.
Αυτό το Ανώτερο Εγώ είναι που δομεί τις διαφόρων ειδών προσωπικότητες από ενσάρκωση σε ενσάρκωση. …
Λέγεται επίσης ότι αυτός που χάνει τον εαυτό του, βρίσκει τον ΕΑΥΤΟ του.

Πως μπορεί κάποιος να αποκεντρωθεί από το κέντρο του μικρού του εαυτού και να επικεντρωθεί στην περιφέρεια;

Υπάρχουν αρκετές απαντήσεις:

Όταν κάποιος αντιλαμβάνεται ότι ο εαυτός του σε τελική ανάλυση δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα μόριο σκόνης μέσα στο υλικό σύμπαν, άνευ ουδεμίας σημασίας για την απειρία του, τότε σιγά σιγά αρχίζει να κλονίζεται το κεντρικό του προσωπικό εγώ. …

Όταν αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι έχει απείρως μεγαλύτερη σημασία το ΟΛΟ από το ελάχιστο μέρος που καταλαμβάνει το προσωπικό του μικρό εγώ, τότε σίγουρα αρχίζουν να καταρρέουν σιγά σιγά τα διαφόρων ειδών επιχειρήματα του απειροελάχιστου εγώ.

Όταν αρχίζει να αντιλαμβάνεται κάποιος ότι έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία η ομάδα στην οποία ανήκει, από την αξία που έχει το μικρό του εγώ, τότε τα βήματα επιταχύνονται.

Όταν αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι υπεράνω του ανθρώπινου Βασιλείου υπάρχουν και άλλα υπερανθρώπινα Βασίλεια τα οποία κάποτε ως ταξειδιώτης θα ανακαλύψει και κατόπιν θα βιώσει, τότε σίγουρα το μικρό του εγώ μετατίθεται αργά και σταθερά από το κέντρο στην περιφέρεια. …

Ορισμένες φορές οι διαφόρων ειδών λεγόμενες ψυχικές εμπειρίες βοηθούν στην αποκέντρωση, ανεξάρτητα από τους κινδύνους των πρώτων σταδίων.

Οι διαφόρων ειδών επιθυμίες είναι αυτές που προσδιορίζουν συνήθως το μέγεθος και την ιδιαιτερότητα του εγωιστή, γι’ αυτό όσο περισσότερο κάποιος ελέγχει και κατόπιν περιορίζει τις επιθυμίες του, τόσο περισσότερο αποκεντρώνεται από τον εγωισμό.

Όσο περισσότερο ένας άνθρωπος είναι ταυτισμένος με τις διαφόρων ειδών μορφές, τόσο περισσότερο λειτουργεί με αφετηρία το μικρό του εγώ.

Όσο περισσότερο κάποιος αρχίζει να κατανοεί ότι αυτός ως Ύπαρξη δεν είναι το σώμα του, οι επιθυμίες του και οι συνηθισμένες σκέψεις του, αλλά κάτι άλλο επάνω ή μέσα από αυτά, τόσο περισσότερο αρχίζει να αποκεντρώνεται από τον εγωκεντρισμό του και να επικεντρώνεται στο αληθινό του ΕΓΩ που βρίσκεται από πίσω και μέσα. … Δηλαδή όσο περισσότερο αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι δεν είναι, τόσο περισσότερο αρχίζει να κατανοεί αυτό που ΕΙΝΑΙ. …

Τα διαφόρων ειδών πνευματικά (θρησκευτικά, φιλοσοφικά, κτλ.) κείμενα σαν σκοπό έχουν (μεταξύ των άλλων) να αποκεντρώσουν τον άνθρωπο από το κατώτερο εγώ (δηλαδή τον εγωισμό) και να τον οδηγήσουν στην βίωση και τις εμπειρίες της ΨΥΧΗΣ.

Η παιδεία σίγουρα χρειάζεται ειδικές οδηγίες και διδασκαλία για το θέμα της εγωπάθειας που στις μέρες μας τείνει να γίνει, παγκόσμιο πρόβλημα.

Καλά Χριστούγεννα


Γνώθι σαυτόνΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/12/2007, 09:02:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
alfa-omega:

Και όταν επιχειρείται απο ελάχιστα μέλη ( συγκεκριμένα 1 δεν είμαι εγώ), η προσπάθεια εσωστρέφιας και προσέγγισης της εσωτερικής φιλοσοφίας, αποτυγχάνει τον εσώτερο στόχο της, διότι η πλειοψηφία την αντιλασμβάνεται ως θεωρία άνευ πρακτικής αξίας και λογικά εκμηδενείζεται.Καλημέρα alfa-omega
Πιστεύω πως αξίζει να σταθούμε λίγο στο σημείο που αναφέρεις και το οποίο παρέθεσα σε quote.
Συγκεκριμένα, πιστεύω πως θα έπρεπε να εξετάσουμε, το εάν θα πρέπει να θεωρείται η εσωτερική φιλοσοφία (ή ο φιλοσοφικός στοχασμός θα συμπλήρωνα γενικεύοντας) ως κάποια θεωρητική ενασχόληση χωρίς πρακτική αξία. Μιας και το θέμα μας αναφέρεται στην Παιδεία, πιστεύω ότι ταιριάζει πάρα πολύ εδώ ένας τέτοιος προβληματισμός.

Κατά την άποψή μου, ο φιλοσοφικός στοχασμός αποτελεί μία από τις ουσιαστικότερες μορφές παιδείας. Εάν οι στάσεις μας απέναντι στα πράγματα ελέγχονται από τη στάση του νου μας, θα πρέπει να τον εκπαιδεύουμε συνεχώς ώστε να σκέφτεται σε βάθος καθετί το οποίο αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητάς μας και των πιστεύω μας. Για να μάθουμε να πράττουμε σωστά, θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε σωστά.

Ο oros777 θέτει πολύ σωστά το θέμα της εγωπάθειας. Θεωρώ πως μέσα από τον φιλοσοφικό στοχασμό, μπορούμε οι άνθρωποι να απομακρυνθούμε σε κάποιο βαθμό από την έκφραση αυτή της εγωπάθειας, που μας κάνει να μη μπορούμε να δούμε πιο μακριά από τη μύτη μας. Να ξεφύγουμε από τον εγωπαθή αυτισμό που μας διακατέχει σε όλες τις δράσεις και τις σκέψεις μας. Τη δε φιλοσοφία, να την κάνουμε συνολικό τρόπο θέασής της ζωής μας και όχι απλά νοητική ενασχόληση ή χόμπυ.

Με λίγα λόγια, η μεγάλη πρακτική αξία της φιλοσοφίας βασίζεται στο να μπορέσουμε να μεταδώσουμε τη φιλοσοφική σκέψη σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Από κει και πέρα, εάν οι άνθρωποι μάθουν να σκέφτονται σε μεγαλύτερο βάθος, μοιραία αυτό θα επηρεάσει και τον τρόπο που δρούνε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/12/2007, 13:37:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πώς μπορεί ένα έθνος να αλλάξει προς το καλύτερο όταν τα μέλη – πολίτες που το αποτελούν αρνούνται να αλλάξουν συμπεριφορά;
Ποιες είναι οι αιτίες;
Τι εννοούμε όταν λέμε αιτίες και τι αποτελέσματα;

Αγαπητέ oros777, πιστεύω ότι είναι σχεδόν απίθανο να αλλάξει ένα έθνος τον τρόπο σκέψης κι αντίληψης που έχει αλλά και γενικότερα την στάση του απέναντι στα πράγματα και στο καθετί που το περιβάλλει, εάν δεν αλλάξουν τρόπο σκέψης οι άνθρωποι που το αποτελούν.
Για να επέλθει μια σημαντική αλλαγή σε ομαδικό - συλλογικό επίπεδο, αυτή η αλλαγή θα πρέπει να έχει επιτευχθεί σε ατομικό επίπεδο.

Οι αιτίες για αυτή την στασιμότητα είναι πάρα πολλές όπως είπες κι εσύ κι η amalia.
Μια τάση υπέρμετρου καταναλωτισμού που παρατηρήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες εξαιτίας των κακών καιρών που βίωσε η χώρα μας οδήγησε τους ανθρώπους να δώσουν υπερβολική έμφαση στην απόκτηση των υλικών αγαθών.
Από τη μια πιστεύω πως αυτή η τάση είναι λογικό να εμφανιστεί όταν μια χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από την πείνα, την φτώχεια και την ανέχεια.
Από την άλλη όμως, θα πρέπει να τηρείται ένα μέτρο διότι διαφορετικά κινδυνεύουμε να αγγίξουμε δύο άκρα.
Όπως είπες κι εσύ, δεν ήταν μόνο η Ελλάδα η οποία ταλαιπωρήθηκε πχ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ήταν σχεδόν οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.
Όμως εκεί δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο του υπέρμετρου καταναλωτισμού.
Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι και σε εκείνες τις χώρες θα παρατηρούνται κάποια άλλα προβλήματα που εδώ μπορεί να μην τα αντιμετωπίζουμε.

Είναι σημαντική η αναφορά στον εγωϊσμό και στην εγωπάθεια που επιχειρήθηκε, νομίζω πως είναι δύο πολύ βασικές αιτίες που παρατηρείται η στασιμότητα κι η αδράνεια σε πολλούς τομείς ζωής στην χώρα μας.
Σε πολλούς ανθρώπους υπάρχει η πεποίθηση πως αυτό που θα πρέπει να αλλάξει είναι ένα ολόκληρο σύστημα, ο τρόπος αντίληψης των συνανθρώπων τους αλλά δεν επιχειρούν σχεδόν ποτέ να αλλάξουν κάτι από την προσωπικότητα τους οι ίδιοι.
Ίσως να φοβούνται την αλλαγή, το ξεβόλεμα που θα έρθει αν υϊοθετήσουν μια νέα στάση ζωής κι αντίληψης.
Ίσως να έχουν μεγαλώσει με την πεποίθηση ότι είναι αυτοί που έχουν δίκιο οπότε και θα πρέπει να το επιβάλλουν.

Πως θα γίνει όμως να αλλάξουμε κάτι σε ευρύτερη κλίμακα (κοινωνία, έθνος) αν πρώτα δεν αλλάξουμε όλσα όσα πρέπει σε μικρότερη κλίμακα (προσωπικότητα);


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alfa-omega
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1905 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2007, 09:49:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alfa-omega  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
alfa-omega:

Και όταν επιχειρείται απο ελάχιστα μέλη ( συγκεκριμένα 1 δεν είμαι εγώ), η προσπάθεια εσωστρέφιας και προσέγγισης της εσωτερικής φιλοσοφίας, αποτυγχάνει τον εσώτερο στόχο της, διότι η πλειοψηφία την αντιλασμβάνεται ως θεωρία άνευ πρακτικής αξίας και λογικά εκμηδενείζεται.Καλημέρα alfa-omega
Πιστεύω πως αξίζει να σταθούμε λίγο στο σημείο που αναφέρεις και το οποίο παρέθεσα σε quote.
Συγκεκριμένα, πιστεύω πως θα έπρεπε να εξετάσουμε, το εάν θα πρέπει να θεωρείται η εσωτερική φιλοσοφία (ή ο φιλοσοφικός στοχασμός θα συμπλήρωνα γενικεύοντας) ως κάποια θεωρητική ενασχόληση χωρίς πρακτική αξία. Μιας και το θέμα μας αναφέρεται στην Παιδεία, πιστεύω ότι ταιριάζει πάρα πολύ εδώ ένας τέτοιος προβληματισμός.

Κατά την άποψή μου, ο φιλοσοφικός στοχασμός αποτελεί μία από τις ουσιαστικότερες μορφές παιδείας. Εάν οι στάσεις μας απέναντι στα πράγματα ελέγχονται από τη στάση του νου μας, θα πρέπει να τον εκπαιδεύουμε συνεχώς ώστε να σκέφτεται σε βάθος καθετί το οποίο αποτελεί ένα μέρος της καθημερινότητάς μας και των πιστεύω μας. Για να μάθουμε να πράττουμε σωστά, θα πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε σωστά.

Ο oros777 θέτει πολύ σωστά το θέμα της εγωπάθειας. Θεωρώ πως μέσα από τον φιλοσοφικό στοχασμό, μπορούμε οι άνθρωποι να απομακρυνθούμε σε κάποιο βαθμό από την έκφραση αυτή της εγωπάθειας, που μας κάνει να μη μπορούμε να δούμε πιο μακριά από τη μύτη μας. Να ξεφύγουμε από τον εγωπαθή αυτισμό που μας διακατέχει σε όλες τις δράσεις και τις σκέψεις μας. Τη δε φιλοσοφία, να την κάνουμε συνολικό τρόπο θέασής της ζωής μας και όχι απλά νοητική ενασχόληση ή χόμπυ.

Με λίγα λόγια, η μεγάλη πρακτική αξία της φιλοσοφίας βασίζεται στο να μπορέσουμε να μεταδώσουμε τη φιλοσοφική σκέψη σε όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούμε. Από κει και πέρα, εάν οι άνθρωποι μάθουν να σκέφτονται σε μεγαλύτερο βάθος, μοιραία αυτό θα επηρεάσει και τον τρόπο που δρούνε.
Να προσθέσω σε όσα έγραψες amalia Και με τα οποία συμφωνώ , τα ακόλουθα :

Το σύστημα επιβίωσης το οποίο επικρατεί παγκοσμοίως προσπαθεί ακόμη εντατικά ,να παγκοσμοιοποιήση τον πλανήτη μας .
Ενοώ και αναφέρομε ασφλώς σε μία μικρή μειονότητα συνανθρώπων μας , που δεν φοβούνται όχλο,ΈΘΝΗ , ποίμνια ,θρησκευτικούς και πολιτικούς θεσμούς όπως η αρχαία ελληνική δημοκρατία .
Τον λόγο τον γνωρίζουμε και είναι η εξαγορά των (θρησκευτικών και πολιτικών )ηγετών .
Δεν εξαγοράζουνε μόνο τα ιδανικά τους , αλλά την διάνοιά τους .
Γνωρίζουμε ακόμη , ότι αυτοί οι συνάνθρωποί μας , διαχειριζονται ένα εθνικό θησαυροφυλάκιο ,το οποίο έχει μία μοναδική ιδιότητα .

ΤΥΠΩΝΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Μας .

Πόσοι γνωρίζουνε σήμερα ,ότι κανένα κράτος στην γη ,δεν μπορεί να τυπώσει χρήμα ;

Και ότι βέβαια το δανείζονται απο αυτά τα άτομα ( με υψηλούς τόκους )που κυριολεκτικά διαχειρίζονται το εθνικό θυσαυροφυλάκιο .

Ότι ο απραχαμ λινκολν και ο κένεντυ επιχειρώντας να αλλάξουνε την τύχη του πλανήτη μας , προσπαθώντας να τυπώσουνε εθνικό νόμισμα , δολοφονήθηκαν ,για να μην χάσουνε την κυριαρχία τους , την εξουσία τους επάνω στον πλανήτη γη .

Αυτά αν τα θεωρείται συνομοσίολογίες και αναπόδεικτα γεγονότα , δεν νομίζω να μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο , που είναι η εσωτερική φιλοσοφία , η οποία ερευνά και αναδυκνύει τα αίτια , κατά τα οποία αυτοί οι συνάνθρωποί μας συμπερυφέρονται έτσι και δεν θέλουνε να αλλάξουνε .

Και γιατί άραγε να αλάξουνε , αφού ελέγχουνε τον συνολικό υλικό πλούτο του πλανήτη μας ;

Εύχομαι να σας προβλημάτισα εποικοδομιτικά .


αν έχεται την αίσθηση ότι βρίσκομαι εκτός θέματος , κρούσατε τον κώδωνα της διανοητικής επαναφοράς μου μέσω e-mail παρακαλώ .

sidiromeister@gmail.com .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2008, 17:43:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σας.
Έπεσαν οι γιορτές alfa-omega και πέρασε ο καιρός χωρίς να πάρεις απάντηση στο μήνυμά σου!

Γι' αυτούς τους ανθρώπους που τυπώνουν τα χρήματα για όλον τον πλανήτη δεν έχω υπόψη μου. Είχα την εντύπωση ότι κάθε χώρα (τουλάχιστον το 'κάθε χώρα' ίσχυε όταν κάθε χώρα είχε δικό της νόμισμα) μπορεί να τυπώσει χρήματα που αντιστοιχούν στο ακαθάριστο εθνικό προϊόν της, ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων - δεν ξέρω ακριβώς την αναλογία.

Πάντως, πέρα από θεωρίες συνομωσίας (που μπορεί να ισχύουν ή να μην ισχύουν) κάποιες φορές σκέφτομαι ότι πιθανόν όλα αυτά που συμβαίνουν και εννοώ εδώ την αφάνταστη ποικιλομορφία επιπέδων σκέψης, αντίληψης, ηθικής, κ.λπ. των ανθρώπων, να αποτελούν τα δυναμικά χαρακτηριστικά ενός συστήματος, που εάν κάποιος το έβλεπε από έξω, να διέκρινε σ' αυτό, ακόμα και ίσες πιθανότητες εξέλιξης αλλά και κατάρρευσης.
Να το εξηγήσω λίγο καλύτερα:

Ας σκεφτούμε ότι η ανθρωπότητα στο σύνολό της (το σύνολο εμπεριέχει και όλους τους ανθρώπους, αλλά και τα χαρακτηριστικά κάθε κοινωνίας, κάθε τομέα πολιτισμού, τους αλληλοσυσχετισμούς μεταξύ τους, κ.λπ.) είναι ένα σύστημα, ή καλύτερα ένας οργανισμός. Αυτός ο οργανισμός έχει μέσα του στοιχεία που τον κάνουν να αλλάζει καθώς περνάει ο χρόνος. Το εάν αλλάζει προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, ίσως είναι δύσκολο να το πούμε, γιατί θα πρέπει να καθορίσουμε ποιος είναι ο στόχος του συστήματος-οργανισμού. Ας μείνουμε λοιπόν στο ότι αλλάζει, ή ότι εξελίσσεται, αλλά και στην πιθανότητα ότι μπορεί κάποια στιγμή να καταρρεύσει.

Όλα όσα λοιπόν συμβαίνουν μέσα στον οργανισμό αυτό, είναι οι εσωτερικοί παράγοντες που θα καθορίσουν την πορεία του, όπως αντίστοιχα γίνεται με έναν άνθρωπο μόνο και με τον εσωτερικό του κόσμο. Κι εκεί υπάρχουν προβληματικά χαρακτηριστικά, κι εκεί υπάρχουν αρετές και ελαττώματα.

Με άλλα λόγια, η κατάσταση αν την δεις από μία σκοπιά είναι φυσιολογική, η 'μηχανή' δουλεύει. Καθένας έχει τον ρόλο του και καθένας έχει ένα ποσοστό δύναμης για να επηρεάσει το σύστημα. Εάν δεχτούμε ότι 'καλό' για το σύστημα είναι να υπάρχει συνολικά μεγαλύτερος βαθμός αυτοσυνείδησής του (και αυτό είναι εκείνο που πιστεύω εγώ προσωπικά σαν καλό του συστήματος 'ανθρωπότητα') θα πρέπει να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τη δυναμική του συστήματος, αλλά και τον ρόλο μας μέσα σ' αυτή. Να αντιληφθούμε ότι κι εμείς το επηρεάζουμε, ή ότι μπορούμε να το επηρεάσουμε περισσότερο απ' όσο νομίζαμε και ότι δεν είμαστε παθητικά μέρη του.

Η τύχη του πλανήτη μπορεί να αλλάξει, φτάνει να αλλάξει η δυναμική του συστήματός του προς την κατάλληλη κατεύθυνση.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Wiccan89
Νέο Μέλος

Germany
39 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2008, 22:40:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Wiccan89  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν συνεχίσουμε, να αφήνουμε την UNESCO να
συνεχίζει το έργο της, θα έχουμε άσχημα πλεξίματα.
Ο Μίλερ είπε, πως η Unesco παίρνει την φιλοσοφία
της από τις διδασκαλίες της θεοσοφίας,
δηλαδή από Σατανιστές.
Η Θεοσοφία, και ειδικά η μπέλεϊ είναι
η πηγή των ιδεών της Unesco.

Εδώ κάποιες διδασκαλίες της Unesco:

Και ο Μίλερ είναι ένας καλός φίλος Jessup.
Δηλαδή αυτού του ανθρώπου, που είπε πως η εθνική αυτονομία είναι η ριζα του κακού.

Για να σώσουμε τα παιδιά μας,
πρέπει να στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους από εκεί που ήρθαν.
Στο διαλο!

_____________________________________
«Μην αφαιρείτε τους βωμούς από τους ναούς και τη συμπόνοια από τις καρδιές σας»

Pythagoras
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Wiccan89
Νέο Μέλος

Germany
39 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/01/2008, 22:52:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Wiccan89  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

_____________________________________
«Μην αφαιρείτε τους βωμούς από τους ναούς και τη συμπόνοια από τις καρδιές σας»

Pythagoras
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 21:27:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Wiccan89 είπε:

quote:
Αν συνεχίσουμε, να αφήνουμε την UNESCO να
συνεχίζει το έργο της, θα έχουμε άσχημα πλεξίματα.
Ο Μίλερ είπε, πως η Unesco παίρνει την φιλοσοφία
της από τις διδασκαλίες της θεοσοφίας,
δηλαδή από Σατανιστές.
Η Θεοσοφία, και ειδικά η μπέλεϊ είναι
η πηγή των ιδεών της Unesco.

Λολ!!! Ομολογώ ότι δεν μπορώ να ακολουθήσω τον συλογισμό σου Wiccan89.


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Wiccan89
Νέο Μέλος

Germany
39 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 23:05:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Wiccan89  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Ουνεσκο ειναι αυτη η οργανωση των ΟΗΕ
που κανει τα προγραμματα για ολα τα σχολεια
του κοσμου. Οι Δασκαλοι και καθηγητες,
πρεπει να μαθαινουν αυτα που γραφει στο
Γγαϊντμπουκ φορ Τιτσερς, το βιβλιο που
εβγαλε η Ουνεσκο.
Τα προγραμματα της Ουνεσκο ενεργουν ακομα
και στην νοτιο αφρικη.
Και τα σχεδια της Ουνεσκο,
που απο οτο βλεπεις ουτε τα κρυβει,
ειναι φρικωδης.


_____________________________________
«Μην αφαιρείτε τους βωμούς από τους ναούς και τη συμπόνοια από τις καρδιές σας»

Pythagoras
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Wiccan89
Νέο Μέλος

Germany
39 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2008, 23:14:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Wiccan89  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%A5%CE%9D%CE%95%CE%A3%CE%9A%CE%9F

Εδω για την Ουνεσκο.
Ειναι στα ελληνικα.

_____________________________________
«Μην αφαιρείτε τους βωμούς από τους ναούς και τη συμπόνοια από τις καρδιές σας»

Pythagoras
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 00:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Wiccan89 δεν μπορώ να ακολουθήσω τον συλλογισμό σου στην σύγκριση με σατανιστές και όλα αυτά.

Γράψε σε παρακαλώ και την πηγή απ΄όπου πήρες τις φωτογραφίες.


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2611 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 01:04:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους keraynos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Wiccan89:Για να σώσουμε τα παιδιά μας,
πρέπει να στείλουμε αυτούς τους ανθρώπους από εκεί που ήρθαν.
Στο διαλο!

quote:
Wiccan89:Τα προγραμματα της Ουνεσκο ενεργουν ακομα
και στην νοτιο αφρικη.
Και τα σχεδια της Ουνεσκο,
που απο οτο βλεπεις ουτε τα κρυβει,
ειναι φρικωδης.

Αγαπητέ Wiccan89 μετά από αυτά μας δίνεις την ιστοσελίδα της βικιπαίδεια που αναφέρεται στην Ουνέσκο.

Λοιπόν από τις γενικές αρχές της Ουνέσκο διαβάζουμε αυτά:

"Δημιουργήθηκε στις 18 Νοεμβρίου του 1945. Στόχος του Οργανισμού αυτού είναι η παγίωση της παγκόσμιας ειρήνης μέσα από την επικοινωνία των λαών δια της εκπαίδευσης, των φυσικών και κοινωνικών επιστημών και του πολιτισμού. Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια η ΟΥΝΕΣΚΟ αποτελεί ένα διεθνές κέντρο επικοινωνίας αλλά και εργαστήριο ιδεών στη δημιουργία προτύπων στη συνομολόγηση διεθνών συνθηκών σε πλείστα αναδυόμενα προβλήματα όπως ηθικής τάξης, καθώς και τον σεβασμό και τις κοινές αξίες κάθε πολιτισμού των λαών. Ο σύγχρονος ρόλος του Οργανισμού αυτού κρίνεται πολύ σημαντικός ιδιαίτερα στην αναζήτηση παγκόσμιων οραμάτων για τον αμοιβαίο σεβασμό και την βιώσιμη ανάπτυξη των λαών που υπαγορεύουν σχετικές συνθήκες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με απώτερο στόχο την εξάλειψη της φτώχειας ή τουλάχιστον τον περιορισμό της."

Και σε ερωτώ ο σατανάς και το κακό που βρίσκεται σε αυτές τις αρχές;
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την αγαπητή gretel και δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Επίσης δεν θυμάμαι ποτέ να μου μοίρασαν να μελετήσω τo guidebook for teachers.Αν οι αρχές που έχει αυτός ο οδηγός καθηγητή είναι σύμφωνος με τα διεθνή πρότυπα συμπεριφοράς και αντιμετώπησης καθηγητή ως προς τους μαθητές, η μιλάει για την συμπεριφορά που θα έχουν οι μαθητές στην μικρή κοινωνία του χώρου του σχολείου, έτσι ώστε να μάθουν κοινωνικοποίηση, ισότητα, και σεβασμό δεν το βρίσκω ούτε σατανικό ούτε μεπτό.Μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις περισσότερο πάνω στην θεματολογία του να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει με αυτόν τον οδηγό;

Wolf
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Wiccan89
Νέο Μέλος

Germany
39 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 01:44:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Wiccan89  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Επανω εβαλα αποσπασματα απο το
Βιβλιο της Ουνεσκο, πανω σε αυτα θα
βρειτε και την πηγη αυτων των
σελιδων.
Εχετε διαβασει τι θελουν να
κανουν στα παιδια μας;
Στις σελιδες που ποσταρησα γραφει τι
"καλο" θελουν να κανουν, ωστε
τα παιδια μας να γινουν πολιτες της γης,
οχι ενος κρατους.
Οσονα αφορα τον Σατανισμο,
η πηγη των ιδεων και της φιλοσοφιας
της Ουνεσκο ειναι η θεοσοφικη Σχολη.
Σατανιστες δηλαδη.
Σατανιστες που διδασκουν
μια τετοια αρρωστη διδασκαλια_

Εδω αλλα αποσπασματα απο
την Ουνεσκο·


quote:
Και σε ερωτώ ο σατανάς και το κακό που βρίσκεται σε αυτές τις αρχές;
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την αγαπητή gretel και δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Διαβαστε αυτα που ποσταρησα
και θα καταλαβετε ποιο ειναι το
προβλημα μου.


Edited by - Wiccan89 on 21/01/2008 01:55:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gretel
Πρώην Συνεργάτης

Aruba
3518 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 02:27:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gretel  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Επανω εβαλα αποσπασματα απο το
Βιβλιο της Ουνεσκο, πανω σε αυτα θα
βρειτε και την πηγη αυτων των
σελιδων.
Εχετε διαβασει τι θελουν να
κανουν στα παιδια μας;
Στις σελιδες που ποσταρησα γραφει τι
"καλο" θελουν να κανουν, ωστε
τα παιδια μας να γινουν πολιτες της γης,
οχι ενος κρατους.
Οσονα αφορα τον Σατανισμο,
η πηγη των ιδεων και της φιλοσοφιας
της Ουνεσκο ειναι η θεοσοφικη Σχολη.
Σατανιστες δηλαδη.
Σατανιστες που διδασκουν
μια τετοια αρρωστη διδασκαλια_

Εδω αλλα αποσπασματα απο
την Ουνεσκο·


quote:
Και σε ερωτώ ο σατανάς και το κακό που βρίσκεται σε αυτές τις αρχές;
Και εγώ έχω το ίδιο πρόβλημα με την αγαπητή gretel και δεν μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό σου.

Διαβαστε αυτα που ποσταρησα
και θα καταλαβετε ποιο ειναι το
προβλημα μου.


Edited by - Wiccan89 on 21/01/2008 01:55:01


Στην ιστοσελίδα της ουνέσκο δεν βρήκα τίποτα από αυτά που καταγγέλεις.
Δώσε συγκεκριμένο λινκ από πού τα πήρες.

Όσο για τον σατανισμό χμμμ... μήπως θα έπρεπε να το σκεφτείς καλύτερα μια και σατανικά έχουν χαρακτηριστεί πάρα πολλά στο τσουβάλι, και μαζί με αυτά το nick mame σου και σε ότι παραπέμπει.

Προσοχή δεν είπα ότι πιστεύω κάτι τέτοιο. Απλά πρέπει να προσέχουμε όταν τσουβαλιάζουμε.


"ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟ ΜΑΤΙ ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΦΩΣ"
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
keraynos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2611 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 02:47:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους keraynos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ Wiccan89 παίρνοντας την εικόνα που αναφέρει την σελίδα 58 που μάλιστα την έχεις βάλει 2 φορές βλέπουμε σε μετάφραση το εξής :

"όπως έχουμε επισημάνει, είναι συχνά η οικογένεια που μολύνει το παιδί με τον ακραίο εθνικισμό. Το σχολείο πρέπει επομένως να χρησιμοποιήσει τα μέσα που περιγράφονται νωρίτερα για να καταπολεμήσουν τις οικογενειακές τοποθετήσεις"

Εδώ αυτό το απόσπασμα μας μιλάει για ΑΚΡΑΙΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ο ακραίος Εθνικισμός μπορεί να οδηγήσει και σε ακραίες συμπεριφορές των ατόμων μία από αυτές είναι και ο ρατσισμός, θα ήταν δηλαδή καλό οι εκπαιδευτικοί να συνηγορούν με τέτοιου τύπου συμπεριφορές μόνο και μόνο για να μην πάνε κόντρα στα πιστεύω των γονέων του παιδιού;

Μήπως θα ήταν καλύτερα αντί για τα αποσπάσματα που μας δίνεις, να μας δώσεις την ιστοσελίδα που έχει το πλήρες κείμενο του οδηγού, για να έχουμε μία πιο εμπεριστατωμένη άποψη;Γιατί εδώ δεν έχουμε τον ίδιο τον οδηγό αλλά κάποιους που τον σχολιάζουν αποσπασματικά, όπως φαίνεται από τις εικόνες.

Wolf

Edited by - keraynos on 21/01/2008 02:49:29Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 09:32:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Οσονα αφορα τον Σατανισμο,
η πηγη των ιδεων και της φιλοσοφιας
της Ουνεσκο ειναι η θεοσοφικη Σχολη.
Σατανιστες δηλαδη.
Σατανιστες που διδασκουν
μια τετοια αρρωστη διδασκαλια_

Αγαπητέ Wiccan89, λυπάμαι αλλά κι εγώ δε μπορώ να κατανοήσω τον συλλογισμό σου και διαφωνώ κάθετα με τον παραλληλισμό που έκανες στο σημείο που σου παρέθεσα από τα γραφόμενα σου.
Πως εξάγεις το συμπέρασμα ότι η φιλοσοφία της UNESCO είναι εμπνευσμένη από την Θεοσοφική Σχολή;
Δεν ξέρω εάν η παράθεση των φωτογραφιών που έβαλες επαρκεί για κάτι τέτοιο...

Πολύ περισσότερο δε, απορώ για την σύνδεση της Θεοσοφικής Σχολής με τον Σατανισμό.
Απ' όσο γνωρίζω γύρω από την Θεοσοφία, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τον Σατανισμό!
Δε μπορώ να κατανοήσω τι είναι αυτό που σε ώθησε σε αυτή την εξομοίωση την οποία - σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια και τα όσα γνωρίζω - θεωρώ άτοπη.

Από την άλλη, η ταμπέλα του Σατανισμού έχει κολλήσει σε 1002 ιδεολογίες, ρεύματα και φιλοσοφίες λόγω της δεισιδαιμονίας μιας μερίδας ανθρώπων ή λόγω της μη κατανόησης τους.
Ο ανθρώπινος νους έχει μια μοναδική ικανότητα να κατηγοριοποιεί καταστάσεις που του είναι πρωτόγνωρες ενώ μπορεί η κατηγοριοποίηση αυτή να είναι εντελώς αυθαίρετη και λανθασμένη.
Εάν δε αυτή η πρωτόγνωρη κατάσταση για το άτομο απέχει μακράν από την κοσμοθέαση του, είναι πιθανόν να της προσδώσει στοιχεία "δαιμονικά" κι αρνητικά.
Εάν έχει όμως αφήσει στο νου κάποια "παράθυρα" ανοικτά κι έχει την επιθυμία να ερευνήσει, μπορεί να δει ότι αυτό που θεωρούσε ως κάτι σκοτεινό κι άσχημο ίσως να είναι πολύ πιο φωτεινό κι όμορφο.

Από την άλλη, έχουν δαιμονοποιηθεί άδικα τόσα πολλά πράγματα που νιώθω ότι με αυτόν τον τρόπο διαπράττεται μια "αδικία" απέναντι σε αυτά τα πράγματα και την βαθύτερη ουσία τους.
Έχει δαιμονοποιηθεί το Metal, το Gothic, φιλοσοφικές θεωρήσεις, η Wicca, μεταφυσικές έννοιες κλπ.
Μήπως θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και να αντιμετωπίσουμε τα πράγματα με μια περισσότερο ερευνητική διάθεση;


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
alfa-omega
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1905 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/01/2008, 14:40:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους alfa-omega  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Γεια σας.
Έπεσαν οι γιορτές alfa-omega και πέρασε ο καιρός χωρίς να πάρεις απάντηση στο μήνυμά σου!

Με άλλα λόγια, η κατάσταση αν την δεις από μία σκοπιά είναι φυσιολογική, η 'μηχανή' δουλεύει. Καθένας έχει τον ρόλο του και καθένας έχει ένα ποσοστό δύναμης για να επηρεάσει το σύστημα. Εάν δεχτούμε ότι 'καλό' για το σύστημα είναι να υπάρχει συνολικά μεγαλύτερος βαθμός αυτοσυνείδησής του (και αυτό είναι εκείνο που πιστεύω εγώ προσωπικά σαν καλό του συστήματος 'ανθρωπότητα') θα πρέπει να προσπαθήσουμε να γνωρίσουμε τη δυναμική του συστήματος, αλλά και τον ρόλο μας μέσα σ' αυτή. Να αντιληφθούμε ότι κι εμείς το επηρεάζουμε, ή ότι μπορούμε να το επηρεάσουμε περισσότερο απ' όσο νομίζαμε και ότι δεν είμαστε παθητικά μέρη του.

Η τύχη του πλανήτη μπορεί να αλλάξει, φτάνει να αλλάξει η δυναμική του συστήματός του προς την κατάλληλη κατεύθυνση.


Αγαπητή amalia αναφέρεσαι εξωτερικά σε ένα εξωτερικά δομημένο σύστημα επιβίωσης .
καλά κάνεις .

Παραπέμπω (τουλάχιστον προσπαθώ ) στην εσωτερική αιτιολόγηση του φαινομένου αυτού .

Αυτό το σύστημα το οποίο περιέγραψες , υφίσταται και θα συνεχείσει να υφίσταται ,ακόμη και όταν εμείς δεν θα υπάρχουμε .

Η ψυχή μέσω της οποίας υφιστάμεθα και έχουμε την δυνατότητα να διαμορφώσει την προσωπικότητά μας , είναι η πεμπτουσία .


Αν η ανθρωπότητα δεν εξελιχθεί στο σημείο, στο οποίο θα μπορεί να δεχθεί αβίαστα το γεγονός , ότι η ανθρώπινη φύση είναι ΑΙΩΝΙΑ ,τότε θα συζητάμε για πιθανές λύσεις,μέχρι να βαρεθούμε και εγώ είδη έχω κορεσθεί .

οτιδήποτε γίνεται αντιληπτό με τις πέντε αισθήσεις μας , έχει απόλυτα εσωτερικές αιτίες .
Για αυτές γιατί δεν συζητάμε άραγε ?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

__???
troll

Greece
6 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/01/2011, 20:32:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους __???  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μεταφορά μηνύματος σε δεσμευμένο χώρο - 11/1/2011Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 6 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy