ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 02:06:36  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------


Sagaviper

Αιωρείται ακόμα τo ερώτημα όσο αφορά τη Σφιγγά, αν είναι παλαιότερη των πυραμίδων. Εξαρτάται αν οι πλευρές τις 'φαγώθηκαν' από αμμοθύελλες ή από νερό(το ένα δηλώνει διαφορετική ηλικία από το άλλο φυσικά) φίλε jonniebg. Όταν καταλήξουμε σε ένα από αυτά νομίζω αυτόματα θα οδηγηθόυμε σωστά στο παρακάτω βήμα, την ηλικία της Σφίγγας.

--------------------------------------------------------------------------------


κατα την θεωρια του αστρονομικου προσανατολισμου, κοιταζει το σημειο που βρισκοταν ο Ωριωνας το 12.000πΧ (αν θυμαμαι καλα)


Η Ύπαρξη και η διατήρηση Πυραμίδων από τους αρχαίους χρόνους είναι ένα θέμα που πρόσφατα έγινε ευρύτερα γνωστό και υπάρχουν πολλά στοιχεία που είναι σχετικά άγνωστα στο ευρύτερο κοινό.

Πυραμίδες υπάρχουν σε πολλά μέρη της γης, οι επιστήμονες όμως ερευνούν περισσότερο τις χρονολογίες που έχουν κατασκευαστεί, τον τρόπο και τα υλικά που χρησιμοποίησαν. Δηλαδή σε ποια χώρα κατασκευάστηκε η πρώτη πυραμίδα. Για παράδειγμα, μία ανακάλυψη που έκαναν οι ερευνητές είναι το γεγονός ότι η πυραμίδα του Ελληνικού στο Άργος είναι αρχαιότερη από τις Αιγυπτιακές, Ο Παυσανίας μάλιστα αναφέρει ότι είναι ένα ταφικό μνημείο σε ανάμνηση της πρώτης μάχης στην οποία χρησιμοποιήθηκαν ασπίδες!!!

Υπάρχουν πολλών ειδών πυραμίδες που έχουν βρεθεί, άλλες μεγάλες, άλλες μικρές, άλλες λαξευτές και άλλες όχι.
Οι Ελληνικές πυραμίδες είναι κατά κανόνα μικρότερες από τις Αιγυπτιακές (εκτός από μερικές λαξευτές) και δυστυχώς οι περισσότερες είναι σε πολύ κακή κατάσταση, μάρτυρες των όσων έχει περάσει αυτός ο τόπος, εν αντιθέσει των Αιγυπτιακών οι οποίες είναι καλοδιατηρημένες, όπως και οι πυραμίδες της Κίνας και των άλλων χωρών!

Ακόμα, δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία για την χρήση τους ή το τι εξυπηρετούσαν σαν κτίσματα [αν χρησιμοποιήθηκαν ως μνημεία (ταφικά ή οτιδήποτε άλλο) ή ως παρατηρητήρια - φρυκτώρια (τηλεπικοινωνιακοί πύργοι), όπως πιστεύουν μερικοί ερευνητές].
Μυστήριο
Η εποχή των πυραμίδων
Πού βρίσκονται οι πυραμίδες;
Μα στην Αίγυπτο, εκεί όπου πριν από 4.600 χρόνια κατασκευάστηκαν οι τρεις πιο ξακουστές, μεταθανάτιο δώρο για τους Φαραώ Χέοπα, Χεφρήνο και Μυκερίνο. Ανάλογες κατασκευές υπάρχουν και στη Λατινική Αμερική, όπου βρίσκονται οι εξίσου διάσημες προκολομβιανές πυραμίδες. Πυραμίδες υπάρχουν επίσης στην Ελλάδα, στη Μέση Ανατολή, στην Ισπανία, στην Αγγλία, στην Ιταλία, στην Κίνα και στην υπόλοιπη Ασία. Εύλογα λοιπόν προκύπτει το ερώτημα αν υπήρξε πράγματι ένας χαμένος μητρικός υπερπολιτισμός ο οποίος διέδωσε σ' ολόκληρο τον κόσμο την ιδέα των πυραμίδων, εκτός κι αν η εξάπλωσή τους στην αρχαιότητα οφείλεται σε κάποιο άλλο, μυστηριώδη λόγο.

Τα ζιγκουράτ: Προπυραμίδες;
Οι διάφορες πυραμίδες ανά τον κόσμο δεν είναι ούτε όλες ίδιες ούτε ανήκουν στην ίδια εποχή. Στη Μεσοποταμία, στο σημερινό Ιράκ, τα λεγόμενα ζιγκουράτ άρχισαν να κατασκευάζονται από το 3500 π.Χ., σχεδόν χίλια χρόνια πριν από την εποχή που οι Αιγύπτιοι κατασκεύασαν την πρώτη τους πυραμίδα. Η τυπική βαθμιδωτή μορφή των ζιγκουράτ διαμορφώθηκε μέσα στους αιώνες με την προσθήκη νέων επιπέδων, χάρη στα οποία οι ναοί έφταναν σε μεγάλο ύψος πάνω από το έδαφος. Το πιο επιβλητικό βρίσκεται στη Βαβυλώνα και φτάνει σχεδόν τα εκατό μέτρα ύψος. "Η βαθμιδωτή μορφή του κλασικού ζιγκουράτ", εξηγεί ο Ουίλιαμ Στίμπινγκ Τζούνιορ, καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο της Νέας Ορλεάνης, "θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από τις αιγυπτιακές κατασκευές, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι πιθανό. Η χρονική περίοδος η οποία μεσολαβεί ανάμεσα στις εποχές που επικρατούσαν αυτά τα δύο αρχιτεκτονικά μοτίβα είναι πολύ μεγάλη. Όταν οι αρχιτέκτονες της Μεσοποταμίας άρχισαν να προσθέτουν επίπεδα στις αρχικές εξέδρες, οι αιγυπτιακές βαθμιδωτές πυραμίδες κατασκευάζονταν με λείες πλευρές. Η Μεγάλη Πυραμίδα ήταν 450 ετών όταν στην Ουρ κατασκευάστηκαν τα πρώτα βαθμιδωτά ζιγκουράτ". Όμως και η λειτουργία τους ήταν διαφορετική. Οι αιγυπτιακές πυραμίδες ήταν τάφοι θεοποιημένων βασιλέων, ενώ στη Μεσοποταμία ήταν απλές εξέδρες για τους ναούς που τις επιστέγαζαν.

Κρυμμένη σ' ένα λόφο
Πιο αινιγματική είναι η λειτουργία των ελληνικών πυραμίδων. Ίχνη τους συναντάμε σήμερα σε δεκαέξι συνολικά περιοχές. Η πιο γνωστή, ερειπωμένη πλέον, βρίσκεται στο χωριό Ελληνικό της Αργολίδας. Κατασκευάστηκε από ασβεστόλιθο τουλάχιστον έναν αιώνα πριν από την πρώτη αιγυπτιακή πυραμίδα. Για ορισμένους ερευνητές οι πυραμίδες αυτές ήταν ταφικά μνημεία, ενώ για άλλους ήταν οχυρά που λειτουργούσαν και ως παρατηρητήρια. Εξίσου μυστηριώδεις είναι και οι μικρές πυραμίδες που βρίσκονται στην κοιλάδα Γκιμάρ της Τενερίφης, στα Κανάρια νησιά. Πρόκειται για κατασκευές με έξι αναβαθμούς από ηφαιστειακή πέτρα και μέγιστο ύψος τα δώδεκα μέτρα. Πολλοί υποστηρίζουν ότι πρόκειται για φυσικούς αναβαθμούς που οι άνθρωποι απλώς καθάριζαν, άλλοι μελετητές όμως θεωρούν ότι είναι τεχνητές κατασκευές παρόμοιες μ' εκείνες της Μεσοποταμίας. Αντίθετα, η πιο μεγάλη προϊστορική κατασκευή της Δυτικής Ευρώπης άρχισε να μας αποκαλύπτει τα μυστικά της. Πρόκειται για τον πυραμιδοειδή τεχνητό λόφο στο Ουίλτσαϊαρ της Αγγλίας, ο οποίος ονομάστηκε Σίλμπουρι Χιλ. Η ραδιοχρονολόγηση ανάγει την κατασκευή της στο 2660 π.Χ. Είναι κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από γύψο, έχει ύψος σαράντα μέτρα και αποτελεί τμήμα μιας σειράς από προϊστορικές κατασκευές που υπάρχουν στην περιοχή. Παρόλο που ο γύψος φθείρεται γρήγορα, η πυραμίδα διατηρήθηκε μέχρι τις μέρες μας γιατί οι κατασκευαστές της την είχαν καλύψει με χώμα, προστατεύοντάς τη από τις καιρικές συνθήκες αλλά και τα εχθρικά βλέμματα.


Πρόσφατα μια ομάδα από μελετητές ανακάλυψε ότι η πυραμίδα δεν είχε κατασκευαστεί σε επάλληλα στρώματα όπως στη Μεσοποταμία, αλλά πιθανότατα ακολουθώντας ελικοειδή ανάπτυξη. "Όταν περπατά κάποιος περιμετρικά, ακολουθώντας την πιο ψηλή πλευρά, στο τέλος της στροφής ξαναβρίσκεται τρία μέτρα πιο κάτω", τονίζει ο Ντέιβιντ Φιλντ, μέλος της αρχαιολογικής ομάδας που κάνει ανασκαφές στην περιοχή. Και συνεχίζει: "Υπάρχει ένα είδος σπείρας στην κορυφή, το οποίο ίσως φτάνει μέχρι τη βάση, στοιχείο λογικό από κατασκευαστικής άποψης". Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι αυτή την ελικοειδή διαδρομή ακολουθούσαν κατά τη διάρκεια θρησκευτικών λιτανειών. Όσο για την πυραμίδα της Ρώμης, είναι γνωστή τόσο η προέλευση όσο και η λειτουργία της. Κατασκευάστηκε τον 1ο αιώνα π.Χ. μέσα σε 330 μέρες κι έγινε ο τάφος του Γάιου Κέστιου, μέλους της Επτανδρίας των Επουλώνων (septemviri epulones), ένας από τους εφτά ιερείς στους οποίους είχε ανατεθεί η διοργάνωση των δημόσιων συμποσίων προς τιμήν των θεών. Η αντοχή της στο χρόνο οφείλεται στο ότι ενσωματώθηκε στα Αυρηλιανά Τείχη και συντηρήθηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χιλιετούς ιστορίας της.
Όμοιες, αλλά διαφορετικές.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία μνημεία του κόσμου είναι ασφαλώς οι προκολομβιανές πυραμίδες της Κεντρικής Αμερικής. Η βαθμιδωτή μορφή τους, με εξωτερική σκάλα ή ράμπες σε μία ή περισσότερες πλευρές και με επίπεδη κορυφή, θυμίζει περισσότερο τα ζιγκουράτ παρά τις αιγυπτιακές πυραμίδες. Όπως και στη Μεσοποταμία, στην επίπεδη κορυφή τους κατασκευάζονταν μικροί ναοί ή θυσιαστήρια. Στο παρελθόν ορισμένοι υποστήριζαν ότι η ιδέα των πυραμίδων είχε μεταφερθεί στο Νέο Κόσμο από τη Μεσοποταμία ή την Αίγυπτο. "Αργότερα αυτή η υπόθεση απορρίφθηκε λόγω της χρονολόγησης και της κατασκευαστικής τεχνικής", εξηγεί ο Στίμπινγκ, προσθέτοντας ότι "τα εντυπωσιακά μνημεία της Κεντρικής Αμερικής, όπως του Γιουκατάν και της Γουατεμάλας, κατασκευάστηκαν από χώματα και πέτρες καλυμμένες με άργιλο ή ασβεστολιθικές πέτρες". Αντίθετα, στην Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν μόνο κομμάτια από πέτρα. Μεταξύ του 2500 και του 1800 π.Χ. έκαναν την εμφάνισή τους στο Περού οι πρώτες υπερυψωμένες εξέδρες για ναούς, στην Αίγυπτο κατασκευάστηκαν πυραμίδες με λείες πλευρές και στη Μεσοποταμία τα ζιγκουράτ πήραν την κλασική τους μορφή. "Αν την ιδέα των κατασκευών με τη μορφή πυραμίδας μετέφεραν στο Περού ταξιδιώτες από κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής", διερωτάται ο Στίμπινγκ Τζούνιορ, "γιατί οι πυραμίδες της Κεντρικής Αμερικής δεν κατασκευάστηκαν κανονικά από την αρχή;".


Οι πυραμίδες που παραμένουν σχεδόν άγνωστες στο δυτικό κόσμο είναι οι κινεζικές, γιατί η κυβέρνηση δεν επιτρέπει ούτε στους τουρίστες ούτε και στους ξένους μελετητές να τις επισκεφτούν. Η πρώτη φωτογραφήθηκε το 1945, στο τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ φαίνεται ότι υπάρχουν περισσότερες από εκατό στην πεδιάδα του Κιν Χουάν, στην ενδοχώρα της Κίνας. Κανένας δε γνωρίζει με βεβαιότητα για ποιο σκοπό κατασκευάστηκαν, φαίνεται όμως ότι προορίζονταν για τη φύλαξη των λειψάνων των Κινέζων αυτοκρατόρων, όπως συνέβαινε και με τους Φαραώ της Αιγύπτου. Η Ασία μας επιφυλάσσει κι άλλες εκπλήξεις. Μια είδηση του περασμένου Ιουνίου αναφέρει ότι κατασκευές παρόμοιες με τις πυραμίδες του Σουδάν -πιο χαμηλές και με πιο απότομες πλευρές από τις αιγυπτιακές- ανακαλύφθηκαν από μια ομάδα αρχαιολόγων σε μια ορεινή περιοχή του Ουζμπεκιστάν, στην Κεντρική Ασία. Η απρόσμενη αυτή ανακάλυψη έγινε στις περιοχές του Κασανταρίν και της Σαμαρκάνδης, στα νότια της χώρας, και οι πηγές του υπουργείου Πολιτισμού του Ουζμπεκιστάν επιβεβαίωσαν την ανακάλυψη. Οι πυραμίδες έχουν ύψος 12-15 μέτρα, περίπου το ένα δέκατο των πυραμίδων της Γκίζας στην Αίγυπτο, και είναι λείες χωρίς αναβαθμούς.

Αν τελικά δεν υπήρξε ένας μητρικός πολιτισμός ο οποίος δίδαξε στους διάφορους λαούς του κόσμου την κατασκευή των πυραμίδων κι αν δεν έγινε "εξαγωγή" της ιδέας από τους αρχαίους Αιγυπτίους ή τους Μεσοποτάμιους ταξιδιώτες, πώς εξηγείται η ύπαρξη κατασκευών με μορφή πυραμίδας σ' ολόκληρο τον κόσμο; Σύμφωνα με τον Στίμπινγκ, "τα αρχαιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι το μοτίβο της πυραμίδας εμφανίστηκε σε διαφορετικές εποχές σε πολλές περιοχές του Νέου και του Παλαιού Κόσμου. Αυτά τα κτίσματα περιείχαν στοιχεία δανεισμένα από προηγούμενες κατασκευές της περιοχής. Μπορούμε λοιπόν να συμπεράνουμε ότι κάθε πολιτισμός τις ανέπτυξε αυτόνομα". Όσοι δυσκολεύονται να το πιστέψουν πρέπει να λάβουν υπόψη τους την παρατήρηση που έκανε ο Αμερικανός συγγραφέας και εκλαϊκευτής Λ. Σπραγκ ντε Καμπ: "Όποιος επιθυμεί να χτίσει ένα πολύ ψηλό κτίριο χωρίς να χρησιμοποιήσει ατσάλι, στύλους και τόξα, το βρίσκει φυσικό να επιλέξει την πυραμιδοειδή μορφή για λόγους σταθερότητας". Σ' αυτή τη λύση καταλήγουν ακόμα και τα παιδιά που παίζουν με τουβλάκια κατασκευών. Η εξαιρετική σταθερότητα της πυραμιδοειδούς μορφής επέτρεψε στις συγκεκριμένες κατασκευές να φτάσουν σχεδόν ανέπαφες μέχρι τις μέρες μας, αντίθετα με άλλα ανθρώπινα έργα της προϊστορίας. Μπορούμε λοιπόν να επιβεβαιώσουμε μια αρχαία αραβική παροιμία, σύμφωνα με την οποία "ο άνθρωπος φοβάται το χρόνο, αλλά ο χρόνος φοβάται τις πυραμίδες".

ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΟΥΡΙΟΥ
Μετά την πρώτη ανεπαρκή ανασκαφή του 1901 και την σύντομη κλασσική επαναπροσέγγιση το 1937 από την Αμερικανική σχολή Αρχαιολογίας, κανένας Έλληνας ή αλλοδαπός αρχαιολόγος δεν επισκέφθηκε ερευνητικά τα μνημεία αυτά, αφού η επιστημονική κοινότητα δεχόταν την ηλικία που προσέφεραν οι Αμερικανοί αρχαιολόγοι το 1938, δηλαδή το τέλος της κλασσικής με αρχές της ελληνιστικής εποχής.
Η κατάσταση αυτή άλλαξε μετά από τις νεότερες έρευνες (ανασκαφές κλπ) και μετρήσεις με νεότερες και ακριβέστερες μεθόδους (π.Χ. η ανάπτυξη νέας πυρηνικής μεθόδου χρονολόγησης του πετρώματος της κατασκευής).
Η κατάσταση των μνημείων το 1991 πριν ξεκινήσει η μελέτη τους φαίνεται στο απόσπασμα από το βιβλίο του Δρ Ι. Λυριτζή ‘‘Το μυστήριο των Ελληνικών Πυραμοειδών’’ «...το 1991 με την επίσκεψή μας στις δύο πυραμίδες διαπιστώσαμε την εγκατάλειψή τους στην δίνη των παραγόντων καταστροφής : βάτα, αιγοπρόβατα, θάμνοι, χρησιμοποίηση μεγαλίθων σε κτίρια και εκκλησίες της περιοχής, πεσμένοι μεγάλιθοι …. Παλαιότερα, οι δομικοί ογκόλιθοι των πυραμίδων χρησιμοποιούνταν σε ασβεστοκάμινα ! Έτσι θα πρέπει να εξαφανήσθησαν δύο άλλες πυραμίδες στη περιοχή του Άστρους Κυνουρίας και στη Σικυώνα Κορινθίας, που αναφέρονται από ξένους περιηγητές στις αρχές του περασμένου αιώνα και μία τρίτη στα Βιγλάφια της Νότιας Λακωνίας...»

Η σημερινή κατάσταση της πυραμίδος του Ελληνικού είναι πολύ καλύτερη αφού μετά τα πρώτα ενθαρυντικά αποτελέσματα των μετρήσεων και ερευνών του Δρ Ι Λυριτζή, την φροντίδα του προέδρου της κοινότητος Ελληνικού και την μετέπειτα παρέμβαση της Νομάρχου Αργολίδος έγινε καθαρισμός του κτιρίου (εσωτερικά και εξωτερικά), περίφραξη και φωταγώγηση του.
ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Το γεγονός της ύπαρξης πυραμίδων στην αρχαία Ελλάδα σίγουρα θα εκπλήσσει τους περισσότερους αναγνώστες. Και όμως, στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν πυραμίδες και ότι πιθανόν οι αρχαίοι Έλληνες να κατασκεύασαν πρώτοι πυραμίδες και πως τους αντέγραψαν οι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι πολιτισμοί της Αμερικής με τους οποίους οι αρχαίοι Έλληνες ήλθαν σε επαφή. Στην Αμερική οι αρχαίοι Έλληνες ήλθαν σε επαφή με πολιτισμούς αρχαιότερους του παλαιότερου πολιτισμού που γνωρίζουμε, των Μάγιας οι οποίοι ήκμασαν στο Μεξικό από τον 4ο ως τον 17ο αιώνα μ.Χ. Στην Αμερική, οι Μάγιας, οι Ίνκα και οι Αζτέκοι πιθανώς δέχθηκαν την πολιτιστική επίδραση των αρχαίων Ελλήνων που έφτασαν στον Νέο Κόσμο με τα πλοία τους, δεδομένου των αρχαιοελληνικών ευρημάτων που έχουν βρεθεί στην Αμερική (νομίσματα, τάφος, κτερίσματα) και της γλωσσικής ομοιότητας κάποιας διαλέκτου των Ίνκας με την αρχαιοελληνική δωρική διάλεκτο.
Σε ό,τι αφορά την Αίγυπτο, οι αρχαιότερες πυραμίδες χτίστηκαν από τους Φαραώ που ανήκαν στο ``αρχαίο βασίλειο΄΄ (3100 – 2270 π.Χ.) το οποίο περιλάμβανε τις 10 πρώτες δυναστείες. Η πρώτη πυραμίδα στην Αίγυπτο κατασκευάστηκε το 2620 π.Χ. Ήταν η ``πυραμίδα του Σακκάρα΄΄ του Φαραώ Ζόζερ (Djoser) που ανήκε στην 3η δυναστεία. Οι Φαραώ Χέοπας, Χεφρήνος (4η δυναστεία) και Μυκερίνο, κατασκεύασαν τις πυραμίδες κοντά στην – τότε πρωτεύουσα – Μέμφιδα, την σημερινή πόλη Ελ – Γκίζα. Η πυραμίδα του Χέοπα χτίστηκε το 2550 π.Χ. Όπως θα αναφερθεί παρακάτω, οι αρχαιότερες πυραμίδες της Ελλάδος: η ``πυραμίδα του Ελληνικού΄΄ και η πυραμίδα στο Άμφειον της Θήβας, χρονολογούνται στο 2720π.Χ. και στο 3000 – 2400 π.Χ., αντίστοιχα. Άρα, κατά πάσα πιθανότητα οι αρχαίοι Έλληνες επηρέασαν σημαντικά τον αιγυπτιακό πολιτισμό και πρώτοι αυτοί κατασκεύασαν πυραμίδες. Άλλωστε, η σφίγγα και ο γρύπας συναντώνται και στην ελληνική μυθολογία.
Γνωστό είναι το παράδειγμα του Οιδίποδα στην Θήβα που ήταν ο μοναδικός που κατάφερε να λύσει το αίνιγμα της Σφίγγας και να γλιτώσει την πόλη του, γιατί όποιος απαντούσε λάθος η Σφίγγα τον έτρωγε! Ομοιότητες, επίσης, υπάρχουν ανάμεσα στην ελληνική και στην αιγυπτιακή τέχνη. Στην τέχνη, σφραγιδόλιθοι συναντώνται στην Αίγυπτο, αλλά και στην μινωική Κρήτη. Ομοίως και οι αρχαϊκοί Κούροι (αγάλματα) συναντώνται και στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο. Επίσης, έγινε αναφορά στα αρχαϊκά αγγεία ανατολίζοντος ρυθμού του 7ου αιώνα π.Χ που δείχνουν πολιτιστική επαφή με την Αίγυπτο. Παράλληλα, ομοιότητες υπάρχουν στην ιδεογραφική γραφή (σύμβολα = απλουστευμένες εικόνες των αντικειμένων που δηλώνουν) και συγκεκριμένα στη γραμμική Ά (το παλαιότερο δείγμα της γραφής αυτής είναι ο δίσκος της Φαιστού της Κρήτης που ανάγεται περίπου στο 1700 π.Χ) που ακόμα δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί. Επί τη ευκαιρία, τις πυραμίδες της Αιγύπτου αναφέρει ακόμα και ο Όμηρος (Οδύσσεια, 415 - 470)!!!

Προαναφέρθηκε ότι και στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν πυραμίδες. Το ερώτημα είναι γιατί οι αρχαίοι Έλληνες κατασκεύασαν μικρές, όπως θα δούμε παρακάτω, πυραμίδες. Η απάντηση είναι απλή. Οι αρχαίοι Έλληνες ήταν υπέρ του μέτρου στην τέχνη και απεχθάνονταν την χλιδή και την υπερβολή στο μέγεθος των αρχιτεκτονικών έργων των ανατολίτικων λαών – όπως των Αιγυπτίων και των Βαβυλωνίων. Άλλωστε, οι αιγυπτιακές πυραμίδες και άλλα έργα, τα οποία οικοδομήθηκαν με τον ιδρώτα και το αίμα χιλιάδων σκλάβων που τους φέρονταν σαν ζώα. Ακόμα, θα ανευρίσκονταν δεκάδες πυραμίδες στην Ελλάδα. Εκτός αν πράγματι υπήρχαν δεκάδες πυραμίδες, αλλά κατεστράφησαν από τους ξένους κατακτητές ή γκρεμίστηκαν και τα συντρίμμιά τους έχουν καλυφθεί από χώμα και βλάστηση. Έτσι, δεδομένου ότι ήταν μικρές, είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα καταχωνιασμένα ερείπιά τους.
Ο Παυσανίας δεν αναφέρει την πυραμίδα, αλλά σημειώνει πως στην περιοχή υπήρχε ``πολυανδρία΄΄, δηλαδή ομαδικοί τάφοι. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι δεν αναφέρεται στην πυραμίδα γιατί την εντάσσει στους τάφους. Με άλλα λόγια, η πυραμίδα ήταν τάφος. Άλλωστε και στην αρχαία Αίγυπτο οι πυραμίδες ήταν τύμβοι των Φαραώ. Άλλοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα χρησιμοποιείτο για να στέλνουν μηνύματα με σήματα φωτιάς σε απομακρυσμένα σημεία. Δηλαδή την χρησιμοποιούσαν ως επικοινωνιακό κέντρο. Αυτό σίγουρα θα ήταν χρήσιμο σε περιόδους πολέμου. Κατά άλλους μελετητές, η πυραμίδα ίσως ήταν ένα αστρονομικό παρατηρητήριο. Ο Αμερικανός αρχαιολόγος L. E. Lord υποστήριξε ότι η πυραμίδα ήταν ένα μικρό φρούριο, ενώ ο Β. Κατσιαδράμης υποστήριξε ότι ήταν ένας μικρός βωμός όπου γίνονταν θυσίες (φυσικά ζώων, αφού στην αρχαία Ελλάδα δεν γίνονταν ανθρωποθυσίες).
Στην περιοχή της Νέας Επιδαύρου υπάρχει η ``πυραμίδα της Κάμπιας΄΄ που ανακαλύφθηκε το 1993 από έναν δάσκαλο. Οι διαστάσεις της είναι: βόρεια πλευρά = 7. 78 μέτρα, νότια πλευρά = 8. 87 μέτρα, ανατολική και δυτική πλευρά = 8. 4 μέτρα – έκαστη. Στα δεξιά του δρόμου από το Άργος προς την Επίδαυρο, ο Παυσανίας αναφέρει και μια άλλη πυραμίδα. Είναι η ``πυραμίδα Νταλαμανάρα΄΄. Η πυραμίδα αυτή ήταν διακοσμημένη εξωτερικά με σκαλισμένες κυκλικές ασπίδες. Κάποιοι μελετητές συνδέουν την διακόσμηση με τις ασπίδες με το γεγονός – που αναφέρει η παράδοση – της μάχης του βασιλιά της Τίρυνθας (αρχαία πόλη της Αργολίδος), Προίτου και του Αρκισίου, βασιλιά του Άργους. Η μάχη έληξε ισόπαλη και οι δύο βασιλείς υπέγραψαν συνθήκη ειρήνης. Στην μάχη αυτή λέγεται ότι χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά ασπίδες. Άρα, αν η πυραμίδα με τις διακοσμημένες ασπίδες συνδέεται με την παράδοση αυτή, τότε οικοδομήθηκε πριν τον 16ο αιώνα π.Χ. Τα συντρίμμιά της πυραμίδος ανακαλύφθηκαν από τον αρχαιολόγο W. M. Leake το 1806. Έκτοτε, όμως, χάθηκαν τα ίχνη της. Επίσης, κοντά στην αρχαία πόλη της Σικυώνος στην Κορινθία, σημειώνεται η ύπαρξη πυραμίδος σε γκραβούρα του 1877 που έφτιαξε ο J. Fennet. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί το ακριβές σημείο στο οποίο βρισκόταν η πυραμίδα που περιγράφει ο Fennet. Ίσως να έχει θαφτεί από χώματα και να έχει καλυφθεί από πυκνή βλάστηση. Ευκαιρία για τους αναγνώστες να αρχίσουν να ψάχνουν τις δύο παραπάνω πυραμίδες!!!
Κοντά στο σημερινό χωριό Λυγουριό της Αργολίδος βρίσκεται η ``πυραμίδα του Λυγουριού΄΄ την οποία περιγράφει και ο Παυσανίας. Η πυραμίδα βρίσκεται στα βόρεια του σημερινού δρόμου που ενώνει το Ναύπλιο με το ιερό του Ασκληπιού της Επιδαύρου. Οι διαστάσεις της πυραμίδος είναι: βόρεια πλευρά = 14 μέτρα, νότια πλευρά = 12 μέτρα, ανατολική πλευρά = 12. 75 μέτρα και δυτική πλευρά =12. 5 μέτρα. Η πυραμίδα αυτή χρονολογήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών – με την μέθοδο της οπτικής θερμοακτινοβολήσεως – στο 2100 (με διακύμανση 610 ετών) π.Χ!!! Κατά τον μελετητή L. E. Lord η πυραμίδα αυτή, μετά το 2ο μισό του 4ου αιώνα π.Χ., χρησιμοποιήθηκε ως μικρό φρούριο.
Κοντά στην πόλη Νεάπολη της Λακωνίας είχε χτιστεί από τους αρχαίους Έλληνες η ``πυραμίδα της Βιγκλαφίας΄΄. Βρίσκεται απέναντι από την Ελαφόνησο. Ο Παυσανίας την αναφέρει ως τάφο του Κινάντου που ήταν ναύαρχος των πλοίων του βασιλιά της Σπάρτης, Μενέλαου. Ο Μενέλαος ήταν υιός του Ατρέα (γενάρχης του βασιλικού οίκου των Ατρειδών στις Μυκήνες) και σύζυγος της ωραίας Ελένης για την οποία έγινε ο τρωικός πόλεμος, όταν την απήγαγε ο Πάρις. Το πιο πιθανό είναι πως οι ήρωες της τρωικής εκστρατείας ήταν πραγματικά πρόσωπα και όχι μυθολογικα. Άρα, δεδομένου ότι ο τρωικός πόλεμος – που όπως αναφέρθηκε αλλού, ήταν πραγματικό γεγονός – έγινε στα τέλη του 13ου αιώνα π.Χ, κάπου στην περίοδο αυτή χτίστηκε – λογικά – η πυραμίδα, ως τύμβος του Κινάντου. Οι διαστάσεις των θεμελίων της πυραμίδος αυτής είναι: 17. 5 x 16 x 17. 45 x 16 μέτρα. Σήμερα η πυραμίδα αυτή είναι τελείως κατεστραμμένη.
Η πιο εντυπωσιακή πυραμίδα είναι στο Άμφειον της Θήβας. Βρίσκεται στην άκρη της Καδμείας, της ακρόπολης των Θηβών, κοντά στο σημερινό αρχαιολογικό μουσείο. Η πυραμίδα αυτή έχει 3 σειρές σκαλοπατιών. Στην κορυφή των σκαλοπατιών βρέθηκε, σε μικρό χωμάτινο λοφίσκο, διπλός τάφος με χρυσά κοσμήματα. Η πυραμίδα αυτή χρονολογείται ανάμεσα στο 3000 και στο 2400 π.Χ.
Τέλος, υπάρχει και η ρηξικέλευθη θεωρία πως η κορυφή του όρους Ταΰγετος – στα 2000 μέτρα – στην Λακωνία, είναι μια γιγάντια αρχαία πυραμίδα!!! Η θεωρία αυτή αναφέρθηκε από το ελληνικό περιοδικό αρχαιολογίας ``Δαυλός΄΄ (τεύχος Απριλίου 1994) που παρουσίασε φωτογραφία στην οποία, από την συγκεκριμένη θέση που τραβήχθηκε, έδειχνε το σχήμα πυραμίδος στην κορυφή του όρους. Στην πραγματικότητα μόνον από συγκεκριμένη οπτική γωνία μπορεί να διαπιστωθεί το σχήμα αυτό. Αν πρόκειται πραγματικά για πυραμίδα, τότε χτίστηκε με λίθους ή λαξεύτηκε στα πετρώματα του όρους. Πάντως, υπάρχει κάτι που μοιάζει με οριζόντια βάση η οποία ξεχωρίζει από το υπόλοιπο βουνό. Κατά τον μελετητή Π.Χατζηιωάννου, πρόκειται για πυραμίδα – όπως αποδεικνύει και η ετυμολογία της λέξεως ``Λακωνία΄΄ που προέρχεται από τις λέξεις ``λίθος΄΄ και ``κώνος΄΄, δηλαδή κωνικό λίθο, δηλαδή πυραμίδα!!! Όμως, άλλη εκδοχή για το όνομα Λακωνία είναι οι λάκκοι που υπήρχαν στο έδαφος της περιοχής.

Πυραμίδες στην Κίνα
Πολλοί μη ενημερωμένοι πιστεύουν ότι οι πυραμίδες αποτελούν μια αποκλειστικότητα περιοχών όπως η Αίγυπτος και η Νότιος Αμερική. Είναι γνωστό όμως ότι στην Ελλάδα έχει βρεθεί πλήθος από πυραμίδες, όπως επίσης και σε περιοχές που κανείς δε θα πίστευε πως είναι δυνατό να υπάρχουν (Σιβηρία, Γαλλία, Καμπότζη, Ιρλανδία, Φλόριντα, Αριζόνα, Μοντάνα και Ιλινόις των ΗΠΑ, Ιμαλάια,..).
Από τις πιο εντυπωσιακές αλλά και λιγότερο γνωστές βρίσκονται στην Κίνα. Οι πρώτοι που τις «ανακάλυψαν» ήταν δυο αυστραλοί έμποροι, στις αρχές του 20ού αιώνα.
Πολύ αργότερα, τον Ιούλιο του 1945, μετά από μια πτήση πάνω από τα εδάφη της επαρχίας Σένσι της Κίνας, κοντά στο Xian, ο James Gaussman πρόσεξε περιοχές με υπερυψωμένα εδάφη και έπειτα από πολλές επαναλαμβανόμενες πτήσεις του διαπίστωσε πως επρόκειτο για πλήθος πυραμίδων που έδειχναν να είναι σκεπασμένες με χώμα. Πήρε φωτογραφίες, έπρεπε όμως να περιμένει τον εκδημοκρατισμό της χώρας ώστε να πάρει άδεια για να επαληθεύσει τις παρατηρήσεις του.
Τον Οκτώβριο του 1994, ο Hartwig Hausdorf, ερευνητρής και συγγραφέας σχετικός με τις πυραμίδες, πήρε με ειδική άδεια από τον Chen Jian Li, υψηλό αξιωματούχο της Κίνας, μια πρόσκληση να επισκευθεί τη συγκεκριμένη περιοχή. Ήρθε σε επαφή με αρχαιολόγους του Πανεπιστημίου Bei Jing, ωστόσο αυτοί ήταν αρκετά συγκρατημένοι και λιγομίλητοι, κάτι που έδειχνε ότι προφανώς οι αρχαιολόγοι είχαν ως αποστολή τους να μη δώσουν στοιχεία και έκταση στο θέμα… Παρ’ όλα αυτά, ο Hausdorf κατάφερε να επισκευθεί και να δει από κοντά τις πυραμίδες, τον αριθμό των οποίων υπολόγισε στις 900.

Ορισμένες από τις πυραμίδες αυτές βρίσκονται σήμερα σε αξιολύπητη κατάσταση, αφού καταστράφηκαν ή λεηλατήθηκαν από τους εκάστοτε γεωργούς της περιοχής. Είναι σχεδόν στο σύνολό τους κατασκευασμένες από πηλό και χώμα και όχι από λίθους, και κάποιοι γεωργοί είχαν μάλιστα φτάσει στο σημείο να αφαιρούν υλικά πάνω από τις πυραμίδες για την περιποίηση των κτημάτων τους. Ο Hausdorf δυσκολεύθηκε πολύ να ανανεώσει την άδειά του για τις έρευνες που πραγματοποιούσε. Η κινέζικη κυβέρνηση έγινε πλέον (σήμερα) υπερπροστατευτική σχετικά με τους τόπους αυτούς, μην επιτρέποντας πια καμιά έρευνα ή ανασκαφή. Όπως εκμυστηρεύθηκε στον Hausdorf ένας κινέζος αρχαιολόγος, ο Xia Nai, οι ανασκαφές θα πραγματοποιηθούν από τη μέλλουσα νέα γενιά των κινέζων επιστημόνων.

Περίεργο σεβασμό δείχνουν οι κινέζοι για τους απογόνους τους, φυτεύοντας κωνοφόρα δέντρα πάνω στις πυραμίδες τους! Η κινέζικη κυβέρνηση φύτευσε ταχείας ανάπτυξης κωνοφόρα στις πυραμίδες, έτσι ώστε σε 20 χρόνια κανείς να μη μπορεί να πει εάν πρόκειται για πυραμίδες ή για φυσικούς λοφίσκους με δέντρα πάνω της… (Μήπως αυτό θυμίζει σε κάποιους από εσάς κάτι ανάλογο με τις ελληνικές πυραμίδες στην ελληνική επαρχία;)

Η Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα.
Όλες οι πυραμίδες, με εξαίρεση μιας στα βόρεια, έχουν πλάτος που ποικίλει από 25 έως 100 μέτρα. Εκείνη που βρίσκεται στα βόρεια, στην κοιλάδα Κιν Λιν, ονομάσθηκε «Η Μεγάλη Λευκή Πυραμίδα». Είναι τεράστια, με ύψος γύρω στα 300 μέτρα. Εκείνο που παρουσιάζει ενδιαφέρον σχετικά με την πυραμίδα αυτή είναι ο λόγος για τον οποίο η κινέζικη κυβέρνηση δεν έδωσε άδεια στον Hausdorf να βρεθεί εκεί προκειμένου να πραγματοποιήσει τις έρευνές του. Στους γύρω χώρους που περιβάλλουν το θαύμα αυτό, η κυβέρνηση έφτιαξε μια βάση εκτόξευσης του πυραύλου του διαστημικού προγράμματος της χώρας και, φυσικά, η περιοχή απαγορεύεται στους επισκέπτες…

Τι ηλικία έχουν αυτές οι πυραμίδες; Ο καθηγητής Wang Shiping από το Xian θεωρεί ότι χτίσθηκαν το 4.500 π.Χ.

Σύμφωνα με τα χρονικά του Sima Qian, ο οποίος έζησε από το 145 π.Χ. ως το 86 π.Χ., μια από τις πυραμίδες χτίσθηκε από 700.000 άνδρες έτσι ώστε να κλείσει μέσα της τη σωρό του αυτοκράτορα Huangdi ο οποίος είχε κατακτήσει την περιοχή. Η πυραμίδα αυτή, αποτελούσε την κεντρική πυραμίδα και είχε (σύμφωνα με τα χρονικά) την ιδιαιτερότητα να περιλαμβάνει ένα σύστημα ασφαλείας πολύ προηγμένο για την εποχή, που περιελάμβανε ενεργοποιητές παγίδων. Είχε όμως ακόμα μια ιδιαιτερότητα: ακουμπούσε πάνω σε μια «λίμνη» από υδράργυρο. Ο Hartwig Hausdorf έκανε αναλύσεις του εδάφους στην περίμετρο των κτισμάτων αυτών και βρήκε πράγματι μια ανεξήγητη περιεκτικότητα υδραργύρου στο χώμα…
Η διαφορά στη χρονολόγηση των πυραμίδων, μέσα από τις εκτιμήσεις του Wang Shiping και των χρονικών του Sima Qian, θέτει, όπως και στην περίπτωση των αιγυπτιακών πυραμίδων και της Σφίγγας, ένα αναμφίβολα σημαντικό πρόβλημα. Το ερώτημα είναι αν τα κτίσματα αυτά έχουν ανεγερθεί σχετικά πρόσφατα ή αντιθέτως πριν από πολλά πολλά χρόνια και απλώς «επαναλειτούργησαν» από τους αρχαίους άρχοντες της περιοχής.

Όμως, υπάρχει ακόμα ένα γεγονός πολύ περίεργο.
Μερικές απο τις Κινέζικες πυραμίδες μοιάζουν καταπληκτικά με αυτή του Τεοτιχουακάν στο Μεξικό. Ωστόσο, υπάρχει ένας ολόκληρος Ειρηνικός Ωκεανός ανάμεσα στις δυο αυτές ηπείρους. Η ομοιότητα όμως είναι εκπληκτική: ίδια κλίση εμπρός από τα εμπρός και από τα πλάγια, ίδια πατώματα ή επίπεδα!
Πως μπορεί κανείς να εξηγήσει αυτήν την ομοιότητα; Πρόκειται για απλές συμπτώσεις; Μήπως οι νόμοι της γεωμετρίας οδηγούν ακόμα και τους πιο απομακρυσμένους πολιτισμούς να εφαρμόσουν τις ίδιες τεχνικές κατασκευής των κτισμάτων, όπως για παράδειγμα ότι χρειάζεται μια συγκεκριμένη γωνία ώστε μια πυραμίδα να «κρατηθεί» όρθια;
Ή μήπως τα κτίσματα αυτά αποτελούν έργα ενός και μόνο πολιτισμού, υπερπροηγμένου κάποτε, αλλά εξαφανισμένου εδώ και χιλιάδες χρόνια; Ή, όπως κάποιοι πιστεύουν, έργα μιας εξωγήινης φυλής που αποίκησε κάποτε τον πλανήτη Γη;
Μυστήρια που παραμένουν άλυτα... Μήπως είναι δώρα των Θεών;
Ο μέσος σύγχρονος άνθρωπος πιστεύει πως η εποχή μας έχει δώσει απαντήσεις και σε αυτά. Ο πλούτος των γνώσεων, που έχει συλλέξει μέσα από πορεία αιώνων, φθάνοντας στα τελευταία επιτεύγματα της τεχνολογίας καθώς και η ανθρώπινη δράση στα διάστημα, τον κάνουν να ατενίζει το μέλλον με σιγουριά. Γνωρίζει πάρα πολλά για το παρόν και το κοντινότερο παρελθόν. Έφτασε σε σημείο, να σχεδιάζει στο μέλλον την ίδρυση αποικιών στη Σελήνη και σε άλλους πλανήτες πέρα από τη Γη. Ξέρει όμως ποιο ήταν πραγματικά το παρελθόν του;;

Η ιστορική γνώση σταματά περίπου πριν 10.000 χρόνια! Αλλά και κατά τους ιστορικούς χρόνους δεν είναι λίγες οι φορές που η επιστήμη της αρχαιολογίας μας παρουσιάζει ανεξήγητα γεγονότα.. Μέχρι σήμερα κανένας επιστήμονας δεν έχει καταφέρει να δώσει μια πειστική εξήγηση για την άγνωστη δύναμη των Πυραμίδων της Αιγύπτου. Αμέτρητα πειράματα που έχουν γίνει σε αυτές, επιβεβαιώνουν το γεγονός ότι στις Πυραμίδες της Αιγύπτου τα βακτηρίδια σκοτώνονται, η σήψη σταματά και η οργανική ύλη μουμιοποιείται.
Σ' ένα από τα πειράματα τοποθετήθηκαν για 13 ημέρες σε πυραμίδες ψάρια. Αυτά δεν σάπισαν αλλά αφυδατώθηκαν χάνοντας τα 2/3 του βάρους τους. Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζεται σε όλες τις πυραμίδες, εφόσον αυτές είναι προσανατολισμένες ακριβώς στον άξονα Βορρά-Νότου, είναι τετράπλευρες και έχουν συγκεκριμένες αναλογίες.
Ένας Αμερικάνος επιστήμονας ο Πατ Φλάναγκαν, που επίσης ερεύνησε το περίεργο αυτό "φαινόμενο της πυραμίδας", κατέληξε στο συμπέρασμα πως οι Πυραμίδες της Αιγύπτου με το ίδιο το σχήμα τους λειτουργούν ως "συσκευές" που συλλέγουν κοσμική ενέργεια! Γιγάντιοι συσσωρευτές όπου μέσα σε αυτούς σύμφωνα με τον Πατ Φλάναγκαν, μεταβάλλονται οι διηλεκτρικές ιδιότητες της ύλης.
Ονομάζει "διηλεκτρική ενέργεια" την διαφορά δυναμικού ανάμεσα στο στατικό ηλεκτρισμό και εκείνον της επιφάνειας των σωμάτων, και επισημαίνει ότι η ενέργεια των πυραμίδων και τα ηλεκτρικά πεδία που δημιουργούν μπορούν να παγώσουν στιγμιαία ένα κομμάτι ατσάλι με θερμοκρασία χιλίαδων βαθμών.
Μια ομάδα επιστημόνων που φωτογράφισαν με υπέρυθρες ακτίνες τη Μεγάλη Πυραμίδα διαπίστωσαν την παρουσία ενός περίεργου φαινόμενου: Από την κορυφή της εκτινάσσονται χοάνες φωτεινής ενέργειας!!
Ποιός έδωσε τη γνώση για την κατασκευή των Πυραμίδων στον άνθρωπο; Ήταν δώρο των "Θεών" ή η ανθρώπινη εξέλιξη δεν ήταν ακριβώς αυτή που γνωρίζουμε σήμερα; Είχε δηλαδή ο άνθρωπος στο παρελθόν του γνώσεις παρόμοιες με αυτές που έχει σήμερα; Γνώσεις που για αδιερεύνητους λόγους χάθηκαν για πάντα έως ότου άρχισε να τις ξαναανακαλύπτει βάση της εξέλιξης; Αυτές τις υποθέσεις ενισχύουν και άλλα γεγονότα, όπως αυτά στην άλλη μεριά του Ατλαντικού και την ιστορία των Μάγιας, όπου μελετητές υποστηρίζουν ότι έζησαν και ανέπτυξαν πολιτισμό από το 3113πΧ. έως την υποδούλωσή τους από τους Αζντέκους τον 14ο αι. μΧ.
Το μεγάλο πεδίο των Πυραμίδων στο Τεοτιχουακάν με τις Πυραμίδες του Ήλιου και της Σελήνης 50 χιλιόμετρα Βόρεια του Μεξικού, όπου καλύπτει μία επιφάνεια 20 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι άλλο ένα μυστήριο. Όλα τα κτίρια έχουν κατασκευαστεί σε σχέση με αστερισμούς.

Το παλαιότερο κείμενο για το Τεοτιχουακάν μας εξιστορεί πως εκεί συγκεντρώθηκαν οι "Θεοί" και έκαναν συμβούλιο για τον άνθρωπο, πριν ακόμα υπάρξει ο homo Sapiens. Αλλά και για την κλιμακωτή Πυραμίδα στο Χιχέν Ιτζα του Μεξικού όπου κάθε πέτρα του Οικοδομήματος έχει τοποθετηθεί σύμφωνα με αστρονομικούς υπολογισμούς δεν υπάρχει πειστική απάντηση.
Στο Palenk, (ένα αρχαίο κράτος στο Μεξικό), βρέθηκε το 1935 μία παράσταση χαραγμένη σε λίθο, που είναι πιθανότατα ο θεός Κουκουμάτς. Χωρίς φαντασία θα μπορούσε να πειστεί και ο πιο καχύποπτος , πως στο αρχαίο σχέδιο πάνω στην πέτρα απεικονίζεται ένα ανθρώπινο ον, να κάθεται με το κορμί γερμένο προς τα εμπρός, έχοντας την στάση οδηγού σε αγώνες. Φαίνεται να χειρίζεται μια σειρά από ακαθόριστα όργανα, έχοντας την φτέρνα του αριστερού του ποδιού πάνω σε κάτι που μοιάζει με πετάλι. Το όχημα είναι μυτερό μπροστά, ενώ πίσω τελειώνει σε γλώσσες από φλόγες, δίνοντας την εντύπωση του πυραύλου ακόμα και σε ένα παιδί.. Οι Μάγιας είχαν καλά φυλαγμένες ως ιερές παραδόσεις, την αστρονομία, τα μαθηματικά , τα ημερολόγια. Οι "Θεοί" τους έδωσαν αυτές τις γνώσεις και οι οι ιερείς τους που τις παρέλαβαν, τις διαφύλαξαν και δημιούργησαν μια μεγαλόπρεπη θρησκεία, αυτή του Κουκουλκάν, δηλαδή του "Ιπτάμενου Φιδιού". Βάση αυτής της θρησκείας δημιουργήθηκαν και οι θαυμάσιες Πυραμίδες τους στην Κεντρική Αμερική, περιμένοντας πως οι θεοί μια μέρα θα επιστρέψουν όπως είχαν δώσει τον λόγο τους. Τι δηλώνουν όλα αυτά; Άραγε ο συσχετισμός όλων αυτών με τα διαστημικά ταξίδια είναι ανόητες φαντασιώσεις;
Ποιος μπορεί να εξηγήσει την ύπαρξη των αρχαίων χαρτών ηλικίας 11.000 ετών που στις αρχές του 18ου αιώνα, ο Πίρι Ράις, αξιωματικός του τουρκικού ναυτικού, ανακάλυψε στην ανατολή σε κάποιον ιερό ναό;
Αυτοί δόθηκαν προς μελέτη στον Αμερικάνο χαρτογράφο Άρλιγκτον Μάλερυ. Ο τελευταίος έκανε την καταπληκτική ανακάλυψη πως οι χάρτες ήταν απόλυτα ακριβείς, όχι μόνο στο χώρο της Μεσογείου και της Νεκράς Θάλασσας αλλά περιείχαν ακόμη περιοχές της Γης, σχεδιασμένες με τρομερή ακρίβεια προσέγγισης, σαν και αυτές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, καθώς και το διάγραμμα της Ανταρκτίδος, δημιουργώντας έτσι τεράστια ερωτηματικά για την προσέλευση των χαρτών, αφού μόλις το 1952 ανακαλύφθηκαν στην Ανταρκτική οροσειρές, οι οποίες βρίσκονταν ήδη σημειωμένες στους χάρτες που ανακάλυψε ο Ράις!! Οι χάρτες δεν απεικονίζουν μόνο το περίγραμμα των ηπείρων αλλά περιέχουν και την τοπογραφία του εσωτερικού αυτών και των χωρών τους. Οροσειρές, νησιά, ποτάμια, ήταν σημειωμένα με την μεγαλύτερη ακρίβεια.
Οι μελέτες του καθηγητή Τσάρλς Χαπγκουντ το 1960 σχετικά με τους χάρτες, μας εξηγούν πως τα πρωτότυπα που αντιγράφουν οι χάρτες πρέπει να ήταν φωτογραφίες που έχουν ληφθεί από πάρα πολύ μεγάλος ύψος. Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι παρατηρείται στους χάρτες σχεδιασμένο ένα δίκτυο συνισταμένων καθώς και επιμήκυνση των ηπείρων που δεν βρίσκονται ακριβώς κάτω από το σημείο που έγινε η φωτογράφηση. Η σφαιρική μορφή της Γης δίνει αυτή την εντύπωση στις αεροφωτογραφίες. Οι ήπειροι που είναι κάπως απομακρυσμένες από το κέντρο της φωτογραφίας παρουσιάζονται να "βυθίζονται" προς τα κάτω και παρουσιάζονται παραμορφωμένες. Ο θρύλος λέει πως κάποιος "θεός" χάρισε αυτούς τους χάρτες σε έναν αρχιερέα. Όμως ποιος "θεός" θα είχε δώσει πριν 11.000 χρόνια τέτοιους χάρτες ακριβείας στον άνθρωπο;
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κάποτε δήλωσε: "Στις μέρες μας οι παλιές συσκευές ξανανακαλύπτονται και τα αρχαία πειράματα γίνονται για άλλη μια φορά". Αλήθεια τελικά ποια εξήγηση υπάρχει για τα παράδοξα και μυστήρια που μένουν ως σήμερα ανεξήγητα;
Οι "Θεοί" έδωσαν υπόσχεση πως θα επιστρέψουν! Θα γυρίσουν άραγε κάποτε; Ποιος είναι ο μύθος και ποια η πραγματικότητα;

Π Υ Ρ Α Μ Ι Δ Ε Σ
« Έχουμε να κάνουμε με ένα μυστήριο που βρίσκεται πέρα από την κοινή λογική.» Δρ. Γκοχέντ, του Πανεπιστημίου του Καΐρου.
Αυτό το μυστήριο λοιπόν, τις αινιγματικές Πυραμίδες, θα προσπαθήσουμε να ξεδιαλύνουμε ταξιδεύοντας στο παρελθόν συλλέγοντας γεγονότα, θρύλους και αποτελέσματα από έρευνες. Πότε κατασκευάστηκαν και από ποιον; Με τι υλικά και μέσα ; Και τέλος, ποιος ο λόγος κατασκευής τους;
ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΩΝ ΠΥΡΑΜΙΔΩΝ
Αρκετοί αρχαιολόγοι, ερευνητές και συγγραφείς, έχουν διατυπώσει άπειρες φορές τα παραπάνω ερωτήματα σχετικά με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Τα πράγματα ίσως είναι πολύ πιο πολύπλοκα απ’ ότι αρχικά φαίνεται. Και ξεκινάω με το πρώτο ερώτημα: πότε πραγματικά κατασκευάστηκαν; Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως οι πυραμίδες ( μαζί με την Σφίγγα) κατασκευάστηκαν γύρω στο 2.800 π.Χ. και από τις δυναστείες των Φαραώ. Είναι όμως έτσι; Μάλλον όχι, αφού πλήθος από ευρήματα και αποκαλύψεις, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως οι πυραμίδες είναι παλαιότερες απ’ όσο νομίζουμε.
Κατ’ αρχήν αξίζει να αναφερθεί ότι σε κανένα κείμενο των Αιγυπτίων, δεν αναφέρεται τίποτα για τον τρόπο κατασκευής των πυραμίδων. Οι Αιγύπτιοι-αν υποθέσουμε πως ήταν οι κατασκευαστές- δεν ήθελαν ή δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τον τρόπο κατασκευής των πυραμίδων; Προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν μπορούσαν να τον εξηγήσουν, αφού οι πυραμίδες προϋπήρχαν των Αιγυπτίων. Αναφέρω μερικούς ιστορικούς και ερευνητές που με βεβαιότητα μας δείχνουν τον πραγματικό χρόνο κατασκευής των πυραμίδων καθώς και τους πιθανούς κατασκευαστές των :
Ο Άραβας ιστορικός Αμπού Μπάχλι μεταφράζοντας τις επιγραφές που βρίσκονται στο εσωτερικό της μεγάλης πυραμίδας, συμπεραίνει πως αυτές κατασκευάστηκαν την εποχή που ο αστερισμός της Λύρας βρισκόταν στον αστερισμό του Καρκίνου, δηλαδή γύρω στο 73.000 π.Χ., την εποχή του θεού Ουρανού. Μέχρι στιγμής, οι θεωρίες του παραμένουν ανοιχτές.
Ο Ιμπ Μπαλούσι τοποθετεί την κατασκευή της πυραμίδας το 25.000, εποχή του θεού Κρόνου, με αρχιτέκτονα τον θεό Ερμή. Είναι γνωστή δε η λατρεία των Αιγυπτίων προς τον Έλληνα θεό ( ας θυμηθούμε και τον Ερμή τον Τρισμέγιστο) .
Επίσης, ο Ηρόδοτος γράφει πως οι πυραμίδες κατασκευάστηκαν πριν το 11.000 και τέλος, ο Άραβας Αλ Μασούντι γράφει πως κατασκευάστηκαν από τον Μεγάλο Σουρίντ (Σείριο) το 10.000.

ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Η μεγάλη πυραμίδα του Χέοπα – που είναι και η μεγαλύτερη από όλες- αποτελείται από 2.300.000 ογκόλιθους βάρους από 3 ως 18 τόνους. Η κοπή όμως των ογκολίθων γίνεται με σιδερένια εργαλεία ενώ οι Αιγύπτιοι και μετά το 2.800 είχαν χάλκινα οπότε δεν μπορούσαν να κόψουν τις πέτρες. Ο αρχαιολόγος Έβανς, που ανακάλυψε τα ανάκτορα της Κνωσού στην Κρήτη, είπε ότι βρήκε ευρήματα κάτω από τα ανάκτορα που βεβαιώνουν την χρήση σιδήρου από το 10.000 π.Χ. από τους Κουρήτες ή Κρήτες. Επίσης, ακόμα αίνιγμα παραμένει ο αριθμός του εργατικού δυναμικού. Ο Χέοπας βασίλεψε για 22 χρόνια και 11 μήνες ακριβώς και σύμφωνα με τους ιστορικούς έφτιαξε την πυραμίδα ώστε να «βασιλέψει εκεί μετά τον θάνατό του, στον κόσμο των νεκρών». Αν υποθέσουμε ότι οι εργάτες δούλευαν 7 ημέρες την εβδομάδα και έκοβαν 100 ογκόλιθους την ημέρα (!), τότε για την κοπή των 2.300.000 τεμαχίων θα χρειάστηκαν το λιγότερο 62 χρόνια αδιάκοπης εργασίας. Δηλαδή ο Χέοπας για να προλάβει τον τάφο του , θα έπρεπε να κόβει τριπλάσιους ογκόλιθους με τριπλάσιο αριθμό εργατών! Μια εξήγηση που θεωρείται ως πιθανή, είναι οι πέτρες να μην κόπηκαν αλλά να κατασκευάστηκαν επί τόπου, μέσα σε τεράστια καλούπια. Κάτι τέτοιο όμως απαιτεί γνώσεις άριστης γεωμετρίας και χημείας, κάτι που την εποχή της κατασκευής των πυραμίδων, θεωρείται πολύ δύσκολο.

Όσον αφορά τους λόγους κατασκευής, τα πράγματα είναι το ίδιο ανεξήγητα. Η θεωρία που επικρατούσε μέχρι στιγμής, ήταν φυσικά πως χρησίμευαν για τάφοι των Φαραώ. Και αυτή όμως αντικρούεται από κάποια ευρήματα στο χώρο των ανασκαφών στη Γκίζα, αφού δεν βρέθηκαν ούτε μούμιες ούτε επιγραφές ούτε τίποτε άλλο. Και πάλι η πυραμίδα του Χέοπα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Δεν χρησίμευε για τάφος και έχει τα παρακάτω αριθμητικά χαρακτηριστικά : αποτελεί πρώτο μεσημβρινό και οι διαστάσεις της είναι υποπολλαπλάσια της
1. Πρόκειται για γεωδαιτικό σημείο, αφού απόστασης των δύο πόλων ( όχι των μαγνητικών) της γης.
2. Αποτελεί αστρονομική αναφορά της ακριβούς διαρκείας ενός αστρικού έτους, των αποστάσεων μεταξύ γης-ήλιου και γης- σελήνης.
3. Είναι μνημείο αφιερωμένο στον αριθμό π=3,14 και στον αριθμό φ=1.618, την γνωστή Χρυσή Τομή. Η ακρίβεια γενικά των μνημείων, είναι σχεδόν…βασανιστική.
Επίσης στις πυραμίδες υπάρχουν στους υποτιθέμενους νεκροθαλάμους και…αεραγωγοί ( σύμφωνα με τους Αιγυπτίους αρχαιολόγους) με μια σημαντική λεπτομέρεια: φαίνεται να έχουν τέτοια κατεύθυνση ώστε να «βλέπουν» συγκεκριμένους αστερισμούς! Στο θάλαμο του βασιλέως οι αεραγωγοί είναι στραμμένοι προς τον αστερισμού του Δράκοντα και του Ωρίωνα , μήπως τότε συμβαίνει κάτι άλλο;
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ
Οι Ελληνικές πυραμίδες υπάρχουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος και σύμφωνα με τις μελέτες που έχουν γίνει, η χρονολόγησή τους ξεπερνά αυτές των Αιγυπτίων κατά χίλια χρόνια. Είναι βέβαιο πως έγιναν από αυτόχθονες Έλληνες (γήινους ή εξωγήινους, δεν το ξέρουμε, αν και πιστεύεται το δεύτερο). Στον ελληνικό χώρο, έχουν επίσημα καταγραφεί πάνω από είκοσι και βρίσκονται ανάμεσα στην Φθιώτιδα , στον Παρνασσό και στην Εύβοια. Η πιο γνωστή πυραμίδα, είναι φυσικά «η πυραμίδα του Ταϋγέτου» που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο στο ομώνυμο βουνό. Το τέλειο γεωμετρικό της σχήμα δεν αφήνει καμιά αμφιβολία πως πρόκειται για τεχνητό έργο.
Οι Έλληνες ήσαν οι κατασκευαστές των μνημείων, όπως αναφέρουν και τα περισσότερα από τα «άγνωστα» αρχαία πολυεθνικά κείμενα. Γνωστή είναι και η περίπτωση του Θαλή του Μιλήσιου, όταν τον κάλεσαν οι Αιγύπτιοι να μετρήσει ο ύψος των πυραμίδων διότι οι ίδιοι δεν μπορούσαν! Να συμπληρώσω ότι το όνομα «Αίγυπτος» είναι ελληνικό , προέρχεται από τις λέξεις Αιγαίο + Ύπτιο δηλ. πεδινό Αιγαίο ή Αιγηίς + Υπτίως = Αίγυπτος δηλ. πεδινή Αιγηίδα. Οι Αιγύπτιοι ονόμαζαν την χώρα τους Κεμ Χαμ= Μαύρη Γη. Για κάποιο λόγο όμως επικράτησε η ελληνική λέξη.
Η ΚΑΤΑΡΑ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ
Η εξερεύνηση όμως των πυραμίδων, δεν ήταν πάντα μια εύκολη δουλειά. Στην προσπάθεια αναζήτησης και διαλεύκανσης των μυστηρίων, πολλοί ήταν αυτοί που έχασαν και την ζωή τους ακόμα. Από τους 42 αρχαιολόγους που τόλμησαν να ταράξουν τον αιώνιο ύπνο του Φαραώ Χέοπα, οι 36 βρήκαν τον θάνατο. Οι επιστήμονες λένε πως οι θάνατοι αυτοί οφείλονται σε δύο λόγους:
1) Επειδή οι χώροι των πυραμίδων παρέμειναν κλειστοί για πολλά χρόνια και επειδή ο χώρος των πυραμίδων – ως επί το πλείστο- είναι υγρός, αναπτύχθηκαν μικροοργανισμοί και βλαβεροί μύκητες. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να προσβληθούν από ανίατες ασθένειες οι ερευνητές.
2) Από την μέτρηση που έγινε με άνθρακα 14, βρέθηκαν ανεξήγητες ποσότητες ραδιενέργειας στο εσωτερικό των πυραμίδων. Αυτή φαίνεται να ευθύνεται λοιπόν για τους θανάτους.
Ωστόσο, υπάρχει και μια τρίτη εκδοχή: οι θάνατοι αυτοί να προέρχονται από τις κατάρες των Αιγυπτίων, σε περίπτωση που ο «βέβηλος» και εν αγνοία ερευνητής παραβίαζε τον ιερό χώρο. Στην πυραμίδα του βασιλιά Τουταγχαμών, που πέθανε σε ηλικία 17 ετών, υπάρχει στην είσοδο σαφή προειδοποίηση : « Ω ξένε, σεβάσου τον ιερό μας χώρο. Ο βασιλιάς μας ζει, δεν πέθανε, και το μόνο που ζητάει από εσένα ως δείγμα σεβασμού, είναι να ψελλίσεις το όνομά του καθώς μπαίνεις στο άβατο.» Η μειοψηφία των ερευνητών και των επισκεπτών, είτε από φόβο είτε από ευλάβεια, σέβεται και αποδέχεται το αίτημα του νεκρού βασιλιά. Όσοι όμως έλαβαν την προειδοποίηση αυτή σαν αστείο, δεν στάθηκαν κι ιδιαίτερα τυχεροί. Αρκετοί πέθαναν με το που έμπαιναν στην πυραμίδα και έμεναν κοκαλωμένοι με ένα βλέμμα φρίκης, σαν να είχαν αντικρίσει τον ίδιο τον Σατανά. Οι γύρω τους όμως δεν καταλάβαιναν τίποτα. Άλλοι πέθαιναν μετά από καιρό και συνήθως μαζί τους πέθαινε την ίδια στιγμή και από άγνωστη αιτία, το αγαπημένο τους κατοικίδιο ζώο, ακόμα κι αν βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση! Σήμερα, δεν υπάρχουν επίσημα αναφορές για «κρούσματα κατάρας». Τέλος, να σημειώσω πως οποιαδήποτε προσπάθεια φωτογράφησης ή βιντεοσκόπησης των εσωτερικών χώρων της πυραμίδας, κατέληγε συχνά σε αποτυχία.

Η ΣΦΙΓΓΑ
Η Σφίγγα κατασκευάστηκε την ίδια εποχή με τις πυραμίδες και μαρτυρεί κάποιο πολύ σημαντικό γεγονός που συνέβη τότε: την αλλαγή της νέας εποχής. Ασφαλώς πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται γιατί έχει το σχήμα αυτό. Λοιπόν, η πιο πιθανή εξήγηση είναι πως την εποχή της κατασκευής της Σφίγγας (περί του 11.000) , το ηλιακό μας σύστημα άφηνε τον αστερισμό της Παρθένου (κεφάλι γυναίκας) και εισερχόταν στον αστερισμό του Λέοντα (σώμα λιονταριού). Αυτό είναι επιστημονικώς επιβεβαιωμένο. Έτσι, ίσως να κατασκευάστηκε αυτό το μνημείο για συμβολικούς μόνο λόγους. Και κάτι παράξενο (λες και όλα τα υπόλοιπα δεν ήταν!!): αν παρατηρήσει κάποιος προσεχτικά το μνημείο της Σφίγγας, θα δει ότι το πάνω μέρος ( το κεφάλι ) είναι σε καλύτερη κατάσταση από ότι το υπόλοιπο σώμα . Υπάρχει η πιθανότητα να προστέθηκε ή να επισκευάστηκε ή ακόμα και να άλλαζε μορφή ανάλογα με την εποχή; Ποιος ξέρει…

Σύμφωνα με τους 'ειδικούς' τώρα οι πρώτες αναπαραστάσεις του υβριδίου αυτού -κάτι μεταξύ ανθρώπου και λιονταριού- προηγούνται κατά μία δεκαετία της μεγάλης Σφίγγας της Γκίζας. Πρόκειται για δύο μικρότερα σε μέγεθος αγάλματα, που χρονολογούνται από το 2528 π.Χ. και αναπαριστούν ένα λιοντάρι με το πρόσωπο του Ραγκεντέφ, ενός από τους γιους του Φαραώ Χέοπα. Αντίθετα, η μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας κατασκευάστηκε το 2520 π.Χ. από τους αρχιτέκτονες του Φαραώ Χεφρήνα (επίσης γιος του Χέοπα). Η παράδοση αναφέρει ότι η Σφίγγα κατασκευάστηκε για να λυθεί ένα αισθητικό πρόβλημα. Στο κέντρο του λατομείου, που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή των ασβεστόλιθων των Πυραμίδων του Χέοπα και του Χεφρήνα, είχε απομείνει ένας λοφίσκος. Αυτός ήταν πολύ μεγάλος για να καταστραφεί αλλά και κακής ποιότητας για να χρησιμοποιηθεί αλλού. Έτσι ο Φαραώ διέταξε την κατασκευή στο λοφίσκο ενός αγάλματος με το σώμα λιονταριού και το πρόσωπο του ίδιου του Φαραώ. Στο κεφάλι του το άγαλμα φορούσε το «νεμές», το παραδοσιακό κάλυμμα κεφαλής των Φαραώ. Ο συνδυασμός ανθρώπου-λιονταριού αναπαριστά τη δύναμη των βασιλέων της Αιγύπτου. Παραπέμπει όμως και στην ευρύτατη λατρεία του Ήλιου. Η Σφίγγα της Γκίζας λατρευόταν ως ο θεός Ώρος, σύμβολο του Ήλιου που κάθε πρωί αναγεννάται...

Φοβερή θεωρία έτσι;


ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Edited by - Troll on 21/02/2007 02:41:30Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 02:10:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μερικές απόψεις μπορεις να βρεις εδώ (δεν ξέρω αν είναι όλες αρχαιολόγων), από μια γρήγορη αναζήτηση στο δίκτυο:

http://www.archaeology.org/online/reviews/engineering/index.html

http://doernenburg.alien.de/arch/bau/bau_00_e.php
http://doernenburg.alien.de/arch/bau/bau_01_e.php
http://doernenburg.alien.de/arch/bau/bau_03_e.php

http://www.kingtutone.com/pyramids/building/

http://www.bbc.co.uk/history/ancient/egyptians/great_pyramid_01.shtml

http://www.touregypt.net/construction/Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 02:16:55  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

OANNHSEA

Πρώτα δημιουργήθηκαν οι λεγόμενοι τάφοι μουμιοποίησης, από τους οποίους ακόμα βρίσκουμε εκατοντάδες. Τοιχογραφία καμία.

Κατόπιν οι βασιλείς του άνω και του κάτω βασιλείου και οι ηγεμόνες πιο πριν από αυτούς (ιδιαίτερα στην άνω αίγυπτο) θάβονταν σε τάφους με κτερίσματα που καμία σχέση δεν είχαν με μασταμπάδες και πυραμίδες.

Η μουμιοποίηση όμως ήταν στα σπάργανα ακόμα και το αποτέλεσμα ήταν ημιτελές. Τοιχογραφία καμία.

Λίγο πριν την -1 δυναστεία εμφανίστηκαν οι μασταμπάδες οι οποίοι είχαν δελτοειδές σχήμα. Τοιχογραφία καμία.

Όσο προχωρούσαν οι δυναστείες οι μασταμπάδες γινόντουσαν όλο και μεγαλύτεροι. Υπάρχουν αρκετές ΜΙΚΡΕΣ πυραμίδες από εκείνη την περίοδο.

Τοιχογραφία καμία στις πυραμίδες.
Μετά έρχονται οι δοκιμαστικές μεγάλες πυραμίδες - τοιχογραφία καμμία.


που αντιφασκουν αυτα που παρεθεσες με την θεωρια να υπηρξε προτυπο για την ματαιοδοξια των φαραω η μεγαλη πυραμιδα?

ή οτι σε αυτην παρατηρησαν το φαινομενο της μουμιοποιησης?

η κατασκευη ηταν επιβλητικη απο μονη της - αν το σωμα δεν "φθειροταν" σε αυτην, ετσι θα το ηθελαν προφανως οι θεοι, και αρχισαν τις προσπαθειες μουμιοποιησης

μην ξεχναμε οτι η πυραμιδα δεν εχει χρονολογηθει

οι πετρες ΔΕΝ χρονολογουνται με καμια μεθοδο, περαν της του στρωματογραφικου οριζοντα, δηλαδη απο αντικειμενα που βρισκονται στο ιδιο χρονολογικο επιπεδο

ποιο ειναι το χρονολογικο επιπεδο της πυραμιδας στρωματογραφικα?

μονο το εσωτερικο της

γι αυτο εκαναν τοσες χαρες για τον κλεισμενο αεραγωγο που βρηκε το ρομποτακι οι αιγυπτιολογοι - αλλά κρυμενο θαλαμο με ευρηματα δεν βρηκαν...


quote:

Αρχίζει η κατασκευή του τάφου του Χέοπος. Μοναδικό έργο - ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΟ. Ακολουθούν και οι άλλες πυραμίδες και στην συνέχεια η πτώση του παλαιού βασιλείου από φυσικά αίτια. Μήπως υπάρχουν στις άλλες πυραμίδες τοιχογραφίες;


αυτη ειναι μια αποψη που δεν αποδεικνυεται, οπως δεν αποδεικνυεται και η αποψη που ανεφερα εγω και ο τρολλ

οι μικροτερες σιγουρα χτιστηκαν με προτυπο την μεγαλη

δεν θυμαμαι, νομιζω πως υπαρχουν, οπως υπαρχουν και στους ταφους της κοιλαδας των βασιλεων - οι φαραω δεν ηθελαν να ταφουν χωρις αποτρεπτικα ξορκια και παρουσιαση των επιτευγματων τους


quote:

Για να πάμε όμως λίγο πιο μακριά αν και τα ξαναγράφω:
Τον πέτρινο δρόμο που οδηγεί από τον Νείλο στην Γκίζα τον σνομπάρουμε έτσι; Άλλωστε δεν μας εξηπηρετεί στα παραμύθια...
Το κυκλώπειο τοίχος που περικλείει τις πυραμίδες το σνομπάρουμε έτσι; Γιατί; Μήπως δεν μας βγαίνει μαθηματικά;


προσωπικα δεν θεωρω αποδεδειγμενο το οτι συμπιπτουν οι κατασκευες τους με της πυραμιδας

quote:

Τα νεκρικά πλοία που ανακαλύφθηκαν στην βάση της μεγάλης πυραμίδας και χρονολογικά ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ με τα στοιχεία για το πότε χτίστηκε η πυραμίδα ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΝΟΜΠΑΡΟΥΜΕ...


ηταν τα νεκρικα πλοια του Χεοπα?

και την γλυτωσαν απο τους τυμβωρυχους ενω ο,τι περιειχε η πυραμιδα που να τον θυμιζει εστω, το εκλεψαν?


quote:

Το ότι μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί ακόμα και οι κουζίνες που μαγείρευαν το φαγητό των εργατών (πιστών) που έχτισαν τις πυραμίδες με χρονολόγηση ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΑ που βρέθηκαν (κόκκαλα ψαριών του Νείλου) ΑΣ ΤΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...


τις πυραμιδες, οχι την μεγαλη πυραμιδα


quote:

Τις αναφορές ότι αρχαίοι τυμβορύχοι είχαν μπει μέσα στις πυραμίδες από τα αρχαία χρόνια(υπήρχε οπή στον τοίχο ακόμα και σε μία από τις κρύπτες των καραβιών του Χέοπα) ΤΙΣ ΑΓΝΟΟΥΜΕ...


το ανεφερα παραπανω

αλλά τι κλεβει ενας τυμβωρυχος?

οτιδηποτε μεταφερεται και εχει αξια - τα μεγαλα αντικειμενα τα παραταει

η μεγαλη πυραμιδα ηταν παντα εντελως αδεια


quote:

Τις ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ πλάκες από γρανίτη που βρίσκονται πάνω από τον νεκρικό θάλαμο δεν θέλουμε ούτε να τις ξέρουμε. Γιατί έσπασαν βρε αφού τους είπαν άλλοι πως να το κάνουν;


εγω ειπα οτι πιθανον οι ιδιοι οι βασιλεις να ηθελαν να δουν τι κρυβει η πυραμιδα και φυσικα δεν θα πηγαιναν οι ιδιοι να ρισκαρουν

αλλά πως γινεται να γνωριζαν το πως θα μπουν?

γνωριζεις ποια ειναι η πραγματικη εισοδος και πως ειναι σφραγισμενη

πιστευω οτι εγιναν πολλες προσπαθειες πριν κατορθωσουν να ανοιξουν διοδο, και πες μου σε παρακαλω τι βρηκαν

καπου θα υπαρχει ενας καταλογος στο δικτυο - δυο πληκτρα ειναι, οπως λες κι εσυ


quote:

Joony sorry, αλλά όσα γράφεις για την πυραμίδα δεν ισχύουν. Η επικάλυψη τους είναι ασβεστόλιθος και δεν ζωγραφίζεις πάνω σε ασβεστόλιθο.


αυτο που βλεπεις τωρα ειναι ασβεστολιθος

κατα τις αρχαιες αναφορες η πυραμιδα ειχε καποτε επιχρισμα (καποιου ειδους σοβατισμα) και ηταν ζωγραφισμενη

ο παναρχαιος σοβας φυσικα εξαφανιστηκε πρωτος, αλλά και η λιθοδομη δεν εμεινε απειραχτη

οχι απο τον χρονο, αλλά απο τους ανθρωπους που επαιρναν πετρες μεχρι τον περασμενο αιωνα απο την πυραμιδα

κατεληξε χωρις γωνιες, κατι που μας κανει να μην γνωριζουμε τις ακριβεις διαστασεις της


quote:

Για να υπάρχουν "τα θάματα" στην κορυφή, θα έπρεπε να υπάρχει και η κατάλληλη στήρηξη - δεν υπάρχει.


θαματα?

η πυραμιδα δεν εχει κορυφη και δεν ειχε ποτε - και αυτη που απομενει ειναι ταλαιπωρημενη

στο πλατωμα της κορυφης υπηρχε το χρυσο πυραμιδιο ή χρυση σφαιρα (οι αρχαιες αναφορες διιστανται)

τι εννοεις υποδομη?

να βρουμε αρχαιες ουπες και βιδες?


quote:

Σε καμία πυραμίδα ο νεκρικός θάλαμος δεν είναι στο ίδιο γεωμετρικά σημείο - άρα δεν μπορεί να μην ήξεραν ότι σε αυτό το σημείο γίνεται η μουμιοποίηση.


γιατι?

επειδη δεν ηταν μπουνταλαδες?

μα ηταν!

Ελληνας πηγε και τους την μετρησε, με το υψος της μαγκουρας του και την σκια της, σε σχεση με την σκια της πυραμιδας


quote:

Τώρα μένει φυσικά το ερώτημα: γιατί δεν ξαναέχτησαν πυραμίδες για την ταφή τους;
Πρώτον το κόστος - δυσβάσταχτο - και οικονομικό και ανθρώπινο.


τα παιξανε οικονομικα με την ματαιοδοξια τους - επομενο δεν ηταν?


quote:

ΚΑΙ ΝΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟΙΧΟΓΡΑΦΙΕΣ.


δηλαδη ολοι οι προηγουμενοι βασιλεις θαφτηκαν χωρις αποτρεπτικα ξορκια?

τα ελικοπτερακια παρεπιπτοντως, τι λενε κατα την γνωμη σου?


quote:

ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ. ΠΡΙΝ ΠΙΣΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΛΟΓΗΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΚΑΝΤΕ ΜΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΝΕΤ. ΜΕΡΙΚΑ ΠΛΗΚΤΡΑ ΘΑ ΧΤΗΠΙΣΕΤΕ ΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ.
Η ΜΗΠΩΣ...


μηπως τι καλε μου φιλε?


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 02:27:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


καλα η συγχρονικοτητα δεν παιζεται!!!

την ωρα που διαβαζα τι εγραψα, ο Θεμος εδειξε στα χιουμοριστικα φιλμακια του τον Λιακο να μιλαει για το καλυτερο βιβλιο του, με εξωφυλλο τα ιερογλυφικα ελικοπτερακια

ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 02:49:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μερικές απόψεις μπορεις να βρεις εδώ (δεν ξέρω αν είναι όλες αρχαιολόγων), από μια γρήγορη αναζήτηση στο δίκτυο:

Αν πρόσεξες συμπεριέλαβα όλες τις απόψεις σε ένα συμπηκνωμένο κείμενο.

Αν σε καλύπτουν κάποιες 'επίσημες' κατασταλαγμένες απόψεις τυχαίων ρομποτοβοηθούμενων μπας και βρούν κάτι για να στηρίξουν την θεωρία τους, δικαίωμά σου φίλε μου.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 09:56:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ηλια σ ευχαριστω για τα links , δεν προλαβα ακομα να τα ξεψαχνισω .

Πολυ καλη η δουλεια του TROLL παραπανω .

Θα ηθελα να συμπληρωσω τους προηγουμενους προβληματισμους μου με τα εξης ερωτηματα προς τους εκπροσωπους της κατεστημενης αρχαιολογιας :

Ποιος ηταν την εποχη της ανεγερσης της Μεγαλης Πυραμιδας ο ΜΕΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ των κατοικων της Αιγυπτου ; Επισης ποιος ηταν ο μεσος χρονος ζωης ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ; Κατ επεκταση πως ανανεωνοταν το εργατικο δυναμικο ;

Ακομα ποια ηταν η μυικη αποτελεσματικοτητα στις καυτες αιγυπτιακες συνθηκες και οχι αυτη των Σερπα στο Νεπαλ οπου οι ενεργειακες απωλειες αντισταθμιζονται με ληψη υψηλης θερμιδικης αξιας τροφων .

http://doernenburg.alien.de/arch/bau/bau_01_e.php

"...Let's say a worker can carry a "part" of the pyramid with a weight of about 40 kg. He puts this into a backpack of some kind and climbs up the pyramide with the help of ladders or so (the weight is no problem, I was once in Nepal, where Sherpas carried 50 kilos and more and were still running up the mountains...)..."

Οι προβληματισμοι αυτοι δεν ειναι μια εμμεση αποδοχη παραξενων θεωριων .

Edited by - RMD on 21/02/2007 09:57:09

Edited by - RMD on 21/02/2007 09:59:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 12:27:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
***Αν πρόσεξες συμπεριέλαβα όλες τις απόψεις σε ένα συμπηκνωμένο κείμενο.***

Όλες τις απόψεις; Αλήθεια; Έτσι σου λένε τα βιβλία που διαβάζεις; Oτι όλα αυτά είναι "όλες οι απόψεις". Ε έτσι εξηγείται γιατι δεν επεκτεινεις πουθενά την αναζήτησή σου, γιατι νομίζεις πως ήδη τα έχεις διαβάσει όλα.

Μήπως θες να σου ξανασερβίρω στο πιάτο κάποιες από τις απόψεις που το "ολοκληρωμένο" κειμενάκι σου δεν τις πλασάρει; Ή μήπως αυτή τη φορά θα μπεις στον κόπο να ψάξεις;

***Αν σε καλύπτουν κάποιες 'επίσημες' κατασταλαγμένες απόψεις τυχαίων ρομποτοβοηθούμενων μπας και βρούν κάτι για να στηρίξουν την θεωρία τους, δικαίωμά σου φίλε μου.***

Η διαφορά φίλε μου είναι πως αυτές οι απόψεις που σου δίνω να διαβάσεις λαμβάνουν υπόψην τις θεωρίες των "εναλλακτικών" και εξετάζουν την ορθότητά τους, και σε πολλές περιπτώσεις βρισκουν τραγικά λάθη ή απάτες. Προτείνουν θεωρίες που μερικές φορές εξηγούν, μερικές όχι τις παρατηρήσεις. Αλλα όταν δεν τις εξηγούν, το παραδέχονται, και κάνουν έρευνα (θες και πάλι μήπως να σου σερβιρω στο πιατο ωαποψεις αρχαιολογων που παραδέχονται πως καποιες θεωρίες δεν ειναι ολοκληρωμένες;). Προτείνουν άλλες ιδεες και προσπαθούν να τις επιβεβαιώσουν. Αν ήταν κατασταλαγμένα όλα οπως λες, γιατι συνεχίζει να γίνεται έρευνα; Γιατί οι ανασκαφές συνεχίζουν;

Αντιθέτως αυτά τα κειμενα που μας πλασάρεις εσύ, αφού μας σημειώνουν πως το περιεχομενο τους περιέχει όλες τις απόψεις (ενώ δεν τις έχει), αφου διαστρεβλώνουν άλλες θεωρίες για να δώσουν αξία στη δικιά τους, αφού αγνοούν στοιχεία, αφου (εν γνώση τους) συντηρούν στα βιβλία τους λάθη επι λαθών και συνεχίζουν να τα πουλάνε, αφου προτιμάνε να δημοσιεύσουν τις αποψεις τους μέσω εκδοτικών οίκων ουφολογίας αντί επιστημονικά περιοδικά, αφου επιλέγουν οι κριτές της θεωρίας τους να είναι 10χρονα παιδάκια, το ευρύ κοινό και γενικώς οποιοσδήποτε άσχετος με το θέμα, ε τοτε αυτοί δεν είναι τυχαίοι, αυτοί δεν προσπαθούν να τυφλώσουν κόσμο, αυτοί δεν προσπαθούν να κλέψουν.

Αν δεν πείθεσαι λοιπον εσύ, σπούδασε αρχαιολογία, μάθε τις σωστές μεθοδους, εφάρμοσε τις ιδεες σου και κούφανε τους όλους. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα στα οποια μπορεις να προσφέρεις. Αφού τα παρουσιάζεις τόσο απλά και τόσο προφανή τα λάθη, σίγουρα θα έχεις εξαίρετη καριέρα. Θα αλλάξεις την ιστοριά.

Edited by - ΗλίαςΡ on 21/02/2007 13:07:31Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 14:04:05  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
RMD απ' οσα ξέρω δε νομίζω πως έχει γίνει καθολικά αποδεκτή καποια θεωρία περί κατασκευής των πυραμίδων.

Απλά τα κείμενα που σου παρέθεσα περιγράφουν τροπους με τους οποιους αυτή η κατασκευή μπορει να γίνει, και εξηγουν πως ναι μεν το εγχειρημά είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, ούτε είναι απαραίτητη η συμβολή εξωγήινων ή γερανών υψηλής τεχνολογίας...

Η παρατήρησή σου για σύγκριση κλίματος Νεπάλ-Αιγύπτου είναι λογική, αλλα μην ξεχνάς πως και στο Νεπάλ το υψόμετρο είναι μεγάλο και η ατμόσφαιρα αρκετά πιο αραιή.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 14:31:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

ΗλίαςΡ

RMD απ' οσα ξέρω δε νομίζω πως έχει γίνει καθολικά αποδεκτή καποια θεωρία περί κατασκευής των πυραμίδων.


ετσι ξερω και εγω


quote:

Απλά τα κείμενα που σου παρέθεσα περιγράφουν τροπους με τους οποιους αυτή η κατασκευή μπορει να γίνει, και εξηγουν πως ναι μεν το εγχειρημά είναι δύσκολο, αλλά όχι αδύνατο, ούτε είναι απαραίτητη η συμβολή εξωγήινων ή γερανών υψηλής τεχνολογίας...


να διευκρινησω οτι δεν ανεφερα την μεγαλη πυραμιδα και την σφιγγα για να υποστηριξω την υπαρξη υπερτεχνολογιας στο παρελθον, αλλά να υποδειξω μια διαφορετικη μεθοδο χρονολογισης (του αστρονομικου προσανατολισμου) που τοποθετει την κατασκευη της πολυ παλαιοτερα απο ο,τι ειναι σημερα αποδεκτο


αν καπου αναφερεται ξεκαθαρα υπερτεχνολογια, ειναι στις βεδες, οπου η ολη περιγραφη εχει ενα στυλ πολεμικου ανταποκριτη

αν και ο πολεμος γινεται μεταξυ θεων, αυτοι ηγουνται στρατων με ανθρωπους και στην μαχη συμμετεχουν ιπταμενα οχηματα (υπαρχει και περιγραφη του πως υποτιθεται οτι λειτουργουσαν με υδραργυρο) τα οποία οχηματα (βιμανας) τα κατειχαν και γνωριζαν την λειτουργια τους μονον οι γιαβανας, που δεν αναφερονται ως θεοι αλλά ως συμμαχοι απο αλλου


καποια στιγμη λοιπον ο Ιντρα αποφασιζει να χρησιμοποιησει ενα οπλο, ενα τρομερο "δορυ" του οποίου δινονται οι ακριβεις διαστασεις (και ειναι μεγαλο σαν πυραυλος) και το οποιο οταν πεφτει στον εχθρικο στρατο, λαμπει σαν ηλιος, εξαφανιζει οσους βρισκονταν κοντα, και οσοι βρισκονταν μακρυα καιγονται απο μια αορατη φωτια που δεν σβυνει με το νερο


εμενα μου θυμιζει πυραυλο με ατομικη κεφαλη και ραδιενεργεια, αλλά γερος ανθρωπος ειμαι...

εσας τι σας θυμιζει ρε παιδια?


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 15:36:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
χαιρετω την παρεα.
βαση συμπερασματων απο καιρο σκεψης και μελετης εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι δεν υπηρανε στον πλανητη γη ποτε τοσοι πολυ ανθρωποι με την σημερινη μορφη,ουτε τοσα πολλα κατασκευασματα συνεπως.
το σεναριο να εχει θαφτει ενας μεγαλος πολιτισμος ειναι θολο γιατι εχουμε βρει ευρηματα στην επιφανια που χρονολογουνται απο την αρχη κοντα του πλανητη 5-6 δις πριν.
παλι πλυμηρες θερμοκρασιες και ζεστη κυριαρχουν ακομα και σημερα σε διαφορα σημεια του πλανητη χωρις να εξαφιζεται το στοιχειο του ανθρωπου που και παλι επιβιωνει.
αν πουμε παλι για αλλες οντοτητες,το ιδιο θα επρεπε να εχουν μεινει στοιχεια πολλα μιας και αυτοι θα χρησιμοποιουσαν υλικα της γης.
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΓΗ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.ο πλεον αφυσικος ανθρωπος παει να βγει και εκτος πλανητη.
ποτε δεν υπηρξε τοση πολυ γνωση,τοσος πολυς ανθρωπος παντου.σε αυτον τον πλανητη ειμαστε στο ζενιθ του πληθυσμου μας οπως ισως και του πολιτισμου μας.ενα βημα πριν την αληθεια,ενα βημα πριν το τελος....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 17:06:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ποιος έχει δείξει με τη μέθοδο του αστρονομικου προσανατολισμού ότι οι πυραμίδες φτιάχτηκαν πολύ παλιοτερα (12000 πΧ όπως ανέφερες πιο πριν);Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 17:17:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Από το τελευταίο link που έδωσε ο Ηλίας ερχόμαστε εδώ, όπου νομίζω ότι απαντά σε αρκετά από τα ερωτήματα του RMD

http://www.touregypt.net/featurestories/pyramidworkforce.htm

Επίσης ένα οποιοδήποτε άρθρο σχετικά με τις ανασκαφές του χωριού όπου ζούσαν οι κατασκευαστές των πυραμίδων της Γκίζας, δίνει μερικές πληροφορίες σχετικά με το πώς ζούσαν, τι έτρωγαν κλπ.
http://news.nationalgeographic.com/news/2002/08/0805_020805_giza.html

Σε γενικές γραμμές οι αρχαιολόγοι σήμερα μιλούν για 20-30.000 εργάτες, αναμεσά τους ειδικοί τεχνίτες και απλοί εργάτες, μερικοί από τους οποίους μπορεί να ήταν και δούλοι, οι περισσότεροι όμως ήταν αγρότες (και ίσως στρατιώτες;) που φαίνεται ότι ερχόντουσαν από όλη την Αίγυπτο για να συμμετέχουν στην ιερή κατασκευή (το θεωρούσαν καθήκον και τιμή τους). Επίσης εκεί ζούσαν άνθρωποι άλλων ειδικοτήτων όπως αρτοποιοί, ψαράδες, μάγειρες, γιατροί, αγγειοπλάστες, έμποροι κ.α.
Ας μην ξεχνάμε ότι όσοι δούλευαν για την κατασκευή των πυραμίδων (οι εργάτες) είχαν τσάμπα τροφή και ύπνο, κρατική ιατρική μέριμνα και ίσως άλλα κέρδη (πχ οι ειδικοί τεχνίτες, οι γιατροί κλπ προφανώς πληρώνονταν κάτι) εκτός βέβαια από την εξασφάλιση ότι η ψυχή τους θα κρινόταν θετικά μετά θάνατον.
Η πυραμίδα του Χέοπα μπορεί να τέλειωσε σε λιγότερο από 23 χρόνια, απ ότι λέει ο αρχαιολόγος Lehner.

Οσο για την Σφίγγα, το πρόσωπο λέει πάλι ο Lehner είναι του Χερφήνα, γιού του Χέοπα. Δείτε μια σύντομη ιστορία των έργων αναστήλωσης της Σφίγγας, που έγιναν σε διάφορες περιόδους.
http://www.guardians.net/hawass/sphinx2.htm


Οσο για τον προσανατολισμό των πυραμίδων, κάποτε είχαμε κάνει μια έρευνα με τον φίλο ALOS για να βρούμε πού μπορεί να βρισκόταν ο "επίγειος Σείριος". Δηλ αν ο Νείλος ταυτιζόταν με τον γαλαξία μας και οι πυραμίδες αναπαραστούσαν τα 3 κεντρικά άστρα του Ωρίωνα, τότε δεν πρέπει κάποιο φυσικό μόρφωμα ή τεχνητό κατασκεύασμα να αναπαριστούσε και τον Σείριο που ήταν τόσο σημαντικός για τους Αιγύπτιους (και όχι μόνο αυτούς);
Αν ενδιαφέρεστε, η έρευνα έδειξε μάλλον προς την Ηλιούπολη.
http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?whichpage=1&ARCHIVEVIEW=&TOPIC_ID=3237

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 17:37:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ποιος έχει δείξει με τη μέθοδο του αστρονομικου προσανατολισμού ότι οι πυραμίδες φτιάχτηκαν πολύ παλιοτερα (12000 πΧ όπως ανέφερες πιο πριν);

Οι Robert Bauval και Adrian Gilbert στο βιβλίο τους "the orion mystery" k.a.
http://www.crystalinks.com/sphinxtheories.html

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 17:48:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Η αραιοτερη ατμοσφαιρα απαιτει μεγαλυτερη πνευμονικη διαστολη . Δηλαδη πιο βαθιες ανασες . Φυσικα υπαρχει οριο στο οποιο ο ανθρωπος ειναι "λειτουργικος" .

Σε γενικες γραμμες πιστευω πως οι αρχαιολογοι θα επρεπε να εξηγησουν ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΚΑ την ανεγερση της Μεγαλης Πυραμιδας . Οι αριθμοι ειναι αμειλικτοι . Δυσκολα κοινωνικες δομες θα αντεχαν τετοια οικονομικη αιμμοραγια και τετοια σπαταλη πορων .
Ποιο ηταν λοιπον το κοινωνικοοικονομικο επιπεδο των Αιγυπτιων την εποχη και την χρονικη διαρκεια που θεωρουν οτι χτιστηκε η Μεγαλη Πυραμιδα .

Να μην ξεχναμε οτι οι αρχαιοι Αιγυπτιοι ηταν λαος με μανια καταγραφης των παντων , πολυ δε περισσοτερο των κρατικων πεπραγμενων .

Χωρις απαντηση στο πιο πανω ερωτημα, καθε "επισημη" αποψη εχει την ιδια αξια με καθε "ανορθοδοξη" . Αυτο δεν σημαινει οτι οπωσδηποτε τα πραγματα εγιναν διαφορετικα απ οτι δειδαχθηκαμε στο σχολειο αλλα οτι ΟΛΕΣ οι αποψεις πρεπει να ειναι σεβαστες χωρις χλευασμους και ειρωνειες απο αυτους που σημερα ειναι επισημοι εκπροσωποι της γνωσης .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 18:53:23  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητη OSTRIA (η αγαπητε;)

σ ευχαριστω για τα links .

Πιστευω πως οι μελετες τους χρησιμοποιουν πολλες αυθαιρετες υποθεσεις ως αξιωματα και δεν λαμβανουν υποψην τους παραμετρους που προανεφερα , οπως Μ.Ο. (μεσο ορο) ζωης Αιγυπτιων , Μ.Ο. εργατων (δηλαδη προωρο θανατο λογω κακουχιων , ατυχηματων) . Στην αρχαια Ελλαδα ο Μ.Ο. ηταν περι τα 22 χρονια (αν δεν κανω λαθος) .

Σκεφτειτε τωρα ενα πληθυσμο 8.000.000 (αν ηταν τοσοι) με ρυθμο ανανεωσης τα 22 χρονια και οχι τα 70 που ειναι σημερα !! Ποσοι απο αυτους ηταν ο ενεργος πληθυσμος (ας υποθεσουμε οτι τα αγορια δουλευαν απο τα 12 ) ;; Ποσοι απο τον ενεργο πληθυσμο ηταν αξιωματουχοι , υπηρετες , δασκαλοι , γραφιαδες , γιατροι , ιερεις και επιστημονες , ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ και γενικα μη παραγωγικοι πολιτες ;; Ποσοι γεωργοι και κτηνοτροφοι επρεπε να υπαρχουν για να τους συντηρουν ολους αυτους ;; Ειδικα τον πολυαριθμο στρατο .
Ποια κοινωνικη δομη μπορει ν αντεξει την για δεκαετιες χρησιμοποιηση ενος εργατικου δυναμικου 30.000 εως 100.000.000 ανθρωπων και μιας επιμελητειας τουλαχιστον 3πλασιας σε αριθμο .( Στους στρατους των τελευταιων 100 χρονων η επιμελητεια χρειαζεται μια αναλογια απο 1 προς 5 εως 1 προς 8 !!! (δηλαδη για καθε 1 στρατιωτη στο μετωπο απασχολουνται αμεσα η εμμεσα αλλοι 5 η 8 !!)) .
Το πιθανοτερο θα ηταν το εργο να ματαιωνοταν ειτε λογω καταρρευσης της οικονομιας ειτε λογω εξεγερσης του λαου .


Αντε και εγινε ετσι οπως υποθετουμε . ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Τ ΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ που αφορουν την κατασκευη ;
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 19:04:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΗλίαςΡ
****Μα σύμπτωση πρέπει να είναι, όπως όλα άλλωστε….***
Εδώ δηλαδή ειρωνεύεσαι; Για να καταλάβω δηλαδή, γιατί δεν ξέρω τι να απαντήσω

Όχι αγαπητέ Ηλία….απλά υποθέτω.

quote:
Troll
Ο λόγος που δεν ξαναέφτιαξαν ΑΣΧΕΤΕ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΕ ειναι επειδή δεν ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ.

Συμφωνώ απόλυτα!

quote:
ΗλίαςΡ
Αν ήταν κατασταλαγμένα όλα οπως λες, γιατι συνεχίζει να γίνεται έρευνα; Γιατί οι ανασκαφές συνεχίζουν;

Ε τότε σιμένει ότι μιλάμε θεωρητικός…..όλοι!

quote:
ΗλίαςΡ
απ' οσα ξέρω δε νομίζω πως έχει γίνει καθολικά αποδεκτή καποια θεωρία περί κατασκευής των πυραμίδων.

Έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι! Αλλά μην τα αλλάζεις κατά το δοκούν…

quote:
jonniebegood
εσας τι σας θυμιζει ρε παιδια?

Χαχα Νέο πόλεμο στο τόπικ!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 20:25:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Πληροφοριακα για τις πυραμιδες θα αναφερω οτι υπαρχει στο νομο κιλκις ενα χωριο με το ονομα χωρυγιι.στην απεναντι πλευρα βρισκεται ενας μεγαλιυικος σχηματισμος βραχων ανεξηγητου προελευσεως.απο μακρια παντως δειχνει σαν πυραμυδα.
προσφατα καπου μεσα στον προηγουμενο αιωνα σκαφτηκαν καποιες σπηλιες σαν φυλακια και οχυρωματα γιατι το σημειο ειναι στο κεντρο πεδιαδας.
εχει και αλλους πετρωδης λοφους αλλα λογω μεταλιων στην περιοχη δεν γνωριζω αν υπηρχαν αλλοι τοσο καλοστημενοι οπως αυτος.
τωρα αν ειναι φυση η ανθρωπος η ποιος αλλος παλι δεν γνωριζω.για την αρχαιοτητα ισως απλα ηταν πιο ευκολα κανεις μια μεγαλη πυραμιδα απο το να φτιαξεις καθετους πανυψηλους τοιχους για να εκφρασεις το μεγαλιο της ανωτεροτητας ενος θεου η ανθρωπου.


(πως μπορω να σας δειξω φωτογραφιες στην απαντηση μου?)

Edited by - anases on 21/02/2007 20:52:16Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 21:00:14  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Όχι αγαπητέ Ηλία….απλά υποθέτω.

Κακώς γενικεύεις όμως ('όπως όλα άλλωστε").

quote:
Ε τότε σιμένει ότι μιλάμε θεωρητικός…..όλοι!

Λάθος. Το γεγονος πως υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα δε μηδενίζει εντελώς την πρώτερη γνώση.

quote:
Έχεις απόλυτο δίκιο, έτσι είναι! Αλλά μην τα αλλάζεις κατά το δοκούν…

Δεν κατάλαβα. Τι άλλαξα;


quote:
Η αραιοτερη ατμοσφαιρα απαιτει μεγαλυτερη πνευμονικη διαστολη . Δηλαδη πιο βαθιες ανασες . Φυσικα υπαρχει οριο στο οποιο ο ανθρωπος ειναι "λειτουργικος" .

Με λίγα λόγια ο άνθρωπινος μαθαινει να ζεί και να πρσαρμόζεται στο περιβάλλον και στις αναγκες. Όπως προσαρμόζονται οι κάτοικοι του Νεπάλ, έτσι προσαρμόζονται και οι κάτοικοί της Αιγύπτου. Επίσης παρατήρησε πως ο Αιγυπτιακος πολιτισμος κάνει την εμφάνισή του κυρίως κατα μήκος του Νείλου και όχι οπουδήποτε στην Αφρική.

Για τις αλλες ερωτήσεις, θα γράψω ότι ξέρωΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 22:29:06  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Εδώ και μερικές σελίδες έχουν δοθεί σύνδεσμοι με πολλές πληροφορίες για θέματα που ρωτάς (πχ. http://www.touregypt.net/featurestories/pyramidworkforce.htm). Επίσης απλές αναζητήσεις μπορείτε να κανετε και μόνοι σας για να βρειτε βασικές πληροφορίες. Υπάρχει και η wikipedia που είναι παντα καλή για αρχή. Ξέρεις RMD πόσα πραγματα, συνδέσμους κλπ μπορεις να βρεις με πληροφορίες, μόνο μέσω της wikipedia (πχ. http://en.wikipedia.org/wiki/Ancient_Egypt);

Πόσο δύσκολο είναι να βάλει κανεις στο google:

-Social organization in ancient egypt
-Economics in ancient egypt
-Ancient egypt's army
...

Και οπως θα δείς RMD, και οι αρχαιολογοι έχουν ασχοληθεί, και έχουν στοιχεία (αλλα καλά, αλλα όχι). Κοίτα ενδεικτικά τι βρήκα...

http://www.world-mysteries.com/mpl_2_1.htm
http://www.catchpenny.org/accretion.html
http://www.catchpenny.org/control.html
http://automaticfreeweb.com/index.cfm?s=ancientegyptweb&act=3&text=158
http://carbon.cudenver.edu/stc-link/AE/culture.html
http://carbon.cudenver.edu/stc-link/AE/organizational.html

και πολλα πολλά άλλα...

Ως πότε θα πρεπει να παιζουμε το ρολο των εξεταζόμενων για να ψάχνουμε για εσάς πληροφορίες, στοιχεία και ότι άλλο θέλετε;

Επίσης για το μέσο όρο επιβίωσης. Δεν ξέρω πόσα χρόνια ήταν αλλα έστω ότι ήταν 22:

α) Σε όλο τον κοσμο βλεπουμε αρχιτεκτονικά θαύματα και μεγαλιθικά μνημεια της αρχαιότητας που χτιστηκαν παρομοιες εποχες με αυτη που πιστεύεται πως χτιστηκαν πυραμιδες. Άρα τα 22 χρονια μεσου όρου διαβιωσης δε φαινεται να παιζουν ρολο
β) Αν παρολ' αυτά παίζουν ρόλο, τοτε αν πάμε στο παρελθον, ο μέσος όρος διαβίωσης μικραίνει ακομα περισσότερο. Ακομα πιο δύσκολο το εγχείρημα. Ακομα πιο δύσκολο το κανει το γεγονος πως στα αρχαιοτερα χρονια ο πληθυσμός ήταν ακομα μικροτερος, η γλώσσα και η κοινωνική οργάνωση ακομα λιγοτερο ανεπτυγμένη κλπ κλπ. Και αυτά ισχυουν για όλες τις κοινωνίες που παρουσιάζουν μγαλιθικά μνημεια και κατασκευές...

Συνεπώς; Τα μνημεία δε χτίστηκαν ποτέ; Αφου λες οτι " Το πιθανοτερο θα ηταν το εργο να ματαιωνοταν ειτε λογω καταρρευσης της οικονομιας ειτε λογω εξεγερσης του λαου ."

Συνεπώς δε θα επρεπε να έχουμε μνημεία πουθενα...

Γράφεις:

quote:
Χωρις απαντηση στο πιο πανω ερωτημα, καθε "επισημη" αποψη εχει την ιδια αξια με καθε "ανορθοδοξη"

Ποιος το λέει αυτό; Έτσι απλά ισοπέδωση θεωριών με εξωγήινους με θεωρίες που έχουν προκύψει απο μελετες και ανασκαφες αιώνων;;;!

Εγώ ξέρω πως οι θεωριες αποκτάνε ισχύ με ενδειξεις, αποδείξεις, παρατηρήσεις, σωστή επιχειρηματολογία κλπ. Δεν αποκτάνε ισχύ επειδή καποιες αλλες θεωρίες δεν είναι ολοκληρωμένες ή έχουν ανοιχτά ζητήματα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 23:14:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Παραθέτω επίσης κάποια άρθρα στα οποια ίσως να μην έχετε πρόσβαση αφού χρειάζεται συνδρομή:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Nature 424, 891-893 (21 August 2003)
Archaeology: Propaganda of the pyramids

Jared Diamond1

Abstract

You would have thought that massive monuments would be built by states at the apogee of their pomp and glory. Not so, according to an argument in which it is states on the up that need to impress.

It seems obvious that huge ancient monuments, such as the three Great Pyramids at Giza in Egypt, should be taken as testimony to a powerful ancient state behind them. As Joyce Marcus argues1 in a contribution to a newly published book, that conclusion is indeed what the builders wanted us to draw — but it's the opposite of the truth. Often, the biggest monuments were built early in a state's history, before it reached its peak power. They were built for propaganda, precisely to conceal the state's lack of real clout.

For example, among those three pyramids at Giza, Khufu's was the largest ever erected in Egypt, with a base area of 5 hectares, a height of 146 metres, and a mass of 6 million tonnes. It may be the bulkiest single building erected in human history, and until recently it was the tallest. That is certainly not because Khufu commanded more resources than did any subsequent leader in history. Many governments today exercise far more power, but none would waste its resources on building a big pyramid just for display and lacking office space, auditoriums and theme restaurants. Khufu's dynasty came early in the Egyptian sequence; it was only the fourth of about 31 dynasties. Even Khufu's two successors didn't try to match him: Khafra's pyramid at Giza is slightly smaller, and Menkaura's is less than half of Khufu's in height. Later Egyptian dynasties drastically reduced the scale of their pyramids.

Yet those later dynasties were much more powerful than Khufu's. They chose to invest their power in other ways: launching long-distance trading expeditions and military campaigns of conquest, maintaining big garrisons, and building big fortresses, irrigation works and ship channels. All of those things were beyond Khufu's capabilities. As head of an early state, he couldn't dominate Egypt's neighbours. The Great Pyramid is a bluff, a proclamation of power as empty as that by Shelley's Ozymandias:

'My name is Ozymandias, King of Kings:
Look on my works, ye Mighty and despair!'
Nothing beside remains. Round the decay
Of that colossal wreck, boundless and bare,
The lone and level sands stretch far away.

Investment in architecture followed much the same course in the ancient New World's two main centres of power, Mexico and Peru. Marcus points out that one of the earliest powerful states in the Valley of Mexico arose at Teotihuacan, which built its largest structure, the Pyramid of the Sun, early in its history. Its base area of 5 ha matched that of Khufu's pyramid, although it was 'only' half as high. Teotihuacan continued to grow in population and in geographical extent of power, and the valley's later Aztec Empire was even more powerful, but neither again invested in such a large building. Instead, they poured resources into long-distance trade, outlying colonies, military conquests in the case of the Aztecs, garrisons, intensive agriculture and crafts production — much as had Khufu's successors in Egypt.

The story is similar for Peru's earliest state, that of the Moche, who in the centuries after ad 100 built Peru's largest pyramid, the Huaca del Sol, with a base area of the usual 5 ha but a height only one-fifth that of Khufu's pyramid. (Is there any reason why the largest pyramids of Egypt, Mexico and Peru all arrived at that same magic number for their base areas?) Peru's more powerful successor states of the Chimu and Incas, enjoying unquestioned actual control, evidently saw no need for ostentation. Instead, the Incas constructed a vast road system, storehouses and irrigation canals, sent armies far afield to conquer, and resettled subject peoples. Unable to do such things, the Moche made do with big but useless pyramids.

Tests of a good hypothesis are whether it can interpret cases other than those initially adduced as supporting evidence, and whether it can be broadened to encompass apparent exceptions. Since reading Marcus's article, I've kept asking myself about its relevance to sites that I visit as a tourist during overseas travels. I've come up with one more supportive example, and two cases of understandable exceptions.

When I visited Japan, I read that the emerging Japanese state had built huge keyhole-shaped earthwork mounds called kofun, and I asked my hosts to show me one. They took me to the largest of all kofun, that of the Emperor Nintoku near Osaka. At 32 ha, it covers much more ground than Khufu's pyramid, the Pyramid of the Sun or the Huaca del Sol, but it would have been easier to build because it consists just of earth rather than of stone, brick or adobe. Sure enough, I learned that Nintoku's and the other largest kofun were built early in the kofun era, when Japan's first state (the Yamato state) was just arising. It could only impress rather than conquer its neighbours, and hadn't yet succeeded in expanding beyond its homeland in the Kinai region.

I then visited Easter Island, famous for its giant stone statues. There I learned that later statues are bigger than early ones, and that the tallest ever erected (the one named Paro, 9.8 m tall) was the last — in apparent disagreement with Marcus. But Easter Island, unlike Egypt or the Valley of Mexico or Peru, never became tightly unified and remained divided into rival clans that continued to compete visibly with each other. Hence Easter Island might violate the letter but supports the spirit of Marcus's hypothesis.

Finally, the Maya city-states in Central America are famous for their own pyramids and temples. As on Easter Island, later Maya rulers built bigger temples, but again the Maya states were never unified but stayed locked in fierce competition and warfare. In addition, Marcus herself points out that some big late Maya buildings, such as Pacal's tomb at Palenque and Hasaw Chan K'awil's tomb at Tikal, were erected by usurpers or else by kings weaker than their predecessors, and thus with a special need to indulge in flashy displays of power.

Archaeologists studying other ancient monuments will find it challenging to test or expand Marcus's arguments. As she concludes, "We should be as skeptical of ancient propaganda as we are when dealing with modern politicians".

References

1. Marcus, J. in Theory and Practice in Mediterranean Archaeology: Old World and New World Perspectives (eds Papadopoulos, J. K. & Leventhal, R. M.) 115−134 (Cotsen Inst., Los Angeles, 2003).

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Tα άλλα μπορούν να κατεβούν απο εδώ: http://www.sendspace.com/file/a3qwy9Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 23:43:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
α) Σε όλο τον κοσμο βλεπουμε αρχιτεκτονικά θαύματα και μεγαλιθικά μνημεια της αρχαιότητας που χτιστηκαν παρομοιες εποχες με αυτη που πιστεύεται πως χτιστηκαν πυραμιδες. Άρα τα 22 χρονια μεσου όρου διαβιωσης δε φαινεται να παιζουν ρολο
β) Αν παρολ' αυτά παίζουν ρόλο, τοτε αν πάμε στο παρελθον, ο μέσος όρος διαβίωσης μικραίνει ακομα περισσότερο. Ακομα πιο δύσκολο το εγχείρημα. Ακομα πιο δύσκολο το κανει το γεγονος πως στα αρχαιοτερα χρονια ο πληθυσμός ήταν ακομα μικροτερος, η γλώσσα και η κοινωνική οργάνωση ακομα λιγοτερο ανεπτυγμένη κλπ κλπ. Και αυτά ισχυουν για όλες τις κοινωνίες που παρουσιάζουν μγαλιθικά μνημεια και κατασκευές...

Συνεπώς; Τα μνημεία δε χτίστηκαν ποτέ; Αφου λες οτι " Το πιθανοτερο θα ηταν το εργο να ματαιωνοταν ειτε λογω καταρρευσης της οικονομιας ειτε λογω εξεγερσης του λαου ."

Συνεπώς δε θα επρεπε να έχουμε μνημεία πουθενα...


Μήπως εδώ κάνεις ένα μικρό λάθος;
Αντίστοιχο κατασκεύασμα όσον αφορά το μέγεθος και τη δυσκολία κατασκευής με τη Μεγάλη Πυραμίδα δεν νομίζω να υπάρχει άλλο.

Εκτός αυτού η θεωρία που υποστηρίζουμε σήμερα ειναι ότι οι Αρχαίοι Αιγύπτιοι ήσαν τουλάχιστον ηλίθιοι.

Ποιός λογικός άνθρωπος θα ξεκινούσε ένα έργο 10 φορές μεγαλύτερο απο την Αττική Οδό με σκοπό να τρέξει μονο ένα αυτοκίνητο και μόνο μια φορά.

Επίσης τι θέλανε απο τον Θαλή τον Μιλήσιο;
Να τους μετρήσει την Πυραμίδα του Χέοπα επειδή αυτοί δεν μπορούσαν;

Ηταν ικανοί να κατασκευάσουν ένα τόσο τεράστιο μνημείο με συγκεκριμένες αναλογίες με ιδανικό προσανατολισμό και δεν μπορούσαν να τη μετρήσουν;

Μήπως τελικά δεν την έφτιαξαν εκείνοι αλλά κάποιοι παλιότεροι;

Υ.Γ. Ο Χέοπας βασίλεψε για 22 χρόνια με τους πιο αισιοδοξους υπολογισμούς η κατασκευή της πυραμίδας του κράτησε 62 χρόνια!

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 21/02/2007, 23:53:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αν καπου αναφερεται ξεκαθαρα υπερτεχνολογια, ειναι στις βεδες, οπου η ολη περιγραφη εχει ενα στυλ πολεμικου ανταποκριτη

αν και ο πολεμος γινεται μεταξυ θεων, αυτοι ηγουνται στρατων με ανθρωπους και στην μαχη συμμετεχουν ιπταμενα οχηματα (υπαρχει και περιγραφη του πως υποτιθεται οτι λειτουργουσαν με υδραργυρο) τα οποία οχηματα (βιμανας) τα κατειχαν και γνωριζαν την λειτουργια τους μονον οι γιαβανας, που δεν αναφερονται ως θεοι αλλά ως συμμαχοι απο αλλου


καποια στιγμη λοιπον ο Ιντρα αποφασιζει να χρησιμοποιησει ενα οπλο, ενα τρομερο "δορυ" του οποίου δινονται οι ακριβεις διαστασεις (και ειναι μεγαλο σαν πυραυλος) και το οποιο οταν πεφτει στον εχθρικο στρατο, λαμπει σαν ηλιος, εξαφανιζει οσους βρισκονταν κοντα, και οσοι βρισκονταν μακρυα καιγονται απο μια αορατη φωτια που δεν σβυνει με το νερο


εμενα μου θυμιζει πυραυλο με ατομικη κεφαλη και ραδιενεργεια, αλλά γερος ανθρωπος ειμαι...

εσας τι σας θυμιζει ρε παιδια?


Μάλλον πρόκειται για φαντασιώσεις.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 00:10:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αν δεν πείθεσαι λοιπον εσύ, σπούδασε αρχαιολογία, μάθε τις σωστές μεθοδους, εφάρμοσε τις ιδεες σου και κούφανε τους όλους. Υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα στα οποια μπορεις να προσφέρεις. Αφού τα παρουσιάζεις τόσο απλά και τόσο προφανή τα λάθη, σίγουρα θα έχεις εξαίρετη καριέρα. Θα αλλάξεις την ιστοριά.

Καριέρα έχω ήδη εξαίρετη.

Το κακό φίλε μου, είναι ότι δεν μου δίνουν άδεια για ανασκαφές στην Αιγυπτο.

Μήπως έχεις κανένα φίλο κυβερνητικό να μεσολαβήσει;

Οσο για την Ιστορία, δεν επιθυμώ να την αλλάξω, να την συμπληρώσω θέλω.

Υ.Γ. Λάθος έκανα πρίν τελευταίοι υπολογισμοί δείχνουν οτι η κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας, κράτησε κάτω απο 23 χρόνια.

Σε λίγο θα τα κάνουν 10 για να συμβαδίσει με τη θεωρία του Χεοπικού Τάφου.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 00:43:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

quote:
jonniebegood
εσας τι σας θυμιζει ρε παιδια?

Krios

Χαχα Νέο πόλεμο στο τόπικ!


στ' αρματα, στ' αρματα,
μπρος στον αγωνα!


τι σκατα δορυ εριξε ο Ιντρα ρε παιδια?

ΥΓ. και μαστουρωμενοι να εγραφαν τις βεδες, παλι δεν στεκει το ευρος της φαντασιας τους...

ΥΓ. υπαρχουν και οι Σουμεριοι, παλι με ημερολογιακη καταγραφη των γεγονοτων (περιπτωσεις οανες) και οχι θεοποιηση και μυθολογια


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 01:16:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δε χρειάζεται να είναι κάτι το ίδιο δύσκολο με την πυραμίδα του Χέοπα για να υποστει (θεωρητικά) τις συνέπειες που υπονοεί ο RMD. Πχ ο Παρθενώνας χρειάστηκε επίσης ~20 χρονια για να φτιαχτει... Αυτό δεν είναι κοντά στον μέσο όρο επιβίωσης;

Επίσης, υπαρχουν πολλά εντυπωσιακά μνημεία που έχουν πολλές κατασκευαστικές δυσκολίες:

http://ce.eng.usf.edu/pharos/wonders/
http://en.wikipedia.org/wiki/Machu_Picchu
http://ce.eng.usf.edu/pharos/wonders/Forgotten/stonehenge.html

κλπ κλπ

quote:
Ποιός λογικός άνθρωπος θα ξεκινούσε ένα έργο 10 φορές μεγαλύτερο απο την Αττική Οδό με σκοπό να τρέξει μονο ένα αυτοκίνητο και μόνο μια φορά.

Σήμερα κανεις, τουλάχιστον στην Ελλάδα... Στο παρελθόν όμως, όπου η υστεροφημία έπαιζε τεράστιο ρόλο, όπου οι βασιλεις θέλαν να μενουν στην ιστοριά για τα κατορθώματά τους, η κατασκεύη ενος επιβλητικου ναού ήταν μία από τις ενδεδειγμένες μεθόδους... Όχι η μόνη.

Αυτό συμβαίνει ακόμα και σήμερα, από πλουσίους πχ. ή πλούσιες χώρες:

http://www.emporis.com/en/wm/bu/?id=100934

Kingdom Centre (Σαουδική Αραβία): Kingdom Centre was planned from the beginning as an iconic symbol of Saudi Arabia


quote:
Επίσης τι θέλανε απο τον Θαλή τον Μιλήσιο;
Να τους μετρήσει την Πυραμίδα του Χέοπα επειδή αυτοί δεν μπορούσαν;

Και ποιος σου ειπε εσένα πως ο Θαλής πήγε προσκεκλημένος για να τους μετρήσει την πυραμίδα;

quote:
Λάθος έκανα πρίν τελευταίοι υπολογισμοί δείχνουν οτι η κατασκευή της Μεγάλης Πυραμίδας, κράτησε κάτω απο 23 χρόνια.

Και 30 να κρατούσε, δε δημιουργείται απαραίτητα καποιο πρόβλημα. Μην ξεχνάς πως μια κατασκευή, ένα πργραμμα δε χρειάζεται να ολοκληρωθεί στη διάρκεια ζωής του εμπνευστή του. Ο Κέννεντυ προτεινε το 1961 τις αποστολές Αμερικάνων στη Σελήνη, το 1963 δολοφονήθηκε, αλλα οι ΗΠΑ συνέχισαν να κυνηγάνε το στοχο που ειχε θέσει ο Κεννεντυ. Να πανε στο φεγγάρι πριν το τελος της δεκαετίας. Και πήγαν, 6 χρονια μετά το θάνατο του πολιτικού εμπνευστή αυτού του εγχειρήματος.

Ο καθεδρικός ναός του Στρασβούργου είναι άλλο ένα ενδεικτικο παράδειγμα... Ο Παρθενώνας θα ολοκληρωνόταν ακόμα και αν πέθαινε ο Φειδίας ή ο εμπνευστής του κατα τη διάρκεια κατασκευής του...

Η ολοκλήρωση κάποιου έργου συνεπώς δεν έχει απολύτα σχέση με τη διάρκεια που καποιο προσωπο βρίσκεται στην ήγεσια.

Τέτοια καριέρα και να μη μπορεις να σκεφτεις αυτά τα απλά πράγματα;


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 01:17:01  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ηλια σ ευχαριστω για τα links , θα τα μελετησω .

Να επισημανω πως πουθενα δεν αναφερω η υπονοω οτι οι πυραμιδες κατασκευαστηκαν απο εξωγηινους . Απλα δεν "κολλανε" τα στοιχεια τοσο καλα .

Επισης θα ξαναρωτησω αν υπαρχουν επισημες κρατικες καταγραφες (της εποχης εκεινης βεβαια) σε παπυρους που αφορουν την κατασκευη της Μ. Πυραμιδας ( και της Σφιγγας) (ακομα και επιμελητειακες αναφορες);; Αν ΔΕΝ υπαρχουν , τοτε ειναι ακομα πιο δυσεξηγητη η κατασκευη της .
Υπαρχει καποιος αρχαιολογος η ιστορικος στην παρεα μας που να γνωριζει την απαντηση σ αυτο το ερωτημα ;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 01:18:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Ποιος ηταν ο μεσος χρονος ζωης ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ;

Λοιπόν βρήκα ότι ο μέσος όρος ζωής των φτωχών εργατών ήταν τα 30-35 χρόνια. Στον γενικό πληθυσμό ήταν αρκετοί αυτοί που ζούσαν μέχρι τα 40 και λίγοι πάνω από τα 40.

Many of the men died between age 30 and 35. Below the age of 30 a higher mortality was found in females than in males, a statistic undoubtedly reflecting the hazards of childbirth.

http://guardians.net/hawass/buildtomb.htm


quote:
Υ.Γ. Ο Χέοπας βασίλεψε για 22 χρόνια με τους πιο αισιοδοξους υπολογισμούς η κατασκευή της πυραμίδας του κράτησε 62 χρόνια!

Khufu became Pharaoh around 2,551 B.C. According to the Turin Papyrus, Khufu ruled KMT for 23 years, though some scholars think that he really reigned for 30 or 32 years.


υπ. γυναίκα είμαι φίλε μου :)

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 22/02/2007 01:31:25Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 01:37:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Τον Μεσο Ορο ζωης τον αναφερω γιατι οσο πιο μικρος ειναι τοσο μικροτερη ειναι η δυνατοτητα προσφορας του εργατικου δυναμικου σε σχεση με τον πληθυσμο μιας χωρας .
Δηλαδη διαφορετικα θα "κοστισει" κοινωνικο-οικονομικα σε μια χωρα 8.000.000 με Μ.Ο. 22 ετων η απασχοληση 200.000 ανθρωπων και διαφορετικα αν ο Μ.Ο. ειναι 70 ετη .
Στην πρωτη περιπτωση ο εργαζομενος ειναι αποδοτικος για 5 χρονια και στην δευτερη για 35 χρονια !

Στην πρωτη περιπτωση θα επρεπε να περασουν ολοι οι Αιγυπτιοι απο τα λατομεια και στην δευτερη μονο ο απασχολουμενος αριθμος .

Σκεφτειτε εσεις ποιος λαος δεν θα εξεγειρονταν .....

Οσο για τον Παρθενωνα , ε μην το κανουμε και θεμα . Δεν ειναι συγκρισιμα τα μεγεθη .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 02:03:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
RMD δεν είπα πως μίλησες για εξωγήινους, απλά το έφερα σαν παράδειγμα γιατί είπες πως συγκεκριμένες αμφιβολίες για μια θεωρία εξισώνουν την αξία τόσο της "συμβατικής" άποψης με της εναλλακτικής.

Τα λινκ που σου έδωσα δεν είναι τα μονα με πληροφοριές. Υπάρχουν 10 πλάσια site με πληροφοριες που ευκολα μπορεις να βρεις.

Επίσης, δεν αμφισβητώ πως ο μέσος χρονος ζωής δε δημιουργει προβλήματα, αλλά όλος ο αρχαιος κοσμος ειναι γεματος με απιστευτα σε μεγεθος επιτευγματα, απο πολιτισμους και κοινωνιες αποτελουμενα απο μελη με ακριβώς τον ίδιο χρονο ζωής. Και δε μιλάω μόνο για μνημεία...

Επίσης, ένας 30χρονος εργάτης έχει αρκετές δυνάμεις, απλά μπορει να πεθάνει στα 30 απότομα απο μια απλή αρρώστια που δε μπορει να αντιμετωπιστεί. Δεν ήταν θέμα (κυρίως) γηρατιών οι θάνατοι στα 20 και 30 χρόνια ζωής.

Τέλος, αν πας πχ. εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Pyramid_of_Giza

βρίσκεις:

"Recent evidence has been found that suggests the workforce was in fact paid, which would require accounting and bureaucratic skills of a high order. "

"19th century Egyptologist William Flinders Petrie proposed that the workforce was largely composed not of slaves but of the rural Egyptian population, working during periods when the Nile river was flooded and agricultural activity suspended."...

κλπ κλπ

JBG τις ιστοριές περι Βιμανας τις βρισκω λιγο τρελές, αλλα πολύ πιο ενδιαφέρουσες από αντιστοιχες εναλλακτικες αιγυπτιακές θεωρίες.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 02:49:22  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Δε χρειάζεται να είναι κάτι το ίδιο δύσκολο με την πυραμίδα του Χέοπα για να υποστει (θεωρητικά) τις συνέπειες που υπονοεί ο RMD. Πχ ο Παρθενώνας χρειάστηκε επίσης ~20 χρονια για να φτιαχτει... Αυτό δεν είναι κοντά στον μέσο όρο επιβίωσης;

Επίσης, υπαρχουν πολλά εντυπωσιακά μνημεία που έχουν πολλές κατασκευαστικές δυσκολίες:

http://ce.eng.usf.edu/pharos/wonders/
http://en.wikipedia.org/wiki/Machu_Picchu
http://ce.eng.usf.edu/pharos/wonders/Forgotten/stonehenge.html

κλπ κλπ


quote:



Μιλάμε για το 2600πχ.
Εποχή Χαλκού.
Χωρίς τροχό.
Να συνεχίσω;
Ασύγκριτο μέθεθος έργου με όλα τα προαναφερθέντα.
Αστο καλύτερα άστοχη η σύγκριση.

quote:
Και ποιος σου ειπε εσένα πως ο Θαλής πήγε προσκεκλημένος για να τους μετρήσει την πυραμίδα;

Για τουρισμό πήγε, αλλά τον έβαλαν να τη μετρήσει.
Αλλάζει κάτι;

quote:
Η ολοκλήρωση κάποιου έργου συνεπώς δεν έχει απολύτα σχέση με τη διάρκεια που καποιο προσωπο βρίσκεται στην ήγεσια.

Σοβαρά μιλάς τώρα;

Η πυραμίδα που κατασκευάστηκε και έμελλε να γίνει ο τάφος του Χέοπα απο τον ιδιο κατα τους αρχαιολόγους, μας λές ότι είχε παραγγελθεί απο τον πατέρα του ή απο τον παππού του;

quote:
Τέτοια καριέρα και να μη μπορεις να σκεφτεις αυτά τα απλά πράγματα;

Ελα ντε!!

quote:
Επισης θα ξαναρωτησω αν υπαρχουν επισημες κρατικες καταγραφες (της εποχης εκεινης βεβαια) σε παπυρους που αφορουν την κατασκευη της Μ. Πυραμιδας ( και της Σφιγγας) (ακομα και επιμελητειακες αναφορες);; Αν ΔΕΝ υπαρχουν , τοτε ειναι ακομα πιο δυσεξηγητη η κατασκευη της .

Δυστυχώς φίλε μου δεν υπάρχουν.

Θα μας είχαν γλιτώσει όλους όσους ασχολούμαστε, απο πολλά χρόνια έρευνας.

Υποθέσεις και Θεωρίες έχουμε μόνο.


quote:
Να επισημανω πως πουθενα δεν αναφερω η υπονοω οτι οι πυραμιδες κατασκευαστηκαν απο εξωγηινους . Απλα δεν "κολλανε" τα στοιχεια τοσο καλα .

Συμφωνώ απολύτως.

Φίλη Ostria o κυριος Dr. Zahi Hawass δεν αναφέρει δυστυχώς αριθμούς και στοιχεία που προκύπτουν απο ευρήματα.

Ενα αρχαίο πάπυρο βρήκαν, που λέει πόσα χρόνια βασίλεψε ο Χέοπας και αυτόν τον αμφισβητούν παλι με υποθέσεις ώστε να ενισχύσουν την Θεωρία τους.

Ξέρεις και αυτοί πουλάνε βιβλία και μάλιστα επειδή αφθονούν τα 'επιστημονικά' στοιχεία που παραθέτουν ειναι κατα τις ακριβότερα απο των άλλων μπαρουφολόγων.


ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.34375
Maintained by Digital Alchemy