ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Γήινοι και Εξωγήινοι
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 41
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 17/12/2013, 16:59:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το 2012 κατέδειξαν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες, έχουμε πλέον εισέλθει στην οδό της εξαφάνισης, αφού για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις κατήλθαν στις 100.371 (από τις οποίες 15.420 ήταν γεννήσεις αλλοδαπών, δηλ. οι γεννήσεις από τις Ελληνίδες ήσαν μόλις 84.851!!!), και οι θάνατοι ανήλθαν στους 116.670 για πρώτη φορά ουσιαστικώς από το 1921 (με εξαίρεση το 1932 που είχαν ανέλθει στους 117.593, πλην όμως οι γεννήσεις του έτους αυτού ήσαν 185.523, δηλ. υπήρχε μία υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων κατά 66.930)!!!

Ουδέποτε άλλοτε η Ελλάδα είχε τόσο μικρό αριθμό γεννήσεων και επί συνόλου 220 κρατών ευρίσκεται στην 199η θέση.

Πρόκειται περί πρωτοφανούς καταντήματος. Η Ελλάδα πλέον βαδίζει στο τέλος της ιστορίας της, όταν μάλιστα το 20% του πληθυσμού της αποτελείται από ηλικιωμένους άνω των 65 ετών και ουδεμία ελπίδα διαφαίνεται στον ορίζοντα ότι μπορεί ν΄ανατραπεί αυτή η ήδη υπάρχουσα εφιαλτική κατάσταση.

Είμαι 62 ετών και ενώ έχω λάβει μέρος στο σύνολο των εκλογικών αναμετρήσεων, εκτός από μιας, εκλογική αναμέτρηση τοπικής αυτοδιοίκησης, που ήμουν εκτός Ελλάδας, και μόνο μία φορά έχω λάβει μέρος σε Δημοψήφισμα, το Δημοψήφισμα αυτό δε το έκανε μη εκλεγμένη Ελληνική Κυβέρνηση !!!!!

Οι νεότεροι από εμένα δεν έχουν ουδεμία πιθανότητα, με τα σημερινά δεδομένα να λάβουν μέρος, σε κανένα Δημοψήφισμα, δηλαδή ποτέ στην ζωή σας δεν θα λάβετε μέρος στα κοινά, ποτέ δεν θα αισθανθείτε τι εστί Δημοκρατία.

Αν δεν κάνω λάθος Δημοψήφισμα σημαίνει συμμετοχή στα κοινά, δηλαδή Δημοκρατία και αν δεν κάνω λάθος η χώρα που ζούμε όλοι μας, ονομάζετε «Ελληνική Δημοκρατία».

Δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν ένα νοήμον όν ( ο Έλληνας Άνθρωπος ) στο οικογενειακό του και στο φιλικό του περιβάλλον να συμπεριφέρεται Δημοκρατικά, δηλαδή να λαμβάνει αποφάσεις από κοινού, και στο ευρύτερο κοινωνικό και πολιτειακό του περιβάλλον να συμπεριφέρεται Ολιγαρχικά.

Αν υπάρχει κάποιος ψυχίατρος, κοινωνιολόγος κλπ. που τα διαβάζει αυτά, παρακαλώ πολύ να μου απαντήσει, αν θέλει, στο ποιο πάνω ερώτημα μου.

Τελικά ποιοι είναι τα UFO οι Εξωγήινοι ή οι Γήινοι ;;;;;;;;

Είσαι πλέον υπεύθυνος εσύ, ΝΑΙ ΕΣΥ που με διαβάζεις τώρα για το μέλλον των παιδιών σου και δυστυχώς και για το μέλλον των παιδιών μου, δες την Ελληνική Βουλή, ότι και αν έχεις ψηφήσει, αλλά δες και αυτούς που είχαν λάβει μέρος στις τελευταίες εκλογές και δεν μπήκαν στην Ελληνική Βουλή, αν είχες ψηφήσει κάποιον από αυτούς, κανένας δεν λέει για Δημοκρατία, κανένας τους δεν μιλά για κοινές αποφάσεις, κανένας τους δεν είναι έχει ουδεμία σχέση με την Δημοκρατία.

Ίσος η μοναδική λύση είναι να ξεκινήσετε ΤΩΡΑ, να μαζευτείτε 10,20,50 δεν γνωρίζω πόσοι και να κάνετε ένα κόμμα, κίνημα κλπ. που να μην αποδέχεται ΤΙΠΟΤΑ (Νόμο, απόφαση, Σύνταγμα) αν δεν έχει υπερψηφιστεί από την πλειοψηφία των Ελληνίδων και των Ελλήνων πολιτών, και μόνο η πιθανή ύπαρξη σας θα τρομοκρατήσει τους Ολιγάρχες, θα είναι το αντίπαλο δέος των Ολιγαρχών.

Φυσικά κα δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ και στις τεράστιές ευθύνες που έχει η Ελληνική Εκκλησία, ΑΛΗΘΕΙΑ που είναι η διδασκαλία της Ισότητας, της Αγάπης, της Δικαιοσύνης του Ιησού Χριστού στην σημερινή Ελληνική Εκκλησία ;;;;;

Κάνε κάτι τώρα, ξεκίνα να παίρνεις ΕΣΥ τις αποφάσεις που σε αφορούν, σταμάτα να ανέχεσαι να αποφασίζουν άλλοι για σένα, χωρίς εσένα.

Τελικά Νικόμαχος και λοιποί / ες συνφορήτες, μάλλον έχει δίκαιο η Ιστορική πλευρά των Σαυροειδών, ότι δηλαδή το ανθρώπινο είδος του πλανήτη Γή, είναι η ποίο υποδεέστερη φυλή του σύμπαντος, δηλαδή μας θεωρούν απλά άνευ συνείδησης ΖΩΑ, και ότι οι μοναδικοί προορισμοί της ανθρώπινης φυλής του πλανήτη Γη, κάνει μόνο για τροφή και για αναπαραγωγή δούλων.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3359 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 00:01:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για το 2012 κατέδειξαν ότι η Ελλάδα και οι Έλληνες, έχουμε πλέον εισέλθει στην οδό της εξαφάνισης, αφού για πρώτη φορά από το 1921 οι γεννήσεις κατήλθαν στις 100.371 (από τις οποίες 15.420 ήταν γεννήσεις αλλοδαπών, δηλ. οι γεννήσεις από τις Ελληνίδες ήσαν μόλις 84.851!!!), και οι θάνατοι ανήλθαν στους 116.670 για πρώτη φορά ουσιαστικώς από το 1921 (με εξαίρεση το 1932 που είχαν ανέλθει στους 117.593, πλην όμως οι γεννήσεις του έτους αυτού ήσαν 185.523, δηλ. υπήρχε μία υπεροχή των γεννήσεων έναντι των θανάτων κατά 66.930)!!!

Ουδέποτε άλλοτε η Ελλάδα είχε τόσο μικρό αριθμό γεννήσεων και επί συνόλου 220 κρατών ευρίσκεται στην 199η θέση.Το παραπάνω κείμενο που κυκλοφόρησε Σεπτέμβριο/Οκτώβριο και πολλές φορές κακοποιήθηκε στο διαδίκτυο
(ή στην καλύτερη) οικειοποιήθηκαν οι απανταχού σύλλογοι πολυτέκνων, ιερέων, πολιτικών
κι άλλων συναφών κυκλωμάτων,
με είχε βάλει σε σκέψεις, μια και είχα μια εντελώς διαφορετική εικόνα (πολύ χειρότερη είναι η αλήθεια)
για τους δείκτες πληθυσμού στην Ελλάδα.
Με τράβηξε το βαρύγδουπο "για πρώτη φορά ουσιαστικώς από το 1921"
λέω: μπα, κάτι δεν πάει καλά, ποιο 2012(?) αυτό το πρόβλημα το έχουμε απο το 60-70!
Με μια πολύ εύκολη αναζήτηση πληροφοριών τότε απο την ΕΛ.ΣΑΤ.
είχα επιβεβαιωθεί απο τον πρώτο πίνακα που έπεσα πάνω, οτι ο πληθυσμός μειώνετε την τελευταία δεκαετία (μου αρκούσε αυτό) και οχι μόνο το 2012

Από τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. και της Eurostat για τις γεννήσεις και τους θανάτους στη χώρα μας τη δεκαετία 2001-2010 προκύπτει ότι η φυσική αύξηση του πληθυσμού (δηλαδη γεννήσεις μείον θάνατοι)
ολόκληρη τη δεκαετία αυτή ήταν 39.472 άτομα.
Η φυσική αυτή αύξηση του πληθυσμού οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ οι θάνατοι των Ελλήνων τη δεκαετία αυτή ξεπερνούσαν τις γεννήσεις από Ελληνίδες μητέρες, δηλαδή σημειώθηκε φυσική μείωση των Ελλήνων,
οι γεννήσεις από αλλοδαπές μητέρες υπερκάλυψαν τη μείωση αυτή.

Γι αυτό να προσέχετε τι διαβάζετε στο διαδίκτυο.

Παρόλο που το μόνο σίγουρο είναι οτι υπάρχουν εξωγήινοι,
το να φτάσουμε να ξέρουμε και το χρώμα των εσωρούχων τις κάθε "φυλής" απέχει παρασάγγας απο την πραγματικότητα.

Ευτυχώς το internet είναι το μοναδικό μέσο που σου δίνει το δικαίωμα... να το αμφισβητήσεις εκ των έσω!


Πηγές:
ΕΛ.ΣΤΑΤ.
Eurostat
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

τα περί εξωγήινων: αποτελούν αυθαίρετη δημιουργία πρωτότυπων ιδεώνnot asked to learn how deep the secrets ... there are no
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 00:56:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

τα περί εξωγήινων: αποτελούν αυθαίρετη δημιουργία πρωτότυπων ιδεών

Δηλαδή, είσαι σίγουρος 100% και πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι δεν υπάρχουν Σαυροειδείς στην Γή?


Υ.Γ
Ξέρω τι θα μου πείς.
Ξέρω όμως, ότι ήδη έχεις προμηθευθεί αλεξίπτωτο, μαζί με το εφεδρικό.
Τ 12 είναι ή νεότερο?

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1577 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 09:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν υπάρχει κάποιος ψυχίατρος, κοινωνιολόγος κλπ. που τα διαβάζει αυτά, παρακαλώ πολύ να μου απαντήσει, αν θέλει, στο ποιο πάνω ερώτημα μου

Δεν ειμαι ουτε το ενα ουτε κα το αλλο

Θα πω ομως ξανα κατι που το εχω ξαναπει


Για οτιδηποτε συμβαινει υπαρχει καποια αιτια


Εμεις μπορει να εχουμε στο μυαλο μας χιλια δυο !!!!


Πως θα επρεπε η πως δεν θα επρεπε να ειναι τα πραγματα !!


Ο μονος μαρτυρας της πραγματικοτητας ειναι η ιδια η πραγματικοτητα


Οταν κατι γινεται ,η δεν γινεται, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΙΤΙΑ

Και αυτο βεβαια ισχυει και για το ''παραπονο'' σου -μας ,στο γιατι ο κοσμος δεν ξεσηκωνεται

Καποια η καποιες αιτιες βρισκονται πισω απο την αδρανεια του λαου μας


Την αιτια πρεπει ο καθενας να την βρει μονος του ......η απλα να πραξει ;


Δυσκολο το βλεπω !!!!


Η χειραγωγηση των μαζων ειναι μια ευκολη υποθεση για αυτους που γνωριζουν πως να το κανουν


Το εχουμε δει και συνεχιζουμε να το βλεπουμε!!!


quote:
Είσαι πλέον υπεύθυνος εσύ, ΝΑΙ ΕΣΥ που με διαβάζεις τώρα για το μέλλον των παιδιών σου και δυστυχώς και για το μέλλον των παιδιών μου, δες την Ελληνική Βουλή, ότι και αν έχεις ψηφήσει, αλλά δες και αυτούς που είχαν λάβει μέρος στις τελευταίες εκλογές και δεν μπήκαν στην Ελληνική Βουλή, αν είχες ψηφήσει κάποιον από αυτούς,


Εδω ουτε λιγο ουτε πολυ [αν καταλαβα καλα ]ριχνεις ολη την ευθυνη στους αλλους ,λεγοντας οτι και....'' για τα δικα σου παιδια'' ,ενοωντας την στιγμη, που εσυ δεν φερεις ευθυνη, για οτι γινεται ,και που εχεις πραξει το καθηκον σου στο ακεραιο ;;;;;

Αληθεια !!!


Εσυ εφαρμοζεις τις προτασεις σου !!!!


Θελω επισης να γνωριζεις οτι τα παραπανω δεν αναφερονται αποκλειστικα σε σενα


Ειναι αναρωτησεις παρατηρησεις που θα πρεπει ολοι να τις λαβουμε υπ οψιν


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 10:46:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
AitheroVamon, ως αναφορά την άποψη των Σαυροειδών, αφορά τους DRAKONIANS, και τους περί αυτών, δεν είναι λίγοι μπορεί να είναι ακόμη και το μισό σύμπαν, είναι δε η 1 από τις 4 εκδοχές των Ιστοριών του σύμπαντος, και οι απόψεις τους περί της χρησιμότητας ή μη των ειδών (φυλών) δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά και πολλές άλλες φυλές.

Ως αναφορά το κοινωνικό σύστημα που αναφέρω, ότι θα μπορούσαμε να έχουμε, δεν είναι δική μου εφεύρεση, στο σύμπαν ίδιο ή παρόμοιο ακολουθούν πάρα πολλές άλλες φυλές, ενδεικτικά σου αναφέρω τους LANG - COMA BERENICES, το περιέγραψαν προσφάτως δε στην τελευταία τους επίσκεψη, το καλοκαίρι του 2012 στην Νέα Ζηλανδία.

Ένα Σύνταγμα, με μονοψήφιο αριθμό άρθρων, που το μαθαίνουν τα παιδιά μαζί με την αλφάβητο, για να ξέρουν τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματα τα τους, όλα ανήκουν σε όλους, όλα μοιράζονται ίσα σε όλους, όλοι αποφασίζουν για όλα.

Προφανώς δεν κατάλαβες τι εννοούσα, ας προσπαθήσω ξανά, ας πούμε ότι εσύ είσαι ο «πάνσοφος» «ο αλάθητος» ο «τέλειος» και αναλαμβάνεις να διαχειριστής ένα πολιτικό σύστημα (δεν υπάρχουν πολιτικά συστήματα καλά και κακά, οι άνθρωποι είναι καλοί και κακοί) η διαχείριση σου θα είναι τέλεια, εσύ όμως έχεις ημερομηνία λήξεως, ας που ότι έχεις βρει (χλωμό το βλέπω) 1, 2 ή και 3 άλλους που μπορούν μερικώς να σε αντικαταστήσουν όταν λήξης, και αυτοί το ίδιο όταν λήξουν κλπ. σε μερικές δεκάδες, εκατοντάδες χρόνια η κατάσταση θα είναι η ίδια με αυτή, πριν ξεκινήσεις.

xristosxatz, απλά κάτι έπρεπε να γράψω για να σας πικάρω, ταρακουνήσω και να αρχίσετε να αντιδράτε.

Edited by - Sol-Mix on 18/12/2013 11:02:44Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1577 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 11:23:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
xristosxatz, απλά κάτι έπρεπε να γράψω για να σας πικάρω, ταρακουνήσω και να αρχίσετε να αντιδράτε.


Εγω καταρχην σε ευχαριστω γιατι μου εδωσες την ευκαιρια να εκφρασω εναν προβληματισμο που γυριζει εδω και καιρο στο μυαλο μου

Το οτι επιβαλεται να υπαρξει ταρακουνημα αυτο ειναι δεδομενο

Οπως επισης οτι πρεπει να κανουμε και κατι [ετσι για την τιμη των οπλων ] και αυτο ειναι δεδομενο


Αναρωτιεμαι ομως αν ''το σηκω απο τον καναπε '' με μια διαθεση επικριτικη θα ειναι ενα επειχειρημα αρκετα πειστικο !!

Ισως καποιες φορες και να ειναι αποτελεσματικο !!!!


Αν ομως παρατηρουμε οτι ''δεν τραβαει '' τοτε πρεπει να αναρωτηθουμε ΓΙΑΤΙ ;;;;

Και βεβαια ξαναλεω δεν αναφερομαι σε σενα η τουλαχιστον μονο σε σενα αλλα σε ολους κας

Το κυριοτερο ομως ζητημα, που μου φερνεις στην επιφανεια, ειναι ενα ζητημα που εχει να κανει με την επιβολη ,αλλα πηγαινει και πολυ παραπερα

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 12:39:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Την εποχή του «ψυχρού πολέμου» είχαμε στον πλανήτη δύο βασικές πολιτικές αποχρώσεις μια «pop art» μαύρη άσπρη και μία κόκκινη και υπήρχε μια «πολιτική ισορροπία», πριν από μερικά χρόνια το κόκκινο ξεθώριασε σταδιακά, πέρασε από το ροζ και κατέληξε σήμερα να πλησιάζει και αυτό στις ίδιες με τον πρώην αντίπαλο του, «pop art» αποχρώσεις.

Η άποψη μου είναι ότι σήμερα, η αναγκαιότητα ενός «αντίπαλου δέους» είναι επιτακτική ανάγκη για την «πλανητική πολιτική και κοινωνική ισορροπία», και επειδή νομίζω ότι φοβούνται σαν «τον διάολο το λιβάνι» την πραγματική «Άμεση Δημοκρατία» πρέπει κάποιος να τους θυμίζει καθημερινά ότι υπάρχει και αυτό το πολίτευμα και ότι κάποτε (παλιά πολύ παλιά) που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα είχε αρκετή επιτυχία.

Αν δεν τους το θυμίσουμε εμείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες, ποίος άλλος μπορεί να τους το θυμίσει καλύτερα ;;;;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

panpam
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


2484 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 13:10:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

... την πραγματική «Άμεση Δημοκρατία» πρέπει κάποιος να τους θυμίζει καθημερινά ότι υπάρχει και αυτό το πολίτευμα και ότι κάποτε (παλιά πολύ παλιά) που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα είχε αρκετή επιτυχία.

Αν δεν τους το θυμίσουμε εμείς, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες πολίτες, ποίος άλλος μπορεί να τους το θυμίσει καλύτερα ;;;;


Γυναίκες των αρχαίων Αθηνών και δούλοι (καθώς και οι κάτοικοι πολλών εκτός Αθηνών περιοχών διαφωνούν με το ότι εφαρμόστηκε 'άμεση δημοκρατία' - αν ήσουν άνδρας Αθηναίος του 5ου αιώνα - άντε οριακά ίσχυε για σένα αλλά αλλού και σε άλλες εποχές... όχι

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 13:44:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
panpam, άλλες εποχές, άλλες αντιλήψεις, άλλες κοινωνίες, άλλες αντιλήψεις, μην κάνεις τον «χαζό», μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις !!!!

Στο ξαναγράφω: Ένα Σύνταγμα, με μονοψήφιο αριθμό άρθρων, που το μαθαίνουν τα παιδιά μαζί με την αλφάβητο, για να ξέρουν τις υποχρεώσεις τους και τα δικαιώματα τα τους, όλα ανήκουν σε όλους, όλα μοιράζονται ίσα σε όλους, όλοι αποφασίζουν για όλα.

Και όταν λέμε όλοι εννοούμε ΟΛΟΙ, αρσενικά, θηλυκά, ουδέτερα, άσπροι, μαύροι, γκρίζοι, κίτρινοι, πουά ΟΛΟΙ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 14:57:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το κυριοτερο ομως ζητημα, που μου φερνεις στην επιφανεια, ειναι ενα ζητημα που εχει να κανει με την επιβολη ,αλλα πηγαινει και πολυ παραπερα

xristosxatz, Ελπίζω ότι κάνεις πλάκα.

Η απόλυτη εφαρμογή αυτών που σε προβληματίζουν είναι αυτά που συμβαίνουν σήμερα.

Εκτός αν είσαι σημερινός πολιτικός, εφοπλιστής ή βιομήχανος, αλήθεια είσαι ;;;;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

xristosxatz
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1577 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 16:57:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

quote:
Η απόλυτη εφαρμογή αυτών που σε προβληματίζουν είναι αυτά που συμβαίνουν σήμερα.


Οντως σημερα !!!!!!!!

Και σημερα ,και καθε ωρα ,και καθε δευτερολεπτο !!!!!!!


Και παντα ενα φλεγον ζητημα ειναι ενα φλεγον ζητημα !!!!


Υπαρχουν ομως και αλλα ζητηματα ,που ενδεχομενως .....λεω τωρα εεεε!!!

Να δινουν λυση σε καποια επιμερους θεματα του φλεγοντος!!!!


Να εχουν σχεση με την αιτια, για την οποια τα φλεγοντα συμβαινουν ,η και με την ερευνα του πως καποιος θα διατηρει τις ισοροπιες του

Η ισοροπεια ειναι παντα απαταιτητη, κατω απο οποιεσδηποτε συνθηκες !!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 18/12/2013, 19:04:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πιο βαθειά στο καναπέ…. κατεβάστε και τα ρολά… αφού πρώτα πετάξετε της ΤV από το μπαλκόνι… κανείς στους δρόμους… κάντε τη πόλη να μοιάζει νεκρή… όλες της πόλεις.. ‘’Νεκρή γη το σύνθημα’’… έτσι κι ‘ αλλιώς νεκροί είμαστε… ζόμπι… ας το παίξουμε τουλάχιστον σωστά… νεκροί με συνείδηση … να γίνει όπλο ο καναπές… να γράψει ιστορία…. Η Δημοκρατία του καναπέ!!!!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2013, 10:20:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας Εύχομαι Καλά Χριστούγεννα

Και ελπίζω να έχετε ένα καλλίτερο και Ευτυχισμένο 2014


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Notirk
Πλήρες Μέλος

Greece
1278 Μηνύματα
Απεστάλη: 20/12/2013, 10:50:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Kαι το υπερλαμπρο αστέρι της αυγής το πρωινό να μας φωτίσει.
Ευχές με Αγάπη σε όλους.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 18:08:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μελετώντας τα στοιχεία που έχω συγκεντρώσει για του εξωγήινους κατέληξα σε αρκετά συμπεράσματα, ένα από τα συμπεράσματα αυτά είναι ότι δεν τους ενδιαφέρει, σχεδόν όλους, η τεχνολογία που διαθέτουμε, θα μου πείτε λογικό είναι αυτό μια και πρέπει να την γνωρίζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, αυτό το συμπέρασμα όμως με έκανε να σκεφτώ ότι η περσινή επίσκεψή που είχα δεν πρέπει να είχε σχέση με τις ευρεσιτεχνίες μου, ένα δεύτερο συμπέρασμα ήταν ότι αρκετούς από αυτούς, για να μην πω τους περισσότερους τους ενδιέφερε η κοινωνική και κατ’ επέκταση πολιτική κατάσταση μας, αυτό με οδήγησε στην σκέψη ότι ίσως να είχε σχέση η επίσκεψη με τις Μελέτες μου, ίσως κάποια ή κάποιες ή κάποια κεφάλαια των Μελετών μου να έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτούς, δηλαδή να μην μπορούν να δεχθούν εύκολα πως ένα υποδεέστερο πνευματικά όν, ο γράφων, μπορεί να σκεφτεί και να γράψει τέτοια πράγματα.

Σε μια προσπάθεια εντοπισμού, του τι ήταν αυτό που τους εξέπληξε, ενόχλησε, δεν ξέρω, σας δημοσιεύω τις πέντε μελέτες μου, όπως είχαν δημοσιευτεί την εποχή που της έγραψα, στο διαδίκτυο και όχι μόνο, αν θέλετε, αν εντοπίσετε κάτι παρακαλώ να μου το δημοσιοποιήσετε, να δούμε, αν η σκέψη μου αυτή έχει κάποια βάση.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας εύχομαι ευτυχισμένο το 2014.

Edited by - Sol-Mix on 28/12/2013 20:03:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 18:19:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχειρίσεως Ασφαλιστικών Ταμείων

Ιανουάριος 2004

Το Ο.Σ.Δ.Α.Τ. έχει τρεις βασικούς σκοπούς :

Α) Την εξοικονόμηση πόρων στα Ασφαλιστικά Ταμεία από την Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ασφαλιζομένων.
Β) Την Αναβάθμιση των Παροχών των προσφερομένων υπηρεσιών Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Γ) Την γρήγορη και ασφαλή αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών (ατυχήματα κλπ) των Ασφαλιζομένων.

1./ Κατάργηση Βιβλιαρίων Ασφαλίσεως / Συνταγολόγια Ασφαλιζομένων

Τα βιβλιάρια Ασθενείας και τα συνταγολόγια των Ασφαλιζομένων καταργούνται άμεσα και αντικαθιστούνται με Smart Card ( έξυπνες κάρτες ).
Στις επόμενες γραμμές για συντομία θα αποκαλούμε τις Έξυπνες Κάρτες-Βιβλιάρια Ασφαλιζομένων ή απλά Κάρτα.
Το σύνολο των στοιχείων των Ασφαλιζομένων, κρατούνται σε μία Database (γενικό Αρχείο Ασφαλιζομένων) στο Ασφαλιστικό Ταμείο.
Στις Κάρτες θα είναι τυπωμένο το λογότυπου του Ασφαλιστικού Ταμείου, ο αριθμός Ασφαλίσεως (μητρώο ασφαλιζομένου), το Ονοματεπώνυμο και η Φωτογραφία του Ασφαλιζομένου.
Αν ο ασφαλιζόμενος καλύπτει και άλλα μέλη της οικογένειας του, για κάθε μέλος θα εκδίδεται ξεχωριστή Κάρτα.
Στην περιοχή του Smart chip, θα περιλαμβάνονται τα Αναλυτικά στοιχεία του Ασφαλιζομένου, οι Ιατροί που έχει διαλέξει, τυχών βιομετρικά στοιχεία αναγνωρίσεως του, ημερομηνίες ισχύος της Κάρτας κλπ. (γενικά θα είναι ενημερωμένο τουλάχιστον με το σύνολο των στοιχείων που σήμερα είναι γραμμένα στο Βιβλιάριο Ασθενείας του).
Η Χωρητικότητα του Smart chip πρέπει να είναι τουλάχιστον 16 KB ή 64ΚΒ αν στο Smart chip συμπεριληφθούν βιομετρικά στοιχεία όπως δακτυλικό αποτύπωμα, ίριδα ματιού κλπ. .

2./ Επίσκεψη του Ασφαλιζομένου σε Ιατρό.

Όταν ο Ασφαλιζόμενος επισκεφτεί για οποιονδήποτε λόγο κάποιον Ιατρό, είτε είναι συμβεβλημένος με το Ταμείο είτε όχι, Ο Ιατρός χρησιμοποιώντας έναν ειδικό αναγνώστη (Smart card reader / writer), ο οποίος είναι συνδεδεμένος στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του, διαβάζει την Κάρτα του Ασφαλιζομένου, αν χρειάζεται περισσότερα στοιχεία και αν το Ασφαλιστικό Ταμείο το επιτρέπει, συνδέεται με αυτό μέσω Διαδικτύου και διαβάζει το ιστορικό του Ασφαλιζόμενου (ασθενή).
Μετά την διάγνωση ο Ιατρός γράφει τις επί πλέον εξετάσεις ή την φαρμακευτική αγωγή που χρειάζεται ο Ασφαλιζόμενος ή και τα δύο στην Έξυπνη Κάρτα του Ασφαλιζομένου.

3./ Φαρμακοποιός / Διαγνωστικά Κέντρα.

Αν ο Ασφαλιζόμενος χρειάζεται μόνο Φάρμακα, πάει με την Κάρτα του στο Φαρμακείο. Ο Φαρμακοποιός τοποθετεί την κάρτα σε έναν ειδικό αναγνώστη (Smart card reader / writer) ο οποίος είναι συνδεδεμένος στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή του και διαβάζοντας την, παραδίδει τα Φάρμακα στον Ασθενή, μετά την παράδοση των φαρμάκων ο Φαρμακοποιός διαγράφει την συνταγή από το Smart chip.
Ο Φαρμακοποιός στο Τέλος κάθε ημέρας στέλνει μέσο Διαδικτύου στο Ασφαλιστικό Ταμείο τις συνταγές (συναλλαγές) που εκτέλεσε και το αφορούν.
Αν ο Ασφαλιζόμενος χρειάζεται επί πλέον διαγνωστικές εξετάσεις, με την Κάρτα πάει στο Διαγνωστικό κέντρο ή στο Νοσοκομείο ή σε άλλα μεμονωμένα Ιατρεία και τις πραγματοποιεί (ευνόητο είναι ότι τα Διαγνωστικά κέντρα έχουν ειδικούς αναγνώστες για να διαβάσουν την Κάρτα του Ασφαλιζομένου).
Τα Διαγνωστικά κέντρα γράφουν στην Κάρτα τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ασφαλιζομένου.
Ο Ασθενής επιστρέφει στον Ιατρό του και του δίνει την Κάρτα.
Ο Ιατρός του Διαβάζει την Κάρτα και ούτω κάθε εξής.
Ο Ιατρός, τα Νοσοκομεία, τα Διαγνωστικά κέντρα κλπ. είναι υποχρεωμένα να στέλνουν σε ημερήσια βάση το σύνολο των στοιχείων / εξετάσεων στο Ασφαλιστικό Ταμείο (αυτές που το αφορούν).

4./ Λογισμικό Ιατρών – Νοσοκομείων

Το Λογισμικό των Ιατρών Νοσοκομειακών ή Ιδιωτών Ιατρών πρέπει να ελέγχει την Smart Card για τυχόν πάγια Φαρμακευτική Αγωγή καθώς επίσης και για τυχόν Αλλεργίες.
Πρέπει να συγκρίνει την συνταγή (τα φάρμακα) που γράφει ο Ιατρός για τυχών παρενέργειες που μπορούν να έχουν με αυτά που ο Ασφαλισμένος πάγια λαμβάνει καθώς επίσης και για τις παρενέργειες με τις τυχών Αλλεργίες που έχει.
Πρέπει να συγκρίνει την συνταγή με την μέση δοσολογία του προτεινόμενου Φαρμάκου και να προειδοποιεί τον Ιατρό για τυχών αποκλίσεις στην δοσολογία που γράφει στην Συνταγή.
Το Λογισμικό των Ιατρών πρέπει να ενημερώνεται, χρησιμοποιώντας την αντίστροφη διαδρομή, όπως σήμερα γίνεται με τις πιστωτικές κάρτες (Black list), σε τακτά χρονικά διαστήματα και κατά την διάρκεια αποστολής των ημερησίων στοιχείων των Ιατρών στα Ταμεία.
Στην ενημέρωση του λογισμικού εκτός των παρενεργειών μεταξύ των Φαρμάκων πρέπει να συμπεριλαμβάνονται, ανά ειδικότητα Ιατρού, νέοι τρόποι Θεραπειών, νέες Ιατρικές ανακαλύψεις κλπ.

5./ Στοιχεία εξετάσεων και Data Base Ασφαλιζομένων.

Το Ασφαλιστικό Ταμείο ενημερώνει αυτόματα την Database των Ασφαλιζομένων καθημερινά, ανά Ασφαλιζόμενο, με τα στοιχεία που συγκεντρώνει από τους Ιατρούς, τα Νοσοκομεία, τα Διαγνωστικά κέντρα και τα Φαρμακεία.
Οι βασικοί λόγοι συγκεντρώσεως και ελέγχου όλων αυτών των στοιχείων είναι δύο.

Α) Το Ταμείο σε σύντομο χρόνο να προλάβει περίεργες καταστάσεις όπως είναι ξαφνικές αυξήσεις Φαρμάκων, Διαφορετικές τιμές Φαρμάκων, ελλείψεις Φαρμάκων, Εγγραφή συγκεκριμένων Φαρμάκων από συγκεκριμένους Ιατρούς, Πολυφαρμακία Ασφαλιζομένων, κατά φαντασία Ασθενείς κλπ.
Β) Να αυξήσει τις πιθανότητες για να σωθεί η Ζωή του Ασφαλιζόμενου του από τυχόν ατύχημα.
Όταν ο Ασφαλιζόμενος πάθει κάποιο ατύχημα και μεταφερθεί σε κάποιο Νοσοκομείο στην Ελλάδα, το Νοσοκομείο ή το Ασθενοφόρο μπορεί συνδεόμενο μέσω Διαδικτύου και χρησιμοποιώντας την Κάρτα είτε δίνοντας τον κωδικό (αριθμό μητρώου) είτε το Όνομα του Ασφαλιζομένου, μπορεί άμεσα σε λιγότερο από ένα λεπτό να γνωρίζει το πλήρες Ιστορικό του Ασθενή, (αλλεργίες, χρόνιες ασθένειες κλπ) με τον τρόπο αυτό οι πιθανότητες να σωθεί ο Ασθενής είναι πολύ περισσότερες.

6./ Νοσοκομεία – εξωτερικοί μη συμβεβλημένοι Ιατροί.

Τα Νοσοκομεία δεν έχουν καμία διαφορά, στον τρόπο λειτουργίας, από τον συμβεβλημένο Ιατρό, δηλαδή για κάθε επίσκεψη ακόμη και στα εξωτερικά Ιατρεία είναι υποχρεωμένα να ενημερώνουν την Κάρτα του Ασθενή με το σύνολο των εξετάσεων, Φαρμάκων, Κωδικούς Ιατρών κλπ καθώς επίσης, όπως ο συμβεβλημένος Ιατρός, και αυτά είναι υποχρεωμένα στο τέλος κάθε ημέρας να στέλνουν το σύνολο των εξετάσεων που έκαναν και αφορούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Οι μη συμβεβλημένοι Ιατροί είτε πληρωθούν είτε όχι από το Ασφαλιστικό Ταμείο, έχουν τις ίδιες ακριβώς υποχρεώσεις με του συμβεβλημένους, εκτός και αν ο Ασθενής δεν θέλει να χρησιμοποιήσει την Κάρτα του.

7./ Συμβεβλημένοι Ιατροί Ταμείων / Κατ’ οίκον επισκέψεις Ιατρών

Αν ένα Ταμείο έχει συμβεβλημένους Ιατρούς, αυτούς μπορεί ο Ασφαλιζόμενος να τους επιλέξει και τοποθετήσει στην Κάρτα είτε στο Ταμείο του είτε στον Ιατρό του είτε στο Φαρμακείο του είτε στο σπίτι του αν διαθέτει σύνδεση Διαδικτύου και ειδικό αναγνώστη (Smart card reader / writer).
Στην περίπτωση που ένας Ιατρός επισκεφτεί τον Ασφαλισμένο Ασθενή στην Οικία του πρέπει να έχει μαζί του και ένα Φορητό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή με ενσωματωμένο Smart Card Reader / writer.
Η Διαδικασία που ακολουθείται είναι ακριβώς ή ίδια, σαν δηλαδή ο Ασφαλισμένος να επισκεπτόταν τον Ιατρό στο Ιατρείο του, δηλαδή ο Ιατρός γράφει την Φαρμακευτική Αγωγή στη Smart Card ή τις εξετάσεις κλπ.

8./ Έλεγχοι και Αμοιβές Ιατρών και Νοσοκομείων

Το Υπουργείο μπορεί και πρέπει να συνδέσει την Αμοιβή των Ιατρών και των Νοσοκομείων με την Ποιότητα και την Ταχύτητα της Περίθαλψης.
Δηλαδή το ύψος της αμοιβής ανά Ιατρό και Νοσοκομείο Δημόσιο ή Ιδιωτικό μπορεί να διαφέρει με κριτήρια όπως.

1. Ελάχιστα ή καθόλου Ιατρικά Λάθη.
2. Πλήρης ευστοχία αναγνώρισης Ασθενειών.
3. Ταχύτατη και Ολική ίαση Ασθενών.
4. Έρευνα και Χρησιμοποίηση νέων μεθόδων Θεραπείας.
5. Συμπεριφορά Νοσηλευτικού Προσωπικού κλπ.

Το Υπουργείο μπορεί να χρησιμοποιήσει και οποιαδήποτε άλλα κριτήρια θεωρήσει ότι είναι αναγκαία για την πιστοποίηση της Ποιότητας της Περίθαλψης.

9./ Έλεγχοι Ασφαλιστικών Ταμείων

Οι Επιθεωρητές / Ιατροί του Ασφαλιστικού Ταμείου μπορούν, σε καθημερινή βάση μέσα από τη Database των Ασφαλισμένων, με την χρήση ερωτημάτων.

1. Να ανακαλύψουν λανθασμένες διαγνώσεις ή θεραπείες.
2. Ξαφνικές Αυξήσεις Τιμών Φαρμάκων ή Υπηρεσιών.
3. Υπερβάσεις Εξετάσεων.
4. Πολυφαρμακία.
5. Πολλαπλές συνταγές συγκεκριμένων Φαρμάκων.
6. Τυχόν διαφορετική μεταχείριση των Ασφαλισμένων τους από τα Νοσοκομεία.
7. Και οτιδήποτε άλλο σκεφτούν που μειώνει το κόστος τους.

10./ Θέματα που μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις Κάρτες-Βιβλιάρια.

Οι Ιατροί του Ασφαλιστικού Ταμείου μπορούν μέσα από την Database των Ασφαλιζομένων, εύκολα να ανακαλύψουν λανθασμένες διαγνώσεις ή λανθασμένες θεραπείες, καλώντας δε τον Ασφαλιζόμενο σε συμπληρωματικές εξετάσεις μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να διορθώσουν τα λάθη ή τις παραλήψεις.
Σε περιπτώσεις χρόνιων ασθενειών, επαναλαμβανόμενη συνταγογράφηση με συγκεκριμένα Φάρμακα μπορεί ο Ιατρός να συνταγογραφήσει στον Ασθενή για αρκετούς μήνες δίνοντας ακριβείς ημερομηνίες εκτελέσεως των συνταγών (Valeur), με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η συνεχής, κάθε 15 ημέρες ή κάθε μήνα επίσκεψη του Ασφαλιζομένου στον Ιατρό (ευνόητο είναι ότι η συνταγή με Valeur δεν μπορεί να εκτελεστεί από τον Φαρμακοποιό πριν τις εκάστοτε μηνιαίες ημερομηνίες της)

11./ Ταξίδια εκτός Ελλάδας και χρήση της Κάρτας - Βιβλιάριο.

Αν η εφαρμογή έχει πανευρωπαϊκή κάλυψη και ο ασφαλιζόμενος πάσχει από χρόνια ασθένεια , μπορεί να ζητήσει από το ασφαλιστικό Ταμείου του ή τον Ιατρό του να περαστούν στην Smart Cart τα στοιχεία της Ασθένειας του και η θεραπεία που ακολουθεί για να είναι διαθέσιμα από Ιατρούς ή Νοσοκομεία εκτός Ελλάδας.
Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι υποχρεωτικό αν κάτι έκτακτο συμβεί, το Νοσοκομείο του εξωτερικού να συνδεθεί με το Ταμείο του Ασφαλιζομένου για να πάρει το Ιστορικό του (φυσικά αν θέλει μπορεί να το κάνει).

12./ Εξ αποστάσεως Διαγνώσεις – Θεραπείες (e-health)

Το e-health για ένα Κράτος όπως είναι η Ελλάδα, με χιλιάδες απομακρυσμένα και δύσκολα στην πρόσβαση νησιά, αλλά και Έλληνες Στρατιωτικούς σε απομακρυσμένα και αμφιβόλου ποιότητας παροχής Υγειονομικής περίθαλψης Κράτη, Βοσνία, Κόσσοβο, Αφγανιστάν κλπ. είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί και σε συνεργασία με την Κάρτα Υγείας και τον Ασφαλιστικό Φάκελο να προσφέρει τις καλύτερες δυνατόν λύσεις στην Υγειονομική Περίθαλψη των Στρατιωτικών.


13./ Κόστος Εφαρμογής του Ο.Σ.Δ.Α.Τ.

Μία Smart Card 16 ΚΒ σήμερα κοστίζει περίπου 1,5-2 € , ένας Smart Card reader / writer σήμερα κοστίζει περίπου 12-14 € , αυτό σημαίνει ότι με ένα μικρό κόστος, συγκριτικά με τα Οικονομικά και Κοινωνικά οφέλη που προσφέρει το Ο.Σ.Δ.Α.Τ., μπορεί να εφαρμοσθεί σε οποιοδήποτε Ταμείο σε χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους , αναλόγως του ήδη υφιστάμενου μηχανογραφικού επιπέδου που βρίσκεται το Ταμείο.
Η Εγκατάσταση και η χρήση των Smart Card Readers είναι πολύ απλή, σαν την χρήση μίας απλής Πιστωτικής Κάρτας.
Τα δεδομένα μετά από την Ανάγνωση και μεταφορά τους στον υπολογιστή του Ιατρού ή του Φαρμακοποιού θα διαγράφονται αυτόματα από την Smart Card αδειάζοντας την.

14./ Προσωπικά Δεδομένα και Ο.Σ.Δ.Α.Τ.

Από τα Ασφαλιστικά Ταμεία μπορούν να πάρουν Ιστορικά στοιχεία των Ασφαλισμένων, μόνο οι Ιατροί και τα Νοσοκομεία.
Τα στοιχεία αυτά μπορούν να τα πάρουν μόνο με την χρήση ειδικού κωδικού PIN (ο κάθε Ιατρός έχει το προσωπικό του PIN).
Τα ασφαλιστικά Ταμεία πρέπει να χρησιμοποιούν στους Server τους πιστοποιημένη κωδικοποίηση τουλάχιστον 128 Bit.
Κατά επιλογή των Ασφαλιστικών Ταμείων μπορούν να διαθέτουν συγκεκριμένα Ιστορικά στοιχεία των Ασφαλισμένων τους στους Ιατρούς και στα Νοσοκομεία.

15./ Επέκταση Εφαρμογής του Ο.Σ.Δ.Α.Τ.

Η εφαρμογή Ο.Σ.Δ.Α.Τ. είναι μία ανοικτή εφαρμογή μπορεί εύκολα να ενσωματώσει οποιοδήποτε άλλη εφαρμογή ή έλεγχο ζητηθεί.
Επίσης η Smart Card που χρησιμοποιεί το Ο.Σ.Δ.Α.Τ. μπορεί να χρησιμοποιηθεί με προσθήκες - τροποποιήσεις ως Ταυτότητα, Διαβατήριο, Βιβλιάριο ενσήμων, Δίπλωμα Οδηγήσεως, Φορολογική ενημερότητα κλπ.
Η Smart Card που χρησιμοποιεί το Ο.Σ.Δ.Α.Τ. μπορεί να είναι παράλληλα και Χρεωστική Τραπεζική Κάρτα. Με τον τρόπο αυτό το Υπουργείο Εργασίας καλύπτει πλήρως και την διακίνηση των κοινωνικών παροχών (επιδόματα Ο.Α.Ε.Δ. κλπ.)

16./ Υπουργείο Υγείας και Στατιστική

Το Υπουργείο Υγείας μπορεί να ζητά συγκεκριμένα στοιχεία από τα Ασφαλιστικά Ταμεία , συνενώνοντας δε τα στοιχεία αυτά να κάνει πολλαπλούς και διασταυρωμένους ελέγχους.
Ως παραδείγματα αυτών των ελέγχων μπορώ να αναφέρω την περιοδική εμφάνιση συγκεκριμένων Ασθενειών, την γενική συνταγογράφηση των Ιατρών, την πορεία των χρόνιων Ασθενειών, την αποδοτικότητα των Φαρμάκων και των Νοσοκομείων, την συχνότητα των εργαστηριακών εξετάσεων και γενικά οποιαδήποτε μορφή στατιστικής μελέτης είναι αναγκαία ή χρειαστεί.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 18:29:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Ιανουάριος 2004

Εισαγωγή.

Το Ο.Σ.Ο.Δ. έχει τρεις βασικούς σκοπούς :

α) Την Αύξηση του πνευματικής ευφυΐας των Μαθητών – Σπουδαστών - Φοιτητών.

β) Την καθοδήγηση και επιβολή ειδικού τρόπου σκέψεως των Μαθητών.

γ) Τον εντοπισμό ιδιοφυών και ειδικών δεξιοτήτων των Μαθητών

Προβλήματα της Παιδείας και Ανάπτυξη της Πνευματικής ευφυΐας των Μαθητών.

Τα προβλήματα της Παιδείας και κατ’ επέκταση της Ανάπτυξης της Πνευματικής ευφυΐας των Μαθητών είναι τέσσερα :

1./ Η Αναλυτική Ποιότητα γνώσεων που πρέπει να διδαχτούν οι Μαθητές.

2./ Η Ανάπτυξη της Πνευματικής ευφυΐας των Μαθητών.

3./ Ο Εντοπισμών ειδικών δεξιοτήτων των μαθητών ( εντοπισμός ταλέντων ).

4./ Η Παγιοποίηση του υπερβατικού τρόπου σκέψεως.

Η λύση και στα τέσσερα αυτά προβλήματα θα έχει ως αποτέλεσμα την Ανάπτυξη, την Ευημερία και την μελλοντική επιβίωση κάθε Κράτους και των Πολιτών του.

Αναλυτική Ποιότητα γνώσεων.

Ως αναλυτική ποιότητα γνώσεων μπορούμε να ορίσουμε την πολύπλευρη διδασκαλία συγκεκριμένης γνώσεως με ταυτόχρονη διδασκαλία παραπλευρόντων στοιχείων της συγκεκριμένης γνώσεως.

Δηλαδή ένα θέμα από οποιοδήποτε τομέα και αν προέρχεται πρέπει να μην διδάσκεται με έναν τρόπο αλλά σφαιρικά με πολλούς τρόπους, αυτός ο τρόπος διδασκαλίας, σε βάθος χρόνου, εξαναγκάζει τους Μαθητές να προσεγγίζουν ασυνείδητα κάθε θέμα ή πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με πολλούς ταυτόχρονους πιθανούς τρόπους λύσεως.

Εκτός του συγκεκριμένου Θέματος πρέπει να διδάσκονται – εμφανίζονται και συναφή με το Θέμα περιπτώσεις, με τον τρόπο αυτό επιτυγχάνουμε, σε βάθος χρόνου, την ασυνείδητη πιθανή σύνδεση διαφόρων, εκ πρώτης όψεως ασύνδετων θεμάτων στην προσέγγιση και επίλυση ενός προβλήματος.

Επιδόσεις του ανθρωπίνου εγκεφάλου.

Η μέχρι σήμερα πιο αποδεκτή θεωρία για τις επιδόσεις του ανθρωπίνου εγκεφάλου είναι, σε γενικά πλαίσια, ότι το 75% του ανθρωπίνου πληθυσμού του πλανήτη είναι κάτω του μέτριου πνευματικού επιπέδου, το 20% του πλανήτη είναι μετρίου πνευματικού επιπέδου και το υπόλοιπο 5% χωρίζεται σε ευφυείς, ιδιοφυείς, σε άτομα ιδιαιτέρων δεξιοτήτων και πνευματικά ασθενείς.

Το ενδιαφέρον μας πρέπει να εστιασθεί στην αύξηση του πνευματικού επιπέδου τουλάχιστον κατά 15% ως 30% όλων των πιο πάνω κατηγοριών ή υποκατηγοριών.

Που πρέπει να εστιάσουμε την προσπάθεια μας.

Για τους μεν ευφυείς και ιδιοφυείς που συνυπάρχουν στο 5% αρκεί να τους δίνουμε, στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού, να κάνουν πρόσθετες γενικές εργασίες εν ώρα μαθήματος, και μετά την Τετάρτη Δημοτικού, να τους οργανώσουμε μέσα στο σχολείο ή μέσω Διαδικτύου με άλλους ομοίους τους σε ομάδες εργασιών.

Για την κατηγορία του 20% η προσπάθεια μας πρέπει να εστιάζεται στην μετατροπή αυτών σε ευφυείς και αν είναι δυνατόν σε ιδιοφυείς.

Για την κατηγορία του 75% ,που είναι και η πολυπληθέστερη, η προσπάθεια μας πρέπει να εστιάζεται στην μετατροπή αυτών σε ευφυείς.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσουμε και στα άτομα με ειδικές ανάγκες, μέρος της κατηγορίας 5% όπου η διδασκαλία πρέπει να είναι η ίδια με όλους τους άλλους αλλά με μικρότερη ταχύτητα στην μετάδοση γνώσεων και με συνεχείς έλεγχους αφομοιώσεως των θεμάτων της Διδασκαλίας.

Εντοπισμών ειδικών δεξιοτήτων των μαθητών.

Ο Εντοπισμός των δεξιοτήτων των μαθητών πρέπει να ξεκινά σε πολύ μικρή ηλικία, τουλάχιστον από την Τετάρτη Δημοτικού, και πρέπει να γίνεται μέσα από τον τρόπο Διδασκαλίας.

Ο Εντοπισμός των δεξιοτήτων των Μαθητών, ταλέντα, είναι υποχρεωτικός, σκοπός μας δεν είναι το σύστημα να παράγει μόνο δυνατά μυαλά σε Θετικές ή άλλες επιστήμες, αλλά να εντοπίσει και να αξιοποιήσει και τυχόν ταλέντα στην Τέχνη.

Παγιοποίηση υπερβατικού τρόπου σκέψεως.

Το χρονικό διάστημα που χρειάζεται να ολοκληρώσει και να παγιοποιήσει ο μέσος άνθρωπος συγκεκριμένο τρόπο σκέψεως εντοπισμού πρωτογενών αιτιών και λύσεως προβλημάτων είναι αρκετά μεγάλο μεταξύ 15 και 20 ετών.

Σύμφωνα με τον σημερινό μέσο όρο ετών διδασκαλίας, 6 για το Δημοτικό, 3 για το Γυμνάσιο, 3 για το Λύκειο και 4 για το Πανεπιστήμιο, βρισκόμαστε ακριβώς μετά το τέλος του Πανεπιστημίου μέσα στον χρόνο που χρειαζόμαστε.

Δηλαδή για πρώτη φορά και μέσα στα Πανεπιστημιακά έτη, μπορούμε να έχουμε δυνατά μυαλά, που μπορούν να προωθήσουν και να υλοποιήσουν καινοτομίες.

Αντιμετώπιση Χρόνου Διδασκαλίας

Η μεταρρύθμιση που χρειάζεται στα έτη διδασκαλίας, για ψυχολογικούς λόγους ως αναφορά τα παιδιά και για πρακτικούς στο τέλος των σπουδών είναι να χωριστούν οι σπουδές σε διετής ευδιάκριτους κύκλους σπουδών δηλαδή 2 χρόνια Νηπιαγωγείο, 2 χρόνια Δημοτικό, 2 χρόνια Προγυμνάσιο, 2 χρόνια Γυμνάσιο, 2 χρόνια Λύκειο, 2 χρόνια Προπανεπιστήμιο ή 2 χρόνια Τεχνική Ειδικότητα, 2 χρόνια Πανεπιστήμιο ή 2 χρόνια Πτυχίο Τεχνικών σχολών, 2 χρόνια Πανεπιστημιακό Πτυχίο ή 1 έτος Μεταπτυχιακό Τεχνικών σχολών, 1 έτος Μεταπτυχιακό Πανεπιστημιακών σχολών.
Μέχρι και το Προπανεπιστήμιο ή την Τεχνική Ειδικότητα οι σπουδές πρέπει να είναι υποχρεωτικές.
Με την σημερινή πνευματική ανάπτυξη των παιδιών μπορούμε να ξεκινάμε τις σπουδές ένα έτος νωρίτερα από ότι τις ξεκινούμε σήμερα, τα κέρδη από αυτή την χρονική μεταρρύθμιση είναι πολλά και από πολλές πλευρές.

Ο Τρόπος αναπτύξεως της πνευματικής Ευφυΐας.

Μέχρι σήμερα γνωρίζουμε ότι για να αναπτύξουμε την Πνευματική Ευφυΐα κάποιου πρέπει να κάνουμε τα εξής :

1./ Να πολλαπλασιάσουμε τα ερεθίσματα αντιλήψεως που του δίνουμε με όσο το δυνατόν περισσότερους τρόπους ( ανάπτυξη αντιλήψεως ).

2./ Να τον διδάξουμε όσες περισσότερες γνώσεις μπορούμε, προσπαθώντας να γίνουν όλες, αν είναι δυνατόν, κατανοητές.

3./ Να του αναπτύξουμε, η δυνατόν να του παγιώσουμε, στον τρόπο σκέψεως του, την εκ βάθους μελέτη και την ταυτόχρονη χρήση πολλών εναλλακτικών λύσεων σε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζει.

Αυτά είναι πρακτικά αδύνατον να συμβούν όταν έχουμε έναν Δάσκαλο - Καθηγητή να διδάσκει και να διαπαιδαγωγεί με τρόπο, που αυτός συνήθως νομίζει σωστό, μία τάξη 25 ή περισσοτέρων παιδιών.

Αλλαγή τρόπου Διδασκαλίας της Γνώσεως.

Επίσης είναι αδύνατον, να πετύχουμε τον σκοπό μας, αν μεταβιβάσουμε τον ρόλο αυτό στους Γονείς, την Τηλεόραση, τα Φροντιστήρια, τους Φίλους κλπ.

Με την σημερινή τεχνολογία όμως μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας, αν αφαιρέσουμε την διδασκαλία των γνώσεων και του τρόπου σκέψεως των Μαθητών από τους Δασκάλους - Καθηγητές, και προσανατολίσουμε αυτούς ΜΟΝΟΝ στην εποπτεία της Διδασκαλίας και στην Διδασκαλία του ΗΘΟΥΣ ( εξαιρείται για τα έξι πρώτα χρόνια η Διδασκαλία της γλώσσας ).

Ο Νέος τρόπος διδασκαλίας της Γνώσεως.

Για να έχουμε Ενιαία Διδασκαλία και να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει η Διδασκαλία να γίνεται με οπτικοακουστικά μέσα δηλαδή :

01./ Μεταφορά των σημερινών Βιβλίων Διδασκαλίας σε απλά εγχειρίδια και αντικατάσταση αυτών με Εκπαιδευτικά CD/DVD ( ή οποιαδήποτε ψηφιακά μέσα παρουσιαστούν στο μέλλον ) για Ηλεκτρονικό Υπολογιστή.

02./ Μερική ή ακόμα και ολική Αντικατάσταση του μαυροπίνακα με γιγαντοοθόνη απλή, αφής ή ολογραφική.

03./ Τα Εκπαιδευτικά CD/DVD πρέπει να επιλύουν και να διδάσκουν όχι μόνο το θέμα άλλα ταυτόχρονα και συναφή με αυτό θέματα, όχι μόνο με ένα τρόπο αλλά με πολλούς εναλλακτικούς άλλους τρόπους.

04./ Αμφίδρομη επικοινωνία του μαθητή με τον κεντρικό Υπολογιστή της τάξης για την επίλυση ασκήσεων και προβλημάτων (πληκτρολόγια ή οθόνες αφής στα θρανία ή και τα δύο ).

05./ Μείωση του χρόνου ώρας διδασκαλίας με ταυτόχρονη αύξηση των συνολικών ωρών διδασκαλίας ( μία ώρα Διδασκαλία θέματος – διάλειμμα - δεύτερη ώρα Συζήτηση επί του Θέματος ).

06./ Συζήτηση επί του Θέματος διδασκαλίας των μαθητών μεταξύ τους, με εποπτεία του Δασκάλου – Καθηγητή, όχι αποκλειστικά για το θέμα άλλα πολύ πιο πέρα από το θέμα, γιατί έτσι, ίσως και αλλιώς, υπάρχει και άλλη λύση, τι θα κάνατε εσείς, κλπ.

07./ Αύξηση των μαθημάτων διδασκαλίας, πρακτικά πρέπει να είναι μαθήματα διδασκαλίας τα πάντα, κάθε μορφή γνώσης, έστω και αν σε ορισμένα από αυτά η Διδασκαλία είναι ενδεικτική, λίγων μόνο ωρών μηνιαίως.

08./ Τακτικοί εβδομαδιαίοι έλεγχοι ευφυΐας της τάξης, με ταυτόχρονη ανάπτυξη αντιλήψεως, και τουλάχιστον 3 με 4 φορές το έτος έλεγχοι ειδικών δεξιοτήτων των μαθητών, προσπάθεια εντοπισμού ταλέντων.

09./ Πλήρη σύνδεση όλων των σχολείων με το Διαδίκτυο και ανταλλαγή στοιχείων, εργασιών, μεταξύ σχολείων, τάξεων και ομάδων μαθητών, μέσα στο ωράριο και μέσα στην τάξη.

10./ Με κανένα τρόπο και για κανένα λόγο δεν πρέπει να μεταφέρεται μέρος της Διδασκαλίας έξω από το Σχολείο, ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, η Διδασκαλία της Γνώσεως πρέπει να αρχίζει και να τελειώνει μέσα στο Σχολείο.

Το παιχνίδι η ανταλλαγή απόψεων και οι αντεγκλήσεις μεταξύ των παιδιών προσφέρουν τα μέγιστα στην αύξηση της Πνευματικής Ευφυΐας τους.

Η Εξαίρεση του νέου τρόπου διδασκαλίας.

Από το όλο σύστημα διδασκαλίας εξαιρείται η διδασκαλία της γλώσσας για τις τάξεις του Δημοτικού. Για το Γυμνάσιο το Λύκειο το Προπανεπιστήμιο κλπ. ακολουθείται και στην γλώσσα το σύστημα οπτικοακουστικής Διδασκαλίας.

Ανάπτυξη και επιβίωση ενός Κράτους.

Η μοναδική πιθανότητα Αναπτύξεως και επιβιώσεως μέσα στην παγκοσμιοποίηση ενός Μικρού Κράτους στο μέλλον, είναι να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν στην έρευνα και την ταυτόχρονη παραγωγή πάσης φύσεως πρωτοποριακών προϊόντων, έστω μικρής εμβέλειας και αποδοχής σε πρώτη φάση, αυτό για να το πετύχει χρειάζεται πολλά ανοικτά και υψηλής ευφυΐας μυαλά, τα όποια δυστυχώς λόγω πληθυσμού αδυνατεί να έχει φυσιολογικά.

Εφ’ όσον λοιπόν ένα Μικρό Κράτος δεν μπορεί να έχει πολλά ανοικτά και υψηλής ευφυΐας μυαλά φυσιολογικά, πρέπει να προσπαθήσει να τα δημιουργήσει.

Πότε πρέπει να γίνουν αυτά.

Για να καταλάβουμε το πότε και το γιατί πρέπει να γίνουν αυτές οι αλλαγές στην Παιδεία, δεν χρειάζεται παρά να απαντήσουμε μόνοι μας στα ερωτήματα:

1./ Γιατί σπουδάζουν οι Νέοι (όταν λέμε οι Νέοι, εννοούμε τα παιδιά μας)
2./ Γιατί αποδέχονται να χάσουν, το μεγάλο μέρος, από τα καλλίτερα χρόνια της ζωής τους, σπουδάζοντας.
3./ Γιατί ενώ ξεχειλίζουν από υγεία, ορμές, δύναμη, κλπ. κλείνονται σ’ ένα δωμάτιο με παρέα, ένα σωρό βιβλία και συγγράμματα.
4./ Γιατί ενώ με ελάχιστα, λόγο ηλικίας, χρήματα, ενώ μπορούν να γυρίσουν και να γνωρίσουν τον κόσμο, παραμένουν μέσα στους 4 τοίχους του Γυμνασίου, του Λυκείου, του Πανεπιστημίου.

Η απάντηση σε όλα τα ποίο πάνω ερωτήματα είναι μία και μοναδική και την γνωρίζετε, για να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, τα όνειρα που το σημερινό σύστημα Παιδείας τους στερεί.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 18:39:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Μάιος 2004

Εισαγωγή

Η μεγαλύτερη, και πρωταρχική, επιτυχία του ανθρώπινου είδους είναι η γλώσσα.
Η γλώσσα καταλαμβάνει την θέση αυτή γιατί μπορεί κάποιος μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, να εκφράσει μία άποψη σε κάποιον άλλο και ο άλλος σε αντίστοιχο χρονικό διάστημα να κατανοήσει και να απαντήσει.
Δηλαδή με την γλώσσα μπορεί ο άνθρωπος με απλό τρόπο, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να συνεννοηθεί και να καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα.
Μετά την γλώσσα ακολούθησε η γραφή, η γραφειοκρατία, η εικόνα κλπ. για να φτάσουμε στο σημερινό πολυδαίδαλο επίπεδο, που πραγματικά αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα συνεννοήσεως μεταξύ μας.

Η Δημόσια Διακυβέρνηση είναι μία προσπάθεια, με την βοήθεια της σημερινής, αλλά και της μελλοντικής τεχνολογίας, απλουστεύσεως των διαδικασιών Διακυβέρνησης μίας Πόλης ή ενός Κράτους, καλύπτοντας το σύνολο των δραστηριοτήτων τους με απλό, παίρνοντας ως παράδειγμα την γλώσσα, και Δημοκρατικό τρόπο.

Δυστυχώς η σημερινή Δημοκρατία και η Δημόσια Διοίκηση, σε οποιαδήποτε μορφή της, που υπάρχει στον πλανήτη ( στα κράτη του ) είναι τόσο διαβρωμένη και ξεχειλωμένη που η μόνη λύση είναι να την διαγράψουμε ολοκληρωτικά και να την ξανά εφαρμόσουμε με νέους κανόνες, κανόνες που θα τους γράψουμε από την αρχή.

Η κατάσταση της εποχής μας είναι τέτοια, και για να γίνει καλύτερα αντιληπτή, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, σε παγκόσμιο επίπεδο, ως εποχή των ηλιθίων, σε αντιστοιχία με την εποχή του χαλκού, του σιδήρου, του Μεσαίωνα κλπ.
Ας μην λησμονούμε δε ότι για να φτάσουμε σήμερα σ’ αυτό το επίπεδο κάποιοι δούλεψαν εκατοντάδες χρόνια πάνω στην εφαρμογή και υλοποίηση της γραφειοκρατίας.

Επίσης δεν πρέπει να λησμονούμε, τουλάχιστον εμείς οι Έλληνες, ότι όλοι οι μεγάλοι πολιτισμοί, τότε αυτοκρατορίες της έλεγαν, έσβησαν όταν οι τότε ηγέτες τους δεν κατάλαβαν, έλλειψη διορατικότητας, ότι βάδιζαν σε λάθος δρόμο.

Εξ άλλου η αλαζονεία είναι ο κοντινότερος συνοδοιπόρος της βλακείας.

Εδώ θα πρέπει να προσδιορίσουμε για να γίνει περισσότερο κατανοητό ότι η Δημόσια Διακυβέρνηση αφορά μόνον την υλιστική τακτοποίηση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και δεν πρέπει ποτέ να εμπλέκεται με την Πνευματική τακτοποίηση των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, που αρμόδιες για την τακτοποίηση των είναι η Φιλοσοφία , η Θρησκεία κλπ.

Κλείνοντας με το θέμα της Πνευματικής τακτοποίησης των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων, και αναφέρομαι σε οποιαδήποτε μορφή Πνευματικής τακτοποίησης, ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί είναι αναγκαία η ύπαρξη μεσαζόντων επικοινωνίας, μεταξύ της Ανθρώπινης Υλικής και Πνευματικής υποστάσεως.

Βασικές Δραστηριότητες Κυβέρνησης ενός Κράτους ή μίας Πόλης.

1) Παιδεία
2) Υγεία
3) Δικαιοσύνη
4) Δημοκρατία
5) Δημόσια Διοίκηση

Τροποποιώντας, με χρήση της σημερινής τεχνολογίας τις πιο πάνω δραστηριότητες ενός Κράτους, σε σύντομο χρονικό διάστημα, δύο ( 2 ) με τρεις ( 3 ) γενεές περίπου, οι νέοι τότε μελλοντικοί πολίτες, με την ευφυΐα και την διορατικότητα που θα διαθέτουν, εύκολα θα είναι σε θέσει να λύνουν τα οποιαδήποτε άλλα προβλήματα παρουσιάζονται.

Προϋπόθεση φυσικά για να το πετύχουμε αυτό είναι να αρχίσουμε να τοποθετούμε το συντομότερο δυνατόν, ακόμα και σήμερα, τις μεταρρυθμιστικές βάσεις που είναι αναγκαίες.

1./ Παιδεία : Υποχρεωτική Δημόσια Παιδεία, είναι υποχρέωση κάθε Κράτους να προσφέρει την Παιδεία στα παιδιά του, κάθε άλλη παρέκκλιση είναι καταστρατήγηση της Δημοκρατίας και της έννοιας του Κράτους. Για τους αλαζόνες μπορούν να υπάρχουν και άλλες μορφές Παιδείας π.χ. Ιδιωτική κλπ.
Για τα υπόλοιπα Βλέπε Ο.Σ.Ο.Δ.

2./ Υγεία : Υποχρεωτική Δημόσια Υγεία, είναι υποχρέωση κάθε Κράτους να φροντίζει για την υγεία των πολιτών του, κάθε άλλη παρέκκλιση είναι καταστρατήγηση της Δημοκρατίας και της έννοιας του Κράτους. Για τους αλαζόνες μπορούν να υπάρχουν και άλλες μορφές Υγείας π.χ. Ιδιωτική κλπ.
Για τα υπόλοιπα βλέπε Ο.Σ.Δ.Α.Τ.

3./ Δικαιοσύνη
Τα προβλήματα της μονοπρόσωπης ή πολυπρόσωπης διαπλοκής στην Δικαιοσύνη δεν είναι σημερινά, υπάρχουν εδώ και 2.500 χρόνια.

Τότε για να λύσουν το πρόβλημα, κατήργησαν τους ισόβιους Δικαστές, με 500 κληρωτούς, 48 ώρες πριν την Δίκη, μεταξύ των πολιτών, είναι και αυτή μία λύση.

Μια άλλη λύση είναι η συνυπευθυνότητα των Δικηγόρων στο σύνολο των Δικών και των επιβαλλόμενων ποινών, και των Δικαστών σε περιπτώσεις λανθασμένων αποφάσεων.

Δηλαδή για τους μεν Δικηγόρους, μέρος των ποινών, είτε οικονομικών είτε ποινικών να βαρύνει και τους Δικηγόρους που οδηγούν μία διένεξη στα Δικαστήρια, και για δε τους Δικαστές, αν οι Δικαστές και ο Εισαγγελέας είτε από λάθος είτε από δόλο καταδικάσουν κάποιον, να πληρώσουν ( αποζημιώσουν ) οι ίδιοι τις οποιεσδήποτε δαπάνες δημιουργηθούν από την λανθασμένη απόφαση τους.

4./ Δημοκρατία
Στην Ελλάδα προσπαθούμε πάνω 3.000 χρόνια να εφαρμόσουμε την Δημοκρατία.
Έχω την αίσθηση ότι σήμερα, με την χρήση της σημερινής τεχνολογίας, μπορούμε και έχουμε την μοναδική ευκαιρία να εφαρμόσουμε την Πραγματική Δημοκρατία.

Η Δημοκρατία στηρίζεται βασικά σε τέσσερα σκέλη την Παιδεία, την Ισονομία, την Κοινωνική Μέριμνα και την Οικονομία.

Για την Παιδεία ( Ο.Σ.Ο.Δ. ) την Κοινωνική Μέριμνα ( Ο.Σ.Δ.Α.Τ. )και την Ισονομία έχουμε ήδη αναφερθεί, η σύντομη αναφορά που πρέπει να γίνει στην Οικονομία, και η γενική κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί, είναι ότι η Ελεύθερη Οικονομία είναι ανεφάρμοστη σε Κράτη με καταναλωτική δύναμη μικρότερη των 20.000.000 περίπου κατοίκων.
Σε μικρότερα των 20.000.000 καταναλωτικής δύναμης Κράτη, είναι εύκολη η δημιουργία μερικών ή ολικών μονοπωλιακών καταστάσεων.
Επίσης η μελλοντική κατεύθυνση που πρέπει να δοθεί και να υποστηριχθεί από την Δημόσια Διακυβέρνηση είναι προς την έρευνα και την παραγωγή πρωτοποριακών προϊόντων. Βλέπε Ο.Σ.Ο.Δ.

Αν εφαρμόσουμε το Ο.Σ.Δ.Α.Τ. στα 64 KB ή περισσότερα, της Smart Card του μπορούμε να τοποθετήσουμε και το Δακτυλικό αποτύπωμα των κατόχων τους, όχι τόσο για την Υγεία και την Κοινωνική Πρόνοια όσο για την Ηλεκτρονική Δημοκρατία.

Ευνόητο είναι ότι Πραγματική Δημοκρατία είναι η Δημοκρατία που προέρχεται από εκλογικό σύστημα απλής και χωρίς καμίας παρεκκλίσεως αναλογικής, με οποιοδήποτε άλλο εκλογικό σύστημα έχουμε απλά κάτι από Δημοκρατία.

Στην Δημοκρατία εκτός της Νομοθετικής Βουλής χρειάζεται και κάποιο ελεγκτικό όργανο, αντίστοιχο των αρχαίων Αρείου Πάγου των Αθηναίων ή της Γερουσίας των Σπαρτιατών.

Τα μέλη του οργάνου αυτού πρέπει να είναι ανεξάρτητα πολιτικών κομμάτων και να εκλέγονται απ’ ευθείας από τους πολίτες, όπως και τα μέλη της Νομοθετικής Βουλής με βασικά όμως κριτήρια το ήθος τους και την διορατικότητα τους..
Το όργανο αυτό πρέπει να είναι τελικό όργανο και πρέπει να δίνει λύσεις σε όλα τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που θα παρουσιάζονται στην Νομοθετική Βουλή.

5./ Δημόσια Διοίκηση
Η Δημόσια Διοίκηση είναι το μεγάλο αγκάθι στην Δημοκρατία.
Η σημερινή διόγκωση της Δημόσιας Διοίκησης χρειάσθηκε εκατοντάδες χρόνια για να επιτευχθεί, και επιτεύχθηκε από τους ίδιους ακριβώς ανθρώπους που διαχρονικά κατάφεραν να καταστρέψουν όλους τους μεγάλους πολιτισμούς στον πλανήτη.
Ο Βασικός σκοπός μας πρέπει να είναι η πλήρης εξαφάνιση της σημερινής μορφής της Δημόσιας Διοίκησης και την δημιουργία μίας Νέας Δημόσιας Διοίκησης.

Νέα Δημόσια Διοίκηση
Σε γενικές γραμμές οι κατευθύνσεις της Νέας Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να είναι :

Οτιδήποτε υπάρχει σήμερα σε χαρτί στην Δημόσια Διοίκηση αντικαθίσταται με ψηφιακά μέσα και Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές.
Δημιουργούνται χώροι στα Δημόσια Κτίρια, στους οποίους ο πολίτης ή ο Επιχειρηματίας με την χρήση Ψηφιακών μέσων ζητά οτιδήποτε θέλει από την Δημόσια Διοίκηση.
Αντίστοιχα Ψηφιακά μέσα μπορεί ο Πολίτης ή ο Επιχειρηματίας να χρησιμοποιεί από οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας ( από το σπίτι του, το γραφείο του κλπ ) για να ζητήσει οτιδήποτε θέλει από την Δημόσια Διοίκηση.
Η Ταυτοποίηση της Ταυτότητας του Πολίτη ή του Επιχειρηματία γίνεται με την χρήση της Smart Cart του συστήματος Υγείας ή της Επιχειρήσεως, ή με αντίστοιχο άλλο τρόπο και του Pin του.
Ο Δημόσιος Λειτουργός δεν έχει καμία προσωπική επαφή με τον Πολίτη ή τον Επιχειρηματία, αναλαμβάνει την διεκπεραίωση της αιτήσεως του Πολίτη με τυχαίο τρόπο διανομής αιτήσεων.
Οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ του Δημόσιου Λειτουργού και του Πολίτη ή του Επιχειρηματία καταγράφεται Ψηφιακά για περαιτέρω έλεγχο.
Ο Δημόσιος Λειτουργός υποχρεούται μέσα σε σύντομο και εύλογο χρονικό διάστημα να συγκεντρώσει το σύνολο των στοιχείων, παραστατικών, εντύπων που προβλέπονται από τους Νόμους και να τα προώθηση ψηφιακά ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ορισθεί στον Πολίτη.
Ο Δημόσιος Λειτουργός απαγορεύεται να επικοινωνεί ακόμη και ψηφιακά με τον πολίτη με τα πραγματικά του στοιχεία, παρά μόνο με τον κωδικό αριθμό του, κωδικό που του έχει παραχωρήσει η Δημόσια Υπηρεσία του.
Ο Δημόσιος Λειτουργός ελέγχεται και βαθμολογείται αυτόματα για την ταχύτητα και την αρτιότητα της Ψηφιακής απαντήσεως του.
Βάση της Αυτόματης Βαθμολογίας του ο Δημόσιος Λειτουργός παραμένει ή εγκαταλείπει την θέση του, καθυστερήσεις και λάθη έχουν ελάχιστη ανοχή, το πολύ στα τρία ( 3 ) λάθη εγκαταλείπει την θέση του.
Η Πλήρης αποξένωση του Δημόσιου Λειτουργού από τον Πολίτη και τον Επιχειρηματία θα οδηγήσει σε απλούστευση του συνόλου των σημερινών γραφειοκρατικών διαδικασιών, ο λόγος είναι ότι η Γραφειοκρατία, η Πολυνομία και η Διασπορά των προβλεπομένων Διαδικασιών θα βαρύνει πλέον τον Δημόσιο Λειτουργό και όχι τον Πολίτη.
Η Πλήρης αποξένωση του Δημόσιου Λειτουργού από τον Πολίτη και τον Επιχειρηματία θα μας οδηγήσει επίσης στην ολοκληρωτική εξάλειψη της διαφθοράς που σήμερα βιώνουμε στην Δημόσια Διοίκηση.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στο ότι κάποτε θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι μεγάλες και σοβαρές μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται με βήματα, αλλά με άλματα.

Καθώς επίσης ότι πρέπει να προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο, να αποφύγουμε την παγίδα του ορισμού των Νέων Ιδεών του Arthur Clark, ότι δηλαδή κάθε Νέα Ιδέα πρέπει υποχρεωτικά να περάσει από τρία στάδια.

Πρώτο στάδιο : Άσε μην ασχολείσαι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί.
Δεύτερο στάδιο : Εφαρμόζεται μεν αλλά δεν έχει να προσφέρει τίποτα.
Τρίτο στάδιο : Πάντα έλεγα ότι είναι μία πολύ καλή ιδέα και ότι μπορεί να προσφέρει πολλά.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 18:54:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ελληνικό Όνειρο

Δεκέμβριος 2004

Πρόλογος

Με τις σημερινές συνθήκες οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας δυστυχώς αλλά μόνο ευοίωνες δεν είναι. Η σκληρή πραγματικότητα είναι ότι από την τελική αξία πωλήσεως (μικτό κέρδος 100% από το κόστος παραγωγής, δηλαδή κόστος παραγωγής 50 € τελική αξία πωλήσεως 100 €) ενός προϊόντος ή μίας υπηρεσίας, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο καταλήγουν στα ταμεία του Κράτους το 50% περίπου τις αξίας πωλήσεως του προϊόντος ή της Υπηρεσίας. (Φ.Π.Α. συν Φόρος επιχειρήσεως συν Φόρος επιχειρηματία συν περαίωση συν Φόροι Λειτουργικών εξόδων επιχειρήσεως συν ασφαλιστικές εισφορές εργοδότη κλπ.).

Δηλαδή τελικά κάθε Ελληνική επιχείρηση έχει το Κράτος σαν μεγάλο συνεταίρο που όχι μόνο δεν προσφέρει ΤΙΠΟΤΑ, αλλά δημιουργεί και προβλήματα στην λειτουργία της επιχείρησης. Το τελικό ερώτημα είναι τελικά αν η οποιαδήποτε επιχείρηση δεν αποφύγει κάποιον ή κάποιους από την πλειάδα των Φόρων που την επιβαρύνουν έχει κανένα κέρδος από τις δραστηριότητες της ή όχι.

Με τις συνθήκες αυτές η Ελλάδα δεν είναι και ούτε πρόκειται ποτέ στο μέλλον να γίνει προορισμός επενδυτικών κεφαλαίων, εκτός και αν το σύνολο των συνθηκών αυτών αλλάξει. Επίσης λόγο των χαμηλών υφιστάμενων εργασιακών αποδοχών η Ελλάδα δεν αποτελεί διαβαθμισμένο προορισμό για ομογενείς ή αλλοδαπούς επιστήμονες / εφευρέτες / ερευνητές.

Με βάση τις διαπιστώσεις αυτές το Κράτος είναι πλέον υποχρεωμένο, και μέχρι να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές, αφ’ ενός μεν να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη και αφ’ ετέρου να αξιοποιήσει σε μέγιστο βαθμό το υπάρχον Ανθρώπινο Δυναμικό.

Εκτός των πιο πάνω προβλημάτων η Ελλάδα, έχει και ένα επί πλέον πρόβλημα, είναι μικρό πληθυσμιακά Κράτος, διαβάστε το Ο.Σ.Ο.Δ. με αποτέλεσμα να μην έχει την πολυτέλεια της μη αξιοποιήσεως (για πολιτικούς ή για προσωπικούς ή για οποιουσδήποτε άλλους λόγους) ούτε έναν από τους Πολίτες του, με υψηλό δείκτη ευφυΐας.

Λόγω δε του μικρού συνολικού αριθμού γηγενών ατόμων με υψηλό δείκτη ευφυΐας, που είναι σε θέση να διαθέτει η Ελλάδα, αριθμού που κάθε χρόνο γίνεται και μικρότερος από την ΛΑΘΟΣ προσέγγιση που υπάρχει στο Εκπαιδευτικό Ελληνικό σύστημα, καλό θα ήταν να προσπαθήσει να «εισαγάγει» άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας, από τις γειτονικές μας χώρες, καθώς επίσης και από τις πολυπληθείς χώρες της Ανατολικής Ασίας την Κίνα και την Ινδία.

Δυστυχώς κανείς Κυβερνών Πολιτικός, μέχρι σήμερα δεν σκέφτηκε να εκμεταλλευτεί τις Μεγάλες Πολιτικές αλλαγές που ξεκίνησαν από το 1990, και εξακολουθούν να γίνονται μέχρι και σήμερα, στις χώρες που μας περικλείουν και να «εισαγάγει», «αγοράσει» επιστήμονες / ερευνητές με υψηλό δείκτη ευφυΐας για να τους χρησιμοποιήσει για την ανάπτυξη της Ελλάδας.

Δυστυχώς το μόνον που έκαναν και κάνουν μέχρι σήμερα είναι να «εισάγουν» εργάτες και «κοπέλες» για διασκέδαση, ίσως ο δικός τους δείκτης πνευματικής ευφυΐας να τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι έτσι αναπτύσσεται ένα Κράτος.

Το ίδιο ακριβώς ΛΑΘΟΣ γίνεται και σήμερα με τις χώρες της Ανατολικής Ασίας και ιδιαίτερα την Κίνα και την Ινδία από όπου μπορούμε, χρησιμοποιώντας ακόμη και την συναισθηματική πλευρά τους, να «εισαγάγουμε», «αγοράσουμε» άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας, που θα βοηθήσουν τα μέγιστα στην Ανάπτυξη της Ελλάδας.

Για να έχουμε γρήγορη και κατά το δυνατόν αλματώδη ανάπτυξη, πραγματική αλματώδη ανάπτυξη δεν θα έχουμε ΠΟΤΕ αν δεν εφαρμοσθεί το Ο.Σ.Ο.Δ., πρέπει να στοχεύσουμε σε συγκεκριμένο αναπτυξιακό πλαίσιο, να μην παρεκκλίνουμε καθόλου από το πλαίσιο αυτό, και να κινηθούμε βασικά πάνω σε τρεις άξονες.

Α’ Αναπτυξιακός Άξονας

Σταδιακή μείωση του Κράτους σε όσο μεγαλύτερο βαθμό γίνεται, βλέπε ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, οι εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι δεν προσφέρουν απολύτως ΤΙΠΟΤΑ στην ανάπτυξη ενός Κράτους, οι ψήφοι που προσφέρουν στους Πολιτικούς δεν ενδιαφέρουν ούτε εμάς ούτε τα παιδιά μας.

Σταδιακή μείωση κάθε μορφής φορολογίας σε μονοψήφια ποσοστά αν είναι δυνατόν, ποσοστά που να είναι αποδεκτά από τις επιχειρήσεις.
Σταδιακή μείωση των Ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων και η δυνατόν εξάλειψη των Ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών, βλέπε Ο.Σ.Δ.Α.Τ.

Πέρασμα του μεγαλύτερου μέρους των πιο πάνω περικοπών στις αποδοχές των εργαζομένων, η κατανάλωση είναι ο μεγαλύτερος μοχλός ανάπτυξης.
Αποθάρρυνση και απομάκρυνση, με συνεχή ενημέρωση, των Ελλήνων πολιτών από αντιπαραγωγικές και αντιαναπτυξιακές δραστηριότητες. Ανάπτυξη Νέας Νομολογίας για την επίτευξη του στόχου αυτού. Σήμερα επενδύονται δεκάδες δισεκατομμύρια Ευρώ σε αντιαναπτυξιακές δραστηριότητες που προσφέρουν μόνο ελάχιστα και εφήμερα αποτελέσματα στην ανάπτυξη του Κράτους.

Προσδιορισμός του κατώτατου ποσού μισθών και της συντάξεων καθώς επίσης και του αφορολόγητου ποσού αξιοπρεπούς διαβιώσεως.
Προσδιορισμός του ποσοστού και του ποσού φορολογήσεως των επιχειρήσεων φυσιολογικής λειτουργίας, καλό θα ήταν να είναι μονοψήφιο το ποσοστό.

Προσδιορισμός του ποσοστού και του ποσού φορολογήσεως των επιχειρήσεων σε καταστάσεις πλουτισμού, καλό θα ήταν να είναι το διπλάσιο του ποσοστού φυσιολογικής λειτουργίας.

Προσδιορισμός του ποσοστού και του ποσού φορολογήσεως των επιχειρήσεων σε καταστάσεις μεγάλου πλουτισμού, καλό θα ήταν να είναι το διπλάσιο του ποσοστού σε καταστάσεις πλουτισμού.

Προσδιορισμός του ποσού (πλαφόν κέρδους επιχειρήσεων) σε καταστάσεις άκρατου πλουτισμού, από κάποιο ποσόν κερδών και πάνω, ή το υπερβάλλον κέρδος θα πηγαίνει στο Κράτος απ’ ευθείας εν ήδη Ανταποδοτικού Φόρου ή θα επαναεπενδύεται στην Ελλάδα από την επιχείρηση, σε παντελώς άλλη με την υπάρχουσα παραγωγική δραστηριότητα της επιχείρησης. (υπάρχουν Άτομα υψηλού δείκτη ευφυΐας που αντιλαμβάνονται γρήγορα ότι στην ζωή τους δεν χρειάζονται άλλα χρήματα απ’ αυτά που ήδη έχουν, βλέπε Bill Gates, και άλλοι, άλλου πνευματικού επιπέδου που δεν το αντιλαμβάνονται ή δεν θέλουν να το αντιληφθούν, αυτοί οι δεύτεροι δεν είναι ανάγκη να ζουν στην Ελλάδα, διαβάστε την ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ)

Αυστηρότατη Νομολογία, εφ’ όσον έχουν γίνει τα πιο πάνω, των επιχειρήσεων, αν μετά από αυτά μία επιχείρηση παρανομεί, να κλείνει αμέσως και να δεσμεύεται αφ’ ενός μεν η περιουσία της επιχείρησης και αφ’ ετέρου η περιουσία, κινητή και ακίνητη, των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Β’ Αναπτυξιακός Άξονας

Πρέπει να εκτοξεύσουμε τις Ελληνικές εξαγωγές των ήδη παραγομένων προϊόντων στην Ελλάδα, οτιδήποτε και αν παράγουμε σήμερα και οτιδήποτε παραχθεί στο μέλλον στην Ελλάδα πρέπει να προσπαθήσουμε να το εξάγουμε.

Όπως όλοι μας γνωρίζουμε μέσα στο παγκοσμιοποιημένο σημερινό εμπόριο για να αναπτυχθεί μία επιχείρηση πρέπει συνεχώς να αναζητά, και να βρίσκει, νέους πελάτες, καμία επιχείρηση δεν μπορεί όχι μόνο να αναπτυχθεί αλλά και να επιβίωση υποστηρίζοντας μόνο το υπάρχον πελατολόγιο της. Φυσικά η ιδανικότερη περίπτωση θα ήταν αν μπορούσε μία επιχείρηση με μικρό, ως μηδαμινό κόστος, και με την αρωγή και ανάληψη αυτού του κόστους από τα επιμελητήρια, που ακόμη δεν έχω καταλάβει τι ακριβώς κάνουν, να εύρισκε συνεχώς και σε κάθε γωνιά του Πλανήτη νέους Πελάτες.

Δεν πρέπει με τίποτα να λησμονούμε ότι αφ’ ενός μεν κανένας ποτέ δεν αγόρασε ή ενδιαφέρθηκε για ένα προϊόν ή μία υπηρεσία που δεν γνώριζε την ύπαρξη του / της και αφ’ ετέρου ότι περισσότερο από την μισή αξία σε μία πώληση έχει ο τρόπος προωθήσεως της.

Έχω ήδη αναπτύξει μια ομάδα προγραμμάτων, μπορούν να αναπτυχθούν και άλλα αντίστοιχα βασιζόμενα στην ίδια αρχή, που είναι σε θέση να εντοπίζουν και να ομαδοποιούν, με ελάχιστο κόστος, οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει δημοσιοποιημένη στο Διαδίκτυο (Internet).

Η ομαδοποίηση αυτή μπορεί να είναι κατά επαγγελματική κατηγορία, κράτος, πόλη ή ότι άλλο φανταστούμε και τα εξαγόμενα αποτελέσματα να συμπεριλαμβάνουν διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνα, fax, , Διευθύνεις επιχειρήσεων, σελίδες Διαδικτύου, ακόμη και σε μορφή απλού κειμένου να μας φέρνουν για γρήγορο έλεγχο τα περιεχόμενα της Διαδικτυακής σελίδας μιας επιχειρήσεως.

Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέρχονται από παλαιές ξεχασμένες σελίδες Διαδικτύου είναι σημερινά, ελέγχεται ακόμα και η ημερομηνία εγγραφής της σελίδας και αφορούν σημερινές εν ζωή επιχειρήσεις, πληροφορίες κλπ. ( η επιτυχία στόχευσης από την μέχρι σήμερα εμπειρία μου ανέρχεται σε πολύ υψηλά ποσοστά μεταξύ 75% και 85%)

Δηλαδή με την χρήση αυτού του προγράμματος μπορούν τα επιμελητήρια ή μεμονωμένα κάθε μία επιχείρηση, να βρουν, τους μεγαλοχοντρεμπόρους, , τους χοντρέμπορους , τα καταστήματα πωλήσεως των προϊόντων τους, τις μικρές η μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και γενικά κάθε μορφής υποψήφιο πελάτη που μπορούν να φανταστούν, για να ξεκινήσουν να εξάγουν τα παραγόμενα προϊόντα τους, σε οποιοδήποτε εξωτικό ή μη κράτος, πόλη, περιοχή ή χωριό του πλανήτη, π.χ. να εντοπίσουν οι Εταιρίες παραγωγής ποτών, ή τις Κάβες ή τα Μίνι Μάρκετ στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν στην Γη του Πυρός.

Φυσικά το ίδιο ακριβώς μπορούμε να κάνουμε για να εντοπίσουμε παραγωγούς ή εμπόρους ίδιων ή παρόμοιων προϊόντων, με αυτά που θέλουμε να εξάγουμε για εμπορικούς και ανταγωνιστικούς σκοπούς.

Γ’ Αναπτυξιακός Άξονας

Κατάργηση αφ’ ενός μεν κάθε μορφής επιδότησης και αφ’ ετέρου κάθε μορφής ερευνητικής χρηματοδότησης, το γενικό σύνολο των κεφαλαίων αυτών πρέπει να κατατίθεται σε ένα Αναπτυξιακό Επενδυτικό Κεφάλαιο και με την υποστήριξη των Ελληνικών Τραπεζών να κατευθύνονται προς την ολική χρηματοδότηση για την ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΟΝΟΝ πρωτοπόρων και καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών.

Η πιθανή χρηματοδότηση κάθε πρωτοπόρου και καινοτόμου προϊόντος ή υπηρεσίας θα ελέγχεται από μία τουλάχιστον 20 μελή ομάδα ανεγνωρισμένων επιστημόνων με δείκτη πνευματικής ευφυΐας τουλάχιστον 145 και με αντίστοιχης βαθμολόγησης δείκτη διορατικότητας. (αν βρείτε κανέναν άλλο τρόπο πραγματικής αξιολόγησης εσείς, για την επίτευξη του στόχου, εδώ είμαι να τον συζητήσουμε)

Η Τελική έγκριση θα δίνεται από τις συνεργαζόμενες Ελληνικές Τράπεζες που θα καλύπτουν και το πιθανό εμπορικό ρίσκο.

Αν δεν μπορέσουμε να βρούμε την αναγκαία 20 μελή ομάδα, αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση, μαζί με τουλάχιστον 5 αναπληρωματικούς, καλλίτερα να μην ξεκινήσουμε απολύτως τίποτα.

Το Αναπτυξιακό Επενδυτικό Κεφάλαιο αναλαμβάνει μετά από τακτοποίηση των πνευματικών ή βιομηχανικών δικαιωμάτων στον εφευρέτη, ερευνητή την υλοποίηση και παραγωγή του καινοτόμου προϊόντος / υπηρεσίας, ή μαζί με τον εφευρέτη, ερευνητή ιδρύουν κοινή εταιρεία (κλειδωμένο το 50%-50% μέχρι και πέντε χρόνια τουλάχιστον μετά την έναρξη των πωλήσεων, διαθέσεως του καινοτόμου προϊόντος / υπηρεσίας) με σκοπό την υλοποίηση και παραγωγή του καινοτόμου προϊόντος / υπηρεσίας. Το σύνολο τον δαπανών που χρειάζονται δηλαδή, της κατοχύρωσης των Διεθνών Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας, των Διεθνών κατοχυρώσεων Πνευματικής Ιδιοκτησίας, της βιομηχανικής παραγωγής του πρωτοπόρου και καινοτόμου προϊόντος ή της υπηρεσίας, της Διεθνής διάθεσης των Δικαιωμάτων, της Διεθνής διάθεσης του καινοτόμου προϊόντος ή της υπηρεσίας και η Διαχείρισης της Νέας Εταιρείας αναλαμβάνεται αποκλειστικά από το Αναπτυξιακό Επενδυτικό Κεφάλαιο, από τον εφευρέτη / ερευνητή αναλαμβάνεται η υλοποίηση / παραγωγή / τροποποίηση και επέκταση του καινοτόμου προϊόντος ή της υπηρεσίας.

Καλό θα ήταν να απαλλάσσεται ο εφευρέτης / ερευνητής από κάθε μελλοντική υποχρέωση παραγωγής / διαθέσεως του καινοτόμου προϊόντος ή της υπηρεσίας, σκοπός μας δεν είναι να μετατρέψουμε έναν εφευρέτη / ερευνητή σε διαχειριστή μιας εταιρείας ή έμπορο, υπάρχουν πολλοί άλλοι που μπορούν να κάνουν πολύ καλλίτερα την δουλεία αυτή, αλλά να εκμεταλλευτούμε, την πνευματική διαύγεια του και το ταλέντο του, για την παραγωγή και άλλων πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων ή υπηρεσιών.

Μην ξεχνάτε ότι μία (1) στις τριάντα (30) ιδέες αν προχωρήσει μέτρια εμπορικά, μπορεί με άνεση να καλύψει την χρηματοδότηση των υπολοίπων 29.

Βασικές ανάγκες ανάπτυξης

Οι Βασικές ανάγκες για την Ανάπτυξη είναι γνωστές εδώ και πολλά χρόνια, άσχετο αν έχουν γίνει ελάχιστα για την πραγματοποίηση τους, για αυτό και θα τις αναφέρω επιγραμματικά, απλά πρέπει να γίνουν άμεσα και με οποιοδήποτε κόστος, πολιτικό ή χρηματικό αν θέλουμε ανάπτυξη (το αργότερο μέσα μία τετραετία).

1) Φτηνή Τηλεπικοινωνιακή Υποδομή (Δυστυχώς αλλά ο Ο.Τ.Ε. δεν φαίνεται να μπορεί να αναλάβει αυτόν τον αναπτυξιακό ρόλο)
2) Μεταφορική Υποδομή (Δρόμοι, Λιμάνια, Αεροδρόμια)
3) Τουριστική Υποδομή (Χάσαμε τους πρώην Σοβιετικούς και λοιπούς μην χάσουμε και τους Κινέζους και τους Ινδούς κλπ.)
4) Φορολογική Υποδομή (Θα επιθυμούσα πολύ να γνώριζα τον δείκτη πνευματικής ευφυΐας και τον δείκτη Διορατικότητας όλων αυτών που νομίζουν ότι μπορούν να πείσουν ή να επιβάλουν στους έμπορους, στους βιοτέχνες, στους βιομηχάνους και γενικά σε κάθε επιχειρηματία την πληρωμή 18-19% Φ.Π.Α. και 35%-45% Εφορία)
5) Διεθνής Ανοικτός Διαδικτυακός Μειοδοτικός Διαγωνισμός (εν είδει ανοικτού μειοδοτικού πλειστηριασμού)για κάθε μορφής Δημόσιας Προμήθειας ή Δημόσιου Έργου, ακόμη και αξίας 1.000 €.
6) Μείωση του Κράτους στο ελάχιστο διαβάστε την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ (Εκτός του ότι με την γραφειοκρατία που δημιούργησαν τα τελευταία τριάντα (30) χρόνια μπλοκάρουν την ανάπτυξη, αναπαραγάγουν και την νοοτροπία του Βολέματος και όσοι πιο πολλοί βολεμένοι, δεν έχουν ανάγκη να σκεφτούν, Δημόσιοι Υπάλληλοι τόσο μεγαλύτερο το φρένο της Ανάπτυξης)

Υλοποίηση Ελληνικού Ονείρου

Ο Νέος τρόπος Ανάπτυξης «Ελληνικό όνειρο» πρέπει να διαφημιστεί στο σύνολο του Ελληνικού Λαού, πρέπει να έχει ξεκάθαρους Νομοθετικούς κανόνες λειτουργίας, όχι όπως τα Νομοσχέδια που γράφονται μέχρι σήμερα, που πρώτα γράφονται και κατοχυρώνονται στο Νομοσχέδιο τα παράθυρα των ημετέρων και της διαπλοκής και μετά περιτυλίγονται εντέχνως με το δήθεν πραγματικό Νομοσχέδιο, διαβάστε την ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Το λειτουργικό σύνολο του Β’ Αναπτυξιακού άξονα πρέπει να διαφημιστεί με έξυπνο και αποδοτικό τρόπο στο σύνολο των 15 χωρών που βρίσκονται τριγύρω μας καθώς επίσης και σε αρκετά Κράτη της Ανατολικής Ασίας ή τουλάχιστον στην Κίνα και την Ινδία.

Σκοπός μας είναι όσο ακόμα αυτά τα Κράτη βρίσκονται σε αρχική ή μέση περίοδο ανάπτυξης, να δελεάσουμε άτομα με υψηλό δείκτη ευφυΐας και να έλθουν να εργαστούν για την δική μας ανάπτυξη και για το μέλλον των παιδιών μας και των παιδιών τους.

Προσοχή δεν έχουμε απεριόριστο χρόνο μετά από 20 ή το αργότερο 30 περίπου χρόνια θα είναι πλέον αργά για να κάνουμε οτιδήποτε, οι ρυθμοί και οι υποδομές ανάπτυξης σε πολλά από τα Κράτη που εποφθαλμιούμε για να τους πάρουμε τα υψηλής πνευματικής ευφυΐας άτομα, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 19:01:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεκέμβριος 2004

Πρόλογος

Δεν θα μπορούσε μια μελέτη για την Δημοκρατία, τουλάχιστον επιγραμματικά, να μην αναφερθεί στην Αρχαία Ελληνική Δημοκρατία.
Πριν από 2500 χρόνια περίπου στον τόπο που ζούμε ορίστηκαν οι αρχές της Δημοκρατίας, αρχές που αφορούσαν τις τότε ανάγκες των Ελλήνων Πολιτών, και ήταν προσαρμοσμένη μέσα στα τότε στενά Πολιτειακά πλαίσια.

Σήμερα με την Δημοκρατία παρατηρούμε το παράδοξο της εξέλιξης, ενώ από το 500π.χ. περίπου μέχρι σήμερα τα πάντα, επιστήμη, ποιότητα ζωής, πνευματική ευφυΐα κλπ. εξελίσσονται και προοδεύουν διαρκώς έχοντας ακολουθήσει τους βασικούς νόμους της εξέλιξης, η Δημοκρατία για κάποιο παράδοξο λόγο όχι μόνον δεν εξελίχθηκε αλλά αντιθέτως οπισθοδρόμησε.

Με την Μελέτη αυτή γίνεται μία προσπάθεια αναδόμησης της Ελληνικής Δημοκρατίας / Πολιτείας και προσαρμογής της στις σημερινές συνθήκες της Παγκοσμιοποίησης, της Πληροφορικής και της πραγματικής πλέον όχι μόνο παραδοσιακά αλλά και Ηλεκτρονικά ελεγχόμενης Δημοκρατίας.
Αισθάνομαι την ανάγκη, να αναφερθώ και να γράψω για την Δημοκρατία, γιατί αν δεν ξαναγράψουμε και εφαρμόσουμε εμείς οι Έλληνες την Πραγματική Δημοκρατία, δεν νομίζω ότι θα υπάρξει κανένας άλλος από κανένα άλλο Κράτος να το κάνει.

Δημοκρατία

Η Δημοκρατία ξεκινά από τη συνειδητοποίηση και την προσφερόμενη ευχέρεια στον Πολίτη για συμμετοχή στα κοινά και από την δομή των κομμάτων του διεκδικούν την Πολιτική εξουσία, δομή και ενέργειες που δίνουν το παράδειγμα για κάθε μορφή δραστηριότητας μέσα σε οποιαδήποτε Πολιτεία.

Πρωταρχικά πρέπει, δια μέσω της Παιδείας, να συνειδητοποιήσουμε, ότι οι Έλληνες είμαστε πάρα πολύ λίγοι στον Πλανήτη για να έχουμε (ακραία πολυτέλεια) διαφορές μεταξύ μας.

Το σύνολο των ανταγωνιστών μας βρίσκεται, και είναι ανελέητο, εκτός των Ελληνικών συνόρων, εντός των Ελληνικών συνόρων βρίσκεται μόνο η συνεργασία και η προσπάθεια για διεκδίκηση καλλίτερης ποιότητας ζωής και για ένα καλλίτερο και ελπιδοφόρο μέλλον των παιδιών μας.

Τα Πολιτικά Κόμματα πρέπει να πάψουν να είναι αρχηγικά και να γίνουν Δημοκρατικά.

Τι σημαίνει αυτό :

1) Η επιλογή την υποψηφίων βουλευτών ενός κόμματος δεν πρέπει να γίνεται με στενά κομματικά κριτήρια, αλλά με κριτήρια, ήθους, εργατικότητας, κοινωνικής προσφοράς, υψηλής πνευματικής ευφυΐας, υψηλής διορατικότητας κλπ. Ο Υποψήφιος βουλευτής είναι ο άριστος των αρίστων και όχι ο κομματάρχης, ο καπάτσος ή το αφοσιωμένο παιδί.
2) Ο Δημοκρατικά εκλεγμένος αρχηγός ενός κόμματος δεν πρέπει να είναι και ο εν δυνάμει μελλοντικός Πρωθυπουργός.
3) Ο Εκάστοτε Πρωθυπουργός πρέπει να ψηφίζεται από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος την επομένη των Εκλογών, με απλή αναλογική και αφού προηγουμένως έχει αποδεχτεί την θέση του Πρωθυπουργού και το αυστηρό χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του προγράμματος του κόμματος.
4) Η θητεία κάθε Πρωθυπουργού πρέπει να είναι διετής και να κρίνεται από τα αποτελέσματα, απόδοση έργου, αυτό αν δεν το καταλάβατε σημαίνει συνεργασία και συνολική ευθύνη, που θα έχει πετύχει στα δύο αυτά χρόνια καθώς επίσης και από την ακριβή τήρηση του χρονοδιαγράμματος εφαρμογής του προγράμματος του κόμματος.
5) Μετά την πάροδο των δύο ετών η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ξανά εκλέγει νέο Πρωθυπουργό ή τον ίδιο αν είναι επιτυχημένος ή οποιονδήποτε άλλον ενδιαφέρεται για την θέση αυτή.
6) Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με τους Υπουργούς, Υφυπουργούς και γενικά με οποιοδήποτε πρόσωπο αναλαμβάνει Δημόσια πολιτική θέση, οι πάντες εκλέγονται με διαφανείς και δημοσιοποιήσημες Δημοκρατικές διαδικασίες από την κοινοβουλευτική ομάδα.
7) Σε οποιοδήποτε χρονικό σημείο της διετής θητείας των πολιτικών προσώπων μπορεί η κοινοβουλευτική ομάδα, μετά από πρόταση έστω και ενός (1) μέλους της και με ψηφοφορία, να καθαιρέσει από την θέση που του έχει αναθέσει οποιονδήποτε ακόμα και τον Πρωθυπουργό.
8) Τα κόμματα μπορούν να επιλέξουν για οποιαδήποτε θέση, ακόμα και για την θέση του Πρωθυπουργού εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, ευνόητο είναι ότι και αυτό το πρόσωπο εκλέγεται με ψηφοφορία και έχει ακριβώς τις ίδιες υποχρεώσεις.
9) Δημιουργούνται δύο νέα σώματα ελέγχου της Πολιτικής εξουσίας, η «Γερουσία» και ο «Άρειος Πάγος» (τα ονόματα είναι ενδεικτικά μπορείτε στην θέση του «Γερουσία» και του «Άρειος Πάγος» να βάλετε όποιο όνομα θέλετε)
10) Η «Γερουσία», το λέει και το όνομα της, αποτελείται από ηλικιωμένους καταξιωμένους πολιτικούς ή πολίτες, υπάρχουν όρια ηλικίας αρχής και τέλους συμμετοχής στο σώμα, οι οποίοι ψηφίζονται απ’ ευθείας από τους Πολίτες, με βάση το μέχρι σήμερα προσφερόμενο έργο τους, χωρίς κομματικές ή άλλες παρεμβάσεις.
11) Τα μέλη του «Γερουσίας» εκλέγονται κατά την διάρκεια των Βουλευτικών εκλογών με απλή αναλογική, όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα ψηφοδέλτιο με την μεθοδολογία του σταυρού προτίμησης.
12) Σκοπός της Γερουσίας είναι να ελέγχει και να αποδέχεται ή να απορρίπτει οποιασδήποτε μορφής νομοθετικό ή οικονομικό έργο προέρχεται από την Βουλή.
13) Ο «Άρειος Πάγος» είναι διαιτητικό σώμα αποτελείται από το σύνολο των υπέργηρων ή μη, δεν υπάρχουν όρια ηλικίας, εν ζωή Προέδρων της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρωθυπουργών, Προέδρων του Κοινοβουλίου, Γερουσιαστών ή Υπουργών που έχουν πάψει ή έχουν επιλέξει να μην συμμετέχουν σε άλλο Πολιτικό σώμα (Βουλή ή Γερουσία) και σκοπός του είναι να επιλύει τις όποιες διαφορές μεταξύ Κυβέρνησης και Γερουσίας φτάσουν σε αδιέξοδο.
14) Τα μέλη του «Αρείου Πάγου» εκλέγονται και αυτά κατά την διάρκεια των Βουλευτικών εκλογών με απλή αναλογική, όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα ψηφοδέλτιο με την μεθοδολογία του σταυρού προτίμησης.
15) Η «Εκκλησία του Δήμου», όπως και η «Αρχαία Εκκλησία του Δήμου» έτσι και η Νέα «Εκκλησία του Δήμου» είναι η συμμετοχή την Πολιτών στα δρώμενα της Πολιτείας και στην εφαρμογή και ανάπτυξη της Δημοκρατίας δια μέσω προτάσεων και Δημοψηφισμάτων.
16) Η «Νέα Εκκλησία του Δήμου» έχει ηλεκτρονική μορφή, αν εφαρμοσθεί το Ο.Σ.Δ.Α.Τ., όλοι μας θα έχουμε το μέσον για κάθε μορφής προτάσεως, δημοψηφίσματος κλπ., με μία απλή μετατροπή των ήδη υπαρχόντων τηλεφώνων μας ή την χρήση του Ηλεκτρονικού Υπολογιστή μας και με την χρήση ορισμένων κατάλληλα τροποποιημένων προγραμμάτων του Ο.Σ.Δ.Α.Τ. μπορούμε σε ημερήσια βάση να κάνουμε προτάσεις ή να συμμετέχουμε ή να προκαλούμε Δημοψήφισμα.
17) Προτάσεις για την δημοκρατία στην «Νέα Εκκλησία του Δήμου» εννοείται ότι κάνουν όλοι οι Έλληνες Πολίτες είτε αυτοί είναι απλοί πολίτες είτε είναι Βουλευτές είτε Γερουσιαστές είτε Αρειοπαγίτες.
18) Δημοψηφίσματα που δεν συγκεντρώνουν την συμμετοχή του 50% συν έναν των Ελλήνων πολιτών που έχουν δικαίωμα ψήφου δεν πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψιν.
19) Αριθμητικά η βουλή μπορεί να εξακολουθήσει να αποτελείται από 300 Βουλευτές, η «Γερουσία» από 100-120 Γερουσιαστές και ο «Άρειος Πάγος» από 40-50 Αρειοπαγίτες.
20) Ευνόητο είναι ότι περίεργες ως πονηρές αποφάσεις και Νόμοι, π.χ. Ασυλία βουλευτών, ασυμβίβαστο βουλευτών, εθελούσιες έξοδοι κλπ. καταργούνται άμεσα. Στην Δημοκρατία είναι όλοι οι Πολίτες ΙΣΟΙ και διέπονται και δικάζονται από τους ΙΔΙΟΥΣ νόμους.
21) Επίσης καταργούνται άμεσα όλοι οι νόμοι που κάνουν την οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ των Ελλήνων Πολιτών, Δημοκρατία χωρίς Ισονομία δεν είναι Δημοκρατία.
22) Ο Θεσμός του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας παραμένει ως έχει, με τις υπάρχουσες αρμοδιότητες αλλά η θητεία του μειώνεται και γίνεται πλέον τετραετής.
23) Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας εκλέγεται κατά την διάρκεια των Βουλευτικών εκλογών με απλή αναλογική, όλοι οι ενδιαφερόμενοι σε ένα ψηφοδέλτιο με την μεθοδολογία του σταυρού προτίμησης.
24) Συνοψίζοντας οποτεδήποτε γίνονται Βουλευτικές εκλογές για ανάδειξη νέας Ελληνικής Κυβέρνησης, γίνονται και εκλογές για την «Γερουσία» τον «Άρειο Πάγο» και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.
25) Κατά την Διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός Πρωθυπουργός ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος ακολουθεί δικές του διετείς περιόδους, άσχετους των Κυβερνήσεων. Οι υπηρεσιακοί Υπουργοί που θα διεξάγουν τις εκλογές προέρχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και αναδεικνύονται με δημοσιοποιήσημη ψηφοφορία.
Μόνο ένα Κράτος που θα στηρίζεται στα πιο πάνω γενικά πλαίσια μπορεί να χαρακτηριστεί Πραγματικά Δημοκρατικό Κράτος, οποιαδήποτε παρέκκλιση προσφέρει απλά κάποιο άλλο πολίτευμα που σίγουρα δεν είναι Δημοκρατία.

Δικαιοσύνη

Η Δικαιοσύνη αποτελεί την μοναδική εξαίρεση στους γενικούς κανόνες της Δημοκρατίας, μία εξαίρεση που βασίζεται αφ’ ενός μεν στην πλήρη ανεξαρτοποίηση της και αφ’ ετέρου την καθιστά θεματοφύλακα της Δημοκρατίας μια και ανά πάσα στιγμή μπορεί να προσάγει σε δίκη τους πάντες από τον Πρωθυπουργό μέχρι και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Το μεγαλύτερο στήριγμα της Δημοκρατίας είναι η Δικαιοσύνη. Η Δικαιοσύνη πρέπει να είναι εντελώς ανεξάρτητη, ακόμη και ο Υπουργός Δικαιοσύνης πρέπει να προέρχεται και να ψηφίζεται από τους Δικαστές.
Για να υπάρχει έλεγχος και σχετική εποπτεία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης οι Υφυπουργοί και οι Πολιτικοί προϊστάμενοι θα προέρχονται από την Κυβέρνηση, ο Υπουργός και όλοι οι υπόλοιποι διοικητικοί και εκτελεστικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης από το Δικαστικό και Δικηγορικό σώμα.

Βασικός σκοπός του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να περιορίσει και να ξαναγράψει συνολικά τους Ελληνικούς Νόμους, από την αρχή, με σαφή και απλό κατανοητό από τους Έλληνες πολίτες τρόπο, χωρίς παράθυρα και παραπομπές, χωρίς παρερμηνείες και προεκτάσεις.

Άλλοι βασικοί σκοποί του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η αυστηρότατη εφαρμογή των Νόμων σε οποιονδήποτε, καθώς επίσης και η αυστηρή τήρηση, μέχρι τελευταίου κόμματος ή τελείας, των κανόνων της Δημοκρατίας.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Δημοκρατίας είναι η ανοχή της στους σφετεριστές της Δημοκρατίας. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που σήμερα δεν έχουμε Δημοκρατία. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης για αυτόν βασικά τον λόγο ανεξαρτητοποιείται είναι προτιμότερο, να σταλθούν στην φυλακή και να δημευθούν οι περιουσίες τους, ή να εξοστρακιστούν, μερικοί Πρωθυπουργοί ή Υπουργοί ή Δικαστές ή Γερουσιαστές η Αρειοπαγίτες η άλλοι απλοί Έλληνες Πολίτες υποψήφιοι σφετεριστές της Ελληνικής Δημοκρατίας από το να ξανά διακινδυνεύσουμε να χάσουμε την Δημοκρατία για άλλα 2.000 χρόνια.

Φυσικά και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ακολουθείται η ίδια Δημοκρατική τακτική, δηλαδή κάθε δύο χρόνια κρίνεται και επανεκλέγεται ο Υπουργός Δικαιοσύνης από το σώμα των Ελλήνων Δικαστών, με μέγιστη θητεία στο Υπουργείο Δικαιοσύνης τα έξη (6) έτη.
Φυσικά και οι προτάσεις Νέων Νόμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης ελέγχονται και ψηφίζονται πρώτα από την Ελληνική Βουλή και κατόπιν από την Γερουσία.

Ευνόητο είναι ότι οι αρχές που πρέπει να διέπουν την επιλογή των υποψηφίων Βουλευτών είναι οι ίδιες προσαυξημένες στο τετράγωνο που πρέπει να διέπουν τις επιλογές των Νέων Δικαστών.

Στην επιλογή των Νέων Δικαστών πρέπει τουλάχιστον πέντε από τους εν ενέργεια δικαστές να εγγυούνται με την περιουσία τους και την προσωπική ελευθερία τους την ηθική ακεραιότητα του Νέου Δικαστή, αυτοί οι εγγυητές Δικαστές θα είναι και αυτοί που θα παρακολουθούν και θα διορθώνουν, αποπέμπουν από το Δικαστικό σώμα, οποιοδήποτε λάθος τους.

Καλό θα ήταν να φέρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης την συνυπευθυνότητα των Δικηγόρων στις Δίκες, δηλαδή μέρος της Ποινής του κατηγορουμένου να πληρώνει ή να εκτίει και ο Δικηγόρος που αναλαμβάνει εκ του πονηρού την υπεράσπιση του, διαβάστε την ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Επίλογος

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε ορισμένες στατιστικές επισημάνσεις μου.

1) Η Ελλάδα έχει πολύ λίγο πληθυσμό και μεγάλη εδαφική έκταση σε σχέση με το πληθυσμό της.
2) Υπάρχουν πάρα πολλοί ομογενείς η μη , πολλά εκατομμύρια, σε διάφορα κράτη που θα επιθυμούσαν να περάσουν την ζωή τους στην Ελλάδα αν είχε πραγματική Δημοκρατία, Παιδεία, Υγεία και Δικαιοσύνη.
3) Δεν χρειάζεται κανένα Κράτος, τους κάθε μορφής απατεώνες, δεν προσφέρουν ΤΙΠΟΤΑ στην διαχρονική ανάπτυξη ενός Κράτους.
4) Δεν χρειάζεται κανένα Κράτος, επενδυτικά κεφάλαια που στοχεύουν αποκλειστικά στο ΚΕΡΔΟΣ, ότι εφήμερο προσφέρουν σήμερα το παίρνουν πίσω αύριο γονατίζοντας οικονομικά το Κράτος και αυξάνοντας κατακόρυφα την ανεργία.
5) Η Πραγματική Δημοκρατία δεν προσφέρει μόνο τα αυτονόητα, προσφέρει και ηρεμία που χρειάζονται οι πολίτες ενός Κράτους για να Δημιουργήσουν.
6) Τα υψηλότατης πνευματικής ευφυΐας άτομα, οι πραγματικοί μηχανοδηγοί της ανάπτυξης ενός Κράτους, αρκούνται στα λίγα, Αποδεκτή ποιότητα διαβίωσης, Ελευθερία, Οικογενειακή Ασφάλεια, Δικαιοσύνη, Παιδεία και Υγεία, οι χρηματικές απολαβές είναι στις τελευταίες προτεραιότητες τους και ο πλουτισμός ανήκει στο λεξιλόγιο των αγνώστων λέξεων για όλα αυτά τα άτομα.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/12/2013, 19:05:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτές είναι οι Μελέτες μου.

Δεν γνωρίζω τι τους «ιντριγκάρησε» τόσο πολύ ώστε να έλθουν στο μπαλκόνι μου.

Το ψάχνω όμως και θα το βρω, που θα πάει !!!


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2014, 15:38:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Σας εύχομαι ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σας μεταφέρω "τα κάλαντα του 2014" με copy και past από τό http://www.ami.gr/index.php/blogs

1/ Ο νέος διοικητής, του νοσοκομείου Άργους ονόματι Λ. Δ. είναι μόλις 30 ετών, είναι πτυχιούχος ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ποιες οι περγαμηνές του; Από ότι διάβασα είχε κεντρικές θέσεις στην ΔΑΠ όταν σπούδαζε και μετά διετέλεσε πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αιτωλοακαρνανίας, η κομματοκρατία ακόμα και σήμερα καλά κρατεί.

2/ Με δύο αποφάσεις του το λεγόμενο Μισθοδικείο, αφενός έκρινε αντισυνταγματικές τις μειώσεις των αποδοχών των δικαστών, οι οποίες επανέρχονται πλέον στα επίπεδα προ του μνημονίου 2 και προφανώς τώρα θα πρέπει να τις καταβάλει ο ελληνικός λαός αναδρομικά και αφετέρου έκρινε αφορολόγητο το 25% των ακαθαρίστων αποδοχών των δικαστών. Η απάντηση στην ερώτηση που μόλις έκανες, είναι ΟΧΙ, δεν είναι αντισυνταγματικές οι υπόλοιπες μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι φόροι και τα χαράτσια των μνημονίων 1 και 2 και 3 κλπ.

3/ Αλαλούμ και με τις πινακίδες των οχημάτων, καθώς η παράταση δεν ισχύει για την παράδοση πινακίδων. Έτσι, εκείνοι που θα ήθελαν να παραδόσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους, αλλά δεν το έπραξαν έως το τέλος του έτους, θα κληθούν να πληρώσουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας.

4/ Από σήμερα, 2 Ιανουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή τόσο το μέτρο της κράτησης 1 ευρώ ανά ιατρική συνταγή για την εκτέλεσή της στα φαρμακεία της χώρας, όσο και το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ που θα πληρώνουν εφάπαξ οι ασφαλισμένοι στην περίπτωση που εισάγονται για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο, εξαιρούνται οι αλλοδαποί.

5/ Οσοι από την 1-1-2014 και μετά έχουν ακίνητα στην κατοχή τους, όπως σπίτια, καταστήματα, οικόπεδα, χωράφια κ.λπ. είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν «ΦΟΡΟ ΚΑΤΟΧΗΣ». Ο φόρος αυτός θα πληρώνεται κάθε χρόνο και θα είναι πλέον μόνιμος.

6/ Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι πολλοί βουλευτές (νυν και πρώην) του κυβερνητικού συνασπισμού έχουν θορυβηθεί διότι διέρρευσαν πληροφορίες ότι ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας κατά την απολογία του στις ανακριτικές αρχές εκτός από τα ονόματα που ήδη έχουν δοθεί στην δημοσιότητα έχει δώσει και ονόματα βουλευτών που εκλέγονται στην Β’ περιφέρεια της Αθήνας. Βουλευτές οι οποίοι κατά το κρίσιμο διάστημα που ο Κάντας βρισκόταν στο πόστο των εξοπλισμών του ΥΠΕΘΑ (από το 1997 μέχρι τις 5 Απριλίου 2002) και έπαιρνε με τα τσουβάλια τις μίζες, υπήρχαν και βουλευτές που λαδώθηκαν για να εγκρίνουν με την ψήφο τους τα οπλικά συστήματα και να περάσουν έτσι από την βουλή!
Φέρεται δε ο κ. Κάντας να έχει ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων οι οποίοι με το …σικέ αυτό παιχνίδι εξανάγκασαν μία ολόκληρη χώρα να υποκύψει σε δόλια συμφέροντα δισεκατομμυρίων. Οικονομικά συμφέροντα που τελικά έδεσαν την χώρα και την έσυραν με ακρίβεια στη σημερινή χρεωκοπία.

7/ Ο Υφυπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικουρας δίνει νέα ανακεφαλαιοποίηση στην ALPHA BANK με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για κάλυψη ομολογιακού δανείου αξίας 3.609.600.000 ευρώ ALPHA BANK ΦΕΚ 2Α, κόστος που θα βαρύνει το Δημόσιο (δηλαδή εμάς), σε περίπτωση κατάπτωσης της εγγύησης του Δημοσίου, ενδέχεται να ανέλθει στο ποσό των 3.609.600.000 ευρώ πλέον των προβλεπομένων από τους όρους του οικείου ομολογιακού δανείου τόκων και πάσης φύσεως επιβαρύνσεων.

8/ Από την στατιστική του http://www.ami.gr

Νοέμβριος 2013
246 0.74% http://www.esoterica.gr/FORUMS/pop_printer_friendly.asp
Δεκέμβριος 2013
501 1.77% http://www.esoterica.gr/FORUMS/pop_printer_friendly.asp

Ο πρώτος αριθμός είναι, πόσες φορές ανά μήνα έχει χρησιμοποιηθεί η σελίδα, επειδή δεν είμαι σίγουρος, ρωτώ τούς διαχειριστές του http://www.esoterica.gr - αυτή η σελίδα σας, τυπώνει τα περιεχόμενα του θέματος μου ????, Φυσικά το copy και past δεν μπορεί να μετρηθεί.

Αν έχω καταλάβει σωστά, έχετε αρχίσει την απαλλοτρίωση, δεν είναι κακό, αρκεί να την εφαρμόσετε με τον σωστό τρόπο, όχι όπως οι "Ελληνικές Κυβερνήσεις" και ο ΕΟΠΥΥ, που έλαβαν κομμάτια από το "Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχειρίσεως Ασφαλιστικών Ταμείων", αυτά που εξυπηρετούσαν τις καρέκλες τους και τις τσέπες τους, και όχι όπως θυγατέρα πρώην "Υπουργού" που το χρησιμοποίησε για να πάρει διδακτορικό.

Αλήθεια, κάνετε μια ερώτηση στην συνείδηση σας, εξακολουθείτε και πιστεύετε ότι τα μεγαλύτερα UFO είναι οι εξωγήινοι ή μήπως ΤΕΛΙΚΑ είναι οι Γήινοι, είμαστε εμείς.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

amalia
Διαχειριστής

Greece
10778 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/01/2014, 22:46:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους amalia  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παρντόν;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/01/2014, 14:44:04  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
???? απορώ και εγώ με τα τοιαύτα!

νομίζω το ότι το όλο θέμα έχει ξεχειλώσει προς πάσα κατεύθυνση "ασχετοσύνης"...
ο όρος UFO (ήτοι Unidentified Flying Object) είναι καθαρά επιστημονικός/τεχνολογικός
και αναφέρεται κυρίως για κατασκευές "αγνώστου" πατρώτητας (ποιος τα κατασκεύασε) και
δεν νοείται πάντα ότι είναι από οργανισμούς εκτός της Γης.... (Εξω-γήινους)....

Όπου Εξω-γήινοι θεωρούνται και οι κάτοικοι του ΙSS (International Space Station)... άρα
αυτοί δεν συγκαταλέγονται σε αυτή τη λίστα!

Αν όμως θέλει ο θεματοθέτης να αναφερθεί στην "απαξιωτική" ερμηνεία του όρου UFO (όπου σημαίνει
εν ολίγης "ηλίθιος") τότε, μόνο για τους ανθρώπους μπορεί να αντιστοιχηθεί και όχι στους οργανισμούς
εκτός-Γης, γιατί πρώτον δεν γνωρίζουμε και πολλά για την ύπαρξη ή μη-ύπαρξή τους και για το
πως είναι (αν όντως υπάρχουν) ώστε να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισεις ή τον αντίλογο (να "πουν" οι
ίδιοι ότι αν είναι ή όχι)...


μα τι λέμε ....

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2014, 12:20:59  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Paul Hellyer: ETs Want To Help Mankind 2013

ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
«Τέσσερα είδη εξωγήινων βρίσκονται στη Γη»

Ο Paul Hellyer ήταν πρώην υπουργός Αμύνης του Καναδά κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου» στον Καναδά ισχυρίζεται ότι όχι μόνο οι εξωγήινοι επισκέπτονται τη Γη εδώ και χιλιάδες χρόνια αλλά και υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις «φυλές» από αυτούς οι όποιοι βρίσκονται ήδη στον πλανήτη μας.

Σύμφωνα με τον Hellyer οι εξωγήινοι είναι εδώ για να βοηθήσουν καθώς ανησυχούν τόσο για την περίπτωση των πυρηνικών όσο και για τις κλιματικές αλλαγές.


Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη που έδωσε:


http://www.youtube.com/watch?v=fRhQ24jHEes

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/01/2014, 14:15:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλαδή από όλα αυτά που διάβασες σε όλα αυτά που περιγράφονται στο παρόν Θέμα, αυτά κατάλαβες εσύ.

Τελικά ίσως απαιτούνται 7 και πλέον δισεκατομμύρια άλλοι άνθρωποι ή αλλά όντα, για να εξηγήσουν στα 7 και πλέον δισεκατομμύρια ανθρώπους, τι ακριβώς είναι.

Σου δημοσιεύω κάτι ακόμα, με την σκέψη, ότι υπάρχει ακόμα ΕΛΠΙΔΑ.

Στη νέα εικόνα που τράβηξε το διαστημικό σκάφος Cassini, της NASA, από απόσταση σχεδόν 1,5 δισεκατομμύρια χιλιόμετρα από εμάς η Γη φαίνεται σαν μια γαλάζια κουκκίδα ενώ δίπλα της διακρίνεται μια πιο μικρή λευκή κουκκίδα, η Σελήνη.

Είναι η πρώτη φορά που η κάμερα υψηλότερης ανάλυσης του Cassini συλλαμβάνει ταυτόχρονα τον πλανήτη μας και τον δορυφόρο του ως δυο καθαρά διακριτά μεταξύ τους αντικείμενα.

Γύρω και ανάμεσα στα δαχτυλίδια του Κρόνου διακρίνονται επίσης οι δορυφόροι του Εγκέλαδος, Τηθύς και Μίμας καθώς και ο Άρης και η Αφροδίτη.

Μεγεθύνοντας την εικόνα και κοιτάζοντας προσεκτικά, κάτω από τα δαχτυλίδια και προς τα δεξιά του Κρόνου, φαινομενικά χαμένη μέσα στη λάμψη του τοπίου, βρίσκεται μια μικροσκοπική κουκκιδίτσα, από γαλάζιο φως που αρμενίζει μέσα σε μια θάλασσα από άστρα, για να διακρίνουμε την σελήνη απαιτείτε μεγαλύτερη μεγέθυνση, αυτή η κουκκίδα είναι το σπίτι μας, με όλους εμάς επάνω του, μέχρι τον τελευταίο, δηλαδή εσάς, εμένα, τα παιδιά της γειτονιάς, ακόμη και αυτούς που μένουν από την άλλη πλευρά της Γης, όλοι μας κατοικούμε σε αυτήν την όμορφη γαλάζια κουκκίδα.

Σε ακόμη μεγαλύτερη μεγέθυνση της εικόνας διακρίνουμε και την σελήνη, φυσικά και δεν μπορούμε να δούμε ηπείρους ή ανθρώπους σε αυτό το πορτραίτο της Γης μας, αλλά η αχνή γαλάζια κουκκίδα αποτελεί μια περιεκτική σύνοψη του ποιοι ήμαστε η εικόνα του Cassini μας θυμίζει πόσο μικροσκοπικός είναι ο πλανήτης μας μέσα στην απεραντοσύνη του διαστήματος και επίσης μαρτυρεί την σημερινή ευφυΐα των πολιτών αυτού του μικροσκοπικού πλανήτη που έστειλαν ένα ρομποτικό διαστημόπλοιο τόσο μακριά για να μελετήσει τον Κρόνο και να πάρει από εκεί αυτή την υπέροχη φωτογραφία του πλανήτη μας, της Γής μας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sol-Mix
Μέλος 2ης Βαθμίδας


394 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2014, 16:39:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Όπως σας είχα υποσχεθεί, σήμερα 7 Ιανουαρίου 2014, σας δημοσιεύω συνοπτικά, τα συγκεντρωτικά στοιχεία από την έρευνα που εδώ και 12 μήνες κάνω για τους εξωγήινους, αν και δεν βλέπω ότι υπάρχουν και πολλοί ενδιαφερόμενοι εδώ μέσα, βλέπετε για μένα η υπόσχεση αποτελεί πάντα υποχρέωση μου.

Τα στοιχεία τα χώρισα σε 3 κατηγορίες, τα Ιστορικά, τα Τεχνολογικά και τα Κοινωνικά.

1./ Ιστορικά Στοιχεία, τα οποία χώρισα σε δύο (2) κεφάλαια.

Το α’ κεφάλαιο αφορά την Ιστορία των νοημόνων όντων στο σύμπαν που ζούμε, είναι μια Ιστορία που ξεκινά πριν από περίπου δύο (2) δισεκατομμύρια χρόνια.

Το β’ κεφάλαιο αφορά την Ιστορία της Γης, του πλανήτη μας και αυτή είναι μια παλιά Ιστορία που ξεκινά πριν από περίπου τριάντα πέντε (35) εκατομμύρια χρόνια.

Υπάρχουν πάρα πολλά κενά και στις δύο αυτές Ιστορίες, καθώς επίσης και πολλές αντικρουόμενες «Ιστορικές Απόψεις», χρειάζεται πολύ περισσότερη επεξεργασία, πάρα πολύ περισσότερη επεξεργασία, για να γίνουν κατανοητές από μένα και να στοιχειοθετηθούν εμπεριστατωμένα, για αυτό, για την κατηγορία αυτή σταματώ εδώ.

2./ Τεχνολογικά στοιχεία, τα χώρισα σε τρία (3) κεφάλαια.

Το α’ κεφάλαιο αφορά τα διαστημόπλοια τους και τον τρόπο πτήσεως τους.

Παρ’ ότι υπάρχουν διαστημόπλοια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, το σχήμα που προτιμείτε, ιδιαίτερα για τα μικρά διαστημόπλοια τους, είναι το δισκοειδές, προφανώς για λόγους ευκολίας κατασκευής, ο τρόπος δε των μετακινήσεων τους ακολουθεί διάφορες μορφές και παραλλαγές της πυκνότητας του χρόνου και του χώρου.

Φυσικά και υπάρχουν και διάφοροι άλλοι τρόποι μετακινήσεως, οι οποίοι όμως δεν γίνονται αντιληπτοί από μένα, δηλαδή μεταξύ διαστάσεων κλπ.

Το β’ κεφάλαιο αφορά την Τεχνολογία, που χρησιμοποιούν στην καθημερινή ζωή τους.

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι τεράστιοι τρισδιάστατοι εκτυπωτές κατασκευής και ανομοίωσης χώρου, μια τεχνολογία που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ένα μελλοντικό επεισόδιο της τηλεοπτικής σειρά Star Trek.

Το γ’ κεφάλαιο αφορά τα οπλικά συστήματα τους.

Τα οπλικά τους συστήματα, παρ’ ότι υπάρχουν ελάχιστες αναφορές στην κατασκευή τους, υπάρχουν πολλές αναφορές στα αποτελέσματα τους.

Αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, είναι ένα οπλικό σύστημα που αναφέρεται ως «ανθρωπιστικό» η σωστότερα για μένα «οντοπιστικό», η πλειοψηφία των όντων στο σύμπαν μας δεν είναι ανθρωπόμορφα, επειδή δεν προκαλεί πόνο, η σημερινή λογική μου, δεν μπορεί να κατανοήσει πως μπορεί ένα οπλικό σύστημα μαζικής και ολικής καταστροφής, να ονομαστεί «ανθρωπιστικό», ίσως χρειάζομαι κάποιον επί πλέον χρόνο για να μπορέσω να τροποποιήσω την λογική μου και να σκεφτώ έτσι, το οπλικό σύστημα αυτό που φαίνεται να διαθέτουν οι Arcurians, μετατρέπει ακαριαία τα όντα και την ύλη, γενικά "εις τα εξ ων συνετέθη", δηλαδή σε κουάρκ, λεπτόνια, μποζόνια κλπ.

3./ Τα Κοινωνικά στοιχεία.

Μετά από την μελέτη των κοινωνικών στοιχείων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι στον σύμπαν που ζούμε, το ανώτερο που μπορείς να ζητήσεις, να απαιτήσεις, να διεκδικήσεις είναι η πλήρη ισότητα που επιζητείς για όλα τα όντα του σύμπαντος μας, φυσικά και μπορείς να ζεις κάτω από αυτό με όποια μορφή θέλεις, δηλαδή έχοντας ανώτερους και κατώτερους, πλούσιους και φτωχούς κλπ. αλλά ούτε ψήλος στον κόρφο σου, αν διεκδικήσεις το να είσαι «ανώτερο όν», «αυτοκράτορας», «μάγκας», «βασιλιάς» κλπ στο σύμπαν μας.

Στο σύμπαν μας δεν υπάρχουν οι δικές μας έννοιες τις ιδιοκτησίας και της ιεραρχίας, επίσης δεν υπαρχεί το χρήμα, είναι δική μας (γήινη ανθρώπινη εφεύρεση).

Κάπου εδώ τελειώνω με την ενότητα «γήινοι και εξωγήινοι» για μένα τελείωσαν πλέον οι σκέψεις, τα λόγια και τα άρθρα, τώρα πλέον έχουν λόγο τα έργα.

Υστερόγραφο: amalia : Ποτέ μην κάνεις ερωτήσεις που στην πραγματικότητα δεν θέλεις να ακούσεις τις αληθινές απαντήσεις.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

maria3
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Greece
653 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2014, 17:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Το α’ κεφάλαιο αφορά τα διαστημόπλοια τους και τον τρόπο πτήσεως τους.

Παρ’ ότι υπάρχουν διαστημόπλοια διαφόρων μεγεθών και σχημάτων, το σχήμα που προτιμείτε, ιδιαίτερα για τα μικρά διαστημόπλοια τους, είναι το δισκοειδές, προφανώς για λόγους ευκολίας κατασκευής, ο τρόπος δε των μετακινήσεων τους ακολουθεί διάφορες μορφές και παραλλαγές της πυκνότητας του χρόνου και του χώρου.

Φυσικά και υπάρχουν και διάφοροι άλλοι τρόποι μετακινήσεως, οι οποίοι όμως δεν γίνονται αντιληπτοί από μένα, δηλαδή μεταξύ διαστάσεων κλπ.


Με ενδιαφέρει η συγκεκριμένη έρευνα σου και σου και σου έχω στείλει στο e-mail σου ένα μήνυμα.
Δεν είναι ότι δεν ενδιαφέρει η έρευνα σου απλά υπάρχουν πολλές πληροφορίες στο ίντερνετ και δεν ξέρουμε κατά πόσο έχουν αλλοιωθεί.
Και δεν εννοώ αυτά που γράφεις εσύ αλλά αυτά που κυκλοφορούν.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/01/2014, 19:55:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Sol-Mix

Ελπίζω να συνεχίσεις και να παρουσιάσεις όλη αυτή την έρευνά σου.


ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

PREDATOR
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
17779 Μηνύματα
Απεστάλη: 08/01/2014, 17:55:07  Εμφάνιση Προφίλ  Στείλτε ένα instant message στο Μέλος PREDATOR  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Το μυστήριο του εξωγήινου σήματος «Wow!» (vid)

quote:
http://www.defencenet.gr/defence/item/%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CF%83%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%BE%CF%89%CE%B3%CE%AE%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%82-%C2%ABwow%C2%BB-vid

Το πιο περίεργο σήμα που έχει καταγραφεί ποτέ από την αμερικανική Υπηρεσία Ερευνών Εξωγήινης Ζωής (SETI)

Μια νύχτα του καλοκαιριού του 1977, ένα ραδιοτηλεσκόπιο στο Ντέλαγουερ του Οχάιο κατέγραψε ένα σήμα, που διήρκεσε μόλις 72 δευτερόλεπτα, όμως τότε έμοιαζε ότι θα μπορούσε να αλλάξει την ιστορία.

Για αρκετές ημέρες το περίεργο σήμα παρέμενε στα «αζήτητα» στις μετρήσεις του SETI. Μέχρι που ο ερευνητής Τζέρι Έιμαν πρόσεξε τα δεδομένα.

Ήταν μια ακολουθία από μεταβλητές και αριθμούς, η οποία αναπαριστούσε ένα σήμα τριάντα φορές πιο ισχυρό από τα συνηθισμένα. Ο ερευνητής, εντυπωσιασμένος από τα στοιχεία, κύκλωσε την ακολουθία με κόκκινο μελάνι και έγραψε δίπλα το επιφώνημα «Wow!».

Από τότε η ακολουθία αυτή έμεινε γρίφος.

Πολλοί προσπάθησαν να λύσουν το μυστήριο, με την επικρατέστερη θεωρία να υποστηρίζει ότι πρόκειται για σήμα από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό.

Σύμφωνα με αυτήν, η ακολουθία αναπαριστά μια τεράστια έκλυση ενέργειας, πολλά έτη φωτός μακριά, που θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιο «λέιζερ», το οποίο εξωγήινοι έστρεψαν προς τη Γη, στη δική τους αναζήτηση για τα μυστικά του σύμπαντος.

To σήμα, είχε έρθει από την κατεύθυνση του Τοξότη και ο παλμός του προσδιορίστηκε σε μια στενή μπάντα ραδιοσυχνοτήτων περίπου στα 1420 megahertz.

Αυτή η συχνότητα βρίσκεται σε ένα τμήμα του ραδιοφάσματος που όλες οι μεταδόσεις απαγορεύονται μέσω διεθνούς συμφωνίας. Φυσικές πηγές ακτινοβολίας όπως θερμικές εκπομπές από πλανήτες, συνήθως καλύπτουν ένα πολύ πιο ευρύ φάσμα συχνοτήτων. Δεν μπορεί λοιπόν να είχε προκληθεί από κάποιον πλανήτη, τι ήταν όμως;

Δείτε και ακούστε το περίφημο σήμα «Wow!».

quote:
http://www.youtube.com/watch?v=ZAKy_08klrg

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Το Θέμα καταλαμβάνει 41 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40
 41
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2773438
Maintained by Digital Alchemy