ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Η εκπομπή της Δρούζα στις 4 το απόγευμα στην ΝΕΤ (Ατλαντίδα, UFO, ταξίδια στον χρόνο)
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2007, 16:26:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ:

D.I και Elo. Σαφώς κι έχετε το δικαίωμα της γνώμης, αναγνωρίστε όμως σε εμάς τους υπόλοιπους το δικαίωμα της κριτικής.Μόνο που εσύ ΟΚΤΙΝΟΜΕ δεν αρκείσαι στην κριτική, αλλά προσπαθείς να νουθετήσεις
(βλέπε: Λίγο περισσότερη προσοχή στα λεγόμενα σας παρακαλώ)
και μάλιστα με τρόπο που προσβάλλει τον άλλο
(βλέπε: Αν ο κύριος Μ.Β ήξερε την απάτη και δεν μίλησε, αυτό δεν τον καθιστά αυτόματα συνυπεύθυνο στον αποπροσανατολισμό του κοινού; Με κέρδος τι; Την αύξηση της επισκεψιμότητας;)
και τέλος κάνοντας γενικεύσεις του τύπου
"Θα περιμέναμε πάντως μια πιο κριτική στάση από τον εκπρόσωπο του Esoterica"

Λες και το τελευταίο (την κριτική στάση εννοώ) αρχίζει και τελειώνει στην εκτίμηση κάποιων βίντεο που σου παρουσιάζουν σε μία εκπομπή για να τα σχολιάσεις επί τόπου, που χρησιμεύουν εξάλλου και ως οπτικοακουστική αφορμή για να αναπτυχθεί η συζήτηση περί στοιχειωμάτων.

Και βέβαια είναι προφανές ότι τα περισσότερα βίντεο θα έχουν βρεθεί από μία αναζήτηση στο διαδίκτυο. Αν έστω και ένα από τα βίντεο που παρουσιάστηκε είχε δοθεί στην εκπομπή από κάποιον ιδιώτη και ήταν πιστοποιημένη η προέλευσή του, ότι δηλαδή δεν είναι κατασκευασμένο, ότι δεν κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, ότι αποτελεί ένα συμβάν που τυχαία προέκυψε σε κάποιον άνθρωπο ο οποίος και το εμπιστεύτηκε για παρουσίαση (όπως έχει συμβεί με το ESOTERICA, όπου έχουν βρεθεί μεταξύ άλλων στα χέρια μας και δύο ομολογουμένως περίεργες φωτογραφίες που μας έδωσε ένας διακεκριμένος καθηγητής Πανεπιστημίου) θα παρουσιαζόταν με κατάλληλο για την περίσταση τρόπο: Με το ιστορικό του και επικαλούμενο την αξιοπιστία του ανθρώπου που παραχώρησε τα στοιχεία αλλά και του ανθρώπου που τα παρουσιάζει.

quote:
Πολλοί μάλιστα όπως π.χ ο ιντερνετάκιας που μου έρχεται στο μυαλό, προχώρησαν και το έψαξαν. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι τα εν λόγω βιντεάκια δεν ήταν "τα πιο έγκυρα" όπως αναφέρθηκε, αλλά τα πρώτα που έβλεπε κάποιος με μια απλή αναζήτηση στο YouTube.
Έτσι προκύπτει το λογικό ερώτημα του γιατί πήγε αδιάβαστος ο εκπρόσωπος του Esoterica. Τι περίμενε ότι θα του έδειχναν; Βικτοριανές σεάνς με το φάντασμα του μακαρίτη Κόναν Ντόιλ;

Aναφέρεις ως επιχείρημα (που μάλιστα "αποδείχθηκε" κιόλας! - όπως γράφεις) κάτι το οποίο είναι αυτονόητο και δεδομένο. Επιχείρημα που εμφανίζεις εκ των υστέρων, δίνοντας την εντύπωση ότι περισσότερο μάλλον σε ενδιαφέρει να μην φανεί αστήρικτη η αρχική σου τοποθέτηση και ότι δεν διατίθεσαι να την αμφισβητήσεις, ακόμα κι αν κάνοντας κάτι τέτοιο, προσβάλλεις κάποιον άλλον άνθρωπο συνάγοντας το αυθαίρετο συμπέρασμα ότι πήγε στην εκπομπή αδιάβαστος (δηλαδή, αν είχε μελετήσει τα βίντεο και πέταγε γενικότερα "κοτσάνες" επί άλλων θεμάτων, θα τον θεωρούσες διαβασμένο; )

Εξάλλου, ο Μιχάλης Βίνος δεν συμμετείχε στην εκπομπή ως ειδικός σχολιαστής κάποιων βίντεο. Οπότε ο εστιασμός σου σ' αυτήν την παράμετρο είναι κάπως εκτός θέματος και η κρίση σου θεωρώ ότι ήταν απόλυτη και αρκετά βιαστική.

Εν πάσει περιπτώσει ΟΚΤΙΝΟΜΕ, δεν έχω διάθεση να έρθω σε κόντρα μαζί σου και θα πρότεινα - παρακαλώ - να μη δεις την ένστασή μου απέναντί στα γραφόμενά σου με τρόπο προσωπικό.
Η δική μου γνώμη για την συμμετοχή του ESOTERICA στην εκπομπή ήταν πολύ θετική. Άλλωστε, εάν δεν συμφωνούσα με τον τρόπο θέασης του ESOTERICA, που στη συγκεκριμένη περίπτωση εκφράστηκε από τον Μιχάλη Βίνο, δε θα συμμετείχα καν στην προσπάθεια αυτή.


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/11/2007, 23:41:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία δεν σε γνωρίζω προσωπικά και πιστεύω να μην συνορεύουν τα χωράφια μας για να έχουμε κάτι να χωρίσουμε. Για τη διαχειρίστρια του Εσωτέρικα δεν έχω κάτι να πω και ισχύει η φωτογραφία της σιωπής που έβαλα παραπάνω. Σε σένα όμως την Αμαλία, θα ήθελα να σου πω κάτι και είσαι ελεύθερη να το κοροϊδέψεις αν θέλεις.
Μπορεί εγώ ή και κάποιοι άλλοι να έχουμε τις γνώσεις και την κατάρτιση για να ελέγξουμε μια φωτο στον υπολογιστή μας. Δεν χρειάζεται όμως ποτέ. Θα σου πω ένα αλάνθαστο κριτήριο. Αν η φωτογραφία ή το βίντεο που θα δεις σε τρομάξει, τότε πέταξέ το. Είναι σχεδόν σίγουρα ψεύτικο

Ο ανθρώπινος πολιτισμός έχει ζωή μόνο 6.000 χρόνια. Πριν από αυτό οι πρωτόγονοι άνθρωποι, οι πρόγονοι όλων μας, ζούσαν σε σκοτεινές σπηλιές. Αυτά που φοβόντουσαν και ο φόβος αυτός είχε επιβιωτική αξία, πέρασαν στα γονίδιά μας. Ποιά ήταν αυτά; Οι φόβοι για τα σκοτεινά μέρη και ότι καραδοκούσε εκεί, για ότι είχε μεγάλους κυνόδοντες και νύχια, οι ξαφνικοί ήχοι και κραυγές. Όλοι λοιπόν οι επίπλαστοι φόβοι των σύγχρονων ταινιών και ιστοριών, έχουν την αντανάκλαση τους πίσω εκεί στις πρωτόγονες ρίζες μας οι οποίες διαφαίνονται κάτω από το λούστρο του σύγχρονου ανθρώπου. Φοβόμαστε τα βαμπίρ, τις αράχνες και τα φίδια, αντί να φοβόμαστε το ηλεκτρικό ρεύμα και τα αυτοκίνητα.

Και με τις αυθεντικές φωτο τι γίνεται; Λοιπόν σου εύχομαι αυτές οι δύο που κατέχεις να είναι τέτοιες και τότε θα δεις ότι το συναίσθημα που αναδίδουν οι αληθινές δεν είναι τρόμου, αλλά θλίψης.

Στο Αλμαδήλ γράφει: Οι άγγελοι του χειμώνα (που συμβολίζει το θάνατο), κρατούν στα χέρια τους ένα μαύρο πουλί χωρίς φτερά. Αφήνουν κι αυτοί ένα άρωμα πίσω τους. Είναι όμως διαφορετικό απ' όλων των άλλων.


Έχετε γειά
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/11/2007, 03:38:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
OKTINOME δεν κατάλαβα τον διαχωρισμό που κάνεις σχετικά με τη διαχειρίστρια του esoterica και την Αμαλία. Δηλαδή δεν μου απαντάς ως διαχειρίστρια, αλλά μου απαντάς ως Αμαλία;
Εγώ ωστόσο δεν έκανα κάποια συντονιστικού τύπου παρέμβαση, συζητάμε σαν άνθρωποι.

Εφόσον επιλέγεις να γράψεις μία άποψη δημόσια, την θέτεις υπό την κρίση όσων την διαβάζουν και όσων θέλουν να συζητήσουν επ' αυτής. Σ' αυτόν τον ρόλο με βρίσκεις κι εμένα απέναντί σου, ή καλύτερα απέναντι στην άποψη που εξέθεσες. Τώρα εάν θέλεις να την συζητήσεις ή όχι, αυτό είναι δικό σου θέμα. Είθισται πάντως όταν λέμε κάτι που ξεκινάει έναν διάλογο, να μην τον αφήνουμε ορφανό, οπότε σε καλώ να παραμείνεις στη συζήτηση.

Επίσης, δεν κατάλαβα γιατί θεωρείς ότι θα μπορούσα ή θα ήθελα να κοροϊδέψω την άποψή σου για την καταγωγή των ανθρωπίνων φοβιών, άλλωστε στο θέμα αυτό απόψεις και επιχειρήματα ανταλλάζουμε - ή κάνω λάθος;
(Εσύ παρόλαυτά στην προηγούμενη σελίδα, ειρωνεύτηκες την απάντηση που σου έγραψε ο D.I.)

quote:
OK, επανορθώνω:

Τι καταπληκτική, υπέροχη, σούπερ ντούπερ, και ανεπανάληπτη εκπομπή ήταν αυτή που είδαμε!!


Ωστόσο, με το τελευταίο αυτό επιχείρημα με έχεις κάπως μπερδέψει, σχετικά με το τι θέλεις να υποστηρίξεις και ποια είναι τα επιχειρήματα που επικαλείσαι: Δηλαδή, ποια είναι τελικά η θέση σου απέναντι στο θέμα της συμμετοχής του esoterica στην εκπομπή ΜΠΟΡΩ και ποιος είναι ο λογικός συλλογισμός σου για τη θέση αυτή;

-Ανέφερες στην αρχή ότι η στάση του Μ.Β. δεν ήταν τόσο κριτική όσο θα την περιμένατε (μάλλον "περίμενες" είναι η πιο κατάλληλη λέξη στη συγκεκριμένη περίσταση).

-Συνοδεύεις τη δήλωσή σου αυτή με μία έρευνα που έχεις κάνει σχετικά με το βίντεο του φαντάσματος της Τερέζας και προτρέπεις για περισσότερη προσοχή στα λεγόμενά "μας" (υποθέτω ότι το "μας" αναφερόταν στον οργανισμό esoterica - αν κάνω λάθος διόρθωσέ με ελεύθερα).

-Σου απάντησα εγώ - και άλλοι συντονιστές και μέλη, πως ούτε ο Μ.Β. εξέφρασε την άποψη πως το βίντεο είναι αυθεντικό, αλλά επίσης πως είναι διαφορετικό να σχολιάζεις κάτι που σου σερβίρουν ως παράδειγμα προς σχολιασμό σε μία εκπομπή και διαφορετικό είναι να έχεις τη δυνατότητα να το εξετάσεις μέσα από ερευνητικές διαδικασίες στον υπολογιστή σου.

-Άλλαξες λοιπόν το επιχείρημα περί της κριτικής στάσης του εκπροσώπου του esoterica, διατυπώνοντας ότι ήρθε στην εκπομπή "αδιάβαστος" επειδή δεν είχε ερευνήσει τα βίντεο που βγαίνουν πρώτα στην αναζήτηση του YouTube.

-Όταν σου απάντησα και επ΄ αυτού, μου γράφεις συμβουλές για το πως μπορώ να διακρίνω εάν κάποιο βίντεο είναι αληθινό ή ψεύτικο, με βάση του πως εξελίχθηκαν οι ανθρώπινες φοβίες στη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπινου πολιτισμού, αλλά και με βάση της πρότασης ότι κάτι που φοβίζει είναι ψεύτικο ενώ κάτι που θλίβει είναι αληθινό.

Παρεπιπτόντως, στην πρώτη από τις δύο εκπομπές ο Μ.Β. είχε αναφέρει ότι (στα γράφω όπως τα θυμάμαι, γιατί δεν έχω μπροστά μου το βίντεο αυτή τη στιγμή) πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με τα διάφορα βίντεο τέτοιου τύπου που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια, γιατί υπάρχει η "μόδα" να δημιουργούνται από κάποιες ομάδες ανθρώπων βίντεο φτιαγμένα με οικιακά ή με δήθεν οικιακά μέσα, με σκοπό να βάλουν τον θεατή μέσα σε μία συγκεκριμένη συναισθηματική κατάσταση, σα να το βιώνει ο ίδιος. Και έφερε και σαν ένα από τα γνωστά παραδείγματα τη φημισμένη ταινία "Blair Witch Project". Στη δεύτερη εκπομπή και με αφορμή το συγκεκριμένο βίντεο, όπως είπε και ο elo πιο πάνω, καταδείχθηκε από τον Μ.Β. ο ίδιος ακριβώς παράγοντας: ότι το βίντεο φαίνεται σα να έχει σκοπό να φοβίσει.

Δεν ξέρω εάν έχεις παρακολουθήσει και την πρώτη εκπομπή, αλλά το τελευταίο υποδηλώνει μια συνέχεια και μια συνεπέστατη στάση εκ μέρους του esoterica. Άλλωστε κι εσύ το λες στο αρχικό σου επιχείρημα, ότι ένα από τα στοιχεία που υποδηλώνουν αναξιοπιστία στο συγκεκριμένο βίντεο, είναι το - κατά τα φαινόμενα - κατασκευασμένο κλίμα τρόμου που υπάρχει στο βίντεο.


Πολύ ωραία είναι αυτά που γράφεις σχετικά με τις φοβίες των ανθρώπων. Επίσης πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες για την παρούσα συζήτηση ήταν οι πληροφορίες που έγραψες για το βίντεο με το φάντασμα της Τερέζας. Αλλά από όλα αυτά, δεν έχω καταλάβει ποια είναι η θέση σου σχετικά με την συμμετοχή του esoterica στη συγκεκριμένη εκπομπή, που άλλωστε περιλαμβάνει πολλά περισσότερα πράγματα από ένα βίντεο.

Αν θέλεις, παραμένεις να το συζητήσουμε.
Αν πάλι δε θέλεις, έχει καλώς.

Ούτως ή άλλως η σχέση του esoterica με την τηλεόραση ούτε καινούρια είναι, ούτε πρόκειται να λήξει με τη συγκεκριμένη εκπομπή. Οπότε εδώ θα είμαστε να τα συζητάμε και να ανταλλάσσουμε - αυτό είναι το βέλτιστο - απόψεις, δημιουργικές προτάσεις, καλοπροαίρετη κριτική που φυσικά πρέπει να περιλαμβάνει και τη διαφωνία.Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10782 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/11/2007, 00:40:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σήμερα, Παρασκευή 23 Νοεμβρίου
στις 16:45 το απόγευμα
το ESOTERICA θα συμμετάσχει στην εκπομπή ΜΠΟΡΩ στο κανάλι STAR
που παρουσιάζει η Άννα Δρούζα με θέμα:

Η απομυθοποίηση των "μαγικών" κόλπων
ψυχοκίνηση και ασυνήθιστες ανθρώπινες δυνάμεις

Το ESOTERICA θα εκπροσωπήσει ο συνολικά Υπεύθυνος, Μιχάλης Βίνος


Ψυχή μου,
Μην ονειρεύεσαι την αιωνιότητα,
αλλά εξάντλησε το χώρο του δυνατού!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

evangelia
Νέο Μέλος


4 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2010, 12:50:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους evangelia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
(afairesh minimatos, to egrapsa se la8os enothta )

Edited by - evangelia on 02/03/2010 13:10:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy