ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 ΣΕΛΗΝΗ-ΤΕΧΝΗΤΟΣ Η ΦΥΣΙΚΟΣ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 12
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2012, 15:39:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλησπέρα κι από εμένα στην κοινότητα , μετά από πολύυυυ καιρό.
Υπάρχει κάποιος τρόπος να πειστούμε με σιγουριά πως τα δείγματα που εξέτασαν οι της Νάσα είναι αυθεντικά και όχι μαγειρεμένα?
Δηλαδή, πόσο αξιόπιστα είναι αυτά τα αποτελέσματα που μας δίνουν ώς προς την σύσταση των δειγμάτων?

Στο Βασίλειο Των Τυφλών, Ο Μονόφθαλμος Βασιλεύει


Μα δεν χρειάζεται αφού ήδη τα ξέρουμε όλα.. όπως σου είπαν φίλε μου.. είναι οι ψεύτες που θέλουν να μας κοροϊδέψουν αλλά εμείς ξέρουμε την αλήθεια (τώρα πως την ξέρουμε μην ρωτάς... σου είπαν.. "φαντάζομαι","φαντάζεστε" κτλ) και προσπαθούμε να την πούμε στους μη κατέχοντες που κοιτάνε κάτι ηλίθιες ψευτοέρευνες και κααααάποτε θα κάνουμε την δικιά μας έρευνα για να αποδείξουμε πόσο μάγκες είμαστε και τα ξέρουμε όλα (τώρα πως θα την κάνουμε? με το διαστημόπλοιο που ετοιμάζουμε στην αποθήκη μας και θα φέρουμε δείγματα απο το φεγγάρι.. μάλιστα μπορεί και να σκάψουμε να δούμε αν είναι κούφιο)
:)
Για να μιλήσουμε σοβαρά.. κάθε κράτος και ΕΙΔΙΚΑ οι Αμερικάνοι και οι Ρώσοι έχουν αμέτρητους λόγους (σοβαρούς ή αδιάφορους για εμάς) να κρύβουν πράγματα απ τον απλό κόσμο ή και να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Όσο όμως μιλάμε για πράγματα που δεν αφορούν αυτό τον πλανήτη και δεν υπάρχει απο εμάς τρόπος να τα επιβεβαιώσουμε έχουμε 2 δρόμους.. ή να "δεχόμαστε" (αδιάφορα) ότι λένε οι έρευνες απ τους πιθανούς ψεύτες ή να αναφέρουμε τις δικές μας σκέψεις/απόψεις ενστάσεις ΧΩΡΙΣ όμως να εμφανιζόμαστε αυτοί που ξέρουν τα πάντα ή με σιγουριές του τύπου ο τάδε είναι ψέυτης, η σελήνη είναι τεχνητή, είναι κούφια, το τιτάνιο είναι 80% αυθαίρετα και δεν ξέρω γω τι άλλο, με τέτοια σιγουριά λες και πήγαμε και το διαπιστώσαμε.. καλό είναι να είμαστε προσγειωμένοι ώστε και για τον απέναντι να είμαστε σοβαροί για συζήτηση ;)
Θα σου πει η NASA.. τα δείγματα δείχνουν αυτό... ποιος ο δικός μου τρόπος να ξέρω αν λέει αλήθεια και ποια είναι αυτή η αλήθεια?
Θα σου πει "δεν υπάρχει αστεροειδής σε πορεία σύγκρουσης για τα επόμενα χρόνια με την γή" πως μπορώ να ξέρω την αλήθεια?
Δική μου άποψη λοιπόν... μας κρύβουν πολλά, υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε ή είναι διαφορετικά απ ότι τα ξέρουμε αλλά δυστυχώς δεν έχω τρόπο να γνωρίζω και δεν θα αποκτήσω τρόπο πιθανότατα όσο ζω. Οπότε η απάντηση στην ερώτηση σου είναι πως φυσικά και όχι δεν υπάρχει τρόπος εκτός αν είτε κλέψουμε τα δείγματα που υπάρχουν (αν υπάρχουν) και βρούμε τα εργαλεία να τα ελέγξουμε ανεξάρτητα είτε αν πάμε εμείς οι ίδιοι και φέρουμε δικά μας δείγματα.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2012, 16:34:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Craven

Αυτό που λες για το Τιτάνιο είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρον.

...

Αν θέλεις, μπορείς να γίνεις πιο σαφής;


Κοίτα ότι έχω δει είναι απο έρευνες. Το τιτάνιο λοιπόν στην γη είναι σε ένα ποσοστό 1% συνήθως και κάπως μεγαλύτερο εκει που υπάρχουν κοιτάσματα. Στην σελήνη υπάρχει κυρίως στις πεδιάδες (εκεί που έρεε κάποτε λάβα δηλαδή) και απ όσο είδα στους χάρτες αποτελούν περίπου το 1/3 της σελήνης (στην πλευρά που βλέπουμε μοιάζει για το μισό και παραπάνω αλλά αν υπολογίσουμε πως στην σκοτεινή πλευρά δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πεδιάδες βγάζω αυθαίρετα αυτό το ποσοστό). Στις πεδιάδες λοιπόν το ποσοστό είναι 1 με 2% συνήθως και σε μερικά σημεία φτάνει το 7% (σε σημεία μετρημένα στα δάχτυλα και το 10 κοντά).
Στα "βουνά" που είναι και το μεγαλύτερο μέρος της Σελήνης είναι αρκετά κάτω από 1%..
Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν είπα πως θεωρώ υπερβολές τα περί 80% της επιφάνειας στην σελήνη έχει τιτάνιο ή πως είναι σε τόση αφθονία όσο φανταζόμαστε κτλ..
Τώρα για την σύσταση, είπα πως το τιτάνιο και στην Γη και στην Σελήνη είναι παρόμοιο και σαν τύπος πετρώματος (Ιλμενίτης και αυτό το είδα ψάχνοντας ξεχωριστά για την γη και για την Σελήνη) και με αρκετές ομοιότητες στα ισότοπα κτλ.
Δεν ξέρω αν η Σελήνη προέρχεται από την γη άσχετα αν αυτή είναι η επικρατέστερη άποψη γιατί απλά δεν μπορώ να το ξέρω! Ξέρω με τα λίγα στοιχεία που βρήκα ότι αν μη τι άλλο είναι πολύ περισσότερο όμοιος σαν δορυφόρος ως προς τον πλανήτη του σε σχέση με κάθε άλλο δορυφόρο στο ηλιακό μας σύστημα (με όσα γνωρίζουμε ως τώρα και δυστυχώς χωρίς να έχουμε δείγματα αλλά δεδομένα από φασματοσκόπια κτλ).
Με λίγα λόγια δεν υποστηρίζω τίποτα, δεν ξέρω τίποτα και απλά απάντησα στα περί Τιτανίου και συστάσεις πετρωμάτων σαν απάντηση ως προς την μη στοιχειοθετημένη σιγουριά κάποιων. Αυτό είναι όλο :)
Τώρα στο αν είναι τελικά διαφορετική... το οτι είναι περισσότερο όμοια με την γη απ ότιδήποτε άλλο δεν σημαίνει ότι είναι ίδια προφανώς. Δεν ξέρω επιστημονικά τι είναι αποδεκτό σαν "ίδιο" καθώς και η απειροελάχιστη διαφορά μπορεί να είναι απόδειξη για έναν επιστήμονα της διαφορετικότητας. Δεν ξέρω επίσης αν πχ ένα ισότοπο είναι διαφορετικό αποδεικνύει διαφορά στα 2 σώματα ή μπορεί να είναι αποτέλεσμα διαφορετικής σύστασης της ατμόσφαιρας κτλ κτλ. Οπότε δεν ξέρω να απαντήσω στην ερώτηση σου :)
Μακάρι να ήμουν αστροφυσικός με διδακτορικό στην γεωλογία με πρόσβαση σε δείγματα ώστε να μπορώ να ξέρω αλλά είμαι ένας ταπεινός προγραμματιστής :)

Edited by - Craven on 30/03/2012 16:40:24Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2012, 18:39:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
macedon

Δεν ξέρω που έχεις μπερδευτεί.

Ευχαρίστως να σε ενημερώσω,αρκεί να θέσεις τα ερωτήματά σου.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2012, 19:06:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

macedon

Δεν ξέρω που έχεις μπερδευτεί.

Ευχαρίστως να σε ενημερώσω,αρκεί να θέσεις τα ερωτήματά σου.


Ρώτησε αν κατάλαβα που στηρίζω εγώ ότι είναι όμοια (όσο όμοια εννόησα τέλοσπάντων) και που στηρίζεις εσύ το αντίθετο (ότι είναι τεχνητή και κατά συνέπεια εντελώς διαφορετική απο την γη και την σύσταση της).
ΑΝ κατάλαβα πάντα καλά..Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2012, 19:14:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Cranen

κατ'αρχήν ζητώ συγνώμη για την εριστική μου στάση,απέναντί σου.

Δεν αρμόζει,ούτε στον χαρακτήρα μου,ούτε στην μόρφωσή μου.Καμμιά φορά αναίτια βλέποντας τις μπαρούφες που γράφονται στο διαδίκτυο,με πιάνει αυτο το εριστικό εναντίον του γράφοντος,πρέπει να καταλαβαίνεις τι λέω.Σαν κάποιος να δημοσιεύει μαλακίες για την πληροφορική και εσυ ξέρεις καλά ότι έχει παραπλανηθεί,αλλά δεν το ξέρει.

Οσο για τα ισότοπα,θα εξηγήσω λεπτομερώς τι ακριβώς συμβαίνει και πώς οδηγήθηκα στο συμπέρασμα της απάτης.

θα περιμένω τον κώστα να υποβάλλει τα ερωτήματά του,ώστε να τα ξεκαθαρίσω όλα μαζί.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2012, 20:14:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Μια και έλειπα σε ... “ειδική διαγαλαξιακή αποστολή”, θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει γιατί η σελήνη, αν είναι φυσικός δορυφόρος της γης – που είναι – θα πρέπει να έχει την ίδια σύνθεση με την γη?

“Παραξενιές” υπάρχουν πολλές και μεγαλύτερες στο ηλιακό μας σύστημα, όπως για παράδειγμα ο Υπερίων.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/03/2012, 23:18:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μια και έλειπα σε ... “ειδική διαγαλαξιακή αποστολή”, θα μπορούσε κάποιος να με ενημερώσει γιατί η σελήνη, αν είναι φυσικός δορυφόρος της γης – που είναι – θα πρέπει να έχει την ίδια σύνθεση με την γη?

“Παραξενιές” υπάρχουν πολλές και μεγαλύτερες στο ηλιακό μας σύστημα, όπως για παράδειγμα ο Υπερίων.


Α αυτό είναι άλλο θέμα :) Το αν κάτι για να προέρχεται από κάπου (δισεκατομμύρια χρόνια πριν) πρέπει ντε και καλά να είναι όμοιο σε σύσταση σηκώνει αρκετή συζήτηση και προσωπικά μου είναι άγνωστο καθώς η γη και η Σελήνη σε τόσο χρονικό διάστημα με διαφορετικό μέγεθος, ατμόσφαιρα, πυρήνα προφανώς και έχεις δίκιο ότι δεν είναι απαραίτητο πλέον να έχουν ακριβώς την ίδια σύνθεση.
Τώρα όσο δεν ενστερνίζομαι την σιγουριά του Νικηφόρου ότι δεν είναι δεν μπορώ να ενστερνιστώ την σιγουριά σου ότι είναι φυσικός δορυφόρος, πολύ απλά γιατί δεν μπορώ να ξέρω.

Νικηφόρε: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα :) Δεν αποδέχομαι ότι διαβάζω απλά αυτό που δεν καταλάβαινα είναι το από που πηγάζει η δική σας σιγουριά για ορισμένα πράγματα. Θα περιμένω τις απόψεις σου επι του θέματος μετά τις ερωτήσεις του Macedon και να είσαι σίγουρος πως αυτή την φορά δεν θα υπάρξει καμιά χαζή διαμάχη :)
Πραγματικά να με συγχωρέσεις αν στην προσπάθεια μου να αποδείξω ότι παρεξηγήθηκαν τα λεγόμενα μου και ότι είναι χαζό να το προσωποποιήσουμε και να φαγωθούμε για κάτι τόσο ασήμαντο, δυστυχώς το έκανα με πολύ λάθος τρόπο και μίλησα εριστικά ή και ειρωνικά. Δεν πειράζει σε ένα forum μια παρέα είμαστε συμβαίνουν αυτά θα ξαναφαγωθούμε θα τα ξαναβρούμε ;)

Edited by - Craven on 30/03/2012 23:20:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 02:18:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Craven ψάχνω να βρώ τον Νικηφόρο,αλλά δεν υπάρχει πουθενά...

Επειδή το θέμα των ισοτόπων του Τιτανίου προκάλεσε,διαμάχη και εκνευρισμό,θα αναλύσω αυτό και όταν ο macedon,έχει και άλλα ερωτήματα,θα επανέλθω.

Στο πανεπιστήμιο του Σικάγο,έκαναν μια έρευνα στο ισότοπα του Τιτανίου -47 και -50.Απεφάνθησαν ότι είναι όμοια με τα γήϊνα και έτσι 'αποδεικνύεται" ότι η Σελήνη προέρχεται απο την Γη.Είπα ότι ναι μέν λένε αλήθεια,αλλά όχι ολόκληρη και το συμπέρασμα στο οποίο προέβησαν δεν ισχύει.

Για τους κάτωθι λόγους:
Α.Ανέλυσαν μόνο 2 ισότοπα και όχι όλα.
Β.Γιατί δεν ανέλυσαν το ισότοπο -48,το οποίο αποτελεί το 74% του στοιχείου Τιτάνιο,ενώ τα υπόλοιπα 4 μαζί αποτελούν το υπόλοιπο 26% ?
Γ.Δηλαδή αναλύοντας περίπου το 7% ενός στοιχείου,μπορείς να αποφανθείς ότι είναι ίδιο με ένα άλλο?

Επιπλέον για όσους δεν γνωρίζουν,το Τιτάνιο έχει και 11 ραδιο-ισότοπα,τα -44 έως και -54 συμπεριλαμβανομένου.Απο αυτά το πρώτο έχει διάρκεια ζωής περίπου 60 χρόνια και τα υπόλοιπα απο μερικά λεπτά έως δευτερόλεπτα.Θα μπορούσαν αντι του φασματογράφου μάζας που χρησιμοποίησαν για τα ισότοπα,να είχαν κάνει σύγκριση του ραδιο-ισοτόπου -44,μεταξύ γήϊνου και Σεληνιακού Τιτανίου.Βέβαια,σίγουρα θα το έχουν κάνει,όπως και το ισότοπο -48,σίγουρα το έχουν αναλύσει.Ομως δεν ταιριάζουν τα αποτελέσματα,με την "εντολή" και έτσι τα τρώει η "μαρμάγκα"!!!

Ας δούμε τώρα το άλλο θέμα που ανακίνησε ο συμπαθής craven,παρασυρόμενος απο τα μίντια.
Το θέμα του ποσοστού του Τιτανίου στη Σελήνη,πώς βγαίνει 80% και όχι 10% όπως ισχυρίζονται μερικοί επιστήμονες.Με τον ίδιο τρόπο που οι μέν υπολογίζουν το 10%,υπολογίζει και άλλη μερίδα επιστημόνων το 80%.

Εχουμε λοιπόν μια επιφάνεια,όπου φανερά είναι καλυμένη απο θάλασσες Τιτανίου,στα σημεία όπου οι βράχοι και η σκόνη [το χώμα],είναι αραιότεροι.Υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη μεταλλικού φλοιού στη Σελήνη.Ουδείς αμφισβητεί την πολύωρη αντήχηση της Σελήνης σε προσκρούσεις αντικειμένων,στην επιφάνειά της.Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει μόνο σε δύο περιπτώσεις.Αν είναι κούφια και άν είναι μεταλλική.Καλύτερα ένας συνδυασμός και των δυο.Οι ενδείξεις που προανέφερα μιλούν για μεταλλικό φλοιό πάχους 32 χιλιομέτρων!!!
Αν αυτο αληθεύει,τότε το ποσοστό τιτανίου στην Σελήνη είναι 80%.

Ενα ακόμη στοιχείο που περνά απαρατήρητο σε συζητήσεις του είδους.
Υπάρχει τεράστια διαφορά στην πυκνότητα της Σελήνης με αυτήν της Γής.Αν τα δυο σώματα είχαν κοινή προέλευση,δεν θα έπρεπε να έχουν και την ίδια πυκνότητα?
Αν "κόψουμε" σήμερα,ένα κομάτι απο την Γη και το στείλουμε στο διάστημα,δεν θα έχει την ίδια πυκνότητα με το μητρικό πλανήτη?

Είναι πάρα πολλά τα σημεία αμφισβήτησης,της θεωρίας ότι η Σελήνη αποτελεί γήϊνο τμήμα.Λίγο πολύ όλοι θα έχετε σχετική ενημέρωση,απο επιστημονικούς φορείς και απο διαδικτυακούς τόπους.Αλλα είναι αλήθεια,άλλα παραμύθια,άλλα απλές υπερβολές.Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα και ένεκα αυτού πολύς χώρος για θεωρίες συνομωσίας.

Ορισμένα απτά πράγματα όμως,όταν προσπαθούν να περάσουν με μισές αλήθειες,πρέπει να εναντιωνόμαστε.Ο καθένας στον τομέα του.Η Νέα Τάξη Πραγμάτων,έχει φορτώσει ήδη με πολύ "παραμύθι" την ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον οικονομικό.Αν καταλάβαινε το σύνολο του παγκόσμιου πληθυσμού,την μεγάλη απάτη των τραπεζιτών,θα είχαμε επανάσταση πλανητικού μεγέθους.Αλλά αυτοί κατέχουν καλά το κόλπο.Διαίρει και βασίλευε.Ετσι έκαναν πάντα.
Ετσι κάνουν και σήμερα.Και στην επιστήμη φυσικά.Φροντίζουν να έχουν τους μισούς επιστήμονες να ισχυρίζονται το Α και τους άλλους μισούς το Β και διαιωνίζεται ένα πρόβλημα,το οποίο μπορεί να έχει την πιο απλή λύση.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PY8AGORAS
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2052 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 12:39:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ουδείς αμφισβητεί την πολύωρη αντήχηση της Σελήνης σε προσκρούσεις αντικειμένων,στην επιφάνειά της.Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει μόνο σε δύο περιπτώσεις.Αν είναι κούφια και άν είναι μεταλλική.Καλύτερα ένας συνδυασμός και των δυο.Οι ενδείξεις που προανέφερα μιλούν για μεταλλικό φλοιό πάχους 32 χιλιομέτρων!!!

Μπορείς να μας δώσεις μερικιές linkιές για όλα αυτά?

τι είδους κρούσεις (τεχνητές, από μετεωριτες, αστεροειδείς, κλπ) έγιναν/κταγραφηκαν/μετρηθηκαν και ποσοτικοποιήθηκε η σχέση αυτών με την "αντίχηση" (ως αίτιο-αιτιατό) και πού είναι αυτά τα στοιχεία (ενδεικτικά...)


.
.
.
" Υπάρχει ο σωστός τρόπος, ο λάθος τρόπος, και ο ...δικός μου τρόπος! "Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gianipseftis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2194 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 12:58:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Craven

Τώρα όσο δεν ενστερνίζομαι την σιγουριά του Νικηφόρου ότι δεν είναι δεν μπορώ να ενστερνιστώ την σιγουριά σου ότι είναι φυσικός δορυφόρος, πολύ απλά γιατί δεν μπορώ να ξέρω.


Και πολύ καλά κάνεις φίλε μου.
Την προσωπική μου γνώμη κατέθεσα, κρίνοντας με βάση τις φτωχές μου γνώσεις, και λαμβάνοντας υπ όψιν όσα επιστημονικά δεδομένα γνωρίζω ή μπορώ να έχω πρόσβαση.

Χωρίς να προτείνω θεωρίες, για τις “παραξενιές” στο δίδυμο γης-σελήνης, στέκομαι μόνο στην σύνθεση των δειγμάτων της σελήνης, μια και για αυτά γίνεται ο λόγος.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, γιατί τάχα θα πρέπει να είναι ακριβώς ίδια με τα γήινα?

Μια απλή φωτώ της σελήνης να δούμε, θα διαπιστώσουμε πως έχει υποστεί ανελέητο βομβαρδισμό μετεωριτών.

Σε ένα σώμα χωρίς ατμόσφαιρα, και με μικρή βαρύτητα, το “ξένο” υλικό της κρούσης εκτινάσσεται – μαζί με ντόπιο υλικό - σε πολύ μεγάλη ακτίνα και παραμένει εκεί μέχρι την επόμενη σύγκρουση.
Να λάβουμε υπ όψιν πως στην σελήνη δεν υπάρχουν ενεργά ηφαίστεια για πολλά πολλά χρόνια
Επιπλέον η απουσία ατμόσφαιρας θα πει απουσία διαβρώσεων (ανέμων βροχής κλπ κλπ).

Κατά την ταπεινή μου γνώμη λοιπόν , η επιφάνεια της σελήνης καλύπτεται κατά πλειοψηφία από ξένα υλικά που μπορεί – μερικά από αυτά - να έχουν έρθει και από τα άκρα του ηλιακού μας συστήματος.


Edited by - gianipseftis on 31/03/2012 12:58:46Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 13:10:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν χρησιμοποιώ λίνκ φίλε Πυθαγόρα.
Μπορείς όμως να ανατρέξεις,αφου έχεις αμφιβολίες,στις αποστολές Απόλλων 12 και 13 και να δεις την σχετική αναφορά στις αντηχήσεις και την διάρκειά τους.Είναι το σημαντικότερο στοιχείο.

Υπάρχουν κι άλλα βέβαια...άν ενδιαφέρεσαι,βρίσκεις!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 14:01:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Craven ψάχνω να βρώ τον Νικηφόρο,αλλά δεν υπάρχει πουθενά...


αχαχα προσπαθούσα κάνα 2 λεπτο να καταλάβω τι εννοείς μέχρι που είδα το ποστ μου! αχαχα άσχετο εντελώς! :)

Λοιπόν για το Τιτάνιο ώραία η ανάλυση! Για το τ48 είχα γράψει και εγώ το ποσοστό αλλά νομίζω πως επειδή είναι κοινό ισότοπο είναι παρόμοιο έτσι κιαλλιώς και αυτή την εντύπωση μου έχουν δώσει όσα έχω διαβάσει (όχι ξεκάθαρα είναι η αλήθεια) και πως γιαυτό επικεντρώθηκαν στα "σπάνια". Νομίζω το είχα ξαναπεί. Ίσως να κάνω εντελώς λάθος σε αυτό καθώς δεν έχω τις γνώσεις.
Για το 80% αντι για 10%.. κοιτώντας τις έρευνες, χάρτες φασματογράφων που έχουν δωθεί κτλ όχι 10 ούτε 2% δεν βγαίνει. Ίσα ίσα ίδιος μέσος όρος (λίγο παραπάνω απ τις γής) στο 1,5% περίπου βγαίνει. Τώρα για την αντήχηση ναι το έχω ακούσει και εγώ αλλά υπάρχει κάτι επίσημο αυτό? Η ίδια η Νάσα και καλά το ανέφερε η ίδια η Νάσα το διέψευσε. Αλλά τελικά πρέπει να τους πιστεύουμε ή όχι? :) Όπως και να χει επειδή με ενδιαφέρει, υπάρχει κάτι επίσημο που να επιβεβαιώνει αν αυτή η αντήχηση ισχύει και γιατί?
Έχω αναφέρει στο παρελθόν με επιχειρήματα γιατί δεν μπορεί να είναι κούφια ή γιατί δεν μπορεί να είναι μεταλλική. Τώρα ο συνδυασμός των 2 είναι άλλη παράμετρος και δεν το χω σκεφτεί γιαυτό θα ήταν ενδιαφέρον να διαβάσω αυτή την άποψη.
Για την πυκνότητα. Ίσα ίσα αυτό που λες αποδεικνύει πάντως ότι δεν είναι κούφια :P Αλλά γιατί πρέπει 2 σώματα που κάποτε ήταν κομμάτι ενός μετά απο δισεκατομμύρια χρόνια να έχουν την ίδια πυκνότητα ή και εντελώς παρόμοια σύσταση όπως είπε ο Γιάννης? είχαν την ίδια ατμόσφαιρα? τον ίδιο πυρήνα? την ίδια γεωλογική δραστηριότητα? τα ίδια όντα που έζησαν και πέθαναν και έγιναν κομμάτι της? το ίδιο νερό? τους ίδιους μετεωρίτες που έπεφταν επι δισεκατομμύρια χρόνια? την ίδια βαρυτική επίδραση το ένα σώμα στο άλλο? ΌΛΑ αυτά γιατί να μην τα βάζουμε στις παραμέτρους? Δεν νομίζω πως υπάρχει λογική να πιστεύουμε πως θα πάμε στην Σελήνη και θα τα βρούμε όλα ακριβώς τα ίδια! Δεν ψάχνουν αυτό οι επιστήμονες, ψάχνουν αν προήλθαν απ το ίδιο σώμα δισεκατομμύρια χρόνια πριν με τις τότε συνθήκες :)
Τώρα το τι ακριβώς μας κρύβουν γιαυτόν τον τόσο περίεργο δορυφόρο.. δεν ξέρω πάντως σίγουρα υπάρχουν πολλά που δεν μας λένε. Εμένα πάντως απ την άλλη ίσως με ενδιαφέρει περισσότερο το τι κρύβουν πχ για τον Άρη ίσως παρά για την Σελήνη (χωρίς να σημαίνει ότι όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να συνδέονται)
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3362 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 15:53:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
gianipseftis:
Μια απλή φωτώ της σελήνης να δούμε, θα διαπιστώσουμε πως έχει υποστεί ανελέητο βομβαρδισμό μετεωριτών.
Σε ένα σώμα χωρίς ατμόσφαιρα, και με μικρή βαρύτητα, το “ξένο” υλικό της κρούσης εκτινάσσεται – μαζί με ντόπιο υλικό - σε πολύ μεγάλη ακτίνα και παραμένει εκεί μέχρι την επόμενη σύγκρουση.
Επιπλέον η απουσία ατμόσφαιρας θα πει απουσία διαβρώσεων

Ακόμα και αυτό δεν είναι λίγο περίεργο ?
Την εποχη όπου (ενδεχομένως) το ηλιακό μας σύστημα διερχόταν μέσα από ένα σμήνος μετεωριτών (πριν αρκετά εκ. χρόνια)
τότε δηλαδή όπου δημιουργήθηκαν αυτοί οι μεγάλοι κρατήρες της σελήνης,
με τον μεγαλύτερο στα 2.200+ Km διάμετρο
παραξενεύει πολύ το βάθος που έχουν αυτοί οι κρατήρες , είναι πολύ "ρηχοί" για το μέγεθος των σωμάτων οπου προσέκρουσαν στην επιφάνεια της.


Hellas at War
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 20:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Aitherovamon

παραξενεύει πολύ το βάθος που έχουν αυτοί οι κρατήρες , είναι πολύ "ρηχοί" για το μέγεθος των σωμάτων οπου προσέκρουσαν στην επιφάνεια τη


Ακριβώς φίλε μου.
Αυτο είναι το κερασάκι στην τούρτα της αμφισβήτησης.

Αλλά εδω ο περισότερος κόσμος παραβλέπει τα άκρως σημαντικά,εκεί θα δεί?

η Σελήνη επιστημονικά δεν πρέπει να υπάρχει και όμως είναι εκεί!!!

Craven
Αν όντως έχει μεταλλικό φλοιό πάχους 32 χιλ.,τότε το υπόλοιπο μέχρι τον "πυρήνα" είναι κούφιο και θα μπορούσε κάλλιστα να παρουσιάζει αυτή την διαφορά στην πυκνότητα.

Για τις βροχές μετεωριτών,που ευρέως διαδίδεται ότι δέχεται η Σελήνη,σε πληροφορώ ότι είναι πολύ λιγότεροι απο όσους δέχεται η Γη.Απείρως λιγότεροι.Επειδή η γήϊνη μάζα 'τραβάει" περισότερο.

Δές αυτο:Ενας μετεωρίτης διαμέτρου 200 μέτρων αν πέσει στην Γη,ξέρεις τι τεράστια ζημιά θα κάνει.Να μην προχωρήσω σε αναλύσεις.Σημαντικό:Ο μετεωρίτης αυτός θα προκαλέσει την τεραστίων διαστάσεων ζημιά,αφού θα έχει επιβραδυνθεί απο την ατμόσφαιρα.
ο ίδιος μετεωρίτης πέφτει στην Σελήνη.θεωρητικά,θα την "κόψει" στα δύο,δεδομένης της μη επιβράδυνσης λόγω έλλειψης ατμόσφαιρας.
Ερώτημα και ψάξτο μόνος σου,επειδή η έρευνα κάνει καλό:Εχει δεχθεί στο παρελθόν η Σελήνη μετεωρίτη τέτοιων διαστάσεων?Αν ναι τι επιπτώσεις είχε?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3362 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 21:13:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό είπα βρε Νικηφόρε Φωκά !
ότι τα μετέωρα που έπεσαν επάνω στην επιφάνεια της ΔΕΝ είναι ανάλογα των "σημαδιών" που άφησαν

ο μεγαλύτερος που έπεσε στη γη
(και πιθανολογείτε οτι προκάλεσε την εξαφάνιση των Δεινοσαύρων)
είναι ο κρατήρας "Σίβα" με διάμετρο (σήμερα) 200 Km
η αστροβολίδα υπολογίζετε να είχε διάμετρο γύρω στα 40Km
Στη σελήνη , με διάμετρο κρατήρα 2.200 Km, πόση διάμετρο πρέπει να είχε το μετέωρο ?

Απλή μέθοδο των τριών


Hellas at War

Edited by - AitheroVamon on 31/03/2012 21:14:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 31/03/2012, 21:42:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Eτσι...Αιθέρια ύπαρξη,ακριβώς έτσι!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 00:37:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ειλικρινά θα με τρελάνετε.. :)
Είναι γνωστό πως η πλειοψηφία των κρατήρων έγιναν πριν 3-4 ΔΙΣΕΚΑΤΥΜΜΥΡΙΑ (κεφαλαία μήπως δεν περάσει απαρατήρητο) χρόνια σε μια περίοδο που γινόταν χαμός και γιγάντια σώματα έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο και οι μετεωρίτες ήταν τεράστιοι.. Επίσης μια εποχή που ακόμα κυλούσε λάβα στην σελήνη και όλα ακόμα διαμορφώνονταν (αλλά δεν υπήρχε η ατμόσφαιρα για να τα σβήσει ή η βλάστηση ή η τεκτονικές πλάκες). Και ψάχνετε στην γη να δείτε αν υπάρχουν παρόμοιοι κρατήρες και αν επειδή εδώ έχουμε έναν κρατήρα χ και εκεί χ*10 θα έπρεπε να.... μα ΦΥΣΙΚΑ και δεν θα έπρεπε! πριν 4 δις χρόνια γινόταν της που το κα και εκεί και εδώ! Μα έχετε υπόψην σας τα σώματα που πρέπει να έπεφταν τότε εδώ? εδώ τα σημάδια έσβησαν εντελώς από τότε εκεί όχι εντελώς οπότε τι σχέση έχουν οι ασύγκριτα τεράστιοι μετεωρίτες που έπεφταν 3,8-4 Δις χρόνια με τους μετεωρίτες που γνωρίζουμε εμείς να έπεσαν στην γη τα τελευταία 50-100εκ χρόνια? Στην γη έπεφταν ακόμα μεγαλύτερα σώματα απ ότι στην Σελήνη.. εδώ είναι η γη ακόμα. Αν συγκρίνετε έναν μετεωρίτη εδώ μιας χ εποχής στην γη να συγκρίνετε με μετεωρίτες ίδιας εποχής στην σελήνη και η πλειοψηφία των πρόσφατων μετεωριτών είναι σε μονοψήφια και άντε το πολύ (σπάνια) διψήφια νούμερα χιλιομέτρων στους κρατήρες.
Λέτε έμεινε μια χαρά επειδή κάτι παίζει (και προφανώς επειδή είναι μεταλλική) αν το μια χαρά είναι ότι λόγω των μετεωριτών που έπεσαν τότε η σκοτεινή πλευρά της σελήνης είναι κατά μέσο όρο 2χιλιόμετρα ψηλότερη απ την πλευρά που βλέπουμε τι να πω :) Είναι παραμορφωμένη η σελήνη απ τους μετεωρίτες που έπεσαν πριν δισεκατομμύρια χρόνια (και προκαλούσαν όλη αυτή την γεωλογική αναστάτωση των ηφαιστείων και το λιώσιμο πετρωμάτων) και μόνο μια χαρά δεν είναι. Αυτά που έπεσαν στην πίσω μεριά έκαναν ποτάμια λάβας στην μπροστά και όλες αυτές τις πεδιάδες (λάβας) που βλέπουμε σήμερα. Άρα το κάτα πόσο είναι μεταλλική προσωπικά το βρίσκω όλο και πιο Απίθανο (για να μην μιλήσω για το μαγνητικό πεδίο που τότε θα έπρεπε να υπάρχει και δεν ή για τις επιπτώσεις που θα είχε τόσο μέταλλο κοντά σε επικοινωνίες, το μαγνητικό πεδίο της γης κτλ)
Btw για τον μεγαλύτερο κρατήρα στην Σελήνη (στον Νότιο πόλο), αν 13 χιλιόμετρα βάθος κρατήρα (χωρίς να μετράμε τα βουνά απο εκεί και πάνω) μετά απο τόσα δις χρόνια σας φαίνεται λίγο τι να πω :).. το Έβερεστ είναι 8 και το βαθύτερο σημείο της Θάλασσας (τάφρος έξω από Ιαπωνία) είναι 11.. Οπότε εσείς καλά τα βρήκατε και τα συμφωνήσατε αλλά αυτά που συμφωνήσατε δεν στέκουν :P


Edited by - Craven on 01/04/2012 01:05:19Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 01:14:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
craven

Θα σου πώ μόνο αυτο:
Ενας κρατήρας βάθους 13 χιλ.,που δημιουργήθηκε πριν απο 4 δις χρόνια,σήμερα θα ήταν μια λεία επιφάνεια,αφου θα είχε γεμίσει απο την σκόνη στο πέρασμα των χιλιετηρίδων και δεν θα υπήρχε ίχνος του.
Τώρα μπορείς να αναθεωρήσεις την άποψη ότι οι κρατήρες στην Σελήνη είναι απο την απαρχή της δημιουργίας της.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 02:03:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

craven

Θα σου πώ μόνο αυτο:
Ενας κρατήρας βάθους 13 χιλ.,που δημιουργήθηκε πριν απο 4 δις χρόνια,σήμερα θα ήταν μια λεία επιφάνεια,αφου θα είχε γεμίσει απο την σκόνη στο πέρασμα των χιλιετηρίδων και δεν θα υπήρχε ίχνος του.
Τώρα μπορείς να αναθεωρήσεις την άποψη ότι οι κρατήρες στην Σελήνη είναι απο την απαρχή της δημιουργίας της.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.


!!!!! Τώρα με άφησες Μ.... ειλικρινά.. και δεν ξέρω τι να πω.
Να μην ξεχάσουμε βρε Νικόμαχε και τα λίγα που ξέρουμε απ το σχολείο (πως ότι δημιουργείται σαν κρατήρας η αποτύπωμα στην σελήνη μένει αυτούσιο εσαεί καθώς
ΔΕΝ υπάρχει σκόνη!!!!!
ΔΕΝ υπάρχει ατμόσφαιρα!!!!
ΔΕΝ υπάρχουν άνεμοι και ανεμοθύελλες και βροχές και καταιγίδες!!!
ΔΕΝ υπάρχει νερό και διάβρωση!!!!
ΔΕΝ υπάρχει γεωλογική δραστηριότητα!!!!
ΔΕΝ υπάρχει ηφαιστειακή δραστηριότητα!!!!
ΔΕΝ υπάρχει βλάστηση!!!!
ΔΕΝ υπάρχουν έμβια όντα!!!!
ένας κρατήρας 3-4 δις χρόνια θα είναι σήμερα ακριβώς αυτό στην σελήνη! ένας κρατήρας 3-4 δις χρόνων! Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο και αν όχι εντελώς τότε σχεδόν ίδιος (τα μόνα που θα τον άλλαξαν ελάχιστα είναι άλλοι μικρότεροι μετεωρίτες).
Πάντως μου αρέσει που είσαι και τόσο σίγουρος σε αυτό που έγραψες που θεωρείς αυτονόητο ότι θα αναθεωρήσω κιόλας :)
Θέλω να πιστεύω πως ίσως μπέρδεψες την Σελήνη με τον Άρη όπου εκεί συμβαίνει αυτό που λες :)Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 03:03:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

ΔΕΝ υπάρχει σκόνη!!!!!

Kαλά άστο.Εχεις δίκιο.Δεν πέφτει τίποτα στη Σελήνη απο το διάστημα.Εχει ασπίδα όπως το Εντερπαϊζ.

Εγω φταίω που στο δημοτικό έμαθα περισότερα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mdiamant
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 10:08:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
οτι γνωσεις που εχουμε για την σεληνη ειναι η γνωση που εχει προκυψει απο τις αποστολες που πηγαν(αν πηγαν τελικα) στη Σεληνη.Το αν υπαρχει η οχι ζωη στη Σεληνη ειμαστε οι τελευταιοι που θα το μαθαινανε για πολλους και διαφορους λογους.(κυριοτερος ο πανικος που θα προκληθει σε παγκοσμιο επιπεδο απο την αναφορα απο επισημα στοματα για εξωγηινους).Ο παγος που βρεθηκε στο Βορειο πολο της σεληνης κατι μας λεει.Δηλαδη καπως πρεπει να δημιουργηθηκε.Φανταζομαι χωρις ατμοσφαιρα εστω και πολυ αραιη ειναι δυσκολο να γινει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

mdiamant
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Greece
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 11:05:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και θα ηθελα να θεσω και ενα ερωτημα.
Την γη την εξερευνουμε τα τελευταια 30.000 χρονια.Με τα μεσα της εποχης μας ακομα δεν μπορουμε να πουμε οτι εχουμε ερευνησει το 100% της γης. Δεν χρειαζεται λοιπον να εχεις παρει διδακτορικο για να καταλαβεις οτι δεν γνωριζουμε σχεδον τιποτα για την σεληνη με μολις 6 διαστημικες αποστολες.
Απο την αλλη υπαρχουν πλειστες αναφορων για παραξενα φαινομενα(μεσα σε αυτα και απο τις διαστημικες αποστολες στη σεληνη).

Ετσι λοιπον η διαφορα βρισκεται στο γεγονος οτι η μια μερια δινει αποτελεσματα ερευνων απο 6 διαστιμικες αποστολες, ενω η αλλη μερια δινει αναφορες απο παρατηρησεις καταγεγραμενες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 12:51:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το θέμα τείνει να πάρει διαστάσεις "λαϊκισμού".

Επειδή η Σελήνη βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση,γωνιακή κλίση και τροχιά,συμβαίνουν τα κάτωθι:

Α:Παραβιάζει τον νόμο της βαρυτικής έλξης.
Β:Αγνοεί τουλάχιστον ένα νόμο της θερμοδυναμικής.
Γ:παραβιάζει το σημείο Ρός και το σημείο Λανγκράνς.

Επομένως:

Α:Οι νόμοι της φυσικής είναι για τον σκουπιδοφάγο.
Β:η Σελήνη δεν υπάρχει.
Γ:Είναι τεχνητή,διασκευασμένη και τοποθετημένη,απο άγνωστο πολιτισμό.

Ο καθένας άς κάνει τις επιλογές του και άς διαμορφώσει την δική του γνώμη.

Εγώ δεν προτρέπω κανέναν να ασπασθεί οποιαδήποτε απο τις τρείς περιπτώσεις και δεν γράφω υπο καμμία επίσημη ιδιότητα.Επομένως μπορώ να λέω ότι θέλω, όπως ο καθένας εδώ μέσα.

Αν ο άγνωστος πολιτισμός,νομίζει ότι τον...ρουφιανεύω,άς έρθει να μας πεί την...άποψή του!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 13:52:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

ΔΕΝ υπάρχει σκόνη!!!!!

Kαλά άστο.Εχεις δίκιο.Δεν πέφτει τίποτα στη Σελήνη απο το διάστημα.Εχει ασπίδα όπως το Εντερπαϊζ.

Εγω φταίω που στο δημοτικό έμαθα περισότερα?


Μην αρχίζουμε πάλι με τις προσβολές :) To σχολείο ήταν σχήμα λόγου.. το να λες έμαθα περισσότερα ακούγεται κάπως... anyway το προσπερνάω.
Προφανώς έγραψες περί ασπίδων και σχολείου αφού προσπέρασες το "(τα μόνα που θα τον άλλαξαν ελάχιστα είναι άλλοι μικρότεροι μετεωρίτες)" Σίγουρα έπεσε "αστρική σκόνη" ή άλλα μετέωρα αλλά αυτό που είπα είναι πως δεν είναι δυνατόν αυτά να εξαφανίσουν τέτοιο κρατήρα όπως και δεν έγινε! Δεν ήμουν ξεκάθαρος? Τα τελευταία 2-3 Δις χρόνια δεν έχουν πέσει ούτε τα σώματα που έπεφταν τότε ούτε η ύλη που έπεφτε τότε οπότε δεν θα γέμιζε ένας τέτοιος κρατήρας. Τώρα αν θες να μου πεις ότι τα 13 χιλιόμετρα κάποτε μπορεί να ήταν 15 ή 20.. ευχαριστώ πολύ γιατί έτσι στηρίζεις την άποψη ότι δεν μιλάμε για ρηχούς κρατήρες που δεν έκαναν ζημιά όπως αφήσατε να εννοηθεί στην αρχή αλλά με αυτό τον τρόπο υποστηρίζεις πως ήταν πολύ βαθύτεροι προφανώς.
Ξέρεις τι σημαίνει ακριβώς μεγάλος κρατήρας στην σελήνη? φαντάζεσαι λοιπόν ότι είναι ένα βαθούλωμα με λίγα χώματα γύρω γύρω που θα εξαφανιστεί σε λίγα χρόνια? βουνά έχουν δημιουργηθεί γύρω απ τους μεγάλους κρατήρες της Σελήνης! αυτό είναι ο μεγάλος κρατήρας! αν λοιπόν ήταν 15 και έγινε 13 χιλιόμετρα εσύ περίμενες να πέσει τόση ύλη ώστε να καλυφθούν τα όροι δηλαδή? Κάτι έχουμε χάσει εδώ και αν αφήσεις τον εγωισμό στην άκρη θα δεις πόσο παράλογο είναι αυτό που συζητάμε :/
Στο σχολείο δεν μας είπαν ότι πέφτουν τόνοι χώμα κάθε μέρα ούτε ότι 13 χιλιόμετρα κρατήρας είναι μικρός ούτε ότι οι μεγάλοι μετεωρίτες έπεσαν νωρίτερα απ ότι γνωρίζουμε :) Μην βιάζεσαι, δες τα post και θα δεις τις αντιφάσεις και μετά σκέψου. Αν θέλουμε να κάνουμε μια έρευνα βάζουμε κάτω τα πράγματα και λέμε: πιστεύω αυτό.. αλλά μου ακούγεται λογικό και αυτό.. αλλά πιστεύω και αυτό.. αυτά αντιφάσκουν μεταξύ τους? μπορεί να λέω πχ ότι τα σημάδια είναι μικρά μετά ξαφνικά να λέω ότι τα 13 χιλιόμετρα πλέον δεν είναι μικρό σημάδι αλλά να αλλάζω την δικαιολογία μου στο ότι έπρεπε να είχε καλυφθεί. Δεν αντιφάσκουν αυτά τα 2? Είναι μικρά και δεν έπρεπε να είναι η είναι τεράστια τα σημάδια και δεν έπρεπε να είναι? Αν αποφασίσουμε τι απ τα 2 θέλουμε μπορούμε να το συζητήσουμε.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 14:03:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ο παγος που βρεθηκε στο Βορειο πολο της σεληνης κατι μας λεει.Δηλαδη καπως πρεπει να δημιουργηθηκε.Φανταζομαι χωρις ατμοσφαιρα εστω και πολυ αραιη ειναι δυσκολο να γινει.

Φυσικά... όπως και οπουδήποτε αλλού υπάρχουν υποψίες για νερό.. απ τους μετεωρίτες-κομήτες που έπεσαν. Νερό υπάρχει όπου έχουν πέσει μετεωρίτες και η θερμοκρασία το επιτρέπει και εφόσον η θερμοκρασία είναι -200 -230 όπου στην Σελήνη δεν την βλέπει ποτέ ήλιος (πχ βαθιά μέσα σε κρατήρες) υπάρχει και πάγος. Τώρα να μιλάμε για όντα εκεί... το τραβάμε! Εδώ δεν ξέρουμε καν αν είναι τεχνητή η όχι :) Οντα όπως τα ξέρουμε και έχουμε αποδεχτεί για το τι χρειάζονται για να ζήσουν, σίγουρα όχι.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 14:06:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το θέμα τείνει να πάρει διαστάσεις "λαϊκισμού".

Επειδή η Σελήνη βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση,γωνιακή κλίση και τροχιά,συμβαίνουν τα κάτωθι:

Α:Παραβιάζει τον νόμο της βαρυτικής έλξης.
Β:Αγνοεί τουλάχιστον ένα νόμο της θερμοδυναμικής.
Γ:παραβιάζει το σημείο Ρός και το σημείο Λανγκράνς.

Επομένως:


Ναι αλλά όταν λες κάτι να προσπαθείς να δίνεις επιχειρήματα γιαυτό! Πες ντε "αυτό γιατί αυτό" μυστικό είναι? δεν γίνεται συζήτηση έτσι! πρέπει ο άλλος να σου απαντάει σε αυτά που έχεις στο μυαλό σου μόνο εσύ? :) Εξήγησε αν μπορείς για το κάθε ένα απ αυτά που λες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 14:49:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
Η Νέα Τάξη Πραγμάτων,έχει φορτώσει ήδη με πολύ "παραμύθι" την ανθρωπότητα σε όλους τους τομείς και ιδιαίτερα στον οικονομικό.

Τα παρακάτω φίλε ΝΙΚΟΜΑΧΕ επιβεβαιώνουν αυτά που γράφεις .

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2011/11/blog-post_7364.html

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 17:55:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ξέρω το συγκεκριμένο άρθρο Sesosris.Εχω παλαιότερα αναφερθεί σε αυτό.

Πάντως σε ευχαριστώ για τον κόπο σου και κοίτα κι εσυ αυτο που παραθέτω ειδικά για σένα.

http://eleftheri-epistimi.blogspot.com/2009/02/blog-post_11.html

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 18:23:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Το θέμα τείνει να πάρει διαστάσεις "λαϊκισμού".

Επειδή η Σελήνη βρίσκεται στην συγκεκριμένη θέση,γωνιακή κλίση και τροχιά,συμβαίνουν τα κάτωθι:

Α:Παραβιάζει τον νόμο της βαρυτικής έλξης.
Β:Αγνοεί τουλάχιστον ένα νόμο της θερμοδυναμικής.
Γ:παραβιάζει το σημείο Ρός και το σημείο Λανγκράνς.

Επομένως:


Ναι αλλά όταν λες κάτι να προσπαθείς να δίνεις επιχειρήματα γιαυτό! Πες ντε "αυτό γιατί αυτό" μυστικό είναι? δεν γίνεται συζήτηση έτσι! πρέπει ο άλλος να σου απαντάει σε αυτά που έχεις στο μυαλό σου μόνο εσύ? :) Εξήγησε αν μπορείς για το κάθε ένα απ αυτά που λες.


Να δίνω εξηγήσεις?
Για να δούμε craven τι θα καταλάβεις απο τις εξηγήσεις μου!!

Νόμος της παγκόσμιας έλξης: F=G.(m1.m2)/r2
Παγκόσμια σταθερά: G=6,69.10-11n m2.kg-2
Μάζα Ηλίου:1.989.1027kg
Μάζα γης:5.974.1021kg
Μάζα Σελήνης:7.348.1019kg
Ελκτική δύναμη Ηλίου-Σελήνης:8,67.1011.1989.1027.7348.1019/150.000.000
Ελκτική δύναμη Γης-Σελήνης:6,67.1011.5974.1021.7348.1019/385.000

Λύσε τις εξισώσεις και θα βρείς την ελκτική δύναμη Ηλίου-Σελήνης στο 4,33 και την ελκτική δύναμη Γης-Σελήνης στο 1,98.[μήπως θές να σου κάνω κι αυτές?
]

Δηλαδή ο Ηλιος έλκει την Σελήνη με διπλάσια δύναμη απο ότι την έλκει η Γη.

Πές μου τώρα εσύ,η Σελήνη υπάρχει εκεί,ή ο νόμος της έλξης είναι...μπαρούφα?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Craven
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
557 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/04/2012, 20:25:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Craven  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έκανα το έγκλημα να ζητήσω να μας εξηγήσεις για τα 3 σημεία που έθεσες και ήταν τόσο παράλογο που ρώτησα... Mε την λογική σου ουτε ο Άρης ούτε κανένας δεν θα έπρεπε να έχει δορυφόρους αφού με την απλοϊκή σκέψη σου ο Ήλιος πάντα θα κέρδιζε. Φυσικά ούτε εμείς έπρεπε να μπορούμε να βάλουμε δορυφόρους σε τροχιά.. αυτά τα μικρής μάζας αντικείμενα θα έπρεπε να πάνε προς τον Ήλιο με την λογική αυτή σωστά? (έλα ντε που έχουμε χιλιάδες σε τροχιά με σβησμένες μηχανές κανονική τροχιά δηλαδή). Αυτά που λες δείχνουν (προσωπική μου άποψη) ότι μάλλον δεν γνωρίζεις τίποτα απο πλανητικά συστήματα τροχιές,απλή φυσική κτλ και απλά αναπαράγεις ότι διαβάζεις σε διάφορα sites.
H έλξη του ήλιου προς την Σελήνη είναι μεγαλύτερη? φοβερή ανακάλυψη.. Ε ΚΑΙ? και τα 2 σώματα είναι σε τροχιά γύρω απ τον ήλιο και η Σελήνη και γύρω απο την γη και ο ήλιος με όλα αυτά γύρω απο μια μαύρη τρύπα στο κέντρο του γαλαξία. ΤΙ ακριβώς αποδεικνύει αυτό? ότι έπρεπε να γίνει τι? Θα σου δώσω ένα ωραίο παράδειγμα που είχα ακούσει παλιά γιαυτό το θέμα (απλά παραδείγματα σχολείου). Ένας αστροναύτης στον διαστημικό σταθμό όταν βγαίνει για "περίπατο" με την απλούστευση που έκανες θα έπρεπε να τραβηχτεί για να πέσει στην γη αφού ο διαστημικός σταθμός έχει απείρως μικρότερη επίδραση πάνω του απο τον σταθμό. Συμβαίνει κάτι τέτοιο? όχι βέβαια. Η ΤΡΟΧΙΑ (της γης στην συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και του Άρη για τους δικούς του δορυφόρους) δίνει περιστροφή και κατά συνέπεια στροφορμή και αυτή κρατά τα σώματα εκεί που πρέπει να είναι. Ο αστροναύτης λοιπόν είναι σε ΤΡΟΧΙΑ γύρω απ την γη μαζί με τον σταθμό και η σελήνη είναι σε τροχιά γύρω απο τον ήλιο μαζί με την γη στην οποία είναι σε τροχιά. Η βαρύτητα δεν λειτουργεί με την απλή λογική "αν κάτι ασκεί περισσότερη βαρύτητα θα τα τραβήξει όλα πάνω του" στα ηλιακά συστήματα αλλά θα τα βάλει σε τροχιά όπως και έχει ήδη κάνει εκτός αν το άλλο σώμα έχει την δική του ορμή και ταχύτητα και τροχιά (βλέπε μετεωρίτες που και αυτοί υπό συνθήκες θα μπορούσαν να μπουν γύρω απο έναν πλανήτη ανάλογα την ταχύτητα τους, την γωνία που πλησίασαν τον πλανήτη και άλλες 10δες παραμέτρους)!. Αυτά είναι απλά πράγματα της φυσικής και ειλικρινά σου λεω δεν θα κάτσω να τα συζητήσω γιατί αν αρχίσουμε να συζητάμε τέτοια πράγματα ζήτω που καήκαμε.
Αλλά χέστο αυτό αυτά είναι ψιλά γράμματα στην τελική ας είμαι εγώ αυτός που έχει άδικο και μπορεί και όντως να έχω, ας λέει μαλακίες η φυσική, ας λένε μαλακίες οι επιστήμονες, ο Αϊνστάϊν κτλ κτλ σιγά τα αυγά.. Δεν με ενδιαφέρει καν και ας μην το συζητήσουμε άλλο

Εγώ ένα μόνο θέλω να ρωτήσω και σταματάω.. γιατί είσαι ΤΟΣΟ επιθετικός? φωνάζεις, μιλάς λες και σου είπα κάτι παράλογο (να πεις τι εννοείς), προσβάλλεις και ειρωνεύεσαι (εσύ έμαθες περισσότερα στο σχολείο, θές να μου κάνεις και τις εξισώσεις ή θεωρείς πως δεν μπορώ να καταλάβω και είναι δεύτερη φορά που υπονοείς κάτι περί νοημοσύνης) Ειλικρινά υπάρχει λόγος που συμπεριφέρεσαι έτσι? Αν σου θίχτηκε ο εγωισμός γιατί κάποια πράγματα στην συζήτηση δεν σου βγήκαν τότε δεν φταίω! γιαυτό υπάρχουν οι συζητήσεις αλλιώς θα ήταν μονόλογοι. Οι άνθρωποι που ξέρουν να συζητάνε σκέφτονται και αν πουν κάτι και καταλάβουν πως δεν ισχύει το παραδέχονται οι αναδιπλώνονται. Χαλάρωσε λιγάκι γιατί το ότι διάβασες μια χαζομάρα κάπου δεν σημαίνει ότι πρέπει να προσβάλλεις και να λες περι νοημοσύνης ή σχολείων στους απέναντι σου.
Εγώ δεν είμαι σίγουρος για τίποτα και ότι λέω το λέω απο δουλειά άλλων παραδέχομαι ότι προσωπικά γνωρίζω ελάχιστα για να μπορώ να αμφισβητήσω τα ευρέως γνωστά και το είπα 100 φορές.. εσύ κάνεις σαν να σου έθιξαν κάποια προσωπική σου έρευνα και σαν να πρέπει να αποδείξεις ότι ντε και καλά γνωρίζεις την αλήθεια για τα πάντα..
Δες πως ξεκινάς την απάντηση σου σε ένα λογικό αίτημα για παραπάνω εξηγήσεις:
Να δίνω εξηγήσεις?
Για να δούμε craven τι θα καταλάβεις απο τις εξηγήσεις μου!!

Εσύ δηλαδή τώρα το θεωρείς νορμαλ όλο αυτό?
Εγώ σταματάω εδώ την συζήτηση γιατί δεν γουστάρω συζήτηση σε τέτοιο κλίμα και δεν θέλω να παρεξηγηθούμε για δεύτερη φορά, αλλά πραγματικά χαλάρωσε και μάθε να ακούς και όσα σου λένε οι απέναντι.


Edited by - Craven on 01/04/2012 20:31:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 12 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1875
Maintained by Digital Alchemy