ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2007, 20:30:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αυτό είναι που με προβληματίζει φίλε stanfromgreece.
Η τεράστια φαντασία, που όπως προκύπτει, είχαν οι αρχαίοι.
Και οι πολλές συμπτώσεις...πάρα πολλές βρε παιδί μου!
Σύμπτωση το ένα...σύμπτωση το άλλο...
Τελικά όλα είναι θέμα σύμπτωσης...


Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2007, 20:33:11  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Α...και πολύ μύθος βρε παιδιά.
Ούτε πολιτικοί να ήταν

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 27/02/2007, 00:45:21  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο πειρασμός της εύκολης αποδοχής της πρώτης περίπτωσης μπορεί να οδηγήσει σε συμπεράσματα εν πολλοίς άσχετα προς την επιστημονική δεοντολογία και κάθε τέτοια έρευνα να εκφυλιστεί σε αφηγήματα επιστημονικής ή μή φαντασίας...

Πολύ καλός ο καθηγητής. Οντως κάποιες αναφορές στους μύθους μας, είναι πολύ ενδιαφέρουσες (ειδικά αυτές που σχετίζονται με τον Ηφαιστο) αλλά η έλλειψη οποιουδήποτε είδους απόδειξης ότι θα μπορούσε να υπάρχει εκείνη την περίοδο τέτοια εξέλιξη, τις εντάσσει στα πλαίσια της δημιουργικής φαντασίας των συγγραφέων τους.
Αν βρεθεί κάποτε κάτι πιό ουσιαστικό, το ξαναβλέπουμε.

Οσο για τις βαθμιδωτές πυραμίδες που αναφέρει ο αγαπητός Οκτίνομος, δεν νομίζω ότι τις υποτιμούμε. Απλώς η Μεγάλη Πυραμίδα θεωρείται ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου.

Δεν ξέρω αν είδε κανείς σας το Σάββατο το βράδυ ένα ντοκιμαντέρ για τις πυραμίδες στο Σκάι. Είχε πολύ ενδιαφέρον αν και δεν το πρόλαβα από την αρχή, έτσι έχασα όλο το μέρος που ασχολείτο με τις πυραμίδες της Αιγύπτου. Είδα όμως το υπόλοιπο που αναφερόταν στα ζιγκουράτ και στις πυραμίδες των Μάγιας και των Ινκας (μαζί με μια μικρή αναφορά σε κάποιες βορειο-αμερικάνικες πυραμίδες).
Ελεγε λοιπόν, ότι τελικά έχουν βρεθεί τάφοι (είτε βασιλέων-αρχηγών, είτε ομαδικοί τάφοι -πιθανών ανθρωποθυσιών-) στα ΘΕΜΕΛΙΑ ή σε Κρύπτες στην βάση- κάποιων πυραμίδων και στην Μεσοποταμία και στην Κεντρική Αμερική.
Μαζί με τις πυραμίδες-τάφους της Κίνας, τελικά φαίνεται ότι οι περισσότερες πυραμίδες είναι όντως ταφικά μνημεία. Ισως θα πρέπει να ψάξουν περισσότερο μήπως βρουν κάποια κρύπτη με τάφους και στις πυραμίδες που λέει ο Sagaviper.

υπ. και μου δημιουργήθηκε ένα άσχετο ερώτημα. Πότε και γιατί βγήκε η παράδοση να ποτίζονται με αίμα τα θεμέλια διάφορων κατασκευών για την λεγόμενη καλή αποπεράτωση του έργου ή την τύχη γενικότερα; (πχ γεφύρι της άρτας)


We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-


Edited by - Ostria on 27/02/2007 00:48:57Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 01:37:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Ο Ιουλιος Βερν ειναι χαρακτηριστικο παραδειγμα συγγραφεα του οποιου η φαντασια απεδειχθει 100% προφητικη των εξελιξεων . Πιθανον δε να απετελεσε το κινητρο για την υλοποιηση πολλων εκ των αναφερθεντων στα βιβλια του .Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 01:57:10  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

RMD,
Αυτό που βρίκαμε στον τάφο του σκορπιού ήταν ένα σύστημα καταγραφής ανθρώπων και παραγωγής και όχι κτιρίων.
Χρειάζονταν να ξέρουν τι παράγουν και από πόσους ανθρώπους (όπως περίπου στην Μεσοποταμία).


Αρα λοιπον εμμεσα θα επρεπε να φαινεται αυξημενη παραγωγη και διαθεση αγαθων στους εργατες που κατασκευαζαν τα μεγαλεπηβολα εργα . Ετσι δεν ειναι ;

Αρα αντιστοιχως θα επρεπε να βρεθουν καποια στοιχεια που εμμεσα εστω να συμπεραινεται οτι κινητοποηθηκαν 100.000 ανθρωποι επι 10 χρονια προκειμενου να κατασκευαστει η Μ.Πυραμιδα .

quote:
Τώρα για την πυραμίδα.
Πόσες φορές θα το αναφέρουμε ότι δεν ήταν η πρώτη...

Ποια ειναι η κοινη μεθοδος χρονολογησης των πυραμιδων ; Αφου δεν υπαρχουν κειμενα που αναφερονται στην κατασκευη της Μ. Πυραμιδας , πως προεκυψε η χρονολογηση της ; και πως προεκυψε η γνωση οτι ΔΕΝ ειναι η πρωτη πυραμιδα ;;


Edited by - RMD on 28/02/2007 03:02:50Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 02:54:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε OANNHSEA

γραφεις ....

quote:

Πυραμίδα Χέοπος, δρόμος προς την πυραμίδα και κυκλώπειο τείχος χτίστηκαν ΜΑΖΙ!!!πριν πεθάνει ο Χέοπας...

Συγνωμη αλλα αν εγινε αυτο τοτε χρειαστηκαν πολυ περισσοτερες εργατωρες απο αυτες που υπολογιζεις παρακατω .


quote:
Αλήθεια οι παραμυθάδες γράφουν ότι δεν έχουμε στοιχεία για το αν υπήρξε καν. Υπάρχει όμως ένας διάδρομος που έχει πάνω το όνομα του. Όπως και άλλα ονόματα φαραώ...

Αν καταλαβα ενας διαδρομος με τ ονομα του αυτοματως αποδεικνυει οτι η πυραμιδα χτιστηκε επι της βασιλειας του ; Αποκλειεται τ ονομα και οτι αλλο να ειναι μεταγενεστερο της κατασκευης ;;
Επισης αναφερεις οτι υπαρχουν και αλλα ονοματα φαραω ??? τι εννοεις ; στον διαδρομο με τ ονομα του Χεοπος υπαρχουν και αλλα ονοματα φαραω ; διεκδικουσαν και αυτοι την "πατροτητα" της πυραμιδας ;

quote:
Για την θρησκευτική άποψη του θέματος σου απάντησε η Ostria. Μπορώ από την άλλη να σου γράψω ότι το θρησκευτικό συναίσθημα ήταν αυτό που ώθησε τους απλούς Αιγυπτίους να σηκώσουν ένα τέτοιο έργο στους ώμους τους... Η δυσαρέσκεια όμως ήταν έντονη και για αυτό ο κάθε απόγονος έκανε πιο μικρή την δική του πυραμίδα.

Αν οπως γραφτηκε πιο πριν η Μ. Πυραμιδα ΔΕΝ ηταν η πρωτη τοτε καταρριπτεται η αποψη της δυσαρεσκειας και της εξ αυτης συνεχους μειωσης του μεγεθους των επομενων πυραμιδων .


quote:
RMD.
Τον χρόνο ζωής τον ξέρουμε από τις ταφές (μούμιες) που βρίσκουμε. Εκείνη την εποχή ήταν όντως 40 έτη όπως έγραψε η Ostria.

Μπααα !! Μουμοιποιουσαν και τα "δουλικα" ;;;; Θες να πεις οτι ΥΠΟΘΕΤΕΙΣ οτι ο μεσος ορος ζωης των εργατων ηταν τα 40 ετη επειδη αυτη ηταν περιπου η ηλικια των μουμοιποιημενων . Πιστευεις οτι μουμοιποιουσαν τους εργατες των πυραμιδων ;;;


quote:
Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ στην σκληρή δουλειά, ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο...


Να ρωτησουμε ενα γιατρο η εισαι και ΓΙΑΤΡΟΣ ;

quote:
Τώρα οι υπολογισμοί σου είναι εντελώς λάθος.

Πιθανοτατα (αλλα και πολλων επιστημονων στο παρελθον , στο παρον και στο μελλον)

quote:
Πρόσεχε να μαθαίνεις από ένα μηχανολόγο...

Ο χρόνος κατασκευής της πυραμίδας ήταν ΚΑΤΩ από τα 20 χρόνια (και όχι 62 όπως ψευδώς αναφέρθηκε).
Υπάρχουν περίπου 2500000 ογκόλιθοι στην πυραμίδα.
Άρα έχουμε 20x365 = 7300 ημέρες
2500000/7300 = 343 ογκόλιθοι την ημέρα.
Άρα κάθε ημέρα θα έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Νείλο και να κατευθηνθούν προς την πυραμίδα 343 ογκόλιθοι των 2,5 τόνων ο καθένας.
Εάν λάβουμε υπόψην την απόσταση Νείλου - πυραμίδας Χέοπος και φυσικά την ταχύτητα που θα αναπτήσει ένα έλκυθρο φορτομένο με τον ογκόλιθο, βλέπουμε ότι σε μία ημέρα 30 άτομα είναι ικανά να σύρουν τον ογκόλιθο.
(Άμα θέλετε μαθηματικά να το αποδείξω μέσα είμαι...)
Άρα χρειάζονται 343x30 = 10290 άτομα.
Βάζουμε τους βοηθητικούς (γραφειοκράτες, μαγείρους, αυτούς που έριχναν νερό κάτω από τα έλκηθρα, αυτούς που ξεφόρτωναν τους ογκόλιθους από τα καράβια που τους έφερναν) βλέπουμε ότι δεν ξεπερνούσαν του 15000.



Ξεχνας καποιες λεπτομερειες ..............
να στις θυμισει ενας .....

π.χ. πως οι ογκολιθοι ΒΡΕΘΗΚΑΝ εκει που ειναι τωρα ;; Τα επιπεδα τα ανεβαιναν μονοι τους ;;; Μπορεις να υπολογισεις τωρα τις επιπλεον εργατωρες ;

Τα ξυλα των ελκυθρων δεν φανταζομαι να τα φανταζεσαι απο φοινικες ;;; Τι ξυλο πιστευεις οτι ηταν καταλληλο για τετοιες δουλειες ;; Που ηταν το πλησιεστερο δασος με αυτο το ξυλο ;; Ποσες εργατωρες και εξοδα χρειαστηκαν για την εικοσαετη παροχη ξυλειας ;;;

quote:
Μάζι με αυτούς που έκοβαν

εδω το περναμε στο ντουκου η μου φαινεται ... ; Ρωτησατε λατομους για το ποση ωρα θα απαιτουνταν προκειμενου ενα τετοιο κομματι 2,5 τοννων να αποκοπει και να σμιλευτει ;

quote:
και τοποθετούσαν στα πλοία τους ογκόλιθους, τους ναύτες που οδηγούσαν τα καράβια (την ημέρα ή την νύχτα παίδες;) τους φρουρούς κτλπ. βλέπουμε ότι δεν ξεπερνούσαν τους 30000 άντρες.

Αυτα τα καραβια δεν ειχαν φθορες ;; Ποσους ογκολιθους μετεφεραν μεχρι να διαλυθουν (...και αλλη ξυλεια ...)


quote:
Θα βάλουμε επίσης και 10000 βοηθητικούς για τις εργασίες επί της πυραμίδας.
Εάν λάβουμε τώρα υπόψην ότι πρώτα χτίστηκε ο δρόμος για την μεταφορα των ογκολίθων και μετά η πυραμιδα, θα έχουμε περίπου το μέγεθος των 100000 εργατών ανά πάσα στιγμή.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ - είναι εθελοντές (εντάξει, δεν έκοβαν και φλέβες) που ο φαραώ συντηρεί με έξοδα του. Είναι η πίστη που τους κάνει να δουλεύουν.
Και σήμερα, η πίστη μετακινεί βουνά.
Προφανώς όμως κανείς δεν έχει διαβάσει Ηρόδοτο - κρίμα, κρίμα...

Τώρα εάν λάβουμε τις συνήθειες και τους τρόπους ζωής στην αρχαία Αίγυπτο θα δούμε ότι άνετα μπορούσαν να οικονομίσουν αυτούς τους 100000 άντρες ανά πάσα στιγμή και φυσικά να τους αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα.


quote:
Με λίγα λόγια το 1/3 του ανδρικού πλυθησμού της Αιγύπτου ήταν στην πυραμίδα ανα πάσα στιγμή.

Ουτε στα πιο τρελλα ονειρα του πιο στυγνου δικτατορα της χωρας της Επαγγελιας δεν θα μπορουσε να συμβει κατι τετοιο .

quote:
Ήδη από την εποχή του βασιλειά σκορπιού είχαν ένα γραφειοκρατικό σύστημα που τους επέτρεπε όχι μόνο να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την ικανότητα του βασιλείου σε τροφές αλλά και την πληθυσμιακή στάθμη. Άρα δεν τους ήταν δύσκολο όχι μόνο να επιστρατεύουν τους εργάτες αλλά και να τους καλούν ανα διαστήματα...

...και οπως ολοι παραδεχονται δεν υπαρχει ουτε ενας παπυρος , ουτε μια περγαμηνη , ουτε μια πλακα που να αναφερει ΚΑΤΙ σχετικο με την κατασκευη της Μεγαλης Πυραμιδας .

Edited by - RMD on 28/02/2007 02:56:54

Edited by - RMD on 28/02/2007 02:58:56Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 02:57:19  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αρα λοιπον εμμεσα θα επρεπε να φαινεται αυξημενη παραγωγη και διαθεση αγαθων στους εργατες που κατασκευαζαν τα μεγαλεπηβολα εργα . Ετσι δεν ειναι ;

Αρα αντιστοιχως θα επρεπε να βρεθουν καποια στοιχεια που εμμεσα εστω να συμπερενεται οτι κινητοποηθηκαν 100.000 ανθρωποι επι 10 χρονια προκειμενου να κατασκευαστει η Μ.Πυραμιδα.


Δεν είναι τόσο εύκολα τα πράγματα αγαπητέ μου. Αυτό θα γινόταν αν είχαν διασωθεί ας πούμε τα ετήσια αρχεία για μια σειρά αρκετών δεκάδων ετών. Ας μην ξεχνάμε ότι διαφοροποιήσεις θα έχουμε και λόγω διάφορων γεγονότων, πχ ξηρασιών, πολέμων κλπ.


quote:

Ποια ειναι η κοινη μεθοδος χρονολογησης των πυραμιδων ; Αφου δεν υπαρχουν κειμενα που αναφερονται στην κατασκευη της Μ. Πυραμιδας , πως προεκυψε η χρονολογηση της ; και πως προεκυψε η γνωση οτι ΔΕΝ ειναι η πρωτη πυραμιδα ;;

Ρίξε μια ματιά εδώ
http://www.archaeology.org/9909/abstracts/pyramids.html


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 08:06:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Μιας και μιλάτε για την Πυραμίδα του Χέοπα, τον Hawass κτλ, κοιτάξτε το παρακάτω άρθρο από την Κεντρική Σελίδα του Esoterica:

Και τρίτη μυστική πόρτα στους "αεραγωγούς"
της Μεγάλης Πυραμίδας !!

Αγαπητέ μου RMD, ο λόγος που προτείνω το άρθρο είναι κάτι το οποίο αναφέρεις στο προηγούμενο μήνυμα σου και δεν θεωρείται διόλου απίθανο:

quote:
Αν καταλαβα ενας διαδρομος με τ ονομα του αυτοματως αποδεικνυει οτι η πυραμιδα χτιστηκε επι της βασιλειας του ; Αποκλειεται τ ονομα και οτι αλλο να ειναι μεταγενεστερο της κατασκευης ;;
Επισης αναφερεις οτι υπαρχουν και αλλα ονοματα φαραω ??? τι εννοεις ; στον διαδρομο με τ ονομα του Χεοπος υπαρχουν και αλλα ονοματα φαραω ; διεκδικουσαν και αυτοι την "πατροτητα" της πυραμιδας ;

Και στην τελευταία παράγραφο του άρθρου αναφέρεται ότι:

quote:
Το Cartouche (έμβλημα με ιερογλυφικά) του φαραώ Khufu (Χέοπα) που υποτίθεται ότι αναπαριστά το όνομά του και το οποίο είναι το ιστορικό στοιχείο πάνω στο οποίο βασίστηκε η όλη υπόθεση της απόδοσης της κατασκευής της Μεγάλης Πυραμίδας στον Φαραώ αυτόν. Το σχέδιο έγινε στις 27 Μαΐου 1837 από τον συνταγματάρχη Howard Vyse που το ανακάλυψε σχεδιασμένο εντελώς άτεχνα (μαζί με άλλα ιερογλυφικά το πιθανότερο από τους εργάτες στην μεταφορά-τοποθέτησή τους) σε μία από τις γρανιτένιες πλάκες των "Θαλάμων αποσυμίεσης" πάνω από τον κεντρικό Θάλαμο. Το έμβλημα αυτό έχει γίνει από παλιά αντικείμενο μεγάλων αμφισβητήσεων και ατέρμονων συζητήσεων για την εγκυρότητά του, καθώς σήμερα παρουσιάζεται αρκετά διαφορετικό απο το αρχικό σχέδιο(;;) και αυτό που φαίνεται στο αρχικό σχέδιο περιέχει το όνομα του ΡΑ (Θεού Ήλιου) και όχι του Khufu! (το κυκλικό σύμβολο δεξιά)



In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 08:24:04  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
RMD,
Όχι δεν χρειάστηκαν περισσότερες ανθρωποώρες και για το χτίσιμο των τριών μαζί. Και φυσικά ο χρόνος κατασκευής τους ήταν περίπου τα 20 χρόνια.
Δεν μπορείς να πιστέψεις τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος όταν ξέρει εμπειρικά λίγη φυσική.
Λοιπόν εγώ με άλλα 5 ατομάκια πριν από 2 χρόνια μετακινήσαμε ένα μηχάνημα 8,5 τόννων (μία μπουκαλομηχανή AOKI στην εταιρεία NUTRIA στον Αγ. Κωσταντίνο). 6 παλετοφόρα και ένα ηλεκτροκήνητο παλετοφόρο το οποίο μόνο έσπρωχνε. Το είχαμε μετακινήσει 20 μέτρα μέσα σε μισή ώρα!!! και είμασταν και παντελώς άσχετοι στην μετακίνηση τόσο μεγάλων φορτίων!!!.
Άρα από την δυνατότητα μετακίνησης φορτίων της τάξης των 2,5 τόννων είναι καλημένος...

Το ξύλο είρθε από τον κύριο προμηθευτή της Αιγύπτου σε ξηλεία - τα όρη του Λιβάνου. Η ιστορία με τον Όσιρι μπορεί να σε διαφωτίσει.
Τώρα για την πέτρα. Γιατί νομίζεις έγραψα ΔΥΟ φορές παραπάνω κεκαλλημένα για το υλικό της πυραμίδας; Αλήθεια ποιό ήταν το υλικό και από το έπαιρναν; Το έχεις ψάξει ποτέ;;;
Λοιπόν για δική σου πληροφήρηση το υλικό των ογκόλιθων (το οποίο θα ψάξεις και θα μας αναφέρεις ποιό ήταν, όπως επίσης και το σημείο του λατομείου, και το αν τα πλοία που το έφερναν το έκαναν νύχτα ή μέρα - για να μάθεις και λίγο αιγυπτιολογία και όχι μόνο τα παραμύθια των ψυχοπαθών) είναι σχετικά εύκολο στην κατεργασία του. Ένας - ΝΑΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ - άνθρωπος μπορεί σε μία ημέρα να εξάγει ένα ογκόλιθο αυτού του μεγέθους σε σμίλευση με την τραχύτητα που βλέπεις στις πυραμίδες... Είναι το υλικό που κάνει την διαφορά - κάτι φυσικά που οι παραμυθάδες το καταπίνουν.
Άρα πόσοι άνθρωποι χρειάζονταν για την κοπή των ογκόλιθων καθημερινά; Πόσοι για να τους μεταφέρουν στα καράβια που περίμεναν; Πόσοι να τις φορτώσουν με σεντούφ στα καράβια; Πόσοι οι ναύτες; Πόσοι ήταν αυτοί που ξεφόρτωναν νε σεντούφ τους ογκόλιθους και τους έβαζαν πάνω στα έλκυθρα; Πόσοι ήταν αυτοί στην κεγάλη πυραμίδα που έκαναν την τελική εργασία;
ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΩ ΔΩΣΕΙ ΗΔΗ.
ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΔΙΑΝΟΜΗ;

Γράφεις για το εάν έκαναν τους δούλους μούμιες.
Αιγυπτιολογία = 0.
Μόνο οι δούλοι στην αρχαία Αίγυπτο γινόντουσαν δούλοι; Άσε που τις πυραμίδες ΔΕΝ τις έχτισαν δούλοι αλλά ελεύθεροι άνθρωποι. Όλοι οι άλλοι κάτοικοι δεν δικαιούνταν ταφής σύμφωνα με τα έθιμα;
Λοιπόν για να ξέρεις: οι μούμιες στην Αίγυπτο ήταν (και είναι) τόσες πολλές, που στο 19ο αιώνα τις χρησιμοποιούσαν σαν ΚΑΥΣΙΜΟ για τα ατμοκίνητα τρένα, έχοντας αφαιρέσει τις γάζες με τις οποίες έκαναν ΧΑΡΤΙ!!! Τρελό ε; Ε, τι να κάνουμε, όποιος πιστεύει του ψυχοπαθείς παραμυθάδες δεν ξέρει την αλήθεια...

Όσο για την "στοά" που φέρει το όνομα το Χέοπος ψάξτο λίγο γιατί το σκότωσες και ψυχοραγεί...

Οι προηγούμενες πυραμίδες ήταν ΜΙΚΡΕΣ σε σχέση με την μεγάλη. Άρα γιατί να δυσανασχετίσουν με μικρά ιερά έργα;
Αλήθεια μετά από 12 χρόνια ξηρασίας και σιτοδείας περιμένεις να υπάρχουν πολλά έγραφα ή επιγραφές για να βρούμε; Τα πάντα σχεδόν διαλίθηκαν εκείνη την εποχή.
Όπως επίσης και το πρώτο άνοιγμα της πυραμίδας. Το 850μ.χ. εάν δεν κάνω λάθος. Γράφει ότι οι σφραγίδες βρέθηκαν ανέγκιχτες!!! Εάν είναι δυνατόν να γνώριζαν οι τότε ποιές σφραγίδες είναι ανέγκιχτες - είχαν ανοίξει και πολλούς άλλους τάφους οι διάσημοι αρχαιολόγοι του 850...
Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που τυμβωρήχοι μπαίνουν σε ένα τάφο ΧΩΡΙΣ να πειράξουν τις σφραγίδες... Στον τάφο του Τουτανχαμών δεν είχαν κάνει το ίδιο;

Α, ναι δεν είμαι γιατρός, ξέρω όμως τις ικανότητες των ανθρώπων.
Και μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι ΔΕΝ ΗΤΑΝ οι αρχαίοι μπουνταλάδες, όπως οι σημερινοί "πολιτισμένοι" άνθρωποι. Το παράδειγμα τον γέρο στο χωρίο το διάβασες; - το είχα δει με τα μάτια μου. Μπορώ να σου δώσω και απο την ελληνική αρχαιότητα άλλα παραδείγματα αν θέλεις...
Φυσικά θα πρέπει να καταλάβεις ότι ο ανθρώπινος οργανισμός εξελίσεται σύμφωνα με το περιβάλλον. Για παράδειγμα οι άνθρωποι που ζουν στο Θιβέτ έχουν ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ερυθρά αιμοσφαίρια από εμάς. Άλλο παράδειγμα οι γυναικείοι σκελετοί που έχουν βρεθεί στην Σκωτία του 14 αιώνα και στην Μάνη του 16 αιώνα. Σύμφωνα με την ανάλυση των σκελετών ΜΙΑ από αυτές τις γυναίκες θα έβαζε κάτω ΤΡΕΙΣ από τις σημερινές...

Λοιπόν επειδή έχω δουλειά θα συνεχίσω αργότερα...


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 20:11:42  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Βρε ΟΑΝΝΗΣΕΑ, εάν δεν είναι υπόθεση αυτά που λες, τι είναι;;

Όλα αυτά τα θεωρείς αποδείξεις;

Ελεύθεροι άνθρωποι έφτιαξαν τις πυραμίδες;;;


Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 20:57:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ω ναι Krios,
Ελεύθεροι άνθρωποι.
Όπως ελεύθεροι άνθρωποι έχτισαν τον καθεδρικό ναό στο Βατικανό, τους υπόλοιπους καθεδρικούς ναούς στην Ευρώπη, τις πυραμίδες στην Αμερική, έκαναν την αποξήρανση της Κωπαίδας, έχτισαν τις πόλεις και τα κάσταρα των Ίνκας, έχτισαν την Αγία Σοφία.
Η θρησκεία είναι το απόλυτο ναρκωτικό για τους ανθρώπους (κάθε μορφή θρησκείας). Εάν σου το επιβάλουν με κάποια μορφή θρησκείας (ιερατική, οικονομική, πολιτική, γενικά ιδεολογική), είσαι ικανός να το πράξεις ακόμα και εάν είναι εναντίον σου.
Για διάβασε λίγο για την θρησκευτική κατάσταση που επικρατούσε εκείνα τα χρόνια στην Αϊγυπτο...

Πίσω τώρα στις πυραμίδες.
Έγραψες RMD για τα πλοία και το ξύλο για αυτά. Ναι σε κάποια στιγμή θα χρειάζονταν η αλλαγή των πλοίων. Όμως κρίνοντας από το μέγεθος και την ικανότητα των νεκρικών πλοίων μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε την μεταφορική ικανότητα των πλοίων που χρησιμοποίησαν. Στην χειρότερη περίπτωση τα μισά από τους ογκόλιθους που χρειάζονταν καθημερινά.
Όμως με βάση κάποιες μελέτες από τις βάρκες των λαών του δέλτα της Μεσοποταμίας μπορούμε να υποθέσουμε ότι χρησιμοιποιούσαν και παπυρέλες - μία παπυρέλα μπορεί άνετα να σηκώσει μέχρι 3,5 τόννους φορτίο, το πρόβλημα είναι η δυνατότητα ελιγμών της.

Για το όνομα του Χέοπα, δεν αναφέρομαι στο γνωστό ιερογλυφικό. Υπάρχει ένας διάδρομος με τα ονόματα όλων των φαραώ της Αιγύπτου. Μέχρι στιγμής είναι σωστός - τουλάχιστον η μία του πλευρά... Εκεί λοιπόν βρίσκεται και το όνομα του Χέοπα...

Τώρα επειδή έχει ξανατεθεί το ερώτημα των επιπέδων της πυραμίδας και η δυνατότητα να τους ανεβάσουν. Κάποιοι θεώρησαν ότι τους ανέβαζαν από ΜΙΑ κεκλιμένη ράμπα, κάποιοι ότι έχτιζαν το εσωτερικό μαζί με το εξωτερικό, κάποιοι ότι χρησιμοποιούσαν σεντούφ για να τα ανεβάσουν.
Ελάτε τώρα, για ηλίθιους τους είχατε; Άλλωστε εμπειρία είχαν από τις άλλε πυραμίδες.
Γιατί οι πυραμίδες είχαν τετράγωνο σχήμα;
Πως το εκμεταλεύεσαι αυτό;
Με ΤΕΣΣΕΡΙΣ ράμπες, συνεχούμενα κλιμακωτές και με αυτό τον τρόπο μπορείς με κλίση 5 ή 7,5 μοιρών να ανεβάσεις ένα ογκόλιθο μέχρι την κορυφή. Σε κάθε στρώμα ογκόλιθων που τοποθετούσαν απλώς επεξέτειναν τις ράμπες. Έτσι μπορεί έυκολα να εξηγηθούν και η κατασκευή του θαλάμου με τους γρανίτες και οι διάδρομοι προς τα άστρα. Δεν είναι δύσκολο με την γεωμετρία που γνώριζαν εκείνα τα χρόνια.

Κάτι για το τέλος.
Στηγνοί δικτάτορες...
Εξαρτάται τι ονειρεύεται ο κάθε ένας από αυτούς.
Ο τάφος του Τσιν μαζί με την ενοποίηση της Κϊνας και το μεγάλο τοίχος σου λέει κάτι;
Το μαυσωλείο της Αλικαρνασού;
Για ψάξε λίγο για τον Ναπολέοντα της Αμερικής...
Μήπως το μεγάλο κανάλι της Κϊνας που ενώνει τα δύο μεγάλα ποτάμια;

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 21:26:30  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ω ναι Krios,
Ελεύθεροι άνθρωποι.

Ω ναι ΟΑΝΝΗΣΕΑ, ήταν ελεύθεροι να...δουλέψουν για τον κάθε φαραώ!

Η θρησκεία;
Μα ο φαραώ ήταν η θρησκεία!

quote:
Στηγνοί δικτάτορες...

Και ελεύθεροι πολίτες...

quote:
Έτσι μπορεί έυκολα να εξηγηθούν και η κατασκευή του θαλάμου με τους γρανίτες και οι διάδρομοι προς τα άστρα.

Βεβαιότατα, με τις γνώσεις τις δικέ σου, δεν το αμφιβάλω!
Εσύ σπούδασες, και έφαγες τα νιάτα σου στα θρανία για αυτές τις γνώσεις.

Αυτοί όμως που τις βρήκαν τις γνώσεις;

quote:
Άλλωστε εμπειρία είχαν από τις άλλε πυραμίδες.

Αφού είχαν εμπειρία σημαίνει ότι η μάθηση περνούσε από γενιά σε γενιά.
Τι έγινα ξαφνικά και χάθηκε αυτή η... επιστήμη να το πώ; τέχνη να το πω;
Και αφού μας λες ότι είχαν και αρχεία, δεν θα έπρεπε κάπου, να υπάρχει κάτι καταγραμμένο από αυτή την εμπειρία;


Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 28/02/2007, 23:33:27  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Έγραψες RMD για τα πλοία και το ξύλο για αυτά. Ναι σε κάποια στιγμή θα χρειάζονταν η αλλαγή των πλοίων. Όμως κρίνοντας από το μέγεθος και την ικανότητα των νεκρικών πλοίων μπορούμε εύκολα να υπολογίσουμε την μεταφορική ικανότητα των πλοίων που χρησιμοποίησαν. Στην χειρότερη περίπτωση τα μισά από τους ογκόλιθους που χρειάζονταν καθημερινά.
Όμως με βάση κάποιες μελέτες από τις βάρκες των λαών του δέλτα της Μεσοποταμίας μπορούμε να υποθέσουμε ότι χρησιμοιποιούσαν και παπυρέλες - μία παπυρέλα μπορεί άνετα να σηκώσει μέχρι 3,5 τόννους φορτίο, το πρόβλημα είναι η δυνατότητα ελιγμών της.

Με τον άνθρακα 14 χρονολόγησαν τα πλοία και το ξύλο τους;;;;;;;;;;
Αν η απάντηση ειναι θετική...
Διάβασε λίγα παραπάνω για την συγκεκριμένη μέθοδο και θα καταλάβεις.

Τον ασβεστόλιθο πως τον χρονολογούν;
Τη διάβρωση απο νερό πως την δικαιολογούν; ή την περνάνε στο ντούκου;

Οι τρύπες στον γρανίτη, για να περάσουν τους πύρους, σε τόσο μικρή απόσταση μεταξύ τους αλλά και τόσο ακριβείας σε μέγεθος με ποια μέθοδο ακριβώς είπες πως έγιναν;

quote:
Για το όνομα του Χέοπα, δεν αναφέρομαι στο γνωστό ιερογλυφικό. Υπάρχει ένας διάδρομος με τα ονόματα όλων των φαραώ της Αιγύπτου. Μέχρι στιγμής είναι σωστός - τουλάχιστον η μία του πλευρά... Εκεί λοιπόν βρίσκεται και το όνομα του Χέοπα...

Διάδρομος;

Πάντως όχι μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα.

quote:
Τώρα επειδή έχει ξανατεθεί το ερώτημα των επιπέδων της πυραμίδας και η δυνατότητα να τους ανεβάσουν. Κάποιοι θεώρησαν ότι τους ανέβαζαν από ΜΙΑ κεκλιμένη ράμπα, κάποιοι ότι έχτιζαν το εσωτερικό μαζί με το εξωτερικό, κάποιοι ότι χρησιμοποιούσαν σεντούφ για να τα ανεβάσουν.
Ελάτε τώρα, για ηλίθιους τους είχατε; Άλλωστε εμπειρία είχαν από τις άλλε πυραμίδες.

Οι οποίες είναι όλες μεταγενέστερες.


quote:
Με ΤΕΣΣΕΡΙΣ ράμπες, συνεχούμενα κλιμακωτές και με αυτό τον τρόπο μπορείς με κλίση 5 ή 7,5 μοιρών να ανεβάσεις ένα ογκόλιθο μέχρι την κορυφή. Σε κάθε στρώμα ογκόλιθων που τοποθετούσαν απλώς επεξέτειναν τις ράμπες. Έτσι μπορεί έυκολα να εξηγηθούν και η κατασκευή του θαλάμου με τους γρανίτες και οι διάδρομοι προς τα άστρα. Δεν είναι δύσκολο με την γεωμετρία που γνώριζαν εκείνα τα χρόνια.

Γεωμετρία;;;;

Μήπως ειχαν και διαβήτες;;;

quote:
Βρε ΟΑΝΝΗΣΕΑ, εάν δεν είναι υπόθεση αυτά που λες, τι είναι;;

Όλα αυτά τα θεωρείς αποδείξεις;

Ελεύθεροι άνθρωποι έφτιαξαν τις πυραμίδες;;;


Ναι φίλε μου.
Ελεύθεροι ήταν όλοι τους.
Επειτα απο μια προσκληση του τύπου, 'Ο Βασιλιάς και οι θεοί σου ζητούν να τους υπηρετήσεις με τη ζωή σου', αν μπορούσε κανείς ας έλεγε όχι.

Πάντα βέβαια αν δεχτούμε την άποψη ότι την Μεγάλη Πυραμίδα την έχτισαν αυτοί και δεν την βρήκαν έτοιμη.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 00:19:20  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αμάν βρε παιδιά! Οταν λέμε ελεύθεροι άνθρωποι, εννοούμε όχι σκλάβοι. Σύμφωνα με τα ευρήματα που έχουμε (και έχουμε ευρήματα, επιτέλους διαβάστε για το χωριό των εργατών που βρέθηκε στο πλατό της Γκίζας) οι περισσότεροι εργάτες και τεχνίτες φαίνεται ότι ήταν Αιγύπτιοι πολίτες.

Τώρα, αν θέλετε σώνει και καλά η μεγάλη πυραμίδα να είναι προγενέστερο κατασκεύασμα κάποιου άλλου λαού και όχι των Αιγυπτίων, τότε φέρτε μας τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό. Ποιός λαός, πότε, γιατί, και τι έκανε σε εκείνη την περιοχή. Υπάρχουν άλλα ίχνη τους εκεί γύρω;


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 01:17:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αμάν βρε παιδιά! Οταν λέμε ελεύθεροι άνθρωποι, εννοούμε όχι σκλάβοι. Σύμφωνα με τα ευρήματα που έχουμε (και έχουμε ευρήματα, επιτέλους διαβάστε για το χωριό των εργατών που βρέθηκε στο πλατό της Γκίζας) οι περισσότεροι εργάτες και τεχνίτες φαίνεται ότι ήταν Αιγύπτιοι πολίτες.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 08:11:32  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Κριος,
Το έγραψες μόνος σου: Ο φαραώ εκείνη την εποχή ήταν ένα μέρος της θρησκεία τους... Δούλευαν για εκείνον, κατά το "είμαι ο πάπας και πουλάω συγχορωχάρτια"...

Δεν τις βρήκαν τις γνώσεις.
Γιατί δεν μπορείτε να καταλάβετε ότι τις γνώσεις τις απέκτησαν οι ίδιοι βάση εμεπιρίας. Τι είναι τόσο δύσκολο να καταλάβετε; Εσείς πηγαίνετε σε μία δουλειά και από την πρώτη μέρα την ξέρετε άψογα. Ακόμα και σας την δείξη κάποιος είναι αδύνατον να μην χρειαστεί ένα χρονικό όριο για να την μάθετε.
Οι πρόγονοι την ανακάληψαν την επιστήμη βήμα προς βήμα.
Κομμάτι προς κομμάτι.
Κάθε γενιά πρόσθετε πάνω στην επιστήμη ένα ακόμα λιθάρι.
Το δύσκολο είναι να καταλάβετε το χρονικό όριο που συζητάμε.
Το δύσκολο είναι να καταλάβετε τι σημαίνει ανακάλυψη και επιστήμη.
Σας φαίνεται τόσο δύσκολο εκείνοι οι άνθρωποι να μπορούν να χτίζουν πυραμίδες αλλά σας φαίνεται φυσιολογικό μέσα σε 100 χρόνια από το σκάφος των αδερφών Ράϊτ να έχουμε το Airbus Α380...
Η πείρα διδάσκεται αλλιώς οι πρόγονοι μας δεν θα είχαν επιζήσει.

Οι Αυγύπτιοι είχαν μία άλλη φουρτούνα στο κεφάλι τους και έπρεπε να αναπτήξουν την γεωμετρία: τις πλυμμήρες του Νείλου. Σε κάθε πλυμμήρα τα όρια των χωραφιών χάνονταν και έπρεπε να ξαναδιμιουργηθούν. Η βάση της πρακτικής γεωμετρίας. Πόσο δύσκολο είναι για κάποιον που γνωρίζει αυτού του είδους την γεωμετρία να δημιουργήσει κάτι άλλο;

Συνέχεια αργότερα γιατί πιάνω δουλειά...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 08:57:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Καλημέρα φίλοι μου, και καλό μας μήνα...
ψάχνοντας στο internet...έπεσα πάνω σε αυτό:

"Στις 9-2-1995 η Ακαδημία Αθηνών ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των μετρήσεων που αφορούσαν την χρονολόγηση της πυραμίδας του Ελληνικού,βασισμένη στην μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας.Οι μετρήσεις πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο Πυρηνικής χρονολόγησης του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και στο Εργαστήριο Αρχαιομετρίας του "ΕΚΕΦΕ-Δημόκριτος". Η χρονολόγηση κατασκευής της πυραμίδας του Ελληνικού εντοπίσθηκε στο 2720 π.χ. .Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν , οτι η πυραμίδα του Ελληνικού προηγείται κατά 100 (τουλάχιστον) έτη της πρώτης Αιγυπτιακής πυραμίδας του Ζοζέρ (2620 π.χ.) και είναι κατά 170 (τουλάχιστον)έτη αρχαιότερη της πυραμίδας του Χέοπος (2550 π.χ.) ."

Βλέπουμε λοιπόν ότι η πυραμίδα του Χέοπα, σίγουρα δεν ήταν η πρώτη...

Υπάρχουν πληροφορίες για το αντίθετο? Οτι δηλαδή πρώτα φτιάχτηκε η μεγάλη πυραμίδα και μετά οι υπόλοιπες? Πιστεύω πάντος πως δεν είναι λογικό να προηγείται ένα τόσο μεγάλο έργο, των μικρότερων. Η εξέλιξη λέει το αντίθετο... δεν μπορούμε να περάσουμε από τους ουρανοξύστες,στις πενταόροφες πολυκατοικίες! Πρώτα ξεκινάμε από τα χαμηλά και μετά πάμε στα ψηλά. Η εμπειρία που παίρνουμε από τις μικρότερες κατασκευές είναι αυτή που μας δίνει την δυνατότητα να περάσουμε στις μεγαλύτερες.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bob_cat
Μέλος 1ης Βαθμίδας


128 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 15:47:57  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bob_cat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δέν σημαίνει εξέλιξη απαραίτητα να περνάμε απο το μικρότερο στο μεγαλύτερο, μερικές φορές βλέπουμε και το αντίθετο. Στους υπολογιστές παράδειγμα ξεκινήσαμε την πρώτη γενιά απο μεγέθους δωματίων για να καταλήξουμε τελικά στους σύγχρονους υπολογιστές τσέπης.
Οι γεωμετρικές γνώσεις των ανθρώπων εκείνης της εποχής δέν σημαίνουν απαραίτητα έναν εξελιγμένο τεχνολογικό πολιτισμό. Ίσως και να είχαν αναπτύξει κάποιες εγκεφαλικές δυνατότητες άγνωστες για τον σημερινό άνθρωπο, χαμένες στη συνέχεια.


Αεί ο Θεός γεωμετρείΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 16:32:34  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Υπάρχουν πληροφορίες για το αντίθετο? Οτι δηλαδή πρώτα φτιάχτηκε η μεγάλη πυραμίδα και μετά οι υπόλοιπες? Πιστεύω πάντος πως δεν είναι λογικό να προηγείται ένα τόσο μεγάλο έργο, των μικρότερων. Η εξέλιξη λέει το αντίθετο... δεν μπορούμε να περάσουμε από τους ουρανοξύστες,στις πενταόροφες πολυκατοικίες! Πρώτα ξεκινάμε από τα χαμηλά και μετά πάμε στα ψηλά. Η εμπειρία που παίρνουμε από τις μικρότερες κατασκευές είναι αυτή που μας δίνει την δυνατότητα να περάσουμε στις μεγαλύτερες.

Αν αυριο το πρωί εξελισσόταν μια αναπάντεχη και απρόσμενη καταστροφή σε όλο τον πλανήτη και επιβιωναν ελαχιστοι με συγκεκριμένες γνώσεις και δυνατότητες. Σε πόσα χρόνια πιστεύετε ότι θα έφταναν να πάνε στο φεγγάρι;

Γεωλογία VS Αιγυπτολογίας.

Οι κάθετες ραβδώσεις (διαβρώσεις) στο σώμα της Σφίγγας, υποστηρίζουν ότι προήλθαν απο βροχοπτώσεις που ειχαν στη περιοχή, λόγω της υπάρξης καθέτων διαβρώσεων . Αντίθετα οι Αιγυπτιολόγοι πιστεύουν ότι προήλθαν απο άνοδο της στάθμης του νερού ή απο ανεμοθύελες.
Τελευταία πάντως εποχή βροχοπτώσεων στη περιοχή χρονολογείται το 9500-10000 π.χ.

Ενα μνημείο με σώμα λέοντα κάποιοι ερευνητές υποθέτουν ότι θα ήταν φυσικό να κατασκευάστηκε την εποχή που ο Ηλιος ανέτειλε στο ζώδιο του Λέοντα και μάλιστα προσανατολισμένο προς την Ανατολή του Ηλιου. Περίπου το 10.500 π.χ.

Πολλές οι συμπτώσεις.

Τέλος ή μεγάλη πυραμίδα δεν χρονολογήθηκε με τη μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας αλλά με την μέθοδο του Ανθρακα 14 και συμπερασματικών ευρημάτων.

Κουφό έτσι;

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 19:30:24  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Τώρα, αν θέλετε σώνει και καλά η μεγάλη πυραμίδα να είναι προγενέστερο κατασκεύασμα κάποιου άλλου λαού και όχι των Αιγυπτίων, τότε φέρτε μας τα στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό. Ποιός λαός, πότε, γιατί, και τι έκανε σε εκείνη την περιοχή. Υπάρχουν άλλα ίχνη τους εκεί γύρω;

Ostria, μη μου εξάπτεσαι.
Στοιχεία δεν υπάρχουν και το ξέρεις, αλλά όπως έχω πει στην αρχή...

quote:
Krios
Είναι όντος όπως μας τα λένε οι πλείστοι αρχαιολόγοι;

Τουλάχιστον...το λιγότερο δεν με πείθουν.
όπως όμως αγαπητή φίλη δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι άλλου πολιτισμού, Κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν στέκουν και οι υποθέσεις ότι την έχτισαν οι Αιγύπτιοι. Και μάλιστα σε 20 χρόνια!!!! Αν είναι ποτέ δυνατόν!!!
Δες τε οι ελεύθεροι άνθρωποι πόσα χρόνια θα ήθελαν τη σημερινή εποχή για την κατασκευεί ενός παρόμοιου έργου...
Στην σύγχρονη Ελλάδα έχουμε πληθώρα παραδειγμάτων!

quote:
OANNHSEA
Η πείρα διδάσκεται αλλιώς οι πρόγονοι μας δεν θα είχαν επιζήσει.

Αυτό ακριβώς ήθελα να πω ΟΑΝΝΗΣΕΑ, Και για να διδάξουν τέτοιες επιστήμες, γιατί για επιστήμες πρόκειται, έπρεπε να κρατούν σημειώσεις, σε πάπυρους, πλάκες, ή όπου δήποτε αλλού, υπάρχουν τέτοιες;;; Ή μήπως δεν ήξεραν να γράφουν; Που είναι;
Και γιατί με την πάροδο του χρόνου, αντί να εμπλουτιστούν οι γνώσεις τους, ή η πείρα όπως την λες, χάθηκε; τι χάθηκε, εξαφανίστηκε παντελώς!!!

quote:
Ίσως και να είχαν αναπτύξει κάποιες εγκεφαλικές δυνατότητες άγνωστες για τον σημερινό άνθρωπο, χαμένες στη συνέχεια.

Ναι αυτό θα μπορούσα να το δεχτώ...
Ακούγεται πολύ ποιο λογικό στα αυτιά μου, από το χρόνο κατασκευείς της μεγάλης πυραμίδας!
Ή το άλλο...ελεύθεροι άνθρωποι...
Μεσαίωνας : Μοναρχία....ελεύθεροι...
Σήμερα : Δικτατορία = Δημοκρατία = ελεύθεροι άνθρωποι...


Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 01/03/2007, 21:38:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
ΟΟΟΟ, τα ίδια και τα ίδια.
Αδύνατον και δύνατον.
Γιατί παρακαλώ; Γιατί σας φαίνεται παλαβό;
Τα μαθηματικά δεν λένε ψέματα - οι άνθρωποι λένε.
Δεν ισχύουν τα μαθηματικά που έβαλες για την πυραμίδα, ΑΛΛΛ για την κατασκευή του αεροσκάφους με το οποίο πετάξαμε πριν από λίγο είναι ΤΕΛΕΙΑ. Είναι τέλεια για τους πυραύλους και τους δορυφόρους, για την γεννετική μηχανική, για τα υπερωκεάνια, για τα αμάξια μας.

Δεν σας αρέσει ο τρόπος της λογικής των μαθηματικών;
Κάντε κάτι άλλο.
Πάρτε ένα δυναμόμετρο και τραβήξτε ένα ξύλο πάνω στο οποίο έχετε τοποθετήσει βάρος 20 κιλών. Στεγνό και βρεγμένο. Δείτε την διαφορά.
Τότε θα καταλάβετε τα 20 χρόνια και τις άλλες κατασκευές.

Όσο για την γνώση:
Κίπου. Φτάνει αυτό; Μπορεί κάποιος να τα διαβάσει σήμερα;
Έχτισαν πολιτισμό και τρομερά μνημεία με βάση την προφορική γνώση μια και τα κίπου δεν ήταν για αυτό τον σκοπό;
Πυραμίδες των Μάγια. Βρίκαμε κάτι για αυτό;
Τέλος (να δούμε πόσες φορές θα το γράψω πριν τσιμπίσει κάποιος) Μινύες και Κωπαϊδα - άφησαν κάτι γραπτό πίσω τους;

Εντέλει θα βάλει κάποιος μία φωτογραφία των θυσιαστηρίων των πρώτων δυναστείων; Η ένα στοιχείο για τον διάδρομο που αναφέρω; Άντε να μαθαίνουμε και λίγη αιγυπτιολογία.
Άσχετο.
Μόλις κατέβασα ένα κείμενο που γράφει ότι η μάχη της Καντές, δεν έγινε στην Καντές - άντε να ψάχνω χάρτες τώρα... Τουλάχιστον αυτός ο άνθρωπος γράφει ένα σορό στοιχεία μέσα...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2007, 08:52:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε bob cat, μην μπερδεύεις κάτι όπως οι κατασκευή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, με την κατασκευή ενός κτηρίου! Καμία σχέση! Στην μία περίπτωση έχουμε την ανάγκη να φτιάξουμε όλο και κάτι μεγαλύτερο, ίσως για να δείξει το μεγαλείο ενός πολιτισμου και τον εγωισμό του ανθρώπου για να δείξει προς τους άλλους την δύναμή του, και στην άλλη περίπτωση έχουμε την ανάγκη εξοικονόμησης χώρου,ώστε να μπορέσουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να γίνουν ένα είδος καθημερινής χρήσης όπως έχουν γίνει σήμερα! Αν οι εταιρείες που κατασκευάζουν υπολογιστές δεν κατάφερναν να τους φέρουν στο μέγεθος που έχουν σήμερα...θα είχαν χρεοκοπήσει γιατί κανείς δεν θα μπορούσε να έχει ένα pc στο σπίτι του και θα ήταν και πανάκριβοι λόγο μεγάλου κόστους υλικών παραγωγής. Αντίστοιχα,σκέψου τί θα γινόταν άν οι κατασκευαστές κτηρίων,δεν κατάφερναν να χτίσουν κτήρια στο ύψος που έχουν σήμερα! Μπορείς να φανταστείς την Νεα Υόρκη χωρίς ψηλά κτήρια? Πόσο μεγάλη έκταση θα χρειαζόταν για να στεγαστούν όλα αυτά τα γραφεία που σήμερα βρίσκονται συγκεντρωμένα στους ουρανοξύστες?
Οπότε, μαλλον ατυχές το παράδειγμα...

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2007, 19:36:17  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Πόσο μεγάλη έκταση θα χρειαζόταν για να στεγαστούν όλα αυτά τα γραφεία που σήμερα βρίσκονται συγκεντρωμένα στους ουρανοξύστες?
Οπότε, μαλλον ατυχές το παράδειγμα...

Και πόσα αεροπλάνα θα χρειάζοταν ο φίλος Λάντεν να χτυπήσει όλα αυτά τα γραφεία;

Ενώ τώρα!!!

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2007, 19:54:50  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Κίπου. Φτάνει αυτό; Μπορεί κάποιος να τα διαβάσει σήμερα;

Ναι φίλε ΟΑΝΝΗΣΕΑ μπορεί, τουλάχιστον έτσι λένε...αλλά τι σχέσει έχει;

quote:
Τέλος (να δούμε πόσες φορές θα το γράψω πριν τσιμπίσει κάποιος) Μινύες και Κωπαϊδα - άφησαν κάτι γραπτό πίσω τους;

Από ένα πολύ γρήγορο ψάξιμο μάλλον δεν άφησαν...θα το ψάξω καλύτερα το σαββατοκύριακο.

Παρόλα αυτά όμως δεν μας εξηγείς γιατί όλη αυτή η γνώση χάθηκε!

Και εγώ φίλε μου δεν είπα Αδύνατον, είπα αυτό:

quote:
Αυτό ακριβώς ήθελα να πω ΟΑΝΝΗΣΕΑ, Και για να διδάξουν τέτοιες επιστήμες, γιατί για επιστήμες πρόκειται, έπρεπε να κρατούν σημειώσεις, σε πάπυρους, πλάκες, ή όπου δήποτε αλλού, υπάρχουν τέτοιες;;; Ή μήπως δεν ήξεραν να γράφουν; Που είναι;
Και γιατί με την πάροδο του χρόνου, αντί να εμπλουτιστούν οι γνώσεις τους, ή η πείρα όπως την λες, χάθηκε; τι χάθηκε, εξαφανίστηκε παντελώς!!!

Αλλά δεν σχολίασες!

Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 02/03/2007, 20:42:33  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Να δω πόσες φορές θα το γράψω...
Ας πάρουμε για παράδειγμα την γραφή του Ράπα Νούι.
Πόσοι την ήξεραν; Μόνο οι ιερείς και οι ανώτεροι στην ιεραρχική κλίμακα.
Βόλευε κάποιον άλλον να την ξέρει;
Μόλις ήρθαν ανάποδα τα πράγματα επήλθε η καταστροφή.
Οι άρχοντες και οι ιερείς εξοντώθηκαν και έμειναν ελάχιστοι που μπορούσαν να διαβάσουν τα κείμενα. Μετά ήρθαν οι άσχημες εποχές και τα ίδια τα κείμενα έγιναν βορά κάποιων άλλων αναγκών.

Πάρε ένα άλλο παράδειγμα.
Στην Καρδίτσα υπάρχει η Μονή της πελεκητής. Κάποτε είχε μία πολύ πλούσια βιβλιοθήκη. Ήρθαν όμως και χρόνια περίεργα. Οι μοναχοί δεν ήταν πια και τόσο μορφωμένοι. Εφόσον ήξεραν απ' έξω τις τελετουργίες τι τα ήθελαν τα βιβλία; Στην αρχή έκαψαν τα μη εκκλησιαστικά και μετά έβαλαν χέρι στα μη σημαντικά εκκλησιστικά. Η πλάκα είναι ότι αυτό το γράφουν οι μορφωμένοι ηγούμενοι οι οποίοι ήρθαν ΜΕΤΑ!!! Μπορείς να φανταστείς τι χάσαμε σε γνώση ΜΟΝΟ από αυτό το μοναστήρι;

Το ξαναέγραψα. Το τέλος του παλαιού βασιλείου ήρθς μετά από οικολογική καταστροφή - πάνω από 12 χρόνια ξηρασίας. Πιστεύεις ότι θα έμενε κάτι;
Ας πούμε ότι έμενε. Τα μετέπειτα χρόνια; Εδώ τους τάφους μεγάλων φαραώ άνοιγαν για να τους κλέψουν, θα άφηναν κάτι που να μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί;
Τα σημαντικότερα ευρήματα μας είναι από τους ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΥΣ της Αιγύπτου (τους αρχαίους φυσικά). Μόνο που και εκεί έχουν πλακώσει οι φτωχοί και κάνουν ΜΟΝΟΙ τους ανασκαφές για να βρουν και να πουλήσουν παπύρους τους οποίους μάλιστα κόβουν σε κομμάτια για να τους πουλήσουν ξεχωριστά!!! Στην Ιορδανία ολόκληρες νεκροπόλεις έχουν λεηλατηθεί και τα κτερίσματα τους έχουν διαφύγει στο εξωτερικό!!!
Αυτό γινόταν και στο παρελθόν.
Δύο φορές άγγλοι αρχαιολόγοι απέτρεψαν τους Αιγύπτιους διοικητές κατα το 19ο αιώνα να χρησιμοποιήσουν τους ογκόλιθους των πυραμίδων για φράγματα στον Νείλο!!!

Όσο για την μέθοδο εκμάθησης.
Τα κίπου δεν μετέφεραν γνώση παρά μόνο στατιστικά στοιχεία.
Οι τύποι πως μετέφεραν την γνώση τους;
Ας πάμε και πιο παλιά.
Έχει αφήσει κάποιος ένα κείμενο για το χτίσιμο της ακρόπολης των Μηκηνών ή των άλλων Μηκηναϊκών ακροπόλεων και παλατιών;
Μήπως για το χτίσιμο του παλατιού του Μίνωα;
Αυτοί οι τύποι πως μετέφεραν τις γνώσεις τους;

Ας πάμε και πιο κοντά σε εμάς.
Τα μπουλούκια των χτιστάδων (ιδιαίτερα της Ηπείρου) θα τα έχεις ακουστά. Και φυσικά θα έχεις ακουστά τα καταπληκτικά δημιουργήματα τους. Από τις μοναδικές γέφυρες μέχρι και τετραόροφα πέτρινα κτίρια.
Που είναι τα συγράμματα που αναφέρονται στην κατασκεύη τους;
Το μόνο που έχουμε είναι οι διηγήσεις που άφησαν όσοι παρακολούθησαν την κατασκευή τους, και αυτό γιατί κάποιοι αποφάσισαν να σώσουν αυτές τις διηγήσεις ρωτώντας τις ελάχιστες πηγές που υπήρχαν ακόμη προν από 30-40 χρόνια... Αλλιώς τι θα είχε σωθεί;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bob_cat
Μέλος 1ης Βαθμίδας


128 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2007, 12:31:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bob_cat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Φίλε bob cat, μην μπερδεύεις κάτι όπως οι κατασκευή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, με την κατασκευή ενός κτηρίου! Καμία σχέση! Στην μία περίπτωση έχουμε την ανάγκη να φτιάξουμε όλο και κάτι μεγαλύτερο, ίσως για να δείξει το μεγαλείο ενός πολιτισμου και τον εγωισμό του ανθρώπου για να δείξει προς τους άλλους την δύναμή του, και στην άλλη περίπτωση έχουμε την ανάγκη εξοικονόμησης χώρου,ώστε να μπορέσουν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να γίνουν ένα είδος καθημερινής χρήσης όπως έχουν γίνει σήμερα!

Φίλε stanfromgreece θέλω να σας δώσω να καταλάβετε οτι τα μέτρα σύγκρισης μεταξύ του όγκου κατασκευής σχετικά με την πιό εξελιγμένη δέν είναι πάντοτε ανάλογα, ίσως τύχει να συμβαίνει και το αντίστροφο.
Οι σημερινοί ουρανοξύστες της Ν.Υ. είναι πέραν πιό εξελιγμένοι απο τα καλύβια των χωριών του περασμένου αιώνα, κάτι όμως που συνοδεύεται με τελειότερα συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού μηχανικών κατασκευών, κυλιόμενες σκάλες, ασανσέρ, κάμερες και πάρα πολλά άλλα.
Η μεγάλη πυραμίδα που ήταν μεγαλύτερη σε όγκο απο τις υπόλοιπες και εικάζεται οτι κατασκευάστηκε πρωτύτερα τί παραπάνω είχε σε σχέση με τις άλλες άν εξαιρέσουμε τον όγκο?
Απολύτως τίποτα, αντίθετα μάλιστα υστερούσε σε τοιχογραφίες και διακοσμητικά στοιχεία κατα πολύ. Διάβασε λίγο καλύτερα το προηγούμενο μύνημα μου, οτι ίσως οι άνθρωποι ήταν μεγαλύτερων διαστάσεων ή ειχαν κάποια άλλα ψυχικά χαρίσματα για να μεταφέρουν τις κοτρώνες με πολύ μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με τις σημερινές μας δυνατότητες δέν σημαίνει οτι είχαν κάποιον αναπτυγμένο τεχνολογικό πολιτισμό.


Αεί ο Θεός γεωμετρείΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2007, 13:02:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε bob_cat, όπως αναφέρει και πιό πάνω ο φίλος OANNHSEA, η γνώση πάντα ήταν προνόμιο των λίγων,και συνήθως αυτοί οι λίγοι ήταν οι βασιλείς και οι ιερείς. Για το μέγεθος των ανθρώπων,θα διαφωνήσω καθώς οι μούμιες και ότι έχει βρεθεί στις ανασκαφές όχι μόνο της Αιγύπτου,αλλά όπου αλλου και αν έχουν γινει δεν δείχνει κατί τέτοιο.Αν είχαν αναπτύξει πνευματικές δυνάμεις,αυτό θα είναι δύσκολο να το μάθουμε.
Για να μεταφέρουν τις "κοτρώνες" δεν είναι απαραίτητο πάντος να είχαν ανεπτυγμενα ψυχικά χαρίσματα.

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2007, 14:14:58  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για να μεταφέρουν τις "κοτρώνες" δεν είναι απαραίτητο πάντος να είχαν ανεπτυγμενα ψυχικά χαρίσματα.

Μόνο σωματικά, θα έπρεπε να είχαν;

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2007, 14:53:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Και ένας μόνο που θα μπορούσε να δινει οδηγίες σε μια ομαδα εργατών θα έφτανε. Για παράδειγμα...στην δουλειά μου κατασκευάζουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Νομίζετε ότι αυτοί που τους συναρμολογούν, ξέρουν τί είναι αυτά που κρατάνε στα χέρια τους? Απλοί εργάτες είναι. Οι επιβλέποντες έχουν τις γνώσεις.Οπότε, και μόνο τα σωματικά τους προσόντα θα έφταναν. Ειδικά σε μια χειρονακτική εργασία.

ΑΜ ΕΠΟΣ ΑΜ ΕΡΓΟΝ 1996-1997 96ΛΜΧΕΘ ΧΙΟΣΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 03/03/2007, 16:06:48  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Για παράδειγμα...στην δουλειά μου κατασκευάζουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Νομίζετε ότι αυτοί που τους συναρμολογούν, ξέρουν τί είναι αυτά που κρατάνε στα χέρια τους? Απλοί εργάτες είναι. Οι επιβλέποντες έχουν τις γνώσεις.Οπότε, και μόνο τα σωματικά τους προσόντα θα έφταναν. Ειδικά σε μια χειρονακτική εργασία.

Λίγο τριτοκοσμικό μου ακούγεται.
Τέλος πάντων θα ήθελα να μου πεις την εταιρεία ώστε να αποφύγω να αγοράσω υπολογιστή απο αυτήν την επόμενη φορά.

Πέρα απο τα σωματικά χαρίσματα πιστεύω ότι και ο απλός εργάτης ακόμη, χρειάζεται ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις ώστε να αντέξει τη πίεση.
Αυτό εννοεί μάλλον ο Bob-cat.

Πόσο μάλλον αν είχε αναλάβει το έργο της αποπεράτωσης μίας τόσο μεγάλης κατασκευής.

Edited by - Troll on 03/03/2007 16:08:53Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.2148438
Maintained by Digital Alchemy