ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο "ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΚΑΡΠΟΣ";
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ελεάτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας


63 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2006, 10:42:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεάτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλος
Φίλε Ελεάτη,
Με εκπλήσσει αφάνταστα ο βαθμός παρερμηνείας σου όλων των σημείων που ανάπτυξες στο προηγούμενο μήνυμά σου.

Γιατί μωρέ τα έχεις δει τόσο στραβά;

Που τις έχεις βρει τέτοιου είδους ερμηνείες



quote:
Ψηλος
Υποψιάζομαι πως η επιμονή σου αυτή στο να παρερμηνεύεις το νόημα των αποσπασμάτων που παραθέτεις, δεν οφείλεται στο ότι αδυνατείς να κατανοήσεις το πραγματικό νόημά τους, αλλά κάτι άλλο πρέπει να συμβαίνει που εγώ δεν γνωρίζω.

Κοιτα Ψηλε εγω δεν παρερμηνευω τιποτα. Οποιος διαβασει την συζητηση ας κρινει το τι συμβαινει. Εσυ επειδη βλεπεις το θεμα με τις δογματικες παρωπιδες της πιστης σου βλεπεις "πραγματικα νοηματα" που δεν υπαρχουν για να δικαιολογησεις την πιστη σου. Εγω δεν εχω κανενα δογμα στο οποιο πρεπει να υπακουω επομενως βλεπω τα πραγματα πιο ελευθερα.

Λοιπον:

quote:
Ψηλος
"1ον δεν θα πεθανουν,": κι όμως, πέθαναν. Η προειδοποίηση του Θεού ότι θα πεθάνουν δεν είναι κάτι όπως όταν φας ένα δηλητιριώδες μανιτάρι και μέσα σε λίγες ώρες πεθαίνεις. Το σχέδιο του Θεού για τον άνθρωπο ήταν να του προσφέρει ένα ιδανικό περιβάλλον (Παράδεισος), όπου και θα ζούσε αιώνια ευρισκόμενος σε συνεχή επαφή με τον Πατέρα του.

Με την παρακοή του όμως ο άνθρωπος επέλεξε το αντίθετο από αυτό που του είχε ετοιμάσει ο Θεός Πατέρας. Προτίμησε το θάνατο, τη φθορά. Ο άνθρωπος αρνήθηκε τον Παράδεισο και όντως, το μέρος αυτό δεν ήταν πια το κατάλληλο για να συνεχίσει τη ζωή του.


Ο Ιεχωβας λεει:

quote:
"Του εδωσε αυτην την εντολη:" Απο ολα τα δεντρα του κηπου μπορεις να τρως. Απο το δεντρο ομως της γνωσης του καλου και του κακου να μη φας. γιατι την ιδια μερα που θα φας απο αυτο, εξαπαντος θα πεθανεις." ΓΕΝΕΣΙΣ 2, 15-17

Ομως τι συμβαινει τελικα;;;:

quote:
"Τωρα πια ο ανθρωπος εγινε σαν ενας απο μας στο να γνωριζει το καλο και το κακο. Υπαρχει, λοιπον, κινδυνος ν' απλωσει το χερι του και να φαει απο το δεντρο της ζωης και να ζησει αιωνια". Ετσι ο Κυριος ο Θεος εδιωξε τον ανθρωπο απο τον κηπο της εδεμ, για να καλλιεργει την γη απο την οποια ειχε προελθει.

Eνω τους λεει οταν αν φανε απο το καρπο θα πεθανουν, τελικα διωκονται απλα απο τον κηπο της εδεμ και δεν αναφερεται οτι πεθαινουν. Πεθαινουν αργοτερα ως ανθρωποι που ειναι αλλα και στο κηπο της Εδεμ υπαρχει θανατος αφου το δεντρο της ζωης ειναι απαγορευμενο.

Ομως το σημαντικοτερο ειναι οτι τελικα ο,τι συμβαινει, συμβαινει οχι λογω της βρωσης του καρπου της γνωσεως του καλου και του κακου αλλα λογω της ανυπακοης στην εντολη του Ιεχωβα και αυτο τα λεει ολα.

quote:
Ψηλος
Αναρωτηθήκατε ποτέ προς τι όλοι οι αγώνες του ανθρώπου σήμερα;
Δεν αγωνιζόμαστε όλοι μας για να εξασφαλίσουμε μια άνετη ζωή και ένα καλύτερο, υλικό ως επί το πλείστω, μέλλον σε εμάς και τα παιδιά μας;
Μα αυτή την άνεση την είχαμε εξασφαλισμένη ευθύς αμέσως με τη δημιουργία μας!

Είχαμε εξασφαλισμένη και την πνευματική μας εξέλιξη η οποία θα μας οδηγούσε στο "καθ' εικόνα και ομοίωση" (αυτό τώρα είναι ένα άλλο κεφάλαιο), όπως μας είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Πατέρας.


Αυτο ειναι το επιπεδο του παραδεισου του Ιεχωβα η υλικη ανεση σε ανταλλαγμα της τυφλης υπακοης. Σπουδαια πνευματικοτητα!

Οσο για την πνευματικη εξελιξη που αναφερεις, μπορεις να μου πεις που στο μυθο του παραδεισου αναφερεται κατι τετοιο;;;; Γιατι ειναι πολυ βολικο για την πιστη σου αλλα δεν παυει να ειναι φανταστικο δημιουργημα για να δικαιολογηθουν τα αδικαιολογητα.
Ο μονος που παρακινει σε πνευματικη εξελιξη-ανοδο και θεωση- κατ'εικονα και καθ'ομοιωση ειναι ο Οφις: [οτι την ημερα που θα φατε απ' αυτο(καρπο της γνωσης του καλου και του κακου), θα ανοιχτουν τα ματια σας και θα γινετε σαν θεοι, και θα γνωριζετε το καλο και το κακο"]

-----------------------------------------
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2006, 11:41:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ελεάτη,
Επιμένεις να ισχυρίζεσαι ότι το φίδι είχε δίκαιο ενώ δεν είναι έτσι.

Σε έχω ρωτήσει άπειρες φορές αλλά απάντηση δεν πείρα.

Τελικά οι πρωτόπλαστοι έγιναν Θεοί όπως ισχυρίστηκε το φίδι και όπως επιμένεις να τονίζεις και εσύ;;

Πες μου σε παρακαλώ;; Δώσε μου επιτέλους μια απάντηση!


Έως τώρα αναφερόμασταν σε αυτό που τους είπε το φίδι, δηλαδή ότι δεν θα πεθάνουν, αποδεχόμενοι και οι δύο (εσύ και εγώ) ότι το φίδι εννοούσε το σωματικό θάνατο, πράγμα που δεν έγινε αμέσως αλλά στη συνέχεια.

Όσον αφορά όμως το εδάφιο που λέει ότι "την ίδια μέρα θα πεθάνετε", αναφέρεται στον πνευματικό θάνατο των πρωτοπλάστων. Όντως, την ίδια μέρα που επέλεξαν την ανυπακοή στο θέλημα του Πατέρα τους, χωρίστηκαν, απομακρύνθηκαν από το Θεό, από την πηγή της αληθινής ζωή.
Ο Θεός όταν έπλασε τον άνθρωπο του μετέδωσε και το ζωοποιόν Άγιο Πνεύμα.
Με το παράπτωμά τους οι πρωτόπλαστοι έδιωξαν το ζωοποιόν Άγιο Πνεύμα από μέσα τους και την ίδια στιγμή πέθαναν πνευματικά.

Για το λόγο αυτό, χωρίς πλέον τη ζωοποιό δύναμη του Αγίου Πνεύματος, το σώμα δεν μπορεί να αντέξει στη φθορά με συνέπεια να φθείρεται και να πεθαίνει.

Αυτή είναι η πνευματική "διάσταση" του παραπτώματος των πρωτοπλάστων.

Edited by - Ψηλός on 10/08/2006 11:43:38Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pr_gid
Μέλος 2ης Βαθμίδας


280 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/08/2006, 14:10:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pr_gid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ελεάτης:
Ο μονος που παρακινει σε πνευματικη εξελιξη-ανοδο και θεωση- κατ'εικονα και καθ'ομοιωση ειναι ο Οφις: [οτι την ημερα που θα φατε απ' αυτο(καρπο της γνωσης του καλου και του κακου), θα ανοιχτουν τα ματια σας και θα γινετε σαν θεοι, και θα γνωριζετε το καλο και το κακο"]
Αγαπητέ Ελεάτη, αυτός που παρακινεί κάποιον σε κάτι, το αν τον παρακινεί για καλό σκοπό ή με δόλο φαίνεται από τις συνέπειες που έχει η τέλεση της πράξης από τον παρακινούμενο.

Στην προκειμένη περίπτωση ο όφις δεν παρακινεί προς ανώτερη πνευματική άνοδο αλλά προς την παρακοή και την αλαζονεία παραμυθιάζοντας την Έυα πως θα γίνει θεός αν παρακούσει την εντολή του θεού και φάει από τον απαγορευμένο καρπό (αν εδώ δεν μπορούμε να συμφωνούμε ότι έχουμε να κάνουμε με αλαζονεία τότε κακώς συζητάμε ).

Επίσης οι συνέπειες της πράξεως κάθε άλλο παρά ευεργετικές ήταν για τους πρωτόπλαστους και το ανθρώπινο γένος.
Ούτε θεοί έγιναν,
ούτε σοφοί

Aν ούτε εδώ στο προφανές και αυταπόδεικτο δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε τότε και πάλι κακώς κάνουμε που συζητάμε διότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλουμε άκρη.

Νομίζω ότι θα βοηθούσε τον διάλογο αν τοποθετούσαμε τα πράγματα στις πραγματικές τους διαστάσεις και δανειζόμασταν ένα παράδειγμα από την σκληρή πραγματικότητα. Η κίνηση του Οφη – Διάβολος είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του έμπορου ναρκωτικών που προσπαθεί να πουλήσει ναρκωτικά σε παιδί 1ης γυμνασίου.

Για να φέρουμε για λίγο όλοι μας αυτές τις 2 εικόνες στο μυαλό μας:

1. την εικόνα του εμπόρου ναρκωτικών που προσπαθεί να πείσει παιδί της 1ης γυμνασίου να πάρει ναρκωτκά
και
2. την εικόνα του Οφη που προσπαθεί να πείσει την Έυα να παρακούσει τον θεό και να δοκιμάσει από τον απαγορευμένο καρπό.

Τα λόγια και η τακτική του Όφη είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά του εμπόρου ναρκωτικών προς το μικρό παιδάκι. Τι λέει ο έμπορος ναρκωτικών; Δεν λέει άραγε στο παιδί ένα ποτ-πουρί από τις παρακάτω φράσεις;

Πάρε ρε, μη φοβάσαι δοκίμασε...
Θα αισθανθείς όμορφα, δεν θα έχεις ανάγκη μετά τίποτα πάρε ρε χαζέ...
Γίνε μάγκας ρε, δοκίμασε εγώ για το καλό σου το λέω για να γίνεις μάγκας...
Μην ακούς τους γονείς και τους δασκάλους σου ρε χαζέ, αυτοί σου λένε ψέματα επειδή δεν θέλουν να μεγαλώσεις, γίνε άντρας ρε δοκίμασε, γίνε ενήλικος μια ζωή από τη φούστα της μαμάς σου θα κρέμεσαι;

Βέβαια αν το παιδί τελικά παρασυρθεί από τα ψεύτικα λόγια του εμπόρου ναρκωτικών και πάρει ναρκωτικά οι ολέθριες επιπτώσεις που θα έχει στην μετέπειτα ζωή του αυτή η πράξη είναι σε όλους μας γνωστές. Ακριβώς την ίδια τακτική και τα ίδια επιχειρήματα με αυτά ενός εμπόρου ναρκωτικών χρησιμοποίησε και ο διάβολος για να πείσει τους πρωτόπλαστους να παρακούσουν τον Θεό. Αντί λοιπόν να ωραιοποιούμε τον διάβολο και να τον παρομοιάζουμε με φιλόσοφο ας δούμε τα γεγονότα στις πραγματικές και ρεαλιστικές τους διαστάσεις και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.

Edited by - pr_gid on 10/08/2006 16:38:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 08:42:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ pr_gid, αναφέρεις:

quote:
Στην προκειμένη περίπτωση ο όφις δεν παρακινεί προς ανώτερη πνευματική άνοδο αλλά προς την παρακοή και την αλαζονεία παραμυθιάζοντας την Έυα πως θα γίνει θεός αν παρακούσει την εντολή του θεού και φάει από τον απαγορευμένο καρπό (αν εδώ δεν μπορούμε να συμφωνούμε ότι έχουμε να κάνουμε με αλαζονεία τότε κακώς συζητάμε ).

Ο όφις παρακινεί την Εύα να φάει από τον απαγορευμένο καρπό, από τον καρπό του δέντρου της Γνώσης του Καλού και του Κακού.
Σε καμία περίπτωση η γνώση δεν θεωρείται ως μια μορφή αλαζονείας.
Αλαζονεία, φίλε μου, γίνεται από την στιγμή που ο κάτοχος της γνώσης την χρησιμοποιεί για ίδιο όφελος και για να βλάψει τον συνάνθρωπο του.

Το φίδι λοιπόν σε καμία περίπτωση δεν παρακίνησε την Εύα στην αλαζονεία.
Την παρακίνησε προς την γνώση.
Το πως θα χρησιμοποιούσε η Εύα κι ο Αδάμ την γνώση είναι ένα θέμα έξω από το φίδι.

Βλέποντας τον παραλληλισμό που κάνεις του όφη με τον έμπορο ναρκωτικών, δε μπορώ να βρω κάποια συνδετικά στοιχεία μεταξύ τους...
Στην προκειμένη περίπτωση το όπιο (θάνατο) θα το λάμβαναν από τον όφη ή μια κατάσταση παραμονής στην ά-γνοια θα λειτουργούσε ως όπιο για αυτούς?

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ελεάτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας


63 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 10:56:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεάτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ψηλος
Σε έχω ρωτήσει άπειρες φορές αλλά απάντηση δεν πείρα.

Τελικά οι πρωτόπλαστοι έγιναν Θεοί όπως ισχυρίστηκε το φίδι και όπως επιμένεις να τονίζεις και εσύ;;

Πες μου σε παρακαλώ;; Δώσε μου επιτέλους μια απάντηση!


Βεβαιως να σου απαντησω αν και το εχω κανει ηδη πιο πανω. Καταρχας διαμαρτυρομαι γιατι εσυ και ο pr_gid διαστρεβλωνετε τα λογια του Οφεως. Ο Οφις λεγει οτι οι ανθρωποι θα γινουν σαν θεοι οχι "Θεοι". Και βεβαια εγιναν σαν θεοι αφου οπως παραδεχεται και ο Ιεχωβας γνωρισαν το καλο και το κακο σαν τον ιδιο και ειχαν ετσι την δυνατοτητα να ζησουν αιωνια.
Και βεβαια το "σαν θεοι" του Οφεως παραπεμπει στη θεωση και το κατ'εικονα και καθ' ομοιωση ενω αντιθετα ο Ιεχωβας δειχνει να μη θελει οι ανθρωποι να του μοιασουν.

quote:
Ψηλος
Έως τώρα αναφερόμασταν σε αυτό που τους είπε το φίδι, δηλαδή ότι δεν θα πεθάνουν, αποδεχόμενοι και οι δύο (εσύ και εγώ) ότι το φίδι εννοούσε το σωματικό θάνατο, πράγμα που δεν έγινε αμέσως αλλά στη συνέχεια.

Ναι, αλλα μη ξεχνουμε οτι και στο κηπο της εδεμ υπαρχει θανατος αφου το δεντρο της ζωης ειναι αυστηρως απαγορευμενο και για να μη γευτουν οι ανθρωποι απο τον καρπο του διωκονται απο τον παραδεισο.

quote:
Ψηλος
Όσον αφορά όμως το εδάφιο που λέει ότι "την ίδια μέρα θα πεθάνετε", αναφέρεται στον πνευματικό θάνατο των πρωτοπλάστων. Όντως, την ίδια μέρα που επέλεξαν την ανυπακοή στο θέλημα του Πατέρα τους, χωρίστηκαν, απομακρύνθηκαν από το Θεό, από την πηγή της αληθινής ζωή.
Ο Θεός όταν έπλασε τον άνθρωπο του μετέδωσε και το ζωοποιόν Άγιο Πνεύμα.
Με το παράπτωμά τους οι πρωτόπλαστοι έδιωξαν το ζωοποιόν Άγιο Πνεύμα από μέσα τους και την ίδια στιγμή πέθαναν πνευματικά.

Αυτα περι πνευματικου θανατου ειναι η αποψη της θρησκειας. Τι ομως προκαλει αυτο τον δηθεν πνευματικο θανατο;;; Λες η ανυπακοη στο θελημα του Πατερα τους. Αν το θελημα του "Πατερα" ειναι να μεινουμε μια ζωη στην αγνοια και την αμαθεια πρεπει να υπακουσουμε;;;
Τι κακο μπορει να προκαλεσει γνωση του καλου και του κακου;;; Γιατι ο Ιεχωβας παραδεχεται οτι με την βρωση του καρπου γνωρισαν το καλο και το κακο. Αφου το γνωρισαν εκριναν τον παραδεισο του Ιεχωβα ως κατι κακο και δεν θελησαν να παραμεινουν. Αυτο που που εσυ αποκαλεις πνευματικο θανατο το λεω πνευματικη αναγεννηση, ξυπνημα απο τον πνευματικο υπνο.

quote:
pr_gid
Στην προκειμένη περίπτωση ο όφις δεν παρακινεί προς ανώτερη πνευματική άνοδο αλλά προς την παρακοή και την αλαζονεία παραμυθιάζοντας την Έυα πως θα γίνει θεός αν παρακούσει την εντολή του θεού και φάει από τον απαγορευμένο καρπό (αν εδώ δεν μπορούμε να συμφωνούμε ότι έχουμε να κάνουμε με αλαζονεία τότε κακώς συζητάμε ).

pr_gid μη ξεχνας οτι ο απαγορευμενος καρπος ειναι ο καρπος της γνωσης του καλου και του κακου. Και σιγουρα η γνωση του καλου και του κακου ειναι πνευματικη ανοδος.
Ναι, ο Οφις παρακινει προς την παρακοη στην εντολη του Ιεχωβα η οποια απαγορευει απο τους ανθρωπους να γνωρισουν τι ειναι καλο και τι κακο. Και κατι ηξερε και το απαγορευε γιατι μολις γνωρισαν το καλο και το κακο απομακρυνθηκαν απο αυτον προφανως γιατι εκριναν την συναναστροφη τους μαζι του κακη.
Ο Οφις τους εσωσε και δεν τους παραμυθιασε αφου οτι λεει ειναι αληθεια. Και βεβαια οπως λεω και πιο πανω στον Ψηλο τους ειπε οτι θα γινουν "σαν θεοι" και οχι "Θεοι". Υπαρχει χαωδης διαφορα αναμεσα σ' αυτα τα δυο και να μη τα μπερδευετε επειδη σας βολευει.
Αλαζονεια φυσικα και δεν υπαρχει εκτος αν η επιθυμια της ομοιωσης προς το θειο και η επιθυμια γνωσης του καλου και του κακου ειναι αλαζονεια.

quote:
pr_gid
Επίσης οι συνέπειες της πράξεως κάθε άλλο παρά ευεργετικές ήταν για τους πρωτόπλαστους και το ανθρώπινο γένος.

Ξυπνησαν απο τον ληθαργο της ευκολιας του παραδεισου της αγνοιας και επιθυμησαν με την παρακινηση του Οφεως να μαθουν την αληθεια να προοδευσουν πνευματικως γνωριζοντας τι ειναι καλο και τι κακο.
Πολυ ευεργετικο μου φαινεται εμενα αυτο.

quote:
pr_gidΗ κίνηση του Οφη – Διάβολος είναι ακριβώς η ίδια με αυτή του έμπορου ναρκωτικών που προσπαθεί να πουλήσει ναρκωτικά σε παιδί 1ης γυμνασίου.

Τα λόγια και η τακτική του Όφη είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά του εμπόρου ναρκωτικών προς το μικρό παιδάκι

Ακριβώς την ίδια τακτική και τα ίδια επιχειρήματα με αυτά ενός εμπόρου ναρκωτικών χρησιμοποίησε και ο διάβολος για να πείσει τους πρωτόπλαστους να παρακούσουν τον Θεό. Αντί λοιπόν να ωραιοποιούμε τον διάβολο και να τον παρομοιάζουμε με φιλόσοφο ας δούμε τα γεγονότα στις πραγματικές και ρεαλιστικές τους διαστάσεις και ας βγάλουμε τα συμπεράσματα μας.


Αυτο το παραδειγμα ειναι πραγματικα ατυχεστατο και επιεικως ανοητο.

Διοτι τολμας να συγκρινεις την γνωση του καλου και του κακου με τα ναρκωτικα. Πραγματικα ειναι παντελως ασχετα και αντιθετα, απο την μια η γνωση του τι ειναι καλο και τι κακο που θα μου εξασφαλισει την ορθη κριση για τα πραγματα και την δυνατοτητα να πραττω εκουσιως το καλο και απο την αλλη τα θανατηφορα εξαρτησιογονα ναρκωτικα τα οποια τα παιρνουν οσοι τα παιρνουν ακριβως γιατι εχουν αγνοια καλου και κακου.
Μη ξεχνατε οτι ο απαγορευμενος καρπος εχει ονομα και ειναι ο καρπος της γνωσης του καλου και του κακου.

quote:
Dying_Incubus
Βλέποντας τον παραλληλισμό που κάνεις του όφη με τον έμπορο ναρκωτικών, δε μπορώ να βρω κάποια συνδετικά στοιχεία μεταξύ τους...
Στην προκειμένη περίπτωση το όπιο (θάνατο) θα το λάμβαναν από τον όφη ή μια κατάσταση παραμονής στην ά-γνοια θα λειτουργούσε ως όπιο για αυτούς?

Πολυ σωστο αυτο που λεει ο Dying_Incubus. Πραγματικα ως ναρκωτικο μοιαζει πολυ περισσοτερο η κατασταση αγνοιας και γυμνιας που επικρατουσε στον παραδεισο παρα βεβαια η επιθυμια γνωσης του καλου και του κακου.

Τραγικο παντως ειναι το γεγονος οτι και η επισημη θρησκεια πρεπει να παρερμηνευει τα ιδια τα ιερα της κειμενα για να σταθει. Ετσι αποκρυπτοντας το ονομα του απαγορευμενου καρπου, παραποιωντας τα λογια του Φιδιου, αποκρυπτοντας καποια σημεια του μυθου αυτου και βεβαια στηριζομενη στην αγνοια των πιστων για τα ιδια τους τα ιερα κειμενα δημιουργειται μια εικονα πολυ διαφορετικη απο την πραγματικοτητα.


-----------------------------------------

Edited by - Ελεάτης on 11/08/2006 11:03:21

Edited by - Ελεάτης on 11/08/2006 11:04:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pr_gid
Μέλος 2ης Βαθμίδας


280 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 11:55:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pr_gid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε dying incubus
‘Ισως να μην εκφράστηκα συντακτικά σωστά αλλά το γεγονός της παρακοής της εντολής του θεού με απώτερο σκοπό να γίνω εγώ θεός δεν είναι αλαζονεία;

Γιατί έφαγε τελικά η Έυα; Επειδή το ακάθαρτο πνεύμα της είπε πως αν φάει και παρακούσει τον θεό θα γίνει η ίδια θεός. Ο λόγος που έφαγε και τελικά παράκουσε τον θεό η Έυα δεν ήταν επιθυμία της γνώσης του κακού (όπως αόριστα λεμέ αλλά θα πω παρακάτω τι σημαίνει η γνώση αυτή πρακτικά) αλλά η επιθυμία της να γίνει θεός ύστερα από το παραμυθίασμα του ακάθαρτου πνεύματος.
Αυτό δεν είναι αλαζονεία;


Επίσης ας δούμε ρεαλιστικά και όχι αόριστα τι σημαίνει η έννοια γνωρίζω το κακό.

Παράδειγμα: Έχουμε ένα αθώο παιδί το οποίο έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς κακίες μίση και έχθρες αλλά γεμάτο αγάπη. Τι σημαίνει λοιπόν η φράση μαθαίνει το κακό; Απαντώ συγκεκριμένα στο τι σημαίνει γνώση του κακού στην πράξη και όχι αόριστα:

Μαθαίνει να λέει ψέματα.
Μαθαίνει να είναι εγωιστής.
Μαθαίνει να είναι υβριστής.
Μαθαίνει να βασανίζει.
Μαθαίνει να ειρωνεύεται.
Μαθαίνει να πληγώνει τον συνάνθρωπο του.
Μαθαίνει να είναι οργίλος.
Μαθαίνει να διαβάλει τον συνάνθρωπο του.
Μαθαίνει να είναι κοιλιόδουλος.
Μαθαίνει να είναι σαδιστής.
Μαθαίνει να είναι μαζοχιστής.
Μαθαίνει να είναι βιαστής.
Μαθαίνει να σκοτώνει.
…..
…..
…..
…..

Και ένα σωρό άλλες πράξεις (άπειρες είναι) οι οποίες αυτές πρακτικά και όχι αόριστα σημαίνουν γνωρίζω το κακό.

Όλη η παραπάνω γνώση έχει τελικά αναβαθμίσει το άμοιρο αυτό παιδί;
Απαντώ: Όχι βέβαια.


Edited by - pr_gid on 11/08/2006 12:13:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 12:37:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
pr_gid:
«..το γεγονός της παρακοής της εντολής του θεού με απώτερο σκοπό να γίνω εγώ θεός δεν είναι αλαζονεία;»

Η στάση υπεροψίας, εκ μέρους του Θεού, δεν είναι αλαζονεία? Η υφέρπουσα υπερβολή στο στήσιμο ενός δένδρου «δοκιμασίας», καταμεσής του οίκου του Θεού, δεν είναι αλαζονεία?

Μήπως θα πρέπει να μάθουνε κάποιοι ξανά την Ελληνική γλώσσα?

Διότι, ΠΟΙΟΣ ο σκοπός αυτής της στημένης στην ουσία διαδικασίας, όταν κάλλιστα μπορούμε να προδιαγράψουμε πως ο Θεός, ως Παντογνώστης και Πάνσοφος, ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΕΚΒΑΣΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ?

Μήπως αυτό που δώσατε υπόσταση είναι…εξαιρετικά φιλοπαίγμων?

pr_gid:
«Όλη η παραπάνω γνώση έχει τελικά αναβαθμίσει το άμοιρο αυτό παιδί;»

Η ρητορική αυτή είναι αδιέξοδη, καθώς ο ίδιος ο Θεός δεν παρουσιάζεται ελεύθερος παθών και προβλημάτων φίλτατε.

Και μια ερώτηση, προκειμένου να καταστεί πιο ξεκάθαρη η αδιέξοδη οδός αυτής της προσέγγισης του Αγνωστου Θείου που μας περιβάλλει: Εχει ο άνθρωπος ελεύθερη βούληση μετά την είσοδο του στον παράδεισο?

Αναμένω αγαπητέ….
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 13:17:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ελεάτης
Βεβαιως να σου απαντησω αν και το εχω κανει ηδη πιο πανω. Καταρχας διαμαρτυρομαι γιατι εσυ και ο pr_gid διαστρεβλωνετε τα λογια του Οφεως. Ο Οφις λεγει οτι οι ανθρωποι θα γινουν σαν θεοι οχι "Θεοι". Και βεβαια εγιναν σαν θεοι αφου οπως παραδεχεται και ο Ιεχωβας γνωρισαν το καλο και το κακο σαν τον ιδιο και ειχαν ετσι την δυνατοτητα να ζησουν αιωνια.
Και βεβαια το "σαν θεοι" του Οφεως παραπεμπει στη θεωση και το κατ'εικονα και καθ' ομοιωση ενω αντιθετα ο Ιεχωβας δειχνει να μη θελει οι ανθρωποι να του μοιασουν.

Αχ βρε Ελεάτη, τα πιστεύεςι αυτά που λες;;

Αφού δεν έχεις κάτι να πεις το ρίχνεις στην τρελίτσα τώρα;;
Ποια η διαφορά του "σαν Θεός" από το "Θεός";

Για πες μου, εξήγησε το φίδι στους πρωτόπλαστους αυτό που αναφέρεις εσύ πιο πάνω περί αιωνίου ζωής; Για δείξε μου που το αναφέρει το φίδι;;

Όσον αφορά το καθ' εικόνα και ομοίωση, άστο καλύτερα γιατί σε βλέπω να το πετσοκόβεις όπως κάνες και με αυτά που μας λες τώρα!


quote:
Ελεάτης
Ναι, αλλα μη ξεχνουμε οτι και στο κηπο της εδεμ υπαρχει θανατος αφου το δεντρο της ζωης ειναι αυστηρως απαγορευμενο και για να μη γευτουν οι ανθρωποι απο τον καρπο του διωκονται απο τον παραδεισο.

Που το είδες εσύ ότι στον κήπο της Εδέμ υπάρχει θάνατος; Που αναφέρει η Γένεσις για θάνατο στην Εδέμ;
Βρε Ελεάτη, τι παλαβά είναι αυτά που μας λες τώρα;;
Στη Βίβλο δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι πρωτόπλαστοι γεννήθηκαν ούτε θνητοί αλλά ούτε και αθάνατοι. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πλάστηκαν με τη δυνατότητα να ομοιάσουν το Θεό Πατέρα "καθ' εικόνα και ομοίωση", κατά χάρη και όχι κατά φύση. Ο άνθρωπος πλάστηκε με προορισμό να ζήσει αιώνια.
Είναι τελείως παράδοξο και άνευ λογικής το να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Θεός έφερε στη ζωή τον άνθρωπο προορίζοντάς τον να πεθάνει!
Και να θελήσουμε να εξετάσουμε κάτι τέτοιο με την ψυχρή λογική που, κάθε τρεις και λίγο, την επικαλούνται ορισμένοι εδώ μέσα στο Εσωτέρικα, δεν βρίσκουμε καμιά λογική εξήγηση που να δικαιολογεί μια τέτοια πράξη.

Ο άνθρωπος επέλεξε το θάνατο, εν τη ελευθερία του. Ο πνευματικός τους θάνατος διέκοψε την πορεία προς την πνευματική του "ενηλικίωση" που θα τον καθιστούσε έτοιμο πια να γευτεί τον καρπό της γνώσης του καλού και του πονηρού, καθώς και τον καρπό της ζωής στη συνέχεια.

Κενός πλέον ο άνθρωπος από το ζωοποιών Άγιο Πνεύμα, επέλεξε να ζήσει μακριά από την πηγή της ζωής και έτσι και το σώμα του υπέστη τη στέρηση της ζωοποιού δυνάμεως, με αποτέλεσμα να φθαρθεί και να πεθάνει.


quote:
Ελεάτης
Αυτα περι πνευματικου θανατου ειναι η αποψη της θρησκειας.

Τώρα είναι που με έστειλες!!
Κοίτα να δεις που είχα την εντύπωση ότι μέχρι τώρα το θέμα μας ήταν σχετικό με τη θρησκεία και την "άποψή" της.

Τότε, πες μου βρε Ελεάτη, ποιανού άποψη εξετάζουμε γιατί μάλλον δεν έχω καταλάβει και άδικα χάνω τον καιρό μου!

quote:
Τι ομως προκαλει αυτο τον δηθεν πνευματικο θανατο;;; Λες η ανυπακοη στο θελημα του Πατερα τους. Αν το θελημα του "Πατερα" ειναι να μεινουμε μια ζωη στην αγνοια και την αμαθεια πρεπει να υπακουσουμε;

Αν ο Παντογνώστης Θεός μας έπλασε καθ' εικόνα και ομοίωση δική του δεν πιστεύω ότι ήθελε να μείνουμε "μια ζωή στην άγνοια και στην αμάθεια". Αν ήθελε κάτι τέτοιο θα μπορούσε να μας πλάσει όπως κάποιο από τα άλλα δισεκατομμύρια είδη που δημιούργησε πριν τον άνθρωπο, έτσι δεν είναι;
Γνωρίζεις κανένα πατέρα που να θέλει το παιδί του να μείνει "μια ζωή" στην άγνοια και την αμάθεια;;

quote:
Τι κακο μπορει να προκαλεσει γνωση του καλου και του κακου;;;

Ότι κακό μπορεί να κάνει και ένα μαχαίρι αν το δώσεις σε ένα μικρό παιδί. Αν δώσεις ένα μαχαίρι σε ένα μικρό παιδί (πνευματικά ανώριμος άνθρωπος) μπορεί να γίνεις εσύ η αιτία να σκοτωθεί ή και να σκοτώσει ή να τραυματίσει κάποιο άλλο παιδί ή και ενήλικα. Το ίδιο όμως μαχαίρι στον ενήλικα (πνευματικά ώριμος άνθρωπος), του διευκολύνει τη ζωή σε ένα σωρό πράγματα της καθημερινής του ζωής.

quote:
Γιατι ο Ιεχωβας παραδεχεται οτι με την βρωση του καρπου γνωρισαν το καλο και το κακο. Αφου το γνωρισαν εκριναν τον παραδεισο του Ιεχωβα ως κατι κακο και δεν θελησαν να παραμεινουν.

Ο Θεός λέει πως γνώρισαν κάτι εντελώς πρόωρα, το οποίο και δεν θα τους ωφελούσε σε τίποτα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αντιθέτως, με την πράξη τους αυτή, αν παρέμεναν στον Παράδεισο, θα έθεταν σε κίνδυνο την περαιτέρω πορεία τους, καθώς και την πορεία όλων όσων εξουσίαζαν οι ίδιοι.
Είπαν οι πρωτόπλαστοι ότι δεν θέλησαν να παραμείνουν στον Παράδεισο βρε Ελεάτη;
Ότι θες και φαντάζεσαι μας λες τώρα!!


quote:
Αυτο που που εσυ αποκαλεις πνευματικο θανατο το λεω πνευματικη αναγεννηση, ξυπνημα απο τον πνευματικο υπνο.

Και τι το θετικό, βελτίωση ή και πρόοδο έφερε στη ζωή τους αυτή η "πνευματική αναγέννηση";
Πρέπει να μου πεις γιατί εγώ βλέπω πως το μόνο που κατάφεραν είναι να χρειάζεται τώρα να ιδρώνουν και να κουράζονται για κάτι που πριν το είχαν εντελώς δωρεάν και χωρίς κόπους και πόνους.
Ως και την πνευματική τους υπεροχή, έναντι των υποδιαιρέστερων άλλων δημιουργημάτων, την έχασαν και αναγκάστηκαν να ακολουθήσουν μια καινούργια πορεία, η οποία, αν την κρίνουμε εκ των αποτελεσμάτων, κάθε άλλα παρά πνευματική πρόοδο (αποφεύγω να πω τελειότητα) μαρτυρά!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΚΗΠΟΥΡΟΣ
Νέο Μέλος

Cambodia
32 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 13:22:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΚΗΠΟΥΡΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ας δούμε πρώτα, την άμεση διαβεβαίωση τής Αγίας Γραφής, πως ως και τη δημιουργία τής Εύας, ο Θεός δεν έπλασε κανένα του επίγειο δημιούργημα τέλειο, όπως περιγράφει ο Μωϋσής στη Γένεση 1/α΄ 31:
Και είδεν ο Θεός πάντα όσα εποίησε. και ιδού, ήσαν ΚΑΛΑ ΛΙΑΝ.

Όποιος γνωρίζει την Ελληνική γλώσσα, μπορεί εύκολα να καταλάβει, ότι το: ΄΄καλά λίαν΄΄, υπολείπεται τού ΄΄τελείου΄΄. Τέλειο δημιούργημα, είναι αυτό που δεν έχει καμία έλλειψη. Τόσο ο Αδάμ και η Εύα λοιπόν, όσο και η υπόλοιπη υλική κτίση που περιγράφει η Γένεση, ήταν ελλιπείς.

Μήπως αυτό σημαίνει, πως ο Θεός δεν ήξερε καλά τη δουλειά του; Φυσικά όχι!
Ο λόγος που δεν τα έπλασε εξ' αρχής τέλεια, ήταν ότι η δημιουργία δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα, ούτε με τη δημιουργία τών ανθρώπων. Υπήρχε κάτι ακόμα, που έπρεπε να επιτευχθεί, και σ' αυτό ήταν απαραίτητη η συνέργια τού ανθρώπου. Αυτό, γίνεται φανερό στο επόμενο χωρίο.

Κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν.

Γένεση 1/α΄ 26,27: ΄΄Και είπεν ο Θεός: Ας κάμωμεν άνθρωπον κατ' εικόνα ημών και καθ' ομοίωσιν ημών... Και εποίησεν ο Θεός τον άνθρωπον κατ' εικόνα εαυτού. Κατ' εικόνα Θεού εποίησεν αυτόν.΄΄

Εδώ, κατά τη διδασκαλία τών πατέρων, φαίνεται πως ο Θεός είχε σκοπό να πλάσει τον άνθρωπο: ΄΄κατ' εικόνα και ομοίωσίν΄΄ Του. Όταν λοιπόν τον έφτιαξε, τον έκανε κατ' εικόνα. Εδώ κρύβεται το μυστικό τής τελειότητας. Ο άνθρωπος ως πλασμένος ΄΄κατ' εικόνα΄΄, ήταν ΄΄καλός λίαν΄΄. Όταν όμως θα ήταν και καθ' ομοίωσιν τού Θεού, θα έμπαινε σε πορεία προς την ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ.

Ποια είναι όμως η σημασία τών φράσεων: ΄΄κατ' εικόνα΄΄ και ΄΄καθ' ομοίωσιν΄΄;

Το κατ' εικόνα, είναι η δυνατότητα που έχει ο άνθρωπος ως ελεύθερο και νοήμον πλάσμα, να ομοιάσει με τον Θεό.
Το καθ' ομοίωσιν όμως, είναι η πορεία επίτευξης αυτής τής ομοίωσης, που επιτυγχάνεται μόνο με τη συνέργεια τού ανθρώπου και τού Αγίου Πνεύματος.

Επειδή ο Θεός είναι αυτό που είναι ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΛΕΙ και όχι αναγκαστικά, θα πρέπει και ο άνθρωπος ΝΑ ΘΕΛΕΙ, και να προσπαθήσει, χρησιμοποιώντας την κατ' εικόνα ελευθερία και νοημοσύνη του, ώσπου να φθάσει στην τελειότητα, δηλαδή στην πορεία ομοίωσης με το Θεό. Aυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που μόνο ο άνθρωπος το έχει μεταξύ τής κτίσεως.

Δεν ήταν δυνατόν o άνθρωπος να πλαστεί κατ' ευθείαν, (δηλαδή αναγκαστικά) τέλειος. Ο Σατανάς, πρότεινε στον άνθρωπο την ομοίωση με το Θεό, μέσω τής ανεξαρτησίας και τής αυτοδιαχείρισης, χωρίς τη συνέργια τού Αγίου Πνεύματος. Έτσι όμως, ο άνθρωπος αστόχησε, (=αμάρτησε), να πετύχει το στόχο τής τελειότητας, και αντί για την ομοίωση τού Θεού, ΄΄ομοιώθηκε προς τα κτήνη τα φθειρόμενα΄΄. Ο στόχος τής τελειότητας, είναι ο στόχος τού κάθε Χριστιανού, όπως φαίνεται στα παρακάτω εδάφια:

Ματθαίος 5/ε΄ 48: Έστε λοιπόν σεις τέλειοι, καθώς ο Πατήρ σας ο εν τοις ουρανοίς είναι τέλειος.

Εβραίους 6/ς΄ 1: ...αφήσαντες την αρχικήν διδασκαλίαν τού Χριστού, ας φερώμεθα προς την τελειότητα.

Εφεσίους 4/δ΄ 13: Μέχρι καταντήσωμεν οι πάντες εις την ενότητα τής πίστεως και τής επιγνώσεως τού Υιού τού Θεού, εις άνδρα τέλειον, εις μέτρον ηλικίας τού πληρώματος τού Χριστού.

Εδώ θα πρέπει να διευκρινίσουμε το εξής: Όταν η Αγία Γραφή μιλάει για τελειότητα, δεν εννοεί πουθενά την σωματική τελειότητα, όπως την κατανοούν οι ΄΄Μάρτυρες΄΄. Μιλάει όπως είδαμε, για ομοιότητα με τον Θεό, και αυτό δεν έχει καμία σχέση με το σώμα. Το ότι το σώμα τών τελείων αποκτά αφθαρσία και αθανασία, αυτό είναι φυσικό επακόλουθο τής τελειότητας, και όχι η ίδια η τελειότητα.

Πώς όμως θα μοιάσουμε με το Θεό εφ' όσον δεν τον είδαμε;
Και πάλι η απάντηση βρίσκεται στη φράση: ΄΄κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν΄΄. Δεν λέει: ΄΄εικόνα και ομοίωσιν΄΄.

Τι σημαίνει η λέξη ΄΄κατά΄΄; Σημαίνει: ΄΄εικόνα τής εικόνας΄΄ τού Θεού, και όχι άμεσα δική Του εικόνα.
Και ποιος είναι η άμεση εικόνα τού Θεού; Μα φυσικά ο Ιησούς Χριστός:

Κολοσσαείς α΄ 15: ...όστις είναι εικών τού Θεού τού αοράτου...

Ο Αδάμ λοιπόν, φτιάχτηκε ΄΄κατ' εικόνα Θεού΄΄, ή ΄΄εικόνα Χριστού΄΄. Το ότι ο Ιησούς Χριστός δεν είχε γεννηθεί ακόμα ως άνθρωπος, δεν είναι πρόβλημα. Ο εκτός χρόνου Θεός, γνωρίζει καλά το μέλλον, ως δημιουργός τού χρόνου.

Όλα αυτά, ταιριάζουν απόλυτα με το εδάφιο Εφεσίους 4/δ΄ 13, που παραθέσαμε προηγουμένως. Πρέπει να στοχεύουμε προς το παράδειγμα που άφησε ο Κύριος Ιησούς Χριστός, και αυτό θα μας οδηγήσει στην ομοίωση με τον Θεό, δηλαδή στην πορεία της τελειότητας.

Μήπως όμως δεν είναι εφικτή η τελειότητα, εφ' όσον πρόκειται για τον απείρως τέλειο Θεό;
Αυτό είναι εν μέρει σωστό. Το να τον φθάσουμε, είναι σίγουρα αδύνατον. Θα τον πλησιάζουμε όμως, από τώρα και για όλη την αιωνιότητα, γινόμενοι όλο και πιο όμοιοι μ' αυτόν, όπως φαίνεται και στο παρακάτω εδάφιο:
Β΄ Κορινθίους 3/γ΄ 18: ΄΄πάντες, ανακεκαλυμμένω προσώπω την δόξαν Κυρίου κατοπτριζόμενοι την αυτήν εικόνα, μεταμορφούμεθα από δόξης εις δόξαν΄΄.

Η τελειότητα λοιπόν, είναι κάτι σχετικό, και ο καθένας βρίσκεται σε πορεία προς την ομοίωση είτε με το Θεό, είτε προς τον εχθρό του τον Διάβολο. Η ελεύθερη βούληση τού καθενός είναι καθοριστική για το σημείο προόδου στο οποίο βρίσκεται. Η τελειότητα δεν είναι στάση. Είναι διαρκής πορεία!

Ένα εδάφιο που δείχνει την σχετική έννοια τής λέξης: ΄΄τελειότητα΄΄, φαίνεται από πολύ νωρίς στην Αγία Γραφή:
Γένεσις 6/ς΄ 9: Ο Νώε ήτο άνθρωπος δίκαιος, τέλειος μεταξύ τών συγχρόνων αυτού. Μετά τού Θεού περιεπάτησεν ο Νώε.
Ο Νώε αποκαλείται τέλειος, συγκριτικά με τους συγχρόνους του, επειδή ΄΄περπάτησε με το Θεό΄΄. Βρισκόταν σε πορεία τελειότητος! Εξάντλησε τα μέσα που είχε την εποχή εκείνη, για την πορεία του προς την τελειότητα.

Στην πραγματικότητα όμως, η δημιουργία τού ανθρώπου ολοκληρώθηκε πολύ αργότερα. Μόνο με τη γέννηση τού Κυρίου Ιησού Χριστού, εμφανίστηκε (επιτέλους) ο άνθρωπος τέλειος. Ο Ιησούς Χριστός, υπήρξε ο μόνος άνθρωπος, που ήταν πραγματικά τέλειος. Στο πρόσωπό του, η ανθρωπότητα βρήκε την τελική εκπλήρωση τού σκοπού τού Θεού για τον άνθρωπο: ΄΄ποιήσωμεν άνθρωπον...καθ' ομοίωσιν ημών΄΄.

Ο Ιησούς άνοιξε το δρόμο προς την τελειότητα και προς τους άλλους, που βρίσκονταν στην πορεία τού ΄΄καθ' ομοίωσιν΄΄.
Ιάκωβος 3/γ΄ 9: ...τους ανθρώπους, τους καθ' ομοίωσιν Θεού γεγονότας.


Edited by - ΚΗΠΟΥΡΟΣ on 11/08/2006 13:23:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΚΗΠΟΥΡΟΣ
Νέο Μέλος

Cambodia
32 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 13:24:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΚΗΠΟΥΡΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η πτώση και η επιστροφή τών πρωτοπλάστων

Τίποτε το κακό δεν υπήρχε μέσα σ’ αυτόν τον κήπο, όλα ήταν φυτά της Χάριτος. Υπήρχε όμως ένα φυτό που οι άνθρωποι δεν ήταν ώριμοι να το γευθούν, «το ξύλον του ειδέναι γνωστόν καλού και πονηρού». Αυτό έπρεπε να το γευθούν αργότερα, όταν θα είχαν ωριμάσει πνευματικά. Όπως το βρέφος δεν τρώγει ψωμί, ούτε κρέας, κι ας είναι θρεπτικά, γιατί θα το κατέστρεφαν, έτσι και ο άνθρωπος δεν έπρεπε να γευτεί τους καρπούς αυτού του φυτού.
Ο διάβολος κατόρθωσε να τους πείσει, πρώτα ότι ο Θεός δεν θέλει το καλό τους αλλά θέλει να τους στερήσει την θέωση, αυτό ακριβώς για το οποίο τους προόριζε, και δεύτερο, ότι οφείλουν να κατακτήσουν τη θέωση με δικές τους αποκλειστικά ενέργειες, άσχετα αν αυτές είναι αντίθετες προς το θέλημα του Θεού. Η αποδοχή της διαβολής και της πονηρίας αυτής, έκανε τους ανθρώπους να ψυχρανθούν με τον Θεό και να απομονώσουν έτσι θεληματικά τον εαυτό τους από τις ενέργειές του.

Η αλλοίωση που προέκυψε από την αποδοχή της διαβολής αφορούσε μόνο τους ανθρώπους. Καμιά αλλοίωση δεν έγινε στον Θεό, καμιά ελάττωση της αγάπης, καμιά ψύχρανση, καμιά προσβολή στο μεγαλείο Του, καμιά ανάγκη για ικανοποίηση κάποιας θεϊκής αξιοπρέπειας ή «δικαιοσύνης». Το κακό έγινε στις καρδιές των ανθρώπων, και μέσα στις καρδιές των ανθρώπων έπρεπε να γιατρευτεί.

Η αποδοχή της διαβολής, έκλεισε τις καρδιές των ανθρώπων στη Χάρη του Θεού, τους έκανε να γυμνωθούν από τη Θεία Ενέργεια, που τους σκέπαζε σαν ρούχο άφθαρτο και ασύγκριτο. Δεν τους στέρησε ο Θεός τη Χάρη Του, δεν τους έκοψε την παροχή της Ενέργειάς Του. Η Χάρη ποτέ δεν έπαψε να δίδεται επάνω σε δικαίους και σε αδίκους το ίδιο άφθονη. Οι Πατέρες περιγράφουν αυτή την κατάσταση λέγοντας ότι η χάρη έφυγε από τις καρδιές των ανθρώπων, που τις κατοίκησε ο διάβολος, αλλά ποτέ δεν έπαψε να περιβάλλει αυτές τις καρδιές «απ’ έξω».

Έτσι οι πρωτόπλαστοι έχασαν το ρούχο της Χάριτος πού φορούσαν. Όταν έφαγαν από το ξύλο της γνώσεως και άνοιξαν τα μάτια τους, είδαν την πραγματικότητα, είδαν ότι ήσαν γυμνοί. Αυτό που κρύβεται κάτω από τα σύντομα λόγια της Αγίας Γραφής δεν είναι παρά το δράμα της γυμνώσεώς μας που θεραπεύεται μόνο με το βάπτισμα.

Το ρούχο αυτό, την Χάρη του Θεού που τους έλειψε, το αντικατέστησαν με «φύλλα συκής», που τα «έραψαν». Το αντικατέστησαν, δηλαδή, με τα έργα των χεριών τους, τις δικές τους ανθρώπινες προσπάθειες, που εξελίχθηκαν σε αναζήτηση της «θεώσεως» μέχρι τον πύργο της Βαβέλ. Τα θαυμαστά κατορθώματα του ανθρώπου συρράπτουν τα φυσικά δεδομένα για να ανυψώσουν τον άνθρωπο.

Όμως ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, δεν άφησε τα πλάσματα των χεριών του αβοήθητα κάτω από την επιβουλή του διαβόλου. Έσπευσε σε βοήθειά τους. Και ακούσθηκε η φωνή Του μέσα στον Παράδεισο το δειλινό, και ο ήχος των ποδιών του «περιπατούντος», των ποδιών εκείνων που αργότερα η αμαρτωλή γυναίκα έρανε με μύρο, και των οποίων η Εύα «κρότον τοις ωσίν ηχηθείσα τω φόβω εκρύβη». Δεν είχε όμως τίποτε το άγριο εκείνη η φωνή. Τίποτε το απάνθρωπο και το αυστηρό δεν είχε ο Κύριος επάνω Του. Μόνο κάτι το πονεμένο και το ελεγκτικό. Ήταν μια προσπάθεια να τους συνεφέρει πριν να είναι πολύ αργά, κάλεσμα σε μετάνοια και σε σωτηρία, πράξη και αυτή της Οικονομίας και Σωτηρίας.

Περπατούσε ο Χριστός μέσα στον Παράδεισο το δειλινό, σαν τσομπάνης που έχασε το πρόβατο και φώναζε: «Αδάμ πού είσαι;» Πού είσαι πλάσμα των χεριών μου, πού είσαι φίλε μου, πού είσαι αδελφέ και συγκληρονόμε μου; «Αδάμ πού είσαι;»

«Άκουσα τη φωνή σου και φοβήθηκα, γιατί είμαι γυμνός και κρύφτηκα».

Γιατί Αδάμ φοβήθηκες Αυτόν που σ’ έπλασε, τι το τρομακτικό είδες στην όψη Αυτού που σ’ ευεργέτησε με τόσα αγαθά; Αυτού που σε τίμησε με τόση τιμή;

«Ποιος σου είπε Αδάμ, ότι είσαι γυμνός; Τι σε έκανε να δεις αυτή την αλήθεια, να αντιληφθείς τη φτώχια σου, άλλο από τον καρπό της γνώσης, που σου είχα πει να μην τον φας από τώρα;»

Τι άφατη αγάπη! Τι διευκόλυνση της εξομολογήσεως! Λέγει ο Κύριος την αμαρτία για να κάνει τα πράγματα εύκολα στον Αδάμ.

«Ναι, Κύριε, δεν σε άκουσα, συγχώρεσέ με». Τι όμορφα που θα είχαν τελειώσει όλα! «Συγχώρεσέ με». Έτσι θα είχε σωθεί και ο Ιούδας. «Συγχώρεσέ με». Η λέξη που ανοίγει την κλειστή πόρτα της καρδιάς στη Χάρη.

Όμως ο Αδάμ δεν είπε την λέξη αυτή. Προτίμησε να αντιτάξει το μίσος στην αγάπη: «Εσύ φταις». «Ναι, εσύ φταις, γιατί η γυναίκα που συ μου έδωσες, αυτή μου έδωσε από το ξύλο και έφαγα».

Δέχθηκε ο Κύριος την κλωτσιά του πλάσματός Του και δεν μίλησε. Κοίταξε μήπως βρει πόρτα ανοικτή στην καρδιά της Εύας. «Γιατί το έκανες αυτό Εύα;» Αλλά ούτε εδώ μετάνοια, ούτε σ’ αυτήν δεν βρήκε τόπο η συναίσθηση της αμαρτίας. Όχι, δεν έφταιγε αυτή, ο όφις που δημιούργησε ο Θεός, αυτός την απάτησε. Τι ζητάς από μας ευθύνη, Κύριε, αφού φταις εσύ ο ίδιος; Εσύ δεν δημιούργησες την γυναίκα; Εσύ δεν δημιούργησες τον όφη;

Το φαρμάκι της διαβολής είχε βρει ανταπόκριση στις καρδιές των ανθρώπων. Έτσι γίνεται πάντα. Το δηλητήριο αυτό δεν μπορεί να σκοτώσει αν δεν βρει ανταπόκριση στην καρδιά που στήνει αυτί. Και στο τέλος αυτή η καρδιά είναι που πεθαίνει, όχι αυτός που συκοφαντείται. Φαρμακώθηκε η καρδιά του Αδάμ και της Εύας και μίσησαν τον Δημιουργό τους μέχρι του σημείου να τον μεμφθούν για τα δημιουργήματά Του. Έκλεισαν πια οι φαρμακωμένες καρδιές τους στη Χάρη που ποτέ δεν έπαψε να κτυπάει την πόρτα τους. «Ιδού ίσταμαι επί την θύραν και κρούω». Όμως η θύρα είναι καλά αμπαρωμένη και μέσα κατοικεί ο Διάβολος.

Μπροστά όμως σ’ αυτό το δράμα, η αγάπη του Θεού προφητεύει την απολύτρωση, που προαιώνια σχεδίασε η σοφία Του. «Έχθραν θήσω ανά μέσον σού (όφη – διάβολε) και ανά μέσον της γυναικός (της κορυφαίας όλων των γυναικών, της Παναγίας Μητέρας Του), και ανά μέσον του σπέρματός σου (του γένους των επαναστατημένων αγγέλων) και ανά μέσον του σπέρματος αυτής (εμού του Υιού του Θεού που μέλλω να πάρω σάρκα και αν γεννηθώ εξ αυτής). Αυτός (ο Χριστός) σου τηρήσει την κεφαλήν (θα σου σπάσει το κεφάλι, διάβολε) και συ τηρήσεις αυτού την πτέρναν (και συ θα του δαγκάσεις την φτέρνα, ανεβάζοντάς τον στο σταυρό)» (Γένεσις 3/γ΄ 15).

Και μετά την προφητεία της απολυτρώσεως από τη φοβερή πτώση αρχίζει η παιδεία, ο μακρύς δρόμος της διορθώσεως του κακού που συντελέσθηκε, η προπαρασκευή της εκπορθήσεως του Πονηρού από τις καρδιές των ανθρώπων. Πρέπει να καταλάβει ο άνθρωπος τι είναι χωρίς τον Θεό, να καταλάβει τη μηδαμινότητά του για να αναζητήσει και να διψάσει γι’ Αυτόν που είναι η Ζωή και η αιώνια αγαλλίασή του. Λέγει, λοιπόν, ο Κύριος στη γυναίκα: «Θα πληθύνω τις λύπες και τον στεναγμό σου για να ταπεινωθεί η οίησή σου, που έγινε αιτία τόσων κακών. Γιατί δεν έμεινες στη Χάρη που σε διατηρούσε χωρίς λύπες και πόνους. Και έπεσες στο επίπεδο των άλλων πλασμάτων, που γεννούν με πόνο, χωρίς την προστασία της δικής μου ανάπαυσης. Αντί να γίνεις θεός, θα γίνει κύριός σου ο άνδρας σου, αντί για σύντροφός σου που εγώ τον προόριζα». «Κι εσύ Αδάμ, που προτίμησες ν’ ακούσεις τη γυναίκα σου παρά εμένα, θα τρως το ψωμί σου με τον ιδρώτα του προσώπου σου, ως την ημέρα που θα γυρίσεις στη γη από την οποία σε έπλασα, γιατί μέσα στα καλά του Παραδείσου και στη Χάρη τη δική μου είχες ξεχάσει ότι είσαι χώμα και νόμισες τον εαυτό σου αυτάρκη και αθάνατο θεό. Και τώρα που επέλεξες τον τρόπο ζωής των άλλων, των ξένων προς τη Χάρη μου πλασμάτων, θα ζήσεις πλέον σαν κι αυτά. Σε μια ζούγκλα μόχθου και αγώνα επιβίωσης».

Και δίνει ο Θεός στον Αδάμ και την Εύα χιτώνες δερμάτινους για να ντυθούν, για την προστασία τους αλλά και για την κάλυψη της γυμνότητάς τους, για να αντικαταστήσει τον χιτώνα τον φωτεινό της Χάριτος που ήταν ντυμένοι στον Παράδεισο. Παντού η πρόνοια και η αγάπη του Θεού σκεπάζει τον άνθρωπο, τον αχάριστο και πλανεμένο.

Πολλοί Χριστιανοί νομίζουν ότι ο Θεό έδιωξε τον Αδάμ από τον Παράδεισο για να εκδικηθεί την παρακοή του. Δεν υπάρχει πιο βλάσφημη σκέψη. Ποτέ ο Θεός δεν τιμωρεί εκδικητικά. Ενεργεί μόνον παιδαγωγικά, για να διορθώσει και να σώσει. Όταν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα διορθώσεως και σωτηρίας, δεν υπάρχει και παιδαγωγία του Θεού. Ο Θεός έδιωξε τον Αδάμ από τον Παράδεισο για να προετοιμάσει τη μέλλουσα σωτηρία του με μια μακροχρόνια σκληρή άσκηση. Ο Παράδεισος ήταν για ανθρώπους που βρίσκονταν στη σκέπη της Χάριτος. Ο άνθρωπος έχασε τη Χάρη, έχασε και τη δυνατότητα να ζει σωστά μέσα στον Παράδεισο της τρυφής. Η τρυφή θα τον έριχνε σε πολύ μεγαλύτερα κακά. Του χρειαζόταν η σκληρή ζωή και η εργασία για να μπορέσει να έλθει σε συναίσθηση της μηδαμηνότητάς του και για να περικόψει όσο γίνεται τα πάθη, που άρχισαν να φυτρώνουν μέσα του σαν αγκάθια.

Ακόμη περισσότερο, όμως, ο λόγος της εξορίας από τον Παράδεισο ήταν η ύπαρξη μέσα σ’ αυτόν του δένδρου της ζωής, του ξύλου εκείνου δια του οποίου δινόταν στον άνθρωπο μέσα στον Παράδεισο η Χάρη της συνεχούς ζωής και ανανεώσεως. Στην κατάσταση του πνευματικού θανάτου και του ψυχικού κενού, που έφθασε ο άνθρωπος με την παρακοή, δεν τον συνέφερε να ζει σωματικά για πολύ καιρό. Είναι πιο συμφέρουσα η κοίμηση και η ανάπαυση από τους μόχθους μιας ζωής πεσμένης στον ψυχικό θάνατο. Η ακηδία και η ρουτίνα των χρόνων και των αιώνων μέσα σ’ ένα περιβάλλον κακίας θα ήταν αβάσταχτο βάσανο. Αλλά χειρότερα ακόμη, ο χρόνος θα μεγάλωνε γεωμετρικά την προσωπική κακία πολλών ανθρώπων και επομένως την δυστυχία όλων και τελικά θα καταστούσε αδύνατη τη σωτηρία. Από την άλλη μεριά, ο σωματικός θάνατος θα υπογράμμιζε πιο έντονα στον άνθρωπο τον πρώτο και κύριο θάνατο, που είναι η αποξένωση της καρδιάς από τη Χάρη του Θεού.

Εξαπέστειλε λοιπόν, Κύριος ο Θεός τον Αδάμ εκ του Παραδείσου «μήποτε εκτείνει την χείρα αυτού και λάβη από του ξύλου της ζωής και φάγη και ζήσεται εις τον αιώνα». Δεν θα υπήρχε πιο δυστυχισμένο πλάσμα από ένα πλάσμα νεκρό πνευματικά και αθάνατο σωματικά, που θα περιέφερε την πνευματική του γυμνότητα και το κενό της ψυχής του στους αιώνες.

Ο Θεός έδιωξε τον Αδάμ από τον Παράδεισο για να μη συγκαλυφθεί το φοβερό γεγονός του πνευματικού θανάτου που έφερε στον άνθρωπο η εχθρότητά του προς τον Θεό. Για να μην ξεγελάσει τον άνθρωπο η παραδείσια τρυφή και η αθανασία και δεν καταλάβει ότι έχασε το κυριότερο που είχε μέσα στον Παράδεισο: Τον ίδιο τον Θεό, το ασύγκριτο και άπειρο αγαθό, που κανένα δημιούργημά του, οσοδήποτε τέλειο, δεν μπορεί να αντικαταστήσει, και που δίνει νόημα και χάρη σε όλα τα δημιουργήματα του Παραδείσου. Επέτρεψε ο Θεός τον θάνατο και την διάλυση του σώματος σαν απτή εικόνα του θανάτου της ψυχής, που είναι αόρατος στα πεσμένα μάτια των ανθρώπων.

Αυτή η συνειδητοποίηση της μηδαμινότητάς μας είναι προϋπόθεση της δίψας για τη σωτηρία μας. Ο άνθρωπος έπρεπε, σαν ελεύθερο ον, να είναι συνεργάτης του Θεού στην απολύτρωση και η σωτηρία έπρεπε να έλθει σαν απάντηση στον πόθο του ανθρώπου. Έτσι η εξορία από τον Παράδεισο και η απομάκρυνση από το δένδρο της ζωής εντάσσεται στην Οικονομία της Σωτηρίας.

Δεν θα καταλάβουμε ποτέ το μυστήριο της Οικονομίας της Σωτηρίας, αν δεν αντιληφθούμε ότι ο βαθύτερος σκοπός είναι η αλλαγή του ανθρώπους και όχι η αλλαγή του Θεού, ότι αυτό που επιδιώκεται είναι η γιατρειά του ανθρώπου και όχι η ικανοποίηση κάποιας ανθρωπομορφικής Θεϊκής δικαιοσύνης. Η οικονομία της Σωτηρίας δεν επιδιώκει την καταλλαγή του Θεού προς τους ανθρώπους με τιμωρίες και εξιλαστήριες θυσίες που ικανοποιούν δήθεν τη δικαιοσύνη Του. Όλα γίνονται για τη γιατρειά του ανθρώπου και για την επάνοδό του στο δρόμο που οδηγεί στην ομότιμη συμμετοχή στη Θεία Ζωή, που ονομάζεται θέωση.

Και ο Θεός, αν και άφησε το πρώτο «καθ’ ομοίωσιν» ζευγάρι να πεθάνει, δεν έπαψε να τους αγαπά. Αλλά και αυτοί ωφελήθηκαν από τη διαπαιδαγώγησή Του. Τελείωσαν τη ζωή τους στη γη ενθυμούμενοι αυτό από το οποίο εξέπεσαν, και είχαν το χρόνο, και τους λόγους να μετανοήσουν. Τελείωσαν τη ζωή τους μετανοημένοι, και αποβλέποντας στον καιρό της εκπλήρωσης της προφητείας. Και θρηνούσαν για τη δόξα που εγκατέλειψαν, προτιμώντας να ακούσουν μια διαβολή, και όχι τον πλάστη τους.

Μα κι Εκείνος δεν τους εγκατέλειψε. Μέσα από το δικό τους σπέρμα, πήρε ο ίδιος τη σάρκα την ανθρώπινη. Και ήρθε στη γη να νικήσει Αυτός για χάρη τους, τον διάβολο που τους σκλάβωσε σε μια τέτοια ζωή μόχθου και θλίψης, και να νικήσει αντί γι’ αυτούς τον θάνατο. Γιατί τώρα είχαν πάρει πια το μάθημά τους, και τον περίμεναν έτοιμοι.

Κι εκεί στον Άδη που βρίσκονταν αναμένοντας τη σωτηρία, άκουσαν εκείνα τα γνώριμα βήματα αυτού που περπατούσε μαζί τους στον Παράδεισο. Και μετά από τόσους αιώνες τον αντίκρισαν και πάλι.

Δεν πήγε σε κανέναν άλλον. Έσπευσε πρώτα στον Αδάμ, τον φίλο του. Στάθηκε μπροστά τους, και τους έδειξε τα πόδια του:

«Δείτε τα πόδια μου, που μου τα κάρφωσαν, επειδή εσείς βαδίσατε στο δρόμο που σας ζήτησα να μη βαδίσετε!»

Τους έδειξε τα τρυπημένα χέρια του: «…δείτε τα χέρια μου, που άπλωσα για εσάς στο σταυρό, επειδή εσείς απλώσατε τα δικά σας χέρια να πάρετε αυτό που σας συμβούλεψα να μη δοκιμάσετε ακόμα! Κοίτα Αδάμ την πλευρά μου, που μου την τρύπησαν με λόγχη, επειδή εσύ άκουσες τη γυναίκα σου, που έφτιαξα από τη δική σου πλευρά!

Ο Αδάμ και η Εύα, έσκυψαν με ντροπή. Όμως Εκείνος δεν άφησε τα πλάσματά του απαρηγόρητα.

«Μη σκύβετε πια! Είμαι εδώ πια νικητής για χάρη σας! Ο Παράδεισος είναι και πάλι δικός σας. Γιατί τώρα ξέρετε το καλό και το κακό, και βιώσατε τη σημασία του. Γιατί τώρα ξέρετε τη συνέπεια της αμαρτίας, και μετανοήσατε. Πήρατε πια το μάθημά σας».

Η Χάρις ξεχύθηκε και πάλι άφθονη στις ψυχές του Αδάμ και της Εύας, και μαζί μ’ αυτούς, σε κάθε αιχμάλωτο του Άδη. Η πρώτη ανάσταση, η ανάσταση των ψυχών συντελέσθηκε. Και η φυλακισμένη στον Άδη ανθρωπότητα, μετέβη στον ουράνιο παράδεισο των ψυχών, έτοιμη να πάρει πάλι σώματα στην παλιγενεσία.


Σήμερα ο Αδάμ είναι και πάλι στον Παράδεισο. Βλέπει ξανά το πρόσωπο του Θεού και ευφραίνεται. Ο μόχθος κι ο ιδρώτας είναι πια παρελθόν γι’ αυτόν, και η Εύα έχει ξεχάσει τους πόνους και τις θλίψεις της. Και μας καλούν μέσα απ’ τα θεόπνευστα λόγια του αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου, να παραδειγματιστούμε από το παράδειγμά τους, να μη δώσουμε τόπο στη διαβολή. Να δεχθούμε και να τιμήσουμε αυτή την αγάπη του Θεού, που μας έγινε γνωστή με την ίδια Του τη θυσία. Και να ζήσουμε κι εμείς μαζί τους την Πρώτη και τη Δεύτερη ανάσταση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 14:32:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Pr-gid έδωσε την ακριβή ερμηνεία αυτού που συνέβη στους πρωτοπλάστους.

Οι πρωτόπλαστοι έμαθαν να πράττουν το κακό!

Έως εκείνη τη στιγμή γνώριζαν, θεωρητικά μεν, τι εστί κακό, μόνο που δεν το είχαν γευτεί!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krisnna
Πλήρες Μέλος

Greece
1040 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 15:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krisnna  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγώ θα συμφωνήσω με την άποψη οτι πρίν την πτώση λόγω του απαγορευμένου καρπού ο άνθρωπος ζούσε σε μιά κατάσταση ΑΜΑΘΕΙΑΣ.
Και λόγω της αμάθειας του δέν είχε την συναίσθηση της δυστυχίας και όλων των αρνητικών ψυχικών συναισθημάτων. Γι'αυτό και η περίοδος που ζούσε τότε αναφέρεται σάν ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ.
Ο απαγορευμένος καρπός συμβολίζει κάποια απόπειρα του ανθρώπου να κατακτήσει την γνώση κατάκτηση που θα τον οδηγούσε σε μιά κατάσταση τλειότητας. Η απόπειρα απέτυχε πιθανότερα λόγω ανετοιμότητας του αμύητου ώς τότε ανθρώπου να την δεχτεί που κατόρθωσε να κατακτήσει μόνο ψήγματα της γνώσης, να περιέλθει δηλαδή στην ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ.
Με την ημιμάθεια όμως απέκτησε και συναίσθηση της θλίψης, της λύπης, του κινδύνου και πολλών άλλων οπότε ο παλιός Παράδεισος στον οποίο όλα αυτά του ήταν άγνωστα δέν υπάρχει πιά.
Αυτή είναι η έκπτωση μιά μεταβατική κατάσταση με την οποία ο άνθρωπος με ελάχιστη γνώση που απέκτησε, απέκτησε παράλληλα και την συναίσθηση της μηδενικότητας του, αυτό που λέμε δηλαδή ... η ημιμάθεια χειρότερη της αμάθειας!!
Και αυτό υπάρχει σε όλη την δειάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας, φυσικά και στις μέρες μας όσο και άν προχωρούν οι επιστήμες και η τεχνολογία στο θέμα της γνώσης βρισκόμαστε πολύ πίσω.
Ο προορισμός του φυσικά θα είναι να αποκτήσει ολόκληρη την γνώση, ή το μεγαλύτερο μέρος της ώστε να ξεφύγει απο την πιό οδυνηρή γι'αυτόν κατάσταση της ημιμάθειας, τότε θα έρθει και η ψυχική του ολοκλήρωση.
Μπορεί να συμβεί τόσο συνολικά, όσο και στην κάθε ανθρώπινη ψυχή ξεχωριστά με την ένωση της με το απόλυτο Θείο

http://www.seasite.niu.edu/Indonesian/Indonesian_Elections/Indo-pemilu99/21.jpg
"Non, nisi parento, vincitur"
ΒΑΚΩΝ

Edited by - Krisnna on 11/08/2006 15:20:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

τζιτζικας
Μέλος 1ης Βαθμίδας


104 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/08/2006, 23:59:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους τζιτζικας  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο καρπος που εφαγαν ηταν το καθ' ομοιωσην αλλα αυτοι δοκιμασαν το καθ'ομοιωσην ως κατ'εικονα. Εφαγαν δηλαδη απο τον εαυτον τους και τα τιναξαν, γιατι δεν ειχαν γινει ακομη ομοιοι τω θεω αθανατοι. Η δε εικονα εγινε σκοτεινο ειδωλο. Ο θεος αθανατος, η εικονα δεν ηταν αθανατη.

Ολη τη μερα ψελνω,πανω στο δενδρο!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ψηλός
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5138 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 00:24:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Τζίτζικα,
θέλησα να πάρω κάτι πολύ ωραίο και σωστό που είπες για την ελεύθερη βούληση στο αδελφάκι του παρόντος θέματος, αλλά πίστεψα πως θα έμπλεκε πολύ το θέμα και δεν το επιχείρησα!!

Θα μπορούσες ίσως να μας αναλύσεις λίγο περισσότερο αυτές τις δύο τελευταίες σου γραμμές;;

Θένκ γιου!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Tryfield
Μέλος 2ης Βαθμίδας


194 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 02:11:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Tryfield  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο απαγορευμένος καρπός κατά τη γνώμη μου ήταν η εμφάνιση της λογικής.

Η λογική ως ένας μηχανισμός από τη φύση του αναγνωρίζει μόνο διαφορές, βλέπει δηλαδή το κακό και το καλό.

Τα ζώα δεν έχουν λογική, και ως εκ τούτου δεν έχουν πνευματική πτώση. Δεν γνωρίζουν τη διαφορά και άρα δεν έχουν το δικαίωμα της επιλογής. Από την άλλη ούτε και να ανέλθουν πνευματικά μπορούν.

Ο άνθρωπος τρώγωντας τον καρπό της λογικής είδε τη διαφορά, βρήκε τη γνώση. Δεν χρειάζεται να πω περισσότερα, κοιτάξτε γύρο σας. Ο άνθρωπος έγινε "θεός, κυρίαρχος στα πάντα.

Η λογική η ίδια έγινε θεός, θεοποιήθηκε και ενώ η λογική μπορεί μέσα από την κατάλληλη γνώση να θεώση τον άνθρωπο, η ίδια η λογική γίνεται και η αιτία της πτώσης του...

Θα μου πείτε, γιατί ο Θεός να μη θέλει τη λογική στον άνθρωπο, δεν τον έφτιαξε τέλειο για να τον έχει ένα άβουλο ον. Συμφωνώ.

Θα έλεγα όμως πως η απαγόρευση δεν είχε να κάνει τόσο με κάποια τιμωρία (από την στιγμή που ο Θεός γνώριζε ότι η παράβαση θα γίνει) όσο με το να φανεί, με το να διδαχτεί ο άνθρωπος πως ενώ μπορεί να "φάει φρούτα" δεν είναι προς το συμφέρον του το πνευματικό να "φάει" από όλα τα "φρούτα" ανεξαιρέτως.

Όπου φρούτα είναι οι διάφορες ποιότητες λογικής. Και δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει πως η λογική στο παρόν είναι όλος ο λόγος που δέχτηκες και έφαγες στο παρελθόν. Και η ποιότητα του όλου ενσαρκωμένου λόγου που εν γνώση σου ή άγνοιά σου δέχτηκες μέσα σου έφτιαξε την ποιότητα της λογικής στο τώρα.

Δηλαδή με βάση την ποιότητα της λογικής σου στο τώρα, σχηματοποιείς και αυτήν την ποιότητα της πίστης σου στη δεδομένη πραγματικότητα (βλέποντας διαφορές), οραματιζόμενος και έλκοντας το μέλλον.

Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον. Η πρώτη συνείδηση και γνώση του ανθρώπου ήταν η αίσθηση του χρόνου. Η ροή του, και το πεπερασμένο της ύπαρξης σε αυτό το χρόνο. Δηλαδή ο άνθρωπος συνειδητοποίησε το θάνατο...

Τα ζώα δεν γνωρίζουν πως κάποτε τελικά θα πεθάνουν, γιατί δεν έχουν παρελθόν και μέλλον, δεν έχουν λογική στο τώρα που θα δώσει τη διαφορά. Το πριν και το μετά...

Ελπίζω να βοήθησα στη συζήτηση!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 05:02:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ pr_gid, γιατί η θέληση του ανθρώπου προς την θέωση του να αποτελεί μια ένδειξη αλαζονείας?
Γιατί το να θέλει κάποιος να φτάσει σε ένα τέτοιο επίπεδο φώτισης και πραγμάτωσης να τον κάνει αλαζόνα?
Για κάποιον λοιπόν αυτό μπορεί να αποτελεί μια ιδεατή κατάσταση...

Ακόμα κι η γνώση του κακού μπορεί να ωφελήσει έναν άνθρωπο παρά να τον βλάψει, φίλε μου.
Το θέμα είναι στο πως θα εκμεταλλευτεί ο άνθρωπος αυτός το μάθημα που του δίνεται και τη γνώση που λαμβάνει στα χέρια του εκείνη την στιγμή.

Γιατί λοιπόν ένα παιδάκι το οποίο μαθαίνει το κακό να πρέπει απαραίτητα να γίνει ένας κακός άνθρωπος?
Γιατί μέσα από την επίγνωση των παραδειγμάτων που αναφέρεις να μην στραφεί στο καλό επειδή θα μπορέσει και να το αναγνωρίσει?

Κι από την άλλη γιατί κάποιοι άνθρωποι που διδάχθηκαν το καλό κάπου στην πορεία της ζωής τους παραστράτησαν?

Ας μην είμαστε σίγουροι για τίποτα λοιπόν, φίλε μου, κι ας προσπαθήσουμε να δούμε τα πράγματα λίγο πιο σφαιρικά...

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 05:05:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
pr_gid
Παράδειγμα: Έχουμε ένα αθώο παιδί το οποίο έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς κακίες μίση και έχθρες αλλά γεμάτο αγάπη. Τι σημαίνει λοιπόν η φράση μαθαίνει το κακό; Απαντώ συγκεκριμένα στο τι σημαίνει γνώση του κακού στην πράξη και όχι αόριστα:

Μαθαίνει να λέει ψέματα.
...
...


Όλα αυτά που περιγράφονται δεν είναι η γνώση του κακού, είναι η εφαρμογή του. Και κάποιος μπορεί να κάνει το κακό πολύ ευκολότερα, αν δεν το γνωρίζει ώστε να μπορεί να το διακρίνει από το καλό.

Ακόμη και το παράδειγμα με τον έμπορο ναρκωτικών είναι ατυχές, καθώς αν το παιδί γνωρίζει τι είναι το ναρκωτικό και τι συνέπειες έχει, δεν θα το δοκιμάσει.

Όσον αφορά στην "προστασία που προσφέρει ο πατέρας" προς το παιδί του ώστε αυτό να μη γνωρίσει το κακό - άποψη που έχει καταντήσει καραμέλα και όπου πατέρας=Γιαχβέ - τόσο από επιστημονική εν γένει όσο και από παιδαγωγική άποψη ειδικότερα θεωρείται ανόητη.

Τόσο η παιδαγωγική ψυχολογία όσο και η παιδαγωγική θεωρούν πως το παιδί από την πρώτη παιδική ηλικία θέλει και πρέπει να ενθαρρύνεται να γνωρίζει το περιβάλλον του και να δομεί τη γνώση του μέσα από τη διαδικασία της αυτορύθμισης.

Ο οικοδομητισμός (constructivism) έχει αποδειχτεί πως αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο μάθησης, τόσο του περιβάλλοντος όσο και των κοινωνικών χαρακτηριστικών, όπως είναι στην περίπτωσή μας το καλό και το κακό.

Η απουσία όχι μόνο της γνώσης αλλά και της θέλησης για γνώση (κάτι που είχε απαγορευτεί στους μυθικούς πρωτόπλαστους από το θεό) οδηγεί τον άνθρωπο στη θλιβερή κατάσταση της πνευματικής τύφλωσης, κάτι που συχνά απαντάμε καθημερινά ακόμη και εδώ μέσα.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 06:56:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Ο οικοδομητισμός (constructivism) έχει αποδειχτεί πως αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη μέθοδο μάθησης, τόσο του περιβάλλοντος όσο και των κοινωνικών χαρακτηριστικών, όπως είναι στην περίπτωσή μας το καλό και το κακό.

Με την λογική αυτή ο άνθρωπος κατατάσεται στα κατευθυνόμενα όντα απο το περιβάλλον, αποκλείωντας την ελεύθερη βούληση του πνεύματος του.
Άν μάθει στο περιβάλλον που ζεί οτι είναι καλό να κλέβει, να σκοτώνει, να εξαπατά επειδή αυτό είναι η πράξη των περισσοτέρων τότε όχι μονάχα τα ίδια θα κάνει αδίστακτα αλλά θα έχει και την ψευδαίσθηση οτι κάνει το καλό.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΩΣΤΟ??
ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΑΝΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝ ΑΛΛΟΙ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΕΠΙΤΡΕΠΤΟ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΔΙΔΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ?
Άρα το καλό και το κακό ναί μέν διδάσκονται οικοδομικά αλλά παράλληλα και αυτοαποκαλύπτονται. Αυτοαποκαλύπτονται με την ανθρώπινη επαφή με τον Θεό μέσω της ψυχής του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 07:16:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προφανώς δεν έχεις καταλάβει τι είπα. Δε μίλησα για επιρροή, ούτε για κατεύθυνση. Μίλησα για οικοδόμηση της γνώσης μέσω της προσωπικής του εμπλοκής. Αυτό που άλλοι ονομάζουν "εμπειρίες" και άλλοι "λάθη", περιγράφοντας ουσιαστικά το ίδιο πράγμα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το μικρό παιδί που είναι ακόμη tabula rasa. Δεν έχει γνώση του καλού, του κακού ή του κινδύνου. Γι'αυτό το λόγο πρέπει όχι να προστατεύεται ώστε να μην έρθει σε επαφή μ'αυτό αλλά να διδαχτεί τι είναι το καθένα ώστε να τα γνωρίζει.

Η διαφορά μεταξύ γνώσης του κακού και εφαρμογής του μπορεί να καταδειχτεί στο επόμενο παράδειγμα.

Έστω ότι το παιδί δεν γνωρίζει τι είναι το πηγάδι. Δεν γνωρίζει τι είναι η βαρύτητα. Δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις που θα έχει η πτώση του μέσα σ'αυτό. Αν δεν μάθει ότι η πτώση μέσα στο πηγάδι είναι κακό, τότε κινδυνεύει να πέσει μέσα. Πώς μπορεί να το αποφύγει; Με τη γνώση ότι η πτώση θα του κάνει κακό.

Ο λόγος που δεν στέκεσαι μπροστά σε αυτοκίνητο που κινείται προς το μέρος σου, οφείλεται όυσιαστικά στο "δώρο" που έκανε ο όφις στους μυθικούς πρωτόπλαστους.

Για να δεις την επίπτωση της άγνοιας του καλού και του κακού, σε συμβουλεύω να δεις μια παλιά ταινία με τον τίτλο "και τα ρομπότ τρελλάθηκαν". Θα σε βοηθήσει να καταλάβεις μερικά πράγματα.

quote:
snoopy
Άρα το καλό και το κακό ναί μέν διδάσκονται οικοδομικά αλλά παράλληλα και αυτοαποκαλύπτονται. Αυτοαποκαλύπτονται με την ανθρώπινη επαφή με τον Θεό μέσω της ψυχής του.

Δεν κατάλαβα τι θέλεις να πεις και τι σχέση έχει ο εποικοδομητισμός (που είναι παιδαγωγική θεωρία μάθησης) με την ψυχή και το θεό.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

snoopy
Πλήρες Μέλος

Algeria
1042 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 07:46:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους snoopy  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Έστω ότι το παιδί δεν γνωρίζει τι είναι το πηγάδι. Δεν γνωρίζει τι είναι η βαρύτητα. Δεν γνωρίζει τις επιπτώσεις που θα έχει η πτώση του μέσα σ'αυτό. Αν δεν μάθει ότι η πτώση μέσα στο πηγάδι είναι κακό, τότε κινδυνεύει να πέσει μέσα. Πώς μπορεί να το αποφύγει; Με τη γνώση ότι η πτώση θα του κάνει κακό.

Ωραίο το παράδειγμα που ανέφερες φίλε macedon.
Με άλλα λόγια λές οτι ο άνθρωπος μαθαίνει σταδιακά να αναγνωρίζει το καλό και το κακό βάση των επαφών του με τους υπόλοιπους και των εμπειριών του.
Αλλά η διαφωνία μου εμένα είναι οτι άσχετα με το ότι μαθαίνει πρέπει να ενεργοποιηθεί και το εσωτερικό του υποσυνείδητο ώστε να κρίνει άν αυτό που βλέπει να κάνουν οι άλλοι για σωστό είναι στην πραγματικότητα σωστό. Άν δέν το καταλαβαίνεις δέν μπορώ να στο αναλύσω περισσότερο.
Άν ζει σε ένα περιβάλλον που επιβιώνει με την ληστεία και την απάτη που θεωρούνται κανόνας απο τον περίγυρο του τότε είναι σάν να διδάσκεται οτι η ληστεία είναι το καλό ενώ η τιμιότητα είναι το κακό.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ??
Το παράδειγμα με το πηγάδι βρίσκεται στα πλαίσια της αυτοπροστασίας, αλλά δέν αρκεί μόνο η αυτοπροστασία χρειάζονται και άλλα που θα χρειαστεί να μάθουμε προκειμένου να αναγνωρίσουμε στην πραγματικότητα το καλό.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 08:18:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
snoopy
Αλλά η διαφωνία μου εμένα είναι οτι άσχετα με το ότι μαθαίνει πρέπει να ενεργοποιηθεί και το εσωτερικό του υποσυνείδητο ώστε να κρίνει άν αυτό που βλέπει να κάνουν οι άλλοι για σωστό είναι στην πραγματικότητα σωστό.

Συμφωνώ απόλυτα με τη σκέψη σου αυτή. Γενικά η παιδαγωγική δέχεται πως το περιβάλλον αλλά και η κληρονομικότητα επηρεάζουν εξίσου τη διαμόρφωση του γνωστικού πεδίου αλλά και του χαρακτήρα (αρχικά) και την αλληλεπίδραση αυτών με τον κοινωνικό περίγυρο. Το "υποσυνείδητο", όπως αναφέρεις, διαμορφώνεται και από τους δύο παράγοντες που προανάφερα. Όπως σημειώνεις παρακάτω

quote:
snoopy
Άν ζει σε ένα περιβάλλον που επιβιώνει με την ληστεία και την απάτη που θεωρούνται κανόνας απο τον περίγυρο του τότε είναι σάν να διδάσκεται οτι η ληστεία είναι το καλό ενώ η τιμιότητα είναι το κακό.
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟ??

Έτσι, ένα παιδί που ζει στην απόρριψη, μαθαίνει να απορρίπτει τους άλλους. Αν ζει σε βίαιο περιβάλλον μαθαίνει να είναι βίαιο. Γιατί; Γιατί θεωρεί πως αυτός είναι ο "σωστός" δρόμος με βάση τα ερεθίσματά του.

Αυτό φυσικά έχει εφαρμογή σε πάμπολλες κοινωνικές καταστάσεις, όπως για παράδειγμα τη θρησκεία. Έτσι, ένα παιδί που ζει σ'ένα χριστιανικό περιβάλλον, μαθαίνει ότι ο χριστιανισμός είναι η αλήθεια ενώ ένα παιδί που ζει σε μουσουλμανικό περιβάλλον μαθαίνει να θεωρεί σαν αλήθεια το Ισλάμ.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι χώρες με κατά το πλείστον γηγενείς πληθυσμούς (μη αποικίες δηλαδή) από την επικράτηση του χριστιανισμού ή του ισλάμ δεν έχουν μετακινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις, καθώς το ίδιο το περιβάλλον το απαγορεύει ουσιαστικά αυτό, όπως άλλωστε σημειώνεις και συ. Και βέβαια θεωρούν το δόγμα τους σαν την απόλυτη αλήθεια και τους υπόλοιπους απλά σαν άπιστους ή πλανημένους, όταν στην πραγματικότητα πλανημένοι είναι οι ίδιοι καθώς δεν μπορούν ή/και δεν θέλουν να ξεφύγουν απ'αυτό που οριοθέτησε σαν "καλό" και "σωστό" το άμεσο περιβάλλον τους.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 12:28:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι εκπληκτικό!
7 σελίδες θεολογικού μπλα - μπλα.
Εντάξει, το προπατορικό αμάρτημα είναι από τα "κλειδιά" της χριστιανικής θρησκείας και δη η διαφορά μας με τους καθολικούς που από λάθος μετάφραση έχουν στην βίβλο τους να λέει ο θεός θα σας σκοτώσω - αντι θα πεθάνετε. Φαντάζεστε πόσο διαφορετική θα ήταν η συζήτηση σας;
Κανείς δεν αναφέρει τις απαρχές του μύθου.
Όλοι αναφέρονται σαν να έγινε πραγματικά το όλο συμβάν!
Δεν μπορώ να σας καταλάβω.
Μήπως και βρίσκομαι σε άλλη εποχή - μεσαίωνα - σε κάποια θεολογική σχολή και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
Δεν θέλω να συμετάσχω στην συζήτηση αλλά ΜΗΠΩΣ η εύρεση και η ανάλυση της απαρχής του μύθου έδινε κάποια φως;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΚΗΠΟΥΡΟΣ
Νέο Μέλος

Cambodia
32 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 12:42:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΚΗΠΟΥΡΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Όλοι αναφέρονται σαν να έγινε πραγματικά το όλο συμβάν!



Φυσικά και έγινε Μπουνταλά.Εσυ ποιός είσαι ο παντογνώστης επιστήμονας εδώ πέρα;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

pr_gid
Μέλος 2ης Βαθμίδας


280 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 15:32:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους pr_gid  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν δουμε στα σγκεκριμένα χωρία της βίβλου θα δούμε ότι το γεγονός της πτωσης ειναι μια σειρά απο πραξεις. Εγώ πάλι σε όλα μου τα ποστ δε μιλώ για το κακό γενικά και αόριστα αλλά μιλώ για πράξεις. Και αυτό διότι το κακό από την φύση του είναι πράξη.

Οι πρωτόπλαστοι ήξεραν το κακό και είχαν προειδοποιηθεί και για τις επιπτώσεις. Η ΠΤΩΣΗ τους ΗΤΑΝ Η ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ.

Ολο το περιστατικό της πτώσης είναι μια σειρά από πράξεις.

quote:
Dying_Incubus:
Αγαπητέ pr_gid, γιατί η θέληση του ανθρώπου προς την θέωση του να αποτελεί μια ένδειξη αλαζονείας?
Για να διαβάσουμε λίγο από το ποστ του κηπουρου
quote:
κηπουρός:
Ο διάβολος κατόρθωσε να τους πείσει, πρώτα ….., και δεύτερο, ότι οφείλουν να κατακτήσουν τη θέωση με δικές τους αποκλειστικά ενέργειες, άσχετα αν αυτές είναι αντίθετες προς το θέλημα του Θεού.
Φίλε Dying_Incubus, αυτό το οποίο έχω υπογραμμίσει είναι για εμένα ο ορισμός της αλαζονείας.

Είπαν στην ουσία οι πρωτόπλαστοι με την πράξη τους στον δημιουργό τους: κοίτα μεγάλε δε πα να λες εσύ ότι θέλεις και να πρειδοποιείς ότι θα πάθω κακό, εγώ λέω ότι λες ψέματα και ανοησίες. Εγώ θα φτάσω την θέωση παρακούωντας την εντολή σου και κοίτα να δεις, να μόλις τώρα το έφαγα και είμαι μια χαρά.
Αν το παραπάνω δεν είναι ο ορισμός της αλαζονείας τότε ποιος είναι.


ΤΟ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΩΡΊΑ ΑΛΛΑ ΠΡΑΞΕΙΣ.

Τα παραπάνω δεν είναι θεωρία περί αλαζονείας και εγωισμού αλλά πράξεις της αλαζονείας και εγωισμού.
ΕΓΙΝΑΝ ΑΛΑΖΟΝΕΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΓΩΙΣΤΕΣ ενώ πριν ήταν αθώοι.

quote:
κηπουρός:
Η αποδοχή της διαβολής, έκλεισε τις καρδιές των ανθρώπων στη Χάρη του Θεού, τους έκανε να γυμνωθούν από τη Θεία Ενέργεια,

Η αποδοχή της διαβολής δεν είναι θεωρία περί κακού αλλά πράξη.

Και για να ήμαστε ειλικρινείς από την παραπάνω πράξη ξεκινάνε όλα.


ΥΓ.

quote:
Schwabe:
Εχει ο άνθρωπος ελεύθερη βούληση μετά την είσοδο του στον παράδεισο?

Αναμένω αγαπητέ….


Έχω απαντήσει στις πρώτες σελίδες του αντίστοιχου τοπικ. Δεν υπάρχει λόγος να περιμένεις φίλε μου, πήγαινε στο τοπικ «Υπάρχει ελεύθερη βούληση (άρα και αμαρτία) στον παράδεισο;» και θα δεις την γνώμη μου για το συγκεκριμένο θέμα.

Edited by - pr_gid on 12/08/2006 16:42:48Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AINEIAN06
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Guatemala
242 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 20:03:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AINEIAN06  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΠΟΡΙΑ
ΥΠΗΡΞΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΔΑΜ ΕΥΑ ΜΗΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ Η ΟΧΙ;;;
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΧΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΒΛΟ ΙΣΤΟΡΙΑ 7000 ΧΡΟΝΩΝ Η ΟΧΙ;;
ΔΙΝΕΤΕ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΙ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ
ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ Η ΤΗΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ
1. ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ
2. ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ
3. ΜΕ ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ
Η ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ
ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΒΟΛΙΚΗΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΗΣ ΜΑΤΙΑΣ ΚΛΠ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΣ ΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ - ΚΑΘΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ- ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 22:04:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΗΠΟΥΡΕ γλυκέ μου,
Άντε πήγαινε και ψάξε μέσα στην βίβλο και να μας πεις τι είναι η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια ή αν δεν μπορείς καλύτερα άστο να πάει στους προφήτες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΚΗΠΟΥΡΟΣ
Νέο Μέλος

Cambodia
32 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 22:27:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΚΗΠΟΥΡΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΚΗΠΟΥΡΕ γλυκέ μου,
Άντε πήγαινε και ψάξε μέσα στην βίβλο και να μας πεις τι είναι η σκοτεινή ύλη και η σκοτεινή ενέργεια ή αν δεν μπορείς καλύτερα άστο να πάει στους προφήτες.

OANNHSEA, γλυκό μου παιδί δες πόσες επιστημονικές αλήθειες υπάρχουν στην Βίβλο...


Κατά τους κοσμολόγους, η δημιουργία τού Σύμπαντος, έγινε περισσότερο από 12.000.000.000 έτη πριν, ίσως και πολύ περισσότερο. Αντιθέτως, κάποιοι ερμηνευτές τής Αγίας Γραφής, θεωρούν ότι τα λεγόμενα τής Γένεσης στο κεφάλαιο 1/α΄ και εδάφιο 1, αναφέρονται σε αυτή ακριβώς τη δημιουργία. Εκεί όμως, μιλάει για εντελώς διαφορετικό πράγμα. Μιλάει για τη διαμόρφωση τής γης, ως κατοικία τού ανθρώπου, και όχι για τη δημιουργία τού σύμπαντος. Εκεί λέει: ΄΄Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην΄΄.
Στη συνέχεια, αναλύει τη διαμόρφωση τής γης σε 6 ΄΄ημέρες΄΄ ή φάσεις, για να δεχθεί τον άνθρωπο.

Ο Μωυσής όμως, στην Έξοδο 20/κ΄ 11, αναφέρεται στο ίδιο γεγονός ΄΄δημιουργίας ουρανού και γης΄΄, δείχνοντας ότι η αφήγησή του στη Γένεση, δε μιλάει για τη δημιουργία τού σύμπαντος, αλλά για την ΄΄εξαήμερη΄΄ διαμόρφωση τής γης για κατοικία τού ανθρώπου. (Και είναι λογικό ότι ο ίδιος ο Μωυσής γνώριζε τι εννοούσε όταν έγραφε τη Γένεση, καλύτερα από οποιονδήποτε κατοπινό ερμηνευτή).

Εκεί λέει τα εξής: ΄΄διότι εις έξ ημέρας εποίησεν ο Κύριος τον ουρανόν και την γην, την θάλασσαν και πάντα τα εν' αυτοίς...΄΄ Αυτό σημαίνει, ότι το Γένεσις 1/α΄ 1, δεν είναι κάτι διαφορετικό, αλλά μια περιληπτική αναφορά για τα παρακάτω, όπου αναλύονται μία μία οι έξι δημιουργικές ημέρες.

Με αυτό, συμφωνούν και τα παρακάτω εδάφια τής Γένεσης, στο 1/α΄ 6 - 10, όπου ξεκαθαρίζεται ότι ο Μωυσής, με τη λέξη: ΄΄ουρανός΄΄, δεν εννοεί το διάστημα, αλλά το χώρο που ορίζεται από την επιφάνεια τής θάλασσας, ως τα σύννεφα, και με τη λέξη: ΄΄γη΄΄, εννοεί την ΄΄ξηρά΄΄, και όχι τον πλανήτη.

΄΄Και είπεν ο Θεός: ΄΄Γενηθήτω στερέωμα αναμέσον τών υδάτων, και ας διαχωρίζει ύδατα από υδάτων. Και εποίησεν ο Θεός το στερέωμα, και διεχώρησε τα ύδατα τα υποκάτωθεν τού στερεώματος, από τών υδάτων τών επάνωθεν τού στερεώματος. Και έγινεν ούτω. Και εκάλεσεν ο Θεός το στερέωμα: ΄΄Ουρανόν΄΄... (Γένεσις 1/α΄ 6 - 8).
...και εκάλεσεν ο Θεός την ξηράν: ΄΄γην΄΄. Και το σύναγμα τών υδάτων εκάλεσε: ΄΄θάλασσας΄΄. (1/α΄ 10).
Στα παραπάνω εδάφια είναι επίσης σημαντικό, ότι στη λέξη ΄΄γη΄΄ δεν περιλαμβάνει τη ΄΄θάλασσα΄΄, την οποία διαφοροποιεί. Δεν μιλάει λοιπόν για τον πλανήτη, τού οποίου μεγάλο μέρος είναι νερό.

Όταν λοιπόν στο πρώτο εδάφιο τής Αγίας Γραφής λέει: ΄΄Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην΄΄, μιλάει για τη διαμόρφωση τού περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει και κινείται ο άνθρωπος. Την ίδια έννοια έχουν οι λέξεις: ΄΄ουρανός και γη΄΄, όπου συναντώνται μαζί.

Τα παραπάνω είναι σημαντικά, για την κατανόηση Αγιογραφικών χωρίων, όπου αναφέρονται οι λέξεις: ΄΄ουρανός΄΄ και ΄΄γη΄΄, και που συχνά παρανοούνται. Για παράδειγμα, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε, ότι οι συγγραφείς τής Αγίας Γραφής, όταν μιλούσαν για τη ΄΄γη΄΄, δεν είχαν υπ' όψιν τους τον ΄΄πλανήτη΄΄, (όπως εμείς σήμερα που τον είδαμε από το διάστημα), αλλά το έδαφος που πατούσαν. Κατά τον ίδιο τρόπο, όταν μιλούσαν για τον ΄΄ουρανό΄΄, δεν φαντάζονταν το αχανές διάστημα που γνωρίζουμε εμείς λόγω τών διαστημοπλοίων και τών τηλεσκοπίων, αλλά τον ΄΄θόλο΄΄ που περιέβαλλε την ξηρά, με κορυφή τα σύννεφα. Πιθανώς μάλιστα, τόσο ο Μωυσής, (όσο και άλλοι αρχαίοι συγγραφείς που ερμήνευσαν το έργο του), φαντάζονταν ότι η αρχή τού χρόνου, ξεκινούσε με τη δημιουργία τής γης, όπως αναφέρεται στη Γένεση. Αυτοί, δε γνώριζαν ότι για τη δημιουργία τής γης, έπρεπε να προηγηθεί η ζωή και η έκρηξη ενός άλλου άστρου παλαιότερου τού ηλίου, το οποίο θα μετέτρεπε το υδρογόνο του στα γνωστά και απαραίτητα για τη ζωή στοιχεία που αποτελούν τη γη.

Τα παραπάνω, σε καμμία περίπτωση δεν δικαιολογούν τις απόψεις τών Μανιχαίων.
Σε πείσμα τών Γνωστικών και τών Μανιχαίων, που υποστήριζαν ότι ο Θεός απλώς διαμόρφωσε το σύμπαν από προυπάρχουσα ύλη, και δεν το δημιούργησε από το μηδέν, ο Ευαγγελιστής Ιωάννης, γράφει στην αρχή τού πρώτου κεφαλαίου τού Ευαγγελίου του για τον Ιησού Χριστό: ΄΄Στην Αρχή ήταν ο Λόγος... Τα πάντα έγιναν δι' Αυτού, και χωρίς Αυτόν, δεν έγινε ούτε ένα από όσα έγιναν΄΄. Εδώ, μιλάει σαφώς για την αρχή τού χρόνου, (όποτε κι αν ήταν αυτή), και μας πληροφορεί, ότι τότε ΄΄ήταν΄΄, (υπήρχε), ο Λόγος, και έκανε τα πάντα. Προφανώς, και ο Μωυσής, αν γνώριζε τις λεπτομέρειες τής σημερινής επιστήμης, θα ξεκινούσε ίσως από εκεί την αφήγηση τής δημιουργίας τού Θεού. Επικεντρώθηκε όμως, στα όσα ενδιέφεραν τον επίγειο παρατηρητή, για την αρχή τής επιγείου δημιουργίας, ως τόπο κατοικίας τού ανθρώπου.

Μια άλλη συνηθισμένη έννοια τής λέξης: ΄΄γη΄΄ στην Αγία Γραφή, είναι κάποια συγκεκριμμένη τοποθεσία, που κάθε φορά η τοποθεσία της γίνεται κατανοητή από τα συμφραζόμενα τού εδαφίου. Κατ' αυτόν τον τρόπο, τα στρατεύματα τού Γωγ, κυκλώνουν τη ΄΄γη΄΄, την άγια γη τής Ιερουσαλήμ, και όχι τον πλανήτη, ο οποίος δεν θα μπορούσε να κυκλωθεί. (Αποκάλυψις 20/κ΄ 9).

Πολλοί Εξελικτές, αδυνατούν να δουν την αναγκαιότητα ενός Δημιουργού πίσω από την Εξέλιξη τών ζώων. Από το άλλο άκρο, πολλοί Δημιουργιστές, αδυνατούν να αντιληφθούν το πραγματικό νόημα τών εδαφίων τής Γενέσεως, απορρίπτοντας με προκατάληψη και φανατισμό τις αποδείξεις τών επιστημόνων για την Εξέλιξη τών ζώων.

Και ενώ στις Δυτικές "Χριστιανικές" θρησκείες μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Εξελικτών και Δημιουργιστών, εμείς, έχοντας υπ' όψιν τις Ορθόδοξες προϋποθέσεις ερμηνείας τής Αγίας Γραφής, θα παραθέσουμε απόσπασμα από το εξαιρετικό βιβλίο τού κ. Αλέξανδρου Καλόμοιρου: "Οι 6 αυγές", όπου ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει τη συμφωνία τής Αγίας Γραφής με τους επιστήμονες τής Εξέλιξης!

Τα ζώα τής 5ης Δημιουργικής ημέρας

Ας δούμε λοιπόν τι γράφει στην πραγματικότητα η Γένεση για τη δημιουργία των ζώων, όπως το ερμηνεύει ο Αλέξανδρος Καλόμοιρος στο βιβλίο του (σελ. 38 - 41). Πιστεύουμε ότι θα αφήσει άναυδους όσους ερμηνεύουν τη Γένεση με προχειρότητα και θέλουν να τη βάλουν να πει πράγματα που δεν λέει:

"Η Γένεση δεν είναι εγχειρίδιο Αστρονομίας ή Ζωολογίας. Τα έντομα δεν τα αναφέρει καθόλου, σαν να μην υπήρξαν ποτέ. Ούτε μιλάει καθόλου για το τι έγινε στο εξώτερο σύμπαν. Αναφέρει, λακωνικά, μόνον τα ουσιώδη με λίγες λέξεις αποφασιστικής σημασίας.

Μόνον όταν η ζωή ανέβηκε από τη θάλασσα στην ξηρά, την πέμπτη μέρα, αρχίζει η Γραφή να γίνεται πιο λεπτομερής: «Και είπεν ο Θεός, εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού» (Γεν. α΄ 20). Η φράση «εξαγαγέτω τα ύδατα» σημαίνει καθαρά μια διαταγή που δόθηκε στα νερά από το Θεό, να βγάλουν έξω στη γη κάτι που ήδη το είχαν μέσα τους, δηλαδή τα ερπετά. «Εξ – άγω» σημαίνει «οδηγώ κάτι πρός τα έξω». Τι έβγαλαν λοιπόν «τα ύδατα... επί της γης»; Τίποτε άλλο από αυτό που είχαν: Τα ψάρια. Με την εντολή του Θεού, ψάρια άρχισαν να βγαίνουν από τη θάλασσα στην ξηρά. Σιγά και παραπατώντας πάνω στα πτερύγιά τους και τις ουρές τους έβγαιναν μια έξω από το νερό και έμπαιναν ξανά πάλι μέσα.

Έτσι, τα ψάρια έδωσαν αμφίβια ερπετά την πέμπτη ημέρα της δημιουργίας. Αλλά δεν σταματούσε εκεί ο λόγος του Θεού. Έλεγε: «Εξαγαγέτω τα ύδατα ερπετά ψυχών ζωσών και πετεινά πετόμενα επί της γής κατά το στερέωμα του ουρανού». Τα ψάρια δεν έδωσαν μόνον ερπετά, έδωσαν και «πετεινά πετόμενα επί της γής». Σύμφωνα με την Αγία Γραφή, τα πρώτα πετεινά, τα πρώτα πουλιά της πέμπτης μέρας είχαν άμεση σχέση με τα ερπετά που εξήγαγαν τα ύδατα. Ήταν, δηλαδή, ιπτάμενα ερπετά.

Ψάρια, ερπετά, πουλιά, τρία ζωικά είδη πολύ όμοια μεταξύ τους στα ανατομικά και ζωολογικά τους χαρακτηριστικά. Και τα τρία δεν έχουν την ικανότητα να κυοφορούν τους απογόνους τους μέσα στο ίδιο τους το σώμα. Γεννούν αυγά μέσα στα οποία αναπτύσσονται οι απόγονοί τους, έξω από το σώμα της μητέρας τους.

«Και εποίησεν ο Θεός τα κήτη τα μεγάλα» (Γεν. α΄ 21). Για ποια κήτη μιλάει εδώ η Γένεση; Ασφαλώς όχι γι’ αυτά που εμείς ονομάζουμε κήτη. Οι φάλαινες είναι πολύ αναπτυγμένα ζώα, που έχουν την ικανότητα να κυοφορούν τους απογόνους τους μέσα στο ίδιο τους το σώμα. Είναι, επομένως, θηλαστικά, ζώα της έκτης ημέρας. Εδώ μιλάει η Γραφή για άλλα κήτη, για τα τεράστια ερπετά, που ονομάζονται δεινόσαυροι.

Τα ζώα τής 6ης Δημιουργικής ημέρας

Τα ζώα που περπατούν επάνω στη γη την έκτη μέρα δεν τα παρουσιάζει πια η Αγία Γραφή να έχουν σχέση με τη θάλασσα, αλλά με την ξηρά: «Και είπεν ο Θεός εξαγαγέτω η γή ψυχήν ζώσαν κατά γένος, τετράποδα και ερπετά και θηρία της γής κατά γένος» (Γεν. α΄ 24). «Εξαγαγέτω η γη».

Τα ερπετά και τα πετεινά, που εμφανίστηκαν επάνω στην ξηρά την πέμπτη μέρα, έχουν προέλευση τη θάλασσα. Τα έδωσε η θάλασσα, βγήκαν μέσα απ’ αυτήν. Τα «τετράποδα» και τα «θηρία της γης» και τα «ερπετά» της έκτης μέρας έχουν πια προέλευση την ξηρά, προήλθαν δηλαδή από ζώα που δεν ζούσαν πλέον μέσα στη θάλασσα, σαν αυτά της πέμπτης μέρας, αλλά επάνω στην ξηρά.

Τα ζώα της έκτης μέρας, τα «τετράποδα» της Αγίας Γραφής, είναι πολύ όμοια μεταξύ τους, αλλά πολύ διαφορετικά από τα ζώα της πέμπτης μέρας. Τα ζώα της πέμπτης μέρας μεγαλώνουν τα έμβρυά τους έξω από το σώμα τους. Τα ζώα της έκτης μέρας μεγαλώνουν τα έμβρυά τους μέσα στο σώμα τους. Η πέμπτη μέρα είναι η εποχή των ερπετών, η έκτη μέρα είναι η εποχή των θηλαστικών. Τα ερπετά, βέβαια, (και σ’ αυτά συμπεριλαμβάνονταν όπως είδαμε τα πουλιά που ήταν ιπτάμενα ερπετά), συνέχισαν να υπάρχουν την έκτη μέρα και να αναπτύσσονται μαζί με τα θηλαστικά. Όμως, μαζί με τα παλιά ερπετά, που είχαν στα πλευρά τους τέσσερα πόδια και σέρνονταν μ’ αυτά, υπήρχαν την έκτη μέρα κάτι άλλα ερπετά που δεν είχαν πια καθόλου πόδια και σέρνονταν χωρίς αυτά, τα φίδια.

«Και εποίησεν ο Θεός τα θηρία της γής κατά γένος, και τα κτήνη κατά γένος αυτών και πάντα τα ερπετά της γής κατά γένος αυτών. Και είδεν ο Θεός ότι καλά» (Γεν. α΄ 25). «Θηρία», «κτήνη», «τετράποδα», «ερπετά της γής», τα ζώα της έκτης μέρας. «Τετράποδα» ονομάζει η Αγία Γραφή όλα τα θηλαστικά, «θηρία» ονομάζει τα σαρκοβόρα θηλαστικά και «κτήνη» τα φυτοφάγα. «Ερπετά της γής» ονομάζει τα ερπετά της ξηράς σε αντιδιαστολή πρός τα ερπετά της θαλάσσης, αυτά που ζούσαν στη θάλασσα και προήλθαν άμεσα από θαλάσσια ζώα, όπως ήταν τα ερπετά της πέμπτης μέρας".

Χρονολογική τοποθέτηση τής 5ης και 6ης δημιουργικής ημέρας

Σύμφωνα με τα παλαιοντολογικά ευρήματα, η πέμπτη δημιουργική ημέρα, συμπίπτει με τη Λιθανθρακοφόρο περίοδο, όπου πριν από 350.000.000 έτη βγήκαν στην ξηρά τα πρώτα αμφίβια, που ήταν πλήρως διαμορφωμένα τετράποδα "ερπετά". Συμπεριλαμβάνει επίσης την περίοδο ως και τη δημιουργία των πτηνών, στο Ιουράσιο του Μεσοζωϊκού, (τον καιρό των δεινοσαύρων), πριν από 150.000.000 περίπου χρόνια.

Η έκτη δημιουργική ημέρα με τα θηλαστικά, συμπίπτει με την περίοδο του Κρητιδικού, πριν από 100.000.000 έτη περίπου, ως σήμερα.

Πώς μπορούσε ο Μωυσής να γνωρίζει τη σωστή σειρά δημιουργίας πριν γίνει ο άνθρωπος; Μία ακόμα απόδειξη για την ύπαρξη τού Δημιουργού.

Edited by - ΚΗΠΟΥΡΟΣ on 12/08/2006 22:28:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Uncorrupted
Νέο Μέλος

Vietnam
37 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/08/2006, 22:32:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Uncorrupted  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
OANNHSEA, γλυκό μου παιδί δες πόσες επιστημονικές αλήθειες υπάρχουν στην Βίβλο...

Ναι βρε γλυκό μου παιδί, γιατί δεν θες να δεις πόσση επιστημονικότητα υπάρχει στην βίβλο?
Ας πούμε για το:
Πρώτα έγιναν τα ουράνια σώματα, ύστερα η γη, μετά χωρίστηκε η γη απ' τα νερά και μετά έγινε το φως...

Βέβαια, πρώτα έγινε ο Ήλιος και μετά το φως.
Ο Κάρλ Σαγκάν είναι σατανιστής.
Οι αστροφυσικοί?
Είναι σατανιστές!!!
Προσπαθούν να σας κοροϊδέψουν όλους.

Μόνον ένας κηπουρός θα σας σώσει!!!Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ελεάτης
Μέλος 1ης Βαθμίδας


63 Μηνύματα
Απεστάλη: 13/08/2006, 19:00:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ελεάτης  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα αρχιζω να «φωναζω» γιατι κοντευουν να με τρελανουν καποιοι λοιπον συντομα εχω να πω τα εξης:
quote:
pr_gid
Γιατί έφαγε τελικά η Έυα; Επειδή το ακάθαρτο πνεύμα της είπε πως αν φάει και παρακούσει τον θεό θα γίνει η ίδια θεός. Ο λόγος που έφαγε και τελικά παράκουσε τον θεό η Έυα δεν ήταν επιθυμία της γνώσης του κακού (όπως αόριστα λεμέ αλλά θα πω παρακάτω τι σημαίνει η γνώση αυτή πρακτικά) αλλά η επιθυμία της να γίνει θεός ύστερα από το παραμυθίασμα του ακάθαρτου πνεύματος.
Αυτό δεν είναι αλαζονεία;

Οι ανθρωποι ηθελαν να γινουν ΣΑΝ ΘΕΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΟΥΝ ΤΗ ΘΕΩΣΗ και όχι βεβαια να γινουν Θεοι. Αυτό τους λεει ο Οφις. Ο καρπος είναι της γνωσης ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ και του κακου. ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΝΑΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΟ ΟΤΙ Ο ΙΕΧΩΒΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ;;;;;;;;

quote:
pr_gidΕπίσης ας δούμε ρεαλιστικά και όχι αόριστα τι σημαίνει η έννοια γνωρίζω το κακό.
Παράδειγμα: Έχουμε ένα αθώο παιδί το οποίο έχει μεγαλώσει σε ένα περιβάλλον χωρίς κακίες μίση και έχθρες αλλά γεμάτο αγάπη. Τι σημαίνει λοιπόν η φράση μαθαίνει το κακό; Απαντώ συγκεκριμένα στο τι σημαίνει γνώση του κακού στην πράξη και όχι αόριστα:
Μαθαίνει να λέει ψέματα.
Μαθαίνει να είναι εγωιστής.
Μαθαίνει να είναι υβριστής.

Μα πως είναι δυνατον να ταυτιζεις τη γνωση του κακου με την πραξη του κακου;;;; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΚΑΚΟ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΤΙ ΟΧΙ;;;; ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙΣ. Η ΑΓΝΟΙΑ ΘΑ ΣΕ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΚΟ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.
Και μη ξεχνας ότι ο καρπος είναι της ΓΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ (!!!!!!!!)
quote:
Ψηλος
Αφού δεν έχεις κάτι να πεις το ρίχνεις στην τρελίτσα τώρα;;
Ποια η διαφορά του "σαν Θεός" από το "Θεός";
Για πες μου, εξήγησε το φίδι στους πρωτόπλαστους αυτό που αναφέρεις εσύ πιο πάνω περί αιωνίου ζωής; Για δείξε μου που το αναφέρει το φίδι;;

Μα τι λες ανθρωπε μου!!! Θα μας τρελανεις τελειως. Δηλαδη δεν μπορεις να διακρινεις τη διαφορα του να θελει κανεις να κατακτησει τη θεωση, να ομοιασει στο θειο και του να θελει κανεις να γινει κανονικος Θεος;;;; Ε τι να πω τωρα. Είναι προφανες οτι το «σαν Θεος» εχει τεραστια διαφορα από το «Θεος»
Την δυνατοτητα αιωνιου ζωης την παραδεχεται ο Ιεχωβας στο ΓΕΝΕΣΙΣ 3, 21-23. Ξεχνας γρηγορα βλεπω.
quote:
Ψηλος
Που το είδες εσύ ότι στον κήπο της Εδέμ υπάρχει θάνατος; Που αναφέρει η Γένεσις για θάνατο στην Εδέμ;
Βρε Ελεάτη, τι παλαβά είναι αυτά που μας λες τώρα;;
Στη Βίβλο δεν αναφέρεται πουθενά ότι οι πρωτόπλαστοι γεννήθηκαν ούτε θνητοί αλλά ούτε και αθάνατοι. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι πλάστηκαν με τη δυνατότητα να ομοιάσουν το Θεό Πατέρα "καθ' εικόνα και ομοίωση", κατά χάρη και όχι κατά φύση. Ο άνθρωπος πλάστηκε με προορισμό να ζήσει αιώνια.

Εγω λεω παλαβα;;; Αφου το δεντρο της αιωνιας ζωης είναι απαγορευμενο τι θες να καταλαβω εγω και ο οποιοσδηποτε;;; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΘΝΗΤΟΙ ΟΥΤΕ ΑΘΑΝΑΤΟΙ;;;;; ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ;;;;; Αφου «όχι θνητος»= «αθανατος» κ «όχι αθανατος»= «θνητος». Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ. Μπορεις να μου δωσεις μια λογικη εξηγηση;;;;
quote:
Ψηλος
Είναι τελείως παράδοξο και άνευ λογικής το να υποστηρίξει κάποιος ότι ο Θεός έφερε στη ζωή τον άνθρωπο προορίζοντάς τον να πεθάνει!
Και να θελήσουμε να εξετάσουμε κάτι τέτοιο με την ψυχρή λογική που, κάθε τρεις και λίγο, την επικαλούνται ορισμένοι εδώ μέσα στο Εσωτέρικα, δεν βρίσκουμε καμιά λογική εξήγηση που να δικαιολογεί μια τέτοια πράξη.
Ο άνθρωπος επέλεξε το θάνατο, εν τη ελευθερία του. Ο πνευματικός τους θάνατος διέκοψε την πορεία προς την πνευματική του "ενηλικίωση" που θα τον καθιστούσε έτοιμο πια να γευτεί τον καρπό της γνώσης του καλού και του πονηρού, καθώς και τον καρπό της ζωής στη συνέχεια.

Μα τι σχεση εχει τωρα η χριστιανικη πιστη με την λογικη που θελεις να την επικαλεστεις κιολας. Μην τρελαθουμε τελειως.
quote:
Ψηλος
Ότι κακό μπορεί να κάνει και ένα μαχαίρι αν το δώσεις σε ένα μικρό παιδί. Αν δώσεις ένα μαχαίρι σε ένα μικρό παιδί (πνευματικά ανώριμος άνθρωπος) μπορεί να γίνεις εσύ η αιτία να σκοτωθεί ή και να σκοτώσει ή να τραυματίσει κάποιο άλλο παιδί ή και ενήλικα. Το ίδιο όμως μαχαίρι στον ενήλικα (πνευματικά ώριμος άνθρωπος), του διευκολύνει τη ζωή σε ένα σωρό πράγματα της καθημερινής του ζωής. .

ΜΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΚΟ. ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ. Η ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑΣ.
quote:
Ψηλος
Ο Θεός λέει πως γνώρισαν κάτι εντελώς πρόωρα, το οποίο και δεν θα τους ωφελούσε σε τίποτα τη δεδομένη χρονική στιγμή, αντιθέτως, με την πράξη τους αυτή, αν παρέμεναν στον Παράδεισο, θα έθεταν σε κίνδυνο την περαιτέρω πορεία τους, καθώς και την πορεία όλων όσων εξουσίαζαν οι ίδιοι.
Είπαν οι πρωτόπλαστοι ότι δεν θέλησαν να παραμείνουν στον Παράδεισο βρε Ελεάτη;
Ότι θες και φαντάζεσαι μας λες τώρα!! .

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΤΙ ΠΡΟΩΡΑ, ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Και φυσικα δεν θελησαν να παραμεινουν στο παραδεισο αφου δεν ζητησαν συγχωρεση από τον Ιεχωβα διοτι ειχαν γνωρισει το καλο και το κακο και καταλαβαν τα χαλια τους στον παραδεισο της γυμνιας και της αγνοιας.


-----------------------------------------
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/08/2006, 14:52:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προς ΚΗΠΟΥΡΟ,
Για να μην το συζητάμε εδώ πέρα, άνοιξε ένα καινούριο θέμα.
Δεν μου απάντησες για την σκοτεινή ύλη και την σκοτεινή ενέργεια.
Τα θέματα της γέννησης στην βίβλο δεν τα έγραψε ο Μωυσής.
Απάντησε σε παρακαλώ στον Uncorrupted για το θέμα του φωτός που έθεσε και ύστερα απαντησέ μου σε αυτό: Ο Ιερεμίας στους θρήνους του αναφέρεται στην Βαβυλώνα και στου κροκόδειλους της. Όμως η Μεσοποταμία ΟΥΔΕΠΟΤΕ στους ιστορικούς χρόνους δεν είχε κροκόδειλους. Που λοιπόν είχε εξοριστεί ο προφήτης;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.265625
Maintained by Digital Alchemy