ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΤΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ =-.
 Στην αρχαιότητα: Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 18
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 11:05:45  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δηλ κατά την γνώμη σας, η κατασκευή του Stonehedge που έγινε πάνω κάτω την ίδια εποχή, ήταν πιό εύκολη;


Τέλος πάντων, βρήκα γιατί δεν υπάρχουν επιγραφές στους τοίχους των τριών μεγάλων πυραμίδων της Γκίζας.
Επειδή η παλαιότερη πυραμίδα με επιγραφές (κατάρες που είπε και ο jonnie πιό πάνω) που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, είναι αυτή του Unas στην Σακάρα, που χρονολογείται πολύ αργότερα (ο Unas ήταν ο τελευταίος βασιλιάς της 5ης Δυναστείας του Παλαιού Βασιλείου, ενώ ο Χέοψ και οι λοιποί βασίλεψαν στην 4η δυναστεία). Οπότε δεν υπάρχει κανένα μυστήριο εδώ. Προφανώς οι παλιότερες πυραμίδες δεν είχαν επίσημες επιγραφές χαραγμένες στους τοίχους.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

medtech
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1799 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 11:09:26  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους medtech  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

JBG περασε από το μυαλο σου ότι η μπριζολα αφυδατωθηκε για άλλη αιτια.

Δεν χρειαζεται να πεταξω μια καλη μπριζολα για κατι που εχιε διαπιστωθει από τοσους αλλους.Ειναι σαν να μου ζητας να αποδειξω ότι η γη είναι στρογγυλη.

Εσυ σκεφτηκες οτι μπορει να ηταν αλλες συνθηκες αυτες που αφυδατωσαν την μπριζολα?Ποσο καιρο την ειχες εκτος ψυγειου και σε τι συνθηκες υγρασιας,καθαριοτητας,θερμοκρασιας?

Αφηνοντας τις μπριζολες κατα μερος:Δεν απαντας στο βασικο ερωτημα:Αν όπως ισχυριζεσαι,οι Αιγυπτιοι καταλαβαν οτι ηταν το σχημα και ο προσανατολισμος των πυραμιδων αυτα που δημιουργουσαν συνθηκες συντηρησης του πτωματος,τοτε γιατι εμπαιναν σε τοση επιπονη διαδικασια συντηρησης?Γιατι αφαιρουσαν τα εσωτερικα οργανα και τα εβαζαν σε βαζα με ειδικα υγρα συντηρησης,γιατι επλεναν το αδειο απο οργανα σωμα και το αλειφαν και αυτο με συντηρηρικες ουσιες κτλ κτλ???Μιλαμε για μια επιπονη,πολυδαπανη και χρονοβορα διαδικασια!Αν ηταν αχρηστη γιατι να την κανουν?

Γιατι φυσικα ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ.Το σχημα και ο προσανατολισμος των πυραμιδων δεν ειχε καμια σχεση με την συντηρηση.

ΥΓ.Την ειχα διαβασει την ρημαδα την διαδικασια με καθε λεπτομερια όταν ειμουν 12 ετων και θυμαμαι ότι τον εγκεφαλο τον εβγαζαν από την μυτη με αγκιστρο (γιααααααξξ).

Οσο για τον προσανατολισμο σε ντοκιμαντερ ειδα να παρουσιαζεται η υποθεση με βαση την αστρονομια και την Αιγυπτιακη μυθολογια,οτι τουλαχιστον 2 πυραμιδες ειχαν αντιστοιχια με εναν αστερισμο (του Ωριωνα?) που συμβολιζε μια Αιγυπτιακη Θεοτητα και ηταν ετσι προσανατολισμενες ωστε να πεφτει το φως απο το αστρο στον ταφο του φαραω (για να αναστηθει προφανως....Νομιζω οτι αν γινει αυτο,θα του την σπασει ελαφρως που θα κυκλοφορει με ενα κεφαλι γεματο πριονιδι και τα βασικα του οργανα σε βαζα...)


The plural of anecdote is not data.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 12:12:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Μιλάμε για το 2600πχ.
Εποχή Χαλκού.
Χωρίς τροχό.
Να συνεχίσω;
Ασύγκριτο μέθεθος έργου με όλα τα προαναφερθέντα.
Αστο καλύτερα άστοχη η σύγκριση.

Αν νομίζεις πως το μόνο πρόβλημα στην κατασκευή μεγαλιθικών μνημείων είναι η μεταφορά των συστατικών του στοιχείων, γι' αυτό θεωρείς τη σύγκριση άστοχη.

quote:
Για τουρισμό πήγε, αλλά τον έβαλαν να τη μετρήσει.
Αλλάζει κάτι;

Ποιος ακριβώς είπε οτι τον έβαλαν να μετρήσει; Αλλα και να τον έβαλαν, τι έγινε;

Μάλλον αγνοείς πως πολλά αιγυπτιακά μνημεία κατασκευάστηκαν τόσο την εποχή που ζούσε ο Θαλής, οσο και πριν την επισκεψή του όσο και μετά. Αλήθεια, αφου μας λες οτι μαθανε γεωμετρία και μετρητική από το Θαλή, πως γεμίσαν όλη την Αίγυπτο με μνημεία. Όλα φτιάχτηκαν το 10000 πΧ, τότε που οι Αιγύπτιοι ξέραν μαθηματικά; 'Η μήπως θες ειδικά μαθηματικά για να μετρήσεις την πυραμίδα του Χέοπα, μονο και μόνο επειδή αυτή είναι επιβλητικό μνημείο.

quote:
Σοβαρά μιλάς τώρα;

Η πυραμίδα που κατασκευάστηκε και έμελλε να γίνει ο τάφος του Χέοπα απο τον ιδιο κατα τους αρχαιολόγους, μας λές ότι είχε παραγγελθεί απο τον πατέρα του ή απο τον παππού του;


Δεν είπα πουθενα οτι είχε παραγγελθεί απο τον πατέρα του ή τον παππού του. Αν πχ. όταν πέθανε ο Χέοπας η πυραμίδα ήταν ολοκληρωμένη κατά 80% ή 90%, εσύ θα την άφηνες ατελείωτη λέγοντας "Παιδιά δεν προλάβαμε. Πέθανε πιο πριν... Γκρεμίστε την". Ένα τόσο μεγάλο εργο, αν έχει προχωρήσει, είναι θέμα τιμής και υπερηφάνιας να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί. Και ειδικά στα αρχαία χρονια η τιμή και η υπερηφάνια είχαν πολύ μεγαλύτερη αξία. Και για αυτούς τους λόγους μεγαλα έργα ήταν λογικο να συνεχιστούν, ακομα κι αν δεν είχαν ολοκληρωθεί, πόσο μάλιστα όταν τον Χέοπα τον διαδέχτηκαν συγγενείς του...

quote:
Συμφωνώ απολύτως.

Φίλη Ostria o κυριος Dr. Zahi Hawass δεν αναφέρει δυστυχώς αριθμούς και στοιχεία που προκύπτουν απο ευρήματα.

Ενα αρχαίο πάπυρο βρήκαν, που λέει πόσα χρόνια βασίλεψε ο Χέοπας και αυτόν τον αμφισβητούν παλι με υποθέσεις ώστε να ενισχύσουν την Θεωρία τους.


Σε τι ακριβώς συμφωνείς απολύτως; Ότι τα αρχαιολογικά στοιχεία απο το 2600 πΧ είναι λίγα και αφήνουν ζητήματα ανοιχτά; Μπράβο σου. Αυτό είναι η επιτυχία σου; Το οτι η καταστροφή, απώλεια, μη εύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων και αναφορών δεν έχει επιτρέψει στη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης θεωρίας; Εσένα περιμέναμε να μας το πεις;

Αλλά τι ακριβώς αμφισβητείς; Τι περιθώρια αφήνουν οι αμφιβολίες των αρχαιολογων; Έχεις κάποια θεωρία ή απλα είσαι εδώ για να μας λες πως οι επιστήμονες είξναι άχρηστοι γιατι έχουν αφήσει ανοιχτά ζητήματα;

Αμφισβητείς πως ο Χεοπας έδωσε εντολή για χτίσιμο της πυραμίδας; Tον Ηρόδοτο τον έχεις υποψην και τις αναφορές του; Τα ευρήματα με το όνομα του Χέοπα στην μεγάλη πυραμίδα; Τις κοινωνικές επιπτώσεις και του εμφύλιους που ξέσπασαν ως συνεπεια της φτώχειας και κατασπάτάλησης πλούτου λόγω της μαζικής κατασκευής τεράστιών πυραμίδων την εποχή του Χέοπα;

Ποια είναι λοιπον η δικιά σου ολοκληρωμένη θεωρία και εσύ τι συμπεράσματα θα έβγαζες, τι περιθώρια θα άφηνες αν είχες τα ίδια στοιχεία με τους αρχαιολογους; Θα άφηνες περιθώρια οτι οι πυραμιδες μπορει να χτίστηκαν απο το 80000 πΧ μέρχι και το 1000 πΧ; Οτι κατασκευάστηκαν με όργανα υψηλής τεχνολογίας;

Αλλά ξέχασα, εσύ δεν είσαι που μιλάς για υψηλή τεχνολογία και εξωγήινους στην αρχαία Αίγυπτο...

"Συμφωνώ και θα μπορούσε να συμβεί αν αυτά που ειδα σκαλισμένα, ήταν δικά τους. Αν δεν ήταν;"
"Οποιες επιπτώσεις έχουμε σήμερα, με της οποιασδήποτε μορφής επισκέψης απο εξωγήινους, τις μισές ακριβώς ειχαν αυτοι τότε."
"Αυτο το στρογγυλό σημάδι που εμφανίζεται τι μπορεί να είναι; Το αστείο είναι ότι απεικονίζεται σε εποχή που δεν είχαν ανακαλύψει τον τροχό. Αλλά δεν τους ενοχλεί αυτό στο να το σκαλίσουν."

quote:
Ξέρεις και αυτοί πουλάνε βιβλία και μάλιστα επειδή αφθονούν τα 'επιστημονικά' στοιχεία που παραθέτουν ειναι κατα τις ακριβότερα απο των άλλων μπαρουφολόγων.

Ξεχνάς μια μικρή λεπτομέρια... Πως αυτοι που πουλάνε βιβλία με επιστημονικά στοιχεία έχουν φάει τη ζωή τους στο να σπουδάζουν, να δημοσιεύουν σε επιστημονικά περιοδικα για να γίνουν ειδικοί στο αντικειμενό τους και να έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν καποιο συγγραφικό έργο. Αντιθέτως, πολλοι από τους συγγραφείς που γεμιζουν με ιδεες το κεφάλι σου ειναι ατομα που νομίζουν πως ο τροπος σκεψης που απεκτησαν απο το σχολειο ή έστω μέσω ενος πανεπιστημιακού τιτλου ειναι αρκετος για να τους δώσει το δικαιωμα και τη δυνατοτητα να ασχοληθούν με οποιοδήποτε θέμα. Τις συνεπειες τις βλεπουμε...Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

lamogio
Μέλος 3ης Βαθμίδας


560 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 14:09:02  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους lamogio  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Τον Bertrand Russell τον έχετε ακουστά;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Krios
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1951 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 20:14:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Krios  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
ΗλίαςΡ
Το οτι η καταστροφή, απώλεια, μη εύρεση αρχαιολογικών ευρημάτων και αναφορών δεν έχει επιτρέψει στη διατύπωση μιας ολοκληρωμένης θεωρίας; Εσένα περιμέναμε να μας το πεις;

Τη στιγμή που μιλάμε για θεωρία και όχι για αποδείξεις, κανείς μα κανείς δεν έχει λάθος φίλε μου.
Είτε σου αρέσει είτε όχι. Με θεωρίες μας ειρωνεύεσαι συνεχώς, αλλά με το παραμικρό προσβάλλεσαι...
Εάν θέλεις να σε σέβονται πρέπει να μάθεις πρώτα να σέβεσαι!

-----------------------------------------------------------------------------------

Τα παρατηρώ συνεχώς....διαβάζω...ξαναδιαβάζω. Τι πρόσεξα; Δες τε..


Λοιπών η δικιά μου και μόνο φαντασία το βλέπει σαν αεροπλάνο....αλλά δεν είναι...
Και μιας και έχω δηλώσει ότι δεν είμαι επιστήμονας, αλλά ένας απλός πωλητής,
πείτε μου εσείς που ξέρετε τι σημένη αυτό το σύμβολο, και το κυριότερο αν υπάρχει και αλλού σκαλισμένο το ίδιο...


Η αμφιβολία είναι η αρχή της σοφίας!

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 21:43:51  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:

Αφηνοντας τις μπριζολες κατα μερος:Δεν απαντας στο βασικο ερωτημα:Αν όπως ισχυριζεσαι,οι Αιγυπτιοι καταλαβαν οτι ηταν το σχημα και ο προσανατολισμος των πυραμιδων αυτα που δημιουργουσαν συνθηκες συντηρησης του πτωματος,τοτε γιατι εμπαιναν σε τοση επιπονη διαδικασια συντηρησης?Γιατι αφαιρουσαν τα εσωτερικα οργανα και τα εβαζαν σε βαζα με ειδικα υγρα συντηρησης,γιατι επλεναν το αδειο απο οργανα σωμα και το αλειφαν και αυτο με συντηρηρικες ουσιες κτλ κτλ???Μιλαμε για μια επιπονη,πολυδαπανη και χρονοβορα διαδικασια!Αν ηταν αχρηστη γιατι να την κανουν?


Γιατι φυσικα ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΤΩΜΑΤΟΣ.Το σχημα και ο προσανατολισμος των πυραμιδων δεν ειχε καμια σχεση με την συντηρηση.



Σιγα την συντηρηση .... Πιστευετε οτι αυτο το ελεεινο αποτελεσμα της μουμιοποιησης ηταν αυτο που ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ να πετυχουν ;;; Φυσικα ο στοχος τους επρεπε να ειναι η ΜΗ ΦΘΟΡΑ του σωματος . Με τις μεθοδους αυτες πετυχαιναν απλως το (μη χειρον) βελτιστον . Οχι ομως το επιθυμητο .


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 21:51:18  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Λοιπον στο παλιοτερο ερωτημα τωρα ....

αφου αρχεια απο την κατασκευη της Μ. Πυραμιδας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .

Υπαρχουν τουλαχιστον αλλα αρχεια απο τις υπολοιπες κρατικες δραστηριοτητες επι βασιλειας του ΧΕΟΠΟΣ .

Αν ναι γινονται εμμεσες αναφορες στα επιμελητειακα θεματα που αφορουσαν το κτισιμο της Μ.Πυραμιδας ;

Αν ναι στο πρωτο ερωτημα αλλα δεν υπαρχουν εμμεσες αναφορες , εεε τοτε η Μ.Πυραμιδα ΔΕΝ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΧΕΟΠΟΣ .

Τοσο απλο .

Μην ξεχναμε οτι οι αρχαιοι Αγυπτιοι ειχαν πολυ ανεπτυγμενο συστημα καταγραφης των κρατικων πεπραγμενων .

Edited by - RMD on 22/02/2007 21:54:37Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 22:07:56  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:




Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 22:16:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Jonny dear,
Τα 2 νεκρικά καράβια βρίσκονταν εκεί που τα βρήκαμε και στις άλλες πυραμίδες και ΝΑΙ είχαν την ίδια χρονολογία (C14)με την χρονολογία βασιλείας του Χέοπος.
Δεν σκάβεις για να κλέψεις ξύλο Jonny, αλλά ακριβά κομμάτια. Ο τάφος του Ραμσή Β όταν ανακαλύφτηκε ήταν ΑΔΕΙΟΣ και λεηλατημένος και μετά από καιρό και τυχαία βρήκαμε την μούμια του. Τα καράβια δεν τα λεηλάτησαν (τουλάχιστον δεν μπήκαν στην κρύπτη του ενός) γιατί δεν ήξεραν ότι ήταν εκεί. Στο ένα είχαν μπει στα αρχαία χρόνια.
Όσο για τον δρόμο και το κυκλώπειο τοίχος: Ελικρινά έχεις ιδέα πόσο μεγάλα είναι; Κάνε κάτι απλό, μπες στο google earth και παρατήρησε τα. Η δουλειά ΜΟΝΟ για τον δρόμο είναι όση και ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ!!! Καταπληκτικό ε;
Πυραμίδα Χέοπος, δρόμος προς την πυραμίδα και κυκλώπειο τείχος χτίστηκαν ΜΑΖΙ!!! πριν πεθάνει ο Χέοπας...
Αλήθεια οι παραμυθάδες γράφουν ότι δεν έχουμε στοιχεία για το αν υπήρξε καν. Υπάρχει όμως ένας διάδρομος που έχει πάνω το όνομα του. Όπως και άλλα ονόματα φαραώ...

Για την θρησκευτική άποψη του θέματος σου απάντησε η Ostria. Μπορώ από την άλλη να σου γράψω ότι το θρησκευτικό συναίσθημα ήταν αυτό που ώθησε τους απλούς Αιγυπτίους να σηκώσουν ένα τέτοιο έργο στους ώμους τους... Η δυσαρέσκεια όμως ήταν έντονη και για αυτό ο κάθε απόγονος έκανε πιο μικρή την δική του πυραμίδα.

Η μεγαλομανία φυσικά είναι κάτι που οι άνθρωποι έχουν εντρυφήσει ιδιαίτερα. Τον τάφο του Τσιν δεν τον ανέφερα τυχαία. ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΣ ΣΕ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ με την πυραμίδα του Χέοπος αλλά...
Η πυραμίδα του ήλιου στο Τεοτιχουάκαν - μόνο που χρειάστηκε πάνω από 200 χρόνια κατασκευής.
Τον τάφο των παιδιών του Ραμσή Β τον ξέρει κανένας; Έχετε ιδέα πόσο μεγάλος είναι και πόσο χρειάστηκε για να γίνει;
Η αποξύρανση της Κωπαίδας από τους Μυνήες, η δημιουργία των διαύλων σε αυτή και η κατασκευή του κυκλώπειου τοίχους με περίμετρο 7 χιλιομέτρων σας φαντάζει μικρή;

Όσο για την κατασκευή της: Jonny, δεν είναι ασβεστόλιθος το υλικό από το οποίο χτίστηκαν - ασβεστόλιθος ήταν το επίχρυσμα τους... Το υλικό είναι άλλο. Όπως και το πλάτωμα που γράφεις στην κορυφή. Ένας και μοναδικός ασβεστόλιθος...

Τον Θαλή δεν τον καλέσανε στην Αίγυπτο να μετρήσει. Πήγε εκεί σε ένα από τα ταξίδια του. Ο Θαλής ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ. Γυρίζοντας δε στην ΑΘήνα προέβλεψε την έκλειψη ηλίου που θα γινόταν. Οι βάρβαροι Αθηναίοι φυσικά το μόνο που έκαναν ήταν να τα ρίχνον όλα στους θεούς... Έχουμε πολύ καιρό ακόμα μέχρι τον χρυσό αιώνα... Αυτό που έκανε ήταν να υπολογίσει το ύψος με κανόνα και διαβήτη. Το κλασικό θεώρημα ότι τα πάντα μπορούν να υπολογιστούν με κανόνα και διαβήτη. Όσο πιο ικανός είσαι τόσο λιγότερο χρειάζεσαι τον διαβήτη... Αρχαία ελληνική τρέλα...

RMD.
Τον χρόνο ζωής τον ξέρουμε από τις ταφές (μούμιες) που βρίσκουμε. Εκείνη την εποχή ήταν όντως 40 έτη όπως έγραψε η Ostria.
Επίσης ο άνθρωπος γίνεται ένα με το περιβάλλον του και με την εργασία του. Πριν από 20 χρόνια στο χωριό, είδα ένα άνθρωπο 70 ετών να έχει βάλει στην πλάτη ένα τσουβάλι 50Kg και να ανεβαίνει σε κλίση 30μοιρών μέχρι το σπίτι του. Πόσοι από εμάς μπορούμε να το κάνουμε σήμερα;
Οι άνθρωποι αυτοί ήταν ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟΙ στην σκληρή δουλειά, ακόμα και κάτω από τον καυτό ήλιο...
Τώρα οι υπολογισμοί σου είναι εντελώς λάθος.
Πρόσεχε να μαθαίνεις από ένα μηχανολόγο...

Ο χρόνος κατασκευής της πυραμίδας ήταν ΚΑΤΩ από τα 20 χρόνια (και όχι 62 όπως ψευδώς αναφέρθηκε).
Υπάρχουν περίπου 2500000 ογκόλιθοι στην πυραμίδα.
Άρα έχουμε 20x365 = 7300 ημέρες
2500000/7300 = 343 ογκόλιθοι την ημέρα.
Άρα κάθε ημέρα θα έπρεπε να ξεκινήσουν από τον Νείλο και να κατευθηνθούν προς την πυραμίδα 343 ογκόλιθοι των 2,5 τόνων ο καθένας.
Εάν λάβουμε υπόψην την απόσταση Νείλου - πυραμίδας Χέοπος και φυσικά την ταχύτητα που θα αναπτήσει ένα έλκυθρο φορτομένο με τον ογκόλιθο, βλέπουμε ότι σε μία ημέρα 30 άτομα είναι ικανά να σύρουν τον ογκόλιθο.
(Άμα θέλετε μαθηματικά να το αποδείξω μέσα είμαι...)
Άρα χρειάζονται 343x30 = 10290 άτομα.
Βάζουμε τους βοηθητικούς (γραφειοκράτες, μαγείρους, αυτούς που έριχναν νερό κάτω από τα έλκηθρα, αυτούς που ξεφόρτωναν τους ογκόλιθους από τα καράβια που τους έφερναν) βλέπουμε ότι δεν ξεπερνούσαν του 15000.
Μάζι με αυτούς που έκοβαν και τοποθετούσαν στα πλοία τους ογκόλιθους, τους ναύτες που οδηγούσαν τα καράβια (την ημέρα ή την νύχτα παίδες;) τους φρουρούς κτλπ. βλέπουμε ότι δεν ξεπερνούσαν τους 30000 άντρες.
Θα βάλουμε επίσης και 10000 βοηθητικούς για τις εργασίες επί της πυραμίδας.
Εάν λάβουμε τώρα υπόψην ότι πρώτα χτίστηκε ο δρόμος για την μεταφορα των ογκολίθων και μετά η πυραμιδα, θα έχουμε περίπου το μέγεθος των 100000 εργατών ανά πάσα στιγμή.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ - είναι εθελοντές (εντάξει, δεν έκοβαν και φλέβες) που ο φαραώ συντηρεί με έξοδα του. Είναι η πίστη που τους κάνει να δουλεύουν.
Και σήμερα, η πίστη μετακινεί βουνά.
Προφανώς όμως κανείς δεν έχει διαβάσει Ηρόδοτο - κρίμα, κρίμα...

Τώρα εάν λάβουμε τις συνήθειες και τους τρόπους ζωής στην αρχαία Αίγυπτο θα δούμε ότι άνετα μπορούσαν να οικονομίσουν αυτούς τους 100000 άντρες ανά πάσα στιγμή και φυσικά να τους αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα. Με λίγα λόγια το 1/3 του ανδρικού πλυθησμού της Αιγύπτου ήταν στην πυραμίδα ανα πάσα στιγμή.
Ήδη από την εποχή του βασιλειά σκορπιού είχαν ένα γραφειοκρατικό σύστημα που τους επέτρεπε όχι μόνο να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την ικανότητα του βασιλείου σε τροφές αλλά και την πληθυσμιακή στάθμη. Άρα δεν τους ήταν δύσκολο όχι μόνο να επιστρατεύουν τους εργάτες αλλά και να τους καλούν ανα διαστήματα...

Αρκετά για απόψε...

Στο μέλλον


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 22:54:29  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε OANNHSEA

τα υπολογιζεις πολυ καλα αλλα δεν λαμβανεις υποψη σου και τις κοινωνιολογικες και οικονομικες διαστασεις ενος τεςτοιου εγχειρηματος που περιγραφεις .

Λες ....

"....Τώρα εάν λάβουμε τις συνήθειες και τους τρόπους ζωής στην αρχαία Αίγυπτο θα δούμε ότι άνετα μπορούσαν να οικονομίσουν αυτούς τους 100000 άντρες ανά πάσα στιγμή και φυσικά να τους αλλάζουν ανά χρονικά διαστήματα. Με λίγα λόγια το 1/3 του ανδρικού πλυθησμού της Αιγύπτου ήταν στην πυραμίδα ανα πάσα στιγμή...."

Ουτε κατα διανοια δεν θ αντεχε για 2 , οχι για 20 χρονια ενα καθεστως που θα σπαταλουσε τοσες εργατωρες για ενα μνημειο . Αν επικαλεστει καποιος "σιδηρα" εξουσια και επιβολη της θελησης του Φαραω , τοτε πρεπει να προσθεσουμε στην εξισωση πολλους ως στρατιωτες ακομα , πολλους λιποτακτες και ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ θανατους απο κακουχια και ατυχηματα (που καθολου δεν υπολογισες) . Να σου θυμησω ενα συγχρονο γνωμικο ολιγον συμπληρωμενο ......"οπου ευημερουν οι αριθμοι(και τα ΜΕΓΕΘΗ) , δυστυχουν(και πεθαινουν) οι ανθρωποι" .


Πιο κατω λες ....

"....Ήδη από την εποχή του βασιλειά σκορπιού είχαν ένα γραφειοκρατικό σύστημα που τους επέτρεπε όχι μόνο να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την ικανότητα του βασιλείου σε τροφές αλλά και την πληθυσμιακή στάθμη. Άρα δεν τους ήταν δύσκολο όχι μόνο να επιστρατεύουν τους εργάτες αλλά και να τους καλούν ανα διαστήματα..."

Ωραια ,που ειναι λοιπον οι αναφορες στο χτισιμο της Μ.Πυραμιδας ;;;;;

Edited by - RMD on 22/02/2007 23:26:12Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sagaviper
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Cyprus
733 Μηνύματα
Απεστάλη: 22/02/2007, 23:00:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


Kι εγώ σκέφτηκα το Machu Picchu μέσα στα πρώτα. Απύθμενη αποφασιστικότητα σε έτσι απόμακρες περιοχές.

«Μιλάμε για το 2600πχ.
Εποχή Χαλκού.
Χωρίς τροχό.
»

Οι αρχαίοι μας έδειξαν και μας δείχνουν συνεχώς ότι ήξεραν αρκετά για να μας κάνουν να δώσουμε προσοχή. Το να αναφέρνουμε αυθαίρετα θα έλεγα ότι δεν είχαν ιδέα από τροχούς γύρω στο 2600 π.χ και να τους υποτιμούμε με έτσι τρόπο νομίζω δεν μας βοηθά εμάς τους ίδιους να κατανοήσουμε την ιστορία μας. Μπορεί να νομίζουν μερικοί ότι δεν ήξεραν τον τροχό αλλά ήξεραν τους κύκλους πολύ καλά και όταν μελετήσεις αρκετά τους κύκλους όπως έκαναν εκείνοι τότε ο τροχός είναι παιχνιδάκι(δεν ξέρω αν συμφωνούν και οι επιστήμονες μας εδώ).

Αντί να χρησιμοποιούν το π(pi = 3.14159265) σαν ratio της περιφέρειας του κύκλου χρησιμοποιούσαν άλλες μεθόδους που πιθανό να φαντάζουν ξένες σήμερα.

Στη Σφίγγα, νομίζω ότι θέλουμε φορένσικ ανάλυση και όχι ανακαίνηση με σουβά και τούβλα. Στο τέλος δεν θα έχουμε τίποτε να αναλύσουμε με έτσι ρυθμό.

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’

Edited by - Sagaviper on 22/02/2007 23:58:04Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Troll
Μέλος 2ης Βαθμίδας

Colombia
270 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 01:41:54  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Troll  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλε Ηλία μου αρέσει πολύ που κατακρεουργείς κομμάτια απαντήσεων μου και τα συναρμολογείς όπως σου κατέβει και σε βολεύει.

quote:
Αν νομίζεις πως το μόνο πρόβλημα στην κατασκευή μεγαλιθικών μνημείων είναι η μεταφορά των συστατικών του στοιχείων, γι' αυτό θεωρείς τη σύγκριση άστοχη.

Οχι μόνο. Σε αυτά που έγραψα συμπεριλαμβάνονται πολλά άλλα. Οπως τα μέσα επεξεργασίας, πλυθυσμός, συνθήκες διαβίωσης το 2600πχ κτλ.
Θέλεις ειδική ενότητα για να το καταλάβεις;

quote:
Ποια είναι λοιπον η δικιά σου ολοκληρωμένη θεωρία και εσύ τι συμπεράσματα θα έβγαζες, τι περιθώρια θα άφηνες αν είχες τα ίδια στοιχεία με τους αρχαιολογους; Θα άφηνες περιθώρια οτι οι πυραμιδες μπορει να χτίστηκαν απο το 80000 πΧ μέρχι και το 1000 πΧ; Οτι κατασκευάστηκαν με όργανα υψηλής τεχνολογίας;

Αν είχα μια ολοκληρωμένη εικόνα α), δεν θα συζητούσαμε τώρα.
και β) Θα είχε εκδοθεί ήδη.

Ναι. Με τα στοιχεία που γνωρίζω ότι υπάρχουν, δεν θα κατέληγα σε κανένα συμπέρασμα προκειμένου να διεκδικήσω έδρα σε Πανεπιστήμιο ή οπουδήποτε αλλού.


quote:
Αλλά ξέχασα, εσύ δεν είσαι που μιλάς για υψηλή τεχνολογία και εξωγήινους στην αρχαία Αίγυπτο...

"Συμφωνώ και θα μπορούσε να συμβεί αν αυτά που ειδα σκαλισμένα, ήταν δικά τους. Αν δεν ήταν;"
"Οποιες επιπτώσεις έχουμε σήμερα, με της οποιασδήποτε μορφής επισκέψης απο εξωγήινους, τις μισές ακριβώς ειχαν αυτοι τότε."
"Αυτο το στρογγυλό σημάδι που εμφανίζεται τι μπορεί να είναι; Το αστείο είναι ότι απεικονίζεται σε εποχή που δεν είχαν ανακαλύψει τον τροχό. Αλλά δεν τους ενοχλεί αυτό στο να το σκαλίσουν."


Δυστυχώς αγαπητέ μου έχεις πρόβλημα αντίληψης όσον αφορά τις ερωτήσεις που υπήρχαν αλλά και τις απαντήσεις που έδωσα.


quote:
Αντιθέτως, πολλοι από τους συγγραφείς που γεμιζουν με ιδεες το κεφάλι σου ειναι ατομα που νομίζουν πως ο τροπος σκεψης που απεκτησαν απο το σχολειο ή έστω μέσω ενος πανεπιστημιακού τιτλου ειναι αρκετος για να τους δώσει το δικαιωμα και τη δυνατοτητα να ασχοληθούν με οποιοδήποτε θέμα. Τις συνεπειες τις βλεπουμε...

Πρόκειται για κάποιου έιδους επιχείρημα αυτό;
Αν ναι ειναι αθλιο.
Αν όχι, δεν έχεις λόγο να ασχολείσαι με το θέμα απο την στιγμή που έχεις κατασταλλαγμένες απόψεις.
Επίσης για να κλείσουμε το άτοπο θέμα περι μπαρουφολόγων το οποίο μπαίνει σε περίπτωση έλλειψης επιχειρημάτων, δεν ξέρεις και δυστυχώς δεν θα μάθεις ποτέ τι βιβλία μου γεμίζουν το κεφάλι.

Φεύγω τώρα με προσκάλεσαν να μελετήσω την Πυραμίδα στο Xian της Κινας.
Φιλε JBG μπορεί να περάσω και απο το Θιβέτ μήπως βρώ περισσότερα στοιχεία για τα βιμάνας.

Αν είσαι εκεί γύρω κανόνισε να βρεθούμε.

ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ,
ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

jonniebegood
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
4382 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 01:45:49  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους jonniebegood  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)


quote:

Kι εγώ σκέφτηκα το Machu Picchu μέσα στα πρώτα. Απύθμενη αποφασιστικότητα σε έτσι απόμακρες περιοχές.


αλλη "ανεξηγητη" κατασκευη αυτη και πανεμορφη

ηταν πολη?
ηταν αστρονομικο ιερο?
ηταν καστρο?

quote:

Οι αρχαίοι μας έδειξαν και μας δείχνουν συνεχώς ότι ήξεραν αρκετά για να μας κάνουν να δώσουμε προσοχή.


συμφωνω


quote:

Το να αναφέρνουμε αυθαίρετα θα έλεγα ότι δεν είχαν ιδέα από τροχούς γύρω στο 2600 π.χ και να τους υποτιμούμε με έτσι τρόπο νομίζω δεν μας βοηθά εμάς τους ίδιους να κατανοήσουμε την ιστορία μας. Μπορεί να νομίζουν μερικοί ότι δεν ήξεραν τον τροχό αλλά ήξεραν τους κύκλους πολύ καλά και όταν μελετήσεις αρκετά τους κύκλους όπως έκαναν εκείνοι τότε ο τροχός είναι παιχνιδάκι(δεν ξέρω αν συμφωνούν και οι επιστήμονες μας εδώ).


ειπες παιγνιδακι

επιστημων δεν ειμαι, αλλά γνωριζω οτι οι πολιτισμοι της Νοτιου Αμερικης γνωριζαν τον τροχο, αφου βρεθηκαν παιδικα παιγνιδια με ροδες

το θεμα ειναι τι να τον εκαναν τον τροχο μεσα στην ζουγκλα?

δεν τους χρειαζοταν, γιατι η μορφολογια εδαφους και βλαστησης, συν τις βροχοπτωσεις, ηταν αποτρεπτικη για την διανοιξη δρομου για τροχηλατα

πιο βολικα ηταν τα μονοπατια, κατι που ακολουθουν ακομη και σημερα στις Ανδεις οι απογονοι τους


ου μαθειν δει τους μυστας αλλα παθειν

www.johnniebegood.gr

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 02:12:47  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Krios είναι η θεωρία της βαρύτητας ολοκληρωμένη θεωρία;

Οχι.

Ε, τοτε η βαρύτητα απωθεί και η ισχύς της μειώνεται με την απόσταση με νομο αντίστροφο της απόστασης εις την 3η δύναμη, οχι στο τετράγωνο.

Οσο δίκιο έχουν αυτοι που λένε πως η βαρύτητα έλκει, αλλο τόσο δίκιο έχω συνεπώς και εγώ που λεω πως απωθεί. Αυτό με διδαξες σήμερα.

quote:
Με θεωρίες μας ειρωνεύεσαι συνεχώς, αλλά με το παραμικρό προσβάλλεσαι...

Παίζεις με την ετυμολογια της λέξης "θεωρία", τιποτε άλλο. Φίλε μου, υπάρχουν θεωρίες με αποδείξεις και θεωρίες που είναι μονο εικασίες, πάρχουν και θεωρίες που εχουν μη ολοκληρωμένες αποδείξεις, υπάρχουν και θεωρίες που εχουν λανθασμένες αποδείξεις. Χάρην ευκολιας τα ονομάζουμε όλα θεωρίες. Η εξισωσή όλων αυτών των περιπτώσεων είναι απλώς άστοχη.

Ξέρεις με βάση πόσες θεωρίες λειτουργεί ο υπολογιστής σου; Και αυτά θεωρίες ονομάζονται.

Τώρα αν θεωρείς οτι προσβάλεσσαι, προβλημά σου. Απορώ που σε προσέβαλα; Που σου έδωσα υλικο να ψάξεις, δεν το έψαξες και το κριτικαρά; Που έκανα καποιες παρατηρήσεις για τη θεωρία με τα αεροπλάνα, και ολες αυτές οι παρατηρήσεις ξεχάστηκαν, και στο μονο που επιμενεις ειναι να με πεισεις πως εθελοτυφλώ και δε βλεπω αεροπλάνα;

Οχι φίλε μου, δε βλεπω αεροπλάνα. Εσύ στη φωτογραφία που δείχνει ο Λιακοπουλος απο το SOHO βλεπεις τη ρομφαια του Αϊ Γιώργη ή του Πούτιν (δε θυμαμαι τι ελεγε κιολας); Κι ομως αν δεις το σχήμα, με σπαθί μοιαζει όντως. Μεχρι να μου το δειξει ο Λιακοπουλος ομως εγώ σπαθί δεν εβλεπα; Και ξέρεις γιατι; Γιατί δεν είχα προδιάθεση να δω κατι τέτοιο, γιατί είναι η δουλειά μου να μην παρασύρομαι απο παρειδωλίες, γιατί έχω την τύχη και έχω πάει σε ενα απο τα μεγαλύτερα αιγυπτιακά μουσεια του κοσμου και έχει χορτάσει το ματι μου απο περιεργα ιερογλυφικα, τα οποια ομως τα ειδα σε πλακες με τη μετάφρασή τους απο κάτω, στα αρχαια ελληνικα... Γι' αυτον και για άλλους λογους Κριέ, εγώ οχι, αν δε δω κατι που να φερνει πολυ περισσοτερο σε αεροπλανο δε με συγκινει απλώς η εικονα ενος ιερογλυφικου που σε ενα μερος του μοιάζει με ουριαίο πτερύγιο. Ε, ναι νομιζω η τριτη ή η τεταρτη φορά που επιμενεις να με πεισεις πως εθελοτυφλώ και συνεπώς κοροιδεύω τον εαυτό μου. Να δω που θα σταματήσεις.

Αλήθεια, ξέρεις η επιστήμη λεει πως σχηματισμοι σαν αυτο που ονομαζει ο Λιακοπουλος "ρομφαία" οφειλονται σε προσπτωσή ενεργητικών φορτισμένων σωματιδίων στην καμερα. Φυσικα το τελικο αποτελεσμα ροσπτωσης δε μπορει να προβλεφθει με ακριβεια. Δεν ειναι ολοκληρωμένη η θεωρία... Αρα η ρομφαια του Λιακοπουλου ειναι το ιδιο πιθανο να ειναι σωστή ερμηνεία. Αυτό δε διδαχτήκαμε σήμερα;

Έχεις διαβάσει περιγραφες για τα Βιμανας; Επιστημονικη φαντασια της αρχαιοτητας ή οχι αν ειναι δεν ξέρω. Αλλά αυτά ναι, ειναι αξιοσημειωτες περιγραφές, με αξιοσημειώτη λεπτομερια για τεχνολογικές κατασκευές. Αυτά μου κανουν εντύπωση. Τεσσερις γραμμες και μια καμπύλη δε μου κάνουν καμμία.

Όσον αφορα τα ιερογλυφικά, η μεταφρασή τους δόθηκε 3-4 φορές εδώ. Είτε άμεσα, ειτε με παράθεση συνδέσμων. Τα ιερογλυφικά έχουν αποκωδικοποιηθεί σε σημαντικό βαθμό χάρη σε (τυχερες) αρχαιλογικες ανακαλύψεις σε ανασκαφές, χάρη στην προσπάθεια επιστημόνων επι αιώνες. Παλίμψηστοι Την ξαναζητας τη μετάφραση, η μαλλον ζητας να σου μεταφράσουμε ξεχωριστά το κάθε ιερογλυφικο.

Πάρε ξανά τον σύνδεσμο http://fragileearth.tripod.com/egy-aircraft.htm ξανά και θυμίσου κατι που τονισα 10 φορές εδώ:

"We can’t just look at one or two symbols and try to make sense out of them, to truly understand a message we have to read the whole message. "

Εδώ θα βρεις και τη μετάφραση.

Εδω θα βρεις και αποψεις καθηγητών αρχαιολογιας ή τουλάχιστον πιο ειδικών απο εμάς που ξέρουν να μεταφράζουν ιερογλυφικά, που ξέρουν αιγυπτιακή ιστοριά, που έχουν γνώσεις αρχαιολογιας (προφανώς). Εγώ φυσικος είμαι και μπορει να ειμαι απλος ο σπαστικος σκεπτικιστης που προσπαθει να πει σε όλα "οχι". Γιατι να ακούσεις εμενα;

http://www.ufocom.org/pages/v_us/m_archeo/Abydos/abydos.html

quote:
Εάν θέλεις να σε σέβονται πρέπει να μάθεις πρώτα να σέβεσαι

Που ακριβώς δε σεβάστηκα κάποιον;

quote:
Αν ναι στο πρωτο ερωτημα αλλα δεν υπαρχουν εμμεσες αναφορες , εεε τοτε η Μ.Πυραμιδα ΔΕΝ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΧΕΟΠΟΣ .

Τοσο απλο .


Πρώτα απ' ολα υπάρχουν άμεσες αναφορες απο τον Ηροδοτο ο οποιος έγραψε πως ο Χεοπας καταπιεζε το λαο του με σκοπο να ολοκληρωθεί η κατασκευή της πυραμίδας. Υπάρχουν έμεσσες "αναφορές" από το γεγονος πως εμφύλιες διαμαχες ξέσπασαν μετά τη δυναστεια του Χεοπα, λογω της φτώχειας που ειχε επισέλθει με τη σπατάλη χρημάτων σε πυραμιδοκατασκευές. Υπάρχει το όνομα του Χεοπα στη μεγάλη πυραμιδα. Ο ΟΑΝΗΣΣΕΑ εχει γραψει και άλλα πράγματα σχετικά.

Δεν ξέρω τι αλλο υπάρχει αλλά τα στοιχεία που έχουν οι αρχαιολογοι αποδευκνύουν ίσως οχι την ακριβή χρονολογια κατασκεύης, ίσως ούτε την ακριβή διάρκεια κατασκέυής, αλλά το γεγονος πως ο Χεοπας ήταν ο άμεσα και ο βασικος εμπλεκομενος στη διεκπεραίωση αυτού του έργου.

Γιατι δεν υπάρχουν περισσοτερα στοιχεια; Πολλές απλες πιθανοτητες:

1) Καταστροφή βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας
2) Υπάρχουν αλλα δεν έχουν βρεθεί σε ανασκαφές
3) Εχουν βρεθει, αλλα απο απροσεξία, έχουν καταστραφει
4) Εχουν βρεθεί, αλλά ανήκουν στη συλλογή κάποιου συλλεκτη, αφου πρώτα κλαπηκαν απο τυμβωρύχους
5) Έχουν καταστραφεί, είτε από φυσική φθορά, είτε απο ανθρώπινη φθορά (πολεμοι κλπ κλπ).
6) Μπορει απλά να μην καταγράφηκαν. Αλήθεια, για το Stonehedge έχονμε γρπατες αναφορές, πεπραγμενα, κλπ κλπ; Για καποια τεράστια μνημεια στην νότιο Αμερική;

Μιλάμε για 4500 χρονια πριν. Μιλάμε για αρχαιολογια. Η απώλεια πολύ αρχαιών στοιχείων δεν είναι η εξαίρεση, ειναι ο κανονας.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 02:20:15  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
αφου αρχεια απο την κατασκευη της Μ. Πυραμιδας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ .
Υπαρχουν τουλαχιστον αλλα αρχεια απο τις υπολοιπες κρατικες δραστηριοτητες επι βασιλειας του ΧΕΟΠΟΣ .
Αν ναι γινονται εμμεσες αναφορες στα επιμελητειακα θεματα που αφορουσαν το κτισιμο της Μ.Πυραμιδας ;
Αν ναι στο πρωτο ερωτημα αλλα δεν υπαρχουν εμμεσες αναφορες , εεε τοτε η Μ.Πυραμιδα ΔΕΝ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΕΠΙ ΧΕΟΠΟΣ .

Τοσο απλο .
Μην ξεχναμε οτι οι αρχαιοι Αγυπτιοι ειχαν πολυ ανεπτυγμενο συστημα καταγραφης των κρατικων πεπραγμενων .



Είναι τόσο απλό φίλε μου; Εδώ δεν έχουμε ξακαθαρίσει ακόμα πού βρίσκονται τα παλάτια των φαραώ του παλαιού βασιλείου, άντε εσύ τώρα να βρεις τα κρατικά αρχεία του!
Από τους παπύρους που έχουν βρεθεί στην Αίγυπτο τους προηγούμενους αιώνες, οι περισσότεροι είναι είτε προιόντα λαθρανασκαφών είτε παράνομων αγοροπωλησιών. Ξέρεις ποιούς παπύρους έχουμε στα χέρια μας σήμερα (εννοώ που να είναι γνωστοί και να έχουν μελετηθεί); Αυτούς που έφτασαν μετά από περιπέτειες στα χέρια αρχαιολόγων και διευθυντών μουσείων και αυτούς που προέρχονται από τις επίσημες ανασκαφές των τελευταίων χρόνων. Ρίξε μια ματιά στις λίστες που υπάρχουν και θα δεις ότι δεν είναι παρά μία χούφτα πάπυροι από όλη την ιστορική διαδρομή της Αιγύπτου! (Εγώ μέτρησα καμιά 30αρία)

Από την εποχή της βασιλείας του Χέοπα, δεν βρήκα κανέναν πάπυρο. Βρήκα μόνο τον Westcar Papyrus που γράφτηκε κατά την επόμενη δυναστεία (την 5η) γύρω στο 1800 πΧ που περιγράφει κάποιες ιστορίες που έβαλε ο Χέοπας να του διηγηθούν και μία ιστορία του ίδιου του Χέοπα με κάποιον μάγο που πρέβλεψε το τέλος της 4ης δυναστείας και την γέννηση των βασιλέων της επόμενης.

Αυτή η ιστορία βέβαια έχει το ενδιαφέρον της. Ο Dr. Ηawass λέει ότι σε αυτήν αναφέρεται και ο σχεδιασμός της πυραμίδας του Χέοπα.

"They also depicted him sending his son to bring the magician Djedi and relate to us a beautiful dialogue between a common man and a king. The most important point in these tales is that Khufu could not obtain information from Djedi about the mysterious document of Thoth that could help him to build his sepulchral chambers in the pyramid."

http://www.zahihawass.com/egyptian_hist_khufu.htm

Αν και δεν βρήκα το ακριβές κείμενο, σε γενικές γραμμές λέει:

"Khufu then questions him on his knowledge on the shrine of Thoth, and Dedi answers that he does not know the number of rooms, but he knows where they are. When Khufu asks for the wheres and hows, Dedi answers that the one who can give Khufu access is not him, but the first of the three future kings in the womb of the woman Reddedet. This is a prophecy detailing the beginnings of the Fifth dynasty, starting with Userkaf."

Ορίστε λοιπόν ένα "μυστήριο". H λάρνακα του Θώθ, η πυραμίδα του Χέοπα με τα πέντε μυστικά δωμάτια...
Κάπου διάβασα ότι μόνο η πυραμίδα του Χέοπα έχει μυστικά δωμάτια, αλλά ο Hawass λέει ότι αυτό δεν ισχύει καθώς έχουν βρεθεί μυστικά δωμάτια και σε άλλες πυραμίδες.


'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΗλίαςΡ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


220 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 02:47:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΗλίαςΡ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Που κατακρεούργησα απαντηση σου Τρολ; Αν το εκανε, δειξτο μου καπου. Εγώ συγγνώμη προβλημα δεν έχω να ζητήσω. Αλλα αν γίνεται δείξτο μου.

quote:
Οχι μόνο. Σε αυτά που έγραψα συμπεριλαμβάνονται πολλά άλλα. Οπως τα μέσα επεξεργασίας, πλυθυσμός, συνθήκες διαβίωσης το 2600πχ κτλ. Θέλεις ειδική ενότητα για να το καταλάβεις;

Πόσο καλύτερες συνθήκες διαβίωσης είχαν ο κατασκευαστές του Machu Pichu; Ήταν πολύ μεγαλύτερος ο πληθυσμός τους απο των Αιγυπτίων; Η κατασκευ;h στην κορυφή ενος δύσβατου βουνού δεν ειναι εξίσου δύσκολη (ή και πιο δύσκολη) απο την κατασκευή σε πεδιαδα (πεδιάδα τροπος του λέγειν), κοντά σε ποτάμι και θάλασσα; Τι καλύτερα μεσα επεξεργασίας ειχαν οι κάτοικοι της Άγγλιας που χτισαν το Stonehenge; Καποιες αλλες κατασκευές στη νότια Αμερική οπου το κάθε συστατικο τους στοιχείο ζύγιζε εκατοντάδες τονους (θα βρω ποιες και θα γράψω σε επομενο post) υπο πόσο καλύτερες συνθήκες κατασκευάστηκαν; Οι βράχοι, οι πέτρες πως μεταφέρθηκαν κλπ κλπ;

Ξερεις, οι κατασκευές των πολιτισμών της νοτιας Αμερικής ειναι πολυ μεταγενεστερες αυτών των Αιγυπτίων, με τη διαφορά πως οταν η Ευρώπη είχε μπει στην Αναγεννηση, αυτοί ήταν ακομα στο επιπεδο των αρχαιών Αιγυπτίων (ή και οχι πολυ διαφορετικο επιπεδο), αν δεν κάνω λάθος. Μεταγενεστεροι μεν, αρκετα "προτογονοι" απο την αλλη...


quote:
Αν είχα μια ολοκληρωμένη εικόνα α), δεν θα συζητούσαμε τώρα.
και β) Θα είχε εκδοθεί ήδη.

Ναι. Με τα στοιχεία που γνωρίζω ότι υπάρχουν, δεν θα κατέληγα σε κανένα συμπέρασμα προκειμένου να διεκδικήσω έδρα σε Πανεπιστήμιο ή οπουδήποτε αλλού.


Ωραία λοιπον, δεν εχεις ολοκληρωμένη εικονα. Κακο δεν ειναι.

Τι περιθώρια αφήνεις και γιατι με τα υπάρχοντα στοιχεία, δε μας είπες...Άν δε θες να το παμε στην αιγυπτιολογια, να το παμε αλλου με την ιδια ποιοτικη ερώτηση που εκανα στον Κριο: η βαρυτητα δεν εχει εξηγηθεί πληρως. Τι περιθώρια συνεπώς αφήνεις για το νομο της βαρύτητας; Αυξάνεται η έλξη πχ. οσο απομακρυνομαστε απο το ελκτικο σώμα; Αφήνεις τετοιο περιθωριο;

Τις έδρες τις κερδιζεις με σωστή και αποτελεσματικη ερευνα. Αν δεν την κανεις, δε μπορεις να δημοσιεύσεις. Αν κατασκευάζεις θεωρίες απλα για να γινεις διάσημος, αλλά οι θεωριες σου έχουν λάθη, επισης δε μπορεις να δημοσιεύσεις. Αν δε μπορεις να δημοσιεύσεις, δε μπορεις να γινεις πανπειστημιακος (εκτος αν χρησιμοποιήσεις μη επιστημονικα "μέσα"). Υπάρχουν και αρκετοι τετοιοι.

quote:
Πρόκειται για κάποιου έιδους επιχείρημα αυτό;
Αν ναι ειναι αθλιο.
Αν όχι, δεν έχεις λόγο να ασχολείσαι με το θέμα απο την στιγμή που έχεις κατασταλλαγμένες απόψεις.
Επίσης για να κλείσουμε το άτοπο θέμα περι μπαρουφολόγων το οποίο μπαίνει σε περίπτωση έλλειψης επιχειρημάτων, δεν ξέρεις και δυστυχώς δεν θα μάθεις ποτέ τι βιβλία μου γεμίζουν το κεφάλι.

Οχι δεν προκειται για επιχειρημα, προκειται για απλή παρατήρηση.

Φυσικά και δεν ξέρω τι βιβλια σου γεμίζουν το κεφάλι. Αλλά για να παραθέτεις τις αποψεις που περιέχονται εκει με τοσο ζήλο σημαινει πως τα εχεις διαβάσει (μεταξύ αλλων σβιβλίων που δε γνωρίζω). Ή μηπως τις παραθέτεις και τις υποστηριζεις χωρις να τις εχεις διαβάσει; Δε φαντάζομαι.

Τώρα αν οι αποψεις μου ειναι κατασταλαγμένες, μπορεις να ριξεις μια ματια σε μερικά ποστ σε αυτο το θέμα συζήτησης: βρες μου εσυ αν εχω αυτες τις αποψεις για τους Αιγυπτιους απλά γιατι θέλω να το παιξω σκεπτικιστης ή γιατι θέλω να τη σπασω στους εναλλακτικους, ή γιατι έχω συμφέρον. Βρες μου που δεν εξήγησα γιατι εχω την ταση να πιστευω πως τιποτα φοβερα περιεργο δε συμβαινει με τους Αιγυπτιους. Πες μου εσύ που ειπα "ετσι πιστευω γιατι ετσι γουστάρω". Βρες μου ακομα και αυτα που λεω για το οτι βρισκω τα βιμανας ενδιαφερουσα περιπτωση. Αφου εχω κατασταλλαγμενες αποψεις, μαλλον το τελευταίο δε θα βρεις...

Οταν όλα τα παραπάνω τα βρεις (η δεν τα βρεις) συζητάμε ξανα για τα "κατασταλλαγμένα."

Καλη επιτυχια στις ανασκαφες.

Edited by - ΗλίαςΡ on 23/02/2007 02:58:34Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

anases
Μέλος 1ης Βαθμίδας

Greece
118 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 05:57:40  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους anases  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
αν ησουν ενας βασιλιας με μερικες εκατονταδες χιλιαδες υπηκοους,με επιστημονες,αστρολογους,καλιτεχνες και ολη την αυλη σου,ακομα,με στρατιωτικη δυναμη και χιλιαδες σκλαβους.
ε τοτε μαλον δεν ειναι και τοσο σπουδαιο να κατασκευασεις οτιδηποτε σου ερθει στο μυαλο η καποιος απο την αυλη σου στο περασει.
αναλογικα με την γνωση που ηπηρχε δεν καναν δα και το ενχειρημα.ισα ισα σπαταλησαν την ενεργεια τιμοντας βασιλεις και μη υπαρκους θεους.
εχουμε στοιχεια ανθρωπινου πολιτισμου 12000 χρονια τουλαχιστον.
βρισκονται κτιρια απο 8000 προ χριστου και μετα.
δεν θεωρω την πυραμιδα του χεοπα (γιατι αυτη επεζησε τις καιρολογικες συνθηκες) ως το αποτερο της νοησης και της κατασκευης.
παντα η αιτια δειχνει και το αποτελεσμα.ενας ταφος και τιποτα αλλο.
οι εικασιες και ματαιοδοξιες ανρωπινων βασιλεων.ποσο ανοητοι γινομαστε περνοντας ως κριτηριο εξελιξης του ανθρωπου.προσωπικα πιστευω οτι μαλον καθηστερησαν τον ανθρωπο παρα τον εξελιξαν αυτες οι "ιερες" κατασκευες οπως και σημερα δισσεκατομυρια ξοδευονται για την "ωραιοποιηση" των εκλησιων μας.
τοση υλη χαραμι.τοσος κοπος για κατι που θα επρεπε να ηταν σε πνευματικο επιπεδο.
ε οχι δεν θεωρω την πυραμιδα του χεοπα σοβαρο μνημειο (αν και θα το ηθελε ο χεοπας) γιατι αντιπροσωπευει την ανοησια και εγωκεντρισμο της εξουσιας.
ενα αγαλματακι ομορφο ειναι σημαντικοτερο απο μια πυραμιδα γιατι η αιτια ειναι πιο καθαρη στον καλλιτεχνη απο οτι στον εξουσιαστη.
και αν πραγματικα πιστευμε για εξωγηινη επαφη,αυτη προφανως εγινε στο εσωτερικο του ανθρωπου.ουτε διαστημοπλοια,ουτε ανθρωπομορφισμους.
αν παλι ειναι θεμα φυσικης εξελιξης,νιωθω ανακουφιση που εξελιχθικαμε και αφηνουμε πισω ολες αυτες τις παρανοιες.
μηπως οι αναλυσεις των μουμιοποιημενων φαραω μας εδειξαν καποιον αλλο μεσα στη πυραμιδα απο ανθρωπο.ουτε θεοι ουτε πραγματικα εκ της ουσιας τουλαχιστον στον υλικο χωρο οι φαραω μας.
να βρει καποιος τον ταφο του Μπους μετα απο 3000 χρονια και να λεει οτι ειναι Το Επιτευμα.
Λεγεται οτι οι πυραμιδες ειναι ενεργιακοι συσωρευτες και οτι οι φαραω δεν ειναι κοινοι ανθρωποι.η λογικη σημερα απαντα.ενα κουφαρι χωρις ενεργια....ο σκοπος της πυραμιδας ηταν η συντηρηση αυτου του κουφαριου.τι ματαιοδοξια.....

καλημερα....Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 08:09:37  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
RMD,
Μιλάμε για θρησκεία. Και για την θρησκεία είσαι ικανός να κάνεις αφάνταστα πράγματα για μεγάλο χρονικό διάστημα... Φυσικά βέβαια, μετά από κάποια στιγμή, αυτό είναι γελοίο και σταματάει, όχι όμως ΑΦΟΥ πρώτα έχει ολοκληρωθεί η αρχική ιδέα...(Και έχει έρθει μεγάλος πόνος.)

Δεύτερον για τα αρχεία.
Η απάντηση είναι απλή: Το τέλος του παλαιού βασιλείου.
Επήλθε η καταστροφή της κοινωνίας, επήλθε η πείνα και ο αφανισμός. Πως;
Ας είναι καλά ο πλανήτης...

Ostria,
Δεν είναι μόνο τα παλάτια. Υπάρχουν και άλλα που δεν έχουμε βρει. Ίσως η μετατόπιση του Νείλου, ίσως κάποιο λάθος που κάνουμε στις ανασκαφές (μην ξεχνάμε το θεοκρατικό καθεστώς που υπήρχε τότε), μην ξεχνάμε την καταστροφή που επήλθε στο τέλος του παλαιού βασιλείου...
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 09:12:52  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητε OANNHSEA

Λες ....

"....Ήδη από την εποχή του βασιλειά σκορπιού είχαν ένα γραφειοκρατικό σύστημα που τους επέτρεπε όχι μόνο να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή την ικανότητα του βασιλείου σε τροφές αλλά και την πληθυσμιακή στάθμη. Άρα δεν τους ήταν δύσκολο όχι μόνο να επιστρατεύουν τους εργάτες αλλά και να τους καλούν ανα διαστήματα....."

Αυτος ο βασιλιας Σκορπιος βασιλεψε πριν τον Χεοπα ;(συγνωμη για την αγνοια αλλα μονο απο μια βλακωδη ταινια ειχα ακουσει για βασιλια Σκορπιο)

Αν ναι , δινεις αλλη μια επιβεβαιωση της συνηθειας των Αιγυπτιων να καταγραφουν τα ΠΑΝΤΑ .

Δεν σωθηκε λοιπον ουτε μια ΕΜΜΕΣΗ αναφορα που αφορουσε την ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ της εν λογω πυραμιδας ;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 10:07:39  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Ναι όντως,
Ήταν ένας από τους βασιλείς της άνω Αιγύπτου (πριν την ενοποίηση). Μένει μόνο να ταυτοποιηθεί με τα ονόματα που ξέρουμε και όχι με το παρατσούκλι του. (Καμία σχέση με την ταινία.) Έχουμε βρει ένα τάφο που σχετίζεται με αυτόν και δείγματα την πρώτης γραφής μέσα σε αυτόν. Το κακό είναι ότι ο συγκεκριμένος τάφος, μαζί με πολλούς άλλους της ίδιας περιόδου, έχει ανασκαφή (του διαόλου) στα τέλη του 18ου αιώνα και έχει πέσει στα χέρια τυμβορύχων.

Η καταγραφή όντως υπήρχε. Η καταστροφή που περίεγραψα ήταν που αφάνησε τα πάντα. Ουσιαστικά μετά την πτώση του παλαιού βασιλείου ακολούθησαν πολλά χρόνια ταραχών και το μέσο βασίλειο ήταν ουσιαστικά ΜΙΑ ΝΕΑ ΧΩΡΑ. Στην περίοδο των ταραχών καταστράφηκαν όλα όσα γωνρίζαμε. Αυτό είναι λογικό - βλέπεις η καταστροφή ήταν ολοκληρωτική. Το γιατί είναι απλό. ΛΟΙΜΟΣ. Τόση μεγάλη ξηρασία επί σειρά ετών που μέχρι και οι λίμνες που τροφοδοτούσε ο Νείλος ξεράθηκαν - κάποιες από αυτές δεν ξαναπήραν ποτέ νερό. Φαντάσου τώρα το πληθυσμιακό επίπεδο που έχτησε τις πυραμίδες και εξαρτιώταν ΑΜΕΣΑ από τον Νείλο να πέφτει σε πείνα.
Το είδαμε στην νήσο του Πάσχα - καταστροφή πολιτισμού.
Το έχουμε διαβάσει στις περιγραφές του 15 αιώνα μ.χ. στην Αίγυπτο.
3 χρόνια ανομβρίας και έφτασαν να τρώνε τα παιδιά τους.
Είχανε πάνω από 12 χρόνια ανομβρίας στο τέλος του παλαιού βασιλείου...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Ostria
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"


4324 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 10:42:46  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Ostria  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.

Οταν μιλάμε για "γραφειοκρατικό σύστημα" κατά την προϊστορική ή πρωτοιστορική εποχή, συνήθως εννοούμε ότι έχουν βρεθεί κάποιοι κατάλογοι- αρχεία που συνήθως σχετίζονται με την διακίνηση γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων προς την κεντρική εξουσία (κοινώς πόσα προιόντα έχουμε στις αποθήκες μας).
Τέτοιοι κατάλογοι έχουν βρεθεί σε ανασκαφές στις πόλεις της Σουμερίας, της Βαβυλωνίας, της Αιγύπτου, της Μινωικής Κρήτης, της Μυκηναϊκής Ελλάδας κλπ.
Είναι στοιχεία που δείχνουν ότι υπήρχε κάποια οργανωμένη δομή της κεντρικής εξουσίας. Δεν γνωρίζω αν έχουμε έστω και τέτοια στοιχεία από την προδυναστική Αίγυπτο (στην τελευταία περίοδο της οποίας τοποθετείται ο βασιλιάς Σκοπριός -γύρω στο 3000 πΧ-) πάντως τέτοια είναι τα στοιχεία που έχουμε από τις πρώτες δυναστείες του παλιού βασιλείου (δηλ μετά το 3000 πΧ).

Κάποια αρχεία ναών που έχουν ανασκαφεί, περιέχουν και διοικητικά στοιχεία, αλλά αυτά έρχονται από μεταγενέστερες εποχές και είναι ελάχιστα. Τα περισσότερα κείμενα που μας έχουν μείνει από τις πιό αρχαιότερες εποχές, έχουν κυρίως θρησκευτικό χαρακτήρα (μαζί με κάποια ιατρικά) τα οποία προφανώς διαφυλάχθηκαν επιμελώς λόγω του περιεχομένου τους ή μεταγράφηκαν επανηλημένως σε νεώτερες εποχές.
Ακόμα μας έμειναν κάποια νομοθετήματα (συγκεκριμένα όμως) και κάποιες αναφορές για την στρατιωτική οργάνωση (συνήθως σε σχέση με στρατιωτικές επιχειρήσεις).

Οπως λοιπόν δεν έχει βρεθεί κανένα (ή κανένα που να γνωρίζω) επίσημο έγγραφο για την κατασκευή παλατιών, ναών ή άλλων διοικητικών κτηρίων σε κανέναν αρχαίο πολιτισμό της προϊστορικής ή πρωτοιστορικής περιόδου, έτσι δεν έχει βρεθεί και για την κατασκευή των πυραμίδων της Αιγύπτου. Δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση.


quote:
μην ξεχνάμε την καταστροφή που επήλθε στο τέλος του παλαιού βασιλείου...

Οντως φαίνεται ότι στο τέλος του παλαιού βασιλείου είχαμε κάποιες κλιματολογικές αλλαγές (πιό ψυχρό κλίμα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε) οι οποίες οδήγησαν σε κοινωνική αναταραχή, εισβολές, και το κυριότερο ίσως, αλλαγές στην εξουσία. Η βασιλική εξουσία έχασε την δύναμή της (μαζί με την θεϊκή της υπόσταση) και η διοικητική εξουσία περιήλθε στα χέρια των τοπικών μοναρχών.

'We are either alone in the universe or we are not. Both ideas are overwhelming'
-Arthur C. Clarke-
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Dying_Incubus
Συντονιστής

Tuvalu
13482 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 11:20:25  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους Dying_Incubus  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Αγαπητέ RMD, από τα λίγα που γνωρίζω αλλά κι απ' ό,τι έψαξα ο Σκορπιός έχει διχάσει κατά κάποιον τρόπο τους ειδικούς καθώς άλλοι λένε πως ήταν ένα μυθικό πρόσωπο κι άλλοι πως αυτός ήταν ο Φαραώ Ναρμέρ, ο Φαραώ που ένωσε την Άνω με την Κάτω Αίγυπτο.
Ο σκορπιός ήταν το έμβλημα του και για αυτό το λόγο έγινε γνωστός ως Βασιλιάς Σκορπιός.

Ο Ναρμέρ εντάσσεται στην Ύστερη Προδυναστική περίοδο της Αιγύπτου (3100 π.Χ.) κι ήταν αρχικά βασιλιάς της Άνω Αιγύπτου όταν επικράτησε στην Κάτω κι ενοποίησε την χώρα.

Ο Χέοπας βασίλεψε από το 2528 έως το 2551 π.Χ. οπότε, αν η ταύτιση Ναρμέρ - Σκορπιού είναι αληθινή, είναι μεταγενέστερος.

Υ.Γ. Θυμάμαι τον Σκορπιό στην ταινία που λες.
Λογικά θα είναι "Η Μούμια" ενώ γυρίστηκε και ταινία αποκλειστικά για τον Σκορπιό.
Το καλό είναι οτι με αφορμή την ταινία αυτή είχα ψάξει για τον Σκορπιό για να δω αν υπήρξε πράγματι...
Χεχε!


In anticipation of my resurrection...

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Sagaviper
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Cyprus
733 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 20:12:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

«EL KULA Pyramid near El Kab in the Aswan Province, Egypt. Unnamed pyramid dating to the Third Dynasty (2780 - 2680 B.C.) Base Length: 61' square (Fakhry). Height: 30.8 feet. Medium: Stone.»

H πιο πάνω πυραμίδα κτίστηκε έτσι, δεν διαλύθηκε λόγω καιρικών συνθηκών κλπ. Τώρα γιατί να κτίσουν οι αρχαίοι ένα κτίριο που δεν έχει κύριες εισόδους, εξόδους, τάφους, σαρκοφάγους στο εσωτερικό, και ούτε μια μούμια μέσα;

Κάπου αλλού θα πρέπει να κοιτάξουμε και αυτό νομίζω είναι στις διαστάσεις, ακριβής τοποθεσία κτιριών, συμπτώσεις διάφορων μνημείων με εσκεμμένα τοποθετημένες πέτρες σε ορισμένους σχηματισμούς, ποσότητες κ.α. Οι αρχαίοι ήταν πολύ έξυπνοι Ηomo Sapiens sapiens δεν χρειάζονταν outside influence για να μας δέιξουν τη δύναμη τους και τη γνώση τους, άλλωστε έχουμε τον ίδιο εγκέφαλο βιολογικά.

«ηταν πολη?
ηταν αστρονομικο ιερο?
ηταν καστρο?
»

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν πολλά ανεξήγητα κτίρια, τοποθετημένα και κατασκευασμένα με πολύ περίεργες συμπτώσεις ρε Jonniebg. Ο Carl Munck νομίζω πετυχαίνει πολλά παραπάνω από άλλους στην σωστή αποκωδικοποίηση των διάφορων κτιρίων κλπ. Εξηγά πολλά ανεξήγητα και συμπτώσεις με επιστημονικούς τρόπους και με αποδείξεις. Πάντως άν βρίσκαμε κάποιο τόσο κάλο να μας αποκωδικοποιούσε το Δίσκο της Φαιστού* θα ήταν 'ωραία'.

«Carl Munck has created the science of "archaeocryptograpy" — a study of the underlying mathematical order beneath the proportions, size, and placement of the world's Sacred Sites.»

«Someone back there had it all; maps of enviable accuracy, a complete knowledge of every inch of our planet, a thorough understanding of mathematics and, yes, even calculators and computers we take for granted today - because without such tools, they could never have put it all together. Why do I say that? Because the U.S. Geological Survey advises me that they have the only computer in the United States which is programmed to calculate accurate distances between widely separated points anywhere on the planet - which means - that before the ancients could have marked out the pyramid grid system, they required a computer of the same caliber!!» Carl Munck


*Η καλύτερη που έχω υπόψη μου είναι του Καλογεράκη εγώ.

‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
RMD
Μέλος 1ης Βαθμίδας


55 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 22:09:31  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους RMD  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)

Κατ αρχην να ευχαριστησω ολους οσους κανατε τον κοπο να μου απαντησετε .

Τωρα συνεχιζοντας ....

Ο προηγουμενος του Χεοπος , φαραω Σκορπιος ειχε αναπτυξει γραφειοκρατικο συστημα και αυτο το γνωριζουμε γιατι προφανως ανακαλυφθηκαν σχετικα κειμενα .

Αυτος ο β. Σκορπιος εχει επιβεβαιωμενες κατασκευες αναλογου μεγεθους με αυτες που συναντουμε παντου στην Αιγυπτο ;; Αν ναι [1], στα γραφειοκρατικα κειμενα θα υπαρχουν σχετικες αμεσες η εμμεσες αναφορες .
Αν οχι[2]δηλαδη δεν εχουμε κατασκευες μεγαλου μεγεθους , εχουμε ενα "κρατουμενο" , μην το ξεχασετε .

Αν καταλαβα καλα η Μ.Πυραμιδα ειναι η πρωτη πυραμιδα . Ετσι ;
Αν ναι [Α] τοτε εχουμε ενα ασυλληπτο εργο και καμια αναφορα ΑΜΕΣΗ η ΕΜΜΕΣΗ ;;;; (παραξενο δεν ειναι;; )
Αν οχι [Β] παλι ειναι παραξενο γιατι ειναι πολυ μεγαλο "αλμα" μεγεθους σε σχεση με τις οποιες αλλες .

Αν ομως θυμηθουμε το [2]"κρατουμενο" και αν ισχυει το [Α] τοτε υπαρχει ....προβλημα !!
Δηλαδη αν πριν τον Χεοπα δεν εχουμε κατασκευες μεγαλου μεγεθους , εχουμε ομως οργανωμενη γραφειοκρατια και ο επομενος φαραω κατασκευαζει την ΠΡΩΤΗ πυραμιδα που τυγχανει να ειναι με διαφορα η μεγαλυτερη και καλυτερη τοτε , χωρις ΚΑΜΙΑ αναφορα ......τοτε


τοτε μηπως απλα υπηρχε και την υιοθετησαν ;;; μηπως γι αυτο δεν υπαρχουν αναφορες ;; Αν υπηρχε απο τοτε που "θυμουνταν" τους εαυτους τους γιατι να καταγραψουν κατι το οποιο δεν κατασκευασαν ;
Μηπως απετελεσε η υπαρξη της εμπνευση για ολες τις αλλες πυραμιδες που κατασκευαστηκαν τοσο στην Αιγυπτο οσο και στον υπολοιπο κοσμο ;;

Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι την εφτιαξαν εξωγηινοι , ουτε γιγαντιες σαυρες , ουτε ο Λιακοπουλος !!
Σημαινει οτι αγνοουμε πολλα ....


Edited by - RMD on 23/02/2007 22:13:49Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

gigenis
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2759 Μηνύματα
Απεστάλη: 23/02/2007, 22:24:35  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους gigenis  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Ο προηγουμενος του Χεοπος , φαραω Σκορπιος ειχε αναπτυξει γραφειοκρατικο συστημα και αυτο το γνωριζουμε γιατι προφανως ανακαλυφθηκαν σχετικα κειμενα .

Αυτος ο β. Σκορπιος εχει επιβεβαιωμενες κατασκευες αναλογου μεγεθους με αυτες που συναντουμε παντου στην Αιγυπτο ;; Αν ναι [1], στα γραφειοκρατικα κειμενα θα υπαρχουν σχετικες αμεσες η εμμεσες αναφορες .


το οτι βρεθηκαν καποιακειμεναπου μαςδειχνουν οτι την εποχη του σκορπιου ειχαν αναπτυξει γραφειοκρατικο συστημα δεν συμαινει οτι βρηκαν ολα τα κειμενα αρα το αν υπαρχει η οχι αναφορα σε κατασκευες δεν σημαινει οτι υπηρχαν η οχι αυτες οι κατασκευες

quote:
τοτε μηπως απλα υπηρχε και την υιοθετησαν ;;; μηπως γι αυτο δεν υπαρχουν αναφορες ;; Αν υπηρχε απο τοτε που "θυμουνταν" τους εαυτους τους γιατι να καταγραψουν κατι το οποιο δεν κατασκευασαν ;
Μηπως απετελεσε η υπαρξη της εμπνευση για ολες τις αλλες πυραμιδες που κατασκευαστηκαν τοσο στην Αιγυπτο οσο και στον υπολοιπο κοσμο ;;

αν την ειχαν βρει θα την ειχαν ενσωματωσει στους μυθους τους


υπαρχουν πυραμιδες που ειναι παλαιοτερες απο την μεγαλη πυραμιδα αρα δεν ηταν αυτη η πηγη εμπνευσης για ολες τις αλλες

quote:
Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι την εφτιαξαν εξωγηινοι , ουτε γιγαντιες σαυρες , ουτε ο Λιακοπουλος !!
Σημαινει οτι αγνοουμε πολλα ....


αυτο ειναι αληθεια

Κανεις δεν εμαθε σκοποβολη πυροβωλοντας το κεφαλι τουΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

OANNHSEA
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
1892 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2007, 07:52:53  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους OANNHSEA  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
RMD,
Αυτό που βρίκαμε στον τάφο του σκορπιού ήταν ένα σύστημα καταγραφής ανθρώπων και παραγωγής και όχι κτιρίων.
Χρειάζονταν να ξέρουν τι παράγουν και από πόσους ανθρώπους (όπως περίπου στην Μεσοποταμία).

Τώρα για την πυραμίδα.
Πόσες φορές θα το αναφέρουμε ότι δεν ήταν η πρώτη...

Sagaviper,
H πυραμίδα που αναφέρεις δεν είναι η μοναδική που ΔΕΝ είναι χτισμένη σαν τάφος αλλά σαν κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλές ακόμη στην αρχαία Αίγυπτο.

Το clu του πρωινού.
Ποιός από εσάς μπορεί να βρει και να βάλει φωτογραφία των πρώτων θυσιαστηρίων των πρώτων δυναστειών;;;Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Sagaviper
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Cyprus
733 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2007, 19:08:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
«H πυραμίδα που αναφέρεις δεν είναι η μοναδική που ΔΕΝ είναι χτισμένη σαν τάφος αλλά σαν κάτι άλλο. Υπάρχουν πολλές ακόμη στην αρχαία Αίγυπτο.»

Το γνωρίζω φίλε OANNHSEA ότι δεν είναι η μοναδική και ότι αυτές δεν είναι χτισμένες για τάφους. Το ότι ανάφερα ένα συγκεκριμένο κτίριο είναι για να προσπαθήσουμε να το εξηγήσουμε χωρίς να γενικολογούμε επειδή το καθένα είναι διαφορετικό από τα άλλα και δεν θα φτάσουμε πουθενά αν δεν δώσουμε προσοχή σε λεπτομέρειες ειδικά όταν έχουμε να κάνουμε με αρχαία μαθηματικά που τα βρίσκω πολυ έξυπνα και πολύ διαφορετικά από τα δικά μας(ως εκεί που καταλαμβαίνω).

Αλλωστε αν δεν κατανοήσουμε πως σκέφτονταν πως θα απαντήσουμε στην ερώτηση «Εξωγήινοι ή μήπως ένας πολύ πιο ανεπτυγμένος γήινος πολιτισμός;»

Είπαμε ρε Ostria όχι μόνο η Αμαλία να κλείνει θέματα. Πάντως αν κάνεις το θέμα με τη ζωή στον Αρη θα κλείσει πολύ σύντομα σε αντίθεση με αυτό εδώ που το βλέπω αιωνόβιο.


‘Read not to contradict and confute, nor to believe and take for granted, but to weigh and consider.’
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ
Μέλος 2ης Βαθμίδας


283 Μηνύματα
Απεστάλη: 24/02/2007, 23:53:44  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους ΟΚΤΙΝΟΜΟΣ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι από σας θεωρούν την βαθμιδωτή πυραμίδα ως υποδεέστερης αξίας κτίσμα. Έχετε δει τον δρόμο με τις κόμπρες που οδηγεί σε αυτή;

Για σύγκριση δείτε τη μεγάλη πυραμίδα:

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

stanfromgreece
Πλήρες Μέλος

Greece
1043 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2007, 17:40:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
Φίλοι μου,γειά σας για άλλη μια φορά...
Διαβάζω το αυτό το θέμα αρκετό καιρό και μπορώ να πώ ότι είναι αρκετά ενδιαφέρον.Τον τελευταίο καιρό βέβαια έχετε αναλωθεί αρκετά στο κομμάτι της αρχαίας Αιγύπτου... εγώ θα σας γυρίσω πάλι λίγο προς Ελλάδα μεριά.
Πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου ένα βιβλίο. Ο τίτλος του είναι " Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟΝ ΟΜΗΡΟ".Και συγραφέας του είναι ο Κος Στέφανος Παϊπέτης,καθηγητής της Μηχανικής του τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών του πανεπιστημίου της Πάτρας.Είναι Μηχανολόγος και Μηχανικός του Ε.Μ.Πολυτεχνείου,Μηχανολόγος Μηχανικός του Imperial College του Λονδίνου και Διδάκτορ του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Θέλω να πιστεύω πως είναι πολύ αξιόλογος σαν άτομο, και σίγουρα οι γνώσεις του έχουν να προσφέρουν πάρα πολλά πάνω στο θέμα μας. Στο βιβλίο του αυτό, παρουσιάζεται το αρχαίο κείμενο από τα έπη του Ομήρου,και δίπλα ακριβώς μία μετάφραση στην Νέα Ελληνική για να είναι πιο κατανοητό το κείμενο. Αμα πάρουμε λοιπόν κάποια κομμάτια από τον Ομηρο και τα μεταφράσουμε, βλέπουμε να παρουσιάζονται στα μάτια μας πολλά θαυμαστά πράγματα, όπως αυτόματα συστήματα ναυσιπλοϊας,η υπερτεχνολογία της Ασπίδας του Αχιλλέα,ρομπότ που χρησιμοποιούσε ο Ηφαιστος,αυτοκινούμενοι τρίποδες,αυτόματοι φυσητήρες και άλλα πολλά!
Διαβάζοντας λοιπόν καποιος όλα αυτά σίγουρα θα πιστέψει πως κάτι υπήρχε εκείνη την εποχή!
Προσοχή όμως... όλο το ζουμί βρίσκεται στο κεφάλαιο "ΕΠΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ", στον επίλογο δηλαδή... εκεί γράφει λοιπόν ο συγγραφέας:

"Στα Ομηρικά έπη βρίσκεται πλήθος αναφορών σε κατασκευές και διατάξεις που παραπέμπουν σε προηγμένη τεχνολογία με την σύγχρονη έννοια του όρου.
Αναπόφευκτα το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον μια τέτοια τεχνολογία πράγματι υπήρξε ή απλώς πρόκειται για ποιητικές συλλήψεις άσχετες με την πραγματικότητα της εποχής.
Ο πειρασμός της εύκολης αποδοχής της πρώτης περίπτωσης μπορεί να οδηγήσει σε συμπεράσματα εν πολλοίς άσχετα προς την επιστημονική δεοντολογία και κάθε τέτοια έρευνα να εκφυλιστεί σε αφηγήματα επιστημονικής ή μή φαντασίας...

...Η θερμική ενέργεια,δηλαδή η φωτιά, και οι συναφείς χρήσεις της,ήταν γνωστή στον άνθρωπο από την πρώιμη λίθινη εποχή.Από την άλλη μεριά η μηχανική ενέργεια ήταν διαθέσιμη από την χρήση εξημερωμένων ζώων σε γεωργικές εργασίες,σε μεταφορές κτλ και επίσης από τους δούλους.Καμία από τις 2 αυτές πηγές ενέργειας δεν ήταν κατάλληλη για να παραχθεί υψηλή ισχύς.Ομως η υψηλή ισχύς είναι απαραίτητη προυπόθεση για την ανάπτυξη της σύγχρονης τεχνολογίας...

...Πουθενά στα Ομηρικά έπη δεν αναφέρεται έμμεσα ή άμεσα η ύπαρξη κινητήριων μηχανών.Επομένως δεν μπορούμε να ισχυρισθούμε πως οι αναφερόμενοι αυτοματισμοί και οι διατάξεις της τεχνητής νοημοσύνης πράγματι υπήρχαν.Εξάλλου ούτε αρχαιολογικά ευρήματα προς την κατεύθυνση αυτή έχουν μέχρι σήμερα εντοπισθεί...

...Σε οτι αφορά όμως την κατασκευαστική τεχνολογία,μπορούμε να ισχυρισθούμε όχι μόνο ότι υπήρχε εξαιρετικά προηγμένη γνώση,αλλά και οτι με την χρήση της περιορισμένης ισχύος που πρόσφερε η δθαθέσιμη θερμική ενέργεια και η χειρονακτική μηχανική ενέργεια,οι παραγόμενες εφαρμογές ήταν πραγματικά θαυμαστές..."


Παράθεσα λοιπόν μερικά αποσπάσματα από τον επίλογο, καθώς δεν θα ήταν δυνατόν να τον μεταφέρω όλον εδώ...
Ελπίζω να βοήθησα και εγώ με την σειρά μου λίγο στο θέμα μας!
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

bob_cat
Μέλος 1ης Βαθμίδας


128 Μηνύματα
Απεστάλη: 26/02/2007, 19:13:08  Εμφάνιση Προφίλ  Επισκεφθείτε την Προσωπική Σελίδα του Μέλους bob_cat  Απάντηση με Παραπομπή (Quote)
quote:
Αναπόφευκτα το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσον μια τέτοια τεχνολογία πράγματι υπήρξε ή απλώς πρόκειται για ποιητικές συλλήψεις άσχετες με την πραγματικότητα της εποχής.

Σε σύγχρονες κινηματογραφικές ταινίες επιστημονικής φαντασίας παρατηρούμε φαινόμενα αδιανόητα για την ανθρώπινη φαντασία, ακόμα και απο την τελειότερη μορφή της σημερινής επιστήμης. Οι ποιητικές συλλήψεις εκείνης της εποχής δείχνουν υψηλότατων μεγεθών, άνθρωποι που πετάνε μπορεί κάλλιστα να είναι μιά φαντασίωση της εποχής παρόμοια με αυτή της εξαύλωσης του ανθρώπου που βλέπουμε σήμερα σε ταινίες φαινόμενο που δέν μπορεί να εξηγηθεί με κανέναν τρόπο απο την επιστήμη.
Το φαινόμενο να υπήρχε κάποια μορφή τεχνολογίας εκείνη την εποχή δέν αποκλείεται, αλλά δέν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτό απο την στιγμή που δέν υπάρχει κανένα αποδεικτικό εύρημα. Μόνο τα αρχαιολογικά ευρήματα αυτής της μορφής ανύπαρκτα ώς σήμερα μπορούν να μας δώσουν βάση να προσανατολιστούμε σε αυτή την κατεύθυνση τίποτε άλλο.
Μέχρι να γίνει αυτό η επιστημονική κοινότητα έχει κάθε λόγο να τα κατατάξει στον τομέα της φαντασίας.


Αεί ο Θεός γεωμετρείΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 18 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18
 
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο Θέμα
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.234375
Maintained by Digital Alchemy