ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ (αρχική σελίδα)

Άλλες Βιβλιοπαρουσιάσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ
Σελίδα 7η
Σελίδα 6η
Σελίδα 5η
Σελίδα 4η
Σελίδα 3η
Σελίδα 2η
Σελίδα 1η

 Ο δικτυακός τόπος της Μεταεκδοτικής
URL: http://www.metaekdotiki.gr
Τίτλος: ΓΑΙΑ - Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Συγγραφείς: J. Bright, Δ. Ευαγγελόπουλος, Ν. Κανακάρης, Χ. Κώνστας, Ε.Α. Κωστάκη, Α. Λαγκάς, Σ. Μαργαριτίδου, Χ. Μήνη, Μ. Χαριτάκης

Εισαγωγή-Επιμέλεια: Αντώνης Αντωνιάδης

ΣΕΙΡΑ: Μυστική Βιβλιοθήκη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Νοέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 240

Μ' αυτόν τον τίτλο οι εκδόσεις Αρχέτυπο εξέδωσαν ένα συλλογικό έργο εννέα συγγραφέων, οι οποίοι ταξίδεψαν στην ιστορία και στη γεωγραφία, στους μύθους, στη φιλοσοφία και στην επιστήμη, στη λογοτεχνία και στο μυστικισμό, στις λατρείες και στα θρησκευτικά συστήματα. Ο καθένας με τη μέθοδό του ξετυλίγει τα μυστικά της Γης κι εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα άλλο, παρά να τα δούμε!

ΓΑΙΑ - Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Η ιστορία της Γαίας δεν είναι ίδια με την ιστορία της ανθρωπότητας, είναι δοσμένη όμως με τα μάτια των ανθρώπων. Έτσι, όταν μιλάμε για τη Γαία, τη Φύση, τον πλανήτη μας, πρέπει να διαχωρίσουμε την ιστορία της από αυτήν των ανθρώπων, γιατί η δική της ζωή είναι πιο παράξενη και πιο μυστική …

Ταξιδέψτε από τη δημιουργία της στα αόρατα ενεργειακά κέντρα της, από τους εξερευνητές της στο ρόλο του ανθρώπου μέσα στη Φύση, από τις μυστηριώδεις τελετές των ιθαγενών στο πνεύμα του κάθε τόπου, από τον Παράδεισο στην Κόλαση …


Τίτλος: ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ - Η μετάβαση από τις αρχαίες λατρείες στο Χριστιανισμό (1ος-6ος αι. μ.Χ.)

Συγγραφέας: ΔΗΜΗΤΡΗΣ Δ. ΚΟΡΓΙΑΝΙΤΗΣ

ΣΕΙΡΑ: Άγνωστη Ιστορία


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Δεκέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 424

ΤΟ ΛΥΚΟΦΩΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

Σ' αυτή την ιστορική μελέτη - που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Αρχέτυπο - ο συγγραφέας ασχολείται με μια περίοδο που τα τελευταία χρόνια απασχολεί πολλούς μελετητές στην Ελλάδα.

Είναι η περίοδος που ο Χριστιανισμός διαδίδεται και επικρατεί του Παγανισμού, λέξη στην οποία οι Χριστιανοί συνέπτυξαν όλες τις παραδοσιακές λατρείες εκτός του ιουδαϊσμού και των αιρέσεων.

Τι ήταν αυτό που βοήθησε το Χριστιανισμό να επικρατήσει και να επιβληθεί σ' έναν παγανιστικό κόσμο; Ποιες παράμετροι συνετέλεσαν σ' αυτό;

Ο Δημήτρης Κοργιανίτης εξετάζει διεξοδικά τους παράγοντες που συνέβαλαν αποφασιστικά στην επικράτηση της καινούριας θρησκείας, τις συνθήκες που προετοίμασαν αυτήν την εξέλιξη, καθώς επίσης μας δίνει πλήρη αναφορά της αντιπαγανιστικής νομοθεσίας και πρακτικής των πρώτων χριστιανών αυτοκρατόρων.

Φωτίζει πάμπολλα σκοτεινά σημεία αυτής της περιόδου, για την οποία, τόσο οι πηγές όσο και οι απόψεις των μελετητών, αλληλοσυγκρούονται. Ξεκινώντας την έρευνά του από τους Ελληνιστικούς Χρόνους (χωρίζει τη μελέτη του σε δύο μέρη και έντεκα κεφάλαια, πλέον του παραρτήματος, της εκτενούς βιβλιογραφίας, του ευρετηρίου και του επιλόγου), προχωράει στους Πρωτοχριστιανικούς Χρόνους, στην Κρίση του 3ου αι. μ.Χ, το Νεοπλατωνισμό, για να καταλήξει στους Χριστιανούς Αυτοκράτορες.

Έχετε στα χέρια σας μια ιστορική μελέτη που διακρίνεται, αφενός μεν για την αντικειμενική ματιά της, αφετέρου δε για τη γλαφυρή της αφήγηση, που σε καμιά περίπτωση δεν προδίδει την "αλήθεια".

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις:
κ. Δέσποινα Τσούμα (210) 38.19.959
κ. Άννα Μπινιτζή (2310) 226.166


Τίτλος: ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Συγγραφείς: Κ. Ζάρρας, Γ. Κολοκοτρώνης, Γ. Κόρδης, Α. Λαγκάς, Χ. Μήνη, Γ. Μπαλτογιάννης, Ν. Ξιφαράς, Δ. Ουλής, Μ. Περετζή, Ι. Ποταμιάνος, Γ. Προκοπίου, Γ. Σπυρόπουλος, Δ. Τσινικόπουλους, Ι. Ψάρρας

Εισαγωγή-Επιμέλεια: Εύα Αυλίδου

ΣΕΙΡΑ: Δρόμοι της Γνώσης


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Δεκέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 288

Με το γενικό τίτλο Τέχνη και Μυστικισμός, οι εκδόσεις Αρχέτυπο εξέδωσαν έναν τόμο συλλογικής δουλειάς που παρουσιάζει αυτή τη σχέση και την οπτική, σε διάφορες μορφές Τέχνης: από την Εικαστική Επανάσταση της Βυζαντινής Ζωγραφικής (Γ. Κόρδης), την Αστραπή της Σιωπής - Η Εσωτερική φιλοσοφία των Χάι-κου (Δ. Τσινικόπουλος), το "Δράμα" του Διονύσου (Γ. Μπαλτογιάννης), μέχρι το κεφάλαιο Ανάμεσα στην Ουτοπία και το Πνευματικό - Το Υπερβατικό στην Τέχνη της Δύσης (Γ. Κολοκοτρώνης).

ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟΣ

Οι συγγραφείς του τόμου -πανεπιστημιακοί δάσκαλοι ή δημιουργοί διαφόρων μορφών τέχνης- αναδεικνύουν με τα κείμενά τους την εσωτερική διάσταση της ύπαρξης και του κόσμου και την έκφρασή της στην Τέχνη.

Και όπως χαρακτηριστικά τονίζει η επιμελήτρια του βιβλίου Εύα Αυλίδου στην εισαγωγή της, "αυτή η απουσία εσωτερικής διάστασης στην Τέχνη, είναι απόρροια της αποκοπής του ανθρώπου από την ουσιαστική του ταυτότητα". Και συνεχίζει: "Όταν η Τέχνη στην εποχή του Πλάτωνα ή η σούφικη ποίηση του 10ου-14ου αιώνα αναφερόταν στην πνευματική διάσταση, συνδεόταν με κάτι υπαρκτό, κοινωνικά αποδεκτό και ζωντανό μέσα στην καθημερινότητα. Ο άνθρωπος όμως του 21ου αιώνα πρέπει να ξαναβρεί αυτό που έχασε. "Πού είναι η σοφία που τη χάσαμε στις γνώσεις; Πού είναι οι γνώσεις που τις χάσαμε στις πληροφορίες;" διερωτάται ο Τ.Σ. Έλιοτ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις:
κ. Δέσποινα Τσούμα (210) 38.19.959
κ. Άννα Μπινιτζή (2310) 226.166


Τίτλος: Ο 12ος ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Συγγραφέας: ZECHARIA SITCHIN

Μετάφραση: Θανάσης Βέμπος

ΣΕΙΡΑ: Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Ιανουάριος 2003

ΣΕΛΙΔΕΣ: 472

Ο 12ος ΠΛΑΝΗΤΗΣ

Στη σειρά "Εναλλακτικές Κοσμοθεωρίες" των Εκδόσεων Αρχέτυπο μόλις κυκλοφόρησε το πολύκροτο έργο του Ζαχαρία Σίτσιν, Ο 12ος Πλανήτης.

Ο 12ος Πλανήτης είναι το πρώτο από τα έξι βιβλία της σειράς "Τα Χρονικά της Γης", που έχει γράψει ο συγγραφέας και δεδομένου ότι, πέρα από αποσπάσματα που έχουν δημοσιευθεί και αναφορές που έχουν γίνει στο πρόσωπο του Σίτσιν από τους μελετητές τους είδους, δεν έχει κυκλοφορήσει στην Ελλάδα κανένα βιβλίο του, η έκδοσή του - καθώς και των υπόλοιπων έργων της σειράς στη συνέχεια - αποτελεί σημαντικό γεγονός.

Ο Σίτσιν, ένας από τους πλέον ευρυμαθείς και σημαντικούς σύγχρονους μελετητές, σ' αυτό το συγκλονιστικό βιβλίο ερευνά τους μύθους της Δημιουργίας, από μια ριζοσπαστική σκοπιά. Αποτέλεσμα τριάντα χρόνων εντατικής έρευνας, ο 12ος Πλανήτης τεκμηριώνει με αδιάσειστα στοιχεία την ύπαρξη ενός ακόμη πλανήτη στο ηλιακό μας σύστημα.

Συνδυάζοντας αρχαίες μεσοποταμιακές και βιβλικές πηγές με πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις, παραθέτοντας σχήματα, επιγραφές και αναπαραστάσεις, ο συγγραφέας ρίχνει άπλετο φως και προτείνει λύσεις σε πολλά αινίγματα του καιρού μας. Και καθώς τα συμπεράσματά του επαληθεύονται από τη σύγχρονη έρευνα, πραγματικά μας κάνει να αναρωτιόμαστε, όχι μόνον από πού ερχόμαστε, αλλά και πού οδεύουμε …

"Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες, οι οποίοι κάνουν τα έργα του Σίτσιν, που είναι πάντα καλά τεκμηριωμένα, να απέχουν παρασάγγας από όλα τα άλλα με το ίδιο κεντρικό θέμα. Ένας απ' αυτούς είναι οι γλωσσολογικές του δεξιότητες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η γνώση όχι μόνον αρκετών σύγχρονων γλωσσών, αλλά και αρχαίων Σουμεριακών, Αιγυπτιακών, Εβραϊκών και άλλων γλωσσών της αρχαιότητας", σημειώνει μεταξύ άλλων η γνωστή ιστορικός και ερευνήτρια Ρόζμαρι Ντέκερ.

Ο 12ος Πλανήτης είχε την τύχη να μεταφραστεί από έναν δόκιμο ερευνητή και συγγραφέα του είδους, τον Θανάση Βέμπο, γεγονός που κάνει εγκυρότερη την έκδοση του έργου αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις:
κ. Δέσποινα Τσούμα (210) 38.19.959
κ. Άννα Μπινιτζή (2310) 226.166


Τίτλος: ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Συγγραφείς: Παντελής Γιαννουλάκης, Γιώργος Στάμκος, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Λουκάς Καβακόπουλος, Νίκος Κανακάρης, Λένα Αδαμοπούλου, Χρήστος Ζ. Κώνστας, Jonathan Bright, Χρήστος Ρίζος, Χρήστος Οικονομίδης

ΣΕΙΡΑ: Μυστική Βιβλιοθήκη


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Νοέμβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 320

Το 1953 ένας από τους επιφανέστερους συγγραφείς της λεγόμενης "Επιστημονικής Φαντασίας", ο Ρέι Μπράντμπερι, έγραψε ένα βιβλίο με τον τίτλο Φαρενάιτ 451 (που στη συνέχεια μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Φρανσουά Τρυφώ), τίτλος που υποδεικνύει με ακρίβεια τους βαθμούς θερμοκρασίας που ένα βιβλίο αρπάζει φωτιά και καίγεται. Ο ήρωας του έργου θα ανακαλύψει στη συνέχεια μια παράξενη κοινότητα ανθρώπων, όπου το κάθε μέλος της έχει μεταμορφωθεί σ' ένα βιβλίο, γεγονός που μετατρέπει την περιπλανώμενη κοινότητα σε μια πολύτιμη ζωντανή βιβλιοθήκη. Γιατί ο καθένας απ' αυτούς έχει αποστηθίσει με ακρίβεια και πιστότητα ένα βιβλίο, κρύβοντας μ' αυτόν τον τρόπο τα βιβλία από τους διώκτες τους, σε μια κοινωνία όπου όλα τα βιβλία είναι απαγορευμένα.

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ

Τι εννοούμε με τον όρο απαγορευμένο βιβλίο; Ή πόσων ειδών Απαγορευμένα Βιβλία υπάρχουν; Ο Παντελής Γιαννουλάκης καταθέτει μια μεγάλη λίστα ειδών απαγορευμένων βιβλίων κι εμείς παραθέτουμε κάποια απ' αυτά:

· Βιβλία που θεωρήθηκαν αιρετικά για τη θρησκεία ή για την επιστήμη.
· Βιβλία προσβλητικά για τα ήθη και τις πεποιθήσεις του κατεστημένου της εκάστοτε εποχής.
· Βιβλία αποκρυφισμού και μαγείας.
· Βιβλία επαναστατικά, που η ανάγνωσή τους είναι επικίνδυνη για το εκάστοτε κατεστημένο, διότι διδάσκουν την ανατροπή του.
· Βιβλία που αποκαλύπτουν μεγάλες και διαχρονικές συνωμοσίες.
· Βιβλία που προδίδουν μεγάλα επαγγελματικά μυστικά ενός κλάδου.

Και συνεχίζει ο Παντελής Γιαννουλάκης απαριθμώντας δεκάδες κατηγορίες και υποκατηγορίες βιβλίων, που το κατεστημένο της διανόησης, των ελεγκτών της πολιτικής ορθότητας, καθώς και της επιστήμης, εύχονται να μην υπήρχαν!

Το Κεφάλαιο του Μαρξ ήταν κάποτε ένα απαγορευμένο βιβλίο. Τα έργα του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, αλλά και αρκετά έργα του Νίκου Καζαντζάκη ήταν απαγορευμένα βιβλία.

Αν πιστεύετε στη δύναμη της γνώσης, διαβάστε αυτό το αποκαλυπτικό συλλογικό βιβλίο.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τις:
κ. Δέσποινα Τσούμα (210) 38.19.959
κ. Άννα Μπινιτζή (2310) 226.166


Τίτλος: ΜΕΤΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

Συγγραφέας: Γιώργος Στάμκος

ΣΕΙΡΑ: Άγνωστη Ιστορία


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: Οκτώβριος 2002

ΣΕΛΙΔΕΣ: 224

ΜΕΤΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ

Στα τέλη του 20ού αιώνα μια επιδημία σεναρίων συντέλειας ή Αποκάλυψης είχε προσβάλει τα Μ.Μ.Ε., δημιουργώντας ένα είδος μαζικής παράκρουσης σχετικά με το επερχόμενο "Τέλος του Κόσμου".

Η "συντέλεια", όπως προβλήθηκε, δεν συνέβη. Ή μήπως συνέβη και εμείς δεν το αντιληφθήκαμε, επειδή είχε μια τέτοια μορφή που ούτε καν μπορούσαμε να υποψιαστούμε;

Ο Γιώργος Στάμκος, με το βιβλίο του, που μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Αρχέτυπο και μετά από έρευνα και μελέτη χρόνων, μας αποκαλύπτει ότι ήδη ζούμε την εποχή της Μετα-Αποκάλυψης. Εποχή που η παλιά Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία έχει εξελιχθεί, παίρνοντας τη μορφή της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας που ελέγχει τον πλανήτη μας με τρόπους που ξεπερνούν ακόμη και τη φαντασία: ψυχοκυβερνητική, προπαγάνδα, παραπληροφόρηση και διαφημιστικοί "ιοί", ηλεκτρομαγνητικές βόμβες και μαζικός έλεγχος, μη φονικά όπλα και κυβερνοπόλεμος.

Ο Γιώργος Στάμκος χαρτογραφεί τον κόσμο της Μετα-Αποκάλυψης, στον οποίο η Αμερικανική Αυτοκρατορία κυριαρχεί συντριπτικά, χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της Τεχνολογίας, καθώς και προηγμένες τεχνικές μαζικού ελέγχου.

Στην εποχή της Μετα-Αποκάλυψης η Ελευθερία και η Αλήθεια βρίσκονται υπό διωγμό. Η πληροφόρηση είναι αντίσταση. Α ν τ ι σ τ α θ ε ί τ ε!Ο Γιώργος Στάμκος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη. Από το 1988 αρθρογραφεί, στον ειδικό τύπο κυρίως, κι έχει δημοσιεύσει πάνω από 800 εξειδικευμένα άρθρα.

Η συγγραφική του περιπέτεια ξεκίνησε με το βιβλίο, Νίκολα Τέσλα: Ο Προφήτης του 21ου αιώνα (1999), που γνώρισε και γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Ακολούθησαν τα βιβλία, Μυστική Σερβία (1999, μαζί με τη Μίλιτσα Κοσάνοβιτς), Απαγορευμένη Τεχνολογία (2000), Η Γεωπολιτική του Αρχιπελάγους: Ο Ελληνισμός στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης (2000), Ελεύθερη Ενέργεια: Η Επόμενη Πλανητική Επανάσταση (2001). Έχει επίσης συμμετάσχει με εκτενή κείμενά του στα συλλογικά έργα Μυστικές Εταιρείες (1998), Μυστική Ελλάδα (1999), Μαγεία: Η Απόκρυφη Παράδοση του Κόσμου (2000), Τα Μεγάλα Μυστήρια του Κόσμου (2001), Ιερή Ελλάδα (2001), Ο Πόλεμος ενάντια στο Matrix (2002), Ιστορία του Μέλλοντος (2002) κ.ά. των εκδόσεων Αρχέτυπο.Κεντρική Σελίδα ESOTERICA.gr