ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 7
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2002, 12:23:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε συζητήσεις με γνωστούς και αγνώστους διαπιστώνω πως υπάρχει μια σύγχιση ανάμεσα στις έννοιες μετεμψύχωση και μετενσάρκωση.

H μετενσάρκωση είναι αυτό ακριβώς που λέει η λέξη: η αλλαγή της σάρκας, του σώματος, του περιβλήματος της Ψυχής, της ίδιας πάντα Ατομικότητας.

Η μετεμψύχωση είναι μια λαϊκή πίστης, κυρίως στις ασιατικές χώρες, όπου πιστεύεται πως ένας άνθρωπος μπορεί να εμψυχώσει σε άλλη χρονική στιγμή μια πεταλούδα, ένα λουλούδη, έναν βράχο ή έναν άλλον άνθρωπο (ευτυχώς δηλαδή...). Πρόκειται για εκφυλισμό της αρχαίας γνώσης της μετενσάρκωσης, όπως αυτή έγινε αντιληπτή από τις λαϊκές μάζες της ασίας (...και όχι μόνο...).

Ανοίγω αυτό το θέμα με ελπίδα για πλούσια συζήτηση!

theo_

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/01/2002, 15:54:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλέ μου φίλε Theo, συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί σου στο ότι υπάρχει αυτό το μπέρδεμα με τις 2 ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ έννοιες.
Κατα την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ,
ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ είναι η πρόοδος της Ψυχής, απο το ΕΝΑ ΣΤΑΔΙΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΤΟ ΑΛΛΟ. Πολυ γενικά συμβολίζεται με τις Επαναγεννήσεις σε σώματα ΖΩΩΝ. Ο όρος αυτός παρανοήθηκε απο τους δυτικούς μελετητές των ανατολικών φιλοσοφιών. Η Μετεμψύχωση θα έπρεπε να αναφέρεται ΜΟΝΟ στο Ζωικό βασίλειο. Η έννοια της μετεμψύχωσης βρίσκεται στο γνωστό καμπαλιστικό αξίωμα: "Το Ορυκτό γίνεται Φυτό, το φυτό γίνεται Ζώο, το ζώο γίνεται 'Ανθρωπος και τέλος ο άνθρωπος γίνεται ΘΕΟΣ"

ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ είναι η πρόοδος της Ψυχής μέσα στο Ανθρώπινο βασίλειο. Δηλαδή η Ψυχή όταν ΑΝΘΡΩΠΟΠΟΙΗΘΕΙ, δεν ξαναγυρνά στα παρακάτω βασίλεια της φύσης.
Αυτή η πίστη ήταν κατα την άποψή μου και η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΙΔΕΑ των διδασκαλιών του Διδασκάλου Ιησού, των Αποστόλων και της πρώτης εκκλησίας. Πώς θα μπορούσε να μήν ήταν όταν την εποχή εκείνη ΟΛΟΙ οι λαοί με τις θρησκείες τους ειχαν αυτό το πιστεύω!!!

Λέγεται οτι ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ-ΧΡΙΣΤΟΥ επικρατούσε
ένα μικτό σύστημα, των δύο παγκόσμιων διδασκαλιών.
'Ομως "ο σαρκωθείς ΛΟΓΟΣ" αναρωτήθηκε ότι αν ο άνθρωπος σαν τιμωρία έπρεπε να μετεμψυχωθεί σε σώμα ζώου, η εξελιξη του ανθρωπίνου γένους προς την θέωση θα αργούσε βασανιστικά. 'Ετσι αποφάσισε να λυτρώσει τον 'Ανθρωπο απο το μαρτύριο της επαναγέννησής του μέσα σε σώμα ζώου. Μια καταπληκτική εικόνα του τι ακριβώς συνέβαινε όταν ο άνθρωπος μετεμψυχωνόταν σε σώμα ζώου, μας το παρουσιάζει ο ΑΠΟΥΛΗΙΟΣ στο γεμάτο αλληγορίες έργο του "Ο χρυσός όνος". Μπορούμε να δούμε μέσα στο έργο αυτό, το βάσανο της ΑΝΘΡΩΠΟΨΥΧΗΣ να κατοικεί μέσα σε σώμα γαϊδάρου!!! Το συστήνω ανεπιφύλακτα...

Εν αναμονή σχολίων σε αυτό το θέμα...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ελσα
Νέο Μέλος

Greece
6 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2002, 18:25:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ελσα  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι μου.
Πραγματικά το θέμα που ανοίξατε είναι πολύ πλούσιο.
Για να συνεχίσω αυτό που έλεγε ο Kelsos για την εξέλιξη της ψυχής προς την θέωση, όταν μια ψυχή φτάσει σε αυτό το επίπεδο μέσα από συνεχόμενες ενσαρκώσεις, γίνεται η ανάληψή της. Που σημαίνει ότι δεν ενσαρκώνεται πλέον, όπως οι αναλήψεις του Ιησού και του Προφήτη Ηλία.
Όλες οι άλλες ψυχ΄΄ες ακόμα και των αγίων μετενσαρκώνονται πάλι. Έτσι μπορεί δίπλα μας να κυκλοφορεί ο Πλάτωνας, ο Απόστολος Πέτρος, ο Ντα Βίντσι ακόμα και ο Χίτλερ.

Οι μνήμες της ψυχής από προηγούμενες ενσαρκώσεις παραμένουν ζωντανές κατά την νέα ενσάρκωση μέχρι την ηλικία των 4-5 χρόνων οπότε αρχίζει το παιδί την "εκπαίδευσή" του στο σχολείο. Πολλοί μη ορθολογιστές παιδοψυχολόγοι λένε ότι πρέπει οι γονείς να προτρέπουν τα παιδιά τους να αφηγούνται τις φανταστικές ιστορίες που δημιουργούν και να τις καταγράφουν, για μελλοντική χρήση απο τα ιδια τα παιδιά οταν αυτα μεγαλώσουν.

Οι ιστορίες αυτές δεν είναι τίποτα άλλο από τις αναμνήσεις των προηγούμενων ενσαρκώσεων.Έιναι έγκλημα να μαλώνουμε ένα παιδί για την "φαντασία" που έχει και να του απαγορεύουμαι να μιλάει ή να παίζει με τον φανταστικό του φίλο νομίζοντας ότι το παιδί θα γίνει "διαφορετικό" από τα άλλα παιδιά.

Επίσης τελευταία διάβασα την ερμηνεία για την αντίσταση των παιδιών στην μάθηση. Τα περισσότερα παιδιά κατά τις πρώτες τάξεις του δημοτικού (και όχι μόνο) θέλουν επιτήρηση ή και εξαναγκασμό για να διαβάσουν. Όλοι γεννιόμαστε με την γνώση και απο την στιγμή που υποσυνείδητα γνωρίζουμε δεν χρειάζεται να ξαναμάθουμε ιστορία, μαθηματικά, θρησκευτικά και τόσα άλλα.

Αν και θεωρώ ότι προσωπικά ξέρω πολύ λίγα για την μετενσάρκωση, περιμένω με ενδιαφέρον την συνέχεια.

ΕΛΣΑ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/01/2002, 23:36:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου 'Ελσα καλώς όρισες και σε αυτή τη "γωνία" του forum. Χαίρομαι που σου άρεσε το θέμα που άνοιξε ο φίλος Theo και χαίρομαι ακόμα περισσότερο που μας παραθέτης την άποψή σου επάνω στο θέμα.
Για την άποψή σου περί της "ανάλυψης", ειληκρινά δεν το έχω ψάξει τόσο, φυσικά μπορεί να είναι και έτσι...
Αποφεύγω να βάζω "όρια" και "κανόνες" σε θέματα που εύκολα μπορεί να εγερθεί αντίρρηση, απο τον ορθολογισμό.
Πάντως θα το ερευνήσω και να είσαι σίγουρη ότι θα επανέλθω.

θα διαφωνήσω όμως με την τοποθέτησή σου περί "μνήμης".
Η μνήμη καλή μου 'Ελσα, είναι το αποτέλεσμα εντυπώσεων απο περιστατικά, ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Εφ'όσων η ψυχή σαρκώνεται σε ΝΕΟ ΣΩΜΑ, άρα αποκοτά και ΝΕΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Ο νέος αυτός εγκέφαλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχει μνήμες απο τις προηγούμενες σαρκώσεις, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ.
Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ένα παράδειγμα απο την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ που στην ερώτηση "γιατί δε θυμόμαστε τούς προηγούμενους βίους μας",αυτη απαντά:
"...είναι σαν να αναζητούμε ίχνη απο αίμα σ'ένα πουκάμισο που ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!! Και να θέλουμε να βρούμε το αίμα απο τον φόνο, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, μιάς και ο δολοφόνος την ώρα του εγκλήματος, φορούσε άλλα ρούχα..."

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που ΔΕΝ παραδέχονται την μετενσάρκωση, λέγοντας πως δεν την αποδέχονται μιάς και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ (άρα και απόδειξη) απο τις προηγούμενες ζωές τους.
Σε αυτούς παραθέτω ένα ερώτημα:
"Μπορούν να θυμηθούν τι ακριβώς έκαναν στους πρώτους μήνες της ζωής τους; Μπορούν να θυμηθούν τι έτρωγαν, τι έκαναν, τι σκέφτονταν;;;" Επειδή λοιπόν δε μπορούν να μου απαντήσουν "ναί μπορούμε", μιάς και ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, δεν έχουν ΜΝΗΜΗ απο εκέινη την εποχή ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΖΗΣΑΝ, κατα την λογική αυτή, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΡΝΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΖΗΣΑΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ στα 2 πρώτα έτη της ζωής τους!!!

Να που ο ορθολογισμός μπορεί κάλλιστα να γίνει το εργαλέιο για έρευνα του μεταφυσικού κόσμου. Ας τον χρησημοποιήσουμε με σύναιση...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2002, 15:41:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έλσα καλώς όρισες.

Θα ήθελα να σταθώ λίγο στην άποψή σου πως ίσως δίπλα μας να κυκλοφορούν ο Πλάτωνας, ο Μέγας Αλέξανδρος ή ο Χίτλερ. Υπάρχει πάντα μια τάση να συμβαίνουν τα πράγματα σε άλλες χώρες, σε άλλες οικογένειες σε άλλους ανθρώπους, αλλά εμείς να είμαστε αυτοί που είμαστε, επειδή γνωρίζουμε ποιοί είμαστε και από που ερχόμαστε και που πάμε...

Τί λέω τώρα: Δεν υπάρχει κανένας μας που να μην έχει διαπράξει φόνο, κλοπή, ληστεία, προδοσία, και κάθε είδους ατιμία. Κάποια από μας έχουν βέβαια συμμετάσχει και σε ενάρετες πράξεις, αλλά η μέχρι τώρα γνωστή ιστορίας της ανθρωπότητας μας δείχνει πως πλειοψηφούν οι πρώτοι. Λοιπόν, καλή μου Έλσα, δεν ήρθαν από τον Άρη ή την Αφροδίτη οι άνθρωποι που τα έκαναν αυτά αλλά είμαστε εμείς οι ίδιοι.

Δεν είμαστε κακοί. Οι κακοί είναι στη φυλακή... Αλλά μην νομίζουμε ότι είμαστε και άγγελοι. Είμαστε άγγελοι, εφόσον το επιτρέπουν οι εξωτερικές συνθήκες, αλλά αν οι συνθήκες αυτές γίνουν ακραίες, πόσοι από μας θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε την "αγγελική" μας παρουσία;

Αυτοί οι προβληματισμοί δεν είναι διανοουμενίστηκες φιλολογίες, τουλάχιστον για μένα, επειδή η ζωή μου έδειξε πως με τις κατάλληλες εξωτερικές συνθήκες κάθε "αγγελική" διάθεση πάει περίπατο και πως στην πραγματικότητα δεν ξέρω ούτε ποιός είμαι, ούτα από που έρχομαι ούτε που πηγαίνω. Αυτό είναι έτσι.

Συγνώμη αν πίκρανα κάποιους αλλά η αλήθεια πάντα πονάει. Η ευγενής διπλωματία ορίζεται στην έκφραση όλης της αλήθειας με τον μικρότερο δυνατό πόνο, όχι χωρίς πόνο.

Καλό σαββατοκύριακο.

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2002, 00:35:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Theo, σε είχα χάσει... και να που "δυναμικά" ξαναεμφανίστηκες (ευτυχός)!!!!
'Εχω την αμυδρή εντύπωση, πως τα πράγματα τα βάζεις σε καλούπι, χωρίς να υπάρχει λόγος, τουλάχιστον "προφανείς".

Λέγοντας πως κάθε "κακό" ή "καλό" επάνω σε αυτόν τον ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ (εξωτερικά) ΠΛΑΝΗΤΗ, το έχουμε ΕΜΕΙΣ διαπράξει, τι ακριβώς εννοής;;;
Υπάρχει ή δεν υπάρχει η ΑΤΟΜΙΚΗ ΨΥΧΗ;;;
Το ρωτώ αυτό γιατί την άποψή σου την αντιλαμβάνωμαι ως άποψη ΜΙΑΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ, με το όνομα, ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!! (Διόρθωσέ με αν κατλάλαβα λάθος και προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη).
Θα ήθελα καλέ μου φίλε, να μου αναπτύξεις αν γίνεται το τι εσύ θεωρείς "ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΖΩΗΣ", που είναι διάφορες απο τον τρόπο ζωής που ΕΜΕΙΣ διαλέξαμε να ζήσουμε. Το ζητάω για να καταλάβω τι είναι αυτό που ΜΠΟΡΕΙ να μετατρέψει ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ φύση του ανθρώπου, σε ΔΑΙΜΟΝΙΚΗ.Που μπορεί να μετατρέψει έναν Αρχιμήδη την ώρα που έτοιμάζοταν να τον σκοτωσουν να ΜΗΝ πει το περίφιμο και ΑΛΛΗΣΜΟΝΗΤΟ σε μένα,

"ΜΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΑΡΑΤΕ"

Προσπαθώντας να "προλάβω" κάτι απο την απάντησή σου, θα σου υπενθυμίσω ότι το κομμάτι μάρμαρο που διαλέγει ο γλύπτης για να "δημιουργήσει", ΠΟΝΑ σε κάθε σκαρπελιά, σε κάθε επιδέξιο χτύπημα του καλητέχνη, ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ την αποκοπή των "άχρηστων" εξογκομάτων του που ΚΡΥΒΟΥΝ πέρίτεχνα αυτό που γλύπτης ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΕ ότι κρύβεται μέσα του.
Το να φανερωθεί μια Αφροδίτη της Μήλου ήταν αποτέλεσμα ΚΟΠΟΥ απο τον καλητέχνη και ΠΟΝΟΥ απο το μάρμαρο.
Αυτός για εμένα είναι ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ.

Να είσαι σίγουρος ότι δεν πίκρανες κανέναν, τουλάχιστον όχι περισότερο απο όσο μπορέι να μας πικρένει η ίδια η ζωή...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2002, 16:23:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για μένα οι λέξεις "καλό" και "κακό" δεν έχουν σημασία από μόνες τους. Εννοώ πως εγώ που σήμερα είμαι ένας ήρεμος ιδιωτικός υπάλληλος με μια ζωή μετριότητας, χαμηλών τόνων, κλπ, κλπ, κλπ, δεν ήμουν πάντα έτσι. Και βέβαια υπάρχει η Ατομική Ψυχή και το Ατομικό Κάρμα και αν εγώ είχα χρηματίσει 5-10 ενσακωσούλες σαν Conan και σήμερα κάπου στριμωχτώ, υποσυνείδητα, όλο και κάτι θα θυμηθώ...

Δεν αναφέρομαι λοιπόν σε μια ομάδα αλλά σε εμένα τον ίδιο. Η διαδικασία της εξέλιξης, κατά τη γνώμη μου, δεν είναι υποχρεωτικά γραμμική αλλά κυκλική, ή καλύτερα σπειροειδής, συνδιασμός και των δύο. Γενικά κάνουμε βήματα προς τα εμπρός αλλά δεν αποκλείονται και τα βήματα προς τα πίσω. Το τελικό άθροισμα μόνο οφείλει να είναι θετικό και είναι.

Ελπίζω να ξεκαθάρισα, στο μέτρο του δυνατού, κάποιες από τις πεποιθήσεις μου που είναι προσωπικές και είναι τέτοιες μέσω εμπειριών δικών μου τις οποίες, προς το παρόν, δεν δύναμαι να τις μεταβιβάσω.

(αστειεύομαι, έτσι, αλλά αλήθεια δεν μπορώ).

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2002, 01:44:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η μαθητεία μέσα σε μιά Τεκτονική Στοά, έγκειται στο να μεταμορφωθεί υποψήφιος μαθητής, απο ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΛΙΘΟ, σε ΤΕΛΕΙΟ ΚΥΒΟ.
'Οταν λοιπόν ξεκινήσει το έργο της κύβησης, θα χρειασθεί κάποιος χρόνος μέχρι να επιτευχθεί η ΜΙΑ πλευρά του κύβου.
'Ολος ο χρόνος για την προσπάθεια λίανσης της ΜΙΑΣ μόνο πλευράς, είναι και ένας μεγάλος αριθμός σαρκώσεων και επαναγεννήσεων.
Στο τέλος (όταν η ΜΙΑ πλευρά είναι ΤΕΛΕΙΑ), θα πρέπει να ξεκινήσουμε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, σε ΜΙΑ ΑΛΛΗ πλευρά και που κι αυτή θέλει έναν επίσεις μεγάλο αριθμό σαρκώσεων για να ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΘΕΙ.
Αυτό γίνεται και ξαναγίνεται και ξαναγίνεται μέχρι απο τον ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟ ΛΙΘΟ, να έχουμε ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΙΟ ΚΥΒΟ.
'Ολη αυτη λοιπόν τη διαδικασία των συνεχών επαναγεννήσεων αν τη παρακολουθήσουμε ΓΡΑΜΜΙΚΑ και όχι κυκλικά, τότε θα δούμε αυτό που ακριβώς μας είπες φίλε μου Τεό. Ενα συνεχές "πάνω κάτω", ένα συνεχές "μπρός πίσω".
Τελικά όμως ΜΟΝΟ ΕΜΠΡΟΣ υπάρχει και ας μη φαίνεται, εμπρός, στο να γίνουμε απο ΑΚΑΤΕΡΓΑΣΤΟΙ ΛΙΘΟΙ, ΤΕΛΕΙΟΙ ΚΥΒΟΙ και ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ, πραγματώνοντας το Δελφικό:
"ΓΝΩΘΙΣ ΕΑΥΤΟΝ"

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Νathanal
Νέο Μέλος

Greece
25 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2002, 13:46:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Νathanal  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαλημέρα σας. Διαβάζοντας τις απόψεις σας, οι οποίες είναι πολύ ενδιαφέρον, θέλησα να παραθέσω και τη δική μου άποψη όσον αφορά το θέμα της μνήμης, σε εμπειρίες προηγουμένων ενσαρκώσεων.
Πιστεύω, επηρεασμένη από τα λίγα που έχω διαβάσει, πως ο άνθρωπος πεθαίνοντας, περνά από τη λήθη.
Και ευτυχώς δηλαδή, γιατί φαντάζεστε να μας βάραιναν, όχι μόνο τα λάθη που κάναμε κατά το παρελθόν σε αυτή τη ζωή, αλλά και λάθη εκατοντάδων ενσαρκώσεων (περίπου 850 καταβάσεων λένε πως αντιστοιχούν κατά το μέσο όρο).
Έτσι όταν μία υπόσταση ενσαρκώνεται για άλλη μία φορά, δε γνωρίζει ούτε θυμάται κάτι από προηγούμενη ενσάρκωση. Αντλεί όμως κάποια στοιχεία από το ¨αποθεματικό¨ του ο καθένας, όπως στοιχεία του χαρακτήρα του, διάφορες ψυχώσεις, φοβίες κ.α.
Δύσκολα όμως θυμάται. Λέγεται όμως πως τα παιδιά που είναι πολύ πιο αγνά έχουν αυτή τη δυνατότητα . Πιστεύω όμως πως είναι πολύ λίγα και πως δεν είναι και τυχαία. Δηλ, πιστεύω πως κάποιο σπουδαίο ρόλο παίζει και η πορεία που διέγραψαν σε άλλες ενσαρκώσεις. Είναι θέμα συνείδησης.
Παρόλα αυτά όμως ο άνθρωπος μπορεί να γνωρίσει. Κάποιος ο οποίος ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, προσπαθεί να αγαπήσει τον πλησίον και τον εαυτό του, και λεω προσπαθεί γιατί ακόμα ήμαστε μακράν της αγάπης! Κάποια στιγμή του δίνεται αυτή η δυνατότητα με σκοπό και μόνο τη διεύρυνση της συνείδησης του, που από ένα σημείο και μετά παύει να είναι ¨του¨ και μιλάμε πια για παγκόσμια-θεία συνείδηση.
Αυτά ήθελα να προσθέσω και περιμένω την άποψη σας για να παραπάνω.
Φιλικά, Λία.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/03/2002, 19:00:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλώς όρισες Λία στη παρέα μας.
Κατα γενικής ομολογίας, σωστά τα θέτης τα πράγματα. Φυσικά θα απέφευγα να προσδιορίσω έστω κάποιον αριθμό σαρκώσεων. Προσωπικά πιστεύω ότι μπορέι να είναι ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΕΣ οι σαρκώσεις που χρειάζεται κάποιος να υποστεί.
Ο συλλογισμός μου είναι απλός, αν ΜΟΝΟ σε μία σάρκωση ερχόμαστε σε "επαφή" με.... (μέτρα τον δικό σου κύκλο ανθρώπων)... φαντάσου σε πόσες ζωές και σαρκώσεις θα πρέπει να φέρουμε την ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ μεταξύ όσων γνωρίζουμε ΜΟΝΟ σε αυτή τη ζωή!!!!
Φαντάσου, πόσους ακόμα θα ΕΠΡΕΠΕ να συναντήσουμε (για να επιφέρουμε την πολυπόθητη ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ), αλλά που για τους ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ λόγους (καρμικούς) ΔΕΝ είναι σαρκωμένοι τώρα!!!!
Τέλος πάντων, σημασία έχει ότι ο όποιος αριθμός σαρκώσεων, είναι ΜΕΓΑΛΟΣ.

Τώρα για τις αγνές παιδικές ψυχές. Θίγεις ένα μεγάλο, ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ θέμα. Πράγματι, ΑΝ μπορούσαμε να ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ με τα μωρά, ειδικά τα ΝΕΟΣΑΡΚΟΥΜΕΝΑ - ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ, θα είχαμε να μάθουμε πολλά για το μυστήριο της ΖΩΗΣ & του ΘΑΝΑΤΟΥ.
Πάντως, αυτό το κλάμα του μωρού ΜΟΛΙΣ γεννιέται είναι σημαντικό. 'Οχι γιατί όπως μας λέει η ιατρική, τότε πέρνει την πρώτη ανάσα, ΑΛΛΑ κατα τη ταπεινή μου γνώμη, επιδή απο τον Κόσμο του Φωτός απ'όπου μας έρχεται η ΨΥΧΗ, βγαίνει σε ένα Κόσμο Σκοταδιού!!!

Παρατήρησα ότι χρησημοποιής και εσύ τον όρο "ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ". Θα ήταν ορθότερο να έλεγες "ΥΠΟΣΥΝΕΙΔΗΣΗ", μιάς και αυτή είναι η προϊστάμενη αρχή της Ψυχής. Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ είναι η προϊστάμενη αρχή στο Σώμα. Σε κάποιο άλλο τόπικ, έχουμε ανφερθεί πληρέστερα σε αυτό.

Πάντως η Λήθη που πολύ σωστά ανέφερες, την περνάμε ΟΧΙ όταν πεθαίνουμε αλλά όταν πρόκειτε να ΞΑΝΑΣΑΡΚΩΘΟΥΜΕ. Αυτός είναι και ολόγος που δεν φέρνουμε μαζί μας ΜΝΗΜΕΣ απο τον "Αλλο Κόσμο".


Συνέχισε να ερευνάς και μη μένεις σε ότι διαβάζεις, όλα αυτά θα μείνουν απλά ώς "βιβλιοσοφία" και θα είναι άχρηστα αν δεν ερευνήσεις απο μόνη σου τα "πράγματα", τα όποια πράγματα...

Καλώς όρισες και πάλι και περιμένουμε την ενεργή σου συμμετοχή και στα άλλα τόπικ των forums

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 22:56:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλησπέρα παιδιά!

Ανοίξατε καταπληκτικό θέμα. Θέλω να σταθώ σε μια κουβέντα που είπε η φίλη Λία: αποθεματικό. Κάπου πήρε το αυτί μου ότι υπάρχει ένα είδος "αρχείου" στο οποίο καταγράφονται τα πεπραγμένα μιας ψυχής καθώς αυτή ζει διαδοχικές ζωές.Δεν θυμάμαι πώς λέγεται.Αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο θα ήθελα να το μάθω.

Εφόσον σκοπός της μετενσάρκωσης είναι η τελειότητα, ΓΙΑΤΙ να μη θυμόμαστε τίποτα? Ξέρω που πηγαίνω (τουλάχιστον έτσι νομίζω),γιατί να μην ξέρω από πού έρχομαι???

Πάντως νομίζω ότι είναι δυνατόν να "ανατρέξουμε" στο αποθεματικό αυτό αν καταφέρουμε να αποκοπούμε ψυχικά από ότι μας βασανίζει στην παρούσα ζωή.Ίσως σε στιγμές έντονης συγκέντρωσης ή διαλογισμού ή προσευχής ή ότι άλλο μας γαληνεύει.Ή ίσως στα όνειρα...αλλά αυτό είναι σε άλλο topic.
Ισως κάποιες καταστασεις που είναι οικείες ή κάποια πρόσωπα που είναι σαν να τα ξέρουμε να είναι ¨κομμάτια" ή "στιγμιότυπα¨από μια προηγούμενη ζωή??
Περιμένω με ενδιαφέρον απόψεις και εμπειρίες σας...

""Ποιό ήταν το όνομά σου πρωτού γεννηθείς?¨¨

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 00:01:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου "Σκοτεινέ Άγγελε"

Στην θεοσοφία τα πεδία αυτά που κρατούν τις μνήμες των γεγονότων, ονομάζονται Ακασικά Αρχεία. Ο εγκέφαλος που κρατά τις μνήμες των αισθήσεών μας εξαφανίζεται με τον θάνατο και στην νέα γέννηση παίρνουμε νέο εγκέφαλο. Έτσι χάνονται οι εγκεφαλικές μνήμες. Αν τώρα μέσω των Ακασικών Αρχείων μπορούμε να θυμηθούμε προηγούμενες ενσαρκώσεις, αυτό θα ήταν καταστροφικό ψυχικά για τους περισσοτέρους ανθρώπους. Είναι η αγαθότητα και η αγάπη της φύσης που μας προφυλάσσει από αναμνήσεις που θα μας δημιουργούσαν σύγχυση και ψυχασθένειες στην νέα μας ενσάρκωση.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 01:01:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ χαιρόμαστε που όλοι μας σα μέλη αυτών των forums, βρίσκουμε θέματα που μας αφορούν, που μας αγγίζουν, που μας προβληματίζουν πολλές φορές.
Το καλυτερο είναι βέβαια που υπάρχουν και κάποιες απαντήσεις ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ επάνω σε όλες αυτές τις απορίες.
Συμφωνώ απόλυτα με τον καλό μας φίλο Θώτ στη τοποθέτησή του περι της ΑΚΑΣΑ και των ΑΚΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ, των αρχείων της "μνήμης" πιό απλά.

Φίλε μου Σκοτεινέ 'Αγγελε, σωστά αναφέρεις ότι σκοπός των ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΝ είναι η ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ.
Δεν αναφέρεις όμως, ΠΟΙΟΥ Η ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ;;;
Λέγοντάς σου πολύ πολύ περιληπτικά την διαδικασία ΣΑΡΚΩΣΗΣ θα καταλάβης την απάντηση απο μόνος σου.

Το ταξίδι του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ αποσπόμενο απο την ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΗΓΗ και κατερχόμενο τις ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ, σε κάποιο σημείο "ντύνεται ένα ένδυμα" που αποκαλούμε ΨΥΧΗ.
Τώρα το ΠΝΕΥΜΑ, επενδυμένο με τη ΨΥΧΗ, συνεχίζει τη κατάβαση μέσα στους "κόσμους- διαστάσεις", ώσπου φτάνει στην χαμηλότερη ή αλλιώς την εξωτερικότερη διασταση που δεν είναι άλλη απο την ΦΥΣΙΚΟΫΛΙΚΗ, όπου με τη ΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ στον κόσμο της ΥΛΗΣ, έχουμε έναν "ξαναγεννημένο" άνθρωπο.
Ο άνθρωπος αυτός καλήται να "ζήσει" τη ζωή του, να αντλίσει τις εμπειρίες του και να ξαναγυρίσει, ΟΧΙ στο δώματα που κατοικεί το ΠΝΕΥΜΑ, αλλά στα δώματα της ΨΥΧΗΣ.
Η ΤΕΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ φίλε μου είναι η προσπάθεια να ΞΑΝΑΓΥΡΙΣΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΠΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ, στο Υπεράγιο δώμα του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, να ενωθεί ΚΑΙ ΠΑΛΙ με την ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΗΓΗ, της οποίας ΚΑΘΟΛΗ τη διάρκεια των διαρκών ΕΠΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΝ, πότε μα ποτέ δεν είχε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ αποκοπεί!!!
Αυτά μας διδάσκει ο ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ.

Να και η απάντηση στην απορίας σου περί μνήμης.
Φαντάζεσαι τι ΜΑΡΤΥΡΙΑ θα περνούσε ο άνθρωπος, ΟΝΤΑΣ γνωρίζοντας ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ πλέον, απο που έχει έρθει;;;
Η θεία οικονομία σε όλο της το μεγαλείο.
Θα πρέπει λοιπόν (κατα τη γνώμη μου), να ΜΗΝ πιέζουμε καταστάσεις με "Αστρικά ταξίδια", με "Αναδρομές σε παλαιότερες σαρκώσεις μας", με οποιαδήποτε ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ του σώματος, ΕΑΝ πρωτίστος δεν έχουμε φτάσει στο σημείο να ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ τα αποτέλεσματα επάνω στη ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και στον ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΜΑΣ, εγκυμονούνε κίνδυνοι σοβαροί.

Ελπίζω να πρόσθεσα και εγώ κάτι στο θέμα που έθεσες.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Andreas
Νέο Μέλος

Cyprus
6 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 16:40:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Andreas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητοί Φίλοι , γειά σας.

Θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο-συλλογισμό για το ότι δε θυμούμαστε προηγούμενες ενσαρκώσεις μας.
Ας παρομοιάσουμε τον κόσμο γύρω μας με μια θεατρική παράσταση. Εμείς, ο κάθε ένας απο εμάς είναι ηθοποιός. Αυτή τη στιγμή είμαστε μέρος μιας παράστασης. Αυτή η παράσταση έχει τον τίτλο "Τωρινή Ενσάρκωση" και είμαστε όλοι πρωταγωνιστές. Αυτό που έχει σημασία τώρα, είναι να είμαστε σωστοί στο ρόλο που έχουμε αναλάβει-διαλέξει( ή που μας έχουν αναθέσει). Μπορεί σε προηγούμενες παραστάσεις, να ήσουν ο Γιάννης-Αγιάννης, ο Ηρακλής, ο Κολόμβος, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει καμμιά σημασία. Το σημαντικό τώρα είναι ο ρόλος που ενσαρκώνεις, εσύ , εγώ, ο καθένας απο εμάς. Το να προσπαθείς, στο μέσο αυτής της τωρινής παράστασης να θυμηθείς τι ρόλο "έπαιζες" στη προηγούμενη, μόνο σύγχηση μπορεί να φέρει.

Εξάλλου, πιστεύω πως υπάρχει κάποιος πάρα πόλύ καλός λόγος που δεν θυμόμαστε προηγούμενες ζωές. Μην με ρωτήσετε ποιός, δεν ξέρω ακριβώς, αλλά όταν προχωράς σε ένα δρόμο πρέπει να κοιτάς μπροστά για να βλέπεις που πάς και όχι πίσω.

Βέβαια, όχι ότι δεν θα με ενδιέφερε να κοιτάξω πίσω απο τη δική μου πλάτη, όμως ούτως ή άλλως προσωπικά δεν έχω τη δυνατότητα. Αλλά.... ας μην ξεχνούμε και τη γυναίκα του Λώτ τι έπαθε κοιτάζοντας πίσω.

Όλο το μεγαλείο της ανθρώπινης ενσάρκωσης κρύβεται-πιστεύω-στη παραβολή του Ασώτου. Ο Άνθρωπος, αφήνοντας το παλάτι του πατέρα του (τον ουρανό), ξοδεύει όλη του τη περιουσία σε γήινες απολαύσεις, μέχρις ότου συνειδητοποιά πως η θέση του είναι στο σπίτι του πατέρα του. Μετά απο αυτή τη κατρακύλα ξαναβρίσκει τη θέση του μαζί με όλη τη σοφία που μάζεψε και συμπληρώνει τον κύκλο των ενσαρκώσεων παίρνοντας μάλιστα και ένα δαχτυλίδι σαν δώρο της επιστροφής.

Κλείνωντας, θα ήθελα να αντιπαραβάλω σε αυτό που είπε ο φίλος DarkAngel ""Ποιό ήταν το όνομά σου πρωτού γεννηθείς?¨¨ το

Ποιό είναι το όνομα αυτού του "ηθοποιού" που "με" υποδύεται ?????

Φίλε Κέλσο, το ΓΝΩΘΙΣ ΕΑΥΤΟΝ είναι ένα απο τα πιο δύσκολα πράγματα νομίζω.....


Αντρέας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 18:32:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλωσήρθες Αντρέα στην συζήτησή μας.

Να σε συγχαρώ για τις συγκροτημένες σου απόψεις πάνω σε αυτό το δύσκολο ζήτημα και για τις πολύ εύστοχες παρατηρήσεις σου με τον αποσυμβολισμό της παραβολής του Ασώτου (αλήθεια αυτό το γεγονός με το δακτυλίδι υπάρχει στα επίσημα κείμενα, γιατί δεν το θυμάμαι;) αλλά και με την ερμηνεία της μεταμόρφωσης σε στήλη άλατος της γυναίκας του Λωτ.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 21:45:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε χαιρέτω και σε καλωσορίζω φίλε Ανδρέα στη μεταφυσική μας παρεούλα.
Δεν έχω κανέναν μα κανέναν λόγο να μην αποδεχθώ τα όσα μας παρέθεσες.
Θα συμφωνήσω επίσεις και με την άποψή σου για την παραβολή (ΜΥΘΟ) του Ασώτου.

Ναι φίλε μου και εγώ έτσι τον αντιλαμβάνομαι, άλλωστε σε κάποιο άλλο τόπικ κάνω μια νύξη στο θέμα και αν μη τι άλλο το συνδέω με την Δελφική εντολή, ΓΝΩΘΙΣ ΕΑΥΤΟΝ.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Darkangel_78
Πλήρες Μέλος

Egypt
1013 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 22:22:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Darkangel_78  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aντρέα καλωσόρισες!!Αγαπητοί thoth και kelsos ίσως και να'χετε δίκιο.Αρκετά ψυχοφθόρο είναι να θυμάσαι τα λάθη αυτής της ζωής,πόσο μάλλον και των προηγούμενων και να τα χρεώνεσαι.
Όχι,δεν προσπαθώ να βρω τί ήμουν στην προηγούμενη ζωή,πρέπει πρώτα να βρω τί είμαι στην τωρινή (και μάλλον είμαι σε καλό δρόμο).Άσε που για να μην γνωρίζουμε,πρέπει να υπάρχει κάποιος λόγος.Και καμιά φορά είναι καλύτερα να μην ξέρεις.Πολύ πιθανόν κάποτε οι άνθρωποι να μπορούσαν να ανακαλέσουν μνήμες από προηγούμενες ζωές και να έκαναν τρομερά λάθη.Ίσως πάλι να είναι ένα κοσμικό δίδαγμα να προσπαθούμε να κάνουμε όσα το δυνατόν λιγότερα λάθη σε μια ζωή,να αγαπάμε και να στρεφόμαστε ενστικτωδώς προς το φως,όσο κι αν αυτό πονάει.Τί λέτε? Το καλό με τις συζητήσεις που ανοίγουμε είναι ότι προβληματιζόμαστε και μαθαίνουμε...Να είστε όλοι καλά!

όπως είπα και σε άλλο τοπικ,είμαι φιλη Darkangel_78!!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αφροδίτη
Νέο Μέλος


23 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/03/2002, 22:22:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αφροδίτη  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως θέλουμε να πιστεύουμε στην μετενσάρκωση επειδή δεν θέλουμε να παραδεχτούμε ότι τελειώνουν όλα με τον θάνατο;

~Ίσως το δικό μου άστρο να'ναι κάπου εκεί στο φως~Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 02:42:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αφροδίτη μας, θα κρατήσω την ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ λέξη "ΜΗΜΠΩΣ".
Πάντως σε διαβεβαιώ, ότι τέτοια "αναστολή" δεν έχω.
Γνωρίζω πολύ καλά ότι ΟΝΤΩΣ με τον θάνατο έρχεται μαζί του και ένα "τέλος".
Το τέλος ΜΙΑΣ ΑΚΟΜΑ πρόσκαιρης ζωής, καθώς και έρχεται λίγο πιο κοντά η "αυγή μίας μέρα ΔΙΧΩΣ βράδυ" και εννοώ ότι ερχόμενος ο θάνατος μας φέρνει ακόμα πιο κοντά στη μέρα εκείνη που ΔΕΝ θα ξαναχρειαστεί να ΞΑΝΑΣΑΡΚΩΘΟΥΜΕ, επάνω σε αυτόν το γαλαζοπράσινο πλανήτη.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 02:54:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μήπως τελειώνοντας ο χειμώνας έρχεται ξανά η Άνοιξη;

Μήπως από την στιγμή που γεννιόμαστε αρχίζουμε να πεθαίνουμε και από την στιγμή που πεθαίνουμε αρχίζουμε να γεννιόμαστε;

Μήπως το δένδρο που βλέπουμε μπροστά μας να φυτρώνει είναι η συνέχεια αυτού που προυπήρχε και που νίκησε την φθορά μέσα από τον σπόρο στον οποίον έκλεισε τον εαυτό του;

Μήπως αλλάζουμε τα ρούχα μας όταν δεν βαστάνε πλέον το μεγάλωμά μας;

Μήπως εξευτελίζουμε την Αυτοσυνείδησή μας θεωρώντας την σκλάβα της προσωπικότητάς μας;


-Που πάει η φλόγα από το κερί όταν φυσήξουμε και την σβήσουμε;
-Γυρνάει από εκεί που ήρθε.

Από εκεί ήρθαμε εμείς και εκεί θα ξαναπάμε.

Απλώς αυτό που η κάμπια ονομάζει το "τέλος του κόσμου", ο Δημιουργός το ονομάζει πεταλούδα.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Andreas
Νέο Μέλος

Cyprus
6 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 11:56:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Andreas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Αγαπητοί Φίλοι, σας ευχαριστώ για το καλωσόρισμα σας.

Συνεχίζοντας τη συζήτηση, θα ήθελα να αναφερθώ στον λεγόμενο Δεύτερο Θάνατο. Μετά το τέλος της φυσικής ζωής, περνούμε κάποιο απροσδιόριστο διάστημα σε ένα πεδίο, ανάλογο της ζωής που ζήσαμε στον υλικό κόσμο. Εκεί παραμένουμε για να πάρουμε ίσως τα διδάγματα αυτής της ζωής και μετά έρχεται η αποχώρηση του Εαυτού απο την προσωπικότητα, επιστρέφωντας σε αυτό που είμαστε πραγματικά. Σε αυτά τα πεδία βρίσκεται ο προσωπικός παράδεισος και κόλαση του κάθε ενός μας. Όσο πιο σωστή ζωή ζήσαμε, τόσο πιό ψηλό και φωτεινό είναι το πεδίο (ουρανός) που βρισκόμαστε. Ο Χριστός πάνω στο σταυρό που βρισκόταν είπε στον ένα ληστή : "Αληθώς σοι λέγω, σήμερον θέλεις είσαι μετ' εμού εν τω παραδείσω" .

Μετά λοιπόν το δεύτερο θάνατο χάνουμε την προσωπικότητα που είχαμε στη τελευταία ενσάρκωση και επιστρέφουμε πίσω απο εκεί που ξεκινήσαμε για να ετοιμαστούμε για την επόμενη μας "αποστολή".
Κάθε ενσάρκωση, είναι σαν ένα δάχτυλο του χεριού. Κανένα δάχτυλο απο μόνο του δεν αποτελεί το χέρι-αυτό που πραγματικά είμαστε-και ένα χέρι είναι μόνο ένα μέλος απο τα πολλά του Ανθρώπου .

Επίσης, άν δεχτούμε πως πριν κάποιες χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος ζούσε 500 μέχρι και 1000 χρόνια, θα καθυστερούσε ή θα επιταχυνόταν ο κύκλος της επιστροφής στο Θείο ;;; Θα υπήρχε περισσότερο πνευματικό όφελος, ή θα γινόταν "κατάχρηση" του χρόνου ζωής προς υλικά επιτεύγματα ;

Και ακόμα, τι εξυπηρετούν μέσα στο κύκλο των ενσαρκώσεων μας τα γηρατειά ; ( όσοι είμαστε "τυχεροί" να τα προλάβουμε, πριν μας προφτάση το Τέλος του δικού μας Κόσμου). Είναι μήπως μια ύστατη ευκαιρία διόρθωσης μιας λάθος στάσης ζωής, μια ευκαιρία για περισσότερη σκέψη, ή απλά ένα βασανιστικό μάθημα να βλέπεις τα νειάτα σου και την ωραιότητα σου να χάνονται και να τρομάζεις καμμιά φορά μπροστά στο καθρέφτη απο αυτό τον άγνωστο που βλέπεις...που νόμιζες πως είναι εσύ αλλά εσύ έχεις άλλη ανάμνηση του ποιός είσαι. Μήπως είναι για να δούμε πως ούτε η εικόνα του νέου, ούτε η εικόνα του γέρου είναι αληθινή ;;; Πως η πραγματική μας εικόνα, το αληθινό μας είδωλο του καθρέφτη είναι έξω απο τον υλικό κόσμο ;;;

Αγαπητέ Thoth, συμφωνώ με αυτο που λες για τις εποχές, ο αέναος κύκλος τους, είναι και αυτός ένα μέρος του αέναου κύκλου της ζωής, μέρος του οποίου είναι και η δική μας παρουσία σε αυτή τη ζωή. Μήπως όμως αυτός ο κύκλος δεν είναι πραγματικά αέναος ως φαντάζει στα δικά μας μάτια, αλλά κάποια στιγμή θα έρθει ένα τέλος στις διαδοχικές μας ενσαρκώσεις ; Και αν ναι, πότε, με την επιστροφή όλων των χαμένων παιδιών, ή μήπως υπάρχει κάποιο "πλήρωμα του χρόνου" όπου όποιος προλάβει, πρόλαβε, και tough luck για τους υπόλοιπους ;

Απόλογούμαι αν έχω ξεφύγει σε κάποια σημεία απο το θέμα.

Αντρέας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 13:37:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Επίσης, άν δεχτούμε πως πριν κάποιες χιλιάδες χρόνια ο άνθρωπος ζούσε 500 μέχρι και 1000 χρόνια, θα καθυστερούσε ή θα επιταχυνόταν ο κύκλος της επιστροφής στο Θείο ;;; Θα υπήρχε περισσότερο πνευματικό όφελος, ή θα γινόταν "κατάχρηση" του χρόνου ζωής προς υλικά επιτεύγματα ;

Σωστά τα τοποθετής τα πράγματα φίλε μου Ανδρέα.
Κρατάω κάτι απο όσα είπες, μιάς και στην εκπομπή ΜΠΟΡΩ τής 'Αννας Δρούζα που είχε με θέμα τα ΑΝΕΞΗΓΗΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ και που οι "ΜΟΝΟΙ" κατα γενική ομολόγια ΣΟΒΑΡΟΙ ήταν οι εκπρόσωποι του "δικού μας" Site, μαζί με έναν ή δύο ακόμα θαρώ απο τους άλλους προσκεκλημένους, κάποιος λοιπόν ανέφερε κάτι περί "Αθανασίας του Σώματος".
Πολύ σωστή η τοποθέτηση του "συντάκτη" του Esoterica που αναρωτήθηκε:
"Μα καλά, ΑΝ γίνεται κάτι τέτοιο (να ζέι κάποιος 500 ή 1000 χρόνια συνεχώς), ποιός Ο ΣΚΟΠΟΣ;;;
Σε τι θα οφελούσε;;; 'Οχι ΜΟΝΟ τον ίδιον σαν ατομικοτητα, αλλά και ολόκληρη την ανθρωπότητα;;;

Προεκτείνοντας τη σκέψη του "συντάκτη", θα έλεγα ότι εάν το όφελος θα ήταν ΜΟΝΟ υλικοφυσικό, δηλαδή να μαζευτούν όλο και περισότερα χρήματα, κτήματα κλπ, όλα θα ήταν ΥΛΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΑ, και ύλη ώς γνωστόν υπόκειτε σε φθορά και τελικά μετατρέπεται σε ενέργεια.
'Αρα να ο λόγος που ΔΕΝ εφαρμόζεται κάτι τέτοιο. Από μόνη της η θεία οικονομία φροντίζει για τη ΤΑΞΗ και την ΑΡΜΟΝΙΑ μέσα στη φύση.
Εάν όμως ό άνθρωπος είναι ΠΝΕΥΜΑΤΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΣ, πιστεύω ότι θα μπορούσε να έχει εφαρμογή η άποψη αυτή, ΜΟΝΟ που ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΟΜΟΣ για όλη την ανθρωπότητα.
Από μόνο του το ΠΝΕΥΜΑ, είναι ΑΘΑΝΑΤΟ και επομένος όσοι "ΖΟΥΝ ΚΙΝΟΥΝΤΕ ΚΑΙ ΕΣΜΕΝ" μέσα σε αυτό, είναι ΑΘΑΝΑΤΟΙ.
Τέτοια παραδείγματα ο Εσωτερισμός έχει να μας δείξει ΠΟΛΛΑ.

Συνχαρητήρια φίλε μου Ανδρέα γιά την γόνημη σκέψη.
Είναι κάτι που λείπει απο την Ανθρωπότητα.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

marsyas
Νέο Μέλος

Greece
1 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 20:53:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους marsyas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλοί μου φίλοι, σας χαιρετώ.Αν και πολύ καιρό ζούσα στο σκοτάδι(τι έκανε και έπαθε ο Μαρσύας;)μου δόθηκε μία δεύτερη ευκαιρία και να'μαι τώρα παραθέτω τις απόψεις μου προσπαθώντας να θυμηθώ,ώστε να μην επαναλάβω τα ίδια λάθη...Η άποψη μου είναι η εξής:Ο άνθρωπος σαν σάρκα αποτελεί μία τεράστια "δεξαμενή μνήμης".Στα κύτταρα του βρίσκεται αποθηκευμένη όλη η γνώση που είναι προορισμένη απο το Δημιουργό να αφομοιώθει από τον άνθρωπο-σαν ολότητα αυτή τη φορά.Τίποτα δεν είναι καινούργιο γι'αυτόν.Το μόνο που αλλάζει κάθε φορά είναι η ψυχή που "καταλαμβάνοντας" το ανθρώπινο σώμα και ανάλογα με το επιπέδο της πνευματικής της ανάπτυξης είναι ικανή ή όχι να ανακαλέσει μνήμες...Όπως καταλαβαίνετετε δεν πιστεύω στη μετενσάρκωση.Πιστεύω όμως στην αθανασία της ψυχής και θεωρώ πιθανό να συντονιστεί μία "παλιά ψυχή" με μία "καινούργια",απόκυμα του συντονισμού αυτού βέβαια είναι η μετενσάρκωση,από'κει και πέρα συμβαίνουν τα αυτονοήτα...
Αυτά είχα να πω προς το παρόν,απαντήστε νατο συζητήσουμε το θέμα..ΔΙΨΑΩ ΓΙΑ ΓΝΩΣΗ.

ΜΑΡΣΥΑΣ Ο ΔΑΙΜΩΝΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 23:31:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Μαρσύα.

Πολύ μυστηριώδες το μήνυμά σου. Τον Μαρσύα τον έγδαρε ο Απόλλωνας αφού πρώτα τον νίκησε σε διαγωνισμό μουσικής. Εσένα ποιος σε "έγδαρε" συμβολικά (μάλλον όχι η... Εφορία); Και γιατί ζούσες στο σκοτάδι; Και πως "δένουν" όλα αυτά με τον Μαρσύα;

Και οι απορίες μου συνεχίζονται. Λες ότι οι ψυχές καταλαμβάνουν το ανθρώπινο σώμα. Ποιο ανθρώπινο σώμα; Ένα ανθρώπινο σώμα γίνεται...διάδρομος προσγειώσεως για τις ψυχές;

Τι εννοείς ότι αυτήν την φορά θα αφομοιωθεί η γνώση στον άνθρωπο σαν ολότητα; Ποια γνώση; Ποια ολότητα; Τι είχε γίνει, δηλαδή, την προηγούμενη φορά;

Όπως καταλαβαίνεις μου έχεις δημιουργήσει πολλά ερωτήματα, οπότε θα περιμένω διευκρινήσεις για να πάρω και εγώ κάποια πιο συγκεκριμένη θέση.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 01:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

...Όπως καταλαβαίνετετε δεν πιστεύω στη μετενσάρκωση.Πιστεύω όμως στην αθανασία της ψυχής και θεωρώ πιθανό να συντονιστεί μία "παλιά ψυχή" με μία "καινούργια",απόκυμα του συντονισμού αυτού βέβαια είναι η μετενσάρκωση,από'κει και πέρα συμβαίνουν τα αυτονοήτα...

Γειά χαρά και σε σένα φίλε Μαρσύα και καλως όρισες στη παρεούλα μας.
Και εγώ απο τη μεριά μου έχω τις ίδιες απορίες με τον Θωτ, όσον αφορά τις θέσεις που εξέφρασες.
Περιμένοντας λοιπόν κάποιες διευκρινήσεις, κράτησα για να σχολιάσω το παραπάνω κείμενο.

Λές ότι ΔΕΝ πιστεύεις στην Μετενσάρκωση.
Αλλά λές ότι πιστεύεις στην ΑΘΑΝΑΣΙΑ της Ψυχής.
Πιστεύεις δηλαδη στο ότι ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ, ΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΨΥΧΗ;;;
Απο που έρχονται αυτές οι Ψυχές;;;
Που περιμένουν ή καλύτερα, ΠΟΥ ΓΕΝΝΙΟΥΝΤΑΙ;;;
Και όταν πεθαίνει ο άνθρωπος, ΠΟΥ ΠΗΓΕΝΕΙ Η ΨΥΧΗ ΤΟΥ;;;

Στη συνέχεια με μπερδεύεις ακόμα πιο πολύ...
Λές ότι υπάρχει "συντονισμός της παλαιάς με τη καινούργια ψυχή και πώς αυτό είναι που λέμε μετενσάρκωση"...!!!!!
Ποιά είναι η "παλιά ψυχή" και ποιά είναι η "καινούργια";;;

Να ξέρεις ότι περιμένω με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σου.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 13:54:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
όσο αναφορά την επαναγέννηση χαρακτηριστικός είναι ο συμβολισμός του σπόρου που πεθαίνει και αναγεννάται στα Ελευσίνια μυστήρια.Ο κύκλος της βλάστησης στο φυσικό βασίλειο, -ήταν και είναι- ένα φυσικό φαινόμενο που βιώνουμε όλοι, γιαυτό και μπορεί να δημιουργήσει το ερέθισμα για αντιστοιχία με την ψυχή.Ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια αποσπάσματα απο την Καινή διαθήκη που έχουν επίσης σχέση με τον συμβολισμό του σπόρου, και της ψυχής «..Αλλά θα προβάλει κανείς ένστασιν και θα ειπή : με ποιόν δε σώμα επανέρχονται ούτοι εις την ζωήν; Ανόητε, εκείνο που σπέρνεις σύ, δεν λαμβάνει ζωήν, εάν δεν αποθάνει και δεν σαπίσει μέσα εις την γην. Και αυτό που παίρνεις δεν είναι σώμα που πρόκειται να φυτρώσει, αλλά σπέρνεις γυμνόν και χωρίς φύλλα κόκκον σίτου επι παραδείγματι ή κάποιου άλλου από τους λοιπούς σπόρους. ..» Α προς Κορινθίους, όπως επίσης «…Και πάλιν ο Ανδρέας και ο Φίλιππος λέγουν εις τον Ιησούν, ότι οι Έλληνες θέλουν να τον ιδούν. Ο Ιησούς δε αποκρίθη προς αυτούς και είπεν. Ηλθεν η ώρα η ωρισμένη κατά τοπροκαθωρισμένον σχέδιο του Θεού δια να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου δια του θανάτου του και της αναλήψεως του, οπότε και θα αναγνωριστεί ως Μεσσίας και υπό των εθνικών. Εν πάση αλήθεαι σας λέγω, εάν το μικρό σπυρί του σιταριού δεν πέση εις την γην και δεν σαπίσει μέσα εις το χώμα, μένει μοναχό του και δεν πολλαπλασιάζεται. Εάν όμως δια της σποράς του εις την γην αποθάνει και ταφεί, βγάζει πολύν καρπόν….», κατά Ιωάννη.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 15:52:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[Αλλά και ο Ορφέας όταν γύρισε να κοιτάξει την Ευρι-δίκη, πριν αυτή βγεί στο Φως..]

Βέβαια, όχι ότι δεν θα με ενδιέφερε να κοιτάξω πίσω απο τη δική μου πλάτη, όμως ούτως ή άλλως προσωπικά δεν έχω τη δυνατότητα. Αλλά.... ας μην ξεχνούμε και τη γυναίκα του Λώτ τι έπαθε κοιτάζοντας πίσω.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 23:39:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ καλός ο συμβολισμός που μας παραθέτης φίλε μου Πλωτίνε.
Τα παραγείγματα... πλέιστά.
ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Αγ.Γραφή αυτό μας φανερώνει. Τη διαδικάσια γέννησης, επαναγέννησης, μέχρι και της ΤΕΛΙΚΗΣ πλέον ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ στην Αγκαλία του στοργικού Πατέρα απο όπου και προεβλήθηκε μέσα στα σύμπαντα κόσμους.
Αν καταφέρουμε και εισχωρίσουμε εις βάθος μέσα σε ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΙΕΡΕΣ ΓΡΑΦΕΣ των λαών, αυτό θα δούμε.
Την εκπνοή και την εισπνοή του Βράχμα.
Την εκδήλωση και απεκδήλωση των κόσμων.

Αλήθεια, αν εμπεδώσουμε την διαδικασία της Μετενσάρκωσης, εννοώ για τους ΣΚΟΠΟΥΣ που εφαρμόζεται, κατα την γνώμη μου ΙΣΩΣ να αντιληφθούμε το μεγάλου μυστήριο της ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2002, 12:04:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τις ευχές μου για τον καινούργιο μήνα που έρχεται σε όλους τους φίλους.Το θέμα που πραγματεύεστε σε αυτό το σημείο της σελίδας είναι πραγματικά ανεξάντλητο και παράλληλα ιδιαίτερα ενδιαφέρον.Ακούγονται πολλές απόψεις με τις περισσότερες από τις οποίες συμφωνώ.Πραγματικά, οι έννοιες της μετενσάρκωσης και της μετεμψύχωσης συγχέονται επικίνδυνα τα τελευταία χρόνια, και νομίζω πως οι φίλοι Θώτ και Κέλσος έβαλαν τα πράγματα στην σωστή τους βάση.Οι νόμοι της μετενσάρκωσης, της ανταποδωτικής δικαιοσύνης και της ελεύθερης βούλησης είναι αυτές που μας συντροφεύουν σε κάθε σάρκωσή μας, όχι μόνο σε αυτόν τον πλανήτη.
Οι περισσότεροι θεωρούν πως το Κάρμα( ή αλλιώς νόμος της ανταποδωτικής δικαιοσύνης) είναι ένας άτεγκτος νόμος- τιμωρός που με τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.Αυτή είναι κυρίως άποψη των ανατολικών φιλοσόφων( δες ινδουισμός ).Και όμως.
Ο Papus, στο καταπληκτικό του βιβλίο Μετενσάρκωση, μεταφέροντας τις απόψεις του δασκάλου του Levi, μας δίνει το κλειδί σε αυτό το '' μυστήριο''.
Το Κάρμα μπορεί να αλλάξει. Αρκεί να συντρέχουν ταυτόχρονα δύο συνθήκες. Κατ'αρχήν, η ανθρώπινη θέληση και η τόλμη. Και κατά δεύτερον, η Θεική παρέμβαση.Σύμφωνα με τους καββαλιστές, ο αριθμός 3 είναι ο αριθμός του Θεού, ο αριθμός 4 είναι ο αριθμός της ανθρώπινης θέλησης και ο αριθμός 5 είναι ο αριθμός που συμβολίζει το Κάρμα.Το Κάρμα μπορεί να εξισσοροπειθεί αν συντρέχουν ταυτόχρονα οι δύο παραπάνω συνθήκες. Αυτό είναι και το μυστικό κλειδί του πυθαγορείου θεωρήματος, το τετράγωνο του 3 + το τετράγωνο του 4=τετράγωνο του 5, δηλ. 9+16=25.
Αν ο ανθρωπος θέλει και στραφεί προς τα μέσα του προς την αναζήτηση του Θεού, τίποτα δεν μπορεί να τον σταματήσει. Μπορεί να εξισσοροπήσει ακόμα και αυτό το Κάρμα.
'Οσον αφορά το πλήθος των σαρκώσεων, είναι λίγο δύσκολο να βρούμε έναν μέσο όρο. Σίγουρα όμως, οι ρυθμοί με τους οποίους σαρκωνόμαστε είναι πιο γρήγοροι από ότι παλιότερα, μιας και το τωρινό Θείο σχέδιο έχει μπει σε ρυθμούς εκγρήγορσης.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2002, 10:32:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αναφέρω ένα απόσπασμα απο το "Κατά Ιωάννην" Ευαγγέλιο,κεφ.Θ.1:
"Και ενώ ανεχώρει,είδεν άνθρωπον τυφλόν εκ γενετής.Και ηρώτησαν αυτόν οι μαθηταί αυτού,λέγοντες:τις ήμαρτεν, ούτος ή οι γονείς αυτού,ώστε να γεννηθεί τυφλός;"

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Andreas
Νέο Μέλος

Cyprus
6 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/04/2002, 19:50:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Andreas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ο Χρόνος είναι μια έννοια του υλικού μας κόσμου.

Ο Θεός Υπάρχει μέσα στο Αιώνιο Τώρα.


Με αυτές τις σκέψεις, είναι δυνατό η επόμενη ενσάρκωση οποιουδήποτε να γίνη σε χρόνο που εμείς ονομάζουμε παρελθόν ;;;; (π.χ. στο Μεσαίωνα, ή στην αρχαία Ελλάδα; )

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 7 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy