Απρίλιος 2003


 
  Τετάρτη 30
Απριλίου
Ιπτάμενος Άγιος - Προστάτης των... πιλότων!

Διαβάστε τα εκπληκτικά σχετικά με τον Αγ. Ιωσήφ του Κοπερτίνο ο οποίος αναφέρεται πως είχε την ικανότητα να κάνει πτήσεις... ακόμη και χιλιομέτρων μακριά από το μοναστήρι του!! Ο Αγ. Ιωσήφ είχε κυνηγηθεί εξαιτίας των αιωρήσεων και των ... πτήσεών του αλλά στα πλαίσια της γενικής αναθεώρησης που κάνει τα τελευταία χρόνια το Βατικανό για την εκκλησιαστική ιστορία και ουσιαστικά για το παρελθόν του, ανακυρήχθηκε πρόσφατα ως "Προστάτης των Πιλότων".

Περισσότερα

 
Οδηγίες για ασφαλή διάσχιση μιας Μαύρης Τρύπας (!!!)

Από τότε που η ύπαρξη των Μαύρων Τρυπών έχει προβλεφθεί θεωρητικά από τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας, και από τότε που διαπιστώθηκε - θεωρητικά - ότι μια Μαύρη Τρύπα θα μπορούσε να αποτελέσει το πέρασμα - σαν ένα χωροχρονικό τούνελ - προς ένα διαφορετικό σύμπαν, το ταξίδι αυτό υπήρξε το όνειρο πολλών θεωρητικών φυσικών. Μόνο που κάποιοι παράγοντες καθιστούσαν αυτό το πέρασμα μέσα από μια Μαύρη Τρύπα, άκρως απαγορευτικό. Τώρα όμως ο φυσικός Lior Burko απ' το πανεπιστήμιο της Utah, υποστηρίζει ότι ένα τέτοιο ταξίδι δεν είναι θεωρητικά αδύνατο. Μάλιστα προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των πιθανών κινδύνων ενός τέτοιου τολμήματος!!

Περισσότερα

 
Εγγραφή στα NewsLetters του ESOTERICA.gr !

Και μην ξεχνάτε αυτήν τη δυνατότητα...
Εάν θέλετε να λαμβάνετε τα ενημερωτικά NewsLetters με τα σημαντικότερα νέα (και πολλές εκπλήξεις) του ESOTERICA.gr μπορείτε να εισάγετε την e-mail σας διεύθυνση στο αντίστοιχο πεδίο (...δεξιά, κάτω από τις Κατηγορίες Άρθρων)

 

 
  Σάββατο 26
Απριλίου
Καλή Ανάσταση !!

Ένας χρόνος μετά και, δυστυχώς, η κατάσταση δεν φαίνεται να έχει αλλάξει... Ίσως κιόλας να έχει επιδεινωθεί! Οι άνεμοι του πολέμου και του φανατισμού συνεχίζουν και φυσάνε, όλο και πιο δυνατά, όλο και πιο τρελά... Η ανθρωπότητα ακόμη πιο ανήμπορη, πιο ανυπεράσπιστη, πιο... αμέτοχη! Ευτυχώς, μέσα από το πρίσμα των τεκταινόμενων στο ESOTERICA.gr τα πράγματα φαντάζουν πιο αγνά, πιο ανθρώπινα και σαφώς πιο δυναμικά!

Το μήνυμα, λοιπόν, παραμένει το ίδιο:

Εμείς ελπίζουμε τα μηνύματα Αγάπης που έφεραν στην ανθρωπότητα ανά τους Αιώνες τα φωτισμένα της Τέκνα, να εξακολουθούν να βρίσκουν ανταπόκριση στις καρδιές μας. Ευχόμαστε σε όλους, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και λατρευτικών σχημάτων, να εμβαθύνουν στο εσωτερικό νόημα αυτών των ιδεών και να τις ενσαρκώνουν με ολοένα και καλύτερο τρόπο σε πράξεις!

Ευχόμαστε ακόμη να αποτελούν τέτοιες στιγμές την ευκαιρία για να ξεπερνιούνται οι προκαταλήψεις, οι μισαλλοδοξίες και τα οποιαδήποτε πλασματικά όρια, για να είναι πραγματικά δυνατό να ακολουθήσουμε τον δρόμο της πνευματικής ΑΝΑ-Σ-ΤΑΣΗΣ που μας προτείνουν τα πολύτιμα Άνθη της Ανθρωπότητας σε όλες τις εποχές. Αυτοί οπωσδήποτε είχαν ξεπεράσει τους περιορισμούς τους ... Ας δώσουμε για λίγο στον εαυτό μας το περιθώριο για να αναρωτηθούμε: "εμείς τι έχουμε κάνει;"

 
"Το ΠΑΣΧΑ"

Μία μικρή, αλλά ιδιαίτερα κατατοπιστική αναδρομή στις "ρίζες" της γιορτής, στα έθιμα και στους συμβολισμούς της!

από το Μέλος και Συντονιστή των Forums, ΠΛΩΤΙΝΟ!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ"

Περισσότερα

 
"ΧΕΝΡΥ ΣΤΗΗΛ ΟΛΚΟΤΤ" - Ο πρώτος πρόεδρος της
Θεοσοφικής Εταιρίας

Μία σύντομη ματιά στην ζωή και το έργο μιας σημαντικής προσωπικότητας στην ιστορία του Εσωτερισμού!!

από το Μέλος και Συντονιστή των Forums, Κέλσο!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ"

Περισσότερα

 
Κόσμοι και Γαλαξίες, γερνάνε πριν την ώρα τους !!

Μήπως πρέπει να ξαναγραφτεί η ιστορία του σύμπαντος;

Μια νέα εικόνα αρχίζει να διαμορφώνεται μπροστά στα μάτια των επιστημόνων που παρακολουθούν το αχανές Σύμπαν. Μπροστά στα μάτια τους κάποιοι νέοι γαλαξίες «ωριμάζουν» με ραγδαίο ρυθμό, σε ένα Σύμπαν που με βάση τις επικρατούσες θεωρίες είναι πολύ φρέσκο. Μάλιστα κάποιοι απ’ αυτούς έχουν ήδη αποκτήσει μέγεθος όμοιο με αυτό των μεγαλύτερων γαλαξιών του Σύμπαντος.

Περισσότερα

 
Αναζητώντας Εξωγήινους

Ο μικροβιολόγος της ΝΑΣΑ, Κένεθ Νίλσον και η ομάδα του προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να οργανώσουν μια έρευνα χωρίς να ξέρουν όμως τι είδους ζωή αναζητούν. Υποστηρίζουν ότι τα βίο-ίχνη θα είναι το κλειδί για την έρευνα περιοχών που ίσως φιλοξενούν κάποιο είδος ζωής. Αυτά τα ίχνη μπορεί να περιλαμβάνουν ενδιαφέρουσες χημικές συνθέσεις, δομές ή κινήσεις με νόημα ή αξιοσημείωτους τύπους ενέργειας.

Περισσότερα

 

 
  Πέμπτη 24
Απριλίου
Το Σάβανο του Τορίνο στον... Άρη !!!

Μια εκπληκτική σύμπτωση, μια φάρσα ή κάτι άλλο; Προσανατολιζόμαστε, βέβαια, σαφώς προς την πρώτη εκδοχή...
όμως, διαβάστε την είδηση που αναφέρεται στις εκπληκτικές ομοιότητες ανάμεσα σε δύο απ’ τις πιο διάσημες, ανεξήγητες εικόνες, την αποτύπωση πάνω στο λεγόμενο "Σάβανο του Τορίνο" και τον σχηματισμό που μοιάζει(;;) με πρόσωπο από την περιοχή Κυδωνία της επιφάνειας του Άρη, για να βγάλετε και εσείς τα συμπεράσματά σας!


Περισσότερα

 
Γευθείτε... τα Μυστικά του Πυθαγόρα!!!

Πάνω από 2500 χρόνια πριν, ο μεγάλος Πυθαγόρας, δημιούργησε ένα σύστημα ασκήσεων που μπορούσαν να βοηθήσουν τον άνθρωπο να αναπτύξει εξαιρετικές ικανότητες. Ο Πυθαγόρας είναι εξίσου παγκόσμια γνωστός σαν μεγάλος μύστης της αρχαιότητας, ιδρυτής της Πυθαγορικής σχολής, που αργότερα καταστράφηκε από τους εχθρούς της...

Στη Ρωσία, παρόλο που η εσωτερική διδασκαλία απαγορεύτηκε για μια πολύ μεγάλη περίοδο, οι ψυχο-τεχνικές μέθοδοι του Πυθαγόρα αναγεννήθηκαν στο τέλος της δεκαετίας του 1900. Ο διάσημος οικονομολόγος και φιλόσοφος της Μόσχας Βλάντιμιρ Μανουίλοφ μελέτησε αρκετές μεθόδους του Πυθαγόρα και στα απομνημονεύματά του παρουσιάζεται ο μεγάλος Έλληνας Σοφός να λέει:

«Δεν δημιούργησα εγώ όλα όσα διδάσκω τώρα. Είμαι απλά ένας από τους χιλιάδες ακόλουθους των σοφών ανδρών από την χαμένη Ατλαντίδα. Αυτή η γνώση συλλέχτηκε από τους Αιγύπτιους Ιερείς και τους Κρήτες μύστες» !

Περισσότερα

 
"Πρώτοι Αριθμοί": Ισορροπώντας ανάμεσα στην Τύχη και στον Νόμο

Αν και μέχρι τώρα το να εντοπιστεί ένας – όλο και μεγαλύτερος – πρώτος ακέραιος θεωρούνταν μια επίπονη διαδικασία που οδηγούσε τελικά στην εύρεση ενός ακέραιου που ήταν «χωμένος τυχαία» μέσα στο χάος των ακεραίων, τώρα κάποιοι φυσικοί φαίνεται ότι έφτασαν με... τυχαίο τρόπο στη διαπίστωση ότι, οι πρώτοι αριθμοί δεν εμφανίζονται τελικά τόσο... τυχαία στην ακολουθία των αριθμών. Αντίθετα ο Pradeep Kumar απ’ το πανεπιστήμιο της Βοστόνης κατάφερε να εντοπίσει μια κρυμμένη τάξη στην κατανομή τους !

Περισσότερα

 
Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ", 4 Βιβλία !

Έχουμε σήμερα 4 Νέες Βιβλιοπαρουσιάσεις από τις Εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ":

· Ο 12ος ΠΛΑΝΗΤΗΣ
Συγγραφέας: ZECHARIA SITCHIN

· ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ ΒΙΒΛΙΑ
Συγγραφείς: Παντελής Γιαννουλάκης, Γιώργος Στάμκος, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, Λουκάς Καβακόπουλος, Νίκος Κανακάρης, Λένα Αδαμοπούλου, Χρήστος Ζ. Κώνστας, Jonathan Bright, Χρήστος Ρίζος, Χρήστος Οικονομίδης

· ΜΕΤΑ-ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ
Συγγραφέας: Γιώργος Στάμκος

...και από τη σειρά Βιβλίων, "Φανταστική Βιβλιοθήκη", Εκδόσεις Terra Nova:
· Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΚΟΣΑ
Συγγραφέας: ΑΜΠΡΟΟΥΖ ΜΠΗΡΣ

από τις εκδόσεις "ΜΕΤΑΕΚΔΟΤΙΚΗ - ΑΡΧΕΤΥΠΟ".

Διαβάστε περισσότερα για τα παραπάνω βιβλία!
Νέες Εκδόσεις ...

 

 
  Δευτέρα 21
Απριλίου
Αρχαία τούνελ ξωτικών(;) στη Νέα Ζηλανδία

Οι γηγενείς Μαορί ισχυρίζονται ότι το σύμπλεγμα από αρχαία τούνελ και σπηλιές που βρίσκονται στη Νέα Ζηλανδία και ήρθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, έχουν κατασκευαστεί από ντόπια "μικρά ανθρωπάκια", όμοια με νάνους και ξωτικά, που κατοικούσαν εκεί πριν απ' αυτούς!!

Περισσότερα

 
Μήπως οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι σέβονταν(...τελικά) τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Η συνηθισμένη άποψη για τον μεγαλειώδη Αιγυπτιακό Πολιτισμό, δυστυχώς, είναι ότι βασίστηκε στην καταπίεση των μαζών (σε αντίθεση με τους λίγους "προνομιούχους" του ιερατείου και της κυβέρνησης) κσι στο "μοντέλο" της δουλείας για να επιτύχει τα Θαυμάστα κατορθώματα που ένα μέρος τους μας γνέφει έως και σήμερα μέσα από την αχλή του χρόνου...

Ευτυχώς βέβαια που τις τελευταίες δεκαετίες αρκετές αρχαιολογικές ανακαλύψεις έρχονται να ανασκευάσουν εντελώς και χωρίς καμία σοβαρή αμφισβήτηση αυτές τις λανθασμένες πεποιθήσεις! Διαβάστε μερικές διαπιστώσεις του Μαχμούντ Ζανάτι, καθηγητή Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Νόμου, οι οποίες γκρεμίζουν το απολυταρχικό και αυστηρό μοντέλο που έχουμε κατά κανόνα υπ’ όψιν μας...

Περισσότερα

 

 
  Σάββατο 19
Απριλίου
!! Μάιος 2003 - Περιοδικό ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ !!

Το τεύχος Νο 177 του περιοδικού ΑΝΕΞΗΓΗΤΟ για τον Μάιο του 2003 κυκλοφορεί ήδη! Από τον κόσμο των Παγκοσμίων Συμβόλων η Σπείρα και ο Σταυρός, από τον χώρο της Κρυπτο-Αρχαιολογίας ο Συσσωρευτής της Βαγδάτης, εξωγήινη έρευνα στην πρώην Σοβιετικη Ένωση, πασχαλινά έθιμα και οι ευεργετικές επιδράσεις της νηστείας, Μυστικισμός στο Ισλάμ, είναι κάποια από τα πολλά, εξαιρετικά θέματα του καινούργιου τεύχους!

Ανεξήγητο (Ειδική Συνεργασία)

 

 
  Πέμπτη 17
Απριλίου
Σβάστικα: Ένα μισητό αλλά και παρεξηγημένο σύμβολο

Η Σβάστικα είναι ίσως το πιο παρεξηγημένο σύμβολο στην ιστορία...

Πόσο «κακό» όμως είναι ένα σύμβολο; Πόσο «ναζιστική» είναι η σβάστικα; Μια πιο προσεκτική μελέτη δείχνει ότι η σβάστικα είναι απλά το «θύμα» της χρήσης της απ’ τους Ναζί, ότι δεν είναι και πολύ… ναζιστική και ότι ακόμα και σήμερα χρησιμοποιείται από τους ίδιους τους… «συμμάχους» που την κατάργησαν!!

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ"

Περισσότερα

 
Χρωματοθεραπεία - Οι θεραπευτικές ιδιότητες των χρωμάτων

"Οι Πολιτισμοί του Μυστηρίου γνώριζαν καλά την τέχνη αυτή γι' αυτό και πάντα μπορούσαν να αντλήσουν δύναμη, ενέργεια και χαρά από τον ίδιο τον Ήλιο. Τα ιερά χρώματα, Κόκκινο, Κίτρινο και Μπλε, που από τους συνδυασμούς τους δημιουργούνται όλα τα άλλα, ευεργετούσαν τους ανθρώπους σε Σωματικό, Ψυχολογικό και Νοητικό επίπεδο."

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ"

Περισσότερα

 

 
  Τρίτη 15
Απριλίου
Η "Μουσική των Σφαιρών" από τη NASA !

Ήδη από τον 6ο αιώνα π.Χ. ο Πυθαγόρας είχε μιλήσει για τη «Μουσική των Σφαιρών», αναφερόμενος στους ήχους και στις δονήσεις γενικότερα που παρήγαγαν τα ουράνια σώματα.

Τώρα έρχεται η NASA να αναπαραγάγει το φαινόμενο παρουσιάζοντας ένα κονσέρτο που αποτελεί ουσιαστικά μια σύνθεση ήχων του διαστήματος. Οι ήχοι που συνθέτουν το κονσέρτο προέρχονται από πλανήτες που προσπέρασε το διαστημόπλοιο “Voyager”, όπως ο Κρόνος, ο Ουρανός και ο Ποσειδώνας, καθώς και ήχους εμπνευσμένους από τη δραστηριότητα του Ήλιου.

Εκπληκτικό; Πράγματι!!

Περισσότερα

 
Χιλιανοί ανακάλυψαν ένα UFO που ακολουθούσε το Columbia

Μια ομάδα Χιλιανών ερευνητών διατύπωσε μια νέα εκδοχή για την πτώση του Κολούμπια, την οποία συνδέει με ένα αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο αντικείμενο (ΑΤΙΑ) που ανιχνεύτηκε να «συνοδεύει» το διαστημικό λεωφορείο σε στιγμές της πτήσης του...

Περισσότερα

 

 
  Κυριακή 13
Απριλίου
Απατεώνας της Wall Street ή "Ταξιδιώτης του Χρόνου" ;;

Ο λόγος για τον 44χρονο Andrew Carlssin ο οποίος συνελήφθη στις 28-1-2003 αφού όλοι πια στη Wall Street ήταν πεπεισμένοι ότι ... "κάποιο λάκκο είχε η φάβα". Ο μόνος τρόπος να είχε πετύχει, με αρχικό κεφάλαιο μόνο $800, πραγματικά υπέρογκα κέρδη σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα θα έπρεπε να ήταν κάποια υποκλοπή πληροφοριών. Όλα τα σημάδια έδειχναν μια καλοστημένη κομπίνα. Όμως ο Carlssin ξάφνιασε τους πάντες στην 4ωρη κατάθεσή του, ισχυριζόμενος ότι δεν υπέκλεψε καμία πληροφορία, απλά γνώριζε για την εξέλιξη των συναλλαγών επειδή ο ίδιος ήταν ένας "ταξιδιώτης του χρόνου", ένας άνθρωπος που ήρθε απ' το μέλλον !!!

Περισσότερα

 
H Γη αλλάζει τους μαγνητικούς της πόλους. Μήπως κινδυνεύουμε;

Εδώ και 800.000 χρόνια, οι γραμμές του μαγνητικού πεδίου της Γης βγαίνουν από το Νότιο Πόλο και μπαίνουν από το Βόρειο Πόλο, δημιουργώντας ένα γιγάντιο μαγνητικό δίπολο. Αλλά τώρα, σύμφωνα με δεδομένα των δορυφόρων, στην νοτιοανατολική πλευρά της Αφρικής έχει γεννηθεί ένα μαγνητικό πεδίο αντίθετης φοράς με το μαγνητικό δίπολο της γης, στοιχείο που υποδεικνύει μία πιθανή απαρχή αντιστροφής των Μαγνητικών Πόλων.

Οι γεωφυσικοί μάλιστα, μελετώντας τα αρχαία πετρώματα υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο έχει ήδη γίνει 3 ή 4 φορές στην ιστορία της γης!!


Περισσότερα

 
Το Μαγνητικό Πεδίο της Γης αλλάζει επικίνδυνα !!

"Και ξαφνικά ο πυρήνας της Γης σταμάτησε να περιστρέφεται !!! Η κατάρρευση του μαγνητικού πεδίου της Γης που προκαλείται έχει ως επακόλουθο σημαντικές καταστροφές: φοβεροί κεραυνοί πέφτουν στη Γη, οι βηματοδότες σταματούν ... και άλλα περίεργα και τραγικά ! Μπροστά στον τρομερό κίνδυνο, η κυβέρνηση των Η.Π.Α. στέλνει μια αποστολή σε βάθος 1.800 μιλίων μέσα στη Γη, ώστε να αποκαταστήσει τη λειτουργία του μαγνητικού πεδίου της Γης!!"

Αλλά μην ανησυχείτε. Πρόκειται απλά για το σενάριο μιας νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας με τίτλο "The Core" ("Ο Πυρήνας") που προβάλλεται στις κινηματογραφικές αίθουσες αυτήν την εποχή...

Περισσότερα

 
Μέντιουμ επικοινωνούν με την πριγκίπισσα Νταϊάνα (;;)

Ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα με τίτλο "The Spirit of Diana" («Το πνεύμα της Νταϊάνα»), πρόκειται να μεταδοθεί σύντομα. Θα παρουσιάζει μια επαφή με το πνεύμα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που τόσο πολύ αγαπήθηκε στη Βρετανία και που ο ξαφνικός θάνατός της έχει αφήσει πολλά ανοικτά ερωτηματικά και υπόνοιες.

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 9
Απριλίου
Παραψυχολογικές Δυνάμεις στις Πολεμικές Τέχνες

Διαβάστε το εξαιρετικό άρθρο του Συνεργάτη μας κου Γιώργου Απέργη!

Μία αναφορά σε μερικά από τα κυριότερα Συστήματα Παραδοσιακών Πολεμικών Τεχνών, με σκοπό την κατανόηση των διαφορών μεταξύ των Εσωτερικών Πολεμικών Τεχνών και των λεγόμενων εξωτερικών, αλλά και μία έρευνα ανεύρεσης στοιχείων για την ύπαρξη δυνάμεων μέσα σ' αυτά τα παραδοσιακά συστήματα. Αυτών των δυνάμεων που μπορούν να ονομαστούν παραψυχολογικές, άμεσα συνδεδεμένες με τον απέραντο, αόρατο κόσμο που μας περιβάλλει, μέρος του οποίου είναι κι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Ένα άρθρο από την Κατηγορία άρθρων μας,
"ΨΥΧΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΠΑΡΑΨΥΧΟΛΟΓΙΑ"

Περισσότερα


 
  Δευτέρα 7
Απριλίου
Το αίνιγμα της "μπαταρίας της Βαγδάτης"

Βέβαια η είδηση αυτή θα μπορούσε να έχει και τον τίτλο:

"Ο Ηλεκτρισμός... επιστρέφει στην Βαγδάτη"

Ένα κάπως... πικρόχολο λογοπαίγνιο, το παραδεχόμαστε!
Δεν αποτελεί όμως λογοπαίγνιο ούτε φανταστική υπόθεση το ότι η πολιτισμική κληρονομιά του Ιράκ είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός για την ανθρωπότητα, καθώς στην κοιλάδα του Τίγρη και του Ευφράτη έχουμε πανάρχαια δείγματα γραφής της ανθρωπότητας, την εφεύρεση του τροχού, αλλά και τις πρώτες ηλεκτρικές κυψέλες !

Ας ελπίσουμε ότι θα αποφευχθούν οι καταστροφές στα ανεκτίμητα κειμήλια των αρχαίων Σουμερίων, Βαβυλωνίων κ.λπ., ανάλογες με αυτές που επέφεραν οι Ταλιμπάν, στην δική τους εκδοχή του εκπολιτισμού και της κάθαρσης που "διέπραξαν" στην περιοχή που τοποθετείται το τωρινό Αφγανιστάν...

Περισσότερα

 
Μια μακάβρια προφητεία: Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος και οι Ιππότες της Κολάσεως

Πολλά έχουν γραφτεί για τις μυστικιστικές και αποκρυφιστικές βάσεις του Ναζισμού και τα σύμβολα που είχε οικειοποιηθεί ο Χίτλερ από αρχαίους πολιτισμούς. Σύμβολα όπως η σβάστικα που είχαν χρησιμοποιηθεί από αρχαίους πολιτισμούς όπως οι Αιγύπτιοι και οι Βαβυλώνιοι σαν εικόνα της ηλιακής ενέργειας ή σαν σύμβολα θεών όπως στην Ινδία, την Ελλάδα, την Σκανδιναβία (ακόμα και σαν σύμβολο του Ιησού στις πρώτες χριστιανικές κατακόμβες).

Μια προφητεία εκείνης της εποχής μας προβληματίζει ιδιαίτερα σήμερα..
.

Περισσότερα

 

 
  Παρασκευή 4
Απριλίου
Αναζητώντας Τρομοκράτες με... Ραβδοσκοπία!!!

"Η ραβδοσκοπία είναι γνωστή σαν μέθοδος εντοπισμού νερού, πολύτιμων μετάλλων, θησαυρών, υπόγειων καναλιών, ακόμα και αγνοούμενων ανθρώπων. Καθώς όμως φουντώνει καθημερινά στις Η.Π.Α. η ανησυχία για πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες ως αντίποινα για την επέμβαση στο Ιράκ, κάποιοι σκέφτηκαν να χρησιμοποιήσουν τη ραβδοσκοπία για εντοπισμό πιθανών τρομοκρατών."

...λέτε να χρησιμοποιηθεί η μέθοδος αυτή και για την εύρεση των "κρυμμένων όπλων";; Για την ώρα πάντως, φαίνεται πως θα χρειάζονταν και κάποια ικανότητα... "υλοποίησης" ταυτόχρονα!

Περισσότερα

 
Άγαλμα της Παναγίας στην Βενεζουέλα δακρύζει... για τον Πόλεμο στο Ιράκ!

Μία από αυτές τις ειδήσεις που, αργά ή γρήγορα, σχεδόν πάντα εμφανίζονται σε τέτοιες καταστάσεις! Τα σχόλια, δικά σας.

"Εκατοντάδες καθολικοί στη Βενεζουέλα συγκεντρώθηκαν για να δουν από κοντά ένα άγαλμα της Παναγίας που ξαφνικά άρχισε να δακρύζει ... με δάκρυα από αίμα. Το άγαλμα βρίσκεται στο κολέγιο Belen στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας."

Περισσότερα

 

 
  Τετάρτη 2
Απριλίου
Αφιέρωμα στον Sri Aurobindo

Παρουσιάζουμε σήμερα 3 εκπληκτικά κείμενα του μεγάλου Ινδού Φιλοσόφου Sri Aurobindo (1872-1950).

Διαβάστε οπωσδήποτε τα 3 καινούργια μας άρθρα, αφιερωμένα σε ένα από τα φωτεινότερα πνεύματα των τελευταίων αιώνων!!

Sri Aurobindo:

· Η Αιτία του Κακού
· Μοίρα και Ελεύθερη Βούληση
· Άνθρωπος: Δούλος ή Ελεύθερος;


Ευχαριστούμε την φίλη μας Κάθυ από την Αυστραλία για την μετάφρασή των άρθρων.

Τρία άρθρα από την Κατηγορία άρθρων μας "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ"

 
Το "Α Ν Τ Ι Ο" (;;;;;)

Πιστεύουμε ότι θα έχετε ήδη καταλάβει ότι το χτεσινό μας "ΑΝΤΙΟ" ( ) ήταν ένα κακόγουστο πρωταπριλιάτικο αστείο! Ο Υπεύθυνος πάντως γι'αυτό μας "είπε" πραγματικά αντίο...

Αποφασίσαμε όμως, ως πράξη αβρότητας και θέλοντας να απλώσουμε χέρι συμφιλίωσης προς τους φανατικούς μας εχθρούς και τους άσπονδους φίλους μας (αν κάνουμε κάπου λάθος, παρακαλούμε να μας το πείτε...), να διατηρήσουμε το συγκεκριμένο αρχείο της "ντροπής" για να το χαρούν όσο επιθυμούν. Ίσως κάνουν το λάθος και μπουν και στις ομάδες Συζήτησης τελικά, ποιος ξέρει...

Α Ν Τ Ι Ο

 

 
  Τρίτη 1
Απριλίου
Το "Α Ν Τ Ι Ο"

Αγαπητοί Φίλοι μας, δυστυχώς έχουμε ένα, όχι και τόσο ευχάριστο ΝΕΟ να σας παρουσιάσουμε σήμερα...


Τα πολλά λόγια όμως περιττεύουν
...
Περισσότερα

 

 





 
  Αρχείο ΝΕΩΝ