ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= Η ΣΟΦΙΑ =-.
 Τι είναι φιλοσοφία;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 11
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/12/2013, 23:37:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θυμάμαι αρκετές φορές να έχω αντιπαρατεθεί με τον πασίγνωστο Μάνο Δανέζη στη χρήση της λέξεως "Φιλοσοφία":

Αυτά που θα ακούσετε δεν είναι μεταφυσικές ούτε φιλοσοφίες, είναι επιστημονικές μελέτες και επιστημονικά πορίσματα...
αυτός είναι ένας συνήθης τρόπος που ξεκινάει τις ομιλίες του.
Και μια δήλωση που την παρεμβάλλει πολύ συχνά ανάμεσα σε άλλα στις δημοφιλείς παρουσιάσεις του.

Συνήθως, κάθομαι με αναμμένα καρφιά στην καρέκλα μου, θέλω να του φωνάξω πως κάνει εντελώς λανθασμένη χρήση της έννοιας "Φιλοσοφία". Πως φιλοσοφία δεν είναι η όποια θεωρία έχει σκαρφιστεί το κεφάλι του καθενός μύστη, "φιλοσόφου", θρησκευτικού ηγέτη, ερευνητή, λόγιου, κ.λπ., αλλά μια μεθοδική εργασία που στηρίζεται σε αυστηρούς κανόνες λογικής, συχνά πολύ πιο αυστηρή από την επιστήμη. Τουλάχιστον αυτό ισχύει για την αναλυτική φιλοσοφία, αλλά και οι άλλου τύπου φιλοσοφίες, όπως π.χ. Φαινομενολογία, Ηπειρωτική Φιλοσοφία, ακόμα και η Ανατολική Φιλοσοφία δεν επιτρέπουν σε όποιον τις ασκεί να λέει ότι θέλει. Δεν είναι δηλαδή φλυαρίες, αλλά μεθοδικά και λιγότερο ή περισσότερο αυστηρά συστήματα σκέψης.

Έτσι, δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από την επιστήμη από πλευράς εγκυρότητας. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, όπως συμβαίνει σε όλες τις φιλοσοφίες των επιστημών (π.χ. Φιλοσοφία της Φυσικής, Φιλοσοφία της Βιολογίας, Φιλοσοφία του Νου, Φιλοσοφία των Κοινωνικών Επιστημών, Φιλοσοφία των Μαθηματικών, Φιλοσοφία της Γλώσσας, κ.λπ.) λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα επιστημονικά ευρήματα και σκοπό έχουν να τα αναλύουν, να τα εξετάζουν και επανεξετάζουν, να θέτουν ή να αμφισβητούν πορίσματα, να συνδράμουν στη σύνθεση ολοκληρωμένων θεωριών, κ.ο.κ.

Δυστυχώς, λίγες φορές έχω καταφέρει να εκφράσω ολοκληρωμένη την παραπάνω ένστασή μου στον αξιοθαύμαστο (το αναφέρω με ειλικρινή συμπάθεια) κ. Δανέζη που τον χρησιμοποίησα εδώ ως αφορμή για την εισαγωγή μου.
Και δεν είναι άλλωστε και ο μόνος που μου δίνει την αφορμή και την ευκαιρία να σκεφτώ και να συζητήσω επάνω στο ποιόν της Φιλοσοφίας.

Το θέτω λοιπόν εδώ προς συζήτηση:
Τι είναι η Φιλοσοφία;
Τι είναι για εσάς η Φιλοσοφία;
Πιστεύετε ότι φιλοσοφείτε;
Τι απαιτείται για να φιλοσοφήσει κανείς;
Ποιά τα εργαλεία της φιλοσοφίας;

Να κλείσω το εισαγωγικό αυτό μήνυμα προσθέτοντας πως το ερέθισμα για να ανοίξω τώρα το θέμα αυτό που σκέφτομαι εδώ και καιρό είναι μια τοποθέτηση σε άλλο θέμα από το μέλος ΚΥΩΝ :

quote:
Επιγνωση - Απεστάλη: 26/12/2013, 10:44:55

Η φιλοσοφία,φίλε μου,είναι επιστημονική μέθοδος και ουδεμία σχέση έχει με την θρησκεία.Θέτει ερωτήματα τα οποία προσπαθεί να απαντήσει βάσει λογικών σχέσεων.Συμφωνώ με την άποψη αυτή.


ΚΥΩΝ
Μέλος 1ης Βαθμίδας


116 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 00:41:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Θεωρώ πως η πλειονότητα των ανθρώπων,τουλάχιστον στην Ελλάδα,χρησιμοποιούν την λέξη "φιλοσοφία" λάθος,όπως νομίζεις και εσύ Αμαλία,αν κατάλαβα καλά.

Συνήθως η λέξη χρησιμοποιείται με την έννοια της λέξης "αμπελοφιλοσοφία" παρά με την πραγματική της,εννοώντας συνήθως θεωρίες χωρίς πραγματική υπόσταση και πρακτική εφαρμογή ή,όπως είπες και εσύ,φλυαρίες.

Ας υπολογίσουμε,λοιπόν,σ'αυτή μας την αναζήτηση το γεγονός,ότι η σπουδή της φιλοσοφίας στην Πλατωνική Ακαδημία ήταν η κορυφή της εκπαιδευτικής διαδικασίας,προϋπέθετε άριστη γνώση μαθηματικών,γεωμετρίας,στερεομετρίας,αρμονικής και αστρονομίας και στόχο της είχε την γνώση της ουσίας όλων των πραγμάτων και την θέαση του Πλατωνικού Αγαθού.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 01:02:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία

Εχω κι εγώ την ίδια άποψη με σένα, σχετικά με το " φυσικώς φιλοσοφείν", του Μάνου Δανέζη.Ομως του δίνω "αφεση", επειδή είναι εμφανής η προσπάθειά του, να παντρέψει τον μικρόκοσμο με τον μακρόκοσμο, χρησιμοποιώντας ώς βάση, την ίδια την ύπαρξή μας.Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας.

Αναγκαστικά ο Δανέζης, είναι φόρου υποτελής, στην φιλοσοφία της επιστήμης, όπως και κάθε φυσικός, που επιχειρεί αυτό το άλμα σύζευξης.

Υποχρεωτικά, κάθε επιστήμων στο χώρο όλων των επιστημών, είναι εκφραστής της θεωρητικής διερώτησης του ανθρώπου, περί του 'πόθεν έσχες' σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Π.χ. στην ερώτηση: << Γιατί και πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος και πως είναι λειτουργικός >>, μπορεί να πάρει φιλοσοφική θέση, μεγάλη γκάμα επιστημών, δια των εκπροσώπων της.
Μειώνοντας σιγά-σιγά, το φιλοσοφικό μέρος του ερωτήματος και προχωρώντας επι του επιστητού, μειώνεται και η γκάμα των επιστημών, έως ότου παραμείνουν 2-3 ειδικοί, ώστε να τοποθετηθούν επι της ουσίας.

Αυτό όμως, δεν εμποδίζει τους υπολοίπους, να εξακολουθούν να φιλοσοφούν, πάντα με την χρήση των νοητικών εργαλείων σε συνάρτηση με την λογική, χωρίς να αφαιρούν τελείως τον χώρο απο τα φαινομενικά εκτός λογικής, μορφώματα σκέψης.

Αυτο είναι και το σημείο της "κρίσιμης" καμπής.Ενα μικρό λάθος σκέψης, ένας μικρός λανθασμένος υπολογισμός, μπορεί να εκτρέψει όλο τον συρμό, με αποτέλεσμα τις παρανοήσεις, τις δογματικές θέσεις, κ.λ.π.Αν κάποιος πάρει το λάθος μονοπάτι στην κρίσιμη καμπή της σκέψης, η πορεία είναι συνήθως, μη αναστρέψιμη.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 27/12/2013 01:40:15Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3360 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 01:29:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν εξαιρέσουμε την έννοια που λανθασμένα έχει στην καθομιλουμένη η λέξη "φιλοσοφία"
συνυφασμένη με την αερολογία, περιττολογία

Για να την κατανοήσουμε, δεν θα ήταν τολμηρό να την παρομοιάσουμε με την Ιατρική.
Έτσι και αυτή χωρίζεται σε πολλούς κλάδους ή ρεύματα

Και οι δυο όμως, χρειάζονται πρωτίστως την "απόλυτη" κατοχή της γνώσης

Η απόσταση δε, που χωρίζει τον αγνό φίλο της σοφίας, (ή αν θέλεις τον "πρακτικό")
απο το σημείο που θα είναι σε θέση ο ίδιος να "Φιλοσοφήσει"(θεραπεύσει)
φοβάμαι ότι απέχει πολύ.

Η μόνη διαφορά της από την Ιατρική
είναι οτι ένας καρδιοχειρουργός θα συμφωνήσει σχεδόν σε όλα με έναν παθολόγο.
Αντίθετα, ο ρομαντισμός του Jean Jacques Rousseau
θα έκανε ενα αποτυχημένο crash test επάνω στον μηδενισμό του Νίτσε...

Αυθαίρετο συμπέρασμα*:
Η Φιλοσοφία είναι η μόνη "επιστήμη" (αν και δεν μου αρέσει ο όρος)
ευρισκόμενη διαρκώς σε έντονο συγκρουσιακό περιβάλλον, εκ των έσω,
αποδίδει έργο, ως ωφέλιμο αποτέλεσμα μιας ενέργειας.
Από εκεί και πέρα, διατίθεται ελεύθερα στην "αγορά" αναζητώντας "πελάτες".


* (καθότι ουδέποτε διεκδίκησα τον τίτλο του Φιλοσόφου)not asked to learn how deep the secrets ... there are no
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 02:18:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αμαλία
Έτσι, δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από την επιστήμη από πλευράς εγκυρότητας. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, όπως συμβαίνει σε όλες τις φιλοσοφίες των επιστημών (π.χ. Φιλοσοφία της Φυσικής, Φιλοσοφία της Βιολογίας, Φιλοσοφία του Νου, Φιλοσοφία των Κοινωνικών Επιστημών, Φιλοσοφία των Μαθηματικών, Φιλοσοφία της Γλώσσας, κ.λπ.) λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα επιστημονικά ευρήματα και σκοπό έχουν να τα αναλύουν, να τα εξετάζουν και επανεξετάζουν, να θέτουν ή να αμφισβητούν πορίσματα, να συνδράμουν στη σύνθεση ολοκληρωμένων θεωριών, κ.ο.κ.

Η Φιλοσοφία δεν είναι επιστήμη, άρα ούτε και μπορεί να κρίνεται με τους όρους της.

Είναι τέχνη. Μόνο ως τέτοια αρμόζει να την αντιμετωπίζουμε. Για την ακρίβεια, είναι ερμηνευτική τέχνη, ή ακόμα καλύτερα, η τέχνη της ερμηνευτικής, άρα σε μια πυραμίδα των τεχνών, βρίσκεται υποχρεωτικά στην κορυφή, καθώς όλες οι υπόλοιπες αποτελούν αντικείμενό της.

Ως τέχνη, είναι και τρόπος. Στην ουσία της, είναι ο τρόπος ερμηνείας του όντος, κατά την μετάβασή του στο αισθητό, ή διαφορετικά, η ερμηνεία του τρόπου μετάβασης του όντος στο αισθητικό πεδίο.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 10:04:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πως φιλοσοφία δεν είναι η όποια θεωρία έχει σκαρφιστεί το κεφάλι του καθενός μύστη, "φιλοσόφου", θρησκευτικού ηγέτη, ερευνητή, λόγιου, κ.λπ., αλλά μια μεθοδική εργασία


Αν και αυτοκλητα θα εκφρασω και εγω την γνωμη μου


Κατ αρχην η λεξη φιλοσοφια για μενα υποδειλωνει την προσπαθεια που καταβαλει ο ανθρωπος που ειναι φιλος της σοφιας

Το λεει και η λεξη


Σκοπος του ειναι να γνωρισει και να εναρμονιστει με τις αρχες που διεπουν το αγαθο ,την ευρυθμη λειτουργια ,την αρμονια κλπ


Και βεβαια απο τον καθε μυστη- φιλοσοφο ,ειναι δυνατον αν πραγματικα το θελησουμε να υιοθετησουμε ''κολπακια''η ιδεες για το πως θα προσεγγισουμε αυτην την εργασια


Αλλωστε αυτος ειναι και ο πιο αρμοδιος να δωσει τις πιο υπευθυνες συμβουλες -κατευθυνσεις επειδη η αφιερωση του στο συγκεκριμενο θεμα τον καθιστα ''ειδικο ''


Ουσιαστικα ομως, αν θελουμε να γινει κατι τετοιο, θα πρεπει να ξαναανακαλυψουμε αυτα τα οποια εχουμε ακουσει ''κολπακια η ιδεες''

Απο την στιγμη που κατι εχει κατανοηθει ,οσο αφορα τον τροπο λειτουργιας του,[βλεπε πρακτικη της Βιπασσανα ]εστω και εν μερη, ειναι ΚΑΙ κτημα, αυτου που εχει καταβαλει την προσπαθεια να το κατανοησει

Εχει πλεον γινει ενα εργαλειο !!


Ειναι δηλαδη και δικο του πλεον, να το χρησιμοποιησει, με τον τροπο που αυτος επιλεγει


Οσο τωρα, για το αν ο ανθρωπος που αφιερωνει την ζωη του στην φιλοσοφια ,μπορει να λεγεται θρησκευομενος , αν και αυτο ειναι μια ακομα ονομασια, και ως εκ τουτου δεν εχει και μεγαλη σημασια ,για μενα και παλι ειναι ο μονος ουσιαστικα, που μπορει ''επαξια να φερει αυτον τον χαρακτηρισμο

Ο λογος ειναι οτι αυτος ασχολειται και ενδιαφερεται ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟ ΑΓΑΘΟ ΚΛΠ με ποιο τροπο θα το προσεγγισει και δεν αρκειται σε απλες θεωρησεις ,στις οποιες τελικα να καθισταται ενας απλος οπαδος-ακολουθητης

Σκεφτειται !!Οι ανθρωποι ακουνε και παιρνουν θεωριες απο οπουδηποτε ,ειτε αυτο ειναι θρησκεια, ειτε εσωτεριστικο κινημα ,και το κανουν σημαια !!

Στις περισσοτερες των περιπτωσεων ξεχνιεται και η ευρυθμη λειτουργια και το αγαθο

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 10:35:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αλλά μια μεθοδική εργασία


Συμφωνουμε !!


quote:
που στηρίζεται σε αυστηρούς κανόνες λογικής,

Και μονο το γεγονος οτι ο ''φιλοσοφος ''ασχολειται με ενεργειακα ζητηματα ,με τον βαθυτερο του εαυτο , η προσευχεται νομιζω οτι καταριπτει αυτο το θεωρημα


quote:
Δεν είναι δηλαδή φλυαρίες, αλλά μεθοδικά και λιγότερο ή περισσότερο αυστηρά συστήματα σκέψης.


Ακομα και η φλυαρια και η θεωρια [αμπελοσοφια] , ειναι δειγματα αναρωτησης και αρα τα αρχικα βηματα ενασχολησης με την φιλοσοφια


Δεικνυουν την προθεση, που ειναι το βασικο συστατικο της συνεχειας

Διδοντας τον χαρακτηρισμο''αμπελοσοφια'' αυτο που κανουμε ειναι να χαρτακτηριζουμε και να επιπεδοποιουμε !!!


Ετσι χανουμε την δυνατοτητα της κατανοησης ,επειδη οταν εχουμε χαρακτηρισει κατι αυτο υποδηλωνει πως ηδη το γνωριζουμε !!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 10:42:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις, , κ.λπ.) λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τα επιστημονικά ευρήματα και σκοπό έχουν να τα αναλύουν, να τα εξετάζουν και επανεξετάζουν, να θέτουν ή να αμφισβητούν πορίσματα, να συνδράμουν στη σύνθεση ολοκληρωμένων θεωριών, κ.ο.κ.


Για τα ''νηπιακα'' σταδια της φιλοσοφιας στα οποια θεωρω οτι οι περισσοτεροι αν οχι ολοι ανηκουμε , φρονιμο ειναι , να χρσιμοποιουμε και αναρωτιομαστε ,να εξεταζουμε και να επανεξεταζουμε συνεχως ολα τα δεδομενα που μπορει να πεσουν στη αντιληψη μας

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

@ΑΜΕΙΝΙΑΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


1759 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/12/2013, 19:51:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η φιλοσοφία έχει δυο "ηλικίες".
Η πρώτη ήκμασε την περίοδο που οι λεγόμενες επιστήμες ήταν στα σπάργανα.
Τα δεδομένα που παρείχαν οι πρώιμες επιστήμες ήταν λιγοστά και τα ερωτήματα πολλά.
Έτσι δόθηκε η ευκαιρία στα μεγάλα μυαλά του τότε, να παράξουν απαντήσεις,βάσει σκέψης και λογικών αλγορίθμων.
Κατά αυτόν τον τρόπο δομήθηκαν οι επιστήμες.
Και αυτό θέλει τέχνη.Όντως.

Στο μεσοδιάστημα οι επιστήμες απέκτησαν τα δικά τους εργαλεία για να αναπτυχθούν.Έγιναν εν μέρει αυτάρκεις.Προσέξτε όμως το -εν μέρει-.

Κάθε φορά που οι επιστήμες φτάνουν ένα σημείο καμπής,τότε δηλαδή που πρέπει να συντελεστεί ένα μεγάλο άλμα, αποκτούν πάλι την ανάγκη της φιλοσοφίας.

Αυτή η τελευταία δίνει κάθε φορά ένα αναπόδεικτο-σε πρώτη φάση-σπρώξιμο προς τα εμπρός.

Και μετά καλείται και πάλι η εκάστοτε επιστήμη να παράξει την απόδειξη.

Όσο πιο ψηλά ανεβαίνουμε στην κλίμακα,τόσο πιο δύσκολο είναι να παράξουμε φρέσκια φιλοσοφία.
Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο να προχωρεί αρκετές φορές η επιστήμη χωρίς τη συνδρομή της φιλοσοφίας.
Τότε η απόδειξη είναι περισσότερο από αναγκαία συνοδός της θεώρησης,προκειμένου η τελευταία να μην αποτελέσει απλή μαντεψιά.

Εδώ κάπου, έχουμε την δεύτερη ηλικία της φιλοσοφίας.

Είναι αυτή που καλείται να ηγηθεί των σύγχρονων επιστημών.
Διότι εκεί είναι η θέση της.Στην ηγεσία.
Απλά πλέον, είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί το ζητούμενο αυτό.

Η απορία μου ανέκαθεν ήταν η εξής:
Αν γεννιόταν σήμερα ο Ηράκλειτος,ο Αναξαγόρας,ο Σωκράτης,ο Πλάτων,ο Αριστοτέλης και όλα τα φωτεινά μυαλά που άνδρωσαν την πρώτη ηλικία της φιλοσοφίας,θα ήταν ικανά να πραγματώσουν και τη δεύτερη;

Οπότε παραφράζοντας το αρχικό ερώτημα,λέγω:

Τι είναι σ ή μ ε ρ α η φιλοσοφία;
Διότι στο παρελθόν, μάλλον είναι επαρκώς ορισμένη.

Αμαλία, ωραιότατο θέμα.

Τηυν καλησπέρα μου σε όλους σας.

Με καλύτερό σου φάε,πιε και νηστικός κοιμήσου.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 04:33:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πολύ ενδιαφέρουσες απαντήσεις έχει δεχθεί μέχρι στιγμής το θέμα και συμφωνώ με σχεδόν όλες τις περιγραφές για το τι είναι φιλοσοφία.
Και αφορμές για πολλές συζητήσεις. Θα σταθώ για την ώρα στις απόψεις του xristosxatz λόγω του ότι αυτές μου δημιουργούν κάποιους προβληματισμούς.

Άλλωστε, οι καλές οι συζητήσεις γεννιούνται κυρίως μέσα από τις διαφωνίες, όπως πολύ σωστά περιγράφει την φιλοσοφική πρακτική με το συμπέρασμά του ο AitheroVamon (Η Φιλοσοφία είναι η μόνη "επιστήμη" ευρισκόμενη διαρκώς σε έντονο συγκρουσιακό περιβάλλον, εκ των έσω, αποδίδει έργο, ως ωφέλιμο αποτέλεσμα μιας ενέργειας).


quote:
xristosxatz

Και βεβαια απο τον καθε μυστη- φιλοσοφο ,ειναι δυνατον αν πραγματικα το θελησουμε να υιοθετησουμε ''κολπακια''η ιδεες για το πως θα προσεγγισουμε αυτην την εργασιαΤι εννοείς με το "μύστης"; Αν θες ανέλυσε λίγο περισσότερο αυτόν τον όρο. Λαμβάνοντας υπόψη και το "κολπάκια" που γράφεις, ίσως να εννοείς κάτι εντελώς διαφορετικό για τη φιλοσοφία από αυτό που εννόησα εγώ αρχικά. Μου μοιάζει περισσότερο σαν τεχνικές που χρησιμοποιούν κάποιοι εσωτεριστές στοχεύοντας στην "ανάδυση" του εσωτερικού εαυτού (Μεγάααααλο θέμα βέβαια τι είναι αυτός ο "εσωτερικός εαυτός").

Σ' αυτό το συμπέρασμα με οδηγεί και η παρακάτω σου απάντηση στη δική μου θέση ότι η φιλοσοφία είναι "μια μεθοδική εργασία που στηρίζεται σε αυστηρούς κανόνες λογικής"

quote:
Και μονο το γεγονος οτι ο ''φιλοσοφος ''ασχολειται με ενεργειακα ζητηματα ,με τον βαθυτερο του εαυτο , η προσευχεται νομιζω οτι καταριπτει αυτο το θεωρημα

Η προσευχή είναι ένα είδος φιλοσοφικής πρακτικής; Πώς ακριβώς;

quote:
Για τα ''νηπιακα'' σταδια της φιλοσοφιας στα οποια θεωρω οτι οι περισσοτεροι αν οχι ολοι ανηκουμε , φρονιμο ειναι , να χρσιμοποιουμε και αναρωτιομαστε ,να εξεταζουμε και να επανεξεταζουμε συνεχως ολα τα δεδομενα που μπορει να πεσουν στη αντιληψη μας

Ποιοι θεωρείς ότι δεν βρίσκονται σε "νηπιακά" στάδια της φιλοσοφίας;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 15:42:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:
ι εννοείς με το "μύστης"; Αν θες ανέλυσε λίγο περισσότερο αυτόν τον όρο. Λαμβάνοντας υπόψη και το "κολπάκια" που γράφεις, ίσως να εννοείς κάτι εντελώς διαφορετικό για τη φιλοσοφία από αυτό που εννόησα εγώ

Στην προκειμενη περιπτωση ενοω ,εκτος απο τις υπερφυσικες ικανοτητες ιδιοτητες που μπορει ενας τετοιος ανθρωπος να εχει αναπτυξει [και που ουσιαστικα δεν μας αφορουν ,]ενοω ,οτι επειδη αυτος εχει αφιερωθει στην μελετη του εαυτου του ,αυτο τον καθιστα ''ειδικο αρα και αρμοδιο εν δυναμει ,να δωσει κατευθυνσεις ,ιδεες ,προτροπες , περιγραφες ,για το αντικειμενο που εχει ασχοληθει

quote:
Αλλωστε αυτος ειναι και ο πιο αρμοδιος να δωσει τις πιο υπευθυνες συμβουλες -κατευθυνσεις επειδη η αφιερωση του στο συγκεκριμενο θεμα τον καθιστα ''ειδικο ''


quote:
Μου μοιάζει περισσότερο σαν τεχνικές που χρησιμοποιούν κάποιοι εσωτεριστές στοχεύοντας στην "ανάδυση" του εσωτερικού εαυτού (Μεγάααααλο θέμα βέβαια τι είναι αυτός ο "εσωτερικός εαυτός").


Ουσιαστικα για μενα τεχνικη στην συγκεκριμενη περιπτωση νοειται μια καποια μερικη τουλαχιστον κατανοηση των στοιχειων της λειτουργιας μας ,και κατοπιν μια πολυ συγκεκριμενη προσπαθεια που θα βασιζεται πανω σε αυτες την κατανοησεις ουτως ωστε να αυξηθει η ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗς ΑΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ

Ενα στοιχειο και μαλιστα τρανταχτο ειναι να καταλαβει καποιος οτι ειναι μηχανικος


Η κατανοηση αυτου του στοιχειου απο μονη τησ δινει δυναμη για την συνεχιση των ερευνων


Αυτο το στοιχειο θεωρω οτι ειναι το πρωτο βημα για την ''εξεγερση''


Ενα αλλο στοιχειο της λειτουργιας μας ειναι το οτι ταυτιζομαστε με το νου και τις αισθησεις ,με εναν πολυ συγκεκριμενο τροπο , με συνεπεια
αυτα να γινονται δυναστες στην υπαρξη μας

Για να στο δωσω λιγακι καλυτερα ,σκεψου μια εκφανση της μηχανικοτητας μας που θα τον ονομασω ''ΚΑΠΟΙΟΣ ''

Αυτος ο ΚΑΠΟΙΟΣ λοιπον μας εχει πιασει απο την πλατη και δεν μπορουμε να τον δουμε ,για πολυ συγκεκριμενους λογους
Ο κυριοτερος ειναι το οτι η προσοχη μας, τον εκλαμβανει μονο ως εντολεα της συμπεριφορας μας και ειναι ανικανη να καταστει απλος ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ του ιδιου και των ιδιοτητων του ,ουτως ώστε να καταλαβει την φυση του και να αναστειλει την επικειμενη διαδκασια

Οι λογοι ουσιαστικα ,που δεν αντιλαμβανεται η προσοχη , τα επι μερους στοιχεια που τον απαρτιζουν και τις ιδιοτητες του ΚΑΠΟΙΟΥ ειναι οτι ειναι αποροφημενη καπου αλλου

ΟΛΟ αυτο για το οποιο σου μιλω απαρτιζει στην'' εσωτεριστικη'' διαλεκτο τον συνειδησιακο υπνο , ΥΠΝΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ

Την ελειψη δηλαδη των στοιχειων που θα μας καθιοστουσαν ικανους να διακρινουμε καποια πραγματα για τον εαυτο μας και για την λειτουργια του

Η κατανοηση επισης των στοιχειων του εαυτου ,οχι μονο ειναι σε θεση να αναστειλει την τυχαια λειτουργια της ανθρωπινομηχανης[επειδη απλα και μονο υπαρχει επιγνωση της φυσης των ΚΑΠΟΙΩΝ , της διαδικασιας τους ,και των αποτελεσματων αυτης της διαδικασιας ]


Αλλα εχοντας γνωση της φυσης των ΚΑΠΟΙΩΝ ξεγελιεται καποιος δυσκολοτερα από τις επιροες που συναντα και μπορει επισης να λαμβανει απαντησεις ευκολοτερα και γρηγοροτερα στα ερωτηματα που γενιουνται σε αυτον


Και επισης μαθαινει να σεβεται και να αγαπα τον εαυτο του ,γνωριζοντας τους κινδυνους που συνοδευουν την συνυπαρξη με το κοινωνικο συνολο


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 15:59:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η προσευχή είναι ένα είδος φιλοσοφικής πρακτικής; Πώς ακριβώς;

Αυτο ουσιαστικα μπορει να ειναι ειναι ενα βιωμα η ενα συμπερασμα συμπερασμα


Η εσωτερικη εργασια θα ελεγα οτι δεν ειναι το απλουστερο και το ευκολοτερο πραγμα στον κοσμο

Με αυτο ενοω, οτι ειναι παμπολες οι φορες, που λειπει η δυναμη, η εμπνευση ,και γενικα το πραγμα δεν ρεει


Η πειρα δειχνει οτι σε αυτες τις στιγμες δεν ειμαστε μονοι μας, και οτι υπαρχει βοηθεια στο εργο που ο καθενας εχει μπροστα του βαλει

Δεν νομιζω οτι εχει σημασια να ονομασουμε την βοηθεια


Βοηθεια ομως υπαρχει !!

quote:
Ποιοι θεωρείς ότι δεν βρίσκονται σε "νηπιακά" στάδια της φιλοσοφίας;

Μια θεωρητικη απαντηση μπορει να ειναι ισως


Δεν βρισκεται καποιος σε νηπιακο σταδιο ,αν ειναι τουλαχιστον κυριος του εαυτου του σε καποιο επιθπεδο τουλαχιστον

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 18:18:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μία ελαφρώς αντισυμβατική παρατήρηση επί του θέματος:

http://www.youtube.com/watch?v=An4uDegHB8s

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 23:34:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμαλία

Θεωρώ τις απαντήσεις του xristosxatz, εκτός νοήματος των ερωτήσεων που του έθεσες.

Αν έχω λάθος, διόρθωσέ με.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.

Edited by - ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ on 28/12/2013 23:35:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 23:45:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Θεωρώ τις απαντήσεις του xristosxatz, εκτός νοήματος των ερωτήσεων που του έθεσες

Γινε συγκεκριμενος!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 13:14:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
xristosxatz

Η Αμαλία έθεσε το ερώτημα "Τί είναι ο ελέφαντας?".

Εσύ έχεις διαβάσει για τα σκουλήκια, αλλά και πάλι όχι για όλα, αλλά μόνο για την συνομοταξία των λωριδοσκωλήκων. Ξεκινάς λοιπόν και απαντάς:

"Ο ελέφαντας είναι ένα μεγάλο ζώο, του οποίου το πιό χαρακτηριστικό εξωτερικό γνώρισμα, είναι η τεράστια προβοσκίδα του, που μοιάζει με σκουλήκι. Οι λωριδοσκώληκες λοιπόν..."

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 14:06:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γινε συγκεκριμενος

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 14:08:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
xristosxatz

quote:
Γινε συγκεκριμενος

Αφού επιμένεις:

Άστο. Δεν τό'χεις.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 14:27:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
xristosxatz
Αν θες να προσεγγίσεις το θέμα φιλοσοφία θα πρέπει να ξεκινήσεις να το κάνεις απο μια διανοητική σκοπιά. Στην αρχή τουλάχιστον. Τώρα, αν είσαι μάγκας στα διανοητικά, μπορείς να το πας και εκεί που θέλεις, αλλά πρώτα θα πρέπει να δείξεις τον τρόπο που συνδέεται το ένα με το άλλο, ξεκάθαρα. Με τον τρόπο που γράφεις αυτά που γράφεις φαίνεσαι να είσαι εκτός θέματος.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 14:31:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:
Εσύ έχεις διαβάσει για τα σκουλήκια

Να διευκρινισω επισης και παλι , οτι αυτα στα οποια αναφερομαι ειναι μεν το νηπιακο σταδιο φιλοσοφιας και οι αρχικες ιδεες για την αυτοανακαλυψη εχουν υιοθετηθει

Ακομα ισως και η ιδεα για την ιδια την υποσταση της ερευνης

Δεν γνωριζω αν μοναχος θα ειχα την ικανοτητα να μπω σε αυτην την διαδικασια ερευνων και ανακαλυψεων


Το πιθανοτερο ειναι πως όχι


Παρολαυτα όμως από οποιοδηποτε σημειο και αν πιαστεις εχει αφαιρεθει επιμελως ακομα και η υποψια μιμητισμου!!!

Και αυτό όχι για να αποδειξω αυθεντικοτητα, αλλα για τον απλο λογο ότι ,όταν κατι δεν είναι δικο μας ,ακομα και αν ξεφευγει πολύ λιγο από την κατανοηση της στιγμης ,ανακοπτει την προοδο


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 15:03:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα, αν είσαι μάγκας

Τους μαγκες τους πατησε ολους το τραινο !!!!!!


quote:
Αν θες να προσεγγίσεις το θέμα φιλοσοφία θα πρέπει να ξεκινήσεις να το κάνεις απο μια διανοητική σκοπιά.

Για να μπορεσω να βοηθησω ,αν μπορω, στην διαλευκανση, θα πρεπει ειτε να μου αντιπαραβαλεται την ερωτηση της Αμαλιας με την δικια μου απαντηση ,πολυ συγκεκριμενα δηλαδη, η να εχω μια πολυ συγκεκριμενη ερωτηση
μηπως καταλαβω που εχω ξεφυγει

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 23:31:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν θες να προσεγγίσεις το θέμα φιλοσοφία θα πρέπει να ξεκινήσεις να το κάνεις απο μια διανοητική σκοπιά.

Νομιζω οτι καταλαβα τι ενοεις με το παραπανω !!!!

Λοιπον θα σου πω οτι, αυτα ολα που εχω πει,. αναφερονται σε δυο τρια πραγματακια πολυ απλα


Για μενα ομως εξαιρετικα μεγαλης σπουδαιοτητος


Απο την αλλη το γεγονος ,οτι αναφερομαι σε περισσοτερα απο ενα πραγματα, σε συνδυασμο με τις παρερμηνειες που μπορει να δωσει καποιος, εστω και σε μια εξηγηση ,ειμαι σιγουρος οτι φταιει για το τι οτι δημιουργει το θεμα της ασυνενοησιας!!


Νομιζω οτι θα ειμαι πιο αποτελεσματικος αν θα αναφερομουν μονο σε μια ενοια

Σαν βασικη ,και αρχικη , ενοια λοιπον θα επελεγα αυτην της ΜΗΧΑΝΙΚΟΤΗΤΟΣ

Αν καποιος δεν κατανοησει καποιες ενοιες ειναι μετα πολυ δυσκολο να ακολουθησει την ροη μιας συζητησεως η καποιων προτροπων


Αυτο θα εκανα,αν ειχα αναλαβει την ευθυνη εκμαθησης καποιων πραγματων σε καποιους ανθρωπους , και αυτο θα κανω εαν μου ζητηθει να δειξω ξαναλεω τα λιγοστα αλλα σπουδαια πραγματα που εχω κατανοησει

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/12/2013, 23:46:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Νομιζω οτι θα ειμαι πιο αποτελεσματικος αν θα αναφερομουν μονο σε μια ενοια

Σαν βασικη ,και αρχικη , ενοια λοιπον θα επελεγα αυτην της ΜΗΧΑΝΙΚΟΤΗΤΟΣ

Αν καποιος δεν κατανοησει καποιες ενοιες ειναι μετα πολυ δυσκολο να ακολουθησει την ροη μιας συζητησεως η καποιων προτροπων


Αυτο θα εκανα,αν ειχα αναλαβει την ευθυνη εκμαθησης καποιων πραγματων σε καποιους ανθρωπους , και αυτο θα κανω εαν μου ζητηθει να δειξω ξαναλεω τα λιγοστα αλλα σπουδαια πραγματα που εχω κατανοησει


Πώς συνδέεται η μηχανικότητα με το θέμα της φιλοσοφίας;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 00:13:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πώς συνδέεται η μηχανικότητα με το θέμα της φιλοσοφίας;


Αυτη ειναι η ερωτηση κεντρο που λεμε φιλε μου !!!!


Ασ φερω λοιπον ενα παραδειγμα μηπως και βρουμε μια κοινη οδο !!!!

Τι λεμε λοιπον ''φιλοσοφια '' στη καθημερινοτητα μας


Αυτος φιλοσοφει λεμε !!!!!

Αυτο που τουλαχιστον εγω εχω κατανοησει ,ειναι οτι αυτος ο ανθρωπος ψαχνει να βρει καποια πραγματα που αξιζουν στην ζωη ,

Καποιους σταθερους ''τοπους ''νοητικους να πατησει στερεα !!!


Παει λοιπον σε μια κηδεια , και αντιλαμβανεται οτι ολα αυτα που αντιπροσωπευει ,που πρατει, που αισθανεται , τα σχεδια του, οι μικροεγωισμοι του ,και γενικα ολο αυτο που αντιπροσωπευει ειναι ανωφελο ,ανουσιο και ολα τα εις αν.......


Εδω στην θεση αυτου του παραδειγματος μπορεις να βαλεις οποιαδηποτε στιγμη που υπαρχει καποια αντιληψη πχ ειδα τι μου εκανε το τσιγαρο η πληροφορηθηκα για το τσιγαρο ....θα κοψω το τσιγαρο η μια οποιαδηποτε αλλη κακκια συνηθεια


Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 00:15:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 00:40:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε ολες αυτες τις περιπτωσεις λοιπον ειναι απολυτως παρατηρημενο ,οτι στην συντριπτικη πλειοψηφια των περιπτωσεων οι ''νεες αποφασεις'' πεφτουν στο κενο !!!


Γιατι γινεται αυτο ;;;;;;;

Η εξηγηση βρισκεται ,στο οτι σε λες τις παραπανω περιπτωσεις, υπηρξε δημιουργια συγκεκριμενων μηχανικοτητων ,που ωοθησαν στην ληψη αυτων των συμπερασματων η αποφασεων


Η πραγματικοτητα ομως της καθε μηχανικοτητας και η φυση της ειναι η αλλαγη


Ετσι οταν βρεθηκαμε σε μια παρεα που καπνιζε ξανακαπνισαμε και εμεις !!!!


Παρολο που ειχαμε ορκιστει για το αντιθετο !!!!

Οταν συνεβη κατι που προσεβαλε το εγω μας, αντιδρασαμε με τον ιδιο απαραλακτο τροπο


Οταν ειχαμε το καταληλο ερεθισμα κυνηγησαμε και παλι την μικροτητα μας

Και παει η ......ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ η μαλλον η αμπελοσοφια ,που ομως δεν ειναι αποριπτεα διοτι φανερωνει την διαθεση για κατι καλυτερο


Η αληθεια δηλ ειναι οτι αυτος που κανει κουμαντο ειναι η μηχανικοτητα !!!


Για αυτο και εχω επανειλειμενως πει οτι σαν ανθρωποι ειμαστε ερεθισματικοι !!!!!

Δρουμε δηλαδη συμφωνα με το ερεθισμα ,που ξανα λεω ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ

Εχει ΣΩΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΘΕΙ Αυτο μας κυβερνα!!!!


Αυτην την ΑΝΤΙΛΗΨΗ πρεπει να αποκτησει καποιος ουτως ωστε να εχει μια πιο πληρη εικονα του εαυτου του

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 01:41:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Η Αμαλία έθεσε μια σειρά ερωτημάτων. Ο τρόπος με τον οποίο προσέγγισε το θέμα, δείχνει πως η σειρά ήταν ιεραρχική. Το πρώτο ερώτημα λοιπόν:

Τι είναι η Φιλοσοφία;

έχει αγνοηθεί πλήρως, αν και σύμφωνα με την σειρά (αν φυσικά είναι όπως ανέφερα) είναι και το σημαντικότερο.

Γυρνάτε την Φιλοσοφία γύρω από τον εαυτό σας/μας, λες και είμαστε εμείς το κύριο και αποκλειστικό αντικείμενό της, ενώ κάτι τέτοιο, αν με έναν αγαθό τρόπο μπορεί να θεωρηθεί πλάνη, με έναν ουσιαστικότερο τρόπο καταντά μαλακία.

Λες και το Κόσμος είναι εντελώς και μονοσήμαντα εξαρτημένο και εκπορευόμενο της ύπαρξή μας, ή ακόμα και από τις αισθήσεις και τους μηχανισμούς μετάφρασης και αξιοποίησής τους.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 09:47:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Γυρνάτε την Φιλοσοφία γύρω από τον εαυτό σας/μας, λες και είμαστε εμείς το κύριο και αποκλειστικό αντικείμενό της,

Μα και βεβαια εκει θα την γυρναω !!!


Που αλλου θα μπορουσα αλλωστε!!!


Θα ελεγα ψεματα αν καταπιανομουν με κατι αλλο !!!


Με ενδιαφερει αφανταστα ο τροπος της δικης μου λειτουργιας !!

Αλλωστε ας μην ξεχναμε, οτι ειμαστε ενα κυταρο της κοινωνιας που ζουμε


Ως εκ τουτου εαν αυτο το κυταρο αρχισει να λειτουργει ευρυθμα αυτο πλεον δεν θα αφορα μοναχα αυτο το ιδιο, αλλα θα επηρεαζει, και την κοινωνια στην οποια ζει !!!


Επισης δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ο τροπος λειτουργιας μας καθοριζει και πως βλεπουμε τα πραγματα και αν τα βλεπουμε !!


Ολα αυτα ομως, δεν θα ηταν ικανα, για μια μακροχρονη συνεχιση της ενασχολησης με τα εσωτερικα


Ο στοχος δεν μπορει να αφορα εξωτερικα πραγματα!!!
Το βασικοτερο κινητρο ειναι η δημιουργια !!!!


Στοχος ειναι ο ιδιος ο δρομος !!!!


Ειναι η δημιουργια που λαμβανει χωρα συναμα με την εσωτερικη ενασχοληση

Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 09:49:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 09:55:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλλωστε για να ασχοληθει καποιος με αλλους κοσμους θα πρεπει να εχει γνωρισει σε καποιο βαθμο ικανο τον εαυτο του

Εγω τετοιες ικανοτητες δεν εχω !!

Και βεβαια δεν θα ενοιωθα βολικα να αναμασω θεωριες που εχω διαβασει και που ουδε μια σχεση εχω με αυτες !!

quote:
με έναν ουσιαστικότερο τρόπο καταντά μαλακία.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 09:56:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
η

Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 10:18:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 10:00:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
η

Edited by - xristosxatz on 30/12/2013 10:19:22Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1620 Μηνύματα
Απεστάλη: 30/12/2013, 10:16:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Συνεχιζοντας δεν ξερω φιλε ΠΥΡΙΝΕ αν εδωσα σε ικανοποιητικο βαθμο μια εξηγηση για το πως η μηχανικοτητα συνδεεται με την φιλοσοφια


Ουσιαστικα το να αναγνωρισει καποιος τον ΑΛΗΘΙΝΟ τροπο λειτουργιας του [και η μηχανικοτητα εχει ενα μεγαλο μεριδιο στον τροπο αυτο ]σημαινει οτι πλεον βαδιζει με αληθινα δεδομενα


Αυτο σημαινει οτι πλεον δεν θα τον ξεγελα η ζωη του στον βαθμο που αυτο καποτε συνεβαινε


Θα μπορει να ευθυγραμιζεται και να ειναι περισσοτερο δεκτικος, σε καταστασεις, που κατω απο διαφορετικες συνθηκες, θα ηταν αδυνατο , να κανει κατι παρομοιο


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 11 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.15625
Maintained by Digital Alchemy