ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 25 Mαρτίου 2016-25 Μαρτίου 2023:Η επταετία του Αντίχριστου!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 22
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 14:48:09  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

και ο άλλος φοράει την προβιά της ορθοδοξίας για να τους προσηλυτίσει στους ΜτΙ
Edited by - AitheroVamon on 27/01/2016 00:16:33

....................
Δεν είμαι ούτε Ορθόδοξος, ούτε Μάρτυρας με την έννοια του "μέλους" σε κάποια θρησκευτική οργάνωση.

Μάλιστα έχω αρκετές διαφορετικές απόψεις και από τους δυο.

Αλλά ενάντια στους ξένους, θα υποστηρίξω Ορθοδοξία ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.Τι θα πει ''δεν ειμαι Ορθοδοξος,με την εννοια του μελους καποιας θρησκευτικης οργανωσης;''Δηλσδη,η Ορθοδοξια,ειναι ''θρησκευτικη οργανωση'';;;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 14:58:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

τον αορατο κοσμο δεν μπορουμε να τον δουμε,οχι μονο τον Θεο,ο οποιος ειναι αορατος,αλλα ουτε καν τους αγγελους δεν μπορουμε να δουμε,ουτε τον φυλακα-αγγελο,ουτε κανεναν αλλο αγγελο....Συνεπως,ζητας να δεις κατι,που δεν γινεται να ειδωθει....

Έχεις δίκιο στο ότι οι άθεοι ζητάνε να δούνε τον Θεό, δηλαδή με τα μάτια. Κάποιοι ίσως όμως να εννοούν να αισθανθούν την παρουσία Του ακόμη και αν δεν βλέπουν τίποτα.

Εγώ παρόλα αυτά πιστεύω το σημερινό ιερατείο της Ορθοδοξίας δεν έχει και πολύ καλές αποδείξεις για την ύπαρξη του Θεού. Αντιθέτως μάλιστα την βλέπω να αντιμάχεται και τον Δημιουργισμό, επειδή αυτόν διδάσκουν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά και οι άλλες χριστιανικές θρησκείες. Προτιμώ λοιπόν τις "αμερικάνικες" αποδείξεις είτε από "αιρετικά" ιερατεία, είτε από μεμονώμενα άτομα σαν τον Peter Marshall. Αποδείξεις σαν αυτή του dna(κώδικες, προγράμματα, επιστήμη πληροφορίας)

Από εκεί και πέρα υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη απόδειξη την οποία δεν έχουμε συνειδητοποιήσει και η οποία ίσως ικανοποιήσει και τους υλιστές άθεους.

Γενιές φεύγουν, γενιές έρχονται αλλά αυτός μένει και τα έχει δει όλα από την αρχή του κόσμου.

Ποιος είναι αυτός χάρη στον οποίο ζούμε; Αν εμείς είμαστε ζωντανοί χάρη σε αυτόν πως είναι δυνατόν αυτός να μην είναι ζωντανός;

Και η Βίβλος το λέει στο Κατά Ιωάννη, φωτίζει όποιον έρχεται στον κόσμο.

Ο Ήλιος είναι η παρουσία του Θεού. Οφθαλμός δικαιοσύνης.

Όποιος φερθεί προσβλητικά ενάντιά Του, τότε αυτόματα θα υποστεί τις συνέπειες αφού Αυτός είναι Ζωή.

Τώρα μπορεί να ρωτήσεις πως είναι δυνατόν ένας Γεωκεντριστής να είναι λάτρης του Ήλιου; Γίνεται; Φυσικά και γίνεται, όλοι οι ηλιολάτρες σαν τους Αιγύπτιους ήταν γεωκεντριστές. Κέντρο του Ήλιου είναι η Γη.

Και οι Χριστιανοί δεν είναι κακό να είναι ηλιολάτρες αφού ο Ήλιος είναι η παρουσία του Θεού.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 19:01:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Αυτό μας έλειπε τώρα.
Ο πάπας καλός άνθρωπος.
Τι άλλο θα δω σε αυτή την ζωή!!!


Θέλω να πιστεύω ότι απευθύνομαι σε έξυπνους ανθρώπους...με το 'καλός' δεν εννοώ αγαθιάρης, οι άνθρωποι αυτοί έχουν δυνατή θέληση και φιλοδοξία για να φτάσουν εκεί που έφτασαν...προφανώς λοιπόν τού έδωσα μία πιο ολοκληρωμένη σημασία, έχει ο τύπος ένα χάρισμα σαν παρουσία, κι αν δεν το βλέπετε τότε δεν πειράζει, το βλέπουν άλλοι...με το καλός λοιπόν εννοούσα ότι δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον για το συνάνθρωπα, αλλά παράλληλα φαίνεται και αρχιδάτος, είναι πολιτικοποιημένος (με την καλή έννοια), και επίσης έχει πιο καθαρό πρόσωπο συγκριτικά τουλάχιστον με τους σκοτεινιασμένους πατριάρχες, αρχιεπισκόπους, ή τους προηγούμενους αποστεωμένους πάπες...ειδικά τη σημασία του 'συγκριτικά' πιστεύω να την καταλαβαίνουμε όλοι...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 19:13:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κέντρο του Ήλιου είναι η Γη.

Και του Γαλαξία επίσης και του σύμπαντος ολόκληρου.


Τώρα που το θυμήθηκα έλεγες συνέχεια εσύ το πώς γίνεται κάποιος που ασχολείται με την 'γεωκεντρική' αστρολογία να απορρίπτει το γεωκεντρικό μοντέλο??


Καμία σχέση και μην τα μπλέκεις τα πράγματα...η Πτολεμαϊκή αστρολογία (όπως και η σύγχρονη Αστρονομία φυσικά) υπολογίζει τις θέσεις των πλανητών στο ζωδιακό ΩΣ ΠΡΟΣ τη Γη, ασχέτως του αν εκείνη είναι ή δεν είναι το κέντρο. Μην μπλέκεις λοιπόν αυθαίρετα το αληθές με το φαινόμενο.

Edited by - kost on 28/01/2016 19:15:27Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 19:43:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Oχι Kost.

Ο πάπας είναι άλλο ένα υποχείριο και τίποτα περισσότερο.
Δεν μπορώ να επεκταθώ, χωρίς να παραβιάσω σχετικούς νόμους.
Ας το αφήσουμε εδώ.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 20:26:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Oχι Kost.
Ο πάπας είναι άλλο ένα υποχείριο και τίποτα περισσότερο.
Δεν μπορώ να επεκταθώ, χωρίς να παραβιάσω σχετικούς νόμους.
Ας το αφήσουμε εδώ


Τέκτονας;;

Νικόμαχε συμφώνησα στο ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένα ακόμη χρήσιμο γρανάζι της επιχείρησης Βατικανό...εγώ εδώ όμως εξετάζω το 'ήθος', έτσι όπως φαίνεται τουλάχιστον, το οποίο φαίνεται ενάρετο και αρσενικό. Επίσης ο τύπος έχει χιούμορ, πράγμα σπάνιο σε τέτοια αξιώματα. Επίσης σχολιάζω το 'μήνυμα' και 'πρότυπο' που περνάει στους πιστούς. Δεν είμαι της άποψης ότι 'όλοι είναι τα ίδια σκατά', ή ότι 'όλα είναι φτιαχτά και σικέ'...διαφορές και διακρίσεις πάντα θα υπάρχουν και θα γίνονται, ασχέτως του τι μπορεί να μαγειρεύουν και περνάνε τα διάφορα κέντρα εξουσίας.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 21:55:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Μην μπλέκεις λοιπόν αυθαίρετα το αληθές με το φαινόμενο.
Edited by - kost on 28/01/2016 19:15:27

Οκ πίστευε ότι θες, δηλαδή στην σχετικότητα και όχι στο απόλυτο.

Όμως όταν λες "αληθινό" και "φαινομενικό", σημαίνει ότι βιώνεις το "αληθινό" ή απλώς δέχεσαι ότι λένε κάποιοι ως αληθινό; Και αυτοί οι κάποιοι που το λένε το βιώνουν το αληθινό ή το υποθέτουν;

Μέχρι να επαληθευτεί εμπειρικά η υπόθεσή τους, ισχύει το αντίθετο, δηλαδή η αλήθεια που θεωρούν εκείνοι "φαινομενική".


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 22:03:00  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Δηλσδη,η Ορθοδοξια,ειναι ''θρησκευτικη οργανωση'';;;;;

Δεν είπα ότι είναι κακό να υπάρχουν οργανώσεις. Γιατί είναι κακή η λέξη οργάνωση; Θα προτιμούσες το χάος;

Ναι, είναι οργάνωση με κεντρική διοίκηση, ιεραρχία, ναούς μπλα μπλα σύμφωνα με τους νόμους του κράτους.

Άλλο οργάνωση, άλλο μαντρί. Για το αν είναι μαντρί κάτι δεν φταίει η οργάνωση.

Και δυστυχώς όπως είπα το ιερατείο της Ορθοδοξίας στην προσπάθειά του να διατηρηθεί την νέα εποχή αγκαλιάζει όλες τις νέες θεωρίες που συγκρούονται με την Βίβλο. Πολεμάει με πείσμα τον Δημιουργισμό ως υπέρμαχος της Εξέλιξης, ενώ αντίθετα σε παλαιότερες εποχές κάτι τέτοιες θεωρίες θα είχαν καταδικαστεί σε Οικουμενική Σύνοδο. Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει, ίσως να αποδεχτεί την ομοφυλοφιλία ως φυσική ή ακόμα να δεχθεί πως ένας καλός Χριστιανός δεν χρειάζεται αναγκαία να πιστεύει ότι υπάρχει Θεός.

Δηλαδή νοιάζεται για την καρέκλα και τα λεφτά, δίχως να έχει ιδανικά.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/01/2016, 22:11:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και όλα αυτά για να αγκαλιάσει τον αριστερισμό που θέλει την εξόντωσή της δια του Ιουδαισμού και Ισλαμισμού;;; Δεν έχει καταλάβει ακόμη η Ορθοδοξία ότι βρίσκεται σε τραγική κατάσταση; Όσο πρωτότυπη και να παρουσιαστεί, αποδεχόμενη αθεισμό, εξέλιξη κτλ έχουν σκοπό να την αφανίσουν.

Γι' αυτόν λοιπόν πολλοί παπάδες καταφεύγουν στην Χρυσή Αυγή, όμως από εκεί και πέρα είναι άγνωστο πόσοι απ' αυτούς το κάνουν πιστεύοντας στο έθνος και στην Βίβλο. Μπορεί απλά να το κάνουν για να μην χάσουν την εξουσία. Κάτι ανάλογο κάνανε οι δημοτόμπατσοι που είναι από τους χειρότερους στον κόσμο. Ξεσπάσανε σε πανηγυρισμούς για την Χρυσή Αυγή, όταν τους απολύσανε και μετά όταν τους ξαναπροσέλαβε το Σύριζα σωπάσανε και γίνανε αριστεροί.

Πάντως είναι άσχημο να βλέπεις παπάδες να μιλάνε κολακευτικά για δημάρχους, πολιτικούς και άλλους... κάποτε η Εκκλησία είχε το πάνω χέρι και τώρα γλύφει για ένα πιάτο φαί.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 02:06:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μερικά πράγματα είναι εντελώς μαγικά. Ένα από αυτά είναι η συνύπαρξη της ορθόδοξης εκκλησίας και της χρυσής αυγής στην ίδια φράση. Ένα δεύτερο, η συνύπαρξη της αστυνομίας και της χρυσής αυγής στην ίδια φράση.

Το καλλίτερο όμως είναι η συνύπαρξη όλων των παραπάνω σε ένα γεωκεντρικό σύστημα, κι όλα αυτά σε ένα διαταραγμένο μυαλό.

Ποιά Αλίκη, ποιά μανιτάρια, ποιός λαγός...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 07:00:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και στο κάτω κάτω γιατί θίγεσαι; Αυτή είναι μοναχά η άποψή μου, όχι η διαταγή μου.

Από εκεί και πέρα δεν βλέπω άλλο λόγο αποστροφής σου στο γεωκεντρικό μοντέλο πλην δυο λόγων
1)στην μοντέρνα εποχή θεωρείται ξεπερασμένο και πρέπει ορθοδοξία, αστρολογία και οτιδήποτε άλλο να συμβαδίζουν με το αστροφυσικό ιερατείο της Nasa, που είναι μεσίτης και προφήτης του Θεού.

2)λέγεται ότι ρίχνανε στην φωτιά όποιους δεν τον πιστεύανε.

Ίσα ίσα εσύ που είσαι αστρολόγος, θα έπρεπε να το βλέπεις περισσότερο θετικά.

Και αν θες να ακούσεις, να σου εξηγήσω καλύτερα αυτό που είπα για αλήθεια και φαινομενικότητα.

Λες να μην τα συγχέω, μα είναι το ίδιο πράγμα. ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ.

Και οι επιστήμονες που μιλάνε για Big Bang, τρισεκατομμύριους γαλαξίες, πλανητικά συστήματα, ήλιους, από τα τηλεσκόπια της Γης το λένε. Κέντρο λοιπόν του bing bang και η Γη, lol.

Δεν κάθησε κανείς τους σε κανένα ακίνητο θεικό θρόνο έξω από το σύμπαν να δει την θέα του. Ούτε αυτοί που ισχυρίζονται ότι έχουν πάει στο έξω διάστημα πέρα από την ατμόσφαιρα της Γης. Κανείς τους δεν κάθεται ακίνητος να παρατηρεί μια κινούμενη Γη. Και αυτοί σχετικά καταλαβαίνουν, αφού κατά την κίνησή σου δεν καταλαβαίνεις ποιος γύρω σου κινείται πραγματικά και ποιος όχι.

Δεν υπάρχει λοιπόν "εξωγήινη" και ΑΜΕΣΗ απόδειξη για την κίνηση της Γης.

Και στο κάτω κάτω γιατί να βασίζεται σε αυτό που ισχυρίζονται οι άλλοι; Η αλήθεια πρέπει να είναι βίωμα του καθενός. Πάλι με ιερατεία και μεσίτες που δεν θα σε αφήσουν να πλησιάζεις τα "άδυτα";

Τί διαφέρουν τα σύγχρονα ιερατεία από τα αρχαία; Στην πραγματικότητα σε τίποτα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 07:07:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:

και ο άλλος φοράει την προβιά της ορθοδοξίας για να τους προσηλυτίσει στους ΜτΙ
Edited by - AitheroVamon on 27/01/2016 00:16:33

....................
Δεν είμαι ούτε Ορθόδοξος, ούτε Μάρτυρας με την έννοια του "μέλους" σε κάποια θρησκευτική οργάνωση.

Μάλιστα έχω αρκετές διαφορετικές απόψεις και από τους δυο.

Αλλά ενάντια στους ξένους, θα υποστηρίξω Ορθοδοξία ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ.Τι θα πει ''δεν ειμαι Ορθοδοξος,με την εννοια του μελους καποιας θρησκευτικης οργανωσης;''Δηλσδη,η Ορθοδοξια,ειναι ''θρησκευτικη οργανωση'';;;;;
Για να συνεχίσουμε.

Θέλω να καταλάβω, εσύ δηλαδή υποστηρίζεις την Ορθοδοξία ως θρησκεία και ιδεολογία ή το ιερατείο τους;

Πάντως σου είπα δεν είναι το κακό αν είναι οργάνωση, το κακό είναι να είναι ΚΑΚΗ οργάνωση εις βάρος άλλων. Ακους στα κανάλια τις φράσεις "σατανική οργάνωση", "εγκληματική οργάνωση" και συγχέεις το σατανικό και το έγκλημα με την λέξη οργάνωση.

Αν λοιπόν υπερασπίζεις το ιερατείο τους, να σου πω πρώτα φίλε ότι όχι μόνο αυτοί αλλά και οι αντίπαλοί τους σε θεωρούν αιρετικό.

Θα σε λέγανε αιρετικό ιεχωβά που κάνεις προφητείες, γιατί η προφητεία χρησιμοποιείται συνήθως από άλλες θρησκείες.

Ούτε το όνομα του Θεού που πιστεύουν δεν σέβονται. Λένε Ιεχωβάς λες και είναι καμμιά βρισιά. Είτε είναι αυτή σωστή προφορά, είτε όχι δεν έχει σημασία... δεν αναγνωρίζουν τον Θεό στον οποίο πιστεύουν, του οποίου το όνομα είναι ξεκάθαρα στην Βίβλο χιλιάδες φορές.

Και εσένα σε πολεμούν που κάνεις προφητείες ως αιρετικό.

Εσύ λοιπόν ποια Ορθοδοξία υποστηρίζεις; Την θρησκεία ή αυτούς που κάθονται στην καρέκλες της ιεραρχίας;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Χριστιανός Ορθόδοξος
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2110 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 08:06:43  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Χριστιανός Ορθόδοξος  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ιουλιε,η Ορθοδοξία δεν αποτελεί οργάνωση ούτε θρησκεία,και κακώς πολύ κακώς λέμε "θρήσκευμα:χριστιανός ορθόδοξος".Δεν ήρθε δηλαδή ο Χριστός στην γη να φτιάξει μια ακόμη θρησκεία,δεν ήρθε για να φτιάξει οργάνωση.....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 15:13:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Λες να μην τα συγχέω, μα είναι το ίδιο πράγμα. ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΟΥΜΕ.

Κι αν ήσουν στη Σελήνη θα τα έβλεπες από εκεί οπότε το κέντρο του κόσμου θα άλλαζε;
Επειδή ίσως έχω παρανοήσει, πιστεύεις ότι το γεωκεντρικό σύστημα ισχύει έναντι του ηλιοκεντρικού;In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 16:33:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Επειδή ίσως έχω παρανοήσει, πιστεύεις ότι το γεωκεντρικό σύστημα ισχύει έναντι του ηλιοκεντρικού;


Δεν έχεις παρανοήσει καθόλου Dying Incubus, αυτό ακριβώς πιστεύει Και εδώ και χρόνια δοκιμάζει τις αντοχές μας εδώ με παρόμοιες απόψεις.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 16:55:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:
Επειδή ίσως έχω παρανοήσει, πιστεύεις ότι το γεωκεντρικό σύστημα ισχύει έναντι του ηλιοκεντρικού;


Δεν έχεις παρανοήσει καθόλου Dying Incubus, αυτό ακριβώς πιστεύει Και εδώ και χρόνια δοκιμάζει τις αντοχές μας εδώ με παρόμοιες απόψεις.Νιώθω ξαφνικά ότι έχω τηλεμεταφερθεί στον χρόνο κι είμαι κάπου στην εποχή του Κοπέρνικου...

In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 18:34:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Και εδώ και χρόνια δοκιμάζει τις αντοχές μας εδώ με παρόμοιες απόψεις.

Τις ΑΝΤΟΧΕΣ σας;; Μπεχεχε έγραψε.

Καλά ρε φίλε ηρέμησε, αύριο πρωί λοιπόν με τον κηδεμόνα σου να πεις το ποιηματάκι "ομολογώ μια αγία ρωμαιοκαθολική εκκλησία".

ΥΓ Καλά πιστεύεις ότι οι πλανήτες είναι ζωντανοί;

Άσε την τρέλα

Youre kidding, right? What the f...


Edited by - Julius Caesar on 29/01/2016 18:45:55Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 18:42:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:


Νιώθω ξαφνικά ότι έχω τηλεμεταφερθεί στον χρόνο κι είμαι κάπου στην εποχή του Κοπέρνικου...

In anticipation of my resurrection...Χωρίς να θέλω να προσβάλλω το γεωκεντρικό μοντέλο και τους μύθους ως αντιεπιστημονικούς.

Εννοείται ότι δεν μου κάνεις πλάκα έτσι; Αν είσαι διαχειριστής λογικά γνωρίζεις ότι υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, μια κατηγορία που λέγεται Μύθος Και Θρησκεία. Βρίσκεσαι ακριβώς σε αυτή.

Τί ακριβώς περίμενες να διαβάσεις εδώ; Για την περιγραφή της χημικής ένωσης του έρωτα μεταξύ Δία και Ήρας ή για την μαθηματική εξίσωση των διαστάσεων του Δούρειου Ίππου;

Δεν υπήρχε δηλαδή περίπτωση να βρεις εδώ άτομα που πιστεύουν ότι και οι αρχαίοι;

Απλώς ρωτώ γιατί και εγώ έχω παρανοήσει.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 18:59:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν όχι κυριολεκτικά, έστω και "ρομαντικά". Δεν υπήρχε δηλαδή περίπτωση να εμφανιστεί(σε μια κατηγορία που προσκαλεί τέτοια άτομα) ένας ονειροπόλος της αρχαίας cult κοσμοαντίληψης;

Δηλαδή έλεος...δεν θα ήταν μιζέρια αυτή η κατηγορία να είναι 100% αφιερωμένη... στην απόδειξη προς στα χριστιανόπουλα ότι οι αρχαίοι μύθοι συμβαδίζουν πλήρως με σύγχρονη επιστήμη;

Απαγορεύεται η αναβίωση του κλασικού παγανισμού τελικά από την σύγχρονη επιστήμη;

Edited by - Julius Caesar on 29/01/2016 19:00:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 19:50:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αν όχι κυριολεκτικά, έστω και "ρομαντικά". Δεν υπήρχε δηλαδή περίπτωση να εμφανιστεί(σε μια κατηγορία που προσκαλεί τέτοια άτομα) ένας ονειροπόλος της αρχαίας cult κοσμοαντίληψης;

Δηλαδή έλεος...δεν θα ήταν μιζέρια αυτή η κατηγορία να είναι 100% αφιερωμένη... στην απόδειξη προς στα χριστιανόπουλα ότι οι αρχαίοι μύθοι συμβαδίζουν πλήρως με σύγχρονη επιστήμη;

Απαγορεύεται η αναβίωση του κλασικού παγανισμού τελικά από την σύγχρονη επιστήμη;

Edited by - Julius Caesar on 29/01/2016 19:00:34Εχουμε το ανωτέρω κείμενο και θέλουμε να το "ταιριάξουμε" με το κατωτέρω:

quote:
D.I
Αγαπητέ heretic, τα Forums του Esoterica δεν επιδιώνουν να εξυπηρετήσουν κάποιον άλλον σκοπό από το να προάγει τον υγιή διάλογο μεταξύ των ανθρώπων και την ανταλλαγή απόψεων με καλή πρόθεση και διάθεση.
Εάν οι απόψεις κάποιου είναι λανθασμένες, αυτό μπορεί να φανεί στη συζήτηση και μέσα από την κριτική αυτών των απόψεων.
Ένα μέλος μπορεί να γράφει επειδή θέλει να εκφράσει αυτά που νιώθει, κάποιο άλλο μπορεί να θέλει να μάθει κάποια πράγματα, κάποιο άλλο μπορεί να θέλει να καταθέσει την εμπειρία του κ.α.
Τα γραφόμενά του κρίνονται από τους υπόλοιπους κι εάν οι απόψεις του δεν ευσταθούν, αυτό φαίνεται στην πορεία.


Προσωπικά αγαπητέ D.I, αδυνατώ να "συνευρεθώ" νοητικά, με το διαγραμμένο μέλος.Τι κάνουμε λοιπόν?
Η λογική λέει, να μην απαντάμε σε κάθε μπαρούφα του εν λόγω μέλους.
Δεκτόν.
Τι γίνεται όμως, με την αξιοπιστία του φόρουμ στους νέους αναγνώστες?

Ναι, η βλακεία είναι εμφανής.Ο τυχαίος αναγνώστης, που δεν γνωρίζει το ποιόν του διαγραμμένου μέλους, τι γνώμη σχηματίζει για το φόρουμ και για τα συμμετέχοντα "υγιέστατα" μέλη?

Δίκοπο το μαχαίρι, το ξέρω!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 20:29:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

τι γνώμη σχηματίζει για το φόρουμ και για τα συμμετέχοντα "υγιέστατα" μέλη?

Δίκοπο το μαχαίρι, το ξέρω!
ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.


Ουυυ αμέ. Υγιέστατα.

Εσύ δεν ήσουν που μίλαγες για σαύρες που σε απειλούν και ότι έπινες καφέ με εξωγήινα όντα και ότι θα προσγειωθούν στο Θησείο διαστημόπλοια;

Άστα ρε φίλε(παρεπιμπτόντως άσε και το ύπουλο γλύψιμο στην διαχείρηση για διαγραμμένα μέλη και τήρηση κανόνων).

Ομολογώ πάντως ότι ο kost σε νίκησε(πως λες εγώ νίκησα τον regulus).

Άκου εκεί πέρα παίζω με τις αντοχές επειδή εκφέρω μια άποψη...

Για μια στιγμή νόμιζα ότι κάνω γυμνάσια στον κόσμο..

Πάμε λοιπόν kost και νικόμαχε! Εν δυο εν δυο εν δυο...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 20:35:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:

quote:
Επειδή ίσως έχω παρανοήσει, πιστεύεις ότι το γεωκεντρικό σύστημα ισχύει έναντι του ηλιοκεντρικού;


Δεν έχεις παρανοήσει καθόλου Dying Incubus, αυτό ακριβώς πιστεύει Και εδώ και χρόνια δοκιμάζει τις αντοχές μας εδώ με παρόμοιες απόψεις.Νιώθω ξαφνικά ότι έχω τηλεμεταφερθεί στον χρόνο κι είμαι κάπου στην εποχή του Κοπέρνικου...

In anticipation of my resurrection...Γιατί περιορίζεσαι σε εκείνη την εποχή; Μπορείς να πας ακόμα πιο πίσω, στην παγανιστική γεωκεντρική Αίγυπτο.

Γιατί καθολικισμός - γεωκεντρισμό πάνε πακέτο, αφού όλη η αρχαιότητα ήταν γεωκεντρική στην πλειοψηφία;

Για πες την γνώμη σου. Εγώ θεωρώ μιζέρια η Θεοσοφική Εταιρεία να μισεί τον γεωκεντρισμό επειδή στο όνομά του θυσιάζαν οι καθολικοί άτομα στην πυρά.

Δηλαδη αν αύριο εγώ σκοτώσω στο όνομα του David Bowie, θα πρέπει να μισήσεις το πρόσωπο του David Bowie για αυτό που έκανα εγώ?


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 20:40:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ιουλιε,η Ορθοδοξία δεν αποτελεί οργάνωση ούτε θρησκεία,και κακώς πολύ κακώς λέμε "θρήσκευμα:χριστιανός ορθόδοξος".Δεν ήρθε δηλαδή ο Χριστός στην γη να φτιάξει μια ακόμη θρησκεία,δεν ήρθε για να φτιάξει οργάνωση.....Δηλαδή όλη αυτή η οργάνωση που έχει στηθεί - πατριαρχείο, μητροπολίτες, εκκλησίες, συνεργάτες, έμποροι... αποτελεί για σένα τί;
Απλά κερδοσκοπική επιχείρηση;

Τώρα για την λέξη θρησκεία. Ο Χριστός όταν λέει ότι είναι μεσίτης, θρησκεία δεν είναι αυτό; Η επικοινωνία με τον Θεό θρησκεία δεν είναι;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Julius Caesar
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


286 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 20:48:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Julius Caesar  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αν δεν είσαι μέσα τα λέμε άλλη στιγμή.

Πάντως τελειώνοντας για σήμερα να πω ότι αυτό το κόλλημα με τις προσωπικές επιθέσεις δεν γίνεται να γιατρευτεί. Συνεχώς για την άποψη που δεν δέχεται κάποιος, θα επιτίθεται σε αυτόν που την εκφέρει.

Κατά τα άλλα, αρχαία Ελλάδα - λόγος, ελευθερία, δημοκρατία. "Και ξανά προς την δόξα τραβά"

Εγώ άραγε γιατί δεν έχω αυτό το κόλλημα να την πω, όταν ακούω για απειλητικούς σαυράνθρωπους του Γιαχβέ, διαστημόπλοια που προσγειώνονται σε πεζόδρομους της Αθήνας και καφέ εσπρέσσο με μεταμφιεσμένους εξωγήινους;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 20:55:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 21:09:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Διαγραμμένο μέλος
Εσύ δεν ήσουν που μίλαγες για σαύρες που σε απειλούν και ότι έπινες καφέ με εξωγήινα όντα και ότι θα προσγειωθούν στο Θησείο διαστημόπλοια;


Οτι μαλακία σου κατέβει την πετάς.
Φέρε στοιχεία, ότι έγραψα τέτοιες μαλακίες.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

kost
Απενεργοποιημένος Λογαριασμός


3194 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 21:27:28  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους kost  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Καλά πιστεύεις ότι οι πλανήτες είναι ζωντανοί;


Όλοι οι πλανήτες είναι ζωντανές οντότητες, τα'χουμε πει αυτά...για να αποκαλέσουμε κάτι 'ζωντανό' δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχει δύο χέρια, δύο πόδια και τα συναφή...θέλει λίγο ευρύτητα αντίληψης βέβαια για να γίνει αυτό κατανοητό.


Από εκεί και πέρα, άνοιξε κανά κιτάπι να δεις ότι ακόμα και η θρησκεία που πιστεύεις τους πλανήτες τους θεωρούσε ολοζώντανους! η διαφορά είναι ότι από δημιουργηθέντες θεοί -κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη- οι πλανήτες εκπίπτουν σε υποδεέστερους αστρικούς δαίμονες κατά τον χριστιανισμό.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 21:27:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

quote:


Νιώθω ξαφνικά ότι έχω τηλεμεταφερθεί στον χρόνο κι είμαι κάπου στην εποχή του Κοπέρνικου...

In anticipation of my resurrection...Χωρίς να θέλω να προσβάλλω το γεωκεντρικό μοντέλο και τους μύθους ως αντιεπιστημονικούς.

Εννοείται ότι δεν μου κάνεις πλάκα έτσι; Αν είσαι διαχειριστής λογικά γνωρίζεις ότι υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, μια κατηγορία που λέγεται Μύθος Και Θρησκεία. Βρίσκεσαι ακριβώς σε αυτή.

Τί ακριβώς περίμενες να διαβάσεις εδώ; Για την περιγραφή της χημικής ένωσης του έρωτα μεταξύ Δία και Ήρας ή για την μαθηματική εξίσωση των διαστάσεων του Δούρειου Ίππου;

Δεν υπήρχε δηλαδή περίπτωση να βρεις εδώ άτομα που πιστεύουν ότι και οι αρχαίοι;

Απλώς ρωτώ γιατί και εγώ έχω παρανοήσει.Ναι, ε;
Ε, λοιπόν, δεν είχα ιδέα από το 2005 ότι υπάρχει η συγκεκριμένη Κατηγορία Συζητήσεων, σε ευχαριστώ που μου το υπέδειξες!
Για να σε διορθώσω, η συγκεκριμένη Κατηγορία υπάρχει από τις 29/12/2001.
Όσον αφορά στο τι πιστεύεις, φυσικά κι έχεις το δικαίωμα να πιστεύεις ό,τι θέλεις.
Εφόσον το καταθέτεις δημοσίως, θα πρέπει να περιμένεις και τις ανάλογες απαντήσεις, σωστά;
Τουλάχιστον έτσι έχω μάθει πως γίνεται ο διάλογος...

Σχετικά με το σχόλιό μου που σε εξέπληξε, δεδομένου ότι το γεωκεντρικό μοντέλο έχει καταριφθεί εδώ κι αιώνες, είναι πολύ λογικό να νιώσω όπως περιέγραψα όταν κάποιος επιμένει στο μοντέλο αυτό τη σημερινή εποχή.
Εφόσον, όμως, πιστεύεις ό,τι κι οι αρχαίοι, μπορείς να ψάξεις λίγο και το μοντέλο του Αρίσταρχου του Σάμιου.
Είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα συγκριτικά με το γεωκεντρικό.In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 21:31:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Προσωπικά αγαπητέ D.I, αδυνατώ να "συνευρεθώ" νοητικά, με το διαγραμμένο μέλος.Τι κάνουμε λοιπόν?
Η λογική λέει, να μην απαντάμε σε κάθε μπαρούφα του εν λόγω μέλους.
Δεκτόν.
Τι γίνεται όμως, με την αξιοπιστία του φόρουμ στους νέους αναγνώστες?

Φίλτατε ΝΙΚΟΜΑΧΕ πιστεύω πως οι απλοί αναγνώστες μπορούν να έχουν την κριτική ικανότητα να φιλτράρουν ό,τι διαβάζουν, να το επεξεργάζονται και να προκύπτουν στα συμπεράσματά τους.
Ειδικά σε πράγματα που είναι πασιφανή...In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 29/01/2016, 21:48:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το ελπίζω αγαπητέ D.I.
Το ελπίζω.

Ας βλέπουν όμως και σποραδικές αντιδράσεις.
Καλό μας κάνει...

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 22 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.171875
Maintained by Digital Alchemy