ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 8
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/02/2004, 22:35:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι ρόλο παίζει η εβραϊκή δεισιδαιμονία και οι πανάρχαιες μαγικές πρακτικές στην λατρεία του Χριστιανισμού?

Τι ρόλο παίζουνε οι εξορκισμοί και τα δαιμονοποιημένα εκκλησιαστικά κείμενα στην διαμόρφωση των πιστών και του ψυχισμού τους?

Το ψυχοκοινωνικό φαινόμενο της μαγείας δικαιολογείται στην προ-επιστημονική εποχή, και οι μάγοι της εκάστοτε φυλής ήσαν και οι «ερμηνευτές» των «κακών πνευμάτων» που προκαλούσανε διάφορες καταστροφές. Με λίγα λόγια οι μάγοι ήτανε οι ΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ.

Ο φόβος της μαγείας, αλλά και η μαγεία του φόβου, συντηρείται ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ από το εβραιοχριστιανικό δόγμα και επιζεί διαχρονικά όπως και τα ΒΛΑΒΕΡΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ: μεταλλάσσονται και επιχρίονται σε «ιεροπρεπή»…ευχέλαια!

Διότι ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ να εξηγήσει κανείς σε ένα νεαρό ελληνόπουλο τι εστί η βαρύγδουπη «Ευχή επί οικίας περιεργαζομένης υπό πονηρών πνευμάτων» που καλείται να διαβάσει ο σεβαστός παπούλης? Να του μιλήσει για…περιοδεύοντα κακόβουλα δαιμόνια και μαύρα διαβολάκια που ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ την οικιακή γαλήνη? Και συγκεκριμένα:

« Κύριε Σαββαώθ, φύσαι και διαφύλαξον ημάς από του σκότους νυκτερινού, από φόβον νυκτερινού, από πράγματος εν σκότει διαπορευομένου, από βέλους πετομένου ημέρας, από συμπτώματος και δαιμονίου μεσημβρηνού»!

Υπάρχουνε βέβαια και άλλες πολλές παρόμοιες απαγγελίες μαγικών κειμένων (!), οι οποίες «ρυθμίζουνε» την «Θεϊκή παρέμβαση» στα θέματα…γεωργικών καλλιεργειών, θέματα…καιρικών ακραίων φαινομένων καθώς ακόμα και….ενδεχόμενο απειλής σεισμού!!!

Εάν προμηθευτεί κανείς το «Ευχολόγιον το Μέγα» της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, τότε θα απολαύσει ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ εξορκισμούς (επ’αμοιβή!) και κείμενα ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ.

Και ερωτώ:
Αυτοί είναι ωρέ οι ταγοί του Ελληνισμού?
Αυτοί είναι οι συνεταίροι του Υπουργείου Παιδείας των Ελλήνων?
Αυτοί είναι οι υποτιθέμενοι διασώστες του αρχαιοελληνικού πνεύματος?


Skorpina
Μέλος 2ης Βαθμίδας


236 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2004, 18:05:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Skorpina  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe μήπως είσαι ο Καλόπουλος?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

drumx13
Πλήρες Μέλος

Greece
1049 Μηνύματα
Απεστάλη: 09/02/2004, 22:03:12  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους drumx13  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και εσενα τι σε νοιαζει ρε φιλε
τραβας κανα ζορι????

Οπως εσυ εισαι ελευθερος να λες και να πιστευεις οτι θες
ετσι και ο καθε πολιτης αυτης της χωρα εχει δικαιωμα να πιστευει και να λεει οτι θελει
γιατι οργιζεσαι λοιπον????

Αγαπη για οτι ερχεται και συγχωρεση για οτι εχει ηδη γινειΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2004, 01:51:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Skorpina,

αντί να προσπαθείς να....με βαφτίσεις (!) δέν μας εξηγείς καλύτερα την θέση σου?

Κατα τα άλλα σε βλέπω ΛΑΛΙΣΤΑΤΗ και ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΗ. Δέν λέω, προσφέρει στον διάλογο και την διαμόρφωση της γνώμης, αλλά καλά είναι να τοποθετούμαστε ΚΑΙ στα λιγότερο ευχάριστα θέματα

Λοιπόν?

Πως αντιμετωπίζεις τον ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ των ρασοφόρων?

Για να δούμε...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Admin
Forum Admin

Greece
2326 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2004, 02:32:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Admin  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
drumx13... Προσοχή!


-------------------------
"Ζήτησε από τη γη, τον
αέρα και από το νερό, τα
μυστικά που κρατούν για
σένα"

-------------------------Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 10/02/2004, 16:50:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Προκειμένου να διευκολύνουμε την κατανόηση της πραγματικής διάστασης αυτής της ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΗΣ δεισιδαιμονίας (ευχέλαιο), αλλά και να αντιληφθούμε ότι ουσιαστικά μιλάμε για ένα….μυστήριο της Ορθοδοξίας (!), ας ρίξουμε μια ματιά στην επίσημη (και υποκριτική) διατύπωση.

«ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ
Είναι ένα προαιρετικό μυστήριο στο οποίο παρακαλούμε τον Κύριο να θεραπεύσει τις ψυχικές και σωματικές αρρώστιες. Μέσω του ευλογημένου λαδιού οι πόνοι και τα βάσανα ενώνονται με αυτά του Χριστού και συγχωρούνται οι αμαρτίες.»

Σχόλιο: ούτε λόγος δεν γίνεται βέβαια περί ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ, ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ…ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΙΣΜΩΝ και άλλα παρόμοια ευτράπελα και φρενοβλαβή!

Ταυτόχρονα όμως, το θέμα του ΣΑΤΑΝΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ και των εξορκισμών κατά της αφεντιάς του, ακολουθεί ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ τον έρημο πιστό του δόγματος. Και μάλιστα…ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!

Τι λέει η επίσημη θέση ως προς την βάπτιση?

«Με το Βάπτισμα γίνεται η μύηση στο Χριστό και στην Εκκλησία. Συνήθως γίνεται στην παιδική ηλικία.
Ο ιερέας βυθίζει το παιδί τρεις φορές στο νερό, μία στο όνομα του Πατρός, μία στο όνομα του Υιού και μία στο όνομα του Αγίου Πνεύματος.
Αυτή η κίνηση του βυθίσματος, συμβολίζει την τριήμερη ταφή και ανάσταση του Κυρίου.
Συμβολίζει όμως και τον θάνατο του παλαιού ανθρώπου και την ανάσταση και γέννηση του καινούργιου στο καινούργιο Βασίλειο του Θεού.»

Σχόλιο: πάλι λοιπόν συναντούμε την ίδια (υποκριτική) εικόνα. Ούτε κουβέντα για τους Σατανο-εξορκισμούς όπως, «Απομάκρυνε Κύριε από αυτόν κάθε κακό και ακάθαρτο πνεύμα που φώλιασε (του βρέφους!) μέσα στην ψυχή του».

Στην συνέχεια, θα ζητηθεί από τον ανάδοχο να ΑΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, να τον διώξει φυσώντας τρεις φορές (!!), και έτσι λαμβάνει το άμοιρο το βρέφος το νέο του όνομα….

Και μιάς και αναφέραμε έναν ακόμα ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ, να μην παραλείψουμε να παραθέσουμε και ένα ακόμα μυστήριο που λαμβάνει χώρα κατά την διαδικασία του εξορκισμού-βάπτισης. Αυτό του ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ.

Η επίσημη τοποθέτηση:
«Δεύτερο μυστήριο που τελείται την ίδια ώρα με το βάπτισμα είναι το ΧΡΙΣΜΑ Χρίεται ο νεοφώτιστος με Άγιο Μύρο στα κύρια μέρη του σώματος (μέτωπο, μάτια, αυτιά, στήθος, πλάτη, χέρια, πόδια ) και δέχεται τα χαρίσματα και τις δωρεές του Αγίου Πνεύματος.
Άγιο Μύρο είναι μια σύνθεση από λάδι και διάφορες αρωματικές ουσίες που συμβολίζουν τα διάφορα χαρίσματα του Αγίου Πνεύματος.
Παρασκευάζεται και καθαγιάζεται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης και μοιράζεται σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες.»

την...αποκλειστικότητα της συνταγογραφίας απο ΠΟΥ την πήρανε????)

Και εδώ, φυσικά, δεν διαβάζουμε τίποτα το «μεμπτό». Έχετε καμία αντίρρηση ότι η διατύπωση σφύζει από ιεροπρέπεια? Ούτε εγώ!

Το (υποτιθέμενο) χριστιανικό μυστήριο της βάπτισης, ομοίως και το μυστήριο του ευχέλαιου, κατάγονται από πανάρχαιες ιεροτελεστίες των διαφόρων λαών, οι οποίοι και απέδιδαν στο νερό μαγικές ιδιότητες ως μέσω καθαρμού.

Ουσιαστικά πρόκειται για την επιβίωση ενός πρωτόγονου παρελθόντος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε επιπλέον με μία σειρά απολιθωμένων δεισιδαιμονιών του αρχέγονου εβραϊσμού («ευχέλαιο»), οι οποίες στην περίπτωση της βάπτισης, με πρόσχημα το δήθεν προπατορικό αμάρτημα, εμπορεύονται την «απαλλαγή» δια του νηπιοβαπτισμού-προσηλυτισμού.

Απλά, και δίχως συναισθηματικές φορτίσεις.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


398 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2004, 18:37:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Και εσενα τι σε νοιαζει ρε φιλε
τραβας κανα ζορι????

Οπως εσυ εισαι ελευθερος να λες και να πιστευεις οτι θες
ετσι και ο καθε πολιτης αυτης της χωρα εχει δικαιωμα να πιστευει και να λεει οτι θελει
γιατι οργιζεσαι λοιπον????


ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ;;;
ΑΣΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ¨ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ¨ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΠΑΕΙ ΠΛΑΚΑ...

Edited by - ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ on 11/02/2004 18:38:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/02/2004, 20:37:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΟΣ,

με το να ψάχνεις φαντάσματα και "συνεργασίες με την ιδιοκτησία" (?), ενδεχομένως να θεωρηθεί και ως χιούμορ, αλλά μάλλον κακόγουστο

Ως προς το θέμα της αναγωγής των δεισιδαιμονιών σε...."μυστήριο", και την υιοθέτηση τους ως "εκκλησιαστκό εξορκισμό", μπορεί λοιπόν εσύ (και λίγοι ακόμα..) να βλέπεις μία μεγάλη "πλάκα", πολλοί όμως βλέπουνε μια ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και απολιθωμένη εβραϊκή ΣΑΤΑΝΟΛΑΓΝΕΙΑ!

Εάν πιστεύεις ότι η ΣΑΤΑΝΟΛΑΓΝΕΙΑ ("ευχέλαιο") αποτελεί απλά ένα χαρτζιλίκι για τους περιφερόμενους ΕΞΟΡΚΙΣΤΕΣ (παπάδες), τότε δικαίωμα σου.

Εάν πάλι έχεις άλλη, τεκμηριωμένη, άποψη ευχαρίστως να μας την παρουσιάσεις.

Με πυροτεχνήματα και αλαλαγμούς ΔΕΝ ΠΕΙΘΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 00:04:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
...μία σειρά απολιθωμένων δεισιδαιμονιών...

quote:
Διότι ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ να εξηγήσει κανείς σε ένα νεαρό ελληνόπουλο τι εστί η βαρύγδουπη «Ευχή επί οικίας περιεργαζομένης υπό πονηρών πνευμάτων» που καλείται να διαβάσει ο σεβαστός παπούλης? Να του μιλήσει για…περιοδεύοντα κακόβουλα δαιμόνια και μαύρα διαβολάκια που ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ την οικιακή γαλήνη?

quote:
Σχόλιο: ούτε λόγος δεν γίνεται βέβαια περί ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ, ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ…ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΙΣΜΩΝ και άλλα παρόμοια ευτράπελα και φρενοβλαβή!

κλπ. κλπ. κλπ.

αγαπητέ Schwabe, μπήκα μέσα στο θέμα σου νομίζοντας ότι θα διαβάσω σχετικά με τη μαγεία στην Ορθοδοξία, πράγματι ένα καταπληκτικό θέμα, διότι υπάρχουν πάρα πολλές μαγικές τεχνικές στην ορθοδοξία.
όμως, από τα γραφόμενά σου παρατηρώ ότι μπλέκεις λίγο το θέμα με το Σατανισμό και τον εξορκισμό, που κατά τη γνώμη μου, αν και έχει μιά μικρή σχέση με τη μαγεία, δεν είναι καθόλου μαγεία.

γιά το λόγο αυτό δε θα σχολιάσω περί σατανολογίας και εξορκισμών, αλλά περί του θέματος, που όπως μας γράφεις, σε ενδιαφέρει να συζητήσουμε.

η μαγεία, η μεγάλη Θεική επιστήμη, που αποκαλύπτει στον άνθρωπο την Θεική υπόστασή του και το μέγεθος της βουλητικής του δύναμης, που τον εναρμονίζει με τις κοσμικές δυνάμεις και τον κάνει φορέα καθόδου της πανταχού παρούσας ενέργειας, εκφράζεται με πολλούς τρόπους στην ορθοδοξία, όπως άλλοστε και σε άλλες θρησκείες.
ουσιαστικά σε όλα τα κείμενα της χριστιανικής θρησκείας, και ιδιαίτερα μέσα στα λόγια του Απόστολου Παύλου βλέπουμε να αναφέρονται -συγκαλλημένες πάντα- οι "οδηγίες" γιά την κατάκτηση της Θεικής επιστήμης της μαγείας.
η εκκλησία προσπαθώντας να προφυλάξει το ακατέργαστο ακόμη άτομο από επιπόλεους χειρισμούς των "μαγικών οδηγιών" έχει φτιάξει ένα είδος "λαβυρίνθου" μέσα στον οποίο κρύβονται τα εσωτερικά, μαγικά νοήματα.
ο μελετητής πρέπει να περάσει δοκιμασίες, πρέπει να κοπιάσει πολύ γιά να κατανοήσει τι ψάχνει και πώς θα το βρει και το βρίσκω πολύ λογικό αυτό.


Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 01:53:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λίλιθ,

Λες:

«η μαγεία, η μεγάλη Θεική επιστήμη, που αποκαλύπτει στον άνθρωπο την Θεική υπόστασή του και το μέγεθος της βουλητικής του δύναμης, που τον εναρμονίζει με τις κοσμικές δυνάμεις και τον κάνει φορέα καθόδου της πανταχού παρούσας ενέργειας, εκφράζεται με πολλούς τρόπους στην ορθοδοξία, όπως άλλοστε και σε άλλες θρησκείες.
ουσιαστικά σε όλα τα κείμενα της χριστιανικής θρησκείας, και ιδιαίτερα μέσα στα λόγια του Απόστολου Παύλου βλέπουμε να αναφέρονται -συγκαλλημένες πάντα- οι "οδηγίες" γιά την κατάκτηση της Θεικής επιστήμης της μαγείας.»

Νομίζω, αν και αλλού είναι το θέμα, ότι πρέπει να ερμηνεύσουμε ορισμένα πράγματα. Εγώ θα έλεγα πως η μαγεία έχει αντιγράψει σημαντικά στοιχεία των μυστηριακών θρησκειών, παρουσιάζοντας π.χ. την την μύηση στην τεχνική της γοητείας σαν κάποιο «ιερό μυστήριο». Οι λόγοι είναι διάφοροι.

Πιστεύω ότι η μαγεία και η θρησκεία μοιράζονται απλά ΚΟΙΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ. Και τα δυο ρεύματα επιδιώκουν την απευθείας επαφή με έναν κόσμο ΠΟΥ ΣΙΩΠΑ. Επιδιώκουν την επαφή με τις υπερφυσικές δυνάμεις, εφαρμόζοντας πολύπλοκα τελετουργικά μύησης. Αλλά, μάλλον ΕΩΣ ΕΔΩ….

Ένας από τους κύριους στόχους της μαγείας είναι η ΘΕΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥ. Στόχος είναι η προσπάθεια ΕΞΟΜΟΙΩΣΗΣ του με τον «Θεό» που επικαλείται.

Το θέμα λοιπόν, και συνάμα «καυτό» ερώτημα, είναι: τι είδους «συγκαλυμμένες οδηγίες» βλέπεις (και πού?) στα λόγια του Σαύλου? Είναι «Θεϊκή επιστήμη» τελικά η μαγεία?

Ας σκεφτούμε δυνατά: παρά τις όποιες ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ομοιότητες με τις μυστηριακές θρησκείες, ο μάγος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ. Αν και θα αποκαλέσει τον ύψιστο θεό του Ερμή-Θωθ (Νοητό Θεό, δημιουργό Θεό, πνεύμα του Νου) στην πραγματικότητα οι ερμηνείες του αυτές δεν υποστηρίζονται από κάποιο δογματικό σύστημα.

Ο μάγος ΠΡΟΦΑΣΙΖΕΤΑΙ ότι επιζητά τη φιλοσοφία και την πνευματικότητα, αλλά στην πραγματικότητα επιδιώκει ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥ.
Η επιτυχία των (σκοτεινών..) σκοπών του βασίζεται στην επίκληση των «υπερφυσικών δυνάμεων» μεν, πλην όμως καπηλεύεται τους επίσημους τρόπους επικοινωνίας με αυτές, δηλαδή τις θρησκευτικές τελετές, και συστηματοποιεί ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ.

Επομένως, ΤΙ βλέπεις στα «μαγικά» λόγια του Σαύλου Λίλιθ?

Λες:

«Η εκκλησία προσπαθώντας να προφυλάξει το ακατέργαστο ακόμη άτομο από επιπόλεους χειρισμούς των "μαγικών οδηγιών" έχει φτιάξει ένα είδος "λαβυρίνθου" μέσα στον οποίο κρύβονται τα εσωτερικά, μαγικά νοήματα.
ο μελετητής πρέπει να περάσει δοκιμασίες, πρέπει να κοπιάσει πολύ γιά να κατανοήσει τι ψάχνει και πώς θα το βρει και το βρίσκω πολύ λογικό αυτό.»

Μου ακούγεται κομματάκι αόριστο, και συνάμα δίδει βατήρα για ένα (ακόμη) άλλοθι. Νομίζω ότι ο σκοπός της όποιας θρησκευτικής οργάνωσης (εκκλησίας) είναι όχι η «προφύλαξη» του ακατέργαστου ατόμου, παρά απλά η…προφύλαξη των κεκτημένων και της ΣΙΩΠΗΣ!

Να’σαι καλά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

VAIHINGER
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
203 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 02:46:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VAIHINGER  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος VAIHINGER  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο εκπεσών Άγγελος. Ένα παραμύθι για πνευματικά καθυστερημένους. Μια εικόνα που βασανίζει τα αγκυλωμένα μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων που βλέπουν στο πρόσωπό του το φόβητρο της αμαρτίας. Σύγχρονα φαινόμενα σαν τον σατανισμό, με όλα τα άρρωστα επακόλουθα που αυτό προκαλεί, βρίσκει αντιμέτωπο την θρησκευτική ευαισθησία των χριστιανών.

Όμως, η πνευματικώς υπόδουλη κοινωνία στην αίρεση των ναζωραίων, δεν γνωρίζει ότι πατέρας της αντίπαλης για αυτούς μορφής είναι η ίδια τους η θρησκεία. Με μια πρόχειρη ματιά στα ιερά τους βιβλία παρατηρούμε ότι εκεί που στην Παλαιά Διαθήκη, το όνομα του διαβόλου δεν αναφέρεται σχεδόν καθόλου, στην Καινή Διαθήκη, κατέχει εξέχουσα θέση. Συγκεκριμένα στην Παλαιά Διαθήκη, συναντούμε ένα Γιαχβέ που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για όσα συμβαίνουν στην γη, κρατώντας την σε «ισορροπία» μέσω του νόμου που παρέδωσε ο ίδιος στον Μωυσή.

Στον Ησαία: «Εγώ είμαι ο ανυπέρβλητος Γιαχβέ. Εγώ δημιουργώ το φώς και το σκοτάδι, εγώ κάνω την καλοτυχία και εγώ δημιουργώ την καταστροφή». Οι τρομερές όμως τιμωρίες που επέβαλε μετά από πράξεις οργής, ήταν υπερβολικές σε σχέση με τις ανθρώπινες αδυναμίες που τις προκάλεσαν.

Για να ανταπεξέλθουν σε αυτούς τους προβληματισμούς, οι Ιουδαίοι προσπάθησαν να συμβιβάσουν τον Γιαχβέ με την ύπαρξη του Κακού στον κόσμο, δημιουργώντας ένα «δίδυμο». Αναζητήθηκε ένας τρόπος για να γίνει ο διαχωρισμός ανάμεσα στην αγαθή πλευρά του Γιαχβέ και την ικανότητα να προκαλέσει κακό. Δημιουργήθηκαν έτσι μια σειρά από αγγελιοφόρους και υπηρέτες της ουράνιας αυλής, που δεν ήταν άλλο παρά ο διάβολος στην βρεφική του μορφή.

Όμως η γνωστή μορφή του, θα πραγματωθεί αργότερα. Η αίρεση των ναζωραίων δημιούργησε, με το πρόσωπο του έκπτωτου Αγγέλου, το ουσιώδες εκείνο στοιχείο που θα διέσωζε την αίρεσή τους, και θα την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις τόσες μεσσιανικές δοξασίες της εποχής. Ο διάβολος ήταν ο αντίπαλος εκείνος που είχε την απαράμιλλη δυνατότητα να συσπειρώνει τις μάζες. Αμόρφωτοι και φανατισμένοι οι χριστιανοί μπορούσαν εύκολα να κατευθυνθούν από τις θρησκευτικές τους ελίτ, υποδεικνύοντας ως δαιμονισμένο όποιον πήγαινε ενάντια στα συμφέροντα της εκκλησίας τους.

Αλλά και λίγο αργότερα, όταν οι «πατέρες» της εκκλησίας των ναζωραίων ήρθαν αντιμέτωποι με μια διαιρεμένη εκκλησία, από την οποία έλλειπε κάθε σκέψη κεντρικής εξουσίας, δεν άργησαν να καταλάβουν ότι ο διάβολος θα ήταν ένας χρήσιμος σύμμαχος στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν την χριστιανική εκκλησία σε ένα ομοιόμορφο σώμα, με ιεραρχική δομή και καθορισμένο ιδεολογικό υπόβαθρο.

Ο υποτιθέμενος, ο ανύπαρκτος Σατανάς, έγινε το καλύτερο όπλο στα χέρια της θρησκείας του γιου του Γιαχβέ. Αντικρίζοντας το πρόσωπο του σε καθετί που ήταν ενάντια σε αυτά που έλεγαν οι γραφές τους, οι χριστιανικές λαίλαπες θα κατευθυνθούν, όπως είναι γνωστό, στην καταστροφή των Ιερών μας, στην εκθεμελίωση των καλλιτεχνικών αριστουργημάτων μας και στο κάψιμο των βιβλιοθηκών μας.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι μέχρι τον +6ο αιώνα ο εκπεσών Άγγελος δεν είχε αποτυπωθεί καλλιτεχνικά. Δεν είχε μορφή. Οι χριστιανοί από τον +6ο αιώνα και έπειτα, επηρεασμένοι από τον Αυγουστίνο, και έχοντας ταυτίσει την σεξουαλική πράξη με τον Σατανά, θα δώσουνε σε αυτόν την γνωστή μορφή του Θεού Πανός, η οποία φτάνει μέχρι τις μέρες μας.

Η δεισιδαιμονία και γελοιότητα των χριστιανών, σε τεράστιες διαστάσεις, συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας αφού θεωρούν ότι κάθε νεογέννητο έχει μέσα του το «σπέρμα» της αμαρτίας, και βρίσκεται στα χέρια του Σατανά.

Χρειάζονται και μίνι-εξορκισμούς (βαπτίσεις) για να τον διώξουν. Με την ακατάπαυστη παρουσία του 20 αιώνες τώρα, στα πνευματικώς άρρωστα και απαίδευτα μυαλά των χριστιανών, καταφέρνει να τους τοποθετεί σε ένα κόσμο καλού-κακού, άσπρου-μαύρου, ναρκωμένους σε ένα διαρκώς υποτελές, άβουλο προσκύνημα στην δολοφόνο εξουσία του Γιαχβέ.

ΠΒ*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/02/2004, 15:46:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η αίρεση των ναζωραίων δημιούργησε, με το πρόσωπο του έκπτωτου Αγγέλου, το ουσιώδες εκείνο στοιχείο που θα διέσωζε την αίρεσή τους, και θα την έκανε να ξεχωρίσει ανάμεσα στις τόσες μεσσιανικές δοξασίες της εποχής. Ο διάβολος ήταν ο αντίπαλος εκείνος που είχε την απαράμιλλη δυνατότητα να συσπειρώνει τις μάζες.

η ύπαρξη του κακού VAIHINGER δεν είναι εφέυρεση των χριστιανών.
και στην Αρχαία Ελληνική εσωτερική φιλοσοφία υπάρχει η μάχη μεταξύ των σκοτεινών και φωτεινών δυνάμεων -τέκνα του σκότους και τέκνα του φωτός.
ο Ορφέας, που τον ακολούθησε η Απολλώνια λατρεία είναι ο ηγέτης των τέκνων του φωτός, ο οποίος και ίδρυσε την Ορφική λατρεία και προετοίμασε το έδαφος γιά το Μαντείο των Δελφών, γιά την εγκαθύδρισή των τέκνων του φωτός. πριν από τον Ορφέα, κυριαρχούσαν στον Ελληνικό χώρο σκοτεινές ομάδες.
σε άλλους πολιτισμούς βλέπουμε πάλι την ίδια μάχη -των τέκνων του φωτός έναντι των τέκνων του σκότους, με το Μίθρα, με τον Ζωροάστρη κα.
τελικά, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού είναι ένας προγονικός αρχετυπικός μύθος.

η μορφοποίηση του κακού στον Σατανά δε με απασχολεί, εφόσον δεν αφορά την εσωτερική πλευρά του χριστιανισμού, αλλά είναι μιά απλοποίηση, ίσως παραποίηση του αρχικού προγονικού μύθου.

Schwabe γράφεις:

quote:
Ας σκεφτούμε δυνατά: παρά τις όποιες ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΕΣ ομοιότητες με τις μυστηριακές θρησκείες, ο μάγος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ.

μπορεί ένας μάγος να υφίσταται χωρίς να έχει εναρμονιστεί με όλα τα παιδία -από το σωματικό μέχρι το ψυχικό, από το στούλα ζαρίρα μέχρι το άτμα;
από πού τραβά την ενέργειά του; τί τον κάνει παντοδύναμο, τον κατά λέξη και ουσία μάγο, αν όχι η σύνδεσή του με την πηγή;
η πηγή αυτή, όπως μας αποκαλύπτει η εσωτερική φιλοσοφία όλων των θρησκειών, είναι η πρώτη αρχή, ο Θεός, μιά αγνή δύναμη.
ο τελει-ωμένος μάγος δεν μπορεί, παρά να είναι αγνός.
ο διχασμός καλού-κακού, δεν μπορεί από τη φύση του να ανοίκει στα υψηλότερα πεδία, άρα και ο μάγος που εκφράζεται μέσα και από τα ανώτερα παιδία, δεν μπορεί να είναι υπέρμαχος του κακού.

βέβαια, μαύροι μάγοι υπάρχουν, αλλά αυτοί ανοίκουν στις κατώτερες και μεσαίες βαθμίδες της πνευματικής εξέλιξης προς την αιώνια αιτία. ας πούμε ότι χάνουν το δρόμο κάπου στη μέση επειδή δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις και έτσι να ταυτιστούν με την αρχή..


Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2004, 00:30:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ορμώμενος απο σχετικά σχόλια αναγνωστών, σε σχέση με την ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΗΠΙΟΒΑΠΤΙΣΜΟΥ, θα'θελα να σημειώσω ότι αυτή η ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ του εβραιοχριστιανικού δόγματος είναι μια στυγνή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το χειρότερο δε, είναι ο ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟΣ της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑΣ με τον κρατικό πειθαναγκασμό. Δηλαδή, η διαιώνιση μίας εβραϊκής δεισιδαιμονίας με.....ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΑ!!!

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ στην Ελλάδα του 2004 να εφαρμόζονται τέτοιου είδους ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ, με το δήθεν πρόσχημα της "κάθαρσης των αμαρτημάτων".

Θεωρούνται τα Ελληνόπουλα βρέφη λοιπόν ως "αμαρτωλά" διότι ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ (!) για το αμάρτημα που διέπραξε ο..."γενάρχης Αδάμ" της ΕΒΡΑΪΚΗΣ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑΣ όταν δάγκωσε το μήλο!!

(είναι άραγε για γέλια ή για κλάματα???)

Και επειδή ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ δια χειρός Γιαχβέ το (δήθεν) προπατορικό αμάρτημα, οφείλουνε στην Ελλάδα του 2004 να...εξαγνίζονται τα βρέφη με αυτόν τον ΚΑΤΑΓΕΛΑΣΤΟ ΤΡΟΠΟ της σκηνογραφίας δια του αναδόχου.

Η δε ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΑ ("Αποτάσσης τον σατανά? Αποτάσσομαι τω σατανά και τοις έργοις αυτού"!) οργιάζει στα στόματα των ΑΥΤΟΚΛΗΤΩΝ ΕΞΟΡΚΙΣΤΩΝ, καλώντας τον ανάδοχο ΝΑ ΦΤΥΣΕΙ ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ ΣΑΤΑΝΑ (!!), εκ μέρους του βρέφους που, όπως αντιλαμβάνεσται, προς το παρόν δέν μπορεί το ίδιο ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ!

Κάποιοι το αποκαλούνε το όλο σκηνικό, με ιδιαίτερο τόνο ιεροπρέπειας, "μήυση στον Χριστιανισμό".

Γιατι δέν λένε την αλήθεια?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2004, 20:50:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
βρε συ Schwabe
γιατί δεν πας να γράψεις κανένα σύνθημα στον τοίχο, γιατί εδώ που τα γράφεις, με το φανατισμό και την απολυτότητα που σε διακρίνει, δεν πρόκειται να πίσεις κανέναν!

τα φορουμς είναι τόπος συζήτησης, διαλόγου, και όχι ο τοίχος γιά τα συνθήματα!

αν είσαι απόλυτος, τότε σημαίνει ότι δεν έχεις αφήσει περιθώριο να διαβάσεις, να ακούσεις και μιά άλλη γνώμη, να κάνεις σύγκριση και κριτική, και... πού ξέρεις!, μπορεί να μάθεις και κάτι που δεν ήξερες, και να αλλάξεις γνώμη!

δεν είναι κακό να αναθεωρούμε τις απόψεις μας με βάση καινούργια δεδομένα!
δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα!

και φυσικά δεν εννοώ ότι από αντίθετος του χριστιανισμού, που καταλαβαίνω ότι είσαι, να γίνεις φίλος του.
αλλά κάπως πιό ουδέτερος και αμερόληπτος.

ο δρόμος της εσωτερικής μαθητείας δε θέλει πάθη ή προκαταλήψεις.
αν κάτι το μισείς, το πάθος, που κουβαλάς γιαυτό μέσα σου δε θα σε αφήσει να προχωρήσεις, γιατί θα βλέπεις τα πάντα διαστρεβλωμένα.
λίγο πιό χάλια τα πράγματα με το μίσος σου, και λίγο καλύτερα τα υπόλοιπα, πάντως τίποτε δε θα μπορέσεις να δεις αμερόληπτα, και το σημαντικότερο:

δε θα καταφέρεις ΠΟΤΕ να ξεφύγεις ΕΣΥ από αυτό που μισείς!

φιλικά

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2004, 22:34:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λίλιθ,

Λες:

«βρε συ Schwabe
γιατί δεν πας να γράψεις κανένα σύνθημα στον τοίχο, γιατί εδώ που τα γράφεις, με το φανατισμό και την απολυτότητα που σε διακρίνει, δεν πρόκειται να πίσεις κανέναν!»

Θέλω να μου υποδείξεις το σημείο της «απολυτότητας». Επίσης, ποιό σημείο της τοποθέτησης μου φανερώνει «φανατισμό» και όχι μία απλή καταγραφή των όσων συμβαίνουνε. Μήπως προτρέχεις?

Λες:

«τα φορουμς είναι τόπος συζήτησης, διαλόγου, και όχι ο τοίχος γιά τα συνθήματα!»

Δεν αναζήτησα ΠΟΤΕ τον μονόλογο. Ακριβώς αυτό περιμένω να δω (εκτός αόριστων αφορισμών και τα σχετικά περί «εχθρών»..) και εάν εντοπίσεις ΑΡΝΗΣΗ διαλόγου τότε να το καυτηριάσεις παρακαλώ.

Λες:

«αν είσαι απόλυτος, τότε σημαίνει ότι δεν έχεις αφήσει περιθώριο να διαβάσεις, να ακούσεις και μιά άλλη γνώμη, να κάνεις σύγκριση και κριτική, και... πού ξέρεις!, μπορεί να μάθεις και κάτι που δεν ήξερες, και να αλλάξεις γνώμη!»

Μα, για να μην τρελαθούμε δηλαδή, αυτό αναζητώ διαρκώς! Εάν προσέξεις καλύτερα………

Λες:

«δεν είναι κακό να αναθεωρούμε τις απόψεις μας με βάση καινούργια δεδομένα!
δεν μπορούμε να τα ξέρουμε όλα!»

ΣΥΜΦΩΝΩ! Πού είναι τα άτιμα λοιπόν λίλιθ? Θα σε περιμένω λοιπόν!!

Λες:

«ο δρόμος της εσωτερικής μαθητείας δε θέλει πάθη ή προκαταλήψεις.
αν κάτι το μισείς, το πάθος, που κουβαλάς γιαυτό μέσα σου δε θα σε αφήσει να προχωρήσεις, γιατί θα βλέπεις τα πάντα διαστρεβλωμένα.
λίγο πιό χάλια τα πράγματα με το μίσος σου, και λίγο καλύτερα τα υπόλοιπα, πάντως τίποτε δε θα μπορέσεις να δεις αμερόληπτα, και το σημαντικότερο:
δε θα καταφέρεις ΠΟΤΕ να ξεφύγεις ΕΣΥ από αυτό που μισείς!»

Δεν μισώ τίποτα λίλιθ. Απεχθάνομαι την δήθεν ιεροπρέπεια, την δήθεν «αλήθεια» του καθενός «αυτόκλητου εκπροσώπου Του», και τους κάθε λογής μεταπράτες της Χαλδαϊκής θεουργίας. Απλό είναι.
Επίσης, το έχω ξαναπεί, ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ότι οποιοδήποτε κείμενο σερβίρεται ως «Θεϊκό» πρέπει απαραίτητα να περιέχει και….μία δόση εσωτερικής μαθητείας. Έλεος πια με τον καθαγιασμό ΟΛΩΝ!

Μάλλον βιάζεσαι λίλιθ.

Θα περιμένω όμως με μεγάλη μου χαρά τις τοποθετήσεις σου για τα όσα έχω θίξει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Oculatis Abis
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
404 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2004, 22:48:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Oculatis Abis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe να θυμίσω και να βοηθήσω: "Sine diabolo nullus dominus" κατά συνέπεια, ενός κακού μύρια έπονται...

Sub rosa

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
VIKING
Πλήρες Μέλος

Germany
1034 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2004, 23:10:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους VIKING  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο εκπεσών Άγγελος. Ένα παραμύθι για πνευματικά καθυστερημένους. Μια εικόνα που βασανίζει τα αγκυλωμένα μυαλά των σύγχρονων ανθρώπων που βλέπουν στο πρόσωπό του το φόβητρο της αμαρτίας. Σύγχρονα φαινόμενα σαν τον σατανισμό, με όλα τα άρρωστα επακόλουθα που αυτό προκαλεί, βρίσκει αντιμέτωπο την θρησκευτική ευαισθησία των χριστιανών.


E, μα πως φιλε VAIHINGER θα ελεγχει η εκκλησια το μαντρι,χρειαζεται
ενα μπαμπουλα..


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/02/2004, 20:00:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Oculatis Abis,

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

λίλιθ
Πρώην Συνεργάτης

Greece
1945 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2004, 13:24:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους λίλιθ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αγαπητέ Schwabe,

quote:
Θέλω να μου υποδείξεις το σημείο της «απολυτότητας». Επίσης, ποιό σημείο της τοποθέτησης μου φανερώνει «φανατισμό» και όχι μία απλή καταγραφή των όσων συμβαίνουνε. Μήπως προτρέχεις?

αναφέρομαι στο προηγούμενο μήνυμά σου, αλλά και στα περισσότερα μηνύματα σου εδώ, αλλά και αλλού. όταν γράφεις, αφήνεις να χρωματίζεται έντονα -πχ. με τα επίθετα που χρησιμοποιείς- το ότι είσαι φανατικός αντιχριστιανός -νομίζω;- και επίσης έχω την αίσθηση ότι όταν κάποιος σου προσφέρει κάποιο αντεπιχείρημα, ο στόχος σου πάντα είναι να δίξεις ότι και όμως ισχύει η δική σου άποψη.

αν παρ' όλ' αυτά διάβασες το υπόλοιπο του μηνύματός μου, το οποίο απ' ότι παρατήρησα το πήρες σαν επίθεση, ενώ δεν ήταν, αυτό που σου γράφω είναι απλά μιά πρόταση γιά λιγότερο "χρωματισμό", ένταση συναισθημάτων αρνητικών γιά το χριστιανισμό κλπ.

γιά να ανοίξουμε λίγο τα χαρτιά μας...

δεν δηλώνω χριστιανή, κάποτε ίσως πέρασα και από τη φάση της απόλυτης άρνησης του χριστιανισμού, αλλά τώρα απλά προσπαθώ να είμαι αμερόληπτη.
δεν γίνεται να καταδικάζει κάποιος μιά θρησκεία στο σύνολό της, έτσι απλά. κάνοντάς το αυτό νομίζω ότι καταδικάζει μαζί με αυτήν και όλους τους οπαδούς της ανά καιρούς, ανεξάρτητα το τι σχέση είχαν -έχουν με την εν λόγω θρησκεία.

συμφωνώ μαζί σου με την άποψή σου, ότι ο χριστιανισμός έχει μηχανισμούς τύπου mind-control στον τρόπο που εκφράζεται, αλλά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει στα περισσότερα μεγα-κινήματα, θρησκευτικού τύπου ή όχι. πιστεύω ότι το παραπάνω είναι απλά αυτονόητο!

Υ.Γ. αν σε έθιξε ο τόνος του προηγούμενου μηνύματός μου, θα ήθελα να σου απολογηθώ, επειδή δεν είχε σκοπό να σε μειώσει, να σε θίξει, να σε ερεθίσει, κλπ. απλά να σου υποβάλλει το μέγεθος της έντασης, που προσέλαβα διαβάζοντας το προηγούμενο κυρίως μήνυμά σου!

αυτά προς το παρόν!
φιλικά

Λάρα Κροφτ -η αποθέωση!!!
click ^
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2004, 11:42:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λιλιθ,

Λες:
«αναφέρομαι στο προηγούμενο μήνυμά σου, αλλά και στα περισσότερα μηνύματα σου εδώ, αλλά και αλλού. όταν γράφεις, αφήνεις να χρωματίζεται έντονα -πχ. με τα επίθετα που χρησιμοποιείς- το ότι είσαι φανατικός αντιχριστιανός -νομίζω;»

Εάν φίλτατη για σένα η ΑΝΑΔΕΙΞΗ του πνευματικού σκοταδισμού είναι «έντονος χρωματισμός μετά επιθέτων» τότε απλά θα σου πω ότι πολλοί δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη. Η γνώμη σου είναι πάντοτε σεβαστή. Όχι όμως και αποδεκτή.

Η ΑΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ελπίδα μίας ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΗΣ αποδοχής θεωριών, η ΥΠΟΤΑΓΗ σε μία αναπόδεικτη ιδεολογία, οδηγούνε σε μία ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ της επιθυμίας με ουτοπιστική βάση. Και το αποτέλεσμα αυτού του απόλυτου ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ λέγεται ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ. Για κάποιους η ανάδειξη αυτού του παραλογισμού αποκαλείται ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.

Λες:
«αν παρ' όλ' αυτά διάβασες το υπόλοιπο του μηνύματός μου, το οποίο απ' ότι παρατήρησα το πήρες σαν επίθεση, ενώ δεν ήταν, αυτό που σου γράφω είναι απλά μιά πρόταση γιά λιγότερο "χρωματισμό", ένταση συναισθημάτων αρνητικών γιά το χριστιανισμό κλπ.»

Η ιεροποίηση της άγνοιας ονομάστηκε από τους ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ «Θεός». Η ανιεροποίηση της γνώσης ονομάστηκε από τους ίδιους ως ΣΑΤΑΝΑΣ. Εάν ΔΕΝ «χρωματίσουμε» και ΔΕΝ δημιουργηθούνε (και) αρνητικά συναισθήματα για τα μισαλλόδοξα αυτά δόγματα, ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΓΕΦΥΡΕΣ. Προσωπική άποψη πάντοτε.


Λες:
«συμφωνώ μαζί σου με την άποψή σου, ότι ο χριστιανισμός έχει μηχανισμούς τύπου mind-control στον τρόπο που εκφράζεται, αλλά πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει στα περισσότερα μεγα-κινήματα, θρησκευτικού τύπου ή όχι. πιστεύω ότι το παραπάνω είναι απλά αυτονόητο!»

Λοιπόν? Ας ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ τα αυτονόητα που λες και εσύ, και ας ΣΤΗΛΙΤΕΥΣΟΥΜΕ την ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ που ονόμασαν «Ιερά Παράδοση» και «Αγία Γραφή»!

Να'σαι καλά λιλιθ

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Avallon
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5090 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 21:06:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Aνάδυση του θέματος!
Μήπως να μας έλεγε κάποιος και για το "τελετουργικό" του αγιασμένου νερού?


"Vivere pericolosamente και κινδύνευε φρονίμως..."
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
anchor
Μέλος 2ης Βαθμίδας


274 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 21:41:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anchor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πάλι κατηγορείς Schwabe πράγματα που ούτε ξέρεις, ούτε καταλαβαίνεις, αλλά και ούτε δείχνεις να μπορείς να συζητήσεις ήρεμα.
quote:

Λιλιθ,
Λες:
«αναφέρομαι στο προηγούμενο μήνυμά σου, αλλά και στα περισσότερα μηνύματα σου εδώ, αλλά και αλλού. όταν γράφεις, αφήνεις να χρωματίζεται έντονα -πχ. με τα επίθετα που χρησιμοποιείς- το ότι είσαι φανατικός αντιχριστιανός -νομίζω;»

Εάν φίλτατη για σένα η ΑΝΑΔΕΙΞΗ του πνευματικού σκοταδισμού είναι «έντονος χρωματισμός μετά επιθέτων» τότε απλά θα σου πω ότι πολλοί δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη. Η γνώμη σου είναι πάντοτε σεβαστή. Όχι όμως και αποδεκτή.

Η ΑΘΕΜΕΛΙΩΤΗ ελπίδα μίας ΑΝΕΞΕΤΑΣΤΗΣ αποδοχής θεωριών, η ΥΠΟΤΑΓΗ σε μία αναπόδεικτη ιδεολογία, οδηγούνε σε μία ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ της επιθυμίας με ουτοπιστική βάση. Και το αποτέλεσμα αυτού του απόλυτου ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΥ λέγεται ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ. Για κάποιους η ανάδειξη αυτού του παραλογισμού αποκαλείται ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ.
...


Τι απ' όσα λες "αποδεικνύεται"; ΤΙΠΟΤΑ εκτός του ότι είσαι φανατισμένος ενάντια στον χριστιανισμό. Γιατί... ας πουμε ότι δεν συμφωνείς. ΟΚ. Σεβαστή άποψη, εσύ όμως με "ιεραποστολικό" ζήλο χρησιμοποιείς έντεχνα απαξιωτικές εκφράσεις χωρίς περιεχόμενο.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 22:13:59  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Anchor, όπως παρατηρείς και εσύ, όπως το θίγει το θέμα ο Schwabe, τα λεγόμενά του φτάνουν στα όρια της παράνοιας και του αντιθρησκευτικού παροξυσμού.
Τον πήρανε στο δούλεμα εδώ μέσα μερικοί, και καλά τον κάνανε, μπας και συμμορφωθεί να σταματήσει την προπαγάνδα ενάντια στον Χριστιανισμό.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΣGR
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
285 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 22:15:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΝΙΚΟΣGR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ρε anchor τι καθεσαι και ασχολεισαι?Αφου οι εθνικοι μονο στο νετ εκτονωνονται!Ας τους λοιπον να εκτονωθουν!!!

Υ.Γ:amalia ελπιζω αυτο που ειχες πει να το κανεις πραξη και να μην μεινεις στα λογιαΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 22:32:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υ.Γ:amalia ελπιζω αυτο που ειχες πει να το κανεις πραξη και να μην μεινεις στα λογια

Το topic αυτό είναι μια επίδειξη στείρου δογματισμού, μισαλλοδοξίας και κακόβουλης επίθεσης ενάντια στον Χριστιανισμό, χωρίς περιθώρια συζήτησης. Εμείς καλά τα ακούμε όταν λέμε και μια κουβέντα παραπάνω, αλλά οφείλουν και οι "από εκεί" να σεβαστούν κάποια πράγματα, με πρώτο και καλύτερο τον Schwabe, που είναι και ο εμπνευστής αυτού του προκλητικού προπαγανδιστικού και μισαλλόδοξου κειμένου ενάντια στα μυστήρια της Ορθοδοξίας.

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 22:34:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και πάνω που πήγε να εκτονωθεί η κατάσταση στο Μύθος & Θρησκεία και να απολαύσουμε λίγη ηρεμία, κάπου πάει να χαλάσει το "σκηνικό"...
anchor, WWalker, NIKOΣGR, θα μποροούσατε να μου πείτε αυτή την στιγμή ποιός προκαλεί ποιόν?
Βλέπω 3 άτομα να απευθύνονται και να προκαλούν έναν άνθρωπο για ένα θέμα που άνοιξε πρίν 1,5 χρόνο.
Οπότε, αν ξεκινήσει μία σύγκρουση κι εδώ ποιός θα φταίει...?

In anticipation of my resurrection...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 22:48:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γιατί ρε Incubus, τον βλέπεις εσύ να έχει αλλάξει καθόλου τον Schwabe; Ίδιος και απαράλλαχτος είναι, και χειρότερος ακόμη.

Ολόκληρο το topic αυτό, αν ήμουνα εγώ dm εεεε σορρυ admin ήθελα να πω, θα θεωρούσα ότι είναι ανοικτά προσβλητικό, εριστικό και μισαλλόδοξο ενάντια στους Χριστιανούς, και θα το έστελνα στα αζήτητα να πάει στα κομμάτια.

Δηλαδή εμ τα ακούμε απ'τον Schwabe επί 24όρου βάσεως για πράγματα τα οποία από την μια δεν τα καταλαβαίνει και από την άλλη δεν λέει να μπει στην διαδικασία να τα καταλάβει, θα τα ακούμε κι από πάνω επειδή διαμαρτυρόμαστε;
Δηλαδή η διαμαρτυρία θεωρείς ότι προκαλλεί;

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Schwabe
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


5715 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 23:06:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ότι η δεισιδαιμονία έχει έναν ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΟΛΟ στον χριστιανισμό, είναι ξεκάθαρο.

Δαίμονες, Σατανάδες, κακά πνεύματα, ξόρκια και εξορκιστές, αγιασμοί και ευχέλαια κατά των…σεισμών και της ανομβρίας, ακόμα και ευχέλαια για…..το καινούργιο αυτοκίνητο έχουμε δει!!

Όλα αυτά, πάντοτε υπό τον μανδύα του «μυστηρίου»…..

Εικόνες που κάνουνε «θαύματα», εικόνες που «κλαίνε», εικόνες που…ματώνουνε, εικόνες που δεν ξέρω και’γω τι άλλο μπορούνε να κάνουνε, ΑΝΗΚΟΥΝΕ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ.

Οφείλω βέβαια να πω ότι κατά καιρούς υπήρξανε και υπάρχουνε και φωτισμένοι ιεράρχες που κατήγγειλαν παρόμοιες συμπεριφορές, όπως ο Ιωαννίνων με την γελοιότητα της εικόνας που εξέθεταν στην Θεσσαλονίκη για κάτι εβδομάδες, αλλά δυστυχώς είναι μικρές φωτεινές εξαιρέσεις.

Η θρησκευτικότητα είναι ένα γεγονός αναμφίβολο και οφείλουμε να το σεβόμαστε. Εξίσου όμως οφείλουμε να καταγγέλλουμε την εκμετάλλευση και την διαιώνιση της δεισιδαιμονίας.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 23:39:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Schwabe,
Άνοιξες πριν αρκετό καιρό ένα ακόμη θέμα σκληρής αντιχριστιανικής προπαγάνδας, βασισμένης πάνω σε χαλκεύματα και σε πόλεμο εντυπώσεων, τον οποίο και επιδιώκεις να κερδίσεις κάνοντας χρήση αθέμιτων χρωματισμών των λόγων σου, με στόχο βέβαια για ακόμη μια φορά να περιγελάσεις και να ειρωνευτείς την μαζική πλειοψηφία των συμπατριωτών σου, τους οποίους και θεωρείς κουτούς, ανόητους, εγκεφαλικά ευνουχισμένους, ή ξέρω γω τι άλλο, όπως μας λες κατά καιρούς. Καιρός να καταρρεύσει και αυτό το θέμα.

Επί της ουσίας, λοιπόν, ξεσκεπάζοντας για ακόμη μια φορά το ανίερο οικοδόμημα το οποίο δεν έπεισε κανέναν, αλλά αντ’ αυτού οδήγησε ομού χριστιανούς και μη χριστιανούς, να σε λιντσάρουν και να σε ειρωνευτούν για την κακεντρέχεια με την οποία φροντίζεις να περιλούσεις κάθε σου αντιχριστιανικό μήνυμα, φαίνεται πως η επίθεσή σου ενάντια στον Ιουδαιοχριστιανισμό χωλαίνει, και μάλιστα άγρια.

Εφόσον λοιπόν οι admins δεν ευαισθητοποιούνται να σταματήσουν αυτό τον ανίερο και συκοφαντικό πόλεμο ενάντια στον Ιουδαιοχριστιανισμό – μιας και πολλάκις έχεις παρουσιαστεί υπερασπιστής πληθώρας άλλων θρησκειών, με πρώτη την αρχαιοελληνική ειδωλολατρία – οποιοσδήποτε σκεπτόμενος άνθρωπος αναλαμβάνει την ευθύνη στον εαυτό του να μην σε λάβει σοβαρά, αλλά να απορρίψει τα όσα λες, ως έντονα αντιχριστιανικά, χρωματισμένα από έντονο μίσος ενάντια σε μια ορισμένη θρησκεία, και πάνω από όλα μεθοδευμένα.


quote:
Τι ρόλο παίζει η εβραϊκή δεισιδαιμονία και οι πανάρχαιες μαγικές πρακτικές στην λατρεία του Χριστιανισμού?
Τι ρόλο παίζουνε οι εξορκισμοί και τα δαιμονοποιημένα εκκλησιαστικά κείμενα στην διαμόρφωση των πιστών και του ψυχισμού τους?

Το ψυχοκοινωνικό φαινόμενο της μαγείας δικαιολογείται στην προ-επιστημονική εποχή, και οι μάγοι της εκάστοτε φυλής ήσαν και οι «ερμηνευτές» των «κακών πνευμάτων» που προκαλούσανε διάφορες καταστροφές. Με λίγα λόγια οι μάγοι ήτανε οι ΙΕΡΕΙΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ.


Να υποθέσω δηλαδή πως δικαιολογείς την μαγεία στην προ-επιστημονική εποχή, ενώ τώρα την καταδικάζεις;
Πως είναι δυνατόν δηλαδή να καταδικάζεις, κάτι το οποίο θεωρείς ως μη υπαρκτό, κάτι το οποίο θεωρείς ότι δεν έχει αντίκρυσμα στην πραγματικότητα;

Αυτό μόνο εσύ το ξέρεις. Βέβαια, επειδή το ξέρεις, γι’ αυτό ακριβώς και δεν πρόκειται να απαντήσεις ειλικρινά: γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε αποδοχή του φαινομένου.

quote:
Ο φόβος της μαγείας, αλλά και η μαγεία του φόβου, συντηρείται ΑΚΑΤΑΠΑΥΣΤΑ από το εβραιοχριστιανικό δόγμα και επιζεί διαχρονικά όπως και τα ΒΛΑΒΕΡΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ: μεταλλάσσονται και επιχρίονται σε «ιεροπρεπή»…ευχέλαια!

Κάνεις λάθος.

Την μαγεία την διώκει ο Χριστιανισμός, την ξεριζώνει και την αποτάσσει, την στέλνει στο πυρ το εξώτερο μαζί με αυτόν ο οποίος βρίσκεται πίσω από αυτήν.

Την μαγεία την συντηρούν οι άνθρωποι, επειδή πιστεύουν πως μέσω αυτής έχουν να κερδίσουν πράγματα τα οποία ο Θεός δεν τους δίνει γιατί γνωρίζει πως δεν τους οφελούν.

Εάν ως μαγεία θεωρείς την ιερατική διακονία, τότε πολύ απλά θα πρέπει να βρεις τρόπο να συμβιβάσεις τα ασυμβίβαστα.

Αλλά βέβαια, όταν με την λέξη «μαγεία», την οποία και συναντάει κανείς και στην Παλαιά Διαθήκη στον Σαούλ, όταν η μάγισσα κάνοντας χρήση μαγείας καλεί το πνεύμα του αρχιερέα, εσύ δηλώνεις την επικοινωνία του ανθρώπου με τον Θεό, και όχι την ανίερη επίκληση σε δαιμόνια για την εκπλήρωση σκοτεινών σκοπών, τότε είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς το πόσο ευσταθεί αυτός ο πόλεμος ενάντια στην διακονία των ιερέων στον πνευματικό τομέα.

quote:
Διότι ΠΩΣ ΑΛΛΙΩΣ να εξηγήσει κανείς σε ένα νεαρό ελληνόπουλο τι εστί η βαρύγδουπη «Ευχή επί οικίας περιεργαζομένης υπό πονηρών πνευμάτων» που καλείται να διαβάσει ο σεβαστός παπούλης? Να του μιλήσει για…περιοδεύοντα κακόβουλα δαιμόνια και μαύρα διαβολάκια που ΑΠΕΙΛΟΥΝΕ την οικιακή γαλήνη?
Και συγκεκριμένα:
« Κύριε Σαββαώθ, φύσαι και διαφύλαξον ημάς από του σκότους νυκτερινού, από φόβον νυκτερινού, από πράγματος εν σκότει διαπορευομένου, από βέλους πετομένου ημέρας, από συμπτώματος και δαιμονίου μεσημβρηνού»!
Υπάρχουνε βέβαια και άλλες πολλές παρόμοιες απαγγελίες μαγικών κειμένων (!), οι οποίες «ρυθμίζουνε» την «Θεϊκή παρέμβαση» στα θέματα…γεωργικών καλλιεργειών, θέματα…καιρικών ακραίων φαινομένων καθώς ακόμα και….ενδεχόμενο απειλής σεισμού!!!

Σε ενοχλεί δηλαδή το ότι οι Χριστιανοί ζητούν μέσω του ιερέα, να ευλογήσει την νέα τους κατοικία/ επιχείρηση/ δραστηριότητα μέσω ευχής, η οποία και σκοπό έχει να επικαλεστεί την ευλογία του Κυρίου, ώστε αυτή να ενεργήσει υπερ των ανθρώπων, όταν την χρειαστούν;

Ή σε ενοχλεί το ότι ο Ιερέας αποτάσσει τα δαιμόνια, στα οποία εσύ δεν πιστεύεις, γιατί γενικότερα δεν πιστεύεις σε ότι δεν σε βολεύει;

Πολλά σε ενοχλούν, και πάνω από όλα το ότι υπάρχει ο Χριστιανισμός, και προς τον σκοπό αυτό πολλά θα σκαρφιστείς για να τον χτυπήσεις, αλλά δεν πρόκειται να σταθεί τίποτα από όλα αυτά, για έναν βασικό λόγο: ότι κάνεις, το κάνεις από μίσος προς τον Χριστιανισμό.

quote:
Εάν προμηθευτεί κανείς το «Ευχολόγιον το Μέγα» της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος, τότε θα απολαύσει ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΟΥΣ εξορκισμούς (επ’αμοιβή!) και κείμενα ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ.

Τους οποίους επιτρέπεται να τελέσει μόνο ιερέας, ο οποίος και κατέχει το ευχολόγιο καθώς και τα λοιπά σύνεργα, και για το οποίο δεν σε επιβαρύνει για να τελέσει τον εξορκισμό. Και αυτά βέβαια γίνονται μόνο όταν υπάρχει δαιμονισμένος.

Και μέσα σε όλα αυτά, φρόντισες σαν καλός προπαγανδιστής που είσαι, να προσθέσεις και τα περί… απολιθωμένης δεισιδαιμονίας, τα οποία και γύρισαν μπούμπερανγκ πίσω σου όταν εισέπραξες τα ειρωνικά σχόλια των παρευρισκομένων στο topic.

Αλήθεια, έτσι θα μας πείσεις; Με υποκειμενικότητες και κακόβουλες επιθέσεις ενάντια στον Χριστιανισμό, που σκοπό έχουν να υποβαθμίσουν την θρησκεία σε δεισιδαιμονία, χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τον παράγοντα πραγματικότητα;

Και έστω λοιπόν, ότι το καταφέρνεις και δεν υπάρχει ιερέας στον κόσμο για να τελέσει εξορκισμό. Αν τύχει κάποιο τέτοιο περιστατικό, τι ακριβώς θα κάνεις; Θα «σηκώσεις τα χέρα ψηλά» σαν επιστήμονας που δεν είσαι, απόμακρος και καθισμένος στην πολυθρονάρα σου;

Αργότερα λοιπόν, ως άλλος απελευθερωτής του ελληνικού έθνους από τον υποτιθέμενο «σκοταδισμό» των παπάδων, φρόντισες να περιχύσεις για μια ακόμη φορά το δηλητήριό σου σε ένα ακόμη μέλος που δεν γνωρίζει για το υπόβαθρό σου και τον ρόλο που παίζεις στο forum, ως φερέφωνο αντιχριστιανικών ιδεών, όπως μας παρουσιάζεσαι εδώ:

quote:
Skorpina,

Λοιπόν?
Πως αντιμετωπίζεις τον ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ των ρασοφόρων?

Οποιαδήποτε απόδειξη βεβαίως ότι οι ρασοφόροι είναι σκοταδιστές, παραλείπεται, ως συνήθως.

Και μιας και το πρώτο μέρος της προπαγανδιστικής αντιχριστιανικής σου απόπειρας δεν βρήκε ιδιαίτερο έρισμα, είπες να μας «φωτίσεις» για ακόμη μια φορά:

quote:

Προκειμένου να διευκολύνουμε την κατανόηση της πραγματικής διάστασης αυτής της ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΗΣ δεισιδαιμονίας (ευχέλαιο), αλλά και να αντιληφθούμε ότι ουσιαστικά μιλάμε για ένα….μυστήριο της Ορθοδοξίας (!), ας ρίξουμε μια ματιά στην επίσημη (και υποκριτική) διατύπωση.

Ακόμη μια φορά λοιπόν, χύνεις το δηλητήριό σου ενάντια στην Ορθοδοξία, ακριβώς σε εκείνο το σημείο στο οποίο ο άνθρωπος εναποθέτει τις ελπίδες του: στην ευλογία του Θεού, στον αγιασμό των δραστηριοτήτων του, και στην δοξολογία προς των θεό.

quote:

Σχόλιο: ούτε λόγος δεν γίνεται βέβαια περί ΔΑΙΜΟΝΩΝ, ΣΑΤΑΝΑΔΩΝ, ΕΞΟΡΚΙΣΜΩΝ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ, ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ…ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΙΣΜΩΝ και άλλα παρόμοια ευτράπελα και φρενοβλαβή!

Καταδικαστικός λοιπόν όπως πάντα, για ακόμη μια φορά επιδιώκεις το να παρουσιάσεις τα πράγματα ως αστεία, «ευτράπελα», «φρενοβλαβή» όπως μας λες, αγνοώντας το γεγονός πως όταν μας παρουσιάζεσαι τόσο μισαλλόδοξος και πολέμιος του Χριστιανισμού, θα πρέπει να φέρνεις λοιπόν και την ανάλογη στήριξη.

Τι να πω; Ότι για ακόμη μια φορά αρέσκεσαι στο να αγορεύεις, και εκνευρίζεσαι μάλιστα όταν οι άλλοι δεν ακούν τον έωλο, στερούμενο τεκμηρίων και αποδείξεων λόγο σου; Ότι δεν είμαι ο μόνος που αναφέρει εδώ μέσα πως αυτός ο χρωματισμός που επιδιώκεις –χωρίς βέβαια να μας πεις το γιατί κάνεις αυτό τον καταδικαστικό χρωματισμό- δεν πείθει κανέναν, αλλά αντ’ αυτού σε εκθέτει ανεπανόρθωτα, αλλά και προκαλεί το μένος και την οργή ακόμη και ανθρώπων που δεν είναι χριστιανοί;

quote:

Ταυτόχρονα όμως, το θέμα του ΣΑΤΑΝΑ-ΔΙΑΒΟΛΟΥ και των εξορκισμών κατά της αφεντιάς του, ακολουθεί ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ τον έρημο πιστό του δόγματος. Και μάλιστα…ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ!

Σχόλιο: πάλι λοιπόν συναντούμε την ίδια (υποκριτική) εικόνα. Ούτε κουβέντα για τους Σατανο-εξορκισμούς όπως, «Απομάκρυνε Κύριε από αυτόν κάθε κακό και ακάθαρτο πνεύμα που φώλιασε (του βρέφους!) μέσα στην ψυχή του».

Αλήθεια, στους σχολιασμούς σου, αναλογίστηκες ποτέ ότι παρουσιάζεσαι καταδικαστικός κριτής (άραγε αρμόζει η λέξη;), χωρίς να μας διατυπώσεις τον λόγο για τον οποίο η απόφασή σου είναι καταδικαστική, χωρίς να μας δείξεις πως όντως το τελετουργικό στο οποίο αναφέρεσαι είναι επιζήμιο;

Αν το είχες αναλογιστεί, δεν θα συνέχιζες αυτό το ανηλεές μαρτύριο στο οποίο υποβάλλεις τους αναγνώστες των όσων γράφεις.

quote:

Στην συνέχεια, θα ζητηθεί από τον ανάδοχο να ΑΠΟΤΑΞΕΙ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, να τον διώξει φυσώντας τρεις φορές (!!), και έτσι λαμβάνει το άμοιρο το βρέφος το νέο του όνομα….

Δηλαδή θεωρείς τόσο πως το ο ανάδοχος να αποτάξει το κακό πνεύμα, όσο και το ότι το βρέφος λαμβάνει ένα όνομα, αυτά είναι άσχημα και κατακριτέα, και το βρέφος αυτή την στιγμή χαρακτηρίζεται ως «άμοιρο».

quote:

Και μιάς και αναφέραμε έναν ακόμα ΕΞΟΡΚΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΟΥ, να μην παραλείψουμε να παραθέσουμε και ένα ακόμα μυστήριο που λαμβάνει χώρα κατά την διαδικασία του εξορκισμού-βάπτισης. Αυτό του ΧΡΙΣΜΑΤΟΣ.

Οπότε και το χρίσμα θα δεχθεί και αυτό τα πυρά σου, μιας και αυτό είναι το επόμενο στην σειρά της κουρελοποίησης, της ολοκληρωτικής απαξίωσης εκ μέρους σου. Να δούμε λοιπόν ποια ακριβώς θα είναι η καταδικαστική σου απόφαση, για ακόμη μια φορά.

quote:

την...αποκλειστικότητα της συνταγογραφίας απο ΠΟΥ την πήρανε????)
Και εδώ, φυσικά, δεν διαβάζουμε τίποτα το «μεμπτό». Έχετε καμία αντίρρηση ότι η διατύπωση σφύζει από ιεροπρέπεια? Ούτε εγώ!
Το (υποτιθέμενο) χριστιανικό μυστήριο της βάπτισης, ομοίως και το μυστήριο του ευχέλαιου, κατάγονται από πανάρχαιες ιεροτελεστίες των διαφόρων λαών, οι οποίοι και απέδιδαν στο νερό μαγικές ιδιότητες ως μέσω καθαρμού.
Ουσιαστικά πρόκειται για την επιβίωση ενός πρωτόγονου παρελθόντος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε επιπλέον με μία σειρά απολιθωμένων δεισιδαιμονιών του αρχέγονου εβραϊσμού («ευχέλαιο»), οι οποίες στην περίπτωση της βάπτισης, με πρόσχημα το δήθεν προπατορικό αμάρτημα, εμπορεύονται την «απαλλαγή» δια του νηπιοβαπτισμού-προσηλυτισμού.

Αναρωτιέμαι αν ο σχολιασμός και εδώ είναι απαραίτητος. Για ακόμη μια φορά, μια σταλιά νόημα φρόντισες να την διογκώσεις, να την χρωματίσεις στα χρώματα της αθείας και της παντελούς ειρωνείας και ξεφτίλας προς τα μυστήρια.

Τα λόγια σου χαρακτηρίζουν από μόνα τους τα όσα έχεις να μας πεις. Είναι λυπηρό το ότι οι admins κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στον άδικο, ανελέητο και μισαλλόδοξο πόλεμο τον οποίο και επιδιώκεις (χωρίς αποτέλεσμα φυσικά) ενάντια στον Χριστιανισμό.


quote:

Απλά, και δίχως συναισθηματικές φορτίσεις.

Αυτό έγινε αντιληπτό, όπως φαίνεται, από τους χρωματισμούς τους οποίους και επέβαλλες στο κείμενο, καταδικάζοντας τα πάντα και τους πάντες. Άραγε, εσένα η καταδίκη σου για το ανίερο σου έργο πότε θα έρθει;


----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

WWalker
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1819 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 23:49:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WWalker  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Το ότι η δεισιδαιμονία έχει έναν ΣΤΑΘΕΡΟ ΡΟΛΟ στον χριστιανισμό, είναι ξεκάθαρο.

Απέδειξέ το.

quote:
Δαίμονες, Σατανάδες, κακά πνεύματα, ξόρκια και εξορκιστές, αγιασμοί και ευχέλαια κατά των…σεισμών και της ανομβρίας, ακόμα και ευχέλαια για…..το καινούργιο αυτοκίνητο έχουμε δει!!

Και αυτά χαρακτηρίζονται ως δεισιδαιμονίες, επειδή εσύ δεν μπορείς να τα αντιληφθείς;
Πολλά δεν μπορείς να αντιληφθείς λόγω περιορισμένου πνευματικού ορίζοντα, αλίμονο αν τα χαρακτηρίζαμε δεισιδαιμονίες.

quote:
Όλα αυτά, πάντοτε υπό τον μανδύα του «μυστηρίου»…..

Μωρέ εσύ καλά το κάνεις το κήρυγμα, κανένα τεκμήριο θα μας φέρει ποτέ ή θα γράφεις επ' αόριστον ότι θέλεις και ότι κάτσει μετά;

quote:
Εικόνες που κάνουνε «θαύματα», εικόνες που «κλαίνε», εικόνες που…ματώνουνε, εικόνες που δεν ξέρω και’γω τι άλλο μπορούνε να κάνουνε, ΑΝΗΚΟΥΝΕ ΣΤΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΑΣ.

Εφόσον ανήκουνε, και τα θαύματα δεν είναι θαύματα αλλά κάλπικα, μπορείς να το αποδείξεις. Εμπρός λοιπόν, σε ακούμε για ακόμη μια φορά τι έχεις να μας πεις, κάτι τόσο αφοπλιστικό που θα καταστρέψει τον σπόρο της Ορθοδοξίας παντού, από το δικό σου μαγικό εγκέφαλο, ο οποίος ότι δεν καταλαβαίνει το βλασφημά, και μετά βγαίνει και από πάνω.


quote:
Η θρησκευτικότητα είναι ένα γεγονός αναμφίβολο και οφείλουμε να το σεβόμαστε. Εξίσου όμως οφείλουμε να καταγγέλλουμε την εκμετάλλευση και την διαιώνιση της δεισιδαιμονίας.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.


Συνεπώς, θα πρέπει να μπεις στον κόπο να ξεχωρίσεις τι ακριβώς από την θρησκευτικότητα ανήκει στο φάσμα της δεισιδαιμονίας και τι όχι, για να τα ξεχωρίσεις.
Αλήθεια, κανέναν άλλο ρώτησες για να επικυρώσεις την εξουσία σου για κάτι τέτοιο; Ή απλώς για μια ακόμη φορά αποδεικνύεις πως λες πράγματα μόνο και μόνο για να ειρωνεύεσαι και για να χλευάζεις, αγνοώντας τους πάντες και τα πάντα, τους οποίους και υποτιμάς ως κουτούς, ταρτούφους, πιόνια;
Αλλά τι λέμε τώρα... Αυτή ήταν η πάγια τακτική σου: να υποτιμάς την ανθρώπινη νοημοσύνη και αξιοπρέπεια, νομίζοντας πως εσύ "είσαι" και οι άλλοι δεν είναι, πως εσένα σου κόβει και στους άλλους δεν τους κόβει, πως εσύ τα κατάλαβες και οι άλλοι δεν τα κατάλαβαν.
Για τέτοιο επίπεδο ανωριμότητας και αναξιοπρέπειας μιλάμε.

Να περιμένουμε, τέλος πάντων, να δούμε, ΜΗΠΩΣ και αξιωθείς να φέρεις κάποια απόδειξη περί δεισιδαιμονιών. Αλλά τσάμπα θα περιμένουμε και πάλι, εφόσον η τακτική σου είναι πάγια και αποσκοπή στην προσωπική σου απόλαυση και τον εξεφτελισμό, την καταβαράθρωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, πίσω από το κάλυμμα του ψευτομοντερνισμού και της δήθεν "αρχαιοφιλίας".

----------------------
There are 10 types of people, those who know binary and those who don't.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anchor
Μέλος 2ης Βαθμίδας


274 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/10/2005, 23:52:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anchor  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και πάνω που πήγε να εκτονωθεί η κατάσταση στο Μύθος & Θρησκεία και να απολαύσουμε λίγη ηρεμία, κάπου πάει να χαλάσει το "σκηνικό"...
anchor, WWalker, NIKOΣGR, θα μποροούσατε να μου πείτε αυτή την στιγμή ποιός προκαλεί ποιόν?
Βλέπω 3 άτομα να απευθύνονται και να προκαλούν έναν άνθρωπο για ένα θέμα που άνοιξε πρίν 1,5 χρόνο.
Οπότε, αν ξεκινήσει μία σύγκρουση κι εδώ ποιός θα φταίει...?

Έχεις δίκιο. Είδα το χθεσινό μήνυμα και δεν κατάλαβα ότι το πιο πριν ήταν... ξεχασμένο. Επειδή δε βλέπω γίνεται φανερή η προσπάθεια κάποιου να παρουσιάσει τη θέση του με παραποιημένα στοιχεία (δες κουβέντα ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ή ΠΑΡΕΡΜΗΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ;) έγραψα ως ανταπόκριση, χωρίς τη διάθεση να "προκαλέσω" flame μέσα από ένα ξεχασμένο θέμα.

ΥΓ. Το μήνυμά μου νομίζω ότι δεν είναι υβριστικό Είναι όμως ανακριβές;(Εκτός κι αν το "φανατισμένος" μπορεί να εκληφθεί ως ύβρις. Οπότε να το πάρω πίσω. Δεν θέλω να προσβάλλω τον άνθρωπο.
Δεν μας προσβάλλει όμως (οποιοσδήποτε), όλους, όταν ακούγονται πράγματα παραποιημένα και με υπερβάλλουσα επιθετικότητα;).

quote:
Τι απ' όσα λες "αποδεικνύεται"; ...

Edited by - anchor on 20/10/2005 23:58:06

Edited by - anchor on 21/10/2005 00:00:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 8 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2030029
Maintained by Digital Alchemy