ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 25 Mαρτίου 2016-25 Μαρτίου 2023:Η επταετία του Αντίχριστου!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 13:48:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ετσι,πλεον,εχουμε:

33 και 1/2 χρονια:Ζωη Χριστου στην Γη

Συν 40 μερες μεχρι την αναληψη:33 χρονια 7 μηνες και 10 μερες

Ακριβης χρονος βαση Δανιηλ:
1290 μερες+45=1335 μερες μεχρι αναληψη

Ακριβης ηλικια Αντίχριστου:
33 χρονια,7 μηνες,25 μερες

Γεννηση:29 Ιουλιου 1982
Εμφανιση:25 Μαρτιου 2016

ΚΛΕΙΔΩΣΕ!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 16:12:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Για να μην ποσταρω δεκαδες σαιτς και ποστς,παρτε το Υahoo Answers στο ερωτημα:How do you know that jesus died at age 33?

https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080424221320AArILDt

Sesostris,
οπως βλεπεις,η καθολικη αποψη των ξενων (οπως αλλωστε και των Ελληνων) ειναι 33 και μισο για ηλικια Χριστου οταν αναληφθηκε στους ουρανους!Τωρα,αν υπαρχουν καποιοι που λενε κατι διαφορετικο,δεν επηρεαζουν,με την εννοια οτι η συντριπτικη πλειοψηφεια δεχεται το ''33''!Αυτά Γιώργο τα λες εσύ, και μια μερίδα ανθρώπων Ελλήνων ή ξένων που τα πιστεύουν, ή κάνουν πως τα πιστεύουν για να εκμεταλλεύονται τους πιστούς. Τα κείμενα όμως των ίδιων των ευαγγελίων συγκρινόμενα με τα ιστορικά γεγονότα που περιγράφονται μέσα σ' αυτά, μας δίνουν άλλα. Σου παραθέτω ξανά αυτά που είχα γράψει παλαιότερα σχετικά με την ηλικία του Ιησού κατά την σταύρωση μήπως τα θυμηθείς.


Ο λόγος που ο προσδιορισμός της ηλικίας του Ιησού κατά τη σταύρωση μπερδεύει τους θεολόγους, είναι το ότι αντί για ημερομηνίες έχουμε αναφορές σε ιστορικά γεγονότα, τα οποία απέχουν μεταξύ τους για μεν την γέννηση 10 έως 12 χρόνια, για δε την σταύρωση 7 χρόνια. Και για να γίνω πιο σαφής, από τα ευαγγέλια έχουμε ότι Ο Ιησούς γεννήθηκε όταν ήταν βασιλιάς ο Ηρώδης (Ματθ. 2,1), όταν ήταν διοικητής της Συρίας ο Κυρήνιος (Λουκ.. 2,17). Αυτά τα δύο περιστατικά όμως επειδή δεν υπάρχει το έτος 0, απέχουν μεταξύ τους 10 ολόκληρα χρόνια γιατί ο μεν Ηρώδης ο Μέγας στον οποίο αναφέρεται ο Ματθαίος πέθανε το -4 , ο δε Κυρήνιος στον οποίον αναφέρεται ο Λουκάς έγινε διοικητής της Συρίας από το +7 μέχρι το +12. Και για να προλάβω την δικαιολογία των απολογητών ότι δήθεν ο Κυρήνιος έκανε δύο θητείες στην Συρία και ο Λουκάς αναφέρεται στην πρώτη, όπως αναφέρεται στο βιβλίο “A history of Israel” του W. Oesterlay διοικητές στην Συρία υπήρξαν κατά σειρά οι Σέντιος Σατουρνίνος (-9 , -6), Κουιντίλιους Βάρους (-6 , -4), Γάιος Καίσαρ (-1 , +4), Βαλούσιος Σατουρνίνος (+4 , +7).

Για την περίοδο από -4 έως -1, δεν αναφέρεται μεν διοικητής στην Συρία, όμως σύμφωνα με τον ιστορικό Ε. Gruen στο βιβλίο του “ The Expansion of the Empire under Augustus” , την εποχή εκείνη ο Κυρήνιος πολεμούσε ως λεγάτος στην περιοχή της Κιλικίας και της Γαλατίας της Μικράς Ασίας, οπότε αποκλείεται να είναι αυτός ο άγνωστος διοικητής της Συρίας. Αν πιστέψουμε τώρα τον Ματθαίο, και ο Ιησούς γεννήθηκε την εποχή του Ηρώδη του Μέγα, τότε σε συνδυασμό με το ότι, σύμφωνα με το ευαγγέλιο πάντοτε, ο Ηρώδης διέταξε την σφαγή των νηπίων από δύο ετών και κάτω, τότε ο Ιησούς θα πρέπη να γεννήθηκε γύρω στο -6.

Και τώρα ας έλθουμε στην ημερομηνία της σταύρωσης, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι κατά την διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα δεν γινόντουσαν ούτε δίκες, ούτε εκτελέσεις καταδίκων. Σύμφωνα με τον Λουκά λοιπόν που μας πληροφορεί ότι η δράση του Ιησού που σηματοδοτείται με την βάφτισή του, αρχίζει περί το 15ο έτος της ηγεμονίας του Τιβέριου δηλαδή το 29 και επειδή αναφέρεται μόνο ένα Πάσχα, βγαίνει το συμπέρασμα ότι η σταύρωση έγινε το 30. Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε είναι ότι έπαρχος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος, ο οποίος κυβέρνησε από το 26 μέχρι το 36. Από τη στιγμή λοιπόν που η δράση του Ιησού ξεκινάει το 29 μέχρι και το 36 που λήγει η θητεία του Πιλάτου, έχουμε ένα διάστημα 5 ετών μέσα στο οποίο πιθανολογείται ότι έγινε η σταύρωση. Οι ερευνητές αποκλείουν το 36 γιατί θα είχαμε ένα διάστημα επταετούς διδασκαλίας του Ιησού που έρχεται σε αντίθεση με όλα τα ευαγγέλια, οπότε η περίοδος που απομένει είναι από το 29 μέχρι το 34. Ένα άλλο στοιχείο που έχουμε μέσα από τα ευαγγέλια, είναι ότι η σταύρωση έγινε την 14η Νισάν και ημέρα Παρασκευή.

Από τους αστρονομικούς υπολογισμούς που έχουμε βρίσκουμε ότι για την περίοδο που εξετάζουμε, τα μόνα έτη που η 14η Νισάν πέφτει Παρασκευή, είναι η 7 Απριλίου του 30 και η 3 Απριλίου του 33. Όμως εκτός αυτών των δύο πιθανών ημερομηνιών, και κατά την λιγότερο αποδεκτή ημερομηνία του 36 η 14η Νισάν έπεφτε Παρασκευή. Υπάρχουν λοιπόν ορισμένοι οι οποίοι υποστηρίζουν ως πιθανή και την ημερομηνία αυτή με τον εξής συλλογισμό. Από τα ευαγγέλια έχουμε ότι όταν ο Ιωάννης ο Βαπτιστής εκτελέστηκε από τον Ηρώδη Αντύπα γιατί επέκρινε τον γάμο του με την Ηρωδιάδα, ο Ιησούς ζούσε και δίδασκε. Η πιθανότερη ημερομηνία του γάμου του Ηρώδη Αντύπα με την Ηρωδιάδα είναι το 35 μετά τον θάνατο του αδελφού του Φιλίππου. Από τη στιγμή λοιπόν που ο γάμος του Ηρώδη με την Ηρωδιάδα γίνεται το 35, η σύλληψη και η φυλάκιση του Ιωάννη δεν μπορεί να είναι πιο πριν. Άρα ο Ιησούς που σταυρώνεται μετά τον αποκεφαλισμό του Ιωάννη το 35 είναι ζωντανός και διδάσκει, οπότε η σταύρωσή του πρέπει να έγινε το 36.

Έτσι λοιπόν με βάση όλες αυτές τις ημερομηνίες και τις υποθέσεις των θεολόγων ερευνητών, έχουμε τα εξής αποτελέσματα, βασισμένοι στον Ματθαίο και έτος γεννήσεως του Ιησού περίπου το 6 παχχ, και πιθανές ημερομηνίες σταύρωσης 30, 33, και 36, οι αντίστοιχες πιθανές ηλικίες του Ιησού κατά την σταύρωση να είναι 35-36, 38-39, και 41-42 έτη. Βασισμένοι στον Λουκά και έτος γεννήσεως του Ιησού περίπου το 7 μαχχ, και πιθανές ημερομηνίες σταύρωσης 30, 33, και 36, οι αντίστοιχες πιθανές ηλικίες του Ιησού κατά την σταύρωση να είναι 23, 26, και 29 έτη.

Εκτός όμως των ανωτέρω υπάρχει και ένα μικρό απόσπασμα στο κατά Ιωάννη ευαγγέλιο που προβληματίζει τους θεολόγους, γιατί έμμεσα εμφανίζει τον Ιησού σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία. Το απόσπασμα αυτό είναι το ακόλουθο:

ἀπεκρίθη Ἰησοῦς· ἐὰν ἐγὼ δοξάζω ἐμαυτόν, ἡ δόξα μου οὐδέν ἐστιν· ἔστιν ὁ πατήρ μου ὁ δοξάζων με, ὃν ὑμεῖς λέγετε ὅτι Θεὸς ὑμῶν ἐστι, καὶ οὐκ ἐγνώκατε αὐτόν· ἐγὼ δὲ οἶδα αὐτόν. καὶ ἐὰν εἴπω ὅτι οὐκ οἶδα αὐτόν, ἔσομαι ὅμοιος ὑμῶν ψεύστης· ἀλλ᾿ οἶδα αὐτὸν καὶ τὸν λόγον αὐτοῦ τηρῶ. Ἀβραὰμ ὁ πατὴρ ὑμῶν ἠγαλλιάσατο ἵνα ἴδῃ τὴν ἡμέραν τὴν ἐμήν, καὶ εἶδε καὶ ἐχάρη. εἶπον οὖν οἱ Ἰουδαῖοι πρὸς αὐτόν· πεντήκοντα ἔτη οὔπω ἔχεις καὶ Ἀβραὰμ ἑώρακας; ( Του είπαν τότε οι Ιουδαίοι· “δεν έχεις ακόμη ούτε πενήντα ετών ηλικίαν και είδες τον Αβραάμ, που έζησε εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια;”) Ιω. 8, 54 – 57

Η φράση αυτή, “πεντήκοντα ἔτη οὔπω ἔχεις καὶ Ἀβραὰμ ἑώρακας;”, δικαιώνει αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Ειρηναίος, που υποστηρίζουν ότι ο Ιησούς κατά την σταύρωση ήταν πάνω από 40 ετών.
Όπως βλέπεις φίλε Γιώργο, όποια εκδοχή και αν πάρεις η μόνη ηλικία που δεν είχε ο Ιησούς κατά την σταύρωση σύμφωνα πάντοτε με αυτά που γράφουν τα ευαγγέλια, σε σύγκριση με τα ιστορικά γεγονότα με τα οποία είναι συνυφασμένα, είναι αυτή των 33 ετών.

Σημείωση:
Τα στοιχεία για την ανάρτηση αυτή τα πήρα εκτός από το προσωπικό μου αρχείο, και από το βιβλίο του Κ. Θεοδωρίδη “Η Απάτη των Ευαγγελίων” σελ. 206 κ.ε.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 16:58:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιθανή πώληση του Μανωλά... χρυσώνει τον Ολυμπιακό

Δεν σταματά να φέρνει χρήματα στον Ολυμπιακό ο Κώστας Μανωλάς. Όταν πουλήθηκε στην Ρόμα το καλοκαίρι του 2013, οι «ερυθρόλευκοι» έβαλαν στα ταμεία τους 13.000.000 ευρώ, ενώ ήδη έχουν πάρει επιπλέον 2.000.000 ευρώ από τα μπόνους συμμετοχών.

Ωστόσο, δεν σταματά εκεί, ο Διεθνής αμυντικός. Στην περίπτωση που επιβεβαιωθούν τα όσα γράφονται τις τελευταίες ώρες και πουληθεί στην Τσέλσι ή σε άλλον σύλλογο κάπου 35.000.000 - 45.000.000 ευρώ, τότε ο Ολυμπιακός δεν αποκλείεται να λάβει άλλα 5.000.000 ευρώ σύμφωνα με το «Γαύρο».

Μία κίνηση που δείχνει ότι οι νταμπλούχοι Ελλάδας δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη τους και προσέχουν για να... έχουν.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/football/article/893143/pithani-polisi-toy-manola-hrysonei-ton-olympiakoΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 17:27:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sesostris,είναι εντελώς λανθασμένο το παραπάνω κείμενο που παρέθεσε,για τον εξής λόγο:Ο Διονύσιος ο Μικρός,όταν του ανατέθηκε να προσδιορίσει την εποχή προ και μετά Χριστόν,έκανε λάθος 3-4 χρόνια,κατ'αλλους ίσως και 7,έτσι ώστε όλες οι χρονολογίες που δίνονται να είναι λάθος!Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τις αληθινές ημερομηνίες για όλα αυτά,γιατί άλλοι μεν πάνε με το λάθος του Μικρού, άλλοι πάνε χωρίς το λάθος, και γίνεται μύλος!Πρόσφατα επεσα σε ιστοσελίδα που μιλάει ακόμα και για 33 π.Χ η γέννηση!Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς, με αυτόν τον τρόπο,ο μόνος τρόπος αποδεκτός για μένα είναι το "ωσεί τριάκοντα" του Λουκά,και τα 3,5 χρόνια διδασκαλίας του Δανιήλ,σύνολο 33,5...Αυτό είναι το μόνο αποδεκτό για μένα....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Διαχειριστής

Greece
3392 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 17:50:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους AitheroVamon  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πύρινος θα σε παρακαλέσω να σταματήσεις τις άσχετες με το θέμα αναρτήσεις.
Όταν δεν ενδιαφέρει κάποιον ενα θέμα, η μόνη ενδεδειγμένη πρακτική είναι να μη συμμετέχει σε αυτό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Πύρινος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2285 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 17:55:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Έχεις δίκαιο,
Καλύτερα να αφήσω αυτό το θέμα σε αυτούς που τους νοιάζει.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 19:05:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Sesostris,είναι εντελώς λανθασμένο το παραπάνω κείμενο που παρέθεσε,για τον εξής λόγο:Ο Διονύσιος ο Μικρός,όταν του ανατέθηκε να προσδιορίσει την εποχή προ και μετά Χριστόν,έκανε λάθος 3-4 χρόνια,κατ'αλλους ίσως και 7,έτσι ώστε όλες οι χρονολογίες που δίνονται να είναι λάθος!Κανείς δεν ξέρει πραγματικά τις αληθινές ημερομηνίες για όλα αυτά,γιατί άλλοι μεν πάνε με το λάθος του Μικρού, άλλοι πάνε χωρίς το λάθος, και γίνεται μύλος!Πρόσφατα επεσα σε ιστοσελίδα που μιλάει ακόμα και για 33 π.Χ η γέννηση!Συνεπώς, κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει ακριβώς, με αυτόν τον τρόπο,ο μόνος τρόπος αποδεκτός για μένα είναι το "ωσεί τριάκοντα" του Λουκά,και τα 3,5 χρόνια διδασκαλίας του Δανιήλ,σύνολο 33,5...Αυτό είναι το μόνο αποδεκτό για μένα....

Άσχετα με το τι αποδέχεσαι ή όχι Γιώργο, τα ιστορικά γεγονότα που αναφέρονται στα ευαγγέλια, μέσα στα οποία υποτίθεται ότι διαδραματίζεται η ζωή του Ιησού, είναι υπολογισμένα από τους ιστορικούς και τους θρησκευτικούς ερευνητές, με τις σημερινές ημερομηνίες. Και όλα αυτά με την προϋπόθεση ότι ο Ιησούς ήταν υπαρκτό πρόσωπο. Γιατί πολλά απ' όσα περιγράφονται στα ευαγγέλια, όπως η απογραφή των κατοίκων της αυτόνομης Ιουδαίας σε μια απογραφή που έγινε στην Συρία, τα θεόρατα κύματα σε μια λίμνη, η σύλληψη ενός ατόμου από ολόκληρη την Ρωμαϊκή φρουρά με επικεφαλής εκατόνταρχο συνεπικουρούμενη από την φρουρά του ναού (κοντά χίλια άτομα), οι δύο ταυτόχρονοι αρχιερείς (μεταξύ Άννα και Καϊάφα υπήρξαν άλλοι δύο αρχιερείς), το σκίσιμο των ιματίων του αρχιερέα, η δίκη και η εκτέλεση καταδίκων κατά την διάρκεια του εβραϊκού Πάσχα, και πολλά άλλα που δεν τα έχω πρόχειρα, ήταν αδύνατον για διαφόρους λόγους να συνέβησαν.

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 19:13:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Oλα αυτά συνέβησαν ακριβώς όπως τα περιγράφουν τα Ευαγγέλια,και μας έχει διασωθεί επίσης η ακριβής ηλικία του Ιησού όταν σταυρώθηκε,μέσα από την Γραφή,δηλαδή τα 33,5 χρόνια.Και όπως έχω εξηγήσει πολλάκις,δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε άλλη ηλικία του Αντίχριστου εφόσον οι ίδιοι οι Εβραίοι θα μας τον Παρουσιάσουν σαν τον Χριστό στην δεύτερη παρουσία και έλευση....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KALACHAKRA
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/03/2016, 22:00:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KALACHAKRA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ενδιαφέρουσα η ανάλυσή σου Sesostris.Όμως έχει ορισμένα λάθη σε συγκεκριμένα σημεία που επηρεάζουν την όλη συλλογιστική και το τελικό συμπέρασμα, ανάλογα με του Χ.Ο. άλλωστε.
Από τα ίδια τα ευαγγέλια είναι γνωστό ότι ο Ιωάννης κατέκρινε τον Ηρώδη όχι για τον νόμιμο γάμο του αλλά για το ότι συζούσε με την γυναίκα του αδερφού του παρανόμως, δηλαδή ενώ αυτός ακόμη ήταν ζωντανός (Λουκ. Γ:1), πράγμα απαράδεκτο για του εβραίους, επειδή ήταν μοιχεία(Λουκ Γ 19). Ο Ηρώδης το γνώριζε αυτό και θεωρούσε δίκαιο και προφήτη τον Ιωάννη και δεν θα τον εκτελούσε αν δεν τον παγίδευε η Ηρωδιάδα, σύμφωνα με τα ευαγγέλια, να το υποσχεθεί δημόσια στα γενέθλιά του. Έτσι αποκλείεται το 36 ως έτος σταύρωσης. Μένουν το 30 και 33. Το 30 αποκλείεται επίσης επειδή δεν αναφέρεται μόνο ένα Πάσχα όπως υπέθεσες, στα ευαγγέλια ή όπως λένε ορισμένοι που δεν τα έχουν διαβάσει λεπτομερώς. Το πρώτο Πάσχα κατά την έναρξη διδασκαλίας αναφέρεται εδώ «Λουκ. ΣΤ 1 Ἐγένετο δὲ ἐν σαββάτῳ δευτεροπρώτῳ διαπορεύεσθαι αὐτὸν διὰ τῶν σπορίμων· καὶ ἔτιλλον οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ τοὺς στάχυας καὶ ἤσθιον ψώχοντες ταῖς χερσί.» Το δευτερόπρωτο είναι το δεύτερο Σάββατο μετά το Πάσχα. Γι’ αυτό και ήταν εποχή θερισμού. Το Πάσχα πρέπει να έπεσε σχετικά αργά εκείνη τη χρονιά. Και το άλλο Πάσχα που αναφέρεται στην έναρξη της διδασκαλίας του είναι μόλις πήγε στην Καπερναούμ: «Ιω. Β 12-13 Μετὰ τοῦτο κατέβη εἰς Καπερναοὺμ αὐτὸς καὶ ἡ μήτηρ αὐτοῦ καὶ οἱ ἀδελφοὶ αὐτοῦ καὶ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ, καὶ ἐκεῖ ἔμειναν οὐ πολλὰς ἡμέρας. καὶ ἐγγὺς ἦν τὸ πάσχα τῶν Ἰουδαίων, καὶ ἀνέβη εἰς Ἱεροσόλυμα ὁ Ἰησοῦς.» Ο Ιωάννης δεν είχε μπει ακόμη φυλακή στην έναρξη διδασκαλίας του που ξεκίνησε με την κατοίκιση στην Καπερναούμ. «Ιω. 3,24 οὔπω γὰρ ἦν βεβλημένος εἰς τὴν φυλακὴν ὁ Ἰωάννης.» Έτσι αποκλείεται και το 30 ως έτος σταύρωσης. Μένει μόνο το 33.
Το άλλο σημείο που χρειάζεται διόρθωση είναι το έτος θανάτου του Ηρώδη ου λανθασμένα τοποθετείται στο -4. Και αυτό λόγω μιας λανθασμένης αναγωγής αστρονομικού γεγονότος , έκλειψης σελήνης αν θυμάμαι καλά. Γι’ αυτό και τα δύο έτη που αναφέρονται ως ηλικία του Ιησού, όταν έσφαξε τα νήπια ο Ηρώδης, είναι ένα «όριο ασφαλείας» που έθεσε για να μην του ξεφύγει κανένα από τα πιθανά νήπια, όχι απαραιτήτως η ακριβής ηλικία του Ιησού τότε. Το κείμενο του Ματθαίου λέει «σύμφωνα με το χρόνο που εξακρίβωσε από τους μάγους» δεν λέει όμως ότι είδαν το αστέρι ακριβώς πριν δύο έτη ή ότι τότε που είδαν το αστέρι έγινε και η γέννηση του Ιησού. Γιατί το αστέρι μπορεί να φάνηκε πριν ή κατά ή μετά τη γέννηση επειδή στο κείμενο (Ματθ Β 2) λέει ότι αναγνώρισαν ότι θα γεννηθεί σύντομα ο βασιλιάς του Ισραήλ , ή έχει γεννηθεί, σύμφωνα με την προφητεία του Βαλαάμ στους Αριθμούς και έτρεξαν να προλάβουν να τον βρουν. Στο ενδιάμεσο της πορείας τους έχασαν τη θέα του και ξαναείδαν το αστέρι μετά τη συνομιλία με το Ηρώδη γι’ αυτό και χάρηκαν. Η απόσταση από την Περσία δεν είναι πάνω από ένας μήνας ακόμη και με τα μέσα της εποχής εκείνης με 10 χλμ την ώρα να βαδίζει η καμήλα σε ένα μήνα διανύει 1000 ως 3000 χλμ. Αν όμως κάποιος ήρθε από την Ινδία χρειάζεται δεκαπλάσιο χρόνο. Η όλη συλλογιστική είναι ορθή αλλά βασίζεται σε λανθασμένα ή ελλιπή δεδομένα. ¨οσον αφορά τη θητεία του Κυρηνίου πρέπει αν επισημανθεί το εξής: σε πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούνταν διπλά ονόματα σε σημαίνοντα πρόσωπα λόγω κάποιας ιδιότητάς τους. Ο Πόντιος Πιλάτος πχ δεν ονομαζόταν Πόντιος αλλά Πόπλιος Λέντουλος αν δε με απατά η μνήμη μου. Το «Πόντιος» οφείλεται σε καταγωγή από κάποιο νησάκι (Ποντική) όχι βέβαια από τον Πόντο! Οι Ηρώδες υπήρξαν περισσότεροι των δύο (ο Μέγας, ο Αντίπας, ο Αγρίπας). Σε κάποιες περιπτώσεις αναφέρονται μόνο με τα δεύτερα ονόματα. Αυτό συνηθιζόταν από παλιά ώστε και ο γνωστός Πλάτων να μείνει στην Ιστορία με το παρωνύμιο και όχι ως Αριστοκλής που ήταν το κανονικό του όνομα. Το Κηρύνιος πιθανότατα είναι προσωνύμιο και όχι αρχικό όνομα. Το κείμενο : «Λουκ. 2,2 αὕτη ἡ ἀπογραφὴ πρώτη ἐγένετο ἡγεμονεύοντος τῆς Συρίας Κυρηνίου.» υποδεικνύει ότι έγινε και άλλη απογραφή επί ηγεμονίας του ίδιου προσώπου, όμως δεν λέει αν ήταν συνεχόμενη ή μη. Πάντως δεν γίνεται κάθε χρόνο αλλά σε τακτά διαστήματα όπως και σήμερα πχ δεκαετίες. Οι κύκλοι των ρωμαίων ήταν δεκαπενταετείς , οι ίνδικτοι, οι οποίοι βέβαια υπέστησαν μεταβολές ως προς τη διάρκεια κατά καιρούς.
Από λανθασμένα δεδομένα βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του ΧΟ περισσότερο από κάθε άλλη. Γιατί εκλαμβάνει ως δεδομένα τις εικασίες διαφόρων. Δεν έχω χρόνο να επεκταθώ περισσότερο. Θεωρώ ότι δε μπορεί να τα πιστεύει σοβαρά αυτά που γράφει αλλά τα γράφει ως πείραμα, ή ως διασκέδαση για να περνά την ώρα του, γιατί δεν έχουν κάποια λογική τεκμηρίωση ή ακολουθία όπως του Sesostris, αλλά λογικά άλματα.

Αν οι ιστορικοί κάνουν λάθος μία φορά επειδή δεν γνωρίζουν τα δεδομένα ή τα παραβλέπουν για να βγάλουν τα συμπεράσματα που θέλουν οι ...παραφιλόλογοι (βλεπε ΧΟ)κάνουν 100 με το να αναμιγνύουν εικασίες με γεγονότα.

Edited by - KALACHAKRA on 17/03/2016 22:06:52Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 00:15:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε/η KALACHAKRA, τα ευαγγέλια είναι θρησκευτικά και όχι ιστορικά βιβλία. Έλεγξε λοιπόν τις πηγές σου ερευνώντας την ιστορία, γιατί όπως έγραψα και στον Γιώργο, πολλά από αυτά που περιέχουν, μερικά από τα οποία έγραψα στο μήνυμά μου, ήταν στην φαντασία των άσχετων γραφιάδων των ευαγγελίων.

Αυτό για τον Πιλάτο που το βρήκες?


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 00:32:40  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
χα,χα,χα,πλακα εχεις Sesostris

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 00:37:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Η Χαμένη προφητεία
Η επόμενη μέρα βρήκε τους Καλόγερους στο Άγριο Όρος μέσα σε έντονο προβληματισμό, μετά την απόφαση του Πούτιν να εγκαταλείψει την προφητεία του Παϊσιου.
Κάποιοι καλόγεροι ρίχνουν τις ευθύνες στον Πούτιν, ισχυριζόμενοι ότι είχε πλήρη επίγνωση της αποστολής που του είχε αναθέσει ο Θεός, την ανασύσταση δηλαδή, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Μην χαθεις εσυ και ο φιλος σου ο Χ.Ο,μεινετε και ας λετε αλλαhttp://www.defence-point.gr/news/?p=148513


321

Edited by - nediB on 18/03/2016 00:39:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 11:09:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
nediB
χα,χα,χα,πλακα εχεις Sesostris

Στρίβειν μέσω της υπεκφυγής?

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 12:17:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τίποτα δεν είναι στην φαντασία κανενός,είναι πραγματικά ιστορικά γεγονότα!Τώρα,αν υπάρχει αυτή η σύγχηση με τις χρονολογίες,δεν είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει να αμφιβάλλουμε για την αυθεντικότητα τους....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 17:40:38  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΣΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 19:53:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Χριστιανός Ορθόδοξος
Τίποτα δεν είναι στην φαντασία κανενός,είναι πραγματικά ιστορικά γεγονότα!Τώρα,αν υπάρχει αυτή η σύγχηση με τις χρονολογίες,δεν είναι κάτι που πρέπει να μας κάνει να αμφιβάλλουμε για την αυθεντικότητα τους....

Να 'τανε μόνο οι ημερομηνίες Γιώργο, πάει στα κομμάτια. Από που να πιάσω και που να τελειώσω με το ιστορικό αλαλούμ. Σελίδες ολόκληρες μπορούν να γεμίσουν με τις κοτσάνες που περιέχουν τα ευαγγέλια. Ενδεικτικά και πάλι θα σου αναφέρω μερικά, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι θα πάει χαμένος ο κόπος μου όσον αφορά το άτομό σου, αλλά περισσότερο γι αυτούς που μας διαβάζουν.

1ον
Ματθαίος 2, 16 « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποστείλας ἀνεῖλε πάντας τοὺς παῖδας τοὺς ἐν Βηθλεὲμ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ὁρίοις αὐτῆς ἀπὸ διετοῦς καὶ κατωτέρω, κατὰ τὸν χρόνον ὃν ἠκρίβωσε παρὰ τῶν μάγων.»
Ο Ματθαίος βέβαια δεν αναφέρει τον αριθμό των σφαγέντων νηπίων, όμως οι επαγγελματίες χριστιανοί συναξαριστές τα ανεβάζουν στις 14.000 (Μέγας Συναξαριστής)
Είναι να γελάει κανεις... 14.000 νήπια σ' ένα χωριό που στις δόξες του δεν ξεπερνούσε τους 200 κατοίκους. Ούτε στην Ιερουσαλήμ της εποχής δεν υπήρχαν τόσα.

2ον
Ματθαίος 8,23-24 « Καὶ ἐμβάντι αὐτῷ εἰς τὸ πλοῖον ἠκολούθησαν αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ. καὶ ἰδοὺ σεισμὸς μέγας ἐγένετο ἐν τῇ θαλάσσῃ, ὥστε τὸ πλοῖον καλύπτεσθαι ὑπὸ τῶν κυμάτων· αὐτὸς δὲ ἐκάθευδε.»
Μάρκος 4,37 « καὶ γίνεται λαῖλαψ ἀνέμου μεγάλη, τὰ δὲ κύματα ἐπέβαλλεν εἰς τὸ πλοῖον, ὥστε ἤδη αὐτὸ βυθίζεσθαι. »
Παρακάμπτω το γεγονός που ο ένας μιλάει για σεισμό και ο άλλος για αέρα, ο ένας για κύματα που το σκέπαζαν και ο άλλος ότι ήδη βυθιζόταν, και στέκομαι στον τόπο του υποτιθέμενου συμβάντος, που είναι η λίμνη Γενησαρέτ. Μια λίμνη μήκους 21 και πλάτους 13 χιλιομέτρων, με μέγιστο βάθος 45 μέτρα. Και σ' αυτήν την λίμνη οι ευφάνταστοι και εν πολλοίς άσχετοι συγγραφείς των ευαγγελίων, βάζουν θεόρατα κύματα που μπορούν να σκεπάσουν πλοιάρια.

3ον
Λουκας 3,1-3 « Ἐν ἔτει δὲ πεντεκαιδεκάτῳ τῆς ἡγεμονίας Τιβερίου Καίσαρος, ἡγεμονεύοντος Ποντίου Πιλάτου τῆς Ἰουδαίας, καὶ τετραρχοῦντος τῆς Γαλιλαίας Ἡρῴδου, Φιλίππου δὲ τοῦ ἀδελφοῦ αὐτοῦ τετραρχοῦντος τῆς Ἰτουραίας καὶ Τραχωνίτιδος χώρας, καὶ Λυσανίου τῆς Ἀβιληνῆς τετραρχοῦντος, ἐπ᾿ ἀρχιερέως Ἄννα καὶ Καϊάφα, ἐγένετο ῥῆμα Θεοῦ ἐπὶ Ἰωάννην τὸν Ζαχαρίου υἱὸν ἐν τῇ ἐρήμῳ, καὶ ἦλθεν εἰς πᾶσαν τὴν περίχωρον τοῦ Ἰορδάνου κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν, »
Εδώ ο γραφέας του κατά Λουκά ευαγγελίου ούτε λίγο ούτε πολύ, μας πληροφορεί ότι όταν ο Ιωάννης βάφτισε τον Ιησού, οι Εβραίοι είχαν δύο αρχιερείς ταυτοχρόνως. Είναι να γελάει κανείς, γιατί ουδέποτε συνυπήρξαν ταυτοχρόνως δύο αρχιερείς, αλλά και γιατί μεταξύ του Άννα και του γαμπρού του Καϊάφα παρεμβάλλονται άλλοι τρεις αρχιερείς, ως εξής.

Ananus (Annas) ben Seth 7μαχχ – 15μαχχ
Ο Αρχιερέας Αννας αναφερόμενος και ως Ανανους γιός του Σήθ
Ishmael ben Fabus 15μαχχ – 16μαχχ
Ο Ισμαήλ γιός του Φαβί υπήρξε Μέγας Αρχιερέας για εννέα μήνες κάτω από την ηγεμονία του του Βαλέριου Γκράτους
Eleazar ben Ananus (Annas) 16μαχχ – 17μαχχ
Ο Ελεάζαρ ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Αρχιερέα Αννα.. Ήταν Μεγάλος Αρχιερέας για ένα και μόνο έτος.
Simon ben Camithus 17μαχχ – 18μαχχ[/b]
Ο Σίμων ο γιος του Καμίθους, ήταν Μεγάλος Αρχιερέας για ένα και μόνο έτος
Joseph Caiaphas γαμπρός Ananus (Annas) 18μαχχ – 36μαχχ[/b]
Ο Ιωσήφ Καϊάφας διατήρησε το Αρχιερατικό αξίωμα μέχρι το 36μΧ δηλαδή μέχρι το τέλος της πραιτωρίας του Πιλάτου -Pilate (25-36 μαχχ.).
Όπως βλέπεις Γιώργο το αλαλούμ καλά κρατεί.

4ον
Ματθαίος 26, 65 « τότε ὁ ἀρχιερεὺς διέῤῥηξε τὰ ἱμάτια αὐτοῦ λέγων ὅτι ἐβλασφήμησε· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων; ἴδε νῦν ἠκούσατε τὴν βλασφημίαν αὐτοῦ. »
Μάρκος 14,63 « ὁ δὲ ἀρχιερεὺς διαῤῥήξας τοὺς χιτῶνας αὐτοῦ λέγει· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων;»
Εδώ οι άσχετοι γραφείς των ευαγγελίων, θέλοντας να δώσουν έμφαση, μας μεταφέρουν μια συνήθεια που επικρατούσε στους Εβραίους της εποχής, να σχίζουν τα ιμάτιά τους εις ένδειξιν λύπης, αγανάκτησης, αποδοκιμασίας, ή αποτροπιασμού. Ο μοναδικός όμως άνθρωπος που δεν είχε το δικαίωμα για αυτή τη πράξη, ήταν και είναι ο αρχιερέας, στον οποίο ο ίδιος ο Θεός έδωσε σαφείς και ρητές εντολές μέσω του Μωϋσή.
Λευιτικον 21,10 « Καὶ ὁ ἱερεὺς ὁ μέγας ἀπὸ τῶν ἀδελφῶν αὐτοῦ, τοῦ ἐπικεχυμένου ἐπὶ τὴν κεφαλὴν τοῦ ἐλαίου τοῦ χριστοῦ καὶ τετελειωμένου ἐνδύσασθαι τὰ ἱμάτια, τὴν κεφαλὴν οὐκ ἀποκιδαρώσει καὶ τὰ ἱμάτια οὐ διαῤῥήξει, »

Θα μπορούσα Γιώργο να γράφω μέχρι αύριο το πρωί πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα της ανιστορικότητας των ευαγγελίων. Περιορίζομαι σ' αυτά για να σου δώσω να καταλάβης την ματαιότητα των υπολογισμών σου περί μεγάλου πολέμου και αντιχρίστου, και γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σου βγουν οι ημερομηνίες, και να κοιτάξης να φτιάξης την ζωή σου πριν είναι αργά.

*

Edited by - Sesostris on 18/03/2016 19:56:05Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 21:27:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φιλε KALACHAKRA μην πτοεισαι,υπαρχουν ανθρωποι που τους αρεσει να παραμυθιαζονται
Χ.Ο θελω ονομα,οχι μονο ημερομηνιες

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

KALACHAKRA
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός

Greece
123 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 21:29:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους KALACHAKRA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

1ον
Ματθαίος 2, 16 « Τότε Ἡρῴδης ἰδὼν ὅτι ἐνεπαίχθη ὑπὸ τῶν μάγων, ἐθυμώθη λίαν, καὶ ἀποστείλας ἀνεῖλε πάντας τοὺς παῖδας τοὺς ἐν Βηθλεὲμ καὶ ἐν πᾶσι τοῖς ὁρίοις αὐτῆς ἀπὸ διετοῦς καὶ κατωτέρω, κατὰ τὸν χρόνον ὃν ἠκρίβωσε παρὰ τῶν μάγων.»
Ο Ματθαίος βέβαια δεν αναφέρει τον αριθμό των σφαγέντων νηπίων, όμως οι επαγγελματίες χριστιανοί συναξαριστές τα ανεβάζουν στις 14.000 (Μέγας Συναξαριστής)
Είναι να γελάει κανεις... 14.000 νήπια σ' ένα χωριό που στις δόξες του δεν ξεπερνούσε τους 200 κατοίκους. Ούτε στην Ιερουσαλήμ της εποχής δεν υπήρχαν τόσα.


Η Βηθλεέμ αναφέρεται ως περιοχή που θα γεννιόταν ο Χριστός αλλά κανείς δε μπορούσε να ξέει που ακριβώς βρίσκεται μετά από δύο χρόνια, κατά τη γνώμη του Ηρώδη, πέρασαν από τη γέννησή του. Έτσι έσφαξε και από τις γειτονικές περιοχές , αυτό σημαίνει " και εν πάσι τοις ορίοις αυτής". Το 14.000 είναι απλά συμβολικός αριθμός :2*7*1000 και όχι απαραίτητα ακριβής. Ούτε και έχει καμιά σημασία.

quote:

2ον
Ματθαίος 8,23-24 « Καὶ ἐμβάντι αὐτῷ εἰς τὸ πλοῖον ἠκολούθησαν αὐτῷ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ. καὶ ἰδοὺ σεισμὸς μέγας ἐγένετο ἐν τῇ θαλάσσῃ, ὥστε τὸ πλοῖον καλύπτεσθαι ὑπὸ τῶν κυμάτων· αὐτὸς δὲ ἐκάθευδε.»
Μάρκος 4,37 « καὶ γίνεται λαῖλαψ ἀνέμου μεγάλη, τὰ δὲ κύματα ἐπέβαλλεν εἰς τὸ πλοῖον, ὥστε ἤδη αὐτὸ βυθίζεσθαι. »
Παρακάμπτω το γεγονός που ο ένας μιλάει για σεισμό και ο άλλος για αέρα, ο ένας για κύματα που το σκέπαζαν και ο άλλος ότι ήδη βυθιζόταν, και στέκομαι στον τόπο του υποτιθέμενου συμβάντος, που είναι η λίμνη Γενησαρέτ. Μια λίμνη μήκους 21 και πλάτους 13 χιλιομέτρων, με μέγιστο βάθος 45 μέτρα. Και σ' αυτήν την λίμνη οι ευφάνταστοι και εν πολλοίς άσχετοι συγγραφείς των ευαγγελίων, βάζουν θεόρατα κύματα που μπορούν να σκεπάσουν πλοιάρια.


Δεν είναι όλες οι λίμνες σαν τη λίμνη ... Βουλιαγμένης ή άλλες ανάλογες. Είναι ακριβές αυτό που λένε τα ευαγγέλια για τα κύματα στη συγκεκριμένη λίμνη και σε άλλες ανάλογες.


quote:

3ον
Λουκας 3,1-3 « Ἐν ἔτει δὲ πεντεκαιδεκάτῳ τῆς ἡγεμονίας Τιβερίου Καίσαρος, ἡγεμονεύοντος Ποντίου Πιλάτου τῆς Ἰουδαίας, καὶ τετραρχοῦντος τῆς Γαλιλαίας Ἡρῴδου, Φιλίππου δὲ τοῦ ἀδελφοῦ αὐτοῦ τετραρχοῦντος τῆς Ἰτουραίας καὶ Τραχωνίτιδος χώρας, καὶ Λυσανίου τῆς Ἀβιληνῆς τετραρχοῦντος, ἐπ ἀρχιερέως Ἄννα καὶ Καϊάφα, ἐγένετο ῥῆμα Θεοῦ ἐπὶ Ἰωάννην τὸν Ζαχαρίου υἱὸν ἐν τῇ ἐρήμῳ, καὶ ἦλθεν εἰς πᾶσαν τὴν περίχωρον τοῦ Ἰορδάνου κηρύσσων βάπτισμα μετανοίας εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν, »
Εδώ ο γραφέας του κατά Λουκά ευαγγελίου ούτε λίγο ούτε πολύ, μας πληροφορεί ότι όταν ο Ιωάννης βάφτισε τον Ιησού, οι Εβραίοι είχαν δύο αρχιερείς ταυτοχρόνως.Δεν λέει ότι είχαν δύο αρχιερείς ταυτοχρόνως στο αξίωμα αλλά ότι επί δύο περιόδων αρχιερωσύνης έδρασε ο Ιωάννης. Αυτό είναι ακριβές. Επίσης ότι ζούσαν δύο αρχιερείς ταυτόχρονα (ο ένας πρώην) επειδή οι ρωμαίοι είχαν καταργήσει δια της βίας την ισόβια αρχιεροσύνη και γιαυτό ο Άννας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αξίωμα και να πάρει τη θέση του ο Καϊάφας. Οι εβραίοι όμως τον θεωρούσαν αξιοσέβαστο και ως κανονικό αρχιερέα έστω και παραιτηθέντα (τον Άννα)

quote:

Είναι να γελάει κανείς, γιατί ουδέποτε συνυπήρξαν ταυτοχρόνως δύο αρχιερείς, αλλά και γιατί μεταξύ του Άννα και του γαμπρού του Καϊάφα παρεμβάλλονται άλλοι τρεις αρχιερείς, ως εξής.


Συνυπήρξαν αλλά όχι υπό ΚΣ. Υπό ΚΣ έπρεπε να πεθάνει ο ένας για να ανέλθει ο άλλος. Αλλά επί ρωμαϊκής κατοχής δεν ίσχυαν οι ΚΣ όπως και στο παρελθόν σε άλλες περιόδους.
quote:

4ον
Ματθαίος 26, 65 « τότε ὁ ἀρχιερεὺς διέῤῥηξε τὰ ἱμάτια αὐτοῦ λέγων ὅτι ἐβλασφήμησε· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων; ἴδε νῦν ἠκούσατε τὴν βλασφημίαν αὐτοῦ. »
Μάρκος 14,63 « ὁ δὲ ἀρχιερεὺς διαῤῥήξας τοὺς χιτῶνας αὐτοῦ λέγει· τί ἔτι χρείαν ἔχομεν μαρτύρων;»
Εδώ οι άσχετοι γραφείς των ευαγγελίων, θέλοντας να δώσουν έμφαση, μας μεταφέρουν μια συνήθεια που επικρατούσε στους Εβραίους της εποχής, να σχίζουν τα ιμάτιά τους εις ένδειξιν λύπης, αγανάκτησης, αποδοκιμασίας, ή αποτροπιασμού. Ο μοναδικός όμως άνθρωπος που δεν είχε το δικαίωμα για αυτή τη πράξη, ήταν και είναι ο αρχιερέας, στον οποίο ο ίδιος ο Θεός έδωσε σαφείς και ρητές εντολές μέσω του Μωϋσή.
Λευιτικον 21,10 « Καὶ ὁ ἱερεὺς ὁ μέγας ἀπὸ τῶν ἀδελφῶν αὐτοῦ, τοῦ ἐπικεχυμένου ἐπὶ τὴν κεφαλὴν τοῦ ἐλαίου τοῦ χριστοῦ καὶ τετελειωμένου ἐνδύσασθαι τὰ ἱμάτια, τὴν κεφαλὴν οὐκ ἀποκιδαρώσει καὶ τὰ ἱμάτια οὐ διαῤῥήξει, »


Τα ιερατικά ιμάτια (άμφια) που θα ενδυθεί ως ιερέας "ού διαρρήξει" όχι τα καθημερινά.
Τον Ιησού δεν τον είδε "εν στολή" ο αρχιερέας και ούτε θα μπορούσε επειδή ήταν δικαστήριο στο οποίο προήδρευε. Συμμετείχε με τα καθημερινά ενδύματα όχι με άμφια.

quote:

... και να κοιτάξης να φτιάξης την ζωή σου πριν είναι αργά.


Καλή συμβουλή ...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 22:17:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε/η KALACHAKRA, αυτά που γράφεις είναι κατάλληλα για να λέγονται στα παιδάκια των πρώτων τάξεων του δημοτικού στο μάθημα των θρησκευτικών, και στο κατηχητικό της ενορίας σου. Είναι όμως εντελώς ακατάλληλα για τον παρόντα χώρο και κινδυνεύουν να χαρακτηριστούν από τους συμμετέχοντες ως φαιδρά. Γι αυτό εντελώς φιλικά, φρόντισε στο μέλλον οι απαντήσεις σου να είναι επαρκώς τεκμηριωμένες, και όχι μέσω των σελίδων της ΟΟΔΕ, γιατί υποτιμούν την νοημ0οσύνη των μελών του forum.


*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 23:19:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εγω παντως Sesostris πεθαινω στα γελια με τα δικα σου επιχειρηματα.Σε νηπιαγωγειο να τα ελεγες,θα σε επαιρναν με τις γομες και τις ξυστρες τα πιτσιρικια

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sesostris
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4901 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/03/2016, 23:47:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Sesostris  Στείλτε ένα Yahoo! Μήνυμα στο Μέλος Sesostris  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
nediB
Εγω παντως Sesostris πεθαινω στα γελια με τα δικα σου επιχειρηματα.Σε


"Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι, ότι αυτών εστί η βασιλεία των ουρανών" (Ματθ. 5, 3)

*Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 12:23:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sesostris,
δεν χρειαζομαστε εμεις οι χριστιανοι καμια Αγια Γραφη να μας πει οτι υπαρχει Θεός,παραδεισος και κολαση στην αλλη ζωη,και ολα αυτα....Η βιωματικη μας εμπειρεια για την υπαρξη του Θεου και των αρετων και των αμαρτιων,και των συνεπειων των πραξεων ή παραλειψεων μας,ειναι ολοζωντανες αληθειες για την ζωη αυτη που διαγουμε,καθημερινη αποδειξη για την υπαρξη ολων αυτων που διδασκει η Ορθοδοξια,που δεν χρειαζομαστε καν τις Γραφες......

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 20:04:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Γεώργιε, ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα με τις "βιωματικές εμπειρίες" και γιατί δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σαν δημόσιο επιχείρημα; Εκτος του ότι είναι απόλυτα υποκειμενικές, είναι και αντικρουόμενες με τις βιωματικές εμπειρίες άλλων. Οπότε ή σοβαρότητα τους σχετίζεται με τη σοβαρότητα του φορέα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

nediB
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
521 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 20:47:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και συνεχιζει φιλε Sesostris
18 ἀμὴν γὰρ λέγω ὑμῖν, ἕως ἂν παρέλθῃ ὁ οὐρανὸς καὶ ἡ γῆ, ἰῶτα ἓν ἢ μία κεραία οὐ μὴ παρέλθῃ ἀπὸ τοῦ νόμου ἕως ἂν πάντα γένηται.

321Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 20:52:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Sesostris,
δεν χρειαζομαστε εμεις οι χριστιανοι καμια Αγια Γραφη να μας πει οτι υπαρχει Θεός,παραδεισος και κολαση στην αλλη ζωη,και ολα αυτα....Η βιωματικη μας εμπειρεια για την υπαρξη του Θεου και των αρετων και των αμαρτιων,και των συνεπειων των πραξεων ή παραλειψεων μας,ειναι ολοζωντανες αληθειες για την ζωη αυτη που διαγουμε,καθημερινη αποδειξη για την υπαρξη ολων αυτων που διδασκει η Ορθοδοξια,που δεν χρειαζομαστε καν τις Γραφες......Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Heretic σε ό,τι γράφει στο αμέσως προηγούμενο από το δικό μου μήνυμα.
Μια βιωματική εμπειρία είναι καθαρά υποκειμενική οπότε δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο αξιώσεως αντικειμενικής απόδειξης.
Κι όπως πολύ σωστά τόνισε ο Heretic, μια βιωματική εμπειρία μπορεί να έρχεται σε άμεση σύγκρουση με τη βιωματική εμπειρία κάποιου άλλου.
Εσύ πχ μπορεί να έχεις μια βιωματική εμπειρία που να σε πείθει για την ύπαρξη του χριστιανικού Θεού, των αγίων, του αντίχριστου κ.λπ. κ.λπ.
Εγώ μπορεί να έχω μια βιωματική εμπειρία για τη θεά Κάλι (όχι κι ό,τι καλύτερο ).
Και στις 2 περιπτώσεις οι εμπειρίες μας μπορεί να πείσουν εμάς τους ίδιους αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να στηρίξουμε τις όποιες θέσεις μας σε δημόσιο επίπεδο.

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 21:30:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδη,για να καταλαβω:
Τα εκατομμυρια των ανθρωπων σε ολο τον κοσμο,απο τον Αδαμ μεχρι σημερα,που βιωσαν τον Θεο στην ζωη τους,ηταν ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 21:58:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βίωσαν τον Αλλάχ, τους θεούς του Ινδουισμού, των πολυθειστικών θρησκειών προτού την επιβολή του Χριστιανισμού κ.λπ. τι ήταν;

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 22:15:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Τα εκατομμύρια των ανθρώπων που βίωσαν τον Αλλάχ, τους θεούς του Ινδουισμού, των πολυθειστικών θρησκειών προτού την επιβολή του Χριστιανισμού κ.λπ. τι ήταν;

In anticipation of my resurrection...Δεν τους βιωσαν!Δεν μπορεις να βιωσεις κατι που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2548 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 22:49:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βλέπεις που βρίσκεται το παράλογο; Τα ίδια λένε και αυτοί για εσάς. Οπότε ποιός έχει δίκιο; Εσείς, αυτοί ή το πιθανότερο κανένας από εσάς;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 19/03/2016, 22:52:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Βλέπεις που βρίσκεται το παράλογο; Τα ίδια λένε και αυτοί για εσάς. Οπότε ποιός έχει δίκιο; Εσείς, αυτοί ή το πιθανότερο κανένας από εσάς;Heretic,
δεν λενε το ιδιο για μας!Αν καποιος εχει μια ψευδαισθηση π.χ βλεπει φαντασματα,δεν μπορει να πεισει τον αλλον οτι υπαρχουν,για καποιον ομως που εχει βιωσει τον αληθινο Θεο στην ζωη του,γινεται παραδειγμα και για ολους τους αλλους!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy