ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αιγυπτο - απορίες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2012, 15:54:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αντιστοίχιση Πυραμίδων Γκίζας και αστερισμού Ωρίωνα

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2012, 20:08:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εξ άλλου , ο μεσημβρινός που διέρχεται από την κορυφή της Πυραμίδας συγκεντρώνει τα εξής προνόμια , τα οποία τον κάνουν μοναδικό , για την μέτρηση από αυτόν των γεωγραφικών μηκών :

α) Στο ανατολικό ημισφαίριο διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτού , δια ξηράς εις δε το δυτικό , διερχόμενος από τον Βερίγγιο πορθμό , διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό , ευρισκόμενος μακριά από κάθε ξηρά .

Συνεπώς παρουσιάζεται ως ο ιδεώδης πρώτος μεσημβρινός , στον οποίο όπως είναι γνωστό , ανάγεται η αρχή του 24ώρου και η αλλαγή της ημερομηνίας .

β) Διαιρεί σε δύο ίσα ακριβώς μέρη , από 65.300.00 τετραγωνικά χλμ. το καθένα , την ξηρά της επιφάνειας της Γης , το οποίο , πράγματι καταντά να είναι ίσως , το καταπληκτικότερο , όλων των θαυμάσιων χαρακτηριστικών που δόθηκαν στην Μεγάλη Πυραμίδα .

γ) Τέλος , ο μεσημβρινός αυτός διαιρεί και αυτό το δέλτα του Νείλου , σε δυο ακριβώς ίσα μέρη , ενώ οι διαγώνιοι της βάσης της Πυραμίδας , νοερά προεκτεινόμενες , παραδόξως , ορίζουν τα ανατολικά και δυτικά όρια του δέλτα , το οποίο ο Jomard είχε επισημάνει .

Από τα παραπάνω προκύπτει , ότι κάθε άλλο παρά τυχαία υπήρξε η τοποθέτηση της Πυραμίδας του Χέοπα .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/06/2012, 20:35:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4907 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 01:20:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Κηφέα ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για την ηλικία των Πυραμίδων , όσο και για τους κατασκευαστές τους , και ότι η κατευθυνόμενη αρχαιολογία μας δίνει σκόπιμα ανακριβή στοιχεία σχετικά με την ηλικία τους . Από πολύ παλιά , όταν ζούσα στην Αίγυπτο είχα την πεποίθηση ότι οι πυραμίδες ήταν τα ορατά απομεινάρια κάποιου αρχαιότερου με υψηλή τεχνολογία πολιτισμού , του οποίου τα ίχνη χάθηκαν ύστερα από κάποια κοσμογονική καταστροφή .
Όπως είχα διαβάσει κατά το παρελθόν , δίχως να μπορώ να το διαπιστώσω , σε μεγάλο ύψος από την βάση της μεγάλης πυραμίδας υπάρχουν ίχνη από θαλάσσια όστρακα , αλά και διάβρωση από νερό στο σώμα της Σφίγγας .

Υ.Γ.
Πολλά από τα ενδιαφέροντα στοιχεία που παραθέτεις μου ήταν άγνωστα και τα κρατώ στις σημειώσεις μου .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 09:09:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Αντιστοίχιση Πυραμίδων Γκίζας και αστερισμού Ωρίωνα

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

=====================================================
-Αυτή η αντιστοίχιση είναι τωρινή ή πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια;
-Μηπως η αντιστοίχιση μας παραπέμπει στην ακριβή χρονολόγιση κατασκευής τους;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 09:55:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
δ) Δεδομένης της θέσης της Μεγάλης Πυραμίδας , με τις συντεταγμένες :

φ = 29ο 58΄ 51΄΄ βόρειο
L = 31o 9΄ ανατολικό

ο Σμιθ συμπέρανε , ότι αυτή αποτελεί “το γεωδαιτικό βάθρο” της αρχαιότητας, ως προς τη μέτρηση των πλατών και των μηκών .

Ότι η θέση ήταν κατά την ίδρυσή της , φ = +30ο ακριβώς και ότι η διαφορά 1ο και 9΄ οφείλεται στην , δια μέσου των χιλιετηρίδων , μεταβολή του πλάτους , συνεπεία των δύο κινήσεων της Γης , της μετάπτωσης και της κλόνισης , οι οποίες επιφέρουν μεταβολή της θέσης του πόλου , κατά πλάτος (και συνεπώς των πλατών των διαφόρων τόπων) ίση προς 1,38΄ ανά 100 χρόνια .

Η τιμή αυτή , πολλαπλασιαζόμενη επί 50 , όσοι περίπου είναι οι αιώνες από την ανέγερση της Πυραμίδας , δίνει μεταβολή του Πλάτους της Πυραμίδας , ίση προς 1ο 9΄.

Συνεπώς αυτή αναγέρθηκε επί του 30ου παραλλήλου ακριβώς .

Ο παράλληλος αυτός έχει το αποκλειστικό προνόμιο , ως προς όλους τους παραλλήλους της Γης , να διέρχεται , κατά το μεγαλύτερο μέρος του , δηλαδή σε μήκος 166,5ο , που αντιστοιχούν σε 16.053 χλμ. , δια ξηράς , δια μέσου των ηπείρων .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά
==============================================================
-Σε διαλογισμό έβαλα το ερώτημα, αν και πού υπάρχει εγκαταλελειμμένο αστρόπλοιο, μου δόθηκαν 2 στίγματα (συντεταγμένες), το ένα από τα δύο ήταν: 30ο Βόρειο.
-Το άλλο κάπου στον Ελληνικό χώρο πάνω στην ευθεία που ενώνει την Γκίζα με την Δωδώνη και που είναι μια από τις πλευρές ορθογωνίου(;) τριγώνου , Γκίζα, Δωδώνη , Σιβάς ( Σεβάστεια, Τουρκία), Γκίζα.


Υ.Γ.: Πριν από αυτό δεν γνώριζα τις συντεταγμένες των Πυραμίδων!!!


Τόλμησα και ότι κάτσει

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 15:40:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

-Διόρθωση....(κάλιο αργά παρά ποτέ)

-Όπου ορθογωνίου, βλέπε ισοπλεύρου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 15:43:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Διόρθωση...Όπου ορθογωνίου , βλέπε ισοπλεύρου

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 18:15:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Sesostris :

Φίλε Κηφέα ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για την ηλικία των Πυραμίδων , όσο και για τους κατασκευαστές τους , και ότι η κατευθυνόμενη αρχαιολογία μας δίνει σκόπιμα ανακριβή στοιχεία σχετικά με την ηλικία τους .


Αυτό που κάνω , φίλε Sesostris, είναι η παράθεση , μέρους των στοιχείων που θεωρώ ότι προέρχονται από αξιόπιστες , κατά τη γνώμη μου , πηγές , όπως και τις προσωπικές μου απόψεις που απ’ ό,τι βλέπω συγκλίνουν σε μεγάλο βαθμό με τις δικές σου .

quote:
Από πολύ παλιά , όταν ζούσα στην Αίγυπτο είχα την πεποίθηση ότι οι πυραμίδες ήταν τα ορατά απομεινάρια κάποιου αρχαιότερου με υψηλή τεχνολογία πολιτισμού , του οποίου τα ίχνη χάθηκαν ύστερα από κάποια κοσμογονική καταστροφή

Έχω γεννηθεί στο Κάιρο της Αιγύπτου (έζησα στο Κάιρο , στην Μίνια – Άνω Αιγύπτου , στην Μανσούρα και τέλος πάλι στο Κάιρο απ’ όπου , εγκαταλείψαμε οικογενειακώς την Αίγυπτο – εγώ ήμουν τότε έφηβος – για να εγκατασταθούμε οριστικά πλέον στην Ελλάδα ) και είχα εντυπωσιαστεί και εγώ από τις πυραμίδες (τις οποίες επισκέφθηκα πολλές φορές σε διαφορετικές ηλικίες) , και για τις οποίες είχα ακούσει πολλές φορές διάφορες εκδοχές για την πολύ μακρινή τους προέλευση .

quote:
Όπως είχα διαβάσει κατά το παρελθόν , δίχως να μπορώ να το διαπιστώσω , σε μεγάλο ύψος από την βάση της μεγάλης πυραμίδας υπάρχουν ίχνη από θαλάσσια όστρακα , αλά και διάβρωση από νερό στο σώμα της Σφίγγας

Οι πληροφορίες σου ταυτίζονται με αυτές που έχω διαβάσει και συζητήσει με διάφορους φίλους που είχαν σχετικά μεγαλύτερη από μένα γνώση του θέματος , ιδιαίτερα για τη διάβρωση από νερό του σώματος της Σφίγγας . . . Ίσως αναφερθώ αργότερα σ’ αυτό . Πάντως οι όποιες παρατηρήσεις ή και προσθήκες σου θα ήταν ιδιαίτερα ευπρόσδεκτες από μένα αλλά και πολύ εποικοδομητικές στην ανταλλαγή αυτή των απόψεων που κάνομε .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 18:33:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Notirk :

Αυτή η αντιστοίχιση είναι τωρινή ή πριν από μερικές χιλιάδες χρόνια;
- Μηπως η αντιστοίχιση μας παραπέμπει στην ακριβή χρονολόγιση κατασκευής τους;


Φίλε Notirk , η αντιστοίχιση αυτή υπήρξε το 10.450 π.χ. όπως την περιγράφω στο μήνυμά μου της 27ης Μαίου 2012 , στη σελίδα 2 . Απόσπασμα του μηνύματος αυτού παραθέτω αμέσως παρακάτω :

quote:
Κηφεύς :

Πρόσφατα ο αρχαιοαστρονόμος Ρομπέρτ Μποβάλ , απέδειξε ότι οι τρεις πυραμίδες τοποθετήθηκαν σύμφωνα με τη διάταξη των τριών άστρων του Ωρίωνα .

Το γεγονός αυτό αποτέλεσε από μόνο του σημαντική ανακάλυψη , καθώς υπέδειξε ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είχαν πολύ υψηλότερο επίπεδο γνώσεων αστρονομίας , τοπογραφίας και κατασκευαστικού σχεδιασμού από αυτό που τους απέδιδαν οι σχολιαστές .

Ακόμη σημαντικότερος ήταν ο ισχυρισμός του Μποβάλ ότι οι σχηματισμοί των πυραμίδων (με δεκαπέντε τόνους τέλειας κατεργασμένης πέτρας) ταίριαζαν απόλυτα με τους σχηματισμούς της εποχής εκείνης , του 10450 π.Χ..

Αν ο Μποβάλ έχει δίκιο , οι πυραμίδες επινοήθηκαν λαμβάνοντας υπόψη τις μετακινήσεις που επιφέρει η μετάπτωση στις θέσεις των άστρων , ως η μόνιμη αρχιτεκτονική υπογραφή της ενδέκατης χιλιετίας π.Χ.


Αλλά και στο μήνυμά μου της 28ης Μαίου 2012 . Παραθέτω απόσπασμά του :

quote:
Κηφεύς :

. . . Αυτή είναι η μία εξήγηση .
Σύμφωνα με τη δεύτερη , την οποία υποστηρίζουν τα γεωλογικά ευρήματα και ενστερνίζονται οι περισσότεροι επιστήμονες , ο σχεδιασμός και η κατασκευή της νεκρόπολης της Γκίζας διήρκεσαν ένα εκπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα .

Σύμφωνα με τις ενδείξεις , η τοποθεσία επιλέχτηκε και σχεδιάστηκε γύρω στο 10450 π.Χ. με τη γεωμετρία της να απεικονίζει τον ουρανό όπως εμφανιζόταν τη συγκεκριμένη χρονολογία , αλλά οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και τα φρεάτια της Μεγάλης Πυραμίδας ευθυγραμμίστηκαν με τα άστρα γύρω στο 2450 π.Χ.

Πάντως , πιστεύω ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό . Γιατί αποτελεί περίοδο – κλειδί στην εξέλιξη της ανθρωπότητας .

Ένας τόσο προσεκτικός και ακριβής σχεδιασμός το 10450 π.Χ. δε θα μπορούσε παρά να είναι έργο ενός εξελιγμένου τεχνολογικά πολιτισμού . . .


Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 18:52:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Notirk :

-Σε διαλογισμό έβαλα το ερώτημα, αν και πού υπάρχει εγκαταλελειμμένο αστρόπλοιο, μου δόθηκαν 2 στίγματα (συντεταγμένες), το ένα από τα δύο ήταν: 30ο Βόρειο.
-Το άλλο κάπου στον Ελληνικό χώρο πάνω στην ευθεία που ενώνει την Γκίζα με την Δωδώνη και που είναι μια από τις πλευρές ορθογωνίου(;) τριγώνου , Γκίζα, Δωδώνη , Σιβάς ( Σεβάστεια, Τουρκία), Γκίζα.

Υ.Γ.: Πριν από αυτό δεν γνώριζα τις συντεταγμένες των Πυραμίδων!!!


Πράγματι εκπληκτικό . Παρ’ όλο ότι προσωπικά δεν έχω βιώματα διαλογισμού , Αυτά που κατέχω για το διαλογισμό είναι μόνο λίγες θεωρητικές γνώσεις . . .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 19:00:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Notirk:

Διόρθωση...Όπου ορθογωνίου , βλέπε ισοπλεύρου


Πάντως η πληροφορία σου αυτή, έστω και με την αρχική της μορφή, δεν χάνει τη σπουδαιότητά της !

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/06/2012, 20:15:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

[quote] Notirk:

Διόρθωση...Όπου ορθογωνίου , βλέπε ισοπλεύρου


Πάντως η πληροφορία σου αυτή, έστω και με την αρχική της μορφή, δεν χάνει τη σπουδαιότητά της !

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

===============================================

-Αγαπητέ Κηφέα, οι πολιτισμένες τοποθετήσεις σου στις ’’αλλιώτικες’’ απόψεις μου , είναι όαση στην έρημο της σκεπτικιστικής ερήμου την οποία συνειδητά , με πίστη στο αλλιώτικο , σεβασμό στην Αλήθεια και αγάπη για τον άνθρωπο αποφάσισα να διαβώ.
-Να δω τον αγώνα και τα λέμε.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2012, 00:13:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο Τελευταίο μήνυμά μου της 7ης Ιουνίου είχα καταθέσει τις τελευταίες ανακαλύψεις του Σμιθ , γράφοντας :

quote:
Κηφεύς :

Εξ άλλου , ο μεσημβρινός που διέρχεται από την κορυφή της Πυραμίδας συγκεντρώνει τα εξής προνόμια , τα οποία τον κάνουν μοναδικό , για την μέτρηση από αυτόν των γεωγραφικών μηκών :

α) Στο ανατολικό ημισφαίριο διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτού , δια ξηράς εις δε το δυτικό , διερχόμενος από τον Βερίγγιο πορθμό , διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό , ευρισκόμενος μακριά από κάθε ξηρά .

Συνεπώς παρουσιάζεται ως ο ιδεώδης πρώτος μεσημβρινός , στον οποίο όπως είναι γνωστό , ανάγεται η αρχή του 24ώρου και η αλλαγή της ημερομηνίας .

β) Διαιρεί σε δύο ίσα ακριβώς μέρη , από 65.300.00 τετραγωνικά χλμ. το καθένα , την ξηρά της επιφάνειας της Γης , το οποίο , πράγματι καταντά να είναι ίσως , το καταπληκτικότερο , όλων των θαυμάσιων χαρακτηριστικών που δόθηκαν στην Μεγάλη Πυραμίδα .

γ) Τέλος , ο μεσημβρινός αυτός διαιρεί και αυτό το δέλτα του Νείλου , σε δυο ακριβώς ίσα μέρη , ενώ οι διαγώνιοι της βάσης της Πυραμίδας , νοερά προεκτεινόμενες , παραδόξως , ορίζουν τα ανατολικά και δυτικά όρια του δέλτα , το οποίο ο Jomard είχε επισημάνει .

Από τα παραπάνω προκύπτει , ότι κάθε άλλο παρά τυχαία υπήρξε η τοποθέτηση της Πυραμίδας του Χέοπα .


Συνεχιστής του μεγάλου έργου του Σμιθ , υπήρξε ο Άγγλος Αστρονόμος Richard Proctor (Ρ. Πρόκτορ – “Η Μεγάλη Πυραμίδα”) , που μελέτησε την Πυραμίδα από την έποψη της χρησιμοποίησης της , σαν αστρονομικού παρατηρητηρίου . Ο Πρόκτορ εξηγεί πλήρως πώς λειτουργούσε το “μέγα αστεροσκοπείο – Πυραμίδα” , με το σύστημα των δύο διαδρόμων του , κατιόντος και ανιόντος .

Το σύστημα αυτό , είναι ανάλογο προς τα σημερινά αγκωνοειδή τηλεσκόπια .

Η ακτίνα περιπολίου ενός άστρου , “κινούμενη” , κατ’ αρχήν μέσα από τον κατιόντα διάδρομο , στο τέλος του οποίου , υδάτινη επιφάνεια , ή κάποια άλλη κατοπτρική , προκαλούσε την ανάκλαση της ακτίνας μέσα στον ανιόντα διάδρομο , ο δε παρατηρητής , ευρισκόμενος μέσα στην Πυραμίδα , σε ύψος 42 μέτρων από το έδαφος , όπου βρίσκεται και η είσοδος της μεγάλης αίθουσας , που έχει αποκληθεί “θάλαμος του βασιλέως”, μπορούσε να παρακολουθεί τις “διαβάσεις” από τον μεσημβρινό που συνέπιπτε προς το επίπεδο των αξόνων του κατιόντος και του ανιόντος διαδρόμου αλλά και διότι η γωνία πρόσπτωσης ήταν ίση προς την γωνία ανάκλασης .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2012, 00:14:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στο Τελευταίο μήνυμά μου της 7ης Ιουνίου είχα καταθέσει τις τελευταίες ανακαλύψεις του Σμιθ , γράφοντας :

quote:
Κηφεύς :

Εξ άλλου , ο μεσημβρινός που διέρχεται από την κορυφή της Πυραμίδας συγκεντρώνει τα εξής προνόμια , τα οποία τον κάνουν μοναδικό , για την μέτρηση από αυτόν των γεωγραφικών μηκών :

α) Στο ανατολικό ημισφαίριο διέρχεται κατά το μεγαλύτερο μέρος αυτού , δια ξηράς εις δε το δυτικό , διερχόμενος από τον Βερίγγιο πορθμό , διασχίζει τον Ειρηνικό Ωκεανό , ευρισκόμενος μακριά από κάθε ξηρά .

Συνεπώς παρουσιάζεται ως ο ιδεώδης πρώτος μεσημβρινός , στον οποίο όπως είναι γνωστό , ανάγεται η αρχή του 24ώρου και η αλλαγή της ημερομηνίας .

β) Διαιρεί σε δύο ίσα ακριβώς μέρη , από 65.300.00 τετραγωνικά χλμ. το καθένα , την ξηρά της επιφάνειας της Γης , το οποίο , πράγματι καταντά να είναι ίσως , το καταπληκτικότερο , όλων των θαυμάσιων χαρακτηριστικών που δόθηκαν στην Μεγάλη Πυραμίδα .

γ) Τέλος , ο μεσημβρινός αυτός διαιρεί και αυτό το δέλτα του Νείλου , σε δυο ακριβώς ίσα μέρη , ενώ οι διαγώνιοι της βάσης της Πυραμίδας , νοερά προεκτεινόμενες , παραδόξως , ορίζουν τα ανατολικά και δυτικά όρια του δέλτα , το οποίο ο Jomard είχε επισημάνει .

Από τα παραπάνω προκύπτει , ότι κάθε άλλο παρά τυχαία υπήρξε η τοποθέτηση της Πυραμίδας του Χέοπα .


Συνεχιστής του μεγάλου έργου του Σμιθ , υπήρξε ο Άγγλος Αστρονόμος Richard Proctor (Ρ. Πρόκτορ – “Η Μεγάλη Πυραμίδα”) , που μελέτησε την Πυραμίδα από την έποψη της χρησιμοποίησης της , σαν αστρονομικού παρατηρητηρίου . Ο Πρόκτορ εξηγεί πλήρως πώς λειτουργούσε το “μέγα αστεροσκοπείο – Πυραμίδα” , με το σύστημα των δύο διαδρόμων του , κατιόντος και ανιόντος .

Το σύστημα αυτό , είναι ανάλογο προς τα σημερινά αγκωνοειδή τηλεσκόπια .

Η ακτίνα περιπολίου ενός άστρου , “κινούμενη” , κατ’ αρχήν μέσα από τον κατιόντα διάδρομο , στο τέλος του οποίου , υδάτινη επιφάνεια , ή κάποια άλλη κατοπτρική , προκαλούσε την ανάκλαση της ακτίνας μέσα στον ανιόντα διάδρομο , ο δε παρατηρητής , ευρισκόμενος μέσα στην Πυραμίδα , σε ύψος 42 μέτρων από το έδαφος , όπου βρίσκεται και η είσοδος της μεγάλης αίθουσας , που έχει αποκληθεί “θάλαμος του βασιλέως”, μπορούσε να παρακολουθεί τις “διαβάσεις” από τον μεσημβρινό που συνέπιπτε προς το επίπεδο των αξόνων του κατιόντος και του ανιόντος διαδρόμου αλλά και διότι η γωνία πρόσπτωσης ήταν ίση προς την γωνία ανάκλασης .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2012, 00:34:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2012, 00:35:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2012, 00:35:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/06/2012, 19:37:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Πρόκτορ εξάλλου , υπολόγισε τον χρόνο κατασκευής των δύο διαδρόμων της Πυραμίδας , περί το έτος 3.400 π.χ. , αφού οδηγήθηκε από το αστρονομικό δεδομένο , ότι τότε , ενώ από τον κατερχόμενο διάδρομο ήταν ορατός ο πολικός αστέρας α του Δράκοντος , από τον ανερχόμενο θα φαινόταν , την ώρα της μεσουράνησής του ο α Κενταύρου , δεύτερος σε λαμπρότητα , μετά τον Σείριο , αστέρα του νοτίου ημισφαιρίου . Εάν δε δεχθούμε , ότι τότε η Πυραμίδα δεν είε ακόμη ολοκληρωθεί , όταν και η παρατήρηση του α Κενταύρου ήταν δυνατή, τα είδωλα των δύο άστρων θα συνέπιπταν κατά την στιγμή της μεσουράνησής τους , στην ανακλώμενη επιφάνεια .

Μετά τον Πρόκτορ , το 1902 , ο Άγγλος Cotsworth (Κότσουερθ) , έδειξε ότι η Πυραμίδα , αυτή καθεαυτή , ήταν ένας τεράστιος γνώμονας , με τον οποίο ήταν δυνατόν ο καθορισμός με ακρίβεια :

α) των χρονικών στιγμών έναρξης των εποχών του έτους , β) της διάρκειας του αστρικού έτους , γ) της τιμής της λόξωσης της εκλειπτικής , δ) της μεταβολής της απόκλισης του ήλιου , καθημερινά , ε) του αληθινού ηλιακού χρόνου , στ) ο γνώμονας αυτός έδειχνε την ακριβή διεύθυνση βορρά – νότου , και ζ) χρησίμευε σε γεωδαιτικούς προσδιορισμούς .

Το 1921 , ο Πολωνός μηχανικός [K. Kleppisch (Κλέπιτς) , υποστήριξε σε έργο του ( “Η Πυραμίδα του Χέοπα , μνημείο Μαθηματικής γνώσης” και “Η μυστηριώδης Επιστήμη των Φαραώ” , 1925) , ότι το αρχιτεκτονικό σχέδιο της Πυραμίδας στηριζόταν στην συνθήκη της χρυσής τομής : το εμβαδόν της βάσης προς το εμβαδόν της παράπλευρης επιφάνειας , να έχει λόγο , τον οποίο έχει η παράπλευρος προς την ολική επιφάνεια.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2012, 19:39:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έτσι είχαν τα πράγματα , όταν ο Γάλλος μαθηματικός και αστρονόμος διευθυντής του Αστεροσκοπείου της Μπουρζ , Theophile Moreux (Μοραί) , προχώρησε ακόμη πιο πέρα και πέτυχε σε δυο έργα του (“Τα αινίγματα της Επιστήμης” και “Η μυστηριώδης Επιστήμη των Φαραώ” , 1925) , μια πληρέστερη αποκάλυψη των μυστικών της Μεγάλης Πυραμίδας , αφού απέδειξε τα εξής :

α) Ο προσανατολισμός της Πυραμίδας είναι καταπληκτικά ακριβής , παρουσιάζοντας , κατά τις τελευταίες μετρήσεις απόκλιση μόλις 3΄ και 6΄΄ .

Το επίτευγμα αυτό είναι πράγματι ανεξήγητο , με ποιο τρόπο κατορθώθηκε , αν ληφθεί υπόψη , ότι το 1577 , ο θεμελιωτής της σύγχρονης Αστρονομίας Tyeho Brahe , (στις γωνιομετρικές παρατηρήσεις του οποίου ο Kepler οφείλει τους τρεις νόμους της κίνησης των πλανητών) , κατά τον προσανατολισμό του Αστεροσκοπείου του , της “Ουρανιούπολης” έκανε λάθος 18΄ (εξαπλάσιο δηλαδή) , παρά την πολύ μεγάλη πείρα και σχολαστικότητα στην λεπτολόγιση των παρατηρήσεων .

Εάν επιπλέον λάβομε υπόψη , ότι το σφάλμα προσανατολισμού στην νότια πλευρά της βάσης , περιορίζεται σε μικρότερο των 2 πρώτων λεπτών τόξου , και ότι το μνημείο αυτό είχε πλευρές βάσης , μήκους μεγαλύτερου των 230 μέτρων και είναι το μεγαλύτερο , σε όγκο κατασκεύασμα του ανθρώπου , μέχρι τις μέρες μας , ( με όγκο μεγαλύτερο των 2,5 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων ) , τότε και μόνο είναι δυνατόν να εκτιμήσουμε και το μέγεθος της ακρίβειας που δόθηκε .

Σε καμιά άλλη Πυραμίδα βρίσκει κανείς αυτή την προσέγγιση , ως προς τον ακριβή προσανατολισμό , η οποία θα μπορούσε νε πετύχουμε σήμερα , όχι μόνο με λεπτεπίλεπτα όργανα , αλλά και με εφαρμογή πολύπλοκων αστρονομικών υπολογισμών .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2012, 20:41:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ


Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2012, 20:58:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ

Άποψη της Γκίζας από τον βορρά προς τον νότο με τη Μεγάλη Πυραμίδα σε πρώτο πλάνο .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/06/2012, 21:22:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ ΓΚΙΖΑΣ

Νεκρόπολη Γκίζας εμφανίζουσα με το βέλος την κατεύθυνση Βορρά - Νότου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/06/2012, 19:15:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
β) Η διαφορά 1΄ και 9΄΄ , από του 30ου παραλλήλου , της θέσης της Πυραμίδας , κατά πλάτος , αποδίδεται από τον Μοραί , όχι στην μετάπτωση , αλλά στον προσυπολογισμό της τιμής 1΄ 9,22΄΄ της ατμοσφαιρικής διάθλασης , σε ύψος , πάνω από τον ορίζοντα 30ο (30 μοιρών) . Πράγματι , επειδή το πλάτος ισούται με το έξαρμα του πόλου , μόνο με αυτήν την διόρθωση θα ήταν δυνατόν σε ένα παρατηρητή που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Πυραμίδας , να βλέπει τον βόρειο πόλο της ουράνιας σφαίρας σε ύψος +30ο . Συνεπώς , υπάρχει διαφορά μόνο 0,22΄΄ στην κατά πλάτος θέση , δηλαδή αντίστοιχη προς 6,79 μέτρα μόνο ή ότι η Πυραμίδα βρίσκεται νοτιότερα της ακριβούς θέσης , δηλαδή κατά 0,029 του μήκους της βάσης της , των 232,805 μέτρων.

γ) Θεωρώντας το ύψος της Πυραμίδας ίσο προς 148,208 μέτρα , βρίσκει , ότι αυτό ως προς την μέση απόσταση Γης – Ηλίου : 149.400.000 χλμ. είναι σαν καθαρός αριθμός , με μεγάλη προσέγγιση , το δισεκατομμυριοστό εκείνης , βγάζει δε το συμπέρασμα , ότι οι Αιγύπτιοι είχαν πετύχει έναν καταπληκτικό καθορισμό της τιμής της “αστρονομικής μονάδας”, εάν λάβουμε υπόψη ότι με τη μέθοδο του Halley , το 1769 , η μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο βρέθηκε , ότι περιέχεται μεταξύ 140 και 170 χλμ. , ότι ακόμη και το 1900 , αυτή , με την ίδια μέθοδο , υπολογίστηκε σε 148.000.000 χλμ. και ότι , τέλος , σήμερα προσδιορίζομε αυτή με πιθανό σφάλμα 70.000 χλμ. Σημειωτέον , ότι σαν τιμή της αστρονομικής μονάδας λαμβάνεται σήμερα η τιμή των 149.504.000 χλμ.

δ) Δεχόμενος ο Μοραί σαν μήκος της πλευράς της βάσης την τιμή των 232,805 μέτρων , βρίσκει ότι αυτή εκφραζόμενη σε πυραμιδικούς πήχεις , ισούται προς 366,805 , που είναι η διάρκεια του δίσεκτου έτους . Εξάλλου , 366,24 είναι και οι αστρικές μέρες , που είναι οι περιστροφές της Γης , που κάνει η Γη μέσα σε ένα τροπικό έτος των 365,24 μέσων ηλιακών ημερών . Τις αστρικές αυτές μέρες του τροπικού έτους καθόριζε η πλευρά της βάσης . Επιπλέον , πολλαπλασιάζοντας το μήκος του αντιθαλάμου , της αίθουσας του βασιλέως , επί τον π = 3,1416 , βρίσκει ο Μοραί 365,242 , που είναι η διάρκεια του τροπικού έτους , σε ημέρες .
Έτσι , ενώ με το ύψος της Πυραμίδας , οριζόταν η απόσταση μεταξύ Γης και Ηλίου, με την πλευρά της βάσης προσδιοριζόταν η έκταση του τροπικού έτους και συγχρόνως οι περιεχόμενες σ’ αυτόν αστρικές ημέρες , που έδειχναν το πλήθος των πραγματικών περιστροφών της Γης.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χρίστος Έλ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2012, 13:40:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

β) Η διαφορά 1΄ και 9΄΄ , από του 30ου παραλλήλου , της θέσης της Πυραμίδας , κατά πλάτος , αποδίδεται από τον Μοραί , όχι στην μετάπτωση , αλλά στον προσυπολογισμό της τιμής 1΄ 9,22΄΄ της ατμοσφαιρικής διάθλασης , σε ύψος , πάνω από τον ορίζοντα 30ο (30 μοιρών) . Πράγματι , επειδή το πλάτος ισούται με το έξαρμα του πόλου , μόνο με αυτήν την διόρθωση θα ήταν δυνατόν σε ένα παρατηρητή που βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της Πυραμίδας , να βλέπει τον βόρειο πόλο της ουράνιας σφαίρας σε ύψος +30ο . Συνεπώς , υπάρχει διαφορά μόνο 0,22΄΄ στην κατά πλάτος θέση , δηλαδή αντίστοιχη προς 6,79 μέτρα μόνο ή ότι η Πυραμίδα βρίσκεται νοτιότερα της ακριβούς θέσης , δηλαδή κατά 0,029 του μήκους της βάσης της , των 232,805 μέτρων.

γ) Θεωρώντας το ύψος της Πυραμίδας ίσο προς 148,208 μέτρα , βρίσκει , ότι αυτό ως προς την μέση απόσταση Γης – Ηλίου : 149.400.000 χλμ. είναι σαν καθαρός αριθμός , με μεγάλη προσέγγιση , το δισεκατομμυριοστό εκείνης , βγάζει δε το συμπέρασμα , ότι οι Αιγύπτιοι είχαν πετύχει έναν καταπληκτικό καθορισμό της τιμής της “αστρονομικής μονάδας”, εάν λάβουμε υπόψη ότι με τη μέθοδο του Halley , το 1769 , η μέση απόσταση της Γης από τον Ήλιο βρέθηκε , ότι περιέχεται μεταξύ 140 και 170 χλμ. , ότι ακόμη και το 1900 , αυτή , με την ίδια μέθοδο , υπολογίστηκε σε 148.000.000 χλμ. και ότι , τέλος , σήμερα προσδιορίζομε αυτή με πιθανό σφάλμα 70.000 χλμ. Σημειωτέον , ότι σαν τιμή της αστρονομικής μονάδας λαμβάνεται σήμερα η τιμή των 149.504.000 χλμ.

δ) Δεχόμενος ο Μοραί σαν μήκος της πλευράς της βάσης την τιμή των 232,805 μέτρων , βρίσκει ότι αυτή εκφραζόμενη σε πυραμιδικούς πήχεις , ισούται προς 366,805 , που είναι η διάρκεια του δίσεκτου έτους . Εξάλλου , 366,24 είναι και οι αστρικές μέρες , που είναι οι περιστροφές της Γης , που κάνει η Γη μέσα σε ένα τροπικό έτος των 365,24 μέσων ηλιακών ημερών . Τις αστρικές αυτές μέρες του τροπικού έτους καθόριζε η πλευρά της βάσης . Επιπλέον , πολλαπλασιάζοντας το μήκος του αντιθαλάμου , της αίθουσας του βασιλέως , επί τον π = 3,1416 , βρίσκει ο Μοραί 365,242 , που είναι η διάρκεια του τροπικού έτους , σε ημέρες .
Έτσι , ενώ με το ύψος της Πυραμίδας , οριζόταν η απόσταση μεταξύ Γης και Ηλίου, με την πλευρά της βάσης προσδιοριζόταν η έκταση του τροπικού έτους και συγχρόνως οι περιεχόμενες σ’ αυτόν αστρικές ημέρες , που έδειχναν το πλήθος των πραγματικών περιστροφών της Γης.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά


Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Θα αποθηκεύσω όλη τη σελίδα!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/06/2012, 22:38:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ε) Το άθροισμα των διαγωνίων της βάσης ευρίσκεται ίσον προς 658,472 μέτρα = 25.745 πυραμιδικοί δάκτυλοι και ότι η περίοδος της τρίτης κινήσεως της Γης , που ανακαλύφθηκε από τον Ίππαρχο το 134 π.Χ. , της μετάπτωσης είναι ίση προς 25.796 έτη , δηλαδή 258 αιώνες , ο Μοραί καταλήγει στο συμπέρασμα , ότι αυτές οι διαγώνιοι , με το μήκος αυτών , με μεγάλη προσέγγιση αιώνος περίπου , δίνουν την διάρκεια της μετάπτωσης .

στ) Από το μήκος του πυραμιδικού δακτύλου = 25,4264 mm και της ταχύτητας που κινείται η Γη γύρω από τον Ήλιο , είναι 25.745 μέτρα/δευτερόλεπτο , προκύπτει ότι η δύναμη 10 στην 11η δύναμη πυραμιδικοί δάκτυλοι , δίνει το μήκος τόξου της γήινης τροχιάς , που διανύεται κάθε μέρα , με προσέγγιση ικανοποιητική .

ζ) Εξάλλου , το ημερήσιο αυτό μήκος του τόξου της γήινης τροχιάς , εκφραζόμενο σε πυραμιδικούς πήχεις , είναι αριθμός πολλαπλάσιο του π = 3,1416 , και το μήκος της όλης κυκλικής τροχιάς της Γης , ευρίσκεται έτσι συσχετισμένο προς τον π.

η) Το βάρος της Πυραμίδας , ως προς το βάρος της Γης , ευρίσκεται από τον Μοραί ίσον κατά προσέγγιση , προς το 1/10 στην 15η δύναμη . Επίσης το 1/10 στην 4η δύναμη , του βάρους της Πυραμίδας (που είναι 5.515.720 τόνους) , ισούται προς την πυκνότητα της Γης , 5,52 , λαμβανομένου υπόψη , ότι το ειδικό βάρος των ογκόλιθων αυτής είναι ίσο προς 2,06 .

θ) Ο Μοραί , αφού αποδεικνύει ότι η άλλοτε θεωρηθείσα λάρνακα της Πυραμίδας , ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε σαν σαρκοφάγος . Διότι και κάλυμμα δεν έχει και αβαθής είναι , όπως προκύπτει από τις διαστάσεις της που είναι 1,97 μ. x 0,68 μ. x o,85 μ. και από τη στενότητα των εσωτερικών διαδρόμων της Πυραμίδας . Απ’ ότι φαίνεται οπωσδήποτε τοποθετήθηκε στην λεγόμενη αίθουσα του βασιλέως , πριν να ολοκληρωθεί η κατασκευή της Πυραμίδας , συνεπώς χωρίς κάλυμμα και άδεια . Διαπιστώνει ότι έχει εξωτερικό όγκο ακριβώς διπλάσιο του εσωτερικού και χωρητικότητα 69.000 κυβικών πυραμιδικών δακτύλων . Όταν την γεμίσομε με νερό θερμοκρασίας 20ο C και υπό πίεση 760 mm. ζυγίζει ακριβώς 12.500 κυβικούς πυραμιδικούς δακτύλους ύλης που έχει
την πυκνότητα της Γης , διότι έχομε : 12.500 x 5,52 = (50 στον κύβο) x 5,52) / 10 = 69.000 . Συνεπώς , συμπεραίνομε , ότι ήταν πρότυπη μονάδα βάρους και χωρητικότητας , που προκύπτει αφ’ ενός από την ακτίνα της Γης , ως το δέκατον κύβου , που έχει πλευρά 50 πυραμιδικούς δακτύλους και αφ’ ετέρου από την πυκνότητα της Γης .

Ήταν συνεπώς η ιδανική , μπορεί να ειπωθεί , μονάδα χωρητικότητας και βάρους .

Πρέπει να σημειωθεί , εξ άλλου , ότι ο άξονας της Γης , που είναι το διπλάσιο της πολικής ακτίνας , ισούται προς 500.000.000 πυραμιδικούς δακτύλους και ότι συνεπώς , η ακμή αυτού του κύβου , των 50 πυραμιδικών δακτύλων , ήταν ίση προς (5 x 10) / (5 x 10 στην ογδόη δύναμη) = 1 / (10 στην εβδόμη δύναμη) του γήινου άξονα .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2012, 21:15:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε Κηφεύς.
Διαβάζω με ενδιαφέρον όλα αυτά που γράφεις αλλά ξέρεις αφενός είναι λίγο πολύ γνωστά αφετέρου δημιουργούν τεράστια ερωτήματα για το ποιός τελικά έκτισε έκτισε την πυραμίδα πράγμα που δεν μας λές.
Τα μαθηματικά και αστρονομικά στοιχεία τα οποία είναι χαραγμένα στην αρχιτεκτονική της πυραμίδας μας παραπέμπουν στο ότι αυτός που την έκτισε δεν ήταν κάποιος τυχαίος αλλά κάποιος με γνώσεις πολύ πιο προοδευμένες για την εποχή του.
Η Ελληνική Γραμματεία θέλει την Αιγυπτο πρίν τους Φαραώ να την κυβερνούν οι Θεοί.
Ενας κατάλογος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85 τοποθετεί με τη σειρά αυτούς τους θεούς .

Εσύ τι λές λοιπόν, μιας και τόσο ειδήμων?
Μπορεί κάποιος από αυτούς να έκτισε αυτό το οικοδόμημα?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2012, 23:01:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zoom :

Αγαπητέ φίλε Κηφεύς.
Διαβάζω με ενδιαφέρον όλα αυτά που γράφεις αλλά ξέρεις αφενός είναι λίγο πολύ γνωστά αφετέρου δημιουργούν τεράστια ερωτήματα για το ποιός τελικά έκτισε έκτισε την πυραμίδα πράγμα που δεν μας λές.
Τα μαθηματικά και αστρονομικά στοιχεία τα οποία είναι χαραγμένα στην αρχιτεκτονική της πυραμίδας μας παραπέμπουν στο ότι αυτός που την έκτισε δεν ήταν κάποιος τυχαίος αλλά κάποιος με γνώσεις πολύ πιο προοδευμένες για την εποχή του.
Η Ελληνική Γραμματεία θέλει την Αιγυπτο πρίν τους Φαραώ να την κυβερνούν οι Θεοί.
Ενας κατάλογος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85 τοποθετεί με τη σειρά αυτούς τους θεούς .

Εσύ τι λές λοιπόν, μιας και τόσο ειδήμων?
Μπορεί κάποιος από αυτούς να έκτισε αυτό το οικοδόμημα?


Δεν δήλωσα πουθενά , αγαπητέ zoom , ειδήμων στο θέμα . Γράφω βάσει πληροφοριών που έχω από διάφορες πηγές , που θεωρώ αξιόπιστες .

Πλησιάζω το θέμα όσο μπορώ πιο προσεκτικά , με το πληροφοριακό υλικό που διαθέτω , ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο γνωστικό περιβάλλον , μέσα στο οποίο θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί που συμμετέχουμε στο θέμα , να δώσουμε απάντηση και στο τελευταίο ερώτημά σου , μέσα στα πλαίσια του τίτλου που έδωσε ο θεματοθέτης και που είναι : Αιγυπτο – απορίες .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2012, 23:13:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτές είναι οι κυριότερες αστρονομικές διαπιστώσεις του Μοραί , σύμφωνα με τις οποίες έχουν υλοποιηθεί στην μεγάλη Πυραμίδα οι σπουδαιότερες κατακτήσεις της σημερινής επιστήμης , που αναφέρονται :

Στην απόσταση Γης – Ηλίου , τον χρόνο και την ταχύτητα κίνησης της Γης , το μήκος της τροχιάς της , τις διαστάσεις άξονος , όγκου , μάζας και πυκνότητας του πλανήτη μας , και τέλος , στην κίνηση του άξονα της Γης , την μετάπτωση .

Είναι , λοιπόν , πολύ σωστό και δικαιολογημένο το εξής συμπέρασμα του μεγάλου αυτού Γάλλου ερευνητή της Αστρονομίας :

“Να επικαλούμαστε , σήμερα , την συνδρομή όλων των επιστημών , να κάνομε , επί σειρά αιώνων , τεράστιες προσπάθειες και εργασίες , να δαπανούμε τεράστια χρηματικά ποσά σε αποστολές , να βελτιώνουμε συνεχώς τις μεθόδους των παρατηρήσεών μας , να τελειοποιούμε την τεχνική τους , να συνεχίζουμε αδιάκοπα και με καρτερία το έργο και τον μόχθο εκείνων , οι οποίοι προηγήθηκαν από εμάς , να εξωθούμε μέχρις αφάνταστου σημείου την ακρίβεια των υπολογισμών μας και , εν τέλει , να καταλήγουμε να κάνομε , τώρα , μια ανακάλυψη , η οποία έγινε τουλάχιστον τέσσερις χιλιετηρίδες πριν (ίσως και 10,5 χιλιετηρίδες όπως προαναφέραμε) , δεν αποτελεί αυτό την πιο απογοητευτική σκέψη στο μυαλό ενός επιστήμονα ;”

Τέλος ο Μοραί επισημαίνει ότι :

1) ο λόγος του εμβαδού της μεσημβρινής τομής , προς εκείνο της βάσης , ισούται με τον αριθμό π.

2) ότι η παρεχόμενη τιμή του π είναι 3,1416 (τέσσερα ακριβή δεκαδικά), ενώ ο Αρχιμήδης έδινε τιμή ίση προς 3,1428 (δύο ακριβή δεκαδικά) και

3) ότι οι κατασκευαστές της Πυραμίδας χάραξαν και άνοιξαν τάφρους , θεμελίωσης της Πυραμίδας , για κάθε πλευρά της βάσης , ίσες με π / 2 του ύψους που είχαν υπολογίσει στα σχέδιά τους να κατασκευάσουν .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2012, 23:15:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Αγαπητέ φίλε Κηφεύς.
Διαβάζω με ενδιαφέρον όλα αυτά που γράφεις αλλά ξέρεις αφενός είναι λίγο πολύ γνωστά αφετέρου δημιουργούν τεράστια ερωτήματα για το ποιός τελικά έκτισε έκτισε την πυραμίδα πράγμα που δεν μας λές.
Τα μαθηματικά και αστρονομικά στοιχεία τα οποία είναι χαραγμένα στην αρχιτεκτονική της πυραμίδας μας παραπέμπουν στο ότι αυτός που την έκτισε δεν ήταν κάποιος τυχαίος αλλά κάποιος με γνώσεις πολύ πιο προοδευμένες για την εποχή του.
Η Ελληνική Γραμματεία θέλει την Αιγυπτο πρίν τους Φαραώ να την κυβερνούν οι Θεοί.
Ενας κατάλογος http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BC%CF%85%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD_%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%AD%CF%89%CE%BD_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%91%CE%B9%CE%B3%CF%8D%CF%80%CF%84%CE%BF%CF%85 τοποθετεί με τη σειρά αυτούς τους θεούς .

Εσύ τι λές λοιπόν, μιας και τόσο ειδήμων?
Μπορεί κάποιος από αυτούς να έκτισε αυτό το οικοδόμημα?
============================================================



-Φίλε zoom, αν βρεθούν -αν ήδη δεν έχουν βρεθεί- οι απαντήσεις που ψάχνεις και ανακοινωθούν επίσημα, τότε η ανθρωπότητα θα έχει κάνει ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να βγει από το σκοτάδι της άγνοιας στο οποίο παραδέρνει. Τότε επί τέλους θα καταλάβει, ότι η γνώσεις που φιλάρεσκα κομπάζει ότι κατέχει δεν είναι παρά γνώσεις νηπιαγωγείου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy