ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ - ΜΕΤΕΜΨΥΧΩΣΗ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 7
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2002, 09:26:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε καλωσορίζω φίλε μου ManDeaf και εύχομαι μια καλή και επικοδομητική παραμονή στα forums...
Αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις απο της αρχής του τόπικ για τη ΜΕΤΑΝΣΑΡΚΩΣΗ, θα δείς ότι εξηγήται ο τρόπος που λειτουργεί ο Παγκόσμιος αυτός Νόμος.

'Οσο για αυτή τη "Μέλουσα Κρίση", θα ήθελα πρίν σου δώσω κάποια απάντηση, να μου εξηγήσεις πώς εσύ την αντιλαμβάνεσαι, όχι να μου πείς τι λένε οι διάφορες θρησκείες. Αυτό το γνωρίζω, αλλά με ενδιαφέρει το τι εσύ προσωπικά αντιλαμβάνεσαι σα "μέλουσα κρίση" και πότε εσύ πιστεύεις πώς γίνεται (εφαρμόζεται).

Πάντως για τη προσωπικότητα έχω να πώ πώς πεθαίνει ΚΑΙ αυτή μαζί με το σώμα. Η κρίση να ξέρεις πώς δε γίνεται στη προσωπικότητα, αλλά στη ΨΥΧΗ. Και αυτή είναι που ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΝΕΤΑΙ και όχι η προσωπικότητα...

Εν αναμονή της απαντήσεώς σου...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DRIFTER
Νέο Μέλος


16 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2002, 10:33:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους DRIFTER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα,

Δεν πιστεύω στις ανακυκλωμένες ψυχές για τον απλούστατο λόγο ότι δεν θα έφταναν οι ψυχές για να "γεμίσουν" όλα τα σώματα που γεννιούνται. Τα υπόλοιπα σώματα δηλαδή θα έμεναν άψυχα;;;
Όταν γεννιέται ένα νέο σώμα, γεννιέται και μια νέα ψυχή.
Μερικοί θα πουν ότι μπορεί να γίνεται τυχαία μετενσάρκωση σε κάποια άτομα. Αν όντως ισχύει αυτό και κάποια "παλιά" ψυχή μπαίνει σε ένα νέο σώμα, τότε η "νέα" ψυχή που πηγαίνει;;;
Όσον αφορά το περιστατικό που μου συνέβη, υπάρχουν δυο ενδεχόμενα:
- επειδή εκείνη την εποχή σπούδαζα με ανθρώπους αραβικής προέλευσης και αυτοί πολλές φορές μιλούσαν αναμεταξύ τους τη γλώσσα τους, υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα οι διάφορες κουβέντες τους να πέρασαν στο υποσυνείδητό μου οι οποίες και εξωτερικεύτηκαν στον ύπνο μου...
- 2ον, γνωρίζοντας ότι στα γονίδια των απογόνων μας περνάμε κάποιες βασικές "γνώσεις" μας που θα τους βοηθήσουν να αναπτυχθούν, δεν αποκλείεται να μεταφέρονται κληρονομικά και επιπλέον γνώσεις που απέκτησε ο άνθρωπος από βιώματά του. Έτσι υπάρχει η πιθανότητα η γνώση της αραβικής γλώσσας που γνώριζε κάποιος πρόγονός μου, να μεταφέρθηκε μέσω γονιδίων από γενιά σε γενιά και τελικά έφτασε ως εμένα. Βέβαια δεν γνωρίζω αραβικά, αλλά πιθανό οι πληροφορίες αυτές να βρίσκονται αποθηκευμένες κάπου στον εγκέφαλό μου και να εξωτερικεύονται μόνο κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2002, 10:50:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου "ManDeaf". Αν και "κουφός", η ερώτησή σου δεν είναι κουφή. Αντίθετα είναι πολύ λογική.

Αν και στο αγαπημένο σου απόφθεγμα λες: "ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΗ ΑΠΟΚΤΑΣ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ", εγώ θα επιχειρήσω να σε κάνω λίγο πιο... δυστυχισμένο

Γνωρίζεις ότι σε αυτήν την χώρα δεν εκπαιδευτήκαμε με την θεωρία της μετενσάρκωσης αλλά με την θεωρία της μιας ζωής. Θέλουμε ή δεν θέλουμε είμαστε προκατηλειμμένοι υπέρ μιας απόψης, της ορθόδοξης χριστιανικής, είτε είναι ορθή, είτε όχι.

Εγώ στα πρώτα χρόνια της ζωής μου και ειδικότερα στην εφηβεία μου ήμουν ένας πολύ καλός και πιστός χριστιανός. Δεν είχα ακούσει ποτέ για την μετενσάρκωση αλλά κάποια ερωτήματά μου με βασάνιζαν και οι θεολόγοι μου, δεν μου έδιναν κάποια ικανοποιητική απάντηση. Μια απάντηση που θα μου έδινε να καταλάβω την σοφία του θεού.

Τα ερωτήματά μου είχαν να κάνουν με την ίδια την ζωή και τις ιδιαιτερότητές της. Π.χ. αν κάποιος γεννιόταν στις χειρότερες συνθήκες, με μια διαλυμένη ή κακή οικογένεια ή σε μια μικρή κοινωνία όπου ο χριστιανισμός δεν είχε έρθει και όπου οι συνθήκες θα ήταν σκληρές τότε θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες να καταλήξει στην Κόλαση. Ενώ κάποιος που γεννιόταν σε μια χριστιανική κοινότητα με γονείς που τον αγαπούσαν και του έδιναν μια καλή χριστιανική κατήχηση θα είχε σίγουρα περισσότερες πιθανότητες να παέι στον Παράδεισο.

Ένα άλλο παράδειγμα ακόμη πιο βασανιστικό ήταν στις περιπτώσεις των ανθρώπων που γεννιόταν με διανοητική καθυστέρηση και ακόμη χειρότερα στις περιπτώσεις των βρεφικών θανάτων. Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση η απάντηση του θεολόγου μου ήταν ότι τα μωρά που πεθαίνουν(ας εξαίρεσουμε το άδικο ή το ανόητο της ζωής τους) πάνε στον παράδεισο και γίνονται αγγελούδια. Αυτό μου φαινόταν παράλογο, γιατί δεν είχε κανένα νόημα. Αντιθέτως αν ένας άνθρωπος πεθάνει κατά την γέννησή του, είναι πολύ τυχερός γιατί γλιτώνει όλον αυτόν τον τροχό της επίπονης και σκληρής ζωής, γεμάτη με δοκιμασίες.

Όταν μετά από λίγο καιρό διάβασα για την μετενσάρκωση, την... ζήλεψα, γιατί θα ήθελα να την είχε ο χριστιανισμός και έτσι να μπορούσα να σκεφτώ έναν Θεό πιο δίκαιο και πιο έξυπνο.

Τώρα όσον αφορά το θέμα του προσώπου και της προσωπικότητας. Μου φαίνεται ένα επιχείρημα, που λίγο παραπάνω αν το σκεφτείς θα δεις ότι δεν "στέκει" καθόλου. Δηλαδή, το μωρό που πεθαίνει, ή ο διανοητικά ανάπηρος, ή ο κάθε άτυχος στην ζωή, θα ήθελε να μείνει με αυτό το πρόσωπο ή την προσωπικότητα στους αιώνες των αιώνων; Εγώ που θαυμάζω έναν Σωκράτη, έναν Πλάτωνα, έναν Κομφούκιο, έναν Σανκαρατσάρυα , θα ήθελα, ο Θεός, ή ο Νόμος, ή η Ζωή, να μου δώσει ευκαιρίες να γίνω σαν και αυτούς. Θα ήμουν τεμπέλης και συμφεροντολόγος αν μου έφτανε μια ασήμαντη, τυχάρπαστη, ζωή και μια πολύ συνηθισμένη, μέτρια προσωπικότητα για να πάω στον Παράδεισο.

Το επιχείρημα του προσώπου και της προσωπικότητας είναι καλό και επαρκές για έναν άνθρωπο που αγαπάει τόσο πολύ τον εαυτούλη του που δεν θέλει να τον χάσει στην άλλη ζωή.

Ένα άλλο επιχείρημα που χρησιμοποιείται από τους θεολόγους και που συνδέεται και με το θέμα της προσωπικότητας και του προσώπου είναι το θέμα της αλλαγής των ρόλων μιας ψυχής μέσα σε κάθε ζωή. Για παράδειγμα, λένε, είναι αποτροπιαστικό, κάποια ψυχή να είναι γιος κάποιας άλλης και στην επόμενη να είναι σύζυγός της κ.ο.κ.

Και αυτό το επιχείρημα ξεκινάει από την κοντόφθαλμη οπτική που έχουμε για το φτωχό σαρκίο μας. Αλλά ας πούμε ότι δεν μπορούμε να φιλοσοφήσουμε, ότι δεν μπορούμε να δούμε πιο πέρα από την μύτη μας, ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την σοφία της φύσης και τους παγκόσμιους νόμους που διέπουν τις ζωές μας, και θεωρήσουμε αυτό το παράδειγμα αποτροπιαστικό.

Τότε δεν θα είναι αποτροπιαστικό να αναστηθεί κάποιος που πέθανε 90 χρονών και να γνωρίσει την μητέρα του που πέθανε στην γέννα του και η οποία μπορεί να ήταν 18 χρονών; Δηλαδή το να έχει κάποιος γέρος μια μητέρα με εμφάνιση 18 χρονών είναι φυσιολογικό; Επίσης τι θα γίνει με τους ανθρώπους που έζησαν και πέθαναν στο ίδιο μέρος; Θα εμφανιστούν ταυτόχρονα πολλοί κάτοικοι ενός μέρους και θα βρει μεγάλο... μπελά ο θεός, να τους βάλει σε τάξη και να τους μοιράσει δίκαια κατοικία.

Πέρα από τα αστεία, γιατί κατηγορούμε τους μουσουλμάνους που θεωρούμε ότι σκοτώνονται για την πίστη τους γιατί έχουν ιδιοτελές σκοπό, να έχουν όσο ρύζι και γυναίκες θέλουν στον παράδεισο; Δηλαδή το... καταναλωτικό, μικροαστικό όνειρο του απλού χριστιανού, δεν είναι παρόμοιο; Και αυτός δεν εργάζεται λίγα χρόνια στην Γη για να απολαύσει μια ολόκληρη αιωνιότητα (σαν διαφήμιση μεσιτικού γραφείου ή ασφαλιστικής εταιρίας μου φαίνεται). Αρκεί να κάνεις μερικά απλά πράγματα, να μετανοήσεις για τα κακά, λίγο πριν πεθάνεις και... τσουπ!!! εξασφάλισες έναν Παράδεισο για την αιωνιότητα.

Για αυτό τον λόγο ο Φραγκίσκος της Ασίζης (αυτός ο... σχισματικός, αιρετικός άγιος της... "πόρνης" Καθολικής Εκκλησίας ) παρακαλούσε τον θεό να μην τον στείλει στον Παράδεισο αλλά στην Κόλαση γιατί δεν άντεχε μια αιώνια ζωή να είναι χαρούμενος και ευτυχισμένος ενώ τα αδέλφια του καιγόταν αιώνια στην Κόλαση.

Ας είμαστε λίγο λογικοί. Τα κείμενα των Ευαγγελίων έχουν ένα διπλό νόημα, ένα κοινό και ένα πνευματικό και μόνο με το πνευματικό μπορούμε να ερμηνεύσουμε τους εμφανείς παραλογισμούς που βλέπουμε με την πρώτη ματιά. Ένας Άγγλος κωμικός του προηγούμενου αιώνα τράβηξε τα πανδεινα από την χριστιανική εκκλησία γιατί τόλμησε να κάνει έναν υποθετικό υπολογισμό της απόστασης, από την Γη, που θα βρισκόταν, τώρα, ο Χριστός, αν είχε αναληφθεί με την ταχύτητα της μπάλας ενός κανονιού το 33 μ.Χ. Αν αρχίζουμε να βλέπουμε ωε κυριολεκτικές τις αναφορές των Ευαγγελίων τότε θα καταλήξουμε να πιστεύσουμε ότι το παραπάνω δεν ήταν αστείο και θα αρχίσουμε να ανησυχούμε πραγματικά μήπως ο δυστυχής, ο Χριστός, τράκαρε.. με κάποιον κομήτη.


Εγώ δεν πιστεύω ότι ο Χριστός, που γνώρισα μέσα από την διήγηση της ζωής του και μέσα από το παράδειγμα και τα λόγια του, είναι ο Χριστός που μου λέει το σημερινό Ιερατείο. Για αυτό και τους χαρίζω τον φανατισμό, τον λαϊκισμό και την μικροπολιτική τους και κρατάω τον Χριστό που έχω μέσα στην καρδιά μου τον Χριστό της Αγάπης, της Θυσίας, του Ελέους, της Ανατροπής, της Επ - ανάστασης. Τον Χριστό που θα ερχόταν ξανά και ξανά στην Γη μέχρι και ο τελευταίος άνθρωπος να καταλάβαινε την εσωτερική του Θεϊκότητα και να επέλεγε από μόνος του τον δρόμο της απελευθέρωσης από τον θάνατο που μας επιβάλλει η ύλη και το σώμα.

Ειρήνη σε όλους

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2002, 15:31:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ που με καλωσοριζεις φιλε Κελσε

1) Η Μελουσα Κριση, όπως το αντιλαμβανομαι.... ( παραδεχομαι ότι είναι δυσκολο να πω, διοτι δεν πηγα εκει, να δω τα πραγματα του τι γινεται στη Μελουσα Κριση).
Παντως το φανταζομαι ότι ο κάθε δικαιος αλλα και κάθε αδικος, ανα τους αιωνες αφου πεθανουν συγκεντρωνονται σε έναν τοπο “αναμονης” (πώς να το πω...) και όταν συμπληρωνει ο αριθμος των πιστων όπως το προγνωρισει ο Θεος τοτε διαταζει τα στοιχεια του συμπαντος να “κλεισει”. Τοτε ακολουθει η Κριση του καθενος αναλογα με τις πραξεις (καλα ή κακα) και τα υπολοιπα τα ξερεις.
Με ρωτησες: και πότε εσύ πιστεύεις πώς γίνεται (εφαρμόζεται).
Αυτό δεν το γνωριζω, το ποτε ρωτα καλυτερα τον Θεο!

2) Φυσικα δεν μιλαω για τη σωματικη προσωπικοτητα που πεθαινει μαζι με το σωμα, και πολύ αμφιβαλλω ότι η ΨΥΧΗ είναι τρομερα ουδετερη για ολες τις μετενσαρκωσεις αλλα εσεις λετε ότι η ΨΥΧΗ μαθαινει ανα τους αιωνες με τη βοηθεια της μετενσαρκωσης ώστε να απαλλαγει τα παθη και να φτασει στη θεοποιηση (τελεια γνωθι εαυτον) και να ενωθει με τον Θεο.
Ρωταω εγω πως γινεται αν η ΨΥΧΗ δεν εχει τη προσωπικοτητα της προηγουμενης ζωης ώστε να βελτιωθει στην επομενη ζωη?

Και ο Θεος είναι φτωχος ώστε να χαριζει λιγες και ανακυκλωμενες ψυχες?
Δε νομιζω κάθε ανθρωπος και μια ψυχη όπως λεει ο DRIFTER, διοτι ο Θεος ως Δημιουργος και οι γονεις ως συνδημιουργοι του, οποτε υλη και πνευμα δημιουργειται ταυτοχρονα!
Συμφωνω απολυτα με τον DRIFTER για τις παλιες ψυχες και νεες ψυχες!

Επιπλεον ας μη ξεχναμε την παραβολη του πλουσιου Λαζαρου και του φτωχου όταν πεθανουν και οι δυο. Ο πλουσιος πηγε στη κολαση, ενώ ο φτωχος πηγε στον παραδεισο.
Ο πλουσιος σηκωσε τα ματια του κι ειδε τον φτωχο να ανακουφιζει και αναπαυεται στον παραδεισο ζηταει εστω και μια σταγονα να δροσισει τη γλωσσα!
Ο Θεος απανταει και να το θελει δεν γινεται διοτι τους χωριζει ένα μεγαλο χασμα ώστε οι δυο πλευρες να μην περναει κανεις!
Μετα ο πλουσιος ζηταει να στειλει καποιον από τους νεκρους στη γη να τους προειδοποιησει για την φριχτη αληθεια. Ο Θεος απαντησε ουδεποτε νεκρος δεν επιστρεφει στη γη να τους γνωστοποιησει διοτι εχουν τις Γραφες γιατι δεν αναγιγνωσκει?
Αυτό δηλωνει τη μη μετενσαρκωση, δεν νομιζεις Κελσε?

Περιμενω απαντηση σας


ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2002, 17:07:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Thoth, ευχαριστω για την υποστηριξη σου που ελεγες ότι η ερωτηση μου είναι πολύ λογικη. Και επιπλεον μου αρεσει το κειμενο σου που είναι πολύ μεγαλο και μου δινεις πολλες σοβαρες σκεψεις. Ας εισαι ευλογημενος!!
Μια παρατηρηση: Δεν ειμαι κουφος αλλα κωφος (εχει μεγαλη διαφορα δες στο λεξικο) και το: η ερώτησή σου δεν είναι κουφή, είναι σωστη!!

Εδώ υπαρχει η απαντηση (δεν ξερω γιατι δεν σου ειπαν οι θεολογοι παντως δεν διαβασαν ολη την Θεολογια).
1) Ας μην ξεχναμε ότι υπαρχουν ανθρωποι ειδωλολατροι που πεθαναν πριν γνωρισουν τον Χριστο, Κρισνα, Αμων-Ρα, Βουδα κλπ, καπου διαβασα έναν πολύ καλο γεροντα στα βυζαντινα χρονια, λεει γι αυτους τους ανθρωπους εχουν τον εμφυτο νομο του Θεου (πνοη Θεου (ψυχη) που εμφυτευει στον Αδαμ, εννοειτει), οποτε ο ειδωλολατρης κρινει συμφωνα με την κλιση της ψυχης του να πραξει τα καλα ή κακα της ζωης του.

2) Οσο για το θεμα που θετεις κακη οικογενεια και καλη οικογένεια,αυτό πιστευω είναι πολύ ασχετο διοτι ο Ιησους Χριστος το ειπε αποστωμοτικα: Αυτος που είναι πρωτος θα γινει τελευταιος και ο τελευταιος θα γινει πρωτος. Και ο νοων νοειτε, εννοειται. Εξαλλου ο Θεος τα γνωριζει πολύ πριν υπαρξει η Υλη!!
Και επιπλεον καποιος εδω στο forum πολυ σωστα τα θετει: ενας βραχμαν ρωτησε τον γεροντα ποσες ζωες εχει ακομα του απανταει 3 ζωες κι εφυγε στεναχωρημενος, ενω ο κακοποιος ρωταει ποσες κι του απανταει πολλες ζωες, ο κακοποιος γονατιζει ευχαριστοντας την ελεημοσυνη του Θεου, και διαγραφηκε ολες τις ζωες. (Προσοχη δε υποστηριζω την μετενσαρκωση, αλλα με ενδιαφερει πολυ τη ρηση: ΑΓΝΩΣΤΑΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ).

3) Οσο για το θεμα: γεννησεις ανθρωπων με διανοητικη καθυστερηση ή βρεφικων θανατων.
Στην πρωτη περιπτωση, πιστευω εγινε με Οικονομια και Σοφια Θεου να δοκιμαστουν τους απειθεις ανθρωπους αν πραγματι ενδιαφερθουν για ατομα με νοητικη καθηστερηση ή αναπηρια (αδελφοσυνη, αγαπη, ελεους στη πραξη). Όπως ειπε η Καινη Διαθηκη το γεγονος που γεννηθηκε ο εκ γενετης τυφλος και οι μαθητες ρωτησε τον Χριστο: γιατι γεννησε ετσι; Λογω της προηγουμενης ζωης που αμαρτησε ή οι γονεις του; Ο Χριστος απαντησε γεννησε ετσι ώστε να δοξασθει ο Θεος.
Τι να σημαινει αραγε η απαντηση του Χριστου?
Για τους βρεφικους θανατους αυτό δεν μπορω να απαντησω (δεν εχω ολες τις απαντησεις, συγγνωμη)

4) Για το θεμα: Θα ήμουν τεμπέλης και συμφεροντολόγος αν μου έφτανε μια ασήμαντη, τυχάρπαστη, ζωή και μια πολύ συνηθισμένη, μέτρια προσωπικότητα για να πάω στον Παράδεισο.
Αυτό που λες (μη με παρεξηγεις) είναι αρκετα παρα πολύ σοβαρο, διοτι ο Δικαιοκριτης Θεος για αυτους τους χλιαρους θα τους εμμεσει κατά την Μελλουσα Κριση. Το «εμμεσω» φυσικα δεν εννοειται ότι θα κανει εμετο, αλλα τους περιμενει τρομερες τιμωριες στην κολαση.
Ας μη ξεχναμε τι λεγει η Καινη Διαθηκη την παραβολη με τα ταλαντα.
Ο ενας πηρε από τον Θεο 5 ταλαντα τα δουλεψε κι εγινε 10 ταλαντα, τα ευλογει ο Θεος. Ο δευτερος πηρε 20 κι εγινε 60 και τον ευλογει. Ο τριτος πηρε ένα ταλαντο και το εθαψε κατω στη γη λεγοντας ότι ο Θεος αλλου σπερνει και αλλου θεριζει. Αυτό θυμωσε και του λεει τουλαχιστον γιατι δεν εβαλες στη τραπεζα ώστε να λαβεις τους τοκους? Κι το ένα ταλαντο το εδωσε σε αυτόν που εχει τα πολλα ταλαντα!!
Με καταλαβαινεις, ε?
Και ακομα ο κάθε ανθρωπος είναι μοναδικος στην προσωπικοτητα! Όπως αποδεχτηκαν ο κοσμος τωρα ότι κάθε ανθρωπινη υπαρξη είναι μοναδικη και δεν θα επαναληφθει, ετσι δεν είναι?
Εξαλλου εγω που ζηλευω την μεγαλοφυια του Μ. Αλεξανδρου, δεν νομιζω θα γινω καποτε σαν τον Μεγα Αλεξανδρο, διοτι κι εδώ στην τωρινη μου ζωη κατι προσφερα στον κοσμο και κατι εμαθα!!

5) Πολύ καλο αυτό που ειπες για το: σαν διαφημιση μεσιτικου γραφειου ή ασφαλιστικης.
Ενας άλλος γεροντας (και παλι στα βυζαντινα χρονια), καποιος πολύ αμαρτωλος κάθε τοσο κατι αμαρτανει, τα μετανοει και εξομολογει τον γεροντα. Αυτό γινεται αρκετες φορες, καποια στιγμη ο αμαρτωλος πηγε στο γεροντα παραπονεμενος διοτι ετσι απλα κοροιδευει την Αγαθοτητα του Θεου-Χριστου. Ξερεις τι απαντησε ο γεροντας? Να αγωνιζεσαι συνεχως ώστε στη στιγμη του θανατου σου ή στη εγερση θα εισαι ή στη πτωση!! Αυτό και μονο κρυβει πολύ μεγαλη Αληθεια!!

6) Και τελευταιο (ουφ!! Και ελπιζω το εκτο να μην ταυτιζει με το 666). Αυτό που λες ότι Χριστος θα κατεβει εδώ πολλες φορες μεχρι οτου το καταλαβαινει και ο τελευταιος ανθρωπος.
Χμμμ…. Αυτό δεν το ξερω, μονο ένα γνωριζω καλα (δεν θυμαμαι που είναι γραμμενο, καπου στη Καινη Διαθηκη) λεει ότι η γεννηση του Σωτηρα, τα παθη και η Σταυρωση Του εγινε μια φορα εξ παντος και για τους προχριστιανικους ανθρωπους και για τους μεταχριστιανικους!!

Τα υπολοιπα στο τελος του κειμενου σου δεν εχω δυστυχως τις απαντησεις!!

Αυτά είναι οι αποψεις μου. Τι λες? Ικανοποιηθηκαν οι ερωτησεις σου, Thoth?

Αναμενω τις απαντησεις σας.


ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/05/2002, 19:18:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξανά γεια σου "Κωφέ" και όχι... "Κουφέ" όπως σε προανέφερα.

Οι απαντήσεις σου δείχνουν ότι ενδιαφέρεσαι να συζητήσεις για το σημαντικό θέμα αυτό και δεν αραδιάζεις απλώς δόγματα.

Οι απαντήσεις σου όμως απαντούν μόνο κάποιο μέρος από τους προβληματισμούς μου. Δεν περιμένω βέβαια με μία απλή συζήτηση να μεταπειστώ γιατί η άποψή μου δεν είναι αποτέλεσμα δόγματος αλλά φιλοσοφίας. Τα δόγματα ή τα υποστηρίζεις είτε όχι. Είναι σαν τα "αξιώματα" στα μαθηματικά.

Οι γνώσεις όμως και τα ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα βασίζονται περισσότερο στην καθαρή διάνοια και όχι στην ενόραση. Και οι απόψεις που ανέφερα δεν είναι αναμάσημα από θρησκευτικά δόγματα τα οποία αποτελούν μέρος θρησκευτικής μου πίστης.

Οι απαντήσεις που μου ανέφερες κινούνται περισσότερο σε δογματικό επίπεδο και εκεί δεν υπάρχει θέμα συζήτησης. Είτε τα πιστεύεις, είτε όχι. Το αποτέλεσμα όμως της πίστης θα πρέπει να δώσει χρήσιμους καρπούς στον κόσμο της ζωής αλλιώς οι σπόροι της πίστης ήταν βλαβεροί και παρασιτοειδείς και όχι πνευματικοί.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν είμαι εναντίον των δογμάτων αλλά εναντίον της τυφλής πίστης. Για παράδειγμα όταν ένας ιερέας ή ένας θεολόγος λέει, αυτό που λες και εσύ, ότι δηλαδή, οι κουτσοί, οι στραβοί, οι διανοητικά ανάπηροι γεννιούνται για να δοκιμαστεί η πίστη και η φιλανθρωπία των υπόλοιπων ανθρώπων, εγώ απλά... ανατριχιάζω

Αυτού του είδους οι φοβέρες και οι μεταφυσικές απειλές που προβάλλουν οι θεολόγοι και οι ιερείς με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Ίσως φοβίζουν τους ανθρώπους-παιδιά, όπως φοβάται ένα παιδί αν του πεις ότι αν φάει δεύτερη σοκολάτα θα αρρωστήσει.

Κάποια στιγμή ο άνθρωπος μεγαλώνει και το "παλιό ρούχο" δεν του χωράει. Είτε με το ίδιο ύφασμα θα φτιάξει μεγαλύτερο ρούχο(αν υπάρχει περιθώριο) ή θα φτιάξει άλλο ρούχο με άλλο ύφασμα. Καιρός είναι να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να αφήσουμε τους φόβους μας και τις τρομάρες μας στην άκρη, να δείξουμε εμπιστοσύνη σε παγκόσμιες πνευματικές αρχές όπως η αδελφοσύνη των ανθρώπων μέσα από μια πνευματική μήτρα, η κοινή μας μοίρα, η αλληλεξάρτησή μας, η ανάγκη υπέρβασης του εγωισμού μας, η εσωτερική μας δύναμη κ.α.

Καλή και αναγκαία είναι η θρησκεία για τους περισσότερους ανθρώπους αλλά αυτήν δεν μπορεί να είναι "Ανώτερη από την Αλήθεια" όπως έχει πει και η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ.

Φίλε "Κωφέ", είμαι σίγουρος ότι με διαβάζεις (ευτυχώς, γιατί δεν μπορείς να με... ακούσεις ) και δείχνεις κατανόηση στην εμμονή μου να μην αλλάξω άποψη.

Σε καλωσορίζω ξανά σε αυτήν την κοινότητα της Αναζήτησης και του Διαλόγου. Ελπίζω να έχεις κουράγιο να συνεχίσεις να υποστηρίζεις τις απόψεις σου και να τις επεκτείνεις και σε άλλα τμήματα των Fora. Κάνε μια "βόλτα" και θα δεις και άλλα όμορφα "αξιοθέατα" πανω στα οποία θα ήθελες να πεις τις δικές σου απόψεις.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2002, 08:49:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τη παρέα...
Θα ξαναπώ, ότι μια προσεκτική ματιά σε προηγούμενα τόπικ, όχι μόνο αυτού του θέματος, αλλά και άλλων θεμάτων, θα δείξει την άποψή μου επάνω στο θέμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.
Ετοιμάζω ένα άρθρο για το site που θα εξηγεί (όσο γίνεται αυτό φυσικά) το ΤΙ έγινε και ΠΩΣ φτάσαμε στις μέρες μας να ΜΗΝ αποδέχεται η εκκλησία το δόγμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.
Μέχρι την Ε' Οικομενική Σύνοδο επι Ιουστινιανού & θεοδώρας, το δόγμα αυτό ΕΙΧΕ ΙΣΧΥΕΙ στούς κόλπους της εκκλησίας.

Αν φίλε μου "κωφέ" ξαναδιαβάσεις με προσοχή και εισχωρίσεις εις βάθος σε αυτά που μας παρέθεσες και που είναι κατα πολύ μεγάλο ποστό η άποψη της εκκλησίας μπορώ να πώ, θα διαπιστώσεις ότι έχει "κενά" η άποψή σου και επιδή η Θεία Γνόφος, η Σοφία του Θεού που τα ΠΑΝΤΑ εν σοφία εποίησεν, είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να έχει ΚΕΝΑ μιάς και αυτό θα φανέρωνε ΑΤΕΛΕΙΑ και όχι την ΤΕΛΙΟΤΗΤΑ του Αναρχου Οντος, θα πρότεινα να δούμε κομμάτι κομμάτι τα όποια σημεία εσύ θεωρείς ως επιχείρημα περι της ΜΗ εφαρμογής του Νόμου της Μετενσάρκωσης.
Κομμάτι κομμάτι όμως, ένα ένα γιατι είναι αρκετά δύσκολο (ίσως και κουραστικό) για κάποιον να διαβάζει κατεβατά ολόκληρα.

Ξεκινώ λοιπόν απο το θέμα της Μέλουσας Κρίσης...
Εαν υποθέσω ότι κάποια στιγμή, θα υπάρξει αυτή η κρίση (με τη διάσταση που εσύ της δίνεις, ΑΠΑΞ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ) αν μη τι άλλο θα πρέπει ο Κριτής να είναι Δίκαιος!
Και επιδή ΕΙΝΑΙ Δίκαιος, εγώ ο κρινόμενος ΑΠΑΞ (μία φορά δηλαδή), θα εγείρω "ένσταση" στο "δικαστήριο" και θα πώ:
-Πώς είναι δυνατόν να με κρίνεις χωρίς να μου έχεις δώσει μια 2η ευκαιρία να ΕΠΑΝΑΦΕΡΩ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ, την διασαλευθήσα τάξη των πραγμάτων που Εσύ έφτιαξες με σοφία, αλλά που εγώ σε μια ΛΑΘΟΣ στιγμή της λιγοστής σε χρόνο ζωής μου σε σχέση με την ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΣΟΥ, κατέστρεψα;;;;
Η Μέλουσα Κρίση φίλε μου και ΒΕΒΑΙΑ γίνεται. Γίνεται ΠΑΝΤΑ κατα τη διάρκεια της παραμονής μας στο μέρος εκείνο (αποφευγω να το ονοματίσω για να ΜΗΝ παρεξηγηθώ), όπου η ΨΥΧΗ του ανθρώπου πάει αμέσως μετα το θάνατό του. Εκεί "ζυγίζεται", εκεί "κρίνεται" και απο εκεί ΞΕΚΙΝΑ η διόρθωση των όποιων λαθών έχει κάνει η συγκεκριμένη ΑΝΘΡΩΠΟΨΥΧΉ όταν ήταν σε σάρκωση.
Ονομάζεται "Μέλουσα" γιατί όντως έτσι αποκαλείται το κάθε τί που γίνεται ΟΤΑΝ δεν γίνεται ΤΩΡΑ, η για να είμαι πιό ακριβολόγος, κάθε τί που δέν γίνεται ΣΤΟ ΤΩΡΑ.
Αν αυτό το κάτι (επι του προκειμένου η "κρίση) γίνει ΟΧΙ ΤΩΡΑ αλλά έστω την επόμενη κιόλας στιγμή, οφείλουμε να τη χαρακτιρίσουμε ΜΕΛΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ!!!
Η πλούσια ελληνική γλώσσα μας βοηθάει αρκετά φαντάζομαι στο να εννοούμε και να ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ το τι ΑΚΡΙΒΩΣ συζητούμε.

'Oσο για το θέμα όπως το έθεσες φίλε Drifter, εννοώ επιστημονικά, έχω μεγάλες ενστάσεις. Καλά θα ήταν έτσι απλά και απέρητα να βαφτίζουμε κάτι επιστημονικό.... Αλλά το επιστημονικό συμπέρασμα, που ίσως στο μέλλον να γίνει και επιστημιονικός νόμος, επιβάλει το ΠΕΙΡΑΜΑ, τη ΜΕΤΡΗΣΗ, τη ΣΥΓΚΡΙΣΗ και τέλος το ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ.
Επιδή λοιπόν όλα αυτά δεν έχουν γίνει.... ας μήν βάζουμε επιστημονικές διαστάσεις στο θέμα, ας το δούμε πίο.... φυσιολογικά!

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2002, 14:54:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Thoth
Τι θα πει «δεν υπαρχει θεμα συζητησης?». Λες ότι ειμαι δογματιστης? Πως είναι δυνατον να εχει αποτελεσμα της πιστης αν απορριπτουμε τα οποια Ιερα Βιβλια και στηριζομαστε στη Ατελη Διανοηση μας?
Ας μην ξεχναμε ότι: ο Θεος την Αληθεια απεκρυψε στους σοφους και συνετους και αποκαλυπτει στους νηπιους και αμαθεις!!!
Εξαλλου με ρωτησες ποια η αποψη μου και δεν προσπαθουσα να σε μεταπεισω καθολου απλα δειχνω τι λενε αυτό και μονο!!
Αυτό που λες: Οι γνώσεις όμως και τα ηθικά και φιλοσοφικά ζητήματα βασίζονται περισσότερο στην καθαρή διάνοια και όχι στην ενόραση. Και οι απόψεις που ανέφερα δεν είναι αναμάσημα από θρησκευτικά δόγματα τα οποία αποτελούν μέρος θρησκευτικής μου πίστης. Αυτό καμια σχεση με την απαντηση που σου εδωσα. Δε σε κατανοω!!
Εξαλλου κι εσυ (λεω στα πολιτικα) παρολο που όλα τα κομματα σε κοροιδευουν εσυ σε καποιο κομμα τον ψηφιζεις!!! Ενώ επρεπε να μην ψηφιζεις κανεναν αφου δεν συμφωνεις σε κανενα πολιτικο τους δογμα!!

Και γιατι ανατριχιαζεις? Κακο είναι να δοκιμαστει η πιστη και φιλανθρωπια των αλλων? Ετσι δεν δοκιμαστηκε ο Ιωβ; Η γυναικα του Ιωβ είναι ατελης γιατι ζητησε τον Ιωβ να κατηγορησει τον Θεο για τα κακα που βρηκε. Κι απαντησε να δεχτουμε μονο τα καλα και όχι τα κακα? Ο Θεος δινει και ο Θεος παιρνει, είναι στη Κριση του να αποφασιζει για το καλο μας (εννοει την ΨΥΧΗ μας).
Αρα ο Ιωβ είναι τελειος και νικησε τους πειρασμους του Διαβολου.
Εξαλλου οι πειρασμοι δεν είναι αποτελεσμα της Αποφασης του Θεου αλλα εξαιτιας του Διαβολου που ζηταει την αδεια Του να αποδειξει ότι ο ταδε δεν Σου είναι αξιος.
Εγω που σχεδον αρρωστανω καθημερινα (μη νομιζεις ότι καπνιζω υπερβολικα διοτι απλα ειμαι αντικαπνιστης από τα παιδικα μου χρονια!!) τον Ευγνωμονώ, γιατι μου θυμιζει την προσκαιρη μου ζωη και ότι όλα πανω στη γη είναι ματαια!

Οσο για τις μεταφυσικες απειλες (παραδεχομαι ότι ορισμενοι θεολογοι και ιερωμενοι κανουν λαθη, στο κατω κατω ανθρωποι είναι κι αυτοι, δεν συμφωνεις, ε?).
Και επιπλεον γιατι οι ανθρωποι-παιδια δεν εχουν το θαρρος να δοκιμασει και δευτερη σοκολατα?
Σωστα ειπες να αφησουμε τις φοβιες μας και να δειξουμε εμπιστοσυνη σε παγκοσμιες πνευματικες, την κοινη μας μοιρα.
Αλλα προσοχη, θελει πολλη προσοχη: Μηπως αυτό θελει ο Αντιχριστος που σε λιγο ερχεται? (ισως σε 100 χρονια ή αυριο δεν γνωριζω).
Διοτι συμφωνα με την Αποκαλυψη Ιωαννου ο Διαβολος θα μετασχηματιστει εις Αγγελος Φωτος για να πλανησει ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ.

Φιλε Thoth και εδώ παλι κανεις λαθος, διοτι μπορει μεν να μη σε ακουω αλλα αφου διαβαζω τα γραπτα σου ΝΟΗΤΑ ΣΕ ΑΚΟΥΓΑ!!!
Εχεις πολλα να μαθεις για τον ψυχισμο του κωφου!!
Παρακαλω που μπορω να βρω τη βιογραφια της Ε.Π. Μπλαβάτσκυ?
(Προσοχη όμως μη μου δωσετε site στα αγγλικα διοτι δυστυχως δεν γνωριζω αγγλικα)
Ευχαριστω εκ των προτερων!


ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/05/2002, 15:01:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου Κελσε
Στα δυο σου μηνυματα που μου εδωσες μου ειπες να τα διαβασω στα τοπικς με θεμα την ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, παρακαλω από πού να το αρχισω.
Ξερω θα μου πεις στη πρωτη σελιδα του esoterica.gr αλλα δειξε μου από πού να το πρωτo-αρχισω στο θεμα αυτό. Ευχαριστω εκ των προτερων!
(Προσοχη όμως μη μου δωσετε site στα αγγλικα διοτι δυστυχως δεν γνωριζω αγγλικα)

Οσο για τα «κενα» που ειπες, νομιζω και επιπλεον το ειπε ο αγαπημενος μαθητης του Χριστου ο Ιωαννης ειχε πει: Αν γραψω τη κάθε λεπτομερεια σε κάθε Του δραση και τα Λεγομενα Του, θα γεμιζει ολους τους τομους του κοσμου.
Και να μπορουσε, ο κάθε ανθρωπος όμως θα επρεπε να καθισει να διαβαζει μεχρι στα γεραματα χωρις να παντρευτει, να δουλεψει κλπ.
Ακομα κι εγω καταλαβαινα ότι υπαρχουν κενα ειτε χρονικα ειτε το εγραψε καποιος άλλος μετεγενεστερα. Αλλα αυτό δεν σημαινει ότι η Αγια Γραφη είναι σε μερικες περιπτωσεις ατελης.
Εξαλλου, ακομα πιστευω, ότι η Αγια Γραφη οπουνδηποτε Θρησκειας του κοσμου μας, είναι.... (πώς να το πω χωρις να το παρακανω!!) είναι απλως τα βασικα για να ξερεις που το «πατας» και να προχωρας σε σωστο δρομο της γνωσης.
Π.χ. στα σχολεια οπου πηγαινεις σου λενε όλα οσα πρεπει για να επιβιωνεις στη προσκαιρη σου ζωη? Όχι βεβαια απλα σου εδωσε τα βασικα εφοδια και από κει και περα πρεπει να τα βγαλεις περα. Να βρεις τροπο να βελτιωσεις κλπ. Ετσι και η Αγια Γραφη σου δινει αν και διαχρονικα τα βασικα πνευματικα εφοδια!!

Και όμως είναι παρα πολύ Δικαιος ο Κριτης μας, διοτι ο Χριστος αντιμετωπισε τους τρεις ασταθεις μαθητες (μαλλον δεν χρειαζεται να σου πω την ιστορια, πιστευω τα γνωριζεις). Αυτό δειχνει ότι ο Χριστος μεσω του Αγιου Πνευματος (του οποιου τωρα μας περιβαλλει) τις οσες ευκαιριες δινει μεχρι τη στιγμη του θανατου του καθενος μας. Εξαλλου μη ξεχνας την ιστορια του Βραχμα που εχει ακομα 3 ζωες να τελειοποιηθει και παραπονιεται, ενω ο κακοποιος ΕΙΧΕ την αριστη ευκαιρια να διαγραφει τις 1000 ζωες μεσω της ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ του.
Αυτό δειχνει ότι αν ο ανθρωπος αν εντοπιζει τις «σωστες» ευκαιριες θα γλυτωνει την δυσαρμονια του, και ετσι εχει την Αρμονια.
ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: Γι αυτό τον λογο ο εκπτωτος Αγγελος Εωσφορος εναντιωθηκε τον Δημιουργο Του.
Καποιος Αγιος (συγχωρηστε με που δεν θυμαμαι τα ονοματα τους ή το ποτε εζησαν, διοτι με ενδιαφερουν τα ουσια θεματα) ειχε πει: Και μια μερα να ζησω εστω κατι θα αμαρτανω (λαθος κινηση στη αρχαια ελληνικη γλωσσα). Αυτό σημαινει ότι αν ο ανθρωπος ειχε 500 χρονια στη διαθεση του και παλι κατι στραβο θα κανει.
Ένας άλλος Αγιος στα τουρκοκρατικα χρονια του, ενώ περπατουσε στο δρομο, καποιος (μαλλον Τουρκος) του «πηρε» το ματι κι επιασε κουβεντα: Εισαι αμαρτωλος; Ο Αγιος απαντησε: Ναι. Του ρωταει: εισαι κλεφτης; εισαι βιαστης; εισαι…..; Κι απαντησε με τη σειρα του: Ναι. Τοτε ρωτησε γιατι εισαι χριστιανος αφου διαπραττεις τα αντιθετα του Θεικου Νομου Του. Απαντησε με εγκωμιο: Διοτι ειμαι βαπτισμενος στο ονομα του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου.
Αυτό λεγεται ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ!

Βεβαια δεν πιστευω αυτους που λενε «Πιστευε και μη ερευνα!» Αυτό είναι λαθος διοτι ο ιδιος ο Χριστος ειπε: Ερευνατε και μαθετε το ποιον μου και θα βρεις την Αληθεια» και ακομα στο επι Ορους Ομιλα ειπε τρεις φορες για το «ερευνατε»: Ζητα το και θα σου δοθει, κρουειτε και θα σου ανοιγει, ψαξε το και θα βρεις.

Για την «Μελλουσα» μπορεις να μου πεις λιγακι πιο αναλυτικα? Δε το χωνεψε ακομα το στενο μου μυαλακι!!! Παρακαλω.

Αυτά! Περιμενω απαντηση σου.


ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2002, 06:51:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχάς φίλε μου Κωφέ, για τη Μπλαβάτσκυ μπορέις να βρείς στοιχεία στα άρθα του Esoterica.gr , εδώ στα forums έχουμε ανοίξει ένα θέμα για τη Μπλαβάτσκυ, καθώς και στο site www.theosophy.gr
'Ολα φίλε μου, στα ελληνικά είναι, μην ανησυχείς...

Και τώρα στο θέμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ...
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?TOPIC_ID=101
Άπό τη παραπάνω διεύθηνση εδώ στο forums, είναι που ξεκίνησε η κουβέντα μας απο το καλό μου φίλο τον Τεό.
'Ηταν 20 Ιανουαρίου του 2002 όταν αρχίσαμε με τα διάφορα μέλη μας να συζητάμε το θέμα αυτό. Ρίξε μια ματιά λοιπόν απο την αρχή, κοίταξε τις απόψεις μας, δες την επιχειρηματολογία μας και είμαστε ΟΛΑ τα μέλη στη διάθεσή σου για τον γόνιμο αυτό διάλογο.

Σε όσα μας παρέθεσες, είναι πολύ "γενικά" θα έλεγα. Π.χ αυτό που λές πώς είπε ο Ιωάννης για τη ζωή του Ιησού και τα κενά που υπάρχουν...
Δεν μπορώ να δεχθώ φίλε μου κάτι τέτοιο, ειδικά αυτό το ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ κενό απο τα 12 έως τα 30 του...
Τέλος πάντων...
Ατελή δε χαρακτήρησα την Αγ.Γραφή. Είπα ότι φαντάζει ΣΑΝ ατελή κείμενο, ΕΑΝ δεν εμβαθύνεις σε αυτό.

Η Αγία Γραφή, απο την ΑΡΧΗ μέχρι το ΤΕΛΟΣ, "κραυγάζει" θα έλεγα για την πίστη στη ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ.
Τα χωρία είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ φίλε μου ΚΑΙ στη Παλαιά Διαθήκη αλλά ΚΑΙ στη Καινή Διαθήκη. Πολλά είναι και τα βιβλία που αναφέρονται σε αυτά και γι'αυτό δε στα αναφέρω. 'Αλλωστε ο καλός μας φίλος Προμηθέας παρέθεσε μερικά απο αυτά (νομίζω).

Τι είναι αυτό που ΔΕΝ κατάλαβες σε ότι έγραψα περί τησ Μέλουσας Κρίσης;;;
Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ νομίζω, ποιά διευκρίνηση θές ακόμα;;;

Ενα αναμονή απάντησης ΑΛΛΑ επάνω στο θέμα...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/05/2002, 06:58:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Κωφέ, σου παραθέτω και την άποψη του έτερου φίλου μας του Προμηθέα, που αναφέρεται σε χωρία της Αγ.Γραφής για τη ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ.

quote:

Καλησπέρα και χρόνια πολλά σε όλους.

Πολύ ενδιαφέρον το παρόν θέμα.

Φίλε ALeventis,γράφεις οτι
...Η δοξασία του κάρμα και της μετενσαρκώσεως προβάλεται έντονα απ'την ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΙΑ.....

και παρακάτω οτι
...Η αντιχριστιανική αυτή δοξασία,η οποία είναι πίστη θρησκευτικής τάξεως κι όχι νόμος....

Να υποθέσω λοιπόν πως,σύμφωνα με την πρώτη πρότασή σου που αναφέρω,για εσένα υπάρχει μια θρησκεία(Χριστιανισμός)και παραθρησκείες;

Δεν είναι κάπως περιοριστικό ως προς την αναζήτηση της αληθείας,να δεχόμαστε μόνο μια θρησκεία η ένα δόγμα σαν πηγή και να αγνοούμε το πλήθος των γραφών και της εκ παραδόσεως γνώσης τόσων και τόσων λαών;

Για τη δεύτερη πρόταση τώρα...μου δίνεις την εντύπωση οτι είσαι σίγουρος πως η μετενσάρκωση αποτελεί πίστη ορισμένης (της μεγαλύτερης θα έλεγα εγώ)μερίδας των ανθρώπων του πλανήτη κι όχι νόμο.

Που στηρίζεις την σιγουριά σου αυτήν;Αν δεν ξαναγεννιόμαστε,τότε που πάμε μέχρι να έρθει η μέρα της κρίσεως;Η ακόμα καλύτερα,πρίν γεννηθεί κάποιος,που βρίσκεται;

Όσο για το αν είναι αντιχριστιανική η πίστη στην μετενσάρκωση,θα σε παραπέμψω σε ορισμένα σημεία της βίβλου.Θα ήθελα να διαβάσω την άποψή
σου επάνω σ'αυτά και φυσικά οποιουδήποτε άλλου μέλους τα διαβάσει!

Π.ΔΙΑΘΗΚΗ:Γένεσις,Κεφ.ιέ,παρ.15-16

Π.ΔΙΑΘΗΚΗ:Μαλαχίας,κεφ.δ΄,παρ.5

Κ.ΔΙΑΘΗΚΗ:Ματθαίος,κεφ.ιά.παρ.7-15

Κ.ΔΙΑΘΗΚΗ:Ματθαίος,κεφ.ιζ΄,παρ10-13

...και πάλι χρόνια πολλά σε όλους.

φιλικά...

Προμηθέας.Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Black Rose
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
73 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/05/2002, 21:16:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Black Rose  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλες και φίλοι,

Διάβασα τις απόψεις και τα ερωτηματικά σας για την ζωή μετά τον υλικό θάνατο.. Ερωτήματα που απασχολούν όλους μας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

Η δική μου προσωπική εμπειρία είναι ότι δεν υπάρχει διαδικασία μετενσάρκωσης. Και λέω εμπειρία γιατί παρόλο που έχω κάποια επικοινωνία με τον πνευματικό κόσμο και παρόλο που είχα και επιθανάτια εμπειρία στη διάρκεια ενός τροχαίου ατυχήματος, δεν είχα επιβεβαίωση για προηγούμενες ζωές.

Πιο συγκεκριμένα. Βασανιζόμενη και εγώ από αυτό το ερώτημα , και όντας σε μεγάλη αγωνία μετά τον θάνατο ενός αγαπημένου μου προσώπου από καρκίνο, αναζήτησα με την βοήθεια «ειδικών» απάντηση στο ερώτημα μπαίνοντας στη διαδικασία των αναδρομών. Τίποτε! Δεν συνέβηκε τίποτε. Δεν είδα τίποτε. Πήγα σε δυο φίρμες «ειδικούς» των αναδρομών, έσκασα τα ωραία μου χιλιαρικάκια και nothing! Μαύρο σκοτάδι. Δοκίμασα να βρω απάντηση και με την τεχνική του ιδρύματος Μονρόε (ήχοι και μουσική) , και πάλι τίποτε. Το ίδιο συνέβηκε και σε δυο άλλους φίλους. Ο ένας μάλιστα με μεγάλη εμπειρία στα αστρικά ταξίδια. Τίποτε...

Διάβαζα ότι κυκλοφορούσε σε αυτό θέμα. Από τη μια οι δικές μου εμπειρίες που τις εμπιστευόμουν απόλυτα και από την άλλη θεωρίες σοφών ανθρώπων με εμπειρίες στην πνευματική επικοινωνία... Αισθανόμουν μετέωρη..

Σας παραθέτω τώρα τις αποκαλύψεις του Βιβλίου της Ουράντια για το θέμα. Το θέμα της ζωής μετά τον υλικό θάνατο καταλαβάνει μεγάλο μέρος των Εγγραφων του Βιβλίου και περιγράφονται σχεδόν με λεπτομέριες όλα τα στάδια της ανόδου μας μέχρι τον Παράδεισο.

Στο Βιβλίο , λοιπόν, αναφέρεται ΡΗΤΑ ότι έχουμε μία και μοναδική ζωή στη σάρκα και ότι δεν επιστρέφουμε στον γενέθλιο πλανήτη μας . Εξάλλου στην μετά θάνατο πορεία μας έχουμε να επισκεφτούμε δισεκατομύρια άλλους πλανήτες για την εκπαιδευσή μας.. δεν υπάρχει λόγος επιστροφής λοιπον...

ΟΜΩΣ ! Ναι έχουμε πολλές ζωές , περνάμε από πολλές μετενσαρκώσεις (πάνω από πεντακόσιες) κατά τη διάρκεια της Μοροντιανής μας ζωής. Όταν φύγουμε από το υλικό μας σώμα, αποκτάμε ένα άλλο σώμα από μια άλλη μορφή ύλης την οποία το Βιβλίο αποκαλύπτει ότι ονομάζεται «μορόντια» . Είναι η υπόσταση που είχε ο Ιησούς μετά την ανάσταση του.

Στη διάρκεια της μοροντιανής μας ζωής λοιπον, όσο εξελισσόμαστε πνευματικά αλλάζουμε και σώματα, γινόμαστε όλο και πιο εκλεπτυσμένοι.. όλο και πιο πνευματικοί. Κάθε φορά που αλλάζουμε μορφή , κάθε στάδιο εξέλιξή μας, γίνεται μετά ύπνο (θάνατο) , και η μεταφορά μας από το ένα επίπεδο στο άλλο γίνεται με τα Σεραφείμ (αγγέλους) μεταφοράς. Για να γίνει αυτή η μεταφορά πρέπει να είμαστε σε ασυνείδητο ύπνο (θάνατο). Κοιμόμαστε και ξυπνάμε σε διαφορετικό σώμα με πλήρη συνείδηση της προηγούμενης ύπαρξης μας.

Το Βιβλίο της Ουράντια ισχυρίζεται ότι πολλές φορές δόθηκε πρόσβαση σε φωτισμένους θνητούς να δουν την μοροντιανή ζωή , να δουν τις αλλαγές των σωμάτων κατόπιν του σεραφεικού ύπνου . Όμως έγινε παρερμηνεία. Αυτοί οι θνητοί δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν ότι αυτές οι αλλαγές γίνονταν σε άλλη διάσταση ίσως επειδή το Μοροντιανό μας σώμα διατηρεί αρκετά ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά του. Εχουμε σώμα μόνο που σε αυτό δεν γίνονται καύσεις, δέν έχουμε αίμα.. έχουμε όμως ανάγκη ενεργειακής τροφής και ξεκούρασης κατά τα πρώτα στάδια της μοροντιανής ζωής μας.

Έτσι, μια αδυναμία ερμηνείας έχει σπείρει την πλάνη... Παρόμοιες παρερμηνείες ή προφητείες συμβαίνουν και σε πολλά άλλα θέματα με το πιο χαρακτηριστικό τα φτερά των αγγέλων. Να τι αποκαλύπτει το Βιβλίο για αυτή την πλάνη:

«Παρατηρώντας ένα σεραφείμ (αγγελο) μεταφοράς να ετοιμάζεται να δεχθεί ένα ταξιδιώτη για την διαπλανητική διέλευση, μπορεί να δει κανείς αυτό που φαινομενικά παρουσιάζεται σαν διπλά φτερά, να εκτείνονται από κεφάλι ως τα πόδια του αγγέλου. Στην πραγματικότητα τα φτερά αυτά είναι ενεργειακοί μονωτές, ασπίδες προστασίας από την τριβή.» (Έγγραφο 39).

Οσοι ενδιαφέρονται για τα πλήρει κείμενα του Βιβλίου που αφορούν το θέμα της ζωής μετά τον θάνατο μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου με εμαιλ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2002, 07:53:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Χαιρετώ τη παρέα...
Φίλη Μαύρο Ρόδο, διάβασα με ΠΡΟΣΟΧΗ τα όσα μας παράθεσες και αυτο που έγώ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ αντιλήφθηκα, είναι το ίδιο με αυτό που μας περιέγραψες ΕΣΥ για τίς προσπάθειες που είχες κάνει για να "βρείς" & να "μάθεις" τι γίνεται με τον ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ.
Ναι, διαβάζοντας τα όσα στοιχεία απο το βιβλίο URANTIA μας παρέθεσες, δεν βρήκα ΚΑΜΙΑ απόδειξη σε όσα μας ανέφερες, και εννοώ ώς ΑΠΟΔΕΙΞΗ του ερωτήματος που σε βασάνιζε...
Το λέω αυτό γιατί ξεκίνησες λέγοντας πώς ερευνούσες για την ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ, αλλά δεν σου αποδείχθηκε ΤΙΠΟΤΑ και αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σε έκανε να πεισθέις (έτσι σε αντιλαμβάνωμαι απο τη γραφή σου), για την ύπαρξη της διαδικασίας που δίαβασες μέσα σε αυτό το βιβλίο (της URANTIA).

Μας είπες επίσεις καλή μου φίλη, πως διάβασες το τι έχουμε γράψει για το θέμα. Δεν μας είπες όμως, ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ.
Θα ήθελα να επιχειρηματολογίσουμε επάνω στο θέμα, μιάς και Ο ΠΑΓΚΟΜΙΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ, μαζί με το ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΑΡΜΑ και ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣΕΩΣ, είναι αυτά που θα πρέπει να μελετηθούν απο τον ερευνητή για να αντιληφθεί ο ΙΔΙΟΣ τη θέση του μέσα στο σύμπαν, αλλά προπαντώς το ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ...

Φιλικά,
Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Black Rose
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
73 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/05/2002, 23:05:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Black Rose  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε Κέλσο,

νομιζω οτι δεν συμμετέχουν στο διάλογο οι διαφωνούντες μόνο. Μπορούμε άραγε να είμαστε ποτέ σίγουροι σε αυτή τη ζωή για τέτοια θέματα? Οταν θα φθάσουμε στους μοροντιανούς (ή όπως αλλοιώς) κόσμους, θα έχουμε πολλά να πούμε απο τις γήινες συζητήσεις μας. :-)))) και μάλλον θα πέσει πολύ γέλιο!!!! :-)))))

Δεν καταλαβες πως πείστηκα με τις απόψεις του Ουράντια για τις μοροντιανές μετενσαρκώσεις? Ουτε και εγω καταλαβα. Απλά πίστεψα. Ενα κλικ έγινε. Και είπα αυτό ειναι.. Kαθολου λογικη απαντηση θα μου πεις.. ΑΛλα ετσι έγινε... Η καρδια μας ξερει να αναγνωριζει την αληθεια. Αυτο ειναι το κριτηριο. Πως αισθάνεσαι απέναντι στην ΙΔΕΑ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/05/2002, 09:01:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα σε όλους...
Καταρχάς ΣΕΒΟΜΑΙ όλες τις ΙΔΕΕΣ, άσχετα αν ΔΕΝ τις αποδέχομαι ΟΛΕΣ...
Κατεπέκταση ΣΕΒΟΜΑΙ καί όσους πιστεύουν τις ΙΔΕΕΣ
Θα ήθελα πάντως πρός χάριν της συζήτησης να μας παρέθετες, το τι είναι αυτό που προσπαθούμε εμείς να επιχειρηματολογίσουμε περί του ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ, αλλά που εσένα δεν σου είναι αρκετό για να τον αποδεχθείς...
Πρός χάριν της συζήτησης...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Desdaemona
Νέο Μέλος

Greece
28 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/05/2002, 01:48:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Desdaemona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια χαρα σε ολους

Συχωρεστεμαι αν φαινομαι αφελης αλλα εχω καποιες αποριες πανω στην Μοροντιανη θεωρια που μας ανεφερε το Μαυρο Ροδο. Καταρχην το Μοροντιανο σωμα που υποτιθεται ειναι μια αλλη μορφη υλης "χωρις αιμα, χωρις καυσεις", μα απο τη στιγμη που προκειται για υλη εστω και αλλης μορφης αναγκαστικα θα υποκειντε στους νομους της Φυσικης και αρα ειναι αδυνατο να μην κανει καποιου ειδους καυσεις εστω και διαφορετικες απο αυτες που μεχρι τωρα γνωριζουμε. Και αμεσως μετα λεγεται οτι υπαρχει αναγκη ενεργειακης τροφης, πραγμα που με μπερδευει ακομα πιο πολυ (δε θα ηθελα να πιστεψω οτι μετα το θανατο μου θα καταντησω ενεργειακο βαμπιρ ), μηπως τελικα προκειτε για ενεργεια και οχι για υλη?
Το αλλο που δε μου "καθεται καλα" ειναι τα φτερα των αγγελων, υποθηκε οτι προκειτε για ασπιδες προστασιας απο την τριβη. Μα για ποια τριβη μιλαμε, ειναι τα σωματα των αγγελων υλικα? τοτε τα ταξιδια σε αλλη διασταση που αναφεροντε πως γινοντε εφικτα? μου φαινεται λιγο δυσκολο να κουβαλας μαζι σου ενα υλικο σωμα σε αλλο πεδιο.
Τελευταιο που δεν καταλαβα ειναι πως γινεται απο τη μια να μην εχουμε αναμνηση των προηγουμενων ζωων μας και μαλιστα η συγγραφεας οσο και αν προσπαθησε δεν ειχε καποιο θετικο αποτελεσμα και απο την αλλη "κοιμομαστε και ξυπναμε σε διαφορετικο σωμα με πληρη συνηδηση της υπαρξης μας". Η αντιφαση ειναι προφανης, μηπως αυτο συμβαινει μονο στην γηηνη ενσαρκωση μας? κι αν ναι γιατι αυτη η "αδικια" ?
Προσωπικα πιστευω στην μετενσαρκωση γιατι ειναι πιο λογικη και πιο δικαιη απο την θεωρια του Παραδεισου και της Κολασης, οπως ειπε και ο Ε. Λεβι οτι ειναι λογικο και ομορφο ειναι και αληθινο. Βεβαια εξακολουθω να εχω αρκετες αποριες οπως για παραδειγμα γιατι να μην εχουμε αναμνηση των προηγουμενων ζωων μας, δεν θα ηταν σκοπιμο και χρησιμο για την εξελιξη της ψυχης να θυμαται τις προηγουμενες εμπειριες ωστε να μπορεσει συνηδητα να ισοροπησει τα λαθη και οχι να ψαχνουμε "στα τυφλα"?
Το βιβλιο του Μονρο "Υπερτατο Ταξιδι" ασφαλως θα το εχεται υποψη σας, εκει δινεται μια πολυ ενδιαφερουσα και ελπιδοφορα εκδοχη του τι συμβαινει μετα το σωματικο θανατο χωρις θησκευτικους φανατισμους και παραλογους δογματισμους .
Στον "κωφο" φιλο μας θα ηθελα να του προτεινω το βιβλιο της Ε.Μπλαβατσκυ "Ο Εσωτερικος Χαρακτηρας των Ευαγγελιων" απο τις εκδοσεις Τετρακυς. Σιγουρα θα βοηθησει τον καθενα μας να καταλαβει το βαθυτερο νοημα των γραφων, γιατι δυστυχως το να μενεις στην επιφανεια των πραγματων μπορει να σε φερει πολυ μακρια απο τον προορισμο σου. Ο δογματισμος εχει προκαλεσει πολλη μα πολλη δυστυχια, ειναι καιρος να τον αφησουμε πισω μας.


Προς αποφυγη παρεξηγησεων θα ηθελα να δηλωσω
α)δεν κανω επιθεση σε κανεναν, απλα εκφραζω τα λογικα ερωτηματα που μου δημιουργουντε χωρις να θελω να θιξω ατομα
β)ΔΕΝ ειμαι αθεη, οπως ισως εννοηθει απο το κριτικο πνευμα με το οποιο αντιμετωπιζω τον Χριστανισμο και τις αλλες θρησκειες και δογματα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/05/2002, 08:12:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλή μου φίλη Δεισδαιμόνα, πολύ εύλογα τα ερώτηματά σου, αλλά όχι αναπάντητα!!! Και δεν εννοώ αυτά που εκφράζεις πρός τη καλή μας φίλη το Μαύρο Ρόδο, αλλά αυτό περι ΜΝΗΜΗΣ των προηγούμενων ενσαρκώσεων και των προβιωτών μας.
Γι'αυτό και σου παραθέτω την απάντηση που είχα δώσει σε άλλη φίλη, που αναρωτήθηκε και έκείνη για το περι ΜΝΗΜΗΣ.
Κοίτα την απάντησή μου, το σκεπτικό μου και θα ήθελα να μου πείς τις όποιες αντιρρήσεις σου...
'Οσο τα περί της διδασκαλίας της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗΣ απο το βιβλίο URANTIA, θα περιμένω τις απαντήσεις στα ερωτήματά σου απο τη φίλη Μαύρο Ρόδο...

Εν αναμονή λοιπόν....

Κέλσος

quote:

Η μνήμη καλή μου 'Ελσα, είναι το αποτέλεσμα εντυπώσεων απο περιστατικά, ΕΠΑΝΩ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Εφ'όσων η ψυχή σαρκώνεται σε ΝΕΟ ΣΩΜΑ, άρα αποκοτά και ΝΕΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ.
Ο νέος αυτός εγκέφαλος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να έχει μνήμες απο τις προηγούμενες σαρκώσεις, ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΣ.
Χαρακτηριστικά σου αναφέρω ένα παράδειγμα απο την Ε.Π.Μπλαβάτσκυ που στην ερώτηση "γιατί δε θυμόμαστε τούς προηγούμενους βίους μας",αυτη απαντά:
"...είναι σαν να αναζητούμε ίχνη απο αίμα σ'ένα πουκάμισο που ΔΕΝ ΦΟΡΕΣΕ ΠΟΤΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ!!! Και να θέλουμε να βρούμε το αίμα απο τον φόνο, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, μιάς και ο δολοφόνος την ώρα του εγκλήματος, φορούσε άλλα ρούχα..."

Φυσικά υπάρχουν και αυτοί που ΔΕΝ παραδέχονται την μετενσάρκωση, λέγοντας πως δεν την αποδέχονται μιάς και ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ (άρα και απόδειξη) απο τις προηγούμενες ζωές τους.
Σε αυτούς παραθέτω ένα ερώτημα:
"Μπορούν να θυμηθούν τι ακριβώς έκαναν στους πρώτους μήνες της ζωής τους; Μπορούν να θυμηθούν τι έτρωγαν, τι έκαναν, τι σκέφτονταν;;;" Επειδή λοιπόν δε μπορούν να μου απαντήσουν "ναί μπορούμε", μιάς και ΔΕΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ, δεν έχουν ΜΝΗΜΗ απο εκέινη την εποχή ΠΟΥ ΟΜΩΣ ΟΝΤΩΣ ΕΖΗΣΑΝ, κατα την λογική αυτή, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΑΡΡΝΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΕΖΗΣΑΝ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ στα 2 πρώτα έτη της ζωής τους!!!

Να που ο ορθολογισμός μπορεί κάλλιστα να γίνει το εργαλέιο για έρευνα του μεταφυσικού κόσμου. Ας τον χρησημοποιήσουμε με σύναιση...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2002, 01:03:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γειά σας φίλοι μου...

Παρακολουθώ, μετά από μακροχρόνια απουσία, πως αυτό το θέμα απασχολεί αρκετούς σοβαρούς αναζητητές της αλήθειας. Βλέπω πως υπάρχουν δύο θέματα που αναμιγνύονται σε ποικίλες αναλογίες: Η Ημέρα της Κρίσεως και Η Δευτέρα Παρουσία.

Θεωρώ την Ημέρα της Κρίσεως σαν το κατ' εξοχήν "ζυμαρικό" και την Δευτέρα Παρουσία σαν μια "σάλτσα" που αλλοιώνει έντονα τη γεύση του αρχικού "ζυμαρικού". Η Δευτέρα Παρουσία ίσως να είναι μια έντονη επιρροή από την άγονη αντιγραφή της πλατωνικής διδασκαλίας για τις δύο ζωές που ζει η ψυχή. Άλλο όμως είναι η ψυχή, για τους Αρχαίους Έλληνες και άλλο είναι η Ψυχή, το αθάνατο, το θεϊκό μέρος του ανθρώπου. Μου φαίνεται πολύ λογικότερη η άποψη για διαδοχικές καθόδους του Υιού του Ανθρώπου με την μία ή την άλλη μορφή, όπως επίσης και οι διαδοχικές κάθοδοι της Ψυχής με την μία ή την άλλη μορφή.

Όλα τα επιχειρήματα που διάβασα είναι απολύτως λογικά και παρουσιάζουν την νοητική αδυναμία της υπολογιστικής μας σκέψης. Όσο είμαστε μέσα στο πρόβλημα, δεν μπορούμε να το λύσουμε. Θα δώσω μια "παραβολή":

"Τρέχω να προλάβω το μετρό. Μαζί μου τρέχουν και άλλοι πολλοί άνθρωποι. Το μετρό όμως δεν καθυστερεί για να παραλάβει τους αργοπορημένους. Κάποιοι προλαβαίνουν και μπαίνουν μέσα και κάποιοι συναντούν τις πόρτες κλειστές και τα βαγόνια να φεύγουν από μπροστά τους.
Αυτοί που έχασαν το τραίνο, απλά περιμένουν το επόμενο, άλλοι κατηγορώντας τον εαυτό τους για την αργοπορία τους και άλλοι κατηγορώντας το μετρό για την ακαμψία του. Το πιθανότερο όμως είναι πως αυτοί οι τελευταίοι θα καθυστερήσουν ξανά και άλλες φορές και πάλι θα κατηγορούν το μετρό, ενώ αυτοί που κατηγορούν τον εαυτό τους για την αργοπορία τους, το πιθανότερο είναι να μην αργήσουν και την επομενη φορά.
Εκείνοι που πρόλαβαν και ταξίδεψαν με αυτό το τραίνο, σε λίγο θα βρίσκονται σε έναν νέο σταθμό όπου αφού κάνουν τη δουλειά τους θα ξαναπάρουν ένα άλλο τραίνο για να πάνε στο επόμενο ραντεβού τους με τις εξελικτικές προδιαγραφές τους.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι την Ημέρα της Κρίσεως. Σαν να κλείνουν οι πόρτες του μετρό διαχωρίζοντας τους ικανούς από τους ανίκανους να ταξιδέψουν. Το μετρό όμως ξανάρχεται πάλι και πάλι. Η ευκαιρία είναι για όλους, αρκεί να είναι έτοιμοι να την αξιοποιήσουν.

Είμαι απόλυτα πεπεισμένος για την θεωρία της μετενσάρκωσης. Μόνο αν βγούμε έξω από το πρόβλημα θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε ολοκληρωτικά. Όσο ταυτιζόμαστε με αυτό ή με μέρος αυτού θα είμαστε πάντα δέσμιοι ενός εσωτερικού διαλόγου που δεν θα βγάζει πουθενά, όπως δεν βγάζει πουθενά μια παρτίδα σκάκι όπου παίζει μόνο ένας, αλλάζοντας κάθε φορά θέση στο τραπέζι και παίζοντας τα πιόνια που αντιστοιχούν στην εκάστοτε θέση.

Με φιλικούς χαιρετισμούς.
Θοδωρής.

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Desdaemona
Νέο Μέλος

Greece
28 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2002, 03:57:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Desdaemona  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλε μου Κελσε συμφωνω απολυτα μαζι σου στο οτι καθε φορα γεννιομαστε με ενα νεο εγκεφαλο και συνεπως ειναι αδυνατο να περιεχει πληροφοριες απο προηγουμενες ζωες, το αρθρο που αναφερεις αλλωστε το ειχα υποψη μου, ομως πιστευω οτι αυτο δεν αποτελει ιδιαιτερο προβλημα.
Και για να γινω πιο σαφης, ολοι φανταζομαι εχουμε παραδειγματα, αλλος περισοτερα αλλος λιγοτερα περιπτωσεων αποκτησης "γνωσης" που δεν ηταν κατεγραμμενη στον εγκεφαλο. Και για να δωσω ενα απλο παραδειγμα σκεφτειτε τη "διαισθηση" η τα προφητικα ονειρα, η ακομα τις αναδρομες που γινοντε σε προηγουμενες ζωες. Ολα αυτα ειναι περιπτωσεις οπου η πληροφορια που αποκτηθηκε δεν μπορουσε να ηταν με κανενα τροπο καταγεγραμμενη στον εγκεφαλο κι ομως καποιοι ανθρωποι ειχαν προσβαση. Θα μπορουσε λοιπον καλλιστα να γινεται καποια στιγμη στη ζωη του ανθρωπου ενα "enlightment" σχετικα με το παρελθον του.
Σκεφτομαι λοιπον οτι ο λογος που στερουμαστε αυτη τη "φωτιση" πρεπει να ειναι βαθυτερος και οχι απλα ενα "τεχνικο" προβλημα, δυστυχως ομως ακομα δεν εχω την παραμικρη ιδεα για το ποιος μπορει να ειναι...
Περιμενω τις απαντησεις σας μηπως και μου ερθει λιγη "φωτιση"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 25/05/2002, 19:38:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ένας λόγος, κατά τη γνώμη μου, θα μπορούσε να είναι η ευσπλαχνία των Θεών: Υπάρχουν αρκετά περιστατικά, στάσεις, συμπεριφορές, πόνοι, σκέψεις στη μέχρι τώρα ζωή μου, τα οποία δεν θέλω να τα θυμάμαι. Αν είχα μνήμη και θυμόμουν όλα εκείνα να άσχημα που έχω κάνει, θα αρκούσαν άραγε τα θετικά μου στοιχεία για να με κάνουν να νοιώθω σχετικά καλά ή θα με τρέλαινε η ανοησία μου, η κακία μου, η δειλία μου, ο εγωισμός μου, (και κάθε άλλο κουσούρι που έχω). Θα άντεχα το βάρος μιας τέτοιας μνήμης;

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/05/2002, 00:02:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε μου Κελσο
Συγγνωμη που αργησα να σας απαντησω διοτι ειχα πολύ δουλεια και προσωπικα μου προβληματα. Τωρα όμως επανερχομαι ;))
Σε ευχαριστω πολύ που μου εδωσες το site της Μπλαβάτσκυ!!
Το «περιβοητο» κενό από 12 εως 30 ετων του Κυριου Ημων Ιησου Χριστου, υπαρχει σε ένα βιβλιο που λεγεται «Τα παιδικα χρονια του Κ.Η.Ι.Χ.»

Οσο για την «κραυγη» της πιστεως της μετενσαρκωσης, κοιταξα τα εδαφια που μου εδωσες από τον Προμηθεα. Ε, εγω το βλεπω αλλιως τα πραγματα.

Στο Γενεσις, κεφ. Ιέ, παρ. 15-16: Ο Θεος ειπε «… ότι θα επιστρεψεις μετα από 4 γενεες…» αυτό εννοειτε επιστροφη στη γη της Χανααν τους απογονους του.
ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ: Με αλλα λογια π.χ. εγω τωρα ειμαι κωφος Ελληνας στην επομενη ζωη θα ειμαι γυναικα Κινεζα? Και στη 4η γενεα θα ειμαι παλι Ελληνας και ισως πρωθυπουργος, ε; Αυτό εννοει; Πολύ παρατραβηγμενο!

Στο Μαλαχίας, κεφ. Δ΄, παρ. 5: μα αυτό αναφερει την αποκατασταση της αγαπης του πατερα προς τον υιον και στους συνανθρωπους τους. Κατι που εγινε ηδη στην μετα Χριστου ιστορια μας.

Στο Ματθαίος, κεφ. Ιά, παρ. 7-15: Πραγματι αυτό με προβληματιζει πολύ διοτι στο παρ.10 ειπε: «εγω αποστειλλω τον αγγελιοφορο προ σου για να προετοιμασει τους δρομους του εμπροσθεν σου…» δεν ειπε τον Ηλια αλλα τον αγγελιοφορο, ενώ παρακατω στο παρ. 12 ειπε: «η βασιλεια των ουρανων βιαζεται και βιασται αρπαζουσιν» (αυτό ακουγεται σαν: να η ευκαιρια τωρα να το κοπιαζεις και να το κατακτησεις). Μονο στο παρ. 14 αυτό θα μπορουσε να σημαινει μετενσαρκωση. Εκτος κι αν το εννοει αλλιως ο Χριστος.

Στο Ματθαιος, κεφ. Ιζ΄, παρ. 10-13: στο παρ. 13 λεει ότι ΣΑΝ τον Ηλια ερχεται. Ο Ηλιας και ο Ιωαννης Προδρομος μοιαζουν μεταξυ τους οσο αφορα στα χαρακτηριστικα τους.
Θα μπορουσες να πεις σε καποια φιλη σου: «τα λεγομενα σου μου θυμιζουν την μητερα μου»!! ;)

Επιπλεον γιατι στην Αποκαλυψη Ιωαννου για το τελος του κοσμου που λεει ότι στη Δευτερη Παρουσια οι νεκροι θα αναστηθουν και οι εχοντες στη ζωη θα αφθαρτοποιηθουν (μεταλλαξη του σωματος?) και θα δωσουν λογο για τα εργα του καθενος? Αυτό δειχνει ότι η ψυχη και το νεκρο σωμα θα ενωθουν ή μηπως εννοει αλλιως? Αν ναι εξηγηστε μου παρακαλω! Και επιπλεον μπορεις να μου πεις για ποιο λογο αυτό της αφθαρτοποιησης?
Αυτό που δε καταλαβα τα περι της Μελλουσας Κρισης, είναι σαφεστατο για τους ακουοντες που καταλαβαινουν ολες τις εννοιολογικες εκφρασεις. Ελα στη θεση μου που ειμαι κωφος και φαντασου πως είναι να μην ξερεις πολλα πραγματα.
Παντως μπορεις να αναπτυξεις τη θεωρια σου, παρακαλω;

Τελειωνοντας μαλλον εχεις δικιο για τη μνημη του εγκεφαλου, αλλα ρωταω και η ψυχη μνημη δε εχει??

Φιλικα
ManDeaf

Υ.Γ.:
Φιλη μου Desdeamona σε ευχαριστω πολύ που μου συμβουλεψες για το βιβλιο, αμα ευκαιρησω θα τα παρω!!


ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2002, 02:06:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε μου Κωφέ, σε χαιρετώ και ελπίζω τα όποια προβλήματα να ήταν περαστικά και ανεπίστρεφτα!!!
Διακρίνω μια "ρομαντική" διάθεση στο να κοιτάς το θέμα...
Κατραχάς, η ΨΥΧΗ δέν έχει μνήμη. 'Οχι όπως εννοούμε εμείς τη ΜΝΗΜΗ.
Η ΨΥΧΗ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ, αλλά μεσολαβεί ο Φυσικός Εγκέφαλος (ο ΜΕΓΑΣ ΔΥΝΑΣΤΗΣ της Πνευματοψυχής του ανθρώπου), η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ και κατ'επέκταση και η ΛΟΓΙΚΗ, που ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ να αντιληφθούμε, την ΓΝΩΣΗ της ψυχής μας!!!

Τώρα λόγο της σωματικής μου κούρασης (απο τις 7.00 το πρωί είμαι στο πόδι ...) θα σου πώ μερικά στοιχεία απο την Καινή Διαθήκη, αλλά θα με συνχωρέσεις που δε θα σου δωσω παραπομπές Αν τις θές, θα σου τις δώσω σε άλλο μύνημα

ΠΡΩΤΟΝ... Σε κάποιο σημείο λοιπόν τα Ευαγγέλια μιλούν και λένε πως ο Ιησούς, έκανε μια ΕΡΩΤΗΣΗ πρός τους μαθητές του:
Τίνα μοι λέγουσι ότι είμαι;;;
Καταρχάς εμένα με ΞΑΦΝΙΑΖΕΙ η ερώτηση αυτή!!! Τι πάει να πεί, "Τι λένε οι άλλοι ότι είμαι ή καλύτερα, ΠΟΙΟΣ είμαι;;;" Φυσικά και ήξερε ποιός ήταν ή τι ήταν, αλλά για να κάνει αυτή την ερώτηση θα πεί πώς αφενός μέν η πίστη τησ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ήταν διαδεδομένη μεταξύ των Εβραίων και άρα ΚΑΙ του ίδιου και αφετέρου ήθελε να δεί τι πίστευαν οι μαθητές του γι'αυτόν...

ΔΕΥΤΕΡΟΝ... Να η απάντηση που του έδωσαν:
"'Αλλοι λένε ότι είσαι ένας εκ των προφητών, άλλοι ότι είσαι ο Ηλίας ο μέλλον έρχεσθαι"
Συνεχίζει να με παραξενεύει η απάντηση που του έδωσαν, που ΑΠΟΔΥΚΝΕΙ ότι ΟΝΤΩΣ ήταν ΑΠΟΔΕΚΤΩ το δόγμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ.

ΤΡΙΤΟΝ... Να τι τους ανταπάντησε ο Ιησούς:
"Ο Ηλίας ο μέλλον έρχεσθαι ΗΡΘΕ, αλλά δεν τον κατάλαβαν......
και τότε οι μαθητές αυτού ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ότι ομιλούσε περί του ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΝ ΒΑΠΤΙΣΤΗ"

Πολύ παράξενα όλα αυτά να τα λέει κάποιος που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ το δόγμα της ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΩΣ, δε συμφωνής και εσύ φίλε μου;;;

Μέσα στην ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, φίλε μου, υπάρχουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ, αλλά για να τα ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ, θα πρέπει με "φόβο Θεού" και "αγνότητα παιδίων" να τα προσεγκίσουμε, ΧΩΡΙΣ δογματισμούς...
Ας ξεκινήσουμε απο το ΜΗΔΕΝ, απο το οποίο προήλθαν και τα ΠΑΝΤΑ και σε αυτό θα επιστρέψουν κάποια ΣΤΙΓΜΗ...

Διευκρίνησέ μου φίλε μου αν θέλεις τι είναι αυτό που δεν κατάλαβες απο την άποψή μου για τη Μέλλουσα Κρίση. Πολύ ευχρίστως να την αναπτύξω περισότερο...

Τώρα για αυτά που μας είπες για την Δευτέρα Παρουσία μέσα απο την Αποκάλυψη, να σου θέσω και εγώ μια ερώτηση...
Λές ότι θα αναστηθούν οι νεκροί και τα σώματα θα σμίξουν ΚΑΙ ΠΑΛΙ με τις ΨΥΧΕΣ που είχαν....
Και τι θα γίνει με τις ΨΥΧΕΣ που τα σώματά τους, είτε κατασπαράχθηκαν απο κάποιον καρχαρία, είτε κάηκαν σε μια φωτιά, είτε έγιναν "κρίκοι" στην αλλυσιδωτή αντίδραση της διάσπασης του ατόμου (σώματα που υπέστησαν την ΠΥΡΙΝΙΚΗ ΕΚΡΥΞΗ εννοώ);;; Χμμμ τι θα γίνει με αυτά τα σώματα αλλά και με αυτές τις ψυχές;;;
Και τι θα γίνει στη Δευτέρα Παρουσία, με όσους ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στην Χριστιανική πίστη, αλλά είναι.... "αλλόθρησκοι";;;

Φιλικά,

Κέλσος


Edited by - Kelsos on 28/05/2002 02:13:00Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/05/2002, 06:54:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Χριστός είπε ότι εάν κάποιος δεν γεννηθεί ξανά , δεν μπορεί να γνωρίσει την βασιλεία του Θεού. Όταν ο Νικόδημος μην καταλαβαίνοντας τον ρώτησε εάν είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος μπορεί να μπει δεύτερη φορά σε μήτρα ο Χριστός του απάντησε:« εκτός και εάν κάποιος γεννηθεί από νερό και πνεύμα , δεν μπορεί να εισέλθει στο βασίλειο του Θεού. Αυτό που γεννήθηκε από σάρκα είναι σάρκα, και αυτό που γεννήθηκε από πνεύμα είναι πνεύμα»........

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2002, 01:17:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο Χριστός είπε ότι εάν κάποιος δεν γεννηθεί ξανά , δεν μπορεί να γνωρίσει την βασιλεία του Θεού. Όταν ο Νικόδημος μην καταλαβαίνοντας τον ρώτησε εάν είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος μπορεί να μπει δεύτερη φορά σε μήτρα ο Χριστός του απάντησε:« εκτός και εάν κάποιος γεννηθεί από νερό και πνεύμα , δεν μπορεί να εισέλθει στο βασίλειο του Θεού. Αυτό που γεννήθηκε από σάρκα είναι σάρκα, και αυτό που γεννήθηκε από πνεύμα είναι πνεύμα»........

Γεια σου Πλωτίνε
Πράγματι αυτό την συνομιλία με τον Νικόδημο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μετενσάρκωση αλλά προσέξτε τι λέγει ο Χριστός «αν κάποιος γεννηθεί από νερό και πνεύμα….», στη δική μου αντίληψη λέει για βάπτισμα και αργότερα ένωση με το Αγ. Πνεύμα αφού ασκηθεί να γίνει πνευματοφορος (ασχέτως αν καποιος ειναι άλλης θρησκείας, διοτι σε καθε θρησκεια εχει το δικο του τροπο βαπτισμα και χρισματος). Αυτό που είπε ο Χριστός είναι διπλή γέννηση στη παρούσα ζωή, δηλ. γέννηση από μανά είναι σάρκικη, βάπτισμα και άσκηση για απόκτηση Αγ. Πνεύματος είναι πνευματική γέννηση.
Φαντάζομαι θα ρωτήσεις τι ακριβώς είναι η άσκηση;
Απλό, καλές πράξεις, να κανείς αυτά που λέγει η Επί Όρους Ομιλία και αλλά τόσα της Αγ. Γραφής.

Φιλικά
ManDeaf

ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2002, 01:20:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
[quote]
Γεια σου Κελσέ μου
Διακρίνεις σε μένα «ρομαντική» διάθεση στο να κοιτώ το θέμα… τι εννοείς; (δεν παρεξηγήθηκα αλλά δε καταλαβαίνω που το πας)
Λες ότι η Συνείδηση, η Λογική και ο Εγκέφαλος (για τον εγκέφαλο μάλλον έχεις δίκιο) αλλά την συνείδηση και λογική που είναι Δώρο του Θεού μας, να μας καταδυναστεύουν;; Μήπως θέλεις να πεις ότι συνείδηση και λογική είναι ταυτόσημη με το «απαγορευμένο Μήλο»;
Αν ναι, τότε πως ο Αδάμ (πολύ πριν γνωρίσει την Εύα και φάει το «Μήλο» που την έδωσε η Εύα) αφού γνώρισε το κάθε ζώο τα κατονόμασε; Πχ σκύλος, γάτα, χελώνα κλπ. Και ακόμα αφού γνώρισε την Εύα είπε λόγια περί γάμου!
Αυτό πως το εξηγείς; Έχει ή όχι συνείδηση και λογική;

Λοιπόν Κελσέ, για την Δευτέρα Παρουσία την ερώτηση σου που μου έθεσες…:
1) Γνωρίζουμε και οι δυο (μάλλον όλο το φόρουμ) ότι ο Θεός είναι Παντοδύναμος που μπορεί να ανακαλεί το κάθε καταστρεμμένο σώμα (είτε έχουν φαγώθηκαν από καρχαρίες, είτε κάηκαν από πυρηνική έκρηξη) να ανασυνταχθούν τρόπο τινά με τον Λόγο Του. Έτσι μια ψυχή και ένα σώμα μαζί, όχι με την ύλη που τώρα το γνωρίζουμε εμείς κι ο κόσμος, αλλά με πιο αφθαρτοποιημενο σώμα, πιο ενοποιημένο, ανάλογο με του Χριστού μετά την ανάσταση και προειδοποιεί την Μαρία να μην Τον ακουμπάει. Με ενδιαφέρει το γιατί να μην ακουμπάει η Μαρία στον Χριστό. (Αυτό δείχνει κάτι σαν την ύλη και αντιυλη που αν ενωθούν μαζί τους εξαυλωνει).
2) Όσο για τους αλλόθρησκους, μου φαίνεται ότι ίσως με νόμισες «αδογμάτιστης». Εγώ δε με ενδιαφέρει αν είσαι Μουσουλμάνος, Βουδιστής, Σαμανιστης κλπ. Με ενδιαφέρει το Δώρο του Θεού που εμφύσησε στον Πρωτόπλαστο Αδάμ (ψυχή) και αυτό είναι που κάνει τον κάθε άνθρωπο να κρίνει τον καλό ή τον κακό. Εξάλλου ο Χριστός δε ήρθε στο κόσμο να επιλέξει ικανά άτομα αλλά είναι για όλους ασχέτως θρησκείας. Υπάρχουν κακοί Χριστιανοί και κακοί Μουσουλμάνοι, αυτοί θα πάνε στη Κόλαση. Ας μην ξεχνάμε και στη Αποκάλυψη που όταν ο Θεός τελείωσε την Μέλλουσα Κρίση, ο ένας από τους 24 πρεσβύτερους ρώτησε τον Θεό: ποιοι είναι αυτοί οι πολυάριθμοι με τα λευκά ρούχα και από πού προήλθαν; Απάντησε από άλλους κόσμους!! (για μένα εννοεί τους αλλόθρησκους και όντα από αλλά πλανητικά συστήματα).

Ονομάζεται "Μέλλουσα" γιατί όντως έτσι αποκαλείται το κάθε τι που γίνεται ΟΤΑΝ δεν γίνεται ΤΩΡΑ, η για να είμαι πιο ακριβολόγος, κάθε τι που δεν γίνεται ΣΤΟ ΤΩΡΑ.
Αν αυτό το κάτι (επί του προκειμένου η "κρίση) γίνει ΟΧΙ ΤΩΡΑ αλλά έστω την επόμενη κιόλας στιγμή, οφείλουμε να τη χαρακτηρίσουμε ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΚΡΙΣΗ!!!
Η πλούσια ελληνική γλώσσα μας βοηθάει αρκετά φαντάζομαι στο να εννοούμε και να ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ το τι ΑΚΡΙΒΩΣ συζητούμε.
Αυτό το εδάφιο είναι που δε το κατανοώ!

Με εκτίμηση,

ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2002, 01:26:16  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sorry Κελσε
Κατα λαθος εγραψα το "αδογματιστης". Φταιει ο δαιμων της τυπογραφιας
Βαλε τη λεξη "δογματιστης". Οκ?

Bye!

ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2002, 01:30:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

"Τρέχω να προλάβω το μετρό. Μαζί μου τρέχουν και άλλοι πολλοί άνθρωποι. Το μετρό όμως δεν καθυστερεί για να παραλάβει τους αργοπορημένους. Κάποιοι προλαβαίνουν και μπαίνουν μέσα και κάποιοι συναντούν τις πόρτες κλειστές και τα βαγόνια να φεύγουν από μπροστά τους.
Αυτοί που έχασαν το τραίνο, απλά περιμένουν το επόμενο, άλλοι κατηγορώντας τον εαυτό τους για την αργοπορία τους και άλλοι κατηγορώντας το μετρό για την ακαμψία του. Το πιθανότερο όμως είναι πως αυτοί οι τελευταίοι θα καθυστερήσουν ξανά και άλλες φορές και πάλι θα κατηγορούν το μετρό, ενώ αυτοί που κατηγορούν τον εαυτό τους για την αργοπορία τους, το πιθανότερο είναι να μην αργήσουν και την επομενη φορά.
Εκείνοι που πρόλαβαν και ταξίδεψαν με αυτό το τραίνο, σε λίγο θα βρίσκονται σε έναν νέο σταθμό όπου αφού κάνουν τη δουλειά τους θα ξαναπάρουν ένα άλλο τραίνο για να πάνε στο επόμενο ραντεβού τους με τις εξελικτικές προδιαγραφές τους.
Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι την Ημέρα της Κρίσεως. Σαν να κλείνουν οι πόρτες του μετρό διαχωρίζοντας τους ικανούς από τους ανίκανους να ταξιδέψουν. Το μετρό όμως ξανάρχεται πάλι και πάλι. Η ευκαιρία είναι για όλους, αρκεί να είναι έτοιμοι να την αξιοποιήσουν"

Γεια χαρά, theo_
Πολύ καλό το θέμα του μέτρου, έχω κάτι απορίες:
1)Το μετρό τι σημαίνει; Μετενσάρκωση σε άλλο πλανητικό σύστημα;
2)Αυτοί που περιμένουν το επόμενο μετρό. Εκείνο «το περιμένουν…» τι σημαίνει; Εννοείς τις χ αριθμοί μετενσαρκώσεις στη Γη μας;
3)Στο νέο σταθμό, κι αυτό τι εννοείς; «αφού κάνουν τη δουλεία τους» κι αυτό;;;
4)Αυτή την «ευκαιρία για όλους» που αναφέρεις είναι για πάντα;
Παρακαλώ μπορείς να μου εξηγήσεις πιο σαφής και αναλυτικότερα;

Ευχαριστώ εκ των πρότερων.

ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/05/2002, 22:38:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε ManDeaf σου παραθέτω κάποια αποσπάματα απο την καινή διαθήκη

«..Αλλά θα προβάλει κανείς ένστασιν και θα ειπή : με ποιόν δε σώμα επανέρχονται ούτοι εις την ζωήν; Ανόητε, εκείνο που σπέρνεις σύ, δεν λαμβάνει ζωήν, εάν δεν αποθάνει και δεν σαπίσει μέσα εις την γην.
Και αυτό που παίρνεις δεν είναι σώμα που πρόκειται να φυτρώσει, αλλά σπέρνεις γυμνόν και χωρίς φύλλα κόκκον σίτου επι παραδείγματι ή κάποιου άλλου από τους λοιπούς σπόρους. ..» Α προς Κορινθίους,

όπως επίσης

«…Και πάλιν ο Ανδρέας και ο Φίλιππος λέγουν εις τον Ιησούν, ότι οι Έλληνες θέλουν να τον ιδούν. Ο Ιησούς δε αποκρίθη προς αυτούς και είπεν. Ηλθεν η ώρα η ωρισμένη κατά τοπροκαθωρισμένον σχέδιο του Θεού δια να δοξαστεί ο υιός του ανθρώπου δια του θανάτου του και της αναλήψεως του, οπότε και θα αναγνωριστεί ως Μεσσίας και υπό των εθνικών. Εν πάση αλήθεαι σας λέγω, εάν το μικρό σπυρί του σιταριού δεν πέση εις την γην και δεν σαπίσει μέσα εις το χώμα, μένει μοναχό του και δεν πολλαπλασιάζεται. Εάν όμως δια της σποράς του εις την γην αποθάνει και ταφεί, βγάζει πολύν καρπόν…», κατά Ιωάννη.

Tα πρώτα χρόνια του Χριστιανισμού οι Πατέρες της εκκλησίας δεν συμφωνούσαν οι μεταξύ τους σχετικά με τη φύση και το πεπρωμένο της ψυχής. H χριστιανική εκκλησία δεν αποδέχεται την μετενσάρκωση με την απόφαση του συμβουλίου της Νίκαιας το 325 μ.χ, με το οποίο αποφασίστηκε ποια βιβλία θα αποτελούσαν την βίβλο που ξέρουμε σήμερα, ενώ πλήθος άλλων χριστιανικών βιβλίων καταστράφηκαν για να μην υπάρξει σύγχυση. Ο Κέλσος αναφέρει ότι οι Χριστιανοί τροποποιήσανε τρεις ή τέσσερις φορές τα κείμενα τους έτσι ώστε να δυσκολέψουν όλους όσους ασκούσαν κριτική την εποχή εκείνη, ενώ ο Ωριγένης δήλωνε: "Είναι ένα αποδεκτό γεγονός σήμερα πως υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία μεταξύ των χειρόγραφων, που οφείλεται άλλοτε στην απροσεξία των γραφέων ή στην διεστραμμένη αυθάδεια μερικών ανθρώπων να διορθώνουν τα κείμενα ή ξανά στο γεγονός όπου υπάρχουν κάποιοι που προσθέτουν ή διαγράφουν όπως τους ευχαριστεί, βάζοντας τους εαυτούς τους ως διορθωτές."
Εξετάζοντας τις απόψεις των πρώτων Χριστιανών θεολόγων διαπιστώνουμε πως υπάρχει σαφή επίδραση του Πλάτωνα και του Πυθαγόρα. Ο μάρτυρας Ιουστίνος (100-165 μ.Χ.), δέχεται ότι οι ψυχές ενσαρκώνονται πολλές φορές σε διάφορα ανθρώπινα σώματα, χωρίς κάθε φορά ο άνθρωπος να θυμάται τις προηγούμενές του ενσαρκώσεις. Αν η ζωή του ανθρώπου είναι ζωώδης, έλεγε, η ψυχή μπορεί στην επόμενή της ενσάρκωση, να ενσαρκωθεί στο σώμα κάποιου ζώου. Ο Κλήμης Αλεξανδρείας (150-220 μ.Χ.), ήταν Πλατωνιστής και έλεγε ότι υπάρχει μια Εσωτερική Χριστιανική διδασκαλία που δεν είναι για όλους. Βάσει αυτής, έλεγε ότι και εμείς προϋπήρξαμε σαν ψυχές και ο Χριστός προϋπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει πάντα πάνω στη Γη. Ο Ωριγένης (185-254 μ.Χ.) ήταν υπέρμαχος της Πλατωνικής φιλοσοφίας και έλεγε ότι «οι ψυχές που έχουν οι άνθρωποι, είναι αθάνατες και προϋπήρξαν». «Τα περί αναστάσεως των ψυχών» έλεγε, «είναι σκέψεις αυτών που δεν έχουν εσωτερικές εμπειρίες και χρησιμοποιούν την ανθρώπινη λογική για πράγματα που δεν υπάγονται στο φυσικό πεδίο γνώσης. Οι ψυχές, προϋπήρξαν σε άλλους πνευματικούς κόσμους και μετά από έναν μεγάλο αριθμό ενσαρκώσεων, θα ξαναεπιστρέψουν σ' αυτούς τους ανώτερους κόσμους ». Ο Άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.), : «Οι ψυχές θα έλθουν κατά την ανάσταση στο σώμα που κάποτε κατοίκησαν, αλλά δεν πηγαίνουν από ένα ανθρώπινο, σε κάποιο άλλο μη ανθρώπινο σώμα». Ο Συνέσιος (370-430 μ.Χ.) επίσκοπος Πτολεμαϊδας, υποστήριζε : «Η ψυχή, έλεγε, έρχεται στη Γη και κατοικεί μέσα στο σώμα κάποιου ζώου, όπως κάποιος από μας μπαίνει σε ένα πλοίο για να ταξιδέψει. Με τον ίδιο τρόπο κατοικεί και μέσα σε σώματα ανθρώπων Με αυτόν τον τρόπο, η ψυχή παίρνει εμπειρίες μέσα σε διάφορα σώματα στον υλικό κόσμο και τελικά επιστρέφει στο λιμάνι από το οποίο άρχισε το ταξίδι της, που είναι η Αγκαλιά του Πατέρα, το Βασίλειο των Ουρανών».Ο Χαλκίδιος, ένας χριστιανός φιλόσοφος, έλεγε ότι «οι ψυχές που δεν κατόρθωσαν σε μια τους ενσάρκωση να αποκτήσουν τη Θέωση, έρχονται και ξανάρχονται μέσα σε διάφορα ανθρώπινα σώματα, μέχρι να την αποκτήσουν».

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ManDeaf
Νέο Μέλος


18 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/05/2002, 13:19:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ManDeaf  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε μου Πλωτινε
Χαιρομαι που υπαρχει ουσιωδης συζητηση σαν αυτο!!
(Καιρο εψαχνα στη ζωη μου για παρεα και να ρωτησω τετοια πνευματικα θεματα και σε βρηκα εδω στο φορουμ).
Εχω κατι αποριες και ελπιζω να μην σας κουρασα με την ιδιοτροπια μου που επιμενω την πιστη μου οσο αφορα για την μη μετενσαρκωση (ισως φταιει το γεγονος που ειμαι Αιγωκερος )
Λοιπον στο παρακατω την απαντηση σου και και τις αποριες μου

quote:

1) "...ενώ πλήθος άλλων χριστιανικών βιβλίων καταστράφηκαν για να μην υπάρξει σύγχυση. Ο Κέλσος αναφέρει ότι οι Χριστιανοί τροποποιήσανε τρεις ή τέσσερις φορές τα κείμενα τους..."
Ερωτηση: Παρολο που, κατα την Αποκαλυψη Ιωαννου, λεει να μην αφαιρεσει ή προσθεσει κατι στην Αγ. Γραφη, τα κανουν πραγματι???

2) Ο μάρτυρας Ιουστίνος (100-165 μ.Χ.), "...Αν η ζωή του ανθρώπου είναι ζωώδης, έλεγε, η ψυχή μπορεί στην επόμενή της ενσάρκωση, να ενσαρκωθεί στο σώμα κάποιου ζώου."
Ερωτηση: Τωρα που τα περισσοτερα ζωα του ζωικου βασιλειου, μειωθηκαν δραματικα ή και εξαφανιστηκαν, τι γινεται; Πλησιαζει ο καιρος για τη θεωση; (Ισως ακουγεται ειρωνικο αλλα να μαθω τι γινεται τωρα. )

3) Ο Κλήμης Αλεξανδρείας (150-220 μ.Χ.), ήταν Πλατωνιστής και έλεγε ότι υπάρχει μια Εσωτερική Χριστιανική διδασκαλία που δεν είναι για όλους.
Ερωτηση: Γιατι δεν ειναι για ολους;
Κατι δε ειπε ο Χριστος; "Ιδου εγω σας ομιλω ψιθυριστα στα αυτια σας, αλλα εσεις θα διαλλαλητε στη ταραστα σας!"

4) Ο Άγιος Αυγουστίνος (354-430 μ.Χ.), : «Οι ψυχές θα έλθουν κατά την ανάσταση στο σώμα που κάποτε κατοίκησαν, αλλά δεν πηγαίνουν από ένα ανθρώπινο, σε κάποιο άλλο μη ανθρώπινο σώμα».
Απορια: Αυτο δε το καταλαβαινω, για τι ειδους ανασταση μιλας; Δηλαδη, ανασταση = μετενσαρκωση, θελεις να πεις;;;!
Και "το που κάποτε κατοικησαν", εννοεις το ιδιο σωμα ή στο νεο σωμα;
Και επιπλεον "...απο ενα ανθρώπινο σε αλλο μη ανθρωπινο σωμα" εννοεις ζωο;

5) Με αυτόν τον τρόπο, η ψυχή παίρνει εμπειρίες μέσα σε διάφορα σώματα στον υλικό κόσμο και τελικά επιστρέφει στο λιμάνι από το οποίο άρχισε το ταξίδι της, που είναι η Αγκαλιά του Πατέρα, το Βασίλειο των Ουρανών».
Απορια: Με αυτο το σκεπτικο, ας πουμε οτι ημασταν καποτε Αγγελοι και κατεβηκαμε στη Γη για εμπειρια και μετα επιστρεφουμε, σωστα; Γιατι αλλοι Αγγελοι πχ του Μιχαηλ ή του Γαβριηλ (ελπιζω να μην ειναι βλασφημια αυτα που λεω ) δεν κατεβηκαν για εμπειρια;

6) Ο Χαλκίδιος, ένας χριστιανός φιλόσοφος, έλεγε ότι «οι ψυχές που δεν κατόρθωσαν σε μια τους ενσάρκωση να αποκτήσουν τη Θέωση, έρχονται και ξανάρχονται μέσα σε διάφορα ανθρώπινα σώματα, μέχρι να την αποκτήσουν».
Ερωτηση: Τελικα Κολαση δε υπαρχει; Αν δεν υπαρχει η Κολαση, πως υπαρχει ο Παραδεισος; Ο συμπαντικος νομος λεει οπου εχει το ενα παντοτε υπαρχει και το αντιθετο του. Και επιπλεον συντελεια του κοσμου θα γινει τελικα ή ειναι απλα δοξασιες;


Αυτα!
Φιλικα

ManDeafΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΠΛΩΤΙΝΟΣ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1491 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/05/2002, 18:06:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΠΛΩΤΙΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ φίλε πολλές οι ερωτήσεις σου γιαυτό θα απαντήσω συνοπτικά.

1.Το κείμενο της αποκαλύψεως του Ιωάννη συμπεριλήφθηκε στην Καινή διαθήκη σχετικά πρόσφατα πρίν θεωρούταν αιρετικό. Το ύφος, του κειμένου, ο τόπος που γράφηκε και η παιδεία του Ιωάννη ήταν "ύποπτα".

2.Πάντα η γνώση ήταν για λίγους. Ο Πυθαγόρας έλεγε: «Ου τά πάντα τοις πάσοι ρητά», ο Ορφέας : «θα απευθύνω τους λόγους μου προς εκείνους, προς τους οποίους είναι θεμιτόν να ομιλήσω. Αλλά εις τους αμύητους, εις όλους ομαδικώς, κλείσατε τας θύρας…», ενώ ο Ιησούς Χριστός δίδασκε «μη δότε τα αγία τοις κυσί, και μη θέτετε τους μαργαρίτας ενώπιον των χοίρων».
Ο Μαμονίδης, Ιουδαίος θεολόγος και φιλόσοφος είπε σχετικά, με τις αλληγορίες και τα συγκεκαλυμμένα μηνύματα που κρύβουν τα αρχαία κείμενα: «Δεν πρέπει κανείς να ακούει ούτε να παίρνει κατά γράμμα ότι είναι γραμμένο στα βιβλία της δημιουργίας, ούτε να έχει ιδέες σαν κι αυτές που έχει το κοινό, αλλιώς οι αρχαίοι σοφοί μας δεν θα μας συμβούλευαν με τόση φροντίδα να κρύβουμε το νόημα τους και να μην σηκώνουμε καθόλου το αλληγορικό πέπλο που κρύβει τις αλήθειες που περιέχει. Όταν αυτό το έργο το παίρνεις κατά γράμμα σου δίνει τις πιο παράλογες και εκτός πραγματικότητας ιδέες για την θεότητα. Οποιοσδήποτε όμως ήθελε να μαντέψει την αληθινή έννοια, πρέπει να αποφύγει πολύ να την κοινολογήσει. Είναι ένα απόφθεγμα που μας το επαναλαμβάνουν όλοι οι σοφοί μας, προ παντός για τις βαθιές έννοιες που περιέχει το έργο των έξι ημερών. Είναι δυνατόν είτε μόνος του είτε με την βοήθεια των φώτων ενός άλλου κάποιος να φτάσει μέχρι να μαντέψει το νόημα. Τότε πρέπει να σιωπά ή και αν μιλήσει να μιλάει καλυμμένα, όπως κάνω εγώ, αφήνοντας τα υπόλοιπα να τα μαντέψουν σε εκείνους που μπορούν να με ακούσουν».

3. Όσον αφορά τα ερωτήματα 5,6,7 "σηκώνουν" μεγάλη συζήτηση. Προς το παρόν θα περιοριστώ στα ακόλουθα Ερμητικά αξιώματα

· Το γνωστό ρητό του Ηράκλειτου «τα πάντα ρεί».Αυτό το διαπιστώνει κάθε φορά περισσότερο η σύγχρονη επιστήμη με τις πρόσφατες ανακαλύψεις της. Αυτή η Αρχή της Δόνησης εξηγεί τις διαφορές μέσα στις ποικίλες εκδηλώσεις της ύλης των δυνάμεων, του νου, ακόμα και του ίδιου Πνεύματος, κάθε τι που είναι το αποτέλεσμα διαφορετικών δονητικών καταστάσεων της Αρχικής ουσίας. Από το πνεύμα ως την πιο συμπυκνωμένη ύλη, όλα δονούν - όσο μεγαλύτερη είναι η δόνηση τόσο υψηλότερη είναι η θέση του όντος στην εξελικτική Σκάλα. Η δόνηση του Πνεύματος έχει μια τόσο άπειρη ένταση και ταχύτητα (μαθηματικά τείνει προς το άπειρο) που μπορούμε να πούμε πως βρίσκεται σε ακινησία. Στον αντίθετο πόλο της Σκάλας υπάρχουν μορφές ύλης τόσο συμπυκνωμένες, των οποίων η δόνηση είναι τόσο αδύνατη που φαίνεται πως βρίσκονται και αυτές σε ακινησία. Μεταξύ και των δύο πόλων υπάρχουν δισεκατομμύρια βαθμοί δονητικής εντάσεως, που ρυθμίζονται και ταξινομούνται από την αρμονία του αριθμού και της αναλογίας

· Η αρχή της Αιτίας και του αποτελέσματος. Κάθε αιτία έχει και ο αποτέλεσμα της. Όλα συμβαίνουν σύμφωνα με τον Συμπαντικό Νόμο. Η τύχη δεν είναι παρά το όνομα που δίνεται σ' ένα άγνωστο Νόμο. «Η σύμπτωση είναι η μεγαλοφυΐα της τύχης». Υπάρχουν πολλά επίπεδα αιτιότητας, αλλά τίποτα δεν ξεφεύγει από το Νόμο. Αυτό είναι το Κάρμα.
Η αρχή του γένους. Στο φυσικό επίπεδο η αρχή εκδηλώνεται με την μορφή του φύλου. Σε ανώτερο επίπεδο παίρνει μορφές πιο υψηλές αλλά είναι πάντα η ίδια. Τα πάντα βρίσκονται σ' ένα συνεχές ρεύμα γεννήσεων, και αυτό δεν γίνεται μόνο στο φυσικό επίπεδο αλλά και στα ψυχολογικό, διανοητικό, καθώς και τα πνευματικό. Ο Νόμος της Μετενσάρκωσης είναι μια εκδήλωση της Αρχής αυτής.


Κλείνω με ένα υπέροχο απόσπαμα απο τον Εμπεδοκλή
Εμπεδοκλή:

«Άφρονες και αγνοούντες είναι και με την σκέψη τους μακριά δεν φτάνουν, αυτοί που υποθέτουν πως εκείνο που δεν υπήρχε μπορεί να υπάρξει, ή πως εντελώς να πεθάνει κάτι μπορεί , και παντελώς να εξαφανιστεί. Αδύνατον αρχή να γίνει από την Μη ύπαρξη. Αδύνατον επίσης η ύπαρξη στο τίποτε να σβήσει, διότι εκεί όπου μία ύπαρξη οδηγείτε, εκεί θα συνεχίσει να είναι. Ποτέ κανένα μην πιστέψετε που καθοδηγούμενος εις τα θέματα αυτά υπήρξε, ότι τα πνεύματα των ανθρώπων ζουν μόνο όσο η αποκαλούμενη ζωή κρατά .Ότι μονάχα τότε ζούνε, όσοι απολαμβάνουν τις χαρές και τις λύπες τους, ή ότι προτού να γεννηθούν και αφού πεθάνουν, αυτοί είναι ένα τίποτα..."

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 7 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy