ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 25 Mαρτίου 2016-25 Μαρτίου 2023:Η επταετία του Αντίχριστου!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 12:51:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμήν!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 16:26:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι... σίγουρα. Οπου να ναι καταφθάνει ο Καίσαρας με τις λεγεώνες του. Επιτέλους... Τόσο καιρό βαρέθηκα να ρίχνω μπούφλες σε ψοφίμια!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 21:14:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Oτι ναναι,καισαρες και λεγεωνες,αστεριξ και οβελιξ..........σαφεστατη αδυναμια απαντησης

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 22:07:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΗΧΩ
nediB εδώ οι μισοί χριστιανοί δεν ξέρετε ότι η γέννηση του Χριστού δεν υπήρχε σαν γιορτή στις αρχές, οι άλλοι μισοί πραγματική ηλικία του δεν ξέρουμε, ότι τα ιστορικά γεγονότα δεν ταιριάζουν χρονολογικά με τα θρησκευτικά κείμενα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πιστών χριστιανών φίλη ΗΧΩ, την Καινή Διαθήκη την έχει στα εικονίσματα αμεταχείριστη, γιατί δεν την έχουν ποτέ ανοίξει. Περιορίζονται όπως γράφεις στο να πηγαίνουν την Κυριακή στην εκκλησία και να ακούν το ευαγγέλιο και το κήρυγμα της ημέρας. Να είσαι σίγουρη ότι αν την είχαν διαβάσει και συγκρίνει με την ιστορία, θα την είχαν κοπανήσει από το μαντρί προ πολλού.
quote:
ΗΧΩ
Καλά για το θρησκευτικό πρόσωπο Μελχισεδέκ ούτε λέξη. Ούτε ο ένας στους δέκα δεν το έχει ακούσει.

Για τον Μελχισεδέκ είχε ανοίξει εδώ ο VIKING, ένα παλαιότερο μέλος του esoterica, ένα ενδιαφέρον θέμα το οποίο δυστυχώς υπήρξε βραχύβιο.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 22:11:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αλλο είναι το σαφέστατο, δυστυχώς σε αρκετούς εκτός απο εσάς. Αλίμονο όμως, αν το διαπιστώνατε κι εσείς μονομιάς, "τόσα χρόνια χαμένα" θα αναλόγιζοσασταν και μετά ποιός θα σας παρηγορούσε; Μπορεί εμείς, αλλά δυστυχώς δεν ελπίζω σε θαύματα...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 22:33:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
nediB
Βασικα χαρακτηριστικα των πραγματικων Χριστιανων ειναι η ολιγαρκεια και η νηστεια.Οχι των δυτικου τυπου Χριστιανων που εχουν μεταστρεψει τα παντα.Εφτασαν μαλιστα σε σημειο να υμνουν τον πλουτισμο,ο οποιος ευθυνεται για τα περισσοτερα κακα στον πλανητη γη.


Αυτά nediB είναι για τους αφελείς πιστούς, γιατί δεν τα πιστεύει ούτε το ιερατείο σας που τα κηρύσσει από άμβωνος. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα τόσο από τα πεπραγμένα των πατριαρχών επί τουρκοκρατίας, όσο και στο πρόσφατο παρελθόν που μου θυμίζουν έντονα το:
"Ήγγισεν δε Ιακώβ προς Ισαάκ τον πατέρα αυτού και εψηλάφησεν αυτόν και είπεν η μεν φωνή φωνή Ιακώβ αι δε χείρες χείρες Ησαύ."


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 22:41:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και συνεχίζω με ένα ωραίο παράδειγμα ηθικής και ταπεινοφροσύνης έκ μέρους των αρχιερέων κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας.

Πατριαρχικοί νταβατζήδες

O εκάστοτε πατριάρχης διοριζόταν από τον σουλτάνο. Για να ανεβεί, όμως, στον πατριαρχικό θρόνο, έπρεπε να πληρώσει γενναίο μπαξίσι, από 90.000 έως 100.000 πιάστρα. Σπάνια, όμως, παρέμενε στη θέση του περισσότερο από τρία χρόνια. Όλο αυτό το διάστημα φρόντιζε να τα έχει καλά με τους αξιωματούχους της Πύλης, αν δεν ήθελε να χάσει τον θρόνο του και επομένως ήταν υποχρεωμένος να δωροδοκεί συνεχώς.
Την επόμενη κιόλας της ενθρονίσεως άρχιζαν οι μηχανορραφίες από τους ανταγωνιστές του για να επιτύχουν την αποπομπή του. Και βέβαια κανένα μέσον δεν είναι απαράδεκτο. Πρώτα πλησιάζονταν οι κατάλληλοι άνθρωποι στο περιβάλλον του σουλτάνου, μετά άρχιζαν οι δωροδοκίες και οι συκοφαντίες, που δεν είχαν τελειωμό. Ξεκινούσε ένας πραγματικός πόλεμος. Προσωπικές φιλοδοξίες, συμμαχίες -βοήθα με, να σε βοηθήσω- φατριασμοί, σκευωρίες για πραγματικές ή φανταστικές παραβάσεις. Ακριβώς όπως και σήμερα.

Αυτός είναι ο λόγος που οι περισσότεροι μητροπολίτες ήσαν εγκατεστημένοι στην Κωνσταντινούπολη. Έπρεπε να ήσαν έτοιμοι, όταν χηρέψει ο πατριαρχικός θρόνος να κινηθούν εγκαίρως. Συνήθως επικρατούσε αυτός που έχει το καλύτερο μέσον, τον ισχυρότερο προστάτη. Και πάντοτε τον είχε εκείνος που πλήρωνε τα περισσότερα. Αυτός ήταν ο κανόνας. O ανταγωνισμός των ιεραρχών και η επιθυμία τους για την κατάκτηση της ηγεσίας είχε γίνει πηγή πλουτισμού για τους Τούρκους αξιωματούχους, αλλά και για τους ίδιους, αφού η προαγωγή σε ανώτερη θέση, πέρα από το κύρος είχε ως συνέπεια και τη σημαντική αύξηση των εσόδων τους. H παράδοση αυτή, ο πόλεμος μεταξύ των δεσποτάδων για το ποιος θα καταλάβει την πιο πλούσια μητρόπολη, έχει μείνει αναλλοίωτη αιώνες τώρα μέχρι τις ημέρες μας. Έχει γίνει πλέον δόγμα. Και ως γνωστόν τα δόγματα ούτε καταργούνται, ούτε αναθεωρούνται.

Στις άθλιες αυτές διαμάχες, θλιβερό ρόλο έπαιζαν και οι λαϊκοί παράγοντες της Πόλης. Φαναριώτες, έμποροι, καραβοκύρηδες, μπακάληδες, χασάπηδες, ψαράδες, ακόμη γουναράδες και ραφτάδες. Ναι ραφτάδες. Όποιος είχε φίλο, συγγενή, κουμπάρο, συμπέθερο του ράφτη, ή γουναρά, που πελάτης του ήταν ο Μεγάλος Βεζίρης ή ο πασάς ή κάποιος άλλος σημαντικός Τούρκος, είχε μεγάλες πιθανότητες να πάρει τον θρόνο, γιατί θα μεσίτευε ο τεχνίτης και θα προσπαθούσε να πείσει τον Τούρκο αξιωματούχο να υποστηρίξει τον δικό του φίλο, προσφέροντας και το ανάλογο μπαξίσι. Oi γουναράδες, οι ραφτάδες και διάφορες άλλες επαγγελματικές κατηγορίες ανέβαζαν και κατέβαζαν με τον παρά τους πατριάρχες και μητροπολίτες. Ήταν οι νταβατζήδες του κλήρου. Νταβατζήδες λοιπόν, γιατί επρόκειτο για έναν ανελέητο αγώνα, στον οποίο σπουδαίο ρόλο έπαιζαν οι προστάτες.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 22:53:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτά που γράφονται δεν είναι αποκυήματα της φαντασίας μου, αλλά εξακριβωμένα ιστορικά γεγονότα, που αναφερόνται σε πλήθος χρονικά της εποχής. Σε ένα από αυτά, διαβάζουμε για κάποιον γουναρά, με το όνομα Μανωλάκης, που με γενναία δωροδοκία, έκανε πατριάχη το 1715, τον Κοσμά τον Γ". Αλλά ο άλλος υποψήφιος πατριάρχης, ο μητροπολίτης Καισαρείας Ιερεμίας, πλήρωσε στον βεζίρη τα διπλά και έγινε εκείνος πατριάρχης, παίρνοντας τη θέση του Κοσμά, που απολύθηκε. Τον Ιερεμία κατηγορούν για προδοσία οι οπαδοί του καθαιρεθέντος Κοσμά και καταφέρνουν να απομακρυνθεί από τον θρόνο. Εκείνος, όμως, δεν παραιτείται και από την ιδέα να ανεβεί πάλι στον πατριαρχικό θρόνο. Χρησιμοποιεί άλλο καλύτερο μέσον. Προσεταιρίζεται έναν Αρμένη ράφτη, ονόματι Λουκή με δυνατές γνωριμίες στον βεζίρη, του προσφέρει 50.000 γρόσια και επανέρχεται στον θρόνο.

«Οί οικιακοί τοϋ κϋρ Ίερεμίου προσελθόντες τω κάλφα Άρμενίφ προβάλλουσι τήν πατριαρχίαν του Ίερεμίου καί υπεσχοϋνται ποσότητα χρηματικήν οΰκ όλίγην. Καί ό Έπιτρόπος καί ό κάλφας ήθελον άσπρα διά τήν οίκοδομήν τοΰ τζαμίου. Όθεν μεταπεμφθείς ό κΰρ Ίερεμίας άπό τό σπίτι τοΰ Λουκή, φορεί καββάδι παρά πάσαν είδησιν, γνώμην καί συγκατάνευσιν καί τής συνόδου καί τών προυχόντων τοΰ έκκλησιαστικοΰ καταλόγου. Έχρεώστει ό Ίερεμίας 10.000 γρόσια».
K. Κούμας: όπ. παρ., τ. Γ, σ. 393.

Θα χρειασθεί εδώ να κάνουμε μια παρένθεση, νομίζω απαραίτητη, για να εκτιμήσουμε ποια σημερινή αξία μπορεί να είχαν τα 50.000 γρόσια, που έδωσε στον βεζίρη ο Ιερεμίας. Δεν μπορεί βέβαια να υπολογισθεί εύκολα η ισοτιμία της σημερινής νομισματικής μονάδας του ευρώ, με τα γρόσια της εποχής που αναφερόμαστε. Μπορούμε όμως να υπολογίσουμε κατά προσέγγισιν, πόσα ευρώ μας κάνουν σήμερα τα 50.000 γρόσια, με βάση άλλα στοιχεία από άλλες πηγές. Για παράδειγμα την εποχή που αναφερόμαστε μία οκά κρέας είχε 10 παράδες και το ένα γρόσι αντιστοιχούσε σε 40 παράδες. Επομένως τα 50.000 γρόσια ήσαν 2.000.000 παράδες, με τα οποία μπορούσες να αγοράσεις 200.000 οκάδες κρέας! Σήμερα για αγορά 200.000 οκάδων κρέατος, χρειάζεσαι 2.500.000 ευρώ. Αυτό ήταν το ποσό σε ευρώ, που πλήρωσε ο Ιερεμίας στον βεζίρη, για να γίνει πατριάρχης!

Ή πραγματικότητα όμως ξεπερνά την φαντασία. Σενάρια που μόνο ο Φώσκολος μπορεί να γράψει. Oι συνοδικοί, που δεν τους ρώτησαν καθόλου, διαμαρτυρόμενοι για την πραξικοπηματική εκλογή του Ιερεμία καταφεύγουν στον Βεζύρη “προσκλαιόμενοι κατ’ αυτού” και ζητούν την απόλυση του Ιερεμία. Τα καταφέρνουν. O Ιερεμίας απολύεται και στον θρόνο ανεβαίνει ο επίσκοπος Νικομήδειας Σεραφείμ. Αλλά ο νέος πατριάρχης μαχαιρώνεται μια Κυριακή μετά την λειτουργία έξω από την εκκλησία, από άνθρωπο του Ιερεμία.

«Μιά Κυριακή μετά τήν λειτουργίαν, έξελθών τής εκκλησίας και στάς έπί τών κρηπίδων τοϋ νάρθηκος καί εύλογών τόν λαόν, ώς σύνηθες, έτραυματίσθη παρά δημότου τίνός, μαχαίρας, κινηθέντος εις τούτο παρά τών όμοφρόνων δημοτών τοϋ Ίερεμίου» K. Κούμας, όπ. παρ., τ. Γ, σ. 336.

Ένας άλλος πατριάρχης ο Παίσιος ο B', κατηγορείται για “σιμωνία”, τουτέστιν για άκρατη φιλοχρηματία και ανατρέπεται. Τη θέση του παίρνει ο Νεόφυτος ο ΣΤ'. Μία γυναίκα, όμως, ονόματι Ζωή με μεγάλες γνωριμίες στην Πύλη, με χρήματα των φίλων του Παΐσιου, δωροδοκεί τον Βεζίρη, ανατρέπει τον Νεόφυτο και αποκαθιστά στον θρόνο και πάλι τον Παΐσιο. O Παΐσιος για να στερεωθεί στον θρόνο, βρίσκει ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο του μητροπολίτη Νικομήδειας Κυρίλλου και με «κοινόν όρκον επί του Ευαγγελίου», μέσα στην εκκλησία, ορκίζονται αμοιβαία πίστη, αγάπη και αλληλοϋποστήριξη. Μόλις, όμως, εξέρχονται της εκκλησίας «κατέφαγον τόν όρκον των, ως οι όνοι τά λάχανα», γράφει ο μετέπειτα πατριάρχης Καλλίνικος, ο οποίος, τότε, ων κατώτερος κληρικός, υπήρξε μάρτυρας της ορκοδοσίας των παραπάνω προϊσταμένων του. Σε λίγο χρόνο, ο Κύριλλος με πολύ χρυσάφι ανατρέπει τον Παΐσιο, αλλά τρία χρόνια αργότερα, με τον ίδιο τρόπο επανέρχεται ο Παΐσιος και αποχωρεί ο Κύριλλος. O δε παραπάνω αναφερόμενος διάκος και μετέπειτα πατριάρχης Καλλίνικος ανατρέπεται από τη συντεχνία των μπακάληδων και των ψαράδων της Κωνσταντινούπολης, γιατί έθιξε τα συμφέροντά τους, επειδή θεώρησαν ότι θα τους έκλεινε τα μαγαζιά, γιατί ήθελε να περιορίσει τις νηστείες:

«Άλιείς και βακάληδες έκαμαν κατ’ αύτού συνωμοσίαν, και μίαν Κυριακήν, μετά τήν άπόλυσιν τής έκκλησίας, ώρμησαν έπάνω του, τόν εδειραν άπανθρώπως καί τόν έδίωξαν άπό τό Πατριαρχέϊον». K. Κούμας, όπ. παρ., τ. Γ, σ. 393.

Μέσα σε μια δεκαετία (1740-1751), ανέβηκαν και κατέβηκαν από τον πατριαρχικό θρόνο επτά πατριάρχες. Μόνον ο παραπάνω Ιερεμίας ανέβηκε και κατέβηκε τέσσερεις φορές. Αυτό πια κατήντησε να είναι βίβλος ανόδου και καθόδου πατριαρχών, αφού Κοσμά, αντικατέστησε Ιερεμίας, Ιερεμία αντικατέστησε Σεραφείμ, Σεραφείμ αντικατέστησε Ιερεμίας, Ιερεμία αντικατέστησε Παΐσιος, Παΐσιο αντικατέστησε Νεόφυτος, Νεόφυτο αντικατέστησε Παΐσιος, Παΐσιο αντικατέστησε Κύριλλος, Κύριλλο αντικατέστησε Παΐσιος, Παΐσιο αντικατέστησε Καλλίνικος και πάει λέγοντας... πατριαρχίες δεκατέσσερεις!
Υπάρχει, όμως, και κάτι άλλο, πιο εξωφρενικό. Σύμφωνα με έγκυρη μαρτυρία, κάποιοι επιτήδειοι έκαναν πατριάρχη Αντιοχείας το 1720, ένα παιδί 17 ετών, που ανέβηκε στον θρόνο, ως Κύριλλος ο γ' (Αθ. Κομνηνού Υψηλάντη, Tα μετά την άλωσιν, Κωνσταντινούπολη 1870, σ. 313.)


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 23:01:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σε άλλο κείμενο της εποχής, ένας Θηβαίος γράφει για τις μεθόδους που ακολουθούσαν, τον 18ο αιώνα, οι υποψήφιοι πατριάρχες και μητροπολίτες για την κατάκτηση του οικουμενικού και του μητροπολιτικού θρόνου. Δηλαδή, για τις συναλλαγές, τις πιέσεις, μεσιτείες, δωροδοκίες, παρασκήνια και εκβιασμούς.

«Εκείνοι όπού είς τούτον τόν αιώνα ανεβαίνουν είς τόν βαθμόν τής άρχιερατικής άξίας ειναι δοϋλοι και ύπηρέται ή τοϋ πατριάρχου ή τών προκρίτων άρχιερέων: διάκονοι, πρωτοσύγγελλοι εφημέριοι τοϋ πατριαρχείου, οί όποίοι δουλεύουν τούς προεστούς τους με πολλήν ύπομονήν καί μέ τήν έλπίδα να γίνουν ή οί διάδοχοι τοϋ ίδίου τοϋ προεστοϋ ή άλλης επαρχίας δεσπόται. Και όταν άποθανή καμμίας επαρχίας ό άρχιερεύς, εύθύς άρχινούν με βίαν τάς μεσιτείας, άλλοι είς τόν πατριάρχην, άλλοι είς προκρίτους άρχιερείς, άλλοι είς άρχοντας και αρχόντισσες, πολλάκις και είς πρόσωπα τών μεγιστάνων, και άπό τούς πολλούς έπιτυγχάνει ένας και λαμβάνει τήν άξίαν αύτήν».
Σπ. Ασδραχά, Πραγματικότητες από τον ελληνικό 18ο αιώνα. Άγνωστα και ανέκδοτα κείμενα 1790-1840, σ. 97.

Είναι απίστευτο. Διαβάζω και δεν πιστεύω τα μάτια μου. Είναι δυνατόν το κείμενο αυτό να γράφτηκε πριν τρεις αιώνες; Μήπως πρόκειται για φάρσα κάποιου σύγχρονου φαρσέρ, που χρησιμοποιεί μεσαιωνική γλώσσα για να μας ξεγελάσει; Και όμως, τίποτε δεν συμβαίνει από όλα αυτά. H μαρτυρία αυτή έχει όντως ηλικία 300 ετών και κάθε ομοιότητα με τη σημερινή πραγματικότητα, με πρόσωπα, καταστάσεις και γεγονότα, είναι εντελώς συμπτωματική! Μόνο κακεντρεχείς, ανιστόρητοι και -κατά Σέργιον- «αναιδέστατοι ψεύστες», θα μπορούσαν να αρνηθούν, το αναλλοίωτο, ανά τους αιώνες, της εκκλησιαστικής παράδοσης, της εκλογής του σημερινού Κολοσούσα του δεσπότη, σε αυριανό μητροπολίτη και αρχιεπίσκοπο! Και όμως έτσι γινόταν, έτσι γίνεται...

Σήμερα τους νταβατζήδες της τουρκοκρατίας έχουν αντικαταστήσει περίεργες, σκοτεινές και αδιαφανείς παραεκκλησιαστικές οργανώσεις που προωθούν στον αρχιεπισκοπικό θρόνο τα δικά τους παιδιά, εσωεκκλησιαστικές ίντριγκες και μηχανορραφίες, πολιτικοί, οι οποίοι ποντάρουν στην υποστήριξη του κλήρου, διαπλεκόμενα οικονομικά συμφέροντα και ένα πλήθος παρακατιανών παραγόντων της δημόσιας ζωής, που φυσικά περιμένουν, μετά την εκλογή, το αντίδωρο από το χέρι του εκλεκτού τους. Τότε ο παππάς ή ο διάκος για να γίνει μητροπολίτης, ξεκίναγε την καριέρα του από την κουζίνα, ή από θαλαμηπόλος του δεσπότη, όμοια και απαράλλαχτα, όπως και σήμερα. Aν η διαγωγή του ήταν καλή και τα προσόντα του αρεστά στον δεσπότη, γινόταν τραπεζοκόμος ή γραμματέας του και σιγά-σιγά διάκονος, παπάς, επίσκοπος, μητροπολίτης.

Βλέπετε, στην Ορθόδοξη Εκκλησία η παράδοση παίζει μεγάλο ρόλο. Oι περισσότεροι κατώτεροι κληρικοί κατοικούσαν στη επισκοπή. Βάδιζαν πλάι στον δεσπότη, όταν έβγαινε έφιππος και του
κρατούσαν τον αναβολέα για να ανεβεί στο άλογο. Μετά έμπαιναν σε μοναστήρι και, όσοι διέθεταν τα απαραίτητα γρόσια, μπορούσαν να γίνουν γρήγορα επίσκοποι, αρκεί να είχαν τον κατάλληλο άνθρωπο στο περιβάλλον του πατριάρχη. Για το πώς τώρα μπορούσε να γίνει παππάς ένας χωριάτης, μας το αποκαλύπτει η "Ελληνική Νομαρχία":

«Ό τρόπος δέ μέ τόν όποίο κρίνει άξιον τής ιεροσύνης έναν χωριάτη ό δεσπότης, ειναι ό άκόλουθος : Πρώτον τού ζητεί έκατόν ή περισσότερα ή λιγώτερα γρόσια και τά λαμβάνει, έπειτα τόν έρωτά άν ήξεύρη γράμματα, ήτοι νά γράψη και νά άναγνώση, ύστερον τού φέρει τό Ψαλτήριον καί αύτός άναγιγνώσκει εν κατεβατόν και εύθύς τόν κάμνει ίερέα. Ή άμάθεια αύτή τών ίερέων ειναι άκρα, και άπό αύτούς οί περισσότεροι άποκαθίστανται άρχιμανδρΙται, έπειτα κερδίζοντες άγοράζουν έπισκοπάς καί έξακολούθως γίνονται άρχιεπίσκοποι καί, όχι όλίγας φοράς, πατριάρχαι». Ελληνική. Νομαρχία, εκδ. Βαγιονάκη, σ. 134.

*

Edited by - Sesostris on 20/02/2016 23:09:47Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 23:07:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να γίνει κανείς παπάς έπρεπε προηγουμένως να παντρευτεί (ή μάλλον να νυμφευθεί!). Διάλεγε λοιπόν το πιο νέο, όμορφο και γεροδεμένο κορίτσι του χωριού, για να είναι σίγουρος ότι θα ζήσει αρκετά χρόνια, γιατί αν πέθαινε δεν μπορούσε να ξαναπαντρευτεί ο παπάς. Τα κορίτσια πάλι προτιμούσαν τον γάμο με παπά γιατί, όχι μόνο δεν επρόκειτο ποτέ να πεινάσουν -το ποίμνιο να είναι καλά- αλλά και διότι οι παπαδιές ήσαν οι πιο αξιοσέβαστες γυναίκες του χωριού. Όταν πέθαινε ο παπάς τον “θρόνιαζαν”, όπως το έλεγαν, δηλαδή τον έθαβαν καθιστό, αφού προηγουμένως εδήλωνε η παπαδιά ότι δεν πρόκειται να παντρευτεί. Aν δήλωνε, όμως, ότι θα ξαναπαντρευτεί τότε τον έθαβαν “μακριά”, δηλαδή ξαπλωμένο, όπως όλους τους άλλους.

H συνήθεια αυτή είχε δώσει την αφορμή να κυκλοφορήσουν και τα σχετικά ευτράπελα ανέκδοτα. Σε μια περίπτωση λοιπόν θανάτου του παπά, ζήτησαν από την παπαδιά να δηλώσει αν θα μείνει χήρα ή όχι, για να “θρονιάσουν” τον παπά, ή αναλόγως να τον θάψουν “μακριά”. H παπαδιά το σκέφτηκε για λίγο και αποκρίθηκε «μακριά και δίπλα βάλτε τον, δεν ξέρω τι με βρίσκει!».
Σε μία άλλη περίπτωση, σαν πέθανε κάποιος παπάς, ρώτησαν την παπαδιά αν θα μείνει χήρα για να θάψουν τον παπά καθιστό κατά το έθιμο. H παπαδιά αρνήθηκε να δηλώσει κάτι τέτοιο. O παπάς όμως είχε πάθει νεκροφάνεια και όταν σε λίγο “αναστήθηκε” και έμαθε τα γενόμενα πλάκωσε την παπαδιά στο ξύλο.

Από το βιβλίο του Θεόδωρου Δ. Παναγόπουλου “Τα Ψιλά Γράμματα της Ιστορίας” ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΝΑΛΙΟΣ 2009 : σελ. 208-215

Όπως βλέπεις nediB, μια θρησκεία που δεν μπόρεσε να πείση και να κάνη ηθικότερο ούτε το ιερατείο της, είναι άχρηστη και ανώφελη.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/02/2016, 23:39:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αλλο είναι το σαφέστατο, δυστυχώς σε αρκετούς εκτός απο εσάς. Αλίμονο όμως, αν το διαπιστώνατε κι εσείς μονομιάς, "τόσα χρόνια χαμένα" θα αναλόγιζοσασταν και μετά ποιός θα σας παρηγορούσε; Μπορεί εμείς, αλλά δυστυχώς δεν ελπίζω σε θαύματα...
Γιατι χαμενα;
Εσεις παλευεται με νυχια και δοντια να νικησετε,χανωντας φυσικα τον χρονο σας

ἐγώ εἰμι ὁ πρῶτος καὶ ὁ ἔσχατος
καὶ ὁ ζῶν, καὶ ἐγενόμην νεκρός, καὶ ἰδοὺ ζῶν εἰμι εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 00:41:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sesostris έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πρόσωπο Μελχισεδέκ? Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ίσως ένας τίτλος?
Στον δεσποτικο θρόνο έχουμε την εικόνα του Χριστού με δεσποτικο ρουχισμό.
Όπως ο τίτλος του δεσπότη αρμόζει στον χριστο. Θα μπορούσαμε να πούμε το αντίστοιχο για τον Μελχισεδέκ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 00:45:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλά τους κάνεις nediB, αφού προσπαθούν να σε επιμορφώσουν.

Εσύ εκεί βράχος.
Ουαί γαρ τοις ηττημένοις, ίνα μη κληρονομήσωσι την βασιλείαν των ουρανών.

Ειδικά ο Σωτήρης, μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορεί να καταλάβει, πως η ηλιθιότητα με ένα μόνο τρόπο μπορεί να εξαλειφθεί.Μόνιμα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 00:54:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ηχω

Γνωρίζεις τον Κόμη του Σαιν Ζερμέν?
Είναι ο Μελχισεδεκ στη σύγχρονη έκδοση.Αθάνατος ιερέας του Γιαχβέ.
Σύμφωνα με το Δευτερονόμιο, πολέμησε τους Γίγαντες.Μιλάμε ο τύπος είναι πολύ παλαιός.
Σκέτος Χαϊλάντερ.

Ομως επιμένω, ο Αρχοντας των δακτυλιδιών και το Game of Thrones, είναι πιο πιασάρικες ιστορίες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 00:55:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
nediB δεν παλεύει με νύχια και δόντια αυτός που δεν πιστεύει να αποδείξει την ανυπαρξία ενός θεού.
Απλά γιατί δεν υπάρχει παρα μόνο σε γραπτά ανθρώπων.

Σε αντίθεση με τους οπαδούς θρησκειών, που προσπαθούν να ενσαρκωσουν τα ανύπαρκτα.

Ο άνθρωπος σταύρωσε τον χριστο ή ο Χριστός σταυρώθηκε από τους ανθρώπους τελικά?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 01:00:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Καλά τους κάνεις nediB, αφού προσπαθούν να σε επιμορφώσουν.

Εσύ εκεί βράχος.
Ουαί γαρ τοις ηττημένοις, ίνα μη κληρονομήσωσι την βασιλείαν των ουρανών.

Ειδικά ο Σωτήρης, μετά από τόσα χρόνια, δεν μπορεί να καταλάβει, πως η ηλιθιότητα με ένα μόνο τρόπο μπορεί να εξαλειφθεί.Μόνιμα.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Πεστο ευλογημενε και δεν μπορω να σα κανω καλα

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 01:05:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
nediB

Γρήγορα στο δωμάτιό σου για νάνι.
Πρέπει να είσαι στο Ορθρο στις 04.30.


Αλλιώς θα θυμώσει ο Ιεχωβάς.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 01:14:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικομαχος αφού θέλουν να πιστέψουμε να μας τα ξεμπερδεψουν.
Τι ήταν ο Μελχισεδέκ? Άνθρωπος, τίτλος, προφήτης, ο Χριστός της τότε εποχής? Ας τα ξεμπερδεψουν τα μπουρδουκλομενα.

Αβραάμ προσκηνισε Μελχισεδέκ.

Φαντάζεσαι Αβραάμ να προσκηναει χαιλαντερ?

Πάει θα πέσει φωτιά να μας κάψει. Μας βλέπω στο πυρ το εξώτερον.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 01:16:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sesostris έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πρόσωπο Μελχισεδέκ? Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ίσως ένας τίτλος?
Στον δεσποτικο θρόνο έχουμε την εικόνα του Χριστού με δεσποτικο ρουχισμό.
Όπως ο τίτλος του δεσπότη αρμόζει στον χριστο. Θα μπορούσαμε να πούμε το αντίστοιχο για τον Μελχισεδέκ?

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 11:44:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Νικομαχε σε ακουσα,πηγα τελικα για υπνο και το πρωι εκκλησια
ΗΧΩ αφου εχεις τοσο αγχος για τον Μελχισεδεκ,γιατι δεν ψαχνεις πριν ρωτησεις.Εαν δεν σε ικανοποιουν οι απαντησεις της εκκλησιας εχεις δυο επιλογες.Να ψαξεις διαφορετικα ή να τα παρατησεις αδιαφορωντας

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 12:07:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να απαντησω και στον σεσοτρις μιας και σημερα βρηκα χρονο να διαβασω τα κατεβατα του
Δεν εψαξα για την ακριβεια των δημοσιευσεων σου,ουτε θα ψαξω.Μερικα πραγματα εμεις οι Χριστιανοι τα θεωρουμε φυσιολογικα,απο την αποψη της πνευματικης καταστασης της εποχης που διαδραματιστηκαν.Εαν παραδειγματος χαρη η πνευματικη κατασταση ηταν καλη δεν θα ειχαμε σταδιακη πτωση του Βυζαντιου,ουτε τουρκοκρατια,ουτε μισορωμεικες καταστασεις μετεπειτα.
Τα ιδια συνεβησαν με τους εβραιους,με τους Ρωσους κ.λ.π
Πολυ απλα,για να μην το κουραζουμε

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 12:20:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Νικομαχε σε ακουσα,πηγα τελικα για υπνο και το πρωι εκκλησια
ΗΧΩ αφου εχεις τοσο αγχος για τον Μελχισεδεκ,γιατι δεν ψαχνεις πριν ρωτησεις.Εαν δεν σε ικανοποιουν οι απαντησεις της εκκλησιας εχεις δυο επιλογες.Να ψαξεις διαφορετικα ή να τα παρατησεις αδιαφορωντας

321


Ειχε πει καποτε ο πατριαρχης της Ελλαδος,Κωνσταντινος Καραμανλης,(ο αποθανων,οχι ο ανιψιος),οτι ''Στην Δημοκρατια δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Εγω,θα παραφρασω αυτη την ρηση,και θα πω:
''ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Και οντως,ετσι ειναι!
Στην ΑΛΗΘΕΙΑ,δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!Στην Ορθοδοξια (που ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ) δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 12:34:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

Νικομαχε σε ακουσα,πηγα τελικα για υπνο και το πρωι εκκλησια
ΗΧΩ αφου εχεις τοσο αγχος για τον Μελχισεδεκ,γιατι δεν ψαχνεις πριν ρωτησεις.Εαν δεν σε ικανοποιουν οι απαντησεις της εκκλησιας εχεις δυο επιλογες.Να ψαξεις διαφορετικα ή να τα παρατησεις αδιαφορωντας

321


Ειχε πει καποτε ο πατριαρχης της Ελλαδος,Κωνσταντινος Καραμανλης,(ο αποθανων,οχι ο ανιψιος),οτι ''Στην Δημοκρατια δεν υπάρχουν ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Εγω,θα παραφρασω αυτη την ρηση,και θα πω:
''ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΔΙΕΞΟΔΑ!''
Και οντως,ετσι ειναι!
Στην ΑΛΗΘΕΙΑ,δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!Στην Ορθοδοξια (που ειναι η ΑΛΗΘΕΙΑ) δεν υπαρχει ΑΔΙΕΞΟΔΟ!
Συμφωνω απολυτα φιλε Χ.Ο.
Οι γραφες απαντουν σε ολα με την βοηθεια του Θεου,αδιεξοδο δημιουργουμε μονοι μας,οταν τις παρακαμπτουμε για να βαλουμε μπροστα το δικο μας θελω και συμφερον

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 14:02:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
http://www.prisonplanet.gr/prisonplanet/108220-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Αστρολογοι:Εν αναμονη του Παγκοσμιου Ηγετη!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 16:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό πες το στον Kost να χαρεί....!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 18:40:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να δω την Πατέρα, Λεφακη, Μπιλιου να κάνουν τους τρεις μάγους με τα δώρα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2016, 20:23:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

http://www.prisonplanet.gr/prisonplanet/108220-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%AD%CF%84%CE%B7-%CE%B2%CE%B9%CE%BD%CF%84%CE%B5%CE%BF

Αστρολογοι:Εν αναμονη του Παγκοσμιου Ηγετη!
Μην γελοιοποιεις την υποθεση.
Εκτος αυτου,αυτον αναμενουνμε
καὶ ὅταν ἔλθῃ, ὀλίγον αὐτὸν δεῖ μεῖναι.
και οχι αυτον
καὶ εἶδον ἐκ τῆς θαλάσσης θηρίον ἀναβαῖνον, ἔχον κέρατα δέκα καὶ κεφαλὰς ἑπτά, καὶ ἐπὶ τῶν κεράτων αὐτοῦ δέκα διαδήματα, καὶ ἐπὶ τὰς κεφαλὰς αὐτοῦ ὀνόματα βλασφημίας.
Ειναι εδω

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗΧΩ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


223 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2016, 00:50:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και που το ξέρετε ότι είναι άνθρωπος.?
Είστε σίγουροι ότι έχουν ερμηνευτει σωστά τα λόγια?

Αλλά πέρα από αυτό. Υπάρχει το χτες, και το τώρα, το αύριο δεν υπάρχει γιατί απλά δεν το έχουμε ζήσει. Δεν έχει γεγονότα.
Μπορούμε να μιλάμε τώρα για κάτι που έγινε εχτές, δεν γίνεται να μιλάμε εχτές για κάτι που θα γίνει στο αύριο αλλά θα το διαβάσουμε στο τώρα.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2016, 01:11:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΗΧΩ
Sesostris έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πρόσωπο Μελχισεδέκ? Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ίσως ένας τίτλος?
Στον δεσποτικο θρόνο έχουμε την εικόνα του Χριστού με δεσποτικο ρουχισμό.
Όπως ο τίτλος του δεσπότη αρμόζει στον χριστο. Θα μπορούσαμε να πούμε το αντίστοιχο για τον Μελχισεδέκ?

Επειδή φίλη ΗΧΩ, η Παλαιά Διαθήκη αναφέρεται γενικά και αόριστα (Γένεσις 14,17-20) στον βασιλιά της Σαλήμ Μελχισεδέκ που ευλόγησε τον Αβραάμ, δεν έδωσα μεγάλη σημασία στο συγκεκριμένο απόσπασμα. Όμως με αφορμή την δική σου αναφορά στον Μελχισεδέκ, αναζήτησα στο διαδίκτυο πληροφορίες, από τις οποίες έβγαλα ορισμένα δικά μου συμπεράσματα.
Κατ' αρχήν σύμφωνα με αυτά που γνωρίζω, στις σημιτικές γλώσσες η ρίζα μλχ, ή μλκ στα Αραβικά, είναι ταυτόσημη στις λέξεις ملك (Μάλεκ)= Βασιλεύς και ملاك (Μαλάκ)= Άγγελος, απεσταλμένος του θεού, και οι βασιλείς των Σουμερίων, από τους οποίους οι Εβραίοι αντέγραψαν το μεγαλύτερο μέρος της μυθολογίας τους, ήταν και βασιλείς και αρχιερείς ταυτοχρόνως. Επομένως κατά τη γνώμη μου, το όνομα Μελχισεδέκ αποκτά διττή σημασία. Το δεύτερο στοιχείο για τα συμπεράσματά μου είναι, ότι ενώ οι βασιλείς των Εβραίων προερχόντουσαν από την φυλή του Ιούδα, οι ιερείς ήταν από την φυλή του Λευί. Απ' εδώ και πέρα αρχίζουν οι προσπάθειες των εβραιοχριστιανών, που θέλουν τους πάντες, από τον Αισχύλο, τον Σωκράτη, και την Σίβυλλα, μέχρι τον Βούδα να έχουν προφητεύσει την έλευση του Ιησού Μανώλη, να συνταιριάξουν τις δυο αυτές ιδιότητες του Χριστού, επειδή ο φανταστικός μεσσίας τους έπρεπε να είναι ταυτόχρονα και βασιλέας και αρχιερέας, ανώτερος από τους δευτεροκλασάτους Λευίτες. Εφηύραν λοιπόν την τάξη Μελχισεδέκ που τα συνδυάζει και τα δύο, ο Αθανάσιος βρήκε και τον Έλληνα πατέρα του Μελχισεδέκ, οι Τρεμπέλας και Κολιτσάρας έβαλαν κι αυτοί ένα χεράκι με τις (παρ)ερμηνείες τους, και όλα της πίστης όμορφα και αγγελικά πλασμένα.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2016, 01:36:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
nediB
Να απαντησω και στον σεσοτρις μιας και σημερα βρηκα χρονο να διαβασω τα κατεβατα του
Δεν εψαξα για την ακριβεια των δημοσιευσεων σου,ουτε θα ψαξω.

Κακώς αγαπητή nediB. Εγώ τις παραπομπές τις βάζω στα κείμενά μου, για να ψάχνουν εκεί αυτοί που τα διαβάζουν. Ψάχνοντας έχεις πολλά να οφεληθής.
quote:
nediB
Μερικα πραγματα εμεις οι Χριστιανοι τα θεωρουμε φυσιολογικα,απο την αποψη της πνευματικης καταστασης της εποχης που διαδραματιστηκαν.Εαν παραδειγματος χαρη η πνευματικη κατασταση ηταν καλη δεν θα ειχαμε σταδιακη πτωση του Βυζαντιου,ουτε τουρκοκρατια,ουτε μισορωμεικες καταστασεις μετεπειτα.

Άλλο το πιστεύω, και άλλο το γνωρίζω.
quote:
nediB
Πολυ απλα,για να μην το κουραζουμε

Πολυ απλα,για να μην το κουράζουμε nediB, φρόντισε να διαβάσης λίγη ιστορία πέρα απ' αυτήν που διδάχτηκες στο σχολείο. Γιατί όπως έλεγε και ένας καλός μου καθηγητής κάποτε, αν μείνετε σ' αυτά που γράφουν τα σχολικά βιβλία, θα είσαστε εγγράμματοι μεν, αμόρφωτοι δε.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.140625
Maintained by Digital Alchemy