ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΓΝΩΣΗ =-.
 "" ΗΛΙΑΚΕΣ"" ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 50
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2013, 19:59:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρά τις μεγάλες , λοιπόν , δυσκολίες που συναντούσε κατά καιρούς , το όνειρο για μια ενιαία σύνθεση , για μια Θεωρία των Πάντων , δεν έπαυσε να υπάρχει .

Ίσως γιατί , περισσότερο από τις πειραματικές επιβεβαιώσεις ή από την μαθηματική του συνέπεια , συνδέεται με την εσωτερική επιθυμία του ανθρώπου να κατανοήσει , με έναν τρόπο ολικό , τον κόσμο γύρω του .

Γι’αυτό και , στην μακραίωνη ιστορία της ανθρωπότητας , το όνειρο πήρε διαφορετικές μορφές : στην αρχή εκφράσθηκε με μύθους και θεούς της θάλασσας και των ουρανών . Στην συνέχεια με θρησκευτικά συστήματα και δοξασίες .

Στην εποχή μας όπου κυριαρχεί η επιστήμη , σε αυτήν έχει εναποτεθεί το χρέος να πραγματοποιήσει το όνειρο .

Ο κορυφαίος μάλιστα βιολόγος E. Wilson οραματίζεται την ενότητα όλης τη; γνώσης , και υπογραμμίζει :

« Βίωσα την ιωνική γοητεία .
Αυτή η έκφραση πλάσθηκε πρόσφατα και σημαίνει την πίστη στην ενότητα των επιστημών .
Μια πεποίθηση πολύ πιο βαθειά από την απλή πρόταση εργασίας ότι στον κόσμο υπάρχει τάξη που μπορεί να εξηγηθεί με βάση λίγους φυσικούς νόμους . Οι ρίζες της ανάγονται στον Θαλή τον Μιλήσιο , που έζησε στην Ιωνία τον 6ο π.Χ. αιώνα .
Στην σύγχρονη φυσική , επικεντρώνεται στην ενοποίηση όλων των δυνάμεων της φύσης — ηλεκτρασθενείς , ισχυρές και βαρυτικές — δηλαδή στην προσδωκόμενη στερεότητα μιας θεωρίας τόσο ισχυρής , ώστε να μετατρέψει την επιστήμη σε ένα “τέλειο” σύστημα σκέψης , που από το βάρος και μόνον των αποδείξεων και της λογικής θα είναι ανθεκτικό σε κάθε αναθεώρηση» .

Πριν φθάσει όμως η φυσική στην ενοποίηση των δυνάμεων που είχε ανακαλύψει , έπρεπε πρώτα να ενσωματώσει — ει δυνατόν — στην κβαντομηχανική την ειδική σχετικότητα , και ύστερα να στήσει γέφυρες — αν υπήρχαν — ανάμεσα στον ηλεκτρομαγνητισμό και στον παράδοξο κβαντικό κόσμο .

Ο δρόμος προς την ενοποίηση έχει ελικοειδή μορφή και μοιάζει με ανάβαση σε ένα βουνό . Όσο προχωράει κανείς προς την κορυφή , η θέα βαθαίνει και το τοπίο αποκτά άλλες προοπτικές . Πολύ γρήγορα όμως , ένα φως από την κορυφή θα φωτίσει τον δρόμο και τα δύσκολα περάσματά του .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/10/2013, 20:31:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς
Θα ήθελα , φίλε Νικόμαχε , με μια συμπυκωμένη (κατά το δυνατόν) αποτύπωση των δύο αυτών θεωριών , δηλαδή της ΓΘΣ και της Κβαντομηχανικής , να δούμε , αν ήλθε η ώρα τους , να σταλλούν στις καλένδες .

Φίλε Κηφέα, μετά απο την ομολογουμένως έξοχη ιστορική αναδρομή, στην σχέση ΓΘΣ και κβαντομηχανικής, το ερώτημα εξακολουθεί να ισχύει!

Είναι και οι δύο για το "χρονοντούλαπο" της ιστορίας, ή θα περιμένουμε ακόμη 100 χρόνια να δούμε αυτό:


quote:
Κηφεύς
Πολύ γρήγορα όμως , ένα φως από την κορυφή θα φωτίσει τον δρόμο και τα δύσκολα περάσματά του .

Εκτός κι άν εννοείς, ότι το Ηλεκτρικό Μοντέλο, είναι το...φώς!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2013, 19:31:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

Φίλε Κηφέα, μετά απο την ομολογουμένως έξοχη ιστορική αναδρομή, στην σχέση ΓΘΣ και κβαντομηχανικής, το ερώτημα εξακολουθεί να ισχύει!

Είναι και οι δύο για το "χρονοντούλαπο" της ιστορίας, ή θα περιμένουμε ακόμη 100 χρόνια να δούμε αυτό:


Όχι Νικόμαχε . Δεν θεωρώ ότι οι δύο αυτές θεωρίες (ΓΘΣ και Κβαντομηχανική), πρέπει να μπουν στο χρονοντούλαπο της επιστημονικής μας ιστορίας . Αντιθέτως πιστεύω ότι αποτελούν ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η Επιστήμη στη διάρκεια του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα. .

quote:
Εκτός κι άν εννοείς, ότι το Ηλεκτρικό Μοντέλο, είναι το...φώς!

Όχι βέβαια . Πόσω μάλλον , αφού ανέφερα παλαιότερα ότι δεν είμαι ακόμη επαρκώς ενημερωμένος για το τι πρεσβεύει αυτή η θεωρία .

Θα επανέλθω , φίλε Νικόμαχε , αργότερα για να διευκρινίσω ορισμένα θέματα στα οποία αναφέρεσαι στο προτελευταίο σου μήνυμα .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/10/2013, 23:28:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ (21/10/2013) :

Στην θεωρία πεδίου, που εισήγαγε ο Ντίρακ, υποθέτει εικονικά φωτόνια, με ελάχιστη διάρκεια ζωής.Η υποθετική Ε=m.c(2), μπορεί να δημιουργήσει ένα φευγαλέο μποζόνιο, το οποίο πιθανόν να μην προλάβει καν να γίνει αντιληπτό.


Ο Dirac προσπάθησε να ενοποιήσει την κβαντομηχανική με την σχετικότητα . Αυτή , όμως , η προσπάθειά του είχε απροσδόκητα και ουσιαστικά παρεπόμενα : αρχικά την ανακάλυψη του ποζιτρονίου και , στην συνέχεια , ενός ολόκληρου κόσμου αντιύλης .

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά :

Όταν τα εμπόδια φαίνονται αξεπέραστα , στην επιστήμη αλλά και στην ζωή των εθνών , ο ρόλος των προσωπικοτήτων , των προικισμένων ανθρώπων που θα επιφέρουν κάποια ριζική τομή , φαίνεται εκ των ων ουκ άνευ . Η εποχή μας τείνει να το ξεχνά αυτό , επειδή , με έναν συχνά επίπλαστο προοδευτισμό , αρέσκεται να αποδίδει σε ασαφή σύνολα τα επιτεύγματα ξεχωριστών ανθρώπων . Η ισοπεδωτική αυτή τάση δεν είχε , ευτυχώς , πολλή απήχηση στην διαχρονική πορεία της επιστήμης .

Έτσι , παρ’όλο που λέγεται — και είναι αλήθεια — ότι τα πράγματα ήσαν ώριμα και κάποιοι άλλοι θα ανακάλυπταν την σχετικότητα , ο δρόμος ίσως ήταν μακρύς έως και αδιέξοδος χωρίς την καταλυτική σκέψη του Αϊνστάιν .

Ο Νεύτων , ο Bohr ή ο Faraday δεν «παράγονται» εύκολα , κατά περίεργο τρόπο γεννώνται όταν υπάρχει η ανάγκη τους .

Το ίδιο ισχύει και για τον Paul Dirac , έναν ιδιοφυή φυσικό που επέπρωτο να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα καινούργια αιτήματα ενοποιήσεως .

Το πρώτο αίτημα που υπήρχε ήταν η σύνθεση της κβαντομηχανικής με την ειδική θεωρία της σχετικότητας .

Η ανάπτυξη πράγματι της κβαντικής θεωρίας από τον Schrödinger , τον Heisenberg και άλλους δεν υπάκουε στις αρχές της σχετικότητας που είχε θεμελιώσει ο Αϊνστάιν .

Ο Dirac πέτυχε να διατυπώσει την κβαντική θεωρία με τρόπο ώστε οι θεμελιώδεις ιδέες για την κυματική φύση των ηλεκτρονίων , αλλά και η σχέση ανάμεσα στην μάζα και την ενέργεια να περιέχονται σε ένα ενιαίο , μαθηματικό οικοδόμημα .

Αν ο Αϊνστάιν , με την περιφρόνησή του προς την κβαντική θεωρία , μπορεί να θεωρηθεί ως ο τελευταίος μεγάλος της κλασικής φυσικής , τότε ο P. A. Dirac — έτσι υπέγραφε πάντοτε — υπήρξε ο πρωτοπόρος της σύγχρονης εποχής της. Αποτέλεσε λοιπόν πράξη δικαιοσύνης , όταν το 1933 του απονεμήθηκε , μαζί με τον Schrödinger , το βραβείο Νόμπελ .

Είναι πάντως γεγονός ότι , παρά την εξέχουσα επιστημονική και παιδαγωγική του προσφορά ο Dirac παραμένει σχετικά άγνωστος στο ευρύ κοινό . Ο ίδιος ήταν ντροπαλός και μοναχικός τύπος ανθρώπου . Η συμβολή του στην νέα φυσική χαρακτηριζόταν από την πρωτοτυπία των ιδεών , αλλά και για το βάθος που έδιδε στην μαθηματική τους απεικόνηση . Ένα αυστηρό και κομψό σύγγραμμά του για την Κβαντική Μηχανική αποτέλεσε την βίβλο για γενιές ολόκληρες φυσικών .

Ας σημειωθεί ότι ο Dirac , που γεννήθηκε στο Μπρίστολ της Αγγλίας το 1902 , σπούδασε αρχικά μηχανικός . Έτσι διδάχθηκε την αξία των μεθόδων προσέγγισης και , σε σχέση με τα φυσικά προβλήματα , απέκτησε εμπιστισύνη στην πρόγνωση .

Τους θεμελιώδεις νόμους της φύσεως επεδίωκε , πάντως , να προσεγγίσει περισσότερο με την διαίσθηση , παρά στηριγμένος στα πραγματικά δεδομένα .

«Ο Dirac πήρε τις απαντήσεις που ήθελε μαντεύοντας μια εξίσωση» , θα σχολιάσει αργότερα ο Feynman , που υπήρξε συνεχιστής του έργου του .

Οι αισθητικές αξίες , ακόμα και στην φυσική , είχαν πράγματι για τον Dirac μεγάλη σημασία .

Κάποτε σε μια διάλεξή του στο Λονδίνο , ερωτήθηκε , με πολλή δειλία , για ποιον λόγο πίστευε ότι μια εξίσωση , που μόλις είχε παρουσιάσει , ήταν ορθή . «Μα γιατί είναι ωραία» , απάντησε .

Από ό,τι μάλιστα διηγούνται , η συμβουλή του προς μεταπτυχιακούς φοιτητές το 1974 — λίγα χρόνια ενωρίτερα είχε ήδη εγκατασταθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες — ήταν τολμηρή όσο και επικίνδυνη : ότι θα προτιμούσε να ενδιαφέρονται για την ομορφιά των εξισώσεών τους και όχι τόσο για το νόημα που έχουν !

Φαίνεται όμως ότι η ταύτιση αυτή αποτελεί και επιταγή της φύσεως .

Έτσι , ενώ οι προσπάθειες του Dirac εστιάζονταν στα προβλήματα ενοποίησης , ένας καινούργιος και αναπάντεχος κόσμος αναδύθηκε από τις εξισώσεις του : Ο κόσμος της αντιύλης !

Πράγματι . Η ανάγκη να περιλάβει η κβαντική μηχανική τις αρχές της σχετικότητας προϋπόθετε δύο πράγματα :

Ότι το ηλεκτρόνιο , εκτός από την κίνησή του περί τον ατομικό πυρήνα , περιστρέφεται επίσης περί τον εαυτό του .

Αποκτούσε έτσι μια «ιδιοστροφορμή» που , όπως σε έναν μικρό μαγνήτη , του προσέδιδε επίσης μαγνητική ροπή .

Η δεύτερη , και τολμηρότερη , προϋπόθεση ήταν ότι ο χώρος είναι γεμάτος ηλεκτρόνια αρνητικής ενέργειας ! Τα ηλεκτρόνια αυτά , αφού έτσι κι αλλιώς αρνητική ενέργεια δεν νοείται , είναι αόρατα .

Ο «κενός» χώρος αποτελείται λοιπόν στην πραγματικότητα από μια «θάλασσα» τέτοιων ηλεκτρονίων .

Όταν όμως η φυσική συναντά δυσκολίες , επικαλείται συνήθως την βοήθεια του φωτός . Ας υποτεθεί λοιπόν ότι η «θάλασσα» των ηλεκτρονίων ακτινοβολείται με φως .

Τότε , αν κάποιο από τα υποθετικά , αόρατα ηλεκτρονια απορροφήσει ένα φωτόνιο , αποκτά ενέργεια .

Είναι λοιπόν δυνατόν να ανυψωθεί στην κανονική του κατάσταση , δηλαδή την κατάσταση της θετικής ενέργειας , και να γίνει ορατό .

Έτσι ένα συνηθισμένο ηλεκτρόνιο μπορεί να εμφανισθεί περίπου από το πουθενά !

Υ.Γ.: Στο επόμενο μήνυμα τελειώνω την αναφορά μου στον Dirac .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2013, 00:56:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κηφέας

quote:

Η δεύτερη , και τολμηρότερη , προϋπόθεση ήταν ότι ο χώρος είναι γεμάτος ηλεκτρόνια αρνητικής ενέργειας ! Τα ηλεκτρόνια αυτά , αφού έτσι κι αλλιώς αρνητική ενέργεια δεν νοείται , είναι αόρατα .

quote:

Ο «κενός» χώρος αποτελείται λοιπόν στην πραγματικότητα από μια «θάλασσα» τέτοιων ηλεκτρονίων .

quote:

Τότε , αν κάποιο από τα υποθετικά , αόρατα ηλεκτρονια απορροφήσει ένα φωτόνιο , αποκτά ενέργεια .


Κηφέα, για ποιό/α απο αυτά τα τρία, είσαι σίγουρος 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2013, 15:55:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Η δεύτερη , και τολμηρότερη , προϋπόθεση ήταν ότι ο χώρος είναι γεμάτος ηλεκτρόνια αρνητικής ενέργειας ! Τα ηλεκτρόνια αυτά , αφού έτσι κι αλλιώς αρνητική ενέργεια δεν νοείται , είναι αόρατα .
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Ο «κενός» χώρος αποτελείται λοιπόν στην πραγματικότητα από μια «θάλασσα» τέτοιων ηλεκτρονίων .
--------------------------------------------------------------------------------

quote:
--------------------------------------------------------------------------------

Τότε , αν κάποιο από τα υποθετικά , αόρατα ηλεκτρονια απορροφήσει ένα φωτόνιο , αποκτά ενέργεια .
--------------------------------------------------------------------------------

Κηφέα, για ποιό/α απο αυτά τα τρία, είσαι σίγουρος 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας?


Νικόμαχε ,

Οι τρεις αυτές φράσεις που αναφέρεις , αποτελούν μια υπόθεση του Dirac .

Είναι , ασφαλώς , ενδιαφέρον ότι η αρχική αυτή υπόθεση του Dirac , στην οποία και στηρίχθηκαν αυτές οι προβλέψεις — η θάλασσα , δηλαδή , αόρατων ηλεκτρονίων — είχε μεν μεγάλη παραστατική δύναμη , μικρή όμως βάση !

Όπως αποδείχθηκε , η ύπαρξη των αντισωματιδίων αποτελούσε συνέπεια των κβαντικών θεωριών πεδίου , οι οποίες αναπτύχθηκαν αργότερα .

Ας σημειωθεί όμως ότι οι εξισώσεις του Dirac για την περιγραφή της κινήσεως του ηλεκτρονίου είχαν μεγάλη κομψότητα και μαθηματκή ομορφιά . Ίσως γι’αυτό επιβίωσε ένα μεγάλο μέρος τους , ως ουσιώδες τμήμα των νεότερων θεωριών .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2013, 19:33:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kηφέα

Αν μιλάμε για την ομορφιά και την καλλωπιστική μορφή των εξισώσεων της φυσικής, τότε ναι.

Είναι όμορφες, σαγηνευτικές, έξυπνες, πλήν απατηλές!!

Προσωπικά δεν έθεσα θέματα καλλωπισμού και ιστορικών αναδρομών της φυσικής, αλλά ανέπτυξα ζητήματα που αφορούν την πραγματική εφαρμογή και την διαχρονική εσφαλμένη αναπαραγωγή, θεωριών όπως η ΓΘΣ, η Απροσδιοριστία, η βαρύτητα και άλλες.

Οσα βραβεία Νομπελ και αν έχει αποκτήσει κάποιος επιστήμων, όσο όμορφα ή δύσκολα παιδικά χρόνια είχε, όσο και αν φιλοσοφεί με τις θεωρίες του, αυτές δεν είναι αξιώματα και υπεράνω κριτικής, αν:

1. Παράγουν νέα αναπάντητα ερωτήματα.

2. Αποδεικνύονται ανακριβείς.

3. Στηρίζονται στο υποθετικό "αν" ή "έστω".

4. Είναι προϊόντα ανταγωνισμού.

5. Διατυπώνονται με βάση το κύρος του "αναγνωρισμένου" και όχι με βάση την απτή και εφαρμόσιμη ίσως, πραγματικότητα.

6. Εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες και σκοτεινά οικονομικά συμφέροντα.


Δεν θα ξεχάσω ποτέ, απο τα μαθητικά μου χρόνια, την ημέρα που έμαθα, την συμπεριφορά του J.P. Morgan στον Nikola Tesla!

Αναλογίζομαι, σε ποιό σημείο πολιτισμού και τεχνολογικής εξέλιξης, θα ήταν σήμερα η ανθρωπότητα, αν τα βραβεία Νομπελ, είχαν αποδοθεί στους Tesla και Maxwell, αντι των Αίνστάϊν και Ντιρακ και Σρέτινγκερ κ.λ.π!!!

Ολοι οι μορφωμένοι της εποχής της Αναγέννησης, ήξεραν ότι η Γη είναι στρογγυλή, αλλά κανείς δεν τολμούσε να το αναφέρει δημοσίως.
Ετσι και σήμερα, όλοι ξέρουν ότι η ΓΘΣ, είναι μια όμορφη "μπαρούφα", αλλά κανείς δεν αναλαμβάνει το κόστος της δημόσιας αμφισβήτησης.
Δεν υπάρχει σήμερα Ιερη Εξέταση.
Αλλαξε και έγινε, επιστημονική αποπομπή, διάλυση καριέρας, απαξίωση κ.λ.π.
Ελάχιστες φωνές υπάρχουν και αυτές δεν μπορούν να ξεφύγουν απο τον έλεγχο της πανεπιστημιακής εμπλοκής σε παγκόσμιο επίπεδο.
Και φυσικά δεν έχουν τους πόρους, να παράξουν το έργο τους.

Είτε μας αρέσει, είτε όχι, η σημερινή φυσική υπόκειται σε μια αυστηρή ελεγχόμενη πολιτική, απο τον στρατό και την οικονομική ελιτ.
Οποια απο τα επιτεύγματά της, θα μπορούσαν να απλοποιήσουν την ανθρώπινη ζωή και να προστατέψουν το περιβάλλον, θυσιάζονται στον βωμό του χρήματος και της στρατιωτικής υπεροχής.

Τα "λινά", οι απαρχαιωμένες και ανυπόστατες θεωρίες, δίδονται στο ευρύ κοινό, υπο μορφήν θρησκείας, τιμώμενες με βραβεία και οικονομικές απολαβές.
Οτιδήποτε, αρκεί να επιτευχθεί ο στόχος της απόκρυψης.

Συμβαίνει γύρω σας.
Δεν το βλέπετε?

Η τεχνολογία των κυψελών επικοινωνίας ήταν σε εφαρμογή 30 χρόνια πριν αποδοθεί στο κοινό.

Σήμερα υπάρχουν ήδη κινητήρες ιόντων σε μυστική χρήση.Θα αποδοθούν στο κοινό...αργότερα!

Υπάρχει ήδη η τεχνολογία των κρυστάλλων και χρησιμοποιείτε για στρτιωτικούς σκοπούς.Θα αποδοθεί...αργότερα!

Υπάρχει ήδη η τεχνολογία της αορατότητας.Θα αποδοθεί...αργότερα.

και άλλα ακόμη, που αν τα αναφέρω, θα χαρακτηρισθώ μυθομανής ή φαντασιόπληκτος.

Ετσι φίλε Κηφέα, όταν δημοσίως καταφέρομαι, ενάντια στο επιστημονικό κατεστημένο της φυσικής, θα προτιμούσα έναν διάλογο επι της ουσίας, έναν διάλογο με αντικείμενο την ορθότητα ή όχι, των "κεκτημένων" της!!!

Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν είναι ωραίες οι αναδρομές σου.Το αντίθετο μάλιστα.
Απλά, ανήκουν σε άλλη...εποχή!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2013, 23:09:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ :

Ετσι φίλε Κηφέα, όταν δημοσίως καταφέρομαι, ενάντια στο επιστημονικό κατεστημένο της φυσικής, θα προτιμούσα έναν διάλογο επι της ουσίας, έναν διάλογο με αντικείμενο την ορθότητα ή όχι, των "κεκτημένων" της!!!

Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν είναι ωραίες οι αναδρομές σου.Το αντίθετο μάλιστα.
Απλά, ανήκουν σε άλλη...εποχή!!


Νικόμαχε

Θα τονίσω ακόμη μια φορά , ότι η θεωρία της σχετικότητας και η κβαντομηχανική αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια της σύγχρονης φυσικής και η διαμόρφωσή τους οδήγησε σε θαυμαστές προόδους την ερμηνεία του κόσμου .

Μπορείς , λοιπόν , να ορίσεις ως θεματοθέτης , αν θέλεις με σαφήνεια , το είδος του διαλόγου που επιθυμείς να γίνει , τον οποίο θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον και αν θεωρήσω χρήσιμο θα συμμετάσχω και εγώ .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/10/2013, 23:48:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς
Μπορείς , λοιπόν , να ορίσεις ως θεματοθέτης , αν θέλεις με σαφήνεια , το είδος του διαλόγου που επιθυμείς να γίνει , τον οποίο θα παρακολουθήσω με ενδιαφέρον και αν θεωρήσω χρήσιμο θα συμμετάσχω και εγώ .

Το έχω ήδη ορίσει, μερικές σελίδες πίσω, αλλά ανταπόκριση ουκ είδον.

Μάλλον δεν χρειάζεται διάλογος.Ας αφήσουμε την ΓΘΣ στο βάθρο της.
Εχει ακόμη μπροστά της 1300 χρόνια...ύπαρξης!

οσο περίπου και η...επίπεδη Γη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2013, 20:39:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΚΗΦΕΥΣ
Θα τονίσω ακόμη μια φορά , ότι η θεωρία της σχετικότητας και η κβαντομηχανική αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια της σύγχρονης φυσικής και η διαμόρφωσή τους οδήγησε σε θαυμαστές προόδους την ερμηνεία του κόσμου.

Αυτά είναι τα αυτονόητα φίλε Κηφέα αλλά αν έχεις φτιάξει στο μυαλό σου ένα άλλο σενάριο όπου αυτές οι θεωρίες της Φυσικής δεν ταιριάζουν τότε είσαι υποχρεωμένος να απορρίψεις είτε τη Φυσική είτε το σενάριο.

Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ επέλεξε να απορρίψει τη Φυσική...

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2013, 20:52:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
ΚΗΦΕΥΣ
Θα τονίσω ακόμη μια φορά , ότι η θεωρία της σχετικότητας και η κβαντομηχανική αποτελούν τα ισχυρά θεμέλια της σύγχρονης φυσικής και η διαμόρφωσή τους οδήγησε σε θαυμαστές προόδους την ερμηνεία του κόσμου.

Αυτά είναι τα αυτονόητα φίλε Κηφέα αλλά αν έχεις φτιάξει στο μυαλό σου ένα άλλο σενάριο όπου αυτές οι θεωρίες της Φυσικής δεν ταιριάζουν τότε είσαι υποχρεωμένος να απορρίψεις είτε τη Φυσική είτε το σενάριο.

Ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ επέλεξε να απορρίψει τη Φυσική...

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Λίγο πιο σαφής, μπορείς να γίνεις?

Αν για σένα η φυσική είναι η ΓΘΣ, τότε ναι, την απορρίπτω.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/10/2013, 23:17:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και η ΕΘΣ και η ΓΘΣ και η Κβαντομηχανική είναι καλά θεμελιωμένες χωρίς να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιο πείραμα που να τις κοντράρει έστω και στο ελάχιστο όσον αφορά την απόρριψή τους.

Νομοτελειακά δεν είναι οι απόλυτες αλήθειες (όπως καμμία θεωρία άλλωστε) και σίγουρα μετά από κάποια χρόνια θα βρεθεί μια άλλη θεωρία που θα κάνει υποσύνολό της τις παραπάνω.

Το αν ενεπλάκησαν "παράπλευρα" θέματα όπως ο αιθέρας και η ταχύτητα του φωτός στις ενστάσεις δεν σημαίνει ότι η ΓΘΣ είναι άμεσα και άκριτα απορρίπτεα. Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες οι οποίες δεν μπορούν να συζητηθούν σ'ένα forum εσωτερικής αναζήτησης και (ίσως) από μη κατέχοντες.

Αλλού είναι το θέμα για εμάς τους "αναζητητές" της αλήθειας.

Γιατί οι εν λόγω θεωρίες ΔΕΝ είναι (μέχρι στιγμής) συμβατές μεταξύ τους?

Ο καθείς ας κάνει μόνος του (αν δύναται) την όποια έρευνα ή ας περιμένει...

Υ.Γ Εχετε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε φτάσει σε σημείο μετά από σχετικά πολύ λίγα χρόνια μετά την Αναγέννηση που έθεσε τους κανόνες της σύγχρονης επιστημονικής λογικής από ΕΝΑ πείραμα και από ΕΝΑ σετ πειραματικών αποτελεσμάτων να δημιουργούνται πολλαπλές θεωρίες???

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2013, 00:20:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλέξανδρε

Αναφέρομαι στις ΓΘΣ και ΕΘΣ.

quote:
Αλέξανδρος
Το αν ενεπλάκησαν "παράπλευρα" θέματα όπως ο αιθέρας και η ταχύτητα του φωτός στις ενστάσεις δεν σημαίνει ότι η ΓΘΣ είναι άμεσα και άκριτα απορρίπτεα.

Κάνεις λάθος.
Δεν αναφέρομαι μόνο στα "παράπλευρα" θέματα, αλλά και στα "ειδικά".

Και αυτά είναι:

1. Η ΓΘΣ δεν επιβάλλει όριο στην ταχύτητα του φωτός, ενω η ΕΘΣ το κάνει.

2. Η βάση στήριξης της ΓΘΣ είναι οι εξισώσεις πεδίου.Αλήθεια, πόσοι λαμβάνουν υπ'όψιν το γεγονός, πως αυτές οι εξισώσεις παραμένουν άλυτες?

3. Οι εξισώσεις πεδίου του Αϊνστάϊν, δεν έχουν καμία επιβεβαιωτική αξία.Το γνωρίζουν αυτο οι φυσικοί?Ασφαλώς ναι!

4. Οι εξισώσεις πεδίου, παραβλέπουν ή όχι τα φυσικά φαινόμενα?

5. Τα μαθηματικά των εξισώσεων, ζητούν απο την Φύση, να υπακούσει σ'αυτά. Αν είναι δυνατόν!

6. Η ΓΘΣ, ασχολείται κατά βάση με την βαρύτητα, η οποία εξακολουθεί να είναι ο άγνωστος Χ της φυσικής.Οποιος ισχυρίζεται ότι κατανοεί και εξηγεί την βαρύτητα, με απόλυτη σιγουριά και πέραν πάσης αμφιβολίας, είναι απλώς τσαρλατάνος, ή πληρωμένος εκτιμητής.

7. Το ότι η κυρτότητα του χωροχρόνου, αναγκάζει τα σώματα να πλησιάζουν το ένα το άλλο και ότι η βαρύτητα είναι το προϊόν αυτής της κυρτότητας, ή αντιστρόφως, είναι μια καθαρά προσωπική άποψη του Αϊνστάϊν, η οποία εκφράζεται μαθηματικά, μέσω των άλυτων εξισώσεων πεδίου.Πόσο πορωμένος πρέπει να είναι κανείς, για να διαπιστώσει, την "μωρία" αυτής της θεωρίας?

8. Πάνω σε αυτή την υποθετική θεωρία, για την ερμηνεία των βαρυτικών φαινομένων, προσαρμόσθηκαν και οι ανάλογες εξισώσεις.Δηλαδή αποδεικνύουμε μαθηματικά μια υπόθεση, χρησιμοποιώντας άλυτες πιθανές εξισώσεις και εν συνεχεία, πάνω σε αυτές τις εξισώσεις προσπαθούμε να επιτύχουμε σωρεία προβλέψεων.Δαπανούμε χρόνο και χρήμα, πολύ χρήμα, για να επιβεβαιώσουμε κάτι υποθετικό, κάτι εικονικό, μια εικασία, στηριζόμενοι σε σαθρές βάσεις.( βλέπε άλυτες εξισώσεις).
Και το απίστευτο είναι, πώς το κάνουμε επι 100 συναπτά έτη!

9. Οι βαρυτικές δυνάμεις, τα βαρυτικά δυναμικά πεδία και το ηλεκτρομαγνητικό βαρυτικό πεδίο, έρχονται ή όχι σε μερική, αν όχι σε ολική σύγκρουση με τις εξισώσεις πεδίου του Αϊνστάϊν? Σε αυτο το σημείο υπάρχει διάσταση απόψεων, αλλά δεν είναι του παρόντος.

10. Η ΓΘΣ, προβλέπει την δημιουργία βαρυτικού πεδίου, με την κυρτότητα του χώρου-χρόνου, γύρω απο την ύλη, χωρίς να δίνει επαρκείς αποδείξεις και λυμένες εξισώσεις, για την ύπαρξη αυτής της κυρτότητας.
Εχει σκεφθεί κανείς, ότι άν πράγματι συνέβαινε αυτο στην φύση και όχι μόνο στα μαθηματικά, τότε δεν θα υπήρχε καθόλου ενέργεια, μέσα στο πεδίο? Σαφώς οι φυσικοί το γνωρίζουν.Οι καλοί φυσικοί, εννοείται!
Ομως...100 χρόνια σιωπούν!

Υπάρχουν κι άλλα Αλέξανδρε και τα ξέρεις.Το θέμα είναι να τα παραδεχθείς.

Και όλα αυτά, χωρίς τα "παράπλευρα" θέματα που επικαλέσθηκες, όπως ο αιθέρας.

Θα μου πείς, ότι η ΓΘΣ είναι ότι καλύτερο έχουμε μέχρι στιγμής και πρέπει να θεωρούμε εαυτούς περήφανους, για την διατύπωση και την αποδοχή της.
Λυπάμαι, αλλά δεν το βλέπω έτσι.

Προσωπικά ασπάζομαι, μόνο ότι είναι απόλυτα σίγουρο και πέραν πάσης αμφιβολίας.

Στην Φυσική Αλέξανδρε, πρέπει πολλές φορές να δέχεσαι το αποτέλεσμα ακόμη και αν αγνοείς την αιτία πρόκλησής του.Το να διατυπώνεις θεωρίες για την αιτία, είναι σίγουρα όμορφο, θεμιτό και δείχνει εξυπνάδα.
Ομως Αλέξανδρε, απο την διατύπωση στην παραδοχή και την θεμελίωση ώς αξιωματική βάση, οποιασδήποτε θεωρίας, την θέση της εξυπνάδας, καταλαμβάνει η μωρία1

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Κηφεύς
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
3548 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2013, 09:51:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Κηφεύς  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Alexandros. :

Αυτά είναι τα αυτονόητα φίλε Κηφέα αλλά αν έχεις φτιάξει στο μυαλό σου ένα άλλο σενάριο όπου αυτές οι θεωρίες της Φυσικής δεν ταιριάζουν τότε είσαι υποχρεωμένος να απορρίψεις είτε τη Φυσική είτε το σενάριο.


Φίλε Αλέξανδρε

Στην παραπάνω επισήμανσή σου, έχω απαντήσει στο δεύτερο μήνυμά μου στις 28/10/2013 .

Παρ'όλα αυτά προσθέτω τα εξής :

Κατά τη γνώμη μου , η Φυσική όντας μια επιστήμη (όπως όλες οι άλλες) , είναι εξ αντικειμένου υπαρκτή (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι η έκφραση αυτή είναι επαρκώς δόκιμη) . Γι' αυτό και δεν την απορρίπτω .

Όσον αφορά το εκάστοτε σενάριο που ακολουθείται από την επιστήμη , εάν αποδειχθεί ότι δεν οδηγεί σε συμπέρασμα που συμφωνεί με το πείραμα και την παρατήρηση (δηλαδή στο επιθυμητό αποτέλεσμα) , τότε οδηγούμαστε , κατ'ανάγκην στην αλλαγή του , ακολουθώντας άλλο σενάριο .

Ου τα πάντα τοις πάσι ρητάΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2013, 20:47:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Μόνο στα πιο σημαντικά

quote:

2. Η βάση στήριξης της ΓΘΣ είναι οι εξισώσεις πεδίου.Αλήθεια, πόσοι λαμβάνουν υπ'όψιν το γεγονός, πως αυτές οι εξισώσεις παραμένουν άλυτες?

Τι εννοείς άλυτες?

Ορίστε οι στατικές (ανεξάρτητες του χρόνου) λύσεις

Λύση Schwarzschild

Λύση Reissner-Nordstrom

Λύση Kerr

Και οι μη στατικές ή δυναμικές

Λύση Friedmann-Lemaitre-Robertson-Walker

Λύση Einstein-de Sitter

quote:

3. Οι εξισώσεις πεδίου του Αϊνστάϊν, δεν έχουν καμία επιβεβαιωτική αξία.Το γνωρίζουν αυτο οι φυσικοί?Ασφαλώς ναι!

4. Οι εξισώσεις πεδίου, παραβλέπουν ή όχι τα φυσικά φαινόμενα?

5. Τα μαθηματικά των εξισώσεων, ζητούν απο την Φύση, να υπακούσει σ'αυτά. Αν είναι δυνατόν!


Μα τι γράφεις βρε ΝΙΚΟΜΑΧΕ???

Μετράς?

Βαρυτική διαστολή του χρόνου με άμεση συνέπεια τη μεταβολή της συχνότητας του φωτός.

Εκτροπή του Φωτός κοντά σε μεγάλης μάζας αντικείμενα και βαρυτική χρονοκαθυστέρηση γνωστή και ως Shapiro effect.

Τροχιακή μετάπτωση στις τροχιές των ουρανίων σωμάτων ή αλλιώς μετάπτωση των αψίδων.

Τροχιακή εξασθένηση σε συστήματα αποτελούμενα από απο πολλαπλά μεγάλης μάζας ουράνια σώματα

Βαρυτικοί φακοί με τους οποίους παρατηρούμε μακρινούς γαλαξίες ή συμπλέγματα γαλαξιών.

Γεωδαιτικές Μεταπτώσεις (ή φαινόμενο Sitter) μαζί με το σχετικό φαινόμενο του Frame Dragging

Βαρυτικά κύματα (έμμεσα παρατηρούμενα προς στιγμήν).

quote:

Θα μου πείς, ότι η ΓΘΣ είναι ότι καλύτερο έχουμε μέχρι στιγμής και πρέπει να θεωρούμε εαυτούς περήφανους, για την διατύπωση και την αποδοχή της.

ΑΚΡΙΒΩΣ ΝΙΚΟΜΑΧΕ.

quote:

Λυπάμαι, αλλά δεν το βλέπω έτσι.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΙΚΟΜΑΧΕ διότι ΔΕΝ είναι θέμα οπτικής...

quote:

Προσωπικά ασπάζομαι, μόνο ότι είναι απόλυτα σίγουρο και πέραν πάσης αμφιβολίας.

ΤΙΠΟΤΑ, μα ΤΙΠΟΤΑ στην Επιστήμη δεν είναι απόλυτα σίγουρο και πέραν πάσης αμφιβολίας.


______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2013, 20:52:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κηφεύς

Φίλε Αλέξανδρε

Στην παραπάνω επισήμανσή σου, έχω απαντήσει στο δεύτερο μήνυμά μου στις 28/10/2013 .

Παρ'όλα αυτά προσθέτω τα εξής :

Κατά τη γνώμη μου , η Φυσική όντας μια επιστήμη (όπως όλες οι άλλες) , είναι εξ αντικειμένου υπαρκτή (χωρίς να είμαι σίγουρος ότι η έκφραση αυτή είναι επαρκώς δόκιμη) . Γι' αυτό και δεν την απορρίπτω .

Όσον αφορά το εκάστοτε σενάριο που ακολουθείται από την επιστήμη , εάν αποδειχθεί ότι δεν οδηγεί σε συμπέρασμα που συμφωνεί με το πείραμα και την παρατήρηση (δηλαδή στο επιθυμητό αποτέλεσμα) , τότε οδηγούμαστε , κατ'ανάγκην στην αλλαγή του , ακολουθώντας άλλο σενάριο .


Φίλε Κηφέα, λέγοντας σενάριο εννοούσα αυτό που έχει ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ μέσα στο κεφάλι του περί Επιστήμης, Κόσμου κτλ.

Κατά τ'άλλα σ'αυτά που γράφεις συμφωνώ απολύτως καθώς είναι αυτονόητα.

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/11/2013, 21:15:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Φίλε Κηφέα, λέγοντας σενάριο εννοούσα αυτό που έχει ο ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ μέσα στο κεφάλι του περί Επιστήμης, Κόσμου κτλ.

Αρχισες τις χριστιανικές αρλούμπες?

Τι νομίζεις πως έχω στο κεφάλι μου?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 01:50:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
NIKOMAXOΣ

Αρχισες τις χριστιανικές αρλούμπες?

Τι νομίζεις πως έχω στο κεφάλι μου?


Δεν νομίζω τίποτα.
Τα έχεις καταθέσει ΟΛΑ ΓΡΑΠΤΩΣ εδώ μέσα.

Για τη θέση σου για τις Επιστήμες μπορεί όποιος επιθυμεί να ανατρέξει ελάχιστα μηνύματα σου πιο πάνω ενώ για την κοσμοθέασή σου υπάρχουν τα κάτωθι.

Μιλώντας λοιπόν για αρλούμπες αρκέσου σ'αυτές:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ Νο 1

quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Θεωρώ λοιπόν, πως αυτοί οι διαγαλαξιακοί ταξιδιώτες, ίσως και οι ενδογαλαξιακοί, έχουν κάποια "αγραφη" νομοθεσία, να μην επεμβαίνουν στην φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων.

θα μπορούσα να εξηγήσω τις αναμίξεις των "θεών" σε ενδοπλανητικές διενέξεις, προς ίδιον όφελος και κατα παράβασιν της ανωτέρω "άγραφης" νομοθεσίας.
Πράγμα που επισύρει την τιμωρία εκ μέρους της όποιας γαλαξιακής ή διαγαλαξιακής συμμαχίας-ομοσπονδίας.
Εξ'ού και οι "πόλεμοι" των θεών, το κυνήγι απο πλανήτη σε πλανήτη και η επιρροή που ασκούν οι "κακοί" σε ηλιθίους γηγενείς, προσφέροντας μέρος της τεχνολογίας τους.

Υπάρχει και ο εκβιασμός.
Π.χ., μια ομάδα απο παραβάτες-αποστάτες της "άγραφης" νομοθεσίας, να κρατούν αιχμάλωτο έναν ολόκληρο πλανήτη, εκβιάζοντας τους διώκτες τους, με την καταστροφή του, εκμεταλευόμενοι τον σεβασμό που τρέφουν οι "καλοί", προς κάθε μορφή ζωής και την απόφασή τους να αφήνουν την εξέλιξη, να ακολουθεί την φυσική της πορεία.

Απαντάει αυτο στις ερωτήσεις σου Sol-Mix?
Είμαι σίγουρος ότι το έχεις σκεφθεί κι εσυ.


ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ Νο 2

quote:

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ


οι ανωτέρω, ακριβώς αυτοί της φωτογραφίας, είναι οι "αδιάφθοροι".Είναι η φυλή που παίζει τον ρόλο του αστυνόμου του γαλαξία.Προέρχονται απο κι αυτοί απο την Ανδρομέδα.

Ξέρω, ότι φαίνονται γελοία αυτα, αλλά απευθύνονται σε "ειδικό" κοινό, το οποίο ασχολείται λίγο-πολύ με το θέμα και δεν θα κάνει τον κόπο να ρωτήσει << που τα ξέρεις όλα αυτα >>, επειδή το κοινό αυτο διαισθάνεται, την πιθανή εκδοχή των ανωτέρω, καθώς και το τρόπο εξαγωγής συμπερασμάτων, μέσα απο τις διασωθείσες γραφές.


ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ Νο 3

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Με αυτο το ερώτημα, είχα ασχοληθεί στο παρελθόν και το έθεσα σε κάποιον 'ειδικό".
Πήρα εμπεριστατωμένες απαντήσεις, με λεπτομέρεια και συνάφεια.

Εν περιλήψει:
1. Ο πληθυσμός τους, λόγω του χώρου, που χρησιμοποιούν δεν ξεπερνά τα 800.000 άτομα (πριν 15 χρόνια) και ώς εκ τούτου υπερτερούμε στρατιωτικά.

2.Η τεχνολογία τους, μπορεί να αντιμετωπισθεί απο μας, πάλι λόγω αριθμών τεχνουργημάτων.

3.Και σημαντικότερον, υπάρχει και για αυτούς...αντίπαλο δέος, απο άλλες φυλές.

Δεν μπορώ να θυμηθώ, που βρήκα προσφατα σε κάποια επιστημονική ανακοίνωση, το "πόρισμα" ενος βιολόγου ή ανθρωπολόγου δεν είμαι σίγουρος, ο οποίος διατείνεται ότι οι δεινόσαυροι ή οι απόγονοί τους, θα μπορούσαν άνετα, να έχουν αποκτήσει νοημοσύνη, μέσω φυσικής εξέλιξης.

Εχουν κι αυτοί εχθρούς, ομοίους τους, τους γνωστούς Reptilians, που είναι κι αυτοί σαυρόμορφοι και προέρχονται απο το σύστημα του Δράκοντα.


ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ unlimited edition!!!

Υ.Γ Περίμενα να επανατοποθετηθείς για τη ΓΘΣ μετά από τη δική μου απάντηση αλλά με εξέπληξες δυσάρεστα για μια ακόμη φορά...

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.

Edited by - Alexandros. on 02/11/2013 01:55:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 11:49:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λόγω ηλιθιότητας, ήρθες να κάνεις και αυτο το θέμα πουτάνα!

Αλέξανδρε, δεν ψωνίζουμε απο σένα!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 14:43:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
NIKOMAXOΣ
Λόγω ηλιθιότητας, ήρθες να κάνεις και αυτο το θέμα πουτάνα!

Αλέξανδρε, δεν ψωνίζουμε απο σένα!!


Εγώ τοποθετήθηκα επί των λαθεμένων απόψεών σου περί ΓΘΣ.

Αντί απάντησης ψέλλισες κάτι για αρλούμπες, πήρες την απάντηση που σου άρμοζε μήπως και αποκτήσεις ευγένεια για το συνομιλητή σου και συνεχίζουμε.

Επανατοποθετήσου (αν δύνασαι) για τη ΓΘΣ και άσε τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά μέρος σε παρακαλώ πολύ.

Για παράδειγμα, επιμένεις ότι είναι άλυτες οι εξισώσεις πεδίου του Einstein?

Εξηγεί η ΓΘΣ παρατηρήσιμα φυσικά φαινόμενα που αδυνατεί η Νευτώνια Φυσική?

Αν δε δύνασαι καταλαβαίνεις ποιος φέρει την ηλιθιότητα ΚΑΙ στο εν λόγω θέμα...

Ελπίζω στην ταχεία συμμόρφωσή σου προς τους κανόνες του πολιτισμένου επιστημονικού διαλόγου και στην αποφυγή ΑΠΡΟΚΛΗΤΩΝ προσβλητικών χαρακτηρισμών του συνομιλητή σου.

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 15:41:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για παράδειγμα, επιμένεις ότι είναι άλυτες οι εξισώσεις πεδίου του Einstein?

Ναι.

Πόσες λύσεις παρουσίασες?
πόσες απο αυτές έχουν την ίδια κατάληξη?
μπορεί οποιοσδήποτε να προχωρήσει σε λύσεις κατα το δοκούν?

Ειδικά αυτη: << Λύση Friedmann-Lemaitre-Robertson-Walker >>, "μπάζει" ή όχι απο παντού?

Οι εξισώσεις πεδίου εξαρτώνται ή όχι απο την κατανομή ύλης και ενέργειας στο χώρο?
Είναι αυτα τα ποσά γνωστά για όλο το σύμπαν?
Μπορούν να εφαρμοσθούν π.χ. στον Μ72?
ΣΑφώς όχι.
Επομένως?

κοίτα:

g=GM/r2=^r σωστά?

Οπου g= G≈6.67×10(-11) η σταθερά της βαρύτητας!!!
Δεν γνωρίζουμε τι είναι καλά-καλά η βαρύτητα, αλλά απο σταθερές να φάνε και οι κότες!!

quote:

Βαρυτική διαστολή του χρόνου με άμεση συνέπεια τη μεταβολή της συχνότητας του φωτός.

Αν δέχεσαι βαρυτική διαστολή του χρόνου, τότε καλά κάνεις και δέχεσαι και την ΓΘΣ.
Εγω δεν την δέχομαι.

Αν αρχίσουμε την αντιπαραβολή εξισώσεων, θα γίνουμε βαρετοί και σε μας τους ίδιους.
Εξήγησα χωρίς μαθηματικές εξισώσεις ,τους λόγους για τους οποίους απορρίπτω την ΓΘΣ.Εσυ όπως και άλλοι πολλοί την δέχεσθε.
κανένα πρόβλημα!!
Ούτως ή άλλως, δεν έχει καμία εφαρμογή την φυσική μας ζωή!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 18:20:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
NIKOMAXOΣ
quote:

Για παράδειγμα, επιμένεις ότι είναι άλυτες οι εξισώσεις πεδίου του Einstein?

Ναι.

Πόσες λύσεις παρουσίασες?


ΠΟΛΛΕΣ για κάποιον που θεωρεί ΑΛΥΤΕΣ τις εν λόγω εξισώσεις.

Άλλη μια για εμπέδωση.

Οι στατικές (ανεξάρτητες του χρόνου) λύσεις

Λύση Schwarzschild

Λύση Reissner-Nordstrom

Λύση Kerr

Και οι μη στατικές ή δυναμικές

Λύση Friedmann-Lemaitre-Robertson-Walker

Λύση Einstein-de Sitter

Εσύ από πόσες και επάνω θα ήθελες για να παραδεχτείς ότι το σύστημα των εξισώσεων ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΟ???

quote:

πόσες απο αυτές έχουν την ίδια κατάληξη?

Η σχέση σου με τη Φυσική και τα Μαθηματικά ποια είπαμε ότι είναι???

Καλά, το σύστημα μη γραμμικών διαφορικών εξισώσεων το υποβιβάζεις σε σύστημα γραμμικών εξισώσεων πρώτου βαθμού που έμαθες να λύνεις μονοσήμαντα στο Γυμνάσιο???

Έχεις κάτι πιο σοβαρό ως αιτίαση ή βρήκες τρόπο για να μάθεις τζάμπα τη ΓΘΣ???

quote:

μπορεί οποιοσδήποτε να προχωρήσει σε λύσεις κατα το δοκούν?

Εσύ ναι, οι παραπάνω καθότι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ όχι!
Είναι λύσεις αποδεκτές από την Επιστημονική κοινότητα που ΕΞΗΓΟΥΝ παρατηρούμενα φυσικά φαινόμενα άρα το κατά το δοκούν κράτα το γερά για τον εαυτό σου.

quote:

Ειδικά αυτη: << Λύση Friedmann-Lemaitre-Robertson-Walker >>, "μπάζει" ή όχι απο παντού?

Η FLRW μετρική χρησιμοποιείται από το ΛCDM συμπαντικό μοντέλο για να περιγράψει οτιδήποτε παρατηρούν οι αστροφυσικοί στο σύμπαν.

Αν αυτή τη λύση τη θεωρείς ότι "μπάζει νερά" δεν μπορώ να ασχοληθώ περαιτέρω.

quote:

Οι εξισώσεις πεδίου εξαρτώνται ή όχι απο την κατανομή ύλης και ενέργειας στο χώρο?

Κατά μια γενική έννοια ναι, αν και το πιο σωστό είναι ότι οι εν λόγω εξισώσεις έχουν στο ένα μέλος τη γεωμετρία του χωρόχρονου και στο άλλο τον τανυστή ορμής-ενέργειας.

Αλλά για να δούμε που θες να καταλήξεις...

quote:

Είναι αυτα τα ποσά γνωστά για όλο το σύμπαν?

Βεβαίως, όπως μπορεί να θεωρηθεί κάτι "γνωστό" στη σύγχρονη Φυσική (δηλ. και μέσω σχετικών μοντέλων) είτε το σύμπαν θεωρηθεί ομογενές και ισότροπο είτε οχι.

Αν αυτό σε ενοχλεί μείνε στη Νευτώνια ή βρες δική σου θεωρία

quote:

Μπορούν να εφαρμοσθούν π.χ. στον Μ72?
ΣΑφώς όχι.

Τι εννοείς?


quote:

κοίτα:

g=GM/r2=^r σωστά?

Οπου g= G≈6.67×10(-11) η σταθερά της βαρύτητας!!!
Δεν γνωρίζουμε τι είναι καλά-καλά η βαρύτητα, αλλά απο σταθερές να φάνε και οι κότες!!


Σε ενοχλούν και οι φυσικές σταθερές τώρα???

Δεν χρειάζεται να κατανοείς κάτι με την έννοια που υπαίνισσεσαι για να υπολογίσεις τις φυσικές σταθερές.

Που το έχεις δει αυτό γραμμένο???

quote:

quote:

Βαρυτική διαστολή του χρόνου με άμεση συνέπεια τη μεταβολή της συχνότητας του φωτός.

Αν δέχεσαι βαρυτική διαστολή του χρόνου, τότε καλά κάνεις και δέχεσαι και την ΓΘΣ.
Εγω δεν την δέχομαι.


Μα, η μεταβολή της συχνότητας και συγκεκριμένα η μετατόπιση προς το ερυθρό είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ το οποίο εξηγήθηκε ΜΟΝΟ με τη ΓΘΣ!!!

Πως δεν τη δέχεσαι???

quote:

Ούτως ή άλλως, δεν έχει καμία εφαρμογή την φυσική μας ζωή!

Ποια είναι η φυσική σου ζωή δηλαδή?

Δε σε νοιάζει να μάθεις τις Αρχές (ή πιο ουτοπικά την ΜΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΡΧΗ) που διέπουν το Σύμπαν???

Δυστυχώς για εσένα η Φυσική κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό και δεν περιορίζετε σ'αυτά που αφορούν τη "φυσική σου ζωή".

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.

Edited by - Alexandros. on 02/11/2013 18:29:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 18:55:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Με έβαλες στην θέση μου και απέδειξες περίτρανα, ότι δεν έχω καμία σχέση με την φυσική.
Αλλωστε μανάβικο έχω!!

Πήγαινε τώρα να παίξεις με τα άλλα παιδάκια στο Μυθος!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 21:53:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σου.
Με έβαλες στην θέση μου και απέδειξες περίτρανα, ότι δεν έχω καμία σχέση με την φυσική.
Αλλωστε μανάβικο έχω!!

Πήγαινε τώρα να παίξεις με τα άλλα παιδάκια στο Μυθος!


Δε θέλω ούτε να μου αγχώνεσαι ούτε να παρεκτρέπεσαι.

Συζήτηση κάνουμε και περιμένω τις επανατοποθετήσεις σου και τις ενστάσεις σου στα γραφόμενά μου ώστε να προχωρήσει ο διάλογος.

Ωφελημένοι θα βγούμε όλοι μας από μια συζήτηση επιπέδου...

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 22:25:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ωφελημένοι θα βγούμε όλοι μας από μια συζήτηση επιπέδου...

Πώς θα γίνει αυτο?
Δεν έχω επίπεδο, όπως και απέδειξες με τις θέσεις σου.

Επομένως για αγγούρια και ντομάτες θέλεις να μιλήσουμε?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 22:34:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και για να τελειώνουμε, σου συνιστώ να βρείς το...κατάλληλο πρόσωπο, να του κάνεις αυτές τις ερωτήσεις.
Εχει μεγάλο όνομα στην εφηρμοσμένη παπαρολογία.Είναι ο Tsolkas.gr!!

και επίσης να μην ξεχάσεις να του πείς, ότι οι εξισώσεις πεδίου του Αϊνστάϊν έχουν...πολλές και σοβαρές λύσεις!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 22:56:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Alexandros

Ως βατράχι μεταξύ ιπποποτάμων. θέτω απορία.

Η σύγχρονη φυσική, μέσα από τις ΓΘΣ και ΚΘ, τί πετυχαίνει καλύτερα:

Τη μέτρηση της πρόβλεψης, ή την πρόβλεψη της μέτρησης?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 23:01:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ

Μην αγχώνεσαι και μην παρεκτρέπεσαι.

Επανατοποθετήσου σε παρακαλώ...

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.

Edited by - Alexandros. on 02/11/2013 23:02:32Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 23:04:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν αγχώνομαι καθόλου.

Εχω καλέσει την...ΜΥΘΗΡΑ!!!

Είναι ακριβώς στο επίπεδό σου!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Alexandros.
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


448 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/11/2013, 23:07:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Alexandros.  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
DSM

Alexandros

Ως βατράχι μεταξύ ιπποποτάμων. θέτω απορία.

Η σύγχρονη φυσική, μέσα από τις ΓΘΣ και ΚΘ, τί πετυχαίνει καλύτερα:

Τη μέτρηση της πρόβλεψης, ή την πρόβλεψη της μέτρησης?


Γνωρίζεις πως ορίζεται η "πρόβλεψη" στη Φυσική?

______________
εἰ μή τινα ἄλλον ὁ θεὸς ὑμῖν ἐπιπέμψειεν κηδόμενος ὑμῶν. Όχι Socrates, μετά από εσένα ήρθε ο ΙΔΙΟΣ και επέβαλε τη...Χούντα Του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 50 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1855469
Maintained by Digital Alchemy