ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Αιγυπτο - απορίες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2012, 23:21:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δεν δήλωσα πουθενά , αγαπητέ zoom , ειδήμων στο θέμα

Σαφώς αγαπητέ και δεν έχεις πεί κάτι τέτοιο.Αφήνεις να εννοηθεί όμως εξάλλου ποιός ο λόγος να αναφέρεσαι με τόσα λεπτομερή επιστημονικά στοιχεία εάν δεν ήθελες να εννοηθεί.

quote:
Πλησιάζω το θέμα όσο μπορώ πιο προσεκτικά , με το πληροφοριακό υλικό που διαθέτω , ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο γνωστικό περιβάλλον , μέσα στο οποίο θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί που συμμετέχουμε στο θέμα , να δώσουμε απάντηση και στο τελευταίο ερώτημά σου , μέσα στα πλαίσια του τίτλου που έδωσε ο θεματοθέτης και που είναι : Αιγυπτο – απορίες

Θα περιμένω με ανυπομονησία φίλε μου την απάντηση τόσο απο τους άλλους αλλα και απο εσένα στο ερώτημα μου.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/06/2012, 23:40:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aφού είσαι τόσο ανυπόμονος zoom,τις έφτιαξε ο Ενκι για να μπορεί ο γιός του ο Μαρντούκ να προσγειώνει το αστρόπλοιό του στο σωστό μέρος.
Μέχρι τότε το έριχνε στην πισίνα!!

Αν νομίζεις ότι κάνω πλάκα,πλανάσαι πλάνην οικτράν!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2012, 00:08:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πλησιάζω το θέμα όσο μπορώ πιο προσεκτικά , με το πληροφοριακό υλικό που διαθέτω , ούτως ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο γνωστικό περιβάλλον , μέσα στο οποίο θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί που συμμετέχουμε στο θέμα , να δώσουμε απάντηση και στο τελευταίο ερώτημά σου , μέσα στα πλαίσια του τίτλου που έδωσε ο θεματοθέτης και που είναι : Αιγυπτο – απορίες

Παρεμπιπτόντως, συντρέχει ιδιαίτερος λόγος για αυτή την [προσεκτική προσέγγιση?

quote:
Φίλε zoom, αν βρεθούν -αν ήδη δεν έχουν βρεθεί- οι απαντήσεις που ψάχνεις και ανακοινωθούν επίσημα, τότε η ανθρωπότητα θα έχει κάνει ένα πρώτο μεγάλο βήμα για να βγει από το σκοτάδι της άγνοιας στο οποίο παραδέρνει. Τότε επί τέλους θα καταλάβει, ότι η γνώσεις που φιλάρεσκα κομπάζει ότι κατέχει δεν είναι παρά γνώσεις νηπιαγωγείου.

Πιστεύεις αγαπητέ notirk οτι θα καταλάβει? ή οτι θα τον αφήσουν να καταλάβει? ή οτι θα καταλάβει οτι πρέπει να καταλάβει? ή οτι θα καταλάβει οτι πρέπει να καταλάβει?
Ο φίλος Κηφεύς απέφυγε εντέχνως να απαντήσει.
Εσύ?

Φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2012, 02:12:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Φίλε zoom υπάρχει και ο ΞΕΝΟΔΟΧΟΣ.

-Λογαριάζουν χωρίς τον ΞΕΝΟΔΟΧΟ, αυτοί που κρατάνε την ανθρωπότητα
στα σκοτάδια της άγνοιας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/06/2012, 19:08:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Στη συνέχεια , το 1932 , ο άγγλος Duncan Macnaughton (Μακνώτον) επανέφερε την άποψη του Πρόκτορ , ότι η Πυραμίδα χρησιμοποιήθηκε σαν Αστεροσκοπείο , πολύ πριν την ολοκλήρωση της κατασκευής της , και ότι ιδρύθηκε μεταξύ 5100 – 5600 π.Χ.

Το λαμπρότερο άστρο του ουρανού , ο Σείριος , το κατ’ εξοχήν άστρο της λατρείας αλλά και της Επιστήμης των Αιγυπτίων , κατά την στιγμή της μεσουράνησής του , (η οποία γινόταν σε ύψος 26ο 18’ και 28ο 18΄) , από το 5100 – 5600 διερχόταν από τον άξονα της μεγάλης στοάς της Πυραμίδας και έτσι , από το βάθος αυτής , ήταν ορατός και σε πλήρη ημέρα .

Η άποψη αυτή του Μακνώτον , φαίνεται πολύ πιθανή , για τον εξής λόγο :

Έχει γίνει γνωστό , ότι οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μακρότατο χρονολόγιο , την λεγόμενη Σωθιακή Περίοδο , ή μέγα έτος, διάρκειας 1460 ετών συνδεόμενο με την καλούμενη εώα ηλιακή επιτολή του Σείριου , δηλαδή τη σύγχρονη ανατολή αυτού με τον Ήλιο .

Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται μόνο ανά 1460 χρόνια , κατά την ίδια ημέρα του έτους . Επειδή , εξ άλλου , γνωρίζομε ότι για τους Αιγυπτίους άρχισε μια τέτοια Σωθιακή περίοδος το έτος 139 π.Χ. , συμπεραίνουμε και ότι , πριν από αυτήν , συμπληρώθηκαν πλήρεις περίοδοι κατά τα έτη 1321 π.Χ. , 2781 π.Χ. , 4241 π.Χ. και 5701 π.Χ. Λαμβανομένης υπόψη και της τιμής της μετάπτωσης , οι χρονολογίες αυτές πρέπει να μετατοπισθούν στα έτη 1366 , 2871 , 4376 και 5881 π.Χ.

Κατά την ημέρα της έναρξης της περιόδου συνέβαιναν τα εξής : α) η εώα ηλιακή επιτολή του Σείριου , β) το θερινό ηλιοστάσιο και γ) η έναρξη της ετήσιας περιοδικής πλημμύρας του Νείλου , ήταν δε η ημερομηνία αυτή η πρώτη του μηνός Τοθ .

Δεδομένου , ότι γίνεται μνεία ετών της περιόδου 2871 έως 4376 στα διασωθέντα Αιγυπτιακά γραπτά κείμενα ή επιγραφές , οπωσδήποτε εισάγανε την πρώτη σωθιακή περίοδο το έτος 4376 π.Χ. Συνεπώς , όφειλαν να προϋπάρξουν παρατηρήσεις του φαινομένου της επιτολής του Σείριου , για να γίνει γνωστό αυτό , να επισημανθεί , να μελετηθεί και να εισαχθεί ως αρχή μέτρησης , η 1η του Τοθ του 4376 π.Χ.

Είναι λοιπόν πιθανότατη η εκδοχή του Μακνώτον , ότι οι παρατηρήσεις αυτές διασφαλίστηκαν , με την χρησιμοποίηση της μεγάλης Στοάς της Πυραμίδας , η οποία έβλεπε προς τον Σείριο τα προηγηθέντα έτη 5100 – 5600 π.Χ., ενδιάμεσα της από 4376 – 5881 π.Χ. περιόδου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/06/2012, 14:38:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την άποψη , ότι η Πυραμίδα του Χέοπα χρησιμοποιήθηκε σαν Αστεροσκοπείο και ότι στην υπηρέτηση αστρονομικών παρατηρήσεων απέβλεπαν οι επιμήκεις αυτής διάδρομοι (εκ των οποίων ο κατερχόμενος άρχιζε από ύψος 20 μέτρων , πάνω από το επίπεδο της βάσης και , κατευθυνόμενος λοξά σε μήκος 105 μέτρων , έφθανε σε βάθος 31 μέτρων περίπου , κάτω από το επίπεδο της βάσης) , υποστήριξε το 1934 και ο επιφανής Έλληνας Αστρονόμος Ευγένιος Μ. Αντωνιάδης (στο έργο του “Η Αιγυπτιακή Αστρονομία από των απωτάτων χρόνων” – 1934) .

Τέλος , το 1947 , ο Γάλλος Μαθηματικός , Μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών , Paul Montel (Μοντέλ) υποστήριξε (“Περί της Πυραμίδας του Χέοπα” – 1947) , ότι στην Πυραμίδα του Χέοπα , εκτός του αριθμού π και της χρυσής τομής Φ , έχει ληφθεί υπόψη και ο αριθμός e (η υλοποίηση των τριών αυτών σταθερών από την Πυραμίδα του Χέοπα , έχω αναλύσει σε προηγούμενα μηνύματα) .

Το γενικό συμπέρασμα των παραπάνω είναι ότι η Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα , το μεγαλύτερο κτίσμα του ανθρώπου μέχρι και των ημερών μας , ήταν :

1) Γεωδαιτικό βάθρο . Αρχή μετρήσεως των γεωγραφικών πλατών και μηκών .
2) Μέγας Γνώμονας .
3) Αστεροσκοπείο .
4) Ίδρυμα διαφύλαξης των μέτρων και σταθμών .[ και
5) Μνημείο υλοποίησης αστρονομικών και μαθηματικών αληθειών.
και μάλιστα εκείνων , οι οποίες μπορούν να θεωρούνται σαν το θεμέλιο της όλης Επιστήμης .

Δίκαια λοιπόν , δια μέσου των αιώνων , θεωρήθηκε σαν ένα και μάλιστα το πρώτο των επτά θαυμάτων του Κόσμου .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2012, 00:34:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου

Θεωρώ αναγκαίο , πριν προχωρήσουμε παρακάτω , να αποσαφηνίσω μερικά πράγματα που έχω καταθέσει μέχρι τώρα , αναφερόμενος αναλυτικότερα στα επόμενα μηνύματά μου στην άποψη για την τοποθέτηση των τριών Πυραμίδων της Γκίζας σύμφωνα με τη διάταξη των τριών άστρων του Ωρίωνα την εποχή του 10.450 π.Χ. και στη συνέχεια να πω δυο λόγια για την διάβρωση από νερό στο σώμα της Σφίγγας για την οποία ο φίλος Sesostris είχε κάνει νύξη σε παλαιότερο μήνυμά του .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2012, 00:55:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το 1993 μια εκπληκτική ανακάλυψη αποκάλυψε ότι υπήρχαν πολλά ακόμη που δεν γνωρίζαμε για την αρχαία Αίγυπτο . Αυτός που έκανε την ανακάλυψη δεν ήταν κάποιος αστιγματικός αρχαιολόγος που έψαχνε μέσα στην σκόνη των αιώνων αλλά κάποιος άσχετος με το χώρο : Ο Ρομπερτ Μποβάλ , ένας Βέλγος μηχανικός με πάθος για την αστρονομία , ο οποίος παρατήρησε στον ουρανό ένα συσχετισμό που είχε διαφύγει από τους ειδικούς που ασχολούνταν αποκλειστικά και μόνο με το χώμα κάτω από τα πόδια τους .

Αυτό που είδε ο Μποβάλ ήταν το εξής : καθώς τα τρία αστέρια της ζώνης του αστερισμού του Ωρίωνα διέσχιζαν το μεσημβρινό στην Γκίζα , η θέση τους στα νότια του ουρανού δεν ήταν σε απόλυτη ευθεία .

Τα χαμηλότερα δύο αστέρια Αλ Νιτάκ και Αλ Νιτάμ σχημάτιζαν μία ευθεία , αλλά το τρίτο αστέρι , ο Μιντάκα δεν βρισκόταν στην προέκταση αυτής της ευθείας αλλά εμφανιζόταν στα αριστερά του παρατηρητή , δηλαδή προς τα ανατολικά .

Περιέργως αυτό ακριβώς ήταν το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο είχαν στηθεί οι τρείς πυραμίδες στο οροπέδιο της Γκίζας . Ο Μποβάλ συνειδητοποίησε ότι μία εναέρια άποψη της Νεκρόπολης της Γκίζας θα αποκάλυπτε ότι η διαγώνιος της Πυραμίδας του Χέοπα (η θέση του Αλ Νιτάκ) με κατεύθυνση Β.Α. προς Ν.Δ. ήταν προέκταση της διαγωνίου της δεύτερης Πυραμίδας του Χεφρήνου (η θέση Αλ Νιτάμ) , η διαγώνιος όμως της τρίτης Πυραμίδας του Μυκερίνου (η θέση του Μιντάκα) ξέφευγε από αυτήν την ευθεία των δύο διαγωνίων των Πυραμίδων του Χέοπα και του Χεφρήνου (που ταυτίζονται σε μια ευθεία) , και βρισκόταν σαν αντιστάθμισμα στα ανατολικά της κοινής διαγωνίου που σχημάτιζαν οι δύο άλλες – σχηματίζοντας δηλαδή αυτό που αρχικά φαινόταν να αποτελεί ένα τεράστιο διάγραμμα των άστρων του Ωρίωνα .

Ήταν πράγματι αυτό που αντιπροσώπευαν οι πυραμίδες της Γκίζας ;

Η μετέπειτα μελέτη του Μποβάλ , που έγινε ευρύτατα δεκτή από μαθηματικούς και αστρονόμους , είχε γεννηθεί από ένα εμπνευσμένο προαίσθημα .

Τα στοιχεία που είχε έδειχναν ότι οι τρεις πυραμίδες αποτελούσαν έναν απίστευτα ακριβή γήινο χάρτη των τριών άστρων της ζώνης του Ωρίωνα , αντικατοπτρίζοντας με ακρίβεια τις γωνίες ανάμεσά τους και προσφέροντας (μέσω των σχετικών διαστάσεών τους) κάποιες ενδείξεις για το μέγεθός τους . Επιπλέον , αυτός ο χάρτης απλωνόταν προς τα βόρεια και τα νότια περικλείοντας και διάφορα άλλα κτίσματα στο οροπέδιο της Γκίζας – επίσης με άψογη ακρίβεια .

Ωστόσο , η πραγματική έκπληξη που προέκυψε από τους αστρονομικούς υπολογισμούς του Μποβάλ ήταν άλλη : Εκτός από το γεγονός ότι κάποια στοιχεία της Μεγάλης Πυραμίδας σχετίζονταν αστρονομικά με την εποχή των Πυραμίδων , τα μνημεία της Γκίζας ως σύνολο ήταν διατεταγμένα με τέτοιο τρόπο , ώστε να προβάλλουν μία εικόνα του ουρανού (η οποία άλλαξε με τα χρόνια ως αποτέλεσμα της μετάπτωσης των ισημεριών) , όχι όμως όπως έδειχνε την εποχή της τέταρτης δυναστείας , δηλαδή το 2.500 π.Χ. , αλλά όπως έδειχνε – και μόνο όπως έδειχνε – γύρω στο έτος 10.450 π.Χ.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2012, 01:10:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΤΟΥ ΩΡΙΩΝΑ ΤΟ 10450 π.Χ.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2012, 19:17:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Μποβάλ , είχε εναντιωθεί στην επίσημη χρονολόγηση της αρχαίας Αιγύπτου διαθέτοντας σημαντικά στοιχεία για την ύπαρξη ενός προηγμένου πολιτισμού στην κοιλάδα του Νείλου το 10.000 π.Χ. ή και νωρίτερα .

Όμοια με τα αστρονομικά δεδομένα του Μποβάλ , τα στοιχεία υπήρχαν πάντα , απλά δεν είχαν τραβήξει την προσοχή των αρμόδιων αιγυπτιολόγων .

Ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να το παρουσιάσει τώρα στο κοινό ήταν ο Αμερικανός επιστήμονας Τζον Άντονι Γουέστ , ο οποίος υποστηρίζει ότι αυτά τα στοιχεία διέφυγαν της προσοχής των ειδικών – όχι επειδή δεν είχαν καταφέρει να τα ανακαλύψουν , αλλά επειδή , ενώ τα είχαν ανακαλύψει , δεν κατάφεραν να τα ερμηνεύσουν σωστά .

Η προσοχή του Γουέστ εστιάστηκε σε συγκεκριμένες κατασκευές , με πιο σημαντικές τη Μεγάλη Σφίγγα και το Ναό της Κοιλάδας στην Γκίζα και αρκετά νοτιότερα το μυστηριώδες Οσίρειο στην Άβυδο.

Ο Γουέστ υποστήριξε ότι τα μνημεία αυτά της ερήμου πρόσφεραν επιστημονικώς αλάνθαστες ενδείξεις ότι είχαν εκτεθεί στο νερό , ένα διαβρωτικό στοιχείο στο οποίο θα μπορούσαν να έχουν εκτεθεί σε ικανές ποσότητες μόνο κατά τη διάρκεια της “υγρής” περιόδου που ακολούθησε το τέλος της Εποχής των Παγετώνων , περίπου την ενδέκατη χιλιετία π.Χ.

Η ύπαρξη αυτού του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού στοιχείου της “προερχόμενης από πτώση νερού” διάβρωσης σήμαινε ότι το Οσίρειο , η Σφίγγα και άλλες σχετικές κατασκευές είχαν χτιστεί πριν από το 10.000 π.Χ.

Ένας Βρετανός δημοσιογράφος που ερευνούσε το θέμα αναφέρθηκε στο γεγονός :

Ο Γουέστ είναι πραγματικά ο χειρότερος εφιάλτης των ακαδημαϊκών , γιατί ξαφνικά εμφανίζεται με μία ολοκληρωμένη , συγκροτημένη , με συνοχή και ειρμό θεωρία , που περιέχει πλήθος στοιχείων που δεν μπορούν να αντικρούσουν , και κυριολεκτικά τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια τους . Και πώς το αντιμετωπίζουν εκείνοι ; Απλά το αγνοούν . Ελπίζοντας ότι θα εξαφανιστεί . . . αλλά δεν θα εξαφανιστεί ! ”

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2012, 19:28:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΦΙΓΓΑ & ΝΑΟΣ ΣΦΙΓΓΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑΟ ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΧΕΦΡΗΝΟΥ


Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/06/2012, 19:35:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΒΥΔΟΣ

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2012, 18:25:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο λόγος για τον οποίο η νέα θεωρία δεν θα εξαφανιζόταν με κανέναν τρόπο , παρά την απόρριψη των “αρμόδιων αιγυπτιολόγων” ήταν ότι είχε κερδίσει ευρεία υποστήριξη από έναν άλλο επιστημονικό κλάδο – τη γεωλογία .

Ο δρ. Ρόμπερτ Σοχ , καθηγητής γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο της Βοστόνης , είχε συμβάλει σημαντικά στην ισχυροποίηση των εκτιμήσεων του Γουέστ σχετικά με την πραγματική ηλικία της Σφίγγας και οι απόψεις του επιδοκιμάστηκαν από τουλάχιστον τριακόσιους ομότιμούς του στο ετήσιο Συνέδριο της Γεωλογικής Κοινότητας της Αμερικής , το 1992 .

Από τότε , μια οξύτατη διαμάχη ξέσπασε , συχνά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ,ανάμεσα στους γεωλόγους και τους αιγυπτιολόγους. Και παρότι ελάχιστοι πέρα απ’ τον Τζον Γουέστ ήταν προετοιμασμένοι να μιλήσουν γι’ αυτό το θέμα , το αντικείμενο της διαμάχης ήταν η έντονη αμφισβήτηση που γεννήθηκε όσον αφορά τις τρέχουσες αντιλήψεις για την εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού .

Σύμφωνα με τον Γουέστ :

“Μας έχουν πει ότι η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού είναι μία γραμμική πρόοδος – που ξεκινάει από τους ηλίθιους ανθρώπους των σπηλαίων και καταλήγει σε μας τους έξυπνους , με τις βόμβες υδρογόνου και την οδοντόπαστα με ρίγες . Αλλά η απόδειξη ότι η Σφίγγα είναι πολλές πολλές χιλιάδες χρόνια αρχαιότερη από όσο πιστεύουν οι αιγυπτιολόγοι , ότι προηγήθηκε πολλές χιλιάδες χρόνια ακόμη και της δυναστικής Αιγύπτου σημαίνει ότι θα πρέπει να υπήρξε σε κάποιο μακρινό σημείο της ιστορίας ένας προηγμένος και εκλεπτυσμένος πολιτισμός – κάτι που επιβεβαιώνουν όλοι οι μύθοι” .

Αυτό που κάνει φοβερή εντύπωση είναι ο τρόπος με τον οποίο οι μέχρι τότε ανόμοιες έρευνές τους είχαν συγκλίνει τόσο πειστικά σ’ αυτό που έδειχνε να αποτελεί τα αστρονομικά και γεωλογικά αποτυπώματα ενός χαμένου πολιτισμού , που μπορεί να είχε , ή και να μην είχε , πρωτοδημιουργηθεί στην κοιλάδα του Νείλου , όμως σίγουρα έδειχνε να έχει περάσει από δω τόσο παλιά όσο η ενδέκατη χιλιετία π.Χ.

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/06/2012, 22:35:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ότι η Μεγάλη Πυραμίδα είναι κατασκεύασμα του Χέοπα στηρίζεται αφενός στις αφηγήσεις του Ηρόδοτου και σε μια επιγραφή στα ιερογλυφικά που βρέθηκε στην πυραμίδα οπου αναφέρεται το όνομα του Χέοπα. Υπεύθυνος για την ανακάλυψη της είναι ο Richard Howard Vyse το 1837.
Η επιγραφή αυτή, είναι αμφισβητήσιμη κυρίως γιατί κάποια από τα ιερογλυφικά σύμβολα ανήκουν στην ιερατική γραφή, γραφή που έχει τις ρίζες της χίλια χρόνια μετά την 4η δυναστεία με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το ονομα του Χέοπα να εμφανίζεται γραμμένο λανθασμένα.
Ο Vyse για οικονομικούς λόγους έπρεπε να φέρει σύντομα στο φώς μια ανακάλυψη. Για το λόγο αυτό πλαστογράφησε την επιγραφή κάνοντας όμως πολλά λάθη τα οποία βρέθηκαν στο στόχαστρο άλλων ερευνητών.
Από αυτό και μόνο η απόδειξη ότι την πυραμίδα αυτή την έκτισε ο Χέοπας καταρρέει.
Σε μια όμως επιτύμβια στήλη που ανακαλύφθηκε το 1857 από τον Auguste Amariette, 20 χρόνια αργότερα από την απάτη του Vyse η οποία σύμφωνα με ειδικούς είναι αντιγραφή πολύ παλαιότερης στήλης που χρονολογείται στην 4η δυναστεία. Στη στήλη αυτή ο ίδιος ο Χέοπας αναφέρει τις ανακαλύψεις του όταν καθάρισε την άμμο από την πυραμίδα και αναγνωρίζει την πυραμίδα ως το Σπίτι της Ισιδος.
Επίσης αναφέρει ότι αναστήλωσε την πυραμίδα και την αφιέρωσε στη Θεά.
Επίσης αναφέρει ένα ατυχές γεγονός ότι επιδιόρθωσε ένα κομμάτι της Σφίγγας που είχε καταστραφεί από κεραυνό πράγμα που επιβεβαιώνουν οι αρχαιολόγοι.
Επίσης αναφέρεται ότι οι τρείς μικρές πυραμίδες είναι δημιούργημα του Χέοπα. Οι σκελετοί εργατών που βρέθηκαν σε εργοτάξια που δείχνουν οτι ανήκαν σε εργάτες των πυραμίδων ανήκουν στην εποχή του Χέοπα κατά τη διάρκεια της αναστήλωσης.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ο Χέοπας βρήκε την πυραμίδα και τη Σφίγγα ως ένα απομεινάρι του παρελθόντος και το αναστήλωσε.
Τα παραπάνω έρχονται να κλειδώσουν με το ότι αν ο Χέοπας ανέγειρε την Μεγάλη Πυραμίδα ο μεταγενέστερος του Χεφρήνος θα έπρεπε λογικά να ανεγείρει μια μεγαλύτερη και ο Μικερίνος μια ακόμη μεγαλύτερη ενώ συνέβη το ανάποδο και κλειδώνει με το ότι λογικά ο Χέοπας βρήκε τις πυραμίδες και πήρε την μεγαλύτερη κοκ.
Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα όπως όλα αυτά που περιγράφει ο αγαπητός φίλος Κηφεύς συνηγορούν ότι η πυραμίδες κτίστηκαν την προκατακλυσμιαία εποχή και επέζησαν με πολύ σοβαρά τραύματα 10.000 χρόνια μέχρι να αναστηλωθούν.
Ετσι εξηγείται και το ότι η αντιστοιχία της δομής της πυραμίδας με τον αστερισμό του Ωρίωνα αντιστοιχεί το 10.000 ΠΧ ενώ των διαδρόμων την εποχή του Χέοπα δηλαδή το 2.600 ΠΧ.
Οι Αραβες ιστορικοί δίνουν κάποιες πληροφορίες για το ποιος έκτισε τις πυραμίδες και για ποιο λόγο και οι πληροφορίες τους λαμβάνοντας κανείς τα παραπάνω καθώς και τα μαθηματικά-αστρονομικά στοιχεία που αναφέρει ο Κηφεύς νοεί κάποιος ότι είναι αξιόπιστες. Εκτός αυτού οι Αραβες ήταν αυτοί που διαφύλαξαν σπάνια συγγράμματα αλλά το κυριότερο ήταν αυτοί που λεηλάτησαν την πυραμίδα και αφαίρεσαν από επάνω της εκατομμύρια εγχάρακτες πλάκες με σημαντικές πληροφορίες.

To μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι δεν είναι οι δημιουργοί του πυραμιδικού συγκροτήματος αλλά από πού άντλησαν ολες αυτές τις γνώσεις που περικλείονται στις πυραμίδες. Το ερώτημα αυτό έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος η γνώση είναι αποτέλεσμα ενός υπερπολιτισμού και στο δεύτερο η γνώση αυτή να προέρχεται από κάποια μεμονωμένα άτομα.
Εάν ισχύει το πρώτο τότε η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται καθώς ο πολιτισμός αυτός προέρχεται από την εξέλιξη των ειδών ενώ αν ισχύει το δεύτερο τότε έχουμε γνώση ουρανοκατέβατη…

Βέβαια σύμφωνα με τα παραπάνω δημιουργούνται και πολλά ερωτήματα όπως το γιατί ο Χέοπας να είναι ο αναστηλωτής της πυραμίδας και οχι ο Ζοζέρ ή κάποιος άλλος.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 18:50:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zoom :

Το ότι η Μεγάλη Πυραμίδα είναι κατασκεύασμα του Χέοπα στηρίζεται αφενός στις αφηγήσεις του Ηρόδοτου και σε μια επιγραφή στα ιερογλυφικά που βρέθηκε στην πυραμίδα όπου αναφέρεται το όνομα του Χέοπα. Υπεύθυνος για την ανακάλυψη της είναι ο Richard Howard Vyse το 1837.

Η επιγραφή αυτή, είναι αμφισβητήσιμη κυρίως γιατί κάποια από τα ιερογλυφικά σύμβολα ανήκουν στην ιερατική γραφή, γραφή που έχει τις ρίζες της χίλια χρόνια μετά την 4η δυναστεία με αποτέλεσμα μεταξύ άλλων το όνομα του Χέοπα να εμφανίζεται γραμμένο λανθασμένα .

Ο Vyse για οικονομικούς λόγους έπρεπε να φέρει σύντομα στο φώς μια ανακάλυψη. Για το λόγο αυτό πλαστογράφησε την επιγραφή κάνοντας όμως πολλά λάθη τα οποία βρέθηκαν στο στόχαστρο άλλων ερευνητών .

Από αυτό και μόνο η απόδειξη ότι την πυραμίδα αυτή την έκτισε ο Χέοπας καταρρέει .


Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου , φίλε zoom . Δεν γνώριζα αυτά που κατέθεσες .

quote:
zoom :

Σε μια όμως επιτύμβια στήλη που ανακαλύφθηκε το 1857 από τον Auguste Amariette, 20 χρόνια αργότερα από την απάτη του Vyse η οποία σύμφωνα με ειδικούς είναι αντιγραφή πολύ παλαιότερης στήλης που χρονολογείται στην 4η δυναστεία. Στη στήλη αυτή ο ίδιος ο Χέοπας αναφέρει τις ανακαλύψεις του όταν καθάρισε την άμμο από την πυραμίδα και αναγνωρίζει την πυραμίδα ως το Σπίτι της Ίσιδος.
Επίσης αναφέρει ότι αναστήλωσε την πυραμίδα και την αφιέρωσε στη Θεά.

Επίσης αναφέρει ένα ατυχές γεγονός ότι επιδιόρθωσε ένα κομμάτι της Σφίγγας .

Επίσης αναφέρεται ότι οι τρείς μικρές πυραμίδες είναι δημιούργημα του Χέοπα. Οι σκελετοί εργατών που βρέθηκαν σε εργοτάξια που δείχνουν οτι ανήκαν σε εργάτες των πυραμίδων ανήκουν στην εποχή του Χέοπα κατά τη διάρκεια της αναστήλωσης.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι ο Χέοπας βρήκε την πυραμίδα και τη Σφίγγα ως ένα απομεινάρι του παρελθόντος και το αναστήλωσε.

Τα παραπάνω έρχονται να κλειδώσουν με το ότι αν ο Χέοπας ανέγειρε την Μεγάλη Πυραμίδα ο μεταγενέστερος του Χεφρήνος θα έπρεπε λογικά να ανεγείρει μια μεγαλύτερη και ο Μικερίνος μια ακόμη μεγαλύτερη ενώ συνέβη το ανάποδο και κλειδώνει με το ότι λογικά ο Χέοπας βρήκε τις πυραμίδες και πήρε την μεγαλύτερη κοκ.

Όλα αυτά αλλά και πολλά άλλα όπως όλα αυτά που περιγράφει ο αγαπητός φίλος Κηφεύς συνηγορούν ότι η πυραμίδες κτίστηκαν την προκατακλυσμιαία εποχή και επέζησαν με πολύ σοβαρά τραύματα 10.000 χρόνια μέχρι να αναστηλωθούν.

Ετσι εξηγείται και το ότι η αντιστοιχία της δομής της πυραμίδας με τον αστερισμό του Ωρίωνα αντιστοιχεί το 10.000 ΠΧ ενώ των διαδρόμων την εποχή του Χέοπα δηλαδή το 2.600 ΠΧ.

Οι Αραβες ιστορικοί δίνουν κάποιες πληροφορίες για το ποιος έκτισε τις πυραμίδες και για ποιο λόγο και οι πληροφορίες τους λαμβάνοντας κανείς τα παραπάνω καθώς και τα μαθηματικά-αστρονομικά στοιχεία που αναφέρει ο Κηφεύς νοεί κάποιος ότι είναι αξιόπιστες. Εκτός αυτού οι Άραβες ήταν αυτοί που διαφύλαξαν σπάνια συγγράμματα αλλά το κυριότερο ήταν αυτοί που λεηλάτησαν την πυραμίδα και αφαίρεσαν από επάνω της εκατομμύρια εγχάρακτες πλάκες με σημαντικές πληροφορίες.

To μεγάλο ερώτημα είναι ποιοι δεν είναι οι δημιουργοί του πυραμιδικού συγκροτήματος αλλά από πού άντλησαν όλες αυτές τις γνώσεις που περικλείονται στις πυραμίδες. Το ερώτημα αυτό έχει δύο σκέλη. Στο πρώτο σκέλος η γνώση είναι αποτέλεσμα ενός υπερπολιτισμού και στο δεύτερο η γνώση αυτή να προέρχεται από κάποια μεμονωμένα άτομα.

Εάν ισχύει το πρώτο τότε η ιστορία απλά επαναλαμβάνεται καθώς ο πολιτισμός αυτός προέρχεται από την εξέλιξη των ειδών ενώ αν ισχύει το δεύτερο τότε έχουμε γνώση ουρανοκατέβατη… Βέβαια σύμφωνα με τα παραπάνω δημιουργούνται και πολλά ερωτήματα όπως το γιατί ο Χέοπας να είναι ο αναστηλωτής της πυραμίδας και οχι ο Ζοζέρ ή κάποιος άλλος.


Συμφωνώ με τα συμπεράσματά σου .

Όσον αφορά τους σωστούς (κατά τη γνώμη μου) προβληματισμούς σου που έχω σημειώσει με έντονα γράμματα στα παραπάνω quote που έκανα στο μήνυμά σου και κυρίως στην επιδιόρθωση που δέχτηκε , μεταγενέστερα η Σφίγγα , και αυτό αληθεύει , ας πούμε παρακάτω δυο λόγια :

Αλήθεια ας αναρωτηθούμε : Ποιος κατασκεύασε τη Σφίγγα , αν όχι οι προδυναστικοί Αιγύπτιοι ;

Η υπόθεσή μου είναι το αίνιγμα συνδέεται με κάποιο τρόπο με τους μυθικούς πολιτισμούς για τους οποίους μιλούν όλες οι μυθολογίες του κόσμου .

Ξέρεις ότι υπήρξαν μεγάλες καταστροφές , ότι πολύ λίγοι άνθρωποι επιβίωσαν και μετά περιπλανήθηκαν στη γη και ένα μέρος της γνώσης παρουσιάστηκε εδώ , ένα μέρος εκεί .

Το ένστικτό μου λέει ότι η Σφίγγα έχει σχέση με όλα αυτά . Αν λάβουμε υπόψη και αυτά που προαναφέραμε σε προηγούμενα μηνύματα , θα έλεγα ότι χρονολογείται πριν από το τέλος της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων και πιθανόν αρχαιότερη του 10.000 π.Χ. , ίσως και του 15.000 π.Χ.

Η πεποίθησή – ουσιαστικά είναι κάτι περισσότερο από πεποίθηση – είναι ότι είναι πάρα πολύ παλιά . Μια πεποίθηση που είχαν επίσης οι περισσότεροι αιγυπτιολόγοι του 19ου αιώνα .

Εντούτοις , η εμφάνιση της Σφίγγας ερχόταν σε αντίθεση με τέτοιου είδους διαισθήσεις , καθώς δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι το κεφάλι της έμοιαζε συμβατικά φαραωνικό .

Αν είναι τόσο παλιά , όσο πιστεύω , γιατί οι γλύπτες την απεικόνισαν να φοράει το χαρακτηριστικό “nemes” κάλυμμα κεφαλιού και το “uraeus” των δυναστικών χρόνων ;

Αυτό δεν με απασχολεί καθόλου . Στην πραγματικότητα , οι αιγυπτιολόγοι υποστήριζαν ότι το πρόσωπο της Σφίγγας μοιάζει με το πρόσωπο του Χεφρήνου – είναι κι ένας από τους λόγους που την απέδωσαν στον Χεφρήνο .

Ο δρ. Ρόμπερτ Σοχ είπε , μετά από μια προσεκτική εξέταση , ότι από την αναλογία του κεφαλιού ως προς το υπόλοιπο σώμα , ότι έχει ξανασκαλιστεί κατά τη διάρκεια των δυναστικών χρόνων – και γι αυτό μοιάζει να ανήκει στη δυναστική εποχή .

Αλλά δεν πιστεύω ότι είχε ποτέ την πρόθεση να μοιάζει στον Χεφρήνο .

Έκαναν , απ’ ότι λέγεται και γράφεται , χιλιοστό χιλιοστό συγκρίσεις ανάμεσα στο πρόσωπο της Σφίγγας και το πρόσωπο του Χεφρήνου στο άγαλμά του στο Μουσείο του Καΐρου . το συμπέρασμα ήταν ότι με κανέναν τρόπο η Σφίγγα δεν είχε την πρόθεση να αναπαραστήσει τον Χεφρήνο .

Δεν είναι απλά θέμα ότι ήταν διαφορετικό πρόσωπο – είναι πιθανόν και διαφορετικής φυλής . Είναι λοιπόν ένα πολύ αρχαίο μνημείο , που σκαλίστηκε ξανά σε πολύ μεταγενέστερη εποχή . Αρχικά μπορεί να μην είχε καν ανθρώπινο πρόσωπο . Ίσως να είχε λιονταρίσιο πρόσωπο , όπως έχει και λιονταρίσιο σώμα .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 19:15:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Με αφορμή τις πολύ χρήσιμες παρατηρήσεις και πρόσθετες πληροφορίες που μας έδωσε ο zoom , επειδή αυτές δημιουργούν πρόσθετα ερωτηματικά , θα προχωρήσω λίγο παραπέρα την προηγούμενη ανάλυση :

Ο Γουέστ είχε αμφισβητήσει την επίσημη χρονολόγηση και άλλων μνημείων του οροπεδίου – ιδιαίτερα τον επονομαζόμενο “Ναό της Κοιλάδας του Χεφρήνου” .

Ο Γουέστ είπε : “ Πιστεύω ότι υπάρχουν αρκετά μνημεία που ίσως να είναι αρχαιότερα . Όχι μόνο ο Ναός της Κοιλάδας αλλά και ο Νεκρικός Ναός πάνω στο λόφο , κάτι σε σχέση με το σύμπλεγμα του Μυκερίνου , ίσως και η πυραμίδα του Χεφρήνου . . . ”

Η Σφίγγα ήταν τμήμα ενός μεγαλειώδους σχεδίου .

Και η πυραμίδα του Χεφρήνου ίσως παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ αυτή την άποψη , επειδή χτίστηκε αναμφίβολα σε δύο στάδια . Αν την προσέξει κανείς , θα δει ότι η βάση της αποτελείται από διάφορες σειρές γιγάντιων ογκολίθων , παρόμοιων στο στιλ με εκείνους της βασικής τοιχοποιίας του Ναού της Κοιλάδας.

Τοποθετημένο πάνω από τη βάση , το υπόλοιπο της πυραμίδας αποτελείται από μικρότερο σε μέγεθος και πρόχειρα κατασκευασμένο υλικό . Αν όμως κοιτάξεις ξέροντας τι κοιτάζεις , βλέπεις αμέσως ότι είναι χτισμένη σε δύο ξεχωριστά κομμάτια .

Το συμπέρασμα που είναι πιθανότερο να βγάλει ένας παρατηρητής , είναι ότι οι τεράστιες πλάκες στη βάση χρονολογούνται σε προγενέστερη περίοδο – την εποχή της Σφίγγας – και ότι το δεύτερο κομμάτι τοποθετήθηκε αργότερα – αλλά ακόμη και τότε , όχι απαραίτητα από τον Χεφρήνο .

Προχωρώντας όλο και πιο πολύ , συνειδητοποιεί κανείς ότι όσο περισσότερα μαθαίνει , τόσο πιο πολύπλοκα γίνονται όλα . Για παράδειγμα , μπορεί να υπήρχε ένας ενδιάμεσος πολιτισμός , ο οποίος , στην πραγματικότητα , θα μπορούσε να συμφωνεί με τα αιγυπτιακά κείμενα .

Οι ίδιοι μιλούν για δύο βασικές περιόδους . Στην πρώτη απ’ αυτές , η Αίγυπτος είχε υποθετικά κυβερνηθεί από τους θεούς – τους Νέτερου - και στη δεύτερη την κυβερνούσαν οι Σέμσου Ορ , οι “Ακόλουθοι του Ώρου” .

Λοιπόν , τα πράγματα περιπλέκονται όλο και πιο πολύ . Ευτυχώς , ωστόσο , η βασική ιδέα παραμένει απλή . Η βασική ιδέα είναι ότι η Σφίγγα δεν κατασκευάστηκε από τον Χεφρήνο . Γεωλογικά αποδεικνύεται ότι είνει πολύ αρχαιότερη . . .

Όπως και νάχει , οι αιγυπτιολόγοι δεν πρόκειται να το δεχτούν . Ένα από τα επιχειρήματα που αντέταξαν εναντίον της προαναφερθείσας άποψης – ο Μαρκ Λένερ , ας πούμε – διατυπώνεται κάπως έτσι :

“Αν η Σφίγγα κατασκευάστηκε πριν από το 10.00 π.Χ , τότε γιατί δεν μπορείτε να μας δείξετε το υπόλοιπο του πολιτισμού που την έφτιαξε ;”

Με άλλα λόγια , γιατί δεν έχετε άλλα τεκμήρια που να αποδεικνύουν την παρουσία του μυθικού , χαμένου πολιτισμού σας πέρα από μερικές κατασκευές από το οροπέδιο της Γκίζας ;

Ως απάντηση στις προηγούμενες ερωτήσεις θα μπορούσε να ειπωθεί ότι :

Πρώτα απ’ όλα , υπάρχουν κατασκευές έξω από την Γκίζα – για παράδειγμα το Οσίρειο στην Άβυδο .

Πιστεύω ότι απίστευτα οικοδομήματα συνδέονται με τη μελέτη μας για τη Σφίγγα .

Ακόμη όμως κι αν δεν υπήρχε το Οσίρειο η απουσία άλλων τεκμηρίων δε θα έπρεπε να μας ανησυχεί . Το να κάνει κάνεις ολόκληρο θέμα ότι δεν έχουν βρεθεί ακόμη παραπέρα ενδείξεις που να το επιβεβαιώνουν και να το χρησιμοποιήσουμε για να καταπνίξουμε τους ισχυρισμούς για μια αρχαιότερη Σφίγγα είναι παράλογο . Αναλογικά , είναι σαν να λες στον Μαγγελάνο : “ Πού είναι οι άλλοι μάγκες που ταξίδεψαν μαζί σου σ’ όλη τη Γη ; Άρα είναι ακόμη επίπεδη ! ”

Κάπως έτσι είναι λοιπόν .

Κανείς δε σκέφθηκε να ψάξει στα σωστά μέρη – κατά μήκος των όχθων του αρχαίου Νείλου , για παράδειγμα , που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά από το σημερινό Νείλο , ή στον πυθμένα της Μεσογείου , που ήταν στεγνή την περίοδο της τελευταίας Εποχής των Παγετώνων .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 19:28:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΣΙΡΕΙΟΥ

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 19:36:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΟΣΙΡΕΙΟΥ


Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 19:37:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
-Για την σφίγγα, ο Ρομπερτ Τεμπλ ισχυρίζεται, ότι είχε κεφάλι λιονταριού και ήταν προσανατολισμένη στο σημείο που ανέτειλε ο αστερισμός του Λέοντα το 10.000 πχ.
-Επίσης, ο ίδιος ερευνητής ισχυρίζεται ,ότι στα υπόγεια κάτω από την βάση της σφίγγας έγινε η δημιουργία του ανθρώπινου είδους, η Γένεση.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 20:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κηφεύς
quote:
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες σου , φίλε zoom . Δεν γνώριζα αυτά που κατέθεσες .


Οφείλω να ομολογήσω οτι και δικές σου πληροφορίες είναι πολύ ενδιαφέρουσες, ειδικά έτσι όπως τα θέτεις.
Σε προηγούμενο μήνυμα μου σε παρότρυνα να τοποθετηθείς σε οτι αφορά την προσωπική σου αντίληψη ως προς τους κατασκευαστές της πυραμίδας, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία να συζητήσουμε για αυτό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 21:56:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι Σουμεριακές δέλτοι,αναφέρονται σε μια εποχή πέραν του 40.000 παχ και εκει υπάρχει αναφορά ποιός έκτισε τις πυραμίδες.

Αναφέρει ότι τις έχτισαν οι Ανουνάκι και συγκεκριμένα ο Εν-κι.Είναι η πιο αρχαία πηγή,για το έργο αυτό.

Τώρα αν χρησίμευαν για εισροή και εκροή ενέργειας,ή φάροι για τα αστρόπλοιά τους,όταν έρθουν θα μας πούν!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 22:17:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κηφεύς
quote:
Αλήθεια ας αναρωτηθούμε : Ποιος κατασκεύασε τη Σφίγγα , αν όχι οι προδυναστικοί Αιγύπτιοι


Στο έργο της Μπλαβάνσκυ, Μυστική δοξασία αναφέρεται ότι η πυραμίδα χρησίμευε ως μυητικός ναός. Με την αναστήλωση της από τον Χέοπα η πυραμίδα δεν χρησιμοποιούταν πλέον για το λόγο αυτό. Επίσης αναφέρεται ότι μετανάστες από την Ατλαντίδα και συγκεκριμένα η τρίτη μεγάλη μετανάστευση έγινε λίγο πρίν την καταστροφή της. Εκεί οι μετανάστες έφτασαν στο Δέλτα του Νείλουν και ίδρυσαν τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.
Εγιναν θεοί, κυβερνήτες, φαραώ αλλά και μεταρρυθμιστές. Δίδαξαν οσα έπρεπε να διδάξουν και κράτησαν τη σοφία και την τεχνολογία μακριά από αυτούς που δεν έπρεπε. Μέσα από αυτή τη διδασκαλία ανέγειραν τις πυραμίδες που εκτός από τα θαυμαστά αυτά αστρονομικά και μαθηματικά στοιχεία που εμπεριέχουν κρύβουν και μυστικά που έχουν να κάνουν με την εσωτερική διδασκαλία καθώς σύμφωνα με το παραπάνω έργο η πυραμίδα είναι ένα σύμβολο της δημιουργικής φύσης, μιας σκάλας φωτός που ένωνε τον Ουρανό με τη Γή, συμβολίζοντας την ιδέα ενός κοσμικού δένδρου οπου η κορυφή της και η ρίζα της είναι ο μυστικός σύνδεσμος ανάμεσα στον ουρανό και τη γή αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα είχαν την προέλευση τους από το πνεύμα σε συνδυασμό με την εξέλιξη.
Εσωτερικά η πυραμίδα ήταν ένας ναός όπου τελούνταν μυήσεις μελών στα Αιγυπτιακά Μυστήρια όπου ο υποψήφιος έπρεπε να κατέλθει μέσα στη σαρκοφάγο ως η ακτίνα που εισέρχεται στη μήτρα της Φύσης και αναδυόμενος από αυτή συμβόλιζε την ανάσταση της ζωής . Όλα αυτά ο μυημένος τα βίωνε σε κατάσταση ύπνου, τρείς ημέρες οπου η πνευματική του φύση συνομιλούσε με πνεύματα.
Σε όλα αυτά έπαιζαν σημαντικό ρόλο τα βιοενεργειακά χαρακτηριστικά της πυραμίδας που λειτουργούσαν ως βιοπλασματικοί συσσωτευρές καθώς το νερό γίνεται θεραπευτικό τα φυτά αναπτύσσονται ταχύτατα ενώ θεραπεύονται ταχύτατα οι πληγές. Επιστήμονες μελετούν τα φαινόμενα αυτά και δηλώνουν ότι οι βιολογικές διαδικασίες αναπτύσσονται ταχύτατα.

Οι πυραμίδες είναι ένα παράθυρο του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος καθώς κρύβουν μυστικά που ακόμα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε .

Σημειωτέον οτι τα Αιγυπτιακά Μυστήρια μεταφέρθηκαν μαζί με τους θεούς στον Ελληνικό χώρο απο τον Κάδμο και τον Δαναό ως Μυστήρια (Ελευσίνια-Καβείρια) καθώς και απο μετανάστες μεταρρυθμιστές όπως ο Κέκροπας-Ερεχθέας, Ιναχος κλπ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 23:29:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κηφεύς
quote:
Ο δρ. Ρόμπερτ Σοχ είπε , μετά από μια προσεκτική εξέταση , ότι από την αναλογία του κεφαλιού ως προς το υπόλοιπο σώμα , ότι έχει ξανασκαλιστεί κατά τη διάρκεια των δυναστικών χρόνων – και γι αυτό μοιάζει να ανήκει στη δυναστική εποχή .


Πολύ πιθανόν και οι λόγοι είναι πολλοί.
Παρεπιπτόντως φίλε Κηφεύς μια ερώτηση εκτός θέματος μιας και το ψευδόνυμο σου έχει να κάνει με τον μυθικό Κηφέα βασιλιά.
Η ερώτηση αυτή μπορεί να φαίνεται άσχετη αλλά δεν είναι.
Ο Κηφέας κατά κάποιους ιστορικούς φαίνεται να είναι βασιλιάς της Αιθοπίας, κατά κάποιους άλλους βασιλιάς κάποιας πόλης της Φοινίκης και συγκεκριμένα της Χάιφας και κατά κάποιους άλλους της Σιδώνας.
Όλοι οι βασιλείς φαίνεται να είχαν κάποια σχέση συγγένειας με τους θεούς πράγμα που μας κάνει να νοήσουμε οτι όλοι οι βασιλείς είχαν κάποιους κοινούς προγόνους.
Για να έχεις διαλέξει αυτό το ψευδόνυμο να υποθέσω οτι γνωρίζεις κάτι για το μυθικό αυτό βασιλιά. Αν μπορείς να καταθέσεις κάποια στοιχεία καθώς και για τη μυθική Αιθιοπία καθώς για κάποιους ήταν στη σημερινή Σομαλία οπου ήταν και το βασίλειο της μυθικής Μακέδας (Βασίλισσα του Σαβά)ή κάπου ανατολικά της Αιγύπτου.

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

quote:
Αναφέρει ότι τις έχτισαν οι Ανουνάκι και συγκεκριμένα ο Εν-κι.Είναι η πιο αρχαία πηγή,για το έργο αυτό

Φίλε Νικόμαχε εδώ δυστυχώς έχουμε να κάνουμε με τις πυραμιδοαπορίες και οχι με τις σουμεριοαπορίες. Οπωσδήποτε είναι ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο όμως μεταναστευτικές εκστρατείες υπήρχαν πάμπολες και δημιουργήθηκαν αρκετά φέουδα οπου κατέληξαν σε καταστροφικούς πολέμους. Οι γνώσεις λίγο πολύ ήταν οι ίδιες.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/06/2012, 23:40:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Οι πυραμιδοαπορίες αφορούν όλες τις Πυραμίδες φίλτατε.

Και εκείνη την εποχη που κτισθηκαν δεν υπήρχε καν Αίγυπτος.

Επομένως,οποιαδήποτε καταγραφή τις αναφέρει,είναι προς διερεύνηση.

Ετσι σκέπτεται το φτωχό μου μυαλό.

Δεν έχω κι εγω δικαίωμα στις υποθέσεις,ή είναι προνόμιο "αιγυπτιολόγων" ?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

zoom
Μέλος 1ης Βαθμίδας


69 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2012, 08:05:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
quote:
Δεν έχω κι εγω δικαίωμα στις υποθέσεις,ή είναι προνόμιο "αιγυπτιολόγων" ?

Σαφώς και έχεις, μάλιστα η συμμετοχή σου είναι ανεκτίμητη. Μην μου παραπονιέσαι, δεν σου έκανα την παρατήρηση.

quote:
Και εκείνη την εποχη που κτισθηκαν δεν υπήρχε καν Αίγυπτος.

Η περιοχή ήταν τεράστιας στρατηγικής αξίας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.Αίγυπτος ονομάσθηκε αργότερα απο τους Ελληνες. Ενα πολύ μεγάλο ερώτημα είναι αν οι Ελληνες κατάγονται απο τους Αιγύπτιους ή οι Αιγύπτιοι είναι Ελληνες καθώς ολοι οι τότε βασιλείς του Ελληνικού χώρου φαίνεται να έχουν συγγένεια με τους βασιλείς της Αιγύπτου.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2012, 12:54:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zoom
quote:Και εκείνη την εποχη που κτισθηκαν δεν υπήρχε καν Αίγυπτος.

Η περιοχή ήταν τεράστιας στρατηγικής αξίας λόγω της γεωγραφικής της θέσης.Αίγυπτος ονομάσθηκε αργότερα απο τους Ελληνες. Ενα πολύ μεγάλο ερώτημα είναι αν οι Ελληνες κατάγονται απο τους Αιγύπτιους ή οι Αιγύπτιοι είναι Ελληνες καθώς ολοι οι τότε βασιλείς του Ελληνικού χώρου φαίνεται να έχουν συγγένεια με τους βασιλείς της Αιγύπτου.


Εδω περιπλέκονται τα πράγματα.
Θεωρώ τους Αιγύπτιους αυτόχθονες.Τους πρωτο-Αιγύπτιους.
Αργότερα προφανώς "ελληνοποιήθηκαν",υποκύπτοντας στον μοναδικό πολιτισμό της εποχής,που απέμεινε μετα την βύθιση της Ατλαντίδας.Σε αυτο συνηγορεί η αναφορά του Αιγύπτιου αρχιερέα Σούχι στον Σόλωνα.

Ομως οι πυραμίδες φαίνονται αρχαιότερες και της εποχής των Ατλάντων.Ισως και πολύ πριν το 12.000 παχ.
Ας συνοψίσουμε την εργασία του φίλου μας του Κηφέα.
Βλέπουμε ότι οι πυραμίδες βρίθουν γεωμετρικών και αστρονομικών προσανατολισμών,μηδέ εξαιρουμένων των αλγεβρικών παραστάσεων.
Δηλαδή οι κατασκευαστές,φαίνονται κάτοχοι μαθηματικών και αστρονομίας.
Πότε?
Πρίν το 12.000 παχ?
Πώς ακούγεται αυτό?

Ας κάνουμε και μια άλλη υπόθεση.Το τονίζω,υπόθεση:

Ας πάρουμε την ρήση του σερ Αρθουρ Κόναν Ντοϋλ,που κατέθεσα και σε άλλο τόπικ.<< Αν αποκλείσουμε το αδύνατο,τότε απο αυτο που μένει,το αδύνατο έχει πολλές πιθανότητες να είναι αλήθεια >>.

Αν οι πυραμίδες δεν είναι έργο αυτόχθονων κατοίκων [αποκλείουμε το αδύνατον.θεωρούμε αδύνατη την γνώση μαθηματικών και αστρονομίας στο πριν 12.000 παχ],τότε τι μένει?

Το άλλο αδύνατον.Εξω-γήϊνη κατασκευή.
Θα ρωτήσει κανείς και εύλογα,πώς ένας ανώτερος πολιτισμός έχτισε αυτο το μεγα-μνημείο με πέτρες?
Ας πάμε στη θέση αυτού του πολιτισμού και ας κάνουμε εικασίες,βάσει των σημερινών μας γνώσεων.

Ηρθαν με ένα σκάφος.Πιθανόν λίγο ή πολύ μεγαλύτερο απο τα σημερινά διαστημικά μας οχήματα.Το σκάφος αυτο,δεν θα κουβαλούσε οικοδομικά υλικά απο τον πλανήτη τους,ούτε μηχανήματα επεξεργασίας μεταλευμάτων.Θα χρειαζόταν ολόκληρο εργοστάσιο.Θα μπορούσε όμως να έχει φορητές συσκευές αντιβαρύτητας και ακτίνες σαν τις laser,για κοπή και επεξεργασία επιφανειών.Μάλλον θα ήταν μέρος του οπλικού τους συστήματος.

Ο λόγος που ήθελαν να κτίσουν τις πυραμίδες,είναι γνωστός μόνο σε αυτούς.Δεν εξετάζουμε το γιατί,αλλά το πώς.Αφου δεν έφεραν μαζί τους υλικά,έπρεπε να χρησιμοποιήσουν γήϊνα.Το πιο πλούσια προσφερόμενο υλικό στην φύση,με αντοχή στον χρόνο,είναι ο βράχος.Τα υπόλοιπα ευκόλως εννοούνται.

Δεν ισχυρίζομαι,ότι τα πράγματα έγιναν ακριβώς έτσι.
Ομως αυτη η άποψη,λύνει το πρόβλημα της γνώσης των ανωτέρω επιστημών.
Και μας λέει επίσης,ότι είναι και ένα μήνυμα πρός τον αυτόχθονα πληθυσμό,όταν κι αυτός αποκτήσει γνώσεις,για το σημείο καταγωγής τους.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Osmosis
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


545 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2012, 14:39:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Osmosis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Λες,
quote:
υποκύπτοντας στον μοναδικό πολιτισμό της εποχής,που απέμεινε μετα την βύθιση της Ατλαντίδας.

Κατόπιν,
quote:
Αν οι πυραμίδες δεν είναι έργο αυτόχθονων κατοίκων [αποκλείουμε το αδύνατον.θεωρούμε αδύνατη την γνώση μαθηματικών και αστρονομίας στο πριν 12.000 παχ],τότε τι μένει?

Το άλλο αδύνατον.Εξω-γήϊνη κατασκευή.



Αποκλείεις δηλαδή οι Άτλαντες να είχαν την απαιτούμενη γνώση;
Τους ξέχασες;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2012, 15:45:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αποκλείεις δηλαδή οι Άτλαντες να είχαν την απαιτούμενη γνώση;
Τους ξέχασες;

Τους αποκλείω για δυο λόγους.

Α. Οι πυραμίδες νομίζω οτι είναι αρχαιότερες των Ατλάντων.

Β. Η περιοχή ήταν υπο Ελληνικό έλεγχο και δεν θα μπορούσαν οι Ατλαντες να κτίσουν εκεί.

Πιστεύω ότι οι πυραμίδες ανάγονται στην εποχή,λίγο πριν ή αμέσως μετά την Τιτανομαχία.Δηλαδή πολλές χιλιάδες χρόνια πριν τον πολιτισμό της Ατλαντίδας.

Ξέρω οτι ακούγεται,παράλογο αλλά έτσι το αντιλαμβάνομαι μέχρι αποδείξεως του εναντίου.Δεν το υποστηρίζω βέβαια,πέραν πάσης αμφιβολίας.
Πάντως δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν οι πυραμίδες έχουν ηλικία 50.000-60.000 χιλ.χρόνων.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2012, 16:01:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Notirk :

-Για την σφίγγα, ο Ρομπερτ Τεμπλ ισχυρίζεται, ότι είχε κεφάλι λιονταριού και ήταν προσανατολισμένη στο σημείο που ανέτειλε ο αστερισμός του Λέοντα το 10.000 πχ.
-Επίσης, ο ίδιος ερευνητής ισχυρίζεται ,ότι στα υπόγεια κάτω από την βάση της σφίγγας έγινε η δημιουργία του ανθρώπινου είδους, η Γένεση.


Πράγματι , Notirk, έτσι είναι (αναφέρομαι στη φράση που έχω σημειώσει με έντονα γράμματα στο μήνυμά σου) .

Η μετάπτωση των ισημεριών την εποχή της ενδέκατης χιλιετηρίδας π.Χ. όριζε την εποχή του Λέοντα . Δηλαδή για να το πούμε πρακτικά :

Η Σφίγγα εκείνη την εποχή , έβλεπε , κατά την εαρινή ισημερία (21 ή 22 Μαρτίου) , την Ανατολή του Ηλίου να εμφανίζεται στον αστερισμό του Λέοντος . Αυτό συνέβαινε διότι η τοποθέτηση της Σφίγγας είχε γίνει με ακρίβεια ούτως ώστε να αποτελεί ισημερινό δείκτη . Δηλαδή να βλέπει η Σφίγγα κατά την εαρινή ισημερία τον οίκο του ζωδίου στην εποχή που ζούμε . Για παράδειγμα σήμερα κατά την εαρινή ισημερία η Σφίγγα βλέπει την Ανατολή του Ηλίου στον αστερισμό του Υδροχόου , αφού διανύουμε τώρα (και θα εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σ' αυτό το ζώδιο για τα επόμενα 2.160 χρόνια), την εποχή του Υδροχόου . Ο πλήρης μεταπτωτικός κύκλος για να επανέλθομε στην εποχή του ιδίου ζωδίου (αφού έχομε 12 ζώδια) είναι : 2.160 x 12 = 25.920, δηλαδή περίπου 26.000 χρόνια . Θα αναφερθούμε για τη χαρακτηριστική αυτή θέση στην οποία τοποθετήθηκε από τους κατασκευαστές της η Σφίγγα με μεγάλη ακρίβεια , λίγο αργότερα σε επόμενα μηνύματα .

Ου Τα πάντα ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/06/2012, 16:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
zoom :

Στο έργο της Μπλαβάνσκυ, Μυστική δοξασία αναφέρεται ότι η πυραμίδα χρησίμευε ως μυητικός ναός . Με την αναστήλωση της από τον Χέοπα η πυραμίδα δεν χρησιμοποιούταν πλέον για το λόγο αυτό. Επίσης αναφέρεται ότι μετανάστες από την Ατλαντίδα και συγκεκριμένα η τρίτη μεγάλη μετανάστευση έγινε λίγο πρίν την καταστροφή της. Εκεί οι μετανάστες έφτασαν στο Δέλτα του Νείλουν και ίδρυσαν τον Αιγυπτιακό πολιτισμό.
Εγιναν θεοί, κυβερνήτες, φαραώ αλλά και μεταρρυθμιστές. Δίδαξαν οσα έπρεπε να διδάξουν και κράτησαν τη σοφία και την τεχνολογία μακριά από αυτούς που δεν έπρεπε . Μέσα από αυτή τη διδασκαλία ανέγειραν τις πυραμίδες που εκτός από τα θαυμαστά αυτά αστρονομικά και μαθηματικά στοιχεία που εμπεριέχουν κρύβουν και μυστικά που έχουν να κάνουν με την εσωτερική διδασκαλία καθώς σύμφωνα με το παραπάνω έργο η πυραμίδα είναι ένα σύμβολο της δημιουργικής φύσης , μιας σκάλας φωτός που ένωνε τον Ουρανό με τη Γή, συμβολίζοντας την ιδέα ενός κοσμικού δένδρου οπου η κορυφή της και η ρίζα της είναι ο μυστικός σύνδεσμος ανάμεσα στον ουρανό και τη γή αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα είχαν την προέλευση τους από το πνεύμα σε συνδυασμό με την εξέλιξη.
Εσωτερικά η πυραμίδα ήταν ένας ναός όπου τελούνταν μυήσεις μελών στα Αιγυπτιακά Μυστήρια όπου ο υποψήφιος έπρεπε να κατέλθει μέσα στη σαρκοφάγο ως η ακτίνα που εισέρχεται στη μήτρα της Φύσης και αναδυόμενος από αυτή συμβόλιζε την ανάσταση της ζωής . Όλα αυτά ο μυημένος τα βίωνε σε κατάσταση ύπνου, τρείς ημέρες οπου η πνευματική του φύση συνομιλούσε με πνεύματα.
Σε όλα αυτά έπαιζαν σημαντικό ρόλο τα βιοενεργειακά χαρακτηριστικά της πυραμίδας που λειτουργούσαν ως βιοπλασματικοί συσσωτευρές καθώς το νερό γίνεται θεραπευτικό τα φυτά αναπτύσσονται ταχύτατα ενώ θεραπεύονται ταχύτατα οι πληγές. Επιστήμονες μελετούν τα φαινόμενα αυτά και δηλώνουν ότι οι βιολογικές διαδικασίες αναπτύσσονται ταχύτατα.
Οι πυραμίδες είναι ένα παράθυρο του παρελθόντος αλλά και του μέλλοντος καθώς κρύβουν μυστικά που ακόμα προσπαθούμε να ανακαλύψουμε .

Σημειωτέον οτι τα Αιγυπτιακά Μυστήρια μεταφέρθηκαν μαζί με τους θεούς στον Ελληνικό χώρο απο τον Κάδμο και τον Δαναό ως Μυστήρια (Ελευσίνια-Καβείρια) καθώς και απο μετανάστες μεταρρυθμιστές όπως ο Κέκροπας-Ερεχθέας, Ιναχος κλπ.


Ναι , αγαπητέ zoom γνωρίζω ότι χρησιμοποιούσαν τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα και σαν μυητικό ναό . Έχω συγκεντρωμένα αρκετά στοιχεία (σε σημειώσεις που κατά καιρούς κράτησα) που αφορούν στο θέμα αυτό . Πιθανόν να παραθέσω μέρος αυτών αργότερα .

quote:
zoom :

Παρεπιπτόντως φίλε Κηφεύς μια ερώτηση εκτός θέματος μιας και το ψευδόνυμο σου έχει να κάνει με τον μυθικό Κηφέα βασιλιά.
Η ερώτηση αυτή μπορεί να φαίνεται άσχετη αλλά δεν είναι.
Ο Κηφέας κατά κάποιους ιστορικούς φαίνεται να είναι βασιλιάς της Αιθοπίας, κατά κάποιους άλλους βασιλιάς κάποιας πόλης της Φοινίκης και συγκεκριμένα της Χάιφας και κατά κάποιους άλλους της Σιδώνας.
Όλοι οι βασιλείς φαίνεται να είχαν κάποια σχέση συγγένειας με τους θεούς πράγμα που μας κάνει να νοήσουμε οτι όλοι οι βασιλείς είχαν κάποιους κοινούς προγόνους.
Για να έχεις διαλέξει αυτό το ψευδόνυμο να υποθέσω οτι γνωρίζεις κάτι για το μυθικό αυτό βασιλιά. Αν μπορείς να καταθέσεις κάποια στοιχεία καθώς και για τη μυθική Αιθιοπία καθώς για κάποιους ήταν στη σημερινή Σομαλία οπου ήταν και το βασίλειο της μυθικής Μακέδας (Βασίλισσα του Σαβά)ή κάπου ανατολικά της Αιγύπτου.


Δεν υπήρχε κανένας ιδιαίτερος λόγος για την επιλογή που έκανα , του ψευδώνυμου “Κηφεύς” . Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν γνώριζα για τις μυθολογικές εκδοχές που έχουν διατυπωθεί για τον Κηφέα από την αρχαία ελληνική γραμματεία .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.21875
Maintained by Digital Alchemy