ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 τι ειναι αιρεση κατα την ορθοδοξη εκκλησια
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/05/2006, 19:24:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Είναι το άγχος τους τόσο μεγάλο που προσπαθούν να περισώσουν και να "προστατεύσουν" το ποίμνιόν τους με κάθε τρόπο. Δεν καταλαβαίνουν ότι έτσι απομακρύνουν τον κόσμο από το αποκρουστικό κιτσο-παπαδαριό τους.

Έχουν μάλλον την ψευδαίσθηση οτι ο κόσμος πιστεύει αυτούς να αποτελούν τον σύνδεσμο ανάμεσα στο πιστό θρησκευόμενο κοινό και τον Θεό. Με τον τρόπο αυτό αποκτούν απίστευτη εξουσία αλλά για να συμβεί θα πρέπει πάνω απ'όλα να πιστέψει ο πιστός στην θρησκεία όπως απαιτούν αυτοί.
Βλέποντας τον πιστό να χάνει την πίστη αυτή, αισθάνονται την εξουσία να καταρέει οπότε ο πανικός δημιουργεί σάν μοναδικό διέξοδο την έξαρση του φανατισμού. Και ο φανατισμός του πλήθους απόπου και άν προέρχεται δημιουργεί πάντοτε δυσάρεστες ακραίες καταστάσεις.
Η κατάσταση φαίνεται σήμερα δέν είναι και τόσο ευχάριστη γι'αυτούς απο την στιγμή που ο λαός τους αψήφισε στην συντριπτική του πλειοψηφία, και η πολυσυζητημένη ταινία (Κωδικός DaVinci) σημείωσε την μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία όλων των εποχών.

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4892 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2006, 02:28:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου , όταν προ διετίας διάβασα το "ΚΩΔΙΚΑΣ DA VINCI", πέρα από το ότι ήταν ένα καλογραμμένο μυθιστόπημα γεμάτο γρίφους με απρόοπτο τέλος που διαβαζόταν ευχάριστα , δεν μου έδωσε τίποτα καινούργιο .
Είναι βασισμένο πάνω στον θρύλο του Μερροβίγειου Αίματος , που μου ήταν γνωστός και που υπάρχει συγκαλυμμένος τόσο αυτός όσο και στοιχεία από το απόκρυφο ευαγγέλιο του Ιούδα στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ" .
Οι μόνοι τελικά που όπως φαίνεται το αγνοούσαν και που το έμαθαν από την τηλεόραση είναι οι Σουπερχριστιανοί οι οποίοι δε διαβάζουν ως φαίνεται άλλα βιβλία παρα μόνο τα ευαγγέλια και ότι τους επιτρέψη ο πνευματικός τους , και δεν μπορούν να καταλάβουν οτι είναι απλώς ένα μυθιστόρημα .
Φαντάζεστε τι θα έπρεπε να κάνουν οι Μουσουλμάνοι άν από τα ΜΜΕ μάθουν για το βιβλίο "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΗΘΗ" του Λ. Χατζηνικολάου , που παρουσιάζει τον Μωάμεθ βαφτισμένο Χριστιανό ;
Δεν καταλαβαίνουν ότι όλες αυτές οι γελοίες αντιδράσειες , εχθές στην διαμαρτυρία τους φώναζαν <<ΖΗΤΩ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ>> , εξευτελίζουν πρώτα απο όλα την δική τους πίστη ;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2006, 02:38:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris
που μου ήταν γνωστός και που υπάρχει συγκαλυμμένος τόσο αυτός όσο και στοιχεία από το απόκρυφο ευαγγέλιο του Ιούδα στο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη "Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ"

Γιατί δηλαδή, εσύ πότε νομίζεις ότι ανακάλυψαν οι Χριστιανοί τον "τελευταίο πειρασμό"; Όταν έγινε ταινία και κατέβηκαν στους δρόμους με τη Λουκά επικεφαλής.

quote:
Sesostris
Οι μόνοι τελικά που όπως φαίνεται το αγνοούσαν και που το έμαθαν από την τηλεόραση είναι οι Σουπερχριστιανοί οι οποίοι δε διαβάζουν ως φαίνεται άλλα βιβλία παρα μόνο τα ευαγγέλια

Για τους παραπάνω που περιγράφεις, τα βιβλία εκτός των (κανονικών) ευαγγελίων διακρίνονται σε 2 κατηγορίες. Τα καλά και τα κακά.

Τα κακά είναι για κάψιμο.
Τα καλά είναι .... για περιτύλιγμα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VELISSARIOS
Πλήρες Μέλος

Greece
1030 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2006, 13:47:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.
Α' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑΝ ΒΙΘΥΝΙΑΣ,ΤΟ 325μ.Χ..Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ 14/ΙΟΥΝ/325 ΚΑΙ ΕΛΗΞΑΝ ΣΤΙΣ 25/ΑΥΓ/325. ΟΙ 318 ΠΑΤΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ,ΠΟΥ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ,ΕΙΧΟΝ ΩΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΡΓΟΝ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΙΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΙΝ ΤΗΣ ΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ, ΩΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ,ΕΔΙΔΑΣΚΕΝ ΟΤΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑΝ, ΑΛΛΑ ΚΤΙΣΜΑ ΑΥΤΟΥ. Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΕΝ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΟΥ ΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΡΙΣΕΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟΝ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ . ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΕΡΓΟΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΗΤΟ Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΙΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ( ΣΥΝΕΤΑΞΕΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΤΑ(7) ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ). ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΩΡΙΣΕΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Π Α Σ Χ Α ΚΑΘΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕ- ΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗΝ ΠΑΝΣΕΛΛΗΝΟΝ ΤΗΣ ΕΑΡΙΝΗΣ ΙΣΗΜΕΡΙΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕΝ ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΙ(20) ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ .ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΟΔΟΝ ΔΙΕΚΡΙΘΗΣΑΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ,Ο ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΑΥΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ,Ο ΕΠΙΣ- ΚΟΠΟΣ ΜΥΡΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΤΡΙΜΥΘΟΥΝΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ.

Β' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Α' ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΙΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ ΤΟ 381μ.Χ.ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΕΡΓΟ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΕΩΣ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΑΤΟΜΑΧΩΝ, ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΗΤΟ Ο ΕΠΙΣ- ΚΟΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΟΣ. ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΜΑΧΟΙ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΔΙΕΤΑΡΑΞΕΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΝ.ΟΙ 150 ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΙΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ,ΑΠΕΔΕΙΞΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΡΕΥΟΜΕΝΟΝ ΜΟΝΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ. Η ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΟΥ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΟΡΙΣΘΕΙ.ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ(5)ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΑΡΘΡΩΝ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΙΣΦΡΑΓΙΣΕΝ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟΝ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ. ΤΕΛΟΣ ΕΞΕΛΕΞΕΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΣ ΔΙΑ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ,ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΝ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΟΛΛΥΜΑ ΚΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕΝ ΕΠΤΑ(7) ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Γ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ Β' ΕΙΣ ΕΦΕΣΣΟΝ ΤΟ 431μ.Χ.,ΜΕ ΚΥΡΙΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΙΝ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΔΕΣΧΕΤΟ ΤΗΝ ΘΕΙΙΚΗΝ ΦΥΣΙΝ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΙ ΕΔΙΔΑΣΚΕΝ ΟΤΙ '' Η ΜΑΡΙΑ ΕΓΕΝΝΗΣΕΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΝ Υ Ι Ο Ν Τ Ο Υ Θ Ε Ο Υ ''.ΔΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΑΥΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑΝ ΜΗΤΕΡΑΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΤΟΚΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΩΣ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ Θ Ε Ο Τ Ο Κ Ο Ν .ΟΙ 200 ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΣΗΝΗΛΘΟΝ ΕΙΣ ΤΗΝ Γ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ,ΑΠΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ,Ο ΑΥΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΞΟΡΙΣΘΕΙ ΕΙΣ ΟΑΣΙΝ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΘΑΝΕΝ.ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΑΚΗΡΥΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΝ ΚΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕΝ ΟΚΤΩ(8) ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

Δ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΩΝ ΜΑΡΚΙΑΝΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥΛΧΕΡΙΑΣ ΕΙΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΝ(ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ) ΤΟ 451μ.Χ., ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΥΤΥΧΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥ. ΑΥΤΟΙ ΕΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΟ ΚΑΙ ΕΔΙΔΑΣΚΟΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ ΤΗΝ ΘΕΙΑΝ ΦΥΣΙΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΘΕΟΣ. ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕ, ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΥΤΟΥ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΜΟΟΥΣΙΟΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΝ ΣΩΜΑ .
Η Δ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΕΞ 630 ΘΕΟΦΟΡΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΕΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ ΕΥΤΥΧΗ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΤΑ ΜΕΝ ΤΗΝ ΘΕΙΙΚΗΝ ΤΟΥ ΦΥΣΙΝ ΕΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΚΑΤΑ ΔΕ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩ-ΠΙΝΗΝ ΕΓΕΝΝΗΘΕΙ ΕΚ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΤΗΣ Θ Ε Ο Τ Ο Κ Ο Υ. ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΝΥΨΩΣΕΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΝ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΛΥΜΩΝ ΕΙΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΝ ΚΑΙ ΑΠΕΝΕΙΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΙΣΑ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΟΥ ΡΩΜΗΣ. ΤΕΛΟΣ ΕΞΕΔΩΣΕΝ ΤΡΙΑΝΤΑ ΙΕΡΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ .

Ε' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ ΤΟ 553μ.Χ., ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΟ ΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ. ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΕΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ ΚΑΙ ΟΜΟΙΔΕΑΤΗΝ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑΝ, ΣΥΖΥΓΟΝ ΤΟΥ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ,ΠΡΟΣΕΠΑΘΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΙΡΕΤΙΚΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΝ ΤΩΝ. ΟΙ 165 ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΒΡΕΘΗΣΑΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΕΥΤΥΧΙΟΥ, ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΕΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΝ ΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Δ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ. ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΕΝ ΔΕ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΤ' ΑΥΤΩΝ ΠΑΠΑΝ ΒΙΡΓΙΛΙΟΝ. ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΣΧΙΣΜΕΝΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΠΟΛΥΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕ ΑΥΤΩΝ ΕΙΣ ΑΙΓΥΠΤΟΝ ΥΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ '' ΚΟΠΤΑΙ'' . ΟΙ ΚΟΠΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΕΜΙΣΗΣΟΝ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΩΣΤΕ ΑΠΕΒΑΛΛΟΝ ΕΚ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΝ ΓΛΩΣ-ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΞΑΝ ΙΔΙΚΟΝ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΝ. ΕΚ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ Ο ΜΟΝΟΦΥΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΔΟΘΕΙ ΕΙΣ ΜΕΣΣΟΠΟΤΑΜΙΑΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΑΝ, ΟΠΟΥ ΟΙ ΜΟΝΟΦΥΣΙΤΑΙ ΕΠΟΝΟΜΑΣΘΗΣΑΝ ''ΙΑΚΩΒΙΤΑΙ'' . ΤΟΝ ΜΟΝΟΦΥΤΙΣΜΟΝ ΗΣΠΑΣΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΜΕΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ,Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΕΛΕΞΕΝ ΙΔΙΚΟΝ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡ- ΧΗΝ ΤΟΝ ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟΝ '' ΚΑΘΟΛΙΚΟΝ''.ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣΑΙ ΜΟΡΦΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΤΑΥΤΗΝ ΑΝΕΔΕΙΧΘΗΣΑΝ Ο ΑΠΟΛΙΝΑΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΜΝΙΝΟΣ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ.

ΣΤ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ' ΤΟΥ ΠΩΓΩΝΑΤΟΥ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝ/ΛΙΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 680μ.Χ. ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΩΝ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΔΙΔΑΣΚΟΝ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΧΕΙ ΜΕΝ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΜΙΑΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΝ ΚΑΙ ΜΙΑΝ ΘΕΛΗΣΙΝ . ΟΙ 174 ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΟΝ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟΘΕΛΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΘΕΣΠΙΣΑΝ ΟΤΙ,ΚΑΘΩΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΦΥΣΕΙΣ, ΕΤΣΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΔΥΟ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΜΙΑ ΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ.ΑΥΤΕΣ ΔΣΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗΛΟΣΥΓΚΡΟΥΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΥΠΟΤΑΣΕΤΑΙ ΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΙΙΚΗΝ.ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΛΟΝ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΕΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝ ΡΩΜΗΣ ΟΝΩΡΙΟΝ. ΣΗΜΕΡΑ ΜΟΝΟΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΞ' ΑΥΤΩΝ ΣΩΖΩΝΤΑΙ ΕΙΣ ΟΡΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ '' ΜΑΡΩΝΙΤΑΙ'' .ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ.

Η ΠΕΝΘΕΚΤΗ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ Β' ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ(ΕΝ ΤΩ ΣΕΚΡΕΤΩ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΠΑΛΑΤΙΟΥ ΤΟ ΟΥΤΩ ΛΕΓΟΜΕΝΩ '' ΤΡΟΥΛΛΩ '' ), ΤΟ ΕΤΟΣ 691μ.Χ.. Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΣΥΝΕΠΛΗΡΩΣΕΝ ΤΟ ΕΡΓΟΝ ΤΩΝ Ε'΄ΚΑΙ ΣΤ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΚΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕΝ ΜΟΝΟΝ ΚΑΝΟΝΑΣ . ΔΙΑΚΡΙΘΕΙΣΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΗΤΟ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝ- ΔΡΕΙΑΣ.

Ζ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΣΥΝΕΚΛΙΘΕΙ ΥΠΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤ'΄ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΑΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑΝ ΒΙΘΥΝΙΑΣ ΤΟ ΕΤΟΣ 787μ.Χ , ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΛΕΟΝΤΟΣ Γ' ΤΟΥ ΙΣΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΔΟΧΩΝ ΑΥΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Ε' ΚΑΙ ΛΕΟΝΤΟΣ Δ'΄ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΥ. ΔΙΟΤΙ, ΚΑΘΩΣ Ο ΛΕΩΝ Γ' Ο ΙΣΑΥΡΟΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΚΡΑΤΩΡ ΕΞΕΔΩΣΕΝ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟ 726 ΔΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΙΝ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗΝ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΕΚ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ, ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝ ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΟΤΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΤΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ,ΠΙΠΤΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΔΩΛΟΛΑΤΡΕΙΑΣ. Η ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΝΑΝ ΑΙΩΝΑ,ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ Γ' ΙΣΑΥΡΟΥ, ΚΩΝ/ΝΟΣ Ε' ΚΑΙ ΛΕΩΝ Δ',ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΤΟΠΙΝΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΑΥΤΟΥ ΛΕΩΝ Ε',ΜΙΧΑΗΛ Β', ΚΑΙ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΥΠΕΣΤΗΡΙΞΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΜΟΜΑΧΟΥΣ. ΒΕΒΑΙΩΣ ΟΙ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΙ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΟΝ ΔΙΚΑΙΟ,ΑΦΟΥ ΟΙ ΙΕΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΔΙΑ ΝΑ ΔΙΕΓΕΙΡΟΥΝ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΝ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΠΝΕΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑΝ ΠΡΟΘΥΜΙΑΝ ΔΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗΝ.Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕ ΑΣΠΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΑ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΑΣΠΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΑΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ Δ' ΤΟΥ ΧΑΖΑΡΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΥΤΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΑΝΕΛΑΒΕΝ ΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΟΜΟΘΕΤΗΣΕΝ ΤΗΝ '' Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Κ Η Ν Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α Ν '' . ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΝΕΒΑΣΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΟΝ ΘΡΟΝΟΝ ΤΟΝ ΙΕΡΟΝ ΤΑΡΑΣΙΟΝ,ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΣΥΝΕΚΑΛΕΣΕΝ ΤΗΝ Ζ' ΟΙΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ,ΚΑΤ'ΆΡΧΑΣ ΕΝ ΤΩ ΝΑΩ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ, ΦΟΒΟΥΜΕΝΗ ΟΜΩΣ ΤΑΡΑΧΑΣ,Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΝΙΚΑΙΑΝ ΤΗΣ ΒΙΘΥΝΙΑΣ. ΟΙ 367 ΘΕΟΦΟΡΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΟΙ ΛΑΒΟΝΤΕΣ ΜΕΡΟΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΚΑΤΕΔΙΚΑΣΟΝ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΕΣΠΙΣΟΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΝ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ,H ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΙΣ ΔΙΑΒΑΙΝΕΙ ΕΙΣ ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΖΟΜΕΝΟΝ ΠΡΟΣΩΠΟΝ . ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ, ΜΕΤΑ ΑΠOΤΗΝ Ζ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ, Η ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΧΟΥΣΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΛΕΟΝΤΑ Ε' ΑΡΜΕΝΙΟΝ,ΜΙΧΑΗΛ Β' ΤΡΑΥΛΟΝ ΚΑΙ ΘΕΟΦΙΛΟΝ ΕΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ.
Η ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑ ΕΠΑΥΣΕΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΥ,ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΕΙΟΡΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΙΚΟΝΟΛΑΤΡΕΣ ΕΠΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΜΕΘΟΔΙΟΥ ΣΥΝΕΚΑΛΕΣΕΝ ΤΟΠΙΚΗΝ ΣΥΝΟΔΟΝ ΕΙΣ ΚΩΝ/ΛΙΝ ΤΟ ΕΤΟΣ 842.ΚΑΤ' ΑΥΤΗΝ ΕΠΙΚΥΡΩΘΗ-ΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ Ζ' ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΑΙ ΑΠΕΦΑΣΙΣΘΕΙ Η Ε Π Α Ν Α Φ Ο Ρ Α ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ. ΕΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΙΝ ΤΟΥ ΘΡΙΑΜΒΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ,ΚΡΙΘΗΚΕ ΥΠΟ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ,Η ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΝΑ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΩΣ Η
'' Κ Υ Ρ Ι Α Κ Η Τ Η Σ Ο Ρ Θ Ο Δ Ο Ξ Ι Α Σ ''


Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2006, 23:05:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βελισάριε, έχω μερικές απορίες πάνω στα κείμενά σου.

quote:
VELISSARIOS
ΕΔΩ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΟΔΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΙΧΑΝ ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΙΣΤΗ.

Η αίρεση (σύμφωνα με το νόημα που δίνεται από την εκκλησία) είναι η παρέκκλιση από το ορθό δόγμα (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με σε παρακαλώ).

Όμως, πριν την πρώτη οικουμενική σύνοδο, δεν υπήρχε αυτό που θα ονομάζαμε "διαμορφωμένο δόγμα". Και εξηγούμαι:

Οι πηγές που είχαν οι πρώτοι χριστιανοί ήταν αποκλειστικά τα ευαγγέλια, οι πράξεις, και οι υπόλοιπες πρωτογενείς αναφορές σχετικά με τις ιδέες της θρησκείας. Οι πρώτοι χριστιανοί συνέχιζαν να μαζεύονται σε συναγωγές, να ακολουθούν το εβραϊκό τυπολόγιο και να χτίζουν (αργότερα) τους ναούς τους σύμφωνα με την εβραϊκή αριχτεκτονική.

Από πού προέκυπτε ότι η ερμηνεία που έδινε ο καθένας στα μάλλον ασαφή ρήματα του Χριστού ή των αποστόλων αποτελούσε αίρεση;

quote:
VELISSARIOS
ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΙΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΣ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ

Αυτό για παράδειγμα πώς το απέδειξε; Η σωστή έκφραση είναι ότι μάλλον το καθόρισε.

quote:
VELISSARIOS
ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΟΜΑΧΟΙ ΥΠΕΣΤΗΡΙΖΟΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ ΔΕΝ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΚ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΚ ΤΟΥ ΥΙΟΥ ΚΑΙ ΟΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ.

Και εδώ βλέπουμε ότι υπήρχε μια ερμηνεία σχετικά με το Άγιο Πνεύμα και για το οποίο θα έπρεπε να δοθεί απάντηση. Καθορίστηκε η "αποδεκτή" άποψη και από κει και πέρα, η παρέκκλιση θα αποτελούσε αίρεση.

Όπως στο Σύνταγμα που αναφέρει ρητά ότι "δεν υπάρχει έγκλημα αν δεν υπάρχει νόμος που να το τιμωρεί", έτσι και στο Χριστιανισμό (και σε οποιαδήποτε άλλη θρησκεία) δεν μπορεί να υπάρχει αίρεση αν δεν υπάρχει πρώτα η αντίστοιχη δογματική αρχή που θα καθορίζει και την παρέκκλιση.

Εν κατακλείδι, θα ήταν ορθότερο ίσως να πούμε ότι οι Οικουμενικές Σύνοδοι δεν είχαν σαν σκοπό την αντιμετώπιση των αιρέσεων (γιατί δεν υφίστανται αιρέσεις με την έννοια ότι απλά υπήρχαν διαφορετικές ερμηνείες πάνω σε ασαφή εδάφια) αλλά ο βασικός σκοπός τους ήταν ο καθορισμός των αρχών και κανόνων που θα διέπουν εφεξής τη νέα θρησκεία. Για το λόγο αυτό εκδόθηκαν και σύμβολα της πίστης, και κανόνες και όλα τα υπόλοιπα, παρέκκλιση από τα οποία θα συνιστούσε στο μέλλον "αίρεση" (μια και πλέον είχε οριοθετηθεί το νέο δόγμα).

Κοντολογής, οι Οικουμενικές Σύνοδοι ήταν ένα είδος νομοθετικού σώματος το οποίο (αυθαίρετα πολλές φορές) γνωμοδότησε για διάφορα δογματικά θέματα (όπως π.χ. ότι ο Θεός είναι τριαδικός) και καθιέρωσε τους νόμους που θα διέπουν τη νέα θρησκεία.

Επίσης η απορία μου (με αφορμή το πρώτο μήνυμα του gigenis στη συζήτηση αυτή) είναι αν οι καθολικοί, οι Ευαγγελιστές ή οι Προτεστάντες θεωρούνται αιρέσεις (καθώς παρεκκλίνουν από τα δόγματα της Ορθοδοξίας) και αν είναι γιατί δεν αναφέρονται στην ανακοίνωση της Εκκλησίας.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VELISSARIOS
Πλήρες Μέλος

Greece
1030 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 12:33:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημερα.Οι συνοδοι επρεπε να διαφυλαξουν την νεα θρησκεια απο τυχον παρερμηνειες που με την παροδο του χρονου θα μπορουσαν να ειχαν εξοντωσει αθελα τους αυτην την νεα θρησκεια.Φανταζεσε εαν ο καθε ανθρωπος που θα δηλωνε χριστιανος να λεει το κοντο του και το μακρυ του για τον Χριστο.Επρεπε λοιπον εν την γεννηση της να δημιουργηθουν κανονες.Οι συνοδοι το μονο λοιπον που εκαναν ειναι να συγκεντρωσουν ολα τα στοιχεια απο τα ευαγγελια για να αποφυγουν τυχον παρεξηγησεις.Δεν διαφωνω πως αυτα που ειπωθηκαν για την τρισυποστατη φυση του Ιησου ειναι το πιστευω και οχι κατι αποδεδειγμενο αλλα σε μια θρησκεια δεν μπορεις να αποδειξεις κατι διοτι ρολο παιζει η πιστη.
Οσο για την Ρωμαιοκαθολικη εκκλησια και γιατι δεν παρουσιαζεται ως αιρεση δεν μπορω να σου απαντησω ειναι μαλλον θεμα πολιτικης της ορθοδοξης εκκλησιας,για τους προτεσταντες και τους ευαγγελιστες μπορω να σου πω πολυ απλα οτι ανηκουν στις αιρεσεις τις δυτικης εκκλησιας και οχι της ανατολικης αφου απο εκει αποσπαστηκαν.
Τωρα αν εχω κανει λαθος συγνωμη αλλα δεν ειμαι και θεολογος ενας απλος ανθρωπος ειμαι που δεν εχω και ιδιατερη επαφη με την εκκλησια.


Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 18:16:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
VELISSARIOS
Φανταζεσε εαν ο καθε ανθρωπος που θα δηλωνε χριστιανος να λεει το κοντο του και το μακρυ του για τον Χριστο.Επρεπε λοιπον εν την γεννηση της να δημιουργηθουν κανονες.

Καμμία αντίρρηση και ίσως επιβεβλημένο, τουλάχιστον ως προς την αρχή του. Από κει και πέρα βέβαια, οι σύνοδοι (και οι αποφάσεις τους) στράφηκαν περισσότερο κατά των "αιρετικών" παρά κατά των "αιρέσεων".

H "Καθολική Εγκυκλοπαίδεια" ορίζει τον αιρετικό ως κάποιον που "ενώ διατηρεί τη χριστιανική πίστη, εντούτοις διαστρεβλώνει ορισμένα δόγματά της", σε αντίθεση με τον "αποστάτη" ο οποίος "ολοκληρωτικά φεύγει από το Χριστιανισμό για να ενταχτεί στον Ιουδαϊσμό, τον Ισλαμισμό ή τον Παγανισμό ή απλά να απορρίψει οποιαδήποτε θρησκεία". (Πηγή: Καθολική Εγκυκλοπαίδεια CD ROM, Classic 1914 edition).

Αφού όμως συμφωνούμε ως προς τι είναι "αίρεση" τότε θα ήθελα κάποια άποψη επί του σκεπτικού της "Ζ΄ Συνδιάσκεψης των Εντεταλμένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών" (όπως παρατίθεται από τον gigenis στο πρώτο μήνυμα) σχετικά με τις διάφορες αιρέσεις από οποιονδήποτε μπορεί να μου λύσει αυτήν την απορία.

Οι "αιρέσεις" που κατονομάζονται εδώ στην πλειοψηφία τους όχι μόνο δεν αποτελούν αίρεση των ορθοδόξων αλλά ούτε του Χριστιανισμού γενικότερα. Μερικές απ' αυτές όπως π.χ. οι Ροδόσταυροι (συνάντηση των οποίων έτυχε να παρακολουθήσω στη Νέα Υόρκη) διατείνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία και πως "το να γίνεις Ροδόσταυρος δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο πως πρέπει να αφήσεις τη θρησκεία σου, την εκκλησίας σου ή να ενταχτείς σε κάποια άλλη ή ακόμη να απαρνηθείς τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις". (Από το website των Ροδοσταύρων).

Μήπως τελικά στις "αιρέσεις" αυτές καταγράφονται όσες αντιλήψεις αποτελούν κίνδυνο για το "δόγμα", είτε λόγω διαφορετικότητας είτε (κυρίως) επειδή είναι πηγές (διαφορετικής) γνώσης που a priori είναι κίνδυνος για το δόγμα; (ας μην ξεχνάμε πως οι πρωτόπλαστοι επειδή έφαγαν από το δέντρο της γνώσης εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο).

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2006, 19:57:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μήπως τελικά στις "αιρέσεις" αυτές καταγράφονται όσες αντιλήψεις αποτελούν κίνδυνο για το "δόγμα", είτε λόγω διαφορετικότητας είτε (κυρίως) επειδή είναι πηγές (διαφορετικής) γνώσης που a priori είναι κίνδυνος για το δόγμα; (ας μην ξεχνάμε πως οι πρωτόπλαστοι επειδή έφαγαν από το δέντρο της γνώσης εκδιώχθηκαν από τον Παράδεισο).

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VELISSARIOS
Πλήρες Μέλος

Greece
1030 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2006, 10:59:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αφού όμως συμφωνούμε ως προς τι είναι "αίρεση" τότε θα ήθελα κάποια άποψη επί του σκεπτικού της "Ζ΄ Συνδιάσκεψης των Εντεταλμένων των Ορθόδοξων Εκκλησιών" (όπως παρατίθεται από τον gigenis στο πρώτο μήνυμα) σχετικά με τις διάφορες αιρέσεις από οποιονδήποτε μπορεί να μου λύσει αυτήν την απορία.

Οι "αιρέσεις" που κατονομάζονται εδώ στην πλειοψηφία τους όχι μόνο δεν αποτελούν αίρεση των ορθοδόξων αλλά ούτε του Χριστιανισμού γενικότερα. Μερικές απ' αυτές όπως π.χ. οι Ροδόσταυροι (συνάντηση των οποίων έτυχε να παρακολουθήσω στη Νέα Υόρκη) διατείνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με οποιαδήποτε θρησκεία και πως "το να γίνεις Ροδόσταυρος δεν σημαίνει με κανέναν τρόπο πως πρέπει να αφήσεις τη θρησκεία σου, την εκκλησίας σου ή να ενταχτείς σε κάποια άλλη ή ακόμη να απαρνηθείς τις θρησκευτικές σου πεποιθήσεις".Προσπαθησα να βρω καποια στοιχεια για τους ροδοσταυρους και απο οτι ειδα δημιουργηθηκαν απο εναν Γερμανο το 1452 και εχουν εμβλημα ενα σταυρο και ενα ροδο.Ο ιδρυτης τους ανηκε στους προτεσταντες και το δογμα τους αν και υποστηριζει μια παγκοσμια γνωση πανω στην χριστιανικη σκεψη εχει ροπη προςς τον προτεσταντισμο.Το συμβολο του ροδου εχει ριζες απο την Αιγυπτο .Πιο πολυ μοιαζει σαν ενα ΠΑΡΑΚΛΑΔΙ των Ναιτων μετα την τεταρτη σταυροφορια συμφωνα με ιστορικες πηγες που ειχαν σαν αρχικο στοχο την ευρεση του ιερου δισκοποτηρου ηταν δηλαδη ενα ταγμα που επεζησε στο περασμα του χρονου και εχει σαν δογμα την αυτοβελτιωση .Βεβαια μεχρι και στα μισα του 20 αιωνα παρεμεναν μυστικες λογω του φοβου της πολιτειας και της επισημης θρησκειας ειναι ομως επικυνδηνες γιατι χρησιμοποιουν τα ιδια δογματα και συμβολα με τον χριστιανισμο και τον ιουδαισμο με αποτελεσμα να μπλεκονται στα ποδια των θρησκειων.


Ενας εκπαιδευμένος πολεμιστής πρέπει να είναι ικανός να αντεπεξέλθει εναντίον ενός εχθρικού στρατού χωρίς να χρησιμοποιήσει ματωμένο σπαθί.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Satsangi
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
192 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/06/2006, 11:09:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Satsangi  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

καλημέρα σας,
θα ήθελα απλώς ενημερωτικά και ενδεικτικά να παραθέσω κάποια σχόλια για κάποιες από τις υποτιθέμενες "αιρέσεις" της ορθόδοξης εκκλησίας.

Οι παρακάτω είναι ο ίδιος οργανισμός και δεν είναι τέσσερις διαφορετικές "αιρέσεις" και οπωσδήποτε δεν έχει καμία σχέση με θρησκεία, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει πως κανείς δε χρειάζεται να αλλάξει το θρήκευμά του και αν είναι καλός χριστιανός, ας προσπαθήσει να είναι ένας καλός χριστιανός!

quote:
Επιστήμη της Πνευματικότητας (Sawan - Kirpal publications)
Κιρπάλ Λάιτ Σάτσανγκ (ή Φιλοσοφικός Σύνδεσμος)
Kirpal Ruhani Satsang
Ρουχανί Σάτζαγκ Γιόγκα

Όσο για τα δύο παρακάτω είναι για γέλια!
το συγκεκριμένο Σαρακήνειο ίδρυμα που αναφέρουν σα δύο διαφορετικές "αιρέσεις" αποτελείται από έναν και μόνο άνθρωπο ο οποίος ονομάζεται Σαρακηνός Άγης και ο οποίος απλώς προσπαθεί με διάφορους τρόπους (όπως μαζεύοντας ρούχα,τρόφιμα κλπ) να βοηθήσει κάποιους που έχουν ανάγκη!


quote:
Σαρακήνειον Ίδρυμα Συμπαράστασης
Σαρακήνειο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα

Καταλαβαίνει κανείς λοιπόν με ποιά προχειρότητα και ποιά σκοπιμότητα αναρτήθηκε ο κατάλογος αυτός των 423 "αιρέσεων" που μόνο 423 δεν είναι...

Τα συμπεράσματα δικά σας...

Φιλικά,


"Be in bliss in 2006"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
satyros
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
257 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2006, 01:25:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους satyros  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με το μπαρδον, αλλα δεν ημπορώ να καταλάβω κάτι. Διάβασα ολόκληρη την λίστα και με εξέπληξε το γεγονός οτι αφ ενός έχουν βάλει στην λίστα πέρα από ένα σωρό άσχετες αδελφότητες βουδιστικές κλπ, τον εκδοτικό οίκο locus7 του Γιώργου Μπαλάνου (!!!) έχοντας παραλειψει ένα σωρό Μορμόνους, Προτεσταντες, Αντβεντιστές, Παλαιοημερολογίτες, Γιεχωβάδες, Καθολικους και δεν ξέρω ποια αλλα δογματα του ίδιου του χριστιανισμου. Παντα νόμιζα οτι αίρεση είναι το κομμάτι που εσωκλειόταν σε μια ομάδα και μετα για χου ψου λόγους αποσχίζεται. Αρα ειναι εντελώς άτοπο να αποκαλούνται αιρέσεις ομάδες οι οποιες ουδεμια σχεση έχουν με τον χριστιανισμό. Πες τες "καταστροφικές λατρείες" πες τους "πλανεμένους", πες τους ότι θες, αλλα αλλο αίρεση κι αλλο μια ομάδα με εντελως διαφορετικό θρησκευτικό προσανατολισμό. Και γιατί περικαλώ δεν βάζουν τους Καθολικούς πχ στην λίστα;; Η μηπως θεωρητικά δεν είναι αίρεση; Με βαση τον ορισμό της αίρεσης, και το οτι το δογμα (κακια, πολύ κακιά λεξη) των Καθολικών έχει αλλάξει με δική τους επιλογή και μετά λογω του διαχωρισμού των Εκκλησιών η διαφορετική εξέλιξη εφερε το καθε ένα από τα δυο δογματα στην δημιουργία μιας εντελώς διαφορετικής ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, θα έπρεπε να τεχει και τον Καθολικισμο στην λίστα. Αλλα αν τον βάλει μαλλον θα τους κανουν ντα...

Για να ξηγουμεθα, χριστιανός δεν ειμαι.. Οπως είπε κάποιος, ο πρωτος και τελευταίος χριστιανός πέθανε πάνω στον Σταυρό..

Αλλά σαν άνθρωπος με κριτική σκέψη, δεν μπορώ να βλέπω τετοιες λίστες εκτρώματα από την "Εκκλησία". Ακόμα κι αν τα τρια τεταρτα απο αυτες τις οργανωσεις οντως προσυλιτίζουν, αποβλακώνουν, και κανουν υποχείριά τους τα θύματά τους. Γιατί και η ίδια η εκκλησία, μια από τα ίδια κάνει... Μην μιλήσουμε για κατηχητικά τώρα... ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΨΥΧΩΝ...

ΣΑΤΥΡΟΣ ΜΕΝ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

velial
Μέλος 3ης Βαθμίδας


601 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/09/2006, 04:27:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους velial  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε παιδια, απλα ειναι τα πραγματα: Οι αιρεσεις τρωνε το φαι της εκκλησιας. Παιδια, μιλαμε για ΧΟΝΤΡΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ!


quote:
Δεύτερον μας λες πως οι λόγοι επιλογής των συγκεκριμένων ευαγγελίων παραμένουν άγνωστοι! Μα καλά είναι δυνατόν να αξιώνεις την όποια σοβαρότητα σε μια τέτοια διαδικασία επιλογής; Στηρίζεις την πίστη σου σε κάτι το νεφελώδες, απροσδιόριστο, κρυφό, σε κάτι που σου απαγορεύει να διαβάσεις οτιδήποτε άλλο χωρίς παράλληλα να σου εξηγεί το γιατί;


quote:
Στηρίζεις την πίστη σου σε κάτι το νεφελώδες, απροσδιόριστο, κρυφό, σε κάτι που σου απαγορεύει να διαβάσεις οτιδήποτε άλλο χωρίς παράλληλα να σου εξηγεί το γιατί;


quote:
Στηρίζεις την πίστη σου σε κάτι το νεφελώδες, απροσδιόριστο, κρυφό, σε κάτι που σου απαγορεύει να διαβάσεις οτιδήποτε άλλο χωρίς παράλληλα να σου εξηγεί το γιατί;


quote:
Στηρίζεις την πίστη σου σε κάτι το νεφελώδες, απροσδιόριστο, κρυφό, σε κάτι που σου απαγορεύει να διαβάσεις οτιδήποτε άλλο χωρίς παράλληλα να σου εξηγεί το γιατί;


ΤΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ!

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!

_________________________


Tότενες το μαύρο φίδι
το διπλό του το γλωσσίδι
πίσω από την αστοιβιά
βγάζει και κουνάει με βιά:

"Φως ζητάνε τα χαϊβάνια
κι' οι ραγιάδες απ' τα ουράνια,
μα θεοί κι' όξαποδώ
κει δεν είναι παρά δώ."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2006, 23:13:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
KATA THN AΠOΨΗ ΜΟΥ
Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ , ΕΝΩ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΑΙΡΕΣΗ ΤΗΝ Soka Gakkai (βουδιστική αίρεση)
ΔΗΛ 2 ΤΕΛΕΙΩΣ ΞΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ…………………………………………………..
ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ «ΚΟΤΕΣ»
ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΑΝ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΑΙΡΕΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ , ΠΟΥ ΕΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΝ «ΠΡΟΦΗΤΗ»
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ «ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ»
ΦΥΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΣΟΥ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ Soka Gakkai (βουδιστική αίρεση) ΤΙ ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΝ?
ΑΝΤΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΜΑΘΕΙ (ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΑ) ΝΑ ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΗΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΘΟΛΙΚΟΥΣ
ΠΩΣ 200 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ 1.5 ΔΙΣ
ΘΑ ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ
ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ
ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ?
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2006, 23:27:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΦΙΛΕ ΜΑΚΕΔΟΝ
Γιατί δηλαδή, εσύ πότε νομίζεις ότι ανακάλυψαν οι Χριστιανοί τον "τελευταίο πειρασμό"; Όταν έγινε ταινία και κατέβηκαν στους δρόμους με τη Λουκά επικεφαλής.
ΕΔΩ ΣΕ ΠΙΑΝΩ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟ
ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΛΟΥΚΑ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ
Ο ΓΕΩΡΓΟΣ ΚΟΙΝΟΥΣΗΣ ΗΤΑΝ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2006, 01:23:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όντως, αυτόν τον είχα ξεχάσει. Όταν τον είδα στην τηλεόραση μετά από χρόνια με το μεγαλόσταυρο κρεμασμένο σαν πατριάρχη ... τι να πώ... μου φάνηκε ο ορισμός της γελοιότητας. Αλλά, όπως λέει και η Ζουμπουλία στο παρά πέντε: "Δεν ξέρεις πού την έχει ο άλλος την πετριά".

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2006, 13:30:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ all

Αίρεση είναι οι καθολικοί, γιατί λένε ότι το Aγιο Πνεύμα εκπορεύεται και εκ του Υιού (filioque)

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 15, 26 "οταν δε ελθη ο παρακλητος ον εγω πεμψω υμιν παρα του πατρος, το πνευμα της αληθειας, ο παρα του πατρος εκπορευεται εκεινος μαρτυρησει περι εμου"


Αίρεση είναι οι Χιλιαστές, γιατί λένε ότι ο Χριστός δεν είναι Θεός.

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 1,1 "εν αρχη ην ο Λόγος και ο Λόγος ην προς τον Θεον και Θεός ην ο Λόγος."


Αίρεση είναι οι Κόπτες, γιατί λένε ότι ο Χριστός δεν ήτανε ταυτόχρονα και άνθρωπος.

ΚΑΤΑ ΙΩΑΝΝΗΝ 1, 14 "και ο Λόγος σαρξ εγενετο και εσκηνωσεν εν ημιν και εθεασαμεθα την δοξαν αυτου δοξαν ως μονογενους παρα πατρος πληρης χαριτος και αληθειας"


και πάει λέγοντας...

Είναι απλά τα πράγματα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2006, 18:29:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αίρεση είναι και οι ορθόδοξοι γιατί δεν δέχονται την περιτομή.

ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑ 2,21: "Και ότε επλήσθησαν ημέραι οκτώ του περιτεμείν το παιδίον, και εκλήθη το όνομα αυτού Ιησούς, το κληθέν υπό του αγγέλου προ του συλληφθήναι αυτόν εν τη κοιλία".

Όντως απλά είναι τα πράγματα

macedon

Edited by - macedon on 21/09/2006 18:32:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2006, 22:32:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ macedon

Γράφεις:
"Αίρεση είναι και οι ορθόδοξοι γιατί δεν δέχονται την περιτομή."


Ενώ λοιπόν η Παλαιά διαθήκη όριζε την περιτομή σαν επιβεβαίωση της Παλαιάς Συμφωνίας μεταξύ Θεού και ανθρώπων.

Γεν. 17:10 "ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΦΥΛΑΞΕΙ ΑΝΑΜΕΣΟΝ ΕΜΟΥ ΚΑΙ ΥΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ ΣΟΥ ΜΕΤΑ ΣΕ ΠΑΝ ΑΡΣΕΝ ΥΜΩΝ ΘΕΛΕΙ ΠΕΡΙΤΕΜΝΕΣΘΑΙ"

Ο Χριστός έκανε τη Νέα Διαθήκη, που είχε προφητέψει ο Ιερεμίας λα, 31: "Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και διαθήσομαι τω οίκω Ισραήλ και τω οίκω Ιούδα διαθήκην καινήν."

Στο Χριστιανισμό δε διατηρείται η παράδοση της περιτομής, αφού θεωρείται ότι η αναγκαιότητά της καταργείται με την εκούσια σταυρική θυσία του Ιησού και ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ. Ο θεϊκός νόμος δεν απαιτεί πλέον κατά τους Χριστιανούς τη συμβολική περικοπή του πέους, την αναγνώριση δηλαδή με αυτόν τον τρόπο της παντοδυναμίας του Θεού, αλλά εισάγεται μια πιο ισότιμη σχέση που στηρίζεται στην αγάπη. Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει σχετικά στις επιστολές του:

"Αλλωστε, πιστεύοντας σε αυτόν (τον Χριστό), υποβληθήκατε σε περιτομή με την οποία αποβλήθηκαν από το σώμα σας οι αμαρτίες της σάρκας, και η οποία δε γίνεται με φυσική επέμβαση. Eίναι μια περιτομή που πραγματοποιήθηκε με την ενέργεια του Xριστού" (Κολ. 2:11).

"Προσέξτε ότι σας το λέω εγώ ο ίδιος ο Παύλος, πως, αν περιτέμνεστε, ο Xριστός σε τίποτε δε θα σας ωφελήσει." (Γαλ. 5:2)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2006, 00:12:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Χριστός έκανε τη Νέα Διαθήκη, που είχε προφητέψει ο Ιερεμίας

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΕΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΦΗΤΕΥΜΕΝΗ ΝΕΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ,ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΗΚΕ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ (ΩΣ ΠΑΤΡΩΑ 1500 ΕΤΩΝ ΠΕΡΙΠΟΥ)
ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ ΩΣ ΜΕΣΣΙΑ ?
ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΥΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ(ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΡΑΒΙΝΩΝ)
ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ?
ΣΑΝ ΝΑ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2006, 00:42:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

ΕΠΙΣΗΣ
ΔΗΛ ΕΔΩ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΘΕΟ (ΓΙΑΓΒΕ)
ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΑΔΙΚΟΤΗΤΑ(Η ΟΠΟΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ)
ΚΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΦΗΤΕΣ
ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΝ ΜΕΣΣΙΑ(ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Η ΘΕΙΚΗ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΥΣΗ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ)
ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ
ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ(Η ΠΟΙΑ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΔΟΓΜΑ)
ΚΡΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ
ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΕΣ
ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΚΟ «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ»
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΝΕΙ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ «ΚΟΛΑΣΗ»
ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ
ΕΙΣΑΓΕΙ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ(ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΔΟΓΜΑ)
EIΣΑΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ(ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ)
Κτλ κτλ
ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΠΑΡΑΛΛΑΧΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΙΕΡΑΤΕΙΑ.(ΣΕ ΟΛΛΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ)
ΑΝ ΚΑΙ ΟΙ 2 ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ
«ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΖΩΗ»

ΣΑΜΟΥΗΛ
Αίρεση είναι οι καθολικοί, γιατί λένε ότι το Aγιο Πνεύμα εκπορεύεται και εκ του Υιού (filioque)

ΡΕ ΣΑΜΟΥΗΛ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΙΧΕΡ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

EPAITHS
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
244 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2006, 13:36:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους EPAITHS  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΥΣΚΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΦΗΤΕΙΩΝ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ

Καμιά πειστική ιστορική απόδειξη γιαυτό;
Σε ρωτάω γιατί αυτές λένε άλλα, δέν ήταν οι εβραίοι ραβίνοι αυτοί που τον απέριψαν ΑΛΛΑ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ. Οι Ρωμαίοι που τον σταύρωσαν ώς επαναστάτη που επιχείρησε με μιά παρέα φανατικών ομοφύλων του να κάνει ζημιά στην κοσμοκράτειρα της εποχής Ρώμη. Τουλάχιστον αυτά αναφέρουν τα acta Pilati δηλαδή το ημερολόγιο του έπαρχου Πιλάτου ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν Ρωμαίος διοικητής της περιοχής.
Δέν υπήρξε καμιά νέα διαθήκη, και η περιτομή δέν απορρίφθηκε απο τον Τζεσούα. Αντίθετα πρόσταξε να μήν αλλάξει ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΙΓΜΑ άπο τον γνωστό ως τότε μωσαικό νόμο.
Η περιτομή καταργήθηκε σταδιακά αργότερα απο την ανάγκη να εισέλθουν στην νέα εβραική μεσσιανική θρησκεία και άλλοι λαοί με πρωτοστατούντες τους Έλληνες. Αυτοί δέν δέχονταν με κανένα τρόπο να υποστούν το βάρβαρο έθιμο της περιτομής, οπότε και καταργήθηκε για να μήν παραμείνει ο χριστιανισμός κλειστή απομονωμένη εβραική θρησκεία στα πρότυπα του Ιουδαισμού.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

vrykos
Νέο Μέλος


1 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2006, 15:17:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους vrykos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ερωτησις αφελους μέλους.....


Αυτό με την αποδειξη στις οικουμενικες συνόδους πως γινόταν ???Επειδή το χω συνεντήσει επανηλλειμένα σε πάρα μα πάρα πολλά σημεία γραφομένων και βιβλίων έχω μιαν κάποιαν απορια.....Καλησπερα σε όλους
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CROWL26
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2006, 21:13:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CROWL26  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ως ΑΙΡΕΣΙΣ στην Ελληνική γλώσσα, απόδίδεται η έννοια της κατάκτησης και της κατάληψης, εφόσον η λέξη ετυμολογείται από το ρήμα αιρέω. Αν ετυμολογείται από το αιρέομαι, τότε στα πλαίσια της αρχαίας ελληνικής γραμματείας σημαίνει το εκλέγειν, το δικαίωμα εκλογής, την ελέυθερη σκέψη, την ελεύθερη βούληση την ελεύθερη επιλογή, τη φιλοσοφική και τη θρησκευτική αίρεση. Ως αιρετικός νοείται εκείνος που είναι ικανός να εκλέγει, που δεν υιοθετεί τις παρεδομένες αντιλήψεις και ιδέες. Σύμφωνα με τη σύγχρονη έννοια του όρου -εκείνος δηλαδή που στην αρχαιότητα αποκαλείτο αιρετιστής- είναι ο οπαδός, μιμητής ή εκείνος που ανήκει κυρίως σε θρησκευτική και δευτερευόντως σε ό,τι έχει χαρακτηρισθεί ως επιστημονική αίρεση. Οι αιρέσεις ως παρεκκλίσεις, αποσχίσεις από την βασική αρχή είναι δυνατόν να ταξινομηθούν σε επιστημονικές, ιδεολογικές και θρησκευτικές.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ανωτέρω ορισμό της λέξης, αίρεση για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία είναι κάθε τι που δεν συμφωνεί ή δεν συμβαδίζει με το δόγμα της.Δεν θεωρεί αίρεση ότι φοβάται ή την απειλεί όπως εμπαθέστατα και ειρωνικά διατυπώθηκε, αλλά ότι δεν είναι σύμφωνο προς το δόγμα αυτής.

Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι πάρα πολλές από τις αναφερόμενες εταιρίες, ή κινήματα ή ιδρύματα ή βιβλιοπωλεία του μακροσκελούς καταλόγου, που από την ονομασία τους δεν προδιαθέτουν τους "πελάτες" τους αναπτύσσουν θρησκευτικές, πνευματικές και λοιπές θεωρίες ώστε να εξαπατούν ή να παγιδεύουν τους ανυποψίαστους πελάτες τους????????

Για παράδειγμα φίλοι μου δεν διερωτηθήκατε γιατί οι κάτωθι ενδεικτικά αναφέρονται στον κατάλογο της Ζ συνδιάσκεψης?Γιατί άραγε η Ακαδημία Εσωτερικών Μελετών,η Αμερικανική Διεθνής Εταιρεία Ρέικι και ο Διεθνής Σύλλογος Προστασίας του Περιβάλλοντος της Ελλάδος (βουδιστές)συμπεριελήφθησαν στους καταλόγους?Τι σχέση έχει μία Ακαδημία ή μία Εταιρία ή το περιβάλλον με όλα αυτά?

Έχουν σχέση.Σε αυτήν την Ακαδημία,σε αυτήν της Εταιρία και σε αυτόν τον σύλλογο, που κάθε άλλο παρά με το περιβάλλον ασχολείται, αναπτύσσονται θρησκευτικές και πνευματικές θεωρίες που σκοπό έχουν να παγιδέψουν τους πελάτες τους.Αυτές οι θεωρίες έρχονται σε αντίθεση με την Ορθόδοξη διδασκαλία και για αυτό το λόγο πρέπει να ενημερωθούν οι πιστοί ώστε να προσέχουν από αυτές τις θεωρίες.


Φιλικά.-
E.X.OΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/09/2006, 21:57:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σύμφωνα λοιπόν με τον ανωτέρω ορισμό της λέξης, αίρεση για την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία είναι κάθε τι που δεν συμφωνεί ή δεν συμβαδίζει με το δόγμα

ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΟΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΡΙΠΤΕΤΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ
ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΞΗΓΗΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.


ΞΑΝΑΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2006, 12:54:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ nik67

Γράφεις:
"ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΣΟΥ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΕΣ ΑΙΡΕΣΕΙΣ
ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ"

Ακριβώς για αυτό και δεν αναφέρονται, επειδή όπως λες και ο ίδιος είναι "καραμπινάτες", και εφόσον είναι τέτοιες δεν χρειάζεται να σου πει η Εκκλησία: "Η τάδε θρησκεία είναι αίρεση", το βλέπουνε όλοι...

Με τους καθολικούς είναι μπερδεμένα λίγο τα πράγματα, όχι όμως απο δογματικής πλευράς, εκεί είναι ξεκαθαρισμένο ότι είναι αιρετικοί, αλλά απο ιστορικής.

Οι καθολικοί βλέπεις έχουνε πολύ μεγάλη πολιτικοοικονομική ισχύ και έχουνε προσπαθήσει πολλές φορές να τουμπάρουνε την Ορθοδοξία και να την βάλουνε στην παπική στρούγκα. Και έχουνε υποκινήσει και έχουνε ενισχύσει, σχεδόν πάντα παρασκηνιακά, καταστροφικούς πολέμους και βιαιοπραγίες εναντίον Ορθοδόξων λαών. Πρόσφατο παράδειγμα αποδείξεως των ανωτέρω είναι η αγιοποίηση απο μέρους του πάπα Ιωάννη Παύλου Β του αξιωματικού Στέπινατς, που φέρθηκε απέναντι στους Σέρβους το 40, όπως και ο Άιχμαν απέναντι στους Εβράιους. Απο την άλλη όμως η Ορθοδοξία επιθυμεί, να ξαναγυρίσουνε οι καθολικοί στον ίσιο δρόμο της Ορθοδοξίας και να απορίψουνε αυτά που αυθαίρετα έχουνε δογματίσει, όπως το φιλιόκβε, οι κτιστές ενέργειες του Θεού και το καθαρτήριο πυρ.

Δογματικά το θέμα είναι ξεκαθαρισμένο, γιατί οι καθολικοί πιστεύουνε ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται "και εκ του Υιού". Πιστεύουνε δηλαδή ότι υπάρχουνε δύο "πηγές" του Αγίου Πνέυματος.

Αν και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ, να συγκρίνουμε τον Κύριο με κανένα κτίσμα, ωστόσο οι Άγιοι Πατέρες, για να κατανοήσει ο κάθενας το "πως είναι ο Θεός" δώσανε το παράδειγμα του ηλίου. Είπανε ότι όπως ο ήλιος στέλνει μέσω των ακτίνων του την θερμότητα στη γη, έτσι και ο Θεός στελνει μέσω του Υιού του το Άγιο Πνέυμα στον κτιστό κόσμο. Πηγή της θερμότητας δεν είναι οι ακτίνες, αν και μεταφέρουνε την ζέστη, αλλά ο ίδιος ο ήλιος. Άλλο παράδειγμα, που λένε (και αυτό θέλει επίσης προσοχή, να μη νομίσει κανείς ότι μπορεί να μοιάζει ο Θεός με κάποιο κτίσμα) είναι το παράδειγμα του ανθρώπου. Η ψυχή του ανθρώπου γεννάει το λόγο του. Ο λόγος του ανθρώπου αφού γεννηθεί στην ανθρώπινη (ψυχική) καρδιά ανεβαίνει στο μυαλό (Σολωμών) και τότε καταλαβαίνουμε τι σκεφτήκαμε, τι γέννησε η ψυχή μας δηλαδή. Αν εγώ τώρα στείλω το λόγο μου (όπως κάνω τώρα) στον κυβερνόχωρο, τότε το πνεύμα μου θα σταλθεί μέσω του λόγου μου στο φόρουμ, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το πνεύμα μου εκπορεύεται απο το λόγο μου.
Ο δικός σου γραπτός λόγος που μπορούμε όλοι να τον διαβάσουμε στο εσοτέρικα, έχει μέσα του το πνεύμα σου, αλλά απο αυτόν σου το λόγο δεν εκπορεύεται το πνεύμα σου, απλώς στέλνεται σε εμάς τους υπόλοιπους αναγνώστες και μπορούμε να το "δούμε". Το πνεύμα σου όμως εκπορεύεται μόνο εκ της ψυχής σου.
Εμείς οι άνθρωποι μοιάζουμε απο κάθε άλλο κτίσμα περισσότερο με το Θεό, αλλά θεοί δεν ήμαστε. Είμαστε εικόνες του ζωντανού Θεού. Δεν πρέπει να θεολογούμε με ανθρωπολογική ψυχολογική βάση, αυτά τα φέρνουνε σαν παραδείγματα οι Άγιοι Πατέρες για να μας δώσουνε μία μικρή εικόνα αυτου του ασυλλήπτου Θείου. Την εικόνα του "τριαδικού" ανθρώπου, που είναι πλασμένος κατα τον τύπο του Τριαδικού Θεού, τη λέει ο Άγιος Κοσμάς.

Αυτά τα λίγα για την πολύ λεπτή δογματική διαφορά (αλλά όντως μεγάλη διαφορά) Ορθοδοξίας και καθολικισμού. Ελπίζω, να μπόρεσα να βοηθήσω λίγο την κουβέντα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/09/2006, 21:42:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
samuel1974:
«Με τους καθολικούς είναι μπερδεμένα λίγο τα πράγματα, όχι όμως απο δογματικής πλευράς, εκεί είναι ξεκαθαρισμένο ότι είναι αιρετικοί, αλλά απο ιστορικής..»

Γελοιότητες.

Δεν νομιμοποιείται ΚΑΝΕΝΑΣ περισσότερο από τον άλλο, εν προκειμένω Καθολικοί versus Ορθοδόξων, στο να χαρακτηρίζει το άλλο δόγμα ως «αίρεση». Απλά, οι μεν Καθολικοί «πατούν» περισσότερο στη Δύση ενώ οι Ορθόδοξοι έχουν το ένα πόδι στην Ανατολή, κάτι που φαίνεται και από την ενδυμασία τους για παράδειγμα…

Αίρεση είναι κατ’ αρχάς ο ίδιος ο Χριστιανισμός, μια αίρεση του αρχέγονου Ιουδαϊσμού εκ του οποίου και εκπορεύεται, παραφράζοντας και ερμηνεύοντας σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα. Είναι ανάξιο σχολιασμού να αποκαλεί «αίρεση» η Ορθοδοξία τον Καθολικισμό όταν οι δεύτεροι είναι κατά κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια πολυπληθέστεροι….


samuel1974:
«Οι καθολικοί βλέπεις έχουνε πολύ μεγάλη πολιτικοοικονομική ισχύ και έχουνε προσπαθήσει πολλές φορές να τουμπάρουνε την Ορθοδοξία και να την βάλουνε στην παπική στρούγκα.»

Το κάθε «μαγαζί», είτε Ορθόδοξοι είτε Καθολικοί, κάνει ότι μπορεί για να αυξήσει επιρροή και πελατεία. Κανένας δεν χαρίζεται σε τίποτα! Απλά οι Καθολικοί είναι μακράν πιο οργανωμένοι από τους Ορθόδοξους (και προπάντων πλουσιότεροι..), καθώς οι πρώτοι επέλεξαν Τούρκικη συνεργασία όταν ήρθε το κάλεσμα του χρόνου και έτσι έμειναν πολύ πίσω….

samuel1974:
«Απο την άλλη όμως η Ορθοδοξία επιθυμεί, να ξαναγυρίσουνε οι καθολικοί στον ίσιο δρόμο της Ορθοδοξίας και να απορίψουνε αυτά που αυθαίρετα έχουνε δογματίσει, όπως το φιλιόκβε, οι κτιστές ενέργειες του Θεού και το καθαρτήριο πυρ.»

Είτε οι του Λέωντα οπαδοί είτε του Κηρουλάριου, οι κατηγορίες της «αίρεσης» είναι οι δικαιολογίες στην όλη εξουσιαστική πίτα και τίποτα το ουσιαστικό. Οι φαγωμάρες των «ταπεινών χριστιανών» υπήρξαν ΑΝΕΚΑΘΕΝ θέματα ΕΞΟΥΣΙΑΣ, θέματα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΡΡΟΗΣ, θέματα όπως το….ποιος θα αναφέρει και θα αναφέρεται σε ποιόν!

Όλα αυτά βέβαια, πάντοτε υπό τον θρησκευτικό μανδύα……

Όσο για το Filioque, και εδώ πρόκειται περί ευτελούς αξίας θέμα το οποίο απλά είναι η αιτία σε μια σκακιέρα επαγγελματιών ιερωμένων. Διότι για το εάν το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Υιό και τον Πατέρα ως από ΜΙΑ ΑΡΧΗ ή διατυπωθεί ως εκ του Πατρός εκπορευόμενον, είναι στην ουσία σαν να λέμε….ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦΤΟ!!!

samuel1974:
«Δογματικά το θέμα είναι ξεκαθαρισμένο, γιατί οι καθολικοί πιστεύουνε ότι το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται "και εκ του Υιού". Πιστεύουνε δηλαδή ότι υπάρχουνε δύο "πηγές" του Αγίου Πνέυματος.»

Μια εξόχως επιπόλαια διατύπωση του θέματος. Χαρακτηριστικό για Ορθόδοξο..

Για τους Καθολικούς, το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Υιό και τον Πατέρα ως από ΜΙΑ ΑΡΧΗ, και δεν πιστεύουνε σε «δυο πηγές του Αγίου Πνεύματος». Εκτός από τα όσα λέει ο Απολογητής, διάβασε και καμία άλλη πηγή ρε Σαμουήλ!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

CROWL26
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
511 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2006, 12:31:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους CROWL26  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για τους Καθολικούς, το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Υιό και τον Πατέρα ως από ΜΙΑ ΑΡΧΗ, και δεν πιστεύουνε σε «δυο πηγές του Αγίου Πνεύματος». Εκτός από τα όσα λέει ο Απολογητής, διάβασε και καμία άλλη πηγή ρε Σαμουήλ

Φίλε μου αντί να κατηγορείς συνεχώς τον Απολογητή ως την κύρια πηγή των απαντήσεων αυτών με τους οποίους διαφωνείς, θα έπρεπε να γνωρίζεις τι πραγματικά πρεσβεύουν οι καθολικοί στο δόγμα τους γιατί απο την απάντησή σου αντιλαμβάνομαι ότι είσαι εντελώς εκτός πραγματικότητας, προφανώς λόγω άγνοιας.

Το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα Θεό , Ο Οποίος είναι η Πηγή των πάντων.Ακόμα και η δύναμις του Κυρίου Ιησού Χριστού εκπορεύεται από τον Θεό Πατέρα.Είναι επομένως αιρετικό κατά την Ορθόδοξη Πίστη αυτό που θεωρούν οι καθολικοί, ότι δηλαδή το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και από τον Υιό.Δεν εκπορεύεται και από τον Υιό αλλά όλα εκπορεύονται από τον Θεό Πατέρα.

Για αυτό το λόγο δεν επιτρέπεται και η απεικόνιση του Αγίου Πνεύματος στις εικόνες διότι είναι Θεία ενέργεια.Χαριστικά απεικονίζεται σε μερικές εικόνες ως λευκό περιστέρι.Ο Θεός Πατέρας είναι η πηγή των Πάντων.Ο Λόγος Αυτού είναι ο ενσαρκωμένος Ιησούς Χριστός και ο Λόγος αυτός γίνεται αντιληπτός στους ανθρώπους δια της επενεργείας του Αγίου πνεύματος, εκπορευομένου από τον Θεό.

Επειδή αυτά είναι θέματα ακρογωνιαία για το Ορθόδοξο Χριστιανικό Δόγμα είναι λίγο δύσκολο να γίνουν εύκολα κατανοητά και ενέχει ο κίνδυνος κατά την επεξήγησή τους να γίνουν σφάλματα αιρετικά.Για να γίνουν αντιληπτά θα προσπαθήσω να σου δώσω ένα απλό παράδειγμα.

Ο Ήλιος είναι ο Θεός Πατέρας.Οι ακτίνες τους Ηλίου είναι ο Λόγος Του Θεού(ενσαρκωμένος Ιησούς Χριστός).Η θερμότητα που γίνεται αντιληπτή στους ανθρώπους(ως ζέστη)είναι το Άγιο Πνεύμα.Τα δύο λοιπόν τελευταία εκπορεύονται από την Πηγή-Τον Θεό Πατέρα.Όλα είναι ομοούσια δηλαδή έχουν την ίδια ουσία-πλήν όμως Πηγή όλων ο Ήλιος-Θεός Πατέρας.

Ελπίζω να έγινε αντιληπτό το Χριστιανικό Ορθόδοξο Δόγμα.Όλες οι θρησκείες έχουν Δόγμα.Δόγμα είναι κάτι που δεχόμαστε και δεν επιδέχεται αμφισβήτηση-δυστυχώς κάτι στη ζωή μας πρέπει να υπάρχει ως σταθερά, ως αναγκαία και ικανή συνθήκη όπως λέγαμε στα μαθηματικά.Παντού στη ζωή μας υπάρχουν δόγματα.Κάθε άνθρωπος στη ζωή του πορεύεται δεχόμενος κάποια πράγματα ώς σταθερές για αυτόν.

Φιλικά.-
E.X.OΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2006, 14:45:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ακριβώς για αυτό και δεν αναφέρονται, επειδή όπως λες και ο ίδιος είναι "καραμπινάτες", και εφόσον είναι τέτοιες δεν χρειάζεται να σου πει η Εκκλησία: "Η τάδε θρησκεία είναι αίρεση", το βλέπουνε όλοι


ΔΙΑΦΩΝΩ ΚΑΘΕΤΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ ΠΛΑΓΙΩΣ κτλ ΚΤΛ
ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ
Κέντρο Θιβετιανής Φιλοσοφίας καί Διαλογισμού (βουδιστές)
Κέντρο Θιβετιανού Διαλογισμού
Κέντρο Θιβετανικών Σπουδών καί Διαλογισμού (Karma Drub Cho Khor ing)
Κέντρο Καργκυούπα (βουδιστές)
Κέντρο Κοινωνικής Προνοίας (τού γκουρού Σατυανάντα
Κέντρο γιά Χαλάρωση καί Συνείδηση (γκουρού Ραζνίς)
Κέντρο Γιόγκα Αθηνών (του γκουρού Σατυανάντα)
Κέντρο Γιόγκα Λωτός
Αγιουρβέντα (γκουρού Μαχαρίσι
Αποστολή Θείου Φωτός (Μαχαράτζι
Ελληνική Βουδιστική Εταιρεία
Μπακτιβεντάντα ΕΠΕ (Χάρε Κρίσνα)
Μπαχάι-Θρησκεία
Καθολική Γνωστική Εκκλησία


ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗ ΑΛΛΕΣ ΠΟΥ ΟΥΔΕΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
ΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΥΔΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΟΛΙΚΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΛΙΣΤΑ
Ο Χ Ι
ΑΥΤΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ
ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟΝ ΕΞΗΓΗΣΑ ΣΤΙΣ

22/09/2006, 00:42:40

Edited by - nik67 on 24/09/2006 15:11:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nik67
Μέλος 2ης Βαθμίδας


214 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2006, 15:06:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους nik67  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
CROWL26

Το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Πατέρα Θεό , Ο Οποίος είναι η Πηγή των πάντων.Ακόμα και η δύναμις του Κυρίου Ιησού Χριστού εκπορεύεται από τον Θεό Πατέρα.Είναι επομένως αιρετικό κατά την Ορθόδοξη Πίστη αυτό που θεωρούν οι καθολικοί, ότι δηλαδή το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται και από τον Υιό.Δεν εκπορεύεται και από τον Υιό αλλά όλα εκπορεύονται από τον Θεό Πατέρα.


ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ
ΠΟΙΑ ΤΡΟΜΕΡΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ ΤΟ ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΚΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΙΟ?
(ΔΕΝ ΕΞΕΤΑΖΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ)
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

samuel1974
Πλήρες Μέλος

Argentina
1323 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/09/2006, 16:00:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους samuel1974  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
@ schwabe

Γράφεις:
"Αίρεση είναι κατ’ αρχάς ο ίδιος ο Χριστιανισμός, μια αίρεση του αρχέγονου Ιουδαϊσμού εκ του οποίου και εκπορεύεται..."

Ο Χριστός έκανε τη Νέα Διαθήκη, που είχε προφητέψει ο Ιερεμίας λα, 31: "Ιδού ημέραι έρχονται, λέγει Κύριος, και διαθήσομαι τω οίκω Ισραήλ και τω οίκω Ιούδα διαθήκην καινήν."

Οι Ιουδαίοι πιστευουνε λοιπόν, ότι ο Θεός θα κάνει "κάποτε" τη Νέα Διαθήκη, και το ότι ο Θεός θα κάνει τη Νέα διαθήκη δεν είναι για αυτούς αιρετική πράξη...

Οι Ιουδαίοι αυτό που δεν πιστεύουνε είναι, ότι ο συγκεκριμένος ο Χριστός ήτανε αυτός, Ο Μεσσίας (Ο Κεχρισμένος, Ο Χριστός), που ήρθε να κάνει τη Νέα Διαθήκη...

Το αν ο Ιησούς Χριστός είναι ο αναμενόμενος Μεσσίας, αυτό είναι άλλο θέμα, πάντως καμιά 28 (που μπόρεσα να βρω) προφητείες βρήκανε εκπλήρωση με λεπτομερειακή ακρίβεια στο πρόσωπό του.

Γράφεις:
"Είναι ανάξιο σχολιασμού να αποκαλεί «αίρεση» η Ορθοδοξία τον Καθολικισμό όταν οι δεύτεροι είναι κατά κάτι εκατοντάδες εκατομμύρια πολυπληθέστεροι"

Εδώ θα σου φέρω ένα παράδειγμα απο την ιστορία της επιστήμης. Για να σου δείξω ότι για την Αλήθεια δεν μετράει ο αριθμός των ψευδομαρτύρων, αλλά ο αριθμός των μαρτύρων...

Όταν εξέδωσε ο Άϊνσταϊν την θεωρία της σχετικότητας, δημοσιευτηκε μία μελέτη με τίτλο: "100 φυσικοί επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίων) εναντίον της θεωρίας της σχετικότητας". Ξέρεις τι απάντησε ο Άϊνσταϊν στους δημοσιογράφους; Είπε: "Εάν είχα άδικο, ένας μόνο θα αρκούσε"...

Το ότι οι καθολικοί κάνανε δογματική σύνοδο (ένα Πατριαρχείο, μόνο της Ρώμης), χωρίς να καλέσουνε τα τέσσερα Ανατολικά Πατριαρχεία, αυτό το γεγονός, απο μόνο του σαν γεγονός, είναι σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Το γεγονός της συνόδου (όπως έγινε) και μόνο είναι ΑΝΤΙΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.

Όταν ξεκόπηκαν οι καθολικοί, το 1054 μ.Χ., το Βυζάντιο ζούσε τη μεγαλύτερή του ακμή, ενώ η δύση ζούσε σε έναν πολύ βαθύ μεσαίωνα, με όλη τη σημασία της λέξης. Το ότι αργότερα η Δύση αναπτύχθηκε οικονομικά και δεν παρήκμασε όπως οι Κόπτες, που πνιγήκανε απο την πλημμύρα του Ισλάμ, οφείλετε στο ότι:

1. Άρχισε να κάνει ληστρικές επιδρομές (σταυροφορίες) εναντίον της Ανατολής, καθώς και ληστρικές επίσης αποικίες σε όλον τον κόσμο. Για τις σταυροφορίες ζήτησε ακόμα και ο πάπας πρόσφατα συγνώμη, ενώ για τις αποικίες δεν χρειάζεται να πούμε λεπτομέρειες, μόνο ενδεικτικά, σφαχτήκανε καμία 30 εκατομμύρια Ινδιάνοι, μόνο στην Αμερική απο τους καθολικούς κονκισταδόρες.

Σχόλιο: Αν η Ορθοδοξία εφήρμοζε τις καθολικές (ή τις ισλαμικές) πρακτικές, τώρα οι Ρώσσοι θα μιλούσανε όλοι Ελληνικά, όπως μιλάνε Ισπανικά όλοι οι Αμερικανοί νοτίως του Σάντα Φε (και όπως μιλάνε Αραβικά όλοι οι Βόρειοι Αφρικανοί)...

2. Δεν είχε να αντιμετωπίσει, λόγω γεωγραφικής θέσης, ισχυρούς αντιπάλους. Με μόνη εξαίρεση το ερυθρό, θνήσκοντα γιγαντισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, που κατέληξε στην αποτυχημένη πολιορκία της Βιέννης.

Αυτά τα λίγα για το σχόλιο σου, που σύμφωνα με αυτό, μετράς το "πως είναι ο Θεός" με καθαρά κοσμικά μέτρα... Εδώ πρόκειται για λάθος μέτρημα. Είναι σαν να μετράς την φωτεινότητα του ηλίου όχι με candela, αλλά με kg...

Αλλά και με το λάθος μέτρο που μετράς την αλήθεια να το πάρουμε (και εδώ επανέρχομαι στο αν ο Χριστός είναι ο Μεσσίας), για πες μας πόσοι είναι οι Ιουδαίοι και πόσοι οι Χριστιανοί, και πες μας τώρα ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΡΙΘΜΗΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑΣ ΕΣΥ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ποιός έχει δίκιο;;;

Δηλαδή για να στηρίξεις το επιχείρημα ότι δήθεν ο Χριστιανισμός είναι αίρεση του Ιουδαϊσμου επικαλείσαι τις Γραφές και τους κανόνες και δεν κοιτάς τους αριθμούς των πιστών (Ιουδαίων και Ορθοδόξων), και για να στηρίξεις το επιχείρημα ότι οι καθολικοί δεν είναι τάχατες αίρεση εκεί τους επικαλείσαι τους αριθμούς (Ορθοδόξων και Καθολικών) και δεν κοιτάς τις Γραφές και τους κανόνες;;; Δυο μέτρα και δύο σταθμά δηλαδή;;;

Γράφεις:
"Διότι για το εάν το Άγιο Πνεύμα εκπορεύεται από τον Υιό και τον Πατέρα ως από ΜΙΑ ΑΡΧΗ ή διατυπωθεί ως εκ του Πατρός εκπορευόμενον, είναι στην ουσία σαν να λέμε….ΠΙΑΣΕ ΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΦΤΟ!!!"

Λες να είναι έτσι;; Οι καθολικοί λένε ότι η Αγία Τριάδα υπάρχει έτσι (Τριαδική δηλαδή) επειδή το απαιτεί η Θεϊκή Ουσία. Αιτία δηλαδή της Τριαδικότητας είναι για τους καθολικούς η Ουσία του Θεού, ο Λόγος του Θεού δεν υπάρχει για τους καθολικούς επειδή θέλει ο Πατέρας να τον γεννήσει, αλλά επειδή ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ εκ της Ουσίας του, να τον γεννήσει. Επειδή όμως δεν μπορούμε να "δούμε" το Θεό, για να δούμε εσένα, που είσαι σαν άνθρωπος εικόνα του ζωντανού Θεού, για να δούμε αν "στέκει" αυτό που λένε οι καθολικοί.

Εσύ, όταν ανεβαίνει ο λογισμός σου στον εγκέφαλο και σκέφτεσαι, θέλεις αυτό και το κάνεις ή αναγκάζεσαι απο την ανθρώπινη σου ουσία, να σκέφτεσαι;;; Εάν εσύ έχεις την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ να γεννάς λογο, ΟΤΑΝ θέλεις και ΑΜΑ θέλεις, λες ο Θεός (που είναι Θεός και Δημιουργός σου) να μην την έχει αυτήν την ελευθερία;;; Βεβαια στο Θεό, επειδή είναι ΑΧΡΟΝΟΣ, οι έννοιες ΑΜΑ και ΟΤΑΝ χάνουνε την αξία τους, αλλά το βασικό ζήτημα της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ παραμένει...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy