ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 666
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 17
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
WhiteMagicWoman
Νέο Μέλος

Greece
5 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2002, 11:10:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους WhiteMagicWoman  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος WhiteMagicWoman  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ολα τα περί του 666 είναι ένα κόλπο του Θεού για να κληρονομήσουν τη Γή αυτοί που δουλεύουν και πάνε μπροστά με την ισχύ τους...
Κάτι τεμπέληδες που όλη τη μέρα ερμηνεύουν την Αγιά Γραφή για να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι μπορούν να το κάνουν, θα πάνε κατα διαόλου. Δε θα σφραγιστούν με το 666, που στην ουσία θα είναι η ταυτότητα του μέλλοντος νόμιμου πολίτη αυτού του κόσμου, κι έτσι θα απαλλαχτούμε απ' αυτούς οριστικά. Όπως απαλλαγήκαμε με τον ερχομο του Ιησού από τα κολλημένα μυαλά των Φαρισαίων κλπ της εποχής.
Η Νέα Εποχή δε θέλει χοντροκέφαλους*Σύντομα δε θα μπορούν να έχουν νόμιμες συναλλαγές και θα αγοραστούν οι περιουσίες τους για ένα κομμάτι ψωμί.Οι χοντροκέφαλοι και οι ανίδεοι του παρελθόντος δε θα μας εξουσιάζουν πια.
Προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξη για την εποχή που έρχετε. Πλησιάζουμε τον Θεό όλο και πιο πολύ. Να δείτε που θα γίνουμε αθάνατοι και άλλα πολλά καλά, που σίγουρα δεν αξίζουν σε κανένα από αυτούς που έχουν πάρει εργολαβία τον Θεό και τον λόγο του.

Φιλικά,
ΡΕΝΙΑ


Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/01/2002, 22:04:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μικρή και καλή μου μαγισσούλα.....
Τελικά δε κατάλαβα τι ακριβώς πιστεύεις. Τι είναι ο Θεός για σένα;;;
Υπάρχει;;;
Λές ότι "...θα πάνε κατα διαόλου...". Υπάρχει ο Διάβολος;;;
Τι είναι η αθανασία για σένα;;;;

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Αφροδίτη
Νέο Μέλος


23 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2002, 15:40:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Αφροδίτη  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα περί διαβόλου είναι ένα χριστιανικό κατασκεύασμα. Μαζί με τον διάβολο και την αμαρτία έχουν καταφέρει να μαντρώσουν το ποίμνιο μέσα στα ποιμνιοστάσια τους. Σπέρνουν τον φόβο για να το ελέγχουν!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 15/01/2002, 17:40:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σε όλους.

Στην "Λευκή Μάγισσα" είπα την γνώμη μου για το Κακό και τον Σατανά, στο άλλο μήνυμα που έστειλε.

Βέβαια αναρωτιέμαι πόσο μπορεί να επηρεάσει ο... Σατανάς μια "Λευκή Μάγισσα" και μια "Αφροδίτη"!!! Δείχνουν τόσο Φως και Ομορφιά αυτά τα ονόματα που θεωρώ ότι δεν μπορεί το Κακό να τις αγγίξει.

Ενώ εγώ ως... "Thot" έκανα πολλές μάχες με τον άρχοντα του κακού στην Αίγυπτο τον Seth.

Αστειεύομαι βέβαια!!!

Το 666 είναι ένας αριθμός όπως οι υπόλοιποι, το ίδιο σημαντικός όπως και ο 888 που είναι ο αριθμός του Ιησού ο 888.

(Ι=10, Η=8, Σ=200, Ο=70, Υ=400, Σ=200, ΆΘΡΟΙΣΜΑ = 888)

Φίλε Κέλσο και η Ε.Π. Μπλαβάτσκυ, στην Μυστική Δοξασία, αναφέρει ότι και στο Καββαλιστικό λεξαριθμητικό σύστημα το όνομα του Ιησού έχει άθροισμα 888!!!


Ας παίξουμε (σοβαρά όμως ) λίγο ακόμα με το 666.

Ευτυχώς που οι περισπούδαστοι σύγχρονοι Ιεροεξεταστές δεν έχουν ανακαλύψει ακόμη ότι ο 666 είναι ο λεξάριθμος της λέξης ΕΥΠΟΡΙΑ

(Ε=5, Υ=400, Π=80, Ο=70, Ρ=100, Ι=10, Α=1, ΑΘΡΟΙΣΜΑ = 666)!!!!!

Όπως θα έλεγε και η Λευκή μας Μάγισσα, θα μας είχαν ζαλίσει με την ανακάλυψή τους, ότι ο πολύς πλούτος είναι ο "Εξαποδώ" και ποιος τους άκουγε!!!.

Και για να μην αφήσουμε παραπονεμένη και την "Χρυσή Αφροδίτη", την θεότητα της πνευματικής νιότης, όπως λέει ο Πλωτίνος, ακόμα και αυτή θα κινδύνευε από τους Σατανόπληκτους

Λοιπόν ο Έρωτας, αυτός ο Θεός, σύμβολο της Αφροδίτης, λέει ο Σωκράτης στο Συμπόσιο είναι ο γιος του Πόρου (του πλούτου) και της Πενίας (της φτώχειας).

(Π=80, Ο=70, Ρ=100, Ο=70, Σ=200, ΑΘΡΟΙΣΜΑ= 520)

(Π=80, Ε=5, Ν=50, Ι=10, Α=1, ΑΘΡΟΙΣΜΑ= 146)

Άρα ΠΟΡΟΣ + ΠΕΝΙΑ = 520 + 146 = 666

Ούτε εσύ Αφροδίτη θα γλίτωνες τον προστατευόμενό σου από τα βέλη των savers (εκ του Save = σώζω).

Και για να σοβαρευτούμε, η Πυθαγορική επιστήμη της αριθμοσοφίας και αριθμολογίας είναι πολύ σημαντική και σοφή για να την κάνουμε πανό και πλακάτ στους δρόμους, προσπαθώντας νά κάψουμε τους... αιρετικούς δηλαδή όσους διαφωνούν απλά με την άποψή μας.

Επειδη μελετώ πολλά χρόνια το ελληνικό σύστημα λεξαρίθμων καθώς και την αριθμοσοφία λυπάμαι πολύ που γίνονται οι Αριθμοί (όπως το 666) και τα Σύμβολα (όπως ο Σταυρός) αντικείμενα εκμετάλλευσης και μισαλλοδοξίας από τους φανατικούς όλων των εποχών.

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2002, 00:52:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

... Εδώ είναι η ΣΟΦΙΑ, όστις έχει τον ΝΟΥ ας λογαριαση
τον ΑΡΙΘΜΟ του θηρίου διότι είναι ΑΡΙΘΜΟΣ ανθρώπου και
ο ΑΡΙΘΜΟΣ αυτού είναι χξς...

'Ενα τόσο μικρό χωρίο, με τόση κρυμενη γνώση!!!!
Ναι φίλε μου Thot γνωρίζω για την λεξαριθμική απόδοση της λέξης ΙΗΣΟΥΣ
και μια και ασχολήσαι με την Αριθμοσοφία ψάξε και στη λέξη ΧΡΙΣΤΟΣ.

Και τωρα για το περιβόητο 666
Ειληκρινα δεν γνώριζα τις λέξεις αυτές φίλε μου Thot και σε ευχαριστώ. Θα τις συμπεριλάβω μέσα στο λεξαριθμικό λεξικό που έχω φτιάξει.
Και σε ανταπόδωση θα σου χαρίσω κάτι και εγω. Δύο λέξες μου χάρισες, δύο θα σου χαρίσω. ('Ετσι για να τηρούμε τις αναλογίες!!! και το ΚΑΡΜΑ ακέραιο). Για την μία είμαι σίγουρος ότι η φίλη μου η Αφροδίτη μάλλον θα ενοχληθεί, αν και δε πιστευει όπως δήλωσε στο 666 (και γιατί να πιστεύει άλλωστε σε αυτό;;;) ΙΑΠΕΤΟΣ


Ι=10 + Α=1 + Π=80 + Ε=5 + Τ=300 + Ο=70 + Σ=200 = 666

Τι να θέλει να μας δείξει εδώ η αλληγορία;;; (γιατί περί αλληγορίας πρόκειτε) Ας ψάξουμε να βρούμε ποιός ήταν ο Ιαπετός, ποιανού πατέρας, τι έκανε ο γιός του κτλ... Πάντως είμαι ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ. Το δηλώνω προκαταβολικα, για να μη παρεξηγηθώ!!!

Η επόμενη λέξη είναι φίλε μου Thot σχετική με τη φυσιολογία του Ανθρώπου... (ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ;;;)... Η ΦΡΗΝ

Η=8 + Φ=500 + Ρ=100 + Η=8 + Ν=50 = 666

Εδώ θα μου επιτραπεί λίγο παραπάνω βοήθεια μέσα απο το λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας που αν ψάξουμε σε αυτό τη λέξη θα δούμε το εξής "καταπληκτικό". Ο 'Ομηρος χρησημοποιεί τη λέξη ΦΡΗΝ και ΦΡΕΝΕΣ ώς "καρδιά και τα περί αυτής, λόγο του ότι εθεωρούντο δ' αί φρένες ως η έδρα του συναισθηματικού μας κόσμου και των ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΜΑΣ λειτουργιών και επομένος εσήμενον την Καρδιά, το Νού, τη Νόηση, την Αντίληψη...
Επίσεις ο Θείος 'Ομηρος χρησημοποιεί τις ΦΡΕΝΕΣ ως "έδρα της ζωής", "αυτή η ζωή με όλας τας σωματικάς ανάγκας" εν αντιθέσει πρός την ΨΥΧΗΝ την αποχωρισθείσαν του σώματος, ήτις είναι η ΣΚΙΑ του νεκρού, εστερημένη των "Φρενών" ( της όλης δηλαδή ΥΛΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΑΣΕΩΣ).

Χμμμμ μη μου πέιτε ότι ΟΛΑ αυτά δε μας λένε κάτι; 'Ολα είναι πια... τυχαία;;; Δε το νομίζω.
Και η περικοπη απο την Αποκάλυψη ΜΟΝΑΧΑ αυτές τις λέξεις χρησημοποιεί, "νους", "σοφία", "ανθρωπος"... μας τα είπε... ΟΛΑ!!!
'Αρα το θηρίο, θα μπορούσε να είναι ΜΟΝΑΧΑ στο μυαλό του ανθρώπου;;; Αν ναι, ποιού ανθρώπου;;;

Πάντως για τους φίλους ερευνητές έχω να πώ ότι η ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ, η Πυθαγόρια αυτή διδασκαλια, μπορεί και μας φανερώνει μυστικά. Αρκεί να ξέρουμε που να ψάξουμε και φυσικά να ξέρουμε ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΜΕ.
Χρήσημα βιβλία για την μελέτη και έρευνα της αριθμοσοφίας είναι
"ΤΟ ΜΥΣΗΡΙΑΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ"και το "ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ" του Χάρη Μπαλόγλου, "ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ" του Νικόλαου Μαργιωρή, "ΤΟ ΥΠΟΛΑΝΘΑΝΟΝ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ" του Αντωνίου Χαλά. 'Ολα αυτά τα βιβλία, ΣΙΓΟΥΡΑ θα τα βρεί κανείς στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων "ΔΙΜΕΛΗΣ"

Καλή μου Θεουργική Γυναίκα (WhiteMagicWoman), σου ετοιμαζω ειδικά για σένα μια και ήσουν η αφορφή ένα αρθρο για το Θεό και τον Διάβολο... εν αναμονή λοιπόν, η φιλία μου σε όλους!!!

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2002, 10:04:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και ο πιστός μας φίλος "Κέλσος" μου πέταξε (με αγάπη) το "μπαλάκι" για τον λεξάριθμο ΧΡΙΣΤΟΣ, θα αδράξω την ευκαιρία να του δώσω μια άλλη λεξαριθμική σχέση.

(ΙΗΣΟΥΣ = (Ι=10, Η=8, Σ=200, Ο=70, Υ=400, Σ=200)= 888)

(ΘΕΟΤΗΣ = (Θ=9, Ε=5, Ο=70, Τ=300, Η=8, Σ=200)= 592)

(ΧΡΙΣΤΟΣ = (Χ=600, Ρ=100, Ι=10, Σ=200, Τ=300, 0=70, Σ=200)= 1480)


ΔΗΛΑΔΗ: ΙΗΣΟΥΣ (888) + ΘΕΟΤΗΣ (592) = ΧΡΙΣΤΟΣ (1480)

Τόσο απλά και τόσο απέριττα!!!

Μάλλον υπάρχει πολύ μυστήριο ακόμη μέσα στους αριθμούς και μέσα τις λέξεις. Υπάρχει πολύ φως και γνώση, που δυστυχώς την κρύβουν οι φανατικοί και οι θρησκόληπτοι αυτού του απάνθρωπου κόσμου και σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα με την "Λευκή Μάγισσα" και με την "Αφροδίτη"

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/01/2002, 11:35:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω μαζί σου Thot, άρα και με την "Θεουργική Γυναίκα" και με την Θεά του Ουράνιου 'Ερωτα, την "Αφροδίτη".
Οι φανατικοί και οι θρησκόληπτοι ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΝ ΤΩΝ ΠΙΣΤΕΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ, είναι που κρατούν το κόσμο στο σκοτάδι.
Και πώς θα μπορούσα να μη δράξω την ευκαιρία με την Αριθμοσοφία και να δωδω ίσος ένα στίγμα περι του ΙΗΣΟΥ.
Σε άλλο άρθρο για τη Βάπτιση του Ιησού, αναφέρω πώς έγινε (κατα μία άποψη αυτή η ΠΡΩΤΗ ΘΕΩΣΗ του Ιησού η ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΩΣΗ έγινε ΕΠΑΝΩ στο Σταυρό).

'Αρα εδώ έχουμε τον Ιησού που έγινε ΧΡΙΣΤΟΣ μέσο της ΘΕΩΣΗΣ όπως πολυ σωστά είπες.
Ποιός ήταν όμως ο Ιησούς σε προηγούμενη σάρκωσή του;
Την απάντηση τη δίνει ΚΑΙ πάλι η Αριθμοσοφία, ήταν ο ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ
μιας και

Ζ=7 + Α=1 + Τ=300 + Ο=70 + Υ=400 + Σ=200 + Τ=300 + Ρ=100 + Α=1 = 1480

και μάλλον έτσι είναι αν αναλογιστή κανείς τις ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ομοιότητες των 2 (!!!) αυτών προσωπικοτήτων. ΧΡΙΣΤΟΣ = 1480 ΖΑΡΑΤΟΥΣΤΡΑ = 1480.
Γίνομαι ίσως κουραστικός, αλλά μέσα στο βιβλίο "ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ" εξηγήτε και αναλύετε ο τρόπος που μας ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τέτοιου είδους συμπερασμάτα.

Ο λόγος και πάλι στους Ερευνητές....

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 14/02/2002, 16:04:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις που έχουμε μόνο δύο επιλογές, το δίλημα δεν υφίσταται, πρόκειται για ψευδοδιλήματα που μας βάζει ο περιορισμένος μας νους απέναντι στην πραγματικότητα. Πρόκειται για την άποψη του "καλού" και του "κακού" μέσα μας, απέναντι στην ίδια πραγματικότητα.

Όμως, ακόμα κι αν χίλιοι άνθρωποι πιστεύουν πως μια μηλιά μπορεί να κάνει χουρμάδες, αυτή τελικά θα κάνει μόνο μήλα...

Η πραγματική δυνατότητα επιλογής δεν μας παρουσιάζεται αλλά την δημιουργούμε! Εμείς δημιουργούμε το πεπρωμένο μας προς την κατεύθυνση που θέλουμε και μπορούμε χωρίς αμφιταλαντεύσεις.

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 16/02/2002, 01:06:41  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε Theo, με μπέρδεψες τώρα!!!
Δε σε κατάλαβα τι ακριβώς εννοής με τον όρο "ψευτοδηλήματα".
Και γιατί μιλάς για "δήλημα";;;
Αναφέρεις τον "νού" και την "πραγματικότητα". Δείξε μου τον συνδετικό κρίκο, να σου πω το αποτέλεσμα.
Ο νούς ΜΟΝΟ μία πραγματικότητα αντιλαμβάνετε, άρα και αυτήν αποδέχετε και ακολουθεί.
Το θέμα είναι, "αν ο νούς έχει δίκιο ή κάνει υπέρβαση καθήκοντος".
'Εχει το "δικαίωμα" ο νούς να κάνει όλα αυτά;;;
Μήπως "έκλεψε" το δικαίωμα απο τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ υπέυθηνο γι'αυτά, την ΨΥΧΗ;;;
Ποιός τελικά "δημιουργεί" την επιλογή του;;;

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2002, 10:52:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιστεύω πως έθεσες ένα λεπτό σημείο πολύ σωστά φίλε Κέλσο, ένα σημείο που δεν είχα σκεφτεί μέχρι τώρα, επειδή είμαι έντονα νοητικός τύπος με ελάχιστο (υγιή) συναισθηματισμό.

Όντως ο νους δεν έχει το δικαίωμα να κάνει όλα αυτά που κάνει. Αυτό αναγνωρίζω πως είναι μια αλήθεια που εσύ πρώτος μου την έδειξες σε συγκεκριμένη μορφή, με συγκεκριμένες λέξεις. Γνωρίζω πως κατανοούμε με τον νου αλλά νικάμε με την καρδιά.

Τώρα, όσο για την Ψυχή, για μένα η αφύπνισή της συνίσταται στό ξύπνημα του Μαθητή. Και Μαθητής δικαιούται να λέγεται αυτός που έχει αναπτύξει, σε κάποιο βαθμό, και τις τρεις αρετές που χαρακτηρίζουν έναν Μαθητή: την Έρευνα, την Υπηρεσία και την Αφοσίωση. Αν λείπει κάποια από αυτές δεν μιλάμε για Μαθητή αλλά για σπουδαστή. Και είναι εύκολο για έναν σπουδαστή να περάσει στην αριστερή πλευρά του δρόμου.
Υπάρχουν και εκεί δάσκαλοι. Μόνο που ένας τέτοιος δάσκαλος δεν έχει πολλούς μαθητές, έχει έναν: Αυτόν που "έφαγε" τους υπόλοιπους...

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2002, 00:12:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δε πιστεύω φίλε μου Τεό ότι σου είπα κάτι που ΔΕΝ γνώριζες. Σε ευχαριστώ πάντως... Η παρέα που έχουμε φτιάξει και εδώ αξίζουν για άλλη μια φορά τα συγχαρητήρια στην ομάδα του ESOTERIKA.gr για τη πολύ καλή τους προσπάθεια στο να "κινήσουν" τις ιδέες του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ, καθώς επίσεις και σε ΟΛΑ τα μέλη των forums που αφιερώνουν τον πολύτιμο χρόνο τους, στο να μας κάνουν να στρεφόμαστε στον εαυτό μας, μέσα μας και να επεξεργαζόμαστε τα στοιχεία που παραθέτουν.
Αυτό έκανα, αυτό κάνω και αυτό έχω σκοπό να συνεχίσω να κάνω, να επεξεργάζομαι ΟΛΕΣ τις απόψεις, ΟΛΕΣ τις θέσεις που εκφράζουν οι "συναιδητίμωνες" σε αυτό το "ΣΥΜΠΟΣΙΟ", το τόσο γεμάτο απο τις ιδέες του ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΥ... με σκοπό, την βελτίωση μου σαν άνθρωπος.

Τώρα για τη ΨΥΧΗ. Συμφωνώ σε όλα όσα είπες. Ο ΜΑΘΗΤΗΣ φίλε μου είναι ο Πρώτος Βαθμός. 'Επονται, άλλοι δύο. Θέλει κουράγιο να είσαι ΜΑΘΗΤΗΣ.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Theo
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
172 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2002, 11:34:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Theo  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αναφέρθηκα στον ΜΑΘΗΤΗ με την έννοια του Μαθητή σε Δοκιμασία. Για τους άλλους δύο βαθμούς που έπονται, υποθέτω (με τη δική μου ορολογία) πως μιλάς για τον Αποδεκτό Μαθητή, υποψήφιο Μύστη, και για τον τελευταίο βαθμό, τον Μύστη, ο οποίος έχει επτά βαθμίδες.

Αυτά έχω υπόψη μου. Εσύ τι λες;

theo_Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2002, 09:36:03  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΚΑΙ έτσι είναι όπως το λές.
Αυτό που ήθελα να τονίσω είναι πως ο "υποψήφιος" προς μύηση, μαθητεία κλπ, είναι ΠΑΝΤΑ ΜΑΘΗΤΗΣ.
Ακόμα και στον τελευταίο βαθμό της "τελευταίας" τάξης.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

akhenaton
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/03/2002, 21:06:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους akhenaton  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μα αν η εξελιξη ειναι σπειρωειδης στην ουσια δεν υπαρχει τελευταια βαθμιδα....αυτη ειναι το ΕΝΑ οποτε αν φτασει καποιος εκει δεν νομιζω οτι θα εχει ατομικοποιημενο συνειδητο.θα ειναι τα παντα αρα οι βαθμιδες αγαπητοι μου ειναι για μια κατανοητη ιεραρχιση της εξελιξης(πνευματικης παντα)και δυστυχως η πεπερασμενη διανοια μας δεν συλλαμβανει το ολον με την λογικη η με τον εγκεφαλο οπως αρεσκεστε να λετε και ευτυχως δηλαδη που συμβαινει αυτο γιατι θαπρεπε αν υπηρχε τετοια συνηδητοποιηση να χρησιμοποιησουμε απειρες σελιδες στα φορθμ.χαχα αστειευομαι. φιλικα akhenaton


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/03/2002, 10:56:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ακενατόν, θα επιμείνω ευγενικά σε αυτό που είπα και πρίν.
"ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΒΑΘΜΟ, ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ".
Ακόμα και το ΕΝΑ, μαθαίνει ΚΑΙ τελειοποιήται ΣΥΝΕΧΩΣ - ΑΕΝΑΑ - ΑΙΩΝΙΑ.

Φιλοσόφησε λίγο επάνω σε αυτό και ίσως ανακαλύψεις κάποιες απο τις αιτίας της δημιουργίας...
Μη μένεις στις "στενές" έννοιες, δε θα σου προσφέρουν κάτι παραπάνω απο όσα γνωρίζεις!

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Scarface
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2002, 15:10:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Scarface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Symfwnw h nea epoxh exei erthei kai einai kairos opoios den sumfwnei na parei ton mpoulo.Euthunes mono se osous mporoun na einai upeuthnei kai mono se osous exoun antilhpsh ths pragmatikothtas.

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

akhenaton
Νέο Μέλος


21 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/03/2002, 20:28:13  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους akhenaton  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παιδια γιατι τοση επιθετικοτητα?θα πρεπει να συμφωνουμε σε ολα η μηπωςυπαρχει κατι το οποιο αγνοω?τελος παντων,οσο για τοΕΝΑ δεν νομιζω οτι εξελισεται αφου ειναι ηδη τελειο τι θα γινει το οντωςΩΝ πιο τελειο?
βλεπω η πεπερασμενη διανοια δεν μπορει να δεχτει την τελειοτητα του Δημιουργου αρα μηπως θα πρεπε να εμβαθυνουμε ουσιαστικα σε αυτες τις ενοιεσ που ουτως η αλλωστε η πεπερασμενη διανοια του ανθρωπου(που ανηκει στο σωμα οπως λες φιλε κελσο)δεν μπορει να τις εκφρασει.Εξαλλου απο οτι λεγεται ο Θεος το ΕΝΑ τελος παντων δημιουργησε αυτο το συμπαν, και ειτε το θελουμε ειτε οχι το βαλε να λειτουργει με καποιους νομους.Μηπως θαπρεπε να εντρυφησουμε σε αυτους για να κατανοησουμε ενα μερος της ΟΥΣΙΑΣ του ΔΗΜΙουργου? α και μια παρενθεση η μαλλον ερωτηση.Ποια ειναι η αιτια τετοιας αντιδρασης?αν δεν ξερω που δεν ξερω πολλα πραγματα διαφωτιστε με ....μην επιτιθεστε γιατι ισχυροποιηται την μαλλον παραδοξη για τον χωρο αυτον διαφορα της θεωριας απο την πραξη..φιλικα akhenaton

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Scarface
Νέο Μέλος

Greece
43 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2002, 09:29:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Scarface  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τι εννοεις τελειο, εγω θα το ονομαζα αυταρκες, το Ενα δεν εχει αναγκη την πιστη σου, ουτε το θαυμασμο σου, υπηρχε και θα υπαρχει ετσι απλα. Το προβλημα ειναι η αδυναμια του ανθρωπου να δει την μικροτητα τοθ και οτι νια μερα απλα θα γινει αστρικη σκονη.Το απειρο γενναει και καταστρεφει και δεν μπορειτε να ξεφυγετε απο αυτο. Το μονο που εχουμε να κανουμε ως χρεος μας ειναι να εξελιχθουμε κατανοοντας το συμπαν και δημιουργοντας πολιτισμο. Οσο για την επιθετικοτητα, δυστηχως στις μερες μας οποιος δεν εχει δοθλεια να κανει γινεται η μεντιουμ στο καναλι Ερμης η ειδικος ερευνητης (τρομαρα τους)

Every Man and Woman Is A Star

ALL FOR ONE AND ONE FOR NONEΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 12/03/2002, 14:05:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θα συμφωνήσω μαζί σου Ακενατόν, γιατί τέτοια "έκρυξη";;;
Ο κάθε ένας έχει το δικαίωμα της ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Είτε αυτό έχει να κάνει με το τρόπο ζωής του, είτε με τον τρόπο σκέψεις του.
Αν νομίζεις Ακενατόν ότι σου "επιτέθηκα", πάραυτα σου ζητώ συγγνώμη. Δεν είχα τέτοιο σκοπό, απλά υπεραμύνθηκα της άποψής μου.

Πώς είσαι σίγουρος ότι μιλάω για το ΕΝΑ, την ΟΝΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;;;
Μιλάω για τον Δημιουργό του Κόσμου. Μιλάω γι'αυτόν που εποφθαλμιώντας τη θέση του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ ΟΝΤΟΣ, έφτιαξε το ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ που λέγεται "δημιουργία".
Το ΕΝΑ, απο τη στιγμή που ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ στο κόσμο, άρα υπόκειτε στους νόμους που το ίδιο είχε θεσπίσει, ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΤΕΛΕΙΑ.
Το κομμάτι Του που ΔΕΝ βρίσκεται εκδηλωμένο, είναι κάτι που δεν μπορούμε να το προσεγγίσουμε και άρα να το κατανοήσουμε, εμείς τα πεπερασμένα όντα, με τις περιορισμένες δυνατότητες.

Βλέπεις όμως φίλε μου Ακενατόν, ότι κατα τη δική μου ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ αντίληψη των πραγμάτων, ΞΕΧΩΡΙΖΩ τον δημιουργό του σύμπαντος κόσμου, απο το ΕΝΑ.
Ελπίζω να τα έβαλα σε μία τάξη τα πράγματα.
Και ΞΑΝΑλέω.... Ο ΑΤΕΛΗΣ δημιουργός του κόσμου, ΚΑΙ αυτός ΣΥΝΕΧΟΣ, ΑΕΝΑΑ, ΑΙΩΝΙΑ, τελειοποιείται μαζί με τα δημιουργήματά του.
Αν λοιπόν εντρυφύσουμε μέσα σε "κάποιους" απο τους νόμους του, πολύ σωστά είπες, ότι θα κατανοήσουμε ένα ΜΟΝΟ μέρος της ουσίας του.

Κλείνοντας σου ξαναλέω ότι δεν έπραξα ΚΑΜΙΑ επίθεση. Φύση και θέση μου είναι η ΑΧΙΜΣΑ, (ΜΗ ΒΙΑ) του τελευταίου ΜΕΓΑΛΟΥ πολιτικού, του Γκάντι.

Τώρα φίλε Scarface, ΟΛΑ όσα προσδίδεις στο ΕΝΑ, κατα τη δική μου θεώρηση των πραγμάτων, ανήκουν στον ΑΤΕΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ ΜΑΣ και όχι στο ΤΕΛΕΙΟ ΕΝΑ.
Ακόμα και αυτή η αστρική σκόνη που λές κάποτε θα ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ και φτάσει να αναρωτιέται όπως και εμείς για το τί είναι ΤΕΛΕΙΟ ή ΑΤΕΛΕΣ!!!
Τώρα τι ακριβώς εννοής για το θέμα της επιθετικότητας που αναρωτήθηκε ο Ακενατόν, εγώ δε το κατάλαβα. Αν δε σου κάνει κόπο διευκρίνησέ το...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 20:00:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καταρχήν, επιτρέψτε μου να χαιρετήσω όλους σας, μιας και είναι η πρώτη φορά που επισκέπτομαι τον ηλεκτρονικό σας χώρο, μετά από την παρότρυνση ενός πολύ καλού φίλου.Θερμές ευχαριστίες λοιπόν τόσο σε κείνον, όσο και στους πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας που δίνουν μια ακόμα ευκαιρία σε όλους εκείνους που διψούν για την ΑΛΗΘΕΙΑ και την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΝΩΣΗ να εκφρασθούν και παράλληλα να συλλέξουν πληροφορίες, πολύτιμες για τις προσωπικές τους αναζητήσεις.
Η αριθμοσοφία αγαπητοί μου φίλοι είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη εκείνη η επιστήμη που μελετώντας την μπορείς να βρείς όλες τις απαντήσεις,όχι μόνο σε ζητήματα εσωτεριστικής φύσης, αλλά και ''επιστημονικά'', π.χ ιατρικά,θέματα χημείας, φυσικής και τόσα άλλα. Είναι απόλυτα λογικό θα έλεγα, μιας και το σύστημα της στηρίζεται στο αξίωμα πως οι λέξεις είναι οι πόιότητες των Αριθμών.Οι
Αριθμοί, αυτές οι τόσο παρεξηγημένες έννοιες από ευηπόληπτους ακαδημαικούς, είναι πνευματικά όντα που κατοικούν σε σφαίρα αρκετά μακρυνή από την δική μας,όντα ενεργεικά τόσο δυνατά που η συχνότητα με την οποία πάλλονται δεν μπορεί να συλληφθεί από τον ανθρώπινο νου. Είναι λοιπόν μορφές ζωντανές μέσα από τις οποίες εκδηλώνεται όλη η Σοφία της δημιουργίας. Ο μεγάλος Πυθαγόρας, μετά από πολλά χρόνια μαθητείας και δοκιμασιών, κρίθηκε ικανός να επισκεφτεί την σφαίρα αυτή,να μηυθεί στα μυστικά των Αριθμών και παράλληλα να μεταφέρει την γνώση αυτή στο δικό μας πεδίο. Στην γνώση αυτή μυήθηκαν όλοι οι μεγάλοι πανεπιστήμονες της αρχαιότητας και της έδωσαν σάρκα και οστά σε κάθε επιστημονικό πεδίο.
Μια παρατήρηση...Παρατηρώ πως τόσο ο Κελσος όσο και ο Θωδ ακολουθούν στις αριθμοσοφικές τους αναζητήσεις αυστηρά την ορθογραφία. Θα ήθελα να γνωρίζω αν έχουν δοκιμάσει όλους τους δυνατούς τρόπους γραφής, δηλαδή αν παρακάμπτουν τους κανόνες της ορθογραφίας.

Φιλικά

elenbous


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

thoth
Ιδρυτικό Μέλος ESOTERICA.gr

Greece
3130 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/03/2002, 22:32:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους thoth  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σου φίλε ή φίλη Elenbous.

Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Αυτό το Forum αλλά και γενικότερα όλο το site του Esoterica.gr είναι μια προσπάθεια που δεν θέλει ούτε να ξεγελάσει κανέναν ούτε να κοροιδέψει κανέναν. Μας ενδιαφέρει να έχουμε υψηλό επίπεδο και βάζουμε τον πήχη κάπως υψηλά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε πολλά μέλη (σε σχέση με άλλα sites) και από αυτούς οι πιο πολλοί να παραμένουν... "ακουσματικοί" ή καλύτερα ... "βλεμματικοί" (βάρβαρος νεολογισμός μου). Αλλά δεν πειράζει η χελώνα νικάει τον λαγό για αυτό δεν έχουμε άγχος για τίποτε. Το μόνο που μας νοιάζει είναι ο ανταγωνισμός με τον.. εαυτό μας. Να είμαστε τόσο καλοί όσο ονειρευόμαστε ότι μπορούμε να γίνουμε.

Μέσα σε αυτήν την προσπάθεια σε καλωροσίζουμε στην παρέα μας και ελπίζουμε να προχωρήσεις από "ακουσματικός" σε "μαθηματικό".

Τώρα για την ερώτησή σου για τους λεξάριθμους.

Όπως έχω γράψει και σε άλλο θέμα, δεν μου αρέσει να καταστρέφω αυτό που κάποιος κατασκευασε με σοφία. Έχω περισσότερο Ρωμαϊκή νοοτροπία από Ελληνική. Έτσι δεν θα καινοτομήσω "λαθραία" ούτε θα "ασελγήσω" πάνω στο σώμα και τις μορφές της Σοφίας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είμαι ανοικτός σε προτάσεις και ιδέες που έχουν φιλοσοφικό υπόβαθρο και δεν είναι απλώς ακροβατικοί πειραματισμοί. Αν έχεις να προτείνεις κάτι διαφορετικό και θεωρείς ότι έχει βάσεις και είναι αξιόλογο, με μεγάλη μου χαρά θα ήθελα να μας το προσφέρεις.

Και κάτι τελευταίο, το ψευδώνυμό μου μεταφράζεται στα Ελληνικά ως "Θωθ" ή καλύτερα ως "Θωτ" (μην ...πειραματίζεσαι ορθογραφικά με το όνομά μου

"ΕΝ ΤΟ ΠΑΝ"

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 01:01:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Οι Αριθμοί, αυτές οι τόσο παρεξηγημένες έννοιες από ευηπόληπτους ακαδημαικούς, είναι πνευματικά όντα που κατοικούν σε σφαίρα αρκετά μακρυνή από την δική μας...

...Παρατηρώ πως τόσο ο Κελσος όσο και ο Θωδ ακολουθούν στις αριθμοσοφικές τους αναζητήσεις αυστηρά την ορθογραφία. Θα ήθελα να γνωρίζω αν έχουν δοκιμάσει όλους τους δυνατούς τρόπους γραφής, δηλαδή αν παρακάμπτουν τους κανόνες της ορθογραφίας.


Καλωσορίζω και απο "εδώ" το νέο μέλος των forums, Elenbous. Με χαρά βλέπω να το "απασχολέι" η Αριθμοσοφια ή καλύτερα η Σοφία που κρύβουν, περίτεχνα θα έλεγα, οι Αριθμοί.

Καταρχάς θα μου επιτρέψεις φαντάζομαι να "διαφωνήσω" ελαφρός μαζί σου.
ΝΑΙ μέν οι ΑΡΙΘΜΟΙ είναι παρεξηγημένοι...
ΝΑΙ μέν οι ΑΡΙΘΜΟΙ είναι πνευμαντικές οντότητες...

ΑΛΛΑ

δε θα συμφωνήσω στο ότι είναι κάτι ΕΞΩ και ΜΑΚΡΥΑ απο μάς, σε "άλλες σφαίρες", σε "άλλα πεδία".
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ, είναι το ΜΕΤΡΟ, η ΣΧΕΣΗ, η ΑΝΑΛΟΓΙΑ.
Είναι κρυμένος ΠΑΝΤΟΥ.
Εμπεριέχεται στα ΠΑΝΤΑ, αφού αυτός (ο αριθμός) ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Σε κάποιο άλλο τόπικ (νομίζω αυτό που μιλάμε για το ΕΠΤΑ), αναφέρω κάποια "στοιχεία" που φανερώνουν την προσωπική μου άποψη για την ΟΝΤΟΤΗΤΑ, αριθμός.
Πιστεύω μου δε, είναι ότι και εσύ και εγώ και ΟΛΟΙ ΜΑΣ και ΟΛΑ ΜΑΣ, είναι αριθμοι....

Τώρα για την ερώτησή σου περί "ορθογραφίας"...
Σαφέστα τα η "έννοια" μιάς λέξης, ΔΕΝ αλλάζει απο την ορθογραφία της.
Κατα τη γνώμη μου όμως, αλλάζει η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ,(Επίσεις σε παραπέμπω στο τόπικ για τον αριθμό ΕΠΤΑ).
Κάνω σαφές εκεί, ότι στη χημεία, ΑΝ αλλάξεις έναν ΑΡΙΘΜΟ, στο ΑΤΟΜΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ενός στοιχείου, το αποτέλεσμα θα είναι να μελετήσεις ΑΛΛΟ στοιχείο!
Θα μπορούσε να μου πεί κάποιος, "καλά ποιά η διαφορά, κατα δύο στοιχεία π.χ μέταλλα είναι;;;"
ΝΑΙ, μέταλλα είναι, ΑΛΛΑ το μέν ένα είναι ΧΡΥΣΟΣ και έχει αξία, ενώ το ΑΛΛΟ είναι ΜΟΛΥΒΔΟΣ και δεν έχει καμία αξία...

Πάντως σε γενικές γραμμές καλό θα ήταν (πάντα κατα τη ταπεινή μου γνώμη), να τηρούμε ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, την ορθογραφία μας. Εκέι μέσα, οι πάνσοφοι πρόγονοί μας έκρυψαν ΜΥΣΤΙΚΑ. Ας μη τα καταστρέψουμε προς χάριν της ευκολίας μας...

Και πάλι καλώς όρισες στη μεταφυσική μας παρέα,


Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 13:50:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να ευχαριστήσω τους φίλους Θώτ και Κέλσο για το καλωσόρισμά τους και παράλληλα να διαβεβαιώσω τον πρώτο για δύο πράγματα. Σίγουρα φίλε Θώδ δεν έχω καμμία απολύτως πρόθεση να ''παίξω '' με το όνομά σου. Ακόμα και αν το ήθελα, οι γνώσεις μου είναι τόσο φτωχές που δεν θα μου επέτρεπαν να πειραματισθώ σοβαρά με κάτι τέτοιο. Επίσης θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω πως δεν προτίθεμαι να παραμείνω ακροάτρια σε αυτή την προσπάθεια, αρκεί βέβαια να έχω κάτι σοβαρό να παραθέσω, κάτι που θα μπορόύσε να φανεί χρήσιμο σε όλους.
Αγαπητέ μου φίλε Κέλσο, θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου όσον αφορά το μεγαλείο και την ουσία των Αριθμών. Σε καμμία περίπτωση, δεν ισχυρίστηκα πως είναι κάτι έξω από εμάς. Θα μου επιτρέψεις εδώ να παραθέσω ένα μικρό απόσπασμα από το υπέροχο βιβλίο ''ΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΣ '' του Χάρη Μπαλόγλου, ώστε να κάνω σαφέστερη την άποψη μου.
'' Αλλά τι είναι επιτέλους ο Αριθμός; Είναι η αδόνητη μονάδα που μέσα σε διαστήματα άχρονα, παράγει τις Δονήσεις για την δημιουργία των όντων και των κόσμων.''
Και πιο κάτω..
'' Με την δημιουργία των λέξεων οι έννοιες που χρησιμοποιήθηκαν δεν παύουν να υπάρχουν, γιατί δεν είναι ποσοτικές αξίες αλλά συνάμα ποσοτικές και ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ. 'Οπως και ο Αριθμός. ''
Ο Αριθμός λοιπόν παράγει, είναι μια ζωντανή οντότητα, που δεν κατοικεί στο δικό μας επίπεδο αλλά κάπου αλλού. Τα αποτελέσματα της παραγωγής αυτής- '' η δημιουργία των όντων και των κόσμων''- είναι όλα όσα εμφανίζονται γύρω μας, μέσα μας. Κάτω από αυτό λοιπόν το πρίσμα θα συμφωνήσω μαζί σου,΄αφού αναλύουμε τις Μορφές, δηλαδή τις Ποσότητες.
'Οσον αφορά το θέμα των κανόνων της ορθογραφίας, υπάρχουν πολλοί που ασχολούνται με την Αριθμοσοφία και ισχυρίζονται πως καλό είναι, στα πλαίσια της έρευνας που κάνουμε όλοι μας, να μην βάζουμε φραγμούς αλλά να δοκιμάζουμε και να πειραματιζόμαστε σε όλα τα πεδία. 'Αλλωστε γιατί θα πρέπει να αποδίδουμε μόνο μία ιδιότητα σε κάτι, ενώ εμείς ξέρουμε πως πολλά θα μπορούσαν να κρύβονται πίσω από αυτή;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 14:05:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλη Elenbous χαίρομαι που θέτης τα πράγματα μέσα απο ένα βιβλίο που δυστυχός κατ'εμέ λίγοι έχουν ΔΙΑΒΑΣΕΙ και ΑΚΟΜΑ πιό λίγοι έχουν ΜΕΛΕΤΗΣΕΙ.
Απο το απόσπασμα που μας παρέθεσες, δεν αντιλαμβάνομαι πώς καταλήγεις στο ότι "ο αριθμός κατοικεί κάπου αλλου";;;
Μα έχει ανάγκη ο αριθμός να ΠΕΡΙΟΡΙΣΘΕΙ ΚΑΠΟΥ;;;
Το τονίζω αυτό γιατί αν μη τι άλλο, η "κατοικία" είναι ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ και πιστεύω μου είναι ότι ο ΑΡΙΘΜΟΣ δέν έχει την "ανάγκη" του "ΦΑΙΝΕΣΘΑΙ", όπως θα έλεγε η φίλη Rosarium.
Το αντίθετο μάλιστα ισχύει...
ΕΜΕΙΣ, τα δημιουργημένα όντα με "τάξη και αρμονία", έχουμε την ανάγκη του αριθμού, ΩΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΥΠΑΡΞΗΣ, της ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΞΗΣ καθώς και των κόσμων των οποίων ΜΕΤΕΧΟΥΜΕ.

Οσο για την ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑ σε σχέση με την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ, αυτή είναι η δική μου άποψη, στην οποία και επιχειρηματολόγησα. Αιτιολόγησα το ΓΙΑΤΙ κατ'εμέ πρέπει να διατηρούμε την ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ.
Τώρα φυσικά οι γνώμες είναι τόσες όσοι και οι άνθρωποι...
Ο καθένας όπως μπορέι, ΑΡΚΕΙ, να πράξει κάτι έστω και....ανορθόγραφα.
Καλύτερο απο το να ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/03/2002, 23:22:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεια σε όλους σας.

Ειλικρινά δεν κατανοώ την άποψη του "να μην βάζουμε φραγμούς" και "να παρακάμπτουμε τους κανόνες ορθογραφίας".
Να ρωτήσω την φίλη μας,ποιος θα δημιουργεί τους καινούριους κανόνες ορθογραφίας και με ποια κριτήρια;

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2002, 18:49:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητή φίλη, Rosarium.[:)Πίστεψε με, δεν εξέθεσα καμμία άποψη.Θα έλεγα πως περέθεσα περισσότερο έναν προβληματισμό πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε κάποιος/α να μελετήσει και ίσως να μάθει περισσότερα από την επιστήμη της Αριθμοσοφίας. Θα μου επιτρέψεις να είμαι λίγο αλλεργική στις λέξεις ''φραγμός'' και ''κανόνας'' όσον αφορά στο πεδίο της έρευνας. Πιστεύω ακράδαντα πως
ενας ερευνητής έχει την υποχρέωση να Μην βάζει φραγμούς ούτε στην σκέψη, ούτε στον τρόπο με τον οποίο ερευνά. 'Αλλωστε αν ακολουθούσαμε όλοι τους ''κανόνες'', είναι περισσότερο από σίγουρο πως θα είχαμε απορρίψει με μιας όλους αυτούς τους "περίεργους" - κατά τα κοινωνικά μας δεδομένα- προβληματισμούς.
'Ισως, λέω, ίσως μια λέξη να κρύβει περισσότερα από αυτά που εμείς της προσδίδουμε με τον τρόπο γραφής.Και αφού αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να αποδείξω πως δεν ισχύει, το ερευνώ. Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.
'Οσον αφορά τον αγαπητό μου φίλο Κέλσο, θα ήθελα να πω πως επί της ουσίας ισχυριζόμαστε το ίδιο, όσον αφορά τις ποιότητες των αριθμών. Δεν είπα ποτέ πως οι Αριθμοί είναι περιορισμένοι ή έχουν την ανάγκη ορίων. Μίλησα για τα γενεσιουργές οντότητες που σαφώς δεν ανήκουν στην δική μας διάσταση.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 01:47:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και πάνω που αναρωτιώμουν "που είναι η Elenbous, τσούπ νάσαι και πάλι κοντά μας
Λές λοιπόν στο τέλος του τόπικ σου:
"...Μίλησα για τα γενεσιουργές οντότητες που σαφώς δεν ανήκουν στην δική μας διάσταση..."
Θέλω να σου τονίσω πώς, αυτές οι γενεσιουργές οντότητες, ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στη δική μας διάσταση, ΑΛΛΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΜΕΤΕΧΟΥΝ, ΔΙΑΠΟΤΙΖΟΥΝ, ΣΥΝΑΠΑΡΤΙΖΟΥΝ τη δική μας διάσταση!!!
Δέν θα υπήρχε η "δική μας" διάσταση χωρίς αυτές.
Το θέμα είναι πολύ βαθύ και πολύπλοκο με ΑΠΕΙΡΕΣ ΠΡΟΕΚΤΑΣΕΙΣ...

Κέλσος


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

rosarium
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
116 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 09:47:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους rosarium  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ μαζί σου,φίλη elenbous,στο αν είχαμε ακολουθήσει τους κανόνες
τους κοινωνικούς δεν θα μιλούσαμε αυτήν την στιγμή.
Ο προβληματισμός σου είναι δεκτός.Είχα κι εγώ αντίστοιχα τον δικό μου και σε κατανοώ.Όμως σκέψου ότι αν δεν έχουμε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο ορθογραφίας,θα υπάρχει μια αμφιβολία ως προς το αποτέλεσμα.Η αμφιβολία υπάρχει και σε σχέση με την νεοελληνική γλώσσα.Όταν τους κανόνες ορθογραφίας δεν τους θέσαμε μόνοι μας,αλλά τους βρήκαμε.Σκέψου να μην ακολουθούσαμε,αλλά να δημιουργούσαμε τους δικούς μας ο καθένας κανόνες ορθογραφίας.Θα φαινόταν και λίγο "ύποπτο" το αποτέλεσμα,μια και θα βάζαμε το χεράκι μας.

Από την άλλη μπορείς μέσα στους κανόνες ορθογραφίας,να κινηθείς ελεύθερα.Τί εννοώ.. Η λέξη Άρτεμη,διαβάζοντάς την από το τέλος,βγαίνει η λέξη "μητέρα".Και πραγματικά παρόλο που δεν υπήρξε μητέρα,λατρευόταν και ως παιδοτρόφος και κουροτρόφος.Αυτό μπορεί να το δει ο καθένας κι ας μην είμαι στο πλαίσιο των κανόνων.Αν εννοείς αυτό ΄"χωρίς φραγμούς",είμαι μαζί σου.

rosariumΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

elenbous
Νέο Μέλος

Greece
15 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 19:19:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους elenbous  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Συμφωνώ και με τους δύο φίλους Κέλσο και Rosarium όσον αφορά τους προβληματισμούς τους. Φίλε Κέλσο, σαφώς το θέμα που αναπτύσσουμε είναι τεράστιο και έχει απεριόριστες προεκτάσεις. 'Ομως αν ανατρέξεις στα προηγούμενα σημειώματα μου, ίσως να καταλήξεις και εσύ πως τελικά λέμε το ίδιο πράγμα αλλά με άλλες λέξεις. Απλά εγώ κάνω την διάκριση μεταξώ των γενεσιουργών οντοτήτων και ''αυτών'' που εκείνες παράγουν.
Φίλη Rosarium, επέτρεψε μου σε αυτό το σημείο να παραθέσω μια δυο σκέψεις που αφορούν στο θέμα που συζητάμε.
'Ολοι οι αρχαίοι μεγάλοι Μύστες όπως και οι άξιοι σύγχρονοι συνεχιστές τους πιστεύουν ακράδαντα στην ύπαρξη μιας Αλήθειας.Οι τρόποι, τα μονοπάτια, όμως , που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει για να την αποκτήσει είναι επτά( να πάλι αυτός ο μαγικός αριθμός).Σύμφωνα με την Ε.Π. Μπλαβάτσκυ και τον μεγάλο Λεβί, επτά είναι τα κλειδιά που μπορούν να ανοίξουν την πόρτα της μίας και μοναδικής Αλήθειας. Επομένως γιατί θα πρέπει όλοι μας να περιχαρακωθούμε μέσα σε έναν τρόπο αναζήτησης;
Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τις δύο μορφές μυστηρίων που υφίσταντο στην αρχαιότητα και όχι μόνο. Τα ''εξωτερικά μυστήρια'' τα οποία απευθύνονταν σε όλους τους πιστούς και τα ''εσωτερικά μυστήρια'', που απευθύνονταν μόνο στους μυημένους. Γιατί λοιπόν να αρνηθούμε πως αυτό που εμείς βλέπουμε με την καταγραφή μιας λέξης- έτσι όπως μας έχει δοθεί (δες εξωτερικά μυστήρια), να μην κρύβει γνώση και θησαυρούς αν την ''ψάξουμε '' λίγο παραπάνω και με αυτόν τον τρόπο;
Και βέβαια θα συμφωνήσω μαζί σου όσον αφορά τους κανόνες ορθογραφίας της σύγχρονης ελληνικής γλώσσας, για τους οποίους θα μου επιτρέψεις να διατηρώ κάποιες αμφιβολίες.
Κάτι τελευταίο. Πιστεύω πως όλοι μας στις αριθμοσοφικές μας έρευνες, χρησιμοποιούμε και ξένα ονόματα. Ποιος λοιπόν μας λέει πως για παράδειγμα το επίθετο Μπλαβάτσκυ πρέπει να γράφεται με ''υ'' και όχι με ''ι''´;το βάζω και αυτό μέσα στον γενικότερο προβληματισμό μου.
Να είστε όλοι καλά

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Kelsos
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2081 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2002, 23:53:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Kelsos  Στείλτε ένα ICQ Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Kelsos  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και πάλι....γειά!!!
Χαίρομαι που βάζουμε πλαίσια συζήτησης που κατα τη γνώμη μου θα φανούν χρήσημα σε όποιον πάρει την απόφαση να ασχοληθεί με το θέμα της ΑΡΙΘΜΟΣΟΦΙΑΣ.
Το πλέον βέβαιο είναι ότι ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
Απλά ο καθένας μας με την εμπειρία που έχει αποκτήσει, αντιλαμβάνεται τα πράγματα απο άλλη σκοπιά.
Το ότι υπάρχει αυτή η άλλη σκοπιά είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.
Τώρα στον τελευταίο προβληματισμό σου Elenbous έχω να πώ την εξής άποψη.
Εξαρτάται τι θές να ανακαλύψεις μέσα απο την Αριθμοσοφία. Επειδή κάπου πάει ο νούς μου, λέω ότι με την διαφορετική ορθογραφία, ΑΠΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙΣ τα όσα έχεις ανακαλύψει.
Είπαμε ότι η ΓΡΑΦΗ είναι η αποτύπωση του ΛΟΓΟΥ.
Αν λοιπόν ο ΛΟΓΟΣ δεν αλοιώνεται απο τη ΓΡΑΦΗ, τότε σ'ίγουρα είναι τρόπος επαλήθευσης αυτού που ερευνούμε...

Κέλσος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ellinas
Νέο Μέλος

Greece
9 Μηνύματα
Απεστάλη: 11/04/2002, 20:58:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ellinas  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
enas arithmos mporei na krivei mia tetoia dinami oste na xesikonontai oloklira kinimata gia xari tou;an o pithagoras vriskotan stin epoxi mas eimai sigouros pos tha xairotan giati tha apodeikniotan peritrana to axioma oti o kosmos einai arithmoi kai oi arithmoi krivoun mageia.tha stenaxoriotan omos poli otan tha katalavaine poso lathos kai me poniro skopo kapoioi xrisimopoioun ton magiko touto arithmo tou iapetou.to thirio pou tha erthei,i krisi tou kosmou,i apeili gia to vasileio tou theou.pou eisai vouda gia na vgeis apo tin nirvana sou afou tha eklaiges apo ta gelia kai pou eisai orfea na akouseis.den tha xreiazotan na kateveis ston adi.to thirio erxetai vrixameno na mas tromaxei olous.fovos.to megalitero oplo ton apantaxou xepesmenon kai metallagmenon ontotiton tis disarmonias.tha prepei kelse na ginei ena forum gia to fovo kai tis epiptoseis tou stin aionia psixi mas.den iparxei xeiroteros exthros tou anthropou.auto ekmetaleutikan oi "magoi".etsi to 666 fantazei to fovitro gia olous.oi kaloi tha dokimastoun kai oi kakoi gia ligo omos tha epikratisoun.paramithia tis xalimas. i mallon oute giati ekeina san paramithia eixan kai mia atmosfaira politismou.tora to ti simainei pragmatika to 666 einai kati pou tha prepei na ereunithei.oso gia tin arithmosofia kalo tha itan na prosexoume pos ti xriseimopoioume.einai toso ieri pou einai diskolo gia kapoion tou simera na katanoisei epakrivos ti simasia tis oxi mono sto tomea tou simvolismou alla kai ston tomea pou onomazetai mistikoi kodikes tis anthropotitas.pantos axiologi kai axiothaumasti tha elega se auto to forum i prospatheia tou kelsou kei tou thoth.xaireto!

eldymionΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 17 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy