ESOTERICA.gr Forums !

ESOTERICA.gr Forums !
Κεντρική Σελίδα | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα Μέλους:
Password:
Επιλογή Γλώσσας
Φύλαξη Password
Ξεχάσατε τον Κωδικό;
 Όλα τα Forums
 .-= ΜΥΘΟΣ & ΘΡΗΣΚΕΙΑ =-.
 Το κείμενο με το μήνυμα από την Πανορθόδοξη Σύνοδο στην Κρήτη
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Σελίδα: 
από 23
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 02:27:21  Εμφάνιση Προφίλ
Θα έρθω κι εγώ στο δικαστήριο και θα υπερασπισθώ τις θέσεις του ηλίθιου, επειδή έτσι πρέπει να κάνω, αφού πλέον είναι νόμος του Κράτους.

πρέπει να σέβομαι και να υπερασπίζομαι κάθε παπαριά, χάριν της ομαλής διεξαγωγής της χειραφέτησης του κόσμους.

Ο κάθε Vasilis έχει ίσα δικαιώματα με τον κάθε έναν από εμάς.
Το 95% έχει την...υπεροπλία!!!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
_________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα
05/08/201
_________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 02:36:06  Εμφάνιση Προφίλ
Μεταξύ μας τώρα, αυτό θα είχε πραγματικά γούστο. Παρακαλούμε τον Vassilis_1, να κάνει επιτέλους την μήνυση. Αμόρφωτος φανατικός και γελοίος Καραγκιόζης είναι, κάθε δίκιο θα έχει*.

*Στην κατάθεση της μήνυσης. Μετά, θα γίνει το πανηγύρι της αλεπούς. Live Streaming θα γίνει η δίκη.

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
_________________________
Εγινε επέμβαση στο μήνυμα
05/08/201
_________________________

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 02:48:52  Εμφάνιση Προφίλ
Vassilis_1

Στο μεταξύ, πες μας και το ονοματάκι σου. Για το γούστο, την αντιδικία και τη δίκη. Μάρτυρας γουστάρεις? Σεβαστό. Με nick name?

Βρε Μπιλάκο, φαντάζεσαι ορθόδοξο εορτολόγιοα με Vassilis_1? Και η βιογραφία? Αυτά τα πηγαίνετε πακέτο. Τί θα γράφει ακροβώς? 25.000 τρολλαρίσματα σε fora?

Εκτός κι αλλάξατε δόγμα, στυλ Ιντερνετικός Ορθόδοξος.Πόση μαλακία πλέον...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.
_________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα
05/08/201
_________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 04:05:38  Εμφάνιση Προφίλ
Προφανώς κύριοι δεν γνωρίζεται το νόμο και παρερμηνεύεται πράγματα.

Οσο για τις επιθέσεις, με χαρακτηρισμούς, επι προσωπικού,
θα γίνουν οι απαραίτητες "διορθώσεις".


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 08:22:37  Εμφάνιση Προφίλ
Βρε aitherovamon, ειλικρινά πες μου τώρα: πως το βλέπεις αυτό το πράγμα; Ένα χιμπατζή να έβαζα να πληκτρολογούσε τόσο διάστημα όσο σπατάλησε ο Βασίλης για να αραδιάζει όλα αυτά τα ευφυολογήματα σε όλο το Ελληνικό ίντερνετ, υπάρχει περίπτωση να είχε βγει από τύχη κάτι καλύτερο.
Για ποια "επίθεση επί προσωπικού" μιλάς; Εδώ γίνεται συστηματική κατάχρηση του χώρου φιλοξενίας με συνεχείς επαναλήψεις ανοησιών, που έχω καταλήξει ότι γίνονται και σκοπίμως, με σκοπό να εκνευρίζουν τους διαφωνούντες, να παρεκτρέπονται και να τιμωρούνται με ποινές. Όπως απομάκρυνση και διαγραφές, και ο χρήστης αυτός να έχει την ψευδαίσθηση ότι κέρδισε κάποια μάχη με τους φανταστικούς αντιπάλους, αυτούς που αντιμάχονται το υποτιθέμενο ορθόδοξο δόγμα που διακηρύσσει.

Στην αρχή του άρθρου ο Ελάχιστος δημοσίευσε τις ανακοινώσεις της συνόδου της Ελληνικής εκκλησίας. Όπως και να το κάνουμε, εκκλησία είναι, φορέας δόγματος, αναχρονιστική και συντηρητική by default. Αλλά κάπου εκεί ανάμεσα πετάει και το παρακάτω:

Ως προς το θέμα των σχέσεων της χριστιανικής πίστεως και των θετικών επιστημών, η Ορθόδοξος Εκκλησία αποφεύγει την κηδεμονία της επιστημονικής αναζητήσεως και δεν λαμβάνει θέση πάνω σε κάθε επιστημονικό ερώτημα. Ευχαριστεί τον Θεό που δωρίζει στους επιστήμονες το χάρισμα να αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της θείας Δημιουργίας. Η σύγχρονη ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Προσφέρει σημαντικές ευεργεσίες όπως είναι η διευκόλυνση του καθημερινού βίου, η αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, η ευχερέστερη επικοινωνία των ανθρώπων, η έρευνα του διαστήματος κ.λπ. Παρ΄όλα αυτά, έχει και ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις, όπως είναι η χειραγώγηση της ελευθερίας, η σταδιακή απώλεια πολυτίμων παραδόσεων, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αμφισβήτηση των ηθικών αξιών. Η επιστημονική γνώση, όσο κι αν εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, δεν κινητοποιεί την βούληση του ανθρώπου, ούτε δίνει απάντηση στα σοβαρά ηθικά και υπαρξιακά προβλήματα, στην αναζήτηση για το νόημα της ζωής και του κόσμου. Αυτά απαιτούν πνευματική προσέγγιση, την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία επιχειρεί με την Βιοηθική που βασίζεται στην χριστιανική ηθική και στην πατερική διδασκαλία. Ταυτόχρονα με τον σεβασμό της ελευθερίας της επιστημονικής έρευνας η Ορθόδοξος Εκκλησία επισημαίνει τους κινδύνους, οι οποίοι υποκρύπτονται σε ορισμένα επιστημονικά επιτεύγματα και τονίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τον θείο του προορισμό.

Κι έρχεται μετά το troll αυτό, που στοχεύει να καταστρέψει και αυτό το νήμα συζήτησης με τον οχετό των ασυναρτησιών του, και μιλάει για την "κοσμογονική θέση της εκκλησίας" και σέρνει για ακόμα μια φορά τις παρανοϊκές αποδείξεις μαζί του. Λοιπόν, σε ρωτάω. Κι εσένα και όλη την ομάδα πίσω από το esoterica. Για μένα τίθεται θέμα ηθικής τάξης: Το ότι αφήνετε αυτή τη περίπτωση να κυκλοφορεί εδώ μέσα και να δρα με αυτόν το τρόπο, προσβάλει όλους τους υπόλοιπους χρήστες. Είναι θέμα ... "άποψης" ας πούμε για εσάς; Είναι θέμα μιας συγκεκριμένης οπτικής γωνίας από τους ιδιοκτήτες της σελίδας; Τι ακριβώς συμβαίνει; Υπάρχει κάτι άλλο που αγνοώ; Άμα είναι κάτι που δεν μπορώ να φανταστώ, σε παρακαλώ πολύ διαφώτισε μας.

Να το θέσω λίγο πιο πολιτικά ορθά, όπως το βλέπω εγώ, δεν νομίζω ότι εξουσιοδότησε καμιά ελληνική ορθόδοξη εκκλησία αυτό το troll να βγαίνει και να εξαπολύει αυτό το παρανοϊκό βιβλιστικό κήρυγμα, ούτε να το παίζει εκπρόσωπος, ούτε να καπηλεύεται την οποιοδήποτε χριστιανική ταυτότητα. Γιατί αν ήμουν χριστιανός και είχα επιπλέον στενή σχέση με την εκκλησία, θα σου έλεγα πως με προσβάλει πολύ περισσότερο η στάση αυτού του ανθρώπου, παρά ο οποιοσδήποτε άθεος, αγνωστικιστής ή ετερόδοξος κυκλοφορεί εδώ μέσα, ακόμα κι αν έβγαινε και με έβριζε συστηματικά. Αυτός ο τύπος στην ουσία δυσφημεί τον χριστιανισμό, συσχετίζοντας έναν ενδεχόμενο χριστιανό αναζητητή με κάποιο παράφρονα απολογητή του διαδικτύου που γεμίζει με ασυναρτησίες τα φόρουμ. Κάτι τέτοιο θέλετε μήπως; Να πλήττεται εμμέσως το προφίλ αυτών των ανθρώπων; Μήπως είναι καλύτερο να τους απευθύνουμε το λόγο να εκφραστούν αυτοί, αν συμφωνούμε με όλα αυτά που γράφει ο Βασίλης ή αν τους αρέσει αυτό που γίνεται εδώ μέσα;


Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 13:53:49  Εμφάνιση Προφίλ
Επιθυμώ διακαώς, επί του θέματος που ανέπτυξε ο Heretic, να τοποθετηθεί ο ίδιος ο Admin, ώστε να μας δώσει το βήμα, να αντιπαρατεθούμε σε διάλογο επί ίσοις όροις.

Εφυής με εφυή και όχι εφυής προς βλάκα.
Οφείλουμε να αναλύσουμε επαρκώς και δια παντός, τα δικαιώματα του έξυπνου και τα αντίστοιχα του βλάκα, τα οποία εξ' ορισμού δεν εξισώνονται.

Και φυσικά, σε μια τέτοια συζήτηση, δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τα οποία δεν έχουν "πρακτική" εφαρμογή, σε μια υλικώς και νοητικώς ταξική κοινωνία.

Γιάννη, χαίρομαι που έθιξες το θέμα στην...ρίζα του.

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.
_________________________
Η "επιθυμία" απορρίπτεται
ως άκρως ρατσιστική
_________________________

Ο λογαριασμός ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ απενεργοποιείται χρονικά για δυο (2) ημέρες Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 14:45:21  Εμφάνιση Προφίλ
Ξέρεις Μάριε, κάτι πρέπει να βγει τελικά από αυτή την ιστορία. Κάποιο αποτέλεσμα, κάποιο εξαγόμενο τέλος πάντων. Ωραία περάσαμε δεν λέω, ο Βασίλης (νομίζει πως) μας δούλεψε επί χρόνια, αραδιάζοντας ^n το θεόπνευστο αυτό κατεβατό, εμείς -δεν λέω- όλο βραβεύσεις και αριστεία, Ολυμπιονίκης εχρίσθη. Οπότε; Τι κάνουμε από δω και πέρα εννοώ; Έτσι θα πάει η δουλειά;

Γιατί αν κάνει κάποιος τον κόπο να ρίξει μια ματιά σε όλους αυτούς τους συνδέσμους, είναι καμιά 20 φόρουμ χοντρικά, θα διαπιστώσει ένα και μόνο πράγμα: Δεν βρέθηκε ένας χριστιανός (κυριολεκτικά) να του πει "μπράβο ρε φίλε, καλά τα λες". Λογικός χριστιανός εννοώ, όχι κανένα άλλο συνάδελφο τρολ που ψάχνει για αποκούμπι. Οπότε, την όποια "άποψη" του, την μετέδωσε 1,2,3,...n, και παραγοντικό αν θέλεις. Πόσες φορές πρέπει ακόμα να την παπαγαλίσει; Αυτό θέλετε να είναι το esoterica; Ένας ζωολογικός κήπος;

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 15:07:31  Εμφάνιση Προφίλ
Και επίσης, δημοσιογραφική τροφή για συζήτηση πάνω σε μια... πολιτική προέκταση που μπορεί να είχε η σύνοδος:

Η κίνηση ματ του Βαρθολομαίου στη μάχη της Μόσχας για το «δακτυλίδι» της Ορθοδοξίας

Πανορθόδοξη 2016: Κραυγή αγωνίας για τρομοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 16:38:10  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Heretic:
Αυτός ο τύπος στην ουσία δυσφημεί τον χριστιανισμό


Αγαπητέ Ιωάννη, τις βάσει της Αγίας Γραφής αναμφισβήτητες (http://www.esoterica.gr/forums/topic.asp?ARCHIVE=&whichpage=32&TOPIC_ID=12133 σχόλιο 20/05/2016, 18:47:56) κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τις αποδέχεται, και, το ακραιφνές μέλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κωστώφ, Φυσικός. Ιδού: http://www.truthtarget.gr/books/66-do-not-throw.html

Όπως λοιπόν, λόγω της αποδοχής του αυτής, ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννης Κωστώφ, Φυσικός, διαφημίζει την Ορθόδοξη Εκκλησία, το ίδιο συμβαίνει και με εμένα. Λόγω της αποδοχής μου, των βάσει της Αγίας Γραφής αναμφισβήτητων κοσμογονικών θέσεων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, διαφημίζω την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Έχεις εσύ, ή οποιοσδήποτε άλλος, τη δυνατότητα να αμφισβητήσετε τις κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας; Εμπρός λοιπόν καταθέστε την επιχειρηματολογίας σας.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 16:40:01  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

AitheroVamon:

Οσο για τις επιθέσεις, με χαρακτηρισμούς, επι προσωπικού,
θα γίνουν οι απαραίτητες "διορθώσεις".Περιμένω να δω τις "διορθώσεις" αγαπητέ AitheroVamon.

Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 04/08/2016, 22:29:48  Εμφάνιση Προφίλ
6) Σοφία δε και επιστήμη θέλουσιν είσθαι η στερέωσις των καιρών σου και η σωτήριος δύναμις· ο φόβος του Κυρίου, αυτός είναι ο θησαυρός αυτού.
Ησαίας(χόρευε)
κεφ:33

Επίσης:
"Στο θέμα της δημιουργίας του κόσμου, ο Μέγας Βασίλειος (Εις την Εξαήμερον, Ομιλία Β΄, 3, P.G. 29, 33 [ολόκληρο εδώ]) θεωρεί ότι η Γένεση όχι μόνον δεν περιγράφει λεπτομερώς τη δημιουργία, αλλά και λειτουργεί ως προτροπή για επιστημονική (κατά την εποχή του, φιλοσοφική) έρευνα:

«Ειπών, Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην, πολλά απεσιώπησεν, ύδωρ, αέρα, πυρ, τα εκ τούτων απογεννώμενα πάθη× … παρέλιπε δε η ιστορία, τον ημέτερον νουν γυμνάζουσα προς εντρέχειαν, εξ ολίγων αφορμών παρεχομένη επιλογίζεσθαι τα λειπόμενα» (γράφοντας
“Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό και τη γη”, πολλά αποσιώπησε, το νερό, τον αέρα, τη φωτιά [τα στοιχεία της φύσεως κατά τους αρχαίους] και τις ενώσεις που προέρχονται απ’ αυτά…· τα παρέλειψε δε η διήγηση, για να γυμνάσει το δικό μας νου, κάνοντάς μας από μικρές αφορμές να ανακαλύψουμε τα υπόλοιπα).

Το βιβλίο λοιπόν της Γένεσης δεν είναι βιβλίο κοσμολογίας ούτε βιολογίας. Δε θέλει να δώσει γνώση του πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος, αλλά να θέσει κάποιες θεολογικές αρχές, με βάση τις οποίες προτείνει την κατανόηση του κόσμου, του ανθρώπου και της σχέσης ανθρώπου-κόσμου και ανθρώπου-Θεού. Τέτοιες αρχές είναι π.χ. ότι δεν υπάρχουν πολλοί θεοί, αλλά ένας, ότι τα άστρα, η γη, τα ζώα, τα δέντρα κ.τ.λ. δεν είναι θεοί, αλλά δημιουργήματα, ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε κατ’ εικόνα Θεού, ως κωρωνίδα της κτίσεως, ότι ξεκίνησε από μια ζωή γνώσης του Θεού και σχέσης μ’ Αυτόν, αλλά κατόπιν Τον αποστράφηκε με ολέθριες συνέπειες, κ.τ.λ....

...Όλες οι εντολές του Θεού προς τον άνθρωπο και ο αγώνας του ανθρώπου για την τήρησή τους αποσκοπεί όχι σε κάποια «υπηρεσία προς το Θεό», αλλά στην κάθαρση της καρδιάς του ανθρώπου από τα πάθη και στην ύψιστη τιμή της ένωσής του με το Θεό, αφού ο Χριστός ήδη ανύψωσε την ανθρώπινη φύση με την ανάληψή Του και «την κάθισε στα δεξιά του Θεού»."

(copy paste http://o-nekros.blogspot.gr/2010/11/blog-post_4513.html)

υγ.
"Εἰπώθηκε ὅμως, ὅτι στὴν Ἀνατολὴ ἡ ἀντίθεση πίστης - ἐπιστήμης εἶναι ψευδοπρόβλημα. Γιατί; Διότι ἡ γνωσιολογία στὴν Ἀνατολὴ προσδιορίζεται ἀπὸ τὸ γνωριζόμενο «ἀντικείμενο», τὸ ὁποῖο εἶναι διπλό: ἄχτιστο καὶ κτιστό. Ἄκτιστο εἶναι (μόνο) ὁ Τριαδικὸς Θεός, τοῦ ὁποίου ἡ τριαδικότητα δὲν ὁρίζεται μεταφυσικά, ἀλλὰ γνωρίζεται ἐμπειρικά. Κτιστὸ εἶναι τὸ σύμπαν (ἢ τὰ «σύμπαντα»), στὸ ὁποῖο πραγματώνεται ἡ ὕπαρξή μας. Πίστη εἶναι ἡ γνώση τοῦ ἀκτίστου καὶ ἐπιστήμη εἶναι ἡ γνώση τοῦ κτιστοῦ. Πρόκειται, συνεπῶς, γιὰ δυὸ διαφορετικὲς γνώσεις, κάθε μία ἀπὸ τὶς ὁποίες ἔχει τὴ μέθοδο καὶ τὸ ὄργανό της."
http://users.uoa.gr/~nektar/orthodoxy/tributes/gewrgios_metallhnos/faith_and_science_greek.htm

δηλαδή αυτό ισχύει:
"Ως προς το θέμα των σχέσεων της χριστιανικής πίστεως και των θετικών επιστημών, η Ορθόδοξος Εκκλησία αποφεύγει την κηδεμονία της επιστημονικής αναζητήσεως και δεν λαμβάνει θέση πάνω σε κάθε επιστημονικό ερώτημα. Ευχαριστεί τον Θεό που δωρίζει στους επιστήμονες το χάρισμα να αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές της θείας Δημιουργίας. Η σύγχρονη ανάπτυξη των θετικών επιστημών και της τεχνολογίας επιφέρει ριζικές αλλαγές στη ζωή μας. Προσφέρει σημαντικές ευεργεσίες όπως είναι η διευκόλυνση του καθημερινού βίου, η αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, η ευχερέστερη επικοινωνία των ανθρώπων, η έρευνα του διαστήματος κ.λπ. Παρ΄όλα αυτά, έχει και ποικίλες αρνητικές επιπτώσεις, όπως είναι η χειραγώγηση της ελευθερίας, η σταδιακή απώλεια πολυτίμων παραδόσεων, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η αμφισβήτηση των ηθικών αξιών. Η επιστημονική γνώση, όσο κι αν εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, δεν κινητοποιεί την βούληση του ανθρώπου, ούτε δίνει απάντηση στα σοβαρά ηθικά και υπαρξιακά προβλήματα, στην αναζήτηση για το νόημα της ζωής και του κόσμου. Αυτά απαιτούν πνευματική προσέγγιση, την οποία η Ορθόδοξος Εκκλησία επιχειρεί με την Βιοηθική που βασίζεται στην χριστιανική ηθική και στην πατερική διδασκαλία. Ταυτόχρονα με τον σεβασμό της ελευθερίας της επιστημονικής έρευνας η Ορθόδοξος Εκκλησία επισημαίνει τους κινδύνους, οι οποίοι υποκρύπτονται σε ορισμένα επιστημονικά επιτεύγματα και τονίζει την αξιοπρέπεια του ανθρώπου και τον θείο του προορισμό."

όλα τα υπόλοιπα είναι εκ του πονηρού

Διότι, όπου υπάρχει παραλλαγή, δεν διατηρείται η ομοιότητα. Επειδή, λοιπόν,
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 01:42:16  Εμφάνιση Προφίλ
Heretic

Το πράγμα είναι πολύ απλό. Διορθώνονται και διώκονται οι βρωμόστομοι. Οι σκατόψυχοι σκοταδιστές είναι αποδεκτοί, αρκεί να μην είναι βρωμόστομοι. Δεν φταίει η ΔΟ. Αυτός είναι ο κανόνας γενικώς. Και παγκοσμίως.

Σε μια τέτοια πρακτική ωστόσο, η ΔΟ μπορεί να είναι συνεπής στις αρχές της, και συμβατή με τους ευρύτερους κανόνες, αλλά χάνει προφανώς στη δυνατότητα να πάει το πράγμα παρακάτω.

Με έναν κάπως ειρωνικό τρόπο, η ΔΟ γίνεται εν τοις πράγμασι διαχειριστής. Όχι του forum βεβαίως, αλλά των συνθηκών.

Εν ολίγοις, ας γίνουν όλα τα fora κρατικά, του όποιου κράτους, για να εφαρμόζουν κάθε φορά καινούργιους κανόνες επικοινωνίας των ανθρώπων, ανάλογα με τις εκάστοτε νόρμες. Κι αν απαγορευτεί η κουβέντα για εξωγήινη ζωή, η νόρμα θα ενσωματωθεί στο forum. Δεν είναι απίθανο, αρκεί να τα βρουν ο Άνθιμος με τους τζιχαντιστές. Σιγουράκι δηλαδή. Ψιλομοιάζει με τα λογιστικά γραφεία, που ψάχνουν κάθε μέρα τις εμβόλιμες διατάξεις σε άσχετα νομοσχέδια, αλλά δεν πειράζει. Βολεύει κιόλας.

Κι ενώ παραδίδω το όνομα και την διάθεσή μου στην δικαιοσύνη, απαλλάσσοντας το forum από τις όποιες ευθύνες, λέγοντας πως ο Vassilis_1 είναι ένας αμόρφωτος φανατικός και γελοίος Καραγκιόζης, ο Aitherovamon εξαγγέλει 'διορθώσεις'.

Ήμαρτον βρε Ανδρέα. Μας βλέπουν. Με Καραγκιόζηδες σαν τον Vassilis_1 φτάσαμε ως εδώ. Για χάρη τίνος πούστη πρέπει να συνεχίζεται ένα τέτοιο έργο?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark._________________________
Έγινε επέμβαση στο μήνυμα
05/08/201
_________________________
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 01:59:27  Εμφάνιση Προφίλ
Vassilis_1

Μπιλάκο, μην ξεχνιέσαι. Περιμένω μια ξεγυρισμένη μήνυση, να το κάνουμε κούγκι στα δικαστήρια. Έλα μωρό μου!

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 02:40:55  Εμφάνιση Προφίλ
Πέρα από τα καραγκιοζιλίκια του κάθε Vassilis_1, το forum, η αγορά, η Πνύκα, το κάθε μέρος συνάντησης ανθρώπων και ανταλλαγής απόψεων είναι αυτό που είναι.

Αν υπάρχει κάποια άγνωστη και υπέρτερη διαδικασία, κατά την οποία τα σκουπίδια αποτελούν θεμελιώδες και ταιριαστό συστατικό του χώρου, καλό θα ήταν να το γνωρίζουν όλοι. Όλοι μας.

Τόσο στην αρχαία Αθήνα(της Πνύκας), όσο και στην αρχαία Ρώμη(του forum), τα σκουπίδια είχαν συγκεκριμένη διαχείριση. Ψάξτε.

Σε κάθε περίπτωση, η ελευθερία δεν εντοπίζεται στην ανοχή, αλλά στην αναγνώριση.

Αν όμως συζητάμε επί μακρόν την ηλικία του σύμπαντος κόσμους στα 7.000 χρόνια, ή παραγνωρίσαμε την έννοια της ελευθερίας άποψης, ή δεν την κατανοήσαμε ποτέ.

Τί κατανοήσαμε τελικά Ανδρέα?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 10:48:36  Εμφάνιση Προφίλ
Εγώ πάντως προετοιμάζομαι από τώρα για το επερχόμενο δικαστικό δράμα, του τύπου Ορατότης Μηδέν. Τόσα μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων πέρασαν από δω, λίγο-πολύ να βάλει ο καθένας τα κονέ του, θα γίνει η πρώτη δημόσια καταδίκη για αντιχριστιανική προπαγάνδα. Και μετά, γιατί όχι, ο δρόμος για μια χριστιανική Τζιχάντ κατά των απίστων είναι ανοικτός.
Έχει πάντως και πιο ευχάριστες προεκτάσεις το θέμα. Όπως λένε μερικοί "τι ωραία που θα ήταν να ζούσαμε σε ένα μεσαιωνικό χωριό". Η παίζει ο άλλος D&D και διαβάζει Tolkien. Αλήθεια, δεν θα ήθελε όλα αυτά να γίνονταν στα αλήθεια; Τι να τα κάνεις τα βιβλία και τις ταινίες fantasy, όταν μπορείς να ξαναγυρίσεις στον Μεσαίωνα με κοινή συμφωνία, τουλάχιστον της επικρατούσας πλειοψηφίας;

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 11:13:54  Εμφάνιση Προφίλ
Όσο για σένα Βασίλειε, ήμουνα σίγουρος ότι πίσω από αυτό το χάλι που διαβάζω στο ίντερνετ, τα έργα σου δηλαδή, θα βρίσκονταν κάποιος παράφρονας, σαν τον αρχιμανδρίτη που μας παραθέτεις. Επίσης θα στοιχημάτιζα ότι αυτός είναι ο πνευματικός σου και σας έχει ψεκάσει επαρκώς και επί μακρόν με ανοησίες, ώστε να βγαίνετε να τα γράφετε ξεδιάντροπα όλα αυτά.

Λοιπόν, στο ίδιο μοτίβο με πρίν, θα σου πω ότι ούτε αυτός, ούτε εσύ, ούτε κανένας από εσάς δεν είστε εκπρόσωποι της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ώστε να βγαίνετε να μιλάτε εκ μέρους της. Για να περιγράψω σε εκκλησιαστική γλώσσα τι είστε ακριβώς, το "κακόδοξος" μου ταιριάζει περισσότερο. Λίγο πιο συγκεκριμένα, μιας και ο Ελάχιστος επιβεβαίωσε την ερμηνεία που έκανα πάνω στις θέσεις της συνόδου, η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει κοσμογονική πρόταση, και το ίδιο επίσης ξέρω για τη Καθολική και την Ευαγγελική.

Αν τώρα τίποτα αποκλίνοντες πχ παλαιοημερολογίτες ή αιρέσεις, αντβεντιστές, άγιοι των τελευταίων ημερών κτλ διακρίνουν επιστημονικές αποδείξεις μέσα στα ιερά κείμενα, ενώ οι δικοί μας ιεράρχες μιλάνε για ηθικά μηνύματα, και γενικά μεταφυσικής, τότε να μιλάς εκ μέρους αυτών και όχι των ορθοδόξων. Και αρκετά με αυτή τη διαστρέβλωση των εκκλησιαστικών θέσεων. Όποιος θέλει, μπορεί να πάει στην ενορία της γειτονιάς του, να βρει έναν μορφωμένο ιερέα (υπάρχουν πλέον πολλοί) και να συζητήσει μαζί του. Η όπου αλλού. Άντε ρώτα εν τω μεταξύ τι άποψη έχει η Μητρόπολη που ανήκεις για "κηρύγματα" μέσω του ίντερνετ, και αν σου πει "καλώς προχώρα", πες μας ποια είναι να πάμε κι εμείς για έγκριση. Έχω κι εγώ "κηρύγματα" να σας μεταφέρω, λιγότερο αιρετικά από τα δικά σας.

Εντάξει Βασίλειε; Το πολύ το Κύριε Ελέησον που λένε...

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΝΙΚΟΜΑΧΟΣ
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
11657 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 13:55:03  Εμφάνιση Προφίλ
O Αιθηρ μάλλον θα βλέπει την...Σιωπή των αμνών!

ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΕΛΛΑΣ
ΜΕ ΤΑ ΤΕΚΝΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑΣ.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 14:05:47  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν ειναι απαραίτητο να συμφωνούμε DSM.
Τα λεγόμενα σου κρύβουν "συνωμοσίες" και "νεοταξικες" μεθόδους.
που τις χρεώνεις ασύστολα τόσο στη ΔΟ οσο και τη ΣΟ

Θα το πω για τελευταία φορά,
όσο καιρό καλούμαι να συντονίζω τούτο το φόρουμ, δεν θα ανεχτώ κανέναν DSM κανέναν NIKOMAXO ή οποιονδήποτε άλλο,
να αναφέρει συνομιλητή του ως "ηλίθιο"!
Στην τελική (γιατί αυτό θέλεις ουσιαστικά να ακούσεις)
οι όροι συμμετοχής σε αυτο το φόρουμ είναι ξεκάθαροι!
Σε όποιον δεν αρέσουν, υπάρχουν τόσα άλλα φόρουμ, να διαφημίσει την πραμάτεια του μυαλού του.
Γιατί πρέπει να σε νταντεύω καθημερινά ή να απολογούμαι σε εσένα και στον καθένα;

Αν υπαρχει μομφή για τις συντονιστικες επεμβάσεις/αποφάσεις μου
υπαρχει η ιδιοκτησία του φόρουμ που μπορεί ο καθένας να κάνει τα παράπονα του.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 14:31:04  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Δεν ειναι απαραίτητο να συμφωνούμε DSM.
Τα λεγόμενα σου κρύβουν "συνωμοσίες" και "νεοταξικες" μεθόδους.
που τις χρεώνεις ασύστολα τόσο στη ΔΟ οσο και τη ΣΟ


?

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

AitheroVamon
Συντονιστής

Greece
3363 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 14:46:25  Εμφάνιση Προφίλ
Αντικατέστησε το "κρύβουν" με το "υπονοούν"


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 14:48:28  Εμφάνιση Προφίλ
??

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 15:09:41  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Heretic

Το πράγμα είναι πολύ απλό. Διορθώνονται και διώκονται οι βρωμόστομοι. Οι σκατόψυχοι σκοταδιστές είναι αποδεκτοί, αρκεί να μην είναι βρωμόστομοι. Δεν φταίει η ΔΟ. Αυτός είναι ο κανόνας γενικώς. Και παγκοσμίως.Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 21:06:07  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ:

«Ειπών, Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην, πολλά απεσιώπησεν, ύδωρ, αέρα, πυρ, τα εκ τούτων απογεννώμενα πάθη× … παρέλιπε δε η ιστορία, τον ημέτερον νουν γυμνάζουσα προς εντρέχειαν, εξ ολίγων αφορμών παρεχομένη επιλογίζεσθαι τα λειπόμενα»ΕΛΑΧΙΣΤΕ ας παρατεθεί πιο συμπληρωμένο το κείμενο αυτό που προέρχεται από τον Μέγα Βασίλειο:

quote:
« ειπών, Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην, πολλά απεσιώπησεν (η Γραφή), ύδωρ, αέρα, πύρ… τον ημέτερον νουν γυμνάζουσα προς εντρέχειαν, εξ ολίγων αφορμήν παρεχομένη επιλογίζεσθαι τα λειπόμενα. επεί ούν ούκ είρηται περί ύδατος ότι εποίησεν ο Θεός, είρηται δε ότι αόρατος ήν η γη, σκόπει σύ κατά σεαυτόν τίνι παραπετάσματι καλυπτομένη ούκ εξεφαίνετο... λειπόμενον τοίνυν εστί νοείν ημάς ύδωρ επιπολάζειν τη επιφανεία της γής…» (ΕΠΕ 4, 72/4).

quote:
Μετάφραση Στέργιου Σάκκου:
Όταν είπεν «Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην», απεσιώπησε πολλά, το ύδωρ, τον αέρα, το πύρ, και όσα αποτελούνται απ’ αυτά. ολ’ αυτά είνε φανερόν ότι έγιναν μαζί με όλον τον κόσμον ως συστατικά του, τα παρέλειψεν όμως η διήγησις γυμνάζοντας τον νούν μας εις ευστροφίαν, διότι από τάς ολίγας αφορμάς που του δίδει τον προκαλεί να συλλαμβάνη επί πλέον και τα υπόλοιπα. Επειδή λοιπόν δια το ύδωρ δεν ελέχθη ότι το «εποίησεν ο Θεός», ελέχθη όμως ότι «η γή ήν αόρατος», σκέψου σύ μόνος σου με ποίον παραπέτασμα εκαλύπτετο και δεν εφαίνετο… Αυτό που υπολείπεται λοιπόν είνε να εννοήσωμεν, ότι το ύδωρ εσκέπαζε την επιφάνειαν της γής…»

Με πιο απλά και λίγα λόγια:
«Επειδή η Γραφή δεν είπε ότι το νερό το δημιούργησε ο Θεός, είπε όμως ότι η γη ήταν αόρατη, πρέπει να βάλουμε το μυαλό μας να δουλέψει ώστε να βρούμε, τι ήταν αυτό που σκέπαζε τη γή = το νερό.»

Καταλαβαίνει τώρα ο κάθε αναγνώστης, ότι από τα πιο πάνω βγαίνει το συμπέρασμα, ότι ο Μέγας Βασίλειος, δεν οδηγεί τη σκέψη μας, ώστε να εννοήσουμε ότι αυτά που απεσιώπησε η Γραφή είναι τα σχετικά με τις «επιστημονικές» θεωρίες περί Big Bang, εξέλιξης, και χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών. Διότι ο Μέγας Βασίλειος είναι σαφέστατος. Ότι η έρευνά μας «χωράει» ΜΟΝΟ σε όσα απεσιώπησε η Αγία Γραφή. Οπότε συμπεραίνεται, ότι η θέση του Μεγάλου Πατέρα της Εκκλησίας μας είναι η εξής: Η Αγία Γραφή σε θέματα που ΔΕΝ απεσιώπησε, αλλά είναι αποκαλυπτική και επεξηγηματική, δεν χρειάζεται να βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει, ώστε να βρούμε εμείς τάχα καλύτερες εξηγήσεις.

Ερωτώ λοιπόν:
Απεσιώπησε η Αγία Γραφή τον τρόπο με τον οποίο ο Θεός δημιούργησε όλα τα ζώα; Όχι βέβαια.
Απεσιώπησε η Αγία Γραφή τον τρόπο με τον οποίο ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο; Όχι βέβαια.

Προκειμένου ο Θεός να δημιουργήσει τα ζώα:

quote:
«Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως» (Γεν. 1,24).

Εδώ βλέπουμε ότι ο Θεός προστάζει τη γη να βγάλει ζώα, σε διαφορετικά είδη, αποκλείοντας από τότε την εξελικτική διαδικασία.

Προκειμένου ο Θεός να δημιουργήσει τον άνθρωπο:

quote:
«καὶ ἔπλασεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, χοῦν ἀπὸ τῆς γῆς, καὶ ἐνεφύσησεν εἰς τὸ πρόσωπον αὐτοῦ πνοὴν ζωῆς, καὶ ἐγένετο ὁ ἄνθρωπος εἰς ψυχὴν ζῶσαν» (Γεν. 2,7).
«καὶ εὐλόγησεν αὐτοὺς ὁ Θεός, λέγων• αὐξάνεσθε καὶ πληθύνεσθε καὶ πληρώσατε τὴν γῆν καὶ κατακυριεύσατε αὐτῆς καὶ ἄρχετε τῶν ἰχθύων τῆς θαλάσσης καὶ τῶν πετεινῶν τοῦ οὐρανοῦ καὶ πάντων τῶν κτηνῶν καὶ πάσης τῆς γῆς καὶ πάντων τῶν ἑρπετῶν τῶν ἑρπόντων ἐπὶ τῆς γῆς.» (Γεν. 1,28)

Εδώ, βλέπουμε ότι ο Θεός δεν δίνει εντολή στη γη να βγάλει τον άνθρωπο, αλλά ο ίδιος τον πλάθει.
Δηλαδή: Ο τελείως διαφορετικός τρόπος με τον οποίο δημιούργησε ο Θεός τον άνθρωπο, συνετέλεσε ώστε να έχει τα τελείως διαφορετικά και ΜΟΝΑΔΙΚΑ χαρακτηριστικά του.
Με αποτέλεσμα να κυριαρχεί - σύμφωνα με την αποδειχθείσα πρόρρηση του Θεού - σε ΟΛΗ την υπόλοιπη ζωντανή ύπαρξη.

Αποκαλυπτικότατη λοιπόν η Αγία Γραφή στα παραπάνω, χωρίς να αποσιωπά ούτε το ελάχιστο. Οπότε δεν χρειάζεται να βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει, ώστε να βρούμε εμείς τάχα καλύτερες εξηγήσεις (= «επιστημονικές» θεωρίες περί Big Bang, εξέλιξης, και χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών), από τις αποδεδειγμένες κοσμογονικές περιγραφές της Αγίας Γραφής. Τις οποίες ο Μέγας Βασίλειος, ως είναι φυσικό, τις θεωρεί ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΕΣ.

Άραγε έχει θέση ο Μεγάλος Πατέρας, σχετικά με το χρόνο που χρειάστηκε για να συντελεσθεί η δημιουργία του κόσμου; Και βέβαια έχει:

quote:
Ελέχθη λοιπόν το «εν αρχή εποίησε», δια να διδαχθώμεν, ότι ο κόσμος εδημιουργήθη χωρίς παρέλευσιν χρόνου, αμέσως μόλις εξεφράζετο η βούλησις του Θεού.
(Εξαήμερος, τόμος 4ος, Α΄ 25. Μετάφραση Στέργιου Σάκκου).

Αποκαλυπτικότατος λοιπόν ο Μέγας Βασίλειος. Η δημιουργία δεν συντελέσθηκε σε εκατομμύρια χρόνια, ούτε η κάθε μέρα της δημιουργίας ήταν εκατομμύρια χρόνια, όπως υποστηρίζουν μερικοί.

Ο Μέγας Βασίλειος, οποιαδήποτε «επιστημονική» θεωρία, συγκρινόμενη με τις εξαγγελλόμενες αναμφισβήτητες κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τη χαρακτηρίζει «μωρανθείσαν σοφίαν». Ιδού:

quote:
Δι’ αυτήν λοιπόν την αιτίαν να θεωρήσω τα λόγια του Πνεύματος κατώτερα από την μωρανθείσαν σοφίαν;… Αυτό νομίζω δεν το αντελήφθησαν μερικοί, και επεχείρησαν να προσδώσουν εις το κείμενο (της Γραφής) κάποιαν δήθεν «σοβαρότητα» προερχομένη από την διάνοιάν των, και να χρησιμοποιήσουν σειράς παραγωγικών αποδείξεων και αλληγορικάς ερμηνείας. Αλλ’ αυτό σημαίνει ότι θεωρεί κανείς τον εαυτόν του σοφώτερον από τα λόγια του Πνεύματος, και με το πρόσχημα της εξηγήσεως παρεισάγει τας δικάς του αντιλήψεις. Επομένως να εννοούνται όπως εγράφησαν.
(Εξαήμερος, τόμος 4ος, Θ΄4. Μετάφραση Στέργιου Σάκκου).

Βεβαίως, το: «Αυτό νομίζω δεν το αντελήφθησαν μερικοί, και επεχείρησαν να προσδώσουν εις το κείμενο (της Γραφής) κάποιαν δήθεν «σοβαρότητα» προερχομένη από την διάνοιάν των», προσαρμόζεται και σε ορισμένους σημερινούς, που υποστηρίζουν, ότι τάχα μπορούν να συμβαδίσουν, ως «σοβαρές» εξηγήσεις των περιγραφών της Αγίας Γραφής, οι προερχόμενες από την φαντασία των «επιστημόνων», θεωρίες του Big Bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, και της χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών!!!

Λοιπόν αγαπητέ ΕΛΑΧΙΣΤΕ, όπως αντιλαμβάνεσαι, ο Μέγας Βασίλειος, στον οποίο αναφέρθηκες, είναι σαφέστατος. Η ασφαλής ενημέρωσή μας, για το πώς και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή προέρχεται μόνο, από τις βάσει της Αγίας Γραφής, κατά γράμμα, εξαγγελλόμενες αναμφισβήτητες κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας = “να εννοούνται όπως εγράφησαν”.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 05/08/2016, 23:46:19  Εμφάνιση Προφίλ
Ναι ΟΚ, ενταξει το καταλαβαμε οτι ισχυριζεσαι οτι μονο η δικια σου ερμηνεια του Βασιλειου ειναι η σωστη. Απο δω και περα ομως θα διευκρινιζεις οτι εκφραζεις τον εαυτο σου και πιθανον την ομαδα των βιβλικιστων που εχεις μπλεξει. Δεν ειναι αυτα θεσεις της εκκλησιας και τωρα που αρχισσν οι συνοδοι (θα υπαρξουν κι αλλες) πιθανον να δειτε κοσμογονικες αλλαγες. Συνιστω αναχωρητισμο, κατι σε Μορμόνους σας φανταζομαι να καταληγετε.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

DSM
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
5140 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2016, 02:04:23  Εμφάνιση Προφίλ
Ο Αλεξανδρινός εθορυβήθη περί της απουσίας βαρβάρων. Κανείς όμως δεν κοινώνησε το άγχος των βαρβάρων στη θέα της κενής Πολιτείας. Ούτε καν οι βάρβαροι βεβαίως...

There is no Dark Side of the Moon really. In fact it is all Dark.Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2016, 16:14:51  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Heretic:

η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει κοσμογονική πρόταση


Αγαπητέ Ιωάννη, θα αστειεύεσαι φυσικά! Η Ορθόδοξη Εκκλησία, εγγυάται όλες τις περιγραφές της Αγίας Γραφής, για τις οποίες έχει εγκρίνει ερμηνείες, ώστε οι περιγραφές αυτές να γίνουν εύληπτες από τα μέλη της. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει: Για την Ορθόδοξη Εκκλησία, ό,τι απορρέει από τις περιγραφές της Αγίας Γραφής, τις οποίες εγγυάται, αποτελεί θέση της.

quote:
1. Για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν: Γεν. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

2. Για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή: Γεν. 1,20 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω τὰ ὕδατα ἑρπετὰ ψυχῶν ζωσῶν καὶ πετεινὰ πετόμενα ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ τὸ στερέωμα τοῦ οὐρανοῦ. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,24 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.

3. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν: Το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν 7.524 χρόνια.

4. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή: Η ζωή δημιουργήθηκε πριν 7.524 χρόνια.


Η πάνω κοσμογονικές θέσεις, απορρέουν από την Αγία Γραφή; Και βέβαια απορρέουν. Άρα η Ορθόδοξη Εκκλησία αποδεχόμενη αυτές τις κοσμογονικές θέσεις που απορρέουν από την Αγία Γραφή, και βάσει αυτών, εξαγγέλει τη δική της κοσμογονική πρόταση.

Σημειωτέον:

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ από την Επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, ερμηνείες των περιγραφών της Αγίας Γραφής (οι οποίες ερμηνείες δεν υπονοούν καμία έκρηξη για τη δημιουργία του σύμπαντος, δεν υπονοούν καμία εξελικτική διαδικασία, για τη δημιουργία όλης της ζωντανής ύπαρξης, και τέλος δεν υπονοούν ότι ηλικία του σύμπαντος και της ζωής, μετρά δισεκατομμύρια χρόνια), στα μεγάλα θέματα που μας απασχολούν, τα απαρτίζοντα την κοσμογονική πρόταση, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ. Και αποδίδουν ΑΚΡΙΒΩΣ την περιγραφή της δημιουργίας των πρωτόπλαστων και γενικά των πάντων, απ’ ευθείας από τον Θεό.

Η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι απορριπτική, γενικά, σε κατασκευασμένα μυθεύματα. Πόσο μάλλον σε αυτά τα μυθεύματα της «επιστημονικής» φαντασίας, όπως: του big-bang, του πρώτου μορίου, της εξέλιξης, και της χρονολόγησης δισεκατομμυρίων ετών.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 06/08/2016, 17:43:30  Εμφάνιση Προφίλ
Αγαπητέ Βασίλειε, αυτή είναι η δικιά σου ερμηνεία, άντε και του πατήρ Κωστώφ, του πνευματικού σου δηλαδή, και όχι της ορθόδοξης εκκλησίας. Η ορθόδοξη εκκλησία δεν αντιμάχεται τις επιστημονικές ανακαλύψεις και ερμηνείες, εφόσον αυτές δεν προσκρούουν στον κώδικα ηθικής της. Οπότε, οτιδήποτε αναφέρουν οι επιστήμονες σαν αρχή του σύμπαντος, είτε σαν δημιουργία του ανθρώπου, είτε σαν ηλικία του κόσμου, εφόσον γίνεται αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, και η εκκλησία το κάνει αποδέκτο.

Όσο περισσότερα γίνουν αποδεκτά, τόσο πιο συμβολικά θα γίνουν τα "ιερά κείμενα" και αν καταρριφθούν όλα, ακόμα κι αν όλα αποδειχθούν απάτη και πλάνη, η εκκλησία θα πρέπει να ψάξει να βρει το Λόγο του Κυρίου ανάμεσα στα άστρα. Αυτό, το έχει καταλάβει και ο Πατριάρχης, και όλοι οι Αρχιεπίσκοποι, φυσικά και η αυτού αγιότητα του Πάπα της Ρώμης, οι προτεστάντες επίσκοποι και σχεδόν όλοι οι χριστιανοί θεολόγοι. Οι μόνοι που δεν το έχετε καταλάβει είναι οι ταλιμπάν σαν κι εσάς και οι αδερφοί μουτζαχεντίν του Ισλάμ.

Αν είναι λοιπόν να το καταλάβετε, κάντε το γρήγορα, διαφορετικά θα χρειαστείτε να μετακομίσετε σε άλλα κράτη, τα οποία -παρεμπιπτόντως- θεωρούν και την Π.Δ ιερό κείμενο, οπότε δεν θα έχετε πρόβλημα. Αναγκαστικά όμως, θα αναγκαστείτε να ασπαστείτε τον λόγο του Προφήτη, ο οποίος btw δεν λέει και πολύ διαφορετικά πράγματα από εσάς, αν κάτσεις να τον διαβάσεις.
Όσο βρίσκεσαι εδώ πάντως για να ασκείς βιβλιστικό κήρυγμα, θα σου υπενθυμίζω πως έχεις αποκλίνει από το χριστιανικό δόγμα και ενδεχομένως κάποιος να σε καταγγείλει τελικά στην Εκκλησία για διασπορά κακοδοξιών, σαν τον αδερφό Μάξιμο, και προσηλυτισμό.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ
Μέλος 3ης Βαθμίδας

Western Sahara
731 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2016, 11:01:54  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Λοιπόν αγαπητέ ΕΛΑΧΙΣΤΕ, όπως αντιλαμβάνεσαι, ο Μέγας Βασίλειος, στον οποίο αναφέρθηκες, είναι σαφέστατος. Η ασφαλής ενημέρωσή μας, για το πώς και πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν και η ζωή προέρχεται μόνο, από τις βάσει της Αγίας Γραφής, κατά γράμμα, εξαγγελλόμενες αναμφισβήτητες κοσμογονικές θέσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας = “να εννοούνται όπως εγράφησαν”.


Κάποτε σε ένα χωριό της Κρήτης ένας λεβέντης κρητικός είχε ερωτευτεί μια όχι και τόσο όμορφη κοπέλα.
Ο λεβέντης από την άλλη ήταν κατά γενική ομολογία όμορφος.
Ένας θείος του μια μέρα τον ρώτησε,

-Μα καλά τι έχεις πάθει με αυτήν την κακάσχημη γυναίκα;
η απάντηση που πήρε ήταν μια μαντινάδα,

-την κοπελιά μην την θωρείς με τα δικά σου μάτια,
με τα δικά μου κοίτα την και θα γενείς κομμάτια.

Παίζει δηλαδή μεγάλο ρόλο όχι το πως βλέπουμε κάτι αλλά και το πως το αντιλαμβανόμαστε.
Το ίδιο πράγμα διαβάζω με εσένα αλλά προφανώς αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά πράγματα.
Δεν μπορώ να μπω σε διαγωνισμό ερμηνείας της Αγ.Γραφής πχ ή της ομιλίας εις την Εξαήμερον κ.α

Αν θες δες το βιντεάκι ελπίζω να σε βοηθήσει!
https://www.youtube.com/watch?v=v0ODHp0J-eM


Διότι, όπου υπάρχει παραλλαγή, δεν διατηρείται η ομοιότητα. Επειδή, λοιπόν,
δεν βλέπουμε να υπάρχει κανένα απ’ αυτά στη φύση του Θεού, μπορεί κανείς
να συμπεράνει ότι αυτά ούτε και με την ουσία της ψυχής συνυπάρχουν.
Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας
Vassilis_1
Μέλος 2ης Βαθμίδας


408 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2016, 12:48:39  Εμφάνιση Προφίλ
quote:

Heretic:

Οπότε, οτιδήποτε αναφέρουν οι επιστήμονες σαν αρχή του σύμπαντος, είτε σαν δημιουργία του ανθρώπου, είτε σαν ηλικία του κόσμου, εφόσον γίνεται αποδεκτό από την επιστημονική κοινότητα, και η εκκλησία το κάνει αποδέκτο


Αγαπητέ Ιωάννη Τα λόγια εκφράζονται εύκολα, αλλά δύσκολα αποδεικνύονται.
Αυτά που ισχυρίζεσαι, μπορείς να τα αποδείξεις, αρκεί να εμφανίσεις ένα κείμενο υπογεγραμμένο από την Ορθόδοξη Εκκλησία, στο οποίο η Ορθόδοξη Εκκλησία, θα εκφράζει την αποδοχή της, στις «επιστημονικές» θεωρίες σχετικά: με την αρχή του σύμπαντος, με τη δημιουργία του ανθρώπου, και την ηλικία του κόσμου.
Κοντολογίς, να εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία την αποδοχή της, στην της «επιστήμης» κοσμογονική πρόταση.

Αλλά για να κάνουμε καλές εξηγήσεις. Εάν δεν εμφανίσεις το κείμενο που σου ζητήθηκε, θα αποδειχθούν οι ισχυρισμοί σου ότι είναι αποκυήματα της φαντασίας σου. Και φυσικά θα είναι σε ισχύ, η βάσει των εγκεκριμένων από την Ορθόδοξη Εκκλησία περιγραφών της Αγίας Γραφής, εξαγγελλόμενη αναμφισβήτητη κοσμογονική πρόταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας:

1. Για το πώς δημιουργήθηκε το σύμπαν: Γεν. 1,1 Ἐν ἀρχῇ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν οὐρανὸν καὶ τὴν γῆν.

2. Για το πώς δημιουργήθηκε η ζωή: Γεν. 1,20 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω τὰ ὕδατα ἑρπετὰ ψυχῶν ζωσῶν καὶ πετεινὰ πετόμενα ἐπὶ τῆς γῆς κατὰ τὸ στερέωμα τοῦ οὐρανοῦ. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,24 Καὶ εἶπεν ὁ Θεός• ἐξαγαγέτω ἡ γῆ ψυχὴν ζῶσαν κατὰ γένος, τετράποδα καὶ ἑρπετὰ καὶ θηρία τῆς γῆς κατὰ γένος. καὶ ἐγένετο οὕτως. Γεν. 1,27 καὶ ἐποίησεν ὁ Θεὸς τὸν ἄνθρωπον, κατ᾿ εἰκόνα Θεοῦ ἐποίησεν αὐτόν, ἄρσεν καὶ θῆλυ ἐποίησεν αὐτούς.

3. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε το σύμπαν: Το σύμπαν δημιουργήθηκε πριν 7.524 χρόνια.

4. Για το πριν πόσο χρόνο δημιουργήθηκε η ζωή: Η ζωή δημιουργήθηκε πριν 7.524 χρόνια.


Μετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Heretic
ΜΕΛΟΣ "Forums ESOTERICA"

Greece
2525 Μηνύματα
Απεστάλη: 07/08/2016, 13:51:37  Εμφάνιση Προφίλ
Βασίλειε, τα πολλά λόγια είναι φτώχια, και χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει από εμάς. Εσύ μπορεί να έχεις άφθονο, εμείς δεν έχουμε. Πιο έγκυρο από το εδάφιο της ανακοίνωσης της συνόδου δεν υπάρχει. Εκεί ξεκαθαρίζει πως η εκκλησία δεν αμφισβητεί τους επιστήμονες, όταν δεν τίθεται θέμα ηθικής τάξης. Αντιθέτως, θα πας εσύ και θα μας φέρεις κάποιο εδάφιο, όπου η επίσημη σύγχρονη εκκλησία, όχι αυτή του 18ου-19ου αιώνα, αναφέρει κάτι από αυτά τα φαιδρά που αραδιάζεις ξανά και ξανά στα φόρουμ. Μόλις τα βρεις φέρτα. Πρόσεξε, θέλω τα επίσημα χείλη της εκκλησίας: Αρχιεπισκοπή, Πατριαρχείο κτλ όχι μεμονωμένες περιπτώσεις κληρικών, που λένε ότι θέλουν και φυσικά δεν εκδιώκονται από την εκκλησία για λόγους πολιτικής.

Abyssus Abyssum InvocatΜετάβαση στην Κορυφή της Σελίδας

Το Θέμα καταλαμβάνει 23 Σελίδες:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23
 
 Νέο Θέμα  Topic Locked
 Εκτυπώσιμη Μορφή
Μετάβαση Σε:

ESOTERICA.gr Forums !

© 2010-11 ESOTERICA.gr

Μετάβαση Στην Κορυφή Της Σελίδας
0.1542969
Maintained by Digital Alchemy