ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Προφητείες Κοσμά Αιτωλού. Μήπως βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια πλαστογραφία?
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 10
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 19:17:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σερφφάροντας φλιλοι μου εχθές στο internet , έπεσα εντελώς τυχαία στην σελίδα http://pythas.t35.com/profities.html , όπου διάβασα τα εξής καταπληκτικά , τα οποία και μεταφέρω αυτούσια παρακάτω , έχοντας τον ίδιο προβληματισμό με αυτόν που τα έγραψε :

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ
Είναι αληθινές ;

Επειδή ζούμε σε πονηρές εποχές όπου το ψέμα είναι πηγή κέρδους , καλό θα είναι να προσέχουμε .
Επειδή οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού φανερώθηκαν στον κόσμο από έναν Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας ( τον Καντιώτη , μητροπολίτη Φλώρινας ) , καλό ίναι να προσέχουμε περισσότερο .
Επειδή οι προφητείες ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι γράφτηκαν από έναν άλλον Ταλιμπάν της Ορθοδοξίας , καλό θα είναι να προσέχουμε ακόμη περισσότερο .
Κάπου διάβασα ένα κείμενό του που έλεγε πόσα μαντήλια δώρισε στις γυναίκες για να καλύπτουν το κεφάλι τους γιατί είναι αμαρτία να κυκλοφορούν ξεσκέπαστες . Από αλλού άκουσα ότι ήταν εχθρός της Ελληνικής φιλοσοφίας . Λίγο απίθανο το βλέπω κάποιος θεός να δώσει προφητικό χάρισμα σε τέτοιο άτομο . Ο Αλλάχ ίσως . Ο Χριστός , το αποκλείω !

Ξέρει κανείς σας που και πώς βρέθηκαν οι προφητείες ; Έχει δει κανείς το χειρόγραφο ;
Ξέρει κανείς πού φυλάσσεται τώρα το χειρόγραφο ;

Να τι έχω ακούσει εγώ :

Στον πόλεμο του 1940 , ένας Έλληνας ανθυπολοχαγός (πνευματικό παιδί του Καντιώτη) πολεμούσε ταμπουρωμένος μέσα σε ένα λιθόκτιστο αλβανικό σπίτι . Εκεί που πυροβολούσε , πιάνει το μάτι του ένα χαρτί σφηνωμένο ανάμεσα στις πέτρες του τοίχου .
Το βγάζει με προσοχή και το διαβάζει . Ήταν οι προφητείες !
Ο ανθυπολοχαγός έφερε το χειρόγραφο στον Καντιώτη και αυτός το γνωστοποίησε στον κόσμο .
Υποπτα σημεία :
1) Ο Κοσμάς ο Αιτωλός δεν ανακοινώνει τις προφητείες του όσο ζεί . Τις γράφει και τις καταχωνιάζει . Είναι λογικόν ;
2) Οι προφητείες μένουν επι δεκαετίες στον τοίχο του Αλβανού που δεν τις παίρνει χαμπάρι .Ο ανθυπολοχαγός , στα λίγα λεπτά που μπαίνει στο σπίτι τις βλέπει ! Είναι λογικόν ;
3) Ο ανθυπολοχαγός έχει για εξομολόγο τον Καντιώτη !
Μήπως παραείναι σατανική σύμπτωση ;

Τι "ψύλλους στ΄ αυτιά" μας βάζει αυτή η ιστορία :
Ο Καντιώτης γράφει τις δήθεν προφητείες . Λέει ότι τις έφερε κάποιο πνευματικό του παιδί από την Αλβανία .
Για να ξεκαθαριστεί το θέμα και για να αποστομώσουν οι χριστιανοί εμάς τους βέβηλους παγανιστές και για να αποδείξουν ότι οι δικοί τους ιερείς έχουν ενίοτε πραγματικά χαρίσματα , δοσμένα από πραγματικό θεό ιδού τι πρέπει να κάνουν :


1) Όνομα και διεύθυνση του ανθυπολοχαγού

2) Ημερομηνία θανάτου του ανθυπολοχαγού .

3) Πότε παρέδωσε ο ανθυπολοχαγός το χειρόγραφο στον Καντιώτη ;

4) Πότε το δημοσίευσε ο Καντιώτης ;

5) Να δοθεί το χειρόγραφο σε ομάδα επιστημόνων για να εξακριβωθεί το είδος ( και η ηλικία ) του χαρτιού και το είδος της μελάνης .

Τολμούν ;
21 Αυγούστου 2010

Αν πράγματι αληθεύει ότι έτσι ειπώθηκε ότι βρέθηκαν οι προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού , τότε φίλοι μου ίσως βρισκόμαστε μπροστά σε άλλη μια μεγάλη απάτη πλαστογραφίας από τις πολλές που μας έχουν συνηθίσει διαχρονικά οι εκάστοτε χριστιανοί πατέρες .


*

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 20:30:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Είναι πράγματι ενδιαφέροντα τα στοιχεία που αφορούν τις υποτιθέμενες προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού.

Στο συγκεκριμένο καλόγερο αποδίδονται ένα σωρό προφητείες που υποτίθεται ότι είπε σε διαφορετικά μέρη, σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, αναφερόμενος σε μελλοντικά γεγονότα (κυρίως εδαφικού περιεχομένου) και τα οποία υποτίθεται ότι έχουν επαληθευτεί ή τείνουν να επαληθευτούν στις μέρες μας.

Εδώ μπαίνουν τα εξής ερωτήματα:

1. Η καταγραφή

Εστω ότι ο Κοσμάς είπε τις προφητείες αυτές. Ποιός τις κατέγραψε; Ποιός τις συγκέντρωσε; Και αν δεχτούμε πως ο Κοσμάς είχε μαζί του ένα είδος γραμματέα που τον ακολουθούσε παντού και κατέγραφε ό,τι αυτός έλεγε, γιατί καμία ιστορική πηγή δεν τον αναφέρει;

Αν πάλι θεωρήσουμε πως οι "προφητείες" αυτές παρέμειναν στην προφορική παράδοση απ'όπου κάποιος (επίσης ανώνυμος) ανέλαβε να τις συγκεντρώσει μετά από 2-3 αιώνες, πώς μπορούμε να γνωρίζουμε ότι οι "προφητείες" αυτές ήταν όντως του Κοσμά και δεν ήταν λόγια του καθενός με αφορμή ένα γεγονός που ήδη είχε γίνει; Και ακόμα αν δεχτούμε πως ήταν όντως του Κοσμά, πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως δεν αλλοιώθηκαν από την παρέλευση τόσων χρόνων; (οι προφητείες του Κοσμά εμφανίζονται δύο αιώνες μετά απ'αυτόν).

Οι απαντήσεις που μπορούν αβίαστα να προκύψουν είναι πως δεν έχουμε κανένα στοιχείο πως ο Κοσμάς είπε ό,τι του αποδίδεται, πως αυτά που είπε καταγράφηκαν, πως αυτά που καταγράφηκαν τα είπε, πως αυτά που του αποδίδονται σήμερα ανήκουν σ'αυτόν και (προπαντός) πως αυτά που είπε προηγήθηκαν των γεγονότων που υποτίθεται ότι επαληθεύουν.


2. Αξιοπιστία

Εστω, και για την ευκολία της συζήτησης, δεχτούμε πως όντως ο Κοσμάς είπε αυτά που του αποδίδονται, ξεχνώντας προς στιγμή το γεγονός πως κανείς δεν έχει καταγράψει οτιδήποτε, κανείς δεν γνωρίζει οτιδήποτε περί της πηγής τους και σε κανένα μέρος της Ελλάδας δεν υπάρχει κάποιο χειρόγραφό του (εκτός της εξαίρεσης που σημειώνουμε παρακάτω.

Ποιός ο λόγος για έναν "προφήτη" να μιλάει με γρίφους; Γιατί για παράδειγμα να αναφέρει "οι κόκκινοι σκούφοι" (που μπορεί να εννοεί Αγγλους, Τούρκους μέχρι και αντάρτες του ΕΛΑΣ) και να μη λέει απλά "οι Αγγλοι";

Ποιός ο λόγος να μην λέει ξεκάθαρα πως "η Ελλάδα θα ελευθερωθεί τότε" και (υποτίθεται ότι) μιλούσε για ρωμέικο που θα έρθει σε τρία χρόνια ή σε τρεις μέρες ή σε τρία τέρμενα ή σε τρεις γενιές (που και σ'αυτά ο καθένας μπορεί να δώσει Ο,ΤΙ ερμηνεία θέλει).

Ποιός ο λόγος να μην πει (αφού υποτίθεται ότι γνώριζε) πως οι Ρώσοι θα βοηθήσουν την Ελλάδα (κάτι που υποτίθεται ότι θα επαληθευθεί εν καιρώ) και μίλαγε για "ξανθό γένος" που μπορεί να εννοεί οποιονδήποτε κάτοικο του Βορείου Ημισφαιρίου;

Μήπως γιατί ακόμη και αν παραβούμε όλους τους κανόνες της ιστορικής έρευνας και της λογικής και θεωρήσουμε πως όντως ο Κοσμάς ο Αιτωλός είπε αυτά που του αποδίδονται, τα είπε έτσι γνωρίζοντας πως οποιαδήποτε ρήση μπορεί να ερμηνευθεί ποικιλοτρόπως και άρα μπορεί να ταιριάσει με οποιοδήποτε γεγονός;

Και να το προχωρήσουμε και λίγο παραπέρα, μήπως οι συντάκτες των "προφητειών" του Κοσμά τις διατύπωσαν έτσι ακριβώς για να εξυπηρετήσουν τους συγκεκριμένους σκοπούς τους;


3. Οι ιστορικές πηγές

Είναι απορίας άξιον πως ενώ ο Κοσμάς ο Αιτωλός έδρασε στα μέσα του 18ου αιώνα, μέχρι τα μέσα του 20ού αιώνα (150-180 χρόνια μετά) κανείς δεν γνωρίζει τίποτε για τις προφητείες του.

Ο ιστορικός Κωνσταντίνος Σάθας στο έργο του "Βιογραφίαι των εν τοις γράμμασι διαλαμψάντων Ελλήνων" (έκδοση 1868) αφιερώνει 7 σελίδες (487-493) για τη ζωή και το θάνατο του Κοσμά. Απουσιάζει παντελώς οποιαδήποτε αναφορά σε προφητείες. Ο ίδιος ο συγγραφέας δηλώνει πως είναι γνωστά δύο χειρόγραφά του μόνον που βρίσκονται στα χέρια του Διακόνου Χριστοφόρου Κοντού του Ακαρνάνος (πρόκειται για τις δύο επιστολές που έστειλε στον αδελφό του και στους κατοίκους της Πρεβέζης).

Ο Παναγιώτης Αραβαντινός στον 1ο τόμο της "Χρονογραφίας της Ηπείρου" που εκδόθηκε το 1856 αναφέρει τα ιστορικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Ηπειρο και κάνει πάμπολλες αναφορές στον Κοσμά τον Αιτωλό, μέσα σε μία έκταση περίπου 100 σελίδων. Απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε "προφητείες".

Ένα από τα σημαντικότερα έργα περί Κοσμά του Αιτωλού που υπάρχει στον 19ο αιώνα είναι το έργο του Σαπφείρου Χριστοδουλίδη "Ακολουθία και Βίος του Οσίου (τότε ήταν ακόμη όσιος ο Κοσμάς, το 1961 πήρε προαγωγή από το πατριαρχείο) και θεοφόρου πατρός ημών Κοσμά του Ιερομάρτυρος και ισαποστόλου" που εκδόθηκε το 1878.

Στις 14 σελίδες που ασχολούνται με το βίο του (σ. 16-39), υπάρχουν άπειρες αναφορές σε λεπτομέρειες της καθημερινής ζωής του Κοσμά. Αλλά και εδώ... καμία νύξη για τις προφητείες του.

Στην ελληνοχριστιανική "Ιστορία του Ελληνικού Εθνους", και στον 11ο τόμο, το όνομα, η ζωή και το έργο του Κοσμά του Αιτωλού αναφέρονται συνολικά σε 8 διαφορετικά σημεία του τόμου (σελ. 82, 124, 277, 303, 307, 340, 349 και 435). Αν και εξαίρεται το χριστιανικό του κήρυγμα, εντούτοις δεν γίνεται καμία αναφορά σε προφητείες. Ο λόγος; Οι συντελεστές της "Ιστορίας του ελληνικού έθνους" μπορεί να ήταν χριστιανοί, αλλά απατεώνες δεν ήταν.

Στον "Kατάλογο των χειρογράφων της εθνικής βιβλιοθήκης του 1892, δεν υπάρχει κανένα χειρόγραφο ή αντίγραφο ή οτιδήποτε γενικά που να αποδίδεται στον Κοσμά τον Αιτωλό ή σε οτιδήποτε αυτός υποτίθεται ότι είπε.

Στον "κατάλογο των εν ταις βιβλιοθήκαις του Αγίου όρους Ελληνικών Κωδίκων", συνταχθέν από τον καθηγητή ιστορίας Σπ. Λάμπρου το 1895 δεν υπάρχει κανένα έργο του Κοσμά ή σχετικό μ'αυτόν σε καμία από τις βιβλιοθήκες των 18 μονών του Αθω.

Και ξαφνικά, γύρω στα μέσα του 20ού αιώνα, εμφανίζονται από τον μακαρίτη τον Καντιώτη ένα μάτσο προφητείες του Κοσμά, άλλες "επαληθευμένες", άλλες προς επαλήθευση χωρίς κανένας να γνωρίζει ή να αναφέρει την πηγή τους και χωρίς κανείς να έχει δει τα πρωτότυπα, τα χειρόγραφα ή τέλος πάντων οτιδήποτε θα μπορούσε να αποτελέσει την πηγή τους. Τέλεια παρθενογένεση!

Γίνεται φανερό ότι οι υποτιθέμενες προφητείες του Κοσμά του Αιτωλού αποτελούν εφεύρεση του μέσου του 20ού αιώνα και δημιουργήθηκαν για προφανείς λόγους. Το μόνο που είναι γνωστό για την εφεύρεση αυτή, είναι το όνομα του εφευρέτη τους.

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 20:34:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sesostirs Μακεδών: Τα παλιόπαιδα τα ατίθασα....
Σε νέες ...περιπέτειες...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 20:50:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και συ, όπως πάντα, άρες μάρες κουκουνάρες...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 21:02:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έλα τώρα που πειράζεσαι, Κώστα μου...Το μόνο που ειπα, ειναι,οτι καλύτερα να κάνατε ένα θέμα, για τις...εξωπλανητικές αυτές διάνοιες, που έφτιαξαν το χριστιανισμό και προώθησαν ότι τον αφορά, γιατι τέτοια επιτυχία έργου, αξίζει για Όσκαρ σκηνοθεσίας, όλων των εποχών...
Και τον Κοσμά τον Αιτωλό,όσο κι αν το θές, απο όσα βρέθηκαν, όταν αναφέρεις, γίναν μετά πολλά, που αξιώνει την προφητικής τους
προέλευση, όταν το δικό σας επιχείρημα, είναι μόνο, ότι δεν είναι
100%,κατά τη λογική σας έγκυρο...
Βλέπετε, προκατελειμένα, μια θρησκεία, που μόνο προκατάλειψη δεν χρειάζεται ,για να την εννοήσεις...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 21:15:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
trexagireve

quote:
Και τον Κοσμά τον Αιτωλό,όσο κι αν το θές, απο όσα βρέθηκαν,

Μα... δεν βρέθηκε τίποτε. Ο Καντιώτης έκατσε και τις έγραψε... Δεν υπάρχει πουθενά πρωτότυπο των υποτιθέμενων προφητειών.

quote:
γίναν μετά πολλά, που αξιώνει την προφητικής τους
προέλευση

Οι "προφητείες" του Κοσμά (που τις έγραψε ο Καντιώτης το 1955) δεν προφητεύουν τίποτε. Περιγράφουν γεγονότα που ήδη έγιναν.

quote:
όταν το δικό σας επιχείρημα, είναι μόνο, ότι δεν είναι
100%,κατά τη λογική σας έγκυρο...

Τα επιχειρήματα βασικά είναι δύο, αλλά δεν τα κατάλαβες. Να στα πω σε απλά ελληνικά:

1. Κανείς δεν γνωρίζει τις προφητείες του Κοσμά για 180 περίπου χρόνια μετά το θάνατο του Κοσμά ... ακόμη κι αυτοί που τον παρακολούθησαν από κοντά ... ακόμη κι αυτοί που έγραψαν φοβερές λεπτομέρειες για τη ζωή του, μέχρι και τι νούμερο παπούτσι φορούσε...

2. Κανείς δεν έχει δει κάποιο πρωτότυπο ή χειρόγραφο των υποτιθέμενων προφητειών.

quote:
Βλέπετε, προκατελειμένα, μια θρησκεία,

Το θέμα δεν είναι εν προκειμένω η θρησκεία. Είναι ένα μάτσο υποτιθέμενα ιστορικά ντοκουμέντα τα οποία όμως η ιστορία και οι ιστορικοί αγνοούν παντελώς.

Τώρα θα φταίω εγώ να σου ζητήσω στοιχεία για τους ισχυρισμούς σου ότι οι προφητείες είναι γνήσιες και όχι πρόσφατο προϊόν (όχι "πλαστογραφίας", όπως λέει ο Σωτήρης αλλά) εφεύρεσης εκ του μηδενός;

Λες να μας εκπλήξεις όλους και να φέρεις ιστορικά στοιχεία;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 21:18:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...Ή θα φταιω εγώ,Κώστα ΜΟΥ, αν σου ζητησω, να φέρεις ομολογία και ...ενυπόγραφη δήλωση του ...παραχαράκτη, για να γινετε πιστευτοί;....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 21:38:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
παλι παπαριες μαριτσαμ...

οι προφητειες του Κοσμα συγκεντρωθηκαν απο θεολογους, λαογραφους, περιηγητες που γυρισαν στα διαφορα χωρια και πολιτειες που ειχε περασει ο Κοσμας η διασωθηκαν πεντε πεντε, εξη, εξη απο τα κατα τοπους μοναστηρια...

οι περισσοτερες ειχαν δημοσιευθει σε εφημεριδες πριν το εργο του Καντιωτη...

πιχι η ταδε εφημεριδα της Αρτας δημοσιευε πεντε προφητειες το 1920, η ταδε εφημεριδα των Ιωαννινων αλλες εξη το 1925 (οι χρονολογιες και οι εφημεριδες ειναι παραδειγμα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα), οι εφημεριδες εβρισκαν τις προφητειες απο περιοδειες ανθρωπων που ανεφερα, πιχι θυμαμαι οτι ενας θεολογος ειχε σαρωσει ολη τη Δυτικη Ελλαδα στα ορεινα για να εντοπισει προφητειες που διασωθηκαν σε μοναστηρια και χωρια πολλα χρονια πριν ασχοληθει ο Καντιωτης...

νομιζω εξαλλου πως πριν το βιβλιο του Καντιωτη εχουμε το βιβλιο του Μιχαλοπουλου, για κατσε: 1940, που περιλαμβανε αρκετες προφητειες που ειχαν δημοσιευθει σε τοπικες εφημεριδες της Δυτικης Ελλαδας στο παρελθον...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 21:47:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1. Δεν υπάρχει καμία προφητεία δημοσιευμένη πριν το 1950.

2. Δεν υπάρχει καμία συλλογή προφητειών από θεολόγους, λαογράφους, περιηγητές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

3. Δεν υπάρχει κανένα πρωτότυπο ή χειρόγραφο οποιασδήποτε προφητείας.

4. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε προφητείες του Κοσμά μέχρι και 180 χρόνια μετά το θάνατό του.

Παρακαλώ, οι οποιεσδήποτε αντιρρήσεις επ'αυτών να συνοδευτούν με στοιχεία, κατά προτίμηση ορατά. Από αόρατα στοιχεία μπουχτίσαμε...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 22:15:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

1. Δεν υπάρχει καμία προφητεία δημοσιευμένη πριν το 1950.

2. Δεν υπάρχει καμία συλλογή προφητειών από θεολόγους, λαογράφους, περιηγητές και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.

3. Δεν υπάρχει κανένα πρωτότυπο ή χειρόγραφο οποιασδήποτε προφητείας.

4. Δεν υπάρχει καμία αναφορά σε προφητείες του Κοσμά μέχρι και 180 χρόνια μετά το θάνατό του.

Παρακαλώ, οι οποιεσδήποτε αντιρρήσεις επ'αυτών να συνοδευτούν με στοιχεία, κατά προτίμηση ορατά. Από αόρατα στοιχεία μπουχτίσαμε...

macedonο Χαριλαος Τζωγας και ο Νικος Σωτηροπουλος εχουν εντοπισει απο περιοδειες και αρχειακη ερευνα και προφητειες που δεν ειχε δημοσιευσει ο Καντιωτης και οι οποιες εντοπισθηκαν απο παλιες εφημεριδες μεχρι και απο συναξαρια...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 22:23:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
1. Πιο συγκεκριμένα; Έργο; Έκδοση;

2. Τι σύμπτωση που οι "ανακαλύψεις" προφητειών του Κοσμά άρχισαν μετά την εφεύρεσή τους από τον Καντιώτη....

3. Τι σύμπτωση που για 180 χρόνια δεν είχε "ανακαλύψει" κανείς καμία προφητεία και μετά την πρώτη κυκλοφορία τους το 1950, άρχισαν να "ανακαλύπτονται" κι άλλες...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 22:30:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
το εργο των δυο θεολογων οι οποιοι εδρασαν ανεξαρτητα και σε διαφορετικες εποχες αναφερεται σε μεταγενεστερες εκδοσεις του εργου του Καντιωτη για τον Κοσμα...

προς τιμην λοιπον του συγγραφεα παραδεχεται οτι υπηρξαν θεολογοι που συνεταξαν κατοπιν εξαντλητικης αρχειακης ερευνας πληρεστερες λιστες προφητειων απ' οτι ο Αυγουστινος Καντιωτης...

στις νεοτερες εκδοσεις του Καντιωτη η λιστα των προφητειων συμπληρωνεται και απο οσες επιπλεον εντοπισαν οι Σωτηροπουλος και Χαριλαος Τζωγας...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 22:43:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
...Όπως και γιατι εξ αρχής, όσον αφορά, τον Άγιο Κοσμά,δεν είχε δοθεί προσοχή στο προφητικό του έργο, αλλά, στο ιεραποστολικό
και κοινωνικό του, που τον αγίασαν....
Έτσι,αργότερα, ώς νεότερος άγιος κι όλας, δόθηκαν και τα προφητικά του κείμενα...
Το θέμα, όμως, είναι, ότι μετά το 50, βγήκαν πολλά απο όσα είπε...
Αυτό τον κάνει προφήτη και το έργο του προφητικό κι οχι συμβουλευτικό...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 22:49:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι άνθρωποι κι αυτοί οι θεολόγοι. Έκαναν τόσο εξαντλητικές έρευνες στα (ανύπαρκτα) αρχεία, βρήκαν τόσες και τόσες "προφητείες" του Κοσμά αλλά... κανείς τους δεν τις δημοσίευσε... Φοβούνταν φαίνεται μην τους κυνηγήσουν οι απόγονοι του Κοσμά για τα πνευματικά δικαιώματα...

Αμ και όλοι οι υπόλοιποι; 180 χρόνια ήταν πεθαμένος ο Κοσμάς και κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι είχε γράψει "προφητείες". Ούτε ο Χριστοδουλίδης που του έφτιαξε και κοτζάμ λειτουργία...

Καλά που ήταν και ο Καντιώτης και εφηύρε ... συγνώμη... ανακάλυψε τον πλούτο αυτόν των προφητειών του Κοσμά. Και μόλις τις δημοσίευσε... να'σου και πετάχτηκαν και οι υπόλοιποι (οι θεολόγοι ντε) φωνάζοντας: "Και μεις βρήκαμε... Και μεις βρήκαμε...!"

Τώρα, θα αναγκαστώ να σου κάνω την ίδια ερώτηση που έκανα και στον τρεχαγύρευε. Ξέρω ότι με τα (ορατά) στοιχεία δεν τα πάτε και πολύ καλά, αλλά είναι στη φύση μου αυτές οι ερωτήσεις:

Τίποτε (συγκεκριμένα και ορατά) στοιχεία έχεις γι'αυτά που υποστηρίζεις; Ξέρεις, κανένα βιβλίο με προφητείες πριν του Καντιώτη, καμία δημοσίευση .... καμιά ιστορική αναφορά...τέτοια πράματα.

Τώρα το ότι είπε ο Καντιώτης ότι πριν απ'αυτόν κι άλλοι βρήκαν προφητείες, το βρίσκω μάλλον λογικό. Εδώ ο άνθρωπος έγραψε ότι ο Κοσμάς όντως είπε προφητείες (και τις παρουσιάζει κιόλας), θα ζοριζόταν να πει ότι βρέθηκαν κιόλας;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 22:54:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα όταν αυτά, αναφέρονται και στο βίο του, για προφητείες, αν όχι όλες, γιατί να αποκλείονται ,ως υπαρκτές, πεειδή εμφαίστηκαν μετά το
όποιο 50 σε βιβλίο;
Κείμενα, σου έγραψε ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ,υπάρχουν, απο παλιούς συναξαριστές,κείμενα άλλων, χρονολογημένα, πριν το 50...Αυτά,
μπορεί να τα ψάξει κανείς και να τα βρει...
Αλλά, επαναλαμβάνω, όταν το έργο του, ιεραποστολικό, περιλάμβανε
και τις προφητείες κι αυτό καταγράφεται στο βίο του, πως μετά
μετατρέπεται σε αναπόδεικτο, στο σύνολο, αφού δεν ήταν το ένα τμήμα του, ήτοι, το προφητικό του;...
Δεν στέκουν, αυτά που λέτε, για να επιστρέψουμε στις ...περιπέτειες σας, Κώστα ΜΟΥ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 22:59:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
trexagyreve

quote:
Κείμενα, σου έγραψε ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ,υπάρχουν, απο παλιούς συναξαριστές,κείμενα άλλων, χρονολογημένα, πριν το 50...Αυτά,
μπορεί να τα ψάξει κανείς και να τα βρει...

E, αυτό λέμε. Ψάξτε τα και βρείτε τα. Α, και φέρτε τα να τα δούμε και μεις... Ορατά να είναι όμως, ε; Μη μας φέρετε τίποτε "αόρατα στοιχεία" και "ακατασκεύαστα βιβλία"...

quote:
Αλλά, επαναλαμβάνω, όταν το έργο του, ιεραποστολικό, περιλάμβανε και τις προφητείες κι αυτό καταγράφεται στο βίο του

Στο βίο του δεν υπήρχε καμία αναφορά σε προφητείες μέχρι το 1950. ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ!

quote:
Δεν στέκουν, αυτά που λέτε, για να επιστρέψουμε στις ...περιπέτειες σας, Κώστα ΜΟΥ...

Μα φυσικά. Πώς είναι δυνατόν να στέκουν; Στο κάτω-κάτω απλές ιστορικές αναφορές είναι και βιογραφίες από τους στενούς του οπαδούς.

Συγκρίνονται με την πληθώρα (αόρατων) στοιχείων που μας φέρατε και οι δύο;

Σ'αυτό το κομμάτι είμαι μαζί σου!

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:00:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ξανά και ξανά...και μετά ξανά....και μόλις τελειώσει...ξανά.....και μόλις ξανά...πάλι ξανά!

Δε βαριόσαστε? ή πάσχετε από τη νόσο Αλτσχάιμερ!

Ο Κοσμάς ο Άγιος αυτός Πατριώτης, δεν έκανε τίποτε άλλο, από το να αγωνίζεται για να κρατήσει το ηθικό του Γένους όρθιο! χωρίς την ελπίδα ο Ρωμιός θα ήταν καταδικασμένος.... Οι Προφητείες λοιπόν ήσαν απαραίτητες, όπως τα σχολεία που ο άγιος αυτός άνθρωπος ανέγειρε.
Συμφωνείς μαζί μου macedon?


ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ


Edited by - europaios2 on 20/09/2010 23:05:01Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:00:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν έχω λόγο να διαφωνήσω Ο,τι πεις...

Α, μην το ξεχάσω. Μου έδωσαν να σου δώσω χαιρετίσματα κάτι γνωστοί σου.

macedon

Edited by - macedon on 20/09/2010 23:09:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:03:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όχι Κώστα ΜΟΥ,για σας είναι αόρατα, ...στρουθοκαμηλιστικά ότι άλλοι, πριν τον Καντιώτη γράψαν για προφητείες, όπως και ότι αναφέρεται και στον βίο του...
Πριν το 50....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:05:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
trexagireve

quote:
άλλοι, πριν τον Καντιώτη γράψαν για προφητείες, όπως και ότι αναφέρεται και στον βίο του... Πριν το 50....

Δεν θα σου είναι δύσκολο να το φέρεις να το δούμε και μεις, ε;

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:11:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νομίζω, ότι την ...χαρα αυτή θα σου τη δώσει ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ,να
μην του χαλάσουμε την έκπληξη, Κώστα ΜΟΥ...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
europaios2
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5735 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:13:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους europaios2  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
macedon:
Α, μην το ξεχάσω. Μου έδωσαν να σου δώσω χαιρετίσματα κάτι γνωστοί σου.

A! είναι και δικοί σου γνωστοί?...χαίρομαι!

ΞΥΛΟΥΡΗΣ - ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

"Ο πιο σοφός άνθρωπος μπρος στο Θεό θα φανεί πίθηκος και στη σοφία και στην ομορφιά και σ' όλα τ' άλλα."(Ηράκλειτος).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ

Edited by - europaios2 on 20/09/2010 23:14:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:14:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
E, πού να ψάχνεις εσύ στην τεράστια και σπάνια βιβλιοθήκη σου... Μία η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας και μία του τρεχαγύρευε. Πρόσεχε τις πυρκαγιές μόνο.

Ας είναι όμως, περιμένω από όποιον θέλεις...

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:15:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
europaios

quote:
A! είναι και δικοί σου γνωστοί?

Μπα, σήμερα τους γνώρισα.

quote:
χαίρομαι!

Μ'αρέσουν οι χαρούμενοι άνθρωποι

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:16:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειμαστε μια χαρούμενη ατμόσφαιρα εδώ μέσα!!!( Το ξέρω ότι το ξαναείπα,αλλά, μου βγαίνει εντελώς φυσικά...)..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
macedon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
7458 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:18:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και μένα

macedonΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:27:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
πιχι η ταδε εφημεριδα της Αρτας δημοσιευε πεντε προφητειες το 1920, η ταδε εφημεριδα των Ιωαννινων αλλες εξη το 1925 (οι χρονολογιες και οι εφημεριδες ειναι παραδειγμα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα), οι εφημεριδες εβρισκαν τις προφητειες απο περιοδειες ανθρωπων που ανεφερα, πιχι θυμαμαι οτι ενας θεολογος ειχε σαρωσει ολη τη Δυτικη Ελλαδα στα ορεινα για να εντοπισει προφητειες που διασωθηκαν σε μοναστηρια και χωρια πολλα χρονια πριν ασχοληθει ο Καντιωτης...

Φίλε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ3 , μπορείς αυτά τα "τάδε" δημοσιεύματα να τα κάνης πιο συγκεκριμένα ? Γιατί έτσι είναι σαν εκείνα τα δημοσιεύματα των αραβικών εφημερίδων για την παναγία την κοπτοραπτού .

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

trexagireve
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


13021 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:30:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους trexagireve  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κακίες..Εγώ το δημοσιεύμα το έχω πάντως...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/09/2010, 23:59:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
πιχι η ταδε εφημεριδα της Αρτας δημοσιευε πεντε προφητειες το 1920, η ταδε εφημεριδα των Ιωαννινων αλλες εξη το 1925 (οι χρονολογιες και οι εφημεριδες ειναι παραδειγμα δεν ανταποκρινονται στην πραγματικοτητα), οι εφημεριδες εβρισκαν τις προφητειες απο περιοδειες ανθρωπων που ανεφερα, πιχι θυμαμαι οτι ενας θεολογος ειχε σαρωσει ολη τη Δυτικη Ελλαδα στα ορεινα για να εντοπισει προφητειες που διασωθηκαν σε μοναστηρια και χωρια πολλα χρονια πριν ασχοληθει ο Καντιωτης...

Φίλε ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΩΝ3 , μπορείς αυτά τα "τάδε" δημοσιεύματα να τα κάνης πιο συγκεκριμένα ? Γιατί έτσι είναι σαν εκείνα τα δημοσιεύματα των αραβικών εφημερίδων για την παναγία την κοπτοραπτού .

*απευθυνσου στο θεολογο Νικο Σωτηροπουλο, ειναι εν ζωη, αν και ειναι ατακτος και τα χωνει σε διαφορους Εκκκλησιαστικους ηγετες...

στειλε του μειλ να σου δωσει πληροφοριες για την αρχειακη του ερευνα, εγω οπως σου ειπα γνωριζω για το εργο του απο τον προλογο στις τελευταιες εκδοσεις του Καντιωτη...

Edited by - ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3 on 21/09/2010 00:00:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2010, 00:18:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
απευθυνσου στο θεολογο Νικο Σωτηροπουλο, ειναι εν ζωη, αν και ειναι ατακτος και τα χωνει σε διαφορους Εκκκλησιαστικους ηγετες...

στειλε του μειλ να σου δωσει πληροφοριες για την αρχειακη του ερευνα, εγω οπως σου ειπα γνωριζω για το εργο του απο τον προλογο στις τελευταιες εκδοσεις του ΚαντιωτηΠάλι πίσω στον Καντιώτη ! Και οι εφημερίδες??? Τι έγιναν οι εφημερίδες του 1920 ΟΕΟ ?????

*

Edited by - Sesostris on 21/09/2010 00:18:54Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3
Πλήρες Μέλος


1189 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/09/2010, 00:26:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝ3  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ειπαμε την αρχειακη ερευνα την εκανε ο Σωτηροπουλος, αυτος θα εχει και τις απαντησεις...

εχω την εντυπωση ομως πως κυκλοφορει σε καποιο απο τα πολλα βιβλια για τον Κοσμα και η τελικη λιστα των προφητειων με αναφορα ξεχωριστη σε καθε προφητεια (που πρωτοδημοσιευθηκε, αν ηταν σε παλια εφημεριδα και ποιας εποχης η απο το αλβανικο χειρογραφο η απο το αρχειο Σωτηροπουλου η απο το αρχειο του Τζωγα, καποιες εντοπισθηκαν σε περισσοτερες απο μια πηγες)...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 10 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy